Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανάρτηση 67/2012 - [έκτακτη, βιαστική, ελλαδική, τηλεοπτική, κύρια video-ική, αντι-“Χρυσαυγίτικη, μποξερική κι απείρου φασιστικού “κάλλους”] – Χαρείτε τη “δημοκρατική” έκφραση των φασιστών… [Τι “Χρυσά Αυγά” (των φιδιών), τι (γ)ΕΛΑΜ(ε)]! - Προσθήκη...


Σύντομο επεξηγηματικό εισαγωγικό σημείωμα:

Φασιστικά «θάματα τζιαι πράματα» [που θα ελάλεν τζι’ η Μούσα] σήμερα στα στούντια του ΑΝΤΕΝΑ Ελλάδας! Τα κουφούθκια [φιδάκια] που εκκολαφτήκαν που τα “Χρυσά Αυγά” βγήκαν και στο τηλεοπτικό σεργιάνι κι αρχίσαν να δαγκώνουν. Σε συζήτηση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές [της 17ης του Ιούνη] στη χώρα, ο φασίστας υποψήφιος βουλευτής [να τον χαίρονται!] Ηλίας Κα(τ)σιδιάρης [των νεοναζιστικών “Χρυσών Αυγών”], επιτέθηκε, δίκην μπόξερ, της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και την κτύπησε στο πρόσωπο, ενώ προηγουμένως είχε πετάξει νερό στην υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου!!!  

 

Λόγω όμως περιορισμένου χρόνου, θα αποφύγω τους περεταίρω προλόγους, διευκρινήσεις και σχόλια [θα επανέλθω μάλλον μετά για σχόλια] για θα παραθέσω αμέσως πιο κάτω δύο video που παρουσιάζουν,  

- το πρώτον, τες σημερινές φασιστικές επιθέσεις [δια ποτηρίου ύδατος και γρονθοκοπημάτων] του “Χρυσαυγίτη” Κα(τ)σιδιάρη [ο οποίος παρεμπιπτόντως στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε εκλεγεί και βουλευτής – είπαμε, να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν!] εναντίον δύο γυναικών υποψηφίων της Αριστεράς! [Το κτήνος δεν ξέρει ότι τις Γυναίκες ΔΕΝ τις κτυπούν ούτε με τριαντάφυλλα!], και

- το δεύτερο, τις δηλώσεις που η Λιάνα Κανέλλη έκαμε μετά την επίθεση σε βάρος της από το φασιστοειδές!!!  


************************
Το video για την απείρου “κάλλους” “Χρυσαυγίτικη δημοκρατία”…

Η φασιστική Κα(τ)σιδιάρικη επίθεση


Οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη


Θα επανέλθω!
Αντιφασιστικώς,
Anef_Oriwn
Πέμπτη 7/6/2012 


*******************************
Προσθήκη 7/6/2012 – 11:30μ.μ.:

Στο ηλεκτρονικό μου αρχείο [στο Word] αποθήκευσα, πριν μερικές μέρες, δύο ενδιαφέροντα [κυρίως περί “Χρυσής Αυγής”] κείμενα που είχα εντοπίσει στο Τύπο. Τούτα είχαν ως θέμα τη δυσανάλογα αυξημένη, υπέρμετρη και [για ένα προβληματιζόμενο δημοκρατικό άνθρωπο] ακατανόητη προβολή που τυγχάνουν [κι απολαμβάνουν] από τα ΜουΜουΕ τα ακροδεξιά [φασιστικά και ρατσιστικά] κόμματα τόσο στην Ελλάδα [τα “Χρυσά Αυγά”] όσο και στην Κύπρο [το (γ)ΕΛΑΜ(ε)]… Σκοπός μου ήταν [με την πρώτη ευκαιρία] να τα αναδημοσιεύσω σε σχετική [αντιφασιστική] ανάρτηση μου. Κι αυτό για να δείξω ότι «δημοκρατία δεν είναι η ανοχή στο φασισμό» ότι η προβολή τους και τα [δήθεν] αποκαλυπτήρια τους «δεν “κόβει” ψήφους από την άκρα Δεξιά, αλλά, αντιθέτως, νομιμοποιεί την ατζέντα της»! Όμως με πρόλαβαν τα σημερινά γεγονότα! Φαίνεται ότι ο αρρωστημένος χιτλεροφασίστας, με τις επιθέσεις του κατά της Κανέλλη και της Δούρου [και γενικότερα κατά της Αριστεράς και δη του ΚΚΕ] στοχεύε μαζί με τους όμοιους του να επαναφέρουν την παλιά τους τέχνη να κάμνουν τα «παλιοκομμούνια» σαπούνι;

Για την ιστορία να αναφέρω ότι τα δύο κείμενα είναι τα εξής:

1. “Ξύπνα, έρχονται οι Χρυσαυγίτες…”, του Αλέξη Αλέκου, Μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου του “Προμηθέα”... 

2. “Τα ΜΜΕ «σπρώχνουν» την Ακροδεξιά”, αρθρογράφος Τάνια Μποζανίνου, από το “Βήμα” της περασμένης Κυριακής...

Τέλος, έχω την άποψη ότι είναι καιρός πλέον η Αριστερά να ΜΗΝ συμμετέχει σε τηλεοπτικές [κι άλλες] συζητήσεις όπου συμμετέχουν και φασίστες!

Anef_Oriwn

7/6/2012

35 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Δε δαμέ ήνταλως "αξοποιήσαν" τα κοπέλια το .."συμβάν"

http://www.youtube.com/watch?v=CKLUoqXhXUg&feature=youtu.be

http://cyprusnews.eu/sigma-live/302079

Τζιαι μετά που εξεκινήσαν οι αντιδράσεις ου ούλλους (εκτός τους ιδίους εννοείται) έφκαλε μου τζιαι ανακοίνωσην!

http://cyprusnews.eu/sigma-live/302079

Άμαν εδκιάβασα το λινκ με τες αντιδράσεις, εμέν της παλαβής εταμάτησεν το δειν πας τες φράσεις:
"Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αδίκημα αναβαθμίζεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να συλληφθεί καθώς, ως υποψήφιος, δεν απολαμβάνει βουλευτική ασυλία.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ήδη εκκρεμεί δίκη σε βάρος του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στην επίθεση κατά φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Εχθές, 6 Ιουνίου, η δίκη του πήρε αναβολή για τις 11 του μηνός."

Εεε τζιαι γιατί αναβλήθηκεν η δίκη καλό;;;!!!! Για να μπόρει να εν υποψήφιος;!

Τζι' ύστερα λαλού σου με φορείς τα τακούνια βίδες (ανάποδες) για γάντια!

Anef_Oriwn είπε...

Ξεσάλωσαν σήμερα τα φασισταριά, [είπαν να πάρουν το αίμα τους πίσω για την γκάφα του “μαγκόπαιδου” τους – ακόμα κρύβεται το παλληκάρι της φακής;], αλλά και οι απανταχού συντηρητηκούρες (ψευδο)χριστιανοί όλων των ειδών [όπως ας πούμεν ο Λεφτέρης Κασεττο-φόρου φιλοξενούμενος σήμερα το μεσημέρι στης Ελίτας στο “Mega”, όπως και η ίδια η χαμηλοβλεπούσα Ελίτα] γιατί η Λιάνα Κανέλλη [που κι αυτή παρ’ ότι βουλευτίνα του ΚΚΕ δηλώνει Γρισκιανή και ορκίζεται στο Ευαγγέλιο!] φέρεται νa δήλωσε ότι «στ’ άνομα του σταυρού έγιναν εγκλήματα”. Δεν ξέρω αν πραγματικά είπε κάτι τέτοιο, αλλά ρε υποκριτές και φαρισαίοι, είναι ή δεν είναι αλήθεια αυτό; Τι ήταν η Ιερά Εξέταση, ή οι λεγόμενες Σταυροφορίες ή μήπως ξέρετε [έχετε ακούσει ή διαβάσει] για το “θεάρεστο” έργο του Κωνσταντίνου του ανακηρυχθέντος και “Αγίου” και καλούμενου και “Μέγα”, ή του Ιουστινιανού, ή του Θεοδοσίου που κατάσφαξαν κόσμο για να εδραιωθεί η νέα θρησκείας [που ονομάζεται και της Αγάπης, παρεμπιπτόντως]… Ο Κασεττο-φόρου και η Ελίτα εξεμάνησαν [με τις φερόμενες ως δηλώσεις της Κανέλλη] επισκιάζοντας έτσι τη σημασία της φασιστικής σε βάρος της επίθεση, με τη “προοδευτική” [εδώ γελάμε] Ελίτα να ωρύεται γιατί με τέτοιες δηλώσεις [σε τέτοιους δύσκολους καιρούς] υποσκάπτεται [λένε] το στήριγμα μας που είναι ο σταυρός(!) και η Εκκλησία(!). Θθου Κύριε φυλακή των στόματι μου!!!
Αμ, ο άλλος [ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Λεφτεράκης] όταν ρωτήθηκε από τηλεθεατή αν καταδικάζει την τρομοκρατική, παράνομη και φασιστική ΕΟΚΑ Β΄ και τον αρχηγό της Γρίβα, ακολούθησε την προσφιλή του τακτική “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Έπαιξε πέλλον τζι’ απέφυγε να απαντήσει για την ΕΟΚΑ Β΄… Είπεν τον τηλεθεατή ανιστόρητο και περιορίστε να αναμασήσει τα γνωστά για την ηρωική δράση του Γρίβα το 1995-59 [που περιλάμβανε και δολοφονίες Αριστερών, φυσικα!]… Μα πόση υποκρισία ποιον!

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο στο όνομα του σταυρού και του Χριστού έγιναν εγκλήματα, έγινα τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Anef_Oriwn είπε...

Αντιγράφω από το ελλαδικό blog “Σφυροδρέπανο” [link: http://sfyrodrepano.blogspot.com/2012/06/blog-post_08.html]

“… η θανάσιμη αγωνία του καπιταλισμού ήταν και παραμένει ο κομμουνισμός. Κι η βασική αντίφαση των αστών πολιτικών και διανοητών, ακόμα και στην πιο δημοκρατική ή ριζοσπαστική εκδοχή τους, είναι ότι πρέπει να παρουσιάζονται ως διαπρύσιοι πολέμιοι του φασισμού, αλλά να τον ευνοούν πλαγίως κι υπογείως, να ταΐζουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος ενάντια σε αυτούς που το απειλούν πραγματικά, που στοχεύουν στον πυρήνα του κι όχι στο περιτύλιγμα, στην καρδιά της πολυπλόκαμης αστικής εξουσίας κι όχι στα επιμέρους πλοκάμια της, που τα τρως και ξαναφυτρώνουν από την αρχή.

Γιατί αν σκέφτεσαι ταξικά από τη σκοπιά των εκμεταλλευτών κι έχεις αποφασίσει ότι αυτοί που άργησαν να πεθάνουν είναι οι κομμουνιστές, δε γίνεται να κάψεις έτσι εύκολα το χαρτί του φασισμού. Οπότε αφήνουν τους φασίστες στο μύλο του life style (που όλα τα αλέθει) για να τους παρουσιάσουν ακίνδυνους και γλυκούληδες, «απλούς ανθρώπους σαν κι εμάς». Τους βαφτίζουν άφρονες για να έχουν το ακαταλόγιστο. Τους εξομοιώνουν πολιτικά με τους κομμουνιστές, με την πολύ βολική θεωρία των άκρων, για να βγάλουν τον εαυτό τους στον αφρό του λογικού και δημοκρατικού κέντρου, μαζί με τον χυλό του «μεσαίου χώρου» όπου στριμώχνουν τον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο, τον μονίμως μέτριο και πάντα μετρημένο. Κι ύστερα λένε τα ίδια ακριβώς με τους φασίστες, αλλά από τη θέση του «δημοκράτη»: από την ελληνική ιστορία, μέχρι την εε και τους μετανάστες.

Και σε περιόδους κρίσης δίνουν το ελεύθερο στους φασίστες να πετύχουν με το μαστίγιο, ό,τι δεν κατάφεραν οι σοσιαλδημοκράτες (παλιάς και νέας κοπής, με κλασικό ή ριζοσπαστικό ένδυμα) με το καρότο. Κι αυτό δεν είναι η «αναγέννηση» της τρίτης περιόδου της κομιντέρν και της παλιάς θεωρίας του σοσιαλφασισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το νέο κραχ και τη σύγχρονη δημοκρατία της βαϊμάρης. Αλλά απλή ανάλυση της σύγχρονης ιστορίας κι εξαγωγή συμπερασμάτων.”

Woofis είπε...

"...Τους εξομοιώνουν πολιτικά με τους κομμουνιστές, με την πολύ βολική θεωρία των άκρων, για να βγάλουν τον εαυτό τους στον αφρό του λογικού και δημοκρατικού κέντρου..."

Μα τόση αδικία πιον ρε παιδί μου, τόση παρεξήγηση;

"Σήμερα σου βάζουν στο χέρι ένα ψηφοδέλτιο: πάρ'το, μάθε να το χρησιμοποιείς για να πολεμήσεις με αυτό τους εχθρούς σου...Αύριο σου αφαιρούν το ψηφοδέλτιο, σου δίνουν στο χέρι ένα όπλο και ένα θαυμάσιο ταχυβόλο......Πάρε τα όπλα αυτά της καταστροφής και του θανάτου, μην ακους τους κλαψιάρηδες αισθηματίες που φοβούνται τον πόλεμο.....ετοιμάσου να δημιουργήσεις νέες οργανώσεις και βάλε σε κίνηση τα τόσα χρήσιμα όργανα της καταστροφής και του θανάτου εναντίον της κυβερνήσεως σου και του δικού σου αστικού καθεστώτος" (Λένιν, Άπαντα, τομ.21, Editori Riuniti)

Woofis είπε...

Ακόμα:

"Σε μια συνεδρίαση της Διεθνούς με εξέπληξε η συνήθεια του Λένιν να στιγματίζει για προδοσία, ατιμία και υποταγή πρόσωπα γνωστά σε όλους για την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια τους. Παρακάλεσα το Λένιν να μου δώσει μια εξήγηση. Εκείνος, λιγάκι ανόρεχτα, μου απάντησε ότι, για να κατακτηθεί η εξουσία χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. "Και όταν είναι ανέντιμα;" αντέταξα εγώ. "Είναι τίμιο κάθετι που συμφέρει στην προλεταριακή υπόθεση", είπε ο Λένιν με κάποια ανυπομονησία......"Μα πως λοιπόν αποκαλείτε προδότες, σοσιαλιστές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπόθεση των εκμεταλλευομένων;" "Όταν τους χαρακτηρίζω έτσι δεν θέλω να πω ότι είναι άτομα ανέντιμα αλλά να αποκαλύψω ότι με τη στάση τους γίνονται αντικειμενικά προδότες"
"Αλλά - αντέταξα εγώ - όσοι διαβάζουν τα γραφτά σας, οι εργαζόμενοι π.χ., δεν κάνουν αυτή τη διάκριση. Γι'αυτούς, προδότης σημαίνει προδότης, δηλαδή ένα άτομο σιχαμερό, πουλημένο συνειδητά στους εχθρούς της εργατικής τάξεως". Ο Λένιν κούνησε τους ώμους του και απομακρύνθηκε χωρίς να απαντήσει (Angelica Balabanoff, "Ο Λένιν όπως τον είδα από κοντά", Editori Riuniti (1959)"

Woofis είπε...

Σε σχεση με το παραπάνω. Επήεν στο ντούκου, ελαίω του βαρβαριτζιού του φασίστα, η κουβέντα της Κανέλλη "πε του ΣΥΡΙΖΑ τα δικά του τζιαι μετά εμέναν τα δικά μου". Ακόμα τζιαι ομπρός του φασίστα εν υπήρχεν (ως το μπουγέλον) ακόμα ούτε τζιαμέ ενότητα. Εν έσιει βασικά υπόθεσην ούτε η αριστερά, ούτε η υπόλοιπη κοινωνία με έτσι κκελλέν...

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Για το πρώτο ζήτημα που θετές και ειρωνικά διερωτάσαι «Μα τόση αδικία πιον ρε παιδί μου, τόση παρεξήγηση;», γιατί δεν τεκμηριώνεις την «εξομοίωση» των φασιστώ με τους κομμουνιστές, αφού, όπως αφήνεις να νοηθεί, είναι μια θέση την οποία ασπάζεσαι;

Για το δεύτερο τσιτάτο [από το Λένιν] που μας παραθέτεις γιατί δεν μας λες κάτω από ποιες συνθήκες ή ποια ήταν τα ιστορικά δεδομένα [γεγονότα] που το είπε ο Λέιν; Αυτή την αποσπασματική και επιλεκτική παραθέσει τσιτάτων προσωπικά τη θεωρώ [με το συμπαθκειον] παραπλανητική!

Ανώνυμος είπε...

Θκυο κουβεντες μονο...ο στοχος του φασισμου δεν ειναι ουτε οι μεταναστες, ουτε το εθνος, ουτε η αναβίωση της αρχαιοελληνικης θρησκειας, ουτε ο ρατσισμος...στοχος είναι ενας...ειπες τον...το εργατικο κινημα και οι κομμουνιστες...

...αυτο το κινημα που κατα ολους πρεπει να παει να ψοφησει, ή πρεπει να εκφασιστει εμπλεκομενο με αλλου ειδους καπιταλοφασιστες...

θα ερθει και μια μερα συντομα που θα ζουμε δολοφονιες κομμουνιστων και δεν θα τρεχει μια...η αστικη ταξη και το κεφαλαιο που εφκαλεν στην γυρα τα παλληκαρκα της ξερει ποιος ειναι ο στοχος της...να αναπνευσει η ιδια μεσα που την αναζωογόνηση των κεφαλαιων, τζαι να εξολοθρευσει την εργαθκια...

αυτο να περιμενουμε, χωρις να περιμενουμε ταυτοχρονα κανενα να συγκινηθει...διοτι το ζητημα της εποχης ειναι πως θα ζησουν οι αγορες όχι πως θα ζησει η εργατικη ταξη...

ο φασισμος ειναι δαμε για να κτυπηθει το οργανωμενο εργατικο κινημα...αυτο θα ειναι το επομενο κτυπημα. και φινιτο λα μουζικα...

δεισδαιμονα

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Τώρα [μετά τη δημοσίευση του προηγούμενου σχολίου μου] είδα τα δύο τελευταία στο σχόλια, όταν πήγα να ελέγξω αν υπάρχουν νέα για έγκριση ή απόρριψη … [Ο γνωστός ψυχανώμαλος φασίστας αφήνει καθημερινώς μερικά. Χτες άφησε ΜΟΝΟ ένα κι ομολογώ πως ανησύχησα για την σωματική του υγεία!!! Η ψυχική του είναι γενικώς γνωστή!]

Πως λοιπόν διασταυρώνουμε αν αυτά που καταγράφει η κα Angelica Balabanoff είναι αλήθεια; Ή σε βολεύει να τα πιστεύεις;

Αναφορικά με το τι είπε η Κανέλλη πριν την επίθεση του φασίστα Κα(τ)σιδιαρη/Χασιδιάρη, αντί να κοιτάζεις την προ του επεισοδίου κατάσταση και να λειτουργείς με αρνητικότητα και πεσιμισμό, γιατί δεν βλέπεις τις μετά το επεισόδιο αντιφασιστικές τοποθετήσεις της Κανέλλη κι ότι αυτές διαπνέονταν κι από αλληλεγγύη προς τη Δούρου;

νεος είπε...

Εν όντως παραπλανητική η παράθεση αποσπασμάτων. Εννά μοιάσουμε των θρησκευτικών; Τάδε έφη ζαρατούστρας;

Αφήκαμεν τον Στάλιν, επιάσαμεν τον Λένιν...

4. Tο AKEΛ καθοδηγείται στη δράση του από τη μαρξιστική-λενινιστική κοσμοθεωρία που αναπτύσσεται
με την ασταμάτητη πρόοδο της γνώσης και την οικονομική και πολιτική εξέλιξη.

6. Tο AKEΛ έχει απώτερο σκοπό την οικοδόμηση κοινωνίας δημοκρατικού και ανθρώπινου σοσιαλισμού,
μιας προηγμένης κοινωνίας που να βασίζεται στην ειρήνη και ελευθερία, στην πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. H οικοδόμηση σοσιαλιστικής κοινωνίας στην Kύπρο θάναι το αποτέλεσμα της ελεύθερα και
δημοκρατικά εκφρασμένης θέλησης του κυπριακού
λαού.

7. Tο AKEΛ θεωρεί σαν απαραίτητες προϋποθέσεις της κοινωνικής και πολιτειακής ανάπτυξης, την ελεύθερη
λειτουργία κομμάτων, τη δημοκρατική κατάκτηση, άσκηση και εναλλαγή της εξουσίας, καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές στο σύνταγμα ή το κοινωνικό
σύστημα που θα προέρχονται από την ελεύθερη επιλογή του λαού, μέσα από δημοκρατικές αδιάβλητες
διαδικασίες.

http://www.akel.org.cy/media/audio/KATASTATIKO_AKEL.pdf

νεος είπε...

Επίσης

O αγώνας για σοσιαλισμό θα στηριχθεί στην κατάκτηση της πολιτικής πλειοψηφίας του λαού εκφρασμένης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και που θα επιτυγχάνεται με την καθημερινή πάλη για την προώθηση των συμφερόντων των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και τη συνεχή διαφώτιση. H κατάκτηση της πολιτικής πλειοψηφίας θα πραγματοποιηθεί μέσον της συνεργασίας και συμμαχίας όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες στον ένα ή στον άλλο βαθμό θα ενδιαφέρονται για την υλοποίηση του κοινωνικού μετασχηματισμού.

http://www.akel.org.cy/nqcontent.cfm?a_id=5286&tt=graphic&lang=l1

Ανώνυμος είπε...

Γουφι,

μπορει να εισαι τζαι ο καλυτερος δεξιος που εγνωρισα τρια χρονια στο διαδικτυο...καμε την χαρη του εαυτου σου, τωρα που θα επικρατησει ο φοβος τζαι ο πανικος, να μεν χαρισεις το μυαλο σου στα χιλιαδες στημενα προπαγανδιστικα αρθρα της περιοδου του ψυχρου πολεμου, εναντια στους κομμουνιστες...

ο στοχος εμεις ειμαστεν, μεν καμεις τη χαρη στους φασιστες να τους βαλεις τζαι εσυ ενα λιθαρακι αγνωσιας τζαι πανικου..

την μερα που θα ξιλιφτουν οι κομμουνιστες που τουντον κοσμο, ο φασισμος θα ερτει για να μεινει...τζαι θα εισαστεν μονοι σας τζαι φιλοι μαζι του γιατι αλλην επιλογη δεν θα εσιετε...

σεβαστου το γεγονος ότι ως τωρα εν εφαες αμασητην την συνηθη προπαγανδα...τζαι ειπα σου, ξικολλα που το ιντερνετ...ή τουλαχιστον θκιαβασε ιστορια όι προπαγανδα...

δεισδαιμονα

νεος είπε...

Και ακόμα...

Aγορά στα πλαίσια του σοσιαλισμού
H λειτουργία της αγοράς στα πλαίσια του σοσιαλισμού αποτελεί όρο για την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής κοινωνίας. H ομαλή λειτουργία της αγοράς στα πλαίσια του σοσιαλισμού αποτελεί κατά συνέπεια αναγκαιότητα, για την εξασφάλιση της οποίας επιβάλλεται η διασφάλιση ολων των απαραίτητων προϋποθέσεων. Tο οικονομικό σύστημα του ανανεωμένου σοσιαλισμού που θα συνδυάζει τον προγραμματισμό και την ελεύθερη αγορά πρέπει να εξασφαλίζει τη διαλεκτική ενότητα των πιό κάτω:
1. Tην ποσοτική και ποιοτική μεγιστοποίηση της παραγωγής με τους στόχους της ανάπτυξης.
2. Tη διαφοροποίηση της αμοιβής με βάση την προσφερόμενη εργασία και το συνδυασμό της με το τελικό αποτέλεσμα της.
3. Tην αποδέσμευση της περιττής εργατικής δύναμης από ένα κλάδο ή τομέα ή περιφέρεια και τη διοχέτευση της οπου υπάρχει ανάγκη μέσα σε συνθήκες πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης.
4. Tην εμπέδωση και ανάπτυξη του συνεταιρισμού σαν βασικής παραγωγικής και καταναλωτικής μορφής.
5. Tην παραγωγική και επικερδή αξιοποίηση του κρατικού και ημικρατικού τομέα της οικονομίας.

Tα πιό πάνω αποσκοπούν στο συνδυασμό της βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των μεθόδων της προγραμματισμένης ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της αγοράς στα πλαίσια του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσουν την εξισορρόπηση της οικονομίας, με παράλληλη ενίσχυση της ευελιξίας της.

Anef_Oriwn είπε...

(Ανώνυμη;) Δεισδαιμονα,

Σε παρέμβαση μου στο Blog του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα Strovolioti είχα γράψει επί λέξει και τα εξής [link: http://strovoliotis.wordpress.com/2012/06/07/%ce%b4%ce%b7%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%ae-%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%b4%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/#comment-9793]:
«… τους τελευταίους καιρούς όλο και πιο πολύ διαπιστώνω [μετά λύπης μου οφείλω να πω] ότι άνθρωποι εκ Δεξιών ορμώμενοι, που διακρίνονταν για τις φιλελεύθερες, αντιρατσιστικές, αντιεθνικιστικές στάσεις τους, όλο και πιο πολύ εκπίπτουν σε νεοφιλελεύθερες κι αντικομουνιστικές ψυχροπολεμικές απόψεις και επιδεικνύουν ανοχή προς φασίζουσες καταστάσεις! [Ας μην ξεχνάμε ότι οι φασιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούνται, από το σύστημα, σε περιόδους οικονομικών κρίσεων και πολίτικης αστάθειας οπόταν παρατηρείται και παράλληλη άνοδος της λαϊκής δυσαρέσκειας, ως ομάδες κρούσης κατά των οργανωμένων εργατικών κινητοποιήσεων και δράσεων. [Τέτοια είναι και η περίπτωση του φασίστα Κα(τ)σιδιάρη]…»
[Μάλλον θα τα διάβασες κι εκεί…]

Anef_Oriwn είπε...

Νέε,

Αυτά που παραθέτεις [από το Καταστατικό του ΑΚΕΛ και το Πρόγραμμα του “Η δική μας αντίληψη για τον Σοσιαλισμό”] ναι μεν απαντούν στα ερωτήματα, τες φοβίες και τα κολλήματα του Woofis, αλλά που την άλλη ανοίγουν μεγάλα κεφάλαια συζήτησης …

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι Ανευ, απλα εχω προβλημα προσβασης στο μειλ μου,...

δεν υπαρχουν ψευδαισθησεις...να το ξερετε που τα τωρα...σε τουτον θα ειμαστε μονοι μας...τελεια μονοι μας...εν υπαρχει καμια αστικη ταξη η οποια να εσιει κοινα συμφεροντα με την εργαθκια απεναντι στον φασισμο...ο φασισμος κατα τα 2/3 του εν που την μικροαστικη τζαι αστικη ταξη που εστηριχτηκεν...τζαι οσοι ανρωποι ειναι σημερα δεξιοι με χρωματα αριστερα σαν τον γουφι...απλα θα δυστυχισουν σαν πλασματα τζαι σαν ψυσιες....

μεν καρτερατε συναινεση τζαι συμπαθεια τζαι μετωπα αγωνα που τους αστους εναντια στον φασιστικο τρομο...

θα ειμαστεν μονοι μας.

δεισδαιμονα

Woofis είπε...

"πρέπει να παρουσιάζονται ως διαπρύσιοι πολέμιοι του φασισμού, αλλά να τον ευνοούν πλαγίως κι υπογείως, να ταΐζουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος ενάντια σε αυτούς που το απειλούν πραγματικά, που στοχεύουν στον πυρήνα του...."

Πόσον διαφέρει η έμμεση πλην σαφέστατη κατηγορία του (της) παρέα(ς) που το "Σφυροδρέπανον" ότι οι "αστοί πολιτικοί και διανοητές" υποθάλπτουν το φασισμόν (άρα εν εξίσου αν οϊ περίτου ένοχοι ως "αντι-κομμουνιστές"/ προδότες" - ειδικά αν εν τζιαι "αστοί σοσιαλιστές") που τους "ισχυρισμούς" (τους οποίους εμέναν βολεύκει ίσως να πιστέψω, αλλά μάλλον οί όσον ξε-βολεύκει εσέναν) της κας Balabanoff για τη γεννικήν στάσην του Λένιν (της οποίας τα "δήθεν" λεγόμενα επαληθεύκουνται τζιαι στην όλην στάσην του Λένιν πριν τζιαι κατά την "επανάσταση" ως προς την "εσωκομματικήν αντιπολίτευσην");

νεος είπε...

Υπάρχει δηλαδή φίλε γούφι, τζι άλλος δρόμος προς τον σοσιαλισμό. Το μεγάλωμα του δημόσιου-κοινού συμφέροντος. Του συνεργατικού συμφέροντος, του τοπικού κλπ.

Βάθεμα της δημοκρατίας, αναβάθμισή της με παραπάνω αμεσότητα, μεγαλύτερο, ισχυρότερο δημόσιο, περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, μεγαλύτερο άνιγμα των δραστηριοτήτων του κράτους... έτσι ώστε να μεγαλώνει και το δημόσιο συμφέρον, και οι λαϊκές μάζες που το προστατεύουν και το αναβαθμίζουν διαρκώς για να μεγαλώνει και να αφορά όλο και περισσότερους.

Αν η σοσιαλιστική παράταξη έχει ισχυρή πλοιοψηφία και επικρατήσει η ιδεολογία του κοινού συμφέροντος φίλε γούφι, θα εκδημοκρατικοποιηθεί τζιαι το στράτευμα, τζιαι η αστυνομία, τζιαι το σχολείο.

Η Κύπρος μπορεί να κάμει σοσιαλισμό, τζιαι να αποτελέσει τζιαι πρότυπο ακόμα για άλλα πειράματα.

Τζιαι πάντα έχοντας υπόψην ότι ακόμα τζιαι σε μιαν όσο το δυνατό πιο προηγμένη κοινωνία, οι κομμουνιστές πρέπει να σπρώχνουν για την ολοκλήρωση, την εξάλειψη των ανισοτήτων, τες ίσες ευκαιρίες.

Ούτε να μας σκοτώσουν θέλουμε, ούτε να σκοτώσουμε. Ούτε να μας δέρνουν, ούτε να δέρνουμεν.

Εγώ όμως θέλω να μου πεις έναν άλλο πράμα: υπάρχει, εν το κρίσημο ζήτημα, η ταξική πάλη, η εκμετάλευση δηλαδή του εργαζόμενου, της οικογένειας, του μισθωτού;

Τις προάλλες στου Στροβολιώτη, έβαλες ένα ερώτημα, "Ο Σιακόλας εν εργαζόμενος;". Τζιαι τζιαμέ να σου πω, εκατάλαβα πως τα μονοπώλια, η συσσώρευση πλούτου, η πολιτική δύναμη που αποκτά ο συσσωρευμένος πλούτος (που μετατρέπεται σε επικοινωνιακός, σκοταδιστικός κ.ο.κ. παράδειγμα τα πιο πάνω με την Ελίτα), η ελαστικότητα των όρων εργοδότησης, η επίθεση στους μισθούς κλπ εν σου κτυπούν κανένα καμπανάκι. Στη νιρβάνα σου.

Μιλούμε για το δημόσιο συμφέρον δαμέ, το κοινόν καλό. Τη προστασία τους, τζιαι την επέκταση τους φυσικά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

νεος είπε...

Φυσικά τζιαι σηκώνουν συζήτηση φίλε οικοδεσπότη, γιατι πχ μιαν ψευτομεταρρύθμιση στα σχολεία τζιαι η ΟΕΛΜΕΚ εν την αφήνει να περάσει.

Σοσιαλισμός με το ζόρι εν γίνεται, η εμπειρία με τον Χριστόφια, που αναδεικνύεται στον σοσιαλιστικότερο της Ευρώπης την ώρα που στη Κύπρο εξαναγγάστηκε σε προεδρία μίας θητείας, τζιαι το ΑΚΕΛ στη γωνιά να του φακκούν ούλλοι...

Ναι, θα επιχειρηθεί τζιάλλη απομόνωση των κομμουνιστών, τζιαι μεις δε θα κάμουμεν τη πάπια φίλε γούφι.

Τωρά εν το ΚΚΕ, αύριο εννά το ΑΚΕΛ. Ο Μιχαλολιάκος αν επήρες χαπάρι ήρτεν να βοηθήσει (εισαγωγή από σίγμα ιμπορτ-εξπορτ), αν μας κανούν τούτοι που χουμε.

Να συμφωνίσω τζιαι με την δισδαιμόνα ότι είσαι το καλλύτερο παιδί που τα δεξιά, παρότι έσιεις κόμα κάστρα να ρίψεις.

Ανώνυμος είπε...

Γουφι, αυτα που παραθετεις εννεν του Λενιν λεμε!!! εξανακουσες την λεξη στημενη προπαγανδα;;;

Ελεος!!

Εγω εν θα σε καθυσηχασω για να μεν φοασαι τους κομμουνιστες παντως!

ο κομμουνισμος ειναι η πιο εξελιγμενη μορφη δημοκρατιας! αυτο ειναι.

αν σε ενδιαφερει να εξετασεις τους λογους εμφανισης του φασισμου θα πρεπει να ανατρεξεις στην ιστορια μετα την Οκτωβριανη επανασταση, την ανοδο των κομμουνιστικων κομματων στη δυση, τις εκκολαπτομενες επαναστασεις οι οποιες καταπνιγηκαν με αποκορυφωμα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο και τον ναζισμο....ο ναζισμος ειναι η στρατιωτικη/τρομοκρατικη επιβολη την συνεργασια του κεφαλαιου με στοχο την καθυποταξη της εργατικης ταξης και την τρομοκρατια σε περιοδους οπου υπαρχει κινδυνος ανατροπης...

οσον αφορα την σοβιετια μετα την ανοδο του φασισμου να εξετασεις το γεγονος του παγκοσμιου περιβαλλοντος που υπηρχε και που εξαναγκασε στην εσωστρεφεια και την τελικη διαλυση τις σοσιαλιστικες χωρες.

ο κομμουνισμος ειναι μια υποθεση που δεν επρολαβεν καν να πραγματοποιηθει!

ο Λενιν ήταν ο μεγαλυτερος δημοκρατης που εγνωρισε ποττε η ανθρωποτητα. ο Σωκρατης εν πιο πισω που τον Λενιν! πολλα πιο πισω...

η ανοδος του φασισμου σημερα οφειλετε στους φοβους ανατροπης του συστηματος...

και τελος ο μαρξισμος-λενινισμος εν εσιει καμια σχεση με το ελευθερο εμποριο...αυτα ειναι σοσιαλιστικα...ο Μαρξ ήταν εντελως αντιθετος στον σοσιαλισμο γι αυτο εξαλλου εγραψε και το κεφαλαιο...διοτι το πρωτο εμπορευμα που κυκλοφορει εν ο άνθρωπος....ο μαρξισμος-λενινισμος αφορα την απελευθερωση του ανθρωπου απο την υλικη και πνευματικη σκλαβια.

ο μαρξισμος-λενινισμος ειναι επισης εναντια στην οποιαδηποτε κρατικη ή δημοσιας μορφης πολιτικη εξουσια...

στον κομμουνισμο δεν υπαρχουν ουτε πολιτικα κομματα, ουτε κρατος, ουτε ιδιωτικα συμφεροντα ουτε ελευθερο εμποριο..

και η βουλη και η αμεση δημοκρατια αφορα τους τομεις της παραγωγης και τα κοινωνικα συνολα τα οποια αντιπροσωπευονται.

τελος ο λογος που η αστικη ταξη ειναι αυτη που απαρτιζει τις ταξεις του φασισμου το λεει η ιστορια εν το λεμε εμεις...και ο Χιτλερ και ο Μουσολινι βγηκαν με εκλογες και τα στατιστικα δειχνουν πως εννεν η εργατικη ταξη που τους ανεβασεν, εν η αστικη...

δειδαιμονα

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Sorry φίλε, αλλά εξακολουθείς να μιλάς με αφορισμούς και συνθηματολογίες. Που πήγε η διαλεκτική σου και τα επιχειρήματα για να στηρίξεις τις θύσεις σου; Δεν είναι αφορισμός η τοποθέτηση σου ότι τα «… λεγόμενα … [της κας Balabanoff] … επαληθεύκουνται τζιαι στην όλην στάσην του Λένιν πριν τζιαι κατά την “επανάσταση” ως προς την “εσωκομματικήν αντιπολίτευσην”»; Πως αποδεικνύεις αυτά που λες; Πες ΜΑΣ πως υπόφερε η «“εσωκομματικήν αντιπολίτευσην”» επί Λένιν; Και γιατί βάζεις το «επανάσταση» εντός εισαγωγικών;

Για την «…έμμεση πλην σαφέστατη κατηγορία του (της) παρέα(ς) που το “Σφυροδρέπανον” ότι οι “αστοί πολιτικοί και διανοητές” υποθάλπτουν το φασισμόν…”, θες να σου πω πρόσφατα παραδείγματα;
1. Παρουσία ανώτατων στειλεών του “Συναγερμού” στο μνημόσυνο του Σαμψών και κατάθεση στεφανιών.
2. Συνεργασία της πρωτοπορίας με το ΕΛΑΜ σε φοιτητικός εκλογές.
3. Η άρνηση του Λεφτέρη Κασεττο-φόρου [σε χτεσινή συζήτηση στης Ελίτας] να αποδεχτεί και αν απαρδεχτεί ότι η ΕΟΚΑ Β΄ ήταν φασιστική τρομοκρατική οργάνωση. [Πολύ ενδιαφέρουσα κι αποκαλυπτική η συζήτηση να τη δούμε αν έχεις κάποιος link για video]…

Αυτά τα γενικόλογα που λαλείτε, ας πούμεν ότι «ήταν απαράδεκτος ο Κασιδιάρης, αλλά έφταιε και η Κανέλλη», είναι μασημένα λόγια, υπεκφυγές και κουβέντες της Άνω Τζιερκατζιής!!! Με «ναι με αλλά …» κουβέντες δεν καταδικάζεται ο Φασισμός και ούτε απομονώνονται οι όποιες εκφράσεις του!

************************
Δεισδαιμονα,

Κάπου έχω ένα κείμενο του Ραφαηλίδη για την ανάπτυξη φασιστικών νοοτροπιών και συμπεριφορών μέσα στην μικροαστική τάξη, κι αν το βρω θα το παραθέσω…

Anef_Oriwn είπε...

Στην ανάρτηση μου με αρ. 19/2009 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/05/192009.html], θα βρείτε τον “Δωδεκάλογο του Καλού Φασίστα”

Ανώνυμος είπε...

μολις ηβρα τζαι εγω ενα ντοκυμαντερ του BBC για την ανοδο του φασισμου αλλα διαρκει 5-6 ωρες τζαι δεν μπορω να το βαλω αν δεν το δω πρωτα...

Γουφι, 4 εκατομμυρια αιχμαλωτοι σοβιετικοι μεσα σε τρεις μηνες αν δεν καμνω λαθος απο τους ναζι και καπου το ιδιο διαστημα 600.000 απο αυτους σκοτωμενοι...

ο στοχος ηταν η καταλυση της σοβιετικης ενωσης...αλλα εχρειαστηκεν τους ακομα καμια 50ετια για να τα καταφερουν...

τωρα φυσικα εν θα περιμενουν να την ξαναπαθουν...τωρα τα εργατικα και κομμουνιστικα κομματα στη δυση εν στην γωνια, τζαι εν στην γωνια γιατι μετα τον β΄παγκοσμιο πολεμο εσυνεχιστηκεν ο πολεμος αλλοσπως...η διαλυση ολων των κ.κ στην δυση εν τζαι εν τυχαια...και θα χτυπηθουν με ολους τους τροπους και απο παντου...έτο εεμινεν μας το κκε τζαι τζεινο θελουν να μας το φασιν διαφοροι...:)

Anef_Oriwn είπε...

Επιτέλους, πήγε η καρδιά μου στη θέση της! Ο γνωστός Ανώνυμος(;) υβριστής τόσο ΕΜΟΥ του Ιδίου όσο και όλου του Σογιού ΜΟΥ [πρέπει να ‘ν’ μεάλος βιλλάς!] επανήλθε και είναι σώος, ασφαλής και ως συνήθως με χαλασμένα τα φρένα!!!

Woofis είπε...

Ρε παιθκιά εν αργά αλλά εν νυστάζω καθότι ετζοιμήθηκα το απογευματάκιν μετά τη θαλασσούαν οπότε επανέρχομαι με ιδιαιτέραν νηφαλιότηταν, αν τζιαι μάλλον το πορνόν θα με "πάρετε είδησην".
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια (Dis τζιαι Στέλιο) τζιαι νομίζω ότι κατά βάθος τζιαι ο Άνευ έσιει καλήν εντύπωσην παρά τα "κολλήματα" μου. Δαμέ φίλτατε να ΣΟΥ επισημάνω (πάλε κλέφκω το στυλ σου) ότι κάτι συγγενείς μου εξεφορτώνναν όπλα της ΕΟΚΑ στη Χλώρακαν τζιαι εκάμαν τζιαι φυλάκαν υπό των άγγλων τότε. Εγώ στα 20 μου ήμουν εθνικίσταρος θεοσεβούμενος τζιαι σήμερις είμαι άθεος διεθνιστής, τζι'ας εκαμα 10 γρόνους στην Ελλάδαν τζιαι έχω γαμπρόν τζιαι σύγαμπρον καλαμαράδες. Η κριτική σου περί "κολλημάτων" το λεπόν, σε όσους έχουν τεθκοια. Απλά εν με πείθει ακόμα (ως ανεφάρμοστον βάσει ...homo sapiens) το κομμουνιστικόν ιδεώδες. Ούτε το φοούμαι, ούτε αποκλείω τον ενστερνισμόν του, αν τζιαι εφόσον αφενός γίνει πιο χειροπιαστόν τζιαι αφετέρου σταματήσει να "βρίζει" τζιαι να "κατηγορεί" (όπως το "Σφυροδρέπανον") την ιδεολογικήν ομάδαν στην οποίαν more or less ανήκω επί του παρόντος (τους "αστούλληδες" που "αριστερίζουν").
Mon cherie Dis, τα "τσιτάτα" που ενοχλήσαν τον Άνευ τζιαι η κα Balabanoff προέρχουνται που μιαν σειράν επ ονόματι "Φάκελοι Mondadori", σε μετάφραση Π. Παρασκευοπούλου, έκδοση "ΤΥΠΟΣ" του 1972. Εν σχετικά σύντομες βιογραφίες υπό τη επικεφαλίδαν "Τα υπέρ και τα κατά" διαφόρων "επιφανών προσωπικοτήτων" του 19ου τζιαι 20ου αιώνα. Έσιει τζιαι τον Ρούσβελτ, τζιαι τον Μουσσολίνι, τζιαι τον Γκάντι, τζιαι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζιαι πολλούς άλλους. Έχω κάμποσα να θκιαβάσω. Αν εν προπαγάνδα που λαλείς τζιαι συ (επέτρεψε μου να σου αποδώσω τσας προκατάλειψην) εννά φανεί συν τω χρόνω. Πάντως άρκεψα που τον Μαρξ τζιαι μετά το Λένιν. Εκτός που κριτικήν, λαλεί τζιαι πολλά καλά για λλόου τους πάντως. Νάμπου άλλον να κάμω Στέλιο μου, έσιει τζιαι τον Στάλιν παρκάτου...
Υπόψιν ότι την εν λόγω σειράν έσωσεν την που τα ποσκούπιδα που την είχαν σύρει κάποιοι ο πεθερός μου. Ο οποίος αγαπητέ (τζιαι αφοριστικέ) Άνευ, στες 15/7/1974 (4 μέρες πριν γεννηθώ δηλαδής) επαντρέφκετουν στη Γιαλούσαν. Μόλις άκουσεν ότι "εφάαν" το Μακάριον, εφκήκεν πασ'την τάβλαν με τα φαγιά τζιαι εχόρευκεν που τη χαράν του. Ξέρω τον χαζίριν 20 χρόνια τζιαι believe me friend ΕΝΝΕΝ φασίστας, τζι'ας εφαίνετουν να ευλογεί την "φασιστικήν, τρομοκρατικήν" ΕΟΚΑ Β'. Αλήθκεια, πε μου οι αντίστοιχες πόμπες της περιόδου του μακαριακού παρακράτους (που κάθε νύχτα ήταν "αντίλαλοι των εοκαβητατζίδικων) ήταν "δημοκρατικές" τζιαι "εμψυχωτικές"; Τα βασανιστήρια; Α; Άμπα τζιαι έννεν τέλεια λάθος ο Λευτεράκης όταν λαλεί "άλλα λόγια θκιέ παπά" όταν όποτε λαλούμεν για φασισμόν πιάννετε τα εοκαβητο-πραξικοπηματικά σας;

Anef_Oriwn είπε...

Ψες [κατά το μεταμεσονύχτιο] πριν πάω για ύπνο, προγραμμάτισα για να αναρτηθεί αυτόματα σήμερα το πρωί ένα κείμενο [όχι δικό μου, αλλά που αλίευσα από τον Τύπο]… Τούτο καταπιανόταν με τον νεοφιλελευθερισμό και τα αντιΑΚΕΛικά κολλήματα του Νικολάκη …
Σήμερα νωρίς το πρωί όμως, βλέποντας το πιο πάνω σχόλιο του φίλου Woofis [να με περιμένει για έγκριση] ακύρωσα τη συγκεκριμένη ανάρτηση ή μάλλον την ανέβαλα για ευθετότερο χρόνο ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα και ζητήματα που θέτει ο αγαπητός [εκ δεξιών ορμώμενος] σχολιογράφος… Φυσικά σήμερα είναι και Κυριακή κι ο κόσμος τρέχει πλέον στις θάλασσες [οι πλείστοι] και στα βουνά [οι πιο λίγοι] για λίγη δροσιά, [εκτός κι αν κάποιο εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί και διορθώνουν γραπτά!], αλλά μέχρι το βράδυ βλέπουμε… [Πάντως σημεία ζωής και της γνωστής ψυχικής διαταραχής του έχει δώσει κι ο ψυχανώμαλος κι αγάμητος υβριστής μου…]

Εγώ θα σχολιάσω τα όσα γραφεί ο Woofis πιο μετά…

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Woofis,

Δεν αμφισβητώ τους καλοπροαίρετους προβληματισμούς σου ούτε και τις καλές σου προθέσεις, Και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο κάποιος να απορρίψει ή/και να εγκαταλείψει τον πολιτικό χώρο όπου για χρόνια είτε θέσει είτε λόγω οικογενειακών καταβολών [ένοιωθε ότι] ανήκε! Πέραν τούτου όλοι όσοι διαλογιζόμαστε, ή εμπλεκόμαστε ή/και δρούμε πολιτικά, έχουμε τα “κολλήματα” μας [άλλοι λιγότερα κι άλλοι περισσότερα] γι’ αυτό και ενίοτε αντιδρούμε με συναισθηματισμό… Όμως δεν γίνεται από τη μια να αναγνωρίζουμε τα λάθη και τα αδύνατα σημεία της πολιτικής μας παράταξης, ή/και να κρίνουμε ως αρνητικές [συντηρητικές κι αναχρονιστικές] επαναλαμβανόμενες πολιτικές της πράξεις και ενέργειες γιατί πρώτα κύρια αντιβαίνουν και με δικές μας [αντιφασιστικές, αντι-εθνικιστικές, αντιρατσιστικές, αντι-ξενοφοβικές, αντι-κληρικαλιστικές] αρχές, κι από την άλλη να γινόμαστε απολογητές αυτής της παράταξης γιατί δεν τολμούμε να ξεκολλήσουμε απ’ αυτή [και πάλι γα συναισθηματικούς λόγους]; Γι’ αυτό και προφανώς προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα «ναι μεν αλλά ...» του Λεφτεράκη, αλλά εκείνος έχει ΕΟΚΑΒήτικες οικογενειακές καταβολές!!! Εξ ου τζιαι μιαν την άλλη σερβίρεται η καραμέλλα περί «βίας και αντιβίας»
Και κανένας δεν ΣΟΥ είπε να γενείς Κομμουνιστής αγαπητέ Woofis. Όμως ο γενικότερος χώρος της Αριστεράς είναι φύσει και θέσει και αντιφασιστικός, κι αντι-εθνικιστικός κι αντιρατσιστικός!!!
Τζι’ οι «“αστούλληδες” που “αριστερίζουν”», γιατί επιτέλους εν αποκτούν μια δική τους πολιτική στέγη τζιαι πρέπει να εν κάτω που την ομπρέλλα του συνονθυλεύματος [παναϋρκού] που ονομάζεται ΔΗΣΥ;
Τζι’ αν θέλεις να μάθεις πέντε πράματα σωστά που τον Μαρξισμό ξαπολά τις όποιες αυτοβιογραφίες έγραψε ο οποιοσδήποτε αντικομμουνιστής [αυτές είναι χρήσιμες για τους πιο μελετημένους] και πήγαινε κατ’ ευθεία στους κλασσικούς, όπως λαλείς πως κάμνεις! Ας πούμεν το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο”, ya το “Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους” εθκιάβασες τα; Έχει έργα τους που τα εγράψαν πριν 150 χρόνια και βαλε τζι’ οι αλήθκειες που είπαν είναι εκεί και στέκουν μέχρι σήμερα. Αν δεν βαρκέσαι ρίξε τζιαι μιαν μαθκιά στην ανάρτηση μου με αρ. 42/2010 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/06/422010.html

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ ρε παιθκιά αλλά κάποιοι μου θυμίζουν παπάδες και όχι κομμουνιστές. Είναι σοβαρή κουβέντα να λαλεί κάποιος ότι παν κάποιοι άλλοι να διαλύσουν το τάδε κόμμα; Αυτή εν πολιτική σκέψη ή κατινιές;Συγνώμη για το ύφος αλλά κάποιοι νομίζουν ότι επιτελούν και έργο με αυτές τις ασυναρτησίες.Πραγματικα μου θυμίζουν κάτι κολλημενους χριστιανούς. Σαμπως και το τάδε κόμμα εν ιερή αγελάδα ή έξω από την πολιτική τριβή και φθορά.Στο κάτω κάτω, ένα κόμμα έχει ηγεσία , στελέχη και μέλη.Ας κάνουν το κόμμα τους δυνατό με σωστές ιδέες , κομμουνιστικές αλλά που να απαντά στα ερωτήματα και τις αγωνίες του κόσμου . Ούλλοι φταιν μας, ούλλοι συνωμοτούν εναντίον μας, εν ούλλοι πουλημένοι, τζιαι μεις οι καλοι, οι αγωνιστές, οι γνήσιοι,οι πασh κουμμουνιστές.Τζιαι κάτι τελευταίο. Οι πραγματικοί ποιητές σπάνια έλεγαν ότι είναι ποιητές.Οι μεγάλοι καλλιτέχνες γενικά, δύσκολα αρθρώνουν κουβέντες του στυλ "εγώ ο καλός ποιητής, ο συγγραφέας, οι άλλοι που δεν ξέρουν να γράψουν, να συνθέσουν"... κλπ κλπ Ένας μαρξιστής, ένας αναρχικός, ένας αριστερός τελοςπάντων, αν είναι αυθεντικός, δυνατός ιδεολόγος, με αυτοπεποίθηση δεν μιλά πολύ για την δική του ιδιότητα σαν π.χ, κομμουνιστη , σκύβει το κεφάλι και δουλευει, ακούει και μαθαίνει.Δεν λέει αρλόυμπες για το ατομο του και να προσπαθεί να απαξιώσει τους άλλους.Εν προκλητικό εν νομίζετε;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Γίνε συγκεκριμένος! Σε ποιους ή/και σε τι αναφέρεσαι;

Disdaimona είπε...

Ιστορια του Μαρξισμου
Πρεντραγκ Βρανιτσκι
2 τόμοι
τιμη: 45 ευρω Α+Β τομοι

μια πολλα αξιολογη προσπαθεια καταγραφης της ιστοριας, των ρευματων, των θεωρητικων του μαρξισμου, που ειτε αριστερος εισαι ειτε δεξιος θα κερδισεις αν το θκιαβασεις.

προσωπικα δε θεωρω απαγορευτικο για τους αριστερους που εχουν μιαν ανωτερη μορφωση τουλαχιστον να μεν εχουν μια ιδεα για τα ζητηματα που θετει αυτο το βιβλιο.

το συστηνω ως το βιβλιο για το φετινο καλοκαιρι...ανκαι γνωριζω πως για πολλους θα ειναι δυσκολο να ξικολλησουν τα μαθκια τους απο την παραλια και να συγκεντρωθουν...:)

αρα το συστηνω σε οσους θα πασιν σε βουνο!!

Disdaimona είπε...

Νομιζω αναφερεται σε μενα ο ανωνυμος.

Να σου απαντησω "συντροφε"

Πριν απο περιπου 200 χρονια μεταξυ των θεωρητικων των εργατικων και επαναστατικων κομματων εμφανιστηκεν ενας τυπος τον οποιον ελεαν Καρολο Μαρξ.

Αυτος ο τυπος κατα τη διαρκεια της 1ης Διεθνους, εκατσεν ισοτιμα γυρω απο ενα τραπεζι μαζι με αλλους θεωρητικους και εκονταροχτυπηθηκεν ανελεητα για το ποια θα ήταν η κατευθυνση και η θεωρητική οπλομηχανη της εργατικης ταξης...

μετα απο εναν ανελεητο αγωνα, μεταξυ των υφισταμενων εργατικων και επαναστατικων κομματων τουτος ο τυπος ο Καρολος Μαρξ εγινεν αποδεκτος ως ο θεωρητικος της εργατικης ταξη...τοτε γραφτηκε και το Μανιφεστο της Εργατικης Ταξης δηλαδη το Μανιφεστο του Κομμουνιστικου Κομματος...

εκτοτε εχουν περασει 200 χρονια, κατα τα οποια βιωνουμεν τον επισης ανελεητο πολεμο του ιμπεριαλισμου στην μαχη του με το προλεταριατο...ολα τα τελευταια 150 χρονια ειναι η ιδια ιστορια σε συνεχειες και τα διακυβευματα αφορουν το ιδιο και το αυτο ζητημα: την πτωση του Καπιταλισμου...

κατα τη διαρκεια αυτων των ετων, οσοι συμμετειχαν με τον αλφα ή βητα τροπο στον αγωνα της εργατικης ταξης, εμπεναν σε αυτον το αγωνα με δυο προυποθεσεις: 1. το εργατικο κινημα 2. την θεωρια του Μαρξ

σημερα, εαν αναφερεσαι στην ελλαδα, καποιοι παιζουν σε αλλον εργο, ανεξαρτητο και ασχετο απο την ιστορια του μαρξισμου, και εγκαλουν αυτους που συνεχιζουν να αναγνωριζουν πως βρισκομαστε στο τραινο για 150 χρονια - ως αυτους που πρεπει να ψοφησουν, ως σεχταριστες, ως δογματικους, ως δεν ξερω τι αλλο -

ποιο εργατικο κινημα αντιπροσωπευουν οσοι εγκαλουν;

ποιον Μαρξ αντιπροσωπευουν;

ολα αυτα που στεγαζονται σε αστικου εκφανσεις ψευτοεπαναστατισμους, κινηματα και κουνηματα που ουδεμια σχεση εχουν με το εργατικο κινημα...παιζουν σε αλλον εργο, δυστυχως...

δεν αφορουν ουτε τον μαρξισμο, ουτε τον κομμουνισμο, ουτε την ιστορια των κομματων του.

στην ελλαδα εργατικα επαναστατικα κομματα ειναι το κκε, το κκε μ-λ, το εεκ και "τωρα να δουμεν..." η ανταρσυα.

αν ανηκεις σε αλλους χωρους εισαι σε λαθος εργο.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο στις 12.04 π.μ. αναφέρομαι."ετο εμεινεν μας το κκε τζιαι πασιν να μας το φασιν..."!!!
Το ΚΚΕ μάλλον εν να φαηθεί που την κλίκα της Παπαρήγα. Νομίζω η γραφικότητα τζιαι η ασυναρτησία εν ταιρκάζουν με την αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμα τζιαι τέλος. Έχουν την εντύπωση αυτοί οι πολύ λίγοι ότι κάμνουν αγώνα για τον κομμουνισμό τζιαι το ΚΚΕ. Είναι δυνατον να κάμνεις έτσι αγώνα τζιαι να μεν φακκάς χαμαι την άθλια πολιτική της ΗΓΕΣΙΑΣ του ΚΚΕ; Που το μονον που εξυπηρετά εν την ύπαρξη των καρεκλοκένταυρων του κόμματος.Σήμερα μας είπε η Παπαρήγα ότι είναι το ίδιο πράγμα είτε βγει η Ν.Δ. είτε ο Συριζα κυβέρνηση!!! Χαρείτε την... τζιαι όσους φαιδρούς την υποστηρίζουν

Disdaimona είπε...

Ανωνυμε, ο ανωνυμος που ειπεν πως καποιοι θελουν να φασιν το κκε εγω ημουν.

Δεν ετυχε να ακουσω να ειπε ετσι πραμα η Παπαρηγα...

εισαι φανατισμενος, και εμπαθης...

αυτο που ακουσα ειναι τον Τσιπρα να μην αποκλειει συνεργασια με το πασοκ και την νδ για τη συσταση κυβερνησης...

οποιος υποστηριζει το κκε εν σημαινει υποστηριζει μιαν ηγεσια...προσπαθα να δεις περα που την μουττην σου πληζ, το ζητημα δεν ειναι τα κομματα το ζητημα ειναι οι κοινωνικες δυναμικες και τα συμφεροντα...

αν το κκε εν τοσο καρεκλοκενταυρο γιατι το θελετε για παρεα; και γιατι χτυπιεστε; κανονικα θα επρεπε να αισθανεστε τυχεροι που δεν το εχετε μεσα στα ποδια σας...

καμνεις τζαι δυσφημιση του συριζα δαμε...μες το συριζα εσιει τζαι καλους συντροφους...

αυτο που δεν ταιριαζει με την αριστερα ειναι να βαφτιζεται τον ρεβιζιονισμο σας μαρξισμο...αυτο δεν ταιριαζει!!

το προγραμμα του συριζα εγω το αποδεχομαι...εν αποδεχομαι τα ενα καρο ψεμματα ομως για τον σοσιαλισμο της ευρωπης μεσω συριζα...αν εσεις θελετε να καμνετε μαρξιστικες συζητησεις χωρις τον μαρξ καμετε τες...μεν φτυνετε ομως πανω σε τζεινους που εν θελουν να κατσουν στην παρεα σας...