Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανάρτηση 143/2013* [μακροσκελής, της παράνομης διερευνητικής επιτροπής , τού Πική, του Μαρκίδη, της αποκατάστασης της αλήθειας και εξ αναδημοσιεύσεως -και συριακή] – Ένα ρεπορτάζ από τη “Χαραυγή” αναφορικά με το παράνομο της σύστασης (κατά τον Αλέκο Μαρκίδη) της Επιτροπής Πική...


* -  Εισαγωγικά - [περί της Συρίας, της παράνομης Επιτροπής κι άλλα τινά] – 30/8/2013

Το κείμενο γι’ αυτήν την ανάρτηση ετοιμάστηκε βασικά την Τετάρτη 28 του μηνός. Εδώ [σ’ αυτό το εισαγωγικό σημείωμα] θα κάμω μόνο μερικές συμπληρώσεις…

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία πήρε αναβολή για μερικές μέρες, ίσως όμως και για πιο πολλές. Είπαν κατ’ αρχάς να περιμένουν μέχρι που οι Master Chefs αγγλο-γαλλο-αμερικάνοι σε συνεργία με τα Ηνωμένα Έθνη και τους ισραηλινούς να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα της έρευνας για τη ρήψη των χημικών. [Οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών να πιστοποιήσουν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά στα προάστια της Δαμασκού και οι ισραηλινοί να πουν ότι τα έριξαν οι άνθρωποι του Άσαντ. Ε, ρε συμπαιγνία]... 
Πέραν τούτου όμως, αγαπητές αναγνώστριες και σεβαστοί φίλοι, εκεί στη Δύση φαίνεται πως κάμνουν δεύτερες σκέψεις. Ήδη το βρεττανικό Κοινοβούλιο με ψήφους 285 κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε τα σχέδια της Κυβέρνησης του Συντηρητικού Ντέιβιντ Κάμερον για συμμετοχή της Αγγλίας σε επέμβαση στη Συρία ενώ ο “σοσιαλιστής” [τρομάρα του!] Ολάντ της Γαλλίας το σκέφτεται. Λέτε εκείνο το καθίκι [που το παίζει και ανθρωπιστής] ο “προοδευτικός” και “σοσιαλίζων” [δις τρομάρα του!] Ομπάμα της Αμερικής, να έχει μείνει μόνος του;  Εν τζιαι κόφτει τούς αμερικάνους να κάμουν μόνοι τους επέμβαση. Εμείς πάντως, κατά που λαλούν οι συγκυβερνώντες μας [Φούλλης, Φώτης και λοιποί κολαούζοι!] εν τα τους στηρίξουμε [τους αμερικανούς!]... Άει σιχτιρ gamoto!!!   

Επανερχόμαστε, όμως, για λίγο στο αγαπημένο θέμα μας των τελευταίων ημερών, με την παράνομη και δήθεν διερευνητική επιτροπή για την οικονομία που όλο και πιο πολύ ρεντίκολο γίνεται. Και μαζί της κι Ιωνάς που όπως σε λίγο θα παρακαλεί να το καταπιεί κι αυτό το κήτος, έτσι μούσκεμα που τα ‘κανε!
Βγήκε και είπε ο Βίκτορας [εκείνος του “Μέγα” Καναλιού που το ‘παιζε κατά την προεκλογική ανεξάρτητος κι αμερόληπτος και τελικά τον έκαναν και Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο] και ΜΑΣ είπε ότι είχανε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελία και ότι η Επιτροπή Πική [όπως διορίστηκε από το Υπουργικό Σύμβουλο]. Και βγήκε ο Γενικός Εισαγγελέας για να [ΤΟΥΣ/ΜΑΣ] πει ότι δεν έδωσε [γραπτώς] τέτοια γνωμάτευση!!!
Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο”, ο  Π. Κληρίδης ξεκαθάρισε πως η απόφαση [για τη σύσταση της Επιτροπής Πική] «λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και επελέγησαν τα πρόσωπα, από τα οποία θα απαρτιζόταν η Επιτροπή. Είναι αλήθεια, ότι σε κάποιο στάδιο πριν από την έκδοση του σχετικού διατάγματος, είχαμε αντιληφθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν, όμως, ήδη ειλημμένη απόφαση για σύσταση της Ερευνητικής Επιτροπής, όπως και για τα πρόσωπα, τα οποία θα την απάρτιζαν». Επίσης ανάφερε «εξαιτίας και των διφορούμενων απόψεων που υπήρχαν, όπως συνεχίζουν και σήμερα να υπάρχουν, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο ότι θα έπρεπε, με οιονδήποτε τρόπο, να διαφοποποιηθώ από τις θέσεις οι οποίες ήταν εκπεφρασμένες από το Υπουργικό Συμβούλιο».
Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση των Ιωνά, Βίκτορα και Σία θα γύρεφκα τρύπαν να χωστώ! Ε, ρε Αρχιψεύταροι, καιρός να παραιτηθείτε! Μας φλομώσατε στα ψέματα! [Ο Ιωνάς εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε το παράνομο της Επιτροπής. Είπε, ο ασσυχχόμπατος, και τα εξής σήμερα: «Θα διαφοροποιούσε με οποιονδήποτε τρόπο το πόρισμα και τα συμπεράσματα του τις απαντήσεις και τα ερωτήματα αν για παράδειγμα ήταν νόμιμη η όχι η συγκρότηση της Ερευνητικής Επιτροπής; Δηλαδή αντί να πιάσουμε την ουσία του θέματος , που είναι οι απαντήσεις, ασχολούμαστε  με τις λεπτομέρειες για να χάσουμε ουσιαστικά την ουσία και να παρεκκλίνουμε  από τον στόχο που όλοι είχαμε και απαιτήσαμε. Όλα τα κόμματα ζήτησαν να δοθούν απαντήσεις»... 
Κοντολογίς, να τους αφήσουν να κόφκουν και να ράφκουν επιτροπές, πορίσματα κι αποφάσεις όπως θέλουν κι όπως τους βολεύει! Ε, ρε δοξασμένη κι αγγελικά πλασμένη αστική δημοκρατία!

**********************
Επεξηγηματικά

Σήμερα θα διαθέσουμε τον χώρο του Blog για να αναδημοσιεύσουμε από τη σημερινή [28/82013] “Χαραυγή”  ένα ρεπορτάζ της Νίκης Κουλέρμου σχετικά με την εξόφθαλμη και «σαφέστατη» παράνομη σύσταση της λεγόμενης (δι)ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία. Στο δημοσίευμα παρατίθενται οι απόψεις επί του θέματος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, όπως τις εξέφρασε χτες το πρωί στο “Πρωινό Δρομολόγιο” στο “Τρίτο” του ΡΙΚ σε συνομιλία του με τη δημοσιογράφο Ελένη Βρεττού. [Τον άκουσα με τα ίδια τ’ αυτιά μου!]...

***********************************
Το δημόσιο συμφέρον πάνω από την όποια ποινική δίωξη
[της Νίκης Κουλέρμου, “Χαραυγή” Τετάρτη 28-08-2013, σελ. 7 – link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-39673-gr.php

{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου. Επίσης δικά μου είναι και τα σχόλια με κόκκινο μελάνι μέσα στις αγκύλες}...

Αλέκος Μαρκίδης:
• Παράνομη η συγκρότηση της Επιτροπής Πική
• Έπρεπε να διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα
• Κακή η σύνθεσή της, κακοί και οι όροι εντολής της
• Αν όντως η συγκρότηση της Επιτροπής είναι παράνομη, τότε τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν προστασία από τυχόν αστικές αγωγές για λιβέλλους ή οτιδήποτε άλλο.

O πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Φρ. Μαρκίδης προειδοποίησε χθες ότι η συγκρότηση της Ερευνητικής Επιτροπής Πική όχι μόνο είναι παράνομη, όχι μόνο έπρεπε να διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και οι όροι εντολής της είναι κακοί. Μάλιστα υπέδειξε πως αν όντως η συγκρότηση της Ερευνητικής Επιτροπής Πική είναι παράνομη, τότε τα μέλη της δεν έχουν προστασία από τυχόν αστικές αγωγές για λιβέλλους και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους! Αφήνοντας στην ουσία να νοηθεί ότι οι κατηγορίες που εκτόξευσαν εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας (για δήθεν ανυπακοή σε νόμιμη διαταγή ή ακόμα και για τον ισχυρισμό ότι ζήτησε ευνοιοκρατική μεταχείριση κ.ο.κ.) μπορεί να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ! Ο κ. Μαρκίδης ωστόσο ήταν και επί της ουσίας καταπέλτης στέλλοντας το μήνυμα και στον Γενικό Εισαγγελέα και στους κυβερνώντες ότι για κάθε χειρισμό πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον.
Σχολιάζοντας ειδικά το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ενώπιόν του δύο θέματα - ένα για τυχόν ποινική δίωξη εναντίον του Προέδρου Χριστόφια που εγείρει η Επιτροπή Πική και ένα θέμα παράνομης συγκρότησης της Επιτροπής από τους νομικούς συμβούλους του Δ. Χριστόφια- και ότι πρέπει κάτι να κάνει, ο κ. Μαρκίδης υπέδειξε ότι «στο πλαίσιο των καθηκόντων του Γενικού Εισαγγελέα είναι και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι το ίδιο το Σύνταγμα που του δίνει εξουσία να κάνει ποινικές διώξεις και να αναστέλλει ποινικές διώξεις λόγω δημοσίου συμφέροντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω -είπε ο κ. Μαρκίδης- ότι το δημόσιο συμφέρον δεν σημαίνει ποινική δίωξη. Πρέπει να δούμε και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια τεράστια πολιτική πόλωση όταν τα επόμενα ένα δύο χρόνια θα συζητούμε το Κυπριακό. Δηλαδή πού το πάμε; Να καθίσουμε την μπάλα κάτω και να το δούμε όλοι νηφάλια».

Παράνομη η συγκρότηση της Επιτροπής
Πιο αναλυτικά: Ο κ. Μαρκίδης δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι με βάση το άρθρο 2 του περί Ερευνητικών Επιτροπών νόμου που ψηφίστηκε το 2012, δηλαδή μετά την Επιτροπή Πολυβίου, αν σε σχέση με τη διερεύνηση εμπλέκονται ο Πρόεδρος, Υπουργοί ή αξιωματούχοι που διορίζονται από τον Πρόεδρο ή από το Υπουργικό Συμβούλιο τότε την εξουσία για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής την έχει ο Γενικός Εισαγγελέας. «Η διατύπωση του άρθρου είναι σαφέστατη, δεν σηκώνει άλλη ερμηνεία» υπέδειξε. Παρέπεμψε ακόμα στη νομολογία του Ανωτάτου για να υποστηρίξει ότι δεν εγείρεται θέμα να προσβληθεί η σύσταση του οργάνου εντός 75 ημερών. «Η νομολογία του Ανωτάτου λέει ότι δεν ισχύουν οι 75 μέρες της προσφυγής γιατί μπορεί να εξεταστεί και παρεμπιπτόντως από το δικαστήριο», σημείωσε και αναφέρθηκε σε μερικά παραδείγματα όπου:
α) Το ΔΣ του ΓΕΣΥ είχε διορίσει γενικό διευθυντή και έγινε προσφυγή εναντίον του διορισμού. Ηγέρθη θέμα παράνομης συγκρότησης του Συμβουλίου του ΓΕΣΥ (ο πρόεδρος ήταν γιατρός..) πολύ έξω από την προθεσμία των 75 ημερών και το Ανώτατο είπε ότι όταν εξετάζεται νομιμότητα συγκρότησης συλλογικού οργάνου δεν υπάρχει θέμα 75 ημερών. β) Το ίδιο συνέβη και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ακυρώθηκε το πρόστιμο λόγω μη νόμιμης συγκρότησης του οργάνου και γ) το ίδιο συνέβη και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Μαρκίδης διερωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Χριστόφια για ανυπακοή σε νόμιμη διαταγή. Αν αντιτείνει ο κ. Χριστόφιας ότι δεν ήταν νόμιμη διαταγή διότι αυτή η Επιτροπή ήταν παράνομη, ε τι θα γίνει, διερωτήθηκε ο κ. Μαρκίδης.
Στην υπόδειξη της δημοσιογράφου ότι ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει κάτι να κάνει... ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας δεν διαφώνησε με την ουσιώδη υπόδειξη ότι «Στο πλαίσιο των καθηκόντων του (τού Γενικού Εισαγγελέα) είναι και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι το ίδιο το Σύνταγμα που του δίνει εξουσία να κάνει ποινικές διώξεις και να αναστέλλει ποινικές διώξεις λόγω δημοσίου συμφέροντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι το δημόσιο συμφέρον δεν σημαίνει ποινική δίωξη. Πρέπει να δούμε και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση και την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια τεράστια πολιτική πόλωση όταν τα επόμενα ένα δύο χρόνια θα συζητούμε το Κυπριακό. Δηλαδή πού το πάμε; Θα καθίσει την μπάλα κάτω και να το δούμε όλοι νηφάλια».
Περαιτέρω ο κ. Μαρκίδης υπέδειξε πως «δεν σημαίνει ότι όποιος ήταν εναντίον της πολιτικής Χριστόφια ή νομίζει ότι τα έκανε θάλασσα..., και ’γω προσωπικά νομίζω ότι έχει τεράστια μέρος ευθύνης για τα χάλια της οικονομίας, αλλά δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά όποιος είναι εναντίον, να βρίσκει τρόπο να κάνει και ποινικές διώξεις. Ούτε και σημαίνει ότι όποιος είναι υπέρ του σημαίνει ότι τα έκανε καλά και άγια. Με άλλα λόγια έχει ευθύνη αλλά έχουν και άλλοι ευθύνη».
Ο κ. Μαρκίδης υποστήριξε ότι η Επιτροπή έπρεπε να επιτρέψει στον Δ. Χριστόφια να διαβάσει την εισαγωγική του δήλωση και χαρακτήρισε το χειρισμό της Επιτροπής ως «μια κλασική περίπτωση όπου φαίνεται πού οδηγεί μια ακαμψία η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δικαιοσύνη». Στην ερώτηση αν διαβλέπει «μια άκαμπτη στάση από μέρους του κ. Πική» ο κ. Μαρκίδης απάντησε κατηγορηματικά: «Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει γι’ αυτό».
Στο ερώτημα τι θα κάνει ο κ. Πικής τώρα που ξέρει ότι η Επιτροπή είναι παράνομη ο κ. Μαρκίδης σημείωσε ότι αυτό που ξέρει ο κ. Πικής είναι ότι έχει εγερθεί θέμα. «Όταν έμαθε ότι εκκρεμεί αγωγή εναντίον Βγενόπουλου μάς έφερε μια ενδιάμεση απόφαση με την οποία μάς έλεγε ότι δεν θα εξετάσει η Επιτροπή ποινικές ή αστικές ευθύνες όσον αφορά την Uniastrum ή το Βγενόπουλο. Και τώρα κάτι πρέπει να πει. Μπορεί να μην πει ότι η Επιτροπή είναι παράνομη αλλά ξέρει ότι υπάρχει θέμα! Άρα θα βγάλει και σήμερα ενδιάμεση απόφαση;», διερωτήθηκε ο κ. Μαρκίδης. Επιπλέον ο Γενικός Εισαγγελέας αμφισβήτησε τον τρόπο που λειτούργησε η Επιτροπή ώστε να δίνει την εντύπωση ότι είναι δικαστήριο. «Αυτή η πομπή να μπαίνει κάθε μέρα στην αίθουσα να είναι υποχρεωμένοι οι πάντες να σηκώνονται γιατί μπαίνει η Επιτροπή. Αυτά πού τα είδατε γραμμένα; Να είναι οι μάρτυρες σε εδώλιο και να μην δικαιούνται να έχουν δίπλα το δικηγόρο τους;», διερωτήθηκε και υπενθύμισε τις Επιτροπές Καλλή και Πολυβίου όπου οι δικηγόροι ήταν δίπλα από τους μάρτυρες και έκαναν ερωτήσεις. Σχολίασε ακόμα και τη μεταχείριση του Προέδρου της Δημοκρατίας διερωτώμενος αν θα πάει ο αρχηγός της Πολιτείας και θα περιμένει να προσηκωθεί στην Επιτροπή...
Τέλος, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας ήγειρε και το εξής ζήτημα: «Αν όντως η συγκρότηση της Επιτροπής είναι παράνομη τότε τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν προστασία από τυχόν αστικές αγωγές για λιβέλλους ή οτιδήποτε άλλο. Και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους».

*******************************
Πέραν από τον Αλέκο Μαρκίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Σημερινής”, συναφείς απόψεις, όσον αφορά το έργο και τη λειτουργία της Ερευνητικής Επιτροπής, εκφράζει και ο δικηγόρος, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χρίστος Ιωσηφίδης. Ο κ. Ιωσηφίδης διατυπώνει την άποψη πως ορθώς βρίσκεται υπό νομική αμφισβήτηση η Ερευνητική Επιτροπή, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι, όποιο και αν είναι το αναμενόμενο πόρισμά της, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο θα αποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και της κοινωνίας, καθώς, αφ’ εαυτής, «αποφάσισε να στερήσει από τον κυπριακό λαό κάθε ελπίδα αποκάλυψης υπόπτων, που θα μπορούσαν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το πόρισμα δεν μπορεί να είναι πλήρες, καθότι η Ερευνητική Επιτροπή επετέλεσε έργο ημιτελές», τονίζει, επισημαίνοντας ότι, ουσιαστικά, «απέδειξε, καθ’ όλην τη διαδικασία, ότι δεν ήθελε να μάθει.

**************************
Σχόλιο ΕΜΟΥ του Ιστολόγου

Και μια πρόβλεψη μετά που φαίνεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο το ζήτημα της τυχόν ποινικής δίωξης του τέως Προέδρου λόγω  της αποχώρησης του από την [παράνομη] Επιτροπή Πική. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος [και για να μην πληγεί το κύρος του δικαστικού σώματος ένεκα των αυθαιρεσιών και της μεροληψίας του Master Chef Γεώργιου Πική -με τους μεν  αυταρχικός, αλλά με τους δε γαλαντόμος] θα βγει [και θα το δείτε!] η εξής συμβιβαστική απόφαση:      
Θα πούνε ότι η Επιτροπή Πική συστάθηκε καλή τη πίστη για να διερευνήσει το τόσο μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας [για λόγους δημοσίου συμφέροντος], άρα δεν είναι παράνομη, κι από την άλλη δεν ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια [και πάλι για λόγους δημοσίου συμφέροντος] γιατί θα δημιουργηθεί περαιτέρω πόλωση κι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον κόσμο...

Anef_Oriwn
[επιτέλους και δύο δεξιοί φιλελεύθεροι που σκέπτονται διαφορετικά -ορθολογιστικά]
Τετάρτη 28/8/2013  

1 σχόλιο:

Anef_Oriwn είπε...

Δύο σύντομα σχόλια [ΜΟΥ] πάνω στα δυο θέματα που πραγματεύεται η ανάρτηση -την επί θύραις ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την παράνομη ερευνητική επιτροπή...

1. Πολλοί είν’ εκείνοι που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να δικαιολογήσουν την αναμενόμενη εντός των ημερών στρατιωτική επέμβαση των Νατοϊκών [αμερικανών και δυτικοευρωπαίων] στην Συρία. Μεταξύ αυτών και ο (ψευτο)σοσιαλίζων συντάκτης της Σημερινής Μάριος Δημητρίου, με τα τελευταία άρθρα του στη καθημερινή του στήλη. Δείτε εδώ [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/573472] ένα χαρακτηριστικό δείγμα του λόγου του... Εμείς θα περιοριστούμε να παραθέσουμε ένα πολύ σύντομο απόσπασμα από δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, που λέει γιατί οι αμερικανοί κόπτονται για τη Συρία [link: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=528101]: “Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «θα καθορισθεί από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μετά τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων στο Λονδίνο”

2. Σήμερα στον αστικό [δεξιό] Τύπο [“Αλήθεια”, “Πολίτης”, “Φιλελεύθερος”], ως να ήταν συνεννοημένοι [λέτε να ήταν;] συνεχίζουν να διυλίζουν τον κώνωπα στην αντιπαλότητα που προέκυψε με τον Γενικό Εισαγγελέα για το ζήτημα της παρανομίας αναφορικά με τον διορισμό της λεγόμενης διερευνητικής επιτροπής Πική. Μας λένε ότι ναι μεν ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δεν έδωσε γραπτή γνωμάτευση όσον αφορά τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, ωστόσο ήταν αυτός που ετοίμασε το διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό των μελών της Επιτροπή. Και παρουσιάζουν κι ένα σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Γενικού Εισαγγελέα και που λέει «Σας αποστέλλω το Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου για άμεση δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας»… Και πάλι ανακάλυψαν την ταshινόπιτταν τα παιδιά! Μα δεν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας που είπε «Είναι αλήθεια, ότι σε κάποιο στάδιο πριν από την έκδοση του σχετικού διατάγματος, είχαμε αντιληφθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν, όμως, ήδη ειλημμένη απόφαση για σύσταση της Ερευνητικής Επιτροπής, όπως και για τα πρόσωπα, τα οποία θα την απάρτιζαν»; Τον κατάπιαν αυτό; Μα υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει ακόμα;