Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ανάρτηση 77/2012 - [πολιτική, προεδρολογική, ΑΚΕΛική, «εναλλακτικής πληροφόρησης» και εξ αναδημοσιεύσεως] – Ένα κείμενο από τη “Δεφτερη Ανάγνωση” για την υποψηφιότητα Μαλά και γενικώς για τα προεκλογικά…



Εισαγωγικά:


Καιρός να ξεφύγουμε και λίγο από το δράμα της οικονομίας και να πάμε στο δράμα της πολιτικής και δη τής προεδρολογίας! Όμως λόγω έλλειψης χρόνου για την ετοιμασία ενός δικού μου ολοκληρωμένου κειμένου σχετικά με την πρόταση του ΑΚΕΛ προς τις Κομματικές Ομάδες Βάσης [ΚΟΒ] για υποψηφιότητα Μαλά για τις Προεδρικές του 2013, καθώς και για κάποια άλλα προεκλογικά και προεδρολογικά ζητήματα, θα περιοριστώ [για την ώρα] στην αναδημοσίευση ενός σχετικού [πολύ κατατοπιστικού] κειμένου από το διαδικτυακό περιοδικό “Δεφτερη Ανάγνωση”  

Παράλληλα θα ΣΑΣ παραπέμψω και στο Blog του Νέου για ένα σχετικό με το θέμα κείμενο με τίτλο “Κίνηση «ΜΑΤ» από ΑΚΕΛ”

 ***************************

“Προεκλογικά: η κίνηση Μαλά στο ΑΚΕΛ, οι επιλογές του ΔΗΚΟ και οι ενδιάμεσοι πάλι”

[του Φιφη, από τη “Δεφτερη Ανάγνωση”, 26 Ιούνη - 3 Ιούλη – link: http://www.defterianaynosi.com/article.php?id=191]...

{Οι επιχρωματώσεις και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου. Το ίδιο και οι αριθμήσεις εντός του κειμένου, οι οποίες παραπέμπουν σε “ιστολογικά” σχόλια και παρατηρήσεις στο τέλος}…

 “Η απόφαση του ΑΚΕΛ, να κινηθεί με την εισήγηση του κ. Μαλά ως υποψήφιου φαίνεται να εξέφραζε  δύο εσωτερικές δυναμικές και μια εξωτερική προοπτική. Η αναποφασιστικότητα του ενδιάμεσου φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά στο ΑΚΕΛ - θυμίζοντας ίσως μέρες του 98  – αν και η πιθανότητα συνεργασίας ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ - με άξονα εννοείται την πλειοψηφική τάση του κόμματος - ήταν μια ρεαλιστική πιθανότητα με βάση τις εξελίξεις, η κίνηση του ΑΚΕΛ φάνηκε να προκρίνει ότι το ΔΗΚΟ δεν μπορούσε να συγκροτηθεί στη συγκυρία και να διεκδικήσει την προεδρία με δικό του υποψήφιο – η παρουσία του Ν. Παπαδόπουλου λ.χ. είναι σαφώς μια δυσκολία για το κόμμα, αφού ο ίδιος προσφέρεται για χρησιμοποίηση από άλλα κόμματα ενάντια στα συμφέροντα του δικού του. Πέραν, ωστόσο, από τις αδυναμίες συγκρότησης του ΔΗΚΟ φαίνεται να υπήρχαν και εσωτερικά ζητήματα στο ΑΚΕΛ. Η διαρροή στην “Αλήθεια” λ.χ. δεν έγινε με στόχο την δημοσιοποίηση μιας συλλογικής απόφασης, αλλά όπως φάνηκε από την αντίδραση του Α. Κυπριανού, μάλλον διέρρευσε από άλλους εν δυνάμει υποψήφιους. Άρα το ΑΚΕΛ είχε να αντιμετωπίσει και πιθανότητες εσωτερικών φιλοδοξιών ή και άλλων υποψηφιοτήτων. Οι δυο επικρατέστεροι υποψήφιοι από την επιλογή Γ - κομματικό χώρο - οι Κατσουρίδης και Καζαμίας, ταυτίστηκαν αμέσως με την απόφαση για την υποψηφιότητα Μαλά, οπότε μάλλον δεν το διέρρευσαν αυτοί. Μια άλλη παράμετρος, η οποία φαινόταν στο ίντερνετ και ιδιαίτερα στο facebook και εν μέρει στην blogόσφαιρα, ήταν μια τάση στην βάση της αριστεράς για αριστερό υποψήφιο – κάτι που εκφράστηκε και με το σεβαστό ποσοστό του 25% ως διαφωνία.

 Σε αυτά τα πλαίσια, οι επιλογές του επίσημου ΔΗΚΟ φαίνεται να είναι γενικώς ανοικτές και στους δυο μεγάλους πόλους [αριστερά, δεξιά] – ενώ αφέθηκε τουλάχιστον ρητορικά ανοικτό και το σχήμα επιστροφής στην προσπάθεια των «ενδιάμεσων». Ο Βότσης, την Κυριακή, σε συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο άφησε ανοικτή και την πιθανότητα στήριξης από τον πρώτο γύρο – που μπορεί να ερμηνευτεί και σαν πιθανότητα στήριξης Αναστασιάδη αν και η ίδια εφημερίδα την Δευτέρα τόνιζε ότι είναι «δύσκολο» και επανέφερε το σενάριο «Κεραυνού». Το ΔΗΚΟ  διατηρεί, βέβαια, κάποιες ελπίδες για δικό του υποψήφιο ακόμα, αλλά με δεδομένο ότι ο Ν. Παπαδόπουλος φαίνεται να είναι μέρος του μηχανισμού του Λιλλήκα, το κόμμα είναι λίγο εγκλωβισμένο. Οι επιλογές Κάρογιαν που κράτησαν μέχρι τώρα μια πρωτοβουλία στις διαδικασίες θα δείξουν και το πώς θα ξανατοποθετηθεί το ΔΗΚΟ ως παίκτης, αντί σαν απλό συμπλήρωμα, αλλά και πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες μετεκλογικά στο ΔΗΚΟ.

 Στον ΔΗΣΥ, ενδεχομένως, να νοιώθουν κάπως ανακουφισμένοι με την αποτροπή επιλογής υποψήφιου από τον ενδιάμεσο χώρο που θα είχε δυνατότητα στήριξης από το ΑΚΕΛ, ενώ η υποψηφιότητα Μαλά είναι ακόμα υπό διαμόρφωση για να κριθεί (1). Όσο αφορά το ΔΗΚΟ, ωστόσο η επιλογή είναι δίκοπο μαχαίρι – οι μεν φιλελεύθεροι του Πολίτη θα τα έδιναν όλα για τους ψήφους του ΔΗΚΟ, αλλά αν το ΔΗΚΟ στηρίξει ΔΗΣΥ από τον πρώτο γύρο και διασπαστεί - με διαρροές προς τα αριστερά και άλλους απορριπτικούς υποψήφιους - είναι εν δυνάμει πρόβλημα για τις επόμενες μέρες – ποιά πτέρυγα του ΔΗΚΟ θα στηρίξει ο ΔΗΣΥ, πώς θα μοιραστεί το ρουσφέτι με τόσους υποψήφιους που να αλληλοαποκλείονται, και πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στη βουλή;

 Από πλευρά του ΑΚΕΛ, μάλλον ποντάρουν στη δυναμική της νέας προσωπικότητας που θα λειτουργήσει στον ευρύτερο κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο. Η ανάλυση του Πανίκου Χαραλάμπους στον “Φιλελεύθερο”(2), παρά τις κάποιες υπερβολές για την ωριμότητα του πολιτικού συστήματος, είναι η πιο λογική μέχρι στιγμής. Το ΑΚΕΛ κατεβαίνει με μια ανοικτή πλατφόρμα που στηρίζει τη βασική γραμμή του αριστεράς - και δημιουργεί τη βάση συνέχειας για ότι θα ακολουθήσει στο κυπριακό, στα οικονομικά, τον εκσυγχρονισμό-εκδημοκρατισμό - στο πρότυπο του Βασιλείου - τόσο στις εκλογές, όσο και στην προοπτική μιας ευρύτερης ρευστής περιόδου μετεκλογικά.

 Υπάρχει κάτι από την ανανέωση σε στυλ που κυκλοφορεί ευρύτερα και στην Ευρώπη στην επιλογή Μαλά. Όπως σωστά το έθεσε ο Χαραλάμπους, το θέμα είναι αν θα μπορέσει να φτιάξει την ισορροπία συνέχειας και ανανέωσης ο Μαλάς. Η γραμμή από «το Μακάριο και το Βασιλείου» είναι σαφής – και είναι και ένα σημείο με το οποίο το ΑΚΕΛ ελπίζει να αντλήσει στήριξη από τον ευρύτερο μη-δεξιό χώρο ή το χώρο των αριστερών εκσυγχρονιστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μερικές δεξιές εφημερίδες επιμένουν να επαναφέρουν την πιθανότητα Χριστόφια, αν και χωρίς κίνηση για λύση αυτό μάλλον ακούγεται ως θεωρητική άσκηση.

Στο κεντρώο και απορριπτικό μέτωπο, το οποίο αγωνίστηκε με τόση ένταση ενάντια στο Χριστόφια, δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε συνοχή, ούτε προοπτική αυτή την περίοδο. Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των βουλευτικών του 2011, φάνηκε για μια στιγμή φέτος ότι ο ευρύτερος απορριπτικός χώρος να μπορεί να διεκδικήσει ξανά μια θέση στην τελική αναμέτρηση. Τελικά, δεν βγήκε υποψηφιότητα από τη δεξιά, και μόνο ο Κάρογιαν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι  μια αξιόπιστη υποψηφιότητα θα μπορούσε να γίνει μόνο με συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Τώρα, η ΕΔΕΚ προσπαθεί να μαζέψει τα αποσπάσματα σε μια νέα προσπάθεια ενώ το ΔΗΚΟ παρακολουθεί εξ αποστάσεως.”

Φιφης

****************************

Σχόλια και παρατηρήσεις ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:

1. (1) - «η υποψηφιότητα Μαλά είναι ακόμα υπό διαμόρφωση για να κριθεί» – Κατά την άποψη μου η υποψηφιότητα Μαλά αναμένεται να περάσει χωρίς ουσιαστικά προβλήματα από τις κομματικές ομάδες βάσης. Για την καλύτερη επεξήγηση της πρότασης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στις μεγάλες κομματικές ομάδες θα παραβρίσκονται ανώτατα στελέχη του Κόμματος.

2. (2) - «Η ανάλυση του Πανίκου Χαραλάμπους στον “Φιλελεύθερο”…» - δημοσιεύτηκε στον “Φιλελεύθερο” στις οικονομικές σελίδες [στη στήλη “Περί Οικονομίας και Πολιτικής”, σελ. 5] την περασμένη Κυριακή 24 του Ιούνη υπό τον τίτλο “Δημοκρατία, κόμματα και υποψηφιότητα τύπου «Μαλά»”.

3. Απορία ΕΜΟΥ του Ιδίου:

Γιατί κάποιοι [άσπονδοι “φίλοι” εκτός ΑΚΕΛ] αγωνιούν τόσο πολύ μήπως κι δεν τα καταφέρει ο Μαλάς ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ; Μήπως φοβούνται ότι θα δημιουργήσει ρήξεις στα “ενδιάμεσα” κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ σε περίπτωση που «τούτοι» πάνε είτε από τον πρώτο είτε από τον δεύτερο γύρο με τον Αναστασιάδη;

4.    Από τ’ αύριο μπαίνουμε ουσιαστικά και στο καλοκαίρι! Την ίδια ώρα ξεκινάμε να προεδρεύουμε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!! Καλά μπάνια σε όλους λοιπόν!  


Anef_Oriwn
Σάββατο 30/6/2012

8 σχόλια:

νεος είπε...

Αργά ή γρήγορα, από τον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο, η αντιπολίτευση, σε επίπεδο ηγεσίας, θα τα βρει.

Το θέμα είναι τι γίνεται σε επίπεδο αυτού που λέμε "λαού".

Το ισχυρότερο χαρτί της αριστεράς σ' αυτές τις εκλογές είναι ο Αναστασιάδης και τα παρελκόμενα του.

Γι αυτό, για να κερδηθούν, ο υποψήφιος που θα στηρίζει το κίνημα δεν πρέπει να βάζει το βούτηρο στο ψωμί της δεξιάς και των εθνικιστών.

Δεν πρέπει δηλαδή να είναι κομματικός, γιατί προηγήθηκε μια ισχυρή δαιμονοποίηση, άδικη μεν, αλλά δεδομένη.

Δε συζητάμε δηλαδή για το 30%(+) του α' γύρου που θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα ψήφιζε και κομματικό υποψήφιο, ειδικά αν ήταν ένας εκ των Κατσουρίδη και Καζαμία.

Μιλάμε για το 50%+ του β' γύρου, απέναντι σε όλα τα κόμματα, μαζί με τα ελάμ, τα κέα κλπ, όλα τα κανάλια, όλες τις αστικές εφημερίδες...

Η δουλειά πρέπει να γίνει στη κοινωνική βάση, στους χώρους εργασίας. Με τα "κόμματα" γενικά,νομίζω πως έχουμε τελειώσει.

Μακάρι να μπορούσαμε, να είχαμε την άνεση, να "παίξουμε" με κομματικό. Στη φάση όμως αυτή, θα ήταν σαν να ρίχναμε λευκή πετσέτα.

Σε κάθε περίπτωση, η δική μου αίσθηση βλέπει τον κόσμο της αριστεράς να θεωρεί αξιόμαχη την υποψηφιότητα Μαλά.

Από τα κόμματα του κέντρου, οι τάσεις ενάντια στη στήριξη Αναστασιάδη, θα προσκολληθούν με το λαϊκό κίνημα, είτε κερδίσουμε,είτε χάσουμε.

Νομίζω πως δεν υπάρχει επόμενη μέρα για κανένα από τα μικρότερα κόμματα εφόσον συνταχθούν με τον ΔΗΣΥ. Αναγκαστικά θα συγχωνευθούν αφού πλέον θα μιλάμε για πολιτικό προσωπικό και όχι λαϊκή βάση.

Οπότε υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για την αριστερά, θα είναι μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση - όποιο και να είναι το θέατρο του α' γύρου, ή ακόμα κι αν δεν υπάρξει β'γύρος.

Ο δημοκρατικός κόσμος αργά ή γρήγορα θα καταλάβει. Και θέλω να πιστεύω πως στη Κύπρο, είναι η πλειοψηφία.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Νέε,

Για μένα το ζητούμενο, σ’ αυτές της εκλογές, για το ΑΚΕΛ και γενικότερα για την Αριστερά δεν πρέπει να είναι η νίκη, δηλ. να (ξανα)κερδηθεί η Προεδρία [δεν έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα]! Το ματς [των εκλογών] λίγο-πολύ είναι στημένο [από πλευράς Αντιπολίτευση]. Ήδη είναι σαφής πλέον ο προσανατολισμός του ΔΗΚΟ για συνεργασία με τον ΔΗΣΥ με υποψήφιο τον Αναστασιάδη [σε ποια όμως πολιτική βάση ακόμα δεν κατάλαβα], ενώ στην ΕΔΕΚ ακόμα ψάχνονται [Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε επίπεδο ηγεσίας οι τελευταίοι απορρίπτουν συνεργασία με το ΑΚΕΛ, λες τζι’ εμείς θέλουμε τους].
Μια κομματική υποψηφιότητα από πλευράς ΑΚΕΛ [ας πούμε του Κατσουρίδη που έχει και το λέγειν και θεωρείται δυνατός “παίκτης”] σίγουρα θα συσπείρωνε τον κόσμο του ΑΚΕΛ και με πάμπολλες πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά μέχρι εκεί. Απ’ εκεί και πέρα τι; Και με το «πέρα» δεν εννοώ κατ’ ανάγκη τις περιορισμένες πιθανότητες εκλογής του στην Προεδρία σ’ έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, γιατί ο διαχρονικός στείρος και εν πολλοίς αρρωστημένος αντιΑΚΕΛισμός [κι ακόμα αυτής της αυτό-αποκαλούμενης φιλελεύθερης (Κεντρο)Δεξιάς] θα υπερισχύσει. Διερωτούμαι όμως, τι πιθανότητες έχει μια [τέτοια] καθαρά κομματική υποψηφιότητα να δημιουργήσει κλυδωνισμούς και ρήξεις και μέσα στους άλλους πολιτικούς/κομματικούς χώρους [της Δεξιάς και τους “(Εν)Διαμεσους”], για να υπάρξουν έτσι και διαφοροποιήσεις και αλλαγές στην πολιτική/κομματική γεωγραφία της Κύπρου; Χωρίς τέτοιες αλλαγές δεν βλέπω να βελτιωνόμαστε και να εκσυγχρονιζόμαστε ως [αστική] κοινωνία – θα παραμείνουμε μια ζωή «χώρκατοι», που θα ελάλεν τζι’ ο Καίσαρας [ο Μαυράτσας ντε!]…

Θεωρώ σημαντικό που το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε σε μια συμφωνία [για τον φόβο του “Ιουδαίου” Αναστασιάδη] με το ΔΗΚΟ και με υποψήφιο κάποιον [ας πούμεν αχρωμάτιστο ή αραχνιασμένο] ΔΗΚΟϊκό, τύπου Κεραυνού ή Μαυρέλλη], όταν σε ουσιώδη ζητήματα όπως η οικονομία και το κυπριακό έχουμε μεγάλες κι αγεφύρωτες διαφορές, και δη με την “παπαδοπουλική” συνοπαρτζιάν του Κόμματος αυτού. Και σωστά το ‘θετε ο Άντρος Κυπριανού ότι θα ‘πρεπε να υπάρξει πρώτα προγραμματική συμφωνία και μετά να γινόταν συζήτηση για το όνομα του υποψηφίου!
Πέραν τούτου, [συνεχίζω αν διερωτούμαι] θα συνεχίζαμε [στην περίπτωση μιας νέα Προεδρία] τις πολιτικο-ιδεολογικές αβαρίες και να προσπαθούμε να “σώσουμε” το σύστημα εγκλωβιζόμενοι και εξαναγκαζόμενοι [από την Ευρωπαϊκή Ένωση] στην υιοθέτηση μέτρων σε βάρος [κύρια] των εργαζόμενων; Αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να προτείνουμε [ως μια πιο cool λύση] και τον δικό μας τον Κίκη τον Καζαμία, του οποίου ο πρότερος υπουργικός βίος αποκόμισε και τα ένσημα και εύσημα [την έξωθεν καλή μαρτυρία] της Δεξιάς Αντιπολίτευσης…
Το πρόγραμμα του υποψηφίου μας [και δεν βλέπω τους λόγους γιατί να μην είναι ο Μαλάς] πρέπει να έχει ένα καθαρά Αριστερό χαρακτήρα και προσανατολισμό [να επιμεριστούν επιτέλους και βάρη στον πλούτο – σε κάτι τέτοιο αναγκάστηκε τελευταία να συμφωνήσει με δήλωση του και ο ίδιος ο Αναστασιάδης – πόσες μεταλλάξεις τούτον το πλάσμαν για μιαν Προεδρία;] και να στραφούμε για στήριξη [και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο] όχι στα άλλα κόμματα [κάτι που θα ΜΑΣ αναγκάσει να κάνουμε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις], αλλά όπως λες κι ΕΣΥ Νέε, «Η δουλειά πρέπει να γίνει στη κοινωνική βάση, στους χώρους εργασίας»

Κλόκκος είπε...

Σύντροφοι, η πλειοψηφία στη βουλή είναι δεδομένη υπέρ του κεφαλαίου. Το οικονομικό παιγνίδι είναι στημένο σε βάρος του λαού, και γι' αυτό φέρει την ευθύνη ο ίδιος ο λαός. Άρα εκεί πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε, δεδομένης και της ανάμειξης της ΕΕ, αλλά και της βούλησης του Κυπριακού λαού που δέκτηκε να δώσει την πλειοψηφία στη βουλή εκεί που την έδωσε. Με εκλογές δεν μπορούμε να υπερβούμε το υπάρχον σύνταγμα και δεν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια.
Οι επόμενες προεδρικές εκλογές πρέπει να εστιαστούν στο Κυπριακό πρόβλημα. Ο κεντρώος χώρος πρέπει να προειδοποιηθεί (απειληθεί) καθαρά από την αριστερά. "Σας βλέπουμε να ξερογλύφεστε για μια προεδρία Αναστασιάδη. Δικαιούστε. Σας προειδοποιούμε όμως ότι, αν μας φέρει σχέδιο λύσης, όποιο και να είναι, ότι κι' αν περιέχει, ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ. Διότι μας προδώσατε μια, μας προδώσατε δυό, φτάνει. Έτσι κι' αλλιώς εμείς πάντα ήμασταν υπέρ της λύσης και σεις μας βάζατε εμπόδια. Λοιπόν, ψηφίστε Μαλά που θα επιμείνει πάνω στις αρχές που κράτησε και ο Χριστόφιας ή, ψηφίστε Αναστασιάδη και λύση χαλαρής ομοσπονδίας. Κοντός ψαλμός αληλούια."

Anef_Oriwn είπε...

Το Blog ετούτο [και φυσικά και ο διαχειριστής του] ΟΥΔΕΠΟΤΕ κρύψαμε την Αριστερή, φιλο-κομμουνιστική και φιλο-ΑΚΕΛική τοποθέτηση και στράτευση ΜΑΣ!!! Ουκ ολίγα κείμενα ΜΑΣ έχουν αυτούς τους προσανατολισμούς! Παράλληλα δεν διστάσαμε ούτε και κωλώσαμε [που θα ελάλεν τζι’ Αρχηγός της Αστυνομίας] να επιτρέψουμε τη δημοσιοποίηση και (επι)κριτικών και επιθετικών για τις απόψεις που εκφράζουμε σχολίων, ενίοτε μάλιστα και έντονα αυστηρών, ισοπεδωτικών και μηδενιστικών ακόμη και υβριστικών! Κι όλ’ αυτά μάσα στα πλαίσια μιας λανθασμένης ή/και στρεβλής [αλλά και μαζοχιστικής] άποψης μου για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και για να μην θέτω περιορισμούς στην ανάπτυξη του διαλόγου. Καθώς όμως η τακτική μου αυτή γινόταν αντικείμενο κατάχρησης [κυρίως από διάφορα αρρωστημένα και εμπαθή φασιστοειδή] ξεκίνησα να διαγράφω σχόλια, ενώ εδώ και λίγο καιρό ΟΛΑ τα σχόλια περνούν από έλεγχο [φιλτράρισμα] καθώς έχω επιβάλει μετριασμό! Και δεν προτίθεμαι να τον άρω, αν και τούτο πλήττει την αμεσότητα του διαλόγου και των συζητήσεων, όμως έχω βρει την ησυχία! Τον τελευταίο μήνα θα έχω στείλει στα ανεπιθύμητα τουλάχιστον 100(!) τέτοια σχόλια όπου οι αρρωστημένοι και αισχροί συγγραφείς τους, [στην συντριπτική τους πλειοψηφία], ύβριζαν τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου, αλλά κι άλλους τρίτους [φίλους και συντρόφους]…
Μεταξύ αυτών είναι και κάποιος Ανώνυμος ονόματι Κοκούι, ο οποίος υποτίθεται έχει κάποιο επίπεδο και προσπαθούσε να κάνει και συζήτηση μαζί μου, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξέλειπε η χυδαιότητα και η αισχρότητα από τον λόγο του. [Μια εποχή μάλιστα του έδωκα και σημασία και του αφιέρωσα κι ένα ολόκληρο post για να (τού) απαντήσω σε διάφορα ερωτήματα και ζητήματα που έθεσε – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/06/472010-blog-kokoui.html]… Όμως ο τύπος έχει εκτραχυνθεί, έφκαλεν τζιαι το shοινίν τζιαι το παλλούτζιην! Γι’ αυτό κι εδώ και λίγο καιρό τα σχόλια του είτε διαγράφονται είτε δεν δημοσιοποιούνται. Τούτο (δι)έπραξα και μ’ ένα σημερινό απογευματινό του σχόλιο. Αν θέλει δε να του το δημοσιοποιήσω ας μου το ξαναστείλει αφαιρώντας απ’ αυτό τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει τόσο για μένα όσο και για τον Πρόεδρο. Εγώ ούτε βήμα παραχωρώ σε φασιστοειδή καθίκια κι άλλους υβριστές και ούτε και συζητήσεις κάμνω μαζί τους πλέον!
Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο Κοκούις επιχειρεί να σχολιάσει [μέσα από εξυπνακισμούς και με το σύνηθες υβρεολόγιο του] την κατακλείδια δήλωση του σχολιογράφου Κλόκκου [πιο πάνω], ο οποίος αναφέρει επί λέξει: «Λοιπόν, ψηφίστε Μαλά που θα επιμείνει πάνω στις αρχές που κράτησε και ο Χριστόφιας ή, ψηφίστε Αναστασιάδη και λύση χαλαρής ομοσπονδίας. Κοντός ψαλμός αληλούια. Γίνετε μάλιστα ιδιαίτερα αντιφατικός καθως χρησιμοποιεί πρωτόγονα “πολιτικά” και εμπαθή επιχειρήματα του τύπου: «Ψηφίστε Μαλά ο οποίος υπερψήφισε το σχέδιο Αννάν. Το οποίο, προέβλεπε ακριβώς αυτά, που σήμερα ορθώς υποστηρίζει ο Αναστασιάδης!» Ρε μα ο Αναστασιάδης ΣΟΥ, ούτε τον όρο Δικοινοτικής Διζωνική Ομοσπονδία, ΔΕΝ αναφέρει σήμερα!

Άτε, πάμε να δούμε τζιαι την μάππαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα ίντα που λαλείς ρε;Απέδειξε ότι έβρησα έστω και μια φορά μέλος της οικογένειας σου!Αλλιώς είσαι ένας ψεύτης τζιαι συκοφάντης.Τζιαι σε προκαλώ να δημοσιεύσεις το σχόλιο που άφησα το απόγευμα, για να δουν και οι άλλοι που,πως και πότε σε έβρησα αλλά και γιατί είμαι αντιφατικός.Μα ότι θέλεις λαλείς ρε όξα έπιννες την ώρα που εδκιέβαζες το σχόλιο;Τζιαι αφού εν συζητάς μαζί μου,γιατί δημοσιοποιείς αποσπασματικά τζίνα που έγραψα;

Κοκουι

Ανώνυμος είπε...

Ανκαι ο σχολιογράφος Κλόκκος κάνει μια συνήθη ουτοπική, δήθεν αριστερή τοποθέτηση, θα το αγνοήσω, γιατί το δεύτερο μέρος του σχολίου του είναι πραγματικά αξιόλογο. Η αντιμετώπιση αυτή του δήθεν κεντρώου χώρου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, και επειδή για όλους μας θα έπρεπε το κυπριακό να αποτελούσε την κορυφαία προτεραιότητα αυτή η πραγματικά επαναστατική λογική θα αφόπλιζε τους γνωστούς κκιλίνζιρους. Μακάρι να υιοθετούσε αυτή τη λογική *και* το ΑΚΕΛ *και* ο ΔΗΣΥ.
Φυσικά η τραγική πορεία της αριστεράς επί Χριστόφια (2002 επιλογή Τάσσου, 2004, όχι για το ναι , 2008-10 όλα στο τραπέζι , άρνηση αποδοχής συγκλίσεων με Ταλάτ) έχει ουσιαστικά κάψει το Κυπριακό, και έχει στείλει τη λύση μακρύτερα ακόμα και από τα μαύρα χρόνια του Τάσσου, άλλα έστω και έτσι, μια προειδοποίηση προς τον λυσοφοβικό χώρο, θα είχε τουλάχιστον συμβολική σημασία.

Anef_Oriwn είπε...

Κοκούις,

Στο Blog αυτό το οποίο διαχειρίζομαι ΕΓΩ(!), ΕΣΥ(!) είσαι ανεπιθύμητος [persona non grata] ενόσω χρησιμοποιείς υβριστικούς κι απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς! Και το συγκεκριμένο [απογευματινό] σχόλιο σου θα δημοσιευτεί μόνο αν το ξαναστείλεις με αφαιρεμένους τους όποιους χαρακτηρισμούς όπως «Φλόκκος» και «Καταστρόφιας». Έγινα κατανοητός; Αλλιώς γυρεφτού αλλού!
Α, και δεν αναφερόμουν σ’ ΕΣΕΝΑ όταν μιλούσα για κάποιους που βρίζουν την οικογένεια μου αλλά στα «αρρωστημένα και εμπαθή φασιστοειδή». ΕΣΥ γιατί μουγιάστηκες; Πέραν τούτου ΕΜΕΝΑ με έβρισες ουκ ολίγες φορές!!! Γι’ αυτό και ξέχνα αυτά που ήξερες! Be heavy! [or Behave]…

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Μπορείς να ΜΑΣ συνοψίσεις τι λέει ο εκλεκτός σου ο Αναστασιάδης σήμερα;