Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανάρτηση 42/2013 [σύντομη, επίκαιρη, επετειακή, γιορταστική, Γυναικεία] – «Αχ βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν για σας τ’ αγόρια»!!!


Αντί εισαγωγής:
«Είν’ οι γυναίκες π’ αγαπούμε σαν τα ρόδια
έρχονται και μας βρίσκουνε
τις νύχτες
όταν βρέχει
με τους μαστούς τους καταργούν τη μοναξιά μας
μέσ’ στα μαλλιά μας εισχωρούν βαθειά
και τα κοσμούνε
σα δάκρυα
σαν ακρογιάλια φωτεινά
σα ρόδια»
[Νίκος Εγγονόπουλος]

***********************
8η του Μάρτη σήμερα και γιορτάζουν  οι Γυναίκες!
Είναι η Ημέρα τους σήμερα, αλλά ως επί το πλείστον αυτή η γιορτή είναι θεωρητική ή στα χαρτιά! Κι αυτό γιατί στην πράξη «ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει» για ΟΛΕΣ τις Γυναίκες του Κόσμου και δη στις χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της “Λατινικής” Αμερικής.

Σύμφωνα με τις στατιστικές οι Γυναίκες ανά την υφήλιο είναι κάπως πιο πολλές από τους Άντρες. [Κι εδώ ΜΑΣ φάγανε!]… Πριν τρεις-τέσσερεις βδομάδες διάβασα σε μιαν ελληνική εφημερίδα ότι στην Ρουάντα [χώρα της Κεντρικής Αφρικής] μετά τη γενοκτονία του 1994 οι Γυναίκες αποτελούσαν το 70% του πληθυσμού της χώρας. Έκτοτε η Ρουάντα παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι Γυναίκες πλειοψηφούν στη Βουλή. 
Εξίκκοσου [ας λείπουν] όμως, πλειοψηφίες που αποκτούνται υπό τέτοιες συνθήκες!



Οι Γυναίκες όμως, είναι τα ωραιότερα πλάσματα της Φύσης!  


Τζι εν μασκαραλλίκκια τούτον που λαλούν ότι έκαμεν τες ο Θεός που το πλευρό του Αδάμ! Γιατί αν ήταν έτσι, τότε δεν θα ήταν τόσο σκληρές με τους Άντρες [τους] και τόσο μουρμούρες, ή να ζητούν/να απαιτούν να γίνεται πάντα το δικό τους… 

Όμως η 8η του Μάρτη ΔΕΝ έχει να κάνει με έρωτες [ή μόνο με Έρωτες] και μουρμούρες και οι εορτασμοί της όποιας ελευθερίας της Γυναίκας δεν μπορεί να γίνεται με τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια… Έχει να κάνει πρώτα και κύρια με τους αγώνες της ίδιας της Γυναίκας για κοινωνική και πολιτική ισότητα και καταξίωση. Κι αυτοί οι αγώνες δεν μπορεί να γίνονται σε αντιπαράθεση με τους Άντρες. Η κοινωνική και οικονομική ανισότητα των Γυναικών είναι βασικά ταξικό ζήτημα, κι όχι αποτέλεσμα της όποιας αντιπαλότητας των δύο φύλων. [Κι αυτό θα το βιώνατε πιο παραστατικά αν τύγχανε και βρισκόσασταν 8 Μαρτίου, πριν 30 με 35 χρόνια, σε χώρα του πάλαι ποτέ “υπαρκτού σοσιαλισμού”]…  

Να ΜΑΣ ζήσουν, λοιπόν,  οι Γυναίκες ΜΑΣ!
Και επίσης ευχές για Υπομονή, Δύναμη και Αγωνιστική Διάθεση!


**************************

{Σημείωση:
Οι στίχοι στην αρχή της ανάρτησης και η δεύτερη (η γυμνή) φωτογραφία, είναι παρμένα από το Callinos's Blog}...

Anef_Oriwn
[(εξ)υμνώντας τη Γυναίκα]
Παρασκευή 8/3/2013

4 σχόλια:

Ανώνυμη είπε...

Αμάν ρε Ανεφ, να σε δω τζιαι μια φορά να κάμεις ανάρτηση με θέμα τη Γυναίκα και να μην βάλεις γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών!

Ανώνυμος είπε...

Να Ζήσεις!

Anef_Oriwn είπε...


Ανώνυμε [8/3/13 - 7:32 μ.μ.],
Δεν θα σβήσω το ηλίθιο σχόλιο για να μείνει εκεί να εκφράζει τον ρατσισμό ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ σόρρυ αλλά ε για την ανώνυμη που ήταν η ευχή.
χρησιμοποίησε το νικ Ανώνυμη.