Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ανάρτηση 23/2011 [έκτακτη, σύντομη, λιβυκή, αντι-επεμβατική, αντιιμπεριλιστική κι αντι-υποκριτική] – Οι παγκόσμιοι χωροφύλακες και πάλι σε δράση!


Σύμφωνα με τες τελευταίες ειδήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση από αέρος, δυτικών [κυρίως γαλλικών] κι άλλων δυνάμεων [νατοϊκών πάντοτε] στη Λιβύη, εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι. Έχει επιβληθεί αεροπορικός αποκλεισμός της χώρας, ενώ λέγεται πως έχουν πληγεί και στρατιωτικοί στόχοι του καθεστώτος.

Στη στρατιωτική αυτή επιχείρηση έχει δοθεί [όπως έγινε και με τες επεμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Ιράν] μια νομιμοφάνεια, εμπλέκοντας στην όλη ιστορία και τον εν πολλές αμαρτίαις περιπεσών ΟΗΕ! Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν τις προάλλες υπέρ της επιβολής Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, επιτρέποντας παράλληλα τη λήψη «κάθε απαραίτητου μέτρου» προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες και οι κατοικημένες περιοχές. Η αναφορά αυτή εμμέσως πλην σαφώς έδινε το πράσινο φως για την ανάληψη ακόμη και στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Σκοπός της επέμβασης, όπως δήλωσε και ο Νικόλας [όχι ο δικός μας, αλλά ο Σαρκοζής της Κάρλας της Μ(πρ)ούνι – πάντως όπου Νικόλας τζιαι μάλαμα!], δεν είναι η ανατροπή του λιβυκού καθεστώτος, αλλά η προστασία των αμάχων.

Ε, τζιαι πε(ς) μας αλλόναν, ρε Νικόλα!

- Αλλά γιατί δεν επεμβήκατε πιο νωρίς, τζιαι κάμνετε το τώρα που χάνουν το παιχνίδι οι αντικαθεστωτικοί; Οξά εν εσκοτώνετουν κόσμος πιο πριν; [Είναι προφανές ότι η επέμβαση γίνεται για υποστήριξη των αντικαθεστωτικών δυνάμεων οι οποίες βρίσκονται προ του φάσματος της ήττας. Οι δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι βρίσκονται ήδη προ των πυλών της Βεγγάζης που θεωρείται το προπύργιο των αντικαθεστωτικών]...
- Ή γιατί εν επεμβήκατε το Δεκέμβρη του 2008 όταν το καθεστώς του Ισραήλ έκαμνε “πουβόλου” [χαλάσματα] την Γάζα και σκότωνε αθώους και αμάχους; [Αλλά γιατί δεν ονομάζουν και το Ισραήλ «καθεστώς»;].
- Οξά λαλείτε, πως εν να επέμβουν [για να προστατέψουν τον κόσμο] και στο Μπαχρέιν όπου πραγματοποιούνται για πάνω από ένα μήνα αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αίτημα να υπάρξουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, ενώ υπήρξε και επέμβαση [στην χώρα] της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας;
- Ya νομίζετε πως εν να παρέμβουν και στην Υεμένη, όπου εδώ και μερικούς μήνες λαμβάνουν χώρα ς συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και με υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ, [που βρίσκεται στην εξουσία για 32 τόσα χρόνια!!!]

Αλλά εξέχασα!
Στο Μπαχρέιν υπάρχει βάση του 5ου αμερικανικού στόλου, μεγάλης στρατηγικής σημασίας εκεί στον Περσικό Κόλπο [πού κοντά στο Ιράν], ενώ στην Υεμένη παραχωρείται αμερικανική στρατιωτική βοήθεια [δηλ. πωλούνται όπλα] δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό [λένε τώρα] μια νέα επίθεση εναντίον της αλ Κάιντα! Που να μπουν λοιπόν μες τα ταράφκια των αμερικάνων. Εξ άλλου τα εκεί καθεστώτα είναι δημοκρατικά [τρομάρα τους!] και το τι συμβαίνει είαι απλώς υποκινούμενες αναταραχές!

Πέραν τούτου, οι δύο αυτές χώρες κόφκουν [πέφτουν] κάπως μακριά από την Ευρώπη. Δεν βρίσκονται στον Μεσογειακό μαχαλά, ας πούμεν, δκυο αshελιές που την Γαλλία για να συγκινηθεί Σαρκοζί και να στείλει τα αεροπλάνα του να επιβάλουν την ειρήνη όπως κάμνει τωρά στη Λιβύη! [Όμως τούτη την φορά έγραψεν κανονικά τη φιλεναδα του τη Μέρκελ!]... Αλλά όπου να ‘ναι θα κάμουν και την εμφάνιση τους οι εγγλέζοι [τα american lap dogs], αναπληρώνοντας επάξια τους bosses [τους αμερικάνους]. Πολύ πιθανόν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν και τη Βάση του Ακρωτηρίου για αεροπορικές επιθέσεις ή για ανεφοδιασμούς. Και τότε και θα υπερηφανευόμαστε ότι συμβάλαμε κι ΕΜΕΙΣ(!!!) στο σταμάτημα της αιματοχυσίας στην Λιβύη.

Αλλά ποσά να προλάβουν κι αυτοί οι έρμοι οι αμερικανοί, οι [αυτοβαφτισθεντες] χωροφύλακες του κόσμου. Ακόμα δεν έχουν ξιμπερτέψει που το Ιράκ και το Αφγανιστάν τζιαι θα τρέξουν τζι’ αλλού; Χρειάζονται σίγουρα βοηθούς, νέους παγκόσμιους χωροφύλακες! Ίσως γι’ αυτό ν’ αφήσαν τζιαι τους γάλλους να επέμβουν μόνοι τους [για την ώρα] εκεί στην Λιβύη. Η Χίλαρι [η Κλίντενα!], είπε ΜΑΣ [κατ' αρχάς) πως προς το παρόν δεν θα λάβουν μέρος στες επιχειρήσεις, αλλά θα δώσουν όποια βοήθεια ήθελαν χρειαστεί οι άλλες χώρες [για την τελική εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή, δηλ. για το ξεκούμπισμα του Καντάφι - παρακολουθήσεις, ραντάρ και τα τοιαύτα] ... Όμως τελικά δεν άντεξαν

και κτύπησαν με πυραύλους από πλοία και υποβρύχια στόχους του καθεστώτος Καντάφι. Την [κινέζικη] ιστορία με τον σκορπιό τζιαι τον κάβουρα που θα περνούσαν το ποτάμι, ξέρετε την;

Ουαί, υποκριτές, Γραμματείς και Φαρισαίοι!!! Και τι δεν κάμνετε για να διασφαλίσετε προς όφελος ΣΑΣ τις ενεργειακές πηγές στον αραβικό κόσμο!

Πάντως ένας Λίβυος πολίτης [προφανώς κανταφικός] αποκαλούσε απόψε σε ρεπορτάζ στην τηλεόραση τους Σαρκοζί, Ομπάμα, Κάμερον και την Χίλαρι, ως Μαφία!!! Απού πελλόν τζι’ αράπην, εν ‘ν’ ακούσεις την αλήθκειαν!

Ή όπως γράφει τζι’ ο παρέας ο Νέος Ελληνοκύπριος στο blog του Strovoliotis:
«Τζι ο Καντάφις εν κλέφτης τζιαι φονιάς, όπως τζιαι το ΝΑΤΟ…
Το ποιος εννά κατακλέφκει τους Λίβυους που δαμέ τζιαι δα εν μας πολλοενδιαφέρει κουμπάρε, μας ενδιαφέρει εμείς να μεν μπλέξουμεν.
Οι αιγύπτιοι εν κάτω που στρατιωτικό νόμο, στην Τυνυσία εβάλαν τους άλλους δυτικόφιλους πας τη κκελλέ τους, στο Μπαχρέϊν εμπήκαν σαουδαραβικά στρατεύματα…»

Anef_Oriwn
Σάββατο 19/3/2011


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιλαει το νατοικο ακελ.το κομμμα της τουρκικης ειρηνης που απετρεψε την φιλοξενια στους ανθρωπους που ηθελαν να βοηθησουν τους παλαιστινιους.αλλα εξιασα γαμωτο ο δημιουργος της αντιλαικης ιδεολογιας του αναρχοκομμουνισμου ηταν εβραιος

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πως έχεις συνειδητά περιορίσει τα όρια της σκέψης σου και δεν προτείνεις τίποτα επί του συγκεκριμένου θέματος του μακελειού που συντελείται από τον Γκαντάφι εδώ και μέρες. Συμφωνώ στο ότι η κίνηση της διεθνούς κοινότητας είναι αργοπορημένη. τίποτα άλλο.
KKK

Anef_Oriwn είπε...

Πρώτε Ανώνυμε [ημερ. 20/3/11 12:24 π.μ.],

Κάμε χάζιν [ως ακραιφνής ελληναράς] να καμώνεσαι τζιαι τον καλό χριστιανό, προφανώς παραβλέποντας ότι και ο Χριστός ήταν εβραίος!!!

***************
Δεύτερε Ανώνυμε [ημερ. 20/3/11 9:24 π.μ.], ή αλλιώς ΚΚΚ

Και με την επέμβαση των δυτικών νατοϊκών δυνάμεων δεν θα συνεχιστεί το μακελειό; Μήπως σταμάτησαν οι ένοπλες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;

Το κείμενο της ανάρτησης μου έρχεται να στηλιτεύσει την υποκρισία των δυτικών χωρών και οργανισμών που κόπτονται [δήθεν] σήμερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα [του λιβυκού λαού]. Στην ουσία όμως θα επέμβουν [στη Λιβύη] για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, δηλ. τη διασφάλιση της πρόσβασης τους στες πηγές ενέργειας [πετρελαίου] της περιοχής. Κι όταν εκφράζω [στο κείμενο μου] ρητορικά τα ερωτήματα «... γιατί δεν επεμβήκατε πιο νωρίς, τζιαι κάμνετε το τώρα που χάνουν το παιχνίδι οι αντικαθεστωτικοί; Οξά εν εσκοτώνετουν κόσμος πιο πριν;» είναι αυτή την υποκρισία που θέλω να θίξω και να καυτηριάσω , κι όχι να υποβάλω πως «... η κίνηση της διεθνούς κοινότητας είναι αργοπορημένη».

Απ’ εκεί και πέρα αν θα κρίνουμε την αντικαθεστωτική εξέγερση στη Λιβύη, θεωρώ ότι η μετατροπή της [από παλλαϊκή μαζικοπολιτική – όπως ήταν στην Τυνησία και την Αίγυπτο] σε ένοπλη αντιπαράθεση και σύγκρουση, οδήγησε τα πράματα στη προδιαγραφόμενη ήττα. Πέραν τούτου ούτε οι επαναστάσεις αλλά ούτε και η δημοκρατία είναι εξαγώγιμα προϊόντα, και όταν για δεκάδες χρόνια δεν προετοιμάζετο το έδαφος [ή/και όταν μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία συνεργάζονταν με το καθεστώς Καντάφι]!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ τι προτεινεις οτι πρεπει να γινει? 2 επιλογες υπαρχουν 1.μη επεμβαση τζιαι να τους καθαρισει ουλλους ο κανταφι ή 2. επεμβαση

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Το (ψευτο)δίλημμα που βάζεις [με τες δυο επιλογές που παραθέτεις] κρύβει μέσα του μπόλικη υποκρισία και είναι και παραπλανητικό. Ακριβώς εκεί [σε τέτοια αδιέξοδα του στυλ “εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα”], ΜΑΣ οδηγεί η πολιτική των δυτικών αστικών δημοκρατιών. Να επιλέξουν το «μη χείρον» που κατα κάποιους [όπως η αφεντομουτσουνάρα ΣΟΥ] μπορεί να είναι «βέλτιστο», ενώ στην ουσία εξυπηρετούνται τα κατεστημένα και διαιωνίζεται η εξουσία τους!
Αν βρω χρόνο σήμερα θα αντιγράψω και θα παραθέσω [σε νέα μου ανάρτηση] ένα κείμενο που αλίευσα από τη σημερινή “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Δέκα λόγοι εναντίωσης τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη”...

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι αριστερος και συμφωνω με αυτα που λες περι κατεστημενων και εξουσιων, και οτι εκει μας οδηγησε πολιτική των δυτικών αστικών δημοκρατιών. Ομως εδω που φτασαν τα πραγματα τι προτεινεις? Γινεται εμφυλιος, προτεινεις να μην παρεμβει κανενας και να επικρατησει ο κανταφι?

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Ανώνυμε,

Μια και μπήκαμε στην συζήτηση μπορείς να μου αναλύσεις και αν μου επεξηγήσεις τι θα προσφέρει [στον λιβυκό λαό] μια νατοϊκή επέμβαση στη Λιβύη; Προσωπικά πιστεύω ότι η στρατιωτική επέμβαση μπορεί μόνο να παρατείνει και όχι να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο και επίσης να κλιμακώσει τη στρατιωτική παρουσία [των νατοϊκών] στη χώρα, όπως έγινε και στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Άσε που τα πάντα γίνονται για τα πετρέλαια κι όχι για τους πολίτες της Λιβύης!

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρον δεν προβλεπεται κατοχη (χερσαιες δυναμεις) και περιοριζονται στο να χτυπουν στρατιωτικους στοχους του Κανταφι. Αυτα ακουω απο τα ΜΜΕ αν ξερεις κατι αλλο εσυ. Αν τους χτυπησουν τοσο ωστε να μην μπορουν να πολεμησουν υπαρχει η πιθανοτητα εκεχειριας

Ειναι τελειως διαφορετικη κατασταση σε σχεση με Ιρακ και Αφγανισταν οπως το βλεπω εγω, χωρις να αποκλειω οτι μπορει να γινει αυτο που φοβασαι εσυ

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Η Λιβύη [σ’ αντίθεση με την Τυνησία και την Αίγυπτο] είναι μια πολυφυλετική χώρα και φαίνεται ότι ο Καντάφι κατάφερνε να τα ‘χει καλά με τους διάφορους φύλαρχους και να κρατεί τες ισορροπίες στη χώρα. Δεν υπήρξαν φυλετικές αντιπαραθέσεις και ένοπλες συγκρούσεις όπως, ας πούμεν, στο Αφγανιστάν.
Φυσικά ούτε και στη [μικρή] Γιουγκοσλαβία [όπως κατέληξε μετά το κομμάτιασμα της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας] υπήρξε κατοχή [μόνο αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί], αλλά τελικά η χώρα διαμελίστηκε σε ακόμα 2-3 κομμάτια [Σερβία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο] ...

Ανώνυμος είπε...

Χε χε ! κορόιδο άνευ ορίων !!!!
Έκατσα σου την!!!

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε [ημερ. 20/3/11 6:22 μ.μ.],
που προφανώς [μ’ αυτά που γράφεις] πρέπει να ‘σαι ο ίδιος με τον προηγούμενο Ανώνυμο σχολιογράφο, εκτός κι αν είσαι κάποιος άλλος που λειτουργεί προβοκατόρικα, ο καθείς με ότι ξέρει χαίρεται! Έτσι κι ΕΣΥ κάμνεις χαρούλες σαν ΜΩΡΟ παιδί με θεωρητικά «κατσίματα», ελλείψει σίγουρα τοιαύτων στην πράξη! Τι να πεις κι ΕΣΥ ένα έρμο και ταλαίπωρο μειράκιον εν τη πενία ΣΟΥ!!!

Πάντως αν είσαι τελικά ο προηγούμενος σχολιογράφος, σίγουρα με την τελευταία [αυτο-αποκαλυπτική] παρέμβαση ΣΟΥ έχεις αυτο-γελοιοποιηθεί! Τι πέτυχες τελικά με το να μασκαρευτείς σε κάτι άλλο και να λες ας πούμεν «Ειμαι αριστερος και συμφωνω με αυτα που λες περι κατεστημενων και εξουσιων, και οτι εκει μας οδηγησε πολιτική των δυτικών αστικών δημοκρατιών»; Και γιατί τόση χαρά όταν αναγκάστηκες να αλλάξεις χρώμα [σαν χαμολιός] και συμπεριφορά και να προσαρμοστείς με τα δεδομένα του Blog για να μπεις σε συζήτηση μαζί μου;
Πάλι καλά όμως που ΣΟΥ προσφέραμε [έστω κι έτσι] και λίγη χαρά!

Ανώνυμος είπε...

Τοσο τζιαιρο εν τους εμαθες που προσποιουνται οτι εν ο ενας τζιαι ο αλλος? Ο τελευταιος ανωνυμος δεν ειμαι εγω που σου εγραψα πιο πανω

ο ύποπτος είπε...

Κύριοι Ανώνυμοι.
Είστε για κλάματα.

Από που και ως που δικαιούται οποιαδήποτε χώρα ή τα ΝΑΤΑ να επέμβει στα εσωτερικά μιας άλλη χώρας; Ακόμα και αν γίνεται εμφύλιος. Και ιδιαίτερα να υποστηρίξει τους εξεγερθέντες ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση. Ασχέτως αν η κυβέρνηση αυτή είναι (κατά τα δυτικά πρότυπα πάντα) μη δημοκρατική.

Κύριοι αχάπαροι. Για σκεφτήτε τι έγινε στη Κύπρο το 1974!!

Λοιπόν ας ξανα-παρακολουθήσουμε το έργο για μια ακόμα φορά. Μήπως και το εμπεδώσουμε. Αν και αμφιβάλλω με τέτοια αχαπαρα μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ύποπτος ο ρόλος σου. Τι είναι τούτα που γράφεις?
Τόσα χρόνια που βλέπεις το ίδιο έργο, δεν κατάλαβες ότι ο παραγωγός, ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ίδιοι?
Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι βλέπουμε πάντα αυτό που θέλουν εκείνοι?
Εσύ που είσαι για γέλια τράβα να βάλεις την κουδούνα στην ουρά της γάτας!
Εκτός φυσικά κι αν νομίζεις ότι μέσα από τους καφενέδες γίνετε η αντίσταση η η επανάσταση.