Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάρτηση 119/2012! [έκτακτη, φιλειρηνική,αντι-πολεμοκάπηλη, καλεσματική] - Κάλεσμα από το ΠΣΕ, σε Συναπάντημα Ειρήνης στη Λευκωσία…


Τηλεγραφικό εισαγωγικό σημείωμα:

Ε, λοιπόν,  ζήλεψα την Angel-Witch και θα αναρτήσω κι ΕΓΩ την ανακοίνωση - πρόσκληση του  Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης για συμμετοχή στο διήμερο Συναπάντημα Ειρήνης που διοργανώνεται αύριο [Παρασκευή] τ’ απόβραδο και μεθαύριο [Σάββατο] πρωί στη Λευκωσία.


[Πάντως δηλώνω κι ΕΓΩ, Lesbian!]…

 Κοπιάστε!

[Να σκεφτείτε ότι ακόμα κι ο γνωστός κολαούζος του ιμπεριαλισμού Αλέκος Κωνσταντινίδης, τόσο πολύ έχει ανησυχήσει από την όλη δραστηριότητα και κινητοποίηση του ΠΣΕ, που έχει αφιερώσει σειρά άρθρων του στην “Αλήθεια”ˑ ακόμα και στα “Γλωσσικά Πάρεργα” του έχει κάμει σχετικό σχόλιο!

«ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
KIBRIS BARIŞ KONSEYİ
CYPRUS PEACE COUNCIL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ

Αύριο ξεκινά η τρίτη τριμερής συνάντηση των Κινημάτων Ειρήνης της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης που φιλοξενεί στη μοιρασμένη Λευκωσία το μεγάλο συναπάντημα ειρήνης των λαών μας, απευθύνει με την ευκαιρία αυτή ισχυρό κάλεσμα για αντιιμπεριαλιστικό αγώνα σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί να πυκνώσουν τις γραμμές του οι ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, οι Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι κύπριοι αδελφοί μας. Σήμερα που η γειτονιά μας φλέγεται, σήμερα που η υφήλιος συνταράζεται στους πολέμους, βυθίζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ο κάθε ένας προοδευτικά σκεπτόμενος άνθρωπο καλείται να πάρει θέση. Ή με τη βαρβαρότητα ή με την αντίσταση και την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής πραγματικότητας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ολιγαρχία των λύκων που χωρίς ίχνος κορεσμού κατασπαράζουν καθημερινά, λαούς και έθνη με στόχο το υπέρτατο κέρδος.

Έτσι και εμείς από τη μικρή Κύπρο υψώνουμε φωνή αντίστασης και βάζουμε πλάτη για να γυρίσει ο ήλιος της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Παλεύουμε ενάντια στη διαίρεση της πατρίδας μας, ενάντια στους εθνικιστές – σωβινιστές και νεοφασίστες δήθεν πατριώτες. Απαιτούμε ειρήνη, αγωνιζόμαστε για αυτή και καλούμε όλους ανεξάρτητα πολιτικού χώρου, θρησκείας, φύλου ή ηλικίας να ενώσουν δυνάμεις μαζί μας. Για να γκρεμίσουμε το τείχος της διαίρεσης, να συντρίψουμε τη διχόνοια, να επανενώσουμε τη δική μας πατρίδα και να ξεφορτωθούμε όλους τους ξένους στρατούς και κηδεμόνες!

Η Τριμερής Συνάντηση αυτή συνάντηση λοιπόν, εντάσσεται στα πλαίσια ενός πολυσήμαντου θεσμού που τελεί υπό την Αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και εγκαινιάσθηκε πριν 2 χρόνια στη Μυτιλήνη και σκοπό έχει την ενδυνάμωση της φιλίας των λαών μας και του αγώνα για ειρήνη με δικαιοσύνη. Για αυτό, καλούμε τον κάθε προοδευτικό Κύπριο τον κάθε αγωνιστή και φίλο της ειρήνης, γυναίκες, άντρες, συνταξιούχους, νέους, νέες, εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, να αγκαλιάσουν το θεσμό αυτό και να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνεται στη Λευκωσία, κάτω από το σύνθημα “Ζήτω η φιλία των λαών, ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός”.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου

6 μμ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία για αποχώρηση των βάσεων.

7 μμ: Μεγάλη Δικοινοτική εκδήλωση, υπό την Αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κύριου Στέφανου Στεφάνου, στο δημόσιο κήπο Λευκωσίας πίσω από τη Βουλή. Μουσική, χορός και τραγούδι από τον Κούλλη Θεοδώρου, τον Ισμαήλ Χακκί, το “DANCE FOR PEACE” και άλλους καλλιτέχνες.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου η ώρα 10π.μ.

Ημερίδα στην Αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου με θέμα “Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ο αγώνας των λαών για ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής”.
Εισηγητές από τα Κινήματα Ειρήνης Ελλάδας, Τουρκίας, Συρίας, και Κύπρου. Εκ μέρους του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης θα μιλήσει ο Ακαδημαϊκός, Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών “Προμηθέας”, Δρ. Κώστας Γουλιάμος.

Όλοι στο μεγάλο Συναπάντημα Ειρήνης των λαών μας, όλοι στον όμορφο αγώνα για ειρήνη με δικαιοσύνη 
στην Κύπρο, στην περιοχή μας και στον κόσμο όλο!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΣΕ»
20/9/12

Anef_Oriwn
[ο ζηλιάρης ειρηνιστής]
Παρασκευή 20/9/2012 

3 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Χαλάλιν! :)

Ήντα LesBian;!!!! Χαλόου;;!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,

Το πανό δεν λέει “Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου”;

Anef_Oriwn είπε...

Ξέχασα να αναφέρω [πιο πάνω στο κυρίως κείμενο μου] ότι η 21η του Σεπτέμβρη είναι η Διεθνής Μέρα Ειρήνης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρα παύσης πυρός και μη-βίας [εξ και η εκδήλωση του ΠΣΕ]. Κι ότι έχουμε και τη φθινοπωρινή ισημερία για το Βόρειο ημισφαίριο!