Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ανάρτηση 11/2010 [έκτακτη, επίκαιρη, σύντομη, πολιτική και νομική] – “Και τώρα ίνταμ που εν ννα γενεί κύριοι μεγαλοδικηγόροι;”

Όλως παραδόξως [αν και το θέμα είναι και τεράστιο και αρκετά σοβαρό και με μεγάλες διαστάσεις και συνέπειες] θα είμαι λακωνικός [“τα πολλά λόγια εν φτώshεια”] ...

Η χτεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [ΕΔΑΔ], δηλαδή του Δικαστηρίου της δημοκρατικής Ευρώπης [αν δεν βαριέστε, ρίξε μια ματιά κι σ’ αυτό το post ΜΟΥ - http://aneforiwn.blogspot.com/2009/12/742009-sh.html], με την οποία [απόφαση] ουσιαστικά κλείνει η πόρτα για τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων προσφύγων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφού, το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει πια ως ένδικο Μέσο την “Επιτροπή Αποζημιώσεων” στα κατεχόμενα και παραπέμπει τον όποιο πρόσφυγα ήθελε διεκδικήσει την περιουσία του, πρώτα σε αυτήν, θεωρείται άκρως αρνητική για τους ελληνοκύπριους [δημιουργούνται νέα δεδομένα στο κυπριακό πρόβλημα] και θα επιφέρει ανατροπές στο ζήτημα του περιουσιακού [με σοβαρές επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις] ...
Δεν θα κάνω βαθυστόχαστες αναλύσεις [πολιτικές και νομικές – ούτε πολιτικός είμαι ούτε και νομικός] ... Θα περιοριστώ μόνο σε μερικές οδυνηρές διαπιστώσεις ...

Η περιβόητη [πλέον] απόφαση του ΕΔΑΔ,
1. Νομιμοποιεί έμμεσα τα τετελεσμένα της κατοχής και του εποικισμού,
2. Αναγνωρίζονται σοβαρά δικαιώματα στον σημερινό χρήστη της κατεχόμενης περιουσίας [κάτι που πρόβαλλε ο Ταλάτ, απαιτώντας τον πρώτο λόγο να τον έχει ο χρήστης κι όχι ο ιδιοκτήτης], και παρεμποδίζει τον ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη να προσφύγεις το ΕΔΑΔ, αν πρώτα δεν περάσει από την “Επιτροπή Αποζημιώσεων” και το Ανώτατο Δικαστήριο των κατεχομένων,
3. Προκρίνει αποζημιώσεις και ανταλλαγή περιουσίων [κι όχι επιστροφή περιουσιών],
4. Νομιμοποιεί την “Επιτροπή Αποζημιώσεων” στα κατεχόμενα.

Λαλείτε να “Βγάλαμε τα μάτια μας, με τα χέρια... τους” [τους μεγαλοδικηγόρους], που λαλεί τζι’ ο Κώστας Κωνσταντίνου, σήμερα στον “Πολίτη”, στην “Κατά Βαρβάρων” στήλη του [link:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=933278&-V=columns];

Κύριοι μεγαλοδικηγόροι [με διπλώματα νομικής και εμπειρίες “μάχιμης” δικηγορίας], κύριε Λουκαΐδη [που έκαμες τζιαι Δικαστής στο ΕΔΑΔ], κύριε Χρίστε Κληρίδη, [Σύμβουλε του Αναστασιάδη] και λοιποί, το κυπριακό ΔΕΝ λύνεται με ένδικα και νομικά μέσα αλλά με ΠΟΛΙΤΙΚΑ! Γκέγκε;

Κι όσες νομικές μάχες κι αν κερδίζαμε κατα της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στον Βορρά, αν ΔΕΝ πετυχαίναμε και πολιτική λύση, τούτες οι αποφάσεις θα παρέμειναν ανεξαργύρωτες επιταγές!

Anef_Oriwn
Σάββατο 6/3/2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To EDAD thwrei tin politiki tou proedrou sou tziai lalei: en tha xtizw egw gia na xala o xristofkias. As fakkoun oi kypreoi.

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Χρίστο εσυμβουλεύτηκα μερικούς μεγαλοδικηγόρους και είπαν μου να στείλουμε δοκιμαστικά στην επιτροπή αποζημιώσεων της μητέρας-πατρίδας σου τις έποικες κότες της μάνας σου!

Τι λες; Θα θυσιάσεις μερικές;

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ είπε...

Good blog.

rose είπε...

το περιουσιακό λύθηκε χωρίς το Κυπριακό...


αν μας δώσει και λίγο κουγκρί ο πρόεδρος μπορεί να αναστηθεί και ο τομέας των real estates

τι θα έπαιρναν οι πρόσφυγες από το Ανναν το 1/3 της περιουσιας + 1/3 ανταλλαγή + αποζημιώσεις?

ε, τώρα θα παρουν το μακρύτερο απο τα 3!

Anef_Oriwn είπε...

Rose,
Εξακολουθείς [παρά τες κατα καιρούς απόπειρες ΣΟΥ να το διαψεύσεις] να παραμένεις κολλημένη στο Σχέδιο Ανάν!
Πάντως έχει πολλίν κόσμο [βασικά του γυναικείου φύλου] που ΔΕΝ έχει πρόβλημα να παίρνει “… το μακρύτερο απο τα 3!” :)

rose είπε...

το σχέδιο Ανάν είναι αυτο που απέρριψε ο Χριστόφιας με το τσιμεντωμα για να εργαστεί να καλύτερη λύση...

ευχαρίστως θα το συνέκρινα με οτιδήποτε ακολουθούσε και γνωριζα τί είναι αυτο...

2χρόνια εντατικών και ουδείς μιλησε για το περιουσιακό ενώ όλες οι άλλες εξελίξεις τρέχουν...

όσο για το μακρύτερο, και την επιλογή οριμένων γυναικων- πρώτον είναι και επιλογή και ορισμενων αντρών
δευτερο, οι πρόσφυγες δεν ρωτηθηκαν αν είναι αυτο που ήθελαν να επιλέξουν... θα το λάβουν το θελουν ή όχι (δεν έχουν άλλη επιλογή)

και τρίτων

το "μακρύτερο" είναι σχετικό...

μπορεί κάλλιστα να συγκρίνονται μεταξύ τους 3 και 4 εκατοστά με μακρύτερο το 4!

John Charalambous είπε...

Rose νομίζω είσαι πολύ ευγενική με τον Χρίστο Χρίστου...στην περίπτωση του δεν υπάρχει αμφιβολία για το "μακρύ"...πολύ απλά δεν είναι μακρύ λόγω στυτικής δυσλειτουργίας η οποία προέκυψε από την κατάθλιψη του μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε ANEF_Oriwn εγώ βλέπω αυτή την απόφαση, ως μια πολύ θετική εξέλιξη.

Άλλωστε τι κατάφερε να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι σήμερα για όσους έχουμε περιουσία στα βόρεια; Μόνο αποφάσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Ήταν καιρός να αλλάξει κάτι και νομίζω ότι η Επιτροπή Αποζημιώσεων θα μας αποζημιώσει όλους.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόσφυγας που θα ήθελε να επιστρέψει. Όλοι τα λεφτά χρειαζόμαστε γιατί οι καιροί είναι χαλεποί.

Anef_Oriwn είπε...

Ο πιο πάνω Αρχι-Βλάκας πλαστογράφος [που υπογράφει προβοκατόρικα με το nickname Arxiepiskopos], είναι ένας πανηλίθιος γκεμπελίσκος, που προσπαθεί να κάμει τον έξυπνο, αλλά στην ουσία αποδεικνύεται ένας εξυπνόβλακας!

Ρε μαλακισμένο καθίκι, πέραν του ότι το λεξιλόγιο και η φρασεολογία που χρησιμοποιείς καθώς και το ύφος της γραφίδας ΣΟΥ, ΔΕΝ συνάδουν καθόλου με τα αντίστοιχα του πραγματικού σχολιογράφου ονόματι Arxiepiskopos [ο οποίος παρεμπιπτόντως ΔΕΝ συνηθίζει ν’ αφήνει σχόλια στο Blog ΜΟΥ – αχάπαρε εν το ήξερες τούτο;], κατα τ’ άλλα είσαι τζιαι γκαφατζής! Αν κάποιος πατήσει πάνω στο nickname “Arxiepiskopos” [πιο πάνω], θα καταλήξει σ’ ένα profile κάποιου ψευδόAnef_Oriwn. Όμως ρε Πανίβλακα, ένας που ξέρει στοιχειώδη γραφή και ανάγνωση [στην blogόσφαιρα], γνωρίζει ότι εφ’ όσο έχω δικό ΜΟΥ Blog, αυτό θα ‘ΠΡΕΠΕ να αναφέρεται στο profile ΜΟΥ!

Περαστικά σου ψευδοArxiepiskopε και ψευδόAnef_ !