Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ανάρτηση 160/2013 [Δρομολαξιήτικη, σκανδαλολογική, πολιτική, Αριστερή, ΕΡΑΣίτικη και εξ αναδημοσιεύσεως] – Ένα κείμενο της ΕΡΑΣ για το “σκάνδαλο” της Δρομολαξιάς... Προσθήκη σχολίων...


Ολίγα τινά ως εισαγωγή

Πιο κάτω θα αναδημοσιεύσουμε από το Blog των φίλων συντρόφων ΕΡΑΣ(ι)τών, ένα κείμενο που έχει και πάλι ως θέμα το λεγόμενο(!) σκάνδαλο της Δρομολαξιάς... [Θα επεξηγήσω πιο κάτω στα “Σχόλια ΕΜΟΥ του Ιστολόγου” γιατί την όλη ιστορία με τη αγοραπωλησία γης στη Δρομολαξιά την ονοματίζω «λεγόμενο σκάνδαλο», ή/και γιατί βάζω τη λέξη σκάνδαλο μέσα σε εισαγωγικά – δηλ. “σκάνδαλο”]…

Τα σημειώσω ότι το κείμενο φέρει την υπογραφή της “ΕΡΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ”, κάτι που μου δημιουργεί και μια απορία: Οι συνιστώσες της ΕΡΑΣ στις υπόλοιπες επαρχίες [ας πούμεν στη Λεμεσό] δεν συμφώνησαν με το περιεχόμενο του κειμένου;

*********************************
Το Σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και Μνημονιακές Σκοπιμότητες
[της ΕΡΑΣ Λευκωσίας από το Blog της ΕΡΑΣ - http://erascy.blogspot.com/2013/10/blog-post_11.html]  

{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου}...

Το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς δεν είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο. Η διαφθορά είναι διάχυτη στην Κυπριακή κοινωνία και αφορά σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τις τράπεζες, την εκκλησία και τη δημόσια υπηρεσία.
Είναι φανερό ότι η Δεξιά, συνεπικουρούμενη από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, επικεντρώνεται σ’ αυτό το σκάνδαλο γιατί θέλει να διασύρει τόσο τη CΥΤΑ όσο και το ΑΚΕΛ και να μειώσει τη θέληση για αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα μέτρα λιτότητας. Παρασύρει ταυτόχρονα την κοινή γνώμη μακριά από τις ασήκωτες ευθύνες των ιθυνόντων, μακριά από τη στημένη και ανυπόστατη απόφαση της Επιτροπής για την Οικονομία, την παράβλεψη του χαρίσματος εκατομμυρίων στη Velister, την προσπάθεια για αποσιώπηση των τεράστιων και εγκληματικών σκανδάλων των Τραπεζών όπως και της φυγάδευσης κεφαλαίων από συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη, και πολλά άλλα. Τέτοια σκάνδαλα πάντα βρίσκονταν στη ρουτίνα της κυπριακής πολιτικής σκηνής από τον καιρό της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Πάντα συγκαλύπτονταν και ξεχνιούνταν σύντομα και βολικά.
Η προσπάθεια υπόσκαψης της Αριστεράς δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Κατά την περίοδο της προεδρίας Χριστόφια, αντιπολίτευση όπως και “συμπολίτευση” επεχείρησαν επανειλημμένα να πλήξουν τον Πρόεδρο και την Αριστερά, με αποκορύφωμα τη χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μαρί.
Η σημερινή δίωξη στελεχών του ΑΚΕΛ, στο χρόνο και με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί μέρος ενός κυνηγητού μαγισσών με στόχο τον περιορισμό των δυνατοτήτων του εργατικού κινήματος για αντίσταση ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας και καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου  που τροχιοδρομεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι συνοδοιπόροι της.
Το γεγονός ότι, στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, το ΑΚΕΛ φαίνεται να έχει ακολουθήσει την πρακτική και των υπολοίπων κομμάτων να δέχονται χορηγίες από ύποπτες πηγές είναι κάτι το οποίο πλήττει το εργατικό κίνημα που αυτή τη στιγμή καλείται να υπερασπιστεί τα κοινωνικά του δίκαια που υπονομεύονται μεθοδικά από την τρόικα και το κυπριακό πλουτοκρατικό κατεστημένο.
Η υπόθεση αυτή πλήττει το μέτωπο της αντίστασης κατά του κοινωνικά απαράδεκτου και οικονομικά ανορθολογικού ξεπουλήματος των ημικρατικών οργανισμών. Όπως η ΕΡΑΣ τόνισε επανειλημμένα, οι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να λειτουργήσουν σε συνθήκες διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου στην υπηρεσία των συμφερόντων του κυπριακού λαού και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποτελέσουν λεία των κερδοσκόπων που καιροφυλακτούν και προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγαλύτερη ληστεία του δημοσίου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η εμπλοκή του ΑΚΕΛ στην υπόθεση Δρομολαξιάς είναι σύμπτωμα ενός πολιτικού προσανατολισμού ταξικής συνεργασίας και πολιτικής σύζευξης με χώρους του δεξιού πολιτικού κατεστημένου, στη βάση μιας θεωρίας που χωρίζει τους αγώνες των εργαζομένων σε στάδια και ορίζει το παρόν στάδιο ως εθνικοαπελευθερωτικό κατά τη διάρκεια του οποίου οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να περιορίζονται. Η πιο πάνω θεωρία ορίζει τμήματα της άρχουσας τάξης ως «εθνικά» και «πατριωτικά» και καθιστά αναγκαία τη συνεργασία ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο των εργατικών κομμάτων με το «πατριωτικό» και «δημοκρατικό» κομμάτι της αστικής τάξης. Αυτή η πολιτική οδήγησε το ΑΚΕΛ στο να αναπτύξει σχέσεις με “επιχειρηματίες” του τύπου του κ. Λίλλη, τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε η Δεξιά στην εκστρατεία δυσφήμησης του κόμματος και της Αριστεράς κατ’ επέκταση.  
Μέσα στις σημερινές συνθήκες της κατά μέτωπο επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων που θέλουν να φορτώσουν το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους στην Κύπρο, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ταξικής συνεργασίας. Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης του καπιταλισμού μόνο οι ίδιοι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να γίνουν φραγμός στην αρπακτικότητα του κεφαλαίου.
Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία που επικρατούν ανάμεσα στους υποστηριχτές, στα μέλη και τα στελέχη του ΑΚΕΛ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του σκανδάλου της Δρομολαξιάς, αλλά κυρίως της συνολικής αδυναμίας του κόμματος να αντισταθεί με συνέπεια και με δυναμικό τρόπο στις μνημονιακές πολιτικές.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται η συστράτευση της κυπριακής Αριστεράς και με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στον κοινό αγώνα κατά των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Η εποχή της ταξικής συνεργασίας με τμήματα της αστικής τάξης έχει παρέλθει. Πρέπει να αντικατασταθεί με την ταξική συνεργασία των εργαζομένων στη Κύπρο όπως και σε  πανευρωπαϊκή κλίμακα. Αυτός ο ταξικός πολιτικός προσανατολισμός για να είναι πειστικός και αποτελεσματικός προϋποθέτει μια Αριστερά με δημοκρατική και διαφανή εσωτερική λειτουργία.
Η ιδιωτική περιχαράκωση και η εγκατάλειψη του κοινωνικού και πολιτικού αγώνα δεν είναι λύση για κανένα αριστερό. Δεν συνθηκολογούμε με τις δυνάμεις της αντίδρασης και του συντηρητισμού. Συσπειρωνόμαστε και κτίζουμε ένα μαζικό και δυναμικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

******************************
Σχόλια ΕΜΟΥ του Ιστολόγου

[Τα σχόλια μου θα ακολουθήσουν]...

Προσθήκη σχολίων - 12/10/2013, 8:50 μ.μ.:

1. Το “σκάνδαλο” της Δρομολαξιάς, [όπως καθιερώθηκε να λέγεται, όμως εγώ είτε θα το βάζω σε εισαγωγικά ή θα το ονομάζω το «λεγόμενο σκάνδαλο»] έχει δυο συστατικά μέρη...
-   Το πρώτον αφορά τις παράτυπες και εκτός νόμιμων διαδικασιών και κανονισμών ενεργειες για πώληση της γης του τουρκοκύπριου Μουσταφά στη Δρομολαξιά στην εταιρεία Wadnic Trading Ltd. [ιδιοκτησίας του Λίλλη]. Ο Λίλλης σε συνεργασία με τον Λιοτατή έστησαν την υπόθεση, αλλά τελικά ο Λίλλης την έστησε τού συνεργατη του, τού Λιοτατή [που έβαλε προκαταρτικά και κάμποσο παραδάκι για προώθηση της υπόθεσης]. Ο Λιοτατής όμως, άμα είδε πως όχι όμως δεν είχε κέρδος από την μετέπειτα πώληση τής γης στο Ταμείο Συντάξεων της CYTAς, [η γη αγοράστηκε από τον Λίλλη για 1,5 εκατομμύριο και πωλήθηκε στη CYTA για πέραν των 20], αλλά δεν θα έπαιρνε πίσω ούτε τα λεφτά που έβαλε [“επένδυσε”], τότε κάρφωσε τον Λίλλη και τους “συναγερμικούς” αστυνομικούς που ετοίμασαν, [με το αζημίωτο φυσικά], ψεύτικη έκθεση για τον τόπο διαμονής του τουρκοκύπριου Μουσταφά, ο οποίος [παρεμπιπτόντως] ήταν υπάλληλος του Λιοτατή. [Σύμφωνα με τη νομοθεσία για να πωλήσει ένας τουρκοκύπριος την ακίνητη περιουσία του, πρέπει για 6 τουλάχιστον μήνες να διαμένει μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, αλλά φαίνεται ότι ο Μουσταφάς την μέρα εργαζόταν μεν στού Λιοτατή, αλλά το βράδυ επέστρεφε στα κατεχόμενα]... Κοντολογίς δύο ελληνοκύπριοι κομπιναδόροι επιχειρηματίες(;) έστησαν μια κομπίνα που αφορούσε την παράτυπη/παράνομη αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής γης με σκοπό φυσικά το εύκολο κέρδος. Δεν θα σχολιάσω εδώ τους λόγους [πρώτα και κύρια πολιτικούς] που περιορίζουν την αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής γης, όμως τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές [με μίζες και λαδώματα] αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στον αγγελικά πλασμένο καπιταλιστικό κόσμο ακόμα και στην «σαν την Kύπρo εν έshει!»... Γιατί να μας εκπλήττουν; Εδώ οι Τρόικα [με τη συνδρομή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη] μπήκε κυριολεκτικά μέσα στες πούτζιες του κόσμου [των καταθετών] και δια της μεθόδου του “κουρέματος” κατάκλεψε δισεκατομμύρια και ΚΑΝΕΝΑΣ [εκ της συνοπατρζιάς των (συγ)κυβερνώντων ] δεν ονόμασε το “κουύεμα” σκάνδαλο... Γιατί αυτή η επιλεκτική ευαισθησία; Χάλασε μήπως η μόστρα του καπιταλισμού; Καλούμε [ως Blog] τον κον Λίλλη να εφεσιβάλει την  υπόθεση της ποινικής δίωξης του για μόλις 20 ψωροεκατομμύρια!
-   Το δεύτερον μέρος [της υπόθεσης της Δρομολαξιάς] αφορά την επένδυση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων από το Ταμείο Συντάξεων της CYTAς σε οικοδομική ανάπτυξη [ανέγερση γραφείων] στην αγορασθείσα πρώην τουρκοκυπριακή γη... Πολλοί μιλάνε επιλεκτικά για σκανδαλώδη υπερτιμημένη αξία της γης ένκα της τιμής που πωλήθηκε στο Ταμείο Συντάξεων της CYTAς, όμως ποια γη πωλήθηκε σε “λογικές” τιμές κατά την εποχή της φούσκας των ακίνητων; Πάντως δεν άκουσα τις Συντεχνίες των Υπαλλήλων της CYTAς και δη εκείνη την ΠΑΣΕ -πώς τη λενε- του ΔΗΚΟϊκού Τρυφωνίδη] να ζητούν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και να παραδώσουν το ακίνητο... Γιατί άραγε; Και πού εντοπίζεται το σκάνδαλο εδώ;  

2. Τελικά μετά από κράτηση μιας εβδομάδας, τα έμμισθα στελέχη του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέττος και Χρίστος Αλέκου, καθώς και ο επιχειρηματίας [επίσης στέλεχος του ΑΚΕΛ] Αντώνης Ιωακείμ, απολύθηκαν χωρίς να κατηγορηθούν για οτιδήποτε. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατηγορίες θα τους απαγγελθούν με την ολοκλήρωση των  αστυνομικών ερευνών...
Μα καλά πώς είναι σίγουροι ότι θα προκύψουν κατηγορίες; Αν η Αστυνομία είχε κάτι χειροπιαστό, δεν θα τους κατηγορούσε από τώρα; Και γιατί έπρεπε [για σκοπούς ερευν'ων και ανκρισεων] να τους συλλάβουν και έτσι δημοσία να τους διαπομπέψουν δημιουργώντας μαλιστα [προφανώς και σκοπίμως] αρνητικές εντυπώσεις [για δήθεν μίζες] τόσο σε βάρος των ιδίων, όσο και σε βάρος του ΑΚΕΛ; Δεν χρειάζεται να συνεχίσουν αυτοί να είναι υπό κράτηση για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις;
Να σημειώσω ότι το ίδιο έγινε με τους  4 υπόπτους που είχαν συλληφθεί προηγουμένως, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της CYTAς Σταθη Κιττή, τον ανώτερο υπάλληλο της CYTAς και συντεχνιακό της ΣΕΚ Ορέστη Βασιλείου και τους αδελφούς Σουρουλλά. Γιατί έχω την αίσθηση ότι τελικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα κατηγορηθεί; Τί δηλαδή, θα κατηγορήσουν και τα αδερφοτέγνια του Αυξεντίου.  

Anef_Oriwn
[προβληματισμένος με την εμπλοκή του ΑΚΕΛ στην υπόθεση της Δρομολαξιάς]
Σάββατο 12/10/2013 

11 σχόλια:

zep είπε...

Συμφωνω πληρως με την ΕΡΑΣ.

Το τελευταιο σου σχολιο "προβληματισμένος με την εμπλοκή του ΑΚΕΛ στην υπόθεση της Δρομολαξιάς" ειναι αποτελεσμα της περιρρεουσας που δημιουργουν τα ΜΜΕ με την συνεχη επικεντρωση και ενοχοποιηση του ΑΚΕΛ (ακομα και για διαδικαστικα λαθη) για να αποπροσανατολισουν απο τα δις που εκλεψαν οι φιλοι/συγγενεις/χορηγοι/συμπεθεροι τους αλλα και απο την ατελιωτη κριση του καπιταλισμου που για χρονια εμπεδωσαν στον Κυπριακο λαο ως το μονο συστημα που λειτουργει, η δεξια με την προπαγανδα της?

Εγιω δεν ειμαι προβληματισμενος με την εμπλοκη του ΑΚΕΛ. Ειμαι προβληματισμενος με την επιπολαιοτητα του Κυπριακου λαου που δεν διαβαζει δεν βελτιωνεται, παρα μονο μενει με τις εντυπωσεις και τους τιτλους των καναλιων και των φυλλαδων και που εχει την εντυπωση οτι γιαυτο που ζει φταιει ο Χριστοφιας ή καποιοι που εκλεψαν και δεν μπορει (τραγικο) να δει την μεγαλη εικονα που ειναι η πληρης καταρρευση του καπιταλιστικου συστηματος που δεν θα τελιωσει ποτε ενοσω ο πλανητης σκεφτεται και λειτουργει καπιταλιστικα.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε ZEP,

Έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο σχόλιο μου [«προβληματισμένος με την εμπλοκή του ΑΚΕΛ στην υπόθεση της Δρομολαξιάς»], δεν συνάδει με τα όσα έγραψα προηγουμένως ως σχόλια... Όμως αν πρόσεξες έγραψα «υπόθεση της Δρομολαξιάς» [κι όχι σκάνδαλο] διότι κάποια εμπλοκή και ανάμειξη υπήρξε έστω κι έμμεση... Άποψη μου είναι πως δεν μίζες δεν υπήρξαν, αλλά όπως είπε και ο Άντρος Κυπριανού, η όλη ιστορία έπληξε «το ηθικό ανάστημα του Κόμματος»!

Disdaimona είπε...

Σε 5-6 χρόνια ο Χριστόφιας θα μας φαίνεται ακροαριστερός...να μην πω, πως θα μας φαίνεται ο Γιαννάκης ο Κολοκασίδης.

Σωστά το είπε ο Αγρινός - στο όνομα της αλλαγής πάμε για πιο "υπεύθυνη" αριστερα με αρωμα κοσμοπολιτισμού, αντιρατσισμου, φεμινισμου, ριζοσπαστισμού των Ιμπεριαλιστών της Ευρωπης...

Αυτο θελει και η ΕΡΑΣ Λευκωσίας.

Disdaimona είπε...

Επίσης, ετοιμάστου να πηαίνεις δικοινοτικές με την Ρένα Δούρου, την Ρένα Χόπλαρου, την Ξένια, τον Στυλιανίδη, τον παλιοκουμπάρο Στροβ, τον Τζιαμπάζη, τον Χριστοφίδη, τον Στέφανο και τον Νεοκλή.

Ένι ξέρω αν θα τραγουδά τζαι ο Χατζηγιάννης πκιον στο οδοφραγμα...

Disdaimona είπε...

Τζαι παρέτα με τους Μαρξ-Λενιν τουτα εν αναχρονισμοί.

Θκιαβασε κανένα Φουκώ κανένα Ντελέζ καμιαν Σανταλ Μουφ,να μεν φαίνεσαι τζαι χωρκάτης, διότι οι σημερινοι ευρωπαιστες εν μορφωμενοι. Όταν θα πηαίνεις στες νεες γενικες συνελευσεις να καταλαβαινεις τί θα ακουεις και κυρίως να έχεις λόγο σε όσα θα αποφασίζονται...τωρα που θα ερτει η Περεστρόικα λέω..

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που λαλεί η ανακοίνωση της ΕΡΑΣ: «Η εποχή της ταξικής συνεργασίας με τμήματα της αστικής τάξης έχει παρέλθει»... Τι άραγε να «θελει [...] η ΕΡΑΣ Λευκωσίας», μ’ αυτή την τοποθέτηση;

Πάντως μέχρι πριν 2-3 χρόνια εν πολλοί που επηένναμε σε «...δικοινοτικές με [...] την Ρένα Χόπλαρου, την Ξένια, τον Στυλιανίδη, τον παλιοκουμπάρο Στροβ, τον Τζιαμπάζη...» Αλόπως εν θα ήσουν σε τζιείνην τη συγκέντρωση στο τέρμα της Λήδας όπου η Ξένια εξίσωσε τις επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος με τις πορείες του ΕΛΑΜ... Τζιαι είshεν τζιαι κόσμο που την εχειροκρότησεν!

Disdaimona είπε...

και όμως ήμουν!!! ήβρα τζιαμε τον Γρηγόρη τζαι οταν εμίλαν η Ξενια, λαλω του "ρε ποιά εν τουτη;'...ειπεν μου εν νενεκα του δησυ, "α, λαλώ του, εννεν ασιημη..."

και πριν προλαβει αλέκτωρ να λαλήσει τρις, ειπεν την ατάκα για το ελαμ τζαι την εδον τζαι εμειναμεν με θκυο σιηλει καμένα...

:)

καμε χαζιν να εν τζαι ο Μαριος ο Δημητρίου στες δικοινοτικες τωρά...

αν συναχτεί ούλλη η αντι-σταλινική, δημοκρατική παρέα εν πολλα πιθανόν...

«Η εποχή της ταξικής συνεργασίας με τμήματα της αστικής τάξης έχει παρέλθει»...ενι ξερω, μπορει να εννοει οτι εννε τζαιρος τωρα να τρωει το εθνικο κεφαλαιο τζαι εν τζαιρος να ανοιχτουμεν πιο έντονα στο ευρωπαικό...τί να σου πω...από λόγια άλλον τίποτε...

τεσπα...εγω στες δικοινοτικες εν θα ειμαι παντως μεν με καρτερατε...

α τζαι ενα νεο...αν θυμασαι την Πρωτοβουλια των Κομμουνιστικων και Εργατικων Κομματων που το ακελ δεν την υπεγραψεν τζαι ετσιρίλλουν...

τελικα ειδα νεα ανακοινωση σημερινη στον Ριζο όπου το ακελ "αλλαξεν την ψηφο του"...ως παρατζει στο συνεδριο αλοπως...

όλα καλα, όλα ανθηρα...:)

Disdaimona είπε...

εκεινη την ίδια μερα, με έκαμεν ο Λινοπάμπακος ποξιλλικιν με το γαντι ( πρωτη φοραν τον εγνωριζα), γιατι εφωναζα μες το μπλογκ για τες δηλώσεις του Καστρο για τον Κανταφι...

οπως λεμεν, ήταν μια σημαδιακή μέρα για μενα, δεν θα την ξεχασω...διοτι ηταν το πρώτο κλικ που με εφερε δαμε που με εφερε...

από τοτε έχει περάσει βεβαια πολλής καιρός για όλους μας. :)

ατε εκαμα καμποσες εξομολογήσεις...:)

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

«εκαμες καμποσες εξομολογήσεις»; Εν τζιαι μοιάζω ΣΟΥ τίποτε με παπάν;

Την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων της Ευρώπης την είδα κι εγώ σήμερα στον “Ριζοσπάστη”. Πάντως πριν μερικές μέρες [την Τετάρτη ή Πέμπτη νομίζω] είχε και η “Χαραυγή” εκτενές ρεπορτάζ δημοσιογράφου της, για τη Συνάντηση…

Ανώνυμος είπε...

«εκαμες καμποσες εξομολογήσεις»; Εν τζιαι μοιάζω ΣΟΥ τίποτε με παπάν; είπε και ελάλησε ο Α.Ο.Εμένα πάντως για παπάς εν μοθ φαίνεσαι.Για Γκεβαρικός παλαιστής του Σούμο σίουρα.

Anef_Oriwn είπε...

Ε, ρε Ανώνυμο Κοκούιν, μα πού εχάθηκες; Ανησυχούσα για ΣΕΝΑ! Όμως είσαι τέλεια αχάπαρος, gamoto! Και είσαι και ρατσιστής! Τι έχεις με τους «παλαιστές του Σούμο»;