Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ανάρτηση 15/2011 [έκτακτη, αντι-διχοτομική, επανενωτική και αγωνιστική] – Αλληλεγγύη και συμπαράταξη με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας


Το επίμαχο [και πολύκροτο τελικά ] θέμα της πιθανής ένταξης μας [της (ελληνο)Κυπριακής Δημοκρατίας] στον ούτω καλούμενο [με το sicάτο όνομα] “Συνεταιρισμό για την Ειρήνη” και της εκβιαστικής [σε βάρος του Προέδρου] σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας της Βουλής, μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες τις συζητήσεις και στα ράδια και στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες αλλά και στα διαδικτυακά ερτζιανά. Ένα κείμενο [σχετικό με το θέμα] έγραψα κι εγώ προχτές Κυριακή. Θα το αφήσω όμως κατά μέρος, [για την ώρα, αλλά θα προσπαθήσω να το αναρτήσω τις επόμενες μέρες], για να ενώσω τη διαδικτυακή μου φωνή [την φωνή του Blog μου] με αυτή της Πλατφόρμα “Ενωμένη Κύπρος” [των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών] για συμπαράσταση και αλληλεγγύη μες τους απεργούντες και διαδηλώνοντες τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

- Παραθέτω πιο κάτω τη σχετική ανακοίνωση της Πλατφόρμας για την εκδήλωση αλληλεγγλύης [link: http://platformaenomenikipros.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html]:
[Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου] ...


“Ενωμένη Κύπρος” Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών
Ελληνοκυπριακό Τμήμα

26.2.11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη απόγευμα: πάμε Λήδρας…

Η συγκέντρωση Αλληλεγγύης και συμπαράταξης με τους Τουρκοκύπριους, στο κοινό μας αγώνα για λύση – επανένωση, θα αρχίσει στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου.

Σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Χρυσόστομο Περικλέους, της ομάδας “Διάλογος Ακαδημαϊκών, την πολιτικό επιστήμονα Ξένια Κωνσταντίνου*, το δημοσιογράφο του «Άστρα» και εκπαιδευτικό Νεόφυτο Νεοφύτου, το δημοσιογράφο και εκπαιδευτικό Γιουτσέλ Κεσίογλου και εκπροσώπους της Πλατφόρμας από τις διάφορες πόλεις.

Το μουσικό μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από το μουσικό σχήμα της Πλατφόρμας των Εκπαιδευτικών “Τα τρία Α” (Αντρούλα Σιάτη, Άγγελος Παπαγεωργίου, Αντώνης Κανάρης») και τον τραγουδιστή Λούτσιο Μένα.

Ελάτε να δηλώσουμε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είμαστε μόνο παρατηρητές.

Ελάτε να δηλώσουμε ότι επιθυμούμε να συγχρονίσουμε το βήμα μας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα που τρέχει.

Ελάτε να ανατρέψουμε τη διχοτόμηση. Μαζί μπορούμε.

Μόνη μας λύση είναι η λύση.

****************************
Σχετικά με την εκδήλωση κείμενα θα βρείτε και στα Blogs,
- “Epanenosi” – link:
http://www.epanenosi.com/index.php/archives/1252, και
- “Νεκατώματα” [του Γρηγόρη] – link:
http://nekatomata.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html.

*************************************
* - Απορία ΕΜΟΥ του Ιστολόγου
[για την Ξένια Κωνσταντίνου - στην οποία έβαλα και αστεράκι *]:

Η εν λόγω κυρία [η Ξένια Κωνσταντίνου] είναι η νεαρά που είναι και υποψήφια με τον ΔΗΣΥ για τες βουλευτικές;
Εν τζιαι είδετε τι γράφει στο Blog της για τον ρατσισμό και τους μετανάστες; [link:
http://xenia-constantinou.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html].
Διερωτούμαι όμως: Εν σίουρη [η κα Ξένια] ότι έχει επιλέξει το σωστό κόμμα;
Συνήθως τέτοιες φωνές κινούνται εντός και στα πέριξ της Αριστεράς, ή είναι ανένταχτες ...

Κι ένα σχόλιο:
Να τονίσω ότι οι [αριστεροί κυρίως] τουρκοκύπριοι διεξάγουν έναν αγώνα επιβίωσης και σ’ αυτόν τους το αγώνα ΔΕΝ μπορούμε και ΟΥΤΕ δικαίωμα έχουμε να τους αφήσουμε μόνους. Αλλά ούτε και να παρακολουθούμε αραχτοί, light κι απαθείς από τους δέκτες των τηλεοράσεων μας, την τόλμη και το θάρρος τους να ξεσηκωθούν όχι μόνο για οικονομικά ζητήματα, αλλά και για να αντισταθούν κατά της αφομοίωσης ή/και της εξαφάνισης τους από τους εποίκους, που η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει, προκειμένου να αλλοιώσει δημογραφικά τον κυπριακό πληθυσμό στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη [όπου τώρα κατοικούν τουρκοκύριοι].
Αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον αγώνα τους πρέπει να είμαστε κι ΕΜΕΙΣ!

Anef_Oriwn
Τρίτη 1/3/2011
[Καλό Μήνα και Καλή Άνοιξη]

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγοι καλοί κι αυτοί μοιραίοι
παραιτημένοι κατά βάθος
ω με πόση ένταση και πάθος γίνονται
πρώτοι οι τελευταίοι

strovoliotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αγαπητέ Ανεφ θα προτιμούσες να μη ερχόταν η Ξένια ( η υποψήφια βουλευτής του ΔΗΣΥ) στην εκδήλωση; Θα προτιμούσες να βρισκόταν εκεί μόνο μια ομάδα αριστερών (ή έστω μη συναγερμικών) ΕΚ που θα ένωναν την φωνή τους με εκείνη των ΤΚ εναντίον του κακού νεοφιλελεύθερου Ερντογάν που προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του βορρά;


Νομίζω πως η παρουσία της Ξένιας αλλά και του Χρυσόστομου είναι το πρώτο διστακτικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συνολικού ΕΚ μετώπου συμπαράστασης προς τους ΤΚς.

Η δική τους παρουσία με κάνει να θέλω να υπερβώ το πολύ δύσκολο αυριανό μου πρόγραμμα και να παρευρεθώ και εγώ.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Strovolioti,

Με την ρητορική απορία μου, δεν εξέφρασα ΚΑΜΙΑ προτίμηση, αλλά τον προβληματισμό μου. Κι ένα χελιδόνι ΔΕΝ φέρνει την Άνοιξη!
Όμως “άρεσε” μου που θεωρείς την παρέμβαση του Ερντογάν [στα εσωτερικά της τουρκοκυπριακής κοινότητας] ως προσπάθεια για «... να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του βορρά ...»!

Ανώνυμος είπε...

Χα! Τσίμπησες αμέσως! (Οχι για τη Ξένια:))