Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ανάρτηση 130/2012!! [οικονομική, αντι-νεοφιλελεύθερη, Strovolioti-κη, κριτική] – Περί των ιδιωτικοποιήσεων και των θεσμών του αστικού κράτους ο λόγος...


Στο blogκιν του “κουμπάρου” του Strovolioti [όπου συνήθως ξεσαλώνει ο κάθε απολογητής του νεοφιλελευθερισμού], στην τελευταία του ανάρτηση με τίτλο “Προεδρικές εκλογές 2013 – Πέμπτη ανάρτηση (και τελευταία): η μόνη εκκρεμότητα”, προβλήθηκε και η άποψη [από τους συνήθεις ύποπτους] για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, όπως είναι η Αρχή Ηλεκτρισμού [ΑΗΚ] και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών [CYTA]...
Ας πούμεν ο ίδιος ο Blogοδεσπότης Strovoliotis, διερωτάται [απευθυνόμενος στο Νικούιν – τον επίδοξο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας]: «Πως είναι δυνατόν να υιοθετεί αφελή και λαϊκίστικα επιχειρήματα του στυλ δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επικερδείς ημικρατικούς οργανισμούς – χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση;», ενώ κάπου πιο κάτω [στη συζήτηση], εντελώς σπεκουλαδόρικα σκεπτόμενος [ΜΑΣ] λέει: «... βλέπω πως η πρόοδος και ο ανταγωνισμός θα μειώσουν νομοτελειακά τον κύκλο εργασιών της ΣΥΤΑ ας πούμε, (και πιθανότητα της ΑΗΚ στο μέλλον), άρα λέγω πως μας συμφέρει να πουλήσουμε *τώρα* που βγάζουν ακόμα κέρδος για να μην έχουμε κάτι ανάλογο με της Κυπριακές Αερογραμμές…». Κάποιος δε, εκ των νεοφιλελεύθερων σχολιογράφων του Blogκιού ονόματι Νικος, με στόμφο αποφαίνεται ότι «Με την ιδιωτικοποιηση ημικρατικων θα πεσουν οι λογαριασμοι τουλαχιστον...»  
Περαιτέρω κάποιος Ιωάννου  παραθέτει ένα link από το περιοδικό INBUSINESS που παραπέμπει σ’ ένα δημοσίευμα για “Καμπάνα 400 χιλιάδων από την ΕΠΑ” [στη CYTA], γιατί η τελευταία δεν τήρησε τους κανονισμούς του fair play για τον σωστό(!) [ένα φανάρι του Διογένη παρακαλώ] καπιταλιστικού ανταγωνισμού.
Τι λέει λοιπόν, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα;
«Συνολικό πρόστιμο ύψους 390 χιλιάδων ευρώ καλείται να πληρώσει η Cyta έπειτα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), λόγω καταγγελίας της Golden Telemedia.
Λόγος της καταγγελίας που κατέθεσε η Golden Telemedia, η άρνηση της Cyta να δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών so-easy να εκτελούν κλήσεις προς νούμερα που αρχίζουν με τους αριθμούς “900”. Η Cyta δήλωσε στην ΕΠΑ πως η απόφαση του Δ.Σ. του ομίλου προέκυψε με την σκέψη να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες των καρτών so-easy. Παρόλα αυτά η ΕΠΑ απέρριψε την εν λόγω αιτιολόγηση από πλευράς Cyta».

Αν θυμάστε, πριν  μερικά χρόνια η περιβόητη αυτή ΕΠΑ είχε απαγορεύσει στη CYTA να μειώσει τες τιμές της για να μην πληγεί η νεοϊδρυθείσα τότε εταιρεία τηλεπικοινωνιών Golden Telemedia. Εν του Χάσικου βλέπετε τζι’ έπρεπε να τον βοηθήσουμε. Κατά τα άλλα κάποιοι μιλούν για «αυτορυθμιζόμενη αγορά» τζι’ άλλες τέθκοιες βλακείες! Κοντολογίς, πληρώναμε οι πολίτες για να επιβιώσει οικονομικά ο Χάσικος και η εταιρεία του! Και μετά ΣΟΥ λένε ότι «Η απόφαση ανήκει στην ΕΠΑ, ο οποίος είναι θεσμός του κράτους», ή/και ότι το κράτος δεν είναι ταξικό. Τι έκανε όμως, το “ουδέτερο” αγγελικά πλασμένο αστικό κράτος μας με τους δημοκρατικούς θεσμούς του, ή τι κάνει τώρα με τη “Λαϊκή Τράπεζα”. Χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τους θεσμούς που οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών τάξεων [τα κόμματα της Δεξιάς] θέσπισαν [και με την έγκριση, ή έστω την ανοχή της Αριστεράς] για να εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τα συμφέροντα τους. Εδώ έγκειται και η ταξικότητα του αστικού κρατικού μηχανισμού και βλέπουμε καθαρά πως χρησιμοποιείται κι ποιους όταν παρίσταται ανάγκη. Άστε που τα όποια κοινωνική φύσεως χαρακτηριστικά αυτού του κράτους ξηλώνονται σε περιόδους κρίσης, κακή ώρα όπως τώρα! 

Κι όπως γράφει κι ένας Ανώνυμος [και πάλι στου Strovolioti] για την “Golden Telemedia: «Δηλαδή ακόμα λίγο και ο απλός οικογενειάρχης δε θα μπορεί να προστατεύσει τα κοπελλούθκια του, ούτε θα δικαιούται να ζητά τη δημιουργία νόμων και κανονισμών που θα προστατεύουν τα κοπελλούθκια του. Διότι θα προσκρούουν πάνω στο συμφέρον της κάθε Golden Telemedia. Να μείνουν όλα ανεξέλεγκτα άμπα τζιαί δεν κερδίσει αρκετά η κάθε Golden Telemedia. Άμπα τζιαι δεν χορτάσει ρυάλια η κάθε Golden Telemedia. Αυτός είναι ο καπιταλισμός κύριε. Αυτή είναι περιβόητη αγορά...»

[για τη συγγραφή και τα copy paste]
Anef_Oriwn
Τρίτη 9/10/2012 

4 σχόλια:

zep είπε...

Εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου απο μικρη ηλικια. Εν παραλογοι τζιαι αδιστακτοι. Κατα βαθος μισουν τους ανθρωπους τζιαι το μονο που τους ενδιαφερει εν ο εαυτος τους.

Πως μπορεις να συζητησεις με καποιο που εν δογματικος τζιαι παραλογος?

Αφηστε τους μονους τους. Ειναι θλιβερη η κατασταση τους τζιαι δεν υπαρχει ελπιδα να ξυπνησουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Cyta δήλωσε στην ΕΠΑ πως η απόφαση του Δ.Σ. του ομίλου προέκυψε με την σκέψη να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες των καρτών so-easy. Παρόλα αυτά η ΕΠΑ απέρριψε την εν λόγω αιτιολόγηση από πλευράς Cyta».

Ωστε έτσι λοιπόν η ΕΠΑ. Η επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού. Να μεν προστατεύσουμεν τους ανήλικους που το 900 και άλλες λοιπές ανοησίες. Μα γιατί τούτα τα θέματα παιρνούν απαρατήρητα και ασχολίαστα; Η μήπως έγινε πολλύς σάλος και εγώ δεν πήρα χαπάρι;

Ρωτώ με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εγώ ο απλός πολίτης πως θα εκφράσω την συμπαράστασή μου στην απόφαση της CYTA και την εναντίωση μου στην λανθασμένη απόφαση της ΕΠΑ.

Εδιάβασα βιαστικά τα σχόλια ποτζεί στον φίλο Στροβολιώτη αλλά δεν αντελήφθηκα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ε κανεί ολάν. Ούλλα στον βωμόν του χρήματος. Κανονικά πιστεύω ότι και τούτοι οι "διαγωνισμοί" που γίνουνται που διαφορα κανάλια τζιαι βάλλουν κάτι παροιμίες ή ερωτήσεις πάρα πολλά απλές ( για να ξέρουν να απαντήσουν πολλοί) τζιαι προκαλούν κυρίως τα παιδιά με προτροπές όπως:" απαντήστε τώρα" ή "πάρτε τώρα τηλέφωνο για να κερδίσετε πλούσια δώρα" πρέπει να απαγορευθούν. Πάρα πολλοί γονείς πλήρωσαν υπέρογκα ποσά για τούτες τες ανοησίες.

Καλώ όλους όσοι είναι σε συνδέσμους γονέων, η και μεμονωμένα να αντιδράσουμε σε τούτο το χαράτσι.

Η ΕΠΑ (Επιτροπή προστασίας ΑΧΟΡΤΑΓΩΝ) καλά κάμνει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα τζιαι να αφήκει τα 900 τζια τες ροζ γραμμές τζιαι μ....ες.

ιων σκεπτικός

Ανώνυμος είπε...

...H AΠΟΦΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ....

Να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Ποιος μας πείθει ότι επειδή η ΕΠΑ εν θεσμός του κράτους, ότι ακολουθεί σωστή πολιτική και ότι δεν κάμνουν τα μέλη της ότι κόψει η ξερή τους, ή ότι τους "συφφέρει";

Πολλές φορές στη ζωή μου επεσήμανα ότι για να δουλέψει μια κυβερνητική οδηγία ή ένα σχέδιο ( oποιασδήποτε κυβέρνησης, δεν αναφέρομαι μόνον στην σημερινή) πρέπει να "θέλουν" τα μεσαία στελέχη των Υπουργείων και των υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος με το Υπουργικό συμβούλιο μπορεί να έχουν ένα πρόγραμμα ή ένα σχέδιο αλλά για να υλοποιηθεί πρέπει να το ενστερνιστούν και να το πιστέψουν και να θέλουν να το δουλέψουν τα μεσαία στελέχη των υπουργείων.

ΚΟΥΙΖ. Ποιοί εδιορίσαν τζιαι ποιοί επροωθήσαν τα μεσαία τζια τα ανώτερα στελέχη των Υπουργείων, τζιαι για ποιούς δουλεύκουν;

Π.Χ. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Πριν 2 χρόνια άτομο πολύ υψηλόβαθμο που ήταν εντεταλμένο, σε συνέδρια, να επεξηγήσει να προωθήσει, να επεξηγήσει και να κάμει τους εκπαιδευτικούς να πιστέψουν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ήταν λάβρο εναντίον της. Εσπειρε τότε τον πανικό και την απογοήτευση.

Σήμερα, το ίδιο άτομο μιλά ένθερμα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και λέει επιτακτικά ότι πρέπει να την κάμουμε να πετύχει!!!

Διότι πριν 2 χρόνια ηταν μεσούσης της διακυβέρνησης Χριστόφια, τώρα περιμένουν μήνες να αναλάβουν την εξουσία να μας σώσουν. ( Που να μη σώσουν)

Τέθκια παραδείγματα πολλά. Τζείνος που έσιει δύναμην, άμα στην εξουσία εννεν το κόμμαν του, κουντά το αυκόν με την μανιβέλλαν, αγνοεί οδηγίες, παίζει πελλόν, βάλλει τζιαι τρικλοποθκιές, γίνουνται τα πράματα σhιρόττερα, για να έρτουν οι σωσίες να σώσουν τον τόπον.

ιων

Anef_Oriwn είπε...

Ιων,
Σε χαιρετώ!

Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση αποτελεί απτό παράδειγμα για το πως μπορεί το βαθύ κράτος της Δεξιάς να σταθεί εμπόδιο ή/και τορπιλλίσει κάτι το νέο και το προοδευτικό! Και σ’ αυτό έχει συνδέαμε φέτος σε μεγάλο βαθμό και η συνδικαλιστική οργάνωση των Εκπαιδευτικών, η ΟΕΛΜΕΚ. Πριν μερικά χρόνια καθηγητές σαφώς μποϋκόταραν το στόχο του Υπουργείου Παιδείας για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης»