Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ανάρτηση 5/2013 [εκλογική, Αριστερή, ερωτηματική, διλημματική, προβληματιζόμενη] – Το “βασανιστικό” δίλημμα ενός (ΑΚΕΛικού) Αριστερού: «Τί θα πράξω αν δεν περάσει στον 2ο γύρο ο Μαλάς» - Μέρος 1ον!


Εισαγωγικά:
Ο τακτικός επισκέπτης και σχολιογράφος του Blog Stelios Papalangi σε παρέμβαση του στην προηγούμενη ανάρτηση ΜΑΣ, ζήτησε «… να απαντηθεί […] και από τον φίλο άνευ και φυσικά όσους συμμερίζονται παρόμοιες απόψεις […] αν τύχει τζαι περάσει λιλήκας αναστασιάδης στο δεύτερο γύρο ποιόν θα ψηφίσουν…»
Το ίδιο ερώτημα [ΜΟΥ] υπέβαλε ή το έθεσε 1-2 φορές και η φίλτατη Disdaimona [και στο δικό της Blogαλλά και στο δικό μου]:

1. «ενα πραμα μας εμεινε Ανευ - να μεν πασιν “οι συντροφοι” στον 2ο γυρο να ψηφίσουν τον Λιλλήκα για πρόεδρο, απλα γιατι εμαθαν πως σε αυτον τον τοπο οτιδηποτε εκτος απο τον Νικο είναι καλυτερο...
αν δεν συμβει και καμια συμπραξη ακελ-λιλληκα - τζιαμε να δεις τζαι να γελασεις...»
2.  «το ακελ όμως και εσυ Ανευ τί θα πραξει αν δεν περάσει στον 2ο γύρο, ειπεν μας; 
υπαρχει ο κίνδυνος η ψηφος μας να καταλήξει στο τραπέζι διαπραγματευσης της δευτερης κυριακής με τον πανηλιθιο»...


«Σε προσεχή ανάρτηση μου θα μεταφέρω εδώ ένα σχετικό μ’ αυτό το καυτό ερώτημα κείμενο μου, που (συν)έγραψα τον Φεβράρη του 2008, λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των τότε Προεδρικών Εκλογών και αναρτήθηκε στο μακαριστό πλέον “Proletariakon Blog”. Τίτλος του κειμένου “Τι θα κάμει ένας δογματικός αριστερός αν δεν περάσει ο Δημήτρης Χριστόφιας στο δεύτερο γύρο;”, και σ’ αυτό πραγματεύτηκα τους τότε αντίστοιχους σκεπτικισμούς ενός Αριστερού – τότε ήταν μάλιστα και πιο βάσιμοι…»

Το συγκεκριμένο δίλημμα, λοιπόν, πάει κι έρχεται κι εντέχνως και σκοπίμως υποβάλλεται για να προκαλεί σύγχυση, άγχος και προβληματισμό μέσα στον κόσμο της Αριστεράς. Αυτή η τακτική βασικά μεθοδεύεται από το Επιτελείο Λιλλήκα [και τους κολαούζους τους] και βγαίνει πιο έντονα στην επιφάνεια κυρίως μετά από δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα ποσοστά του Μαλά και του Λιλλήκα να είναι πολύ κοντά. Τίθεται μάλιστα και με κακεντρέχεια, πίκκα και κακοπροαίρετα κι από αριστερίζοντες ψηφοφόρους που για διαφόρους λόγους αποφάσισαν να μην ψηφίσουν τον Σταύρο Μαλά – θα απόσχουν, θα ρίξουν λευκό ή θα ψηφίσουν κάποιον άλλο, [ας πούμεν τον Λιλλήκα]… Όμως μ’ αυτή την πτυχή των εκλογών θα καταπιαστώ σ’ άλλη ανάρτηση μου…   

{Να σημειώσω ότι στο παλιό μου κείμενο που θα αναρτήσω πιο κάτω έχω κάμει ήδη και στις απαραίτητες αλλαγές, βελτιώσεις και διορθώσεις ούτως ώστε αυτό να συνάδει με την τωρινή κατάσταση.
Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι συμπληρώσεις που έχω κάμει, ενώ σ’ ότι δεν χρειάζεται ή είναι ανεπίκαιρο, έχω τραβήξει γραμμή διαγραφής}…

*************************
«Τι θα κάμω στο Ββου Γύρο των Προεδρικών  Εκλογών (αν ο Χριστόφιας Μαλάς εν περάσει – Θεός φυλάξοι!)»
Σκέψεις και προβληματισμοί ενός “δογματικού” [ΑΚΕΛικού] Αριστερού.

Α΄ Μέρος - Εισαγωγή:
Τον τελευταίο καιρό αμφιβολίες σκέψεις το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές” [link: http://www.youtube.com/watch?v=aEUG1xNssoU], που λέει κι ένα λαϊκό τραγουδάκι άσμα. Αν θυμάστε όμως, υπάρχει κι ένα έτερο άσμα του Κώστα Χατζή που μιλούσε για τη συνείδηση του που η οποία ερχόταν τα βράδια και τον αναστάτωνε [link: http://www.youtube.com/watch?v=0ZKAaL1hZYY]! Ε, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και μαζί μου τελευταία. Τα βράδια [και] η δικιά μου συνείδηση με ταλαιπωρεί [πλέον] και δεν με αφήνει να κοιμηθώ, ενώ το μυαλό μου γεμίζει με προβληματισμούς πολλούς και σκέψεις μαύρες κι άραχνες. Ματαίως το έτερο, γλυκύτατο μου ήμισυ με αναμένει στη συζυγική κλίνη. [Μα έγραφα και τέτοια πράματα τότες, το 2008;!] Αλλά κι όταν πάω να ξαπλώσω γυρίζω μέσ’ τα ρούχα σαν την άδικη κατάρα.

Παιδεύομαι και παιδεύκω και το μυαλό μου για να δώσω απαντήσεις στο μέγα, κομβικό και βασανιστικό ερώτημα που ΜΑΣ υποβάλλουν διαφοροι: “Τι θα κάνετε εσείς οι αριστεροί αν ο Δημήτρης (και εννοούν φυσικά τον Χριστόφια – όλοι, και φίλοι και αντίπαλοι, τον φωνάζουν με το μικρό του τελευταία, εν ιξέρω γιατί) Μαλάς, δεν περάσει στο δεύτερο γύρο».  (Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά!)...
Φυσικά εγώ, όντας ευπειθής ακελικός (από αυτούς που κάποιοι κακεντρεχώς ονομάζουν “αρνιά” – ενώ στην ουσία είμαστε “κλιάροι” – κριοί, και μάλιστα “κάφκαροι” – σημ.: δείτε τη σχετική επεξήγηση για το “κάφκαροι” στην 22η ανάρτηση μου του 2008), πιστεύω (αφού, λαλεί το τζιαι το Κόμμα, τότε εν σίουρο), ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, αλλά και πάλι δεν ξέρεις, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια! [Οι ιμπεριαλιστικοί (κωλο)δάχτυλοι εν πολλοί]...   

 Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε την ημέρα της Κρίσεως (στον άλφα γύρο των Προεδρικών Εκλογών, στις 17 του Φεβράρη – όλως συμπτωματικώς(;) ππέφτει ακριβώς την ίδια μέρα και φέτος!), όλο και πιο έντονα τίθεται το πιο πάνω καφτό και βασανιστικό ερώτημα, σε συζητήσεις τόσο στην blogόσφαιρα όσο και έξω στην καθημερινή ζωή, από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και “δικούς” ΜΑΣ - εκσυγχρονιστές, ανοικτόμυαλους και φιλελευθέρους αριστερούς [κάποιους φοητσσιασμένους Αριστερούς που στην πιθανότητα άμπα τζιαι να φκει ο Αναστασιάδης εν να πάσιν να ψηφίσουν τον Λιλλήκα, ή κάποιους άλλους που λαλούν ότι εν θα παν να ψηφίσουν ή εν να ρίξουν λευκό γιατί εν κακοφανισμένοι με το Κόμμα για τον άλφα ή ωμέγα λόγο – συνήθως για κάτι προσωπικό, ή ίσως και γιατί το ΑΚΕΛ δεν έκαμε – όπως λένε – ό,τι έπρεπε κατά τα 5 χρόνια που κυβερνούσε, όπως ας πούμεν, λαλεί τζι ο φίλος μου ο Στ.ανάρτηση μου 152/2012]. Μάλιστα τούτο υποβάλλεται εντέχνως, εκ του πονηρού και επί σκοπού (σε στυλ πάρε – δώσε), είτε για να μας στριμώξουν, είτε με βάση του τι θα απαντήσουμε (αναφορικά με το τι θα κάνουμε στο βήτα γύρο), να καθορίσουν και εκείνοι (οι αντίπαλοι - βασικά αυτοί του Λιλλήκα) τη θέση τους.

Το ερώτημα αυτό [για το «τι θα κάμετε στον δεύτερον γύρον»] έχει ως αποδέκτες πιο πολύ ΕΜΑΣ τους “θανατικούς” (όπως λαλούν στο χωρκό μου του φανατικούς) ακελικούς ή αλλιώς “κουμπουνιστές” (έτσι τους λαλεί ένας παρέας στο χωρκον, αριστερός κι αυτός,). Λες να το υποβάλλουν ξεπίτηδες για να μας πικκάρουν τζιαι να μας βασανίζουν, οι ασhιμόγνωμοι;

Πάντως το κολάνι πιάνει όλους τους ακελοτραφείς, δηλ. αυτούς που είναι γέννημα και θρέμμα παραδοσιακών (φυσικά εν φορούν τζιαι βράκα) ακελικών οικογενειών, που τους εκάμναν κατήχηση (περί μαρξισμού – λενινισμού και αθεϊσμού) ακόμα που τα Εδονόπουλα και μετά στην ΠΕΟΜ, την ΕΔΟΝ, στην Εργατική Νεολαία της ΠΕΟ, ή στην Αγροτική Νεολαία της ΕΚΑ (πόσους έχει – αν έχει - σε τούτην την οργάνωση εν ι-ξέρω), μετά αν εσπούδασαν στην Ελλάδα ήταν στην “Προοδευτική”, εκτός πάλε τζιαι αν τους εδώσαν υποτροφία σε καμιά χώρα του πρώην (υπάρχει και νυν ακόμα;) υπαρκτού σοσιαλισμού, τζιαι εσπουδάσαν εκεί ποτζιεί.

Το ζήτημα απασχολεί και άλλους ακελογενείς. Ας πούμεν «τούτους» που δουλεύκουν είτε στη ΛΟΕΛ, το Λαϊκό Καφεκοπτείο, σε κανένα αριστερό δημαρχείο [ελλιάναν τζιαι τούτα] ή σε καμιά Συνεργατική [και ως καλοί τεχνοκράτες πέμπουν κόσμο στα δικαστήρια για τα χρέη και τες καθυστερημένες δόσεις του], αλλά και κάποιους άλλους που τρέχουν τα σαββατοκύριακα στα γήπεδα να δουν την “Ομόνοια” (ε ρε, τι τραβάνε και αυτοί οι έρμοι – και ειδικά φέτος), τη “Σαλαμίνα” (που φέτος πάει ολοταχώς διαβάθμιση – κάθε χρόνο «στο ίδιο έργο θεατές», επαρετήθηκε πριν λλίους μήνες τζι’ ο Πρόεδρος της), την ΑΕΛ [«τούτοι» εκαταφέραν τζι’ επιάαν τζιαι πρωτάθλημα πέρσι, μετά που 40(!) χρόνια!] και την “Αλκή” [ούτε «τούτη» πάει καλά, αν και εβάλαν ψηλούς στόχους φέτος], ή που είναι θαμώνες σε κανένα σύλλογο των Λαϊκών Οργανώσεων. Μπορεί όμως να είναι και επιχειρηματίες και να μην έχουν ξεχάσει τις αριστερές τους καταβολές, την ανθρωπιά και την κοινωνική τους ευαισθησία…

Πολύ κόσμο ταλαιπωρεί τελικά αυτό το καυτό ερώτημα!
[Ευτυχώς όμως εν μόνο δίλημμα, τζι’ όι τρίλημμα!]...  

Για το τι θα κάμω ΕΓΩ όμως (ο καθένας ας σηκώσει τον δικό του σταυρό του μαρτυρίου), στην έσχατη των περιπτώσεων που ο Χριστόφιας Μαλάς δεν περάσει στο δεύτερο γύρο («απελθέτω Κύριε το ποτήριον αυτόν απ’ εμού», και δώσ’ το σε κάποιο άλλον να το πιει!), θα σας στο πω στο Βήτα Μέρος αυτού του πονήματος  μου (χρόνου επιτρέποντος, σε δυο μέρες – εν καιρώ το δέοντι). Αναμείνατε λοιπόν στο pc σας.  (Τι δηλαδή, μόνο ο Aceras θα κάνει τέτοια τσαλιμάκια με τες ιστορίες που γράφει; - Προφανώς κάτι θα ‘γραφε τότε και το ‘βγαζε σε δόσεις και με το σταγονόμετρο!). Εν τω μεταξύ όμως, δικαιούστε να … κάνετε τις προβλέψεις σας και να βάλετε και τα στοιχήματα σας [για το τι θα ψηφίσω στον δεύτερο γύρο]. Η μπίλια (του καζαντί) γυρίζει!

Anef_Oriwn
Δευτέρα  11/2/2008 – 6:00 μ.μ.
[για την αντιγραφή και τις συμπληρώσεις ο Ίδιος – Τρίτη 8/1/2012 ]

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν περασει λιλληκας- πραξουλα στο 2ο γυρο τι θα κανεις?
απαντηση εδω και τωρα πρκλ. αποχη, ακυρο και λευκο δεν ειναι αποδεχτα.

Anef_Oriwn είπε...

Την Πραξούλα φυσικά!

zep είπε...

Εμεις θα ψηφισουμεν Μαλα τζιαι στον 1ο τζιαι στον 2ον γυρο.

Μακαρι ναταν τα ονειρα του Λιλληκα το προβλημα μας.

Το προβλημα μας ειναι οτι ο κοσμος εν αρνι. Θα ψηφισει τους φαασιστες τζιαι τους εκμεταλλευτες του.

Πολλοι δεν θα παν καν να ψηφισουν γιατι ο νους τους εν πουπανω που την κκελλε τους. Αντι να ξυπνησουν που την κριση του καπιταλισμου τζιαι να τον ανατρεψουν, εστραφηκαν στον ρατσισμο, στην αδιαφορια, στο φταιν οι αλλοι.

Υπαρχει ελπιδα?

Ανώνυμος είπε...

α ρε δεμονα. που ηταν εις το τασσιν φορ γιου ομως εν την εψηφισες και εχασεν τη πρωτια.

τσιγκουνη

Aceras Anthropophorum είπε...

XA XA!!

Εγώ αποφάσισα που τα τωρά διότι σε λλίες ημέρες τα εισητήρια θα ακριβώσουν. Έκοψα εισητήριο να ψηφίσω στον πρώτο γυρώ τζιαι να στραφώ πίσω μονομερού.

Αν πιάσει η αριστερά πάνω που 33% θα κόψω άλλον εισητήριον να έρτω να ψηφίσω τζιαι στον δεύτερον :)) Αν πιάσει 31% που το θεωρώ πολλά πιθανόν, θα το σκεφτώ τζιαι θα τα ζυάσω επί τόπου. Τζιαι χαλάλιν τα έξτρα λεφτά του δεύτερου εισητηρίου.

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,
Και πού είσαι να δκιαβάσεις το δεύτερον μέρος, όπου επεξεργάζομαι τις διάφορες πιθανότητες;!

************************
ZEP,
«ο κοσμος εν αρνι», γιατί η αστική εξουσία έτσι τους θέλει! Εμείς πώς το αντιμετωπίζουμε;

*********************
Ανώνυμε οπαδέ της Πραξούλας [ημερ. 8/1/13 3:37 μ.μ.],

Εν τόσες πολλές οι μαλακίες που δείχνουν οι τηλεοράσεις, πού πόσα να προλάβω κι ΕΓΩ; Το “DANSING” έμεινεν να θωρώ;! Πάντως πολλή διαφήμιση [και προώθηση] εκάμαν της Πραξούλας απ’ εκεί πριν «τούτη» να αναγγείλει την υποψηφιότητα της. Εξ ου και το ψηλό, κατά τα άλλα, 2,5% που της έδωσε μια δημοσκόπηση αμέσως μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας της!

zep είπε...

O κοσμος εν αρνι γιατι ετσι επιλεγει να ενι.

Γινεται κοσμος σπουδασμενος να λαλει οτι φταιει ο Χριστοφκιας για την κριση του καπιταλισμου? Γινεται κοσμος που εσιει ιντερνετ να μεν μπαινει να γυρεψει την αληθκεια τζιαι να πιστεφκει οτι πελλαρα του λαλουν τα καναλια?

Αρεσκει τους να εν ηλιθιοι. Το πως το αντιμετωπιζουμε, ενιξερω. Εχω την εντυπωση οτι εν οτι τζιαι να καμουμεν εμεις οι λλιοι η κοινωνια δεν θα προχωρησει (συντομα).

Δηλαδη εν θωρουμε οτι ο καπιταλισμος εν σκλαβια τζιαι εννα φκαλουν τον Αναστασιαδη να μας φερει τζιαλλον? Εννα μας σωσουν τα καζινα τζιαι οι ιδιωτικοποιησεις? Ποσα να φαει τουντο κεφαλαιο σιορ?

Γιατι εν τα θωρει τουτα ο κοσμος? Τζιαι καθετε τζιαι θωρει ντανσινγκ
μισιη μου

Ανώνυμος είπε...

το ακελ ειτε θα ψηφισει λιλληκα για να μην εκλεγει ο νικ ειτε θα εκλεξει αναστασιαδη επειδη μαζι πηραν το δολλαρια και ειπαν ναι!ας μην ξεχναμε τον καλο καραβοκυρη κληριδη,το τηλέγραφημα που αναγνωρισαν το πραξικοπημα,και την συμπραξη με δησυ για ανατροπη του κυπριανου.ακελ=ποτε δεξια και ποτε αριστερα.ρουσφετι να γινεται.....για ποια λοελ που δουλεφκουν ακελιστες μιλας?ουλλοι ξενοι δουλεφκουν στις εταιριες σας.πηενε δαλι να δεις ποσες εκατονταδες αραπαδες εβαλετε οταν απολυσατε τους ψηφοφορους σας..σκεφτου ποσες χιλιαδες ψηφους εχασετε που τζαμαι.μια φορα ρε μαλακιστηρια να παραδεχτειτε ηττα γαμω την τουρκια πουτανες της ιντελιτζενς σερβις.εν εχετε υποθεση/1000 ψηφοι εν πολλοι σας.επουλήσετε μας στην τροικα/εκοψετε που του φτωχους τζε εταισετε σιακολες τζε ορφανιδηες με τον μαστρε μιλτην σας

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,
Με συγχωρείς που θα ακουστώ ολίγο τι σαν Δάσκαλος, αλλά αυτό που λες, ότι «O κοσμος εν αρνι γιατι ετσι επιλεγει να ενι», είναι κατά βάση αντι-μαρξιστικό! Πράγματι έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να «επιλέγει»; Υπάρχουν υπαλλακτικά μέσα πληροφόρησης κι έχει τη δυνατότητα να τα ανακαλύψει; Η κυρίαρχη αστική τάξη κατέχει ή/και ελέγχει σχεδόν τα πάντα με αποτέλεσμα να χειραγωγεί και ανθρώπους και τις συνειδήσεις τους! Ο κόσμος δεν επιλέγει να είναι ηλίθιος, τον κάμνουν να συμπεριφέρεται ηλίθια, άσε που το ζήτημα να αντιληφτείς και να κατανοήσεις πράματα δεν είναι θέμα [ακαδημαϊκής] μόρφωσης, αλλά βασικά ταξικής συνειδητοποίησης και τοποθέτησης! [Ο Λιασίδης κι ο Καρνέρας ήταν αμόρφωτοι, αλλά βαθύτατα συνειδητοποιημένοι ταξικά]… Γιατί τόσα εκατομμύρια ανθρώπων εν θωρούν ότι «ο καπιταλισμος εν σκλαβια», τζιαι μάλιστα σε εποχές τόσης οξείας καπιταλιστικής κρίσης; Μα απλούστατα γιατί η κρίση και τα συνεπακόλουθα προβλήματα ΔΕΝ προβάλλονται ως πρόβλημα του καπιταλισμού!

Anef_Oriwn είπε...


Ευτυχώς ρε Ανώνυμε [ημερ. 8/1/13 5:47 μ.μ.], που παρεμβαίνεις μέσα μέσα και ΜΑΣ διασκεδάζεις με τις τσσιόφτες ΣΟΥ!

zep είπε...

Που εγραψα οτι εν θεμα μορφωσης? Εγιω λαλω οτι ο ανθρωπος που ζει το 2012 εσιει προσβαση σε ενα σωρο πραματα, σχολεια, πανεπιστημια, βιβλια, ιντερνετ κλπ

Πραματα που πριν 50 χρονια δεν ηταν προβασιμα. Πριν 50 χρονια με το ζορι να εξεραν να δκιαβαζουν.

Και ομως αντι να ανοιξει τα μαθκια του, κλειει τα παραπανω.

Αν εσυ νομιζεις οτι φταιν καποιοι αλλοι τζιαι οχι οι ιδιοι οι ανθρωποι, για τες πραξεις τους τζιαι το πως συμπεριφερονται πολιτικα, κοινωνικα και αλοσπως και φταιει καποια αορατη αστικη εξουσια, καποιος αλλος τοτε σαστα τζιαι εγυρασιν.

Δηλαδη ενεσιει την επιλογη να κλεισει την τηλεοραση για να μεν θωρει την ελιτα τζιαι τες βλακειες της? Εν με το ζορι? Ενεσιει την επιλογη να γορασει την Χαραυγη?

Ο καθε ανθρωπος εν υπευθυνος για τι πραττει, για το πως σκεφτεται,για το τι ειναι. Κανει δικαιολογιες.

Στο κατω κατω για να ανατραπει το κατεστημενο εν πρεπει να ανοιξουν τα μαθκια τους οι ανθρωποι τζιαι να το ανατρεψουν?

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Σίγουρα «…για να ανατραπει το κατεστημενο […] πρεπει να ανοιξουν τα μαθκια τους οι ανθρωποι τζιαι να το ανατρεψουν», αλλά η «αστικη εξουσια» δεν είναι «καποια» και ούτε και «αορατη»! Ο άνθρωποι είναι παράγωγα των συγκεκριμένων κοινωνιών και ο τρόπος που σκέφτονται, λειτουργούν και πράττουν καλλιεργείται, αναπαράγεται και συντηρείσαι μάσα από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους – την οικογένεια, το σχολείο, την εκκλησία, τον στρατό, την αστυνομία, τη δικαστήρια, τα ΜΜΕ! Παράλληλα όμως οι εγγενείς αντιφάσεις του καπιταλισμού προκαλούν αντιπαλότητες και αντιφάσεις και μέσα από αυτές αναδεικνύονται εκείνες τις [πολιτικές] δυνάμεις που θα ανατρέψουν το σύστημα, το οποίο σίγουρα δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Ρίξε μια ματιά σ’ ένα περίπτερο μια μέρα που θα περάσεις απ’ εκεί και δες τι σαβούρα υπάρχει από άποψη εντύπου υλικού και πληροφόρησης. Και δεν μιλώ για τα πορνοπεριοδικά [αυτά μπορεί να έχουν και κάποιο όφελος!], αλλά για όλα εκείνα τα [λεγόμενα] lifestyle κι άλλα προπαγανδιστικά [καμουφλαρισμένα και μη] έντυπα! Και ποιο είναι το αντίδοτο σ’ όλ’ αυτά; Μερικά μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού έντυπα;
Κι ένας εργάτης για να επιλέξει τη “Χαραυγή” για την ενημέρωση του πρέπει να συνειδητοποιήσει πρώτα την ταξική του θέση. Κι αυτό μπορεί αν γίνει και εμπειρικά και μέσα από μελέτη…
Δύσκολο το έργο [ΜΑΣ], αγαπητέ ZEP!

Ανώνυμος είπε...

"Ο καθε ανθρωπος εν υπευθυνος για τι πραττει, για το πως σκεφτεται,για το τι ειναι. Κανει δικαιολογιες."

ZEP και μη ZEP
πολλες φορες το συστυμα κανει τους ανθρωπους να ενεργουν, να σκεφτονται και να ειναι αυτοι που ποτε δεν ηθελαν να ειναι.
ειναι πολλα τα παραδειγματα που η κοινωνια και οι συνθηκες καθορισαν τη μοιρα πολλων ανθρωπων. πχ Νικος μπελογιάννης. Νικος Κοεμτζης.Νίκος Ζαχαριάδης. Νίκος Μπογιόπουλος.Νίκος Ξυλούρης.Νίκος Κατσουριδης και τόσοι άλλοι.

Anef_Oriwn είπε...

Εξυπνάκια Ανώνυμε [ημερ. 9/1/13 12:05 π.μ.],
Μπες στον κόπο και ψάξε για λίγο τι τους διαμόρφωσε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έπεσαν από τον ουρανό στην τελική τους μορφή!
Πιο πάνω έγραψα [σχόλιο μου με ημερ. 8/1/13 8:53 μ.μ.]: «…οι εγγενείς αντιφάσεις του καπιταλισμού προκαλούν αντιπαλότητες και αντιφάσεις και μέσα από αυτές αναδεικνύονται εκείνες τις [πολιτικές] δυνάμεις που θα ανατρέψουν το σύστημα…» Ε, στις «πολιτικές δυνάμεις» βαλε και «προσωπικότητες»

λασοκ η ανερχομενη δυναμη είπε...

το ακελ θα στηριξει αναστασιαδη!εχω θειο στις λαικες οργανωσεις οροκληνης και τα ξερουμε ολοι στην οικογενεια.εκαναν δημοσκοπηση που τους δινει μονο 24000 ψηφους και επεσαν σε καταθλιψη

Anef_Oriwn είπε...

ΛΑΣΌΚε,
Μακάρι να γιάνεις!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Νομίζω ότι ο καθένας έσιει ουσιαστικά να κάμει καθαρά με τη συνείδησήν του - για μιαν ακόμα φοράν για τζιείνους που το κάμνου συχνά. Για να καταλάβεις μέχρι που φτάννουν κάποια "μπλοκάμια" η τελευταία ερώτηση που μου ετέθηκεν (τζιαι μάλιστα στη δουλειά) ήταν κατά πόσον "εγώ ως έξυπνος άνθρωπος" (ξεκινά το γλύψιμον), "θα μπορέσω να κάμω την υπέρβαση" (τούτον εν το βάφτισμαν για τζιείνον που ονομάζεται μαλαγανιά) "τζιαι να ψηφίσω ....... Νίκο". Αντί να ξεκινήσω κουβένταν που εν θα έφκαλλεν πούποτε, απλώς αρώτησά τους να μου που τα κοινά μου σε ούλλα τα επίπεδα, με το Νίκο. Τζιαμέ εσιωπήσαν τζιαι αλλάξαν κουβέντα. Οπότε Φούλλη μου, η κατάληξη ένει: "ήντα μπου σηκώννει το στομάσιην, του καθεμιού τζιαι γιατί;!" Τούν'το γιατί εν πολλά σημαντικό. Γιατί αν κάποιος εκαρτέραν να πιάει πόστα τζιαι βολέματα, τζι' απογοητεύτηκεν εννά γυρευτεί αλλού σίουρα - τζιαι δαμέ εν το παιχνίδι με το Λιλλήκκα. Αλλά, ταυτόχρονα, τζιαι ερώτημαν για το ΑΚΕΛ: "Θέλεις να έσιεις έτσι αθρώπους κοντά σου;" Τζιαι ό,ποια τζιαι να εν η απάντηση, εν ανάλογον τζιαι το τίμημα

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,
Χαίρε!

Κύριο χαρακτηριστικό των αστικών πολιτικών συστημάτων διακυβέρνησης [είτε αυτά είναι προεδρικά, είτε κοινοβουλευτικά] είναι η θεοποίησης της προσωπικότητας στην οποία [οι διάφοροι αυλικοί και κολαούζοι] προσδίδουν μεσσιανικές και εθνο-σωτήριες ιδιότητες! Εξ ου και η παραφιλολογία περί «υπερβάσεων»…. Λες και πίσω από τους ανθρώπους [και δη τους πολιτικούς] ΔΕΝ υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες για το πώς αντιμετωπίζονται τα [κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά] προβλήματα… Γι’ αυτό και χάσκουν όταν ρωτάς «…να σου που τα κοινά σου σε ούλλα τα επίπεδα, με το Νίκο»