Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάρτηση 47/2009 (επίκαιρη, αντιπολεμική, διαπραγματευτική) - Για τη σφαγή ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στην Κερύνεια και για τα έγγραφα των συνομιλιών.

Όσο πιο συνοπτικά μπορέσω (λόγω περιορισμένου χρόνου) θα αναφερθώ σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα από την τρέχουσα επικαιρότητα:

1. Πρώτον, στις τελευταίες αποκαλύψεις τουρκοκύπριου αυτόπτη (δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω αυτό) μάρτυρα (που δημοσιεύτηκαν στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Αφρίκα”) για την σφαγή με ξιφολόγχες 320 (τόση ακρίβεια!) ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στρατιωτών (από τούρκους στρατιώτες) τον Αύγουστο του 1974, παρά τη θάλασσα της Κερύνειας [όταν τούτη – η θάλασσα της Κερύνειας – μας τους “έφερε” στες 20 του Ιούλη του 1974, κατα που λέει τζι' ο ποιητής], και
2. Δεύτερον, στα έγγραφα (καμιά 30ρια) όπου καταγράφονται οι συγκλήσεις και οι αποκλίσεις των δυο πλευρών (της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής που σημειώθηκαν κατα τον πρώτο γύρο των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ [κι όχι συμφωνημένα έγγραφα όπως είπεν ο Ταλάτ, τζιαι αμέσως εβουρήσαν τζιαι κάποιοι καλοθελητές που ποδά να υιοθετήσουν τη δήλωση και να μιλήσουν (ακόμα μια φορά) για “απαράδεκτες παραχωρήσεις”, χωρίς φυσικά να διευκρινίζουν ποιες είν’ αυτές – εν τζιαι θέλουν τζιαι τίποτε σημαντικό για να κατσιαρίζουν].

1. Για τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού κατά την τουρκική εισβολή:
[Για περισσότερα στο link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=893435&-V=archivearticles]

Εγκλήματα (εν ψυχρώ δολοφονίες, σφαγές αιχμαλώτων, κακοποιήσεις, βασανισμοί, βιασμοί. λεηλασίες) έγιναν πολλά κατα την τουρκική εισβολή, κι από τον τουρκικό στρατό κι όπως αποδεικνύεται κι από ατάκτους τουρκοκύπριους σοβινιστές. (Δεν θα αναφερθώ στις εγκληματικές πράξεις στις οποίες προέβησαν ελληνοκύπριοι φασίστες και σοβινιστές τούτη τη φορά, γι’ αυτό ας μην τρομάζουν οι τυχόν Ανώνυμοι και (ψευδ)Επώνυμοι της εθνικιστικής συνοπαρτζιάς και συνομοταξίας που ξεκίνησαν να ΜΑΣ διαβάζουν. Κι όσοι θα (ξανα)επανέλθουν για να ΜΑΣ τονίσουν τα τουρκικά εγκλήματα (ακόμα μια φορά) με στόμφο και ύφος χιλίων καρδιολόγων (ή καρδιναλίων;), ένεκα και των νέων αποκαλυψεων (έστω και ανωνύμων), επιτρέψτε ΜΟΥ να πω ότι “κοιμίζουν (ή κομίζουν;) γλαύκαν εις Αθήνας” ή κατά το κυπριακόν “ανακάλυψαν την ταshινόπιτταν”!

Η τουρκική εισβολή ήταν και βάρβαρη και εγκληματική,
Πρώτον, γιατί ναι μεν δόθηκε αφορμή (στους τούρκους για να εισβάλουν) με το χουντοφασιστικό πραξικόπημα, αλλά δεν δικαιολογούνταν, και
Δεύτερον, για όλα εκείνα τα κακά που προκάλεσε και επισώρευσε (όπως φυσικά κάθε πόλεμος) – νεκρούς, πρόσφυγες, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους .
Τα προαναφερθέντα εγκλήματα (για τους 5 στο Τζιάος και τους “320” παρά το κύμα της κερυνιώτικης θάλασσας) καθώς κι άλλα που ΔΕΝ έχουν αποκαλυφτεί ακόμα, ήταν/είναι λίγο πολύ γνωστά (ίσως για κάποιους να αποτελούν και ένα είδους προσωπικού μυστικού). Πολλές λεπτομέρειες ΔΕΝ λέγονταν ή ΔΕΝ αποκαλύπτονταν μέχρι τώρα για διάφορους λόγους. Είτε γιατί οι πληροφορίες δεν μπορούσαν να διασταυρωθούν και τα στοιχεία παρέμενα ελλιπή, είτε γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μιλούσαν (ίσως από φόβο, ίσως για να προστατεύσουν εαυτούς ή άλλα πρόσωπα και καταστάσεις), ή ακόμα και για πολιτικούς λόγους. Σε σχέση με το τελευταίο είναι πλέον γνωστό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά χρησιμοποιούσε το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα για να στριμώξει την Τουρκία και να έχει πολιτικό όφελος (δεν εξετάζω στο παρόν στάδιο αν τούτο ήταν ορθό) και απαιτούσε την επιστροφή ζωντανών των αγνοουμένων!

Άποψη ΜΟΥ [όπως την έχω σαφώς ξεκαθαρίσει και καταθέσει εξ αρχής – από την πρώτη ανάρτηση ΜΟΥ για τους 5 δολοφονηθέντες στο Τζιάος], αυτά τα όντως φρικιαστικά και συγκλονιστικά εγκλήματα (πολέμου), [και στα οποία εκ πρώτης όψεως πάντοτε υπάρχουν ασάφειες αλλά και δόσεις υπερβολής που υπαγορεύεται συνήθως από το συναισθηματισμό με τον οποίο τα υποδεχόμαστε] ΠΡΕΠΕΙ να εξιχνιαστούν και να διασαφηνιστούν, (αν γίνεται και στις λεπτομέρειες τους), τα σχετικά γεγονότα. Κι εκεί που πρέπει (και μέσα από λεπτούς χειρισμούς) να αποδοθούν ΚΑΙ ευθύνες σ’ όσους εγκλημάτησαν είτε ως θύτες είτε ως ηθικοί αυτουργοί, εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων (μη εξαιρούμενων φυσικά και των ενεχομένων στο προδοτικό και τουρκοφόρο πραξικόπημα). Τούτα όμως πρέπει να γίνονται μακράν εθνικιστικών εξάρσεων και ρεβανσιστικών παροξυσμών, που μπορεί να τορπιλίσουν τες διαδικασίες για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Κάπου πρέπει να ιεραρχούμε και τες προτεραιότητες ...

Οι τούρκοι ήρθαν και εισέβαλαν στην Κύπρο γα να κατακτήσουν ένα μέρος της. Και σαν επεκτατικός κατακτητικός στρατός χρησιμοποίησαν και εγκληματικές μεθόδους – σκότωσαν και έσφαξαν κόσμο. Και ο τουρκικός στρατός είναι υπόλογος για τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται, αλλά διερωτούμαι κατά πόσο κάποιοι δικοί μας που με τις πράξεις τους άνοιξαν τις κερκόπορτες στους εισβολείς κοιμούνται ήσυχοι κι anef_έννοιας τα βράδια. Δεν δίνω ΚΑΝΕΝΑ άλλοθι στους τούρκους (όπως πιθανόν κάποιοι γνωστοί Ανώνυμοι καλοθελητές πουν), αλλά μα λέμε και τα σύκα, σύκα και την προδοσία, προδοσία!

[Σχετικό με το θέμα αυτό είναι κι ένα άρθρο του τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ στον σημερινό “Πολίτη” (1/9/2009) το οποίο παραθέτω πιο κάτω – link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=893467&-V=archivecolumns
Πολλοί επικαλούνται τον Λεβέντ (άμα τους βολεύουν τα γραπτά του) για να δούμε όμως τώρα τι θα πουν ...]

"Να μπορούμε να βλέπουμε τα εγκλήματα και από τις δύο πλευρές"

“Χθες κατάλαβα καλύτερα για ακόμη μία φορά τη διαφορά του πρωτοσέλιδου τίτλου και του σχολίου στην εφημερίδα. Ουσιαστική επίδραση ασκεί το πρωτοσέλιδο. Σίγουρα δεν θεωρείται τόσο αξιόπιστο το σχόλιο όσο το πρωτοσέλιδο. Ή δεν του δίδεται τόση σημασία όση στο πρωτοσέλιδο, επειδή φαίνεται ως προσωπική αξιολόγηση. Για να δοθεί σημασία σε ένα γεγονός θα πρέπει η εφημερίδα να το βάλει με τεράστια γράμματα μπροστά στα μάτια όλων στην πρώτη σελίδα. Δεν θα πρέπει να το χαραμίσεις σε άρθρο-σχόλιο. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Αφρίκα” προκάλεσε, λέει, μεγάλο θόρυβο. Ειδικά στο νότο. Μου τηλεφώνησαν από πολλά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες. Για να πάρουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το έγκλημα εκείνο στην Ακτή της Απόβασης το 1974. Όμως, εγώ είχα γράψει για το γεγονός αυτό την περασμένη εβδομάδα στη στήλη μου στον “Πολίτη”[Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=891503&-V=archivecolumns. Άρα εκεί δεν το πρόσεξαν. Έγινε έκρηξη όταν βγήκε πρωτοσέλιδο στην “Αφρίκα”.

Είχα βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιο γεγονός πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Και μάλιστα πιο κωμικό. Πιο εκπληκτικό. Είναι γνωστό ότι και ο αγαπητός φίλος Χασάν Καχφετζίογλου γράφει στον «Πολίτη». Μία φορά την εβδομάδα. Κάθε Κυριακή. Αυτά που γράφει ο Καχφετζίογλου είναι ειδήσεις-έρευνες. Κάποτε δίδει ύστερα μερικά από αυτά που γράφει και στη δική μας εφημερίδα την “Αφρίκα”. Τα δημοσιεύουμε και εμείς. Εκείνη την ημέρα μάς έδωσε μια περιεκτική έρευνα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Παρακολούθησα με έκπληξη τι θόρυβος προκλήθηκε στο νότο όταν δημοσιεύθηκε η έρευνα στην “Αφρίκα”. Όμως, πριν από εμάς τη δημοσίευσε ο “Πολίτης” στα ελληνικά. Αλλά μόνο την “Αφρίκα” επικαλέστηκαν.

Τέλος πάντων. Δεν είναι αυτά με τα οποία θέλω να ασχοληθώ σε αυτό το άρθρο. Άλλο πράγμα με λυπεί. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέτωπα που βλέπουν μόνο μονομερώς τα εγκλήματα. Το ένα είναι το τουρκικό εθνικιστικό μέτωπο. Και το άλλο οι Έλληνες εθνικιστές. Αυτά τα δύο μέτωπα δεν παραδέχτηκαν μέχρι σήμερα τίποτε από αυτά που έκαναν οι ίδιοι. Μιλούσαν πάντα για τα εγκλήματα που διέπραξε η άλλη πλευρά. Έτσι δεν υπηρέτησαν την πραγματική ειρήνη. Υπέθαλψαν περισσότερο τον εθνικισμό. Συμπεριφέρθηκαν σαν να είναι μόνο οι Έλληνες ή μόνο οι Τούρκοι οι δολοφόνοι που διέπραξαν τα εγκλήματα. Παρακολουθώ με έκπληξη το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά επιχειρεί ακόμη να συγκαλύψει εκείνη τη φοβερή δολοφονία Τουρκοκυπρίων αμάχων στα χωριά Μάραθα, Αλόα και Σανδαλάρη. Ο αγαπητός φίλος Ανδρέας Παράσχος ήταν ένας από τους πρώτους που έγραψαν για το έγκλημα που διέπραξαν οι Έλληνες σε εκείνα τα χωριά. Και αμέσως του κόλλησαν τη ρετσινιά του “προδότη”. Και μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος. Έχω να πω το εξής: Δεν ήθελα να μιλήσω με εκείνα τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ που μου τηλεφώνησαν χθες και βλέπουν μονομερώς τα γεγονότα. Άλλωστε ποιο το όφελος να μιλάει κανείς για τα τουρκικά εγκλήματα σε εκείνους που δεν αναφέρονται καθόλου σε εγκλήματα όπως αυτά στα χωριά Μάραθα, Αλόα και Σανδαλάρη ή δεν τα δέχονται; Αν θα καταδιώξουμε τους εγκληματίες, δεν πρέπει να το κάνουμε χωρίς διακρίσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων; Μόνο τότε μπορούμε να πείσουμε τους απέναντί μας για τις καλές μας προθέσεις. Και για το ότι επιθυμούμε πραγματικά την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων σε αυτό το νησί.

Το δημοσίευμά μας αναφορικά με τη δολοφονία Ελλήνων αιχμαλώτων από Τούρκους στρατιώτες με ξιφολόγχη στην Ακτή της Απόβασης είναι ουσιαστικά κάτι που έγινε για πρώτη φορά, όπως η περίπτωση Αττίλα Ολγκάτς. Με μια διαφορά. Ο Αττίλα Ολγκάτς έλεγε “εγώ σκότωσα τους αιχμαλώτους”. Τώρα ένας αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι «είδα με τα μάτια μου να δολοφονούνται αιχμάλωτοι». Για πρώτη φορά προβαίνει σε δήλωση σε εφημερίδα αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος. Και αποκαλύπτει ένα έγκλημα που παρέμεινε μυστικό μέχρι σήμερα. Δεν είναι σημαντικό το γεγονός ότι κρατείται μυστικό το όνομά του και δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του. Σε περίπτωση που το ζήτημα πάει σε διεθνές δικαστήριο, σίγουρα δεν θα διστάσει να καταθέσει ως αυτόπτης μάρτυρας.

Έχει και την εξής ενδιαφέρουσα πτυχή το ζήτημα αυτό. Χθες δεν μας τηλεφώνησε κανείς από το βορρά ή την Τουρκία, σε αντίθεση με τη βροχή τηλεφωνημάτων που δεχτήκαμε από τη νότια Κύπρο και την Αθήνα. Όμως, ένας πολίτης που μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας μας την ώρα που εγώ έγραφα αυτό το άρθρο, μου είπε το εξής: “Εγώ είδα χειρότερα από αυτά που γράφεις”. Αυτά θα τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο.”

2. Για τα έγγραφα των συνομιλιών:

Τις θέσεις των δυο πλευρών (πάνω στο Εδαφικό και το Περιουσιακό) όπως τούτες παρουσιάστηκαν απόψε και ψες στες Ειδήσεις του “Σίγμα”, (που βρήκαν τα έγγραφα όταν ΜΟΝΟ μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τα είχαν; – τα εξασφάλισαν κι αυτοί με το αζημίωτο;), τις χωρίζει χάος Μέγα ... Ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω αν και πως θα καταφέρουμε να τις γεφυρώσουμε - ίσως με τεράστιες (κοιλαδο)γέφυρες καλής θέλησης, υπομονής αλλά και κοινωνικής πίεσης!
Όμως παράλληλα τα έγγραφα αποκαλύπτουν την αερόλογη αρλουμπολογία ΟΛΩΝ όσων (όνομα και μη χωριό) ετσιριλλούσαν τζιαι επαούριζαν δεξιόζαβρα για τις ούτω λεγόμενες παραχωρήσεις, υποχωρήσεις, αναχωρήσεις κι ότι άλλο “προδοτικό”, στα οποία είχε (υποτίθεται) προχωρήσει τζιαι κάμει ο Γρουστόφκιας, ο “Ευέλικτος” Πρόεδρος και για τα οποία εshίζαν τον λαιμό τους [για να μεν πω τίποτε άλλον]...
Έχουν κυριολεκτικά πλέον ξεσκεπαστεί (αρχίζει τζιαι κρυαδίζει τα βράδυα τζιαι εν να ριάσουν τζιόλας ...), τζιαι τίτσιροι (τσίτσιδοι για τους μη κατέχοντες την κυπριακή) έχουν μείνει, για τον αέρα κοπανιστό (τις αρλούμπες, τις αερολογίες και τις τσιόφτες και γενικώς τις πορδές) που ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΑΝ εδώ και μήνες, τα κάθε λογής και ποιότητας Κοπέλια, όπως:
- οι μονίμως απορριπτικοί και αιωνίως αντιδρούντες,
- οι κατα συρροή κινδυνολογούντες και συνομωσίες οπτασιαζόμενοι
- οι καθημερινώς κλαυθμηρίζοντες (ως παραπεταγμένοι) εθνικιστές και ελληναράδες,
- οι εθνικάφρονες , εθνικο-σοσιαλίζοντες, εθνικο-φασίζοντες και αριστερο-εθνικόφρονες,
- οι αναχρο-[και αναρχό-] ενωτικοί και ενωσιακοί,
- οι παθιασμένοι, μονοκόμματοι αλλά και κινδυνολόγοι αντιομοσπονδιακοί (μετά την Ομοσπονδία το χάος, λένε)
- οι διχοτομικοί και τριχοτομικοί και οι βολεμένοι με το status quo
- οι καρεκλοκένταυροι (που τους ήρωες κάνουν πίσω απ’ το γραφείο ή μια οθόνη),
- οι συμφεροντολόγοι τσιριλλίζοντες ψευτοπατριώτες,
- και οι φανατικώς κολλημένοι αντικομμουνιστίζοντες,
- και οι βλαμμένοι, οι εθελοτυφλούντες και οι πάσχοντες από αντι-ΑΚΕΛικά σύνδρομα,
- οι ΠΟΝΤΙΚίζοντες και οι (ψευδο)Αποκαθιστούντες με τους φερεφωνούντες τους και τους προβοκατορίζοντες τους (όπως η γκαφατζού η ΤΙΝΑ),
- οι Νικολάκηδες, οι Κολοκασίδιες, οι Συλλούριες τζι' οι Κουλίες,
- οι Λαζαροι, οι Ιακωβίδιες και οι πάσης φύσεως γραφείς αντιγραφείς και συγγραφείς ...
[Εξαιρούνται,
- οι ονειροπόλοι, οι ονειροπαρμένοι και οι φαντασιόπληκτοι,
- οι ρομαντικοί και οι προβληματιζόμενοι,
- οι αφελείς, οι χαντακωμένοι, οι αχάπαροι και οι βλάκες,
- ο Μήτσιος το Μηχανικούιν, ο Teacher, το μουσουτζιάρικον, που εν ι-βρίσκεις την ίshα του τζιαι ούλλα ξέρει τα (ξερόλας ο τύπος), τζιαι ούλλα φταίσιν του, αλλά θέλει να μας κάμνει τζιαι τον δάσκαλο,
- ο πιθικίζων Ιοσίλιος, που εν ι-ξέρει να μοιράσει δκυό γαάρους τ’ αshερον (λαλείτε να το φάει ΜΟΝΟΣ του;),
- τζιαι τα λοιπά προβατοειδή εθνικιστάκια που δεν ξέρουν που παν τα 4 τους!]
Γενικώς ΜΑΣ τα ‘χουν πρήξει (τα μυαλά), αλλά Περαστικά ΤΟΥΣ!!!
Πολλίν καρκαshαλλίκκιν εκάμναν, τζιαι ττόζιν εβκάλλαν, αλλά τελικώς ήταν για το ΤΙΠΟΤΕ!
Άνθρακες ο θησαυρός ... Σκέττος ττενεκκές!
Φυσικά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί κι από την άλλη πλευρά/όψη ... Ότι δηλ. οι συνομιλίες δεν έχουν φέρει τα ποθητά και προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ίσως ... Όμως σε περίπτωση αποτυχίας θα μπορεί τότε η ελληνοκυπριακή πλευρά να πει (τουλάχιστον) ότι το ναυάγιο των συνομιλιών ΔΕΝ αποτελεί δικιά της ευθύνη!

Πείτε ΜΑΣ επιτέλους και με βάση αυτά τα 30 τόσα έγγραφα (κάποια όπως ήδη είπαμε αποκαλύφτηκαν από το “Σίγμα”) ποιες είναι οι “προδοτικές υποχωρήσεις” που έκαμεν ο Γριστόφκιας ...
Δεν θα ΣΑΣ καρτερούμε για πολύ πάντως ... Θα προχωρήσουμε παρακάτω αφήνοντας ΣΑΣ να φωνασκείτε ως κύμβαλα αλαλάζοντα σε ρυθμούς παράτονους και παράφρονους!

Anef_Oriwn
Τρίτη 1/9/2009

Υ.Γ.: Καλό Μήνα και Καλή Επιστροφή στα Σχολεία (σε Δασκάλους, Καθηγητές, Μαθητές και Φοιτητές).

69 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρίστο,
όταν λες ότι "δεν θα σας ανεχτούμε άλλο", δηλαδή απειλάς όσους διαφωνύν μαζί σου; να τους κάμεις τι; τέττε; έτσι αντιλαμβάνεσαι τη δημοκρατία; έτσι σου την εμάθαν;
Περαστικά σου συμπαθέστατε Χρίστο και σου εύχομαι ολόψυχα κάποτε, (έστω και μετά τα 50), να ανοίξεις τα μάτια σου.

MARINOS είπε...

Anef σε διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον και οι αναρτήσεις σου δημιουργούν πάντα ένα ζωηρό και δημιουργικό διάλογο.

Καλόπιστα, λοιπόν και χωρίς διάθεση αντιπαραθέσης, καταθέτω κάποιες σκέψεις που μου γέννησε η ανάρτησή σου:

Θα ξεκινήσω με το γενικό συμπέρασμα που περίπου καταλήγεις και εσυ: συμφωνώ πως τα εγκλήματα που έγιναν θα πρέπει να εξιχνιαστούν.

Και συμφωνώ πως στην κορνίζα με τους εγκληματίες , τοποθετώ και τους Ε/Κ φασίστες.

Κανένα έγκλημα όμως, δεν το δικαιολογώ στη βάση του ότι προηγήθηκε κάποιο άλλο. (Και είμαι σίγουρος πως συμφωνείς μαζί μου σε αυτό)

Τα εγκλήματα της εισβολής είναι εγκλήματα που αφορούν κάθε Κύπριο. Και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αίτημα κάθε αγνού πατριώτη , ανεξάρτητα απο την εθνική του καταγωγή.

Ο Σενερ Λεβεντ μας το λέει ξεκάθαρα: εαν κινηθείτε δικαστικά τότε τα στοιχεία υπάρχουν και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Τι άλλο θέλουμε λοιπόν;

Είμαι κι εγω ένας από τους ανθρώπους που όταν άκουσα τη σχετική είδηση με τους 320 (που δεν είμαι σίγουρος εαν διέκρινα μια λανθάνουσα διάθεσή σου να αμιφισβητήσεις την είδηση, αλλά δεν νομίζω να θεωρείς πως ο Λεβεντ είχε κάποια σκοπιμότητα ή βιασύνη πριν την αποκαλύψει) σοκαρίστηκα.

Και δεν σοκαρίστηκα επειδή δεν ήξερα πως ο πόλεμος είναι συνώνυμος της βιας, των ακροτήτων και των εγκληματων.

Άλλωστε και ο Ντεκτας το είπε ξεκάθαρα πριν χρόνια πως "όλοι οι αγνοούμενοι είναι νεκροι", όπως επίσης είχα διαβάσει πριν απο χρόνια το "Δολοφονήστε τους αιχμαλώτους" (δες ανάρτηση μου της 20/7/2008).

Σοκαρίστηκα γιατί κάθε τέτοια ιστορία εν ψυχρώ δολοφονίας, έχει λεπτομέρειες που μας υπενθυμίζουν το χρέος μας να βρούμε απαντήσεις. Να απαιτήσουμε δικαιοσύνη.

Δεν μπορώ να καταπιώ με ευκολία κάθε αποκάλυψη ενός αυτόπτη μάρτυρα και να πω "ε και παρακάτω; Μήπως δεν τα ξέραμε;".

Αν και δεν είμαι πρόσφυγας, και παρά το ότι δεν έχω συγγενείς αγνοουμένους, νιώθω κάθε ιστορία πως αφορά ένα δικό μου άνθρωπο. (Ποιος ξέρει άλλωστε. Από τύχη σωθήκαμε όσοι σωθήκαμε τότε...)

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Πανίκος Ιωάννου είπε...

Eγώ δεν θα σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία επειδή αν το έχεις αντιληφθεί, κι εσύ φιλοξενούμενος είσαι σε κάποιο server της google που σου παρέχει αυτό το χώρο για να τον αξιοποιήσεις όπως γουστάρεις.

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω την άποψη σου για τα θέματα στα οποία θα παραθέσω. Θα σε παρακαλέσω να τα σχολιάσεις όλα ένα προς ένα, χωρίς την ειρωνεία που σε διακρίνει και με σοβαρότητα. Ξεκινώ λοιπόν:

1) Αυτοαναίρεση (ο ευέλικτος είχε θέσει δύο προϋποθέσεις για την έναρξη απ'ευθείας συνομιλίων, η πρώτη ήταν να παραχθεί έργο στις επιτροπές και στις ομάδες που δημιουργήθηκαν και η δεύτερη να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης), αφού τίποτα από αυτά δεν έγινε, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις.

2) Από κοινού προσφώνηση της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

3) "Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους".

4) Πρόσφατες δηλώσεις Πούτιν στην Τουρκία και την επομένη άρθρο στη Χαραυγή με τίτλο: "Σταθερή η θέση της Ρωσίας".

5) Άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς πλήρη αποστρατικοποίηση της περιοχής.

6) Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου.

7) Από κοινού καταδίκη του πολέμου στην Παλαιστίνη.

8) Δημοσιοποίηση της προτίμησης στελεχών του ΑΚΕΛ για τον νικητή των εκλογών του ψευδοκράτους.

9) Εξίσωση οργανωμένων εγκλημάτων του τουρκικού κράτους, με μεμονωμένες εγκλήματα δικών μας.

10) Μνημόνιο με τη Μεγάλια Βρετανία.

11) Αναίρεση των προεκλογικών δεσμεύσεων που αφορούν το κυπριακό.

12) Οδόφραγμα Λιμνίτη.

13) Διορισμός ένθερμων οπαδών του Σχεδίου Ανάν στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας και παράλληλα αποδοχή της συμμετοχής εποίκων σ'αυτές τις επιτροπές.

14) Παραμονή 50.000 εποίκων.

15) Συμφωνία για να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα των αγνοουμένων.

16) Απαίτηση του Ταλάτ για διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας από κοινού (εννοείται πριν να βρεθεί η όποια λύση).

17) Συμφωνία της 23ης Μαϊου.

18) Διατήρηση του "καλού κλίματος".

19) Εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δεν θέλω να μου κάμεις ολόκληρη ανάλυση. Να μου πεις συμφωνώ ή διαφωνώ και γιατί με λίγα και επί της ουσίας λόγια.

Ανώνυμος είπε...

simfwnw me ton iwannou ki afou ennen dikos sou o topos damesa egw apofasisa oti 8a ton xrisimopoiw san dimosio apoxwritirio. en gamiesai re ipertasike moggole kotsire tou ttofkia kai twn tsielepikwn tou ipoleimmatwn. esou kai o drousiwtis prepei na sta8eite mian imera sti plateia ELEF8ERIAS kai na perasoun oulloi na sas katourisoun mes ta moutra. eisaste adrwpoi eseis sior? paizeis to tziai pantognwstis gamwto alla to mono pou 8kiavazeis en ta mplokkou8kia pou sou dioun pou to komma... anikane... flwro... anipsie tou anan... perkei maranei i poullou sou ammen emarane idi epeidi akousa oti epeintarises.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
GAMIESE είπε...

AHMET_ORIWN ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ. ΟΥΣΤ! ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΛΛΥΤΤΕΡΑ;

Aslan είπε...

ρε πιθηκοειδη φκαλτε φαουσα.

Ανώνυμος είπε...

Δε τη φάτσα σου ρε aslan (ΜΕΛΕΕΕΝΙΟΟΟΟ) και τότε θα σταματήσεις να βρίζεις τα ομοειδή σου

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα λεωφορεία με προσκυνητές έχουν επιστρέψει στον Πύργο Τηλλυρίας και το προσκύνημά τους στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα μάλλον θεωρείται άκυρο. Σήμερα νωρίς το πρωί προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πάφου και κυρίως από το διαμέρισμα Πύργου Τηλλυρίας μαζεύτηκαν στην πλατεία του Πύργου για να μεταβούν για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος.

Συνολικά θα επισκέπτονταν τον Αγιο Μάμα 650 προσκυνητές με 27 λεωφορεία.

Γύρω στις 06:50 ξεκίνησαν τα πρώτα δύο λεωφορεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοίγματος των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός. Στα λεωφορεία αυτά επέβαιναν και λειτουργοί των ΜΜΕ.

Ολα πήγαν καλά μέχρι τη στιγμή που έφθασαν τα λεωφορεία στο πρώτο σημείο ελέγχου των κατεχομένων, όπου τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Στα λεωφορεία εισήλθαν ένστολοι ''αστυνομικοί'' του ψευδοκράτους και ζήτησαν από όλους τους επιβαίνοντες να επιδείξουν τις ταυτότητές τους για έλεγχο.

Υστερα από τον έλεγχο, που διήρκεσε γύρω στη μιάμιση ώρα, οι ''αστυνομικοί'' κατέβασαν 11 άτομα από τα λεωφορεία.

Ο κ. Καρός, αφού συσκέφθηκε με τους επιβαίνοντες, αποφάσισε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα λεωφορεία θα στρέφονταν πίσω.

Στη συνέχεια αναχώρησαν ακόμη δύο λεωφορεία για τα κατεχόμενα, οι επιβαίνοντες των οποίων δέχθηκαν παρόμοιο έλεγχο. Λίγο αργότερα, τα δύο λεωφορεία επέστρεψαν στον Πύργο.

Ο κ. Καρός δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι απαράδεκτο και δεν ήταν αυτό που είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να γίνει ένας υποτυπώδης έλεγχος με το μέτρημα των ατόμων που βρίσκονταν στα λεωφορεία.

Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασαν λύπη και απαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προσκύνητες.

Anef_Oriwn είπε...

Τα σχόλια των γνωστών Ανώνυμων είναι χαρακτηριστικά του (χαμηλού) επιπέδου του ήθους και της αισθητικής τους ... Παράλληλα εκφράζουν και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγιώθηκαν (μεγάλωσαν) και συνεχίζουν να ζουν!
Έχω διαγράψει ένα ΜΟΝΟ σχόλιο (βασικά για λόγους αυτοσεβασμού) και έχω αφήσει τα υπόλοιπα για να φαίνεται και το επίπεδο και οι μέθοδες και τακτικές κάποιων από τους επικριτές μας.
ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ ΤΟΥ BLOG Ή/ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!!! [Γιατί ΔΕΝ φταίμε εμείς αν κάποιοι έχουν σεξουαλικά προβλήματα ή/και ιδιαιτερότητες και θέλουν να εκτονωθούν μέσα σ’ ένα “αντίπαλο” blog – ας πανε σ’ ένα ψυχίατρο ή έστω σ’ ένα ψυχολόγο ή να ζητήσουν ευθύνες από τους γονιούς τους].

Anef_Oriwn
Τετάρτη 2/9/2009 – 3:00 μ.μ.

John Charalambous είπε...

Εγώ νομίζω ότι και το σχόλιο που μιλά για δημόσιο αποχωρητήριο και για κατούρημα στα μούτρα σου, είναι αντιαισθητικό και πρέπει να αφαιρεθεί.

Παρόλο που επιμένεις να παραμένεις κι εσύ ανώνυμος, σου συνιστώ να σε δει κι εσένα ένας ψυχίατρος επειδή αναπτύσσεις το σύνδρομο του Χίτλερ και του Στάλιν, σύμφωνα με το οποίο όλοι είναι "αντιπάλοι" σου και μόνο εσύ και οι ομοϊδεάτες σου αγωνίζονται για το καλό τούτου του τόπου!

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε το επίπεδο του πιθηκοειδούς Aslan, όπως το επιδεικνύει στο ιστολόγιο του:

"χεστηκαμε για τους θρησκοληπτους!"
2 Σεπτέμβριος 2009 7:57 πμ


Έτσι αντιμετωπίζετε κι εσείς το θέμα απ'ότι φαίνεται από τις χλιαρές σας αντιδράσεις. Αν δεν εταιρκάζετε, δεν εσυμπεθερκάζετε!

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε βόρεια Κύπρου και η δήλωση ότι στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος, πράγμα που δεν ισχύει στην Κύπρο, κατά την έκφρασή του. Οι δηλώσεις του Σύρου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Χριστόφια στη Δαμασκό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σε ερώτηση του ΡΙΚ προς τον Σύρο Πρόεδρο για το αν η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Συρίας που απέσυρε τις δυνάμεις της από το Λίβανο το 2005, ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ απάντησε επί λέξει:

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση που αφορά την τ/κ ηγεσία. Όμως στις συνομιλίες που είχαμε σήμερα (σσ τη Δευτέρα) άκουσα από τον πρόεδρο Χριστόφια τις ελληνοκυπριακές θέσεις πάνω στο θέμα της "Βορείου Κύπρου" και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από το διάλογο και τη διεθνή μεσολάβηση. Η Συρία επενέβη στο Λίβανο όταν της ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου το 1976 και στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και οποιαδήποτε σύγκριση είναι λανθασμένη».

Στην ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας, SANA για να διαβάσετε την είδηση όπως την μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ικανοποιημένος που ο Πρόεδρος της Συρίας αντιλήφθηκε ότι ανέλαβε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και το έχει μετατρέψει σε κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου, δήλωσε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι αναζωογονούνται οι θερμές φιλικές και παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ της Συρίας και της Κύπρου".

Όταν του μεταβίβασαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι υπήρξαν αντιδράσεις στην Κύπρο για τις δηλώσεις του Προέδρου της Συρίας, και κάποιοι απεκάλεσαν την επίσκεψη του αποτυχημένη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Αν έγιναν τέτοιες αναφορές στη Λευκωσία, θεωρώ ότι είναι παράδοξο, δεν είναι καλόβολες. Έχω κάνει την αποτίμηση της επίσκεψης και ο κάθε Κύπριος έχει το δικό του κριτήριο και μπορεί να κρίνει από μόνος του".

Με την κατάντια μας γελούν οι Τούρκοι, αφού προβάλλουν τη δήλωση του Προέδρου της Συρίας οι τουρκικές εφημερίδες. Η Ακσάμ τη στεγάζει υπό τον τίτλο "Στον Χριστόφια σοκ δύο κρατών" και η Γιενί Σαφάκ γράφει: "Ο Χριστόφιας έμεινε με τη γλύκα...". Παρόμοια διάσταση δίδουν και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Η Βατάν ισχυρίζεται ότι "ο Πρόεδρος της Συρίας εξαπέστειλε τον Δημήτρη Χριστόφια και τη συνοδεία του, αφού προηγουμένως τους τάισε φιστίκι Δαμασκού".

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΑΞΙΟΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που λυπάμαι είναι οτι δέ σας μαζέψαμε όλους εσάς τους ακροδεξιούς το 1974 μετά τον πόλεμο, να σας δικάσουμε όπως δικάσαν οι ευρωπαίοι τους ναζί και να σας κρεμμάσουμε.

Υπάρχει φυσικά ακόμα χρόνος.

Έτσι που πάμε, θα έρθει κλίμα νεοφασισμού να μολύνει την κύπρο πάλι, όπως τότε. Ακούω σας, ρεμάλια..


Κανονίστε. Είμαι καλός για λόγου σας, όπως ήμουν τότε.




-Άντης Ο Ληστής-

Aslan είπε...

αν εισαι χριστιανος ορθοδοξος
εγω ειμαι Ελληνας ρε ανωνυμε. Και αν εισαι φασιστομουτρο εγω παλι ειμαι ελευθερος απο ιδεολογιες

ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ 3 ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK: "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ". ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ LOGO ΤΟΥ GROUP.

Ανώνυμος είπε...

Άντη ληστή εσύ πρέπει να είσαι του ΑΚΕΛ! Αυτή είναι η αντίληψη σας για τη δημοκρατία! Αλλά είσαστε πιο φασίστες και από τους πραξικοπηματίες!

Και τι σημαίνει ρε μελένιο είμαι Έλληνας;

btw εν καλά που σου λαλούν και στα άλλα blogs που πάεις και βόσκεις, εν ανάγκη να κάμνεις κόπυ πέιστ τζίνη τη φάτσα παντού;

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα πια στις αυταπάτες,
ή με τους ντιβέλοπερς,
ή με τους εργάτες!

Ανώνυμος είπε...

Να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον ευέλικτο, στον ευέλικτο.

Και η εγκατάλειψη της Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η εκπροσώπηση μας στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας από νενέκους, και η συμμετοχή σε αυτές εποίκων και το άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς το ταυτόχρονο άνοιγμα του Λιμνίτη και την πλήρη αποστρατικοποίηση της περιοχής και ο συναιτερισμός και τα δύο κράτη της συμφωνίας της 23ης Μαϊου και το μνημόνιο με τη Μεγάλη Βρετανία και η αποτυχία του να πείσει στη Συρία και η απώλεια του μεγάλου μας συμμάχου της Ρωσίας και η υποβάθμιση του θεσμού που εκπροσωπεί σε έσχατο όριο και η προτιμήσεις που εκφράστηκαν δημόσια για τον αρχηγό του ψυδοκράτους και η ανέχεια στη συμπεριφορά του Μίλετ και η παραμονή 50.000 εποίκων και η "lisi apo tous kiprious gia tous kiprious" και η έναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς να παραχθεί έργο στις επιτροπές και χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης και η αδύναμη διαπραγματευτική του ομάδα και το "kalo klima" και η αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων που αφορούν το κυπριακό και το καθημρινό μας ξεβράκωμα με το θέμα του Λιμνίτη και η εξίσωση οργανωμένων εγκλημάτων του τουρκικού κράτους με εγκλήματα δικών μας φασισταριών και η συμφωνία για μη πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοουμένων ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Anef_Oriwn είπε...

John Charalambous,

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι “…και το σχόλιο που μιλά για δημόσιο αποχωρητήριο και για κατούρημα στα μούτρα σου [μου], είναι αντιαισθητικό και ...[θα έπρεπε] ... να αφαιρεθεί ...”, αλλά σκόπιμα το ‘χω αφήσει για να δει και να μάθει ο κόσμος με τι διατροφικά καθίκια έχουμε να κάνουμε, τι χυδαιότητες χρησιμοποιούν στο λόγο τους και τι εμετικές παρεμβάσεις κάνουν ...
Οφείλω επίσης να σημειώσω ότι εμμέσως πλην σαφώς γίνεσαι (και) απολογητής αυτών των υβριστών, όταν συνιστάς και σε ΜΕΝΑ ψυχίατρο, εξισώνοντας ΜΕ μαζί τους! Που έχω πει ή υπονοήσει ότι “… μόνο εσύ [εγώ] και οι ομοϊδεάτες σου [μου] αγωνίζονται για το καλό τούτου του τόπου;”. Αντίθετα αυτό είναι χαρακτηριστικό άλλων (των πάσης φύσεως εθνικιστών) που μια την άλλη μας αποκαλούν (όσους έχουμε διαφορετική άποψη) προδότες και τουρκόφιλους μην παραλείποντας να διανέμουν πέρα – δώθε πιστοποιητικά HACCP και ISO πατριωτισμού και ελληνικότητας!

Αναφορικά με την Ανωνυμία μου, όσο κι αν τσιριλλάς θα ΤΗΝ διατηρήσω!!! Δεν έχω κανένα λόγο να (ΣΟΥ) αποκαλύψω την ταυτότητα ΜΟΥ! Θα παραμείνω (προς απογοήτευση ΣΟΥ) ένας (ψευδ)Επώνυμος και καθόλου ΔΕΝ με νοιάζει ποιος είσ’ ΕΣΥ, που μένεις και τι κάνεις. Εγώ κρίνω και συζητώ απόψεις, ιδέες και σκέψεις. Τα έχω με τους (τελείως) Ανώνυμους, πρώτον γιατί βρίζουν ασύστολα και δεύτερον, όταν το “Ανώνυμος” παρουσιάζεται πολλές φορές (μπορεί να είναι και το ίδιο άτομο) δημιουργούνται προβλήματα στη απρόσκοπτη ροή της συζήτησης – δεν ξέρεις με ποιον Ανώνυμο συνομιλείς και έτσι χάνει το νόημα της η συζήτηση ...

Υ.Γ.: Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω και κάποια σχόλια στα όσα γράφει ο MARINOS και ο Πανίκος Ιωάννου ... Με τους διάφορους Ανώνυμους ΔΕΝ θα ασχοληθώ, πλην ίσως του πρώτου, αλλά ούτε και με τον καλούμενο Άντη τον Ληστή ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 2/9/2009 – 9:31 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε (9:23 μ.μ.),

Μα έπιασες τι έγραψε πιο πάνω ο Πανίκος Ιωάννου [εκτός κι αν είσαστε το ίδιο άτομο] τζιαι παρουσιάζεις τα σαν σχόλια ΣΟΥ, κοτσάροντας τα σε διάφορα blogs; Μεν ανησυχείς, και με την πρώτη εύκαιρα θα ΣΑΣ τα απαντήσω ΟΛΑ, ένα προς ένα

Anef_Oriwn
Τετάρτη 2/9/2009 – 9:40 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μα κάμνεις paste ούλλα τα σχόλια σου σε όποιο blog διαβάζεις; Τι εν τούτο το κόμπλεξ; Ναι έπια τα που τονΠανικο και περιμένω κι εγώ απαντήσεις. Επήε διακοπές ο καθοδηγητής σου;

Anef_Oriwn είπε...

Καλά μα νομίζεις μόνο ΕΣΥ μπορείς ή δικαιούσαι να κάμνεις paste και σε άλλα blogs; Προς πληροφορία ΣΟΥ είμαι ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ καθοδηγητής!!! Τζιαι τόσο άσχετος είσαι που εν ι-μπορείς να γράψεις έναν κείμενο ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 2/9/2009 – 9:56 μ.μ.

Πανίκος Ιωάννου είπε...

Σημειώνω ότι ακόμα δεν μου απάντησες αγπητέ Άνευ και ασχολείσαι με όσους με επαναλαμβάνουν.

Anef_Oriwn είπε...

Πανίκε Ιωάννου,

Αν επίσης σωστά σημείωνες θα παρατηρούσες ότι η ενασχόληση μου με όσους σε επαναλαμβάνουν είναι πολύ σύντομη ... Αντίθετα για τα 19 τόσα θέματα που έθεσες χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος. Κι άσε που κάθε ζήτημα θα μπορούσε να αποτέλεσε και θέμα για ξεχωριστό post! Μπορούν αυτά τα θέματα να απαντηθούν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ; Μήπως αποτελεί κι αυτό δείγμα μιας προειλημμένης απόφασης για το λανθασμένων των ενεργειών του Προέδρου πάνω σ’ αυτά τα θέματα;
Όπως και να ‘χει όμως ... Μην ανησυχείς, θα επανέλθω ... Δεν είμαι αδκιασάρης τζιαι υπάρχουν πολλά (εξ αφορμής) που θέλω να θίξω!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 2/9/2009 – 10:52 μ.μ.

MARINOS είπε...

Είναι απαράδεκτο τούτο που γίνεται με τους ανώνυμους!

Καταστρέφουν κάθε προσπάθεια διαλόγου.

Ανευ, χωρίς να σημαίνει ότι ταυτίζομαι κατ' ανάγκη με το περιεχόμενο της ανάρτησης σου, στο ζήτημα με τα υβριστικά σχόλια έχεις την πληρη συμπαράστασή μου.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ,
Ως συνήθως είσαι και υπερτασικός και στερημένος του έρωτα. Να σε προσέχουν οι γιατροί που σε συντηρούν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Μαρίνο,εκαταντήσαν αηδία.
Αν τζαι εσύ Anef επιμένεις ότι τους εκθέτεις, αφήνοντας τα χυδαία σχόλια.
Πιστεύκω ότι η ανωνυμία εν σημαίνει ότι κατοχυρώνει την ξεφτίλα τζαι τον εξευτελισμό.Είναι τζαι θέμαν αισθητικής αλλά τζαι σεβασμού της αξιοπρέπειας.
Κάμε κάτι , βάλε μετριασμό των σχολίων.Εν εν κατάσταση τούτη.
Είπες εν να διαγράφεις, κάμε το τούτο τουλάχιστον.
Στο πρώτο σχόλιο γράφει "κύριε Χρίστο";Εν εκατάλαβα ίντα που θέλει να πει τζείνος που το΄γραψεν.
περαστικός

Ανώνυμος είπε...

Αλόπως σημαίνει ότι το μικρό όνομα του Anef είναι Χρίστος;;; Άρα anef δεν κατάφερες να κρατήσεις την ανωνυμία σου; Too bad dude....

Aslan είπε...

μα εισαι συνονοματος φιλε ανευ?

ενα που τα 3 αποβλητα εγραψε αναφερομενος σε μενα

"Και τι σημαίνει ρε μελένιο είμαι Έλληνας;"

δεν περιμενα να καταλαβεις ρε καθυστερημενε. Αν ειχες μυαλο δεν θα ψηφιζες δηκο

ΕΡΧΕΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΝ

ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ

γεναίκα του καφενέ είπε...

Τίποτε αξιοπρέπεια εν έσιετε ρε ανώνυμοι? Εν καταλαβαίνεται ότι είσαστεν εσείς που εξευτελίζεστε κάθε φορά που γράφεται?

Σκεφτείτε λλίον ιντα πολιτισμό προβάλλετε ότι έσιετε. Εξηγάτε μου τζε εμένα πως θωρείται τον Ελληνικό πολιτισμό για τον οποίο λαλείται ότι αγωνίζεστε τζε νομίζετε ότι έσιετε.

Ποιά εν τα βασικά χαρακτηριστικά του Πολιτισμού? Αξιοπρέπεια? Σεβασμός? Δημοκρατία τζε Δημοκρατικός διάλογος? Κριτική σκέψη? Δικαιοσύνη? Πέτε μου ποιά που τούτα εσείς προβάλλεται?

Τζε αν νομίζεται ότι εν πειράζει γιατί κανένας ενι ξέρει ποιοί είσαστε, λανθάνεστε. Ξέρεται το εσείς - τζε τούτο κάμνει σας σκουλίκια στον ίδιο σας τον εαυτό. Δκιεβάστε λλίον Φρόυντ να σας εξηγήσει τι επιπτώσεις έσιει τούτο πάνω σας.

Μετριασμό Άνεφ για να μπορεί να γίνει συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούν τζι΄άλλοι με το μετριασμόν Anef.Εν τζαιρός να το σκεφτείς σοβαρά φίλε μου.
περαστικός

John Charalambous είπε...

"Τα έχω με τους (τελείως) Ανώνυμους, πρώτον γιατί βρίζουν ασύστολα και δεύτερον, όταν το “Ανώνυμος” παρουσιάζεται πολλές φορές (μπορεί να είναι και το ίδιο άτομο) δημιουργούνται προβλήματα στη απρόσκοπτη ροή της συζήτησης – δεν ξέρεις με ποιον Ανώνυμο συνομιλείς και έτσι χάνει το νόημα της η συζήτηση ..."

Κι εσύ είσαι (τελείως) Ανώνυμος, άρα ούτε εμείς ξέρουμε με ποιον Ανώνυμο μιλούμε κι έτσι δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Παρεπιμπτόντως, το όνομα μου είπα σου το επειδή εσύ επροκάλεσες και έπαιξες τον sir αντι-ανώνυμο.

Anef_Oriwn είπε...

Shερετούμεν!!!

Άτε τζιαι να ξεκινήσω σιγά σιγά να απαντήσω σε κάποια θέματα που τέθηκαν εδώ πριν παλιοτζιαιρίσουν τζιαι χάσουν που την αξία και τη σημασία τους. Τζιαι έχει που αγωνιούν τζιόλας αν θα τα καταφέρω να σχολιάσω και να απαντήσω σε κάποια από τα ζητήματα που τέθηκαν ...

Κατ’ αρχάς σαν γενική τοποθέτηση κι από θέσεις αρχής να πω ότι είμαι ενάντια στον μετριασμό (των σχολίων). Τον θεωρώ ως ένα είδος λογοκρισίας που στερεί και το δικαίωμα (ή την ευχαρίστηση) στον καλοπροαίρετο σχολιογράφο να δει αναρτημένο το σχόλιο του. Το πιο πιθανό που θα πράξω για να περιοριστούν τα κρούσματα λεκτικών τραμπουκισμών που μια την άλλη παρουσιάζονται στο Blog είναι ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑ, ΥΒΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!!! Κι όποιος νομίζω ότι ΔΕΝ θα το εφαρμόσω ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ!!!

**********
Για το ζήτημα της Ανωνυμίας, η συζήτηση με τον John Charalambous, νομίζω ότι έχει εξαντληθεί! Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνουμε εαυτούς. Εκείνο που ΕΓΩ είχα ζητήσει ήταν αντι ο καθένας που μπαίνει εδώ μέσα να δηλώνει “Ανώνυμος”, ας παίρνει ένα nick (δεν είναι ανάγκη να γίνει blogger) για να υπάρχει μια συνεχεία στη συζήτηση. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!! Απ’ εκεί και πέρα όπως έχω ξαναπεί εδώ (στην blogόσφαιρα) κουβεντιάζουμε και συζητάμε απόψεις και σκέψεις. Οι ύβρεις, οι χυδαιότητες και οι αισχρότητες τι θέση έχουν; Και παρεμπιπτόντως John(ny) (όπως λέμε Γιαννάκη) ΔΕΝ με λένε Χρίστο!!! Try again!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 3/9/2009 – 7:23 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Aslanε,

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση ΣΟΥ και την επιθυμία ΣΟΥ να ανταποδώσεις τα ίσα, όταν ΣΕ βρίζουν αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση ΔΕΝ βλάφτει!!!

Όπως έχω πει και πιο πάνω ΔΕΝ ΜΕ λένε Χρίστο! Δεν έχει καμιά σημασία το όνομα ... Αν δηλ. ΜΕ λένε Χρίστο, Γριστοφήν, Γιαννήν, Ττοουλήν, Κοκήν ή Χασάνην (κάποιοι με αποκαλούν τούρκο και τουρκοκύπριο) ... Τα ονόματα έχουν σημασία όταν ξεφεύγουμε από τα στενά πλαίσια της blogοσφαιρικής επαφής και επικοινωνίας και περνάμε σ’ άλλα επίπεδα ... Για την ώρα ΕΔΩ (στην blogόσφαιρα) κουβεντιάζουμε ... Καταθέτουμε σκέψεις κι απόψεις και τις συζητάμε (παρά τις επίμονες προσπάθειες κάποιων άσπονδων “φίλων” να εκφυλίσουν τις συζητήσεις με την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά τους).

Anef_Oriwn
Πέμπτη 3/9/2009 – 7:59 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑ, ΥΒΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!!!"...την ίδια πολιτική ακολουθήσαν κάποτε και στο http://christofias-watch.blogspot.com και νομίζω εσύ τους εκατηγόρησες ότι εν φασισμός τούτο το πράμα και ότι σβήνουν ότι γουστάρουν!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΜΕΤΑΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΔΙΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Σχόλια που περιέχουν χαρακτηρισμούς γενετήσιου περιεχομένου ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!!

**********
Ανώνυμε (ώρα 8:43 μ.μ.),
Οι Ακατονόμαστοι ΔΕΝ σβήνουν χυδαιολογήματα, ύβρεις και προσβολές, αλλά σχόλια συγκεκριμένων bloggers, ανεξαρτήτως τι έγραφαν τούτοι! Για πελλόν παίζεις (τζιαι κάμνεις πως εν καταλάβεις), για “σύρνεις όφτζιερα για να πιάσεις γεμάτα”, τουτέστιν “ψαρεύεις σε θολά νερά”! Εκτός πάλι κι αν ΕΣΥ απολαμβάνεις αυτή την κατάσταση, για να γίνεσαι απολογητής των Ανώνυμων υβριστών!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 3/9/2009 – 10:30 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Περαστικέ,
Shερετώ ΣΕ!

Και να πω ότι έχεις δίκιο όταν γράφεις πως “… είναι τζαι θέμαν αισθητικής αλλά τζαι σεβασμού της αξιοπρέπειας…”. Αν πρόσεξες όταν διέγραψα ένα σχόλιο πιο πάνω [Τετάρτη, Σεπτέμβριος 02, 2009 3:01:00 μμ], είχα πει ότι το ‘κανα (ΚΑΙ) για λόγους αυτοσεβασμού!

Αυτή η υβριστική στάση και συμπεριφορά που ακολουθούν συστηματικά κάποιοi (κυρίως Ανώνυμοι) σίγουρα στοχεύει στον εκφυλισμό της συζήτησης (καθαρά φασιστική μέθοδος) και στην απαξίωση του Blog!
Βασικά το μοναδικό μέτρο που θα μπορούσα να πάρω είναι η διαγραφή των πιο ακραίων (και αισχρών) σχολίων [ήδη έχω ξεκινήσει να το κάνω έστω και μερικώς. Όμως θα συνεχίζω ν’ αφήνω κάποια για να φαίνεται και το επίπεδο του πολιτισμού και της αισθητικής αυτών των τύπων].
Με τον μετριασμό [όπως έχω πει κι πιο πάνω] διαφωνώ κάθετα. Όταν μπαίνω σε Blog όπου υπάρχει μετριασμός μου προκαλείται μια ενστικτώδης αντίδραση που αντανακλά ενόχληση κι απαρέσκεια. Θεωρώ τον μετριασμό σαν ένα είδος προληπτικής λογοκρισίας που εκφράζει ένα είδος (μικροαστικού) καθωσπρεπισμού που είναι σαν να προσπαθούμε να κρύψουμε κάτω από το χαλί δυσάρεστες, ενοχλητικές και απαράδεχτες καταστάσεις [κάτι που ΔΕΝ παρατηρούμε μόνο στην blogόσφαιρα αλλά και γύρω μας στην καθημερινή μας ζωή].
Φυσικά αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι μ’ αυτούς τους τύπους ΔΕΝ μπορείς να κάμεις κουβέντα [τουλάχιστον blogοσφαιρικά – φαίνεται τους αποθρασύνει η ανωνυμία] ... Είναι έντονα και φανατικά κολλημένοι στις έμμονες τους [για να μην πως ότι λειτουργούν κι αυτιστικά], άσε που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πουν και να γράψουν 5 συνεχόμενες προτάσεις. Όμως αυτούς τους τύπους τους συναντάμε και γύρω μας, στην καθημερινή ζωή και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ή/και να τους (δια)χειριζόμαστε! Στο κάτω – κάτω τους δίνουμε κι ένα βήμα για να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο και να πουν και τα δικά τους, για να εκτονωθούν!!!
Μάλλον όμως, χρειάζεται (και επιβάλλεται) πλέον (καθώς έχουν αποθρασυνθεί) να χρησιμοποιώ πιο συχνά το ψαλίδι (όχι για κούρεμα) αλλά για να πετσοκόβω τις αισχρότητες και τις χυδαιότητες τους!!!

Σ’ ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον ΣΟΥ!

Υ.Γ.: Το “Κύριε Χρίστο”, του πρώτου Ανώνυμου (εδώ μέσα) υποθέτω ότι είναι εξυπνάδα κάποιου που ζητούσε επίμονα να ΤΟΥ πω τ’ όνομα ΜΟΥ!

**********
Γεναίκα του καφενέ,
Σωστά, ορθότατα αυτά που λες για “… τα βασικά χαρακτηριστικά του [(αρχαιο)ελληνικού Πολιτισμού ...”, αλλά ακούει κανείς;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 3/9/2009 – 11:06 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

MARINO,

Όντως “… είναι απαράδεκτο τούτο που γίνεται με τους ανώνυμους!” …[και πραγματικός στόχος τους είναι να] ... καταστρέφουν κάθε προσπάθεια διαλόγου ...” [είτε εδώ γίνεται ο διάλογος είτε αλλού]. Σ’ ευχαριστώ για τη στήριξη ΣΟΥ!!!

Αναφορικά με τα όσα γράφεις στην πρώτη ΣΟΥ παρέμβαση (Τετάρτη, Σεπτέμβριος 02, 2009 12:27 π.μ.) έχω να πω και τα εξής:
Κατ’ αρχάς ΔΕΝ διαφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ με τα ΟΣΑ γράφεις! Μπορώ μάλιστα να πω ότι περιλαμβάνονται (αν ενδιατρίψεις στο κείμενο ΜΟΥ) και στα δικά ΜΟΥ γραφόμενα ή και τα συμπληρώνουν. Θα σταθώ μόνο σε 2-3 σημεία:

1. Σίγουρα σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον τρόπο που δολοφονήθηκαν πολλοί αρνούμενοι (εν ψυχρώ ή/και κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν) και ο καθένας (προ πάντων οι συγγενείς) πρέπει να μάθουν και να ξέρουν πως χάθηκαν οι δικοί τους. Κι αν οι συγγενείς θέλουν να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ. Όμως σαν κράτος ΠΡΕΠΕΙ να διαφυλάξουμε τη συνέχιση του έργου της ΔΕΑ!!! [Το πόσο σοκαρίστηκες ΕΣΥ φαίνεται και από τα 3, αν δεν κάνω λάθος, posts που αφιέρωσες στο θέμα].

2. Ο πόνος του συγγενή (των γονιών, των παιδιών, της συζύγου, των αδελφιών) για τον δικό τους άνθρωπο που χάθηκε άδικα των αδικών [και έγινε στόchιν (βορά) των κανονιών] είναι παντού ο ίδιος, είτε ο σκοτωμένος είναι ελληνοκύπριος, τουρκοκύπριος ή παλαιστίνιος!

3. Πέραν από τους θύτες (τους δολοφόνους) που εμπλέκονται σ’ αυτά τα εγκλήματα υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Κι ως ελληνοκύπριοι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε το χουντοφασιστικό πραξικόπημα που έφερε τους τούρκους κι όλα αυτά τα κακά! Και το πραξικόπημα ΔΕΝ το οργάνωσαν ούτε συμμετείχαν σ’ αυτό εξωγήινοι αλλά χουντικοί αξιωματικοί και οι ΕΟΚΑΒιτατζιήδες του Γρίβα!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 3/9/2009 – 11:32 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Πανίκκο Ιωάννου,

[Επιτέλους λίγο χρόνος για να δώσω κάποιες απαντήσεις στα “καυτά” ερωτήματα ΣΟΥ... Πριν απ’ αυτό όμως θα ήθελα να κάνω ένα μικρό πρόλογο] ...
Κατ’ αρχάς σε καλωσορίζω στο αιρετικό, “τουρκόφιλο», “ανθελληνικό” και “μιαρό” Blog ΜΟΥ – ΔΕΝ υπονοώ ότι αυτές οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί είναι δικοί ΣΟΥ! [Δεν γνωρίζω όμως τις ενδότερες σκέψεις ΣΟΥ ...]. Προσδοκώ όμως σ’ ένα ζωντανό και δημιουργικό διάλογο μεταξύ Ημών!

Μετά τα εθιμοτυπικά πάμε παρακάτω ...

Το να ευχαριστήσεις ΕΝΑ Blogοδεσπότη για τη φιλοξενία που έτυχες στο Blog του [ή και για την προσοχή που έδωσε στα γραφόμενα ΣΟΥ και τη υπομονή που επέδειξε για να ΣΕ διαβάσει], ΔΕΝ είναι ΟΥΤΕ υποχρεωτικό αλλά ΟΥΤΕ και απαραίτητο. Απεικονίζει όμως τον γενικότερο τρόπο που προσεγγίζεις τα blogοσφαιρικά, δηλ. μακράν από πικκαρίσματα κακεντρέχειες και προσπάθειες για στριμώγματα [Το ότι μιλάω σε δεύτερο ενικό ΔΕΝ σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη απευθύνομαι σε ΣΕΝΑ!]
Φυσικά κι ΕΓΩ (αν και διαχειριστής του Blog αυτού) φιλοξενούμενος ΕΙΜΑΙ (όπως σωστά επισημαίνεις) της Google, παράλληλα όμως μου παρέχεται (και πάλι ως διαχειριστής του Blog) ΚΑΙ το δικαίωμα (ή έστω η δυνατότητα), να διαγράφω ενοχλητικά, μη αρεστά, απαξιωτικά, υβριστικά, χλευαστικά, χυδαία σχόλια ... Και δεν πιστεύω να θεωρείς ότι τα σχόλια των Ανώνυμων που παρενέβησαν μετά την πρώτη δική ΣΟΥ παρέμβαση (αλλά και μετά) συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη της συζήτησης ή λενε κάτι το ουσιαστικό (πέραν από βρισιές και χυδαιότητες) ... Διερωτούμαι γιατί έστω και έμμεσα γίνεσαι απολογητής του κάθε αισχρο-Ανώνυμου!

Αναφορικά με τον κατεβατό των ερωτημάτων που έχεις θέσει να (ξανα)τονίσω ότι τούτα αποτελούν το καθένα από ΜΟΝΟ ΤΟΥ και ξεχωριστό θέμα για post! Έχεις θέσει (στην πρώτη ΣΟΥ παρέμβαση 19 θέματα σε στυλ επικεφαλίδων χωρεί να καταθέτεις τες δικές ΣΟΥ απόψεις, όπως ας πούμεν “6) Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου” ή “12) Οδόφραγμα Λιμνίτη, προφανώς όμως υπονοώντας ότι διαφωνείς με τις κινήσεις που έκαμε πάνω σ’ αυτά τα θέματα ο Πρόεδρος ... Αναμένεις μάλιστα να ΣΟΥ πω με λίγα λόγια ή με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αν ΕΓΩ συμφωνώ ή διαφωνώ! Μα έτσι γίνονται οι συζητήσεις, επιλεκτικά και αποσπασματικά ή/και αποστασιοποιημένα από τα γενικότερα πολιτικά πλαίσια και δρώμενα που υφίστανται και εξελίσσονται γύρω μας όπως ας πούμε η διεξαγωγή συνομιλιών για εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης ή τα μέχρι σήμερα τετελεσμένα αλλά και τα συζητηθέντα και τα καλώς ή κακώς συμφωνηθέντα από τους εκάστοτε προέδρους μας ... Και να μην ξεχνάνε και το ότι ο χρόνος κυλά σε βάρος της επανένωσης του τόπου μας ...
ΕΣΥ φυσικά μπορείς να ΜΟΥ πεις ότι ΕΙΣΑΙ εναντίον της Ομοσπονδίας [εξ ου κι όλες αυτές οι αντιρρήσεις και αντίθετες προσεγγίσεις σου], σε τέτοια περίπτωση όμως ΕΠΡΕΠΕ να το ξεκαθαρίσεις (αυτό) από την αρχή για να επικεντρώσουμε εκεί την κουβέντα ΜΑΣ ... Κι όχι σ’ αυτά τα επιμέρους ζητήματα που έχουν σχέση με την προώθηση Ομοσπονδιακής λύσης και τα οποία θα σε βρίσκουν (ως είναι φυσιολογικό) αντίθετο ή θα τους βρίσκεις κουσούρια – θα σου φακκούν!
Πέραν τούτου, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ γελιόμαστε. Κι ο δρόμος προς την Ομοσπονδιακή λύση ΔΕΝ είναι στρωμένος με ροδοπέταλα (οι τούρκοι ως γνωστόν επιδιώκουν Συνομοσπονδία) και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πισωγυρίσματα, υπαναχωρήσεις, προβλήματα, δυσκολίες αλλά και να παρατηρούνται και λάθη και αδυναμίες [κι από την ελληνοκυπριακή πλευρά]. Όλ’ αυτά τα ζήσαμε και χτες με το μπάχαλο που έγινε με τους προσκυνητές [για τον Άη Μαμά] από τον Πύρκον της Τυλληρκάς...

(συνεχίζεται ...)

Anef_Oriwn είπε...

Πανίκκο Ιωάννου (η συνέχεια ...),

Το κομμάτι της ανάρτησης μου για τα έγγραφα των συνομιλιών ήταν σαφές. Να μας πουν οι μονίμως αντιδρούντες και μεμψιμοιρούντες ποιες ήταν οι “προδοτικές υποχωρήσεις” και παραχωρήσεις [προς τους τούρκους γενικά – αν και αυτός ο τρόπος προσέγγισης ΔΕΝ μ’ αρέσει σε ΜΕΝΑ], που έκαμε ο Χριστόφιας στις μέχρι σήμερα συνομιλίες. Εσύ όμως κατέφτασες με μια βαλίτσα ερωτήματα [19 τόσα] και μου τα αράδιασες πάνω στο τραπέζι για να ΣΟΥ πω τις απόψεις ΜΟΥ ...
Όπως και να ‘χει όμως. Αν και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το καθένα ξεχωριστά [ή 2-3 μαζί – να τα ομαδοποιήσω], ή να έκανα ένα ξεχωριστό Post με τις απαντήσεις και τα σχόλια ΜΟΥ πάνω σ’ αυτά [υπάρχει η πιθανότητα να το κάνω αλλά δύσκολη η δυνατότητα] θα σου δώσω κάποιες σύντομες και συνοπτικές απαντήσεις σε νέα μου παρέμβαση ...

[Τέλος να επισημάνω ότι ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου ... Επικρίνεις “… την ειρωνεία που με διακρίνει …”, αλλά δεν παραλείπεις να χαρακτηρίζεις ειρωνικά “ευέλικτο” τον Πρόεδρο! Να σημειώσω ότι η ειρωνεία που χαρακτηρίζει (ίσως συχνά) τη γραφίδα μου, αποτελεί ένα τρόπο αντιμετωπίσεις (γραπτώς) των υπερβολών και των ακροτήτων του λόγου κάποιων (συνήθως των εθνικιστών) και κάποτε (σ’ άλλα επίπεδα) και της γραφειοκρατίας ...]

Θα επανέλθω ...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 4/9/2009 – 00:39 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Απευθύνομαι στον πρώτο [πάνω - πάνω στην αρχή] Ανώνυμο [Τρίτη, Σεπτέμβριος 01, 2009 10:13:00 μμ]:
Κύριε Ιωάννη ή Γιαννάκη [δεν σε λεω Γιαννήν γιατί εν χωρκάτικο],
Όπως βλέπεις ΣΟΥ ανταποδίδω τις αβρότητες [τα κυριάτα και τις ονομαστικές προσφωνήσεις] και Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για τα “Περαστικά”! Παρομοίως ...

Δυο λογάκια όμως θε να πω:
1.Το “δεν θα σας ανεχτούμε άλλο”, [που ΔΕΝ περιέχεται σ’ αυτό το Post, αλλά ειπώθηκε αλλού] έχει συγκεκριμένους παραλήπτες: Τα διάφορα Ανώνυμα φασιστοειδή που μπαίνουν εδώ μέσα βρίζουν, μιλούν απαξιωτικά και χλευαστικά ή θέλουν να εκτρέψουν σ’ άλλους ατραπούς τη συζήτηση ή να την εκφυλίσουν και να την γελοιοποιήσουν κι ΟΧΙ σ’ ΟΣΟΥΣ διαφωνούν μαζί ΜΑΣ! Αυτά είναι που ΔΕΝ θα ανεχτούμε χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάποιου άλλου [ίσως κι αγαπητού σε ΣΕΝΑ] blog. Ζωντανά παραδείγματα τέτοιων Ανωνυμαρίων αποτελούν τα μειράκια που παρενέβησαν κατα διαστήματα και σ’ αυτό το post. Κάποια από τα σχόλια τους τα ‘χω ήδη διαγράψει αλλά αν γουστάρεις νa πάρεις μια ιδέα τι λενε (μην τυχόν και δεν ξέρεις) ρίξε μια –δυο ματιές τι έγραψε κάπου στην αρχή των σχολίων ο τύπος με τα greeklish! Αν τα επικροτείς κάπου θα έχεις πρόβλημα κι ΕΣΥ και καλό είναι να κοιταχτείς ώσπου εν τζιαιρός!
Το λυπηρό είναι ότι τα διάφορα Ανώνυμα accessories Που κοσμούν τα posts μας είναι νεαρά παιδιά, δείγμα κι αυτό της σήψης και των αδιεξόδων της σημερινής κοινωνίας! Φυσικά ΔΕΝ αποκλείεται να είναι και μεγάλοι άνθρωποι, [τζι ο Κουλίας εν τζι’ εν μιτσής!], αλλά σε τέτοια περίπτωση νομίζω ότι σωτηρία ΔΕΝ υπάρχει!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 4/9/2009 – 1:03 π.μ.

Πανίκος Ιωάννου είπε...

Πρώτον, δεν έγινα απολογητής κανενός αισχρού και ανώνυμου σχολιαστή, είπα την άποψη μου στα περί φιλοξενίας.

Δεύτερον, δεν εμίλησα εναντίον της ομοσπονδίας. Εάν η λύση θα προνοεί απομάκρυνση όλων των κατοχικών στρατευμάτων, απομάκρυνση όλων των εποίκων και επιστροφή όλων των προσφύγων, όπως και να την λαλούν αυτή τη λύση, εγώ θα την υπερψηφίσω.

Τρίτον, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται ειρωνεία να αποκαλείς ευέλικτο, έναν άνθρωπο ο οποίος ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ.

Τέταρτον, αν και έγραψες 5-6 σχόλια μεγάλα, αρκέστηκες να μου πεις ότι έβαλα πολλά ερωτήματα. Εγώ θα περιμένω, δεν σου εζήτησα να μου τα απαντήσεις όλα σε ένα σχόλιο, όλα σε μια μέρα, αλλά σιγά σιγά να ξεκινούμε!

Ανώνυμος είπε...

Tilefwnima apo to proedriko se megali ergoliptiki etaireia, elege: "Na metavivastoun ola ta timologia apo to onoma tis prigkipissas, stin etaireia"...SIPSI KAI DIAFTHORA ALA AKEL!!!

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθεί ο ευέλικτος οδοστρωτήρας άμεσα με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράγραφος 1, εδάφιο δ, "Το λειτούργημα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας παραμένει άνευ φορέως λόγω διαρκούς σωματικής ή διανοητικής ανικανότητος ή λόγω απουσίας μη προσωρινής καθιστώσης αδύνατον την ενεργόν εκπλήρωσιν των καθηκόντων αυτού."

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2009:

"Δεν φταίει η κυβέρνηση Χριστόφια για τα μικρά λάθη των τοπικών παραγόντων στο θέμα του Λιμνίτη".

Ακούτε Πυρκώτες; Εσείς φταίτε για τούτα ούλλα, σύμφωνα με την ευέλικτη κυβέρνηση του οδοστρωτήρα!

αιολος είπε...

Γιατί βρε ΑΝΕΥ το γεννετήσιο σχόλιο καμιά φορά προσδιορίζει επακριβώς και την πολιτική πρακτική, μερικές φορές την φωτογραφίζει, δηλαδή εσύ όταν μιλάς δεν λες "μας γάμησε στο ψέμα αυτός ο πολιτικός";

Ανώνυμος είπε...

σιερετω ανευ,

εκαμες καλην δουλειαν με τον αντιλογο - συζητηση για την υστερια με τους νεκρους/αγνουμενους..τζαι απο οτι φαινεται ετσακκισες τα νευρα της νεοφασιστικης ομαδουας των ανωνυμων..
εχουν χαζιν σε τουτην την παρελαση που εξαρταται αποκλειστικα που τον οικτο σου..αν θα τα αφησεις..
ποσκολιους τους αν μεν εν τιποτε αλλο..

πκιερωνει τους αραγε ο νικολακης οξα απλα συναει τους που τα αζητητα;
τελος παντων..
επειδη αθθυμουμαι οτι συναεις περιγραφες/αναλυσεις για τα συνδρομα των ανωνυμων, οπως εθωρουν την ροη εσκεφτηκα οτι φαινουνται να υπαρχουν 3 βασικοι τυποι..η συνδρομα..

1. ο σωβρακακιας..
που θωρει το κυπριακο σαν μεταφραση του πρωκτικου του αγχους..σε ποιαν σταση πρεπει να εσιει τα σωβρακα.. καταπιεσμενος γκει..λλιον τρομοκρατημενος που την φωνη του πατριαρχη..του "τζυρου του που νομιζει οτι..."
υστερικος με τον ερωτισμο..συνηθως προβαλει τα απωθυμενα χωρις να το συνηδητοποια..
μπορεις να καμεις ωραια τηλεοπτικη κωμωδια μαζι του..

2. ο τζο νταλτον..
οπως μεσ' το λουκυ λουκ που κοτσινιζει , φκαλει καπνους τζαι φωναζει μανιοκαταθλιπτικα "μισω τον λουκυ λουκ" [επαναλαμβανομενο ]..ε δαμαι το συνδρομο εν το "μισω τον χριστοφκια"..κοκ..σε τουτην την περιπτωση υπαρχουν σοβαρα συμπτωματα λοβοτομης..αδυναμια οποιασδηποτε επαφης με την πραγματικοτητα..συνδρομα καταδιωξης, συνομωσιων...γενικως το πρωκτικο απωθυμενο δαμαι φκαινει σαν ενα ειδος εμμονης για μανιοκαταθλιπτικη επαναληψη..

3. ο copy τουβλακης..τουτος εν ο πιο αξιοθρηνητος συνηθως - που κερδα οικτο λογω εξωφθαλμης βλακειας..αμα πει να γραψει φκαινει του το "χαιλ.." κατι..τασσοσ, γιαννης, κωστης..κλπ..
συνηθως αντιγραφει γιατι δυσκολευκεται..γραφει με λατινικους χαρακτηρες γιατι αντρεπεται..καταπιεσμενος..ειπαν του εν βλακας τζαι προσπαθει να αποδειξει οτι μπορει να εν τουλαχιστον καλος υποτακτικος..

λογικα η θεραπεια που τους προσφερεις μουχτιν θα αναγνωριζετουν αν υπηρχεν ο θεος του νεοφυτου...

π

Anef_Oriwn είπε...

Π.,
Shερετώ ΣΕ!

Κι οφείλω να πω ότι ΜΑΣ έχουν λείψει οι παρεμβάσεις ΣΟΥ και δη οι κοινωνικο-ψυχολογικές (για τη ψυχολογική και ίσως και ψυχιατρική κατάσταση – γιατί διαταραγμένη είναι) των διαφόρων Ανωνυμαρίων! Να ‘σαι καλά!!!

**********
Πανίκο Ιωάννου,

Μπορείς να μου παραθέσεις ένα απόφθεγμα του Προέδρου όπου “… ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ”;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 4/9/2009 – 11:09 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος:
@anef
Εγω έχω το φάρμακο για την εθνικιστική πελλάρα delirium schizo, αλλά θα κάνω εισήγηση στον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας αντι εμβόλιο για τον ιό τους σιίρους που άσκοπα δαπαπανώνται τόσα χρήματα γιατι εν ισκοτώνει να βρούν εναν εμβόλιο κατα του ιού του εθνικισμού που εσκότωσεν στην Κύπρο χιλιάδες και είναι πολύ επικίνδυνος.
Ανώριμα εθνικιστάρια χωνέψετε το το Κυπριακό θα λυθει, γιατι υπάρχει θέληση και απο τις δύο κοινότητες,δεν λύεται με πόλεμο , ουτε με στρατά, και κάμεται μιαν ανατομία της φυγοστρατίας, τι σημαίνει? ο Λαός βαρέθηκε και θέλει περιστέρια και λουλούδια και όχι σφαίρες και πελλάρες γιατι πολύ πλήρωσε τις μαλακίες σας,ψυχοπαθητικές προσωπικότητες είστε!

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Ψυχίατρε,
Κάτσε λλιον την μάππαν χαμέ και μην επηρεάζεσαι από την ψυχιατρική [κλινική] κατάσταση μερικών Ανωνύμων επισκεπτών και θαμώνων του Blog!
Το πρώτο ΣΟΥ σχόλιο [Παρασκευή, Σεπτέμβριος 04, 2009 11:46:00 μ.μ.] διεγράφη γιατί ήταν κυριολεκτικά εμετικό!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος
Κύριε Anef
Διεγράφη το σχόλιο μου γιατί ηταν οπως λές εμετικό, δηλαδη να υποθέσω οτι γράφουν εδώ οι πελλοί χαζοκούμπαροι εθνικιστές είναι κυριολεκτικώς αντιεμετικά? όπως να πούμεν ένα κωλουπόθετον που φεφκει τον εμετόν?

Anef_Oriwn είπε...

[Το σχόλιο που θα κάνω copy-paste πιο κάτω ,το αλίευσα από το blog των Ακατονόμαστων, (link: ) και φέρει την υπογραφή του άσπονδου φίλου, θαυμαστή και παρακολουθητή μου Ιοσίλιου.
Το παραθέτω εδώ στο δικό μου Blog,
Πρώτον, για να σχολιάσω το περιεχόμενο του – γιατί ως γνωστόν τα σχόλια μου διαγράφονται εκεί στο διαβόητο “δημοκρατικό” blog, και
Δεύτερο για να δείξω πόσο μεθοδικά και καθώς γκεμπελίστικα κάποιοι [όπως ο εν λόγω *Ιοσίλιος*] παραποιούν και διαστρεβλώνουν – άξιος ο μισθός του – τα όσα γράφουν άλλοι με τους οποίους δεν συμφωνούν, αφού συγχρόνως ΜΑΣ περνούν κι από γενεές δεκατέσσερις, χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτηρισμούς και αφορισμούς.
Φυσικά θα μπορούσε να ‘ρθεί εδώ και να καταθέσει το σχόλιο του αφού αφορά το παρόν post και πιο συγκεκριμένα τη σφαγή ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από τούρκους στρατιώτες στην παραλία της Κερύνειας, αλλά αυτά τα σχόλια δεν γίνονται για να ξεκινήσει κάποιος διάλογος γι’ αυτά τα ζητήματα, αλλά πιο πολύ να για βγάλουν τα απωθημένα τους αυτοί που περιγράφει κι ο Ψυχίατρος πιο πάνω ...]

Γράφει, λοιπόν το Αστέρι (τ’ όνομα του το γράφει μεταξύ δύο αστεριών **) ο Ανώνυμος *Ιοσίλιος*:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ο Άνευ_Ορίων είναι ένας αηδιαστικός φασίστας. Μόλις πριν λίγες μέρες έγραψε στο μπλογκ του (το οποίο ανήκει σε εκδότικο συγκρότημα των κατεχομένων) τα εξής ρατσιστικά:
''για την σφαγή με ξιφολόγχες 320 (τόση ακρίβεια!) ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στρατιωτών (από τούρκους στρατιώτες)''
ο Άνευ_Ορίων έχει πάθει παράκρουση φασισμού. Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλος ναζιστής είναι, και φαίνεται πως στα νιάτα του θα άνηκε στην ΕΟΚΑ Β, αφού δεν εξηγείται αλλιώς η ειρωνία του προς τον Σενέρ Λεβέντ
γιατί λέει ειρωνικά "τόση ακρίβεια" για τον αριθμό 320; Μόνο ένας Τούρκος εθνικιστής θα έλεγε κάτι τέτοιο.
ο Άνευ_Ορίων ειρωνεύεται τον αριθμό 320 διότι θέλει να κάνει τους εχθρούς του (τους Ελληνοκύπριους) να μην ασχοληθούν με το θέμα, να θεωρήσουν πως ο Σενέρ Λεβέντ δεν είναι αξιόπιστη πηγή και πως είναι παρανοϊκός που αναφέρεται σε 320 νεκρούς Ελληνοκύπριους
τελικά μόνο έτσι δικαιολογούνται τα μαύρα χρήματα που μάλλον εισπράττει για το μπλογκ του, το οποίο ανήκει σε εκδοτικό συγκρότημα των κατεχομένων (ελεγχόμενο από τον τουρκικό στρατό)
*Ιοσίλιος*
5 Σεπτέμβριος 2009 3:38 πμ”


[Θα ακολουθήσουν τα σχόλια μου ...]

Anef_Oriwn είπε...

Σχόλια του ο Άνευ_Ορίων:

1. Αντιπαρερχομαι τους χαρακτηρισμούς [όπως «αηδιαστικός φασίστας» ή «μεγάλος ναζιστής»], που χρησιμοποιεί σε βάρος μου [να σημειώσω όμως ότι είναι μια πολύ προσφιλής του τακτική, που δείχνει και πόσο επιθυμεί να κάνει διάλογο] διερωτούμαι όμως αν είναι σε θέση να κατανοήσει το περιεχόμενο των όρων που χρησιμοποιεί σ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς που εκστομίζει χωρίς φειδώ ...

2. Οφείλω να παραδεχτώ ότι με εξέπληξε με το “μακρύ” κείμενο που έγραψε [κάπου 150 λέξεις τούτη τη φορά]. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια μακρινάρια [πρέπει αν πήρε ταχύρυθμα μαθήματα], όμως δυστυχώς είναι κι αυτό έμπλεο άναρθρων κραυγών ...

3. Επί της ουσίας τώρα:

i. Στο δικό ΜΟΥ κείμενο ΔΕΝ ειρωνεύτηκα τον Σενέρ Λεβέντ [όπως παραπλανητικά και διαστρεβλωτικά μας λαλεί ο *Ιοσίλιος*], γιατί ΔΕΝ είναι ο Σενέρ Λεβέντ που έκανε αυτή την αποκάλυψη [για την σφαγή των ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στη Κερύνεια], δεν ήταν αυτός ο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά κάποιος άλλος τουρκοκύπριος. Ο Λεβέντ μετάφερε την πληροφορία/είδηση στη εφημερίδα του και έγραψε και σχετικό κείνο στον “Πολίτη”. Γιατί ο πολύς Ιοσίλιος δεν σχολιάζει και την τοποθέτηση του Λεβέντ ότι πρέπει να “Να μπορούμε να βλέπουμε τα εγκλήματα και από τις δύο πλευρές”;

ii. Ουκ ολίγες φορές έχω φιλοξενήσει κείμενα του Σενέρ Λεβέντ σε αναρτήσεις στο Blog μου, γι’ αυτό και είναι τελείως ανυπόστατο και γκεμπελίστικο αυτό που ξεφουρνίζει το μειράκιον ο Ιοσίλιος ότι δήθεν επιδιώκω, “… να θεωρήσουν ... {οι ελληνοκύπριοι}... πως ο Σενέρ Λεβέντ δεν είναι αξιόπιστη πηγή και πως είναι παρανοϊκός που αναφέρεται σε 320 νεκρούς Ελληνοκύπριους …”

iii. Για τον αριθμό 320, όντως άφησα ψήγματα ειρωνείας, βασικά γιατί τρέχουμε να υιοθετήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη [ή/και διασταύρωση] της όποιας πληροφορίας ή είδηση φτάνει αυτή να δείχνει και να τονίζει πόσα κακιά, βάρβαρη και εγκληματική είναι άλλη, η αντίπαλη πλευρά, ο εχθρός!

iv. Με τις υπόλοιπες μανιοκαταθλιπτικές και συνομωσιολογικές του φαιδρότητες ΔΕΝ θα ασχοληθώ. Μακάρι να γιάνει, γιατί είναι και νεο πιδί και είναι κρίμα!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009 – 1:22 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Ψυχίατρε,
Μην εξάπτεσαι!
Σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα (αλλά κι αλλαχού) χρήζουν ψυχιατρικής θεραπείας και μέριμνας και έχουν ανάγκη των επιστημονικών σου γνώσεων και υπηρεσιών, γι’ αυτο πρεπει αν αντιμετωπίζεις τα πράματα με ηρεμία!

**********
Το link όπου θα βρείτε αυτούσιο το περισπούδαστο σχόλιο του Μέγα *Ιοσίλιου* [ξέχασα να το γράψω πιο πριν] είναι: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1086116881863285076&postID=8939002258673504

Να σημειώσω ότι έχουν μπει κι άλλα σχετικά με το ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ σχόλια! Μπορείτε να τα απολαύστε!

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009 – 2:35 μ.μ.

Tse είπε...

Anef,
μα σοβαρά μιλάς ;Εν πολύτιμος ο χρόνος μας για να τον αναλώνουμε άκριτα στο κάθε blog που εν σέβεται την αντίθετη άποψη.
Ποιοι εν τούτοι σιόρ που σε βρίζουν τζαι να τους υπολογίσουμε!
Μεν ασχολείσαι ούτε εσύ.Εν ανάξια λόγου τα υποκείμενα τούτα.

Anef_Oriwn είπε...

Κάτι επί του περιεχομένου της ανάρτησης έχεις να πεις;

Anef_Oriwn είπε...

Μ’ εκείνα [επαγγελματικές κι άλλες υποχρεώσεις] και με τούτα [ενασχόληση με επιμέρους blogοσφαιρικά ζητήματα] ΔΕΝ κατάφερα να απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσε ο σχολιογράφος Πανίκος Ιωάννου... Και επειδή ίσως να νομίζεις ότι τον αποφεύγω ή παίζω πελλόν προχωρώ πάραυτα επί του θέματος αυτού. Θα προσπαθήσω να παραθέσω σε συντομία τις απόψεις μου πάνω στα ζητήματα που έθεσε, αν και ο ίδιος ΔΕΝ κατάθεσε τες δικές του.
Όπως έχω ξαναπεί τα ζητήματα που τέθηκαν σηκώνουν πολλή κουβέντα, αλλά θα προσπαθήσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται να τοποθετηθώ. Και ξεκινώ με τες περιβόητες συμφωνίες της 8ης του Ιούλη (του 2006) και της 23ης Μαΐου του 2008 καθώς και με το Μνημόνιο με την Βρετανία. [ Να αναφέρω ότι πάνω το θέμα των εν λόγω δύο συμφωνιών έκανε σήμερα ανάρτηση κι Μιχάλης Μιχαήλ στο Blog “Παντός Καιρού” – Link: http://mihalismihail.blogspot.com/2009/09/8.html].

Α. Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006

Κατ’ αρχάς Τι έλεγε η Συμφωνία Παπαδόπουλου - Ταλάτ της 8η Ιουλίου (2006);

"1. Δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
2. Αναγνώριση του γεγονότος ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και η παράτασή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.
3. Δέσμευση στη θέση ότι μια συνολική διευθέτηση είναι επιθυμητή, καθώς και εφικτή, και δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω.
4. Συμφωνία για άμεση έναρξη διαδικασίας, η οποία θα διαλαμβάνει δικοινοτική συζήτηση θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού και, ταυτόχρονα, εκείνων που αφορούν ουσιαστικά θέματα, και τα δύο εκ των οποίων θα συμβάλουν σε μια συνολική διευθέτηση.
5. Δέσμευση να διασφαλιστεί ότι θα επικρατήσει 'κατάλληλη ατμόσφαιρα' για να είναι η διαδικασία αυτή επιτυχής. Συναφώς, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι ουσιαστικά, τόσο για βελτίωση της ατμόσφαιρας όσο και για βελτίωση της ζωής όλων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να τεθεί τέρμα στο ούτω καλούμενο “παιχνίδι επίρριψης ευθυνών”.


Απόφαση των δύο ηγετών

Οι Τεχνικές Επιτροπές για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού θα αρχίσουν το έργο τους μέχρι το τέλος Ιουλίου, νοουμένου ότι, κατά τον ίδιο χρόνο, οι δύο ηγέτες θα έχουν, επίσης, ανταλλάξει κατάλογο θεμάτων ουσίας και νοουμένου ότι το περιεχόμενό του θα εξεταστεί από δικοινοτικές ομάδες εργασίας αποτελούμενες από εμπειρογνώμονες και θα οριστικοποιηθούν από τους ηγέτες.

Οι δύο ηγέτες θα συναντώνται περαιτέρω, από καιρού εις καιρό, όποτε κρίνεται χρήσιμο, για να δίνουν καθοδήγηση στις δικοινοτικές ομάδες εργασίας αποτελούμενες από εμπειρογνώμονες για να αξιολογούν την εργασία των Τεχνικών Επιτροπών.


Μπορείς να μας πεις (χωρίς αοριστολογίες) τι απ’ όλα αυτά εγκατέλειψε ο Χριστόφιας; Και κατά πόσο αν ΕΣΥ συμφωνείς με τες πρώτες τρεις πρόνοιες της συμφωνίας;

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009 – 4:08 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

@ Πανίκο Ιωάννου,

Β. Συμφωνία 23ης Μαΐου 2008

Η κοινή δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις 23 του Μάη του 2008 έχει ως εξής:

“Οι Ηγέτες είχαν σήμερα ειλικρινείς και αποδοτικές συζητήσεις και αξιολόγησαν τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί βάσει της Συμφωνίας της 21ης Μαρτίου.
Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. [Ότι λαλεί τζιαι η 8η Ιουλίου – δικό μου είναι το σχόλιο αυτό]. Αυτός ο συνεταιρισμός θα έχει μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, καθώς και μια Τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία και μια Ελληνοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία, οι οποίες θα έχουν ισότιμο καθεστώς.
Έδωσαν οδηγίες στους αντιπροσώπους τους να εξετάσουν, εντός 15 ημερών, τα αποτελέσματα των τεχνικών επιτροπών.
Οι Σύμβουλοι θα εξετάσουν στρατιωτικής και μη στρατιωτικής υφής μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θα επιδιώξουν, επίσης, το άνοιγμα του Λιμνίτη και άλλων οδοφραγμάτων.
Οι Ηγέτες αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για να επαναξιολογήσουν την κατάσταση”.


Ίσως εκείνο που προφανώς να ενοχλεί εδώ είναι η αναφορά σε «συνεταιρισμό». Ενοχλεί και προκαλεί έντονες αντιδράσεις γιατί κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την πολιτική ισότητα των δύο συνιστωσών πολιτειών ή να κατανοήσουν ότι η πολιτική ισότητα είναι εκ των ων ουκ anef_ σε ένα ομόσπονδο κράτος! Πέραν τούτου και το Σύνταγμα της Ανεξαρτησίας του 1960 μπορεί να θεωρηθεί ότι καθιέρωνε ένα είδος συνεταιρισμού με τα ΒΕΤΟ που υπήρχαν – η ανάγκη για αποφυγή του ΒΕΤΟ έκανε τες δύο κοινότητες εξ ανάγκης συνεταίρους αν ήθελαν να λειτουργήσει το κράτος.

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009 – 4:37 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

@ Πανίκο Ιωάννου,

Γ. Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου - 05/06/2008

Παραθέτω μέρος του Μνημονίου με τα πιθανά επίμαχα σημεία:

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Gordon Brown διά του παρόντος εγκαθιδρύουν πλαίσιο για ανάπτυξη μιας ισχυρότερης σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μία επανενωμένη Κύπρος θα τερματίσει τη σύγκρουση στο νησί και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία του λαού της Κύπρου. Η ενωμένη Κύπρος θα μπορεί να συμβάλει περισσότερο στη σταθερότητα της περιοχής και θα ενδυναμώσει την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ως εκ τούτου το Ηνωμένο Βασίλειο επιδοκιμάζει τους αρχηγούς των δύο κοινοτήτων για τη διαδικασία που συμφωνήθηκε την 21η Μαρτίου και την 23η Μαΐου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργασθούν στους κάτωθι τομείς:

• Οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργασθούν από κοινού για την επανένωση του νησιού. Ο στόχος είναι μία συνολική και διαρκής λύση βασισμένη σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίσθηκε από τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ. Αυτή η λύση πρέπει να βασίζεται σε μια κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

• Οι δύο χώρες υποστηρίζουν την εν εξελίξει διαδικασία στο πλαίσιο των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε πλήρεις διαπραγματεύσεις σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τους δύο ηγέτες.

• Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κυπριακή Δημοκρατία θα εργασθούν με τα Ηνωμένα Έθνη, με σχετική υποστήριξη από την ΕΕ, για να διασφαλίσουν την επιτυχή κατάληξη της εν εξελίξει διαδικασίας και την επίτευξη μίας συμφωνημένης λύσης που θα προκύψει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, το συντομότερο δυνατό.

• Οι δύο χώρες επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους στις εκατέρωθεν υποχρεώσεις τους όπως απορρέουν από τις Συνθήκες του 1960.

• Το Ηνωμένο Βασίλειο επαναλαμβάνει τη δέσμευση του στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την ιδιότητα του της εγγυήτριας χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει πλήρως να σέβεται τα υφιστάμενα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 541 και 550. Ως εκ τούτου το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποστηρίξει οποιεσδήποτε ενέργειες που δυνατό να οδηγήσουν στη διχοτόμηση του νησιού ή την αναγνώριση ή την αναβάθμιση οποιασδήποτε ξεχωριστής πολιτικής οντότητας στο νησί.

• Επιπλέον, οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με εποικοδομητικό τρόπο σε όλα τα θέματα που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.


Έχω υπογραμμίσει στα σημεία που πιθανόν να προκαλούν ενστάσεις και τριβές και που κάποιοι καλοθελητές τα ερμηνεύουν ως δέσμευση του Χριστόφια για διατήρηση των υφιστάμενων εγγυήσεων ή γενικότερα εγγυήσεων. Και διερωτούμαι: Λέει κάπου και δεν το αντιλήφτηκα εγώ, στην διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη Κύπρο που αποτελεί στόχο των δύο χωρών [της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας] θα εξακολουθήσουν να υφίστανται οι σημερινές εγγυήσεις [της Βρετανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας ή άλλες εγγυήσεις;]
• Οι δύο χώρες επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους στις εκατέρωθεν υποχρεώσεις τους όπως απορρέουν από τις Συνθήκες του 1960., εν όσο δεν έχει εξευρεθεί ακόμα λύση!

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/9/2009 – 4:48 μ.μ.

Χρίστο sheretoumen είπε...

Η φωτογραφία του Χρίστου Χρίστου, άλλως Άνευ Ορίων, που αρθρογραφεί στον Πολίτη ως Γρηγόρης Φωτεινός, και διαχειρίζεται αυτό το ιστολόγιο, δημοσιεύεται στο Παρατηρητήριο της Διακυβέρνησης Χριστόφια: http://christofias-watch.blogspot.com

Anef_Oriwn είπε...

Συνεχίζω με τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσε στην ατζέντα ο Πανίκος Ιωάννου, σχολιάζοντας πολύ σύντομα και με τη σειρά ένα προς ένα:

{1) Αυτοαναίρεση (ο ευέλικτος είχε θέσει δύο προϋποθέσεις για την έναρξη απ'ευθείας συνομιλίων, η πρώτη ήταν να παραχθεί έργο στις επιτροπές και στις ομάδες που δημιουργήθηκαν και η δεύτερη να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης), αφού τίποτα από αυτά δεν έγινε, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις.}
--- Πρώτον, [κι όπως ξαναείπα] η προσφώνηση “ευέλικτος” είναι ειρωνική και τες ειρωνείες υποτίθεται δεν τις πας, Πανίκο Ιωάννου,
Δεύτερον, καλό είναι να μας παραθέσεις τη δήλωση του Προέδρου που επικαλείσαι,
Τρίτον, η βάση ξεκαθάρισε με τη δήλωση των δύο ηγετών της 23ης Μαίου όταν “Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για μια διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και
Τέταρτον, πολλά ζητήματα είναι προτιμότερο να τα συζητούν απ’ ευθείας οι δύο ηγέτες παρά να χάνεται χρόνος στις επιτροπές εργασίας.

{2) Από κοινού προσφώνηση της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.} --- Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ήθελε ν’ ακούσει τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, εν όψει μάλιστα των αρξαμένων συνομιλιών.

{3) "Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους".} --- Καλά ΕΣΥ τι θέλεις, επιδιαιτησία όπως δέχτηκε τότε ο Παπαδόπουλος και ήρθαν οι ξένοι να ΜΑΣ φέρουν το Σχέδιο Ανάν;

{4) Πρόσφατες δηλώσεις Πούτιν στην Τουρκία και την επομένη άρθρο στη Χαραυγή με τίτλο: "Σταθερή η θέση της Ρωσίας".} --- Καλά έχεις την ψευδαίσθηση ότι η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία δεν θα κοίταζε (ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου σήμερα) πιο πολύ προς Τουρκία μεριά για καλύτερη εξασφάλιση των συμφερόντων της. Κι ότι λεει η “Χαραυγή” νομίζεις ότι αποτελεί θέσφατο; Όμως και πάλι ρωτώ, μπορείς να μας πεις τι ακριβώς είπε ο Πούττίν;

{5) Άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς πλήρη αποστρατικοποίηση της περιοχής.} --- Ποιος είπε ότι θα γινόταν αποστρατικοποίηση της περιοχής

{6) Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου.} --- Έχω ήδη απαντήσει πιο πάνω, διερωτούμενος πως ο Πρόεδρος δεν τήρησε τη Συμφωνία αυτή;

{7) Από κοινού καταδίκη του πολέμου στην Παλαιστίνη.} --- Που είναι το κακό και το κατακριτέο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου να καταδικάζουν από κοινού την ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα. Μα τώρα στα σοβαρά το επικρίνεις αυτό;

{8) Δημοσιοποίηση της προτίμησης στελεχών του ΑΚΕΛ για τον νικητή των εκλογών του ψευδοκράτους.} --- Και πάλι ΔΕΝ βλέπω ποιο είναι το κακό. Ούτως ή αλλιώς οι εκλογές γίνονται και έχουν κάποια αποτελέσματα. Αναδεικνύουν την ηγεσία των τουρκοκύπριων. Γιατί κάποιοι ελληνοκύπριοι (πολιτικοί και μη) να μην έχουν τις προτιμήσεις τους προς κάποιους πολιτικούς σχηματισμούς. Μα για πόσο καιρό ακόμα θα εθελοτυφλούμε και να στρουθοκαμηλίζουμε;

{9) Εξίσωση οργανωμένων εγκλημάτων του τουρκικού κράτους, με μεμονωμένες εγκλήματα δικών μας. --- Ποτέ ΔΕΝ έγινε τέτοια εξίσωση! Αλλά διερωτούμαι γιατί δεν αναγνωρίζεται ότι εγκλήματα έκαμαν τζιαι κάποιοι “δικοί μας” ... Τζιαι άμα θιχτεί το θέμα βουτάτε να τους καλύψετε!

{10) Μνημόνιο με τη Μεγάλια Βρετανία.} --- Έχω ήδη πει τις απόψεις μου, όμως συγκεκριμενοποίησε κι ΕΣΥ τι ΣΕ ενοχλεί (στο Μνημόνιο)!!!

{11) Αναίρεση των προεκλογικών δεσμεύσεων που αφορούν το κυπριακό.} --- Πάλι γενική κι αόριστη τοποθέτηση. Κι ΕΓΩ σου ΛΕΩ πως ΔΕΝ έγινε κάτι τέτοιο!

{12) Οδόφραγμα Λιμνίτη.} --- Σωστά έγιναν οι ενέργειες και η συμφωνία για τη διάνοιξη του. Με την τελική διάνοιξη του ικανοποιείται ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Πύργου Τυλληρίας.

Ανώνυμος είπε...

@χρίστο sheretoumen,
είσαι σαϊνι!!!
Ήβρες τα ούλλα ρε.Ούτε πράκτωρ 007 να ήσουν!

Εν μας παραιτάς τζαι συ τζαι ούλλοι οι γκεσταπίτες.Εν δικαίωμα του καθενός να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, να έσhει επώνυμο ή ανώνυμο blog.
Πού εν το πρόβλημά σου;
Εν εκατάλαβα.

πασιφιστής

Anef_Oriwn είπε...

Θα συνεχίσω σήμερα και θα ολοκληρώσω την παράθεση των απαντήσεων μου στα ερωτήματα που έθεσε ο Πανίκος Ιωάννου και θα αναμένω τα σχόλια του ... Ελπίζω ότι δεν θα είναι του στυλ “Ήβρες τα ούλλα ρε. Ούτε πράκτωρ 007 να ήσουν!”, του τελευταίου Ανώνυμου που αυτοβαφτίστηκε “πασιφιστής”. Αλλά τι να πει όμως κι αυτός ο έρμος; Πέντε γράμματα ξέρει κι αυτά μόνο σύμφωνα είναι – δεν τον βοηθών να φτιάξει λέξεις και κατ’ επέκταση και προτάσεις!

**********
[Η συνέχεια των απαντήσεων μου ...]

{13) Διορισμός ένθερμων οπαδών του Σχεδίου Ανάν στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας και παράλληλα αποδοχή της συμμετοχής εποίκων σ'αυτές τις επιτροπές.} --- Δεν έχω ψάξει το θέμα και ούτε ήμουν πίσω από τα παραβάν στο Δημοψήφισμα για να ξέρω τι ψήφισε ο καθένας που σήμερα είναι μέλος των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας. Όμως το Σχέδιο από την στιγμή που απορρίφτηκε ανήκει πια παρελθόν. Μόνο ΕΣΕΙΣ ανανολογείτε σήμερα. Πέρα τούτου ο Πρόεδρος διόρισε σ’ αυτά τα σώματα άτομα που θα εργάζονταν για την επίτευξη Ομοσπονδιακής λύσης κι όχι άτομα που θα δημιουργούσαν προβλήματα, θα έβαζαν εμπόδια και θα εφεύρισκαν προσκόμματα.

{14) Παραμονή 50.000 εποίκων.} --- Υπάρχει μια σχετική δήλωση του Προέδρου [καλό θα ήταν να την έβαζες αυτούσια], όμως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά [για κάτι τέτοιο] στα έγγραφα συγκλίσεων και αποκλίσεων κατα συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ. Πάντως την παραμονή 50 περίπου χιλιάδων εποίκων τη δέχτηκε και ο Παπαδόπουλος!

{Συμφωνία για να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα των αγνοουμένων.} --- Τη μη πολιτικοποίησης του θέματος των αγνοουμένων την προνοούν οι όροι εντολής για τη λειτουργίας της ΔΕΑ (Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων), η οποία συστάθηκε και ξεκίνησε εργασίες της ΟΧΙ επί Προεδρίας Χριστόφια.

{16) Απαίτηση του Ταλάτ για διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας από κοινού (εννοείται πριν να βρεθεί η όποια λύση).} --- Φταίει και για τες απαιτήσεις του Ταλάτ ο Πρόεδρος [θα του τις χρεώσουμε και τούτες] ή μήπως αποδέχτηκε κάτι τέτοιο;

{17) Συμφωνία της 23ης Μαϊου.} --- Τα έχω ήδη πει!

{18) Διατήρηση του "καλού κλίματος".} --- Μα καλά πως θα συνομιλήσουμε [με στόχο να καταλήξουμε σε κάτι θετικό)]αν δεν υπάρχει “καλό κλίμα”; Ή μήπως πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι αυτών [ένθεν και ένθεν] που θέλουν να τορπιλίσουν τις συνομιλίες και επικεντρώνονται στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αναφύονται;

{19) Εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.} --- Μήπως την ψήφισε και η Κύπρος; Ποιοι την έβαλαν εκεί, μήπως έχουν ανάμειξη και οι ευρωπαίοι φίλοι μας; Η στάση της Ελλάδας ποια ήταν, ξέρεις;

Λίγο πολύ ΕΓΩ έχω καταθέσει τις θέσεις ΜΟΥ – συνοπτικά μεν αλλά επί της ουσίας νομίζω. Ο σεβαστός σχολιογραφος Πανικός Ιωάννου [κι όποιος άλλος επιθυμεί] έχει τον λόγο ...

Anef_Oriwn
Κυριακή 6/9/2009 – 11:09 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αγαπητέ Άνεφ, εν είδες ότι δεν είναι σε σένα που απευθυνόμουν αλλά στο χρίστο shieretoumen που θέλει να το παίξει πράκτορας του internet τζαι επιμένει να του πεις ποιος είσαι;
Δκιέβασε ξανά το σχόλιό μου τζαι μεν βιάζεσαι να βκάλλεις συμπεράσματα.
πασιφιστής

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Πασιφιστή,
Γράψε λάθος!!! Φαίνεται ήμουν νυσταγμένος ακόμα και εξέλαβα το σχόλιο να έχει γραφτεί από τον “χρίστο shieretoumen”!!! Sorry …