Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ανάρτηση 18/2011 [γυναικεία, εορταστική, συντροφική και γεμάτη εκτίμηση κι αγάπη] – Αφιέρωμα στην Γιορτή της Γυναίκας...


8η του Μάρτη αύριο και γιορτάζουν οι Γυναίκες μας! Οι μανάδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι αδερφές μας, οι κόρες μας, οι σύζυγες και συντρόφισσες μας, οι φίλες μας.
Ένα λουλούδι με μπόλικη αγάπη και πολλές από καρδιάς ευχές για ότι καλύτερο!


Κείμενο σχετικό με την Ημέρα και τη σημασία της όπως και για τον ρόλο της Γυναίκας στα οικογενειακά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, δεν θα γράψω. Θα ΣΑΣ παραπέμψω όμως στην προπέρσινη μου σχετική με το θέμα ανάρτηση [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/03/72009.html ], όπου είχα κάμει μια ιστορική αναδρομή στη δημιουργία και ανάπτυξη του Γυναικείου Κινήματος. Επίσης ΣΑΣ παραπέμπω και στο περσινό ΜΟΥ post [με αρ. 12/2010], όπου μεταξύ πολλών άλλων είχα γράψει και λίγα λόγια για την Γυναίκα και τη Γιορτή της [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/03/122010.html].
Έγραφα λοιπόν, πέρσι:
«... ελπίζω να μην ξεχάσετε [...] τη Γιορτή της Γυναίκας και να δώσατε και να δείξατε έστω και μ’ ένα λουλούδι ή/και μια ευχή [που σίγουρα δίνουν μπόλικη χαρά] την Αγάπη και την Εκτίμηση ΣΑΣ προς τις γυναίκες που είναι γύρω ΣΑΣ: Τη Σύντροφο ΣΑΣ, τη Μάνα ΣΑΣ, την Κόρη ΣΑΣ, την Αδελφή ΣΑΣ, τη Συνάδελφο ΣΑΣ, μια Φίλη ΣΑΣ ...»

Σήμερα δεν θα πω λόγια πολλά. Θα περιοριστώ στην παράθεση,
- ενός ποιήματος του Πάμπλο Νερούντα αφιερωμένο στη Γυναίκα,
- ενός σχετικού τραγουδιού για τη Γυναίκα με τον Χρήστο Θηβαίο, κι
- ενός κειμένου από “ΤΑ ΝΕΑ”, του δημοσιογράφου Γιώργου Αγγελόπουλου αφιερωμένο στην Αφγανή βουλευτίνα Φαουζια Κούφι, μέσα από το οποίο ΜΑΣ δίνεται μια εικόνα “Για τις γυναίκες του Αφγανιστάν”.

[Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις ειναι δικές μου] ...


****************************
1. ΑΦΗΣΕ ΛΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ
[του Πάμπλο Νερούντα]

Άφησε λεύτερα τα χέρια μου
και την καρδιά μου, άφησε λεύτερη!
Άφησε τα δάχτυλά μου να τρέξουν
στους δρόμους του κορμιού σου.
Το πάθος - αίμα, φωτιά, φιλιά -
με ανάβει με τρεμουλιαστές φλόγες.
Αλλά εσύ δεν ξέρεις τι είναι τούτο!

Είναι η καταιγίδα των αισθήσεών μου
που διπλώνει τον ευαίσθητο δρυμό των νεύρων μου.
Είναι η σάρκα που φωνάζει με τις διάπυρες γλώσσες της!
Είναι η πυρκαγιά!
Και συ είσαι εδώ, γυναίκα σαν άθικτο ξύλο
τώρα που η καμένη μου ζωή πετάει
προς το γεμάτο με άστρα, σαν τη νύχτα, σώμα σου!

Άφησε λεύτερα τα χέρια μου
και την καρδιά μου, άφησε λεύτερη!
Δεν είναι έρωτας, είναι επιθυμία που ξεραίνεται και σβήνει,
είναι καταιγισμός από ορμές,
προσέγγιση του απίθανου,
αλλά υπάρχεις εσύ,
υπάρχεις εσύ για να μου δώσεις τα πάντα,
και για να μου δώσεις αυτό που κατέχεις ήρθες στη γη -
όπως εγώ ήρθα για να σε περιέχω
για να σε επιθυμώ,
για να σε δεχτώ!


*************************

2. ΓΥΝΑΙΚΑ
-
http://www.youtube.com/watch?v=-wcbFoB90Gw&feature=related

[Στίχοι: Χρήστος Θηβαίος
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Θηβαίος & Emilia Ottaviano – Ντουέτο]


Κάποιοι φιλήσανε τον Ιούδα εκεί στο μέτωπο
κι άλλοι ψαρέψανε ουρανό σε ένα πηγάδι
άλλοι κρεμάσαν σα δικτάτορα ένα φυλαχτό
στις φυλακές πάντα ονειρεύονται το βράδυ

Κάναμε έκτρωση σε ό,τι αθώο μας απέμεινε
κι εσύ συνέλαβες με ένα άρωμα τυχαίο
μα τα τριαντάφυλλα που σου έστειλα λίγο έλειψε
χαράματα να σκοτωθούν σε ένα τροχαίο

Όσο αξίζει μια γρατσουνιά απ’ την ανάσα σου
δεν αξίζουν θεωρίες μιας ζωής
γυναίκα αν έχω κάνει λάθος συγχώρα με
γυναίκα αν είμαι σωστός μη μου το πεις

Κάποια πατρίδα τα χείλη μου τα φίλησε
φτηνά και με έσπρωξε γελώντας προς τη μάχη
κι όσοι της δώσαν το κορμί τους για παράσημο
αυτή έναν τάφο τους κάρφωσε στη ράχη

Όσα θηρία με ζυγώσανε τους έφτασε
να χορτάσουν μοναχά με τη στολή μου
μα οι άνθρωποι μ' άφησαν ήσυχο σαν έμαθαν
πως γυάλιζα ένα πολυβόλο στην αυλή μου

Όσο αξίζει...

Θυμάμαι κάποτε στα μάτια σου κυνήγησα
τον εαυτό μου με ένα μαχαίρι της κουζίνας
μα μόνο η τρέλα, μόνο η τρέλα μου με ξέπλυνε
σαν καταρράκτης απ' το αμάρτημα της φτήνιας

Κι έτσι του κόσμου τα μπαλκόνια ερωτεύτηκα
αυτά που αγγίζουνε το βλέμμα με το στόμα
μα δε ξεχνάω τα υπόγεια που κυλίστηκα
γι’ αυτό η φτέρνα μου έχει δέσει με το χώμα

Όσο αξίζει...

Απόψε πότισα τις ρίζες που ονειρεύτηκες
και τους καρπούς που εγκυμονούσε η τροχιά σου
κυρά, δε βρήκα μουσική που να σου άξιζε
πόνος στη γέννα προσκυνώ την αρχοντιά σου

Θα χαραμίσω τη ζωή μου περιμένοντας
να ‘ναι πολύ αργά για να τη διορθώσω
και στα ρουθούνια του ουρανού θα μπω ουρλιάζοντας
τη μύτη του πριν ξεψυχήσω να ματώσω.

*************************

3. Φαούζια Κούφι
[Άρθρο του Γιώργου Αγγελόπουλου από τη στήλη “Γνώμες”, της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, που δημοσιεύτηκε στις 3 του Μάρτη του 2011 υπό τον τίτλο “Για τις γυναίκες του Αφγανιστάν” – link: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4620799] …


«Μετά τον θάνατό µου πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας. Η παιδεία είναι ο µόνος τρόπος για να προκόψουν τα κορίτσια του Αφγανιστάν», έγραψε η αφγανή βουλευτής Φαούζια Κούφι στις δύο κόρες της, τη 12χρονη Σεχραζάτ και την 11χρονη Σούμπρα, πριν αναχωρήσει για την εκλογική της περιφέρεια στο Μπανταχσάν, στα σύνορα µε το Τατζικιστάν και την Κίνα. Υπήρχαν πληροφορίες ότι οι Ταλιμπάν ετοίμαζαν επίθεση εναντίον του ελικοπτέρου που θα τη μετέφερε και πίστευε πως μπορεί να µην ξανάβλεπε τα παιδιά της.

Μέλος του αφγανικού Κοινοβουλίου από το 2005, η 35χρονη Φαούζια Κούφι εξέδωσε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο µε τίτλο “Επιστολές στις κόρες µου”. Αφηγείται σ’ αυτό τον αγώνα της για τις γυναίκες του Αφγανιστάν, αλλά και για να σώσει τη ζωή της από τους Ταλιμπάν και από τους πολέμαρχους που θέλουν να την κάνουν να σωπάσει. Θύμα απειλών και επιθέσεων, ζει µε την πεποίθηση ότι κάθε μέρα μπορεί να είναι και η τελευταία της. Γι’ αυτό κάθε φορά που έφευγε μακριά από τις κόρες της, τους άφηνε μια επιστολή• και οι επιστολές αυτές είναι τώρα οι “γέφυρες” που ενώνουν τα κεφάλαια του βιβλίου της. «Θα θυσίαζα πρόθυμα τη ζωή µου για ένα ειρηνικό Αφγανιστάν και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά αυτής της χώρας», τους έγραφε σε μια απ’ αυτές. «Όλοι µας θα πεθάνουμε μια μέρα, ίσως σήμερα πεθάνω εγώ. Αν αυτό συμβεί, να ξέρετε πως συνέβη για έναν σκοπό».

Ο πατέρας της Φαούζια είχε επτά συζύγους. Η αναλφάβητη μητέρα της, που δεν ήθελε άλλες κόρες, την εγκατέλειψε μόλις γεννήθηκε κάτω από τον καυτό ήλιο. Κατάφερε όμως να επιζήσει και, µε την επιμονή της, να γίνει το αγαπημένο παιδί της μητέρας της, η οποία την έστειλε σχολείο. Ο πατέρας της, βουλευτής για περισσότερο από 25 χρόνια, σκοτώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από τις σφαίρες των μουτζαχεντίν που πολεμούσαν τα σοβιετικά στρατεύματα κατοχής. Η Φαούζια σπούδασε πολιτικές επιστήμες και στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ στην εξουσία ήταν οι Ταλιμπάν, άρχισε να εργάζεται για τη UNICEF. Στο μεταξύ είχε παντρευτεί από έρωτα τον Χαμίντ, τον πατέρα των θυγατέρων της (πέθανε αργότερα από αρρώστια). «Ο γάμος είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μιας γυναίκας», γράφει στις κόρες της, «όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να την εμποδίσει να ζήσει τα όνειρά της».

Η Φαούζια υπήρξε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος του αφγανικού Κοινοβουλίου (το 2005 προήδρευσε μάλιστα της πρώτης συνόδου του πρώτου δημοκρατικού Κοινοβουλίου της χώρας) και σήμερα αγωνίζεται κατά της διαφθοράς, για τον σεβασμό των νόμων και την αποκέντρωση της εξουσίας. Και λέει πως θέλει να είναι υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές. «Αυτή η αποστολή και οι δύο υπέροχες κόρες µου είναι οι λόγοι που ζω», τονίζει.

Για τον πρόλογο
και τα copy paste
Anef_Oriwn
Δευτέρα 7/3/2011

**********************
Υστερόγραφο – Απαραίτητη διευκρίνηση:
Ίσως κάποιοι να ‘χετε προσέξει στα blogοσφαιρικά ερτζιανά μια αναφορά για μια καρναβαλίστικη, βραζιλιάνικη, φωτογραφική, πικάντικη και κολάσιμη [νέα] ανάρτηση μου υπό τον τίτλο “Αισθησιακές κι αποκαλυπτικές θεάσεις από το Καρναβάλι του Ρίο!”, αλλά φευ(!), τούτη [η ανάρτηση] να μην εμφανίζεται στις οθόνες ΣΑΣ! Η αλήθεια είναι ότι είχα προγραμματίσει μια ανάρτηση σχετικά με τις Απόκριες και το Καρναβάλι του Ρίο [με μπόλικες και αισθησιακές μάλιστα φωτογραφίες], αλλά επειδή δεν είχα καταφέρει να ολοκληρώσω το κείμενο κι αυτό αναρτήθηκε την ώρα που προγραμματίστηκε, [το ρίξαμε και λίγο έξω] αναγκάστηκα τελικά να αποσύρω την ανάρτηση [εύχομαι προσωρινά]. Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το κείμενο και να το αναρτήσω [έστω και ετεροχρονισμένα] το επόμενο Σαββατοκύριακο ...
Αναμείνατε λοιπόν λίγο ακόμα...

Anef_Oriwn

20 σχόλια:

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ο δεσποτικός και αυταρχικός blogοδεσπότης Anef_Oriwn, ως γνήσιο τέκνο της απολυταρχικής αριστεράς του τόπου, προσπαθεί ετσιθελικά να αυτοπαρουσιάζεται και να αυτοαποκαλείται ως ο μέγα Ψυχολόγος, Ψυχιατρος, Ψυχοθεραπευτής η Ψυχαναλυτης, ενίοτε και ως κοινωνιολόγος αλλά και ως ο αλάνθαστος πολιτικός αναλυτής και κριτής και τώρα μας προέκυψε και ως ο μεγαλύτερος οικονομολόγος του τόπου που θα τον ζήλευε ακόμη και ο Χριστόφορος Πισσαρίδης ,καθώς Επίσης ως Διεθνολόγος, Συνταγματολόγος, οικολόγος, περιβαλλοντιστής, ιστορικός και ιστοριογράφος , χρονογράφος σύμφωνα με κάποιο πρόσφατο δημοσίευμα.

Απόψε μας προέκυψε και ως ο πλέων ειδικός σε θέματα που αφορούν τη γυναίκα και το φεμινιστικό κίνημα γενικά.


Φίλε Anef_Oriwn οι γυναίκες συναρπάζονται μόνο με το χρήμα, τα ακριβά δώρα, τα λούσα και τα ακριβά κι αστραφτερά αυτοκίνητα. Όταν προσφέρεις τα πιο πάνω, ο ρομαντισμός έρχεται σε 2η μοίρα. Εξάλλου ένα λουλούδι, ακόμη και στο βάζο με νερό, θα ξεραθεί σε 2-3 μέρες μέσα.
διάβασε risk management και economics of uncertainty και θα καταλάβεις γιατί έχω δίκιο. Κι αν πάλι δεν καταλάβεις ρώτα τον Ευαγόρου να σου πει. Ο Φούλης ξέρει!

Χαμάλης είπε...

"οι γυναίκες συναρπάζονται μόνο με το χρήμα, τα ακριβά δώρα, τα λούσα και τα ακριβά κι αστραφτερά αυτοκίνητα."

Χμ εκατάλαβα!
Άλλος ένας που πιερώνει να γαμήσει.

Αφού έν μ' αφήνουσιν ν' αγιάσω ρε κουμπάρε, έν μ' αφήνουσιν!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Χαμάλη και πότε θα έρθει ο Φοίβος Απόλλων ?
Από τον Κάλχα στη Νικάνδρα !
Αν η μ@λ@κί@ ήταν εργόχειρο , τότε θα ήσουν εκατομμυριούχος!

Χαμάλης είπε...

Χα χα χα!

Anef_Oriwn είπε...

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον τακτικό ΜΑΣ σχολιογράφο Nick: “Της γυναίκας η καρδία είναι μια άβυσσος”! [link: http://www.youtube.com/watch?v=9hHzQ4Lgano&feature=related

Disdaimona είπε...

Παιδιά γιατί τα βάζετε με τον Νικ;

Είναι ο πιο τυχερός άντρας του κόσμου. Συνευρίσκεται μόνο με πανέξυπνες γυναίκες που του τα παίρνουν ενώ αυτός θαυμάζει τους μύες του στον καθρέφτη και χασκογελά με ικανοποίηση.
Μετά - πάλι από ικανοποίηση - γράφει και έξυπνα σχόλια στα μπλογκς.

Όι ότι εν μισογύνης ο άνθρωπος, κύριε ελέησον!!!

Ανευ να σου ζήσουν οι γυναίκες της ζωής σου!

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Σ’ ευχαριστώ! Και να ‘σαι πάντα καλά και να ΣΕ χαίρονται οι δικοί ΣΟΥ άνθρωποι [κι ΕΜΕΙΣ την παρουσία ΣΟΥ στο διαδίκτυο]!!! :)

Aντρέας Αντρέου είπε...

«Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν».

Ευχαριστώ για την αφιέρωση και τα ευμενή σχόλια σας που καλοπροαίρετα αναγράφετε.

Disdaimona μου, πάλι πέταξες την εξυπνάδα σου. Συνευρίσκομαι ΜΟΝΟ με το άτομο που πρέπει και αν είμαι μισογύνης λόγω του ότι είμαι μονογαμικός, τότε ας είμαι και αυτό. Επιδειξιομανής ποτέ δεν υπήρξα. Άτε , λάμνε τώρα να βάλεις κανένα πληντύριο τζιαι να σιερώσεις,χρονιάρα μέρα που είναι! Ξεσκόνισε και σφουγγάρισε νακκουρούιν. Είπαμεν να είσαι καλή νοικοτζιυρά. Μαίρεψε τζιαί του άντρα σου καμιά καλοφαγία!
Χρόνια πολλά δε σου λέω γιατί σε μισώ που είσαι παναύριν, περιπαίχτισσα τζιαί πίκρησσα, όμως σου εύχομαι, πάντα καλά να παθαίνεις!


Anef_Oriwn για να με νομίζεις ότι κρατώ σου κακία, σου εύχομαι χρόνια πολλά τζιαί μιαν τύχην καλή!(για να ρεφάρεις, τώρα που ανακάλυψα την αχίλλειο σου πτέρνα).
Σου ανταποδίδω την αφιέρωση. http://www.youtube.com/watch?v=Z60Ba0azCsA

Aντρέας Αντρέου είπε...

Anef_Oriwn και Disdaimona,
τα καρναβάλια επεράσαν! Πετάξετε τες μάσκες. Ριψάσπιδες!!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

«8η του Μάρτη αύριο και γιορτάζουν οι Γυναίκες μας! Οι μανάδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι αδερφές μας, οι κόρες μας, οι συζυγές και συντρόφισσες μας, οι φίλες μας.
Ένα λουλούδι με μπόλικη αγάπη και πολλές από καρδιάς ευχές για ότι καλύτερο!»


Αμάν ρε Anef_Oriwn ! πόσο ρατσιστής είσαι? Τες μαυρούες άφηκες τες έξω! τούτες δε θέλουν λουλούδι και αγάπη?

Αλλά όπως είπαν οι pinelopi και Ερυκίνη πριν 2 έτη, εσύ είσαι ο μισογύνης τελικά. Φαίνεται η Disdaimona εσύγχυσε μας!!!

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

ΣΕ πείραξε τελικά αυτό το «μισογύνης» και προσπαθείς να το μεταφέρεις αλλού! Καλύτερο παράδειγμα εφαρμογής του «Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν» δεν μπορούσε να υπάρξει!!!

Χαμάλης είπε...

Nick: Συνευρίσκομαι ΜΟΝΟ με το άτομο που πρέπει και αν είμαι μισογύνης . . . . . . .

Χα χα χα, το άτομον;
ΤΟ ΑΤΟΜΟΝ; ! ! !
Χμ χμ χμ . . . . λλία λλία μας τα λαλείς ρε φίλε!
Δικαίωμαν σου χμ χμ χμ ! ! !

Καλάν, αφού εν έτσι, ίνταλος τζιαί ξέρεις τόσα πολλά για τες γεναίτζιες τζιαί ίνταμ που γουστάρουν τζιαί ξέρω γιώ τζιαί ξέρω γιώ;
Λαλούν σου τα οι . . . φίλες σου;

Τζιαί πε μου; Εν να βκήτε πόψε να διασκεδάσετε; Μόνες σας;

Κάμνω πλάκαν ρρε, μεν το πάρεις σοβαρά.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Χαμάλη, επέψα σε η ήρτες μόνος σου? Η μήπως έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι άντρες είναι άντρες ?
Ως την ώρα που εμφανίστηκες, ένοιωθα υπερήφανος για τον αδιαμφισβήτητο ανδρισμό μου μιας και κανείς δε μου είχε ευχηθεί χρόνια πολλά!

Έβλεπα στα νέα ένα ρεπορτάζ για τη γυναίκα. Η δημοσιογράφος ρωτούσε τις γυναίκες για τη σημερινή μέρα. Όλες ήξεραν ότι θα βγουν έξω με τις φίλες τους για καφέ η διασκέδαση. Όμως οι περισσότερες δεν ήξεραν γιατί έχει οριστεί η 8η Μαρτίου από τον ΟΗΕ, ως η παγκόσμια μέρα γυναίκας. Πάλι καλά που αυτές οι γυναίκες δεν πήγαν χθες στον εσπερινό για τη σημερινή γιορτή της γυναίκας.


Αγαπητέ Anef_Oriwn τα όσα έχεις γράψει για Πλάτωνα και Αριστοτέλη στην ανάρτηση σου 7/2009 δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Πλάτωνας ουδέποτε υπήρξε μισογύνης. Η οποιαδήποτε πρόχειρη και αποκλειστικά φιλολογικού και λογοτεχνικού τύπου μελέτη των έργων του Πλάτωνα οδηγεί σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση. Το ίδιο ισχύει και για την αποσπασματική μελέτη του οποιοδήποτε έλληνα φιλόσοφου.
Μην ξεχνάτε ότι στο 12θεο υπήρχαν 6 θεές ισότιμες με τους 6 άρρενες θεούς. άλλωστε στην Ακαδημία του Πλάτωνα συμμετείχαν και γυναίκες.

Αποσπάσματα από τα έργα του Πρόκλου(Πρόκλος - Σχόλια στον Τίμαιο) :
*ο Πλάτων απεφάνθη ότι είναι κοινές οι αρετές ανδρών και γυναικών, επειδή πίστευε ότι το ανθρώπινο είδος είναι ένα και δεν θεώρησε διαφορετικό είδος τους άνδρες και διαφορετικό τις γυναίκες.
*Γιατί οι γυναίκες, αν ανατραφούν καλά, γίνονται πολύ καλύτερες από τους άνδρες.....
* Ο ίδιος ο δημιουργός, ο μέγιστος Ζευς, είναι σύζυγος της Ηρας, για αυτό και αποκαλείται ισότιμη με αυτόν.....»

Χαμάλης είπε...

Ορίστε κύριε Nick,
Μεν νομίζεις ότι διαφωνούμεν σε ούλλα. Με το τελευταίο μήνυμα σου δεν διαφωνώ σε τίποτε.
Υποστηρίζω δε ότι, αν οι σημερινοί Ελληνικά ομιλούντες υιοθετούσαν τήν αρχαία Ελληνική κοσμοθεώρηση της κλασικής Αθήνας, δεν θα είχαν τίποτε να τους χωρίζει. Θα ήταν όλοι μια γροθιά. Αλλά φευ. Ο χριστιανισμός ως ξένο προς τον Ελληνισμό σώμα, δυστυχώς διαφεντεύει τον τρόπο σκέψης και τις τύχες των σημερινών Ελλήνων και τελικά τους καταντά απλά Ελληνόφωνους. Και που οι άλλοι προοδευμένοι λαοί τους βλέπουν υποτιμητικά και δικαίως τους εκμεταλλεύονται και τους περιφρονούν. Είναι ένα καρκίνωμα, μια λέπρα που επιτέλους πρέπει να αναγνωρισθεί και να καταστραφεί γιατί κρατά αυτούς τους Ελληνόφωνους μακριά από την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Ναι! Εγώ πιστεύω ότι έσσεται ήμαρ στον σημερινό Ελληνόφωνο χώρο.
Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που αν την τραβήξουμε, θα ξεφύγουμε εντελώς από το παρόν θέμα.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Αφού ξεφύγατε που ξεφύγατε που το θέμα, να ΣΕ αρωτήσω κι εγώ κάτι που δεν κατάλαβα σχετικά με την αρχαία ελληνική – είμαι μαζούτ σε κάποια ζητήματα! Θες να πεις [με όσα λες] ότι αν ο απανταχού ελληνισμός, όπως ας πούμε το ελληνικό κράτος των Αθηνών και η (ελληνο)Κυπριακή Δημοκρατία, «υιοθετούσαν τήν αρχαία Ελληνική κοσμοθεώρηση της κλασικής Αθήνας» [ποια είναι αυτή η «κοσμοθεώρηση» όμως – θα μιλούσαμε και αρχαία ελληνικά;] θα μεγαλουργούσαν και θα κατάφερναν να ξεπεράσουν τα σημερινά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Πώς ας πούμεν; Και τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το πράξουν μια και θα αποτελέσει την πανάκεια για επίλυση τόσων και τόσων προβλημάτων τους;

Χαμάλης είπε...

"θα μιλούσαμε και αρχαία ελληνικά;"

Όσο και αν σε εκτιμώ, όσο και αν συμφωνώ μαζί σου, όσο και αν σε πάω, με συγχωρείς αλλά εδώ . . . . μου τά 'χεσες Άνεφ.
Τώρα τί να πω;
Πεσ' μου εσύ τί περιμένεις να πω;

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Χαμάλη,

Μα καλά δεν κατάλαβες ότι το ερώτημα μου «θα μιλούσαμε και αρχαία ελληνικά;» ήταν ρητορικό και υποβλήθηκε μέσα στα πλαίσια της λεγόμενης καλοπροαίρετης ειρωνείας ή/και για πλάκα; Όμως γιατί περιορίστηκες μόνο σ’ αυτήν την αναφορά και δεν σχολίασες [και] τα υπόλοιπα που έθεσα;

Χαμάλης είπε...

Θα έλεγα για τη δημοκρατία των ικανών και των αρίστων φίλε μου.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Χαμάλη, Θάρρει, έσται γαρ τι εκ της νυκτός ταύτης φώς!"

Η 8η του Μάρτη έχει οριστεί ως η παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Πολλές αναφορές για το θέμα στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Για την Υπατία την Αλεξανδρινή που έπρεπε να ήταν σύμβολο αγώνα για τις γυναίκες ,εκτός από πολύ λίγες εξαιρέσεις, δεν είδαμε την παραμικρή αναφορά.
Ο αστεροειδής 238 Υπατία, που ανακαλύφθηκε το 1884, πήρε το όνομά του από την ιστορική αυτή μορφή.


" Anef_Oriwn, μόνο όταν εκλείψουν η βάλουν μυαλό οι Ταλιμπάν, θα πάει μπροστά ο ελληνισμός!
Τα προβλήματα που ανάφερες υπήρχαν και πριν 2500 χρόνια.
Η Πτώχευση είναι ένα αρχαίο φαινόμενο, το ίδιο η σήψη και η διαφθορά της κοινωνίας. Τότε όμως υπήρχε ένας Δράκων που έγραψε νόμους με αίμα, που αντί να χαϊδεύουν, σκότωναν στην κυριολεξία.
Οικονομική κρίση πέρασε και η αρχαία Ελλάδα τον 3ο π.Χ. αιώνα.

Χαμάλης είπε...

"Και τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το πράξουν μια και θα αποτελέσει την πανάκεια για επίλυση τόσων και τόσων προβλημάτων τους;"

Η παντοδυναμία των μετρίων.