Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάρτηση 48/2009 (ποιητική, κυπριακή αντιπολεμική, ειρηνόφιλη και αντι-shύλλικη) – Αφιερωμένο στα σκυλιά που γαβγίζουν.

[Ο κουμπάρος ο Πάμπος ο Τσιόπανος λαλεί ότι “shύλλος που λάσσει, εν δακκάννει” [σκυλί που αλυχτεί (γαυγίζει), δεν δαγκωνει], γιατί με το λάξιμο (γαύγισμα) προσπαθεί να κρύψει το φόβο και τη δειλία του! 'Ομως ο ίδιος, καλού κακού πάντα κρατεί την ματσούκα (μαγκούρα) του μαζί του. Ο δικός του ο (τσοπανό)σκυλλος (ο CHE, όπως τον φωνάζει), γαβγίζει χαρούμενα όταν υποδέχεται γνωστούς και φίλους της οικογένειας του αφεντικού του, του Πάμπου, και περιφέρεται ανήσυχος γύρω από τον μάστρο του (και γρυλίζοντας μάλιστα) όταν βλέπει ξένους και δη όταν είναι σκατόφατσες ...

Γι’ αυτό κι ΕΜΕΙΣ θ’ αφήσουμε τα σκυλιά (να συνεχίσουν) να λάσσουν (να γαβγίζουν) γιατί είναι τελείως ακίνδυνα!!!
Φοβούνται! Έχουν τρομοκρατηθεί! Γι’ αυτό και έχουν σκυλιάσει! Τζιαι γαυγίζουν, τζι' αλυχτούν, τζιαι λάσσουν!
Το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Οι απηρχαιωμένες και μισαλλόδοξες απόψεις τους ΔΕΝ έχουν πια πέραση. Χάνουν (τα “σκυλιά”) τα ερείσματα τους στην εξουσία και την κουτάλα (με τα ζουμιά) που τρώγανε τόσα χρόνια. Γκρεμίζεται ο κόσμος τους. ΔΕΝ τους συμφέρει η επενένωση – θέλουν μίση, διαχωρισμούς και σύνορα. Αππώνουν τζιαι βάλλουν (ως συνήθως) τζι’ άλλους πάνω ... Φωνάζουν τζιαι παουρίζουν σαν τους shύλλους που λάσσουν!
Όμως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!! Πέρασε ο καιρός που κυριαρχούσαν!!! Τώρα είναι απλώς shύλλοι που απλώς λάσσουν ...
Εμείς θα πορευτούμε παρακάτω ακροαζόμενοι και τους (πιο κάτω) στίχους της τουρκοκύπριας Neriman Kahit. Τους άκουσα για πρώτη φορά ψες από τον “ΑΣΤΡΑ”, απαγγελμένους από την ηθοποιό Πόπη Αβραάμ].


Πολύ - πολύ αργήσαμε, Κλεοπάτρα
(της Neriman Kahit* σε μετάφραση Μαρίας Λουκά)

Φέρε μυρωδιές για το ψωμί της Μεσαριάς, Κλεοπάτρα.
Φέρε κρασί από της Λεμεσού τους αμπελώνες
κι ας πιούμε στ’ όνομα της φιλίας και της ειρήνης...
Φέρ’ μου μια χούφτα χώμα από το
νότο, Κλεοπάτρα.
Ας φυτέψουμε μαζί λουλούδια ειρήνης
στις γλάστρες μας που ‘ναι αδειανές καιρό πολύ.
Πολύ-πολύ αργήσαμε, Κλεοπάτρα.
Κοίτα τους γιους μας.
Κρατούν όπλα πάλι.
Ένας δικός σας.
Ένας δικός μας
κι ύστερα τα χρόνια που κυλούν.
Ας σκεφτούμε μια στιγμή
ποιος στ’ αλήθεια είναι ο χαμένος;
Στη θέση των πολιτικών
ας μιλήσουμε εμείς - οι μάνες-
τώρα πια, Κλεοπάτρα.
Έλα, ας φυτέψουμε μυγδαλιές στην πράσινη γραμμή.
Ας μπολιάσουμε την ειρήνη στα κλαδιά τους
ν’ ανθίζει κάθε άνοιξη.
Ας μαζέψουμε οι δυο μας
της φιλίας τους ανέμους
να σηκώσουν στα φτερά τους
τους χαρταετούς των παιδιών μας
Έχουμε ένα τραγούδι
δεν ξέρω αν το γνωρίζεις
“Στις πλαγιές του Πενταδάχτυλου
φυτρώνουν αγριόχορτα που πνίγουν το στάρι”.
Ας τραγουδήσουμε μαζί, Κλεοπάτρα,
με σαζ και μπουζούκι.
Ως τώρα,
οι μάνες ήμασταν πάντα οι χαμένες
για μια φορά
ας αφήσουμε να νικήσουν τα παιδιά μας, Κλεοπάτρα.

Neriman Kahit (Νεριμάν Καχίτ) γεννήθηκε σε χωριό της επαρχίας Κερύνειας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δασκάλα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Έχει εκδώσει τέσσερις εργασίες με ποιήματα, παιδαγωγικά και ιστορικά θέματα.

Υ.Γ.:
Η κατάθεση των απόψεων μου πάνω στα 19 ζητήματα που έθεσε στο προηγούμενο post ο σχολιογράφος Πανίκο Ιωάννου θα συνεχιστεί ... Παρακαλείται αν έχει το χρόνο και την καλή διάθεση όπως προσέλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση ...

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μάριος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
MARINOS είπε...

Anef, φοβερό το ποίημα!

Αν -και εφόσον- υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κλιπάκι με την αφήγηση της Πόπης Αβρααμ και να αναρτηθεί στο Youtube θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Οι φωνές που ζητούν την ειρήνη και την επανένωση, πρέπει να ακούγονται παντού και δυνατά!

stalamatia είπε...

Πολύ δυνατό ποίημα Ανεφ πρώτη φορά το (ακούω) .Όπως λέει και ο Μαρίνος μακάρι να το ακούγαμε και απαγγελμένο.

Αμαδρυάς είπε...

΄Ανευ,

Πόσο αλλιώτικα θα ήσαν όλα, αν οι άνθρωποι όλοι, και προπάντων οι πολιτικοί, ένιωθαν λίγο περισσότερο την ποίηση!

Πόσο δυνατός στίχος το

"Ως τώρα,
οι μάνες ήμασταν πάντα οι χαμένες
για μια φορά
ας αφήσουμε να νικήσουν τα παιδιά μας, Κλεοπάτρα."

Αν οι χαμένες μάνες όριζαν τον κόσμο, είναι σίγουρο πως ο κόσμος θα είχε λιγότερο μίσος και αίμα!

Μπορούμε όμως όσοι νιώθουμε το μήνυμα αυτό, να το πολλαπλασιάσουμε ανάμεσά μας!

Κι ας μη βιαστούν όσοι θέλουν ήρωες και αίμα να ρέει και τείχη να χτίζονται, να μας πουν ρομαντικούς, και λιγότερο πατριώτες, γιατί όσες ευτυχισμένες στιγμές έζησε η ανθρωπότητα, αυτές ήταν οι χτισμένες πάνω στο ιδανικό της ειρήνης και της ανθρωπιάς.

Χαίρομαι που το διάλεξες, γιατί η πολιτική δεν πρέπει νάναι χωριστά απ΄την ποίηση!

Μάριος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος

Anef τα συγχαρητήρια μου
Προχώρα, δυνατό ποίημα, πολλά τα μηνύματα, ενα το ουσιώδες ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ!
Σερφάροντας στο παρατηρητήριο για την διακυβέρνηση του Χριστόφια, δεν εξεπλάγηκα οι γράφοντες ιδιοκτήτες αυτου του BLOG πάσχουν απο ομαδική σχιζοφρένεια, μου θυμίζουν Εοκα Β, ΤΜΤ και ντεκτάς, έχω φάρμακα και γιαυτή την παράκρουση, αυτού του είδους την παράνοια!

Ανώνυμος είπε...

Η Πόπη Αβραάμ είναι η συλικονάτη γκόμενα;

Anef_Oriwn είπε...

Στο “σιλικονάτη” το σι γράφεται με ιώτα!!!

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε των 10:27,

Είσαι ένα χυδαίο υποκείμενο, ένας κομπλεξικός αήθης, που φτάνεις να βρίζεις μια γυναίκα ηθοποιό,επειδή απάγγειλε ένα ποίημα που η αναπηρία σου η συναισθηματική και η διανοητική δε σ΄αφήνει να αισθανθείς!

Σου φταίει ακόμα και η ποίηση. Κι επειδή θα ήσουν ΓΕΛΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ αν τάβαζες μαζί της, τα βάζεις με την ηθοποιό που απήγγειλε.

Είσαι ένα κλασικός φασίστας. Φασισμός και χυδαιότητα πάνε μαζί, αν δεν τόξερες.

Ανώνυμος είπε...

Ε κανεί ρε Αμαδρύας τι είπε ο άνθρωπος;
Εν και εξιτίμασεν την, έχει δίκαιο δεν είναι η Πόπη για σόβαρα ζητήματα, καμμία κωμωδία και κείνη μεσοδότζιν...

Αμαδρυάς είπε...

Επαναλαμβάνω και σε σένα, αν είσαι άλλος ανώνυμος, ότι ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ επειδή διαφωνείς με τις ιδέες του.

Και ποιοι είστε σεις που το κάνετε αυτό, σε βάρος ενός ανθρώπου του θεάτρου (και του οποιουδήποτε άλλου);

Κι αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που γράφτηκε είναι βρισιά, τότε ισχύουν και για σένα ό,τι είπα πριν.

Όσο για τις θεατρικές σου γνώσεις, είναι για κλάματα. Δε γνωρίζεις φίλε από θέατρο, ούτε τι έχει παίξει η συγκεκριμένη ηθοποιός. (Δεν είναι για σένα τέτοια μέρη φαίνεται.)
Μόνο να βρίζεις γνωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Φωνασκείς Αμαδρυάς, παλιό σας γνώρισμα...

ΔemΩΝ είπε...

Όλες σου οι αναρτήσεις έχουν τίτλους ( ο Θεός να τους κάνει τίτλους) που θυμίζουν κομμουνιστικές μπροσούρες του '30! Έχει κανείς την εντύπωση πως όπου νά 'σαι, να, εντός ολίγου, θα χιμήξουμε να καταλάβουμε τα χειμερινά ανάκτορα... Κι αυτό είναι κρίμα, γιατί πολύ συχνά κάτω από αυτούς τους τίτλους κρύβονται ενδιαφέροντα πράγματα που όμως χάνονται στη σκόνη που σηκώνουν οι φωνές των τίτλων σου. Όπως σήμερα που μια "ειρηνόφιλη" ποιητική ανάρτηση προσπαθεί να αναδυθεί κάτω από έναν κραυγαλέα "πολεμικό" τίτλο!

Πρόσεξε αγαπητέ γιατί το μπλογκ σου αρχίζει και μοιάζει πολύ με κερκίδα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

[Πρώτη μου σκέψη, ξεκινώντας το διάβασμα των ψεσινών και τα σημερινών (πρωινών) σχόλιων που κατατέθηκαν εδώ, ήταν να συμπληρώσω (με κάποιες απόψεις δικές μου) τα όσα γράφει η Αμαδρυάδα αναφορικά με το χυδαίο κι άηθες περιεχόμενων των (τηλεγραφικών) παρεμβάσεων διάφορων Ανωνύμων (αν και εγώ νομίζω ότι τούτοι είναι το πολύ ΕΝΑΣ!). Όμως μετά που διάβασα το σημείωμα του σχολιογράφου ΔemΩΝα, αποφάσισα να ξεκινήσω τα σχόλια μου από τα δικά του γραπτά – παραβιάζοντος και το βασικό κανόνα ευγενείας που λέει “Ladies first”! Εξάλλου ο ΔemΩΝ δεν είναι και τακτικός μας επισκέπτης κι ας τον καλοκρατούμε!

Να τονίσω ότι αν ο τελευταίος Ανώνυμος (του οποίου διέγραψα το σχόλιο) ή και οποιοσδήποτε άλλος, δεν αλλάξει ύφος κι αν δεν πάψει να βρίζει και να προσβάλλει (τις πιστοποιήσεις για την ανθελληνικότητα του οποιουδήποτε να τις κάμνει εκεί που τον σηκώνει), τα σχόλια του θα συνεχίσω να τα διαγράφω!!!]

**********
ΔemΩΝ,
ΣΕ χαιρετώ!
Απόλυτα σεβαστές και καλοδεχούμενες οι (επι)κριτικές σου απόψεις (οι οποίες επικεντρώνομαι βασικά στους τίτλους των αναρτήσεων μου), παρ’ όλο που (νομίζω) περιέχουν μέσα τους το στοιχείο της υπερβολής και ίσως και της προκατάληψης. Γι’ αυτό επέτρεψε μου κάποια (καλοπροαίρετα) σχόλια (ίσως και ερωτήματα), αλλά και διευκρινήσεις γιατί ΔΕΝ μου αρέσει να μένουν αναπάντητα ζητήματα που άπτονται του προσώπου μου και της blogοσφαιρικής μου ενασχόλησης:

[Να σημειώσω μόνο (κι εκτός ατζέντας) ότι ο τελευταίος Ανώνυμος άδραξε την ευκαιρία που του έδωσες με την τελευταία ΣΟΥ κουβέντα παρομοιάζοντας Blog μου με κερκίδα, για να χύσει το όξος και την χολή του, αλλά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια] ...

1. Δεν ξέρω αν έχεις κάμει μελέτη για τις “κομμουνιστικές μπροσούρες του '30” [γιατί δεν νομίζω να έζησες εκείνη την εποχή], αλλά αν οι τίτλοι των αναρτήσεων μου έχουν μειονεκτήματα ούτε ο Θεός δεν τους σώζει γιατί δεν έχουμε καθόλου παρτίδες οι δυο ΜΑΣ [ΕΓΩ και ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ]!

2. Ένα blog αποτελεί το προσωπικό χώρο έκφρασης του διαχειριστή του και είναι φυσιολογικό μέσα από αυτό να αντανακλάται το προσωπικό του στυλ, το ύφος και οι κοσμοθεωρία του. Πέραν τούτου γράφουμε για το κέφι μας, ή [τουλάχιστον] ΕΓΩ γράφω για να ικανοποιήσω δικές μου λοξές ή αν θες και ματαιοδοξίες κι όχι για να ευχαριστήσω τους οποιαδήποτε τρίτους ... [Ίσως γι’ αυτό δέχομαι και τόσες πολλές επιθέσεις – κι εδώ αλλά κι αλλαχού.]

3. Ίσως κάποτε η φόρτιση από άδικες, ανοίκειες, αήθεις και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και προβοκάτσιες [κι αυτή η λέξη είναι κομμουνιστικοφανής] σε βάρος μου [ρίξε μια ματιά στις τελευταίες αναρτήσεις και την σχολιογραφία του Ακατονόμαστου blog “Christofias Watch”, όπου χωρίς να παρουσιάζομαι καθυβρίζομαι συνεχώς – πολύ θα ‘θελα την άποψη ΣΟΥ γι’ αυτήν την κατάσταση], ΜΕ κάνουν να αντιδρώ [και να γράφω] επιθετικά και με τέτοιο στυλ, λες και “… θα χιμήξουμε να καταλάβουμε τα χειμερινά ανάκτορα …” Εγώ όμως είμαι και της αρχής “κατά που σου κάμνουν κάμνε, τζιαι κατζιήαν μεν κρατείς”! Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο ποίημα έψαξα και το βρήκα για να το ενσωματώσω ως μια αντίδραση στις τελευταίες επιθέσεις που δέχτηκα ... Συνήθως αυτοί οι τύποι είναι και ενάντια στην ειρήνη και στη συνδιαλλαγή και πολεμούν όσους πιστεύουν σ’ αυτά τα ιδανικά! Άρα νομίζω βεβιασμένη ήταν η κριτική σου [τουλάχιστον γι’ αυτό το post], γιατί στο κάτω - κάτω “κάθε πελλός με τον νου του”!

4. Ίσως όμως αυτό το στυλ μου [στους τίτλους των αναρτήσεων μου] να οφείλεται και στις (φιλο)κομμουνιστικές μου καταβολές κι απόψεις τις οποίες με ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΥΡΗΞΩ!!! Έτσι για να ξηγιόμαστε! [Αν και εδώ και καιρό έχω βάλει πολύ νερό στο κρασί μου].

Αυτά για την ώρα ...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/9/2009 – 3:28 μ.μ.

ΔemΩΝ είπε...

Φίλε ανευ,

Φυσικά και το στυλ, το ύφος κλπ ενός ιστολογιου είναι προσωπικό θέμα του ιστολόγου - και εκ των υστέρων λυπαμαι που έκανα αυτή την παρέμβαση... Αλλά σίγουρα δεν θα ασχολουμουν καθολου αν δεν έβρισκα ενδιαφέροντα πράγματα στις αναρτήσεις σου. Απλά, συχνά το κάνω βιάζοντας τον εαυτό μου να μη δώσει σημασία στο (σημαντικό) μέρος του κειμένου που είναι ο τίτλος του.

Έχω εντρυφήσει σε όλο το φάσμα της κομμουνιστικής θεωρίας αλλά και της πράξης και ας μην έφτασα ηλικιακα στο '30 ;) Και πραγματικά αναγνωρίζω στους τίτλους σου εκείνη την αισθητική, αλλά το κυριότερο (αυτή στην ουσία είναι και η κριτική μου) με ξενίζει - γιατί έχω διαβάσει και αρκετά νηφάλια και βαθιά κείμενα από σένα - αυτή η "κερκιδική" (συγχώρα μου τον νεολογισμό) αισθητική που παίρνουν μερικές φορές οι πολεμικές σου...

Όπως και νά 'χει σε διαβάζω και θα σε διαβάζω - είναι πολλά τα σημεία που διαφωνούμε, αλλά ίσως γι αυτο και να σε διαβάζω ;)

Όσο για τους υβριστές (που ξεφυτρώνουν σαν τσουκνίδες σε όλη σχεδόν την κυπριακή μπλογκόσφαιρα) δεν αξίζει ούτε καν να τους ξεχορταριασει κανείς...

Την καλησπέρα μου

ΔemΩΝ είπε...

A, για το Christofias Watch... συγχώρα με αλλά δεν διαβάζω ανοησίες. Ειδικά με τέτοιο ονομα ιστολογιου!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος
Είναι καλά να διαβάζεται το christophias-watch για να βλέπεται το μέγεθος τησ σχιζοφρένειας πως πάει και που πάει, τίς έμμονες ιδέες κάποιων επώνυμων και ανωνύμων, τα φοβικά σύνδρομα και παραληρήματα τους , όταν βλέπεται την φωτογραφία του φασίστα της χούντας Παπαδόπελλου,και να ειρωνεύονται οι άμιαλοι τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, 100 ηλεκροσιόκ δεν τους συνεφέρνει με τίποτε,
η Κύπρος δεν θα παραδοθει στο ερμαιο αγέλης σχιζοφρενών, θα ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ γιατί αυτή είναι η θέληση της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων!

Anef_Oriwn είπε...

[Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τα διαδικαστικά με τον αγαπητό ΔemΩΝα, ας παμε παρακάτω. Να πω μόνο ότι η ανοητολογία ευδοκιμεί πολύ φαίνεται σ’ αυτόν τον τόπο (όχι μόνο στην blogόσφαιρα) πέραν της φαιδράς πορτοκαλέας. Και πού πιθανόν αν αυτός ο τόπος επανενωθεί (όπως εύχεται ο Ψυχίατρος πιο πάνω) και μάλιστα με μια ομοσπονδιακή λύση, τότε είναι πολλοί που θα έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του (του Ψυχίατρου)!!!]

Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/9/2009 – 7:39 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.: Ξέχασα να ευχαριστήσω τον MARINO, την Stala(g)matia και την Αμαδρυάδα για τα καλά τους λόγια και τον όμορφο τρόπο που υποδέχτηκαν το ποίημα! Να ‘ναι καλά!!!

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου ΑΝΕΥ να υποθέσω ότι τα σβυσμένα ποστ είναι όσων δεν χειροκροτούν το φιλοτουρκικό σου κείμενο;

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε 8:48,

Αφού επιμένεις να υπερασπίζεσαι τέτοιες αθλιότητες,εκθέσου μόνος σου.
Αν η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας ανθρώπων είναι φωνασκίες,τότε μάλλον έχουμε τελείως άλλη φιλοσοφία για το τι είναι πολιτική και διάλογος.

Κι αφού ξέρεις ότι είναι και παλιό "μας" γνώρισμα, το δικό "σας" γνώρισμα, που παρελαύνει κάθε μέρα εδώ μέσα είναι σαφώς ποιοτικότερο.

Anef_Oriwn είπε...

Επιτρέψτε ΜΟΥ να τιμήσω, για λίγο, με την προσοχή και τα σχόλια μου ΚΑΙ τον τελευταίο Ανώνυμο πιο πάνω, του οποίου ΔΕΝ διέγραψα το σχόλιο [Δευτέρα, Σεπτέμβριος 07, 2009 8:48:00 π.μ.]: “ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Φωνασκείς Αμαδρυάς, παλιό σας γνώρισμα...”


Ανώνυμε Παρακολουθητή του Blog,
Η θρασύτητα ΣΟΥ ΔΕΝ έχει όρια. Είναι προφανές (πλέον) ότι είσαι ο συνήθης Ύποπτος που Ανωνύμως και ουκ ολίγες φορές μπαίνεις ΕΔΩ μέσα και χυδαιολογείς ως κοινός φασίστας κι υπάνθρωπος χωρίς ΚΑΜΙΑ Παιδεία!!! Κι αντι επιτέλους να σκάσεις και να πάρεις τα βρεμένα σου και να φύγεις [μετά που σου διαγράψαμε και σχόλια μερικές φορές], κατηγορείς ΑΛΛΟΣ ότι φωνασκούν όταν ΕΣΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ αρθρώσεις λόγο με περιεχόμενο για να πεις κάτι ουσιαστικό και παραγωγικό ή να προσπαθήσεις έστω να κάνεις συζήτηση ή να λάβεις μέρος σ’ αυτήν!
Μα τι επίπεδο έχεις επιτέλους; Για πες μας, [αν τα καταφέρεις], συμφωνείς ή διαφωνείς με τα μηνύματα του ποιήματος; Έχεις άποψη πάνω σ’ αυτό; Δουλεύει το μυαλό σου για να μπορέσεις να πεις κάτι έπ’ αυτού; Μπορείς να αρθρώσεις λόγο όπου πέραν από σύμφωνα να έχει και φωνήεντα ούτως ώστε να μπορούν να σχηματιστούν λέξεις κι ακολούθως προτάσεις που να βγάζουν νόημα και να μπορούν να βοηθήσουν στο διάλογο και στην συνεννόηση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος και θρησκείας; Λυπάμαι, αλλά φαίνεται ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως!!! [Ναι, ξέρω κι ΕΓΩ φωνασκώ].

Θα επανέλθω ...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/9/2009 – 8:04 μ.μ.

αιολος είπε...

Επειδή θέλω να βοηθήσω τον ΑΣΤΡΑ στις εκπομπές του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα σε συμβούλευα να πρότεινες η κα αυτή που απήγγειλε το ποίημα αυτό να απαγγέλλει και την πιο κάτω διήγηση:

Οι ελθόντες χθες αιχμάλωτοι ανήκουν εις όλας σχεδόν τας μεραρχίας και τους σχηματισμούς του εις την Μικράν Ασίαν αιχμαλωτισθέντος Ελληνικού Στρατού, οι περισσότεροι όμως εξ αυτών είνε στρατιώται της ΧΙ Μεραρχίας της αιχμαλωτισθείσης εις τα Μουδανιά. (σ. Αυτοί να μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα παραδόθηκαν χωρίς κανένα λόγο απολύτως αμαχητί στους Γάλλους των Μουδανιών, οι οποίοι τους πάσαραν στους Τούρκους) Μας αφηγούνται τα της ζωής των εις την αιχμαλωσίαν, ζωής αδιακόπου ξύλου, εργασίας και νηστείας και μας λέγουν ότι όλοι οι αξιωματικοί της ΧΙ Μεραρχίας κρατούνται ακόμη εις Κιρκ Σεχήρ απογυμνωθέντες και αυτοί όλων των ρούχων και ενδυμάτων των, γυμνοί, πεινώντες, πάσχοντες.

Οι Τούρκοι εφόνευσαν και εξακολουθούν να φονεύουν πάντα αιχμάλωτον στρατιώτην τον οποίον ήθελον ανακαλύψη ότι είνε Μικρασιάτης, δυστυχώς δε εις το έργον των αυτών βοηθούνται υπό αριθμού Βουλγαροφώνων αιχμαλώτων στρατιωτών μας, οι οποίοι λησμονήσαντες το προς την Ελλάδα καθήκον των, γίνονται οι καταδόται των συναιχμαλώτων των. Οι ανακαλυπτόμενοι ότι κατάγονται εκ Μικράς Ασίας απαγχονίζονται άνευ διαδικασίας προ των ομμάτων των άλλων αιχμαλώτων.
Η τύχη μας θα ήτο πλέον φρικιαστική και απαισία, αν δεν μας εβοήθουν οι Κιρκασιακοί πληθυσμοί και δεν επεβάλλοντο και εις τους Τούρκους να μας φέρωνται καλλίτερα. Πολλοί Κιρκάσιοι των περιφερείων Πανόρμου και Μπαλουκεσέρ μας έδιδον ενδύματα και τροφήν, αλλά οι Τούρκοι και αι γυναίκες των μας τα άρπαζαν και μας άφηναν πάλι ξυπόλυτους και με μόνο ένα κουρέλλι υποκαμίσου και ένα κομμάτι εσώβρακο . . .
αντί πάσης άλλης τροφής ελάμβανον ένα ή μισό κουτί σαρδελλών πληγούρι και όλα τα ενδύματά των τους αφηρέθησαν καθώς και τα υποδήματα και επέρασαν όλον τον χειμώνα με μόνο τα εσώρρουχα και ξυπόλυτοι. Τα ράκη τα οποία φέρουν οι αιχμάλωτοι, ράκη ενδυμάτων με είκοσι και τριάντα μπαλώματα ή κάθε ενδυμασία, τους τα έδωσαν οι Τούρκοι εις την Σμύρνην εις την οποίαν συγκεντρώθησαν δια να έλθουν εις τας Αθήνας. Το ξύλο τουναντίον, ξύλο ανηλεές, δεν έλειψεν ούτε επί μίαν ώραν, πλείστοι δε εκ των αιχμαλώτων καθημερινώς υπέκυπτον και υποκύπτουν εξ αυτού.


...................


ΠΑΣΑ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ 1974 ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΩΜΑΤΙΚΗ.

αιολος είπε...

Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα από την σύγχρονη ελληνική ιστορία για την αντιμετώπιση που είχαν όσοι Έλληνες στρατιώτες παραδόθηκαν στους Τούρκους.

Το 1974 και οι 2.000 αρχικά αγνοούμενοι είναι νωπά ακόμα.

Αλλά αυτά που έγιναν το 1922 στη Μικρασία είναι ανήκουστα. Στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-3 μόνο στην Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα πιάστηκαν 30,000 και 35,000 Τούρκοι αιχμάλωτοι από τον ελληνικό στρατό. Ακόμα και στην μικρασιατική εκστρατεία υπήρχαν πάνω από 10,000 Τούρκοι αιχμάλωτοι και κάποιες χιλιάδες και στην Κύπρο. Αυτοί όλοι επέστρεψαν πίσω κανονικά σύμφωνα με τις συνθήκες.

Αυτά τα άτιμα υποκτήνη επέστρεφαν πίσω μόνο ένα ποσοστό αιχμαλώτων, όσους ήθελαν (τους μισούς συνήθως πάνω κάτω και αφού είχαν υποστεί τα πάνδεινα προηγουμένως).

αιολος είπε...

Να θυμηθείτε όταν οι τούρκοι αδελφοί σας θα βιάζουν στο μέλλον τις μανάδες και τις αδελφάδες σας αν δεν βιάζουν και εσάς, να βάλετε από τον ΑΣΤΡΑ την κα Πόπη Αβραάμ να απαγγείλει το ποίημα της Neriman Kahitγια με την Κλεοπάτρα, καλύτερα ακόμα θα είναι το απαγγέλετε οι ίδιοι κατά την στιγμή του βιασμού σας.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος
@AIOLO
Δεν σου κάνανε καλή θεραπεία στο ΔΑΦΝΙ, κόπιασε σε μένα, 155 ηλεκτροσιόκ κ θα σου περάσει ο κρετινισμός κ η ηλιθιότητα.

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου ΑΝΕΥ αν χρειαστεί διηγήσεις και άλλες σαν αυτή που σου έστειλα είμαι πρόθυμος να σου στείλω όσες θες.

επί παραδείγματι :


O επί του ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ιατρός Μπίσιας Ευάγγελος εξηγεί: «Είνε αίσχος πρωτάκουστον δια την υγιειονομικήν ιστορίαν η κατάστασις των ατυχών αυτών θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Και χασάπηδες ακόμη θα έκαναν επιστημονικωτέρας τας εγχειρήσεις των επί των ασθενούντων ζώων των. Με την ελάχιστην πρόφασιν μιας οιασδήποτε πληγής, ήτις ηδύνατο να θεραπευθή ευκολώτατα και χωρίς χειρουργικήν επέμβασιν, οι Τούρκοι ιατροί ηκρωτηρίαζον τους Έλληνας αιχμαλώτους κατά τον μάλλον απάνθρωπον και τον μάλλον φρικώδη τρόπον, αποκόπτοντες πόδα ολόκληρον, αντί του δακτύλου και μη διστάζοντες να βγάλουν και μάτια ακόμη. Έχομεν πέντε, των οποίων εξώρυξαν τους οφθαλμούς χωρίς καμμίαν ανάγκην! Ενός αναπήρου μάλιστα επειδή μετά την εγχείρησιν του ποδός του εφώναξεν από τον πόνον, του έβγαλε το μάτι ο Τούρκος νοσοκόμος, με την λαβίδα, την οποίαν εκρατούσεν. Εις Ελβετός ιατρός, όστις είδε τους αναπήρους επιβιβαζομένους και εξήτασε τα τραύματά των εχαρακτήρισε την κατάστασιν των τουρκικών νοσοκομείων ως καταισχύνουσα όλην την ιστορίαν του υγιειονομικού κλάδου! Φαντασθήτε ότι τα περισσότερα οστά των εγχειρισθέντων εξέχουν τόσον ανωμάλως, ώστε να προκαλούν την ανατριχίλαν και εις τον απαθέστερον ιατρόν χειρούργον. Και αυταί αι ραφαί των ακόμη και αι άλλαι εγχειρίσεις έχουν ανάγκην και νέας χειρουργικής επεμβάσεως! Αλλά πλέον η πρωτότυπος και ενδεικτικός της υγιειονομικής μερίμνης των Τούρκων είνε ο τρόπος της αλλαγής επιδέσιμων των. Φαντασθήτε ότι όταν επρόκειτο να κάμουν αλλαγάς επιδέσμων, τους έβαζαν όλους μέσα σε μαστέλλα γεμάτα νερό και αυτό όχι δυιλισμένον, τους έπλενον τα τραύματα χωρίς καμμίαν χρήσιν οξυζενέ ή άλλου αντισηπτικού και τα επέδενον με τους ιδίους επιδέσμους»


Με τις υγείες σας συντροφοι.

Επ ευκαιρία ο Ψυχίατρος σχολιαστής τι φάρμακα θα έδινε στους τούρκους αυτών των διηγήσεων;

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Παρ’ όλο που κανονικά ΔΕΝ θα ‘πρεπε ν’ ασχοληθώ με τις κακεντρέχειες, τα μισάνθρωπα και μισαλλόδοξα σχόλια σου και τις αρρωστημένες αφηγήσεις που παραθέτεις [μα πόσο μίσος και εμπάθεια έχεις μέσα σου – καλά και δεν αυτοδηλητηριάζεσαι!], εν τούτοις θα σε τιμήσω τζιαι ΣΕΝΑ με 2-3 σχόλια ΜΟΥ:

1. Κατ’ αρχάς θα σε παρακαλούσα να τεκμηριώσεις γιατί αποκαλείς [εμπαθώς] το κείμενο της ανάρτησης μου «φιλοτουρκικό» [σχόλιο σου ώρα 7:52 μ.μ.]; Μα τόσο πολύ ελάσκαρε η βίδα σου που [=από]το μίσος που δεν μπορείς να στραωθείς [να δεις] τζιαι να αναγνωρίσεις [στους στίχους ενός ποιήματος] τις πανανθρώπινες έννοιες και αγωνίες των μανάδων για τα παιδιά τους και για το φόβο τους μην χαθούν άδικα των αδίκων στον πόλεμο!!!

2. Το σχόλιο σου με ώρα ανάρτησης 8:19 μ.μ. είναι χυδαίο, εμετικό και δείχνει πόσο κακός, πίκρης και χαιρέκακος άνθρωπος είσαι!!!

3. Θεωρείς τα σχόλια που περιέχουν χαρακτηρισμούς [προς τον οποιοδήποτε] του τύπου “λούγκρα”, “ανθέλληνας” και άλλα [όπως τα εμετικά δικά σου] είναι σχόλια που προωθούν τη συζήτηση;

[Ακολουθεί η συνέχεια ...]

Anef_Oriwn είπε...

@ Αίολος,
[Β΄ Μέρος]

4. Πιο κάτω παραθέτω απόσπασμα από αυτοβιογραφικό βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη, για την “ανωτερότητα” του ελληνικού γένους, φυλής, έθνους ή ότι διάολο άλλο θέλουμε ονομάσουμε τους εαυτούς μας [απλώς για να του τονίσω ότι ο πόλεμος κάνει τους ανθρώπους απάνθρωπους]:
“Σαν έφεξε, βάρεσε η σάλπιγγα συναγερμό πάνου απ’ το χαμηλό λασπωμένα λοφάκι του χωριού. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι οι αιχμάλωτοι άντρες και κατόπι ντουφεκίστηκαν. Κάθε ενωμοτία έστηνε αντίκρυ της πεντέξι και τους θέριζε. Βρέθηκα αντίκρυ στο γέρο. Είχε μερικές μελανιές στο πατριαρχικό του πρόσωπο και ψιθύριζε ολοένα προσευχές. Τα μεταξωτά του γένια ανέμιζαν απαλά στον αγέρα. Το πιο μεγάλο καλό που θα μπορούσα να του κάνω ήταν να τον σκοτώσω αμέσως και τελειωτικά, για να μην τυραγνιέται σα μερικούς που σπάραζαν σαν τα βουβάλια χτυπώντας τις απαλάμες στο χώμα. Είχαμε κάτι θαυμάσια μάνλιχερ τότες, ολοκαίνουργα. λαφριά κι ευθύβολα, πού βαρούσες πεντάρα με δαύτα. Τόνε σημάδεψα στο κούτελο, ανάμεσα στα ολάσπρα φρύδια του. Σήκωσε απάνω μου τα γαλανά μάτια του και με κοίταξε γαλήνια. θαρρείς πως ένιωσε την οπτική σκοπευτική μου γραμμή ν' ακουμπά σαν κάτι στερεά πάνου στο κούτελό του.
Τράβηξα τη σκαντάλη και σωριάστηκε μονοκόμματα σαν αστραποκαμμένος στη λάσπη. Μια ψιλή κόκκινη κορδελίτσα κύλισε απ' το κούτελό του πόνου στο ήσυχο πρόσωπο, και λεκέδιασε τα χιόνια της γενειάδας του.
Σαν τέλειωσαν οι εκτελέσεις ανοίχτηκε το τζαμί για νάβγουνε τα μαντρισμένα γυναικόπαιδα. Κατόπι βάλθηκε φωτιά στα χωριό. Οι φαντάροι τρέχανε με γκαζοτενεκέδες και περεχούσανε πετρέλαιο τα σπίτια. [...] Μαυροκόκκινες φωτιές βγάλανε τις πεινασμένες γλώσσες τους απ' τα ξυλένια πορτοπαράθυρα, ανεμίζοντας σαν παράξενες κουρελιασμένες σημαίες πάνου στα καφασωτά. Ο καπνός της πυρκαγιάς ανακατεβότανε μέσ’ τη σκοτεινή αντάρα. Ξεκινήσαμε να φύγουμε. Ξαφνικά μες από ένα σοκάκι χύμηξαν, ένα ξεφρενιασμένο πλήθος, τα μωρά και σι γυναίκες που είχανε κλεισμένες μες το τζαμί και τις ξαπολύκανε. Ούρλιαξαν και τρέχανε προς τα πτώματα. Ήτανε χωρίς γιασμάκ, ξεστηθωμένες σαν άγριες μαινάδες. Τα μάτια τους ήτανε τεράστια ανοιγμένα απ' την τρομάρα και τα μαλλιά τους πετούσανε πίσω σα μαύρα ζωντανεμένα σερπετά. Τρέχανε προς το λόφο, μες απ το γλιστερό καλντερίμι του χωριού, για να ψάξουνε μες τα στρωμένα κουφάρια να γνωρίσουνε τους δικούς τους.
Από τότες χρόνια πέρασαν και διαβαίνουν ολοένα. Όμως μέσα μου κάθεται μια κρύα γαλάζια ματιά. Τη νιώθω που απόμεινε μέσα μου ακίνητη, στυλωμένη και αθάνατη. Ζει και κυκλοφορεί μέσα στο αίμα μου, σα μόλεμα και σα μαράζι. Και θαρρώ πως μόνο μαζί με την ψυχή μου θα φύγει από πάνω μου”.


Οι παραπάνω γραμμές δημοσιεύθηκαν πριν από ογδόντa τόσα (το 1928), στη συλλογή “Διηγήματα” ενός άσημου ακόμη μυτιληνιού πεζογράφου ονόματι Στρατής Μυριβήλης και αποτελούν εν πολλοίς αυτοβιογραφική περιγραφή. Περιέγραφαν το κάψιμο ενός τουρκικού χωριού της Πτολεμαΐδας - που τότε λεγόταν ακόμη Καλάρια - και τη μαζική εκτέλεση των αρρένων κατοίκων του από τον προελαύνοντα ελληνικό στρατό, τον Νοέμβριο του 1912 [κατά τον πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο]. Στις αμέσως προηγούμενες σελίδες, ο αφηγητής περιγράφει το βιασμό δυο νεαρών κοριτσιών απ' τους συντρόφους του, με προτροπή και υπό την καθοδήγηση του ανθυπασπιστή της διμοιρίας αμέτοχος ο ίδιος σ' αυτή την αγριότητα, αλλά και χωρίς να “κάνει τίποτα γενναίο” για να την αποτρέψει, θα βρεθεί το επόμενο πρωί στο εκτελεστικό απόσπασμα που τουφεκίζει τον ηλικιωμένο πατέρα τους.

Από ΜΕΝΑ ΟΥΔΕΝ άλλο σχόλιο!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/9/2009 – 10:17 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Με τις διαστάσεις που έχει πάρει η συζήτηση του θέματος που προέκυψε από την ηλίθια και χυδαία έκφραση “συλικονάτη γκόμενα” του Ανώνυμου [ημερ. Κυριακή, Σεπτέμβριος 06, 2009 10:27:00 μ.μ.], αναγκάζουν κι ΕΜΕΝΑ (ως Blogοδεσπότη], προσθέσω ακόμα λίγα λόγια – είχα σκοπό να το κάνω νωρίτερα, αλλά με καθυστέρησαν άλλα συμβάντα που έχρηζαν σχολιασμού. [Πάντως να δηλώσω ότι προσυπογράφω τα όσα λέει η Αμαδρυάδα επί του θεμιτός].

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι [παρ’ όλο που έκρινα το εν λόγω σχόλιο ως απαξιωτικό και] είχα αρχικά σκεφτεί να το διαγράψω, στο τέλος το άφησα κάνοντας μια παρατήρηση για την ορθογραφία της λέξης “συλικονάτη θέλοντας να τονίσω τη γενικότερη πνευματική ένδεια [τη ασχετοσύνη, την αμάθεια και την αμορφωσιά] αυτών των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν και τους έξυπνους και τους ξερόλες ... Και τούτο το κάνουν όχι μέσα από τις γνώσεις και τις ικανότητες, αλλά χρησιμοποιώντας χυδαίες και απαξιωτικές “ατάκες”, δείγμα κι αυτό της υπεροπτικής φασιστικής τους νοοτροπίας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σταθώ για λίγο και στην προσφιλή “ad hominem” [όρος που οφείλω να πω ότι έμαθα από το blog των Ακατονόμαστων] τακτική ορισμένων, όπου αντί να επιχειρηματολογήσουν και να αντικρούσουν απόψεις με αντι-επιχειρήματα προσπαθούν να πλήξουν και να μειώσουν το άτομο που εκφράζει αυτές τες απόψεις.
Στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος Ανώνυμος [συμπεριλαμβανόμενων κι αυτών των οποίων διέγραψα τα σχόλια και που προφανώς είναι ΕΝΑΣ – ο ίδιος και ο αυτός] αντί να προσπαθήσει να συζητήσει τα του ποιήματος [κυρίως τα μηνύματα ειρήνης και συναδελφοσύνης που εκπέμπει], μάχεται [ως συνήθως] με εξυπνοβλακίστικες ατάκες και χυδαιότητες να εκτρέψει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον άλλων επισκεπτών αλλαχού ή και να την εκφυλίσει!
Τι άλλο από χυδαιότητα είναι η προσωπική απαξίωση ενός ατόμου και η προσβολή της σαν γυναίκας και ηθοποιού. Ενορχηστρωμένη η προσπάθεια από τους κατινιστές Ανωνύμους [που βρήκαν και εκτάκτως σύμμαχο καλό τον σαχλο-εμετικό Αίολο να μιλά για βιασμούς!] και οι οποίοι έχουν ως απασχόληση τους την προσωπική ζωή του καθενός Δεν φείδονται μάλιστα φαλλοκρατικών εκφράσεων του τύπου “γκόμενα”. [Κάθε γυναίκα αποτελεί κατα τη γνώμη τους μια εν δυνάμει γκόμενα!].

Άντεεεεε ....

Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/9/2009 – 11:35 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΙΟΛΟΥ

ΕΟΚΑ Β ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ!

Αμαδρυάς είπε...

Αίολε,

Αν βρεις και κάτι πιο φρικιαστικό, θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Όση περισσότερη φρίκη, τόσο περισσότερος ο πατριωτισμός.

Η φρίκη δεν απελευθερώνει εδάφη, βεβαίως. Αντιθέτως, οι "μεγάλες ιδέες" και ποταμούς αιμάτων και φρίκης προκαλούν και πατρίδες χαρίζουν.

Η "λογική" αυτή οδηγεί στον παραλογισμό. Δηλαδή, στην εκ των υστέρων-μα πολύ υστέρων- "διόρθωση" της ιστορίας, των αποτελεσμάτων των φρικτών λαθών ή συνειδητών πράξεων που οδήγησαν σε τραγωδίες.

Γιατί δεν εισηγείσαι τον νέο πόλεμο για πάρσιμο της Μ. Ασίας, αφού επικαλείσαι τις συνέπειες εκείνης της καταστροφής;
Εδώ στην Κύπρο αποφασίζουμε εμείς. Η Ελλάδα πάντως σύσσωμη συμπαρίσταται σ΄αυτό που γίνεται εδώ.

Προτείνεις να βάζουμε κάτω καταλόγους θυμάτων και εγκλημάτων πολέμου, για να λύνουμε εθνικά προβλήματα δεκαετίες κατόπιν!

Μα με τον Ινονού δεν υπόγραψε σύμφωνο φιλίας μες την ίδια την Άγκυρα ο Βενιζέλος 8 χρόνια μετά απ΄αυτά που περιγράφεις; Κι αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι αυτόν που η επίσημη ελληνική ιστορία κατέταξε ως "εθνάρχη"; Δε συνυπολόγισε τα εγκλήματα αυτά;

Δεν είναι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που κηρύττουν τη συνύπαρξη με τη γείτονα και το διάλογο ως τη μέθοδο επίλυσης των διαφορών; Γιατί δεν τα λες στους Έλληνες αυτά που μας λες εδώ; "Τ΄αδέρφια μας" (εμάς Κύπριοι είναι, ζουν αιώνες εδώ) είναι και δικά σου. Αφού κι ο πρωθυπουργός σας χτες μόλις, στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσ/κης) που τον άκουσα, υποστήριξε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το διάλογο μαζί της, πέρα απ΄το ότι δήλωσε μη ικανοποιημένος απ΄τα βήματα που έγιναν.

Γιατί δεν εισηγείσαι τον πόλεμο λοιπόν , να παρθεί πίσω το αίμα που χύθηκε; Προεκλογική είναι, μπορείς να το καταθέσεις στο ΛΑΟΣ και να χαραχθεί η νέα στρατηγική. (Πού ξέρεις κι αυτή η φοβερή προσωπικότης με τα υψηλά ιδεώδη, ο Ψηνάκης, μπορεί να μπει μπροστά στην εθνική εκστρατεία.)

Υπάρχουν και πιο πρόσφατα εγκλήματα απ΄αυτά που παραθέτεις, όπως οι γενοκτονίες και οι βαρβαρότητες της φασιστικής Γερμανίας. Και με τους Γερμανούς τώρα συνυπάρχεις και συ κι όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι, μες την Ευρωπαϊκή μας Ένωση και υπακούμε, μάλιστα, στις πολιτικές της ισχυρής Γερμανίας.

Όσο για το σχόλιό σου των 8;19, έχω να σου πω ότι είναι χυδαίο, αρρωστημένο και θάπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτό. Είμαι σίγουρη πως τέτοια ψυχοσύνθεση διέθεταν όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν σε εγκλήματα σαν αυτά στα οποία αναφέρεσαι. Κράτα για τον εαυτό σου τις διεστραμμένες σκέψεις σου. Ο πολιτισμός έχει αφήσει αυτό το είδος ανθρώπου έτη φωτός πίσω.

Όπως καταλαβαίνεις ο χώρος εδώ δε θα ήταν χώρος δια-λόγου ελλόγων όντων αν όλοι πέφταμε στο χυδαίο επίπεδο του σχολίου σου, μιλώντας για σένα, τις μανάδες κι αδερφές σου...

αιολος είπε...

Συμπαθέστατε ΑΝΕΥ με ρωτάς που βλέπω ότι : "το κείμενο της ανάρτησης μου «φιλοτουρκικό»" !!!!!!!!!!!!

Με την ίδια αφέλεια σε ρωτώ και εγώ γιατί θεωρείς "κακεντρέχειες, μισάνθρωπα και μισαλλόδοξα σχόλια μου και αρρωστημένες αφηγήσεις που παραθέτω;" !!!!!!!!! σου παρέθεσα διηγήσεις στρατιωτών μας από την "φιλοξενεία" των τούρκων αδελφών σας που η κακεντρέχεια; Όσο αφορά για τους χαρακτηρισμούς μισάνθρωπα, και αρρωστημένα αυτά αφορούν τους τούρκους.

Φίλε μου σκοπός μου ήταν να δείξω στους αναγνώστες σου (όσοι έχουν μυαλό να καταλάβουν ) ότι οι τούρκοι δεν είναι ένας λαός ποιητών όπως θες να τους παρουσιάσεις αλλά ΚΤΗΝΗ.

αιολος είπε...

Την διήγηση αυτή του Στρατή Μυριβήλη μου την έχεις ξαναβάλει, ο πόλεμος έχει φρίκη και φρικτά πράγματα κάνουν όλοι και οι Έλληνες (κατ εξαίρεση), οι τούρκοι την φρίκη την έχουν στην ίδια την ιστορία τους.

Το γεγονόςε ότι μου βάζεις το ίδιο και το ίδιο κείμενο δείχνει την σπανιότητα τέτοιων περιστατικών στην ιστορία μας.

Θα ήθελα λοιπόν να σου παραθέσω μια διήγηση από την ΑΥΓΗ (όταν η εφημερίδα αυτή ήταν το όργανο του ΚΚΕ στην Ελλάδα) πριν το κίνημα της 21/4/1967 δείχνει πως συμπεριφέρθηκαν οι αδελφοί σας σε ένα άλλο αιχμάλωτο πολέμου..........


« Ζων ο κατάδικος ετίθετο επί ανεστραμμένου σάγματος ύπτιος, δεμένος χείρας και πόδας, δύο ρωμαλέοι δήμιοι εκάθηντο επ αυτού, τρίτος εστήριζεν εις τον πρωκτόν ξύλινον οβελόν όμοιον με τας σούβλας ας μεταχειριζόμεθα δια το ψήσιμον των αρνιών του Πάσχα, και τέταρτος δια σιδηράς ή ξυλίνης σφύρας εκτύπα του οβελού το οπίσθιον, εωσούν η ακωκή εξήρχετο εκ της κεφαλής ή θατέρας των ωμοπλατών καθ ην τυχαίως ελάμβανεν διεύθυνσιν. Εάν ο οβελός εξήρχετο εκ της αριστεράς ωμοπλάτης ο ούτω βασανιζόμενος απέθνησκε μετ’ ολίγον, εάν δε εκ της δεξιάς έζη και τρεις και τέσσερας ημέρας. Τρεις όλας ημέρας εβασανίσθη ούτως ο αείμνηστος Διάκος και ήθελεν βασανισθη έτι πλέον εάν οίκτου δεν τω έθραυε δια σφαίρας το κρανίον εις άτακτος».

http://igaiolos.blogspot.com/2008/01/blog-post_07.html

Και όπως είπαν: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου Ανώνυμε προφανώς δεν είμαστε συναγωνιστές, προφανώς είσαι προβοκάτορας (φρούτο που τόσο καρποφορεί στην Κύπρο), προφανώς δεν χρειάζομαι σαπούνι από λίπος κομμουνιστών, για την ΕΟΚΑ Β δεν έχω γνώση και φυσικά δεν είμαι διατεθειμένος με ενημερώσουν για τις ημέρες της μισέλληνες.

αιολος είπε...

Αμαδρυάς

Θέλω να είμαι "ιπποτικός" με τις κυρίες, ξεκίνησες μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και κατέληξες σε βρισιές, θα σου απαντήσω λοιπόν ......

Δεν φέρνει ο πατριωτισμός την φρίκη μη σε ξεγελούν πχ δεν είχαν πατριωτισμό οι άνθρωποι των σπηλαίων (Homo erectus και sapiens) όταν πολεμούσαν τον άνθρωπο του Nederland, η επιβίωση προΰπαρχε της πατρίδας.
Η υπεράσπιση των ομοίων μας είναι ιδέα που δεν θέσπισα εγώ και δεν θα εξαλείψει το ΑΚΕΛ.
Μέσα στον διαρκή πόλεμο για την επιβίωση των λαών υπάρχει και η λογική να πείσουμε τον αντίπαλο για τις αγαθές μας προθέσεις σε αυτή την στρατηγική υπάρχουν δύο ειδών σύμμαχοι :

Οι προδότες και
Οι αφελείς

Προδότες είναι όσοι ενσυνείδητα υποσκάπτουν την προσπάθεια άμυνας του έθνους και αφελείς είναι οι συνοδοιπόροι που τους έχει "λασκάρει" για διάφορους λόγους.

Αυτά ως προς τις τρεις πρώτες ενότητές σου.

Για μένα η υπόθεση Μ Ασία φυσικά δεν έχει κλείσει, όπως δεν έχει κλείσει και η υπόθεση Κερύνεια. Έσεται ήμαρ..........

Εκεί στην Κύπρο πιστεύεται ότι οι Ελλαδίτες είναι μαλάκες, γράφεις:

"Εδώ στην Κύπρο αποφασίζουμε εμείς. Η Ελλάδα πάντως σύσσωμη συμπαρίσταται σ΄αυτό που γίνεται εδώ."

Δηλαδή γιατί εγώ πρέπει να χάσω τον γιό μου σε ένα πόλεμο, για να υπερασπιστεί τις αποφάσεις σας; Ξέρεις με τι μοιάζει αυτό; "Η ΠΙΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ".

Συμπαραστεκόμαστε εμείς στους ε/κ και η Τουρκία στους τ/κ διότι τους θεωρούμε ομοεθνείς μας, αν νομίζεται ότι σας συμπαραστεκόμαστε επειδή είστε ομορφόπαιδα και απότομα σας συμπαθήσαμε γελιέστε σας συμπαραστεκόμαστε μόνο διότι σας θεωρούμε Έλληνες όπως θα συμπαραστεκόμασταν στον Καλαματιανό , τον Βολιώτη, τον Κοζανίτη και τον κάθε Έλληνα, αν εσείς δεν είστε Έλληνες ξεκαθαρίστε το να μη ξοδεύουμε τον παρά μας (που είναι λίγος και τον δίνουμε από το υστέρημά μας) και την νεολαία μας και βρείτε τα με τα αδέλφια σας τ/κ που θέλουν τους τούρκους και νοιώθουν τούρκοι.

Η συνθήκη Ινονού Βενιζέλου είναι κάτι που δεν υπάρχει χώρος να την ανοίξω, αλλά αν επιμένεις ....... εδώ είμαι (σιγά το επιχείρημα που βρήκες). Και επ ευκαιρία ο Βενιζέλος για σας σαν Έλληνες δεν είναι "Εθνάρχης"; Για δεν είστε Έλληνες; Τώρα τι είπε στην ΔΕΘ ο Καραμανλής έχω να σου πω ότι :

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

Τι δουλειά έχει τώρα το ΛΑΟΣ σε αυτή την συζήτηση, μήπως θες να πεις ότι είμαι εθνικιστής ΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.

Αν ψάχνεις για εγκλήματα σε πληροφορώ ότι περισσότερα από του Χιτλερικούς εγκλήματα έκαναν οι κομμουνιστές, μήπως θες να παραθέσω γεγονότα και αριθμούς;

Στις βρισιές δεν θα απαντήσω δεν υπάρχει λόγος εξ άλλου, εγώ δεν μισώ κανένα, ιδέες πολεμώ όχι ανθρώπους.

Anef_Oriwn είπε...

Εμπαθέστατε και μισαλλόδοξε Αίολε,
Μια ζωή αφορίζεις, χυδαιολογείς και χαιρεκακείς! Σου το ‘χω ξαναπεί [παρ’ όλο που προσπαθείς να το διαψεύσεις στο τελευταίο σχόλιο σου προς την Αμαδρυάδα]. Έχεις μίσος μέσα σου, που σου δηλητηριάζει την ψυχή και σε κάνει να είσαι συνεχώς επιθετικός και εριστικός και να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τους ανθρώπους!!! Φαίνεται πως αυτό το μίσος τελικά δίνει νόημα ΚΑΙ στη ζωή σου! Είναι ανθρώπους που μισείς και πολεμάς κι όχι ιδέες όπως διατείνεσαι!

Πέραν τούτου δεν μπορεί αντιληφτείς [ο ρατσισμός σου, η μισαλλοδοξία και η εμπάθεια σου δεν σ’ αφήνουν να δεις] ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΛΑΟΙ, αλλά κακές και στυγνές είναι οι εξουσίες! Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν [όπως η έλλειψη παιδείας, ο φανατισμός, ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φονταμενταλισμός] βοηθούν αυτές τες εξουσίες να υποτάσσουν πρώτα τους δικούς τους λαούς και να τους μετατρέπουν σε άβουλα και πειθήνια όργανα τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, τόσο μέσα στην ίδια τους την χώρα τους όσο και στις γειτονικές ... Και καθόλου παράξενο και παράδοξο που κάποιοι μετατρέπονται και σε ανθρωπόμορφα ΚΤΗΝΗ. Και αυτούς θα τους βρει παντού σ’ όλους τους λαούς, αλλού περισσότερους και κάπου αλλού λιγότερους. Ας μην ξεχνάμε τι ΚΤΗΝΗ έβγαλε η [ναζιστική] Γερμανία [του Χίτλερ] με το ψηλό επίπεδο πολιτισμού τόσο παλαιότερα όσο και σήμερα! [Ποιος μπορεί αν ξεχάσει τα στρατόπεδα συγκεντρώσεις κι ότι εγκληματικό, απάνθρωπο και φρικτό γινότανε εκεί μέσα].

Κανονικά το σχόλιο σου στο οποίο αποκαλείς τους τούρκους ΚΤΗΝΗ, θα ‘πρεπε να το διαγράψω [ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΩ ΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ], όχι γιατί είμαι φιλότουρκος, όπως υπαινίσσεσαι [δεν με απασχολεί όπως κι αν με αποκαλέσεις], αλλά γιατί ΔΕΝ δέχομαι απαξιωτικούς, μισαλλόδοξους και εμπαθείς χαρακτηρισμούς για τον οποιοδήποτε λαό [είτε αυτοί είναι οι τούρκοι, οι εγγλέζοι, οι γερμανοί, οι εβραίοι, οι σκοπιανοί ή οι αλβανοί]!!! Γι’ αυτό κι τέτοιες εκφράσεις να τις φυλάς για εκεί που τες ανέχονται [στο σπίτι ή στη δουλειά σου] ή για εκεί που μπορεί να σε χειροκροτούν κιόλας [στες συνάξεις του ΛΑΟΣ]!

Εγώ πάντως θα σε απαλλάξω από την υποχρέωση να μου συμπαραστέκεσαι [και αν θυσιαστείς για ΜΕΝΑ] πληροφορώντας ΣΕ ότι σύμφωνα με τες τελευταίες ανακαλύψεις μου ψάχνοντας τες καταβολές μου και το γενεαλογικό μου δέντρο, εντόπισα ότι πρέπει αν είμαι απόγονος των Φοινίκων και των Περσών!!!

[Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι ετοιμάζω κείμενο για το μεγαλύτερο όνειδος ης σύγχρονης Ελλάδας, το Κολαστήριο της Μακρονήσου, μέσα από τις αφηγήσεις του Μακρονησιώτη Μίκη Θεοδωράκη (τον όποιο, αν δεν κάνω λάθος, σε κάποια παρέμβαση σου αλλού είχες πει κάποτε ότι εκτιμάς), όπου θα αποκαλύπτεται το εγκληματικό πρόσωπο που επέδειξαν τότε κάποιοι έλληνες – κτήνη προς τους ομοεθνείς τους! Αλλά αυτό η ανάρτηση μάλλον θα καθυστερήσει λίγο. Μια από τις επόμενες (αναρτήσεις) θα αναφέρεται στον πρόσφατο γάμο ελληνοκύπριας με τουρκοκύπριο!!!]

Anef_Oriwn
Τρίτη 8/9/2009 – 8:50 μ.μ.

Αμαδρυάς είπε...

Αίολε,

Άλλο είπα. Ότι εσύ αισθάνεσαι πως παραθέτοντας τη φρίκη υπερασπίζεσαι το έθνος, την πατρίδα. Και πως όποιος είναι υπέρ του κλεισίματος των πληγών, στερείται πατριωτισμού.

Βεβαίως εγκλήματα και εγκλήματα έγιναν στο όνομα του έθνους και της πατρίδας. Π.χ της ΕΟΚΑ Β΄, για την οποία, ενώ διατείνεσαι πως κατέχεις ιστορία, δήλωσες πως δε γνωρίζεις,( αλλά δε θα ήθελες και να σου μάθει ένας Ακελικός τι ήταν! Αν, ας πούμε στη μάθαινε ένας φασίστας, θα ήταν οπωσδήποτε εγκυρότερη πληροφόρηση!)

Μα πώς γίνεται να έχεις άποψη για όλα, για την πορεία του Κυπριακού, για τη νεότερη ιστορία της Κύπρου, για την τακτική που ακολουθείται, αλλά να αγνοείς το ρόλο της ΕΟΚΑ Β΄, των εθνικοφρόνων, Ενωτικών ; Σα να σου διαφεύγει αυτή η ασήμαντη λεπτομέρεια , μου φαίνεται.

Τον αντίπαλο, λοιπόν, δεν τον εξευμενίζουμε. Ή τον νικάμε, (αυτό ξέχνα το, οι φασίστες Ελλάδας-Κύπρου,δηλαδή οι προδότες, στους οποίους αναφέρεσαι κανόνισαν τα πράγματα το 74, κι ο νέος πόλεμος που νοσταλγείς δε φαίνεται) ή διαπραγματευόμαστε εκμεταλευόμενοι συγκυρίες και ευρύτερες συμμαχίες.

Εμείς αυτό το δεύτερο κάνουμε, αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος λαός της Κύπρου. Αφελείς είναι όσοι την ιστορία και την πολιτική τη βλέπουν ως κλασικά εικονογραφημένα, πάλι με χρόνια με καιρούς... η κόκκινη μηλιά...ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και γιούργια για τη Σμύρνη, ίσως. Αυτοί σίγουρα έχουν λασκάρει.

Δεν κατάλαβες και τι εννοούσα με το ότι η Ελλάδα συμπαραστέκεται. Ότι αναφερόμουν στη ΔΔΟ και τις συνομιλίες. Αυτή είναι εκπεφρασμένη θέση του Ελληνικού πολιτικού κόσμου και το ξέρεις πολύ καλά.
Αχρείαστα όσα γράφεις για πίτες, σκύλους και υποψήφια θύματα –μαλάκες ,κατά την έκφρασή σου.

Κανείς δε ζητά να σκοτωθεί κανένα παιδί , κανενός Έλληνα. Αρκετά σκοτώθηκαν το 74, με τις προδοσίες της χούντας και της άγνωστής σου ΕΟΚΑ Β΄. Κανείς δε ζητά να λύσει το πρόβλημα με πόλεμο. Όσοι ήθελαν απ το 60 ως το 74 αίμα Τουρκικό, πότισαν τη γη με αίμα άφθονο Ελλήνων και Κυπρίων. Τα παιδιά της Ελλάδας πολέμησαν εδώ, ηρωικά, και είναι το λιγότερο προκλητικό εκ μέρους σου να μας εγκαλείς να σου πούμε αν αναγνωρίζουμε την προσφορά τους. Προσπερνώ όσα λες για τον παρά σου, θεωρώντας το και προκλητικό και ιταμό.

Αμαδρυάς είπε...

Για το αν είμαστε Έλληνες, ε, δε θα δώσουμε εξετάσεις σε σένα περί αυτού. Δε νομίζω ότι αιμοδιψείς, πολεμοχαρείς, ρατσιστικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις, έχουν κάτι ελληνικό! Οι Έλληνες τα πολέμησαν αυτά, τα πλήρωσαν με θυσίες.

Για τ΄αδέρφια σου τους γείτονες Τούρκους, δε μας είπες, τόριξες στα αποφθέγματα.

Για τη συνθήκη Ινονού-Βενιζέλου,( που σιγά το επιχείρημα ,δηλαδή) που επισφράγισε τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μετά την καταστροφή, ούτε λέξη, όταν όλη σου η «επιχειρηματολογία» εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό, στηρίχτηκε ακριβώς στα γεγονότα της καταστροφής; Κι όταν μάλιστα το 2009 λες πως δεν έληξε η υπόθεση Μ. Ασία, για σένα ;

Και μην αντιστρέφεις το επιχείρημα, εγώ ανέφερα ότι ο Βενιζέλος , που θεωρείται Εθνάρχης , υπέγραψε ακριβώς σύμφωνο φιλίας. Εσύ ν΄απαντήσεις αν αναγνωρίζεις την πολιτική φιλίας με την Τουρκία, 7 χρόνια μετά την καταστροφή. Τα ρητορικά ερωτήματα αν είμαστε Έλληνες, άστα, πολύ φτηνιάρικα σήμερα.

Για τα εγκλήματα των φασιστών ούτε λέξη, αρκείσαι στα εγκλήματα των κομμουνιστών, τα συμψηφίζεις και τα προσπερνάς , με μια Γερμανική κατοχή στην ίδια την Ελλάδα; Κι εμένα τι μου το λες; Για τα εγκλήματα των Γερμανών μιλούσα και τη συνεργασία και Ένωση με τη σημερινή Γερμανία, στα πλαίσια της Ε.Ε. Γιατί ξεφεύγεις πάλι, βολεύει να πάμε τη συζήτηση στον κομμουνισμό;

Για το ποιος διακατέχεται από μίσος και εμπάθεια και «πυροβολεί» ανθρώπους, και λαούς, με χυδαίο τρόπο, μπορεί ο καθένας να το κρίνει .Εγώ μιλούσα για την ποίηση, συγκεκριμένα, όπως και οι άλλοι συνομιλητές.Με τον τρόπο που αρμόζει να μιλάμε γι αυτήν.

αιολος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αιολος είπε...

Δες Φοινικοπέρση ΑΝΕΥ τι λενε οι αδελφοι σου οι τουρκοι:

«Τα έθνη που απόμειναν από παλιά στην Αυτοκρατορία μας μοιάζουν με ξένα και βλαβερά χόρτα που πρέπει να ξερριζωθούν. Να ξεκαθαρίσουμε τη γη μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της επανάστασής μας.»

Αυτα τα ειπέ μορφωμενος τουρκος ο δρ. Σακίρ Μπεχαεντίν

Το Νεοτουρκικό Κομιτάτο «Ένωση και Πρόοδος» ιδρύθηκε το 1889 και διακυρησει:

«Η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα, όπου η μωαμεθανική θρησκεία και οι μωαμεθανικές αντιλήψεις θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται… Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της Τουρκίας. Και είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ. Αρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένοπλη βία… Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές τους οργανώσεις θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάθε μορφή αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την τουρκική αυτοκρατορία.»

Σε μια προκήρυξη που κυκλοφορεί η “Γερμανική Τράπεζα της Παλαιστίνης” γράφεται:
«Αν πεινούμε και υποφέρουμε εμείς οι Τούρκοι, αιτία είναι οι γκιαούρηδες που στα χέρια τους κρατούν τον πλούτο μας και το εμπόριό μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους. Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα τους. Σταματήστε κάθε δοσοληψία μαζί τους. Τι τη θέλετε τη φιλία τους; Ποιό το όφελος να συναδελφώνεστε και να τους προσφέρετε με τόση ειλικρίνεια την αγάπη και τον πλούτο μας…»

Στο άρθρο με τίτλο «Οθωμανοί εις τα όπλα» στις 13-10-1911 της εφημερίδας «Ηχώ» της Σαμψούντας:
«Ο ιερός πόλεμος είναι θεία εντολή, της οποίας η εγκατάλειψις εις τοιαύτην εποχήν είναι αδύνατος… Εμπρός αδελφοί, ας ετοιμασθώμεν από σήμερον να συγκρουσθώμεν μετά των εχθρών, να πίωμεν το αίμα των.»

Τον Δεκέμβριο του 1916 εκπονήθηκε από τους Τούρκους στρατηγούς Εμβέρ και Ταλαάτ σχέδιο εξόντωσης του άμαχου ελληνικού πληθυσμού του Πόντου που προέβλεπε: «Άμεση εξόντωση μόνον των ανδρών των πόλεων από 16-60 ετών και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικοπαίδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και εξόντωσης». Το πρόγραμμα ξεκίνησε 15 ημέρες αργότερα και εφαρμόστηκε κυρίως στις περιοχές της Σαμψούντας και της Πάφρας.

Αυτα ειναι μικρο δειγμα του τι κανει ο μορφωμενος τουρκος.

αιολος είπε...

Σύμφωνα με μια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 1915 είναι γραμμένα τα εξής:

«Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα …»

αιολος είπε...

Το δογμα των νεοτουρκων συντομα θα το εφαρμωσουν ΠΛΗΡΩΣ (διοτι το 1974 ειναι ο προλογος)΄στην Κυπρο, και δεν θα κανουν διαχωρισμο σε Ελληνοκυπριους και φοινικοπέρσες.
Το ιδιο λεπίδι σας περιμενει ολους........ με ευθυνη του ΑΚΕΛ πόυ ευνουχιζει τους ε/κ για αντισταση και επίβιωση.

αιολος είπε...

«Οι Τούρκοι εκτόπιζαν και εξώριζαν τους Ελληνες μέσα στην βαρύτερη κακοκαιρία, χωρίς να τους επιτρέψουν να παραλάβουν ούτε τρόφιμα, ούτε στρώματα. Τα κυβερνητικά όργανα που συνόδευαν τους εκτοπιζόμενους δεν επέτρεπαν στα θύματά τους να σταθμεύουν σε κατοικημένα μέρη, αλλά μόνο σε μέρη έρημα και εκτεθειμένα στις χειμερινές συνθήκες. Ο σκοπός ήταν διπλός: πρώτα να μην μπορούν να στεγασθούν και έπειτα να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα. Δεν επέτρεπαν για κανένα λόγο να δώσουν βοήθεια στους γέρους γονείς ή στα ανήλικα παιδιά και στους αρώστους, οι οποίοι εγκαταλείπονταν στα φαράγγια και στα δάση και πέθαιναν από την πείνα ή αποτελειώνονταν από την λόγχη των Τούρκων.

Σε διάφορα μέρη της χώρας ιδρύθηκαν λουτρώνες δήθεν για στρατιωτικούς λόγους. Τα κυβερνητικά και αστυνομικά όργανα που οδηγούσαν τους μετατοπιζόμενους εξανάγκαζαν τους δυστυχείς για λόγους δήθεν υγιεινής να λουσθούν. Εβαζαν κατά εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα λουτρά, γυμνούς με θερμοκρασία 40 βαθμών. Τα ενδύματα των δυστυχών ελεηλατώντο.

Όταν έβγαιναν από το λουτρό, τους εξανάγκαζαν να παρατάσσονται στο χιόνι και με θερμοκρασία κάτω του μηδενός και να περιμένουν επίσκεψη του αστυνόμου για καταμέτρηση, ο οποίος ποτέ δεν ερχόταν πριν από μία ώρα. Επειτα άλλη μία ώρα περίμεναν το γιατρό για ιατρική επιθεώρηση. Κατά την επιθεώρηση χαρακτηρίζονταν άρρωστοι οι νεώτεροι και υγιέστεροι, οι οποίοι θανατώνονταν κατά την αποστολή στο νοσοκομείο.»

αιολος είπε...

Λάμπος Mαυρίδης, από το Tεπέκιοϊ της Πουλαντζάκης
«Από τους 700 που βγήκαμε εξορία από το χωριό μας το 1916 γυρίσαμε 232 άτομα…
…Kανένα χρόνο μετά το γυρισμό μας από την εξορία (1916), κακήν κακώς, ζήσαμε. Ύστερα ο Tοπάλ Oσμάν ήρθε χαράματα και περικύκλωσε το χωριό με τους τσέτες του. Mάζεψαν τον κόσμο, έναν-έναν τους χωριανούς και τους έβαλαν σ’ ένα σπίτι, σιμά στην εκκλησία: Άντρες, παιδιά, γυναίκες, γέρους, μωρά. Έδωσαν φωτιά το σπίτι και τους έκαψαν ζωντανούς!

Προτού να τους κάψουν διάλεξαν 4-5 νέες γυναίκες και τις κράτησαν για τον εαυτό τους. Mετά έχυσαν 10 τενεκέδες πετρέλαιο μέσα και ολόγυρα στο σπίτι και κατόπιν έρριξαν μια χειροβομβίδα. Άναψε φωτιά! Tο σπίτι ήταν του Kοντού του Kώτα. Δέκα-είκοσι λεφτά κράτησε το κακό. Φώναζαν. Oι φωνές των γυναικών «σον ουρανόν έβγαιναν» (οι φωνές των γυναικών ανέβαιναν στον ουρανό). Tινάχτηκε το σπίτι μες στις φλόγες κι όλους τους πλάκωσε μέσα!
Ένα κορίτσι απ’ το παράθυρο πήδηξε και έφυγε απ’ τη φωτιά. Έριξαν σφαίρες οι τσέτες αλλά ήταν κατήφορος και γλίτωσε. Mια σφαίρα την πήρε ξυστά στο κεφάλι. Pούδα τη λέγανε. Ήρθε κοντά σε μας που ξεφύγαμε απ’ το πρωΐ. Tη ρώτησα για την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Mου είπε: «Tη γυναίκα σου την είδα, τα παιδιά σου δεν τα είδα».
Oι πέντες γυναίκες που διάλεξαν για να τις πάρουν οι Tούρκοι να τις βιάσουν, το κατάλαβαν και σαν έβλεπαν τη φωτιά και τις φωνές, πήδησαν μέσα στο σπίτι λέγοντας:
- «Eίη το όνομα του Kυρίου!…».
Πήδησαν στη φωτιά και κάηκαν. Πέθαναν μαζί με τις άλλες.
Aυτό όλο κράτησε μισή ώρα. Mετά μισή ώρα οι τσέτες έφυγαν και πήγαν στ’ άλλα χωριά. Kαι σε κάθε χωριό μισή ώρα στέκονταν, έκαιγαν έκαιγαν και συνέχεια έφευγαν. Δεκαεφτά (17) χωριά έκαψαν στη συνέχεια. Tα Γούζερε, Kόλτιζι, Tεπέκιοϊ, Tεμιρτζίκιοϊ, Γιόμα, Kινέη… Δεν έκαιγαν τα σπίτια των χωριών. Mόνο ένα σπίτι έκαιγαν μαζί με τους ανθρώπους».

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Όπως ΣΟΥ έχω υποσχεθεί το πρώτο (σημερινό) σου σχόλιο όπου έγραψες με απαξιωτικό και μισάνθρωπο τρόπο τη λέξη “KTHNH”, έχει ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ!
Και θα συνεχίσω να διαγράφω τα όποια σχόλια (είτε δικά σου είτε αλλονών) τα οποία περιέχουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, χωρίς να λυπάμαι ότι έκανες κόπο να τα γράψεις ή έστω να τα κάνεις copy-paste (είσαι και φανατικός, είσαι και ξεροκέφαλος – αλλά φαίνεται ότι αυτά τα δύο πανε πακέτο)!

Το κομμάτι του εν λόγω σχολίου σου που απευθυνόταν στην Αμαδρυάδα το επαναφέρω για να λάβει γνώση τι της γράφεις:

“Ο/Η αιολος είπε...
Αγαπήτη Αμαδρυάς διαβασα τα ποστ σου, να σταθω μονο στην υπόθεση την "Ελληνοτουρκικης φιλιας" που υποτιθεται οτι θεμελιωσαν οι ΙΝΟΝΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Αγαπητη μου αυτη η συνθηκη δειχνει πόσο ματαιο ειναι να συζητας με τουρκους.
Ποτε εγινε αυτη η συνθηκη το 1928
το 1953 εγιναν τα Δεκεμβριανα
Συγνωμη για το ατονικο (φταιει το πληκτρολογιο).
Τετάρτη, Σεπτέμβριος 09, 2009 6:18:00 μμ”


Anef_Oriwn
Πέμπτη 10/9/2009 – 00:01 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Να σημειώσω και τα εξής:

1. Με τα υπόλοιπα σχόλια σου απλώς κομίζεις [ή κοιμίζει;] γλαυκά εις Αθήνας, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τον μαζοχισμό και την χαιρεκακία σου. Έχω την εντύπωση ότι το απολαμβάνεις να διαβάζεις έτσι αηδιαστικά και φρικιαστικά περιστατικά - τόσο πωρωμένος είσαι! Δεν θα τα διαγράψω για να βλέπει ο κόσμος πόσο αρρωστημένα σκέφτεσαι!
2. Κανένας φασίστας, εθνικιστής, ρατσιστής, εγκληματίας πολέμου και δολοφόνος αμάχων και αιχμαλώτων ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ (είτε αυτός είναι έλληνας, τούρκος, ρώσσος, σέρβος, αλβανός, κροάτης, γερμανός, ισραηλίτης ή αμερικάνος). Όλοι αυτοί οι τύποι, ομοϊδεάτες δικοί σου είναι. Όμως η αδυναμία των εγκεφαλικών σου κύτταρων να αποκωδικοποιήσει αυτό το απλό πράγμα δεν είναι ευθύνη δικιά μου. Γι’ αυτό πρέπει να το κοιτάξεις και να κοιταχτείς!
3. Με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς ΕΣΥ ως έλληνας εθνικιστής, λειτουργούν και οι ομοϊδεάτες σου τούρκοι εθνικιστές και οι σκοπιανοί και οι αλβανοί και οι σέρβοι. Γι’ αυτό φαγωθείτε μεταξύ σας και αφήστε μας ήσυχους. Βγάλτε τα μάτια σας κι αν γουστάρετε σκοτωθείτε κιόλας. Δεν μας νοιάζει!!! ΜΟΜΟ μακριά από μας τους υπόλοιπους. Ο απλός λαός τίποτα δεν έχει να μοιράσει κι αν τον αφήσετε ήσυχο και με τους “προαιώνιους εχθρούς” θα τα βρει!
4. Δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω συζητήσεις και σχολιασμούς. Κάθε συζήτηση πρέπει να έχει και κάποια όρια κι ένα τέλος. Κι όταν αυτή η συζήτηση δεν είναι γόνιμη και παραγωγική δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Οι δικές σου παρεμβάσεις, πολεμοχαρή Αίολε, απλός ικανοποιούν την εμπάθεια την ματαιοδοξία και τον φανατισμό σου. Ειλικρινά, μακάρι να γιάνεις!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 10/9/2009 – 00:24 π.μ.

AIOLOS είπε...

Λοιπόν για να σε διευκολύνω Φοινικοπέρση ΑΝΕΥ σε πληροφορώ ότι το ποστ που αποκαλούσα ΚΤΗΝΗ τους τούρκους δεν διαγράφτηκε, φυσικά ότι ανατριχιαστικά έγραψα από διηγήσεις των θυμάτων τα έβαλα με πόνο για τα πάθη και τα δεινά που τράβηξαν οι Έλληνες και φυσικά όλες οι εθνότητες που βρέθηκα στο έλεος των τουρκικών απάνθρωπων ΚΤΗΝΩΝ, και όχι από διαστροφή. Φυσικά αυτά που παραθέτω, δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα αλλά συνήθης τακτική όχι κάποιων τούρκων αλλά του συνόλου του τουρκικού λαού, γι αυτό σαν σύνολο (πλην εξαιρέσεων) είναι ένας εγκληματικός λαός που έχει πραγματοποιήσει γενοκτονίες και εγκλήματα, όμοια των οποίων σπανίζει να βρει κανείς σε τέτοια συχνότητα και τέτοια βαρβαρότητα.

πχ αγαπητέ Φοινικοπέρση ΑΝΕΥ αυτό δεν θα το ονόμαζες ΚΤΗΝΩΔΙΑ;

http://www.youtube.com/watch?v=tH_iqRLC5LU&feature=related


Να διορθώσω στο ποσε μου για την Αμαδρυάδα, γράφω:

Ποτε εγινε αυτη η συνθηκη το 1928
το 1953 εγιναν τα Δεκεμβριανα


Το ορθό είναι ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ.

αιολος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αιολος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αιολος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Καιρός ήταν να βάλουμε μία τάξη [να “συσταρίσουμε”] τα του οίκου μας, γι’ αυτό και σ’ αυτό το post διαγράψαμε κάποια κείμενα, κυρίως από Ανώνυμους, που είτε ήταν καθαρά εκτός θέματος, ή/και χυδαία, απαξιωτικά και μισαλλόδοξα. Είχαμε καταστήσει σαφές ότι στο Blog ΔΕΝ θα ανεχόμαστε πλέον τέτοιες καταστάσεις και φαινόμενα...
Όμως νοιώθω πως οφείλω να πω δυο λόγια παραπάνω στον τακτικό μας επισκέπτη, αναγνώστη και σχολιογράφο Αίολο, του οποίου επίσης διέγραψα [για πρώτη φορά κείμενα] – κάπου το παράκανε:

1. Τις απόψεις και προσεγγίσεις μας τις χωρίζει χάος απροσμέτρητο κι αβυσσαλέο [όπως λεμε αβυζαλέο ντεκολτέ], και δεν πρόκειται να πείσει ο ένας τον άλλο για το δίκιο των δικών του θέσεων. Γι’ αυτό προτιμότερο είναι να κατατίθενται χωρίς χαρακτηρισμούς, αφορισμούς, υπερβολές και προκλητικότητα.
2. Τις θέσεις και απόψεις του για την βαρβαρότητα των τούρκων [σε βάρος των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας] ΔΕΝ υπήρχε λόγος να τις καταθέσει με τόσες πολλές παρεμβάσεις. Τα όπια μηνύματα που ήθελε να περάσει έγιναν αντιληπτά από τα πρώτα του σχόλια. Η συνεχής επανάληψη τους όμως τον έκανε φορτικό ακι βαρετό. Κι αν ο ίδιος απολαμβάνει να διαβάζει φρικιαστικά κείμενα εμείς δεν έχουμε τέτοια διαθέσει! Γι’ αυτό ας τα κρατήσει για τα δικά του blogs του ή για εκείνα των ομοϊδεατών του.
3. Πέραν τούτων όμως είναι και ξεροκέφαλος. Του έχω πει κατ’ επανάληψη ότι κανένας φασίστας εγκληματίας και δολοφόνος ή/και βασανιστής αμάχων και αιχμάλωτων [τούρκος, έλληνας, σέρβος, ισραηλίτης, γερμανός, αμερικανός, ρώσσος, αλβανός] ΔΕΝ μου είναι “αδελφός”, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ μπορεί αν το καταλάβει. Αυτά δυστυχώς παθαίνουμε όταν προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο με [δηλωμένους και μη] εθνικιστές. “Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”, αλλά “κάλιο αργά παρά ποτέ!!!
4. Αυτά είναι τα πλαίσια [αναφορικά το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο των σχολίων] μέσα στα οποία θα κινούμαστε πλέον.
5. Και σ’ όποιον αρέσουμε!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 12/9/2009 – 4:07 μ.μ.

αιολος είπε...

Αγαπητέ μου Φοινικοπέρση ΑΝΕΥ, έχω να παρατηρήσω ότι:

1. Αν τα σχόλια μου κινούντο σε τουρκόφιλη τροχιά δεν θα είχες κανένα πρόβλημα, όσα κείμενα και αν παρέθετα.

2. Αν οι περιγραφές των φρικαλεοτήτων που έκαναν οι τούρκοι και όπως λες δεν τους αναγνωρίζεις για αδελφούς σου τότε έχω να σου πω ότι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οι τούρκοι είναι κυρίως δύο πράγματα:

α. Κτηνώδεις βάρβαροι εγκληματίες.
β. Υποκριτές που προσπιούνται τις αθώες περιστερές. (και επί αυτών μπορώ να σου φέρω άπειρα παραδείγματα).

Πιστεύω ότι το ποίημα με την Κλεοπάτρα βρίσκεται μεταξύ της β περίπτωσης και της εξαίρεσης (της ελαχιστης).

Με αυτό δεδομένο αγαπητέ μου Φοινικοπέρση ΑΝΕΥ έχω να σουπω ότι κινδυνεύεις.

α. Να μη έχεις αδέλφια
β. Να γίνεις θύμα υποκριτών.

αιολος είπε...

Οι διαγραφές που έκανες πιστεύω ότι σε βάζουν στον σωστό ιδολογικοπολιτικό σου περιβάλλον.

Το να διαγράψεις για απρεπή συμπεριφορά το βλέπω θεμιτό, να διαγράψεις γιατί απογυμνώνεται το αρχικό κείμενο σου, προδίδει αδυναμία των απόψεών σου.

Να είσαι καλά

Anef_Oriwn είπε...

Αίολε,
Θα στο πω για τελευταία φορά: Ο τρόπος με τον οποίο παραθέτεις κείμενα με τες φρικαλεότητες και βαρβαρότητες των τούρκων [οθωμανών ή νεοτούρκων] προάγει το μίσος, την αντιπαράθεση και τον ρεβανσισμό, γνωρίσματα και χαρακτηριστικά στα οποία ΜΕ βρίσκουν πλήρως αντίθετο. Γι’ αυτό και σε καμιά περίπτωση θα γίνονται [πλέον] αποδεκτά για δημοσίευση σ’ αυτό το Blog, του οποίου είμαι διαχειριστής. Κι μου είναι παντελώς αδιάφορο αν κινδυνεύω [αδέλφια έχω αρκετά, μακάρι να είναι ΟΛΟΙ καλά – ανήκω σε πολύτεκνη οικογένεια] και δεν με πειράζει αν οι απόψεις μου είναι αδύναμες κατά τη δικιά σου άποψη – ενός κολλημένου εθνικιστή!
Τελεία (full-stop)!

Anef_Oriwn
Σάββατο 12/9/2009 – 8:46 μ.μ.

αιολος είπε...

Είπα να βάλω ένα ποίημα του φιλέλληνα τούρκου δημοσιογράφου Αμπντί Ιπεκτσί


«Το Μίσος»


«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!

Τούρκος ποιητής και φιλέλληνας..... Αμπντί Ιπεκτσί



Προς τιμή του θεσπίστηκε βραβείο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας