Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ανάρτηση 59/2013 [επετειακή, κομμουνιστική, αγωνιστική, ηρωομαρτυρική] – Υποκλίνομαι στη θυσία τους και στο μεγαλείο της ψυχής τους!


Σήμερα «ένοιωσα την ανάγκη» [κάπου το ξανάπα αυτό τελευταία!] να γράψω κάτι το διαφορετικό. Κάτι που να μην έχει [άμεση] σχέση με τα δικά μας τα πολιτικο-οικονομικά.  Όλ’ αυτά τα δραματικά που ΜΑΣ έχουν κυριολεκτικά κάνει άνω-κάτω τον τελευταίο καιρό και που έχουν μονοπωλήσει και τα δικά μου γραπτά. Αιτία τούτης της «ανάγκης» δεν ήταν κάποιο όνειρο [όπως ΜΟΥ έτυχε για μια άλλη «ανάγκη»/επιθυμία], αλλά η θύμηση μιας τραγικής, αλλά παράλληλα και ηρωικής επετείου. Μια στάση θέλησα να κάνω στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, δυο λόγια για να πω για τη μαρτυρική θυσία 4 ελλήνων κομμουνιστών. Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 30 του Μάρτη του 1952 δολοφονήθηκαν με ιταμό τρόπο και δια τουφεκισμού [από το μετεμφυλιακό κράτος και παρακράτος της ελληνικής Δεξιάς] οι έλληνες Κομμουνιστές Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης.  


Ίσως για την ενθύμηση τους να συνέτειναν και τα “Παραπονεμένα Λόγια”, που τραγούδησε ο Κούλλης Θεοδώρου τις προάλλες στην εκδήλωση έξω από το Προεδρικό [ανάρτηση μου με αρ. 58/2013] και δη οι στίχοι [τού Μάνου Ελευθερίου]:
«Το σεργιάνι μας στον κόσμο, ήταν δέκα μέτρα γης
όσο πιάνει ένα σπίτι και ο τοίχος μιας αυλής»

Σήμερα δε, έκαμα και μια σύγκριση. Μια σύγκριση των πολιτικών δεδομένων του τότε με το σήμερα. Τού τότε, που οι έλληνες Κομμουνιστές [κι άλλοι Αριστεροί] θυσίαζαν και τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην υποτέλεια της Ελλάδας στους αμερικανούς και τους ντόπιους πράκτορες και υποτακτικούς τους, με το σήμερα και την πάλη των ευρωπαϊκών λαών [του κυπριακού μη εξαιρουμένου] ενάντια στην υποτέλεια τους που επιδιώκουν να τους επιβάλουν οι τροϊκανοί με προεξάρχοντες τους γερμανούς πάτρονες τους και τα κατά τόπους τσιράκια τους. 
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται! [που λέει και ο Νέος]...  
Σήμερα η γερμανο-ελεγχόμενη καπιταλιστική Βόρεια Ευρώπη [συνεπικουρούμενη από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης] προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχο της και υπό καθεστώς υποτελείας τους την νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανημένης και της Κύπρου και της Ελλάδας. Ίσως να μην έχουμε εκτελέσεις Αριστερών σήμερα, αλλά επιχειρείται απροκάλυπτα η δαιμονοποίηση και περιθωριοποίηση τους! Προφανώς φοβούνται «το φάντασμα του Κομμουνισμού» που ουδέποτε σταμάτησε να «πλανάται από την Ευρώπη»!  

Πιο κάτω θα παραθέσω δύο αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη, στην πρώτη δίκη, τον Νοέμβρη του 1951, παρμένα από την ταινία “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”:

«Την ευθύνη για το ότι η ελληνική γη είναι σπαρμένη με τάφους και ερείπια, τη φέρουν μόνο οι ξένοι ιμπεριαλιστές και οι Έλληνες υπηρέτες τους».
[…]
«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα».

Κυριακή 30 Μάρτη 1952 4.10΄π.μ. εκτελούνται στο Γουδί οι Μπελογιάννης, Μπάτσης, Καλούμενος και Αργυριάδης.
Μέρα και ώρα που ούτε και αυτοί οι Γερμανοί δεν εκτελούσαν. Υπό το φως των προβολέων, μη τυχόν δει ο ήλιος το έγκλημα και φρίξει.

Προσωπικά υποκλίνομαι στη μεγαλειώδη και συγκλονιστική θυσία τους! 
Ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που τους σκεπάζει!!!

Για την αποτροπή της δολοφονικής εκτέλεσης τους είχε κινητοποιηθεί τότε όλος ο προοδευτικός κόσμος ανά την υφήλιο. Παρέμβαση υπέρ του Μπελογιάννη είχε κάνει και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Σπυρίδων λέγοντας το εξής εκπληκτικό: «Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή».

***********************
{Σημείωση: 
Πιο πολλά για τη θυσία του Μπελογιάννη και των συντρόφων του θα βρείτε στην ανάρτηση μου με αρ. 20/2010}...

Anef_Oriwn
[βαθειά υποκλινόμενος]
Σάββατο 30/3/2013 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ.

Disdaimona είπε...

Σήμερα η γερμανο-ελεγχόμενη καπιταλιστική Βόρεια Ευρώπη [συνεπικουρούμενη από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης] προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχο της και υπό καθεστώς υποτελείας τους την νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανημένης και της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η Ελλάδα που αγόρασε τις κυπριακες τραπεζες μετακόμισε στην Βόρεια Ευρώπη;

Αν δεν μετακόμισε και ακόμα βρίσκεται στο Νότο όπως και η Κυπρος, γιατί η Κύπρος υπέγραψε την Υποτέλεια της στην γερμανο-ελεγχόμενη Ευρώπη; Δικές σας οι υπογραφές! Ο Μπελογίαννης μας έλειπε...

εδω όλες οι συμφωνίες Υποτέλειας!!!

http://www.mcit.gov.cy/mcit/mcit.nsf/AdvancedSearch_gr?OpenForm&q=&p=1&w=&t=&s=%CE%95%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1&L=G&e=&i=1

Disdaimona είπε...

Επίσης, δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις "υποκλισεις" στους ΚΚΕδες, όταν το ΑΚΕΛ όχι μόνο έχει υπο αυστηρή επιτήρηση όσους εξακολουθούν να έχουν "οπτικη ΚΚΕ" μέσα στο κόμμα, αλλα εμμέσως πλην σαφώς υπάρχει πάνω απο τα κεφάλια τους και ο κίνδυνος της αποβολής, εαν δεν το ράψουν.

Αυτό το παιχνιδάκι, να καλύπτουμε και να στηρίζουμε ένα κόμμα, το οποίο στο εσωτερικό του είναι καθαρά αντι-κομμουνιστικό με το να ρίχνουμε στάχτη "υποκλισεων", ενω για τα δικά μας να μη λεμε τίποτα δεν το καταλαβαινω.

Αυτός που αισθανεται την αναγκη να υποκλιθει στους κομμουνιστες πολεμα τον αντι-κομμουνισμό, από όπου κι αν προέρχεται. Ιδιαίτερα όταν καλλιεργείται μέσα στο σπίτι του ως κυρίαρχη τάση.

Και πληζ, να μην μου πεις για "μυθοπλασία". Είμαστεν μιτσης τόπος. Ξέρουμεν τζαι ονόματα τζαι διευθυνσεις.

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Υποθέτω [ή πιο σωστά είμαι σίγουρος] πως ξέρεις για τις ενδο-καπιταλιστικές αντιπαλότητες και συγκρούεις σε “εθνικό” και “διεθνικό” επίπεδο κι ότι το κάθε “εθνικό” κεφαλαίο είναι τα δικά του συμφέροντα που κοιτάζει κι όχι τα λεγόμενα “εθνικά”… Η οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και η στάση της ελληνικής οικονομικής/τραπεζικής ελίτ [κι όχι της Ελλάδας σαν σύνολο – ΔΕΝ είναι «η Ελλάδα που αγόρασε τις κυπριακες τραπεζες», αλλά η Τράπεζα Πειραιώς], απομυθοποίησε για μια ακόμα φορά το παραμύθι περί της Μητέρας – Πατρίδας! Έχεις δει κάπου στα γραπτά μου να λέω ότι η σημερινή οικονομική καπιταλιστική κρίση περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της σύγκρουσης Βορρά-Νότου [δηλ. ότι είναι μόνο μια ενδο-καπιταλιστική ευρωενωσιακή αντιπαλότητα] και ότι τούτη δεν επεκτείνεται και στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών [δηλ. σε “εθνικό” επίπεδο] μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας;

Απ’ εκεί και πέρα, [και εδώ θα μιλήσω έντονα!], ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ, να ΜΕ τσουβαλιάζεις στις γενικεύσεις ΣΟΥ του στυλ «Δικές σας οι υπογραφές! Ο Μπελογίαννης μας έλειπε...», και δη όταν [μέσα από μια στάση που εμπεριέχει το αλάθητο του πάπα], αδυνατείς, ή/και ΔΕΝ θέλεις να δεις, ή να κατανοήσεις, ή να αναγνωρίσεις τη διαφορά του μαύρου από το γκρίζο, ή έστω να ανεχτείς και την ύπαρξη και του γκρίζου! [Και για να σε προλάβω, πέραν από το ρήμα «αδυνατείς», πιο πάνω χρησιμοποίησα και τα ρήματα «θέλεις», «δεις», «κατανοήσεις», «αναγνωρίσεις», «ανεχτείς», γι’ αυτό pliz μην επικεντρωθείς μόνο στο «αδυνατείς», ή στο «κατανοήσεις»]…
Να σημειώσω ότι σε μια πρόσφατη κουβέντα ΜΑΣ στο Blog σου στο ερώτημα μου «με ποιες συμμαχίες εντός κι εκτός [Κύπρου, ή Ελλάδας]»… θα μπορούσε να προχωρήσει «…η αποδέσμευση από την ΕΕ, η ανατροπή της αστικής πολιτικής [και η] εργατική λαϊκή εξουσία» [link: http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_2076.html?showComment=1364236367743#c1367082775363504289], πολύ σωστά είχες πει ότι «…ευθύνη της αριστεράς στην Κύπρο, θα ήταν να μας βοηθούσε να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα, εφόσον δεν είναι ένα ρητορικό αλλά ένα ερώτημα το οποιο πρέπει να απαντηθεί στη βαση αντικειμενικών δεδομένων που αφορούν τόσο τους δεικτες της δικής μας οικονομίας, όσο και τα περιθώρια ενός συντονισμού με άλλες δυνάμεις στην περιοχή για ένα ενιαίο και γενικότερο πλάνο» [link: http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_2076.html?showComment=1364239416095#c1287001667822568686]. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σου κινούνταν στη ζώνη του γκρίζου καθώς κατά τη γνώμη μου αναγνώριζε την πολυπλοκότητα του ζητήματος, τις τεράστιες δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά και τις αδυναμίες και τις μηδαμινές πιθανότητες για την επίτευξη κάποιου αποτελέσματος… [Ας μην ξεχνάμε και τα μεγέθη μας]…
Άραγε τα πάντα θα επιλυθούν οριστικά και μια και καλή μέσα από μια Επανάσταση [πού θα γίνει όμως πότε;] ή σε κάποια μέρη θα παίξουν ρόλο και οι σταδιακές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αντικειμενικά προκύπτουν και υποκειμενικά επιταχύνονται; [Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό άρθρο με τίτλο “Λάθος πορεία”, του Νίκου Μπογιόπουλου στον “Ριζοσπάστη”, για τον προσυνεδριακό διάλογο για το επικείμενο Συνέδριο του ΚΚΕ – link: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31/3/2013]

Anef_Oriwn είπε...

Τέλος, Disdaimona, [όμως και πάλι θα είμαι έντονος!], το αν ΕΓΩ νοιώθω την ανάγκη [ως Αριστερός!] να τιμήσω μ’ ένα κείμενο ΜΟΥ τον Νίκο Μπελογιάννη και να «υποκλιθώ» στη θυσία τη δική του και των Συντρόφων του, είναι κάτι που αφορά τη δική ΜΟΥ Αριστερή συνείδηση [και τις δίκες ΜΟΥ Αριστερές ευαισθησίες], πού όσο κι αν τις αμφισβητείς, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ [ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΑΙ!] να ΜΟΥ πετάς κουβέντες του στυλ «Ο Μπελογίαννης μας έλειπε...» [sorry, που ΔΕΝ πήραμε την άδεια ΣΟΥ!], ή να ΜΑΣ σερβίρεις [με αξιωματικό τρόπο] ιδεολογήματα [οκκέι δεν μιλώ για «μυθοπλασίες»] για «αντι-κομμουνισμό» μέσα στο ΑΚΕΛ! Εγώ ΔΕΝ ξέρω ούτε «ονόματα» ούτε «τζαι διευθυνσεις»! Αντίθετα, έφαα [σε προσωπικό επίπεδο] τζιαι τζιήτρινες και μάλιστα δημοσίως! [Για μιαν εξ αυτών δες την ανάρτηση μου με αρ. 80/2010 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/11/802010-anef.html]

Anef_Oriwn είπε...

Θα εισηγηθούμε [ως Blog] στο Ανώνυμο φασιστούιν που στέλνει μηνύματα που περιέχουν τις λέξεις «πουτάνα» και «γαμώ», να παίξει κανένα μούτσιον να του περάσει η κάβλα!!! Ας γαμήσει την πουτάνα τη χείρα με τα πέντε ορφανα!
Τελικά αποδεικνύεται ότι η αγαμησιά δεν κάνει καλό! Θολώνει τζιαι μαγκώνει το μυαλό, έστω και το λιγοστό που μπορεί να έχει έναν καθίκιν του κερατά, σαν τον συγκεκριμένο Ανώνυμο!!!

ο ύποπτος είπε...

Ακούγονται μελαγχολικά τα όσα λέτε πιο πάνω. Που δεν σημαίνει ότι τα λόγια τιμής δεν αρμόζουν και δεν είναι επιβεβλημένα. Όμως και τα λόγια αγανάκτησης είναι και αυτά πολύ κατανοητά. Η Κυπριακή αριστερά έχει παρεκκλίνει με ουσιαστικό, δραματικό και ακατανόητο τρόπο. Η Κυπριακή καπιταλιστική κρίση έχει πλέον ξεσκεπάσει τα προσχήματα. Η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ, μέχρι στιγμής, είναι επιεικώς ακατανόητη. Δεν θα περίμενα τίποτε άλλο από μια εντονότατη και παρατεταμένη πάλη ενάντια στο κατεστημένο του κεφαλαίου. Αυτό περιμένει ο κόσμος και αυτό απαιτούν οι περιστάσεις. Οτιδήποτε άλλο αγγίζει τα όρια της συνθηκολόγησης και της προδοσίας. Αντιθέτως βλέπουμε μια ρητορική αναποφασιστικότητας και αμφιταλαντεύσεων του τύπου "θα υποβάλουμε ολοκληρωμένη μελέτη". Αναρωτιέμαι για ποιο πράμα. Το αυτονόητο; Τι και ποιους προστατεύουν επιτέλους; Αναρωτιέμαι αν πρέπει να συναχτώ με ... με ποιόν; ... τον Αρχιεπίσκοπο. Αυτή είναι κατάντια και η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.
(δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ αλλά να τι έγραψα κάποτε - προσέξετε την ημερομηνία).
http://ipoptos99.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

κατι ξερεις παραπανω ρε συ ανεφ για να δινεις συμβουλες και μαλιστα δωρεαν.

Anef_Oriwn είπε...


Πιο πάνω Ανώνυμε [ημερ. 31/3/13 - 5:32 μ.μ.],
ΕΣΥ γιατί ενοχλείσαι επειδή «δινω συμβουλες και μαλιστα δωρεαν», οξά πιάννει σε τζι’ ΕΣΕΝΑ το σχέδιο;

Anef_Oriwn είπε...


“Ο_Δεν_Θα_Δεχτώ_Κούρεμα_Των_Καταθέσεων” έχει μεταλλαχτεί σε “Δεν_Θα_Δεχτώ_Μειώσεις_Μισθών”!!!

Πρώτη είδηση στο δελτίο των 6 του “ΑΝΤΕΝΑ” οι διαψεύσεις της Οικογένειας Λούτσιου [των συμπεθέρων του Προέδρου Αναστασιάδη] σε σχέση με τα 21 εκατομμύρια που εβκάλαν εκτός Κύπρου στις 12 και 13 του Μάρτη [2-3 μέρες πριν το πρώτο Eurogroup και την απόφαση για το πρώτο, το γενικό “κούρεμα”] … Όπως είπαν σε ανακοίνωση τους τα εκατομμύρια τα χρειάστηκαν για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα… ΕΓΩ πάντως τους πίστεψαν!!!

Anef_Oriwn είπε...

Ύποπτε,

Αν ανατρέξω κι ΕΓΩ σε παλαιότερα κείμενα μου θα βρω ουκ ολίγες αναφορές μου με προβληματισμούς και σκέψεις μου για τα καπιταλιστικά αδιέξοδα…
Όμως συγκεκριμένες συγκροτημένες σκέψεις και εισηγήσεις κάναμε, οξά αναμασούσαμε μόνο γενικότητες και αοριστολογίες; Στο κείμενο ΣΟΥ στο οποίο ΜΑΣ παραπέμπεις, λες [συνθηματολογικά κατά την γνώμη μου] «Έξοδος από το ευρώ με προγραμματισμένο και ομαλό τρόπο. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και πρόοδος παρά ο εγκλωβισμός στις πολιτικές Γάλλων, Γερμανών και Άγγλων»… Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός «ο προγραμματισμένος και ομαλός τρόπος»;
Πιο πάνω σε σχόλιο μου προς την Disdaimona [να το διάβασες] διερωτούμαι «με ποιες συμμαχίες εντός κι εκτός [Κύπρου, ή Ελλάδας]»… θα μπορούσε να προχωρήσει «…η αποδέσμευση από την ΕΕ, η ανατροπή της αστικής πολιτικής [και η] εργατική λαϊκή εξουσία»; ΕΣΥ έχεις απαντήσεις;

zep είπε...

Οταν θα ξυπνησει ο κοσμος θα γινει και η επανασταση. Γιαυτο και οι ενστασεις μου την αντιεπικοινωνιακη και ατολμη συμπεριφορα της ηγεσιας.

Πρωτα η καθαρση τζιαι μετα η ενοτητα. Ενθα καμω ενοτητα με τον απατεωνα που μας εφκαλαν για προεδρο.

Anef_Oriwn είπε...


ZEP,
Ο κόσμος εν να ξυπνήσει που μόνος του;

zep είπε...

Ναι. Εν δικη του επιλογη αν θα ξυπνησει ή θα παραμεινει ριφιν.

Τζινο που μπορουμε να καμουμ εμεις (το ΑΚΕΛ), μεταξυ αλλων, ειναι να συγκρουστουμε με τις δυναμεις που καμνουν πλυση εγκεφαλου. Να συγκρουστουμε με τον καθε Καρεκλε και τον καθε Τσουρουλλη. Να περασει στο υποσυνειδητο του κοσμου οτι τα ΜΜΕ εξυπηρετουν τα συμφεροντα των μαστορων, των τραπεζων και του κατεστημενου.

Δεν γινεται να συμπεριφερουμαστε σαν να εχουν το δικαιωμα να καμνουν τουντο πραμα.

Ανώνυμος είπε...

@Disdaimona,
Είμαι ο πρώτος ανώνυμος "Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ", και θα ήθελα να μου εξηγήσεις τί εννοείς όταν ισχυρίζεσαι ότι: "όταν το ΑΚΕΛ όχι μόνο έχει υπο αυστηρή επιτήρηση όσους εξακολουθούν να έχουν οπτικη ΚΚΕ μέσα στο κόμμα, αλλα εμμέσως πλην σαφώς υπάρχει πάνω απο τα κεφάλια τους και ο κίνδυνος της αποβολής, εαν δεν το ράψουν".
Εγώ έχω "οπτική ΚΚΕ", είμαι μέλος ΚΑΙ του ΚΚΕ, είμαι μέλος δηλαδή και του ΑΚΕΛ και του ΚΚΕ και όλοι το ξέρουν αυτό, και δεν κατάλαβα να υπάρχει καμία αντίδραση από κανέναν ΑΚΕΛικό για την ιδιότητα μου αυτή. Δε θέλω όμως να σε αναιρέσω ελαφρά τη καρδία. Ονόματα έχεις; Βοηθάς. Δεν είσαι διαθετημένη να το προχωρήσεις; Δε βοηθάς. Το λιγότερο που μπορώ να σου πω είναι ότι δε βοηθάς.