Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανάρτηση 34/2011 [έκτακτη, blogger-ική, Αριστερή κι ΑΚΕΛική] – Για τους μισθούς των ΑΚΕΛικών πολιτειακών (κρατικών) αξιωματούχων ...

Εισαγωγικό σημείωμα:

Θα ‘θελα να καταπιαστώ [κι ΕΓΩ] έστω και για λίγο με το θέμα των μισθών των ΑΚΕΛικών στελεχών που κατέχουν πολιτειακά [κρατικά] αξιώματα [όπως του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών, των Βουλευτών, των Δημάρχων]... Θέμα που δημιούργησε [ως νέος εφεύρετης της ταshινόπιττας] ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του “Συναγερμού” Αβέρωφ Νεοφύτου, γνωστός και με το υποκοριστικό Φούλλης [αλλά και ως “Κόφ’ τα όλα” – όπως πετυχημένα τον βάφτισε ο πληθωρικός Γιώργος Γράβαρης του “ΑΣΤΡΑ”] και πρόβαλε σε 3(!) συνεχόμενες [μέχρι σήμερα] εκδόσεις της, η εφημερίδα “Αλήθεια” [αλίμονο τωρα(!), να μην πάρει και τη ρεβάνς του ο Χάσικος;], με την πάλαι ποτέ δημοσιογράφο του “ΑΣΤΡΑ”, Κατερίνα Ηλιάδη. [Έτσι αναγκάστηκα κι εγώ για τρεις συνεχόμενες μέρες ν’ αγοράζω την “Αλήθεια” - “Ήμαρτον”, σύντροφοι!]...  

Η συλλογιστική, οι προσεγγίσεις και οι δηλώσεις του κου Φούλλη απέχουν κατά παρασάγγας [ίσως και κατά πολλάς παράγκας] από τις πρακτικές και τους τρόπους λειτουργίας του ΑΚΕΛ. Χάος απύθμενο, κι αγεφύρωτο χωρίζει τις μεν, από τις δε. Παράλληλα οι “αβερωφικές” προσεγγίσεις αναδεικνύουν και το δικό του ελιτιστικό και ατομικιστικό τρόπο σκέψης και πράξης.

Τα όσα δικαιούται [να (επ)ωφεληθεί και να καρπωθεί] βάσει των σχετικών νόμων, κανονισμών και διατάξεων, ο κατέχων πολιτειακό αξίωμα [ΑΚΕΛικός ή άλλος] είναι θεωρητικά ΔΙΚΑ ΤΟΥ! Κι έχει δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει όπως ο ίδιος κρίνει ορθότερο και καλύτερο. Όμως, κατά το “Αβέρωφ Ευαγγέλιο”, τούτα τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κυρίως για το άτομο του ή/και για το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Σε καμιά όμως περίπτωση [δεν πρέπει σύμφωνα με τον Αβέρωφ και την “Αλήθεια”] να τα μοιραστεί με τους συνεργάτες του στο οργανωμένο σύνολο [ή χώρο] στον οποίο δραστηριοποιείται και λειτουργεί. Δηλ. να επιμεριστούν στο σύνολο του οποίου είναι κομμάτι και το οποίο ΤΟΝ επέλεξε [σίγουρα στη βάση και των ικανοτήτων του] να τον αντιπροσωπεύει στα συγκεκριμένα πόστα.

Αυτή λοιπόν, συμπαθέστατε κατά τα άλλα Φούλλη, είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ αντίληψη για τη κοινωνική δικαιοσύνη, κι όχι η ελιτιστική η δική ΣΟΥ! Κι έτσι σκεφτόμαστε και λειτουργούμε ΕΜΕΙΣ! Γιατί αν σκεφτόμασταν όπως ΕΣΥ, απλούστατα ΔΕΝ θα λογιζόμασταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ! Και τα αξιώματα δεν είναι για να φτιάσουμε εθνάρχες, βασιλιάδες κι άρχοντες! Γι’ αυτό και στο Υπουργικό Συμβούλιο του Προέδρου Χριστόφια θα βρεις κι έναν Νεοκλή Συλικιώτη και μια Σωτηρούλα Χαραλάμπους και στα ψηφοδέλτια για τες εκλογές του Μάη, έναν Γιαννάκη Γαβριήλ, μιαν Μαρία Παπέττα, έναν Νίκο Κέττηρο, έναν Νεόφυτο Παπαλαζάρου, έναν Γιάννο Πιερή, έναν Κώστα Μαυρομάτη, έναν Μιχάλη Μιχαήλ, έναν Δημήτρη Χριστοδούλου, έναν Πανίκκο Χάμπα, έναν Χάρη Καράμανο, μιαν Νίκη Κουλέρμου, μια Σκεύη Κουκουμά, έναν Κυριάκο Χατζιηττοφή, έναν Γιαννάκη Ζάουρα  ...

[Είδετε κανένα που τούτους, αλλά τζιαι που τους άλλους υποψήφιους του ΑΚΕΛ, να κάμνει τη παρουσία παπάδων και κυράτσων, τα εγκαίνια του δικού του προσωπικού εκλογικού κέντρου ή να βάζει γιγαντοαφίσες στους δρόμους για να διαφημίσει τον Εαυτό του ως Μεσσία;]...

Από την άλλη τζιείνοι ούλλοι οι Φούλληδες, οι Νικολάκηδες και λοιποί από το νεοφιλελεύθερο σινάφι, που εshίσαν τον λαιμό τους για το κρατικό μισθολόγιο [για να μεν πω τίποτ’ άλλο που μπορεί να εshίσαν, όπως ας πούμεν το «απευθυσμένο» που θα ελάλεν τζι’ Λαζόπουλος – link: http://www.youtube.com/watch?v=AacE7s-Q5N4  – τζιαι ΜΑΣ πιάσει τζιαι η αγορανομία], “εμασήσαν” τα εχτές στη Βουλή για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων. Κάτω από διάφορες προφάσεις [εν αμαρτίαις], οι βουλευτές της αντιπολίτευσης [“αντιπολιτευόμενης” και “συγκυβερνώσας”], ΔΕΝ ψήφισαν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για περιορισμό αυτών των συντάξεων και οι “ημέτεροι” [τους] πολυ-συνταξιούχοι των 150 χιλιαδων ευρώ συνεχίζουν να τα μασούν [χωρίς εισαγωγικά] κανονικά και νομοτυπικά [για να ‘χουν, λένε τώρα, μιαν “αξιοπρεπή” ζωή σαν πρώην αξιωματούχοι του κράτους. Λες και δεν μπορούν να το κάμουν με πολύ λιγότερα λεφτά]...

Τζιαι ΡΕ, οι καλουψιήδες, οι χτιστάες, οι σιδεράες, οι “πουρκοί”, τα γκαρσόνια, καμαριέρες, οι βοshοί, οι ρεσπέρηες που τους βκάλλουν «τούτους» στα διάφορα αξιώματα τι συντάξεις παίρνουν; ΣΑΣ δόθηκε η ευκαιρία να κάμετε “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” πράξη, αλλά “εκλώσετε”! Θα μου πείτε τώρα ότι αναβλήθηκε η διάλυση της Βουλής μέχρι την επόμενη Πέμπτη για να ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά θα δούμε αν θα τύχει εφαρμογής το αρχαίο ρητό “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”! [Φυσικά κάποιοι δεν είναι σε θέση πλέον για “πηδήματα”, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία]... Διερωτούμαι όμως, σε περίπτωση που ΔΕΝ ψηφιστεί το νομοσχέδιο για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων [και παραπεμφθεί η όλη ιστορία στες ελληνικές καλένδες], ποιους θα πούμε «λαμόγια», αγοράκια και κοριτσάκια του “Συναγερμού”; Σίγουρα η τελική κατάληξη αυτής της υπόθεσης, θα κρίνει και την αξιοπιστία πολλών πολιτικών ή/και θα αναδείξει το κατάντημα τους.

**************************
Στο κυρίως θέμα:

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε και ο διαδικτυακός φίλος και συν-blogger Νέος Ελληνοκύπριος σε ανάρτηση του στο Blog του υπό τον τίτλο “Αβέρωφ και «Αλήθεια»: Το αντιακελικό discovery channel...” – link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/04/discovery-channel.html.

Εγώ επιλέγω αντί περαιτέρω δικών μου σκέψεων να παραθέσω [έστω και anef_ της αδείας του] τα σχόλια του παρέα του Aceras από δύο παρεμβάσεις του [πάνω στο θέμα] σ’ άλλα blogs. [Κι του εύχομαι - του Aceras - να μην έχει άλλες περιπέτειες στην Ρουμανία, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες – link: http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html].

Γράφει λοιπόν ο αγαπητός Aceras Anthropophorum στο Blog του Bananistanoυ, “Bananistanika Chronika”, στις 13 Απριλίου 2011 11:49 μ.μ. [link: http://bananistanikachronika.blogspot.com/2011/04/blog-post.html?showComment=1302727741718#c672467848079928707 ]:
[Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου] ...

«Τζιαι έτσι για να ξέρει, κανένας Ακελικός αξιοματούχος δεν καρπούται τα λεφτά που του επιτρέπουν οι κανονισμοί να πκιάσει. Ούτε τες συντάξεις ούτε τα εφάπαξ. Για την μόνην διαφοράν, ότι ούτε η ζωή των αριστερών κυβερνάται από το χρήμαν, ούτε οι αριστεροί υπηρετούν το χρήμαν. Τα λευτά που οι άλλοι αστοί εκανονίσαν να δικαιούνται για να πρίζουνται που την λίραν άμαν εκλεγούν τζιαι να πκιάννουν κύρος (αφού το κύρος για την δεξιάν τζιαι για τους καπιταλιστές ίσον χρήμαν), οι αριστεροί τα καταθέτουν ΟΛΑ για να επιτρέπουν στο κόμμαν τους να λειτουργεί χωρίς να είναι εξαρτώμενον από κανέναν αστόν εκατομυριούχον όπως όλα τα άλλα αστικά κόμματα της Κύπρου. Είτε είναι εκλελεγμένοι σε δημόσια αξιώματα οι αριστεροί επαγγελματίες πολιτικοί είτε είναι στα παρασκήνια τζιαι δουλεύκουν για να εκλεγούν τζιείνοι που είναι μπροστά, είναι όλοι ίσοι τζιαι λογοδοτούν στες κομματικές οργανώσεις βάσης του κόμματος τους τζιαι στα συνέδρια τους που τους συντηρούν τζιαι οικονομικά.

Ο Χριστόφκιας φίλε μου, τα φιλοδωρίματα που δικαιούται τζιαι την σύνταξην που θα πιάσει, τα καταθέτει στο ταμείον αλληλεγγύσης τζιαι θα τα μοιραστεί με τους αφανής κομμουνιστές που τον εκάμαν πρόεδρον.

Ούτε στον αστράγαλον τους δεν ηφτάννουν όλοι αυτοί οι ππαραόπιστοι κοπρίτες που ξερνούν χολήν τζιαι προσπαθούν να τους διαβάλουν.

Εάν διάφοροι μη κομμουνιστές δεξιοί δημόσιοι υπάλληλοι (τύπου Παπαφάγας η Ιακώβου) κάμνουν απλά αυτόν που κάμνουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλη, δηλαδή να φκάλλουν τζιαι την τελευταίαν μπακκίραν που τους επιτρέπουν οι κανονισμοί, δεν αλλάσσει τίποτε για την ηθηκήν των κομμουνιστών (Νεοκλής, Αντρέας Χρήστου, Ελένη Μαύρου, Χριστόφκιας, Σωτηρούλλα, Άντρος, Στέφανος, Ευαγόρου ...). Ξέρεις το ότι η Ελένη Μαύρου έχει έναν μικρόν άσημον αυτοκινητούιν τζιαι έναν διάριν που επκιέρωννεν για δεκαετίες που τον πενιχρόν της μισθόν που το ΑΚΕΛ; Ξέρεις το ότι η Σωτηρούλλα πληννίσκει τα πιάτα της μετά τες 10 πον να πάει έσσω τζιαι ούτε μαυρούν έχει για δούλαν ούτε ασπρούν για λόγους αρχής, διότι αντρέπεται να έχει δούλους;»

****************************
Επίσης γράφει [ο Aceras] σε σχόλιο του στο “Εκτός Γραμμής” Blog του Ύποπτου στις 8 Απριλίου 2011 2:47 π.μ. [link: http://ipoptos99.blogspot.com/2011/03/1001-9.html?showComment=1302220029704#c6576160948755871504]:
[Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου] ...

«Το ότι επίσης κανένας δήμαρχος δεν επλούτισεν ούτε τζιείνος ούτε η οικογένεια του, το ότι η αριστερή δημάρχαινα της Λευκωσίας μένεί πάντα όπως έμενε σε έναν δυάρι τζιαι έχει έναν μικρό αυτοκίνητο, δεν σε συγκινεί; Το ότι οι αριστεροί δημάρχοι δεν καθίσκουν πούγκαν την αντιμισθίαν αλλά την καταθέτουν στο κόμμαν που κάμνει αναδιανομήν τζιαι πληρώννει δίκαια όλα τα στελέχη είτε είναι, είτε δεν είναι εκλελεγμένα, δεν σου κάμνει διαφοράν; Το ότι οι αριστεροί δημάρχοι τες πλούσιες συντάξεις που πιάννουν τις καταθέτουν στο ταμείον αλληλεγγύης τζιαι πιάννουν μιαν αξιoπρεπή σύνταξη ισότιμα με τα άλλα μη εκλελεγμένα στελέχη του κόμματος δεν σου κάμνει διαφοράν;»

Περαιτέρω σχόλια από ‘ΜΕΝΑ: ΟΥΔΕΝΑ!!!

Για τον πρόλογο
και τα copy paste,
Anef_Oriwn
Παρασκευή 15/4/2011

24 σχόλια:

πομπουδιν είπε...

Ιδανικα του Φουλλη ειναι ο ατομικισμος, η ιδιοτελεια, η πλουτοκρατια, η ανισοτητα και η βλακεια.

Ενα χειροκροτημα για τον Φουλλη μας και τα ριφκια που τον φκαλλον βουλευτη τουτον τζιαι τους ομοιους του (εσιει τζιαι φτωχους μεσα)

Anef_Oriwn είπε...

Παρακολούθησα απόψε κατά διαστήματα(!) στο ΡΙΚ1, μια προεκλογική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μάριος Χαννίδης του ΑΚΕΛ [των ούτω καλούμενων “Νέων Δυνάμεων”, πρώην στέλεχος της ΕΔΕΚ], Νίκος Νουρής του ΔΗΣΥ και Κώστας Καμένος της ΕΔΕΚ. Συντονίστρια [όσο της επέτρεπε ο Κώστα Καμένος με τις συνεχείς παρεμβάσεις του] ήταν η δημοσιογράφος Σούλα ΧατζιήΚυριάκου. Και λέω κατά διαστήματα, γιατί κάποιες στιγμές έκαμνα zapping καθώς δεν μπορούσα να δεχτώ την επιθετική στάση και απαίσια συμπεριφορά του Καμένου έναντι του πρώην συναγωνιστή του Μάριου Χαννίδη. Ήταν επιθετικός έναντι του, του μιλούσε με απαξίωση και προσπαθούσε συνεχώς να τον μειώσει! Φαίνεται δε χώνεψε την αποχώρηση του από τη ΕΔΕΚ και τη συστράτευση του με το ΑΚΕΛ. Ο Χαννίδης έκαμε σαφές ότι δεν θεωρεί πια την ΕΔΕΚ αριστερό σοσιαλιστικό κόμμα ή κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς καθώς κρίνει το πρώην κόμμα του συντάσσεται πλέον καθαρά με το ΕΥΡΩΚΟ και τον “Συναγερμό”!

yiotisthoughts.wordpress.com είπε...

Φίλε anef_oriwn, θα εκφράσω τις βαθύτατες αμφιβολίες μου, όσον αφορά το αν το ΑΚΕΛ καταφέρνει μέσω της εισφοράς των στελεχών της που έχουν θεσμικές θέσεις των μισθών τους.
Μένω σε ακριτική περιοχή, και πασιφανής είναι η αποτελεσματικότητα της ενεργής εμπλοκής του κ.Τζιοβάνη (της Giovanni Developers) στο ΑΚΕΛ και στην Ομόνοια, αφού μέχρι και την εκλογή του προέδρου Χριστόφια, δεν κέρδισε καμία προσφορά δημοσίου. Κι όμως τώρα, ω τι έκπληξη, ξαφνικά ανακάλυψε (όπως και ο φούλης σε άλλον τομέα βέβαια) την τασιηνόπιττα του πως να καταθέτει πάντα τη χαμηλότερη προσφορά, ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! Ψάχνω έναν πράγματι αγωνιστή του λαού στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ αμμοχώστου, αλλά δυστυχώς ο contractor giovanni μάλλον δεν με ικανοποιεί

Ανώνυμος είπε...

Έκανες αρκετά λάθη ρε ανάφεντε άνευ ορίων!
Όμως θα επικεντρωθώ στο πιο σημαντικό. Ο Φούλης γράφεται με ένα και όχι με δύο λλού! Σταμάτα να παραποιείς το όνομα του μιτσή τζιαί εν κρίμαν ο ανευλόητος. Εν τον λυπάσαι?

Ανώνυμος είπε...

en se diavazi kanenas re roz 'pesvdoaristere'. xaxaxa egerimoses, mesos oros sxoliwn ana nartisi -2- monos sou ta grafis monos sou ta diavazis re traoulle. xaxaxaxa

πομπουδιν είπε...

Ευχαριστουμε τον καμενο και τον καθε καμενο που μας βοηθα να καταληξουμε ποιους υποψ. βουλευτες εννα ψηφισουμε.

Αν ειναι δυνατον εν ετη 2011 να εχουμε ετσι επιπεδο συζητησης οπως το εχτεσινο

Anef_Oriwn είπε...

Μερικές σύντομες απαντήσεις προς τους επικριτικούς και πικρόχολους πλην συμπαθέστατους πιο πάνω επισκέπτες και σχολιογράφους του Blog:

1. @ Yiotisthoughts.wordpress.com,
Αν ήσουν πιο προσεχτικός όταν διάβαζες το κείμενο της ανάρτησης μου [αν το διάβασες τελικά!] θα έβλεπες ότι έκαμα αναφορά στους 7(!) από τους 11υποψηφιους του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο και σ’ αυτούς ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο Χριστάκης Τζιοβάνης. Άρα έχεις επιλογές και μην επικεντρώνεσαι σ’ ένα μόνο άτομο ψάχνοντας προφάσεις και αφορμές!!! Για να είμαι δίκαιος όμως [με τον Εαυτό μου πρώτα και κύρια], στον Τζιοβάνη αναφέρθηκα σε προηγούμενη ανρτησση μου [την 27/2011 - link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/03/272011_28.html].

******************************
2. @ Ανώνυμε [ημερ. 16/4/11 8:43 π.μ.],

Εγώ το «Φούλλης» θα το γράφω με δύο λλου γιατί την κυπριακή το λέμε βαρετά και το τονίζουμε, όπως ας πούμεν(τε) τυγχάνει και με το ττου [Ττοχής], το ππου [ππιριλλίν], το κκου [κκιλίντζιηρος]!!! Okei? Γίνεται; Μου επιτρέπεις τώρα;
Κι αν έχεις την καλοσύνη, μπορείς να ΜΟΥ υποδείξεις μερικά ακόμα από τα λάθη μου [ορθογραφικά και συντακτικά] για να βελτιωθώ; Συνήθως γράφω και διαβάζω βιαστικά, γι’ αυτό κάποια απ’ αυτά είναι φυσιολογικό να μου διαφύγουν!

***************************
3. Ρε ρίφιν Ανώνυμε [ημερ. 16/4/11 8:49 π.μ.] – που γράφεις στα greeklish [εξ ου και γνωστό ποιον καθίκι(!) είσαι – δεν μπορείς να κάμεις δίχα μου όπως θωρώ!],

Me ikanopoiei ta megista pou ME diavazeis ESY!!!
Pantws an anatrekseis stis ligo pio proigoumenes anartiseis MOU, 8a vreis kapoies me pampolla sxolia – mexri kai 86! Elpizw na men spaseis pou to kagrin SOU tziai na vromiseis tziai tous topous!
Ο Κύριος μιτά ΣΟΥ!

Anef_Oriwn είπε...

Πομπουδιν,

Ήταν πασιφανές πως στην ψεσινή συζήτηση ο Κώστας Καμένος [αν και καλλιτέχνης κάτι που θα ‘πρεπε να κάμνει τον λόγο του πιο ήπιο κι ανθρώπινο], προσπαθούσε συνεχώς να απαξιώσει και να μειώσει τον Χαννίδη. ΟΛΕΣ οι παρεμβάσεις και οι κουβέντες του διαπνέονταν από εμπάθεια τζιαι πίκκα, για να μην πω και μίσος, για τον συγκεκριμένο υποψήφιο του ΑΚΕΛ!!!

πομπουδιν είπε...

Εν η περιφημη τακτικη κακομοιρου. Διεκοπτε συνεχεια για να μεν αφηνεις τον αλλον να μιλησεις

Εχτες ομως ηταν τραγικη η κατασταση, προσωπικη επιθεση στον Χαννιδη για την οικογενεια του, για τον ιδιο, για την δουλεια του. Ε Λ Ε Ο Σ

Μια ψηφος λοιπον για τον Χαννιδη που εμενα τζιαι φανταζομαι τζιαι που αλλους Ακελικους οχι μονο για την προσωπικη επιθεση που εδεχτηκε αλλα κυριως για τζινα που ειπε. Η Εδεκ σημερα ειναι ενα κομμα της δεξιας

yiotisthoughts.wordpress.com είπε...

Φίλε άνεφ, πρέπει να παραδεχτείς πως το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου είναι ίσως το πιο αδύνατο σημείο του. Από κοπέλα που τραγουδά σε χορωδία μέχρι τέως ταξιτζή_νυν-το-παίζω-και-πολιτικός-επιστήμων και καθηγητή που μου έκαμνε μάθημα και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τους μαθητές του - πόσο μάλλον για την υπόλοιπη κοινωνία.

Anef_Oriwn είπε...

@ yiotisthoughts.wordpress.com
Γιώτη,

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο έχει και πολύ δυνατά [πολιτικά] ονόματα, αλλά είναι φυσικό και κάποια που δεν έχουν την εμβέλεια και την αναγνωρισιμότητα [και δεν εννοώ μόνο φατσικά] των πρώτων! Κι αυτό λίγο πολύ συμβαίνει και στις άλλες επαρχίες! Όμως διακρίνω κι έναν ελιτισμό [για να μη πω κοινωνικό ρατσισμό] στον λόγο ΣΟΥ! Γιατί μιλάς με τέτοια απαξίωση για κάποιους υποψηφίους, όπως για την «... κοπέλα που τραγουδά σε χορωδία ...» [σε μουσικό σχήμα τραγουδά – δεν ξέρω αν τραγουδά και σε χορωδία – όμως έγκλημα είν’ αυτό;], τον «τέως ταξιτζή» [δεν ξέρω ποιος είν’ αυτός, αλλά και γι’ αυτόν μιλάς απαξιωτικά – μόνο οι high classάτοι κι όσοι έχουν αριστοκρατικές ρίζες δικαιούνται να ‘ναι υποψήφιοι, ή μήπως προσπαθείς μέσα από την απαξίωση να ξορκίσεις τις δικές ΣΟΥ λαϊκές ρίζες;], και τον «... καθηγητή που μου έκαμνε μάθημα και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τους μαθητές του ...» [επέτρεψε μου να ΣΟΥ πω ότι εδώ υπεισέρχεται ο υποκειμενισμός – παρεμπιπτόντως εν Τεχνική Σχολή που ετέλειωσες;] ...
Ανεξάρτητα όμως από τα πιο πάνω και τις επιμέρους απόψεις τες δικές ΜΟΥ αλλά τες απαξιωτικές τες δικές ΣΟΥ [έχω την αίσθηση ότι σ’ αυτές υπάρχει κι ένα πικκάρισμα], πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο δίνει στον Αριστερό [κι όχι μόνο] ψηφοφόρο [και γιατί όχι και σ’ ΕΣΕΝΑ], καλές επιλογές!!!

νεος είπε...

Γιώτη!
Απ έν θέλει να πάει στον μύλο...

Για τον Τζιοβάνη γράφω κι εγώ εμμέσως στην ανάρτηση που ευγενικά παραθέτει (γι άλλη μια φορά και τον ευχαριστώ) ο Άνευ.

Όμως να μεν λαλούμεν ότι θέλουμεν, ο Τζιοβάνης έκτισε τον μισό Πρωταρά (που λαλεί ο λόος) πολλά πριν το 2008. Εν έκαμεν τωρά τες λίρες του. Μάλλον χάννει τες το τελευταίο διάστημα τζιαι εν όψη κρίσης, της ενασχόλησης του με την Ομόνοια κλπ

Όσο αφορά το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο να σου πω τες δικές που προτιμήσεις καθότι βαρωσιότης:

Σταύρος Ευαγόρου (εκτός τζι αν φκάλλεις τσούννες)
*Γιαννάκης Σκορδής, πρώην δήμαρχος Αμμοχώστου, πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.
*Αντρέας Γρηγορίου, πρώην ανώτερο στέλεχος της ΕΔΕκ και της ΔΕΟΚ, νυν δημ. σύμβουλος Λατσιών.
*Σκεύη Κουκουμά.ΓΓ της ΠΟΓΟ
* Το κεττηρούϊν, why not!
* Χατζιηττοφής, πολλά καλός...

Υπάρχουν φίλε πολλά καλές επιλογές.
Εν έσιεις δίκιο.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,σε χαιρετώ!Καιρό να τα πούμε,όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε σε παρακολουθώ.Αναφορικά με την εμπάθεια του Καμένου στην ψεσινή συζήτηση στο ΡΙΚ,να σου πω μόνο πως η ΕΔΕΚ μάλλον αργά θα αντιληφθεί πόσο πίκρης και σσώκακος είναι ο υποψήφιός της Κώστας Καμένος και πόσους ψηφοφόρους της θα διώξει!Γνωρίζεις ποια θέση κατείχε προηγουμένως ο περι ου ο λόγος και γιατί εκδιώχθηκε από αυτήν;

arxiepiskopos είπε...

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στις 19/9/2006 εξέδωσε την Απόφαση του στην Πειθαρχική Υπόθεση εναντίον του
Δικαστή Κώστα Καμένου με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς (άρθρα 157.7(4) και 157.3 του
Συντάγματος και σύμφωνα με τον Περί Ενάσκησης της Πειθαρχικής Εξουσίας του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου
Διαδικαστικού Κανονισμού του 2000. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο παρακάθισε σε πλήρη σύνθεση του
απαρτιζόμενο από τους 13 Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Δικαστής αντιμετώπιζε την κατηγορία της
ανάρμοστης συμπεριφοράς δηλαδή ενώ ασκούσε καθήκοντα Προέδρου του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών
επέδειξε επανειλημμένα πιεστική, μειωτική, απαξιωτική και γενικότερα προσβλητική συμπεριφορά προς τους
Παρέδρους του Δικαστηρίου. Τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας. Παράλληλα κατά την πορεία της διαδικασίας
δεν τους λάμβανε υπόψη, δεν τους επέτρεπε να υποβάλλουν ερωτήσεις ή να ζητούν διευκρινήσεις. Αντιμετώπιζε και
2η κατηγορία για παρόμοια συμπεριφορά προς τους δικηγόρους διαδίκους και μάρτυρες και κατηγορήθηκε ότι
προέβαινε σε ειρωνικά σχόλια και υπονοούμενα με αποτέλεσμα να εκτρέπεται η όλη διαδικασία από την ορθή της
πορεία.
Στην Απόφαση του το Δικαστήριο παραπέμπει στην διαδικασία που ακολουθήθηκε. Το παράπονο ξεκίνησε από
καταγγελία της ΠΕΟ και της ΣΕΚ αλλά και του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ. Στις 16/9/2005 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε
σύμφωνα με τον Κανονισμό 4 τον διορισμό Δικαστικού Λειτουργού για διεξαγωγή έρευνας. Γίνεται αναφορά στις
περαιτέρω πρόνοιες του Κανονισμού και στο ότι ο Στέλιος Ναθαναήλ τότε Διοικητικός Πρόεδρος Επαρχιακού
Δικαστηρίου Λευκωσίας ο οποίος διορίστηκε σαν Ερευνητής έλαβε 28 καταθέσεις ως και από τον Δικαστή. Στις
21/12/2005 υπέβαλε ΄Εκθεση χωρίς να κάνει οποιαδήποτε εισήγηση. Ακολούθησε η διατύπωση Κατηγορητηρίου και
η εκδίκαση του. Ο κατηγορούμενος Δικαστής εκπροσωπήθηκε από έγκριτο και έμπειρο δικηγόρο. Η δίκη διεξάχθηκε
με την συμφωνία του κατηγορουμένου όχι δημόσια.
Το Δικαστήριο στην πολυσέλιδη του Απόφαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποδείχθηκαν οι κατηγορίες και σαν
αποτέλεσμα τερματίστηκαν άμεσα οι υπηρεσίες του κ. Καμένου στην Δικαστική Εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΒΛΕΠΕΙΣ,ΤΕΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΛΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τζιαί τωρά "τούτος" ο Καμένος εν υποψήφιος της ΕΔΕΚ; Ε εν καμένον χαρτίν τζιαί τούτος τζιαί το κόμμαν του. Που σιέριν! Ψόφια άλογα! Φτώματα! Πτού!

ΕΔΕΚ! Έναν κόμμαν που εξεκίνησεν ως σοσιαλιστικόν τζιαί εκαταντήσαν το εθνικοσοσιαλιστικόν. Έναν κόμμαν που ήταν τζιαί αριστερόν τζιαί περήφανον για τη δράσιν του! Αλλά πούν' τον Δώρον Λοΐζου τωρά να τους εφτύσει; Καλά ρε τα μέλη σας έν τα σκέφτεστε καθόλου;

Τζιαί να σκεφτεί κανένας ότι ο Λυσσαρίσης τον Αύγουστον το 74 στο σινεμά ΤΙΤΑΝΙΑ της Πάφου εδήλωνεν: "Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι εχθροί μας. Οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας"! Πού επήασιν τούτα ούλλα ρε Γιαννακούιν;

Έν θα εκπλαγώ καθόλου αν δω τον Ομήρου υποψήφιον πρόεδρον της Βουλής ή της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη υποστήριξιν του ΔΗΣΥ, να καταθέτει στεφάνιν στο μνημείον του Γρίβα ή στα μνημεία των πεσόντων πραξικοπηματιών λοκατζιήδων. Ούτε θα εκπλαγώ καθόλου αν ακούσω ότι κάποιοι πρώην ΕΔΕΚκίτες εκόψαν τον σε μιαν γωνιάν τζιαί κάμαν τον μαύρον που το ξύλον. Ε μα έσιει τζιαί η υπομονή των πλασμάτων τα όρια της.

Anef_Oriwn είπε...

Παλιόφιλε Arxiepiskopε,
Shαιρετώ ΣΕ!!!

Τζιαιρόν να ΣΕ δούμεν! Που τότε που τα “Κοπέλια” του αλήστου μνήμης W.C. Blog εκατεβάσαν τα ρολά, εχάθηκες τζι’ ΕΣΥ που την πιάτσα! Με το δίκιο ΣΟΥ φυσικά αφού έχασες τη διασκέδαση ΣΟΥ!
Πάντως παρόμοια με τούτα που ΕΣΥ λαλείς για τον Κώστα Καμένο, [για τον βίο και την πολιτεία του όταν ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Δικαστηρίου], έχω ξανακούσει κι από άλλους!!! Να ΤΟΝ χαίρονται εκεί στην ΕΔΕΚ!!!

**********************
Νέε Ελληνοκύπριε,
Μάλλον σε θολά νερά πήγε να ψαρέψει ο ΠαναΓιώτης!!!

**********************
Χαμάλη,
Σεμνά!!!

yiotisthoughts.wordpress.com είπε...

@ Καθόλου ρατσιστικά τα σχόλιά μου φίλε άνεφ. Απλά, όταν είναι το μόνο προτέρημά σου στην κοινωνική [και δη, πολιτιστική] δράση η συμμετοχή σου σε μουσικό συγκρότημα (και τους γονιούς -πολύ αξιόλογοι άνθρωποι παρεπιμπτόντως- χρόνια στο κόμμα), δεν αξίζεις θέση στο ψηφοδέλτιο του πρώτου κόμματος της Κύπρου. Ας εμίνησκεν κενή ρε κουμπάρε! Όσο για τον τέως ταξιτζή, ρώτα (αν δεν ξέρεις) να μάθεις (σου λέω και από μέηλ). Αν πράγματι αξίζεις τα πτυχία σου του πολιτικού επιστήμονα, κάνε μια έρευνα, μπες σε ένα πανεπιστήμιο, δε γίνεσαι ταρίφας έως εκλογής! Γενικά, αν δεν έχεις άτομα που κάμνουν 1000% για υποψήφιοι, ε μεν τους βάλεις(ισχύει για όλους)!

Υ.Γ. Μου τσίνισε λίγο το πικρόχολος σαν χαρακτηρισμός.
@ νέος Ελληνοκύπριος
Φίλε μου, το ότι τα ρηάλλια του έφκαλε τα πριν το 2008 (ή αν τον στήριξε η κυβέρνηση Χριστόφια με την εκλογή της λόγω πρότερης στήριξης), εν τον κάμνει λλιόττερο κεφάλαιο που τον Φούλλη, ας πούμε. Ψήφιστον άμμα θέλεις. Το ότι Σκορδής,Κουκουμά, Γρηγορίου κατείχαν θεσμικές θέσεις δεν τους κάνει και αυτόματα άξιους. Το θέμα είναι πόσο παραγωγικοί ήταν σε αυτές

Anef_Oriwn είπε...

Yiotis,

Μια τζι’ εμπήκαμεν στον χορό, να πω ακόμα δκυο τρεις κουβέντες, αν και τούτο που κάμνουμε δεν είναι πολιτική συζήτηση, αλλά παραπολιτική και μάλιστα με κουτσομπολίστικη χροιά. Οι αναφορές ΣΟΥ σε «κοπέλα που τραγουδά σε χορωδία» ή που το μόνο προτέρημά της στην κοινωνική [και δη, πολιτιστική] δράση… (είναι) … η συμμετοχή της σε μουσικό συγκρότημα» [εγώ νομίζω ότι υπήρξε και εκλεγμένο μέλος Τοπικής Αρχής] και σε «τέως ταξιτζή» [τελικά δεν έχει και τόση σημασία ποιος είναι – πιο πολύ από περιέργεια το ρώτησα], αν δεν είναι ρατσιστικές είναι σίγουρα ελιτίστικες!!! Αντανακλούν τον αστικό τρόπο κοινωνικής αναγνώρισης και καταξίωσης των ανθρώπων που είχε να κάμει με το κοινωνικοοικονομικό τους status. Και διερωτούμαι γιατί δεν ΣΕ ικανοποιεί δεν ΣΕ εκφράζει ο Τζιοβάνης! [Και δεν είναι λίγοι οι αριστεροί ψηφοφόροι που θα λάβουν υπ’ όψη για τες επιλογές τους το γεγονός ότι ο Τζιοβάνης εν νεν «λλιόττερο κεφάλαιο» που τον όποιο Φούλη [από λογιστικής αλλά και συμφεροντολογικής άποψης]. Όμως ατυχής η σύγκριση που κάμνεις μεταξύ των δύο καθώς και οι πολιτικές τους θέσεις είναι διαφορετικές αλλά και οι κοινωνικοοικονομικές τους προσεγγίσεις] ...
Απ’ εκεί και πέρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι, οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για τες βουλευτικές [αλλά και για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές] προτείνονται από τις κομματικές ομάδες. Για τις βουλευτικές η τελική επιλογή γίνεται [μετά από κατάταξη που τους κάμνει η οικεία Επαρχιακή Επιτροπή] από ειδική Επαρχιακή Συνδιάσκεψη. Άρα οι υποψήφιοι επιλέγονται από το σύνολο των κομματικών στελεχών. Και οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ στην οικεία Επαρχιακή Συνδιάσκεψη [αν δεν κάμνω λάθος] ήταν καμιά 25ρια. [Και παρεμπιπτόντως ο Αντρέας Γρηγορίου, αλλά και ο Νίκος ο Κέττηρος ΔΕΝ ήταν στους 11 πρώτους – υπήγρξε ας πούμεν ανατροπή!]... Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι [οι συμμετέχοντες στη Συνδιάσκεψη] επέλεξαν με τη ψήφο τους για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ κι έναν «τέως ταξιτζή» [όπως λες] και μια «κοπέλα που τραγουδά [...] σε μουσικό συγκρότημα». ΕΣΥ, αφού σ’ ενοχλεί η κοινωνική τους θέση, μην τους ψηφίσεις αυτούς!!! Υπάρχουν όμως αρκετές άλλες επιλογές, όπως αυτές που ανάφερε ο Νέος Ελληνοκύπριος, αλλά κι άλλες ακόμα. Τον Γρηγορίου προσωπικά δεν τον γνωρίζω και ούτε ξέρω τι δουλειά κάμνει, όμως τόσο ο Σκορδής [που επίσης δεν τον γνωρίζω και πολύ], όσο και η Σκεύη Κουκουμά κάμνουν παρά πολύ δουλειά [και κοινωνική και πολιτική]. Γι’ αυτό και η τοποθέτηση ΣΟΥ «Το ότι Σκορδής, Κουκουμά, Γρηγορίου κατείχαν θεσμικές θέσεις δεν τους κάνει και αυτόματα άξιους. Το θέμα είναι πόσο παραγωγικοί ήταν σε αυτές», είναι το λιγότερο άτυχη κι άδικη [για να μην πω ότι γίνεται για να ρίξει γενικόλογα κι αόριστα σκιές πάνω σε συγκεκριμένα άτομα]. Τελικά τζιαι με δκυο λόγια έφκαλες τους ούλλους σκάρτους!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Άμα θέλεις να συμμετέχεις στα κοινά δεν μπορείς να έχεις πάντα ότι ονειρέφτης. Η επαρχία της Αμμοχώστου αυτούς έχει να δείξει. Η ουσία είναι ότι εφκήκαν με δημοκρατικότατες διαδικασίες. Δεν εδιοριστήκαν που κανέναν. Νομίζω ότι τρεις τέσσερις πον να εκλεγούν θα βρεθεί πον ναν άξιοι του πόστου.

Το ποιοί υποκειμενικά μου αρέσκουν εμέναν ή του Γιώτη δεν αλλάσσει τίποτε στο ότι το ΑΚΕΛ δεν υπηρετεί το χρήμαν. Το ότι κάμνει ανοίγματα προς επιχειρηματίες τζιαι κεντροαριστερούς θεωρώ το θετικόν. Ξέροντας που κοντά πρόσωπα τζιαι πράγματα, δεν νομίζω ότι το κίνητρον του Τζιοβάννη εν να κερδίσει χρήμαν με το ρουσφέττιν. Αντίθετα, με το να κάμνει τον πολιτικόν, τον παρακολουθούν ούλλοι με το μικροσκόπιον τζιαι πρέπει να κρατά ψηλούς κανόνες ηθηκής σε τούτην την ανήθηκην κοινωνίαν που άμα είσαι ηθικός έχεις μειονέκτημαν προς τους ανταγωνιστές σου. Ιδίως άμαν εν ντιβέλοππερς.

Εγώ εκτός που τον Βασιλείου άλλον πλούσιον δεν εψήφισα ποττέ μου. Μπορείς να κάμεις τζιαι σύ το ίδιον Γιώτη. Τζιαι αν ρωτήσεις, θα μάθεις ότι ετραβήσαν του το φτίν του αυτού που αναφέρεις που κάμνει εισφορές σε συλλόγους των Λαϊκών οργανώσεων. (έγραψεν το τζιαι ο Πολίτης χωρίς να βάλει όνομαν). Αλλά έχοντας μιλήσει τυχαία μαζίν με τον κύκλον του πριν ακόμα τες προεδρικές εκλογές, αυτός πιστεύκει ότι οι συλλόγοι τζιαι τα σωματεία είναι το μόνον αποτελεσματικόν εργαλείον που έχει η αριστερά να κάμνει πολιτικήν δουλειάν. Αν δεν λανθάννουμαι τζιόλας, ο αρφός του εν καφετζιής σε σύλλογον. Μπορεί να έχει κάποιαν βάση η ιδέα του. Η ανθρώπινη ψυχολογία εν σύνθετη τζιαι δεν πρέπει να την μειώννουμεν στο ότι ο άλλος εν εργολάβος ή στο ότι τραουδά σε χορωδίαν. Εν σου αρέσκει, μεν τον ηψηφίσεις τζιείνον κουμπάρε. Δεν μπορεί έναν κόμμαν να έβρει δώδεκα αγίους να βάλει υποψηφίους. Τζιαι επαναλαμβάννω, το πιο σημαντικόν είναι αν είναι συμβατοί με τες αρχές που υπερασπίζεται η αριστερά.

Εγώ όσους ψηφίζω κανένας δεν εκλέγεται τζιαι δεν επαραπονήθηκα ποττέ μου.

Για την Κουκουμίνα είσαι άδικος. Είναι πλάσμαν που έδωκεν το 80% των ωρών της τζιαι το 100% της ψυσιής της για τα κοινά που τον τζιαιρόν που εν 14 χρονών. Φακκά στα νεύρα πολλών που είναι πολλλλλλά μικροί κοντά στο μπόιν της (το πολιτικόν, όι το σωματικόν διότι εν κοντή). Τζιαι μόνον τζιαι μόνον ότι επισκάλησεν δημόσια πολιτικόν πρόσωπον που την εδιάβαλλεν ότι τάχα μου κάμνει τράφικον με τα τούρτζικα (διότι είχεν ο άντρας της συνεργάτην τουρκοκύπριον στην δουλειά), δείχνει ότι είναι τζιαι 100% τίμιον πλάσμαν που έχει τα @@ την τιμήν όι μόνον να την λιβανίζεται, αλλά τζιαι να την υπερασπίζεται στην πράξην. Κανονική κομμουνίστρια δηλαδή. Όπως τες παλιές. Τζιαι εν παρακολουθήσεις τζιαι την κοινοβουλευτικήν της δράσην εν που τες μόνες που δουλεύκει τζιαι μελετά τα θέματα που έχει. Δεν εν τα διπλώματα που κάμνουν τον άθρωπον. Εν η όρεξη, το πάθος, τζιαι το πόσον κόφκει ο νους του.

Aceras Anthropophorum είπε...

Για την Εδέκ μπορείτε να μου πείτε πότε ήταν αριστερόν κόμμαν;

Άσε δε που το να είσαι πίκρης τζιαι χιναέττης είναι αρετή που εκαλιεργήθην που τα γεννοφάσκια τούτου του κόμματος. Ίσως να έχει να κάμει με την ψυχοσύνθεσην τζιαι το σύνδρομον καταδίωξης του ηγέτη της.

Ανώνυμος είπε...

Τον τζιαιρόν του Ανδρέα Παπανδρέου πριν να γενεί πρωθυπουργός. Τότες η ΕΔΕΚ τζι' ο Λυσσαρίδης επαίζαν το αριστεροί τζι' εφωνάζαν τζιαί τα ίδια συνθήματα με το ΑΚΕΛ όπως "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" κλπ. Ο Λυσσαρίδης εδιακήρυττεν ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας.
Μετά αποκαλύφτηκεν τον πρόσωπον τους. Πολλοί αριστεροί όμως εμείναν μαζίν τους για χρόνια, αλλά τωρά τελευταία φεύκουν τους ούλλον τζιαί πιο πολλοί.
Φαντάστου ότι τωρά ο ήρωας της ΕΔΕΚ έννεν κάποιος αριστερός ή κάποιος ΕΔΕΚκίτης. Εν ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Αστεία πράματα από ένα γελοίον κόμμαν.

Anef_Oriwn είπε...

Τωρά που αθθυμήθηκα ο Σταυρός Ευαγόρου έχει έναν αρφόν που εν ταξιτζιής ή «ταρίφας» [όπως τον λαλεί τζι’ ο Yiotis]. Τζιαι νομίζω πως ταξιτζιής ήταν τζι’ ο τζιύρης του! Λαλείτε να τους αποκηρύξει α(ν)μπα τζιαι χαλάσουν του το image του;

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Η στροφή της ΕΔΕΚ προς τα δεξιά άρχισε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν αποβλήθηκε από το Κόμμα η λεγόμενη Αριστερή Πτέρυγα – κυρίως μέλη στης Οργάνωσης Νεολαίας του Κόμματος [της ΕΔΕΝ] και δη αυτοί που έβγαζαν την εφημερίδα “Σοσιαλιστική Έκφραση” [ο Δώρος Λοΐζου έφυγε νωρίς], αλλά και άλλοι όπως ο τότε βουλευτής του Κόμματος Πατρίκιος Παύλου!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Ο Παπανδρέου εβκήκεν το 81 στην εξουσία. Ενόμιζεν ο Λυσσαρίδης ότι λόγω Παπανδρέου ήταν να έσιει κέρδος τζιαί ο ίδιος εις βάρος του ΑΚΕΛ. Εγίνειν ακριβώς το αντίθετον. Οι ανεκπλήρωτες διακηρύξεις του Παπανδρέου εθάψαν τζιαί την ΕΔΕΚ της οποίας το στενόν ηγετικόν περιβάλλον αναγκαστικά απέβαλε το προσωπείον. Εξαπόστειλεν τους αριστερούς σοσιαλιστές ιδεολόγους που το κόμμαν τζι' ακολουθήσαν δεξιάν εθνικιστικήν πολιτικήν. Αλλά επειδή εμείναν ξικρέμμαστοι υιοθετήσαν για σημαίαν τους το ΟΧΙ στο σχέδιον Ανάν τζιαί τον Τάσσον Παπαδόπουλον. Τούτην τη στιγμήν που μιλούμεν κινείται δεξιότερα του ΔΗΣΥ ή σε παράλληλη πορεία με τα ρατσιστικότερα τζιαί εθνικιστικότερα στελέχη του.
Το σοσιαλιστικόν κόμμαν ΕΔΕΚ δεν υπάρχει πλέον.