Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ανάρτηση 46/2009 (συνεχιζόμενη, ιστορική, μαρτυρική) – Ακόμα 2-3 λόγια για τα γεγονότα, τις διαστάσεις και τις προσλαμβάνουσες της ιστορίας στο Τζιάος


[Στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις μας εδώ στο Blog, την 44/2009 και την 45/2009, είχαμε ασχοληθεί με την εν ψυχρώ δολοφονία από τον τουρκικό στρατό ή/και τουρκοκυπρίους ατάκτους σοβινιστές, τον Αύγουστο του 1974 στην περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού Τζιάος, των 5 αιχμαλώτων ελληνοκυπρίων στρατιωτών, τα οστά των οποίων ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα. Είχαμε κυρίως αναδημοσιεύσει διάφορα άρθρα από εφημερίδες κι άλλα κείμενα, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε και άλλες διαστάσεις και προσλαμβάνουσες αυτής της ιστορίας (όπως πόσο προδομένη, ή/και χαμένη από χέρι ήταν η υπόθεση προβολής αντίστασης από την Κυπριακή Εθνοφρουρά στους τούρκους εισβολείς εκείνο το καλοκαίρι, ή έστω πόση ανοργανωσιά υπήρχε), μακράν από εθνικιστικές εξάρσεις, ελληναράδικες σούπερ-πατριωτικές κορώνες κι ένα σωρό ανέξοδα λόγια, χωρίς όμως ούτε στιγμή να παραγράφουμε ότι η εν ψυχρώ δολοφονία των 5 αιχμαλώτων στρατιωτών, ήταν και παραμένει έγκλημα πολέμου!

Γι’ αυτή ΜΑΣ την (τολμηρή) ενέργεια κάποιοι (οι γνωστοί Ανώνυμοι), ΜΑΣ προπηλάκισαν και μας λοιδόρησαν τόσο εδώ στο Blog ΜΑΣ, όσο κι αλλού, γιατί θίξαμε (δήθεν) έλληνες...
Την ίδια ώρα προσπαθούν (μέρα - νύχτα) να ανακαλύψουν την ταυτότητα του διαχειριστού και διευθυντού του Blog (δηλ. ΕΜΟΥ ΤΟΥ Anef_Oriwn) ή/και να δημιουργήσουν προβλήματα στην όλη λειτουργία του Blog. Φέρ’ ειπείν να πούμεν, (που λαλεί τζι’ ο παρέας μου ο Γιωρκουλλής ο Παττιχόκκελος) δύο φορές εκάμαν trolling στα σχόλια – εβάλαν από 30 περίπου φορές το ίδιο σχόλιο, τα οποία τελικά σβήσαμε!

Εμείς όμως συνεχίζουμε ... Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ όσους ΜΑΣ στηρίζουν ... Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω σ’ ένα καλό φίλο (που διακριτικά ΜΑΣ διαβάζει) και τον ευχαριστώ θερμά για τη συμβουλή ΤΟΥ όπως προσέχουμε ... Οι φασίστες ΟΝΤΩΣ καραδοκούν!

**********
Σήμερα για λόγους δεοντολογίας αλλά και για να δώσουμε μια πιο σφαιρική πληροφόρηση και εικόνα για τα γεγονότα στο Τζιάος θα παραθέσω τρία ακόμα κείμενα (τα δύο τα αλίευσα από την εφημερίδα “Πολίτης” και το άλλο από το internet – το είδα όμως και στην ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδα όπως και κάπου αλλού, αλλά δεν θυμάμαι που) και τα οποία καταπιάνονται με την τραγική εκείνη ιστορία (στο Τζιάος).

Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς (και μη αγαπητούς) επισκέπτες-σχολιογράφους του Blog (φίλους, “εχθρούς” και “αντιπάλους”) να περιοριστούν (τούτη την φορά) σε σχόλια που θα αφορούν το θέμα της ανάρτησης. Όσοι θέλουν (έχουν την έντονη και ακατανίκητη επιθυμία - και φαγούρα στη γλώσσα) να ΜΑΣ βρίσουν ας το κάνουν ΚΟΣΜΙΑ. Κι ας προσπαθήσουν γίνουν και λίγο πιο πρωτότυποι ... Ας ξεφύγουν και λίγο από τους κοινότυπους και τετριμμένους χαρακτηρισμούς “τουρκόφιλος”, “χριστοφάκια”, “νεο-ταξικοί”, “ελληνόφωνα τουρκικά” [“τουρκάκια”, μάλλον θέλουν να πουν]... Λίγη πρωτοτυπία ΔΕΝ βλάφτει, θα εμπλουτίσει περαιτέρω τόσο το δικό τους περίτεχνο λόγο όσο και το δικό μας (ήδη) βεβαρημένο και αμαρτωλό μητρώο ...

Επίσης προειδοποιώ τον Ανώνυμο Χίτη και απολογητή των γερμανοτσολιάδων Ταγματασφαλιτών, ότι ΔΕΝ θα ανεχτώ πλέον τις εκτός θέματος παρεμβάσεις του. Αν θέλει να συνεχίσει τον μονόλογο του, τον έμπλεο εμπάθειας, μίσους και χυδαιοτήτων (ή για να απαγγείλει κανένα “εθνικό” ποιηματάκι ή για να καλέσει τον κόσμο σε συγκεντρώσεις μισαλλοδοξίας), ΤΟΥ επιτρέπω να το κάνει στο προηγούμενο post. Τυχόν τέτοιου περιεχομένου σχόλια του που θα καταθέσει εδώ σ’ αυτό το post, ΔΗΛΩΝΩ ότι θα διαγράφονται και θα μεταφέρονται στο προηγούμενο ...]

[Ακολουθούν τα κείμενα με σχόλια δικά μου στο τέλος του καθενός ή/και μέσα σε αγκύλες].

****************************************
Παραποιήσεις από τον “Κοριό”

(του Χριστόδουλου Γρουτίδη – από την εφημερίδα “Πολίτης” 26/08/2009 – Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=892175&-V=archivecolumns&-p)

Στην έκδοση του “Π” με ημερομηνία 23/8/09, στη σελίδα 11, την οποία γράφει ο “Κοριός”, υπάρχει η ακόλουθη αναφορά στο όνομά μου: “Μας είπαν προδότες, επειδή γράψαμε πως τέσσερις Τουρκοκύπριοι σκοτώθηκαν στο Τζιάος, ενώ ήταν αιχμάλωτοι. Την πληροφορία την επιβεβαίωσε στον “Πολίτη” ο δόκιμος ανθυπολοχαγός Χρ. Γρουτίδης (ο ίδιος βέβαια δίνει διαφορετική ερμηνεία), που υπηρέτησε στο 398 ΤΠ όταν πολιόρκησε το Τζιάος”. Προς υποστήριξη, ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στον "Π" την Τετάρτη 19 Αυγούστου. Ο “Κοριός”, άθελά του ίσως, παραποιεί και το γράμμα και το πνεύμα των απόψεών μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο μου της 19/8:
“1. Σε άρθρο του στον “Π” το Σάββατο 15 Αυγούστου ο Μ. Δρουσιώτης αναφέρεται σε ανώνυμη μαρτυρία, με βάση την οποία “έξι ώρες πριν το μαρτυρικό τέλος των πέντε αιχμαλώτων, εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τ/Κ”. Η μαρτυρία ανήκει σε αυτόπτη μάρτυρα. Η δική μου εκδοχή για τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετική. Στις 14 Αυγούστου το τάγμα υποχώρησε “άρον άρον”. Κανένας Τ/Κ δε συνελήφθη αιχμάλωτος, πόσο μάλλον να εκτελέστηκαν τέσσερις. Όπως μου λέχθηκε από τον κ. Δρουσιώτη πρόκειται για λάθος και η μαρτυρία αναφέρεται στις 22 Ιουλίου. Όλες οι τότε διαθέσιμες πληροφορίες και συζητήσεις συνέκλιναν στο ακόλουθο γεγονός: Κατά τη διάρκεια της επίθεσής μας στο Τζιάος στις 22 Ιουλίου, τέσσερις Τ/Κ -σε άλλο σημείο από αυτό που επιχειρούσε η διμοιρία μου- παρέμειναν πάνω στα υψώματα. Ενώ δεχόντουσαν επίθεση, σηκώθηκαν και πυροβόλησαν, τραυματίζοντας στην παλάμη έναν Ε/Κ στρατιώτη. Αμέσως παράτησαν τα όπλα τους και σήκωσαν τα χέρια. Μέσα σε εκείνες τις συνθήκες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν όλοι.
2. Προσφέρθηκα και προσφέρομαι να συνομιλήσω με τον ανθυπολοχαγό που έδωσε εκείνη τη μαρτυρία. Να καταλήξουμε σε κοινό συμπέρασμα για τα γεγονότα και στη συνέχεια ας δώσει ο καθένας τη δική του ερμηνεία.
3. Στη δική μου ερμηνεία είμαι κατηγορηματικός. Η περίπτωση των Τ/Κ στους οποίους εγώ αναφέρομαι, ούτε παραλληλίζεται ούτε προσομοιάζει με την εκτέλεση των πέντε Ε/Κ. Η περίπτωσή τους αφορά εκτέλεση σε ώρα μάχης υπό εξέλιξη και αφού προηγήθηκαν πυροβολισμοί και τραυματισμός Ε/Κ στρατιώτη. Αντίθετα με όλα όσα συνέβηκαν με τους πέντε Ε/Κ, κανένας ανώτερος αξιωματικός δεν παρέλαβε τους Τ/Κ σαν αιχμαλώτους, κανένας δεν τους παρέδωσε παρακάτω για φύλαξη και κανένας δεν τους εκτέλεσε εν ψυχρώ.
4. Και εάν ακόμη κάποιος θεωρεί ότι ο θάνατος των τεσσάρων Τ/Κ μπορούσε ή έπρεπε να αποφευχθεί, οποιοσδήποτε παραλληλισμός με την περίπτωση των πέντε Ε/Κ είναι λανθασμένος, αχρείαστος και επιζήμιος.”.

Σημειώνω με έμφαση τα ακόλουθα:

1. Το άρθρο μου είναι ξεκάθαρο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες. Ειδικά όταν τονίζω ότι “η δική μου εκδοχή για τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετική” και ότι “στη δική μου ερμηνεία είμαι κατηγορηματικός”.
2. Κατά συνέπεια το συμπέρασμα του “Κοριού” ότι “επιβεβαίωσα” την πληροφορία ότι οι Τ/Κ σκοτώθηκαν ενώ ήταν αιχμάλωτοι αποτελεί βάναυση παραποίηση του κειμένου και των απόψεών μου. Άλλωστε το άρθρο μου προέκυψε ως γραπτή και επώνυμη αντίδραση σε άρθρο του “Π” που περιείχε “ανώνυμη μαρτυρία” για εκτέλεση Τ/Κ αιχμαλώτων.
3. Δυστυχώς, η πιο πάνω δεν είναι η μοναδική παραποίηση, αλλά υπάρχουν ακόμη δύο. Η παραπομπή στο άρθρο μου είναι επιλεκτική, κατά τρόπο που βολεύει την άποψη του “Κοριού”, η οποία -όπως φαίνεται- επικυρώνει την ανώνυμη μαρτυρία. Και, δεύτερον, η επιλεκτική παραπομπή δεν απεικονίζει τον κεντρικό πυρήνα της άποψής μου.
4. Σύμφωνα με την ανώνυμη μαρτυρία, όπως αυτή καταγράφηκε στον “Π” στις 15/8/2009 η “εκτέλεση” των Τ/Κ έγινε έξι ώρες πριν την εκτέλεση των πέντε Ε/Κ. Χρονολογικά αυτό σημαίνει 14 Αυγούστου 1974. Ως αποτέλεσμα της δικής μου αντίδρασης - και μόνο- η ημερομηνία αυτή αναιρέθηκε, αν και τυπικώς ο “Π” δεν την έχει διορθώσει. Το σημαντικό αυτό λάθος χρεώνει με “αδύνατη μνήμη” τον φορέα της ανώνυμης μαρτυρίας.



[Σχόλιο Ιστολόγου:
Ο κύριος Γρουτίδης προσπαθεί να ανασκευάσει κάποια πράγματα (που πιστεύει ότι παραποιήθηκαν) παραθέτοντας τη δική του μαρτυρία και ερμηνεία στη βάση των όσων εκείνος βίωσε (σε σχέση με το περιστατικό της εν ψυχρώ δολοφονίας των 5 ελληνοκύπριων αιχμαλώτων στρατιωτών). Οι πιο πολλές επεξηγήσεις που μας δίνει αφορούν (κατά την άποψη μου) διαδικαστικά (θα τα ‘λεγα και νομοτεχνικά) ή επουσιώδη ζητήματα.
Το ουσιαστικό και παράλληλα τραγικό και θλιβερό (και πάλι κατ’ έμενα) είναι ότι πολλοί χάθηκαν άδικα των αδικών σε μάχες άνισες και προδομένες, ή/και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ άμα τη παραδώσει τους ή σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της αυτοπροστασίας, οι πολλοί κίνδυνοι κι ο φόβος για τη ζωή, η έλλειψη ψυχραιμίας αλλά και η δίψα για εκδίκηση για το χαμό κάποιων συντρόφων και δικών αλλά και το μίσος για τον αντίπαλο που επιβουλεύεται τη ζωή ΜΑΣ και που καλλιεργεί η δίνη και η απανθρωπιά του πολέμου, γίνονται η αιτία για τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Και φυσικά τούτα χρεώνονται σ’ ΟΛΕΣ τις εμπόλεμες πλευρές και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ συμψηφίζονται ... ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ – ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΛΕΜΩ! Και γι’ αυτό ακόμα μια φορά τονίζω, (για να προλάβω και τους καλοθελητές), ότι η δολοφονία των 5 αιχμαλώτων στρατιωτών είναι έγκλημα πολέμου! Και εγκληματική ήταν γενικά η τουρκική εισβολή, όπως εγκληματικό και προδοτικό ήταν και το πραξικόπημα. Και ΔΕΝ είναι λίγοι οι σημερινοί εθνικίζοντες, που ενώ μια την άλλη φωνασκούν και προσπαθούν να μας διδάξουν και πολιτικό ήθος, την ίδια ώρα έχουν καταντήσει απολογητές του πραξικοπήματος, της μεγαλύτερης προδοσίας που έζησε αυτός ο τόπος.]


**********
Η προδοσία άρχισε από το Μπέκογιου

(τoυ Γιώργου Γεωργίου, Έφεδρου στρατιώτη στην 358 ΤΠ στην Κυθρέα – δημοσιεύτηκε στον “Πολίτη” την Παρασκευή 28/8/2009 – Link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=892714&-V=archivecolumns&-p)


“Εννα τους πιάμεν ρε μιτσή, αλλά έννα μας πιάσουν ύστερα”. Ήταν η φράση που εξέφρασε o αξιωματικός μας πριν ξεκινήσουμε κατά της Επηχούς (τι να σήμαινε αυτό;).
Η μάχη στην Επηχώ κράτησε περίπου τρεις ώρες, οπότε οι Τούρκοι επιβιβάζονται σε λεωφορεία, έτοιμοι να φύγουν. Εμείς με το χέρι στη σκανδάλη έτοιμοι να βάλωμεν εναντίον τους επειδή θα πήγαιναν να μας πολεμήσουν πιο κάτω, αλλά η ρητή διαταγή από αξιωματικό μας ήταν να μην πυροβολήσωμεν. Περπατώντας όλη νύχτα φτάσαμε στην Πέτρα του Διγενή, όπου και εκεί οι Τούρκοι την εγκατέλειψαν.

Το πρώτο σπίτι που βρήκαμε στην Επηχώ, ολοκαίνουργιο, δίπλα από τα αυτοκίνητα της Beer-Cola, [ίσως Bel-Cola θέλει να πει] έγινε ολοκαύτωμα του πυρός. Πιο κάτω, περπατώντας σε ένα χαμόσπιτο, καθόταν μια γιαγιά 90 χρονών. Ενώ φθάσαμε κοντά της, ένας από τους τρεις αξιωματικούς που μας ακολουθούσαν μας διατάσσει να την πυροβολήσωμεν. Εμείς παγώσαμεν ατό την διαταγή και σκεφτήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όχι μόνο δεν πυροβολήσαμεν, αλλά ίσως έπρεπε να πυροβολήσωμεν τον αξιωματικό μας για τον πατριωτισμό του.

Το τι εγίνετο στην Επηχώ και στο Τζιάος μετά δεν περιγράφεται. Άρχισε η συγκομιδή των λαφύρων από τα σπίτια. Η λεηλασία από τα γειτονικά χωριά σε όλο της το μεγαλείο. Φορτηγά γεμάτα τραπέζια, καρέκλες, τηλεοράσεις, οτιδήποτε έβρισκαν τα φόρτωναν και έφευγαν για τα για τα σπίτια τους. Κοπάδια έφευγαν για τις περιοχές μας. Οι Τούρκοι κρατούσαν λίστα 80 ατόμων, τους οποίους ύστερα γύρευαν ονομαστικά.

Όλοι γνώριζαν στη 2η εισβολή ότι όλα είναι προδομένα και ιδίως οι αξιωματικοί. Πήγα προσωπικά στις 13 Αυγούστου ‘74 στο Τζιάος για να βρω τον φίλο μου Βαγγέλη από το Τραχώνι Και αφού του είπα ότι όλα είναι προδωμένα, να φέρει τα πράγματά του να φύγωμεν.
Αυτός βαριόταν και μου είπε “φεύγω αύριο το πρωί”. Δεν έφυγε ποτέ. Έστω και την άρα που άρχισε η 2η εισβολή και ξέρανε ότι οι Τούρκοι δεν θα είχαν αντίσταση, γιατί δεν διώξαν τους στρατιώτες να φύγουν να γλυτώσουν; Nα πολεμήσουν εναντίον ποιου; Στο Δίκωμο, γιατί μας πήρανε, που ήταν εγκλωβισμένοι οι δικοί μας στρατιώτες, που εδέχοντο επίθεση; Πού ήταν οι Τούρκοι που έκαναν την επίθεση τους και κινδύνευαν οι δικοί μας στρατιώτες;
Πού ήταν οι αξιωματικοί να μας πουν προς τα πού να βάλλωμεν πυρά; Πυροβολούσαμεν κατά των δικών μας. Μας πήραν στο ύψωμα του Δικώμου τη στιγμή που οι Τούρκοι έκαναν επίθεση με όλμους και ευτυχώς που οι περισσότεροι ήταν εκπαιδευτικοί. Μετά από μία ώρα μάς φώναξαν οι λοκατζήδες που ήταν δίπλα μας στο εκκλησάκι ότι οι Τούρκοι είναι μπροστά μας στην τσιακκιλομηχανή όπου τους καθηλώσαμε εκεί μέχρι που τα τανκς έχαναν τηνν εμφάνισή τους και τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Χρωστάμε πολλά στον αξιωματικό των καταδρομών που έβαλε κατά των τανκς και ευτυχώς τα πέτυχε και ακινητοποιήθηκαν. Οι στρατιώτες μας είχαν φαίνεται υποχωρήσει από ώρας και δεν υπήρχε κανένας. Βρήκαμε ένα φορτηγό και αφού το ξεκινήσαμε βάλαμε τον σταυρό μας να μην βρούμε τα τανκς μπροστά μας και ενώ βγαίναμε έξω από το Δίκωμο ένα τζιπ με τρεις αξιωματικούς μάς αποκάλυψε την προδοσία.
Μας σταμάτησαν και μας ρώτησαν από πού ερχόμαστε και τους είπα “από το Δίκωμο” και αυτοί οι προδότες μάς διατάσσουν να στραφούμε πίσω:
“Τες διαταγές σας αλλού”, τους απάντησα. Λάθος μου που δεν τους πυροβόλησα. Το έχω μετανιώσει. Αυτός ήταν πίσω από το ξεκίνημα στο Μπέκιογιου. Αυτός είναι τώρα αντιστράτηγος ταξίαρχος και τους χαιρόμαστε. Οι υπόλοιποί φαντάροι έμειναν να κοιμούνται αθάνατοι στους λάκκους του Τζιάος. Είμαστε λαός που του αρέσει να ακούει μόνο το τι μας έχουν κάνει. Το τι έχωμεν χάνει εμείς το προσπερνάμε. Να υψώνουμε αγάλματα και να θάβωμεν ήρωες δεν ήταν αρκετό. Θέλει τόλμη n ελευθερία.



[Σχόλιο Ιστολόγου:
Ακόμα μια μαρτυρία για το μπάχαλο εκείνων των ημερών (“ο σώζων εαυτόν σωθήτω” – που λέει κι ο συγγραφέας του άρθρου) και την προδοτική στάση διάφορων (επωνύμων ίσως σήμερα, οι οποίοι μάλιστα θα κάνουν και τους μεγάλους ρήτορες και τους σούπερ πατριώτες). Αμείλικτα τα ερωτήματα που θέτει ... ]


**********

“Φτάνει Πια Τόση «αλήθεια» για το Τζιάος!”
(του ακαδημαϊκού Κώστα Μαυρίδη – Link: http://www.atticapress.gr/views/1415-2009-08-21-18-34-48.html Το άρθρο υπάρχει και στην ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδα της Παρασκευής)


Το φρικιαστικό έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας των 5 Ε/κ συγκλόνισε την κοινή γνώμη σε Κύπρο (ακόμη και Τ/κ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους), Ελλάδα και αλλού.

Μερικές μέρες μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, δύο δημοσιεύματα στον “Πολίτη” (15.8.09 και 18.8.09 με τίτλο “Η αλήθεια για το Τζιάος”), ανέφεραν ότι Ανθυπολογαχός της Ε.Φ. το 1974, επικοινώνησε τώρα με δημοσιογράφο της εφημερίδας με τον οποίο γνωρίζονται και του “έδωσε την πληροφορία πως έξι ώρες πριν το μαρτυρικό τέλος των πέντε αιχμαλώτων, εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τουρκοκύπριοι” στην ίδια περιοχή. Σημειώστε την ακρίβεια των έξι ωρών! Ο “πληροφοριοδότης” ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά του. Αυτά σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την αξιοπιστία του δημοσιογράφου που επέλεξε να προβάλει την «πληροφορία» από κάποιον που δεν μας αποκαλύπτει το όνομά του και υποχρεωτικά πρέπει να εμπιστευτούμε το δημοσιογράφο, επαφίεται στον καθένα να την αξιολογήσει. Πάντως, όπως εξηγούμε πιο κάτω, η συγκεκριμένη “πληροφορία” είναι προϊόν στρέβλωσης, φαντασίωσης ή σκόπιμης απάτης που απαιτεί παρέμβαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ή και λήψη νομικών μέτρων.

Για τη δολοφονία των 5 Ελληνοκυπρίων, δεν υπάρχει πουθενά οποιοδήποτε αδιάσειστο στοιχείο που να καταδεικνύει την ακριβή ώρα εκτέλεσής τους. Ούτε υπάρχει επιστημονική μέθοδος που εντοπίζει την ώρα δολοφονίας που συνέβηκε πριν 35 χρόνια. Ο σημερινός “πληροφοριοδότης” έμαθε για την εκτέλεση των 5 όπως όλοι μας πρόσφατα, μετά τον εντοπισμό των οστών τους σε πηγάδι. Ούτε γνώριζε τότε, ούτε έμαθε σήμερα με κάποιο τρόπο την ώρα δολοφονίας τους. Πως γίνεται, λοιπόν, να γνωρίζει την ακριβή ώρα διάπραξης του εγκλήματος, τη στιγμή που παραμένει απροσδιόριστη; Και πως ένας δημοσιογράφος που παρουσιάζεται ως ερευνητής με ιστορικό να αναλύει εξαντλητικά πληροφορίες και να διεισδύει σε αυτές για να αποκαλύψει την “αλήθεια για το Τζιάος”, πρόβαλε μια τέτοια “πληροφορία”, χωρίς καν να διερωτηθεί για το πως “εντόπισε” την ώρα εκτέλεσης των 5 ο “πληροφοριοδότης” του;

Αν σκοπός των δημοσιευμάτων ήταν να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι οι πέντε έπαθαν περίπου αυτό που οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι Ελληνοκύπριοι έκαναν έξι ώρες προηγουμένως στην ίδια περιοχή σε Τουρκοκύπριους, το έχει καταφέρει. Και το έχει καταφέρει με τρόπο που ο τουρκικός στρατός να απαλλάσσεται της ευθύνης και το θέμα να παρουσιάζεται ως άλλη μια «εξίσωση» των δύο κοινοτήτων, αυτή τη φορά μέσω των... αλληλοσκοτωμών. Και σε ευθυγράμμιση με τις ψευδολογίες του Ντενκτάς για να απαλλάξει τα “ένδοξα μεχμετζίκ”.

Μετά τα δύο δημοσιεύματα, άλλος Ανθυπολοχαγός που υπηρετούσε στο 398 Τάγμα της Ε.Φ. που επιχειρούσε τότε στην περιοχή του Τζιάος (επώνυμα και ενσυνείδητα όπως χαρακτηριστικά υποδεικνύει στις 19.8.09) δίνει τη δική του μαρτυρία. Για το πρώτο δημοσίευμα του “Πολίτη”, όπως ο ίδιος τα είδε, “τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά”. Για το δεύτερο, υποδεικνύει ότι “δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα”. Ποιος όμως θα ανατρέψει τις εντυπώσεις και το κακό που προκλήθηκε από “πληροφορίες” που βασίστηκαν στη στρέβλωση ή την φαντασίωση;

Δεν είναι βέβαιο αν ποτέ μάθουμε όλα τα γεγονότα και την ακριβή αλήθεια. Από τις ως τώρα πληροφορίες, είναι βέβαιο ότι δημοσιεύματα του τύπου “Η αλήθεια για το Τζιάος” δεν υπηρετούν την αλήθεια και πιθανόν να εκκινούν από κίνητρα και απωθημένα που μόνο ψυχολογικές αναλύσεις μπορούν να εξηγήσουν. Όσοι όμως πραγματικά νοιαζόμαστε για να αποκαλυφθεί “η αλήθεια για το Τζιάος”, δεν εξισώνουμε εγκλήματα για να απαλλάσσονται οι φονιάδες όποιας εθνικότητας και να είναι. Διότι μόνο μέσα από πανανθρώπινες αρχές και δικαιοσύνη μπορούμε να λυτρωθούμε από το παρελθόν και να συμβιώσουμε Ε/κ και Τ/κ.



[Σχόλιο Ιστολόγου:
Κι αυτός ο αρθρογράφος ασχολείται με χρονοτεχνικής φύσεως λεπτομέρειες – για το πότε έγινε η εκτέλεση των 5 ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων και πότε σκοτώθηκαν (ή δολοφονήθηκαν οι 4 τουρκοκύπριοι). Ισχύουν τα όσα έγραψα και για το άρθρο του Γρουτίδη ... Να σημειώσω όμως ότι για “… να λυτρωθούμε από το παρελθόν και να συμβιώσουμε Ε/κ και Τ/κ…”, η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφτεί και να φωτιστεί για ΟΛΟΥΣ (τους σκοτωμένους και δολοφονημένους) και για ΟΛΑ (τα εγκλήματα – και τα “δικά μας” και τα “δικά τους”)].


**********
Τέλος κι ένα παραπολιτικό σχόλιο (κι αυτό από τον χτεσινό “Πολίτη” – της Παρασκευής 28 του μηνός). Άσχετο με το θέμα, αλλά πολύ σχετικό με το ήθος κάποιων νεοφανών bloggerάδων…


“Ευέλικτος οδοστρωτήρας”(του δαίμονα - http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=892652&-V=archivecolumns ).

“Σε ένα σεργιάνι στο διαδίκτυο εντοπίσαμε μια ιστοσελίδα (http://christofias-watch.blogspot.com) που "περιποιείται" νυχθημερόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. "Ευέλικτο οδοστρωτήρα" τον ανεβάζει, "ευέλικτο οδοστρωτήρα" τον κατεβάζει και του αποδίδει πολλά, στο πνεύμα και του συνθήματος "Χριστόφια - προδότη - καταδότη", που ακούστηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση στην επέτειο της τουρκικής εισβολής. Την ιστοσελίδα εμφανίζεται να διαχειρίζεται “Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο” (!). Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι μέλη του γκρουπ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο facebook είναι και βουλευτές του ΔΗΚΟ!”

[Σχόλιο Ιστολόγου:
Παιδκιά (του “Πολίτη”),
Αρκίσετε να ΤΟΥΣ πάρετε πρέφαν. Εμείς ΤΟΥΣ “χαιρόμαστε” εδώ και καιρό. Όμως πέσατε πάνω στο τέλος της περιόδου χάριτος προς τον “Ευέλικτο Οδοστρωτήρα”. Όπως διατείνονται μέχρι τώρα κρατούσαν χαμηλά τους τόνους (μάνα μου τους ρε!) και ότι από τούδε και στο εξής θα “υψώσουν τους τόνους [και τες οξείες και τες περισπωμένες;], θα ορθώσουν περισσότερο το ανάστημα στο καθεστώς [όπως το αποκαλούν] Χριστόφια! [Ε, ρε γέλια ...].
Προσωπικά έχω δημιουργήσει μια πλούσια συλλογή με τα όσα μου έχουν σούρει μέχρι τώρα. Πολύ πιθανόν να τα κάνω και ανάρτηση κάποια στιγμή ... Θα έχει πολλή πλάκα ... Και θα δει και ο κόσμος των επίπεδο κάποιων που θα ήταν κοντά ή εντός της εξουσίας αν εκλεγόταν ο Παπαδόπουλος και οι οποίοι σήμερα αυτοονομάζονται Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας (τρομάρα τους!). Στην ουσία φασιστικό φαινόμενο αποτελούν υπό την κάλυψη μια ψευδεπίγραφης “δημοκρατικής” ονομασίας.]



Για τα copy-paste και τα σχόλια
Anef_Oriwn
Σάββατο 29/8/2009

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανάρτηση-πρακτοριλίκι.

Ανώνυμος είπε...

Εξ ου και η έλλειψη πελατείας...

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε για την έλλειψη πελατείας. Θα μπει ο Άνεφ με άλλα ονόματα και θα ανοίξει συζητήσεις οσονούπω.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ σου το αναγνωρίζω: μπορεί να είσαι ηλικιακός ρατσιστής, νενέκος, σάτυρος, ελληνόφωνος τούρκος κλπ, αλλά ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ!

John Charalambous είπε...

Άνευ μα εν εσύ που γράφεις ανώνυμα στο christofias-watch; Έμπα γιε μου δαμέ στο δικό σου το blog, κάμε τις προβοκάτσιες που ξέρεις και τους διαλόγους με τον εαυτό σου, να πάρει τα πάνω της η συζήτηση!

αιολος είπε...

Όπως είναι γνωστό σε όλους οι ιμπεριαλιστές τις καλύτερες ΑΣΣΙΣΤ πάσες τους τις δίνουν στους αριστερούς δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες, είναι οι πειστικότεροι στο να "καρφώνουν" δίποντα στα εθνικά θέματα, έτσι λοιπόν βλέπουμε μετά το ΒΕΤΟ του Καραμανλή στα Σκόπια η προδοτική αριστερή δημοσιογραφική υποκουλτούρα να έχει "ανακαλύψει" πλήθος σκανδάλων που πριν δεν τα "έβλεπε", στόχος η αποδυνάμωση της Ελληνικής κυβερνήσεως στο Σκοπιανό και στα Ελληνοτουρκικά (Κυπριακό, Αιγειακό και Θρακικό).......

Ο Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη (γιος του Σπύρου) στο άρθρο του "ΟΡΑΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ " στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής έκανε μια μεγάλη ανάλυση, δεν χρειάζεται λοιπόν αγαπητέ ΑΝΕΥ της βοήθειά σου η Τουρκία, έχει την αμέριστη βοήθεια όλων των ιμπεριαλιστών, εξ άλλου μη ξεχνάς ότι οι αριστεροί είστε εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ή κάνω λάθος!

Anef_Oriwn είπε...

Απόφαση μου είναι να μην σχολιάζω πλέον κείμενα Ανωνύμων [που δεν φέρουν, είτε πάνω είτε κάτω είτε ζαβροδεξιά κάποιο nick] αλλά και “Επωνύμων” [όπως ο πιο πάνω John (ελληνοπρεπέστατο τ’ όνομα του) Charalambous], οι οποίοι δεν λένε τίποτα άλλο από κακεντρέχειες και εξυπνοβλακίστικες “ατάκες” ... Αυτή θα είναι πλέον η τακτική του Blog [δεν υπάρχει λόγος να σπαταλούμε χρόνο και φαιά ουσία άδικα των αδικών, προσπαθώντας να κάνουμε συζήτηση με κωθώνια] πλην εξαιρετικών περιπτώσεων ή όταν αυτοί [οι Ανώνυμοι και (ψευδ)Επώνυμοι] έχουν να πουν κάτι πολύ σημαντικό [ή αξιόλογο] πάνω στο θέμα της συζήτησης. Ούτε υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε ατέρμονες αντιπαραθετικές συζητήσεις με άτομα που δεν μπορούν (ή αποφεύγουν συστηματικά) να δώσουν στον εαυτό τους έστω κι ένα ψευδώνυμο ή να καταθέσουν έστω και μια (τεκμηριωμένη άποψη) ... Γι’ αυτό κι ΕΜΕΙΣ θα τους γράφουμε πλέον κανονικά!

Μια, λοιπόν, απ’ αυτές τες εξαιρετικές περιπτώσεις για την οποία θα παραβιάσω και θα καταστρατηγήσω (από τώρα) την νέα τακτική του Blog (όπως αυτή επεξηγήθηκε πιο πάνω) είναι και ο Ανώνυμος (9:27 π.μ.) καθώς και ο (ψευδ)Επώνυμος John Charalambous και τα όσα κουφά μας λαλούν: “Μην ανησυχείτε για την έλλειψη πελατείας. Θα μπει ο Άνεφ με άλλα ονόματα και θα ανοίξει συζητήσεις οσονούπω.”, ή “Άνευ μα εν εσύ που γράφεις ανώνυμα στο christofias-watch; Έμπα γιε μου δαμέ στο δικό σου το blog, κάμε τις προβοκάτσιες που ξέρεις και τους διαλόγους με τον εαυτό σου, να πάρει τα πάνω της η συζήτηση!.

Κατ’ αρχάς να πω ότι φαίνεται πως και οι δύο εν λόγω “εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια” ή επί το κυπριακότερον “είπεν ο γάδαρος του πετεινού τζιεφάλα”!
Δεύτερον, θα (ξανα)τονίσω κάτι που κατάθεσα και στο προηγούμενο post μου, αλλά φαίνεται ότι προσέκρουσε σε οφθαλμούς μη ορόντων!

(Ακολουθεί η συνεχεία ...)

Anef_Oriwn
Δευτέρα 31/8/2009 – 7:00 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Β΄ Μέρος

Συμπαθέστατοι κατα τ’ αλλά, Ανώνυμε και John Charalambous (αλλά και λοιποί θαυμαστές, υβριστές και παρακολουθητές μου – που ανησυχείτε τόσο για τα γραφόμενα ΜΟΥ), ΔΗΛΩΝΩ ευθαρσώς, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, ΚΑΙ να το μεταφέρετε τζιαι στους ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ σας (όποιοι και να είναι αυτοί συμπεριλαμβανομένων και των Ακατονόμαστων) ότι ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο Anef_Oriwn και το Blog ΜΟΥ είναι αυτό ΕΔΩ (όπου μπορείτε να δείτε και το profile ΜΟΥ)! Αν θέλετε να μάθετε πιο πολλά για ΜΕΝΑ, αρωτάτε ΜΕ κι αν μπορώ θα ΣΑΣ πω! [Οι προβοκάτσιες είναι δική ΣΑΣ τέχνη!!! Υπάρχουν μπόλικες στο blogκιν ΣΑΣ ... Μέχρι και ΕΛΑΜίτες έχετε επιστρατεύσει].

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ:
1. η Αμαδρυάδα,
2. ούτε ο Περαστικός,
3. ούτε ο Ahmet_Oriwn που (σαν το χαζο-ηλίθιος) κάμνει copy-paste κείμενα στα τούρκικα (τσογλάνι της Επιτροπείας των Ακατονόμαστων είναι και προβοκάτορας μεγάλος, αν δεν είναι και μέλος της Επιτροπείας),
4. ούτε ο Αφροασιάτης,
5. ούτε και ο Nekatomenos (σας εχει νεκατωσει για καλά)
6. ούτε ο Πρωμιθέας ή ο Προμηθέας ή ο Επιμηθέας,
7. ούτε ο Ανανοθεραπευτής (ωραία ΤΟΥΣ τα λέει κι αυτός, αλλά τα “Κοπέλια” εκεί εν ψυχοθεραπευτής που θέλουν),
8. ούτε ο Περικλής, (τόσο πολύ τους έχει σικκιρτίσει που τον βρίζουν πλέον μαζικά),
9. ούτε και ο Βλάχος,
10. ούτε και ο Κάφρος, όπως τελευταία αποφάνθηκαν - τους τάραξε τα νερά εκεί στο Ακατονόμαστο blog και του διαγαρφουν συνεχώς σχόλια νομιζόμενοι ότι είναι ο “ηλι(κι)ακός” ρατσιστής. Ή τελείως αχάπαροι είναι ή σκόπιμα το κάνουν μέσα στα πλαίσια της προσφιλούς τους τακτικής να διαβάλλουν και να προβοκάρουν,
11. αλλά ούτε και η ΤΙΝΑ (δικιά ΣΑΣ είν’ αυτή ... Τραβεστί, προβοκάτορας μεν αλλά γκαφατζού μεγάλη η έρμη - την βάλανε σαν δόλωμα για να δημιουργούν καταστάσεις αντιπαράθεσης και έντασης αλλά φαίνεται από μακριά ότι είναι αχάπαρη!),
12. ή όποιος άλλος νομίζετε ή φαντασιώνεστε!
Έμεινεν κανένας άλλος που ΣΑΣ είπεν ότι εν μαύρα τα μμάδκια ΣΑΣ, τζι’ εν είπετε ότι εν ο Anef_;
Α, και για ενημέρωση ΣΑΣ, ΕΓΩ είναι ο Κώστας (ο “Κουκουές”) από Θεσσαλονίκη και από κεκτημένη (κακή) συνήθεια που απόκτησα μπαίνοντας στο blog ΣΑΣ, λειτουργώ προβοκατόρικα γμτ! [Χάθηκα όμως τελευταία, αλλά πολλές οι προβοκάτσιες που έχω να κάνω!]

Άντεεεε ... Και περαστικά ΣΑΣ! Τα πρώτα 5 χρόνια, εν τα δύσκολα! Μετά εν να το συνηθίσετε!

Υ.Γ.: Για τον άσχετο τον Τασσικό (και πάνω στο ίδιο θέμα – χρωστούμενο από το προηγούμενο post):
Ρε άσχετε, θέλεις να πεις ότι είμαι τόσο πολυτάλαντος που μπορεί να περνάω με τόση μαεστρία από την εξαίρετη ελληνική της Αμαδρυάδας στην εξαίρετη κυπριακή του Περαστικού;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 31/8/2009 – 7:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άνεφ,
εν εχρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις στον κάθε ανώνυμο.Τζαι αν θέλεις τη γνώμη μου, να μεν απαντάς σε τέτοια υβριστικά σχόλια.Εν δικό σου το blog τζαι είναι δικαίωμά σου να το διαχειρίζεσαι όπως εσύ θέλεις.
Υπάρχουν τζαι κάποιοι άγραφοι κανόνες, αν δεν τους τηρούν, εν δικόν τους το πρόβλημα.
Εφοηθήκαν κάποιοι την κίνησην που έσιει το ιστολόγιό σου, εν φυσικόν να εξαγριώνονται.Τούτα ξέρουν, τούτα λαλούν.
Περαστικός

John Charalambous είπε...

Άνευ κατ'αρχήν σου ζητώ να απολογηθείς για την ειρωνεία με την οποία αναφέρεσαι στο όνομα μου.

Είμαι ο Γιάννης Χαραλάμπους και κατοικώ μόνιμα τα τελευταία 6 χρόνια στην οδό Ομήρου 41 στην Αγλαντζιά στην περιοχή του ΡΙΚ. Εργάζομαι στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα απογεύματα κάμνω ιδιαίτερα λογιστικής.

Εσύ άραγε έχεις τα αρχίδια να μας πεις ποιος είσαι με τόση λεπτομέρεια; Ή νομίζεις ότι με αυτό το ψευδώνυμο που βάλεις (που ούτε εμένα μου αρέσει αλλά δεν το κρίνω με ειρωνεία), είσαι επώνυμος;

Είσαι κι εσύ ακόμα ένας ανώνυμος που εκπροσωπεί το ΑΚΕΛ στο διαδίκτυο και υπεραμύνεται αυτού του χαμελαιοχουντίστικου κόμματος.

Είσαι όμως γελοίος αφού ώσπου να γράψεις τον κανόνα που έβαλες επαραβίασες τον.

Δεν άντεξες να μιλήσεις μια φορά σοβαρά και πάλε έκαμες με να γελώ.Εγώ γι'αυτό το λόγο άλλωστε μπαίνω στο blog σου κατά καιρούς.

Αλλά για να δούμε...μπορείς να μας πεις το πραγματικό σου όνομα ή θα εξακολουθήσεις να μένεις το ανώνυμο πιόνι του ΑΚΕΛ;

μπορείς να μας πεις τη διεύθυνση σου...ή δεν θέλεις να αποκαλύψεις τη διεύθυνση των γραφείων της επαγρύπνησης;

μπορείς να μας πεις τι δουλειά κάμνεις (πέτο γενικά αν δεν θέλεις να μας πεις ακριβώς, π.χ. εργάζομαι στον κατασκευαστικό τομέα)...ή προτιμάς να μην ξέρουμε ποιος εν ο καημένος ο μάστρος σου που αντί να του δουλεύκεις, μπαίνεις ούλλη μέρα στο christofias-watch και κάμνεις σχόλια με τούτο το κατεβατό ψευδωνύμων που μας επαράθεσες;

Για να δούμε...Άνευ νομοθέτη!

Anef_Oriwn είπε...

Περαστικέ,
(Πρέπει να είσαι άλλος “Περαστικός” ΕΣΥ, κι όχι ο γνωστός Π.),

Προσωπικά ΔΕΝ βλέπω ότι “… δίνω εξηγήσεις στον κάθε ανώνυμο ...”. Πιο πολύ εξασκώ το δικαίωμα μου να αποκαλύπτω και να ξεσκεπάζω (και πίστεψε είναι πολύ ηδονιστικό αυτό) πόσο ψευδή, αήθη, χυδαία και εμετικά είναι αυτά που γράφουν οι διάφοροι Ανώνυμοι υβριστές, πόσο καλοί μαθητές του Γκέμπελς είναι και πόσο φασιστικά συμπεριφέρονται!!!

Απόψε στις ειδήσεις στο “Σίγμα”, έγινε μια πρώτη παρουσίαση (σίγουρα από τα έγγραφα που ο Πρόεδρος έδωσε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου) των θέσεων των δύο πλευρών (κοινοτήτων) πάνω στο Περιουσιακό ... Άβυσσος τες χωρίζει ... Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις που κατατέθηκαν.
Διερωτούμαι τι θα βρουν (τούτη τη φορά) τα “Κοπέλια” (και λοιποί “συγγενείς” και φίλοι), για να κατηγορήσουν τον Πρόεδρο ...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 31/8/2009 – 9:34 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

John (ΕΣΥ ο ίδιος αποκαλείς τον Εαυτό ΣΟΥ μ’ αυτό το ελληνοπρεπέστατο όνομα) Charalambous,

Τουλάχιστον στο χώρο το ΔΙΚΟ ΜΟΥ (όπως είναι αυτό το Blog) απαντώ και σχολιάζω στο ίδιο ύφος και στυλ με το οποίο μου μιλάνε ... Αν δεν ΣΟΥ αρέσει, είτε αλλάζεις το ύφος ΣΟΥ ή παίρνεις τα κουβαδάκια ΣΟΥ και παέννεις σ’ άλλη παραλία! Σκοπός εδώ είναι να γίνεται συζήτηση κι όχι να ασχολούμαστε με τες εμπάθειες και τα κολλήματα του καθενός ή να πλειοδοτούμε ποιος θα πει τη καλύτερη ατάκα και τη μεγαλύτερη μαλακία ... Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει το Ακατονόμαστο blogκιν των Απο(κατα)στατών ... Γκέγκε;

Απ’ εκεί και πέρα ΔΕΝ με ενδιαφέρει ποσώς αν είσαι Επώνυμος ή (Ψευδ)Επώνυμος, αν είσαι από την Αγλαντζιά ή Αγλαγκιά, τα Τριβίλλουρα ή την Αυστραλία ή αν επαγγέλλεσαι το Λογιστή ή τον Ρεσπέρην (Γεωργό) ...
Για το άτομο ΜΟΥ έχεις ήδη σχηματίσμενη άποψη – ότι δηλαδή εργάζομαι στην Επαγρύπνηση του “χαμελαιοχουντίστικου κόμματος” και ότι “… μπαίνω ούλλη μέρα στο christofias-watch και κάμνω σχόλια με τούτο το κατεβατό ψευδωνύμων που σας επαράθεσα ...” Πίστεψε ΜΕ, ΔΕΝ έχω καμιά διάθεση (ούτε τζιαι κάμνει το η καρκιά μου) να ΣΕ διαψεύσω εκ νέου (και να ΣΕ απογοητέψω). Μείνε να ζεις με τα λαμπρά ΣΟΥ συμπεράσματα και τες φαντασιώσεις σου και να παλεύκεις με τα φαντάσματα...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 31/8/2009 – 9:57 μ.μ.

John Charalambous είπε...

Επαναλαμβάνω:

Είμαι ο Γιάννης Χαραλάμπους και κατοικώ μόνιμα τα τελευταία 6 χρόνια στην οδό Ομήρου 41 στην Αγλαντζιά στην περιοχή του ΡΙΚ. Εργάζομαι στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα απογεύματα κάμνω ιδιαίτερα λογιστικής.

Εσύ ποιος είσαι; Πέμου ρε κουμπάρε ένα όνομα...είσαι Γιάννης; είσαι Κώστας; είσαι Χρίστος;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός τουλάχιστον, είχε τα τέτοια anef, να δηλώσει δημόσια το όνομά του. Μπράβο του, σε μια εποχή που μια κόκκινη χούντα κυβερνά την Κύπρο, κάνοντας συλλήψεις και φωτογραφίζοντας διαδηλωτές. Εσύ, anef, γιατί δεν λες ποιος είσαι; Φοβάσαι; Ή προτιμάς να λειτουργείς από τα καταγώγια; Έλα, πες το ονοματάκι σου!

Ανώνυμος είπε...

tI NA PEI RA PAIDIA... dEN EXEI KATI NA DILOSEI. mONO FOVO.

Μιχάλης είπε...

Καλά ρε ανώνυμοι, δεν είναι οξύμωρο οι ανώνυμοι να ζητούν την αποκάλυψη του ονόματος κάποιου;
Εσείς γιατί γράφετε ανώνυμα δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Άτε τζιαι ΣΟΥ, τελευταίε Ανώνυμε (γραφέα του σχόλιου που διαγράφηκε), πηαίννε στο Blog που ανέχονται και το υβριστικό και το απαξιωτικό ΣΟΥ ύφος! Εμείς ΕΔΩ είπαμε, ΑΝΟΧΗ τέρμα!
Ααα, τζιαι ΚΑΛΟΝ ΜΗΝΑΝ!

Anef_Oriwn
Τρίτη 1/9/2009 – 11:46 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα πια στις αυταπάτες,
ή με τους εργάτες
ή με την Ελισάβετ!

Ανώνυμος είπε...

re ananades 8elete ton giwrgaki prw8ipourgo stin ellada? een tziai tzinos ananas