Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ανάρτηση 95/2012* - [επίκαιρη, κυπριακή, ποικίλη πολιτικοκοινωνική και μακροσκελής – υπομονή να τη διαβάσετε!] – Σχολιάζοντας την επικαιρότητα – Πράξη 1η: Για την εκδήλωση για την Αμμοχώστου και τους διορισμούς στους Ημικρατικούς… Κι ένα υστερόγραφο

* - Διευκρινιστική σημείωση – 12/8/2012:
Η συγγραφή του κείμενου για την παρούσα ανάρτηση [πλην του υστερογράφου] ολοκληρώθηκε στις 10 τού μηνός, όμως η δημοσίευση του δεν έγινε άμεσα, καθώς προείχαν άλλα θέματα όπως μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην προηγουμένη ανάρτηση μας. Γίνεται λοιπόν η ανάρτηση του, σήμερα Κυριακή εκ των ψηλών ορέων, κάτω από τη δροσιά των πεύκων [χτες έπιασε και  ψηλή βροχούλα] και με την προσθήκη κι ενός υστερογράφου για τις τελευταίες εξελίξεις…  

*********************
Εισαγωγικά:
Είπαμε λοιπόν, εδώ στο Blog [η Μονομελής Διαχειριστική Επιτροπή του], για να κερδίζουμε και χρόνο [γιατί, αν και καλοκαίρι κι Αύγουστος μήνας, τα γεγονότα τρέχουν], να σχολιάσουμε μαζεμένα σε μια τουρλού-τουρλού ανάρτηση 2-3 επίκαιρα και διαφορετικής θεματολογίας θέματα και καμπόσα υποθέματα. Χρόνος για ξέχωρες αναρτήσεις για έκαστον ένα δεν υπάρχει! Γι’ αυτό και το κείμενο μας σίγουρα βγει μακρινάρι ή σεντόνι [που λαλεί τζι’ ο Aceras τζι’ η Σαλεμιώτισσα Μά(γ)ισσα]. Τώρα αν εν «πουπανωσεντονο» ya «πουκατωσέντονο»  εν ηξέρω… By the way, [που λαλούμεν τζιαι στο Κύπρος] το «ντουβέ» ίνταμ που ένι;  

Πάμε λοιπόν στα θέματα μας τζιαι καλή μελέτη για όσους έχουν υπομονή και την επιμονή να μας δκιαβάζουν…

************************
1.   Ιστορίες απείρου κάλλους από την εκδήλωση Μνήμης του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια


1.1. Προλογικά
Το περασμένο Σαββάτο 4 του μηνός κατά το σούρουπο κατευθυνθήκαμε προς Δερύνεια μεριά και παρευρέθημεν [ως συνηθίζουμε να (δια)πράττουμε ανελλιπώς εδώ κι κάποια χρονιά εφόσον δεν είμαστε κάπου αλλού για διακοπές] στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Μνήμης και Αγώνα ” που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην ακριτική Δερύνεια. Μας δόθηκε έτσι και η ευκαιρία για μια ακόμα φορά να ατενίσουμε μέσα ή/και άνωθεν του συρματοπλέγματος τη «βουβή πόλη» ή κατά άλλους την «πόλη φάντασμα» της Επαρχίας μας. Απ’ εκεί βλέπουμε το περίκλειστο μέρος της πόλης με τα άδεια και μισοχαλασμένα σπίτια, τα εγκαταλειμμένα παραλιακά ξενοδοχεία, τα ημιτελή κτίρια [κάποτε εκεί ήταν στημένοι και γερανοί για τες οικοδομικές εργασίες, αλλά πάνε κι αυτοί] τα ξεραμένα περιβόλια της Κάτω Δερύνειας, του Άη Μέμνονα και της Ππέρτσιενας και πιο πέρα φώτα από τα μέρη που έχουν κατοικηθεί. Από τη μια μας θλίβει η εγκατάλειψη και η ερήμωση κι από την άλλη θυμώνουμε που ενώ είναι τόσο κοντά την ιδία στιγμή είναι και τόσο μακριά και απρόσιτα.    
Αυτή όμως η εκδήλωση για την Αμμόχωστο [το Βαρώσι, για τους τόπακες] μας παρέχει και τη δυνατότητα να δούμε κόσμο γνωστό και γνώριμο και να ανταλλάξουμε [μετά από καιρό] τζιαι δκυο λόγια. [Ένας φίλος εκπαιδευτικός διάθετε εκεί και το βιβλίο “Ζωή στην Άκρα Γη – Αφιέρωμα στους Εγκλωβισμένους”, που αποτελεί έκδοση του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Αλλά για τούτο το βιβλίο κι άλλα παρήμερη ζητήματα θα ΣΑΣ μιλήσω κάποια άλλη φορά]…

*************************
1.2. Η Εκδήλωση

1.2.1. Ποιοι παρευρέθηκαν
Κόσμο πολύ δεν είχε φέτος [πέρσι ήμασταν πιο πολλοί], αλλά είχε πολλούς επισήμους, μερικοί εκ των οποίων ίσως για πρώτη φορά παρευρίσκονται. Ήταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας [που ήταν και ο κύριος ομιλητής και οποίος παρευρίσκεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια], υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι για την Προεδρία [ήταν κι ο “δικός” μας ο Μαλάς], προσκεκλημένοι από το εξωτερικό [κυρίως από την Ελλάδα]... Α, ήταν κι ένας Μητροπολίτης, προφανώς ο Κωνσταντίας. Φέτος θυμήθηκαν και την Αμμόχωστο και τους Βαρωσιώτες [κι έψαξαν τη Δερύνεια] τζι’ ο Αναστασιάδης [κάποιες στιγμές έπιαννεν τον η κκάμερα σαν να τζιαι εμωροκότταν – ετζιοιμάτουν!] τζι’ ο Λιλλήκας! Καλώς τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά! [Τα «καλά παιδιά» του ΕΛΑΜ δεν είδα]…   

Πάντως ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δεν παράλειψε στην εισαγωγική του προσφώνηση να αναφερθεί ονομαστικά σχεδόν σ’ όλους τους επισήμους ονομαστικά. Τι είναι κι αυτή η φαιδρή και απηρχαιωμένη συνήθεια, η έμπλεα μικροαστικής ματαιοδοξίας, αυταρέσκειας και ναρκισσισμού [η οποία πιάννει τζιαι πολλούς Αριστερούς άμα ανέβουν στο βήμα] να προσφωνούνται οι παρευρισκόμενοι επίσημοι με τους “τίτλους” και τα ονόματα τους [λες και είμαστε σε βασιλικές συνάξεις]… Και άστε που πολλές φορές αν είναι παρόντες και ιερωμένοι [ίσως και σκέττοι παπάδες] «τούτοι» προσφωνούνται πρώτοι!!!

Τέλος πάντων …

Να σημειώσω μόνο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας καθόταν έχοντας από τη μια πλευρά του τον Αναστασιάδη κι από την άλλη τον Γαλανό, κάτι που μου θύμισε την ευαγγελική ρήση «και σταύρωσαν αυτόν εν μέσω δύο ληστών». Τώρα ποιος εκ των δύο θα του πει στο τέλος, «Μνήσθητί μου, ω Κύριέ μου, όταν έλθεις εν τη βασιλεία Σου», ουκ οίδα!

1.2.2. Η ομιλία του Γαλανού και οι αιχμές του για την οικονομία και την προβολή του κυπριακού.
Οι απαντήσεις του Προέδρου

Θα σταθώ μόνο σε δύο-τρία σημεία από την ομιλία- «επικήδειο» του κυρίου Γαλανού [όπως αποκάλεσε την ομιλία του μια Συντρόφισσα, που καθόταν λίγο πιο περά]:

-   Πρώτον, ενώ στην αρχή της ομιλίας του ο κος Γαλανός επέλεξε να επαινέσει την παλαιότερη [προ 2 χρόνων] πρόταση του  Προέδρου Χριστόφιαγια την Αμμόχωστο λέγοντας ότι «Στηρίξαμε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για διασύνδεση της επιστροφής της Αμμοχώστου με την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας», μετά ανάδοξεν του και προχώρησε σε επικρίσεις [“να σε κάψω Γιάννη μου τζιαι να σου βάλω μύξαν”].  Προφανώς μια και ήταν παρών και ο “Αρχηγός” Νίκαρος, [στην προσφώνηση του ο κος Δήμαρχος πρώτα τον είπε «Αρχηγό του ΔΗΣΥ», αλλά μετά το διόρθωσε σε «Πρόεδρο του ΔΗΣΥ»] σκέφτηκε να εξαργυρώσει τα αργύρια [την Δημαρχία της Αμμοχώστου και την Προεδρία της Ένωσης Δήμων] που του πρόσφεραν οι του “Συναγερμού”. Φυσικά τζι’ ο Γαλανός παλαιότερα είχε προσφέρει πολλά ταγκούθκια πεζίνας στον Κληρίδη. [Να σημειώσω πως πέρσι η τακτική του Γαλανού απέναντι στον Πρόεδρο ήταν τελείως διαφορετικήˑ βλέπετε τότε δεν ήταν σαφές το πολιτικό σκηνικό και οι πιθανές συμμαχίες για τις εκλογές για τη Δημαρχία της Αμμοχώστου και ο κος Γαλανός ήθελε να κρατεί πολλά σκοινιά]…

Κλαυθμήρισε λοιπόν,  ο κος Αλέξης στον «επικήδειο» του  για την οικονομική κατάσταση και είπε μας [πιο πολύ του Προέδρου τα ‘λεγε φυσικα] ότι :  «… Αυτό το όπλο [σημ. Ιστολόγου: της οικονομίας] δεν υπάρχει πια. Αυτό που υπάρχει είναι η τρόικα, τα μνημόνια και οι μηχανισμοί στήριξης. Είναι η καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Είναι η απειλή της συρρίκνωσης εισοδημάτων και συντάξεων, η ανεργία και η οικονομική καταστροφή εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι η αντιμετώπισή μας περίπου ως επαίτες και μαύρα πρόβατα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι η καθίζηση του ηθικού του λαού μας.»

Για να τού απαντήσει [εκτός κειμένου] ο Πρόεδρος ότι  «… κάθε χρόνο για πολλά χρόνια έρχομαι σ’ αυτή την εκδήλωση και ακούω μάθημα από καθ’ έδρας. Και αυτό με θλίβει πραγματικά. Έγινε και απόψε με περισσότερη έμφαση. Θέλω να ρωτήσω, όταν ανθούσε η οικονομία της Κύπρου, η Τουρκία ήταν πιο διαλλακτική απ’ ότι είναι σήμερα; Κι’ αυτό το ρίξαμε τώρα στην κρίση και φορτώνουμε ευθύνες της κυβέρνησης της Δημοκρατίας; Γιατί δεν αναλύουμε τις αιτίες της κρίσης; Ήρθε ουρανοκατέβατη η κρίση; Η κρίση, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «είναι πρώτ’ απ’ όλα παγκόσμια και υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι χωρίς καμιά προειδοποίηση δούλεψαν ούτως ώστε να εκτεθούν οι τράπεζες στα ελληνικά ομόλογα. Χωρίς καμιά προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν λοιπόν κάνουμε κριτική για την κρίση, και αυτοκριτική πρέπει να κάνουμε, και εμείς κάνουμε και την αυτοκριτική μας, πρέπει τουλάχιστον να είμαστε αντικειμενικοί. Αυτό το φόρτωμα στις πλάτες της κυβέρνησης και προπάντων του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι αποδεκτό»…

Εκείνο όμως που πιστεύω ότι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου ήταν η αναφορά του κου Γαλανού ότι «… είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι στην Ευρώπη να ανέχεται αυτή την κατάσταση [σημ. Ιστολόγου: την τουρκική κατοχή]. Να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να επιδεικνύει παντελή έλλειψη ευαισθησίας και σοβαρής πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η χώρα που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρίσκεται υπό κατοχή μιας άλλης χώρας που κτυπάει την πόρτα της Ευρώπης».

Για να απαντήσει [και πάλι εκτός κειμένου] ο Πρόεδρος ότι: «Αναλάβαμε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπαμε ότι δεν θα προωθήσουμε το Κυπριακό; Ρωτήστε τους Ευρωπαίους ηγέτες εάν το θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι καθημερινά στην όποια ατζέντα έχουμε μπροστά μας, είτε είναι συνάντηση με ηγέτες κρατών, είτε είναι συνάντηση με ηγέτες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Να ρωτήσω και εγώ πότε το Κυπριακό έχει συζητηθεί στο βαθμό που συζητήθηκε το περασμένο Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν είχαμε οικονομική κρίση τον περασμένο Δεκέμβριο; Ασφαλώς την είχαμε. Και όμως συζητήθηκε και λήφθησαν σοβαρότατες αποφάσεις, επικριτικότατες για την Τουρκία και καταδίκης της Τουρκίας».  

Να σημειώσω ότι κατά τη διάρκεια των πιο πάνω σχολιασμών από τον Πρόεδρο των τοποθετήσεων του Γαλανού, ο τελευταίος ψουψουρούσε [μάλλον εν να ληταν τζιαι κακοφανισμένος] με τον Αναστασιάδη [θα τού ελάλεν «είπες μου να του τα πω, αλλά λαλεί μας τα τούτος τωρά τζιαι μάλιστα καλλύττερα»!]… Άστε που ο Αναστασιάδης άκουγε τον Πρόεδρο μ’ ένα ειρωνικό μειδίαμα. Εμ, έτσι είναι οι … καρδινάλιοι!

Αλλά κι ο κύριος Δήμαρχος είπεν να πέραση στην αντεπίθεση. Γι’ αυτό και μετά μια –δυο μέρες μίλησε για «πνευματική τρομοκρατία». Δηλ. αντί να τρίζ’ η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης”. Σ’ αυτόν τον τόπο ΟΛΟΙ έχουν το δικαίωμα να μιλούν, να επικρίνουν και να κατακρίνουν [τον Πρόεδρο και την Αριστερά] εκτός από τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ! «Πρόεδρε, μην μιλάς»!     


1.2.3. Και αντιευρωπαϊστής ο κος Γαλανός;

Στη βαθυστόχαστη «επικήδεια» ομιλία του όμως ο κος Γαλανός είπε και τα εξής παράδοξα [που προφανώς του βγήκαν σε στιγμές μεγάλης απογοήτευσης αλλά και ανακάλυψης της ταshινόπιττας]:

«Η στάση των εταίρων μας [σημ. Ιστολόγου: στην Ευρωπαϊκή “Αγία” Οικογένεια], πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είναι απλώς υποκριτική. Είναι και σκανδαλώδης, γιατί αν αυτό που συμβαίνει σε βάρος της Κύπρου συνέβαινε οπουδήποτε αλλού, θα ήταν αδιανόητο.
Εμείς, δυστυχώς, φαίνεται ότι όχι μόνο μάθαμε να ζούμε με το πρόβλημα της κατοχής, αλλά και να το κρύβουμε. Χωρίς να διερωτόμαστε, τι είναι τελικά η Ευρώπη που οραματιστήκαμε;
Μια προβληματική κοινή αγορά και μια υδροκέφαλη κεντρική γραφειοκρατία;
Μια ακόμη οικονομική ένωση κρατών όπου ισχύει το δίκαιο του ισχυρού και τα κάθε λογής συμφέροντα;
Ένας Γίγαντας-Κρόνος με πήλινα πόδια που τρώει τα παιδιά του;»

Ε, ρε τζι’ αν τα ελάλεν τούτα κανένας Αριστερός και τι δεν θ’ ακούγαμε – για ευρωσκεπτικιστές, για νοσταλγούς της Σοβιετικής Ένωσης και δεν συμμαζεύεται!

Όμως τι να εννοούσε άραγε ο ποιητής Δήμαρχος με τα πιο κάτω αναφερόμενος στις προτεραιότητες μας: «Έχουμε ακόμη χρόνο να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας. Όχι εκείνες που ανακοινώσαμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας εξασφαλίζοντας τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους. Εκείνες που θα εξυπηρετήσουν το συμφέρον του τόπου και του λαού μας. Γιατί αυτή είναι η προτεραιότητα για το λαό μας.»; Μήπως ότι “έshει τζι’ αλλού πορτοκκαλιές που κάμνουν παρτακκάλια”; Ρωσσία, ya Κίνα εν «τούτες» οι πουρτουκκαλιες;

1.2.4. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην εκδήλωση 

 Όμως η μεγάλη έκπληξη που βιώσαμε εκείνη την βραδιά [και που εύφρανε τα μάλα την καρδία μας] ήταν το ψήφισμα που η συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση ενέκριναν ΟΜΟΦΩΝΑ(!), και το υπογραμμίζω αυτό…

Λέει λοιπόν, το ψήφισμα:
«Σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου, σήμερα Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, με αφορμή τα 38 χρόνια από την παράνομη κατάληψη και κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα εξής:
[…]
Γ. Στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι στηρίζουμε και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως την καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και η οποία να προνοεί σε ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια,
[…]
6.  Καλεί την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων να παρουσιαστεί στις απευθείας συνομιλίες με καλή θέληση, έτοιμη να διαπραγματευτεί λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καταγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις Συμφωνίες Κορυφής.»

Όπως είπα και πιο πάνω [στο σημείο “1.2.1. Ποιοι παρευρέθηκαν”] στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση  ήταν και ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, αλλά και ο ακραιφνής [πρώην πλέον] αντιομοσπονδιακούς Νίκος Κουτσού [των πάλαι ποτέ “Νέων Οριζόντων” και του εν δυνάμει δορυφόρου του Αναστασιάδη ΕΥΡΩΚΟ]. Έχει όμως που τζιείνην την νύχτα τζιαι μετά την έγκριση του συγκεκριμένου ψηφίσματος που έχω την άποψη ότι «τούτοι» εν κρυπτο-ομοσπονδιακοί [όπως λέμε κρυπτοκομμουνιστές, κρυπτοχριστιανοί, κρυπτο-ομονοιάτες και τα λοιπά]… Κουβέντα δεν θέλω ν’ ακούσω ότι οι δύο αυτοί πολιτικοί [αλλά και ο Νίκαρος, ο Λεφτέρης ο Κασεττο-φόρου, γνωστός και ως “Δώσ’ τα όλα” κι ο Βαρνάβας της ΕΔΕΚ, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση] είναι εναντίον «λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως την καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών»     


******************************
2.   Η υποκρισία της Αντιπολίτευσης για τους διορισμούς των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών

2.1 Εισαγωγικά

Αν και με το θέμα έχει ήδη ασχοληθεί και μάλιστα αναλυτικά και εμπεριστατώμενα ο αγαπητός φίλος Μιχάλης στο “Παντός Καιρού” Blog του, εντούτοις θα ‘θελα να πω κι εγώ λίγα λόγια. Βασικά σκοπός μου είναι να καταπιαστώ με δύο πτυχές του ζητήματος που ειλικρινά με δκιαολίζουν και που νομίζω πως δεν τους δόθηκε και τόση σημασία – η μια πτυχή έχει να κάμει με τους “δικούς” μας [δηλ. την «γκάφα» τους] τζι’ η άλλη με τους “άλλους” [την «υποκρισία» τους]… 

{Για την ιστορία να σημειώσω ότι οι διορισμοί έγιναν στις 2 Αυγούστου. Σχετικά πικρόχολα ρεπορτάζ εδώ κι εδώ}…    

2.2. Προλογικά

Που λέτε τα “Κοπέλια” της Ενωμένης [πλέον] Δεξιάς Αντιπολίτευσης [και πολιτικοί και κονδυλοφόροι] ξέσκισαν και πάλι [με λύσσα και πρωτόγνωρη μανία] τα ιμάτια τους [και κοστούμια και ταγεράκια και σορτσάκια και κοντοπαντέλονα και φανελλούες ξιμάσκαλες, και μπλούζες με α-βυζα-λεα ντεκολτέ και σώβρακα και βρακάκια τζιαι μαγιά] για την νέα γκάφα [διότι περί γκάφας γκάφα πρόκειται και μάλιστα πολιτικής γκάφας και θα εξηγήσω πιο κάτω το πώς και το γιατί] των κυβερνώντων να αποστείλουν με email στα ΜουΜουΕ τους κατάλογους των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών χωρίς να αφαιρεθούν σχόλια, που έγιναν για μέλη των Συμβουλίων. [«Κατά λάθος», μας είπανε και πάλι πως έγινε και τούτο, αλλά το κακό τρίτωσε πλέον και το τρις εξ αμαρτείν μόνο αντρών και γυναικών βλάκων κι απαίδευτων εστί]…  

«Σπουδαία τα λάχανα» που θα ελάλεν τζι’ ο μακαρίτης ο Τάσσος, έλα όμως που οι γνωστοί ΑΚΕΛο-αλλεργικοί της Δεξιάς άρπαξαν την ουρανοκατέβατη ευκαιρία για να χύσουν το αντιΑΚΕΛικό τους όξος και την αντι-αριστερή τους χολή. [Φυσικά τότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν μας διευκρίνισε για τι είδους «λάχανα» μιλούσε: Γι’ αυτά που μα(γ)ειρέφκουμεν με τα κουτσσιά τα ξερά ή τυλίουμεν κουπέπια, οξα για τ’ άλλα τα ελληνικά που εμείς εδώ στην Κύπρο  λαλούμεν τα κραμπιά, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα τώρα]…

Ακούσαμε λοιπόν, τα γνωστά περί ακελοκρατίας, φακελωμάτων, κομισάριων και για διορισμούς ημετέρων, για «απόλυτο έλεγχο των Ημικρατικών Οργανισμών από τον μηχανισμό του ΑΚΕΛ» και «ξεπερασμένηνοοτροπία του ΑΚΕΛ» [από τον Χάρη Γεωργιάδη του ΔΗΣΥ], για «συνήθη δυσοσμία κομματοκρατία» [από τη ευειδή και συμπαθεστάτη πλην “που σου νέφκω, που πάεις”, ξανθομαλλούσα Εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων - αχ πως την λένε, Ωραία Ελένη;]…  


2.3. Για την γκάφα των “δικών” μας

Δεν ξέρω τι γίνεται και πως λειτουργούν εκεί στα αριστερο- κυβερνητικά και ΑΚΕΛικά υψηλά δώματα, αλλά έχω πλέον έντονα τη  αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω [αν και έχω κάνει κάποιες σκέψεις] γιατί γίνονται κατ’ επανάληψη τα ίδια λάθη. Τα απαρίθμησε και τα ανέλυσε [διαστρεβλωτικά φυσικά κι από “συναγερμική” σκοπιά] πριν λίγες μέρες στην “Αλήθεια” σε άρθρο του ο Τάκη Αγαθοκλέους. Στο συγκεκριμένο άρθρο επαναλαμβάνεται το γκεμπελικού τύπου ψέμα για την αγνώστου προέλευσης σημείωση «Andros and his people», η οποία χρεώθηκε από τους “καλοθελητές” στον Άντρο Κυπριανού. Αν και διαψεύστηκε επανειλημμένα ότι ο Α. Κυπριανού είχε την όποια  εμπλοκή με εκείνο το ζήτημα, εντούτοις οι κονδυλοφόροι της Δεξιάς συνεχίζουν να το επαναφέρουν μια την άλλη. Το αυτό έπραξε και η δημοσιογράφος του “Πολίτη” Κάτια Σάββα το περασμένο Σαββάτο 4 τ’ Αυγούστου με κείμενο της στη σελ. 4.  Ενορχηστρωμένη, φαίνεται, η προσπάθεια διαβολής!

Γι’ αυτό κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι [εκεί στο ΑΚΕΛ] δεν προσέχουν, χειρίζονται θέματα επιπόλαια με αποτέλεσμα στο τέλος να τα καταφέρνουν να δίνουν, με τις γκάφες, αφορμές τους για ανούσιες και περιττές επιθέσεις, και ειρωνείες από την Αντιπολίτευση και δη τον ΔΗΣΥ, που επί της δεκαετούς διακυβέρνησης του τα σκάνδαλα ήταν σωρηδόν!

Όχι και πως αυτή η γκάφα έφερε το τέλος του κόσμου, άλλα φαίνεται πως κάποιοι σύντροφοι στους οποίους ανατίθενται κάποιες πρακτικές εργασίες δεν διακρίνονται από τέτοιο πολιτικό αισθητήριο ή/και κριτήριο που να τους βοηθά να χειριστούν διεκπεραιώσουν μια δουλειά σωστά και χωρίς γκάφες ή/και  δεν έχουν την έννοια να κάμουν έγκαιρα τους απαραιτήτους έλεγχους. Κι αυτό το έχω παρατηρήσει και σε ανώτατο κομματικό επίπεδο, αλλά αρκετά είπα για τώρα… 

2.4. Για την υποκρισία των “άλλων”

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Εκπρόσωπος Τύπου του “Συναγερμού” μίλησε για «απόλυτο έλεγχο των Ημικρατικών Οργανισμών από τον μηχανισμό του ΑΚΕΛ». Μα καλά ίνταμ που έθελε «τούτος»; Να κυβερνά το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος να διορίζει στα Διοικητικά Συμβούλια “συναγερμικούς”; Μια κυβέρνηση δεν θα επιδίωκε να έχει  στα Συμβούλια ανθρώπους της εμπιστοσύνης της που να αποδέχονται τη δίκια της φιλοσοφία και να εφαρμόζουν τις δικές της πολιτικές στους τομείς δραστηριότητας ενός εκάστου Ημικρατικού Οργανισμού; Δεν είναι γι’ αυτούς τους λόγους που ο “Συναγερμός” προώθησε μέσω της «κυβερνώσας»  Βουλής [και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της], σχετική Νομοθεσία ούτως ώστε η θητεία των Συμβουλίων των Ημικρατικών να ξεκινά και να τερματίζεται με την ανάληψη και την ολοκλήρωση της διακυβέρνησης του τόπου από μια νέα Προεδρία; Μα πόση υποκρισία επιτέλους;

Anef_Oriwn
[ναι, επιτέλους τέλειωσα τη (συγ)γραφή αυτού τού post! Μια σουρεαλιστική(;) πολιτικο-ερωτική ιστορία θα την αφήσω για άλλη φόρα]
Παρασκευή 10/8/2012

******************************
Υστερόγραφον - 12/8/2012
Για το [νέο] σκάνδαλο(;) της Κυβέρνησης Χριστόφια…

Η “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Κυβέρνηση Χριστόφια” [όπως μας κουφανίσκουν μια την άλλη ως κύμβαλα αλαλάζοντα” τα “Κοπέλια” της Αντιπολίτευσης], περιέπεσε σε νέο σκανδαλώδες(!) “σκάνδαλο”(;)… Τούτη την φορά εμπλεκόμενος κάποιος Μάριος Ιερωνιμίδης [Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, ο οποίος χτες υπέβαλε τελικά παραίτηση, ίσως και κατόπιν πιέσεων] Το [νέο] σκάνδαλο(;) αφορά την πολυθρύλητη επένδυση των Κινέζων στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας [όχι φυσικά των “Ομονοιατών” κινέζων  – αυτούς «αφήστε τους μόνους τους, παρέα με τον πόνο τους»!  

Φυσικά η ερίτιμη Αντιπολίτευση [που με πρωτοκεφαλής τον διαβόητο Φούλλη τον Μιτσοκαμμίστραν δεν αφήνει τίποτα να ππέσει χαμέ] πάλε εκατάshισεν τα ιμάτια της [μανία τζιαι τούτοι με τα shίσματα] – ό,τι φυσικά τους έμεινεν γερόν τζι’ άshιστον, [αν τους έμεινεν], που προηγούμενα shισίματα [που δεν ήταν τζιαι λλία]: ας πούμεν, γραβάτες, παπιγιόν, φουλάρκα, κορδέλλες, μαγιά, κλατσόν, σουτιέν, κορμάκια, μποξεράκια…

Όμως ειλικρινά διερωτούμαι γιατί «τούτοι» ούλλοι “κατσσιαρίζουν” τζιαι κάμνουν σήμερα τόσο καρκαshαλλίκκιν. Τότε, κατά τες θρυλικές εποχές του Κατσσιαρίστρα του Μιχαηλίδη, άραγε τι εκάμναν τα καλά μας τα “Κοπέλια”, τζιαι τι ελαλούσαν; Τζιαι τούτα που αποδίδουν στον Ιερωνιμίδη [που ίσως και να έγιναν - με το αζημίωτο φυσικά – για να πεισθεί ή δελεαστεί ο κινέζος επιχειρηματίας να επενδύσει στην Κύπρο] δεν αποτελούν συνήθεις πρακτικές στον αγγελικά πλασμένο καπιταλιστικό “μας” κόσμο; [Γι’ αυτό κι εγώ επιλέγω  να κοτσάρω δίπλα στη λέξη σκάνδαλο κι ένα ερωτηματικό - ίσως θα ‘πρεπε να την έβαζα  κι εντός εισαγωγικών]…

Ρε “Κοπελλάτζια”, μα τούτα εν δικά σας χούγια, γιατί διαμαρτυρείστε; Οξά για να μεν ΣΑΣ λαλούμεν τίποτις αύριο που εν να τρώτε με δέκα κουτάλια και είκοσι μασέλλες το φυσικό αέριο;  

Anef_Oriwn
Κυριακή 12/8/2012

14 σχόλια:

νεος είπε...

Με δύο λέξεις μπορούν να χαρακτηριστούν ο αντιδράσεις της αντιπολίτευσης φίλε άνεφ: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ.

Το "andros and his people" έχει αποδειχθεί πως αφορούσε πιέσεις (από τον ΝΙΚ-ΠΑΠ και το ΔΗΚΟ) για διορισμό συγκεκριμένου ατόμου.

Τα σημειώματα του πραγματικού Άντρου την άλλη φορά ήταν πραγματικά ανεπαίσθητα, τζιαι το πρόσφατο με τη λίστα των ποσοστών, ήταν απλά μια αποτύπωση της πραγματικότητας που κάθε άλλο παρά δείχνει την όποια "ακελοκρατία".

Το τελευταίο με τον Ιερωνυμίδη, τζιαι γω δεν έχω καταλάβει ακόμα με ποιο τρόπο μπορεί να χρεωθεί στη κυβέρνηση. Αν ελειτουργούσε αντιυπηρεσιακά ο τύπος, ας τα έβρει με την ΕΔΥ.

Στη περίπτωση τούτη όμως, εν άλλον που καίει την αντιπολίτευση: η πιθανή επιτυχία! Τζιαι με το Κατάρ τα ίδια εκάμναν, τζιαι τελικά φορτώνουν στη κυβέρνηση την αποτυχία.

Τα "σκάνδαλα" τελικά της κυβέρνησης εν τούτα;

Εμένα όμως με θλίβει πραγματικά το πόσο χαμηλά έχουν πέσει σύσσωμα τα ιδιωτικά ΜΜΕ, που εγίναν κανονικά φερέφωνα του Φούλλη τζιαι του Νικόλα, τζιαι φυσικά των συμφερόντων της πλουτοκρατίας τζιαι του βαθέως κράτους.

Δεν μπορείς πλέον να δεις,να ακούσεις ή αν διαβάσεις τίποτε που τούτους που να αποτυπώννει πραγματικότητες ή να υπερασπίζεται τα συμφέροντα είτε του δημοσίου, είτε του απλού ανθρώπου.

Γι αυτό τζιαι η ανάγκη για "εναλλακτική ενημέρωση¨, "δεύτερη ανάγνωση", ή τη δικής μας "γνώμη"...

Aceras Anthropophorum είπε...

ντουβέ εν το duvet γαλλιστί, έναν πάπλωμαν με φτερά της σσιήνας.

Καλά τζιαι μπόρεις τους ρε φίλε τζιαι πάεις να τους δεις τζιόλας. Λές τζαι ο Γαλανός ενδιαφέρεται να πάει πίσω το Βαρώσιν. Λές τζιαι ο Λιλλίκκας ενδιαφέρεται να πάει πίσω το Βαρώσιν. Λες τζιαι ο Αναστασιάδης άλλην έννοιαν έν είσιεν (ιδίως μέχρι το Φεβράρη 2013).

Όσον για τα ιμισς σκάνδαλα, έχουν πλάκαν τα δύο κείμενα που έβαλες. Άμαν ενδιαφέρεται η Κυβέρνηση να ξέρει με ποιόν έσιει να κάμει φακελλώννει το κόσμον η επαγρύπνηση, άμαν της ηφκεί ένας δημόσιος υπάλληλος (τζιαι όχι έναν πολιτικόν στέλεχος της αριστεράς) ύποπτος, φταίει τζιείνη γιατί δεν τον εκατασκόπευσεν αρκετά για να τον ανακαλύψει πριν τους δημοσιογράφους. Έχεται να ακούσετε ως τες εκλογές πόλικα, τζιαι καλήν υπομονήν να έσιετε.

Προς το παρόν όμως, παρόλον που δεν μπορεί κανένας να εγγυηθεί την αδρωπιάν του άλλου όποιος τζιαι να είναι, διότι δυστυχώς αλλάσσει, ιδίως άμαν καβαλλήσει το καλάμιν της εξουσίας, δεν ακούσαμεν καμιάν καταγγελίαν για πολιτικόν στέλεχος της αριστεράς να κάμει χιλλέν. Δεν είδαμεν κανέναν να πλουτίσει (εκτός που αν τα φυλάουν πουκάτω που τα μαουλούτζια τους).

Άτε, τζιαι καλή όρεξην να γράφεις.

Εισήγηση: αν έκαμνες τρεις αναρτήσεις θα ήταν καλλύττερη τζιαι η ανάγνωση, καλλύττερη τζιαι η συζήτηση. τωρά πόθθεν να αρκέψεις τζιαι πόθθεν να τελειώσεις να σχολιάζεις.

Γεννικόν σχόλιον πάντως: έσιεις καθαρήν ορθολογιστικήν σκέψην τζιαι κρίσην που θωρεί τζιαι τες μικροαποχρώσεις ώραν ώραν. Καλά κκίπορτ ώς τες εκλογές.

Woofis είπε...

Εν μας αφήννετε να αγιάσουμεν κουμπάρε Άνευ. "Διαρρηγνύεις" τζιαι συ τα ιμάτια σου για τον "ΔΗΣΥ, που επί της δεκαετούς διακυβέρνησης του τα σκάνδαλα ήταν σωρηδόν" διότι "εν δικά σας χούγια" ("δεξιά", "καπιταλιστικά", προφανώς τωρά πιον τζιαι "αριστερά" - "σοσιαλιστικά") αλλά κουβεντούαν για τους υπόλοιπους "δεξιούς" π.χ. το ΔΗΚΑ (Δημόσιον Καπαρέ - copyright Cyprus Critic) που επί της δικής του "δεκαετίας" (μόνον; - πότε έκοψεν έξω;) αν δεν είσιες ταυτότηταν του κόμματος τον πούλλον για οτιδήποτες, κρατικόν ή μη;

Άρα όπως διατείνεσαι ότι οι "επάρατοι δεξιοί" εν πρέπει να ομιλούν για τα δικά τους "χούγια" (παρά το ότι τα κάμνουν τζιαι "αριστεροί"), μεν γκρινιάζεις για το ότι "γνωστοί ΑΚΕΛο-αλλεργικοί της Δεξιάς άρπαξαν την ουρανοκατέβατη ευκαιρία για να χύσουν το αντιΑΚΕΛικό τους όξος και την αντι-αριστερή τους χολή" όταν τα δικά σου γραφόμενα όζουν "αντισυναγερμικής" (τζιαι μόνον) χολής...

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Θέλω να μου ονομάσεις έναν «πολιτικόν στέλεχος της αριστεράς [που] να κάμει χιλλέν» [που λαλεί τζι’ ο Aceras], τζι’ αν όντως υπάρχει να μη έχει πάει σπίτι του… Τζι’ άμα μου πεις έστω κι έναν, θα ΣΟΥ πω κι ΕΓΩ 10(!) της Δεξιάς! Ή μήπως είναι ο Μολέσκης, ο Ιερωνιμίδης, ya ο Παπασάββας Αριστεροί;
Πάντως εν ΕΣΕΙΣ του ΔΗΣΥ τζι’ ο Νίκαρος ΣΑΣ, που έχετε κοντοσυναχτεί εσχάτως του «ΔΗΚΑ (Δημόσιον Καπαρέ - copyright Cyprus Critic)»

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

Εγιώ εν τζι’ εν για τον Γαλανόν τον Πεζιναρη, τον Αναστασιάδη, ya τον Λιλλήκα που επήα στην εκδήλωση στη Δερύνεια, ούτε καν για τον Πρόεδρο! Εν για το Βαρώσι που επήα!

Φένκιου πάντως για τα καλά ΣΟΥ λόγια!

Woofis είπε...

ΔΕΝ μου τζιύζει προσωπικά η κριτική ΣΟΥ για το ΔΗΚΑ τζιαι το τι κάμνει ο Νίκαρος αδερφέ:

http://woofisarfkai.blogspot.com/2012/06/blog-post_19.html

ΔΕΝ θα μπω στη διαδικασίαν να "ονοματίσω", αν τζιαι όταν π.χ. ο Παπασάββας, εκπρόσωπος υποτίθεται της δικαστικής εξουσίας, εν φάτσα κάρτα σε κομματικές διεργασίες αλλά ΈΝΝΕΝ "πολιτικόν πρόσωπον", αλλά λαλεί ας πούμεν ο ACERAS:

"δεν ακούσαμεν καμιάν καταγγελίαν για πολιτικόν στέλεχος της αριστεράς να κάμει χιλλέν. Δεν είδαμεν κανέναν να πλουτίσει (εκτός που αν τα φυλάουν πουκάτω που τα μαουλούτζια τους).". Τζιαι ερωτώ εγώ ο αδαής: ο Σταύρος Ευαγόρου (φέρει πειν), εν "φτωχός";

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Προσωπικά ΔΕΝ γνωρίζω αν «ο Σταύρος Ευαγόρου (φέρει πειν), εν “φτωχός”» [το σωστό εν «φέρ’ ειπείν»], αλλά τι σημασία έχει αυτό; Τι κόλλημα κι’ αυτό ότι οι Αριστεροί ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνουν αιωνίως (πάμ)φτωshοι; Η πεμπτουσία του Σοσιαλισμού είναι η Ισότητα στο πλούτο [κι όχι στην φτώχεια]…
Τζιαι το ζήτημα που [τουλάχιστον] εγώ έθεσα ήταν “να μου ονομάσεις έστω κι έναν «πολιτικόν στέλεχος της αριστεράς που έχει κάμει χιλλέν», τζι’ αν όντως υπάρχει, τούτος δεν έχει πάει σπίτι του”, αλλά ΕΣΥ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Εκείνο που έχει σημασία, αγαπητέ Woofis, είναι αυτοί που είναι στελέχη της Αριστεράς [και μάλιστα ανώτατα] να ΜΗΝ προκαλούν με τυχόν χλιδάτο τρόπο ζωής…

Α, και παρεμπιπτόντως και οι Μαρξ και Ένγκελς ήταν πλούσιοι!

Το κείμενο σου για τον Αναστασιάδη και την τυχόν συνεργασία του με το ΔΗΚΑ θα το μελετήσω και θα εκφράσω εκεί ή/και εδώ τυχόν σχόλια μου…

νεος είπε...

Ο Σταύρος, επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω μέσω Σαλαμίνας, εν με τα δάνεια τζιαι ένα Golf άσπρο του 98 diesel.
Έβρετε κανένα άλλον για παράδειγμα...

arxiepiskopos είπε...

Ο αγώνας του Γαλανού για την Αμμόχωστο συνοψίζεται σε δυο... "επαναστατικές" ενέργειες:
1. Συλλογή υπογραφών από τους Αμμοχωστιανούς για επιστροφή στην Αμμόχωστο.
2. Μεγέθυνση του χάρτη της κατεχόμενης Αμμοχώστου από το Google Earth και τοποθέτηση σημαιούδων από τους πρόσφυγες Αμμοχωστιανούς στη θέση του σπιτιού τους,το οποίο τους στέρησαν τελεσίδικα το 2004 κάποιοι υπερπατριώτες Λιλλήκκες και λοιποί.

Ανώνυμος είπε...

Αξιζει να επανελθει καποιος για την κατασκευασμενη υστερια.
Το βασικο ερωτημα εν σε ποιο που τα 2 ακολουθα γεγονοτα κατευθυνεται η υστερια σαν μεθοδος λογοκρισιας:
1. Να καλυψει τες νεες αποκαλυψεις του σκανδαλου των τραπεζων;
Ηδη εμαθαμεν που τον νεο επικεφαλης της Λαικης οτι χρωστουν τζαι 4 δις σε επισφαλη δανεια. Τζαι υπαρχει ηδη θεμα με τα δανεια που εδωθηκαν χαριστικα σε προυχοντες τζαι παραγοντες που φυσικα θελουν να αλλαξει θεμα η συζητηση.
Αντι να συζητουμεν ποιων τυπων θα πληρουμεν τα δανεια σαν φορολογουμενοι,
συζητουμεν αν θα αφησουμεν να προχωρησει η κινεζικη επενδυση.
Εσιει το χιουμορ της η εικονα των Μμε μας οτι τζαι να πειτε.

Οποτε τωρα εφτασαμεν, τζαι με παραδοχη της Λαικης, στα το λιγοτερο 6 δισ;
Μια τραπεζα, η τραπεζα που κοφκει μισθο στον επικεφαλης της επιτροπης οικονομικων, θελει το λλιοτερο το ενα τριτο [6 στα 18 δισ] του εθνικου εισδηματος για να ξηλασπωσει.

Να ρωτησουμε ποιοι απο τους βουλευτες [συμπεριλαμανομενων των οικογενειων τους] που εγκριναν το νομοσχεδιο για την Λαικη,
εχουν προσωπικα ιδιωτικα συμφεροντα με την τραπεζα;
Ο Σαρρης τι εκαμεν που τα τοτε που ανελαβεν;
Ελαλεν οτι εν να τα εβρουν τα χρηματα που χρειαζονταν στες αρκες του χρονου. Υστερα αποκαλυφκεται οτι η τραπεζα εν γεματη κρυμενους σκελετους χρεων τζαι σκανδαλων.
Τζαι μερικοι μαχουνται να τον καλυψουν ακομα.
Η ο ιδιος εκαταντησε να καμνει κατινιο.
Η Λαικη εκαταντησε προβλημα πολλαπλων διαστασεων τζαι το να πουληθει ισως να εν η μονη λογικη λυση.

2. Οξα το αγχος εν το τηλεφωνημα Πουτιν-Χριστοφια τζαι οι προοπτικες διαπραγματευτικων ατου της κυπριακης πλευρας στις συζητησεις με την τροικα;

Ιδιαιτερα η ιστορια με τον Ιερωνυμιδη εισιεν το χιουμορ της με την ξαφνικη δηθεν ανακαλυψη των σχεσεων του ιερωνυμιδη με τον κινεζο επενδυτη,
την στιγμη που επιλεκτηκε να δημοσιοποιηθει [αγνοωντας την διαδικασια που επροηγηθηκεν τζαι το ρολο του υπουργου],
το πως τα δεδομενα της εν εφαρμοζουνται τζαι σε αλλους,
αλλα τζαι το ινταλως ξαφνικα μερικα ΜΜΕ εξηχασαν οτι ηταν τζηνα που εφωναζαν για "επιταχυνση" εναντια στον υπουργο.

Η υποκρισια: εν εξεραν οι βουλευτες που ειχαν παει τζαι πεκινο οτι ο ιερωνυμιδης ηταν πρεσβυς στην κινα τζαι οτι εισιεν εβρει τον κινεζο επενδυτη;
Τωρα τυχαια επροεκυψεν;
Εμαθεν την συμμετοχη της γυναικας του υπουργειο [διοτι εκαμνε την δουλεια του] τζαι ξαφνικα εγινε θεμα των ΜΜΕ.
Τζαι η ξανθη του Ρικ αλλο λλιον εν θα τον αφηνε να μιλησει τον Φλουρεντζου οταν επηεν να την αθθυμισει τι ελαλουσαν τα ΜΜΕ λλιον πριν.

Για να δουμε τες συγκριτικες ευαισθησιες:
Αν εν επιληψημο η γυναικα καποιου δημοσιου λειτουργου να συμμετεχει σε επιχειρηση που εσιει σχεσεις με το κρατος [τζαι παρα το οτι επαραιτηθηκεν απο οτι εθκιεβασα] τοτε τι γινεται με αξιωματουχους του δημοσιου [οπως οι βουλευτες λ.χ.] που εργοδοτουνται τζαι που εταιρειες που εχουν συμφεροντα που ζητηματα του Δημοσιου;
Ετον Νικολα Παπαδοπουλο που εν κομβικο τζαι αποκαλυπτικο σημειο για ουλλην την πολιτικη ελιτ.

Ηδη ετεθηκεν θεμα αν δηλωνει τα εισοδηματα του που τες αγωγες της Λαικης.

Πληρωνεται που το δημοσιο σαν βουλευτης τζαι εν τζαι δικηγορος της τραπεζας, της λαικης, που εσιει τα σιηροτερα προβληματα τζαι θελει να την σωσουν τα χρηματα των φορολογουμενων.
Κρινει υποτιθεται την εταιρεια που τον εργοδοτει.
Συγκρινεται η υποθεση Ιερωνυμιδη που εφερεν επενδυσεις στο κατω κατω, με ετσι περιπτωση καποιου που εξυπηρετα το ιδιωτικο του συμφερον τοσο κραυγαλεα;

Ποσα πιανει ο Παπαδοπουλος;
Ουτε η γυναικα του ειναι στην θεση του διπλοθεσιτη ουτε ο ανηψιος του. Εν τζηνος.
Τζαι τα ΜΜΕ παιζουν πελλον - βολικα.
Εν τζαι θεμα τι επιτρεπει τζαι τι λογοκρινει η τραπεζιτικη διαφημιση σαν σχολιο - τζαι σαν εμφαση.

Ο πιο γραφικος ηταν ο φιλελευθερος.
Μεχρι πριν λλιες μερες εκαμνε κριτικη στην κυβερνηση γιατι εν επροχωραν η επενδυση στο αεροδρομιο
με τους κινεζους.

Ανώνυμος είπε...

Ο στοχος ηταν ο Φλουρεντζου.
Τζαι η "κυβερνηση".
Τζαι τα ιδια ελαλουσεν τζαι μια συγκεντρωση βουλευτων της περιοχης.
Μαλιστα αθθυμουμαι τζαι την προβολη της δηλωσης του Κουλια που εδιαμαρτυρετουν γιατι το υπουργειο εσυμπεριφερετουν παντες τζαι εν εθελαν την επενδυση.
Τουτοι συμπεριφερονται παντες τζαι εν η "γκεσταπο" ειπεν ο Κουλιας για την επιμονη του υπουργειου σε διευκρινησεις.
Τζαι αμα με τες διευκρινησεις εκοντεφκεν να τελειωσει η διαδικασια τζαι εβρεθηκεν κατι που θα εμπορεν να προβληματικο [αρα καλα εκαμεν ο υπουργος]
ξαφνικα ο πολιτης αθθυμηθηκεν οτι.. φταιει το "προεδρικο".
Καλα ρε λεβεντες που καταπινετε την καμηλα, ενεν το προεδρικο που εδιορισεν τον Φλουρεντζου για να επιληφθει της διαδικασιας;

Εν οπως την φαση πριν λλιους μηνες που εφκηκεν ο πολιτης με πρωτοσελιδο "το προεδρικο σβηνει λαπορτα" με μια φωτο του χριστοφια τζαι μια μιτσιαν κατω κατω του θεμιστοκελους.
Εν εμπορεν ο πολιτης να μαθει οτι εν ο γ. εισαγγελεας που εσβηνε, τζαι οτι ο κυριος ενοχος ηταν βουλευτης του κομματος του πολιτη - του δησυ.
Εν το εγκρινε ο Αναστασιαδης τον θεμιστοκλεους για να εν υποψηφιος;
Αρα..
Γαργαρα..

Ετολμησεν να βαλει ο "πολιτης" πρωτοσελιδο για το σκανδαλο του Ν. Παπαδοπουλου;
Για ενα, εστω, φοροφυγα;
Η εστω μια μιτσια αναφορα στο σκανδαλο των τραπεζων;
Οξα για τα συμφεροντα του Α. Νεοφυτου σε σχεση με την μη φορολογηση της ακινητης περιουσιας;

Ο φιλελευθερος, που την αλλη, εξηχασεν αμεσως τι εγραφεν πριν, τζαι αρκεψεν την κασετα "φταιει η κυβερνηση".
Τζαι υστερα η Ταραμουντα αποραν πως θα φερνουν ξενες επενδυσεις, οι δημοσιοι υπαλληλοι, με ετσι συμπεριφορα;
Δηλαδη κατασκευαζεις υστερια τζαι υστερα φταιουν οι αλλοι;
Δε την συνεπεια της εφημεριδας σου κυρια μου..

Παντως αξιζει τζαι ενα αλλο θεμα διρευνηση - γιατι η υποκρισια οσων που την μια γλειφουν τον Σιακολα τζαι που την αλλη κατηγορουν εισηγησεις του, εν ενδιαφερουσα.
Καλα ο Σιακολας, λοιπον, που εισηγηθηκεν τουτην την επενδυση, φταιει;
Εξερεν;

Προφανως το καρκασιαλικι εσιει σαν στοχο αλλα.

Τζαι φυσικα το ερωτημα ενι αν μερικοι οντως καταλαβουν την αναγκη επενδυσεων που πηγες κεφαλαιου οπως η Κινα τζαι τα ταμεια της.
Τζαι αν καταλαβουν, εχουν την ικανοτητα να αντιληφθουν οτι τα λεφτα ηταν να τα επενδυσουν οι κινεζοι οϊ το δημοσιο, τζαι οτι ετσι επενδυσεις εν γινονται τυχαια,
οπως προφανως ενεν τυχαιος τζαι ο τυπος που μπορει να πεισει κινεζικα κεφαλαια [με κρατικη εγκριση] να επενδυθουν;

Το οτι τα ΜΜΕ λειτουργουν σαν επιχειρησεις εν γεγονος τζαι εχουν τζαι χαζιν μερικοι δημοσιογραφοι αμα περνουν τζαι ποζαν για να κρινουν.
Εσιει χαζιν να γραφεις οτι σου επιτρεπουν, τζαι να μπαινει πρωτοσελιδο οτι συμφερει σε μερικους, τζαι να καμωνεται καποιος οτι "εκφραζει αποψη".
Μια ελαχιστην συγκριση θα ηταν αποκαλυπτικη.
Για τον χρονο τζαι τις αποκαλυψεις.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος που τα προεκλογικα, νομιζω το σκηνικο μπορει να εσιει τζαι αλλο 1-2 διαστασεις.
Μπορει καποιοι να θελουν μιζες τζαι να ενοχληθηκαν γιατι εμειναν εξω. Ετσι τζαι αλλοιως ο Αβερωφ παντα δινει την αισθηση οτι το ζητημα για τον ιδιο ειναι "ποσα" θα παρει σαν ατομο.
Υστερα μπορει το προβλημα να ηταν οτι ο κινεζος επενδυτης εν ελαδωσεν δικηγορικα γραφεια - με το να περιοριστει στη σχεση του με τον ιερωνυμιδη.

Μια αλλη διασταση μπορει να εν τζαι κανενας εσωτερικος καφκας σε κανενα κομμα - οπως το δηκο;
Ηταν απολαυστικος η αντιφαση του κεννεβεζου αμα εφκηκεν να καμει κριτικη. Καλα ρε κοπελλιν, την αδελφουλα σου γιατι την πληρωνει το δημοσιο τοσα λεφτα για να λαλει τα νεα;
Γιατι ενδιαφερεται κανενας για τα φρυθκια της, οξα γιατι ηταν συγγενισα του Τασσου τζαι αδελφουλα σου;

Θα δουμεν τζαι αν η υστερια ηταν απλα για το ατομο η αν ο στοχος εν οντως συνειδητος για να υπονομευτει η επενδυση.
Παντως επροσεξα οτι ενω ακομα τζαι το ρικ επιαξεν με την υστερια την πρωτη ημερα που το επαρακολουθησα, το σιγμα σαν να επηεν να το βαλει σε πλαισιο - τουλαχιστον σε σχεση με την επενδυση.

Π.

Ανώνυμος είπε...

Ανευ ο χιλλές εν ο χρηματισμός ή κατά το απλούστερον οι μίζες;

Αν είναι τότε έχω κάτι να σου πω μέσα στον φτίν, τζιαι σένα τζιαι του Ασέρα .-)))

ιων σκεπτικός

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο ανώνυμος Π.

Να κλάσει καμήλα στον Πεντάκωμον εννα βουρήσουν ούλλοι με τα μαρκούτζια να τον αρπάξουν. Τωρά με τες τράπεζες εκατάπιαν την γλώσσαν τους. Βοηθά τους τζιαι το ..... λαϊν. Χτρα παρθένον τζια ενισχυμένον.

Εμαθα τζιαι κάτι άλλον. Οτι ο Υπουργός Υγείας εζήτησεν οι υπερωρίες των αγγειογράφων να είναι 1 προς 4. Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε, άλλά ο Μαλάς το πέρασε από την βουλή.

Κάποιος που ξέρει να μας ενημερώσει τζιαι μας ρε παιθκιά. Υπερωρίες μία προς 4 εν μέσω κρίσης;

Η βουλή ενέκρινεν το χωρίς να πάρει χαπάριν;