Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ανάρτηση 55/2013 [πολιτικο-οικονομική, ευρωσκεπτικιστική και εξ αναδημοσιεύσεως] – Δύο κείμενα από τη “Χαραυγή” για τους μύθους και τις ιδεοληψίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση…


Εισαγωγικά

Ο Γιώργος Βαρνάβας [της ΕΔΕΚ] σε συνέντευξη του σήμερα στο πρωί στον “ΑΣΤΡΑ” [στο πρόγραμμα “Χωρίς Όρια” με τον Νεόφυτο Νεοφύτου] γνωστοποίησε ότι χθες η ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ επιχείρησαν να εξεύρουν πόρους ώστε να υπάρξει λύση εκτός τρόικας, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκβίασε με πτώχευση του κράτους.
Κοντολογίς κάποιοι [εκεί στο (συγ)κυβερνητικό στρατόπεδο] φαίνεται να πάσχουν από το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” και ότι και αν ΜΑΣ κάνουν οι ευρωπαίοι “εταίροι” ΜΑΣ, οι Τροϊκανοί, οι Γιουρογκρουπιανοί, οι Κομισιονάριοι [να ΜΑΣ στριμώξουν στη γωνιά, να μας εκβιάσουν, να μας σφαγιάσουν και να μας αφαιμάξουν οικονομικά], ΕΜΕΙΣ δεν θα πούμε κουβέντα κακιά για λόγου τους. Αντίθετα θα συνεχίζουμε να διαλαλούμε στα πέρατα των περάτων ότι «ανήκουμε στη Δύση» και ότι “λύση” στα χρηματοοικονομικά μας πρέπει να βρούμε μόνο μέσω Τρόικας! Ότι τζιαι να ΜΑΣ κάμουν τότε, εν χάκκιν μας [ταιρκάζει μας]! Εθέλετε το Νικούιν Πρόεδρο, λουθείτε τον! Παρεμπιπτόντως τζιείνον τον Πασιαρδή Πισσαρίδη {σημ. 24/3/2013  - 9:10 π.μ.: φένκιου φίλε ZEP για τη επισήμανση και sorry κύριε Πασιαρδή για το λάθος - προφανώς κάποιες αόρατες σκοτεινές δυνάμεις νεκάτωσαν στο μυαλό μου τα ονόματα!}, τον νομπελίστα και Πρόεδρο του [λεγόμενου] Εθνικού του Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου, εν τζιαι είδετε τον να κυκλοφορά τελευταίως;]…

[Έχει ένα ποίημα του εξαίρετου λαϊκού μας ποιητή Κυριάκου Καρνέρα, που αντιστοιχεί με το άσμα των Κατσιμιχαίων για το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” και το ψάχνω… Μόλις το βρω θα το ‘χετε!]…

******************************
Προλογικά - Επεξηγηματικά  

Σε σχάση, λοιπόν με τα πιο πάνω, δηλ. την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς τους θα αναδημοσιεύσω σήμερα δύο σχετικά σύντομα κείμενα από τη σημερινή “Χαραυγή”

*****************************
Οι μύθοι έγιναν σκόνη
[του Γκάνταλφ από τα Παραπολιτικά της “Χαραυγής”, 23/3/2013, σελ. 5]

{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου}…

Σκόνη και θρύψαλα έγιναν και στα μυαλά της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού οι μύθοι που για χρόνια έκτιζαν τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ που εξυπηρετούν τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα. Όταν το ΑΚΕΛ με συνεδριακές του θέσεις επισήμανε το χαρακτήρα της ΕΕ «ως προωθημένης μορφής καπιταλιστικής πολιτικο-οικονομικής ολοκλήρωσης», έσπευδαν να το κατηγορήσουν για δήθεν ιδεοληψίες και αντιευρωπαϊσμό. Δεν έχουν καταλάβει οι απολογητές των ευρωενωσιακών δομών τι εστί ΕΕ ακόμη και σήμερα που ο λαός μας βιώνει στο πετσί του τους ασφυκτικούς εκβιασμούς
και την ξεκάθαρη κλοπή από την προωθημένη μορφή καπιταλιστικής ολοκλήρωσης.
Ψάχνουν τρόπο να αποδώσουν τα όσα γίνονται ενάντια στο λαό μας σε πρόσωπα (Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ) ή σε «γερμανική κυριαρχία» με συγκρίσεις με τους δυο παγκοσμίου πολέμους.
Δεν θέλουν να δουν ότι πίσω από πρόσωπα και κράτη βρίσκονται συμφέροντα του κεφαλαίου και δη εν μέσω της μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης. Έτσι ήταν από την εποχή της Ένωσης Χάλυβα και της ΕΟΚ η ΕΕ.
Ένωση των κεφαλαιοκρατών και όχι των λαών. Ένωση του οράματος του χρήματος και των τραπεζιτών και όχι της όποιας «ολοκλήρωσης της αλληλεγγύης» που με δάκρυα αναζητούν σήμερα οι ντόπιοι απολογητές της ΕΕ. Οι μύθοι που κτίσατε καταρρέουν και δυστυχώς συμπαρασύρουν μαζί τους και το λαό.

*****************************
Παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους
[του Νικόλα Νικόλα, από τη στήλη “Επωνύμως” της “Χαραυγής”, 23/3/2013, σελ. 6]

{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου}…

Δεν δέχονται συζήτηση ΔΗΣΥ και Προεδρικό για λύση εκτός των ευρωενωσιακών δομών και των πλοκαμιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, άσχετα εάν θυσιαστεί ολόκληρος ο λαός και κυρίως οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου. Επιμένουν σε υποταγή στις σκληρές επιταγές και ντιρεκτίβες της Τρόικας και μεθόδευσαν όπως καταδεικνύουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τις καταστάσεις προς την κατεύθυνση των εκβιασμών που ασκούνται από Βρυξέλλες και Βερολίνο. Με κάθε δυνατό τρόπο, αδίστακτα και ασυνείδητα, Προεδρικό και Πινδάρου, καθοδηγούν τα πράγματα στις πιο αντιλαϊκές «λύσεις». Έχουν μάλιστα το θράσος να επιχειρούν με διάφορους τρόπους να επιρρίψουν ευθύνες στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια για τις δικές τους ενέργειες που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και έφεραν τους καρχαρίες να εποφθαλμιούν το φυσικό πλούτο της Κύπρου. Ό,τι και εάν έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση (και ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη), το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμφωνία του Νίκου Αναστασιάδη στην πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup πριν από μια εβδομάδα είναι που έφερε τη θηλιά των “εταίρων” και των “φίλων” του ΔΗΣΥ σφικτά γύρω από το λαιμό των Κυπρίων. Μια συμφωνία που όπως όλα καταδεικνύουν άγγιξε με το κούρεμά της και στις
καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων με την επιμονή του ίδιου του Αναστασιάδη...
Και ενώ όλα αυτά γίνονταν πράξη, ο κ. Αναστασιάδης ουσιαστικά αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Βλ. Πούτιν να πάει στη Μόσχα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την όποια προσπάθεια για “βοήθεια” από τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία. Γιατί όχι μόνο δεν πήγε στη ρωσική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά έκλεισε και την πόρτα στην όποια εξυπηρέτηση των ρωσικών συμφερόντων εκνευρίζοντας το Κρεμλίνο. Για να μην αναφερθώ στην προϋπάρχουσα προκατάληψη που δημιούργησε ο ίδιος ο Αναστασιάδης όταν η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαγγείλει το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟϊκό “Συνεταιρισμό για την Ειρήνη” αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πλήρη ένταξη στον σφαγέα και της Κύπρου.

Οι κυβερνώντες και το κόμμα τους μάλιστα έχουν το απύθμενο θράσος να επικαλούνται τον πατριωτισμό για να επιρρίψουν ευθύνες στο Κοινοβούλιο. Πατριωτισμός όμως είναι πρώτα και κύρια η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και του τόπου. Ο μύθος της ΕΕ που τόσο όμορφα την έντυναν τα αστικά κόμματα εδώ και δεκαετίες κατέρρευσε και στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Κυπρίων. Ο μόνος πατριωτισμός που πρέπει να μας καθοδηγεί στις αποφάσεις μας κύριοι της Πινδάρου, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού ακόμα και εκτός της Τρόικας, της Ευρωζώνης ή της ΕΕ.

******************************
Επίλογος

«… Μέτρα ασφαλείας πήρανε, για την αναπνοή μου
και σε πολυεθνικό μονόδρομο
το μέλλον μου, δώσαν αντιπαροχή...


Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για ‘μένα χωρίς εμένα…»



Ήδη ξεκίνησαν! Και διερωτούμαι αν «το παιχνίδι παίζεται ακόμα»... 

Anef_Oriwn
[αντι-ευρωενωσιακός]
Σάββατο 23/3/2013 

6 σχόλια:

zep είπε...

Πιτσαριδης συντροφε, οϊ Πασαρδιης.

Πρεπει να καταλαβει τζιαι ο Αντρος οτι η πολλη υπευθυνοτητα βλαφτει. Ο δρομος εν γνωστος, καταστροφη της οικονομιας. Η επιλογη ειναι η καταστροφη εντος ευρω ή εκτος.

Πειτε το του κοσμου ξεκαθαρα. Επιστροφη στη λιρα.

Παραιτηση Αναστασιαδη, αναλαμβανει προσωρινα ο Γιαννακης μας και επιδιωκουμε λυση εκτος ευρω. Στα @@ τα χρεη, να σωθει η χωρα πρωτα και μετα να γινει διακανονισμος για τα χρεη.

Οχι αλλη "υπευθυνοτητα". Χανεται χρονος ασκοπα

zep είπε...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=155255817972114&set=a.128087230688973.28867.128055710692125&type=1&relevant_count=1

zep είπε...

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599639_10152663041380181_1356440339_n.jpg

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι άρχισα να πιστεύω οτι τελικα η λύση βρίσκετε στην επιστροφή της πολυποθητης λιρουας... Ειναι γεγονός οτι η επιθετικότητα πλέον της ευρωπαϊκής ένωσης ή των "εταίρων" μας όπως πλέον λέγεται ειναι ξεκάθαρη μας λένε στα μούτρα μας οτι λίγο πολυ μας έχουν γραμμένους στα μπιπ τους. Αμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς;
Σημερα είχα διαβάσει κάπου οτι η τουρκική milliyyetπαρουσίασε το χάρτη της νέας Τουρκίας ο οποίος περιλαμβάνει την Κύπρο και αν θυμάμαι καλα τη βόρεια Ελλάδα....και έλεγα ποτε θα μιλήσουν οι Τούρκοι έτο είπαν τα δικά τους πάλε... Αναρωτιέμαι αν τωρα άρχισαν τα βάσανα του κυπριακού λαού και άμα θα έχουν ποτε τελειωμό..
Λυδια

zep είπε...

Εβαλα να δω τες πατατες, ειδα μισο λεπτο τζιαι εκλεισα το. Εν απιστευτη η προπαγανδα τους. Ο Λωρης τζιαι η γλοιωδης παρεα του, αξιος ο μισθος τους.

Τωρα να δεις που ουτε ρικ ενθα θωρουμε πιον, μονον Τραγκα.

zep είπε...

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1757938

"Μετά την συμφωνία στο Εurogroup, αύριο, θα ακολουθήσουν οι «ρυθμίσεις» που θα αφορούν την δημοσιονομική προσαρμογή (μισθοί, συντάξεις, απελευθέρωση αγορών, συρρίκνωση δημόσιου τομέα, ιδιωτικοποιήσεις) που έχουν γνωρίσει οι χώρες που βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμα στήριξης, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία."