Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ανάρτηση 71/2012 - [επίκαιρη, πολιτική, ελλαδική, εκλογική, Αριστερή] – Εμείς στηρίζουμε ΚΚΕ!


[Ουκ ολίγα] Εισαγωγικά:

Διεξάγονται αύριο Κυριακή [17 του μηνός] επαναληπτικές γενικές εκλογές στην Ελλάδα για την ανάδειξη νέας Βουλής. Ως γνωστόν μετά που δεν κατέστη δυνατόν [μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη] να  σχηματιστεί κυβέρνηση, αναγκαστικά οι “αδελφοί” Έλληνες ξαναπροσφεύγουν στις κάλπες. [Δείτε για τα εκλογικά τις Ελλάδας και τις σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις μας με αριθμούς 54/2012, 56/2012 και 60/2012  ...  Να αναφέρω ότι αύριο εκλογές διεξάγονται και στην Γαλλία [δεύτερος γύρος βουλευτικών εκλογών και στην Αίγυπτο]…

Τις τελευταίες μέρες έχει καταντήσει μόνιμη επωδός σε ρεπορτάζ και δηλώσεις για τις εκλογές στην Ελλάδα ότι τούτες  είναι «κρίσιμες», ότι κρίνεται το μέλλον του Μνημονίου, του ευρώ, της Ευρωζώνης, του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Ελλάδας [έχει κόσμο που ακόμα πιστεύει στην ευρωπαϊκή Ένωση] και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Επίσης έχει παρατηρηθεί και μια κινδυνολογία για το μέλλον της χώρας αν πρώτο κόμμα αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι αναλάβει πρωθυπουργός ο Τσίπρας! Και πως δεν τον έχουν χαρακτηρίσει τον τελευταίο καιρό: «θρασύ», «απαράδεκτο», «δημαγωγό», «ταραξία», «μπαμπούλα»! Κι αυτό γιατί τόλμησε να δηλώσει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο [γδαρσίματος του ελληνικού λαού]  καθώς τούτο οδηγεί τη χώρα σε συνθήκες παρατεταμένης λιτότητας.

 

Είναι σαφές ότι οι λεγόμενες «αγορές» [και τα γερμανικά συμφέροντα κι όχι μόνο] προτιμούν την ανάδειξη της “Νέας Δημοκρατίας” ως πρώτου κόμματος με ενισχυμένα μάλιστα ποσοστά για να μπορέσει να σχηματίσει και κυβέρνηση είτε από μόνο του είτε με μικρές συνεργασίες. Ήδη η γερμανική έκδοση των Financial Times έκαμε σαφή παρέμβαση στα προεκλογικά της Ελλάδας καλώντας σε δημοσίευμα της τους Έλληνες ψηφοφόρους να «αντισταθούν στη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστηρίζοντας ότι «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας» 

 

Εδώ όμως, δηλωμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι [όπως ο αγαπητός PolitisPittas] έχουν τις επιφυλάξεις και τες αμφιβολίες τους κι αμφισβητούν τον Τσίπρα, και θα περιμένουμε να τον θέλουν οι καπιταλίστες καρχαρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Γράφει, λόγου χάριν, ο φίλτατος Blogger: «Ο κος Τσίπρας, καλά τα έχει καταφέρει με τις διάφορες συνιστώσες του κόμματος του μεν, αλλά η διακυβέρνηση της χώρας έχει όχι δώδεκα, αλλά εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες και αντικρουόμενες συνιστώσες οι οποίες περιφέρουν τα νομιζόμενα ως «δίκια» τους και σε πολλές από δαύτες, πρέπει να κοπεί ο βήχας «εδώ και τώρα» καθώς είναι προϊόντα του αισχρού πελατειακού κράτους που καλλιέργησαν ΠΑΣΟΚΝΔ». Και πιο κάτω: «Θέλω κάπως, να αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις –και θα το πω καθαρά, για ένα σύγχρονο αστικό δημοκρατικό κράτος που θα μπορέσει συν τω χρόνω να παράγει  συνθήκες αξιοπρέπειας και, να  απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.»  

 

Πάντως ΕΜΕΙΣ [εδώ στο Blog], υποστηρίζουμε όπως πάντα ΚΚΕ, αν και διαφωνούμε με την τακτική του Κόμματος να αποκλείει [προεκλογικά και μετεκλογικά] συνεργασίες με τ’ αλλά κόμματα της Αριστεράς και δη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά πιστεύω ότι χάθηκε μοναδική ευκαιρία [προεκλογικά της 6ης του Μάη] να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ‘ναι το πρώτο βιολί σε μια Αριστερή συμμαχία [μια και μέχρι τότε ήταν η βασική συνιστώσα της Αριστεράς]. Θεωρούμε ότι το ΚΚΕ αποτελεί το πιο μαχητικό κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς και το κύριο υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζόμενων, γι’ αυτό και το στηρίζουμε και χαιρόμαστε για τις όποιες εκλογικές επιτυχίες του. Τούτη τη φορά όμως διαισθανόμαστε ότι θα έχει πτώση στα ποσοστά του…     

Πιο κάτω θα παραθέσω ένα κείμενο [που αλίευσα από τον “Ριζοσπάστη”] και με το οποίο ο Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Ερευνών στον “Δημόκριτο” επεξηγεί γιατί στηρίζει το ΚΚΕ.  

 

 ***********************

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ, από τον Νίκο Κατσαρό, Διευθυντή Ερευνών στον “Δημόκριτο”:

[“Ριζοσπάστης”,  Τετάρτη 6 Ιούνη 2012, σελ. 16 - http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6884134]

{Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου}… 

Αναγράφω τα όσα έγραφα στο “Ριζοσπάστη”, τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2009:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι απλό: θαύματα ΔΕΝ γίνονται! Άρα, το να πιστεύει κανείς ότι ένας υπερεθνικός καπιταλιστικός Οργανισμός όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ένα αστικό Κόμμα που ομνύει σ' αυτήν μπορεί να κάνει φιλολαϊκή πολιτική στη σημερινή συγκυρία, απλά ΔΕΝ έχει βάση. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ή έχει ασυγχώρητες αυταπάτες (υπάρχει πλέον σοβαρή συσσωρευμένη πείρα) ή ψεύδεται! Και οι ψευδόμενοι βέβαια δρουν συνειδητά και με ιδιοτέλεια. Οι αυταπατώμενοι όμως πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν! Είναι τραγικό να εναποθέτουν κάθε φορά τις ελπίδες τους στα αστικά Κόμματα ή στην “καλή” Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε φορά, την επομένη των εθνικών εκλογών ή της υιοθέτησης μιας - κάθε φορά πιο αντιδραστικής - Συνθήκης (Μάαστριχτ, Λισσαβόνα,..) να χάνουν όλο και περισσότερα δικαιώματα, να βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην ανασφάλεια, να βλαστημάνε για την επιλογή τους. Ως πότε θα δρουν ως οι ιδανικοί αυτόχειρες που με την ψήφο τους ανεβάζουν στο βάθρο τον δήμιό τους; Φτάνει πια! Είναι καιρός ν’ ανοίξουν, τα αυτιά τους στη μόνη φωνή που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προβλέπει σωστά και λέει την αλήθεια, να δυναμώσουν το ΚΚΕ που αγωνίζεται. Η αυταπάτη είναι “βολική” γιατί επιτρέπει να μην κάνεις τίποτα. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει όμως η εξαθλίωση! Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει η ανταγωνιστικότερη οικονομία παγκοσμίως, ξεπερνώντας αυτή των ΗΠΑ; Είναι προφανές: αποκτώντας μεγαλύτερο ποσοστό ανασφάλιστων, άστεγων, εξαθλιωμένων από τις ΗΠΑ. Ξεκληρίζοντας περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, ιδιωτικοποιώντας ακόμα περισσότερο την Υγεία και την Παιδεία, υποβαθμίζοντας περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, μηδενίζοντας τα εργατικά δικαιώματα. Είναι καιρός να ανακοπεί η κατρακύλα προς το Μεσαίωνα και να αρχίσει η ανάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων που χάθηκαν. Ψήφο στο ΚΚΕ. Τώρα!

Ήμασταν αρκετοί που τα λέγαμε αυτά τότε και προφανώς ΔΕΝ γίναμε πιστευτοί από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκλογέων που έσπευσαν να φιλοδωρήσουν τα αστικά κόμματα με πολύ υψηλά ποσοστά και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ με εκείνο το τερατώδες 44%. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή: Συνέβησαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ! Ερώτημα: Θα γίνουν τα παθήματα - επιτέλους - μαθήματα; Θα ήταν καιρός καθότι η απόλυτη εξαθλίωση καραδοκεί είτε είναι ήδη Πραγματικότητα για μεγάλο τμήμα του Λαού.

 Βέβαια, οι αυταπάτες δεν έπαυσαν να διακινούνται είτε από τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είτε από τα διάφορα εξαπτέρυγα και παραφυάδες τους που στήθηκαν ως αναχώματα και γιγαντώνονται με τις ευλογίες του ΣΕΒ και βοηθούσης της μέχρι αηδίας προβολής τους από τα αστικά MMΕ. Το “νέο ΠΑΣΟΚ”/ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι θα διώξει το Μνημόνιο. Σίγουρα... ακριβώς όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ έδιωξε τις βάσεις!... Αυτοί που στις 17 Ιούνη θα ψηφίσουν κόμμα του ευρωμονόδρομου, δηλαδή όλο το πολιτικό φάσμα εκτός ΚΚΕ («πλην Λακεδαιμονίων» κατά Κύρκο, όταν μόνο το ΚΚΕ καταψήφιζε το τερατούργημα του Μάαστριχτ), είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στις 18 θα βλαστημάνε τη μοίρα τους. Μαζί τους, βεβαίως, θα βλαστημάμε και όσοι έχουμε μεν ψηφίσει διαφορετικά, είμαστε όμως όμηροι της ψήφου των πολλών. Ούτως ή άλλως, για μια ακόμη φορά το κακό θα έχει γίνει. Ο Λαός θα έχει χάσει μια σημαντική μάχη και θα υποστεί τις συνέπειες.

 Αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, σίγουρα δεν είναι εύκολο ούτε εύπεπτο: εγκατάλειψη του καναπέ, ένταξη στο μαζικό κίνημα και πάλη για τα συμφέροντά μας, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από ΕΕ και NATO και μονομερή διαγραφή του - ούτως ή άλλως χιλιοπληρωμένου - χρέους. Όμως, τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε στους Λαούς. Όλα κερδήθηκαν με επίμονους αγώνες. Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν ο ίδιος ο Λαός συνειδητοποιήσει το συμφέρον της τάξης του και πάρει στα χέρια του την οικονομική και πολιτική εξουσία κάνοντας πέρα τους δυνάστες του. Η ηττοπάθεια δεν έχει θέση: η μόνη σίγουρα χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δίνεται! Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά είναι ο μόνος που έχει φιλολαϊκή προοπτική. Κανείς δεν θα μας κάνει δώρα. Τα αστικά κόμματα ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι νοιάζονται για το Λαό. Για την αύξηση των κερδών των εντολέων τους νοιάζονται. Και προσοχή: Οι “μισθοί Βουλγαρίας” δεν είναι καν ο πάτος του βαρελιού. Υπάρχουν και οι μισθοί Κίνας και οι πιο κάτω, αυτοί της Ινδίας αλλά και αυτοί του Μπαγκλαντές! Άρα, «Είναι καιρός να ανακοπεί η κατρακύλα προς το Μεσαίωνα και να αρχίσει η ανάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων που χάθηκαν. Ψήφο στο ΚΚΕ. Τώρα!»

 **********************************

Μερικές προβλέψεις [για τα εκλογικά αποτελέσματα] ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:

1. Άνοδος της “Νέας Δημοκρατίας” με τα ποσοστά της να φτάνουν κοντά στο 28%. [Τόσες παρεμβάσεις έχουν γίνει υπέρ τους]. Έχουν ήδη ενσωματώσει τη “Δημοκρατική Συμμαχία” της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ θα πάρουν και ψήφους κι από το ΛΑΟΣ, τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, τη “Δημιουργία Ξανά”, ακόμα και τη “Χρυσή Αυγή”. Κόσμος [της Δεξιάς] που ψήφισε αυτούς τους σχηματισμός στις 6 του Μάη,  φοβούμενος τώρα τη συνέχιση της αβεβαιότητα και της πολιτικής αστάθειας και νέα αδιέξοδα [αλλά και τις αντιμνημονιακές με αντιευρωπαϊκούς προσανατολισμούς τοποθετήσεις του Τσίπρα] θα επιστρέψει στο μαντρί της “Νέας Δημοκρατίας”.    

 2. Άνοδο θα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι πολύ μεγάλη για να πλησιάσει τη “Νέα Δημοκρατία”. Το πολύ να φτάσει το 22-24%, παίρνοντας ψήφους από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. κι από το ΠΑΣΟΚ.

 3. Όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν πτώση. Θα θεωρήσω ως σημαντική επιτυχία αν το ΚΚΕ παραμένει κοντά στο 7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα πάει ακόμα πιο κάτω, κοντά στο 12%, ενώ η ΔΗΜΑΡ στο 4%. Οι Οικολόγοι και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα περιοριστούν πάρα πολύ.

 4. Μειώσεις θα έχουν και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” [θα πάρει 6-7%], όπως και η “Χρυσή Αυγή” [4-5%], ενώ το ΛΑΟΣ θα εξαφανιστεί!

 5. Ες αύριο λοιπόν, τα σπουδαία! Πάντως απόψε η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο προκρίθηκε στους 8 του EURO νικώντας τη Ρωσσία με 1-0! Να δείτε τώρα “εθνική” περηφάνια που θα ΜΑΣ γεμίσει η φτωχιά πλην τίμια Ελλάδα ]που νίκησε τους ζάμπλουτους Ρώσσους] και τι “εθνικές” κοτσάνες που θ’ ακούσουμε!

6. Quiz: Για ποια παράταξη θα λειτουργήσει ευνοϊκά η νίκη της Εθνικής Ελλάδας;  

Για όλα,
Anef_Oriwn
Σάββατο 16/6/2012

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά μας ρίχνετε και ένα δακρύβρεχτο πως θα σας βρίσκουμε πάντα μπροστά μας!
Πάντως η νίκη της Ελλάδας δεν γιορτάστηκε όπως παλιά. Μένω σε κύριο δρόμο που γίνεται πάντα πεδίο πανηγυρισμών, ψες μόνο ελάχιστες πουρούδες. Φαίνεται οι περισσότεροι ανταπόδιδαν τη στήριξη στη Ρωσία…

Ώστε ΚΚΕ, ε; Δε θα το σκεφτόμουν ποτέ :)

Aceras Anthropophorum είπε...

Από πότε οι μούμιες τζιαι τα απολιθώματα είναι μαχητικόν κομμάτιν; Τζιαι ξέρεις ότι δεν είναι τα απολιθωμένα ποσοστά που με ενοχλούν. Είναι οι απολιθωμένες προτάσεις. Τα όχι εν έυκολα. Έξω που την ΕΕ με ποιά μέσα τζιαι με μιαν παττησμένην οικονομίαν πάνω σε τι βασίζεται η πρόταση του ΚΚΕ να προσφέρει μισθούς πάνω από τζιείνους της ινδίας; Άτε άτε να φτάσει τζιείνους της πάλε πότε Αλβανίας, ούτε καν της πάλε πότε Βουλγαρίας που εστηρίζετουν που την ΕΣΣΔ. Τί οικονομίαν θα στήσει από το μηδέν δεν μας είπεν το ΚΚΕ. Ναι. Έχουμεν συσσωρευμένην πείραν. Το να αρπάξεις τες παραγωγικές δυνάμεις τζιαι να τες κάμεις κοινοκτημοσύνην φτάνει για πεντεξη χρόνια ως που υπάρχει ενθοσιασμός, τζιαι η αδικία που πηγάζει που τον θεσμόν της ιερής ιδιοκτησίας αντικαθίσταται που την την αδικίαν της κομματικής στρούγκας. Εδώ τον Πλουμπιδην τζιαι η κομματική στρούγκα προχτές τον ελευθέρωσεν που την ρετσινιάν του προδότη. Άτε ολάν. Εσύ έχει εμπιστοσύνην ότι μια κομματική μηχανή σαν τζιείνην του ΚΚΕ εγγυάται σου ευημερίαν τζιαι ιδίως δικαιωσύνην;

Στην Ελλάδαν δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας πον να γινεί για να θελεις να κερδίσει το χρώμαν της καρκιάς σου.

Το να κάμνεις μιαν ανάλυσην όπως το πρώτον μέρος της ανάλυσης σου τζιαι προγνωστικά όπως στο δεύτερον είναι σαν να εγγρίνεις την απολιθωμένην κατάστασην που σου επερίγραψα. Λαλείς το τζιαι μόνος σου όταν είπες ότι εχάσαν την ευκαιρίαν να γινούν η δυνατή συνιστώσα της αριστεράς. Έναν απολίθωμεν δεν γίνεται δυνατή συνιστώσα. Το μόνον που μπορεί να γινεί είναι αντρόσσιν. Για αντρόσσιν το κκε εν καλόν τζιαι σκλερόν. Αλλά μικρόν. Αλλά με αντρόσια δεν προχωρείς. Απλά αποφεύγεις μιαν κατάστασην. Ποιάν θετικήν προοπτικήν προσφέρει έστω τζιαι μια πρόταση του κκε. Από τη στιγμή που μόνον προτάσεις που μπορείς να εφαρμόσεις μόνος σου (αν τα καταφέρεις) προτείνεις, είναι σαν να μην προτείνεις.

Για τον δε Σύριζαν τί να πώ; Τί θα κάμει την επόμενην των εκλογών ούλλην την σαβούραν που εσύναξεν που το Πασόκ; Για να κάμνουν καρκασιαλλίκκιν εν καλοί. Εν καλοί για να κτίσουν κάτι; Τί τζιαι πώς; Τζιαι με τί λευτά; Αυτά των πλουσίων; Όσοι έχουν πολλά εφκάλαν τα έξω. Μέσα εμείναν όσοι έχουν χρέη.

Δυστυχώς, όπως σκατά τα εκάμασιν (τζιαι μιλώ για την αριστεράν, όχι για τα σκατά του κράτους), μιά από τα ιδια. Αυτόν που πάντα εξέραν να κάμνουν. Έναν "κακόν" τζιαι αυταρχικόν εξουσιαστήν να κυβερνά τζιαι να κάμνει κουμάντον, μιαν "καλήν" αριστεράν που θα υπερασπίζεται τα δίκαια τζιαι θα υπομένει, τζιαι ,μιαν καυλάντισσαν αριστεράν που θα το παίζει κκούλ τζιαι εντελλέκτουαλ στον ρόλον του κακομαθημένου μονογιού που σπουδάζει. Τωρά που ο κακομαθημένος μονογιός εμεγάλωσεν, πιάννει τόπον, έπιασεν τζιαι πτυχίον σπούδασε σπούδασε, απλά έμπην ομπρός που τα ποσοστά τζιαι εγώνιασεν την "μάνα κουράγιον".

Πότε η αριστερά στην Ελλάδαν θα ελευθερώθεί που τον εαυτόν της για να ελευθερώσει τζιαι την ελπίδαν για σύχρονην σοσιαλιστικήν προοπτικήν;

Μέχρι τότε θα εν καταδικασμένη από τον εαυτόν της τζιαι από την μοίραν να εν έναν καλόν αποτελεσματικόν αντρόσιν στους ντόπιους τζιαι στους ξένους άρπαγες του κόπου του εργαζόμενου για να μειώννει (κάπως) τες ορέξεις του.

Το να συγκρίνεις το κκε ή ακόμα σιειρόττερα τον Σύριζαν με το ΑΚΕΛ είναι χωρίς νόημα.

zep είπε...

Εμεις δεν στηριζουμε ΚΚΕ. Εβαριθηκαμεν την αρνηση, την απομονωση τζιαι τα συνθηματα.

Εχουν ενδιαφερον ομως η παρεμβασεις των γερμανικων εφημεριδων. Με λιγα λογια εσιεσαν πανω τους αμπα τζιαι σηκωσει κκελλε ο καλαμαρας τζιαι σταματησει να τρωει την κινδυνολογια για να φοαται τζιαι να ψηφιζει λιτοτητα. Ο Τσιπρας μπορει να μεν εν Μεσιας αλλα τουλαχιστον εσιει την ευκαιρια να παιξει ενα ρολο τουντες μερες. Τον ρολο τζινου που αποφασιζει τι θα γινει σε ουλλο τον κοσμο.

Η Αλεκα το πολλυ πολλυ να αποφασισει να συνεχισει τον αγωνα της για παραπανω απομονωση.

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Τούτο έλειπε να «σκεφτόσουν ποτέ να ψηφίσεις ΚΚΕ!
Όμως δεν κατάλαβα για ποιο «δακρύβρεχτο [που λέει] πως θα σας βρίσκουμε πάντα μπροστά μας» μιλάς…

*************************
ZEP,

Ασχέτως του τι λες κι ΕΣΥ και ο αγαπητός Aceras για το ΚΚΕ και παρά και τις δικές μου διαφωνίες πάνω σε ζητήματα τακτικής και συμμαχιών που ακολουθεί το Κόμμα [αυτό], εν τούτοις θεωρώ ότι θα αποτελεί μεγάλη οπισθοδρόμηση για τους αγώνες των εργαζομένων τυχόν μεγάλη εκλογική υποχώρηση του… Πέραν τούτου η μεγάλη σημασία που δίνουμε [και ως Αριστεροί] στις εκλογές και τα εκλογικά αποτέλεσμα, αναπτύσσει μέσα μας κουλτούρα [αστικού] εκλογικισμού, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην υποβάθμιση άλλων μορφών αντίδρασης, πάλης κι αντίστασης.
Δημοκρατία δεν είναι να πηγαίνεις κάθε τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια και να ψηφίζεις και μετά να κάθεσαι [για τον υπόλοιπο καιρό] στο καναπέ σου!

Disdaimona είπε...

@aceras

Κουμπάρε ποιός νομίζεις ότι είσαι για να συγκόφκεις εσύ τον άλλον (είτε πρόεδρος είναι είται άλλος) "πολλήν" η "λλίον", αχάπαρον ή μορφωμένον, έξυπνον ή βλάκαν; ...αντιγραφω σε που του νεου...

είτε μουμιες και απολιθωματα....


μπορει να εισαι μακρυα που την πολιτικη, μαλλον τουτον συμβαινει...αν ησουν κοντα ηταν να δεις τι εγινε μες το φουμπου που τους εδονιτες υπερ του κκε τζαι ηταν να το ξανασκεφτεις....

υπαρχει ενας ζωντανος κοινωνικος ιστος αντιστασης - ασχετα που τα ποσοστα - που αν δεν τον δεις, θα βρεθεις μια μερα ξενος ακομα τζαι με το λαικο κινημα του τοπου σου...

παρε πομονην Ασερα, οι κομμουνιστες σου χαμογελουν....:)

zep είπε...

Ανευ ο κοσμος θελει θελει μια αριστερα με επιγνωση της πραγματικοτητας τζιαι μια αριστερα που θα εμπορουσε να αντισταθει στην επιθεση των τραπεζιτων. Το ΚΚΕ μπορει να καμει οτιδηποτε? Τιποτε απολυτως, γιατι εσιει αρτηριοσκληρωμενους τζιαι ξεροτζιεφαλους στην ηγεσια του.

Ουτε συριζα ειμαι ουτε τιποτε. Θελω μια αριστερα που να εσιει δυναμη τζιαι να μπορει να αντιστεκεται. Την περιθωριοποιημενη αριστερα του ΚΚΕ εγιω δεν την θελω. Τζιαι αν υποχωρησουν τα ποσσοτα του ΚΚΕ εντζιαι να φταιει κανενας αλλος εκτος που τους ιδιους. Εκτος τζιαι αν αποφασισαμεν οτι ουλλοι οι Ελληνες εν ηλιθιοι τζιαι γιαυτο δεν ψηφιζουν ΚΚΕ.

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,

Το κειμενο-σχόλιο σου είναι και ισοπεδωτικό και μηδενιστικό, αλλά και αντιφατικό! Με δκυο λόγια λειτουργείς [όπως λίγο - πολύ λαλεί πιο πάνω και η DIS] με τον τρόπο που λειτουργεί ο Strovoliotis, τον οποίο μάλιστα επικρίνεις σε σχόλιο σου στου Νέου [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2012/06/blog-post_16.html?showComment=1339919059735#c2648059699982835637] … Που ‘ν’ την διαλεκτική σου;

Κατ’ αρχάς όταν μιλάς για «μούμιες τζιαι τα απολιθώματα» [αναφερόμενος στο ηρωικό(!) ΚΚΕ] γίνεσαι και απαξιωτικός κι αφοριστικός! Σε τι διαφωνείς με τις αναλύσεις [και τις προειδοποιήσεις εδώ και χρόνια] του ΚΚΕ για τα αίτια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης; Για τα σημερινά κακά χάλια της Ελλάδας φταίνε αποκλειστικά μόνο οι Έλληνες, ή αυτά προέκυψαν γιατί «τούτοι» είναι κλέφτες, απατεώνες και τεμπέληδες; Ξέρεις πόσα έχουν πληρώσει σε τόκους για δάνεια και πόσα χρωστάνε ακόμα; Ποιοι καρπώνονταν αυτούς τους τόκους ή που παγαίνανε τα πιο πολλά λεφτά από τα δάνεια; Μήπως για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού [υποβρυχίων] κι από τη φωνασκούσα [με θράσος χιλίων πιθήκων] σήμερα Γερμανία. Ή πρέπει να δεχτούμε [ως Αριστεροί] τα κροκοδείλια δάκρυα της στριμμένης [και βολεμένης φυσικά] Λαγκάρντ για τον Νίγηρα ή του συμπονετικού Σιόιμπλε που ναι μεν «λυπάται πολύ για τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά δεν μπορεί να τους γλιτώσει»!!! Και τέλος πάντων γιατί περίπου παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στην Ισπανία, την Πορτογαλία [στις δυο αυτές χώρες έγιναν χτες μαζικότατες διαδηλώσεις], την Ιρλανδία, την Ιταλία και ως φαίνεται και στην Κύπρο; [Εδώ προφανώς λόγω της «ανικανότητας» του Προέδρου Χριστόφια!]…

Ενώ λοιπόν, από τη μια κατακεραυνώνεις το ΚΚΕ για «απολιθωμένες προτάσεις» [κι αυτό αφοριστικά το κάνεις!], αποκαλώντας το μάλιστα και «κομματική στρούγκα» [οποία χυδαιότης!] και παράλληλα τα χώνεις και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι «κάμνουν καρκασιαλλίκκιν»!!! Αντιλαμβανεσαι ότι (ΚΙ) ΕΣΥ κάμνεις ακριβώς το ίδιο; Γίνεσαι «αρνηση» [που λαλεί τζι’ ο ZEP], χωρίς να κάμνεις ΚΑΜΙΑ υπαλαλκτική πρόταση, κάτι για το οποίο κατηγορείς το ΚΚΕ!



Φίλε Aceras, ειλικρινά διερωτούμαι τι είν’ αυτό που σε κάμνει να υπερασπίζεσαι μια καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση [και κύρια την Ευρωζώνη της] κι ένα νόμισμα [το ευρώ] που στην τελική εξυπηρετεί ΜΟΝΟ την Γερμάνια, όπως κι ένα ασαφή πλην γερμανο-χρωματισμένο ευρωπαϊκό όνειρο…

Τέλος, πουθενά στο κείμενο μου υπάρχει η λέξη ΑΚΕΛ, άρα ούτε έχω «… συγκρίνει το κκε ή ακόμα […] τον Σύριζαν με το ΑΚΕΛ»! Και ούτε επειδή διαφωνώ πάνω σε επιμέρους ζητήματα με το ΑΚΕΛ θα απορρίψω στο σύνολο του την πολιτική του…

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Για απαξιωτικές κι αφοριστικές εκφράσεις του τύπου
«αρτηριοσκληρωμενοι τζιαι ξεροτζιεφαλοι», απάντησα πιο πάνω στον Aceras… Στην Ελλάδα αντίσταση «στην επιθεση των τραπεζιτων» [στους δρόμους] υπάρχει από το ΚΚΕ! Ας δούμε τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ εδώ στην Κύπρο!

zep είπε...

Τζιαι πως κατεβαινει στους δρομους τζιαι φωναζει τα συνθηματα του τι αλλασει? Τι εκαταφερε να αλλαξει?

Disdaimona είπε...

αυτο ειναι απο την εκδηλωση που εγινε στην ερας.

http://vimeo.com/44159065

δεν ξερω ποιος ειναι ο συντροφος που μιλα πρωτος, ακουστε τι λεει εκ μερους του συριζα....πως αν αποτυχει η κυβερνηση του συριζα θα την πληρωσει ολοκληρη η αριστερα....μετα συρνει τα του νωμου του τζαι λαλει πως αν δεν φκει μπροστα το κκε μετεκλογικα να μας σωσει που τον φασισμο που θα ξυπνησει μετα που τουντην αποτυχια...θα φταιει το κκε...

το συριζα, αποφασισε να θυσιασει τον ελληνικο λαο για να σωσει το ευρωπαικο οραμα - μη χεσω - εσυμπεριφερθηκεν εντελως ανωρυμα και ανευθυνα τζαι τουτον λαλω το του ζεπ που μιλα για την αναγκαιοτητα ρεαλισμου της αριστερας....

το κκε ειπε πολλες φορες πως δεν ειναι δυνατη πλεον η διασωση του ελληνικου καπιταλισμου, μεν συγχιζετε την κυπρο με την ελλαδα, πληζ....δεν σωζεται το πραμα που θεση κυβερνητικης διαχειρισης τζαι το κκε για αυτο τον λογο δεν εδεχτηκεν να συγκυβερνησει....η επομενη μερα δεν θα εν καλη για την ελλαδα...

το συριζα εν μια ανευθυνη πολιτικη δυναμη που αρνηθηκεν να παλεψει για το καλο της χωρας απο το επιπεδο της αντικαπιταλιστικου αγωνα....δεν εν θεμα επαναστατισμου ή μαρξιστικής καθαροτητας...δεν σωζεται ο καπιταλισμος της ελλαδας τζαι μονο με φασιστικα μετρα θα σωθει το κεφαλαιο ή με ανατροπη θα σωθει η ελλαδα...

το ακελ ουδεποτε θα εθυσιαζεν τον κυπριακο λαο για καμια γαμοευρωπη, τζαι δετε καθαρα ποια εν η πολιτικη του ακελ...

εν πολλα απογοητευτικο - όι το ότι επικρατει συγχιση εντος του κοσμου του ακελ - αλλα ότι εν καταλαβουμεν τες θεμελιωδεις διαφορες, τζαι μιλουμεν υπερ μιας δυναμης που θα γινει πιο μισητη ακομα τζαι που τον γιωρκακη τον παπανδρεου....τζαι οι φασιστες δεν θα καμουν διακριση, αν εισαι συριζα ή κκε ή ακελ...θα χτυπησουν αδιακριτα...το κκε ειπεν τα...

...μετρατε τα λογια σας συντροφοι διοτι τα πραματα δεν θα πασιν καλα...

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Όλ’ αυτά [οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις στους δρόμους, οι αστικοδημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες] έχουν μια διαλεκτική σχέση και αλληλοεπίδραση μεταξύ τους. Οι αλλαγές που επιτελέστηκαν στην πολιτική/κομματική γεωγραφία της Ελλάδας [στις εκλογές της 6ης του Μάη] μπορεί να μην βρήκαν θετική αντανάκλαση στα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, όμως όλες εκείνες οι κινητοποιήσεις [με μαζικότερες εκείνες του ΠΑΜΕ], αντιδράσεις κι αντιστάσεις «στην επιθεση των τραπεζιτων», συνέτειναν στην ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο του παραδοσιακού δικομματισμού [μεταξύ “Νέας Δημοκρατίας” και ΠΑΣΟΚ], την ανάδειξη της αποτυχίας και της φαυλότητας της ΠΑΣΟΚικής σοσιαλδημοκρατίας, στην άνοδο των εκλογικών ποσοστών γενικά της Αριστεράς… Κι εδώ εστιάζω και τη δική μου κριτική στο ΚΚΕ που δεν κατάφερε ή/και θέλησε να τεθεί επικεφαλής αυτής της διαδικασίας μέσα από μια συμμαχία των αριστερών πολιτικών δυνάμεων!

mariosthr είπε...

Φίλε Άνεφ,παρά τις κάποιες διαφορές που έχω μαζί σου στις πιο πάνω θέσεις σου για τις Εκλογές, την Αριστερά κλπ, βλέπω ένα άνθρωπο ενωτικό, ανοικτό, να συζητά και αυτό σου το πιστώνω.Ανκαι εγώ στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ,χαίρομαι που στηρίζεις KKE σε μια βάση ειλικρινή, αριστερή,ενωτική και σίγουρα όχι αντιΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία που βρέθηκε εκεί, παρά τις αντιφάσεις του, τα ιδεολογικά κενά του,το αβέβαιο των προθέσεων της ηγεσίας του, τις "στρογγυλοποιήσεις"του σε σοβαρά ζητήματα. Εξάλλου, δεν είναι ... μπολσεβίκικο κόμμα(!), ούτε καν μίλησε για σοσιαλισμό... Κανείς δεν είπε αυτό.Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είχε δράση παντού, ήταν μέρος των κινημάτων αντίστασης της κοινωνίας, πρότεινε απτά και ρεαλιστικά μέτρα που έδιναν απαντήσεις στις αγωνίες του κόσμου, είχε καθαρό αριστερό προσανατολισμό,έγινε η συνισταμένη πολλών συνιστώσων της Αριστεράς (άρα έγινε πρότυπο συνεργασίας, διαλόγου, ανοχής, σύνθεσης ιδεών)με μια νέα δυναμική, έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ η έκφραση της αριστερής στροφής εκείνου του μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.Ο ΣΥΡΙΖΑ "ανάγκασε" την κοινωνία να τον εμπιστευτεί. Φυσικά τα πιο πάνω δεν θα ήταν αρκετά και πάλι.Αυτό που διακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μίλησε για κυβέρνηση και μάλιστα αριστερή κυβέρνηση.Αυτό έδωσε τη δυναμική.Οι αναλύσεις είναι χρήσιμες, αλλά πρέπει να έχεις απαντήσεις για το σήμερα, το τώρα.Ο κόσμος ελπίζει και προσδοκεί από τις εκλογές.Τις βλέπει σαν μια μάχη που εξαρτάται το μέλλον του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την μάχη, με τα καλά και τα κακά του.Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι σε αυτοί τη μάχη.Ξέρουμε τι σημαίνει να βγει ο Σαμαράς και πόσο θα πάρει πίσω τα πράγματα.Αντίθετα, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ανάσες στους εργαζομένους, αυτοπεποίθηση, νέες προσδοκίες, αισιοδοξία,θα είναι μια νίκη της Αριστεράς και της ιδεολογίας μας και ήττα για τις δυνάμεις του σκότους.Θα είναι και ένα καλό παράδειγμα για τα ευρωπαικά κινήματα που δίνουν σήμερα το δικό τους αγώνα.
Και κάτι τελευταίο για την υπέρμετρη πολεμική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από δεξιά αλλά δυστυχώς και από αριστερά(στο σημείο που δίνουν την αίσθηση ότι εύχονται την ήττα του και τη νίκη της Δεξιάς).Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιφάσεις του και την πολυγλωσσία του.Δεν είναι καθόλου παράξενο σε κρίσιμες στιγμές και μάλιστα σε ένα κόμμα που μεγάλωσε απότομα και μέσα του λειτουργούν διάφορες τάσεις, να παρουσιάζει αυτές τις αντιφάσεις.Το παράδειγμα των Μπολσεβίκων είναι το πλέον χαρακτηριστικό.Δυο μέρες πριν την Επανάσταση , σημαίνοντα στελέχη πίστευαν ακόμα στις δυνατότητες της ρώσικης αστικής τάξης.... Και μιλούμε για τους Μπολσεβίκους του Λένιν...! Πολλοί διυλίζουν τον κώνωπα, ψάχνοντας να βρουν εδώ και εκεί, το ένα ή το άλλο λάθος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε αν έπρεπε να διυλίσουμε την πολιτική των άλλων αριστερών κομμάτων!Δεν θα βγάζαμε άκρη στα σίγουρα! Αλλά το θέμα είναι να βρούμε λάθη και αντιφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ή να κατανοήσουμε το ρόλο του σε αυτή τη μάχη σήμερα;Δηλαδή οι Μπολσεβίκοι(οι νούσιμοι φυσικά)έκατσαν να αναλύσουν με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμά τους σε όλα τα ζητήματα κάτω στην κοινωνία, μέσα στην κρισιμότητα του καιρού;Επικεντρώθηκαν στα λίγα και κρίσιμα, που με αυτά θα βοηθούσαν τη συνείδηση του κόσμου να προχωρήσει από τη μια και από την άλλη θα έφερναν τον κόσμο μαζί τους:Σταμάτημα του πολέμου, η εξουσία στα σοβιέτ, γη στον κοσμάκη. Τόσο απλά αλλά και τόσο σημαντικά!
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα κόμματα της Αριστεράς απόψε!Και στους δρόμους της Αθήνας να αντηχούν τραγούδια του Θεοδωράκη και όχι... ΄στρατιωτικά εμβατήρια.

Aceras Anthropophorum είπε...

Άνεφ άλλον να μιλάς για άτομα τζιαι άλλον να μιλάς για πολιτικές ή πολιτικά σχήματα. Εδιευκρίνισα ότι μιλώ για απολιθωμένες προτάσεις. Εγώ δεν είπα τίποτε ούτε για την Παπαρήγα ούτε για την Κάνέλλη. Άρα αλλού οι παρομοιώσεις. Εκτός που αν δεν καταλάβεις τι λαλώ, τζιαι δαμαί, τζιαι τί είπα αλλού.

Η ισοπεδοτική διάθεση που δεν θωρεί τες αποχρώσεις είναι αποτέλεσμαν της γεννικής απογοήτευσης, της απουσίας ελπίδας που να έρκεται που τζιείνην την κατάστασην που θέλεις να στηρίξεις. Τζιαι μέσα σε αυτήν την καρικατουρίστικην στάσην μου κρύφκεται μια άλλη πιό ουσιαστική: Δεν πιστεύω ρε φίλε ότι πρέπει να διαλύσεις τα πάντα για να ξεκινήσεις "πάνω σε άσπρην κολλαν" έναν νέον σύστημαν, που θα φκεί μάλιστα που τα παλιά εγχειρίδια περί σοσιαλισμού. Το να μεν έχεις εμπιστοσύνην κανενού να διαλύσει τα πάντα για να ξανακτίσει τον κόσμον δεν σημαίνει ότι θέλεις τον καπιταλισμόν ή ότι θέλεις την συντήρησην του. (εφόρτωσες μου πιλέ τζιαι την αποικιοκρατικήν πολιτικήν της συντηρητικής δεξιάς της Ευρώπης). Δεν έχω κανενού αλχημηστή εμπιστοσύνην να πάρει την εξουσίαν τζιαι να την δώκει σε έναν κόμμαν γιατί ιμίσς εν το κόμμαν του λαού ετσι επειδή απλά το αποφάσισεν. Όπως λαλεί τζιαι το κκε έχει συσσωρευμένην πείραν. Η ανατροπές των συστημάτων είδαμεν τι διούν άμαν γίνονται με τον τρόπον που εγινήκαν στην Ρωσσίαν του 17. Η ιστορία δεν επαναλαμβάννεται. Έχει μιαν πορείαν μοναδικήν με μή ανατρέψιμα μοναδικά γεγονότα. Συνήθως ένας ορθολογιστής άνθρωπος που αναλύει τον κοσμον του θέλει να αποφεύγει τα οδυνηρά του παρελθόντος τζιαι κρατά τα καλά. Το να θέλεις να ξαναστήσεις αυτόν που απότυχεν να κάμει έναν κίνημαν μετά τον δεύτερον παγκόσμιον πόλεμον δεν το θεωρώ σύχρονην πρότασην για να φέρεις ευημερίαν τζιαι κοινωνικήν δικαιωσύνην βασισμένην στον ανθρωπισμόν στην Ευρώπην σήμερα. Εν ισοπέδωση η αναμονή κάτι άλλου που το αναμάσημαν αυτού που ήδη έζησα; Για να μην πιάσω τζιαι τα πιο συμβολικά, τες φρασεολογίες, τα τραγούδια, τα συνθήματα, τες αναφορές στην ιστορίαν. Όταν περνώ που δίπλα που την εκδήλωσην του κκε για την ειρήνην στο σύνταγμα τζιαι τραουδούν Θεοδωράκην τζιαι αντάρτικα τι θέλεις να σκεφτώ; Που τότες δεν εδημιούργησεν κανένας άλλος σιόρ; Δεν εν σέξυ οι πεθαμμένοι για μένα φίλε μου. Σέξυ είναι ότι δημιουργούν ζωντανοί άνθρωποι της γενιάς μου τζιαι πιο νέοι. Τους πεθαμμένους έχω τους για να εμπνέουμαι τι καινούριο θα φανταστώ. Όχι για να τους έχω για νόρμαν τζιαι μέτρον. Ούτε τζιαι να να ρους βάλλω σε εικονοστάσιν. Αυτοί εζήσαν την ζωήν τους εγω την δικήν μου. Το ίδιον εν τζιαι τα κόμματα τζιαι τα κινήματα. Εν τζιαι είμαστιν θρησκεία. Όταν ακούεις τι λαλούν οι αγωνιστές του μετώπου της αριστεράς στην Γαλλία ακούεις έναν σύχρονον λόγον σιόρ. Δεν μυρίζει ναφθαλίνην που τες βιβλιοθήκες ή λιβάνιν που το νεκροταφείον.

Aceras Anthropophorum είπε...

Η καινούρια σοσιαλιστική Ευρώπη μπορεί να ξεκινήσει που το οποιονδήποτε χωρκόν, ακόμα τζιαι που την Κύπρον, γιατί όι. Δεν μπορεί να γινεί όμως μόνον που τζιείνον τζιαι για τζιείνον το χωρκόν στο οποίον εξεκίνησεν. Υπερασπίζουμαι την Ευρώπην για να την αλλάξουμεν, όχι για να στηρίζω την Μέρκελ τζιαι την Λαγκάρντ όπως μου φκάλλεις την αβανιάν. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να δει χαϊριν είτε η Κύπρος, είτε η Ελλάδα μόνες τους έξω που την Ευρώπην. Το κράτος έθνος εν ποσπασμένον. Η μόνη επιλογή που έχουμεν είναι να αλλάξουμεν την Ευρώπην τζιαι να την κάμουμεν όπως μας αρέσκει. Όι να την διαλύσουμεν επειδή η Μέρκελ προστατεύει τες τράπεζες. Αν ήταν η εθνική αστική τάξη ήταν να κάμει καλλύττερα; Η εθνική περιχαρακωση εν το χειρότερον πισωγύρισμον μπροστά στην επίθεσην του διεθνικού κεφαλαίου τζιαι την άνοδον του νεοφασισμού. Εάν διαλύσει η Ευρώπη, πον να πιάσουν τα όπλα οι Ξυλοφαϊτες τζιαι οι Δασακιώτες που επήαν να δέρουν τους Βουλγάρους τζιαι τους Αιγυπτίους προχτές τζιαι να τα γυρίσουν πάνω σας εσάς, ούτε αξίές θα έχει πκιον να επικαλεστείς ούτε τζιαι θεσμούς να σε προστατέψουν. H Ευρώπη των μονοπωλείων τζιαι της τραπεζικής κυριαρχίας δεν θεωρώ πως είναι κάτι αναπόφευκτον, για αυτον πιστέυω παραπάνω σε μιαν ανθρωπιστικήν Ευρώπην παρά σε μιαν ανθρωπιστικήν Κύπρον, Ελλάδαν, Γαλλίαν, Ιταλίαν, Γερμανίαν ή Βουλγαρίαν.

Αμάν σιόρ. Ακόμα τζιαι μαζί σου να θέλει να λαλούμεν τα αυτονόητα επειδή εν μας κάθεται το κκε!!

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,

Πήγαινε ξανά στο πρώτο σου σχόλιο και ξαναδιάβασ’ το! Εγώ απλώς θα τσιτάρω εδώ δύο σημεία του:
1. «Από πότε οι μούμιες τζιαι τα απολιθώματα είναι μαχητικόν κομμάτιν;» --- Για τις «απολιθωμένες προτάσεις», μίλησες αμέσως μετά, αλλά συνέχισες πιο κάτω για να αναφερθείς σε,
2. «κομματική στρούγκα»

Αναφορικά με «... τους Ξυλοφαϊτες τζιαι τους Δασακιώτες που επήαν να δέρουν τους Βουλγάρους τζιαι τους Αιγυπτίους ...», και τους προβληματισμούς και την οργή μου, τα έγραψα και τα είπα στην προηγούμενη ανάρτηση μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/06/702012.html

Για τα υπόλοιπα [ας πούμεν, για την «ανθρωπιστικήν Ευρώπην», ή/και τις «ανατροπές των συστημάτων»] θα προσπαθήσω να επανέλθω αργότερα...

Anef_Oriwn είπε...

MariosThr,
Σε χαιρετώ!

Συνοπτικά τα εξής:
1. Δυστυχώς εγώ βλέπω νίκη της “Νέας Δημοκρατίας”, εστω και οριακα...
2. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια Αριστερή Συμμαχία θα δημιουργούσε νέες δυναμικές και θα ανέβαζε τις προοπτικές νίκης. Επίσης η «συσσωρευμένη πείρα» του Κόμματος [στην οποία αναφέρεται κι Aceras] και η μαχητικότητα του θα αποτελούσαν εχέγγυα για να φέρει αποτέλεσμα μια Αριστερή κυβερνητική πορεία.
3. Το κύριο και σημαντικό όμως για να πετύχει το [αριστερό] πείραμα [για να αναφερθώ σ’ αυτά που λέει τζι’ ο Aceras] είναι να υπάρξει παρόμοια πορεία και σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δη της περιοχής των Βαλκανίων. Και κάτι τέτοιο ΔΕΝ βλέπω!

Ανώνυμος είπε...

Και τι γίνεται Ασερα αν η Ευρώπη διαλυθεί σαν αποτέλεσμα των αντιθέσεων της ή τώρα που θα κληθεί να "σώσει" οικονομίες σαν της Ισπανίας και της Ιταλίας που και οι δυό μαζύ κάμνουν μιαν Γερμανία?

Εν θα ξεκινήσει η οικονομία της Ελλάδας που το σημείο που εσύ υποθέτεις ότι εν να ξεκινήσει αμα βγεί η Ελλάδα απο την Ευρώπη σαν αποτέλεσμα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Με "μείον" σε τούτη την περίπτωση ότι δεν θα υπάρχει η προοπτική, γιατι πάλε καπιταλισμό εν να έχουμε...
Νομίζω εν προτιμότερο να είσαι έθνικό κράτος με προγραμματική κατεύθυνση προς τον μετασχηματισμό της κοινωνίας παρά εθνικό κράτος με προοπτική...την καπιταλιστική ολοκλήρωση που δεν μας βγήκε την πρώτη φορά..

VIKAR

Anef_Oriwn είπε...

Ένα πρώτο σχόλιο θα κάμω με κάποιες σκέψεις μου στη βάση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών…
1. Πρώτο κόμμα η “Νέα Δημοκρατία” με 29.5% και 128 έδρες και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,1% και 72 έδρες. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,3% και 33 έδρες.
2. Σημαντική η άνοδος των δυο πρώτων κομμάτων που βασικά μάζεψαν ψήφους από τα μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 6ης του Μάη και το ποσοστό τους ανερχόταν τότε στο 19%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ψήφους κι από το ΚΚΕ που στην ουσία καταποντίστηκε καθώς το ποσοστό του περιορίζεται στο 4,5% και 12 βουλευτές. Έχασε περίπου τους μισούς ψηφοφόρους του με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. Τούτο πρέπει να οδηγήσει το Κόμμα πρέπει σε μια σοβαρή αυτοκριτική εκτίμηση για τις τακτικές που ακολούθησε.
3. Μείωση είχαν επίσης [κοντά στο 3%] είχαν και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”[7,6% και 20 έδρες]…
4. Σταθερά περίπου έμειναν τα ποσοστά της φασιστικής “Χρυσής Αυγής” [7% και 18 έδρες] που ήρθε φαίνεται για να μείνει στην πολιτική ζωή [με τα δικά της ήθη φυσικά] και της “Δημοκρατικής Αριστεράς” [6,2% και 17 έδρες], αλλά και του ΠΑΣΟΚ [12.3%]…
5. Το ΚΚΕ καταποντίστηκε εκλογικά και έγινε η 7η κοινοβουλευτική δύναμη και η 3η συνιστώσα της Αριστεράς από πρώτη που ήταν με βάση της εκλογές του 2009. Φυσικά μπορεί να ειπωθεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει τη δεδομένη στιγμή τη λαϊκή αντίδραση και τους λαϊκούς αγώνες, αλλά καλώς ή κακώς αυτό μετρά μέσα στον κόσμο.
6. Άποψη μου είναι ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας [ή μνημονιακή όπως τη λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι] με συμμετοχή της “Νέα Δημοκρατία”, του ΠΑΣΟΚ και ίσως της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για “Κυβέρνηση Εθνικής Συνευθύνης” με την συμμετοχή των πιο πάνω κόμματων ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίο όμως αρνούνται να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση.
7. Κοντολογίς σήμερα οι “αδελφοί” Έλληνες ψηφίσαν ένα δοκιμασμένο τρόπο για να “πεθάνουν” [δηλ. μέσω του Μνημονίου] παρά να ρισκάρουν δοκιμάζοντας ένα αβέβαιο τρόπο, αυτόν που (δεν) πρότεινε (σαφώς) ο ΣΥΡΙΖΑ! [Και οφείλω να σημειώσω πως δεν είναι λίγοι και οι κύπριοι αριστεροί(;) που προτιμούσαν νίκη της “Νέας Δημοκρατίας”, μήπως και βγει ή χώρα από την ευρωζώνη τζιαι η κρίση συμπαρασύρει περαιτέρω κι εμάς.
8. Οι αγώνες στους δρόμους και στους τόπους εργασίας προφανώς θα συνεχιστούν κι εδώ είναι που θα δείξει τη δύναμη, τη μαχητικότητα και την οργανωτικότητα του το ΚΚΕ , αλλά ενωτικά θέλω να πίστευα και να ελπίζω τούτη τη φόρα.

Ανώνυμος είπε...

σαπιο το ακελ σαπιο και το κκε.100 χρονια προεδρος η αλεκα 200 ο εζεκιας.ποια ειναι η διαφορα τους?καπιταλιστες δεν ειναι?ανθελληνες δεν ειναι?τουρκοσποροι δεν ειναι?δουλεμποροι δεν ειναι?μασονοι δεν ειναι?ακελ το αλλο κκε

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Το σχόλιο σου παραμένει αναρτημένο για να αποκαλύπτεται και φαίνεται η φαιδρότητα ΣΟΥ!
Με το άλλο το γνωστό καθίκι του φασισμού ΔΕΝ θ’ ασχοληθώ!

Anef_Oriwn είπε...

Ερώτημα προς τον αγαπητό φίλο Aceras:

Το ΚΚΕ «καταποντίστηκε» [όπως χαρακτηριστικά έγραψα και πιο πάνω] στις χτεσινές εκλογές στην Ελλάδα προφανώς γιατί οι προτάσεις του ήταν «απολιθωμένες»! Γιατί όμως καταποντίστηκαν και «οι αγωνιστές του μετώπου της αριστεράς στην Γαλλία ... [που έχουν] έναν σύχρονον λόγον...», στις χτεσινές εκλογές στη Γαλλία;

Aceras Anthropophorum είπε...

Εσκέφτηκα σοβαρά την αντίδρασην σου. Έχεις δίκαιον. Η διαφορά της απαξίωσης προς άτομα διαφέρει από την απαξίωσην προς δομές τζιαι πολιτικές θέσεις στο σέβας που δείχνει προς τους αθρώπους. Μπορεί όμως να είναι το ίδιον για κάποιον που υπαρασπίζεται είτε άτομα, είτε δομές. Το να απαξιά ο συνομιλητής του το αντικείμενον ταύτισης του είναι έλλειψη σέβασμού προς τον συνομιλητήν. Δικαίωμαν μου να θεωρώ το κκε απολιθωμένον, αλλά δεν είναι επιχείρημαν σε διαλεκτική συζήτησην. Απολογούμαι. Αν εθίχτης εσύ ή η Δισδαιμώνα που ταυτίζεσται με το κκε ήταν λάθος δικόν μου.

Τωρά για το απολίθωμαν κκγ, πρέπει να πούμεν ότι επέθανεν ήδη. Είσιεν ππέσει κάτω που το 2%. Πολλής κόσμος εψήφισεν Μελανσιόν τζιαι όχι κίνημα. Είπα σου ότι δεν είναι τα ποσοστά που θεωρώ απολιθωμένα αλλά την προοπτικήν των προτάσεων. Για το ότι ππέφτουν ή πάσιν πάνω τα ποσοστά των περιθωριακών κομμάτων δεν έχει να κάμει κατ΄ανάγκην με τες θέσεις τους, αλλά τζιαι με εκλογικήν συμπεριφοράν της στιγμής. Έναν οργισμένον εκλογικόν σώμαν ψηφίζει πιο εύκολα κκε παρά έναν σώμαν που πρέπει να δείξει μιαν κοινωνικήν επιλογήν. Τζιαι στην Γαλλίαν φαίνεται ότι το εκλογικόν σώμαν έθελεν να δώκει σταθερότηταν στον Ολαντ με απόλυτην πλειοψηφίαν παρά νε έχει αντιπολιτεύσεις στα σπλάχνα του, όσον συμπαθείς τζιαι να είναι για το κεντροαριστερόν ακροατήριον. Τραυματικές περιπτώσεις όπως την ριφοντατσιόνε που έριξεν τον Πρόντι τζιαι έφερεν 10 χρόνια χυδαίου Μπερλουσκονισμού σημαδεύκουν τζιαι τους ριζοσπάστες αριστερούς τζιαι φυλάουν τα νώτα τους. Ακόμα τζιαι η αντιπολίτευση θέλει ευθύνην τζιαι σοβαρότηταν, βάλλοντας πάνω το κοινόν σσυφφέρον, τζιαι είπα σου, μόνον το Ακέλ ξέρω που τα κόκκινα κόμματα να το κάμνει.