Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ανάρτηση 133/2012!! [έκτακτη, πολιτική, Αναστασιαδική, αντι-μεταλλαγμένη, σατιρική και εξ αναδημοσιεύσεως] – Και πάλι για τις μεταλλάξεις Αναστασιάδη…


Σύντομα και εισαγωγικά:
Αναδημοσιεύω [γιατί μού άρεσε] από την χτεσινή [κυριακάτικη - 14/10/2012] έκδοση του “Φιλελεύθερου”, από τη στήλη “ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ” του ΒΑΣ ΒΑΣ [Βάσου Βασιλείου] το πιο κάτω σατιρικό κειμενάκι με τίτλο “Όχι και μεταλλαγμένος!” [σελ. 12 – Εν ολίγοις]…

********************
Σημείωση:

***********************
“Όχι και μεταλλαγμένος!”
[του ΒΑΣ ΒΑΣ]…

{Οι υπογραμμίσεις, τα bold και οι επιχρωματώσεις είναι δικές μου}…

“Με όλον το σέβας και την εκτίμηση προς τους συντρόφους του ΑΚΕΛ: Υπερέβητε τα εσκαμμένα σύντροφοι όσον αφορά τη στάση σας έναντι του Νίκου Αναστασιάδη. Ο οποίος, Νίκος Αναστασιάδης (επαναλαμβάνω το όνομα για να μη θεωρηθεί ότι θα έγραφα Νίκος Χρυσάνθου το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικώς για τις χρηματιστηριακές του δραστηριότητες), προέταξε τα στήθη του ψηφίζοντας «ναι» στο δημοψήφισμα, για να μπορεί το ΑΚΕΛ, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, να δηλώνει ότι ψηφισε «όχι» για να τσιμεντωσει το «ναι»
[…]  
Επανέρχομαι, όμως, «στα του Νίκου μας» για να υποδείξω στους αριστερούς, στους αριστερίζοντες, στον ΒΑΣ ΒΑΣ (αυτό το κ… παιδο που γράφει ότι ασυναρτησία του κατεβεί) και σε άλλους υπόπτους και να φωνάξω στεντόρεια τη φωνή: Ναι, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως αν το μνημόνιο που θα υπογράψει η παρούσα (και απερχόμενη να το λέμε, να το ακούμε και να χαιρόμαστε) Κυβέρνηση δεν εμπεριέχει πρόνοιες για ανάπτυξη, θα το επαναδιαπραγματευθεί. Αποτελεί μετάλλαξη αυτό; Ναι, το είπε αυτό δίχως να δει το μνημόνιο που θα υπογράψει η Κυβέρνηση. Ναι, προ μερικών εβδομάδων κάλεσε όλους τους υποψηφίους Προέδρους να δηλώσουν ότι θα υπογράψουν το μνημόνιο που θα καταθέσει η Τρόικα. Ναι, είπε κάτι τέτοιο χωρίς να γνωρίζει τι πρόνοιες του μνημονίου, εκτός και αν οι θέσεις που εξέφραζε ο ΔΗΣΥ, ήταν οι θέσεις της Τρόικας τις οποίες διέρρευσε από πριν στον ΔΗΣΥ. Προσωπικά δεν πιστεύω (εντελώς) κάτι τέτοιο. Συνοψίζω, για να καταλήξω σε ένα ερώτημα που με απασχολεί: Θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόσυνο που ακόμη δεν είδε και θα υπέγραφε το μνημόνιο χωρίς να το δει καν. Το σχέδιο λύσης του Κυπριακού που θα του παρουσιάσουν, θα το υπογράψει δίχως να το δει ή θα μπει
στον κόπο να το διαβάσει; Διότι, πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια τακτική, το ΔΗΚΟ το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για το Κυπριακό, θα θυμώσει και θα ζητήσει περισσότερα υπουργεία. Διότι, το ΔΗΚΟ δεν αποδέχεται νόθες λύσεις (χωρίς αντισταθμιστικά). Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον, διότι «ου περί (πολλών) χρημάτων τον αγώνα ποιείται αλλά περί αρετής». Λέω πατριωτικό καθήκον διότι αυτό δεν το κάνει για τις καρέκλες αλλά για να διασφαλίσει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θα μας πουλήσει, διότι, όσο και αν τα βρήκαν, δεν ξεφεύγει από το πίσω μέρος του εγκεφάλου (έχουν και μπροστά) των στελεχών του ΔΗΚΟ, πως, αργά ή γρήγορα, θα φάνε μια κλοτσιά που θα τους μείνει. Μέχρι τότε ας αναφωνήσουμε όλοι: «Ψωμί κι ελιά και τον Νίκο βασιλιά».
ΒΑΣ ΒΑΣ”

*****************************
Σχόλια από ΜΕΝΑ [τον Ιστολόγο]: 
ΟΥΔΕΝΑ [για την ώρα]!!!

Anef_Oriwn
[ο copy-past-άκιας]
Δευτέρα 15/10/2012

8 σχόλια:

zep είπε...

Ενειπαμεν να μεν γοραζεις φιλελευθερο? Τωρα τουντο απορριπτικο που παει κατι να πει αλλα δεν τι του ηβρες?

Επαθαμεν οπως τον Κυπριανου που ηβρε συνεπεια στα λογια του Νικολακη (συνεντευξη στξ Χαραυγη εχτες) επειδη εστολισεν τον Αναστασιαδη.

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Εν πρέπει να τα λαλούμεν μόνο εμείς! Εν καλό να τα λαλούν τζιαι κάποιοι άλλοι!

zep είπε...

Μα δεν εσιει αξιαν ο λογος τους. Γιατι να τους διουμεν εμεις?

Αμα μας κατηγορουν οτι ειμαστε δολοφονοι δηλαδη ενεν καλα αλλα αμαν κατηγορουν τον Αναστασιαση εν καλα?

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ ZEP,

Νομίζω ότι η τοποθέτηση σου εν ισοπεδωτική. Ο “Φιλελεύθερος” έχει σίγουρα μια συγκεκριμένη και στοχευμένη αντιΑΚΕΛική, αντι-αριστερή κι απορριπτική πολιτική που εκφράζεται μέσα από την αρχισυνταξία και μια σειρά συντάκτες, όμως υπάρχει και μια μερίδα συντακτών [όπως ο συγκεκριμένος, ο Βάσος Βασιλείου και 2-3 άλλοι] στα κείμενα των οποίων μπορείς να δεις και διαφορετικές [και θετικές για την Αριστερά] προσεγγίσεις...
Εξ άλλου τον “εχθρό” για να μπορεί να τον πολεμήσεις αποτελεσματικά πρέπει να τον μελετάς!

zep είπε...

Αγαπητε Ανεφ θεωρω οτι ειναι καταντια να γυρεφκουμε μεσα σε απορριπτικες φυλλαδες του κατεστημενου καπως διαφορετικες και καποτε θετικες αποψεις για την αριστερα.

Θεωρω οτι πρεπει να καλλιεργησουμε μια κουλτουρα απεξαρτησης της ενημερωσης απο τα κατευθυνομενα ΜΜΕ. Οφειλουμε να καταγγελουμε και να παρουσιαζουμε παραδειγματα της αθλιοτητας τους καθε μερα με ανακοινωση της ΚΕ του κομματος.

Οφειλουμε να τραβησουμε τον νοημων κοσμο μακρια που τις φασιστοφυλλαδες.

Και τελος οφειλουμε να μεινουμε μακρια που λογικες του Αντρου Κυπριανου που ελαλε προχτες οτι βρισκει συνεπεια στα λογια του Νικολακη (επειδη τουντη φορα εκατηγοραν τον Αναστασιαδη).

Ελεος. Εσιει αξια ο λογος του Νικολαλκη?

Παντως στην επικοινωνιακη πολιτικη η ηγεσια εν ενα παναυριν. Ενεχουν υποθεσην οι ανθρωποι. Καμνουμεν τοσα καλα, εχουμε σωστες θεσεις, εχουμε τοσες ευκαιριες να αναδειξουμε την υποκρισια τζιαι τον λαικισμο των απεναντι τζιαι δεν το καμνουμε.

Αφηκαμεν τα καναλια τζιαι αλωνιζουν 4 χρονια τζιαι ατε τωρα λιους μηνες πριν τες εκλογες βουρα να τα σασεις.

Ναι ο κοσμος εν ηλιθιος τζιαι δεν ξυπνα. Αλλα εμαθαμεν τζιαι μεις να καμνουμε 10 βηματα πισω για να παει η κοινωνια 1 ομπρος.

Γιατι αφηκες τον καθε φασιστα να αλωνιζει επικοινωνιακα.

Γιατι να πηαινει ο Αντρος να δια συνεντευξη στους φασιστες του πολιτη? Τι μηνυμα δια για την αξιοπιστια της συγκεκριμενης φυλλαδας τουτη η κινηση?

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,
Έχω την άποψη ότι ο λόγος ΣΟΥ γίνεται αντιφατικός σε κάποια σημεία! Θα συμφωνήσω μαζί ΣΟΥ ότι η «επικοινωνιακη πολιτικη» του ΑΚΕΛ πάσχει, αλλά πως μπορούσε να αποτρέψει «καθε φασιστα να αλωνιζει επικοινωνιακα» [να προβάλλεται υπέρμετρα από τα κανάλια]; Ή πως μπορούσαμε να περιορίσουμε «τα καναλια [να] αλωνιζουν [για] 4 χρονια»; [Σίγουρα όμως, ο Πρόεδρος ΔΕΝ θα ‘πρεπε να χαριεντίζεται με τον γνωστό Λουκή του “ΑΝΤΕΝΑ”]… Πως γίνεται όμως από τη μια να λες ότι δεν έπρεπε «να πηαινει ο Αντρος να δια συνεντευξη στους φασιστες του πολιτη» κι από την άλλη να μην λες το ίδιο και για τα φασιστοκαναλια [αντίστοιχο του “φασιστοφυλλαδες”],όπου οι συζητήσεις είναι συνήθως στημένες – ένας εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ή της Κυβέρνησης από τη μια και 4-5 από την άλλη!
Θέση κι άποψη μου είναι ότι πρέπει να γίνεται προσπάθεια όπως οι θέσεις του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς γενικότερα να προβάλλονται με συνεντεύξεις και άρθρα και μέσα από τα αστικά μέσα ενημέρωσης. Οι εφημερίδες αυτές διαβάζονται κι από πολλούς εργαζόμενους και είναι κρίμα να μην υπάρχει έστω και περιορισμένα η άλλη [η αριστερή] άποψη για κάποια επίκαιρα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.
[Σήμερα το πρωί πρόσεξα έναν γείτονα μου – πολύτεκνο βιοπαλαιστή – να αγοράζει από το περίπτερο της γειτονιάς την “Αλήθεια”!!! Τι σχέση έχει τώρα αυτός με τις πολιτικές που στηρίζει και προωθεί η συγκεκριμένη εφημερίδα μου είναι ακατανόητο, όμως το συγκεκριμένο άτομο και την οικογένεια του δεν μπορούμε να τους χαρίσουμε στη Δεξιά]…
Να σημειώσω κι εγώ ότι χρειάζεται ακόμα πιο πολλή δουλειά για το καθημερινό ξέσπασμα «της αθλιοτητας» των ιδίων των αστικών Μέσων. Και για να γίνεται αυτό πρέπει να παρακολουθούμε και τι γράφουν.

zep είπε...

Αντιφατικος? Καλαν επειδη ενειπα για τα φασιστοκαναλα στο πιο πανω σχολιο σημαινει οτι ειμαι αντιφατικος?

Βεβαιως τζιαι δεν πρεπει να πατα κανενας στα καναλια του περσινου πραξικοπηματος.

"αλλά πως μπορούσε να αποτρέψει «καθε φασιστα να αλωνιζει επικοινωνιακα» [να προβάλλεται υπέρμετρα από τα κανάλια]; Ή πως μπορούσαμε να περιορίσουμε «τα καναλια [να] αλωνιζουν [για] 4 χρονια»; "

Με το να καλλιεργησεις κουλτουρα απεξαρτησης της ενημερωσης που τα αστικα ΜΜΕ. Με το να καλιεργησειw την απαξιωση για τα ΜΜΕ. Να φκεις να πεις οτι υπηρετουν ιδιωτικα συμφεροντα. Με το να μεν καταδεχεσαι να πατησεις στα στουντιο τους. Εν τοσο δυσκολο?

Ο πολυτεκνος βιοπαλαιστης οφειλει (αν θελει) να αποκτησει κριση τζιαι να ξυπνησει μονος του. Αν θελει να μαθει για τες θεσεις του ΑΚΕΛ ξερει ποιαν εφημεριδα πρεπει να γορασει. Αν θελει να τρωει κουτοχορτο τζιαι λαικισμο του κασεττοφορου εγιω τζιαι εσου τι μπορουμε να του καμουμε? Να τον ξυπνησουμε με το ζορι? Ή εσιεις την εντυπωση οτι εννα εβρει αντικειμενικα τις θεσεις του ΑΚΕΛ μεστην αληθεια?

Επανειλημμενα οι φυλλαδες και τα φασιστοκαναλα επιαστηκαν ψευτες. Επανειλημμενα λαικιζουν, συμπεριφερονται απαξιωτικα εναντιον του ΑΚΕΛ. Γεμωνουν τον κοσμο με μισος.

Ακραιες καταστασεις απαιτουν ακραια μετρα.

Τελοσπαντων, ειδες το φυλλαδιο για τον Μαλα? Πως σου φανηκε?

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,
Ως κατακλείδα να πω ότι ως Αριστερά ΔΕΝ μπορούμε να απομονωθούμε στον κόσμο μας και να ζούμε και να δρούμε ανεξαρτήτως άλλων πολιτικών καταστάσεων. Πρέπει να έχουμε παρεμβάσεις στην κοινωνία και να τοποθετούμαστε με σκοπό ν’ αλλάξουμε τα πράματα διαμορφώνοντας συνειδήσεις. Ο εκλογικός χάρτης της Κύπρου πρέπει να αλλάξει αν θα πάμε μπροστά.
Κουλτούρα απεξάρτησης από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς και την προώθηση κι αποδοχή αλλαγής κι άλλων δεδομένων στην κυπριακή κοινωνία…

Προσωπικά αναμένω το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Μαλά για να καταθέσω απόψεις… Τα φυλλάδια αυτά έχουν καθαρά επικοινωνιακό προεκλογικό χρώμα…