Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Ανάρτηση 157/2013 [επίκαιρη, ποικίλης ύλης, πρωτο-οκτωβριανή, επετειακή, πολιτική, θαλασσινή, φωτογραφική, αλλά κι άλλου ενδιαφέροντος περιεχομένου] – Για μια επέτειο, κάποιες δηλώσεις και μερικά άλλα πρωτο-οκτωβριάτικα…


Επέτειος σήμερα [η 53η] ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν προτίθεμαι να κάμω επετειακό αφιέρωμα, κάτι ΔΕΝ με εμπνέει. Και δεν θέλω να γράψω και κοινότυπα πράματα. Πολλοί είναι κι αυτοί που μεμψιμοιρούν τζιαι λαλούν [δίκην σοφών!] τα γνωστά κουφά [τους], ότι δηλαδή δεν μας έπρεπε η ανεξαρτησία και ότι θα ήταν καλύτερα να είμαστε [ακόμα] υπό τη διοίκηση των εγγλέζων, ή κάτι σαν εγγλέζικο προτεκτοράτο… Ηλίθια, ανιστόρητη τζι’ απολίτικη τοποθέτηση, γι’ αυτό τζιαι βαρκούμαι να τη σχολιάσω…
Όμως “Όμορφη και παράξενη [η] πατρίδα [μας]”, αυτή η «γη της λεμονιάς [και] της ελιάς», της ροβκιάς τζιαι της παπουτσοσυτζιάς, των πατατών και των αμπελοπουλιών… Αν φυσικά επιθυμείτε να διαβάσετε ένα πιο ολοκληρωμένο [και προβληματισμένο] επετειακό κείμενο για τη σημερινή Μέρα, να ΣΑΣ παραπέμψω στην τελευταία  ανάρτηση του φίλου του Μιχάλη Μιχαήλ στο “Παντός Καιρού” Blog του, με τίτλο “53 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ”... 

Εμένα πάντως [ως “προβληματικός” που είμαι] με προβλημάτισε τα μάλα μια δήλωση το Καουμπόι Χάσικου, αυτού του παιθκιού που το παίζει και Υπουργός της σημερινής κυβέρνηση και αυτοχρήσθηκε κριτής των πάντων και συμβουλάτορας. Μετά που το ΑΚΕΛ προκάλεσε τον μεσιέ Χασιμιός, «να βρει την τόλμη να πει στον κυπριακό λαό τι ακριβώς έκανε ο ίδιος στις 15 Ιουλίου το 1974 κατά την εκδήλωση του φασιστικού πραξικοπήματος» [οι κακές(;) γλώσσες λένε ότι επέβαινε κορτωτός και καμαρωτός σε λαντ-ρόβερ κρατώντας καλασνίκοφ], «τούτος» αποφάνθηκε [δίκην Θεού] και είπε πως “σε ό,τι αφορά δε το πού ήμουν πριν 40 χρόνια […] αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα»… Και διερωτούμαι τώρα, ΕΓΩ ο αιρετικός, ο βέβηλος και ο “προβληματικός”: «Γιατί εμένα να με ενδιαφέρει ποιοι αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου», ή «Ποιοι απ’ αυτούς προδόθηκαν, πώς και γιατί;» [πάντοτε μιλάμε για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ]; Ε, ρε βαρελλάρης που ‘σαι ρε Χάσικε!!!

Ανεξάρτητα όμως από τα πιο πάνω οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πρόεδρος μας, μάς εξέπληξε κάπως χτες με τη δήλωση του [στο διάγγελμα του με την ευκαιρία της 1ης τ’ Οκτώβρη] ότι «η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ομόσπονδη κρατική οντότητα […] σήμερα καθίσταται μια αναπόφευκτη εθνική ανάγκη». [Ολόκληρο το διάγγελμα εδώ]… Δεν περίμενα να ‘ναι τόσο ξεκάθαρος! Φυσικά αιωρείται και παίζεται τι ακριβώς εννοεί [ο ίδιος] με τον όρο ομοσπονδία˙ όμως ό,τι και αν είναι αυτό, άραγε σου οι συγκυβερνώντες σύμμαχοι του Προέδρου, τόσο εκεί στο ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και αρκετοί στο ΔΗΚΟ, όπως και πολλά και διάφορα συναγερμικά στελέχη [ας πούμεν, η Θεοχάρους, ο Σαμψός, ο Χρι. Κληρίδης, ο Μισός, ο Θεμιστοκλέους] και η πλειοψηφία των “την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω” και των “η Κύπρος είν’ ελληνική”, συναγερμικών οπαδών, τι λένε απ’ αυτού; Και δεν είχαμε και στρατιωτική παρέλαση σήμερα για να τους ανεβεί και το στρατοκαυλικό τους αίσθημα!

Κατά τ’ άλλα «όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας» που λαλεί τζιαι ο Σκαμπαρδώνης:

-   Ο Πρόεδρος της [λεγόμενης διερευνητικής] Επιτροπής των Γερόντων Sir Πικής παρέδωσε ομού μετά των συνδαιτυμόνων του, το πολύ-αναμενόμενο Πόρισμα τους για την [καπιταλιστική] μας Οικονομία και τα μαύρα της τα χάλια [και το πώς φτάσαμε σ’ αυτά]… Συμφώνα με τη σημερινή “Σημερινή”  το Πόρισμα καταλογίζει «βαριές ευθύνες στους τέως κυβερνώντες» [από που το μάθανε;], ενώ κατά την “Αλήθεια” κατανέμονται «πολιτικές ευθύνες» στο τέως Πρόεδρο [κι αυτοί από πού το ξέρουν;]… Κι όμως «εν ο καπιταλισμός [που φταίει] ηλίθιοι», αλλά πού να το πάρετε χαπάριν! Και παρεμπιπτόντως τις πολιτικές ευθύνες [λέγεται πως] εν ο λαός που τις απονέμει [ηλίθιοι] με την ψήφο του μέσα από τις εκλογικές αστικοδημοκρατικές διαδικασίες. Εν τζι’ εν δικτατορία που έχουμε δαμέ, τζιαι τρεις σοφοί [δίκην τριμερούς χούντας] αποφάνθηκαν από καθέδρας για τα όποια πολιτικά λάθη και τις αναλογες πολιτικές ευθύνες… O tempora o mores!

-   Συνεχίζεται στην Ελλάδα το ξήλωμα της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής”, μετά από τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της [και βουλευτών] συμπεριλαμβανομένων και του Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη. Σωστά ΟΛΟΙ πλέον [πλην των ομογάλακτων τους στο εδώ ΕΛΑΜ] την αποκαλούν εγκληματική οργάνωση. Οι Κομμουνιστές όμως και οι ψαγμένοι Αριστεροί πάνε ένα βήμα παρακάτω. Θεωρούν [και ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ το κάνει] ότι η εγκληματική τους δράση [δολοφονίες όπως η πρόσφατη του αριστερού Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε μετανάστες, βιαιοπραγίες] έχει ως βάση και υπόβαθρο την απάνθρωπη, ρατσιστική, εθνικιστική, φασιστική/ναζιστική ιδεολογία, που κι αυτή είναι δημιούργημα του Καπιταλισμού. [Α, κι ΕΓΩ ΔΕΝ κρύβω ΚΑΝΕΝΑ φασίστα μέσα μου, όπως κύριοι αστούληδες κονδυλοφόροι, προσπαθείτε να υποβάλετε στον κόσμο]…

-  Τις τελευταίες μέρες συνεχώς κυκλοφορούσαν κι ακούγονταν φήμες για συλλήψεις [και] πολίτικων προσώπων σε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Και σαφώς υπονοούνταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ. [Και η “κουτσή Μαρία” είχε εμπιστευτικές πληροφορίες που μιλούσαν για σύλληψη του Σιλικιώτη]. Συλλήψεις όμως ΔΕΝ είδαμε. Κι όπως παραδέχτηκε και ο Ιωνάς [ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ντε], «οι φήμες σπιλώνουν άτομα». Αλήθεια όμως, κύριε Υπουργέ, από πού βγαίνουν αυτές οι φήμες;           

Η σημερινή μέρα όντας αργία και σχόλη ΜΑΣ πρόσφερε και την ευκαιρία για ανάπαυλα και ξεκούραση. Κι εμείς σε πείσμα των προβλημάτων μας [και των γενικότερων και ειδικότερων] παραμείναμε πιστοί στην αγαπημένη μας θάλασσα. Την επισκεφτήκαμε και σήμερα και οφείλουμε να πούμε ότι τούτη συνεχίζει να ει ναι εξαιρετική και τον Οκτώβρη μήνα.


Το πολύ - πολύ να κρυώσουμε και λίγο. Κι αν δεν μας ζεσταίνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να κάμουμε όπως έπραξε ο κοτσσιηνοχωρκάτης λαϊκός ποιητής Παντελής Κακολής:
«Εγιώ εν να πάω να ντυθώ/να λιαστώ,
την τύχη μου να μεν κουντώ,
τζι’ αν εν για νερόν κρυόν,
έχω τζιαι ψυγείον»

Εξαιρετικά όμως και τα ηλιοβασιλέματα του Οκτώβρη [και προηγουμένως του Σεπτέμβρη]…


Anef_Oriwn
[φθινοπωρινός στοχαστής, παρατηρητής και κολυμβητής]
Τρίτη 1η τ’ Οκτώβρη 

3 σχόλια:

ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΣ είπε...

Εγώ φίλε ΑΝΕΥ, θα ανυσηχούσα αν ερχόταν το στημένο παναύρι του πική, τζιαι πει μας ότι κύριος ένοχος εν οι τραπεζίτες και ο αρμόδιος επόπτης τους. Μεν παραξενευτείς να μας πούν ότι φταίει τζιαι η Ομόνοια, η το ΔΗΚΟ που εν έφυε πιο γλήορα που την κυβέρνηση. Μάνα μου ρε, ο Νικολαβερωφούλης, εφώναζε τοτες με τα ομόλογα να μεν υπογράψουμε για το κούρεμα τους, τζιαι ο Χριστόφιας εν άκουε.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε ΝΕΟΚΥΠΡΙε,

Ο Πικής τζιαι «το στημένο παναύρι του» αποτελούν μέρος του κυπριακού κατεστημένου και τού βαθέως κράτους της Δεξιάς. Ένα κράτος που αναπαράγει νοοτροπίες, στάσεις και συμπεριφορές μέσα από τους θεσμούς και μηχανισμούς που δημιούργησε από τη ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Άντρος Κυπριανού στις σημερινές του απογευματινές δηλώσεις μετά τις συλλήψεις των τριών στελεχών του Κόμματος από τη Λάρνακα μίλησε για «πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ», αλλά δεν παρέλειψε να καλέσει «όλους τους εντεταλμένους θεσμούς του κράτους να ενεργοποιηθούν για ορθή και ισότιμη μεταχείριση πολιτών και οργανωμένων συνόλων»... Μα δεν είναι αυτοί οι «εντεταλμένοι θεσμοί» του αστικού κράτους [Εισαγγελία και Αστυνομία] που ετοίμασαν οργάνωσαν την όποια «σκευωρία που βρίσκεται σε εξέλιξη»; [Γιατί, ας πούμεν, η εκδίκαση της υπόθεσης του Λίλλη μεταφέρθηκε από το Κακουργιοδικείο στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας;]. Και τέλος πάντων, για ποιο «το κράτος δικαίου [που] πρέπει να κατισχύσει των όποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σκευωριών», μιλά ο Άντρος Κυπριανού; Αυτό το κράτος που δημιούργησε η ΕΟΚΑΐτικη κι αντιΑΚΕΛική Δεξιά [και με Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα τον Ρίκκο;]...

ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΣ είπε...

Οι αλχημείες του δόκτορα της επιστήμης που λέγεται ΔΙΑΠΛΟΚΗ Χάσικλου, μαζί με την παντοτινή συμπαράσταση των ΜΜΕ που εβρίσκουνται εντός και πέριξ του προεδρικού, κατάφεραν να αναγάγουν ένα ζήτημα που αφορούσε τους υπαλλήλους της CYTA και το ταμείο συντάξεων τους, σε μείζονο εθνικό θέμα και ο απλός αφελής πολίτης να φωνάσκει λες και είναι από τα λεφτά του δημοσίου που έφαγαν. Να σου θυμίσω ότι πριν λίγα χρόνια όταν ένα παρόμοιο ζήτημα που υπήρξε υπεξαίρεση και όχι επένδυση, όπως τώρα με τα λεφτά της CYTA, πολλών εκατομυρίων από το ταμείο συντάξεων της ΑΗΚ, δεν έγινε τόσος ντόρος.
Τελικά, φίλε ΑΝΕΦ, αφού με τες διαπλεκόμενες καταστάσεις, που επιβάλλουν στην κοινή γνώμη, να αθθυμάται τη προηγούμενη αριστερή κυβερνηση ότι φταίει για ούλλα, και τες δήθεν ανεξάρτητες διερευνητικές να τυμβαρζούν περί ανέμων και υδάτων και να μεν κατευθύνουν τες έρευνες προς εκείνους που έφαγαν ή κατασhιείεψαν δισεκατομύρια ευρώ, την αλήθκεια θα την μαθαίνουμε που το εξωτερικό. Ευρωπαίοι ηγέτες και οικονομικοί παράγοντές, και οίκοι αξιολόγησης, μας είπαν για το υπερτροφικό τραπεζικό μας σύστημα και για τον απόκλεισμό από τις αγορές λόγω των τραπεζών. Οι δικοι μας πίκηδες έχουν τόσα κολλήματα με την Αριστερά, που όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά φοβούμε ότι η όλη ιστορία θα επαναλαμβάνεται.