Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ανάρτηση 69(!)/2012 - [επίκαιρη, πολιτική, υποστηριχτική, αντιφασιστική, Αριστερή και εξ αναδημοσίευσης] – Ένα άρθρο στήριξης προς τη Λιάνα Κανέλλη…



Εισαγωγικά:

Αναδημοσιεύω εδώ από το ελλαδικό [αντι-εθνικιστικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κι αντικληρικαλιστικό] blog “Ροΐδη Εμμονές και Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ”, ένα “Γράμμα από το Ληξούρι” του συνεργάτη του Blog Λασκαράτου. Τίτλος του κειμένου, “Η Λιάνα ήταν λεβεντιά” και σ’ αυτό ο συγγραφέας του, κρίνει θετικά τη στάση της Λιάνας Κανέλλη όταν αυτή δέχτηκε επίθεση με γρονθοκοπήματα στα στούντιο του “ΑΝΤΕΝΑ” Ελλάδας από το φασιστοειδές ονόματι Κα(τ)σιδιαρης! O Αναγνώστης Λασκαράτος θεωρεί ότι η Κανέλλη  με «… η στάση της απέναντι στο Χρυσαυγίτη, τίμησε την ίδια, το φύλο της, το ΚΚΕ, την Αριστερά και κάθε αντιφασίστα» και δεν θα διαφωνήσω μαζί του.

“Αναγκάζομαι”, λοιπόν, να αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο γιατί θεωρώ ότι τούτο αποτελεί κι απάντηση στα όσα φαιδρά, γελοία εκνευριστικά κι απολογητικά [για τη φασιστική συμπεριφορά του Κα(τ)σιδιαρη άκουσα και διάβασα αυτές τις μέρες, από συμπαθέστατους αυτό-καλούμενους δημοκρατικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να κρύψουν όμως τα χρόνια αντικομουνιστικά τους σύνδρομα και κολλήματα.

Λόγου χάριν άκουσα πιρουέττες του στυλ «μα η Κανέλλη τον προκάλεσε ρίχνοντας του χαρτιά», ή «τον έβρισε», ή «είναι παραδοσιακά προκλητική ως συνομιλητής», όπως και  έντονες, παθιασμένες και υβριστικές γνώμες [σε διαδικτυακούς χώρους]: Ας πούμεν, «Σίγουρα κι αυτός ξέφυγε, δεν έπρεπε, αλλά κι αυτή ας μάθει να μιλά πιο καλά!!!», «Καλά ρε κουμπάρε, αν τούτη η γεναίκα που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της ξιτιμάζει όλο τον κόσμο, φάει και κανένα πάτσο, πού είναι το πρόβλημα», «Από τη στιγμή που βρίζει σαν νταλικέρης, παύει να τη βλέπει κάποιος ως γυναίκα, άρα εκεί που κάποιος θα χάσει την υπομονή του, ας τον φάει να σιωπήσει λιγάκι. Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Παράλληλα υπήρξαν [σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη] και ομοφοβικά σχόλια, ρατσιστικά, σεξιστικά κι άλλα απλώς ηλίθια, που δικαιολογούσαν το ξύλο γιατί ήταν σε βάρος κάποιου από το ιδεολογικά αντίθετο, με το δικό τους, στρατόπεδο.

Πάμε λοιπόν, στο κείμενο από το Blog του Ροΐδη...

******************************
“Η Λιάνα ήταν λεβεντιά”

[“Ροΐδη Εμμονές και Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ”, 11/06/2012 - Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος – link: http://roides.wordpress.com/2012/06/11/11june12/]


{Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου}…


Κύριε Ροΐδη,

Έχουμε κατά καιρούς ασκήσει σκληρή κριτική στην κυρία Λιάνα Κανέλλη, αλλά νομίζω πως η στάση της απέναντι στο Χρυσαυγίτη, τίμησε την ίδια, το φύλο της, το ΚΚΕ, την Αριστερά και κάθε αντιφασίστα. Σηκώθηκε για να υπερασπιστεί τη Ρένα Δούρου, που βρέθηκε απέναντι στην άνανδρη επίθεση του ανασφαλούς στελέχους μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή και δυσφημεί την Ελλάδα. Ο παλληκαράς δεν άντεξε να ακούσει το καίριο ερώτημα πόσες αναβολές έχει πάρει η δίκη του (σήμερα Δευτέρα πήρε, προς δόξαν της ελληνικής Δικαιοσύνης, άλλη μια), για συνέργεια σε ένοπλη ληστεία (που συνέβη το 2007 και για την οποία ο Κασιδιάρης δεν βιάζεται να αθωωθεί!). To ερώτημα αυτό όμως ζητά απάντηση και μπορεί να τεθεί και για τη δίκη της συνυποψήφιάς του Σκορδέλη, η οποία επικαλείται και ψυχολογικά προβλήματα για να επιτύχει έξι αναβολές για μαχαιρώματα τριών Αφγανών φουκαράδων (μέχρι να απελαθούν ή να δολοφονηθούν;), επωφελούμενη από τη γνωστή κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.

Η Χ.Α. είναι κόμμα με συμπλεγματική τοποθέτηση απέναντι στις γυναίκες, ακόμη και σε αυτές που προσδιορίζει με τον ανατριχιαστικό επίθετο «λευκές» του δρα Μένγκελε. Έβγαλε μόνο μια γυναίκα βουλευτίνα σε ένα σύνολο είκοσι ανδρών. Την ιδιοκτήτρια του κτιρίου του ροζ ξενοδοχείου New dream και σύζυγο του αφεντικού. Ο Κασιδιάρης είχε δεχτεί κατά πρόσωπο και τηλεοπτικά, μια ημέρα πριν, σωρεία κατηγοριών από τον Κ. Πλεύρη, για επιθέσεις εναντίον του γιού του, του Αδ. Γεωργιάδη (που το επιβεβαίωσε) και του εκδότη του χουντικού «Ελεύθερου Κόσμου», με σπρεϊ και σιδερογροθιές, μάλιστα για τον τελευταίο μπροστά στην έγκυο γυναίκα του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, καθόλου πειστικά και παλληκαρίσια, αλλά δεν τόλμησε να χειροδικήσει στον κατήγορό του, παρά μόνο φραστικά, ούτε να τον μηνύσει. Τη γενναιότητά του ως δημόσιου άνδρα απέδειξε και κρυπτόμενος για να αποφύγει το αυτόφωρο και τηλεφωνώντας στον αρχηγό του, την εύνοια του οποίου απολαμβάνει, για να του ζητήσει να στείλει επικουρία από τραμπούκους. Η συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του στρατιωτικού νόμου στο κανάλι, σπάσιμο της πόρτας, απειλές, φωτογραφίσεις υπαλλήλων κλπ, έδειξε τρομαγμένο θηρίο στο κλουβί του, που φοβόταν να αντιμετωπίσει μια Δικαιοσύνη και μια Αστυνομία που δεν έχουν φανεί καθόλου αυστηρά στη συμμορία του. Φαντάσου να ήταν μετανάστης μόνος, άφραγκος, ξένος, άστεγος, πεινασμένος, άπλυτος στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ή διερχόμενος νύχτα από το σταθμό Λαρίσης.

Η Λιάνα Κανέλλη συμπεριφέρθηκε με γενναιότητα, αψήφισε τον κίνδυνο να υποστεί βαριές σωματικές βλάβες από έναν ανεξέλεγκτο σε συνθήκες πίεσης καρατέκα με παγερό βλέμμα και με χαρακτηριστικά ψυχρό πρόσωπο, και συμπεριφέρθηκε αυθόρμητα σαν αντιφασίστρια που ξεπερνάει κομματικές περιχαρακώσεις μπροστά στην ιταμή βία. Κανείς δεν ήξερε μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει το ήδη υπόδικο στέλεχος ενός κόμματος, που εκτός των άλλων, δυο τουλάχιστον προβεβλημένα στελέχη του καταδικάστηκαν («Περίανδρος») ή ενέχονται (Χ. Ρήγας) σε δολοφονικού χαρακτήρα ενέργειες. Ακόμη και η κόρη του αρχηγικού ζεύγους, έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα ως ύποπτη για συμμετοχή σε πράξεις βίας σε βάρος μεταναστών. Ενοχλήθηκε λέει ο Κασιδιάρης από τη λέξη «φασισταριό», που ξεστόμισε η κυρία Κανέλλη όταν αυτός πέταξε νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου, την οποία είχε κι από πάνω αποκαλέσει «νούμερο», τη στιγμή που στο κόμμα του χαιρετούν ναζιστικά, χρησιμοποιούν ψευδώνυμα όπως Καιάδας, υμνούν το Χίτλερ, τον Αντίχριστο, τα Ες-Ες και τον Παπαδόπουλο, χτυπάνε άνανδρα και μαχαιρώνουν ομαδικά. Αυτός που οι ομοϊδεάτες του κατηγορούν για σιδερογροθιές, οργίστηκε γιατί το πρόσωπό του χτυπήθηκε, όχι απρόκλητα, από την εφημερίδα που κρατούσε μια γυναίκα. Ενοχλήθηκαν οι τρυφεροί μελανοχίτωνες και μηχανοκίνητοι νοσταλγοί του Νταχάου με τα ξυρισμένα κεφάλια, οι Άγγελοι της Κόλασης, που κακοποιούν μεμονωμένους ανυπεράσπιστους μετανάστες, με την ανοχή της Αστυνομίας και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Ντερτιλή και του αρχιεπισκόπου Γιοσάκη και Λαυρεντιάδη. Ενοχλήθηκαν οι ψευτοπαλληκαράδες, που για να εμφανιστούν ως κοινωνικά χρήσιμοι εγκληματίες, στήνουν ψεύτικες συκοφαντικές ιστορίες για ανύπαρκτους Πακιστανούς βιαστές κάπου στην Κορινθία, που τάχα τιμωρήθηκαν από αυτούς ή γιατί λέει έχουν κάνει έξωση σε μετανάστες από το διαμέρισμα κάποιου που έχει εκατοντάδες «συγγενείς» που διηγούνται αυτό το παραμύθι. Έχουν όμως υποστεί και το χαρακτηρισμό των Ναζιστών, ακόμη και από τους κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη, τους οποίους ο Κασιδιάρης δεν τόλμησε να χαστουκίσει στη Βουλή, όπως δεν τόλμησαν ποτέ να τα βάλουν με τους ληστές με τα Καλάσνικωφ, ίσως γιατί δεν έχουν χρόνο παριστάνοντας τις φτηνιάρες αυτοδιαφημιζόμενες αδελφές του ελέους που κάνουν τάχα τη νταντά σε άγνωστες γριούλες στα πέριξ των οδών Μάρνη και Φυλής. Προσωπικά νομίζω πως εκτός από νταντάδες θα ήταν εξ ίσου χρήσιμο για την κοινωνία να εργαζόντουσαν και ως χορευτές του τανγκό, κατά τα εφηβικά πρότυπα του Κασιδιάρη όπως τα αποκάλυψε ο μπαμπάς του με τον οποίο (και με τη μαμά του) συγκατοικεί ο 32χρονος νυκτερινός μαχητής των παρόδων της πλατείας Αμερικής.

Η κυρία Λιάνα Κανέλλη με αυτήν της τη πράξη, κέρδισε την εκτίμηση κάθε Δημοκράτη και Αντιφασίστα. Δεν μπορούμε βέβαια να πούμε το ίδιο για τον κ. Παυλόπουλο, τον εμπνευστή της ληστείας των πενήντα εδρών, που έκανε αυτό που κάνει και επίσημα το κόμμα του, δέσμιο των αντιφάσεών του, που πατά στις βάρκες «του νόμου και της τάξης» αλλά και της ανοχής στη ναζιστική αυτοδικία. Έδειξε, αυτός ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και κοινοβουλευτικός, μια αμηχανία που άγγιξε την αυτογελοιοποίηση. Πάλι καλά γιατί στο κόμμα του, το «πατριωτικό μέτωπο» Σαμαρά-Βορίδη-Ψωμιάδη, υπήρξαν και ειλικρινέστερες αντιδράσεις που αποκάλυψαν το τέρας που κρύβεται στα λαγούμια της «κεντροδεξιάς» πολυκατοικίας: Τη Χρυσή Αυγή ενέταξε χθες στην “οικογένεια” της Ν.Δ. ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Παν. Ψωμιάδης. Περιοδεύοντας στην Ξάνθη, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι “προσωπικά δεν τον ενοχλεί η Χρυσή Αυγή”, ενώ έκανε λόγο για “μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή”.

Παράλληλα, η γραμματέας της Β3 Νομαρχιακής της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο, Χρ. Σιδέρη, σχολίαζε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη εκπροσώπου στις Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη, γράφοντας: “Εμ, κοριτσάρες μου, εσείς και όλα τα κομμούνια ξεκινήσατε το πανηγύρι”. Τέλος, το γνωστό στη “γαλάζια” εσωκομματική κουζίνα blog dexiextrem (“σαμαρικών” πεποιθήσεων) επέχαιρε χθες για το επονείδιστο περιστατικό, με άρθρο του που ετιτλοφορείτο: “Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της Χ.Α. χαστούκισε την Κανέλλη, η οποία τον χτύπησε πρώτη, και πέταξε νερό στη Δούρου!!!”  [link: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=693702]...

Ηχηρή διαφοροποίηση από αυτόν το νέο «δωσιλογισμό» ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωσε πως αυτή «θα πλάκωνε τον Κασιδιάρη».

Για τη μεταφορά του κειμένου και τα εισαγωγικά,
Anef_Oriwn
Τρίτη 12/6/2012 [μεταμεσονύκτια]  

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα σου Άνευ!

Στο μπλογκ μου, σημείο προς σημείο απάντηση προς το σχόλιο σου για το οποίο και σε ευχαριστώ:)

Επίσης, δες αυτό το "λινκ", νομίζω θα σε ενδιαφέρει:

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/646-xa-tv.html

Unknown είπε...

Αμ...έχεις βάλει μετριασμό βρε συ;;;;

Κατάλαβα, θα στα παραζάλισαν τα ευνούχα...

Unknown είπε...

Αμ...έχεις βάλει μετριασμό βρε συ;;;;

Κατάλαβα, θα στα παραζάλισαν τα ευνούχα...

Παύλος είπε...

Βρε άσχετοι, ο Παπαδάκης όταν φώναζε όχι-όχι δεν ήταν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Για τον Πρ. Παυλόπουλο το φώναζε για να μη σηκωθεί επάνω και κάνει λιώμα τον Κασιδιάρη και γίνει το στούντιο καλοκαιρινό!!

Παύλος είπε...

Τα καλύτερα ανέκδοτα για Κασιδιάρη και... ΣΙΑ!

http://www.gazzetta.gr/politiki/article/297625-ta-kalytera-anekdota-gia-kasidiari-kai-sia

Παύλος είπε...

Η αντίδραση Παυλόπουλου κρίνεται ως υπερβολική! Θα μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του!
Α! Καλό ε!!!

Anef_Oriwn είπε...

Παύλε,

Καλά τα ανέκδοτα, έχουν και πλάκα [το χιούμορ ποτέ δεν βλάφτει] αλλά τα πράματα έχουν σοβαρέψει πολύ!!!
Δείτε κι αυτά:
1. http://www.sigmalive.com/news/local/497653

2. http://www.haravgi.com.cy/site-article-22755-gr.php

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε PolitisPittas,
Ναι, έχω βάλει μετριασμό [έλεγχο των σχολίων] γιατί, όπως επιτυχημένα, λες ένα «ευνούχο» [και στο μυαλό, αλλά προφανώς και κυριολεκτικά], βάλθηκε [εκτός από την χείρα με τα 5 ορφανά] να γαμήσει νοερώς [αφού δεν μπορεί να γαμήσει φυσιολογικά] κι όλο το σόι! Να φανταστείς ότι από τις 31 του Μάη που έβαλα μετριασμό μου έστειλε [μέχρι και χτες] περάν των 70 εξυβριστικών σχολίων. Χτες δήλωσε το φασιστόμουτρο [λες και μου ‘κανε και χάρη] ότι «re karagiozi evare8ika se»
Είδα την απάντηση σου στα σχόλια μου στο Blog σου. Θα τα μεταφέρω ΟΛΑ κι εδώ βασικά για σκοπούς αρχείου …

Anef_Oriwn είπε...

Στο Blog του PolitisPittas, κάτω από την τελευταία του ανάρτηση που είναι σχετική με τον φασίστα Κα(τ)σιδιάρη και τα παρεμφερή[link: http://politispittas.blogspot.com/2012/06/ss.html], είχα αφήσει το πιο κάτω σχόλιο μου [link: http://politispittas.blogspot.com/2012/06/ss.html]:

Φίλε PolitisPittas,
Σε χαιρετώ!

Διάβασα χτες το πρωί στον “Πολίτη” [εξακολουθώ ακόμα να τον αγοράζω, κυρίως τα σαββατοκύριακα, παρ’ όλο που έχει ξεφύγει τελείως – τι μαζοχιστής που είμαι, ε;] το πιο πάνω κείμενο σας, βάζοντας μάλιστα αστεράκια στο πλάι [εν τζιαι μόνο οι (Εν)Διάμεσοι που εν να βάλλουν αστερίσκους] για τα πιο κάτω μικρομεγάλα σχόλια και ερωτήματα μου:

1. Με το να αποκαλείς τον φασίστα Κα(τα)σιδιάρη ως «έναν άνθρωπο κατά το μάλλον ή το ήττον ψυχικά διαταραγμένο και αποδεδειγμένα αντικοινωνικό» και πιο κάτω «το ανώμαλο» δεν δίνεις συγχωροχάρτι ή έστω ανοχή στην εγκληματική ναζιστική του “ιδεολογία”;

2. Πιο κάτω [προφανώς για να δικαιώσεις την κυρία Δούρου η οποία καταφανώς και δικαιολογημένα τελούσε υπό σύγχυση μετά που της “έρανε” με νερό το φασιστόμουτρο] (ΜΑΣ) αποφαίνεσαι:
«Αν η κυρία Κανέλλη ήθελε πραγματικά να εκθέσει τον έτσι και αλλιώς κτηνώδη χαρακτήρα των Χρυσαυγιτών όφειλε να πράξει όπως και η κα Δούρου.
Να κάτσει ακίνητη με ένα ωραίο, διακριτικό ειρωνικό χαμόγελο.
Αυτό, θα ήταν ένα πραγματικό ξεγύμνωμα του τραμπούκου κατά τη γνώμη μου…»

Διυλίζεις τον κώνωπα φίλε PolitisPittas! Η ουσία είναι η φασιστική επίθεση κατά των δύο υποψηφίων της Αριστεράς η οποία εκπηγάζει από την αντικομουνιστική ναζιστική επιθετική “ιδεολογία” του! Μήπως υποβάλλεις να ακολουθήσουμε και την τακτική “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω”; Ή νομίζεις [γιατί έτσι λίγο πολύ υποβάλλεις ότι θα γινόταν αν λειτουργούσαν διαφορετικά, η Κανέλλη κι ο Παπαδάκης], ότι οι φασίστες πείθονται, ή μπορούμε να κάμουμε διάλογο μαζί τους;

3. «το βαρέλι δίχως πάτο της παρακμής» για την οποία «εξοργίζεσαι και θλίβεσαι» είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικο-πολιτικής κρίσης [και η άνοδος ακροδεξιών φασιστικών, ρατσιστικών και αντικομουνιστικών κομμάτων και οργανώσεων είναι φυσικό – κι όχι φυσιολογικό – συνεπακόλουθο] κι εκεί πρέπει [ως Αριστεροί] να επικεντρώνουμε τα πυρά μας κι όχι να “ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα”!

4. Προσωπικά κρίνω ότι η Λιάνα Κανέλλη στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στον φασίστα Κασιδιάρη. Απέναντι στον τηλεοπτικό (θεαματικό αλλά και συνάμα πραγματικό) τραμπουκισμό συμβολικά και συνολικά ενάντια στην αριστερά, πρόταξε την αντίσταση και την αλληλεγγύη δρώντας σαν γυναίκα και σαν μέλος της Αριστεράς γενικότερα. Παρά το σοκ της, έβαλε τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους. Δηλαδή δεν επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καθάρματος (που θα ήταν δικαιολογημένη να το κάνει) αλλά στο πρόσωπο του φασισμού ως “ιδεολογία”, ως οντότητα και ως απειλή. Δεν έσπευσε να δρέψει τους καρπούς του συμβάντος σαν το μοναδικό θύμα, αλλά αντίθετα μίλησε και για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δέχτηκε και αυτή επίθεση. Νομίζω εκείνη την ώρα συμπεριφέρθηκε πρώτα σαν κάποια που αντιλήφθηκε το τι θα πει φασισμός και μετά σαν βουλευτίνα του ΚΚΕ.

5. Γιατί δεν κάμνεις ΚΑΜΙΑ αναφορά στην προκλητική απάθεια του Παυλόπουλου της Ν.Δ. [ήταν ο ασπρομάλλης που καθόταν στο panel] την ώρα του επεισοδίου; Είναι η ίδια απάθεια που έδειχναν και θα δείχνουν αύριο αν γίνουν κυβέρνηση, προς το φασισμό. Θα κτυπούν τους εργαζόμενους, τις κατακτήσεις τους, την Αριστερά, τις οργανώσεις της και θα αφήνουν τα καθάρματα της “Χρυσής Αυγής” [ή εδώ του ΕΛΑΜ] να κτυπούν όλους μας.

6. Δεν έχω υπ’ όψη μου την «αυτοδικία της Παιανίας», ή μπορεί αν μην κατάλαβα για ποιο περιστατικό μιλάς…

7. Κι εγώ είμαι Ανώνυμος ή έστω Ψευδώνυμος!!!

10 Ιουνίου 2012 5:11 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Κι εδώ η απάντηση του Blogοδεσπότη:

Φίλε Άνευ,

Χαιρετώ σε και εγώ με τη σειρά μου!
Σου συνιστώ, αν θέλεις να διαβάζεις που και που την αρθρογραφία μου να την αναζητάς είτε στο tvxs είτε εδώ, γιατί στην εφημερίδα, λόγω χώρου, το κείμενο είναι συνήθως «περιληπτικό».

1. Θεωρώ τον ίδιο τον Ναζισμό –τον Εθνικοσοσιαλισμό δηλαδή, «παρά φύση» δηλαδή ως μία στρέβλωση της ανθρώπινης σκέψης και αυτό γιατί κατά την άποψή μου, ο εθνικισμός είναι μία αντίληψη κλειστοφοβική που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανθρωπολογική –πολιτιστική εξέλιξη τους είδους μας. Ο εθνικιστής, είναι στη βάση του διαταραγμένος επειδή είναι με επιλογή του αντικοινωνικός. Δεν βλέπω καμία «ανοχή» αντίθετα μάλιστα.

2. Επιμένω σε αυτό το σημείο φίλε Άνευ. Αν η κα Κανέλλη είχε επιδείξει «ολύμπια ψυχραιμία» ο Κασσιδιάρης θα είχε απογυμνωθεί πλήρως. Επιμένω, η κα Κανέλλη, λειτούργησε «τηλεοπτικά» και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, ειδικά από μία εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

3. Άνευ, για την παρακμή γράφω πολλά χρόνια τώρα, το ξέρεις! Ασφαλώς και στις αιτίες συμφωνούμε απόλυτα, αλλά παράλληλα, δεν έχω καμία διάθεση να «αθωώσω» την Αριστερά από την αφέλεια με την οποία διαχειρίστηκε ως ένα σημείο ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό της γκετοποίησης του κέντρου των Αθηνών και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των παραδοσιακών κατοίκων του. Σου θυμίζω, πως και αυτά τα έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν.


4. Για το πώς στάθηκε η Λιάνα Κανέλλη σου απάντησα. Η άποψή μου είναι πως «παίζει» με όρους τηλεθέασης, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά, σχεδόν πάντα. Δεν έχει η παρουσία της στην τηλεόραση καμία σχέση με το ήθος και τη σοβαρότητα που διακρίνουν άλλα στελέχη του ΚΚΕ-ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους.

5. Ο Παυλόπουλος είναι ένα σκουπίδι. Αόρατος και ανύπαρκτος. Ακριβώς όπως τα γράφεις. Δεν ασχολήθηκα γιατί πραγματικά νομίζω πως η όλη του στάση τον καθιστά απολύτως ανύπαρκτος, έκρινα λοιπόν (πιθανόν λανθασμένα) πως δεν έπρεπε να δώσω περιεχόμενο στο «τίποτα»

6. Υποθέτω, θα γνωρίζεις πλέον το τραγικό συμβάν της Παιανίας. Να σε πληροφορήσω για τη συνέχεια του, αν δεν την γνωρίζεις: Ο έλληνας δράστης έκανε μία δραματική έκκληση να μην τον δει κανένας σαν παράδειγμα, δήλωσε πως λειτούργησε εν βρασμώ και υπό την αίσθηση της εμπειρίας που είχε λίγα λεπτά νωρίτερα με τη μητέρα του να είναι απειλούμενη με μαχαίρι, παρακάλεσε «τα όπλα να κλειδωθούν στη ντουλάπα» και απογύμνωσε όλους όσους επιχείρησαν να τον μετατρέψουν σε λαϊκό ήρωα. Το ολοκληρωμένο παζλ της τραγωδίας, συμπληρώνεται με την πλευρά του θύματος: Νόμιμος κάτοικος της Ελλάδας, άνθρωπος που μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης έχασε τη δουλειά του και βρέθηκε να κλέβει χρήματα για να εξασφαλίσει τα φάρμακα της γυναίκας του που είναι με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Με τέσσερα παιδιά.
Λόγια, δεν υπάρχουν.

7. Δεν είσαι Ανώνυμος, έχεις μία σταθερή και απαράλλακτη διαδικτυακή ταυτότητα με την οποία όχι απλά σχολιάζεις, αλλά υπογράφεις και τα κανόνα εξαιρετικά σου κείμενα στο μπλογκ σου:)

12 Ιουνίου 2012 10:23 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

ναι η λιανα σας που υποσχεται να σφαξει τους ελληνες.η λιανα σας η εβραια που πηρε συνεντευξη απο τον μογγολο μετα την εισβολη για να προωθησει την δηθεν φιλια.η κανελλη που σπευδει να διαψευσει παντα τις τουρκοεθνικιστικες δηλωσεις τις οποιες τοσο υπερασπιζεστε εκει στο τουρκ ακελ