Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ανάρτηση 73/2013 [έκτακτη, αντι-δολοφονική, φραουλάδικη, φιλο-μεταναστευτική, αντικαπιταλιστική, έμπλεα αηδίας, ποιητική] – «Θέλουν τα μεροκάματα τους; Σκοτώστε τους»!


Σίγουρα θα διαβάσατε ή θ’ ακούσατε για την μαζική δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών  εργατών γης [κυρίως από την Μπαγκλαντές], στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τρεις “επιστάτες – μπράβοι” μεγαλο-ιδιοκτήτη καλλιέργειας φράουλας στη Μανωλάδα του Νομού Ηλείας [στην Πελοποννήσου] άνοιξαν πυρ με καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ κατά δεκάδων εργατών από την Μπαγκλαντές [γίνεται αναφορά για 200 άτομα!], που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών - μιλούν για μεροκάματα 6(!) μηνών. Άραγε πόσο μεροκάματο να επαίρναν τούτοι οι εργάτες; [Προφανώς οι “μπράβοι” θα πήραν τους εαυτούς τους για καουμπόηδες που πυροβολούσαν “κάποτε στη Δύση” τους “άγριους” Ιντιάνους, οξά λαλείτε να ενομίσαν ότι επήαν κυνήγι! Τις καραμπίνες τι τις εκουβαλούσαν μαζί τους]...  Τουλάχιστον 34 εργάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχή.  Οι 11 από τούς τραυματισθέντες εργάτες είναι σοβαρά και εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας.


Πιο πολλά θα διαβάσετε εδώ τζιαι δαμέ 

[Πάντως δεν είδα να παίζεται και πολύ το συγκεκριμένο εγκληματικό αυτό γεγονός στις ειδήσεις. Βλέπετε τα θύματα δεν ήταν αμερικανούθκια, ούτε και χάλασε ο περιβόητος “Μαραθώνιος της Βοστόνης” από ένεκα βομβιστικής επίθεσης κι ούτε είχε κανένα κυπραίο στα πέριξ για να βουρήσουμε να μάθουμε αν έπαθε κάτι. Το ΡΙΚ το μετέδωσε μόλις απόψε προς το τέλος των ειδήσεων!!!]… 

Επιστροφή στο Μεσαίωνα τελικά, με χωράφια και θερμοκήπια σκλαβοπάζαρα όπου το κόκκινο της φράουλας ανακατώνετε με το κόκκινου του ανθρώπινου αίματος, ή αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του καπιταλισμού;
Ή όπως γράφει στο Blog του και ο Blogοδεσπότης του “Αριστερά και Πολιτική”«Ο καπιταλισμός της άγριας πρωταρχικής συσσώρευσης επανεμφανίζεται ως βρικόλακας στην παρακμή του»…

Η όλη ιστορία όμως, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. 
Πέραν τού ότι η δολοφονική επίθεση κατα των εξαθλιωμένων εργατών χαρακτηρίζει τη διαχρονική στυγνή κι εγκληματική φύση του καπιταλιστικού συστήματος, το όλο σκηνικό  θυμίζει έντονα το Νότο των ΗΠΑ του 19ου αιώνα. Δηλαδή, υπάρχουν ο μεγαλοκτηματίας, οι “επιστάτες”, που επιβλέπουν τις εργασίες, και οι εργάτες γης χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα. [Πριν κάποια χρόνια είδα στην τηλεόραση και μιαν αμερικανική ταινία για ένα τέτοιο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με εργάτες γης και τις περιπέτειες μιας οικογένειας η οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει απ’ εκεί. Είναι αυτές οι ταινίες που τις παρακολουθείς με σφιγμένο το στομάχι, όχι να μαθαίνεις κιόλας ότι συμβαίνουν και στην πραγματικότητα]...

Πάντως από τον Μάη του 2007(!) ο “Ριζοσπάστης” έγραφε σε ρεπορτάζ του για “Τσιφλικάδες, επιστάτες και κολίγους”...[Προφανώς όμως, κάποιοι κώφευαν!]:
«Νέα Μανωλάδα. Εκεί παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής της φράουλας (περίπου το 90%). Περίπου 40 μεγαλοπαραγωγοί (από 200 στρέμματα και άνω) έχουν στην κατοχή τους περισσότερο από 40.000 στρέμματα και στη διάθεσή τους περίπου 2.000 εργάτες γης, κυρίως από το Μπαγκλαντές, ενώ υπάρχουν και λιγοστοί Βούλγαροι, Αλβανοί, Ινδοί και Ρουμάνοι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι αυτοί δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής. H “Οδύσσεια” αυτών των οικονομικών μεταναστών μοιάζει να μην έχει τέλος. Μονίμως κινούνται σε ένα απέραντο “ναρκοπέδιο”. Η Δαμόκλειος Σπάθη της σύλληψης και απέλασης, ακονισμένη, ακουμπά συνεχώς το σβέρκο τους. Γι’  αυτό και η εκμετάλλευσή τους είναι στον απόλυτο βαθμό.»

Επίσης τον Απρίλη τυ 2008 [πριν 5 χρόνια!] έγραφε και πάλι ο “Ριζοσπάστης” στον τίτλο σχετικού ρεπορτάζ:
«Μετανάστες εργάτες στα θερμοκήπια της Ηλείας.
Ξεσηκώθηκαν οι σύγχρονοι είλωτες
Πάνω από 1.500 εργάτες γης συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, διεκδικώντας αυξήσεις στο μεροκάματο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς»...

Και πριν δύο χρόνια [τον Απρίλη του 2011]
και ότι «Στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας επικρατούν και βασιλεύουν οι σιδερένιοι νόμοι που έχουν επιβάλει οι μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας με την ανοχή των τοπικών και κρατικών αρχών»...

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο [ήταν θέμα χρόνου με την τόση ανοχή που επιδείκνυαν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους] να εξελιχτούν τα πράματα μ’ αυτόν τον τρόπο και να καταλήξουν και σε δολοφονικές επιθέσεις κατα των εργατών. Περίοδος οξυτάτης οικονομικής κρίσης είναι και πρέπει να διασφαλιστεί το κέρδος των κεφαλαιοκρατών φραουλάδων κι ακόμα με τη φυσική εξόντωση των εργαζομένων. 

Εγώ πάντως, με τη συναισθματική φόρτωση που με κατέλαβε, θυμήθηκα και κάτι άλλο. Το εξαιρετικό διαλεκτικό ποίημα του Αριστερού [κι ακαδημαϊκά αγράμματου] λαϊκού ποιητή Κυριάκου Καρνέρα
Διαβάστε το!

“ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ”
[του Κυριάκου Καρνέρα – 1980]
“Χτυπάτε τους, σκοτώστε τους τζιαι πκιάστε το ψουμίν τους,
φάτε το σεις να ζήσετε τζιαι τζιείνοι ας πεθάνουν
τζιαι ας παν αλλού, εις άλλην γην, τους πόνους τους να γιάνουν,
γιατ’ έν’ εσείς που ρίζετε δαπάνω την ζωήν τους.
Εσείς κρατείτε τα ι-νναί, εσείς κρατείτε τ’ όι
Τζι’εν νέν’ σωστόν ο δουλευτής να ‘σσιει ψουμίν να τρώει.
Τζιείνοι που κάθουνται να τρων τζιαι τζιείνοι να φορήσουν,
τζιαι τζιείνοι που σαπίζουσιν μες στης δουλειάς το δρώμαν
ας φάσιν πέτρες για ψουμίν, ψουμίν ας φάσιν χώμαν.
Τζι’ αν πεθυμήσουσιν ποτόν, έσσιει νερόν η βρύση
τζι' ας πκιουν να πά’ η ποστασσιά, ας πκιουν να πάει ο κόπος.
Μα πως εχάραξεν το φως έντζιε θωρούν το αλώπως!
Κάμετε ό,τι κάμετε, πριν να γυρίσ’ η μέρα
τζιαι να τους έβρει ζωντανούς, γιατί πκοιος (έν’ που) ξέρει
είντα ‘ν’ που κρύφει μέσα του το μυστικόν δεφτέριν,
πόσσιει γραμμένα τ’ άδικα τους λας που υποφέραν.
Στα σσιέρκα σας τόσον τζιαιρόν, σαν μαραμμένοι τσσιόλοι,
σας εγυρέψασιν ψουμίν τζι εδώσετέ τους βόλιν.
Το ίδιον πά’ ‘ς τούντην γην έπαθεν τζι ο Χριστός μας,
που τους εζήτησεν νερόν, σαν ήτουν σταυρωμένος,
τζιαι τζιείνοι εδώκαν του το ξιν - κόσμος ττεμπισσιασμένος.
Πκοιος έφταιεν; Το καθεστώς! Τζι εμάς το καθεστώς μας,
κατά την στράταν που κρατεί τζιαι περπατεί τζιαι πάει,
φαίνεσταί μο’ ‘ννά μνοιάσουμεν του Αβελ τζιαι του Κάι”.

Anef_Oriwn
[απηυδισμένος]
Πέμπτη 18/4/2013

14 σχόλια:

Αίσωπος είπε...

Οι επιστάτες εν τζαι ήταν έλληνες; Αποκλείεται οι έλληνες εν κάμνουν τέτοια πράματα! Τζαι να έshεις τζαι τους ονειροπαρμένους να μιλούν για βυζάντιο, μικρασιατικήν καταστροφήν τζαι τα κακά που έπαθεν το έθνος που τους τούρκους τζαι τους αλλόθρησκους.

Ανώνυμος είπε...
Μια ακόμα επίθεση αλλοδαπών σε βάρος Ελλήνων έγινε προχθές στην Νέα Μανωλάδα της Ηλείας.

Διακόσιοι θρασύτατοι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές -που δούλευαν παράνομα και με το έτσι θέλω στις καλλιέργειες φράουλας- πήγαν και ζήτησαν να πληρωθούν σαν νόμιμοι εργάτες από τους αθώους και αγνούς Έλληνες παραγωγούς από την μαγευτική Ηλεία.

Σε μια προσπάθεια να αμυνθούν απέναντι στους βάρβαρους αλλοδαπούς, τρεις Έλληνες πυροβόλησαν και...
τραυμάτισαν 25 από αυτούς που μπορεί να είναι και 28 ή 30 αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία πόσοι είναι, αφού είναι κακομοιριασμένοι και συφοριασμένοι από το Μπαγκλαντές και όχι Αμερικανοί από τη Βοστώνη.

Το μεγαλείο και η ευγένεια των τριών Ελλήνων φαίνεται από το γεγονός ότι πυροβόλησαν τους άξεστους εργάτες από το Μπαγκλαντές με κυνηγετικές καραμπίνες, ενώ θα μπορούσαν να τους πυροβολήσουν με Καλάσνικοφ και να τους κόψουν στη μέση.

Οι τραυματισμένοι βάρβαροι μεταφέρθηκαν στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία της περιοχής αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν εκεί τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να τους πετάξουν έξω, ώστε να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία εξαιτίας όλων αυτών των τριτοκοσμικών μεταναστών που αναγκάζουν με ύπουλο τρόπο τους Έλληνες να τους πυροβολούν για να μας παίρνουν τις γάζες και τους καθετήρες.

Γιάγκος είπε...

ολε ολεε ολεεε ολεεεε!

ελα να σου δωσω τα χαπια σου ρε ττακκουρημενε πριν αρχισεις να βαρας τους αλλοδαπους εδω στην Κυπρο.

Ανώνυμος είπε...

ετσι μπραβο ανεφ πορδιων.υποστηριζε το εγκλημα της λαθρομεταναστευσης.εξαλλου κομμουνιστες τους φερνουν.προτεινω οπωσ οι χιλιαδες απολυμενοι του λαικου παρουν τα οπλα και ξεκληρισουν το ακελ

Anef_Oriwn είπε...


Κάποια ηλίθια σχόλια παραμένουν δημοσιευμένα [και δεν διαγράφονται] γιατί η φαιδρότητα τους ΜΑΣ κάμνει να χαμογελούμε!

Anef_Oriwn είπε...


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Πολίτη” [σελ. 15] ένας εκ των τριών επιστατών - επίδοξων δολοφόνων [ΟΛΟΙ τους είναι Έλληνες!] είναι γνωστός για τη “δράση” του. Συγκεκριμένα πριν από έναν περίπου χρόνο είχε σύρει με το αυτοκίνητο του έναν Αιγύπτιο στον κεντρικό δρόμο της Νέας Μανωλάδας [κάτεργο είν’ αυτή η κοινότητα;] μετά από διαπληκτισμό μαζί του γιατί δεν τον πλήρωνε! Να τους ζήσει!!!

Anef_Oriwn είπε...


Αναδημοσίευση από το ελλαδικό blog “PRAXIS” [link: http://wwwpraxisred.blogspot.com/2013/04/blog-post_19.html]:
«Ο Λιεντού, ένας εργάτης από το Μπαγκλαντές που βρέθηκε μαζί με άλλους διακόσιους απλήρωτους συναδέλφους του στις εγκαταστάσεις της “Βαγγελάτος ΑΕ”. Είχαν ειδοποιηθεί από το αφεντικό ότι θα τους πλήρωναν νωρίς στις 1μμ, μετά τους είπαν να περάσουν στις 5μμ και τελικά στις 6μμ τους ανακοίνωσαν ότι πρέπει να φύγουν διότι θα δουλέψει άλλη ομάδα και όχι οι ίδιοι. Τότε τρείς που τους κατονομάζει ο Λιεντού πυροβόλησαν στο ψαχνό τραυματίζοντας περίπου είκοσι από αυτούς.
Ο Λιεντού αναφέρει ότι του είπαν «φύγετε γιατί θα σας σκοτώσουμε και θα σας κάψουμε αν ξανάρθετε». Αναφέρει μάλιστα ότι χρωστάει πολλά λεφτά σε πολλούς εργάτες.»

Anef_Oriwn είπε...

Επίσης δείτε κι αυτά:

http://fadomduck2.blogspot.com/2013/04/blog-post_6579.html


http://www.youtube.com/watch?v=EEixgVmRtGk&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Άσχετον:
Ρε Βλάκα [με περικεφαλαία] Ανώνυμε, αλλά πασίγνωστε Arxiepiskopε Μαϊμού-να,

Μα πόσο Αρρωστημένος τζιαι Κολλημένος πρέπει να είσαι, για να γράφεις και ν’ αφήνεις μηνύματα τα οποία ξέρεις ότι ΘΑ ΣΒΗΣΩ!!! Προφανώς ΔΕΝ παίρνεις τα χάπια ΣΟΥ τελευταίο, γι’ αυτό κι έχεις ξεφύγει τελείως!!! Φυσικά αναζητάς και προσοχή, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ΣΟΥ βάλλει άshερον, αλλά ΕΓΙΩ εν τζι’ εν να βάλλω τζιαι μουτταρκάν στους πελλούς! Πάντως εύχομαι ΣΟΥ που καρκιάς πέρκι τζιαι γιάνεις!!! Εν τζιαι θέλω το κακόν ΣΟΥ! Μάνα μου σε όμως!!!

Anef_Oriwn είπε...


Όμορφος κόσμος τζι’ αμερικάνικα πλασμένος! Εβάλαν ολόκληρη Βοστόνη, μια πόλη με πληθυσμό πέραν των 6 εκατομμυρίων, υπό κατ’ οίκον περιορισμέ για να ανακαλύψω δυο τρομοκράτες [από την Τσιετσιενία λέγεται] που τους θεωρούν ενόχους για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο!!! Κι όλος ο κόσμος [μέσα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης] ασχολείται μαζί τους! Με τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης πόσο έχουν ασχοληθεί;

Με τα επεισόδια που προκληθήκαν από τη Δεξιά Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ένεκα της αμφισβήτησης από μέρους της των εκλογικών αποτελεσμάτων και κατά τα οποία σκοτώθηκαν 7 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 60 [κυρίως οπαδοί του εκλεγμένου Αριστερού Προέδρου Νικόλα Μαδούρο], ποιοι ασχολήθηκαν; Μόνο ο Μάριος Δημητρίου της “Σημερινής” που επιχείρησε κι αυτός [και μάλιστα από την Κύπρο] να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα… Εδώ το φαιδρό του δημοσίευμα: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks+aformis/559845

zep είπε...

Αξιος ο μισθος του. Ενας βολεμενος δεξιος φασιστας που γραφει μαλακιες σε μια φυλλαδα της πλουτοκρατιας τζιαι της αποβλακωσης.

Ειναι ενας φασιστας με IQ παπουτσοσυκο που δεν δεχεται τες ηττες μεσα στο ιδιο το παιχνιδι τους, την αστικη "δημοκρατια". Αμα δερνουν οι αριστεροι εν καλπονοθεια, εκαταλαβες?

Ποτε θα κλεισει ο διας να χαρω?

Ανώνυμος είπε...

όσα γράφει ο ανώνυμος 19/4/13 - 12:36 π.μ. είναι μέρος δημοσιευσης του μπλόγκερ πιτσιρίκου που διάβασα χτές.
http://pitsirikos.net/2013/04/strawberry-fields-never/#more-27726

Εγκλημα και τιμωρία, ύβρις και νέμεσις. Είναι που τες φορές που θέλω να υπάρχει Θεός και να είναι τιμωρός.

ιων