Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ανάρτηση 19/2010 [συνεχιζόμενη, αρχιεπισκοπική και παραπολιτική] – Τι γράφει ο “Κοριός” του “Πολίτη” για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στα κατεχόμενα

Αυτή η ανάρτηση ΜΑΣ αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που είχε ως θέμα την επίσκεψη [ή αν προτιμάτε έξοδο] του Αρχιεπισκόπου πάσης Πάφου, Νέας Ιουστινιανής [εν τζιαι ξέρετε κατά που [ππέφτει] και του 8% της Κύπρου, Χρυσοστόμου του Αθυρόστομου Β΄, στα κατεχόμενα.
Πιο κάτω παραθέτουμε δια της προσφιλούς μεθόδου της κοπτοραπτικής [και δια της χρήσεως του διαδικτύου] σχόλια του “Κοριού” από τον σημερινό “Πολίτη” [καθώς και πληροφορίες για το παρασκήνιο και το προσκήνιο]. Τα [παραπολίτικα] σχόλια του “Κοριού” δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα γα την αντιφατική συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου σε λόγια και έργα. Μια στάση που εμπεριέχει νοοτροπίες γενικά βλαπτικές για την υπόθεση της Κύπρου. Τούτη η συμπεριφορά [έμπλεα αθυροστομιών και αψυχολόγητων, άκαιρων και αναρμόδιων παρεμβάσεων] υποσκάπτει και τορπιλίζει [με τη συνεισφορά βασικά σκόπιμη διάφορων άλλων] τις όλες προσπάθειες για εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης για το κυπριακό. Και τούτο γιατί ΟΛΟΙ αυτοί ΔΕΝ θέλουν ομοσπονδιακή λύση!

Ο ναός της δημοκρατίας, χα! χα! χα! χα!
[όπως τα γράφει ο “Κοριός”, στη στήλη “Παραπολιτικά”, σελ. 11 του “Πολίτη”, της Κυριακής 28 του μηνός – link:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=937386&-V=columns]
[Οι επιχρωματώσεις ειναι δικές ΜΟΥ]


Το ένα σοκ μετά το άλλο βιώνει το ούτω καλούμενο απορριπτικό μέτωπο!
Αλλά αυτό με τον Ττόμη ήταν too much!
Μα ο Χρυσόστομος, σιόρ, που έβαλε κατάρες τού Μόρφου επειδή λειτούργησε στη Μόρφου; Ο θεωρητικός του σινικού τείχους να διαπιστώσει ότι 36 χρόνια είναι πολλά; Αυτός που έλεγε «θα τους ταΐζουμε τους Τούρκους;» να παραγγέλλει καφέ στα τούρκικα και να θυμάται τις παλιές καλές εποχές της συμβίωσης; Ο άνθρωπος που έλεγε ότι «ο Τούρκος εν Τούρκος», να δηλώνει πως το Κυπριακό μπορεί να λυθεί, φτάνει να απομονώσουμε τους φανατικούς κι απ' εκεί κι απ' εδώ;
* Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!

***
Την ημέρα που έγινε το Θαύμα, ο Λάζαρος ξεκίνησε την εκπομπή του με τον Εθνικό Ύμνο!
Την επομένη είχε τον Ττόμη ζωντανά στην εκπομπή του.
Συγκράτησα τον ακόλουθο διάλογο:
- Συναντήθηκα με τον υπουργό Τουρισμού...
-
Τον ψευδοϋπουργό, μακαριότατε.
- Ναι, αυτόν, που είναι υπεύθυνος για τα μνημεία.
- Τα μνημεία μας, μακαριότατε.
- Ναι, τα μνημεία μας, που ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα...
* Ίντα τζαιρούς εφτάσαμεν...

***
Το καλύτερο ρεπορτάζ από την περιοδεία του Μακαριοτάτου στην Καρπασία το έκανε η "Σημερινή". Ο απεσταλμένος της εφημερίδας επέδειξε κι αυτήν τη φορά το διαβατήριό του χωρίς τύψεις, εντυπωσιάστηκε από τους έποικους που μιλούσαν ελληνικά και δεν έριξε παπούτσι στον Αρχιεπίσκοπο, μήτε στον υπουργό Τουρισμού του ψευδοκράτους, όπως συνέστηνε η εφημερίδα του στους δημοσιογράφους που συναντήθηκαν με τον Ερντογάν.

***
Το ίδιο φρόνιμος ήταν και ο "Φιλελεύθερος", που έβγαλε τη χολή του στους δημοσιογράφους που πήγαν στον Ερντογάν, αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τον Αρχιεπίσκοπο που κάλεσε τον Έρογλου στην Αρχιεπισκοπή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές, χωρίς ψευδο- και χωρίς εισαγωγικά.
Εμ, βέβαια, πώς να γράψει για τον Αρχιεπίσκοπο, αφού τα ματσώνει κάθε Κυριακή από τα "διαφωτιστικά" φυλλάδια της Αρχιεπισκοπής;
Και τώρα που τα γυρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, αν επαναληφθεί το θαύμα και αρχίσει να εκδίδει φυλλάδια επαναπροσεγγιστικά, ο “Φ” θα τα κυκλοφορεί, ή θα έχει πρόβλημα με τη συνείδησή του;

***
Τα cash ουκ ελάττω παραδώσω...

***
Παρά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην «Αυλή του Αρταξέρξη», η εμπιστοσύνη του “Φ” στο πρόσωπο του Προκαθήμενου ουδόλως έχει κλονισθεί. Ο Άριστος Μιχαηλίδης πήρε θέση υπέρ του Αρχιεπισκόπου στη ρήξη με την Κυβέρνηση για τα φορολογικά της Εκκλησίας, κατά τρόπο που η σελίδα 3 του “Φ” δεν ήταν εφημερίδα, ήταν παιδική σαλιαρίστρα!

***
«Ο Αρχιεπίσκοπος στην Κύπρο ήταν πάντα πολιτικό πρόσωπο και θα συνεχίσει να είναι όσο υπάρχει κατοχή, ό,τι κι αν λένε οι διάφοροι στρατευμένοι Νεοκύπριοι».
Η κατοχή, η αντίσταση, ο αγώνας, ο πατριωτισμός και οι... στρατευμένοι Νεοκύπριοι.
Κανεί ρε Άριστε, κανεί, εφτήνισές το τέλεια...


****
Το πιο εντυπωσιακό απόσπασμα από το γλείψιμο στον Αρχιεπίσκοπο είναι η τελεσίδικη ετυμηγορία του διευθυντή σύνταξης του “Φ” για το ρόλο της Εκκλησίας στην ιστορική διαδρομή των Ελλήνων στην Κύπρο:
«Η ιστορία γράφει: Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία και η δύναμή της, δεν θα υπήρχε κυπριακός ελληνισμός. Τελεία και παύλα».
Πιο απόλυτα δεν γίνεται!

***
Κατά πρώτον, η ιστορία δεν βάζει ποτέ τελείες και παύλες. Τα σημεία στίξης είναι τα εργαλεία των δογματικών και των φανατικών, όχι των ιστορικών.
Κατά δεύτερον, αν ψάξει κανείς την ιστορία χωρίς δογματισμούς, πιθανόν να καταλήξει σε άλλα συμπεράσματα: Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία θα είχαμε σήμερα την Κύπρο ολόκληρη...

***
Προσωπικά, έχω άλλη ετυμηγορία:
Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία (για την ακρίβεια ο Κύκκος και ο ππαράς του), δεν θα υπήρχε “Φιλελεύθερος”.
Τελεία και παύλα!

****
Ο “Φιλελεύθερος”, η πλέον αντιβρετανική εφημερίδα της Κύπρου, που είναι ασυμβίβαστη (στις επιχειρήσεις) και ανένδοτη (όταν πληρώνει ο Ττόμης), ανέλαβε, έναντι αμοιβής (ακατάγνωτα), την έκδοση της εφημερίδας των Βάσεων “The Cyprus Lion”.
Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, η εφημερίδα θα φιλοξενεί μόνιμη στήλη του Αρ. Μιχαηλίδη με τον τίτλο “The phenomenon of hypocrisy”.
Στο πρώτο άρθρο θα αναφέρεται στους ιστορικούς δεσμούς της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο και θα καταλήγει ως εξής:
“Η ιστορία γράφει: Αν δεν έρχονταν οι Άγγλοι στην Κύπρο, ο κυπριακός ελληνισμός θα ζούσε ακόμη στις σπηλιές. Τελεία και παύλα”.

Για το copy-paste [και το εισαγωγικό σημείωμα],
Anef_Oriwn
Κυριακή 28/3/2010

4 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Σήμερα το πρωί είχε στον “ΑΣΤΡΑ” μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμμετοχή του “αιρετικού” θεολόγου Θεόδωρου Κυριακού πάνω στα τρέχοντα θέματα [κι όχι μόνο] της Εκκλησίας.
Δεν ξέρω αν ο Μιχάλης μπορεί να ΜΑΣ δώσει κάποιο link για να βρούμε τη όλη συνέντευξη ...

Μιχάλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιχάλης είπε...

http://astra.mywebreview.com/index.php?pageaction=ast&modid=ShowAudio&audid=8

Άφησε να φορτώσει. Η συζήτηση με τον Κυριακού ξεκινά στο 30.59

Disdaimona είπε...

Ωραία να ξεκινάς τη μέρα σου με Κοριό να σχολιάζει Αρχιεπίσκοπο και Φιλελεύθερο. Ότι καλύτερο!Ξέρεις πως όσα λάθη κι αν έχεις κάνει στη ζωή σου,κάποιοι έκαναν χειρότερα!

Αντε να δούμε και τον Τόμμυ επαναπροσεγγιστή τώρα!Γιατί όχι;Έτσι εμάθαμε σε αυτό τον τόπο.Να εκλειπαρούμε για λίγο ορθολογισμό και άμα δούμε κανένα σημάδι να αναπτερωνόμεθα!
Φοβού τους Δαναούς...πόσες φορές θα το θυμηθούμε αυτό εκ των υστέρων...
(αμπα τζαι έσιει τίποτε καινούρια κονδύλια της UNOPS μες την υπόθεση τζαι θέλει να βάλει χεράκι ο Τόμμυς ενόψι κρίσεως;...έτσι που μόνο του εν φωτίζεται συνήθως το πλάσμα, θέλει και κάποιο "ευγενή" σκοπό)