Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανάρτηση 58/2013 [αισιόδοξη, αντι-μίζερη κι αντιστασιακή] - Με πάλη και αισιοδοξία να αντισταθούμε στη μιζέρια και στις επιθέσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου...


Προλογικά
Θα αφήσω πίσω [τουλάχιστον για τη ώρα] δυο άλλα κείμενα που ‘γραψα τις τελευταίες μέρες [απαντητικά σε άρθρα που διάβασα] για να καταθέσω [εκτάκτως και όσο πιο σύντομα μπορέσω] κάποιες άλλες σκέψεις μου για τα τρέχοντα. Θα το (δια)πράξω με ελαφριά χιουμοριστική αλλά κυρίως αισιόδοξη διάθεση [το χιούμορ  μάλλον θα χρειαστεί να το ψάξετε για να το εντοπίσετε!] έτσι σε μια προσπάθεια [ΜΟΥ] ν’ αλλάξουμε και λίγο παραστάσεις. Πολύ ψυχοπλάκωμα έπεσε τις τελευταίες μέρες...

***********************
{Παρένθεση:
Εδώ θ’ ανοίξω μια παρένθεση για να κάμω μια νύξη για τα δύο κείμενα μου που άφησα πίσω
-  το ένα με κριτικά σχόλια πάνω στο περιβόητο αυτομαστιγωτικό [για τους κύπριους] άρθρο του συμπατριώτη μα τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη, το οποίο θα βρείτε εδώ, και
-  το άλλο είναι απαντητικό στο εμετικό και διαστρεβλωτικό χτεσινό άρθρο του εκδότη της κυβερνώσας “Αλήθειας”, Φρίξου Κουλέρμου, με το οποίο προσπαθεί να “φκάλει κούππες άπαννες” τους σημερινούς κυβερνώντες μετά που τα κάνανε σκατά - από έναν κοράζινο τι περιμένεις εξόν από «κρα»;  Το άρθρο του Κουλέρμου θα το βρείτε εδώ}...

**************************
Επί του θέματος - Με πάλη και αισιοδοξία να αντισταθούμε στις επιθέσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου

Δύσκολες, τραγικές, ίσως και καταστροφικές και μαύρες κι άραχνες για πολλούς από εμάς οι εποχές που μας ήρθαν και μάλιστα άνοιξη καιρό, «π’ ανθίζ’ η φύση». Όμως, ας μην γινόμαστε εκνευριστικά μεμψίμοιροι, μίζεροι και καταθλιπτικοί. Ίσως να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά έτσι καταντούμε και κακορίζικοι και εριστικοί κι απόμακροι, καθώς συνεχώς με τη στάση και τη  συμπεριφορά μας μεταφέρουμε αρνητικά κι απαισιόδοξα μηνύματα στους γύρω μας. Αντίθετα, ας ψάξουμε με από συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις να αντλήσουμε δύναμη και υπομονή και να διεκδικήσουμε από τους “άρχοντες” τουλάχιστον τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν είμαστε πειραματόζωα για να υποβαλλόμαστε σε “θεραπείες shock!

Ας οργανωθούμε στη βάση των κοινών μας συμφερόντων και των δικών μας [των άμεσων και βραχυπρόθεσμων, προσωπικών και οικογενειακών], αλλά και των γενικότερων  [και των μακροπρόθεσμων] που αφορούν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, ας πορευτούμε με αισιοδοξία προς το μέλλον. Μέσα από συλλογικές μαζικές δράσεις, χωρίς κλάματα, οδυρμούς και μεμψιμοιρίες [ίσως όμως με δάκρυα στα μάτια, σφιξίματα στο στομάχι, κόμπους στο λαιμό] και με σαφείς πολιτικούς προσανατολισμούς [το σύνθημα “Με την Αριστερά, αντίσταση και πάλι”, είναι ξανά επίκαιρο - όσο ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες] να διεκδικήσουμε αυτά που ΜΑΣ αναλογούν ως άνθρωποι της εργασίας και της παραγωγής.
Ας κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους που μαζί τους έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους και οράματα κι ας οργανωθούμε. Ας μην μείνουμε απαθείς και μοιρολάτρες, ας κλείσουμε τ’ αυτιά μας σ’ αυτούς που μας λενε ότι δεν έχουμε άλλες επιλογές από την υποταγή μας σε τρόικες και Eurogroups. Να αντισταθούμε στις περικοπές και στις πολιτικές λιτότητας! Να κατέβουμε σε δρόμους και πλατείες, να διαδηλώσουμε, να φωνάξουμε να αντιδράσουμε επιτέλους και να απαιτήσουμε να μην μας βλέπουν ως αριθμούς σε λογιστικά βιβλία. 

Αυτό κάναμε και χτες, μερικές χιλιάδες κόσμου έξω από το “Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης” στη Λευκωσία κι ακολούθως έξω από το Προεδρικό, όπως κάνανε μαζικά χτες και προχτές μαθητές και φοιτητές στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, όπως κάνανε και πριν 2-3 μέρες και οι τραπεζικοί υπάλληλοι έξω από τη Βουλή και την Κεντρική Τράπεζα.


Οι πολιτικές της Τρόικας 
καταστρέφουν 
το μέλλον της νεολαίας 

 
Σίγουρα κάποιοι τα φάγανε! 
Όμως έτσι εν ο καπιταλισμός! 
Τα πράματα θα σάσουν μόνο άμα ανατραπεί! 

Φυσικά τα παπαγαλάκια και οι κολαούζοι του συστήματος, της τρόικας και των ενεργειών των κυβερνώντων, προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, ενώ δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στο Δήμο Λεμεσού αποκάλεσε γενικώς όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ως «καρναβάλια»!!!   

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, ο ένας τον άλλο με αισθήματα ταξικής αλληλεγγύης κι όχι συμπόνιας, οίκτου, ή από φιλανθρωπική χριστιανική υποχρέωση. Εξ άλλου οι πλείστοι από εμάς ουδέποτε υπήρξαμε αυτό που περιγράφει ο Αλκίνοος στο πόνημα του. Διεκδικούμε κι απαιτούμε [για τώρα] μια λιτή μεν, αλλά πάνω απ’ όλα αξιοπρεπή ζωή! Και ας έχουμε πάντα υπ’ όψη μας ότι Σοσιαλισμός σημαίνει ισότητα στον πλούτο κι όχι [όπως λανθασμένα και διαστρεβλωμένα υποβάλλουν οι απολογητές του καπιταλισμού] ισότητα στην φτώχεια. 
[Ίσως να είναι καιρός μια και θα φτωχύνουμε σχεδόν ΟΛΟΙ, το ΑΚΕΛ να επανεξετάσει το Πρόγραμμα του;]…  

Τις σκέψεις αυτές τις έκανα και ψες επιστρέφοντας σπίτι από την εκδήλωση έξω από το Προεδρικό [αφορμή μια έντονη συζήτηση που είχα με πολύ αγαπητό πρόσωπο του κοντινού περιβάλλοντος μου και οι φόβοι του για το μέλλον], αλλά και σήμερα βλέποντας και τις ουρές έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Τελικά οι ουρές δεν ήταν και πολύ μεγάλες, πλην σε κάποιες περιπτώσεις έξω από τις μεγάλες τράπεζες [την “Κύπρου” και τη “Λαϊκή”]...

 


Οι γκάνγκστερς εξω από τις Τράπεζες! 

Στάθηκα κι εγώ σε μια ουρά [έξω από μια μικρή τράπεζα]. Δεν περίμενα πολύ, αλλά όπως ήμουν εκεί θυμήθηκα την κουβέντα του Υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέκρινε σκληρά τη στάση των Ευρωπαίων κατά της Κύπρου λέγοντας ότι «συμπεριφερθήκαμε στους κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερς». Εμείς όμως [ως κύπριοι] δεν λειτουργήσαμε καθόλου ως γκάνγκστερς. Δεν μπουκάραμε μέσα ως συμμορίτες του Far West [της εποχής που εδραιωνόταν ο καπιταλισμός στις Αμερικές] για να τα πάρουμε όλα και να φύγουμε. Αντίθετα σταθήκαμε με στωικότητα έξω από τις τράπεζες για να πάρουμε τη δόση των 300 ευρω που μας επέτρεψαν για να δκιαβούμε ως παρατζιεί [εγώ 700 ευρω είχα όλα κι όλα].
«Συμμορίτες και γκάνγκστερς» [και εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου] είναι οι είναι ευρωπαίοι “εταίροι”. Ειδικά εκείνο το ολλανδο(κωλό)παιδο, ο Γούρεν Ντάισελμπλούμ, η ορντινάντσα της Μέρκελ, μια την άλλη εκτοξεύει απειλές προς πάσαν κατεύθυνση. Έχει βλέπετε τους γερμαναράδες [καπιταλίστες] πίσω του και πρέπει να διαφυλάξετε τα συμφέροντα και τα δικά τους και των και των καπιταλίστων της χώρας του. Ας πούμεν, αμέσως μετά το κυπριακό “κούρεμα” στις καταθέσεις δήλωσε ότι «το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο, αποτελεί νέο πρότυπο για την αντιμετώπιση τραπεζικών προβλημάτων σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάζονται να αναδιαρθρώσουν τον χρηματοπιστωτικό τους κλάδο». Ποιοι θα είναι οι επόμενοι στόχοι; Προφανώς η Ελλάδα, η Μάλτα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο… Άστε που μετά 2-3 μέρες επανήλθε για να μας πει [με κροκοδείλιο υφάκι] ότι λυπάται γι’ αυτούς που θα χάσουν τις δουλειές τους στην Κύπρο. “Να σε κάψω Γιάννη μου τζιαι να σου βάλω μύξα”!     
Προσωπικά δεν πιστεύω να του ξεφεύγουν, εν σκόπιμα που τα λαλεί, έστω κι αν τα ανασκευάζει μετά...

Ε, ρεεεε … ας μην πω τι ΣΑΣ χρειάζεται!

Anef_Oriwn
[με αισιοδοξία κι αγωνιστικότητα]
Πέμπτη 28/3/2013

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις 700 ευρώ!!!! Και εμείναν 400;;;
Εγώ που δεν έχω τίποτα, να τα μοιράσουμε;;;

zep είπε...

Αντισταση και παλΗ συντροφε.

Δυστυχως τα ΜΜΕ επιμενουν κυβερνητικα. Το ΡΙΚ εγινε πιο δεξιο που τα ιδιωτικα και η πλυση εγκεφαλου καλα κρατει.

Δυστυχως δεν βλεπω να ξυπνα συντομα ο κοσμος. Επιμενει να τρωει κουτοχορτο. Επιμενει στην ιδιοτελεια τζιαι στην επιφανειακη ερμηνεια της καταστασης.

Το μεγαλο ερωτημα ειναι πως θα απαλλαγουμε ηλιθιοτητα του κοσμου που δνε θελει να ξυπνησει? Που μας κρατουν ομηρους στην βλακεια τους?
Ποσες καταστροφες πρεπει να γινουν για να μαθουν?

Και επειδη ηδη αρκεψε η συγκαλυψη και η λασπολογια με "λιστες" του αναστασιαδικου δημοσιογραφου του 24Η (Που την ηβρε τη "λιστα" και ποια τα κινητρα του?) ειμαι απαισιοδοξος για το αν θα φκει στο φως η αληθκεια.

Ανησυχει κανενας αλλος για την χριστιανικη ηγεσια του κομματος μας? Παμε για το νομπελ ειρηνης? Νομπελ καλου παιδιου? Νομπελ αμυνας? Γιατι να αδυνατουν τοσο να εκφρασουν την οργη του κοσμου (τους)? Να ξερουν οτι η σιωπη τους θα γυρισει μπουμερανγκ τζιαι στο τελος αντι για επιθεση θα καταντησουμε να παιζουμεν αμυνα στην νεα διαστρεβλωμενη εικονα που επιχειρουν να περασουν τα ΜΜΕ.

Αντιδραστε πριν να εν αργα

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε ZEP,

Κάποιοι ανακαλύψαν και πάλι την ταshινόπιτταν [μπορεί και την κολοκόπιτταν] με την πολυδιαφημιζόμενη “λίστα Λαγκάρντ” της Κύπρου. Τρίχες κατσαρές και μαλλί περμανάντ! Προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου που στοχεύει στην ισοπέδωση και τον μηδενισμό των πάντων ούτως ώστε να μην αντιληφτεί ο κόσμος ότι ο πραγματικός αίτιος όλων των δεινών και κακών που ΜΑΣ βρήκαν είναι ο Καπιταλισμός! Τούτα ούλλα εν κουτόχορτο για αφελείς, αδιάβαστους κι μη πολιτικοποιημένους ανθρώπους που ψάχνουν ενόχους και εγκληματίες τη στιγμή που ο κύριος ένοχος για να μην πω και ο μοναδικό εν ο Καπιταλισμός. Όσα παρατηρούμε σήμερα [και που δήθεν μας είναι άγνωστα και για τα οποία δήθεν πέφτουμε που τα σύννεφα] αποτελούν εγγενή χαρακτηριστικά του συστήματος.

Τα πόσα που αναφέρονται στην περιβόητη “λίστα” που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ελληνική εφημερίδα “Έθνος” [όποιος δεν την είδε μπορεί τη βρει στο blog της Disdaimonaς - http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_29.html?showComment=1364543502207#c3896795808501477526] και τα οποία [ποσά] “χαρίστηκαν” στους οφειλέτες προφανώς μέσα από κάποια διευθέτηση [που έγινε μεταξύ Τράπεζας και πελάτη] ανέρχονται max. στα 12-13(!!!) εκατομμύρια ευρώ! Μα έχουμε αίσθηση σιόρ ότι κάμνουμε παναΰριν για το τίποτε; Οξά ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους για να σώσουμε την τιμή και την αίγλη του συστήματος, ή/και κάποιους που εκάμαν εγκληματικά λάθη σε χειρισμούς εντός του τραπεζικού συστήματος [όπως ας πούμεν, ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας]; Δαμαί οι Τράπεζες εν δισεκατομμύρια(!!!] [τουλάχιστον δύο δεκάδες] που χρωστούν κι εμείς μιλούμε για μια ντουζίνα εκατομμύρια; Μάλλον εν ππατσσιαρίσματα που προσπαθουν να κάμουν!

Τούτη η τακτική [της διαγραφής μέρους των χρεών] ήταν/είναι συνήθης πρακτική για τις Τράπεζες για να διευθετούν δάνεια που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν… Ως καλοί εμπόροι οι Τράπεζες προτιμούν “5 και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι”! Τού παρέα μου του Γκάνταλφ επρότεινε του η Τράπεζα όπου εχρώσταν 100(!) χιλιάδες ευρώ [έκαμεν τζιαι τζιείνος τα δικά του τα τρελλά τον τζιαιρόν του Χρηματιστηρίου] να του χαρίσει 20 χιλιάδες [από τόκους βασικά] τζιαι να ξοφλήσει τα υπόλοιπα, αλλά που να έβρισκεν ο έρμος τες υπόλοιπες 80 χιλιάδες;

Τώρα θα μου πείτε ότι δαμέ εμπλέκονται πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι κι ότι τούτοι πρέπει να είναι άμεμπτοι. Μα καλά εν ι-ξέρουμε ότι πολιτική και οικονομικά συμφέροντα πάνε πακκέττο; [Κάτι σχετικό για την συνάρτηση/εξάρτηση οικονομίας πολιτικής είπε κάποτε τζι’ ο παππούλης ο Μαρξ, αλλά ποιος του βάλλει ‘φτιν]…
Μα τί γυρέφκουν στη “λίστα” [θα εξανίστανται ή και θα χαιρεκακούν κάποιοι] και στελέχη και οργανώσεις της Αριστεράς; Τούτα όμως είπαμε τα που πέρσι το καλοτζιαίριν όταν ο νεόκοπος [σήμερα] σύμβουλος του Προέδρου, Μακάριος Δρουσιώτης [άξιος ο μισθός του!] έκαμνεν, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, “αποκαλύψεις” [για τις “χαριστικές” διαγραφές χρεών της Αριστεράς] στον “Πολίτη”…

Η άλλη μεγάλη πλάκα σε σχέση με την χρεοκοπία των Τραπεζών είναι η επιμονή πολλών και διαφόρων για αποκάλυψη των ονομάτων όσων απόσυραν και έστειλαν στο εξωτερικό χρήματα πριν το “κούρεμα”, λες και η διακίνηση κεφαλαίων [εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης] ήταν/είναι παράνομη και απαγορευμένη! Πέραν από την ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου του κόσμου [για να μάθει ποιοι από τους πολιτικούς ή τον περίγυρο τους είχαν εσωτερική πληροφόρηση] που είδατε το νομικό προβλήτα και τις εγκληματικές πράξεις; Δεν είπαμε ότι στον καπιταλισμό “το ‘να χέρι [η οικονομία] νίβει τ’ άλλο [την πολιτική] και τα δυο το πρόσωπο” [τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της κυρίαρχης επιχειρηματικής τάξης]; Σωστό να απαιτούμε [ως Αριστερά] να αποκαλυφτούν ποιοι εν τούτοι, αλλά ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσαν να εξελιχτούν διαφορετικά τα πράματα… Καπιταλισμό έχουμε!

zep είπε...

Το μεσομερι στο μεγκα εδειχνε τις αντιδρασεις του κοσμου. Καποιος ειπε οτι πρεπει να σκοτωσουμε τζινον (ο καπιταλισμος) που μας κρατα το πιστολι στο κροταφο. Γιατι ο καπιταλισμος μας χρειαζεται, εμεις οχι.

zep είπε...

http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=13576&-V=economy

http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=13575&-V=economy

Εν ξεκαθαρο οτι το κουρεμα και η ευρωλαγνεια της κυβερνησης των αμπαλατων δεν οδηγουν πουποτε.

Χρειαζονται λυσεις "εξω που το κουτι", λυσεις που οι πανηλιθιοι κυβερνοντες δεν μπορουν να φερουν γιατι απλα εν λλιος ο νους τους.

Disdaimona είπε...

Τη λίστα την δημοσίευσε ο Βαξεβάνης.

Ο ίδιος αυτός Βαξεβάνης ο οποίος είχε καρφώσει τον Νίκο προεκλογικά για το δικηγορικό του γραφείο και τις δραστηριότητες του και τότε όλοι οι ακελικοί εκάμναν παρτυ. Εγέμωσεν ο τόπος αφισουες στο διαδικτυο, εγραφτηκαν αρθρα, μέχρι τζαι σποντα να μεν κατεβει για προεδρος.

Κανένας εν ειπεν τοτε για αποπροσανατολισμό, ούτε ειπεν κανένας πως Είναι ο Καπιταλισμός, ηλιθιε!

Λίστες απαιτήσεν και το ίδιο το ΑΚΕΛ μέσω Μαλα για το ποθεν εσχες των υπολοίπων υποψηφίων.
Ο οποίος Μαλάς μας έλεγε πως είναι ο μαγος του ΟΖ του διαχειρισμου΄της μεγαλυτερης κρισης του συστηματος που γεννησιμιού του!

Η χειραγωγιση της κοινής γνωμης καλά κρατει...μιαν που τον ένα τζαι μιαν που τον άλλο.

Όσον αφορα αυτο που λέει ο Ζεπ, έχει απολύτο δικαιο. Ο κόσμος ειναι πολύ θυμωμενος πέρα απο πικραμενος, μονο που δεν αποδιδει την σταση του ακελ σε καμιαν υποψηφιοτητα για Νομπελ καλοσυνης ή χριστιανισμού, αλλά πλέον απομυθοποιεί την εύκολη προπαγανδα και ζητά απόδοση ευθυνών. Εκτος απο μια μεριδα που εξακολουθει να μιλα μονο για τον Νικο όπως μια μεριδα ΔΗΣΥκων συνεχιζουν το παραμυθι "για όλα φταίει ο Χριστοφιας".

Πολιτική αναλυση ακόμα δεν είδαμε από κανένα κόμμα.

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Δεν έχει σημασία ποιος δημοσίευσε τη “λίστα” [εγώ νόμισα ότι εν το σημερινό “Έθνος” που την εδημοσίευσε], αλλά το τι μπορεί να έχουν κατά νουν, ή/και σε τι να στοχεύουν αυτοί πού τη διέρρευσαν. Στον Βαξεβάνη ή στο “Έθνος” τα ονόματα δεν ήρθαν εξ ουρανού ή κατόπιν θείας έμπνευσης ή με επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος. Κάποιοι τους τα έδωσαν…
Πέραν τούτου ως πολιτικά σκεφτόμενα όντα [και δη εντός του χώρου της Αριστεράς] τα γεγονότα και τις εξελίξεις τις κρίνουμε πολιτικά… [Κάτι είπες και για «πολιτική αναλυση»]... Κι από πολιτική άποψη [τουλάχιστον για μένα] δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο περιπτώσεις: οι “αποκαλύψεις” του Βαξεβάνη για τον Αναστασιάδη [προσωπικά ουδέποτε τις θεώρησα ως αποκαλύψεις - και το ‘γραψα τότε και σε email σε κοινό μας φίλο] με τις σημερινές “αποκαλύψεις” για λίστες τζιαι κολλούθκια και για δήθεν χαριστικές διαγραφές χρεών, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την ΠΕΟ και στελέχη της Αριστεράς! Πιο συγκεκριμένα ο Αναστασιάδης, μέσω του δικηγορικού του γραφείου [δηλ. για το δικό του προσωπικό, ή/και επαγγελματικό οικονομικό συμφέρον] ενέγραψε πάμπολλες υπεράκτιες ρωσσικές εταιρείες στην Κύπρο και διαχειρίστηκε [πάντοτε με οικονομικό όφελος] τα εκατομμύρια τους. [Γινόταν ξέπλυμα βρώμικου ή μαύρου χρήματος τότε στην Κύπρο;]… Πώς συγκρίνονται όλ’ αυτά με τα χρέη της ΠΕΟ που διαγράφησαν; Ήμουν με την εντύπωση ότι θα μπορούσε να γνώριζες [να είχε έρθει στην αντίληψη σου] το ιστορικό αυτής της υπόθεσης, ή έστω να υπέθετες [λόγω περιβάλλοντος] σε τι συνίσταται η εμπλοκή του Αντρέα Μωυσέως, ή του Αριστοφάνη Γεωργίου, ή του Νίκου Κατσουρίδη [εδώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει εμπλοκή, κι όπως γράφεις κι ΕΣΥ στο Blog ΣΟΥ «αμφιβάλλω αν στοιχειοθετείτε υπόθεση» - link: http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_29.html?showComment=1364574601436#c3011646819974010044 ], ή τι μπορεί να συνέβη… [Εγώ πάντως μπορώ να επεξηγήσω σχεδόν κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ας πούμεν, για το ζήτημα της ΠΕΟ και της New Marathon έγινε μεγάλη συζήτηση, κατά τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, ένεκα δημοσιευμάτων του “Πολίτη”]…
Τώρα αν το θέμα ήταν ότι η Αριστερά δεν θα ‘πρεπε να εμπλέκεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι κάτι τελείως διαφορετικό, που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, όχι όμως απ’ εδώ [ίσως email-ικώς], αφού αναλύσουμε και το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναλήφθηκαν τότε τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες…

Τέλος για να βάλουμε και τα πράματα και στις σωστές τους διαστάσεις και κλίμακες [κι αν τα δούμε και από καθαρά καπιταλιστική οικονομική σκοπιά], πιστεύεις ότι τα προβλήματα των τραπεζών, προέκυψαν απ’ αυτές τις διαγραφές δανείων [της τάξεως των 12-13 εκατομμυρίων, από τα οποία μόνο τα 5 περίπου αφορούν την Αριστερά];

Αυτά μόνο!
Και δεν έχω διάθεση να εμπλακώ σε περαιτέρω συζητήσεις ηθικολογικής φύσεως που προκύπτουν από ισοπεδωτικές αναφορές του τύπου «Η χειραγωγιση της κοινής γνωμης καλά κρατει... μιαν που τον ένα τζαι μιαν που τον άλλο» ή κομβικά διλήμματα του στυλ «αποφασίστε αν έχετε αρχές ή αν δεν έχετε» - link: http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_29.html?showComment=1364574601436#c3011646819974010044
[Δεν κατάλαβα ποια είναι η «χειραγωγιση» που γίνεται από πλευράς Αριστεράς, ούτε για ποιες «αρχές» μιλάς και για τις οποίες πρέπει να «αποφασίσουμε αν έχουμε» !]…
Πάντως δεν περίμενα να τσαντιστείς και μάλιστα τόσο πολύ επειδή «όλοι οι ακελικοί [σημ. δική μου: οι γενικεύσεις δεν είναι καλό πράμα για έναν κομμουνιστή] εκάμναν παρτυ […] τότε […] που […] ο Βαξεβάνης […] είχε καρφώσει τον Νίκο προεκλογικά για το δικηγορικό του γραφείο και τις δραστηριότητες του…»

Παρεμπιπτόντως κι ασχέτως τι λένε «όλοι οι ακελικοί», κι αν είναι από «σποντα», ή όι που το λένε, ΕΓΩ δικαιούμαι να λέω στις τοποθετήσεις μου ότι «εν ο καπιταλισμός, ηλίθιε…» που φταίει;

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητή DIS,
Θα σε παρακαλούσα στις κρίσεις, επικρίσεις, κατσαδιάσματα και τα λοιπά που κάμνεις γενικά για το ΑΚΕΛ, εξ αφορμής ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ κειμένων, να αναφέρεσαι στα ΔΙΚΑ ΜΟΥ γραφόμενα κι όχι σ’ ότι άκουσες από τον όποιο γνωστό, γείτονα, ή συνάδελφο ΣΟΥ, που δηλώνει ΑΚΕΛικός… Άσε που είναι καθ’ όλα αντιφατικό, από τη μια να λες ότι «όλοι οι ακελικοί», κάνουν αυτό ή εκείνο, κι από την άλλη να λες ότι «… ο Ζεπ, έχει απολύτο δικαιο» και ότι «ο κόσμος [σημ. δική μου: προφανώς εννοείς ο κόσμος του ΑΚΕΛ] ειναι πολύ θυμωμενος πέρα απο πικραμενος … [και] … πλέον απομυθοποιεί την εύκολη προπαγανδα και ζητά απόδοση ευθυνών»
Κι όντως υπάρχει προβληματισμός μέσα στον κόσμο της Αριστεράς και κυρίως πάνω στο ζήτημα αν θα μπορούσε να υποβληθεί και να ακολουθηθεί μια εναλλακτική πορεία, αλλά δεν προτίθεται να σταυρώσει και το ΑΚΕΛ, αν ο Αναστασιάδης πήγε και χωρίς δεύτερη κουβέντα αποδέχτηκε ότι τού είπε Τρόικα και το Eurogroup…

Απλός ανώνυμος σύντροφος είπε...

Αγαπημένη μας Disdaimona,
παράπονα παράπονα παράπονα. Πάψε να μας ψάχνεις στο παρελθόν κι' έλα στο παρόν να μας βρεις εκεί να παλεύουμε. Αυτό που είναι, όπως μπορούμε.

Ανώνυμος είπε...

Τι εγραψε ο Βαξεβανης για τις 2 λιστες:

Ελληνικη Δικαιοσυνη και Αττιλας 3

Του Κώστα Βαξεβάνη

Την Παρασκευή το πρωί, στην πτήση από Λάρνακα για Αθήνα, μια κυρία κρατούσε στο χέρι της ένα χαρτί με μερικές δεκάδες ονόματα, τα οποία διάβαζε ένα προς ένα στη διπλανή της. Απ’ ό,τι της διευκρίνιζε, ήταν τα ονόματα όσων είχαν βγάλει λεφτά από την Κύπρο στο εξωτερικό τις κρίσιμες μέρες πριν το Eurogroup. Λίγες ώρες πριν, μια άλλη λίστα, την οποία δημοσιεύσαμε μάλιστα, με τους πολιτικούς των οποίων σβήστηκαν δάνεια, κυκλοφορούσε στα γραφεία των κυπρίων βουλευτών.
http://www.koutipandoras.gr/34851/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CF%82-3.html

Disdaimona είπε...

Σύντομη απάντηση:

Η λίστα με τις διαγραφες, αφορά την διαπλοκή πολιτικής/πολιιτικών-τραπεζών, θέμα για το οποίο υποτιθεται η αριστερα ασχοληθηκε κατα κόρον.

Η υποθεση Αναστασιαδη αφορούσε το ζήτημα του βρώμικου χρήματος, για το οποίο το ακελ σε συνεργασια ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, από τη μια προσπαθουσε να καταρρίψει ( ως κατηγορία ) και απο την άλλη έκανε λαικισμό για το γεγονος πως ο Νικος είχε προσωπικα οφελη απο αυτο το ξεπλυμα...αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

όσον αφορα τον ίδιο τον Βαζεβάνη, μου ειναι αδιαφορος, και ως δημοσιογραφος και το πλαισιο στο οποιο κινειται...θυμιζει μου τζαι τον Δρουσιωτη απο μιαν αποψη, οποταν λεω, φυλαε τα ρουχα σου να εσιεις τα μισα....

Επι της ουσία του θεματος:

Ο Δ.Συλλουρης ειπε σημερα πως η λίστα ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ και πως το ζήτημα δεν είναι η διαγραφη χρεών υψουν 10 εκατομμυρίων αλλά τα 10δις που έφαγαν οι τραπεζίτες και οι διαπλεκόμενοι.

Σπόντα:

Αλόπως ο Συλλούρης θκιαβάζει Δέφτερη Ανάγνωση.

Δεν βλέπω καμια διαφορα απο την οπτική του ακελ για την κριση στη σταση του Συλλουρη για τα 10 δις.

Καταληκτικό σχόλιο:

Ο καθενας εχει δικαιωμα να κρινει τη σταση ενος αλλου ως ισοπεδωτική. Εγω δηλωσα με καθε τιμιοτητα και ευθαρσώς, πως δεν προκειται να στηριξω το ακελ, εφοσον το ακελ εξακολουθει να ασκει μιαν πολιτική υπερ του κεφαλαιου.

Το πως αξιολογω και πως κρινω αυτη την πολιτική παρατιθεται με ακριβεια κομματος και καθε λεξης στο τελευταιο μου ποστ.

Θεωρω το ακελ πλεον υποπτο για σοσιαλφασισμό και βεβαια άμεσα υπευθυνο για την κατασταση στην Κύπρο.

Λυπουμαι που αυτο εξυπακουει πως το ακελ αντιπροσωπευει με την συγκεκριμενη του στάση τον ταξικό εχθρο. Και λυπουμαι που δεν υπαρχει χρονος για αναμονη.

Λυπουμαι και τον κοσμο, που νομιζει πως καμνει αντισταση επειδη παει στις διαδηλωσεις, την ιδια ωρα που το κομμα του περνα τις πολιτικες του συστηματος απο το κοινοβουλιο και απο το ευρωκοινοβουλιο.

εδω:

http://disdaimona.blogspot.com/2013/03/blog-post_8816.html

Anef_Oriwn είπε...


Ε, ρε Συλλουρούθκια που έχει τούτος τόπος!

Τζιαι πόσους που “διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίννουν τον κάμηλον”!!!

Ανώνυμος είπε...

Δίς, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τόσο μίσος και τόσο μένος κατά του κόμματος.Εντάξει, μάλλον κρατάς άκκαμα, γιατί ο Δημήτρης Χριστόφιας άνοιξε τις κυπριακές πύλες στην Τρόικα αλλά και για τα αντιλαικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που πάσαρε στη βουλή.Και τι ήθελες να κάμει αγαπητή Δις;Αφού τον εκβίασε η Τρόικα.Ήταν υπό πίεση ο άνθρωπος,πως να το κάμουμε δηλαδή;Είναι καλό το «φταίει ο καπιταλισμός,ηλίθιε»,αλλά τι πρότεινες να γίνει τότε;Να αφήσει ο Χριστόφιας την Κύπρο να χρεωκοπήσει;Επίσης πρέπει να πάψεις να αιθεροβατείς και να ονειροπολείς,γιατί άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.Τωρά θα μου πεις,γιατί στην προεκλογική εκστρατεία,μόλις ένα μήνα πριν,ήσασταν μνημονιακοί ενώ σήμερα μιλάτε για τροικανό ζυγό;Εν καθαρό αγαπητή Δις.Γιατί ο Μαλάς δεν εκλέγηκε και άλλαξε η κυβέρνηση!Τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Σήμερα λέμε μαζί με την όμορη ΕΔΕΚ «Όχι στη Τρόικα,αλλά ναι στο Ευρώ».Για αυτό, κατέβα μαζί με τον Δημήτρη Χριστόφια στους δρόμους για να διαδηλώσουμε υπέρ των εργαζομένων και να βροντοφωνάξουμε «Κύπρος καριόλα,το κόμμα πάνω από όλα!

Το κόμμα τζιαι τα μάθκια σας

Anef_Oriwn είπε...


Εξυπνόβλακα Ανώνυμε, με σχόλιο με ημερ. 30/3/13 - 3:01 μ.μ., [προφανώς θα ανήκεις στην συνοπαρτζιά του Νικουθκιού , alias “Δεν_Θα_Δεχτώ_Κούρεμα_Καταθέσεων”],

Το σχόλιο ΣΟΥ είναι σαφώς ειρωνικό, χλευαστικό και προβοκατόρικο [βρωμεί από ένα μίλι τόπον], αλλά θα το αφήσω εκεί να στέκει. Τούτο αναδεικνύει σαφώς και σ’ όλο της το μεγαλείο την ηλιθιότητα EΣΑΣ, των τσογλανιών των σημερινών κυβερνώντων! Επιμένετε να θέλετε να απαλλάξετε το Νικούιν από την αχαπαροσύνη και την προχειρότητα με την οποία σε 20 μέρες, από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πήγε και παραδόθηκε αμαχητί και με κατεβασμένα τα βρακιά, στους χίλους του, τους ευρωπαίους! Η κουχή να τους χιλίσει ούλλους!!!

zep είπε...

Καλα την δεις εμαθαμεν την (και εβαριθηκαμεν την), γυρεφκει να της πουν μπραβο γιατι ηταν παντα σωστη.

Να πουμεν τζιαι του ανωνυμου σιορ. Εισαι πολλα καλος ρε. Εισαι καταπληκτικος

Anef_Oriwn είπε...


Κοκούιν [που το παίζεις και Ανώνυμος, αλλά σε προδίδει ο τρόπος που γράφεις ρε Χάχα],
Τα σχόλια ΣΟΥ πάνε ολόισια στον σκουπιδοττενεκκέ, όπου σαν Τενεκκές ανήκεις κι ΕΣΥ!

Αναφορικά με την εξυπνοβλακίστικη εξίσωση ΣΟΥ «χ = 365 x 5 – 30», χαίρομαι που παραδέχεσαι [έχεις και εκλάμψεις αυτογνωσίας βλέπω] ότι 30 μέρες διακυβέρνησης από το Νικουδιν ήταν αρκετές για να οδηγήσουν την Κύπρο στην υποταγή της Τρόικας! Κάτι τέτοιο κάνατε και το 1974, αλλά gamoto, τότε ήσασταν πιο καλοί. ΣΑΣ πήρε μόνο 5 μέρες για να παραδώσετε την Κύπρο στους Τούρκους!!! Χάσατε από την απόδοση ΣΑΣ, να το κοιτάξετε!


Ανώνυμος είπε...

Σώπα ρε!Εκατάλαβες ότι είμαι το Κοκούι;Μα ίντα διάνυα που είσαι α;Ρε χαφιέ του κερατά, ρε υπέρβαρο ανθρωπόμορφο κτήνος, ρε αντιαισθητικό 50χρονο ερείπιο,αφού όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθάς τα ΙP Adress,όλων όσων μπαίνουν στο μπλόγκ σου, τι πας να μου πουλήσεις εξυπνάδα, ότι τάχα εκατάλαβες πως είμαι εγώ.ΡΕ ζώο,παίρνω σε στη βρύση τζιαι φέρνω σε άποτο,εν να μου γελάσεις ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ;Τζιαι φάνου άντρας με παντελόνια επιτέλους ρε τζιαι μεν σβήνεις τα σχόλια μου.Αλλιώς μην σχολιάζεις τζίνα που γράφω.Το περασμένο μου σχόλιο ήταν καθαρά πολιτικό.Γιατί το σβησες;Αλλά τρέμει η χοντροκωλάρα σου να μπεις σε αντιδικία μαζί μου.Άντε χαιβάνι, φεύγω να πάρω το τραμ γιατί η γκόμενα καρτερά!Σαπόγλαρε!

Anef_Oriwn είπε...

Χάχα Κοκούιν,
Σαν παλαβιάρης και πανηλίθιος εξυπνόβλακας που είσαι από την μούττην πιάστηκες!
Χαιρετίσματα!
[Είδες που αφήνω όσα σχόλια αποκαλύπτουν την βλακώδη ηλιθιότητα ΣΟΥ!]…