Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ανάρτηση 33η (πολιτική και κυπριακή) – Μια απάντηση στους επικριτές του Χριστόφια από έναν Τουρκοκύπριο.

Για ακόμη μια φορά (βασικά λόγω έλλειψης χρόνου για να γράψω δικό μου κείμενο) και χρησιμοποιώντας την πετυχημένη μέθοδο της κοπτοραπτικής (ή κατά την καθομιλούμενη copy-paste) θα αναδημοσιεύσω άρθρο του Σενέρ Λεβεντ, εκδότη και αρχισυντάκτη της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Αφρίκα”, από τον σημερινό “Πολίτη”. Το κείμενο απαντά σ’ όλους εκείνους που έσπευσαν να πουν, να γράψουν και να “κατσιαρίσουν” ότι εκάμαμεν τα μπίλιες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όταν τα πιο κάτω τα γράφει ένας τουρκοκύπριος αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, έστω κι αν αυτός διαχρονικά βρισκόταν στην πλευρά του δυνάμεων που αγωνίζονται για την επανένωση του νησιού και πιστεύει ότι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά στο νησί.

Συγκομιδή από το δημοψήφισμα

(Αναδημοσίευση από τον “Πολίτη”, 6 του Οκτώβρη του 2008,
Link:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=824976&-V=columns&-p).

«Οι Ελληνοκύπριοι τώρα καταλαβαίνουν πόσο επιτυχημένη επιλογή έκαναν με το να εκλέξουν το Δημήτρη Χριστόφια στη θέση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και μαζεύουν τους καρπούς της επιλογής τους αυτής. Άλλαξε το κλίμα στη διεθνή σκηνή. Και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν καν συμπληρώσει τον πρώτο του χρόνο σε αυτό το θώκο ο Χριστόφιας. Σβήστηκαν τα αρνητικά που δημιουργήθηκαν με την εικόνα από το "όχι" στο δημοψήφισμα και ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά πέρασε μερικά βήματα μπροστά.


Η τουρκική πλευρά περιέπεσε στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από το Σχέδιο Ανάν. Και κάθισε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τέλειωσε πλέον η περίοδος που ο Ταλάτ μάζευε πόντους με μεγάλη ευκολία και με παράλογες δηλώσεις του τύπου "το χέρι ειρήνης που άπλωσα παραμένει μετέωρο". Κοντολογίς, τέλειωσε ο λογαριασμός του δημοψηφίσματος για την τουρκική πλευρά. Αλλά ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που δεν έχει και πάρα πολλά να πει στη διεθνή κοινότητα, δοκίμασε την τύχη του γι' ακόμη μια φορά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Πιάστηκε από την ίδια παλιά ιστορία του "εμείς είπαμε ναι και αυτοί είπαν όχι". Μάλιστα, για να κλονίσει την εικόνα του Χριστόφια, υπενθύμισε ότι ήταν και εκείνος υποστηρικτής του "όχι", τοποθετώντας τον στην ίδια μοίρα με τον Παπαδόπουλο. Όμως, δεν υπήρχε κανείς που το λάμβανε πια υπόψη αυτό σε εκείνη την άδεια αίθουσα.

Ο ουσιαστικός λόγος αυτής της αλλαγής του κλίματος στη διεθνή σκηνή δεν είναι η αλλαγή στην πολιτική της ελληνικής πλευράς. Ο ουσιαστικός λόγος είναι η αλλαγή εικόνας.


Ακριβώς όπως είχε συμβεί στην τουρκική πλευρά. Έφυγε ο Ντενκτάς, ήρθε ο Ταλάτ. Στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα εκτός από τα πρόσωπα στο προεδρικό μέγαρο. Η πολιτική παρέμεινε η ίδια. Έγιναν απλώς ορισμένα μακιγιαρίσματα. Τη θέση της αντίληψης ότι "η μη λύση είναι λύση" πήρε η αντίληψη "η μη λύση δεν είναι λύση, αλλά δεν έγινε κανένα απολύτως βήμα που θα άνοιγε ελαφρώς την πόρτα της λύσης. Δηλαδή το παιχνίδι της προπαγάνδας της ειρήνης παίχτηκε μόνο στις εξέδρες. Μέχρι την έλευση Χριστόφια.

Μόλις ήρθε ο Χριστόφιας να που τέλειωσε το παιχνίδι αυτό. Εμφανίστηκε ξανά το πνεύμα του Ντενκτάς μπροστά μας. Δεν είναι και πολύ νέες οι θέσεις που εκφράζει τώρα ο Χριστόφιας. Πολλές από αυτές τις είχαν εκφράσει και προηγούμενοι Ελληνοκύπριοι ηγέτες. Ακόμη και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Αλλά όπως είπα, είναι ζήτημα εικόνας. Η εικόνα του Τάσσου ήταν κακή και δεν γίνονταν αποδεχτές ακόμη και οι πραγματικότητες που έλεγε. Δεν έβρισκαν ανταπόκριση ακόμη και οι δίκαιες απαιτήσεις του σε σχέση με τη λεηλασία των ελληνοκυπριακών περιουσιών ή τον στρατό και τους εποίκους ή και για το Βαρώσι. Τώρα το γεγονός ότι οι ίδιες θέσεις εκφράζονται από τον Χριστόφια κάνει μεγάλη διαφορά. Ο Ταλάτ καταπλακώνεται κάτω από την εικόνα του Χριστόφια ως υποστηρικτή της ειρήνης. Αποδυναμώνει για τα καλά τη θέση του το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει το δικηγόρο της Τουρκίας ειδικά σε ένα χώρο όπως η ΚΣΣΕ.

Δεν ξέρω αν μετά από αυτή την ομιλία υπήρξαν Ευρωπαίοι βουλευτές που ρώτησαν τον Ταλάτ αν είναι δικηγόρος της Τουρκίας. Μήπως σημαίνουν και πολλά πράγματα για τους Ευρωπαίους τα αισθήματα ευγνωμοσύνης και η προσήλωση των Τουρκοκυπρίων προς την Τουρκία;


Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή την ομιλία ακόμη και οι εκ Τουρκίας δημοσιογράφοι που άκουσαν την ομιλία του Ταλάτ. Τον επέκριναν. Δεν ακούστηκε καλά ούτε στ' αφτιά των ευρισκομένων στο Στρασβούργο. Δηλαδή, επαναστατούν αυτοί πλέον για μια αντίληψη για την οποία ουσιαστικά εμείς έπρεπε να επαναστατούμε. Δεν τους αρέσει αυτή η ιδιότητα του εκφραστή ευγνωμοσύνης.

Υπάρχει και η συζήτηση περί "ηγέτη κοινότητας" και "προέδρου της δημοκρατίας". Στην πρώτη είδηση που μεταδόθηκε από το εθνικό μας πρακτορείο ειδήσεων προς τον Τύπο μας, είχε ανακοινωθεί ότι ο Ταλάτ προσκλήθηκε ως "πρόεδρος της δημοκρατίας". Εκείνος που το διόρθωσε αυτό ήταν ο Ντενκτάς που δήλωσε στην κοινότητα πως προσκλήθηκε ως "ηγέτης κοινότητας". Ο Ντενκτάς δεν του είπε "μην πας". Όμως, του έδωσε μια συμβουλή. Μετά την ομιλία του στην ΚΣΣΕ ο Ταλάτ να δώσει μια διάσκεψη Τύπου και να δηλώσει ότι είναι "Πρόεδρος της ΤΔΒΚ". Δεν το έκανε αυτό ο Ταλάτ. Γιατί άραγε; Σε εμάς στην Κύπρο λέει πως είναι "πρόεδρος" και δεν μπορεί να το πει στους Ευρωπαίους;»


Σχόλια Ιστο(παθο)λόγου:

1. Τα πολλά λόγια εν φτώσhεια. Ο Σενέρ Λεβέντ είπεν τα ούλλα! Τέτοιες φωνές πρέπει να τις στηρίξουμε και να πάψουμε να βάζουμε όλους τους τουρκοκύπριους σ’ ένα σακκί.
2. Επιβάλλεται να αυξηθούν οι προσπάθειες από τα κάτω για κοινές δράσεις και δραστηριότητες μεταξύ ελληνοκύπριων και τουρκοκυπρίων.
3. Όσοι εμφανίζονται σαν εκφραστές του έθνους (είτε στη μια είτε στην άλλη κοινότητα) και σαν οι μόνοι και οι μοναδικοί πατριώτες χαρακτηρίζοντας τους άλλους προδότες και μειοδότες, πρέπει να απομονωθούν.
4. Ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος δεν έπεσε στην παγίδα του Ταλάτ και κάποιων “σειρήνων” στην ελληνοκυπριακή πλευρά και δεν φάνηκε αρνητικός. Έστειλε έτσι το μήνυμα προς τα έξω ότι η πλευρά μας ΔΕΝ αποφάσισε το αδιέξοδο.


Anef_Oriwn
Δευτέρα 6/10/2008

17 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Ακριβώς,

ο Σενέρ έδωσε πληρωμένη απάντηση σε όλους εκείνους στην ε/κυπριακή πλευρά που φωνασκούσαν για το θέμα αυτό, υιοθετώντας ουσιαστικά την θέση Ταλάτ και το τι μετέδωσαν τα τ/κυπριακά ΜΜΕ.

Και ήρθε ο Λεβέντ να καταρρίψει τα "επιχειρήματα" σαν χάρτινο πύργο.

Μου έκανε εντύπωση την επομένη της ομιλίας Ταλάτ όταν ο Λάζαρος Μαύρος συζητούσε το θέμα με διάφορους και ο Γ. Χαραλαμπίδης είπε ότι ο Χριστόφιας προσφωνήθηκε ως πρόεδρος των Κυπρίων και ο Ταλάτ ως αρχηγός των τ/κυπρίων.

Αυτό, μας είπε ο Χαραλαμπίδης και συμφώνησε ο Λάζαρος, σημαίνει αναβάθμιση του Ταλάτ σε πρόεδρο του ψευδοκράτους καιυποβάθμιση του Χριστόφια σε ηγέτη των ε/κυπρίων!

Επέκριναν επίσης τον Χριστόφια ότι δεν αντέδρασε σε αυτή την κίνηση!!!

Και αυτό αγαπητέ μου Άνευ, ονομάζεται αντικειμενική δημοσιογραφία!

Ανώνυμος είπε...

Να υποθεσω οτι ο Μιχαλης θεωρει τον τυπο του ραδιο πρωτο σαν καποιον που ασχολειται με κατι που μοιαζει με "αντικειμενικη δημοσιογραφια";
Καλον ανεκδοτο.
Ο τυπος μυριζει εοκαβητιδα που μιλια. Απλα αλλαξεν ελαφρως η επενδυση που το 1974 μεχρι σημερα.
Αλλωστε ανηκει στους πιστους οπαδους του Ντενκτας που προσευχονταν να ειναι καλα για να απορριπτει τζαι να συνεχιζει η ντε φακτο διχοτομηση απο την οποια ο τυπος του ραδιο πρωτο, ζει σαν επαγγελματιας.

Α1-Κ

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος Α1-Κ

Προσωπικά όχι.
Για κάποιους άλλους όμως είναι...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς της κίνησης για Ειρήνη Συμφιλίωση και Επανένωση πιστεύουμε ακράδαντα οτι με τη συνετή πολιτική του Προέδρου μας με την αποφασιστκή διεθνή πίεση που πρέπει πρωτίστως να επιδειχθεί προς την Άγκυρα προς την κατεύθυνση επίλυσης του κυπριακού αλλα και ακόμη περισσότερο με την εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, περοσσότερη εποικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων μεταξύ ενεργών πολιτων κομματων και συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως έγινε σήμερα με πρωτοβουλία της ΠΕΟ και αντίστοιχων τουρκοκυπριακών,στοχεύοντας και στη αποστρατικοποίηση , μακριά απο εντάσεις και οξύτητες,μακριά απο δημόσιες αντιπαραγωγικές δηλώσεις εκ μέρους του Ταλάτ,που θα πρέπει να γνωρίζει καλά και να σέβεται τους τουρκοκυπρίους συμπαστριώτες μας, γιατι δεν είναι οι γκρίζοι λύκοι που τον ανέδειξαν αλλα ένα μεγάλο μέρος των τουρκοκυπρίων που διψά και επιζειτει λύση και επανένωση, ΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ.ΑΣ ΕΝΔΥΜΑΜΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ!ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ.

rose είπε...

παιδια της ΚΙΝΗΣΗΣ...
καντε ενα μπλοκ αν θελετε αλλά μα βγαζεται "φυλλάδιο" στη μεση αναρτησης και πάντα με συγκεκριμενη φρασεολογία και υπερ-προεδρολογία αδικεί την "κινηση"

εκτός αν είστε παρακλαδι του ΑΚΕΛ και ντρεπεστε να το πείτε ευθέως..
Νομίζω ότι τετοιες κινησεις αλλιώς ξεκινησαν ή ξεκινουν ...

κι αν θελετε τη γνωμη μου επωνύμως κοπιαστε στο ιμείλ μου γιατι με πολλους απο σας γνωρίζομαι προσωπικά

Ανώνυμος είπε...

Rose pls εγω βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιο του κ Anef, και το διάλογο που γίνεται εδω σε όλα τα θεματα.Που κολλούν τα εγκεφαλικά σου στο ΑΚΕΛ? Σου προκαλει αναφυλαξία?
Διαβάζω και το δικό σου ιστολόγιο μάλλον για χτηνοβάτες και σε θύματα χτηνοβασιών αποτείνεται.

Anef_Oriwn είπε...

Κυρία Αντρη,

Πιο ήρεμα σε παρακαλώ. Αυτά περί κτηνοβασιών θα μπορούσαν να λείπουν! Διάβασες την προτελευταία ανάρτηση της Rose, για τα βασανιστήρια που υπέστη μια πολιτική πρόσφυγας (έγκυος μάλιστα) στην χώρα της; Περίμενα περισσότερη ευαισθησία από μια γυναίκα!

*****
Rose,

Αφού ξέρεις προσωπικά τα παιδιά της “Κίνησης Ειρήνης Συμφιλίωσης Επανένωσης”, θα ‘πρεπε να ξέρεις αν όντως είναι «παρακλαδι του ΑΚΕΛ». Κατά τ’ άλλα συμφωνώ μαζί σου ότι η “…συγκεκριμενη φρασεολογία και υπερ-προεδρολογία [ίσως] αδικεί την "κινηση"”.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 8/10/2008 – 5:41 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Παρακάτω θα ήθελα να παραθέσω (ως σχόλιο) και για ενίσχυση του κειμένου της ανάρτησης, μέρος του σημερινού άρθρου του Σενέρ Λεβέντ στον “Πολίτη”, που έχει τίτλο “Μήπως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κοινό μας κράτος;”
(Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=825358&-V=columns).

“Φαίνεται πως ο Χριστόφιας διαθέτει μέχρι στιγμής αυτό που χρειάζεται πιο πολύ απ' όλα. Τι είναι αυτό; Υπομονή και ψυχραιμία. Προσέχει να μην υποπέσει στο λάθος που έκαναν οι προηγούμενοι Ελληνοκύπριοι ηγέτες. Συγκρατείται. Και δεν παίζει το παιχνίδι του Ταλάτ. Δεν απαντά με οργή στις προκλητικές του δηλώσεις. Επιδεικνύει στάση κατανόησης. Κατεβάζει τον τόνο της συζήτησης. Διατηρεί την ψυχραιμία του ακόμη και μπροστά στην έκκληση Ταλάτ "να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία" και αρκείται να απαντήσει ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κοινό κράτος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων". Αν θα θυμώσει, θυμώνει με την Άγκυρα, όχι με τον Ταλάτ. Προσπαθεί να δείξει συνεχώς ότι τα αρνητικά του Ταλάτ πηγάζουν από την Άγκυρα. Είτε το πιστεύει, είτε δεν το πιστεύει. Έτσι, στέλλει στον κόσμο το εξής ξεκάθαρο μήνυμα: "Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους. Το ουσιαστικό μου πρόβλημα είναι με την Τουρκία". Στην πραγματικότητα συμπεριφέρεται προσεχτικά, ακόμη και όταν δίδει αυτό το μήνυμα. Αποφεύγει σκληρές εκφράσεις που θα προκαλούσαν την αντίδραση της Τουρκίας. Χρησιμοποιεί ήπια και διπλωματική γλώσσα.
Σύντομα θα γίνει αντιληπτό το κατά πόσο πετυχαίνει ο Χριστόφιας σε αυτή του την πολιτική, που προκαλεί την αντίδραση των φανατικών Ελληνοκυπρίων εθνικιστών. Με τις προκλητικές του δηλώσεις, ο Ταλάτ δεν κατάφερε μέχρι τώρα να παραγκωνίσει αυτή την πολιτική εξοργίζοντας τον Χριστόφια. Ο Χριστόφιας δεν έδωσε στον Ταλάτ την ευκαιρία ακόμη και να χολωθεί μαζί του, λέγοντάς του ότι είναι "μαριονέτα της Άγκυρας". "Χρειάζεται πολιτική βούληση για λύση", είπε. "Λύση κυπριακή", είπε. Αλλά τον αποκάλεσε "μαριονέτα της Άγκυρας". Έστω και γνωρίζοντας πως ο Ταλάτ εφαρμόζει τις οδηγίες της Τουρκίας σε εκείνο το τραπέζι ...”.


Anef_Oriwn
Τετάρτη 8/10/2008 – 11:40 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μπλα μπλα μπλα. Μπεεεε μπεεεε ΑΚΕΕΕΕΛ.

Η "ειρηνική συμβίωση" κατέρρευσε στο Ριζοκάρπασο με τους εγκλωβισμένους από το 1974 και μετά. Εκτός και αν αυτοί δεν μετρούν. Εκτός και αν μετρούν μόνο τα κομματόσκυλλα της επαγρύπνησης.

Ανώνυμος είπε...

Η Rose μπορει να εχει τιςαπόψεις της.Αλλοι υπερθεματίζουν τη διχοτόμηση και εσένα δεν σε είδα να επικρίνεις τους πολιτικους πάτρωνες της και τα νεοεοκαβιτικα στοιχεία της διαίρεσης και της μισαλλοδοξίας των συνωμοσιών και της ολοκληροτικής καταστροφής της Κύπρου, ενοχλείται η ROSE απο τις αναφορές μας στον Πρόεδρο Χριστόφια αλλα θα ηδονίζετο εάν ακουε το ονομα του καταστροφέα Γρίβα η του Κουτσού η κάποιων που τις αρέσουν, γιατι είναι οι πολιτικοί εκφραστές της.Εμείς κάνουμε κριτική όπου χρειάζεται.ΕΙΡΗΝΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ! ΑΥΤΟΣ ΘΑΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

"@τελευταιο ανωνυμο
ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΗ!
ΠΟΥ ΕΝ Ο ΜΙΚΕΛΛΙΔΗΣ?

Anef_Oriwn είπε...

@ Τελευταίο Ανώνυμο,

Τον Μικελλίδη είχεν τον σήμερα το απόγευμα η Οσία Ελίτα στο πρόγραμμα της!!! Σάμπως τζιαι γέρασεν όμως. Εμάσσεψεν τζιαι εν του καταλάβαινα ...

*****
@ Κίνηση Ειρήνης Συμφιλίωσης Επανένωσης,

Μην παρασύρεστε από τον παρορμητισμό σας και μην γίνεστε άδικοι!!! Κανείς δεν περισσεύει ...

Anef_Oriwn
Πέμπτη 9/10/2008 – 00:39 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ
O Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς
Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι Φράνς
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς.

Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
δουλεύαν στον Μπράουν ,στο Φίοερ, στον Κράφτ
αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τράστ.
Ο Πέτρος , ο Γιόχαν κι ο Φράνς
ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τάνκς,
ποτέ τους δεν διάβασαν Μάρξ,
ιδέα δεν είχαν για τράστ και για Κράχ.
Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κράφτ
εχθροί τάχα γίναν, διαλύσαν το τραστ.
Και πριν μάθουν τι είπε ο Μάρξ
στρατιώτες τρους πηραν στον πόλεμο πάν,
Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς
σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ΄τα τανκς.
Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κράφτ
σκεφτήκαν και βρήκαν πως φταίει ο Μάρξ.
Ο Μράουν ο Φίσερ κι ο Κράφτ
ξανασμίξαν πάλι και φτιάξανε τράστ.

Ανώνυμος είπε...

η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο,
μια βολεμένη κι ευφυής φρασεολογία...

rose είπε...

ΜΟλις ανακαλυψα τι ειπε η "Κίνηση"
με αρκετη καθυστερηση
να πω μόνο οτι μαλλον δεν ξερετε τη δράση μου

και καθόλου εμενα προσωπικά

στην Κύπρο ζειτε?

ήμουν εκει στην πρωτη σας συναντηση κρίμα που δεν όπως και άλλοι που δεν ξαναήρθαν ...

αναρωτηθειτε γιατι
εκτος αν αυτο ακριβως θελατε

rose είπε...

για την Αντρη δεν θα πω τιποτα

κτηνοβατουν όσοι (χωρίς τη συναίνεση) αμαυριζουν

rose είπε...

α και κατι άλλο Αντρη,
εγω ποτέ δε θα διάβαζα μπλοκ με περιεχομενο κτηνοβασιών (αφου έτσι θεωρείς το δικο μου) εσένα τι σε κάνει να το επισκέπτεσαι;