Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανάρτηση 101/2012 –εκατόν συν μια!!! [πολιτικολογική, βασικά Αναστασιαδική, Ιων-ική και εξ αναδημοσιεύσεως] - Όταν ο/η σχολιογράφος “Ιων Σκεπτικός” τα λέει ορθά, κοφτά τζιαι ξικούτσουλλα για τον Αναστασιάδη…


Προλεγόμενα
Παίδες και κορασίδες,
Αρκετά λουφάραμε, αρκετά τραγουδήσαμε υμνώντας εν φωναίς και οργάνοις τον Έρωτα, ας επιστρέψουμε και στην καθημερινότητα [για να μην λένε και μερικοί ότι «είμαι μόνο μουσική και κραιπάλη»]  κι ας πολιτικολογήσουμε και λίγο… Δεν ΣΑΣ έλειψε;  
************************
Εισαγωγικά
Σήμερα θα δανειστώ [και θα αναδημοσιεύσω εδώ] μεγάλο μέρος ενός σχολίου από τη συζήτηση που έγινε στην ανάρτηση του Strovolioti με τίτλο “Προεδρικές εκλογές 2013 – τέταρτη ανάρτηση: Ποια η χρησιμότητα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη;”

Το σχόλιο ανήκει στον επισκέπτη του Blog Ιωνάν τον Σκεπτικό και σ’ αυτό ο/η σχολιογράφος καταπιάνεται με την αντιφατική πολιτική και τη «διγλωσσία» του ΔΗΣΥ και του Μέγα Αρχηγού του, τού Αναστασιάδη και τις μεταλλάξεις του τελευταίου …

************************
Το καίριο σχόλιο του/της Ιων…  
Γράφει λοιπόν, ο/η Ιων:

{Οι επιχωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου, όπως και οι αριθμήσεις εντός του κειμένου. Οι αριθμοί παραπέμπουν σε σχόλια και παρατηρήσεις δικές μου στο τέλος}…
«… Εδεκ, οικοκότες, ευρωκότες και λοιπά πετεινάρια με ή χωρίς ράσα, κάτω ή δίπλα από ράσα, ζουν από το αίμα της τραγωδίας της Κύπρου, προεξάρχοντος φυσικά του ΔΗΚΟ. Με λυμένο το Κυπριακό τα κομματίδια θα στερηθούν το γάλα του στείρου εθνικισμού και δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Γράφει ο Στρόβολιώτης:
-Δεν ανήκω στον ΔΗΣΥ, και η πίστη και θαυμασμός προς τον Νίκο Αναστασιάδη πηγάζει από τη στάση του στις δύσκολες ώρες του Κυπριακού, το πρώτο μισό της περασμένης δεκαετίας. Μια στάση τολμηρή, η πιο τολμηρή Κυπρίου πολιτικού εν ζωή, μια στάση που ερχόταν σε αντίθεση με θεμελιώδη πολιτικά και παραδοσιακά χαρακτηριστικά του χώρου του Νίκου Αναστασιάδη. Και όμως ο πολιτικός εκείνος άνδρας πήρε ρίσκα, βρέθηκε σε αντιπαράθεση με το ρεύμα, και κέρδισε την εκτίμηση μου ως του πιο προοδευτικού πολιτικού κάτω από εκείνες τις συνθήκες…..
Στροβ, αντιπολιτευόμενε, φίλε Μιχάλη [σημ. Ιστολόγου: αναφέρεται στον Μιχάλη Ταπακκουδη] και λοιποί που βλέπετε τον Αναστασιάδη, είτε ως μάννα εξ ουρανού(1), είτε ως λύση ανάγκης, μετά που τα εθαλάσσωσεν ο Χριστόφιας(2) και δικαιολογείτε κάθε ιερή ή ανίερη συνεργασία για να αναλάβει την εξουσία.
Θαυμάζεις Στροβ τον άνδρα για την στάση του στις δύσκολες ώρες του κυπριακού και εννοείς φυσικά το 2004 και το σχέδιο Αναν. Αν η τολμηρότητα του ανδρός και η προοδευτικότητά του συνοδευόταν και με ταύτιση λόγων και έργων ίσως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να ήταν διαφορετικό. Αν η προετοιμασία του σχεδίου Ανάν από την κυβέρνηση Κληρίδη συνοδευόταν και από σοβαρή ενημέρωση του κόσμου για τα τεκταινόμενα δεν θα φτάναμε 38 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή με άλυτο το κυπριακό.
Πίσω από κλειστές πόρτες έκτιζαν το σχέδιο Ανάν, αλλά στα μνημόσυνα, τες εθνικές επετείους και κάθε ευκαιρεία επερίσσευαν οι πατριωτικοί πύρινοι λόγοι. Την πατρίδαν ουκ ελάττω παραδώσω, ΌΟΟλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, απεμπολήσαμεν τες τρισκαράτες ιδέες Γκάλι για να κατεβεί ο Βασιλείου από το τρένο, S300, αεροπορική βάση κοκ. Κάθε λίγο έσκαζε και μια βόμβα που άφηναν με τρόπο, λ.χ. για νέο εθνικό ύμνο κλπ που το μόνο που κατάφερναν ήταν να οξύνουν τα πνεύματα και να κάμνουν τους ελληνοκύπριους πιο εθνικιστές. Ούτε ο κ. Αναστασιάδης, ούτε το κόμμα του, κατέβηκαν στον συναγερμικό κόσμο να εξηγήσουν, να μιλήσουν και να πουν τες πικρές αλήθειες που στοιχειώνουν το κυπριακό πρόβλημα. Να πουν στο κάτω κάτω ότι είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε με τους Τουρκοκύπριους και ας μην τους θεωρούν αδέλφια” μας, (εγώ θεωρώ αδέλφια μου όλους τους ανθρώπους του πλανήτη) να πούν ότι και αυτοί υπόφεραν και υποφέρουν από τον εθνικισμό, να αποφασίσουμε επιτέλους ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε τούτον τον γερημόροτσον, ότι η Κύπρος είναι πατρίδα για όλους τους κατοίκους της και δεν ανήκει ούτε σε μητέρα ούτε σε μητρυιά, να παραδεκτούμε τα λάθη μας, να κοιτάξουμε μπροστά να δώσουμε για να πάρουμε. Να θάψουμε το μίσος και τη μισαλλοδοξία, να δώσουμε νερό στην ειρήνη και στο μέλλον των παιδιών μας.
Η διγλωσσία του Δησυ για να κρατεί όλα τα σχοινιά των διαφόρων φατριών του Συναγερμού είχε ολέθρια αποτελέσματα για την λύση του κυπριακού. Τωρά το πουλλίν επέτασεν. Και ώσπου περνούν τα χρόνια τσιμεντώνεται η διχοτόμηση. Οι κουφάες που ανάγιωννεν τόσα χρόνια θα μας φάσιν αν τολμήσει να φέρει σχέδιο λύσης του κυπριακού. Οποιασδήποτε λύσης. Είπαμεν. Κάποιοι ζούν και αναπνέουν από το κουφάρι της Κύπρου. Είπαμεν. Παρά να την μοιραστούμεν καλλύττερα να την μοιράσουμεν.»

**************************
Σχόλια και παρατηρήσεις ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:

1. Να σημειώσω [και για να προλάβω και τυχόν καλοθελητές] ότι ο/η Ιων ΔΕΝ είναι ΑΚΕΛικός/ή, όπως συνεπάγεται και μέσα από τα γραφόμενα του/της.

2. Ν’ αγιάσει το στόμα ΣΟΥ [και το πληκτρολόγιο ΣΟΥ] Ιων! Αν όλ’ αυτά τα ‘λεγα εγώ, αμέσως θα με ρίχνανε στο πυρ το εξώτερο ως «δογματικό»  και «κολλημένο»!

3. (1)«ως μάννα εξ ουρανού» - και ποιος θα παιξει τον ρόλο των ορτυκιών;

4. (2)«μετά που τα εθαλάσσωσεν ο Χριστόφιας» - Ιων, καλό θα ήταν να ΜΑΣ έλεγες κι αν είναι δυνατόν να ΜΑΣ το ανέλυες κιόλας, που και πως τα «εθαλάσσωσεν ο Χριστόφιας» 

Anef_Oriwn
[αντιγράφων και εν μέρει σχολιάζων]
Πέμπτη 23/8/2012

18 σχόλια:

zep είπε...

Πως μπορει ενας υπερμαχος του καπιταλισμου, της εκμεταλλευσης, των πολεμων, της ανισοτητας τζιαι της δυστυχιας να εσιει αποψη για οτιδηποτε που να διορθωνει τα αποτελεσματα των πιο πανω?

Πως μπορει καποιος που η κοσμοθεωρηση του δεχεται τα πιο πανω ως κατι "φυσικο" να φερει οτιδηποτε θετικο σε τουντον κοσμο?

Τουτο ισχυει τζιαι για τον στροβολιωτη (και τους υπολοιπους στο μπλογκ του που εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου τζιαι νομιζουν οτι εχουν τζιαι αλλα ιδανικα εκτος που την ιδιοτελεια) αλλα τζιαι για τον χαμουλιο.

Καλα μας τα ειπεν ο/η παρεας πουπανω (το σημειο 2 εν μας το εξηγησε αλλα τελοσπαντων) αλλα εντζιαι να κολλησει τιποτε. Δεν υπαρχει θεραπεια για τουντους εγκεφαλους.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Έναν κραώ που δαμέ για το πόσοι ζιουν τζι΄αναπνέουν που το κουφάριν του ρότσου. Που τζιαμέ τζιαι τζιει, εν ηχρειάζεται κανέναν άλλον σχόλιον

Woofis είπε...

Γειά σου ρε zep με τα ωραία σου. Ώστε "καλά τα είπεν" ως τζιαμέ που εν για τους "άλλους". Ε, εν τα ανέλυσεν για τον πρόεδρον, αφού ήταν για άλλον η ανάρτηση. Τώρα να δούμεν ήνταμπου να μας πει, αν δει την ανάρτηση του Άνευ. Τζιαι είμαι σίουρος είσαστεν καλοί για λλόου του. Που να τεκμηριώσει έτσι "σημεία", που να έβρει πάτημαν...
Α, τζιαι κάτι περί "ιδιοτέλειας" που έναν "αθεράπευτον εγκέφαλον". Σόρρυ που εν στα αγγλικά αλλά αξίζει ένα βλέφαρον:

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_egoism

Woofis είπε...

Φίλτατε Άνευ, επειδή λόγω πλήθους σχολίων μάλλον εν είδες κάτι που σε ερώτησα ποτζιεί στου Στροβ, θα το επαναλάβω, σε αντιπαραβολήν με το τι είσιες πει εσύ κάποιαν στιγμήν στην ίδιαν κουβένταν:

ΑΝΕΥ: "Όμως «η βασική μας διαφορά ρε φίλε», ΔΕΝ είναι αυτό που ΕΣΥ λες, αλλά το ότι ΕΜΕΙΣ δεν στεκόμαστε τόσο στα πρόσωπα, αλλά στα προγράμματα τους και ποιους [ποιες κοινωνικές ομάδες και τάξεις] εξυπηρετούν αυτά.....Δεν είναι απλά μανιχαϊστικό το ζήτημα [δηλ. “καλών” και “κακών”] όπως συχνά υποβάλλετε με τη θέση ότι σ’ όλους τους πολιτικούς/κομματικούς χώρους υπάρχουν καλοί άνθρωποι και καλοί πολιτικοί. Το καίριο ζήτημα είναι ποιους τα συμφέροντα εξυπηρετούν, πέραν από τα δικά τους… "

Τζιαι η ερώτηση μου:

"Μα ναι ρε παιδί μου, εν ξεκάθαρον καλό γιατί υποστηρίξετε ως παράταξην τον Τάσσον Παπαδόπουλον. Έννεν επειδή ήταν¨”καλός πολιτικός” αλλά λόγω “του προγράμματος του και ποιους [ποιες κοινωνικές ομάδες και τάξεις] εξυπηρετούσεν” ως πρόσωπον.
Άρα επειδή εγώ προσωπικά δυσκολεύκουμαι να έβρω ιδιαίτερες διαφορές σε έναν “Παπαδοπουλλικόν” που έναν “Αναστασιαδικόν” πρόγραμμαν, καθώς τζιαι στα “συμφέροντα” που οι συγκεκριμμένοι θκιό “εξυπηρετούν” (ή εξυπηρετήσαν), να αναμένουμεν ότι ΔΕΝ θα σταθείτε προκατειλημμένα στο “πρόσωπον” του Αναστασιάδη όταν έρτει η ώρα της κάλπης;"

Woofis είπε...

Α, τζιαι ένα άλλον σχόλιον (του "Ομφαλοσκόπου") στην εν λόγω ανάρτησην του Στροβ που τουλάχιστον εν μέρει απαντά στο σχόλιον του Ίωνα:

"Στροβολιώτη, συμφωνώ με τις απόψεις σου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο Κυπριακό, στην οικονομία, γενικώς συμφωνώ. Όμως καμιά φορά χάνεις λίγο την επαφή με την πραγματικότητα. Ναι, τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσε ο Αναστασιάδης (ή κάποιος άλλος) να κατεβεί με καθαρή πλατφόρμα και να μην χρειάζεται να εξαρτάται από τους συμφεροντολόγους του ΔΗΚΟ ή από κανένα άλλο. Όμως έτσι δεν βγαίνεις πρόεδρος. Κοίτα τι έπαθε ο Κασουλίδης πριν 5 χρόνια. Έκαμε μια καλή προεκλογική εκστρατεία χωρίς εξαρτήσεις και στο τέλος αναγκάστηκε κι αυτός να παίζει με τον ΑΚΕΛ και τον Αρχιεπίσκοπο. Και το ΔΗΚΟ πήγε με το ΑΚΕΛ και όλοι βλέπουμε το αποτέλεσμα.
Είμαι οπαδός της λύσης όπως κι εσύ. Όμως πρέπει να αντιλφθούμε ότι χωρίς το ΔΗΚΟ λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 20-22% σε ένα δημοψήφισμα. Το ΑΚΕΛ ίσως δώσει 26-28%. Βάλε ακόμα λίγους κουτσόφτερους, μπορεί να βγούν 50%, μπορεί όχι. Σίγουρα όχι αρκετοί για μια καθαρή θετική ψήφο. Άσε που – όπως μάθαμε το 2004 και εμπεδώσαμε στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια – δεν υπάρχει περίπτωηση το ΑΚΕΛ να στηρίξει λύση που να μην υποστηρίζεται από τουλάχιστο μια άλλη δύναμη εκτός του ΔΗΣΥ. Συμπέρασμα: χωρίς το ΔΗΚΟ δεν υπάρχει λύση. Και παρά να τους έχεις στην αντιπολίτευση να σε κράζουν, ή να έρχει τη δεύτερη Κυριακή να τους πουλάς τη ψυχή σου για τις ψήφους τους, καλύτερα να δεσμευτείς από τώρα σε ένα κοινό πρόγραμμα. Καθαρές δουλειές. Πιστεύω είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ο χρόνος θα δείξει.

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Κατ’ αρχάς ΔΕΝ κατάλαβα γιατί περιφέρεσαι τα διάφορα blogs και [ΜΟΥ] βάζεις το ίδιο ερώτημα… [Πέραν από του Strovolioti, το ‘βαλες και στου Νέου - link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2012/08/blog-post_23.html?showComment=1345751698471#c7457180144740071385]! Τόσο κομβική και σημαντική θεωρείς την απάντηση μου, ή ένιωσες θιγμένος που δεν του/ΣΟΥ έδωσα τη δέουσα σημασία; Απάντηση επί της ουσίας θα ΣΟΥ δώσω αύριο, γιατί απόψε μετά από μια κραιπάλη με ούζα και μεζεκλίκκια δεν είμαι και τόσο σε θέση για σοβαράς συζητήσεις. Το αίμα κατέβηκε στο στομάχι μου κι έμεινε ο εγκέφαλος μου χωρίς πολλές δυνάμεις… Πάντως ενδιαφέρον θα είναι να συγκρίνουμε κάποια στιγμή το «[τότε] “Παπαδοπουλλικόν” … [με]… έναν [σημερινό] “Αναστασιαδικόν” πρόγραμμαν»
Ααα, τζιαι πριν ιξιχάσω, τότε το 2003 εχρησιμοποιήσαμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Στόχος μας ήταν να κατεβάσουμε τον Κληρίδη και τον “Συναγερμό” που την Προεδρία και δεν υπήρχε άλλος τρόπος! Τζι’ άμα ήγγικεν η ώρα, εκλωτσήσαμε τζιαι τον Τάσσον! [Είναι και αυτή μια άποψη… Πιο πολλές αύριο… Πάντως έτσι πληροφοριακά θα σε ενημερωσω ότι τότε εγιώ εν με τα στανιό μου που τον εψήφισαˑ τζι’ οι ενδοιασμοί τζι’ οι εντάσεις τζι’ αντιρρήσεις μου δεν είχαν να κάμουν και τόσο με το κυπριακό, αλλά με το αντιΑΚΕΛικό του παρελθόν και με το ότι εκπροσωπούσε το μεγάλο κεφάλαιο στην Κύπρο]…

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρε ούστ από δω!

Να πάρει ευχή να πάρει. Ακούς εκεί τον προδότη να λέει τον Αδόλφο δίγλωσσο και χαμαιλέοντα!
Τσεκούρι και φωτιά θα ρίξει ο Αδόλφος να σας κάψει.

Μετά το Ζιβάνα του ΔΗΣΥ, παίρνει σειρά για την προεδρία ο Ουίσκας του Δησυ.
Με πρόεδρο τον Αδόλφο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μείωση των φόρων επί των αλκοολούχων ποτών και θα την κάνουν ματσίν με τις επιχορηγήσεις οι ΑΑ.Χι χι χι χι !

Woofis είπε...

Κοίτα φίλε, αν είσιες πιει ούζα δικαιολογείσαι, πολλά "ανοικτή" η απάντηση σου.
Εννά επισημάνω το σημείο σου:

"Στόχος μας ήταν να κατεβάσουμε τον Κληρίδη και τον “Συναγερμό” που την Προεδρία και δεν υπήρχε άλλος τρόπος!". Σωωωπα! Ελείψαν σας οι υποψήφιοι γιατί; Απλά ήταν "πολλά τα λεφτά Άρη" (που εχρησιμοποίησες πρόσφατα κάπου).

Δε ήντα ωραία που τα λαλεί ο "εμπαθής" Δρουσιώτης δαμέ:

http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=5044&-V=parties

Βασικά συμφωνεί σε τζιείνον που είπες ("Στόχος μας ήταν να κατεβάσουμε τον Κληρίδη και τον “Συναγερμό” που την Προεδρία) αλλά όσον για το ποιος εχρησιμοποίησεν ποιον, πραγματικά έσιει πολλύν χάζιν τζιαι ενδιαφέρον η ανάλυση του. Ειδικά το 2003 ο Τάσσος έκατσεν μας την ούλλους, ένας άθρωπος του 2-3% να χρησιμοποιεί τους πάντες τζιαι να περνά εθνικιστικήν γραμμήν ακόμα τζιαι όταν ο ΔΗΣΥ "άλλαξεν". Ήθελα πραγματικά έναν εναλλακτικόν σύμπαν όπου ο Κάρογιαν έν θα έχαννεν την προεδρίαν της βουλής λόγω Καυλία, ήντα τροπάρκα ήταν να λαλείτε για το ΔΗΚΟ.
Γεννικώς φίλε, μπορεί να εν πραγματικά κατάπτυστος ο ευτελισμός των θέσεων του Νίκαρου (αν τζια τωρά μιλά εκ θέσεως ισχύος πλέον) για να προσεταιριστεί το ΔΗΚΟ, αλλά φίλε με την προϊστορίαν σας, ειδικά της τελευταίας εννιαετίας, εν πρέπει να μιλάτε, εν αντροπή τα γέρημα...

Ανώνυμος είπε...

stelios papalangi

τζι αν κληριδής τζαι ο νίκος δεν επαέναν στα μνημόσυνα.
Τζι αν επροετοιμάζαν το κόσμο για τζίηνα που εδιαπραγματεύκουνταν.
Τζαι αν τζίηνοι που δεν επαέναν μνημόσυνα, τζαι επροετοιμάζαν το κόσμο ελέαν το ναι.
Τζαι αν δεν εκάμναν προεκλογική με σύνθήματα ότι ο κληριδής εν ενδοτικός.
τζαι αν δεν εφκάλαμεν το τάσσο.
τζαι αν εστηρίζαμεν την τκ εξέγερση....


Τζαι ύστερα φταίουν μας "οι αποριπτικοί"

Anef_Oriwn είπε...

Steliε Papalangi,

Έτσι απλά να [ΣΟΥ] πω ότι η ιστορία ΔΕΝ εξελίσσεται με βάση τα «αν», είτε τα “δικά σου”, είτε τα “δικά τους”! Γι’ αυτό ολοκλήρωσε του συλλογισμούς σου και κατάθεσε τεκμηριωμένα την όποια άποψη έχεις…
Όμως κατά τη δικιά μου ταπεινή σκέψη τα όποια γεγονότα και εξελίξεις δεν επισυμβαίνουν τυχαία ή ουρανοκατέβατα [έκτος από τους σεισμούς, αλλά κι αυτοί λαμβάνουν χώρα σχεδόν πάντοτε σε συγκεκριμένες περιοχές]… Πάντοτε υπάρχει μια υλική πραγματικότητα [που λαλεί τζι’ Λινός], που λίγο πολύ καθορίζει των ρουν των εξελίξεων… Απλώς προβληματίσου για λίγο αν πραγματικά θα μπορούσαν ο «κληριδής τζαι ο νίκος … [να μεν] επαέναν στα μνημόσυνα» ή αν θα μπορούσαν να «… επροετοιμάζαν το κόσμο για τζίηνα που εδιαπραγματεύκουνταν»… Τούτα δεν αποτελούν πάγιες πολιτικές πρακτικές της κυπριακής Δεξιάς;

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Επανέρχομαι στο θέμα που άνοιξες τις προάλλες με το «[τότε] “Παπαδοπουλλικόν” … [και]… έναν [σημερινό] “Αναστασιαδικόν” πρόγραμμαν» [με ΔΗΚΟϊκές ενέσεις] και στο ζήτημα της υποστήριξης [από το ΑΚΕΛ] του Τάσσου Παπαδόπουλου για την προεδρία στις εκλογές του 2003…
Να διευκρινίσω,
- πρώτον, ότι όσα είπα προψές, μετά την ουζοκατάνυξη, ισχύουν, και

- δεύτερον, όταν συζητάμε οι δυο μας είναι προτιμότερο και πιο παραγωγικό να καταπιανόμαστε με τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις κι απόψεις, δηλ. με τι λέμε οι δύο μας [κι όχι άλλοι τρίτοι], ή/και με το πώς είτε ο ένας είτε, ο άλλος [από τους ΔΥΟ μας] ερμηνεύει ή εξηγεί κάποια πράγματα [κι όχι όπως τα ερμηνεύουν τρίτοι]. Λόγου χάριν, δεν βλέπω τη χρησιμότητα ή πως γίνεται παραγωγική η συζήτηση μας, όταν μου απαντάς παραπέμποντας με σε άρθρα του Δρουσιώτη… Αυτήν την παραπομπή, ή θα την αγνοήσω, ή θα σου πω ότι ο Δρουσιώτης [σε όλα τα πονήματα του εδώ και κάποια χρόνια] ελαύνεται από μιαν αρρωστημένη εμπάθεια για τον Χριστόφια. Άσε που η προφητική του τοποθέτηση για «15ετές πρόγραμμα συνεργασίας ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ», αποδείχτηκε μεγάλης ασυναρτησία το ανάγνωσμα…

Και πάμε παρακάτω, αλλά με τρόπο διαλεκτικό, κι όχι αφοριστικά και πικκαρισμένα γιατί ΣΟΥ θίγουμε τον Νικαρο ΣΑΣ…
1. Όπως είπα πολλές φορές η ιστορία ΔΕΝ αποτελείται από ξεκομμένα γεγονότα που επισυμβαίνουν όλως αιφνιδίως και ανεξαρτήτως των συγκεκριμένων πολιτικοκοινωνικών συνθηκών. Οι διαφορές ιστορικές εξελίξεις είναι κύρια αποτελέσαμε των τοπικών, αλλά και ευρύτερων κοινωνικο-ταξικών αντιπαλοτήτων κι αντιπαραθέσεων. Κι ο Κουλίας [ή «Καυλίας», όπως τον λαλείς] αποτελεί (απο)παίδι της έξαρσης του εθνικισμού, του ρατσισμού και του αντιΑΚΕΛισμού στην Κύπρο προεξάρχοντος του μεγάλου κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο σκοπός [η εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας] αγιάζει τα μέσα. Γι’ αυτό και τα αν στην ιστορία μέσα από τοποθετήσεις του στυλ «Ήθελα πραγματικά έναν εναλλακτικόν σύμπαν όπου ο Κάρογιαν έν θα έχαννεν την προεδρίαν της βουλής λόγω Καυλία, ήντα τροπάρκα ήταν να λαλείτε για το ΔΗΚΟ», ΔΕΝ έχουν καμιά ισχύ. Που ξέρεις ρε φωστήρα Woofis, τι εξελίξεις θα τροχοδρομούνταν στο ΔΗΚΟ ή και στον ΔΗΣΥ σε περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης;

2. Κάπου διερωτάσαι αν μας «έλειψαν οι υποψήφιοι» [και γι’ αυτό υποστηρίξαμε τον Τασσο Παπαδόπουλο]… Εγώ θα αντιστρέψω οε ερώτημα και θα ρωτήσω ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν στη θέση του Τ. Παπαδόπουλου και να έχει βάσιμες πιθανότητες να εκλεγεί στην Προεδρία. [Είπαμε πως «στόχος μας ήταν να κατεβάσουμε τον Κληρίδη και τον “Συναγερμό” που την Προεδρία…». Κι αυτό το επιδιώκαμε όχι γιατί [ως Αριστερά] δεν μας άρεσε η (αshημό)φατσα του Κληρίδη, αλλά για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους… Εκτός κι αν πιστεύεις ότι για το ΑΚΕΛ τζιαι τους Αριστερούς θα ήταν καλό να παραμείνει ο Κληρίδης στην Προεδρία [για εκείνους τους περιλάλητους ακόμα 16 μήνες]…

3. Όμως τι σήμαινε για την Αριστερά επανεκλογή και παραμονή Κληρίδη στην Προεδρία; Περεταίρω άλωση της κρατικής μηχανής από τον “Συναγερμό”, συζητήσεις για το κυπριακό στα “δυτικά σαλόνια” και πίσω από «κλειστές πόρτες [ο/η Ιων σωστά λέει «η προετοιμασία του σχεδίου Ανάν από την κυβέρνηση Κληρίδη [ΔΕΝ] συνοδευόταν και από σοβαρή ενημέρωση του κόσμου για τα τεκταινόμενα…»], ενώ ο εθνικισμός [και ο λαϊκισμός] ΔΕΝ περίσσεψαν καθόλου εκείνα τα χρόνια καθώς σε τούτα συνέβαλαν ποσώς η Κλαίρη, ο Ουράνιος, ο Ττοουλής που τ’ Αφκόρου και τα μνημεία της ΕΟΚΑ, το θάψιμο των Ιδεών Γκάλι, οι πορείες των μοτοσικλεττιστών, οι S330, η “ηφαιστειολογία”, το ΕΑΔ και πολλά άλλα τινά…
Γι’ αυτό πριν ψάχνεις την «αντροπή» στους άλλους δες πρώτα τον δικό σας «κατάπτυστο […] ευτελισμό των θέσεων του Νίκαρου» και πόσο αναπτύχτηκε και θέριεψε ο εθνικισμός επί διακυβέρνησης Κληρίδη κι αν θα μπορούσε να περάσει το Σχέδιο Ανάν…

4. Τέλος, αναφορικά με τα προγράμματα [Παπαδόπουλου και Αναστασιάδη] βάρ’ τα κάτω να τα συζητήσουμε …

Woofis είπε...

Οί φίλε ΜΕΝ αντιστρέφεις το ερώτημαν, απάντα το. Απάντηση με ερώτησην έννε απάντηση.
Τζιαι κατηγορείς το Δρουσιώτην, φκάλλεις τον μη έγκυρον αλλά εν μέρει λαλείτε τα ίδια πράματα. Τζιαι που έππεσεν έξω ακριβώς στα περί μακρόχρονου σχεδιασμού ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ; Αφού το ΑΚΕΛ όντως έσπευσεν να υποστηρίξει Κάρογιαν χωρίς καν να έσιει υποβάλει υποψηφιότηταν (!!) Τέσπα.

Έχω σου ένα "δωράκιν" που εσυνάφερα στην ανάρτηση μου για το πως άκουσα γιαβλλόου σου:

http://offsite.com.cy/blog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5/?replytocom=46080

Λαλεί το κάποιος NIKOLAS προς το τέλος των σχολίων. Ήταν αφορμή να σε ψάξω τότε το σχόλιον τούτον, σκεφτόμενος ότι "ο "εχθρός" του "εχθρού" μου εν φίλος μου".
Εννά πάω πάντως στην εκδήλωσην της 1ης Σεπτεμβρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας. Θα χαρώ να σε δω τζιαμέ.

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

ΣΟΥ έχω απαντήσει αναλυτικά, γι’ αυτό μην κολλάς στο ερώτημα ΜΟΥ!

Το Σάββατο το βράδυ κομμάτι δύσκολο να είμαι Λευκωσία για τη εκδήλωση για την 1η του Σεπτέμβρη…

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλησπέρα σας.
Ανεφ είσαι σωστός στο ότι δεν είμαι οπαδός του Ακελ. Για να πω τη αλήθεια για αρκετά χρόνια ήμουν μέλος του Συναγερμού και μάλιστα τον εκπροσωπούσα... Ουδέποτε όμως ήμουν το πιστό "κομματόσκυλλο" που θα δεχόμουν αδιαμαρτύρητα ή θα υπερασπιζόμουν θέσεις που δεν συμφωνούσα.

Η άλλη αλήθεια είναι ότι συνήθως συνεργαζόμουν στενά με εκπροσώπους του Ακελ σε διάφορες επιτροπές που ήμουν μέλος. Δεν δίστασα να ψηφίσω ακελικούς σε τοπικές εκλογές και να τους υποστηρίξω δημόσια, όταν πίστευα ότι σαν άτομα υπερτερούσαν από τους "αντιπάλους" τους.

Στο δια ταύτα. Με ρωτάς ποιος θα παίξει τον ρόλο των ορτυκιών. Μα αν θυμάμαι καλά την ιστορία από τα παραμύθια των Εβραίων, τα ορτύκια ήταν πακέττο με το μάννα. Δεν άκουσα τα τελευταία νέα. Τα πακέττα έχουν οριστικοποιηθεί;

Είπα ότι εθαλάσσωσεν τα ο Χρστόφιας.

Εψήφισα τον Χριστόφια διότι επίστευα ότι μαζί με το κόμμα του θα κάμει την διαφορά στα πολιτικά, οικονομικά, παιδαγωγικά κ.ά δρώμενα του τόπου μας. Εζησα τον Μακάριο, τον Κυπριανού, τον Βασιλείου, τον Κληρίδη, τον Τάσσο και τες κυβερνήσεις τους και είχα απογοητευτεί τα μάλα για πολλά θέματα και κυρίως για το κυπριακό.

Τον Χριστόφια και το κόμμα του, υπερασπίστηκα μέχρι "αηδίας" ακόμα και μετά το Μαρί. Πήγα στο Προεδρικό πέρυσι τον Ιουλιο (μάρτυράς μου ο Ασέρας) γιατί ένοιωσα ότι οι "αγανακτισμένοι" μετά την πρώτη αντίδρασή τους, είχαν γίνει μέσον από κάποιους για να κτυπηθεί η κυβέρνηση. Ενοιωσα όπως τότε, την προ του πραξικοπήματος περίοδο.(Ναί είμαι τόοοσων χρονών):-)))
Ενοιωθα ότι κινδύνευε η δημοκρατία διότι συν τοις άλλοις, κάποιοι δεν το συγχώρεσαν ποτέ ότι το Ακελ έβγαλε πρόεδρο και πήρε την εξουσία. (από τα χέρια τους)

ιω ν

Ανώνυμος είπε...

Τζιαι μιαν τζιαι είμαστεν στους Υπουργούς, τον Υπουργόν τον Καζαμίαν που επήεν να αποδώσει έργον τζιαι η παρουσία του ως υπουργού Οικονομικών είχεν θετικόν αντίκτυπον, "επαραίτησεν" τον λόγω διαφωνιών για τα καζίνο. Τόσον δύσκολον ηταν να γίνουν καζίνο και να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για το ποιοί είχαν δικαίωμα να είσερχονται; Νόμιμα καζίνο που θα απέφεραν κέρδη στην οικονομία του τόπου να μην υπάρχουν, αλλά παράνομα ένα σωρό.

4. Εμέναν τούτη η υπόθεση με την Ρωσσία προβληματίζει με πολλά. Είμαστε μέλος της ΕΕ ή δεν είμαστε; Τα ρωσσικά δάνεια με ποιούς όρους τα παίρνουμεν τζιαι με τι ανταλλάγματα;

5. Είπαμεν ότι ο Χριστόφιας εν απλός άνθρωπος του λαού, ειλικρινής, αυθεντικός, αλλά ρε διάολε, να λαλεί του Κάμερον :- You are not a bastard.
πάει πολλά. Χάννει που την αξιοπιστίαν του τζιαι την σοβαρότητάν του. Κάποιος να του πει ότι δεν μεταφράζουμεν ιδιωματισμούς σε άλλη γλώσσα. Ουτε λαλούμεν Put in the vitrin. Για όνομαν του Πάπη.


Ατε καληνύκτα τζιαι ερέξαν τα μεσάνυκτα.

ιων σκεπτικός.

Anef_Oriwn είπε...

Ιων,

Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλια ΣΟΥ. Για την ώρα ΔΕΝ θα ανταπαντήσω [εξάλλου δεν έχω και πολλά να πω]… Ίσως σε κάποια μελλοντική ανάρτηση μου αναφερθώ στο θέμα Καζαμίας και πόσο «επήεν να αποδώσει έργον τζιαι [πόσο] η παρουσία του ως υπουργού Οικονομικών είχεν θετικόν αντίκτυπον»

Αναφορικά με την έκφραση του Προέδρου “Put in the vitrin” τούτη τελικά υπάρχει! Το παραδέχτηκε και ο “Κοριός” Δρουσιώτης, μετά που πήγε να κάνει πλάκα και τού το επισήμανε αναγνώστης της εφημερίδας…

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, φαίνεται ότιένα κομμάτι του κειμένου εχάθηκεν διότι ηταν μεγάλον τζιαι έκαμα το copy paste. Αύριο συμπληρώννω το (΄΄οσον αθθυμηθώ) γιατί εν αργά τζιαι ξυπνώ που τα χαράματα για τον επιούσιον.

ιων

Ανώνυμος είπε...

΄Οπως έγραψα και πιο πάνω έχασα μεγάλο μέρος από όσα έγραψα. Εν τα θυμούμαι ούλλα, αλλά θα σου πω σύντομα την ουσία, αφού πρώτα επισημάνω κάτι που ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Οτι η αλήθεια δεν φτάννει ποτέ σε μας ακέραιη. Μισή αλήθεια, παραποιημένη, είτε ψέματα, πολλές φορές Γκαιμπελικά ψέματα. Γνωστός ο ρόλος των ΜΜΕ. Ο σιήλλος τζει που τρώει, τζεί λάσσει.

Στο δια ταύτα.

Επερίμενα που τούτην την κυβέρνησην να βάλει τάξην στην Δημόσιαν Υπηρεσίαν. Να αυξηθεί η αποδοτικότητα, να καλύπτονται ανάγκες σε υπηρεσίες από άλλα τμηματα που έχουν πλεόνασμα προσωπικού, να υπάρχει συνέπεια από τα πιο απλά, λ.χ. τήρηση του ωραρίου, μέχρι τη διασφάλιση του συμφέροντος της κρατικής μηχανής.

Π.χ. είναι ή δεν είναι υπόχρεοι οι δημόσιοι λειτουργοί να προασπίζονται τους νόμους και να προωθούν το συμφέρον του κράτους; Τότε γιατί η φοροδιαφυγή ανθεί τζιαι πορουβά, τζιαι κάποιοι εν βουττημένοι μέστο λάδιν; Είναι κοινό μυστικό. Πρόσφατα γιατρός εκοκορευόταν δημόσια (!) ότι έπρεπε να πληρώσει πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ φόρο και εκανονισε να πληρώσει πολλά πιο λίγα κασhhh. Cash έπιασεν τζιαι κάποιος άλλος όμως. Πόσα να πιερώσουν οι μισθωτοί; Η κρατική μηχανή είναι τεράστια, δυσκίνητη, μη αποδοτική, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανευθυνότητας, κατασπατάλησης πόρων κλπ κλπ. Επερίμενα να επροσπαθούσαν τουλάχιστον να μπει τάξη, και όχι η συντεχνία τους να απειλεί και να αποπροσανατολίζει.

Για τα μέτρα που έπρεπε να λαβει η κυβέρνηση για μείωση του ελλείμματος κλπ. μας ελέχθηκε ότι η βουλή δεν ψήφισε την αύξηση του εταιρικού φόρου κατά 1%, και ότι τούτο δεν θα είχε επιπτώσεις στην παραμονή των ξένων εταιρειών στην Κύπρο. Τωρά που έρχεται η Τρόϊκα είναι ο εταιρικός φόρος από τα πράγματα που θα αγωνιστούμε να διατηρήσουμε.

Κάτι δεν καταλάβω.

Προσπαθώ να καταλάβω, μπορούσε να λάβει ριζοσπαστικές αποφάσεις για τα σοβαρά θέματα που μας αποσχολούν και δεν τις έλαβε; Δεν ασπάζομαι Ανεφ, όσα ακούω χωρίς να τα περάσω που το κόσιηνον του νού μου, όμως ή εγώ έβαλα πολλά ψηλά τον πήχην, ή ο Χριστόφιας εν αγωνίστηκεν όσον έπρεπεν.

ιων σκεπτικός