Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανάρτηση 135/2012*!! [λεξικολογική, οικονομική, διαρθρωτική, αντιγραφική] - Περί των «διαρθρωτικών αλλαγών» ο λόγος…


{* - Σημείωση - 18/10/2012:
Το κείμενο αυτής της ανάρτησης γράφτηκε στις 10 του μηνός}…

**********************
Εισαγωγικά:
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά να γίνεται κουβέντα για την ανάγκη «διαρθρωτικών αλλαγών» στο Δημόσιο τομέα. Αν διερωτάστε τι είναι τελικά αυτές οι «αλλαγές», ρίξτε μια ματιά και στα πιο κάτω που έχω αντιγράψει από το σχετικό λήμμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, “Κρίσης Λεξιλόγιο – Οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν” [Εκδόσεις “Ποταμός”, 2011], σελ. 47. τα όσα λέει ο συγγραφέας …
[Να σημειώσω ότι, για τον Βαρουφάκη δημοσίευσε κάτι  παλαιοτέρα και η αγαπητή Disdaimonaαλλά δεν έπιασα το point το γραφομένων στο post της, ενώ για το συγκεκριμένο βιβλίο νομίζω έκαμε αναφορά και ο Trim]…   

**********************
Διαρθρωτικές Αλλαγές 
[Structural Reforms]

«Το άλλοθι όσων αρνούνται να παραδεχτούν την αρνητική, αδυσώπητη δυναμική της Κρίσης, η οποία εξελίσσεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δεν επιδέχεται “τοπικής” θεραπείας. 
Οι δύο μαγικές λέξεις που χρησιμοποιούν όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιστρέψει σε εποχή ύφεσης που όλοι, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, μειώνουν τις δαπάνες μπας και μειώσουν τα χρέη με αποτέλεσμα όμως το αντίθετο: τη μείωση των εισοδημάτων [ιδιωτικών και δημοσίων] που οδηγούν στην αύξηση του ποσοστού χρέους της χώρας ολόκληρης.
Ένα νεφελώδες σύνολο αλλαγών κάποιες εκ των οποίων είναι όντως απαραίτητες (αλλά εκτός θέματος ως αντίδοτο για την Κρίση) ενώ άλλες αποτελούν έμμονες ιδέες συγκεκριμένων (βασικά ταξικών) συμφερόντων (π.χ. η κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων) που βρίσκουν στην Κρίση τη μεγάλη ευκαιρία για να τις προωθήσουν.»   

***********************
Σχόλια ΕΜΟΥ τoυ Ιστολόγου:
Εμ, τι να πω κι ΕΓΩ, ο έρμος!

Πάντως ο πολύς Λαζόπουλος [που το καλοκαίρι ήρθε στην Κύπρο για παραστάσεις με είσοδο μόνο 35 ευρώ!], ορθότατα διαπιστώνει ότι: «Η έκφραση “υγιής δημοσιονομικά” είναι ένας είδος καινούργιου οικονομικού ρατσισμού, ο οποίος θα έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις».

Anef_Oriwn
[ως αντιγραφέας]
Τετάρτη 10/10/2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φροντίστε να μη σας παραμυθιάζει η κυβέρνηση Χριστόφια, για να καταλάβετε στην Ελλάδα οι σοσιαλιστές έλεγαν αυτό:

http://2.bp.blogspot.com/-kzF94MXxa80/UH8AaJsW8OI/AAAAAAAAa1g/H8s2LC1WMBg/s640/420788_448837331824571_332045362_n.jpg

zep είπε...

Οποιος θελει να τζιαι μπορει να ανοιξει τα μαθκια του θωρει οτι ο καπιταλισμος εφαε τα ψουμια του. Και ηδη εκατερρευσε τζιαι στα νουμερα τζιαι στες συνειδησεις των ανθρωπων.

Ηταν ωραιο το παραμυθι για οσο εδιαρκεσε αλλα ηρτε ο τζιαιρος ο κοσμος να αντιληφθει τι σημαινει καπιταλισμος-ιμπεριαλισμος τζιαι να ψηφισει τους ανθρωπους που θα φερουν την αλλαγη.

Ο κοσμος φοαται την αλλαγη αλλα ωσπου επιμενει (οι ηγετες που ψηφιζει) να "σωζει" το παρον συστημα παραπανω κοσμος θα μεινισκει ανεργος, αστεγος και δυστυχισμενος.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. σχολίου: 18/10/12 9:52 π.μ.],
ή άλλως Έωλε Plutonα,
Χαίρε τζι’ ο Κύριος μιτά ΣΟΥ!
“Ο αλουπός εχώννετουν, αλλά ο νούρος του εφαίνετουν”! Κοντολογίς, είσαι τζιαι βλάκας, gamoto!
Τέλος πάντων … Άσε τις συνθηματολογίες και τους αφορισμούς και πες μας καθαρά τι θέλεις να πεις [αν έχεις κάτι τελικά να πεις]…

Ανώνυμος είπε...

Εκ μέρους του Έωλου κρυφά από τον Plutonα εκφράζω τον θαυμασμό του, "Πως τα κατάφερε να με γνωρίσει;" μου είπε "αφού είχα βάλει το βρακί μου ανάποδα!".

Ο Plutonαs πάλι μου είπε: "τι σου είναι βρε παιδί μου το έμπειρο μάτι του επαναστάτη, τίποτα δεν του ξεφεύγει!".

Μεταξύ μας ο Plutonαs στο μπλογκ σου έχει περάσει στην παρανομία και κρύβεται από τον συντονιστή (μαύρα χρόνια περνάμε και εμείς οι αλουποί αντιμνημονιακοί, έχουμε και μια νούρα που εφαίνετεν, άντε τώρα να εχώννετομεν ).

arxiepiskopos είπε...

Μόλις ετέλειωσε η δημοσκόπηση του ΡΙΚ.Θρίαμβος Λιλλήκκα!Προηγείται με διαφορά...της Μακαρίας!