Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ανάρτηση 36/2011* [προεκλογική**, αντι-αντιπολιτευτική κι αριστερή] – Και πάλι για την (υποκριτική) έγνοια του “Συναγερμού” για τους αριστερούς ...


Διευκρινιστικές σημειώσεις:

1. * - Το κείμενο αυτής της ανάρτησης ετοιμάστηκε το Σάββατο 16 του μηνός, αλλά δεν δημοσιεύτηκε αμέσως γιατί στο μεταξύ επεσυνέβηκε ο θάνατος του εξαίρετου ελλαδίτη τραγουδοποιού Νίκου Παπάζογλου˙ από εκτίμηση διακόψαμε τα προεκλογικά και πολιτικολογικά για να τιμήσουμε τον Μεγάλο Καλλιτέχνη με σχετική ανάρτηση(!) [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/04/352011.html].
Σήμερα λοιπον, επανερχόμαστε στα συνήθη, αλλά μετά λίγες μέρες θα κάμουμε νέο “ιντερμέτζο” λόγω του Πασκάτου!

2. ** - Έχω ήδη δηλώσει ότι στις βουλευτικές εκλογές [της 22ας του Μάη] “Ψηφίζω ΑΚΕΛ” [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/04/292011.html], γι’ αυτό και οι προεκλογικές μου αναρτήσεις [που θα πυκνώσουν] θα κινούνται μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια και θα χαρακτηρίζονται απ’ αυτό το πνεύμα!

************************
Προλογικά:

Είναι σύνηθες φαινόμενο σε περιόδους προεκλογικές να παρατηρούνται και πολλά φαιδρά και ευτράπελα περιστατικά και φαινόμενα που δίνουν και μια εύθυμη νότα στο όλο κλίμα που ούτως η άλλως θα πρέπει να ‘ναι σοβαρό και να κινείται σε κάποιο επίπεδο!
Τα διάφορα ευτράπελα φαινόμενα αναδεικνύονται μέσα από συγκεκριμένες υποψηφιότητες, από τις δηλώσεις υποψηφίων και τις διακηρύξεις τους, αλλά και μέσα από τα όσα διάφοροι ψηφοφόροι γράφουν πάνω στα ψηφοδέλτια όταν πάνε πίσω από το παραβάν για να εκφράσουν τη εκλογική τους βούληση!

Παράλληλα όμως παρατηρούνται και φαινόμενα που πλήττουν ή/και υποβαθμίζουν τον πολιτικό πολιτισμό και οδηγούν τον κόσμο στην απαξίωση τω πολιτικών αλλά και της πολιτικής γενικότερα [γι’ αυτό και κάποιοι, μην εξαιρουμένων και μερικών των blogger καλούν το κόσμο, λανθασμένα κατά τη δική μου αριστερή άποψη,  σε αποχή – link: http://mplongk.blogspot.com/2011/04/blog-post.html ]. Και δεν μιλώ μόνο για τις κομματικές αντιπαραθέσεις [και κόντρες] που όταν γίνονται στη βάση επιχειρημάτων και της αντιπαραβολής εκλογικών προγραμμάτων [κι όχι προσωπικών επιθέσεων και προσπάθειας για απαξίωσης του αντιπάλου συνομιλητή], είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικές κι αναμενόμενες. Αναφέρομαι σε διάφορες άλλες καταστάσεις, όπως είναι λόγου χάριν οι υπερβολές και η σοβαροφάνεια [αντί της σοβαρότητας] στον λόγο, οι ανέξοδες υποσχέσεις, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και οι λαφαζανιές [όπως αυτές που μιαν την άλλη ΜΑΣ σερβίρει ο Κουλίας για τους μετανάστες], ο πολιτικαντισμός και ο λαϊκισμός, η ανάδειξη του κουτσομπολιού και επιμέρους θεμάτων σε κύρια με στόχο να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι [καθώς και κομματικοί σχηματισμοί και συγκεκριμένοι υποψήφιοι], τα κτυπήματα κάτω από τη μέση [ακόμα και μεταξύ συνυποψήφιων – δηλ. του ιδίου εκλογικού σχηματισμού], τα πολλά μπλα – μπλα για θέσεις αρχών [ιμίshι μου] κι αλλά παραμύθια [αρχές που και οι ίδιοι πολύ πιθανόν να έχουν παραβιάσει σ’ άλλες περιπτώσεις, αλλά το ξεχνούν ή καμώνονται πως το ξεχνούν], οι χαρακτηρισμοί, η απαξίωση, οι ειρωνείες και οι χλευασμοί κατά αντιπάλων, η χρήση “ξύλινης” και άχρωμης γλώσσας [για να μας που και πάλι τα ίδια και τα αυτά], οι προσωπικές διαφημίσεις και η υπέρμετρη αυτοπροβολή.  

Με δυο λόγια [και χωρίς πολλές αναλύσεις] όλ’ αυτά κουράζουν τον κόσμο, ενώ συχνά προκαλούν [πολύ πιθανόν και σκόπιμα] κλίμα πολωτικό που συμβάλει/συντείνει στην περιχαράκωση των ψηφοφόρων στα κόμματα τους. Να σημειώσω ότι αυτά τα φαινόμενα χαρακτηρίζουν κυρίως τα αστικά [δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα, όμως πλέον τούτο παρατηρείται [έστω και σε μικρό βαθμό] και σε κόμματα της Αριστεράς!

Στην Κύπρο τα σκήπτρα σε τέτοιες πρακτικές τα κρατά ο “Συναγερμός”. Και δεν είναι μόνο οι μεταλλάξεις του Κόμματος σε ζητήματα πολιτικής [όπως ας πούμεν στο κυπριακό], ή η προσπάθεια τού για μηδενισμό του έργου της σημερινής κυβέρνησης], αλλά και οι αχαλίνωτες, δημαγωγικές και έμπλεες υποκρισίας, εμπάθειας και χαρακτηρισμών επιθέσεις του εναντίον στο ΑΚΕΛ.

Όπως είπε και ο Σταυρός Ευαγόρου, δεν γίνεται από τη μια ο Αναστασιάδης και η ορντινάντσα του ο Γεωργιάδης να προσπαθούν να «νουθετήσουν» τους Αριστερούς και από την άλλη να «τους βρίζουν πατόκορφα» [και τους ιδίους και την ηγεσία τους]. Ή να κατήγορου τον Πρόεδρο ότι λειτουργεί ως κομματάρχης και να [καμώνονται πως] ξεχνούν τι έπραττε τζιαι ελάλεν ο δικός τους [ο Κληρίδης]! Αυτό αποτελεί υποκρισία στο απώγειο της!

***********************
Στο κυρίως θέμα:

Πιο κάτω θα παραθέσω [από την “Χαραυγή” της Τετάρτης 13 του μηνός],
- πρώτον, ένα άρθρο της Μαρίας Φράγκου για το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του ΔΗΣΥ για τους Αριστερούς ψηφοφόρους, και
- δεύτερον, συγκεκριμένα παραδείγματα από δηλώσεις και τοποθετήσεις στελεχών του ΔΗΣΥ μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η υβριστική συμπεριφορά εναντίον των Αριστερών, όπως και παραδείγματα για την υποκριτική στάση ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων [πλην του ΑΚΕΛ] ενάντια στον Πρόεδρο με αφορμή την παρουσία του στο μνημόσυνο των Καβάζογλου – Μισιαούλη και για τις κατηγορίες τους εναντίον τού Προέδρου για δήθεν παρέμβασή του στην προεκλογική εκστρατεία. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι παρμένα από δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Σταυρού Ευαγόρου που έκαμε την Τρίτη 12 του Απρίλη.

Η μεγάλη πλάκα πάντως είναι η προσπάθεια στελεχών του “Συναγερμού” και ειδικά του Αβέρωφ αλλά και του λαϊκιστή Λεφτέρη να βγουν από τα αριστερά του ΑΚΕΛ. Ας πούμεν τις προάλλες [πριν μερικές μέρες] σε συζήτηση από τηλεοράσεως μεταξύ Κατσουρίδη και Αβέρωφ ο τελευταίος επέκρινε το ΑΚΕΛ [υπονοώντας ότι παρέκκλινε από την Αριστερή ιδεολογία] επειδή ο Νίκος Κατσουρίδης επικαλέστηκε εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου [ΔΝΤ] που μιλούν θετικά για την καπιταλιστική οικονομία της Κύπρου. Αν φυσικά οι εκθέσεις του ΔΝΤ ήταν αρνητικές θα τις επικαλείτο ο ίδιος ο κος Αβεροφούλλης! Προφανώς δεν τον συνέφεραν οι σημερινές εκθέσεις και είπε να βγει από τα αριστερά!

*************************
1. “Ποιος λυπήθηκε τους Αριστερούς...”
[της Μαρίας Φράγκου, “Χαραυγή” 13/4/2011, στήλη “ενυπογράφως ”σελ. 6].

“Μα τι πονόψυχος αυτός ο συναγερμικός πρόεδρος! Κοιμάται και ξυπνά και τους μόνους που σκέφτεται είναι τους καημένους τους ΑΚΕΛιστές που υποφέρουν από την ανεργία, τη μιζέρια της οικονομικής πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης. Τους ΑΚΕΛιστές που δεν βλέπουν αυτό που προσδοκούσαν. Ο... μεγαλόψυχος κ. Αναστασιάδης όλα τα θυσιάζει, πλέον, στο βωμό των βουλευτικών. Με ορίζοντα ασφαλώς το 2013.
Επιχειρεί με παχιά λόγια να γαργαλίσει τα αυτιά ποιων; Των ΑΚΕΛιστών; Νομίζει ότι υπάρχει ΑΚΕΛιστής, ότι υπάρχει αριστερός σε αυτό τον τόπο που δεν ξέρει τον Νίκο Αναστασιάδη; Που δεν ξέρει τι εστί συναγερμική παράταξη; Κι αφού λυπάται τους άνεργους Αριστερούς γιατί δεν φρόντισε να τους «κανονίσει» σε δουλειές; Αυτό δεν έκανε πάντα η παράταξη της Δεξιάς; Είτε ήταν κυβέρνηση είτε όχι; Το ρουσφέτι επί ημερών τους είχε αναχθεί σε επιστήμη. Κρατική πολιτική, περίπου. Γιατί τότε δεν έδιναν δουλειές και σε Αριστερούς, αντίθετα όπου υπήρχαν Αριστεροί φρόντιζαν να τους αποδιώξουν; Ούτε κουβέντα για πρόσληψη Αριστερού στη δημόσια υπηρεσία...

Ποιους κοροϊδεύει ο κ. Αναστασιάδης; Πόση υποκρισία; Τα «λαμόγια» οι Αριστεροί έγιναν σήμερα για τον συναγερμικό πρόεδρο, παραδείγματα; Παραδείγματα αναξιοκρατίας μάλιστα, τα οποία επικαλείται εν είδει οίκτου;

Οι Αριστεροί δεν θέλουν τα μαθήματα του συναγερμικού προέδρου. Τους έδωσε μαθήματα η ίδια η ζωή. Από την αυγή του 20ου αιώνα έως τις ημέρες μας, η ίδια η ζωή, ένα πραγματικό πανεπιστήμιο, έδωσε τα μαθήματά της. Και τα πέρασαν με άριστα οι Αριστεροί και το κόμμα που τους γαλούχησε με ιδανικά και αξίες.

Όταν πριν από τρία χρόνια ο κ. Αναστασιάδης και η παράταξή του κινδυνολογούσαν ότι αν ανέλθουν στην εξουσία οι Αριστεροί θα καταργηθούν θεσμοί - της οικογένειας, της Εκκλησίας - θα μας αποκλείσει και θα μας απομονώσει η διεθνής κοινότητα γιατί θα έχουμε κομμουνιστή πρόεδρο, θα καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία και ενδοσχολικοί εορτασμοί και άλλα πολλά, γιατί δεν λυπόταν τους Αριστερούς; Γιατί τους πατούσε στο λαιμό κι αυτός και η παράταξή του;

Πόσος λαϊκισμός - και τότε και τώρα; Αυτά είναι επιχειρήματα για να πειστούν οι πολίτες να ψηφίσουν; Και γιατί ειδικά αυτή η αναφορά στους Αριστερούς; Έχει την εντύπωση ο κ. Αναστασιάδης πως θα τους πείσει να μην ψηφίσουν ΑΚΕΛ ή πως θα πάψουν οι ΑΚΕΛιστές να εκτιμούν τον Δημήτρη Χριστόφια και να τον νιώθουν ως το δικό τους άνθρωπο; Άσε ήσυχους τους Αριστερούς κ. Αναστασιάδη. Γιατί ξέρουν πολύ καλά τι εστί Δεξιά. Έζησαν στο πετσί τους την αδικία και τους διωγμούς - κι όσο κι αν σας ενοχλεί θα σας το λέμε συνέχεια. Και ξέρουν ποιοι αποτελούν την εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.”

*****************************
2. “Για την Πινδάρου οι Αριστεροί είναι «λαμόγια»”
[ρεπορτάζ του Νικόλας Νικόλα, “Χαραυγή”, 13 Απριλίου 2011- link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-3710-gr.php ].

2.1. Διαχρονικά παραδείγματα υβριστικής συμπεριφοράς του ΔΗΣΥ προς τον κόσμο της Αριστεράς:

• Πρόσφατα ο κ. Αναστασιάδης μάς είπε ότι χρειαζόμαστε γιατρό [σημ.: ωτορινολαρυγγολόγο για να φτιάξει τ’ αυτιά των ΑΚΕΛικών για να ακούνε καλύτερα τις δηλώσεις των “Συναγερμικών”] και πολύ πρόσφατα μάς χαρακτήρισαν από τον ΔΗΣΥ «ανθρώπους των σπηλαίων».
• Στις 25 Απριλίου 2001 στον Αστρομερίτη ο κ. Αναστασιάδης ανάφερε τα εξής: «Από ποιους περιμένετε τις καλύτερες μέρες; Από τον φέροντα την ερυθρά φανέλα του Τσε Γκεβάρα κ. Χριστόφια ή τον σύντροφό του κ. Κατσουρίδη. Ειλικρινά με θλίβει η νοοτροπία και η σκέψη αυτών των σύγχρονων Κινέζων».
• Στις 24/5/2001 δημοσιεύτηκε στη “Σημερινή” ως είδηση από συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα: «Πέραν των 30 χιλιάδων κόκκινων σημαιών ράβονται στις διάφορες περιοχές εργολαβικά για να γιορτάσει το ΑΚΕΛ τη Δευτέρα. Μην τους δώσετε την ευκαιρία. Ας τους μείνει το πανί να κοιμούνται μέσα».
• Στις 4 Ιουλίου του 2010 έγινε η εξής αναφορά για την ηγεσία και τα στελέχη του ΑΚΕΛ: «Ο θεός να τους ελεήσει. Μόνο παράφρονες θα μπορούσαν να επικαλεστούν ανάλογα επιχειρήματα».
• Βουλευτής του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε πρόσφατα την Κυβέρνηση ως «περιορισμένης αντίληψης», ενώ βουλευτής του Συναγερμού είπε τα εξής στις 21 Ιουνίου του 2010 σε συνέντευξή του στην «Αλήθεια»: «Τα ΑΚΕΛικά λαμόγια βγήκαν πάνω στην Αγία Τράπεζα». Με βάση το λεξικό του Μπαμπινιώτη, λαμόγιο «είναι ο αβανταδόρος, ο καιροσκόπος, το πρόσωπο που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς για να επωφεληθεί οικονομικά και στη συνέχεια να αποχωρήσει».

2.2. Παραδείγματα που αποκαλύπτουν την υποκρισία και τις πολιτικές σκοπιμότητες των άλλων πολιτικών δυνάμεων για τις επιθέσεις τους εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας:

• Την 1η Μαρτίου 2001 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, παρευρέθηκε σε μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του ΔΗΣΥ, η οποία σήμανε και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Συναγερμού.

• Στις 6 Μαρτίου 2001 έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του ίδιου του τότε Προέδρου Κληρίδη, της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και των υπουργών του κόμματος με στόχο να καταρτίσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές.

• Στις 22 Μαρτίου 2001 έγινε δήλωση από τον Γιαννάκη Κασουλίδη, ο οποίος υπερασπιζόμενος την ανάμειξη τού τότε Προέδρου Κληρίδη και άλλων υπουργών είπε: «Είναι πρωτάκουστο στην πολιτική ιστορία της Κύπρου να τεθεί θέμα φιμώσεως οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, οποιαδήποτε θέση και εάν κατέχει, από τη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία».

• Στις 13 του Μάη το 2006 ο Ν. Αναστασιάδης κατηγορούσε τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ως αλαζόνα. Είχε πει τότε ότι είχε μετατραπεί σε κομματάρχη που παραγνωρίζει πως είναι πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Είχε πάρει απαντήσεις από διάφορα πολιτικά πρόσωπα μεταξύ αυτών και ο Γ. Ομήρου που είχε πει το εξής: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πρόεδρος κόμματος και είναι θεμιτό από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και το επιλήψιμο. Σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θεωρούμε ότι η έκφραση πολιτικών απόψεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή από υπουργούς είναι πολιτικά επιλήψιμη». Ο κ. Ομήρου ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν ενάντια στον Πρόεδρο Χριστόφια. Παράλληλα αντίδραση το 2006 υπήρξε και από το ΔΗΚΟ που απαντούσε ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να απαιτεί παραίτηση του Προέδρου επειδή τάχατες εμπλέκεται σε προεκλογική εκστρατεία. Αυτό είναι πολιτικό πραξικόπημα».

Για τον πρόλογο
και τα copy paste,
Anef_Oriwn
Σάββατο 16/4/2011

28 σχόλια:

πομπουδιν είπε...

Πριν 3 χρονια ηταν να κλεισει τες εκκλησιες ηταν να επιβαλει κομμουνισμο και ηταν μειωμενων αντιστασεων, σημερα κινδυνευει η ελληνοκεντρικη παιδεια, επαναφερθηκε η προταση για μειωση της θητειας, εκαμαν την οικονομια ολομαυρη τζιαι το πιο επικινδυνο ενθαρρυνουν τον ρατσισμο και την ξενοφοβια. Ομως ξερουν καλα τι καμνουν, εμοιρασαν τους βουλευτες σε φουληδες και λευτερηδες, κληριδηδες και στυλιανιδηδες, σε ρατσιστες ξενοφοβικους λαικιστες και σε μετριοπαθεις που αντιτασσονται στον ρατσισμο.

Ετσι το ριφιν ο δεξιος που εν εναντια στον ρατσισμο εννα ψηφισει το ιδιο κομμα με τον ρατσιστη, ο φτωχος που ακουει λευτερακη εννα ψηφισει το ιδιο κομμα μαζι με τον πλουσιο που ταυτιζεται με τις αποψεις του φουλη κ.ο.κ

Ανώνυμος είπε...

Ο καταστρόφιας διάλυσε την Κύπρο.
Οι αντιρατσιστές του ακελ δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητα και την αντίθετη άποψη.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΑΜ για ένα καλύτερο αύριο, για μια Κύπρο ελεύθερη που όλοι οι πολίτες της θα απολαμβάνουν όλα ανεξαιρέτως τα ανθρώπινα δικαιώματα τους!!!
Πόσο γάρος πρέπει να είναι ένας γάρος για να λέει τους άλλους γάρους? Εκτός από πολιτικούς δολοφόνους, υπουργούς που έπαιρναν ανεργειακό τι άλλο φαντασιώνεστε ρε χαπποκαταπιννάες δον Κιχώτες?
Ζήτω το ΕΛΑΜ !

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε [ημερ. 19/4/11 11:57 π.μ.],

Για την περίπτωση ΣΟΥ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Εγώ όμως, ΣΟΥ εύχομαι από καρδιάς «ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ»!

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια περαστικά μου. Εξάλλου εγώ ανοίγω το στόμα μου και λέω ένα σωρό μαλακίες πχ. Για την μητέρα πατρίδα που μας βίασε και κατέχει μέρος της πατρίδας μας μαζί με την Τουρκία. Εγώ διαλαλώ εδώ και 3 χρόνια ότι κάποιοι θέλουν τη φυσική εξόντωση μου. Εγώ βγαίνω στους δρόμους και λέω ότι κάποια σκοτεινά κυκλώματα θέλουν την πολιτική εξόντωση μου. Εγώ βγήκα και είπα ότι πρώην υπουργός του Γλαύκου έπαιρνε ανεργειακό επίδομα. Εγώ δεν είπα ότι ήταν ο αλωνεύτης, ο ιακώβου και ο παπασάββας.
Είμαι εγώ που ετσιριλλούσα όπως το σχιζοφρενή στο μνημόσυνο των 2 τουρκοκυπρίων στο δάλι.
Εγώ είμαι που κατατρέχω και συλλαμβάνω πολίτες που έχουν αντίθετη άποψη.
Εγώ ζήτησα να παραμείνουν 50000 έποικοι.
Εγώ είπα ότι 5 ελληνοκυπριακοί ψήφοι= με ένα τουρκικό
Εγώ είπα ότι δημοκρατία είναι να σε διοικεί η μειοψηφία εκ περιτροπής.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΑΜ !!!
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΦΙΛΛΑΝΔΙΑ !!!
Λάκκος με ασβέστη
Τσεκούρι και φωτιά στους τουρκοπροσκυνημένους!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ :
Ποιάς χώρας ο πρόεδρος ζήτησε και παίρνει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως χαρτζιλίκι για τα έξοδα του όταν επισκέπτεται τρίτες χώρες, όταν μάλιστα η διαμονή και η διατροφή του πληρώνονται από τη χώρα που τον φιλοξενεί?

Ποιοι ηλίθιοι υποστηρίζουν τις βλακώδεις ενέργειες του πιο πάνω καπιταλιστή σχιζοφρενή χαπάκια ?

arxiepiskopos είπε...

"Εγώ ζήτησα να παραμείνουν 50000 έποικοι."(Ανώνυμος)

ΠΟΤΤΕ,ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΖΙΑΙ ΟΙ 300000 ΕΠΟΙΚΟΙ!ΕΞΕΡΕΝ ΤΟΝ ΤΖΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ,ΕΞΕΡΕΝ ΤΟΝ ΤΖΙ Ο ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ ΤΖΙΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟ ΤΟ 2004:ΕΥΡΩΠΑIKH ΛΥΣΗ! ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΣΤΡΑΒΩΣΕΝ ΤΖΙΑΙ ΟΙ 150000 ΕΓΙΝΗΚΑΝ 300000!ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΑΜΑΝ! ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ!ΚΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ...ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

arxidepiskope o nous sou je mia lira.
ti eprakse o voukkas gia na fygoun oi epikoi kai ta katoxika stratevmata kai na pane oloi oi prosfyges sta spitia tous?

enikiase Learjet je pire 40000 euro ws pocket money to xrono?

πομπουδιν είπε...

Τον τζιαιρο του Κληριδη που ειχαμε το ολα στο τραπεζι παλε υπηρχαν τουτοι φασιστες οξα τωρα που εφκηκε ο Χριστοφκιας εξεφυτρωσαν?

Ψηφισε οτι θελεις φιλε βλακα, 5 πλασματα εννα ποσοστειτε ουλλοι τζι ουλλοι. Ατε το πολλυ πολλυ μετα τες εκλογες να ανοιξετε αλλο κανενα μπλογκ να ποσκολιεστε.

Να γελουμε τζιαι μεις

arxiepiskopos είπε...

Ανώνυμε,τι έκαναν ο Μέγας Μακαρίτης και ο μέγας παραμυθάς Συλλούρης και οι σούπερ εθνικάφρονες ΕΛΑΜίτες την τετραετία 2004-2008 για να φέρουν την ...ευρωπαική λύση που υποσχέθηκαν αν απορρίπταμε το σχέδιο Ανάν;Πόσο έδαφος μας επεστράφη,πόσοι πρόσφυγες επέστρεψαν και πόσοι έποικοι έφυγαν;

Ανώνυμος είπε...

pompo kai arxidepiskope to ka8e atomo me tin elaxisti koini logiki kai xwris thn opiadipote akadimaiki gnwsi, me to pou diavaze to sxedio anan amesws katalavene oti oxi de 8a eixame lysi alla dialisi tis kypriakis dimokratias. ti na kaname ti lysi afou de 8a eixame kratos?
eseis meta apo 8 xronia akoma anamasate to sxedio anan. ayto deixnei kai to poso megala koupepakia eisaste.

TO ELAM HTAN PANTA EDW. APLA ESEIS OI ERASTES THS DHMOKRATIAS TOY STALIN TO AGNOOUSATE GIATI AKOMA ZHTE STON KOSMO TO DIKO SAS LIKE KWSTAS VOUTSAS THE ONEIROPARMENOS!

PERASTIKA SAS!
PERASTIKA SAS KAI GIA TIS 22 TOY MAH POU 8A VGALOUME PERAN TWN 3 VOULEFTWN!

KAI TWRA KAI PANTA - ELAM-ELAM - ELAM!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ELAM OSPOU NA KSYLIFTOYN OI KOTSIHNOLYMPOYROI!!!!
TZIAI AS GENEI TO GAIMAN SAS AVLATZIHN!!!!

E
L
A
M
!

arxiepiskopos είπε...

Για κοιτάξτε που εξυπνήσαν οι καπόττοι τζιαί γαμούν μόνοι τους!

Ανώνυμος είπε...

Εθνι-κάφρο-να arxiepiskopos
την 4ετία 2004-2008 εκλεγμένος πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ο εκλεχτός του ακελ τασσος παπαδόπουλος !!! όταν τον κατηγορούσαμε για τις διολισθήσεις στο κυπριακό και για τα σκάνδαλα στην εσωτερική διακυβέρνηση, εσείς πέφτατε απάνω μας σαν λύκοι να μας φάτε. Όταν όμως το ακελ αποφάσισε να κατέβει με δικό του υποψήφιο στις προεδρικές, αυτομάτως ο παπαδόπουλος έγινε ο χειρότερος άνθρωπος πάνω στη γη !
Είσαστε ξευτίλες, ξεδιάντροποι και παιδεραστές!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Εδώσαμεν σημασία των Ανώνυμων (γ)ΕΛΑΜογιών, τζιαι επήρεν ο νους τους αέρα, τζιαι νομίζουν πως κάποιοι είναι! Ό ένας μάλιστα, ο ονειροπαρμένος ελληναράς [που γράφει σε greeklish!] ΜΑΣ είπε και το αμίμητο: «PERASTIKA SAS KAI GIA TIS 22 TOY MAH POU 8A VGALOUME PERAN TWN 3 VOULEFTWN!» - Κάτσε ΡΕ την μάππαν χαμαί! Οξά εννοείς δικούς ΣΑΣ και τους βολεφτές που τυχόν θα εκλεγούν με άλλους συνδυασμούς και έχουν περίπου τες ίδιες μ’ ΕΣΑΣ απόψεις [Συλλούρης, Ρίκκος, Θεμιστοκλέους, Κουλίας, Βαρνάβας!] ...

Ανώνυμος είπε...

γαμημένος είσαι τζιαί φαίνεσαι !!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!
ΕΛΑΜ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τραχανά άνεφ ορίων ,
δηλαδή οι υπόλοιποι κκιοφτέδες δαμέσα γράφετε επώνυμα?
Λαμπρόν να σας κάψει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΜ???

Ε(κφυλοι)
Λ(αμόγια)
Α(νόητοι)
Μ(αλάκες)?

Anef_Oriwn είπε...

Τραχανάς; Προτιμώ την μαγειρίτσα για το Πάσχα!

strovoliotis είπε...

Α, οι ΕΛΑΜίτες των τριων βολευτών (μόνο;) εμπλουτίζουν όμορφα τη συζήτηση!

Αρχιεπίσκοπε: το "Μεγάλος Μακαρίτης" είναι δική μου πατέντα, παρακαλώ να σέβεσαι τα πνευματικά δικαιώματα :)

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος ανώνυμος είναι κιοφτέρι πιτσιλλίσιμο με ζάχαρη αντί για μούστο. Τέλεια ανούσιος!!!
Άνεφ ορίων ο μεζετζιής !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΑΜ !!! ΖΗΤΩ !
ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ! ΖΗΤΩ !
ΖΗΤΩ Ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !
ΖΗΤΩ Ο Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !
ΖΗΤΩ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΑΜ-ΕΛΑΜ-ΕΛΑΜ !!!!

Α(νεγκέφαλοι)
Κ(οπρίτες)
Ε(μπάλατοι)
Λ(αοπλάνοι)

Ανώνυμος είπε...

Στροβολιότη και να μη μπούμε στη βουλή δε μας πειράζει καθόλου.
Όταν το θελήσουμε βγάζουμε και τους 56 βουλευτές και τότε θα ψάχνετε όλοι σας μέρος να κρυφτείτε!!!
ΚΟΤΕΣ!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Στο χωρκό ΜΟΥ τες «κότες» λαλούμεν τες «όρνιχες»
Στο μεταξύ οι «Ε(μπάλατοι)» ίνταμ που ένι;
Ε, ρε πλακές με τους μάγκες της φακής που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη!!!
Παίδες ΕΛΑΜόγια!!! ΣΑΣ ευχαριστούμε που ΜΑΣ διασκεδάζετε τέτοιες μέρες!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ που δεν κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολόγιο, όχι μόνο γράφεις επώνυμα αλλά μας έδωσες όλα σου τα προσωπικά δεδομένα!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΔΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!!

Ρε εμπάλατοι, το αχταπόιν εν που «α» που αρκέφκει?


Χάλια η επαγρύπνηση. Τι ήταν αυτή η παραπληροφόρηση που ανάγκασε τον καταστρόφια να υποπέσει στην μεγαλύτερη γκάφα όλων των εποχών?
Το αστείο είναι ότι τρέξατε όλοι οι βλακέντιοι αριστεροί να τον υποστηρίξετε κι αυτός ο αχάπαρος ζήτησε συγνώμη για το σφάλμα του(ένα από τα χιλιάδες).

arxiepiskopos είπε...

Ανώνυμε,τι έκαναν ο Μέγας Μακαρίτης(κατά τον Strovolioti)

και ο μέγας παραμυθάς Συλλούρης και οι σούπερ εθνικάφρονες ΕΛΑΜίτες την τετραετία 2004-2008 για να φέρουν την ...ευρωπαική λύση που υποσχέθηκαν αν απορρίπταμε το σχέδιο Ανάν;Πόσο έδαφος μας επεστράφη,πόσοι πρόσφυγες επέστρεψαν και πόσοι έποικοι έφυγαν;

Εντάξει,φίλε strovoliotis;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 20/4/11 9:19 μ.μ.],

Όσο και να προσπαθείς να κρυφτείς χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα [και nicknames] τελικά αποκαλύπτεσαι ποιο καθίκι είσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Α(μυαλοι)
Κ(ίναιδοι)
Ε(θνοβόροι)
Λ(εχρίτες)

Ανώνυμος είπε...

Ελαμώνυμε,

Ώστε θα μας τους κάτσετε, τζιαι τους 56 αν θέλετε;

Γιατί δεν το βιάζετε λίγο το πράμαν; Κάποιοι/ες προτιμούν την ηδονή έντονη και πλήρη, παρά σταδιακώς κορυφούμενη.

Αρχιεπίσκοπε: είσαι εντάξει τύπος (κρίμα που έχασες τη διασκέδαση σου!)