Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανάρτηση 62/2012 [επίκαιρη, οικονομικο-πολιτική, Αριστερή, Strovolioti-κη, σχολιογραφική, απαντητική, αντιεμετική] – Σχόλια πάνω σ’ ένα θλιβερό κείμενο του Strovolioti…


Εισαγωγικά και διευκρινιστικά:

Το πιο κάτω κείμενο ξεκίνησα να το γράφω ως σχόλιο για την τελευταία εμετική(!) [και το εννοώ] ανάρτηση τού “κουμπάρου” τού Strovolioti. Την ανάρτηση  τη χαρακτηρίζω εμετική κι από άποψη περιεχομένου [τόσο του κυρίως κείμενου όσο και των σχολίων] και ύφους.

Επειδή όμως,
-         το σχόλιο μου βγήκε σχετικά μεγάλο [κάτι σαν μακρινάρι!],
-         θεωρώ πλέον ότι είναι χάσιμο χρόνου κι αντιπαραγωγικό να εμπλέκομαι σε συζητήσεις όπου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αντι-ΑΚΕΛική εμπάθεια, και
-         δεν θέλω να τσαλαβουτώ μέσα σε ξερατά,
αποφάσισα τελικά να αναρτήσω το σχόλιο εδώ στο Blog μου! Τζι’ όποιος κακοφανιστεί, ya πιάσει τον η μούγια ας πα(ει) να τζιυλιστεί, ya να ππεσει χώρκα του!

*******************************
Το σχόλιο (μου):

Strovoliotis,

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω [μετά που διάβασα και την τελευταία ανάρτηση σου μετά των σχολίων της link: ] την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που στοχευόμενα(!) πλέον δημιουργείται σε βάρος της Αριστεράς σ’ αυτό το Blog! Και λέω στοχευόμενα γιατί δεν είστε βλάκες για να καμώνεται συστηματικά τα ίδια λάθη – πάντως το πλειστάκις εξαμαρτείν ουκ άντρων σοφών εστί!]. Να την πω λοιπόν, γελοία, τραγική ή κατάντημα;!

Με έναν κάρτο [quarter] κουβέντα [«Andros and his people»], μ’ ένα συνηθισμένο όνομα γραμμένο σε μια κόλλα  [«Andros» - οι μισοί κυπρέοι εν Αντρέηδες], χωρίς καθόλου ψάξιμο και διερεύνηση [όπως βλακωδώς, παρορμητικά και χωρίς καθόλου shεητταννίκκιν διέπραξες πριν μερικές μέρες και μαζί μου εδώ και η σχετική απάντηση μου], αλλά βασιζόμενος στις αδιαμφισβήτητες(;) πληροφορίες της οικονομικής αυθεντίας ονόματι Περσιάνης και με ενισχυμένες  δόσεις  αντι-ΑΚΕΛικού όξους, χολής και εμπάθειας, τόσο από μέρους δικού ΣΟΥ όσο και από μέρους του Αντιπολιτευομένου αυλικού ΣΟΥ, έστησες/στήσατε ολόκληρη ιστορία για να βγάλετε ακόμα μια φορά το μένος ΣΑΣ κατά του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς γενικότερα. Αν όλη αυτή η συμπεριφορά δεν αποκαλύπτει κι αναδεικνύει χρόνιες εμπάθειες, προκαταλήψεις, εμμονές και κολλήματα, αλλά και φίλιες και ανασφάλειες, τότε έχασε και ο φιλελευθερισμός [τον όποιο επαγγέλλεστε, τρομάρα ΣΑΣ!] τη σημασία του. Και οι όποιες εκ των υστέρων απολογίες, ή και τοποθετήσεις του στυλ «Τώρα, αν η αναφορά στον Άντρο είχε να κάμει με τις γνώσεις και τις ικανότητες του ανθρώπου (που φαίνεται τις έχει….), είναι άλλο ζήτημα…» εν μουσκουρούθκια τζιαι μασκαραλλίκκια! 

Πάντως σήμερα κι αυτή ακόμα η “Αλήθεια” εντοπίζει την γκάφα όσων έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο σημείωμα για να ποκομισουν πολιτικα΄οφελεη  και πλέκει το εγκώμιο του διορισθέντος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Μάριου Χατζηγιαννάκη, ενώ ο ίδιος ο Άντρος Κυπριανού διέψευσε ότι γνωρίζει τοσυγκεκριμένο άτομο! [Ε, ρε κολλημένους που έχουμε σ’ αυτόν τον τόπο]… 

Για την ιστορία παραθέτω ένα απόσπασμα από το συγκεκριμένο άρθρο της “Αλήθειας”:

“Μεταξύ των διορισθέντων νέων μελών του Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας είναι ο κ. Μάριος Χατζηγιαννάκης. Κάποιοι (με πρώτη την ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής») έσπευσαν να ανακαλύψουν κομματικό δάκτυλο του ΑΚΕΛ με το αιτιολογικό ότι τον πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού. Ως συνήθως μάλιστα συμβαίνει στην πρόχειρη δημοσιογραφία κατέληξαν περίπου στο συμπέρασμα ότι το ΑΚΕΛ βάζει χέρι στο νέο Συμβούλιο της Λαϊκής.
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και κυρίως δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο για τον οποίο έγραψαν ή γράφουν. Αν γνώριζαν τις πεποιθήσεις και το έργο του (από το οποίο ωφελείται πολλαπλώς ο τόπος) θα έδιναν συγχαρητήρια στον κ. Α. Κυπριανού εάν πράγματι αυτός τον πρότεινε. Διότι αποτελεί την πιο σωστή επιλογή. Και μακάρι ο κ. Α. Κυπριανού-εάν αυτός τον πρότεινε-να έκανε πάντοτε τέτοιας ποιότητας επιλογές.”

Πέραν τούτου όμως, θεωρώ ως φαρισαϊκή υποκρισία ψευδο-ηθικολογικές τοποθετήσεις του τύπου, «…άλλο καπιταλισμός κι άλλο διαφθορά. Η τελευταία είναι άλλωστε αρετή του Andros and his People…», ή «Για μένα θα ήταν αρκετό να γίνουν οι διορισμοί βάσει ικανοτήτων, και με επισήμανση του γεγονότος πως οι μέτοχοι που πρέπει να εξυπηρετήσουν οι σύμβουλοι είναι το σύνολο του λαού», όταν το βαθύ κράτος της Δεξιάς εξακολουθεί αν διαχειρίζεται και να λυμαίνεται σχεδόν τα πάντα. Είναι πραγματικά γελοίο να βγαίνετε να διαμαρτύρεστε γιατί μπορεί να επροσλάβαν κάπου σε μια δημόσια υπηρεσία τζιαι δκυο-τρεις Αριστερούς.  Γιατί όπως λαλεί τζι’ ο Aucerisier
«…Ούλλες οι θέσεις ήταν κρατημένες [για] τζιείνους που είχαν ιδέες σαν τζιαι σάς.
Να τες σιαίρεστε. Τζιαι τες θέσεις, τζιαι την κοινωνίαν που εστήσατε εσείς ή οι πατεράδες σας αν ήσαστιν μιτσιοί. Τζιαι μεν έσιετε έννοιαν. Αν έμπην τζιαι κανένας αριστερός, το βασίλειον εν θα το χάσετε. Η βάση εν πρόκειται να αλλάξει. Εν πιασμένη που την ρίζαν.»

Το πιο ηλίθιο όμως είναι, πως σ’ αυτόν τον τόπο δήθεν περιμένατε [ποιοι; – εσείς που ποτέ δεν εμπιστευτήκατε ούτε Αριστερό βοθροκαθαριστή!] ότι μια Αριστερίζουσα Κυβέρνηση [για τρία χρόνια ήταν κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ] κι ένα Αριστερό Πρόεδρο να καθαρίσει τους Στάβλους του Αυγεία που εμείναν ακαθάριστοι που το ’60 τζι’ εστοιβάσαν! [Μα πόσα κροκοδείλια δάκρυα!]…

Πάντως ρέστα στην υποκρισία κτύπησε ακόμα μια φορά [μα ποιος άλλος;] ο μικροεκατομμυριούχος Αβερωφούλλης! Απαίτησε την παραίτηση του ΧατζιηΓιαννάκη πριν «τούτος» καν διοριστεί:  

«Ανεξάρτητα αν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση ή όχι και παρά το πολύ αξιόλογο βιογραφικό σημείωμα του Μ. Χατζηγιαννάκη, θεωρώ ότι η από μέρους του (του Μ. Χατζηγιαννάκη) υποβολή παραίτησης θα βοηθούσε να λήξει το θέμα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος δευτερεύοντα ζητήματα να επισκιάσουν τον πρωταρχικό μας στόχο, που είναι η εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και η θωράκιση της κυπριακής οικονομίας. Σημειώνω και σέβομαι τη δήλωση του Υπ. Οικονομικών».

Αν θυμάστε πριν λίγο καιρό ο Φούλλης ξελαρυγγιζόταν για να ξαναδιοριστεί ο πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας [και Επόπτης των Τραπεζών] κος Ορφανίδης, ενώ μέχρι σήμερα, αν και λαλίστατος, φαίνεται έπαθε εμπλοκή η γλώσσα του για το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχει πει κουβέντα κριτική για τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, παρά τις τόσες ματσαράγκες που χουν κάμει ΟΛΟΙ [και ο κος πρώην Διοικητής] με τα ελληνικά ομολόγα!  

Υγιαίνετε!!!

Αρνούμενος να ΣΑΣ πιστέψω,
Anef_Oriwn
Πέμπτη 24/5/2012

16 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Καλα εκαμες που εφκαλες τουντο ποστ...εκαμα τζαι εγω μιαν πλαγια αναφορα προχτες για τον φασιστοκαπιταλισμο τζαι τους ορθολογιστες θιασωτες του...

ετο δαμε...χαριζω σου το...

http://disdaimona.blogspot.com/2012/05/blog-post_23.html

Aceras Anthropophorum είπε...

Πάντως εφκάλαν τζιαι το σσιοινίν τζιαι το παλλούτζιν. Τζιαι γράψε το όπου θέλεις. Οι 10΄000 "ακομμάτιστοι" αγαναχτισμένοι, συν τούτη ούλλη η οργανωμένη αντιακελική υστερία των ανώνυμων πας το διαδύχτιον, σύν η αθλιότητα των δεξιών, είτε φιλελεύθεροι είναι, είτε συντηρίλλες, θα φκάλει 5 με 7% νεοναζί στην βουλή. Ειδικά που οι επόμενες εκλογές θα γινούν με την Κύπρον γονατισμένην που την κρίσην της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αποσυντίθεται.

Τζιαι όπως η Κύπρος εν εν Ελλάδα, τζιαι ξέρουμεν τον έναν τζιαι τον άλλον με το όνομαν του τζιαι με το επίθετον του, στην μικροκοινωνίαν σου ξέρεις τα ονόματα τους που τα τωρά.

Πον να τους έρτει μπούμεραγκ τούτον ούλλον το μίσος τζιαι τούτον το ποθυμένον θα εν ήδη αργά.

Τζιαι δεν μιλώ βέβαια για τον Στροβολιώτην. Μιλώ για τον όποιον αφελήν αντιακελικόν που δεν είναι της ιδεολογίας της "κυπριακής χρυσής αυγής".

Ανώνυμος είπε...

Το εμετικό μου κείμενο έχει να κάνει με ένα γεγονός, το σημείωμα για τον "Άντρο", και την υπόδειξη πως ο πρόεδρος είναι αχάπαρος για τα οικονομικά: ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών ΤΟΥ, άλλα λέει.

Αν εσύ δεν βλέπεις διγλωσσία, ανικανότητα και κυρίως υποκρισία, τότε καλά κάνεις που δεν συμμετέχεις στο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

τα πουττουθκια τα κλαμενα, τα ακελοπουλα μου τα χρυσα τζαι αδικουν τα.

Οπως εστρωσετε που το 2003 τζια μετα θα τζοιμηθητε.

ατε βαρτε ξανα τον πιπιλον σας για τον αντιακελισμον πανω να ταισετε τες "κατσελες του ακελ"*.

Xwrikos

*ορος που χρησημοποιησε ο ασερας για να περιγραψει τους ψηφοφορους του ακελ.

Disdaimona είπε...

Στροβολιώτη, η ηθική "αργησε μια μερα"

το προβλημα σου δεν εν ο Χριστοφιας...το προβλημα σου, εν ότι εισαστεν τρομοκρατημενοι που τες εξελιξεις στην ελλαδα, τζαι εσυ τζαι οι φιλοι σου οι νεοφιλελευθεροι...το ηθος σας φτανει ως την πουγκα σας, τζαι εν θα διστασετε να περασετε σε αμεσες φασιστικες λυσεις που θα τες ονομασετε ορθολογιστικες για τα λεφτα σας...

εισαι τραγικα προβλεψιμος ως μοντελο νεοφασιστα με διπλωματα, οικογενεια τζαι καθωσπρεπισμο!

οπως το ακουεις! η ψυσιη σας εν μες τον βουρκο του κερδους!

τιποτε αλλο...εισαστεν αντροπή για την ανθρωποτητα!

Χωρικε, πε μου αμπα τζαι εισαι ο αρχιεπισκοπος εν τελει;!

Anef_Oriwn είπε...

Παραθέτω πιο κάτω το σχόλιο που ο Strovoliotis κατάθεσε στο δικό του blog σχετικά με το περιεχόμενο της παρούσας ανάρτησης μου [link: ….]
Τα δικά σχόλια θα ακολουθήσουν σε νέα μου παρέμβαση ….

“strovoliotis [Μαΐου 25, 2012 07:28]”
«Ανεφ, σου άφησα και σχόλιο, που υποθέτω θα εμφανιστεί μετά από την έγκριση σου, αφού δεν πρόκειται για κάτι “εμετικό”.
Είναι παράξενο πάντως που χαρακτηρίζεις τόσο έντονα ένα κείμενο μου, το οποίο έχει τον εξής επίλογο:
“Ο νεοφιλελεύθερος ιδιοκτήτης αυτού του ιστολογίου προσυπογράφει και στηρίζει τον υπουργό οικονομικών κ Σιαρλή, της κυβέρνησης του κομμουνιστή μας προέδρου κ. Χριστόφια.”
Δηλαδή θα χαιρόσουν αν ο υπουργός συμπεριφερόταν τόσο αχάπαρα όσο ο ίδιος ο πρόεδρος; Στην οποία περίπτωση θα δεχόταν και εκείνος την κριτική μου;
Όπως δεχόταν κριτική από μένα και ο Σταυράκης, και όπως αντιθέτως είχα μόνο καλά λόγια για τον Καζαμία;
Μήπως τελικά η οργή σου εσένα και κάποιων άλλων οφείλεται στο γεγονός πως τα μόνα πράγματα που κρίνονται ως ορθά από την ευρύτερη κοινωνία είναι εκείνα που εκφεύγουν της ξύλινης ιδεολογίας που υποτίθεται έχει το ΑΚΕΛ (αλλά ευτυχώς δεν εφαρμόζει πάντα);
Και πως ο πρόεδρος έχει πραγματικό πρόβλημα να πει ή να κάνει κάτι σωστά;
Και πως δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς πως η κριτική έχει να κάνει με την ανικανότητα και όχι την ιδεολογία;»

Aceras Anthropophorum είπε...

ήταν η τύχη μας να ξαναζήσουμεν την περίοδον του 25-35 στην εποχήν μας με το άιπαδ στο ένα σιέρι τζιαι την πλαστική μάστερκάρτ στο άλλον.

Τώρα να δούμεν μέσα σε τούτον το χάος αν θα λαχτίσει την γαλάτην της μια πεταλλούδα στην Βραζιλίαν τζιαι αντίς για τζιείνον που έφκαλεν το 30 να μας φκάλει κανέναν κόσμον πιο όμορφον!

Οι αθρώποι τζιαι οι στρούγκες τους πάντως εν τζιαι αλλάξαν.

Θα εν ενδιαφέρον αν παν τα πράματα έναν σημείον πάρα τζιει τζιαι θα πρέπει να αποφασίσει ο καθενας με ποιόν είναι: με την ψυσιήν του ή με την πούγκαν του. Διότι σε έτσι ώρες το image δεν έχει κανέναν βάρος.

Εγύρεψα την Εβραίαν του Μπρέχτ με την φωνήν της Έλλης Λαμπέτη πασ το γιούτιούπ αλλά δεν την είδα. Όποιος έχει τον δίσκον, το έργον φέρνει στο κλίμαν της στιγμής που καθένας doit choisir son camp.

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

Μετά λύπης μου παρατηρώ ότι εξακολουθείς να λειτουργείς παρορμητικά, συναισθηματικά και προκατειλημμένα. Από τα σχόλια σου [προς εμένα] λείπουν ο ορθολογισμός και ο βαθύτερος προβληματισμός, ενώ αποφεύγεις να δεις τα πράματα πολιτικά…
Κι εξηγούμαι:
1. Πρώτον, ο μετριασμός/έλεγχος στα σχόλια που κατατίθενται στο Blog μου [δηλ. η έγκριση τους πριν δημοσιευτούν] ΔΕΝ μπήκε για αποκλεισμό τυχόν δικών ΣΟΥ ή άλλων επισκεπτών «εμετικά» ή “προκλητικά” σχόλια, αλλά για να μην βγαίνουν ελεύθερα στις σελίδες συζήτησης του Blog τα υβριστικά, χυδαία και προβοκατόρικα σχόλια κάποιων φασιστοειδών [που στην πράξη δεν είναι περισσότεροι από 2-3]. Το φαινόμενο αυτό έχει αυξηθεί τελευταία [δεν ξέρω αν το παρατήρησες κι ΕΣΥ, αλλά ουκ ολίγες φορές έχω διαγράψει τέτοια σχόλια], προφανώς σε μια προσπάθεια των αρρωστημένων να πλήξουν το Blog ή/και αν εκφυλίσουν τις συζητήσεις που γίνονται… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΓΑΡΨΕΙ αρνητικό ή επικριτικό για τις τοποθετήσεις μου σχόλιο, έστω κι αν αυτό είναι αφοριστικό ή έμπλεο πίκκας και ρεβανσισμού, όπως το πιο πάνω του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα Xwrikoύ … Γι’ αυτό και είναι ατυχής η ειρωνική αναφορά σου σε «έγκριση» του σχολίου σου… [Να την προσθέσω κι αυτή στις τόσες άλλες που έχεις κάμει τελευταία!]…

2. Αφορμή γι’ αυτή μου το κείμενο [και κατ’ επέκταση και την ανάρτηση] ΔΕΝ μου έδωσε η όποια αντίφαση λόγων και έργων μεταξύ του Πρόεδρου και του Υπουργού του των Οικονομικών [καθόλου ΔΕΝ καταπιάστηκα μ’ αυτό], αλλά η ευκολία και η σπουδή με την οποία υιοθέτησες ότι το «Andros and his people», αφορούσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και το ίδιο το ΑΚΕΛ. Και ΔΕΝ πιστεύω να μην κατάλαβες ότι ήταν σ’ αυτό το ζήτημα που αναφερόμουν, άλλα φαίνεται πως το αυτό το «Andros and his people», ΣΑΣ έδωσε ουρανοκατέβατα την ευκαιρία να φκάλετε προς τα έξω [για άλλη μια φορά] τα απωθημένα ΣΑΣ κατά της Αριστεράς. Αλήθεια σε τι διαφέρουν οι δικές ΣΟΥ σκέψεις, υποψίες και αιχμές απ’ αυτές του Διευθυντή Σύνταξης του “Φιλελευθέρου” Άριστου Μιχαηλίδη, όπως τις διατύπωσε στο χτεσινο γκεμπελικό λιβελλογράφημα του; [link: http://www.philenews.com/el-gr/Apopsi-ston-F/5510/105350/aristos-michailidis-einai-antros-alla-ochi-o-gnostos] Σάμπου να ‘ππεσεν «επιδημία αντιακελισμού» που γράφει τζι’ η Νίκη Κουλέρμου σήμερα στην “Χαραυγή”; [link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-22122-gr.php]… Πάντως ο οικονομικός παράγοντας που πρότεινε τον Μάριο Χατζιηγιαννάκη λέγεται πως δίνει και πολλές διαφημίσεις στον “Φιλελεύθερο”…

3. Κάποια άλλη φορά θα σου αναλύσω πώς, κατά τη γνώμη μου, η κριτική ΣΟΥ περί «ανικανότητας» δεν «εκφεύγει» της δικής σου «ξύλινης ιδεολογίας». Τα πάντα τα περνάς μέσα από το φίλτρο της εξυπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος. Τζι’ όπως λαλεί πιο πάνω και η DIS, «…εισαστεν τρομοκρατημενοι που τες εξελιξεις στην ελλαδα…»

linopampakos είπε...

strovolioti,
κατα την αποψη μου εν λλιον ρεζιλι η κατασταση σου φιλτατε...τζαι εν σου αξιζει ..
αλλα αμα κολλησει το πλασμα..
επηες τζαι επιστεψες τον αβερωφ...

ενα συγνωμη ισως να ηταν το αρμοζων, αντι τες υπεκφυγες οτι ταχα μου "ειπα για τον σιαρλη καλα λογια" μπλα μπλα..
εκαμες λαθος..τζαι γιατι οπως εφανηκεν εμεινε ξηκρεμαστη η λαφαζανια για το "αντρος",
αλλα τζαι γιατι εν υποκριτικο [για ενα ατομο σαν εσενα] το σχολιο: αν σε ενδιεφερεν η μη συμμετοχη πολιτικων θα εδιαμαρτυρεσουν πρωτα για τον νικολακη, υστερα θα ρωτας να μαθεις για τον φιλιππου, τζαι υστερα για το ποιους εστηριξεν ο αβερωφ τζαι γιατι..τοτε θα εισιεν νοημα να αναπαραγεις τες λαφαζανιες του..

Για να καταγραψουμε δαμαι, αρχικα, το κλιμα..
Εχτες ηταν η Αληθεια [που εβαλεν τζαι ο Ανευ στο ποστ] που εφκαλεν νοκ αουτ την λαφαζανια που σας επουλησεν ο Αβερωφ,
σημερα δε τον φιλελευθερο.
Εχτες εβουρησεν ο Μιχαηλιδης να καμει τζαι πρωτοσελιδο...
σημερα δε στα σχολια: "ασυγχωρητη αβλεψια" που ηταν να προκαλεσει "διπλωματικο επεισοδιο"..
Λαλουν φιλτατε οτι εσιει τζαι μεγαλοεπενδυτες με το ονομα "αντρος"...τζαι, λαλουν [εγραφεν αλλη εφημεριδα] οτι ο "αντρος" σαν "οικονομικος παραγοντας" βαλει τζαι διαφημιση στον φιλελευθερο....
οποτε οπως θωρεις..εκαμεν το γαργαρα ο κ. αριστος..

εν κακο πραμαν η υστερια αγαπητε μου..
δαμαι ο υποψηφιος που θελεις να υποστηριξεις προσπαθει να εν ηρεμος, τζαι εσυ παεις στα αυλατζια της υστεριας;..
κριμα ρε φιλε..

Παμε στο υποκριτικο που εν το πιο ενοχλητικο - γιατι για ενα ατομο που κατα τα αλλα εν συνεπες στο θεμα της λυσης [τζαι αρα του αντι-ρατσισμου] εν κουφη η προκατλαηψη που φκαλεις..

Γιατι εν σε επειραξε το σχολιο για τον Σαρρη στο ιδιο δακτυλογραφημενο κειμενο;
Οξα ο Σαρρης εν υπερανω;
Γιατι;
Επειδη συμφωνας μαζι του;
Δηλαδη - δημοκρατια ενι να μπαινουν μονο οσοι συμφωνουν μαζι σου/σας;
Μα ινταλως εβρεθηκες δακατω σιορ;
Ενεν μαζι που επαραπτουσαμεν στην δικοινοτικη πορεια;

Ενοχλει σε που θα εμπορεν ο χατζηγιαννακης η ο "αντρος" να εν αριστερος;
ησυχασε..ο χατζηγιαννακης ενεν σιουρα...ειπεν το τζαι ο χασικος..τζαι μαλλον ουτε ο "αντρος"..
αλλα τοσο φτηνο επιπεδο;

Πισω στον φιλελευθερο..αμα εθκιεβαζες το κειμενο εχτες, ηταν να δεις οτι ο καφκας στην βουλη ηταν για καποιον Φιλιππου οϊ για τον χατζηγιαννακη που σας εσυρεν ο αβερωφ τζαι ετσιμηπησετε...
Γιατι εν σε ενοχλησε λοιπον ο Φιλιππου που εν το εισηγηθηκεν ο Σιαρλη, αλλα "επεβαλεν τον" το Δηκο;
Τωρα εν καλο το Δηκο;...:)
Εν ενταξει να υποβαλει ονοματα ο νικολακης, τζαι οποιος δεξιος λεγεται αντρος, αλλα αμπα τζαι εν αριστερος ο αντρος;
Εν σου αθθυμιζει κατι παραξενα χρονια;
Λοιπον γιατι εν εκαμες ποστ για τον Φιλιππου;
Για τον Νικολακη;
Ο δικηγορος της Λαικης συμμετεχει στην συζητηση για την "διασωση"..
ανεκδοτο..
τζαι εσυ..;

Εκολλησες στροβολιωτη εκολλησες..
καταρρεει ο μυθος των δηθεν επιχιερησεων που λειτουργουν στην αγορα..
γιατι εν η Λαικη που εκλιπαρει..
Δε την εικονα..
Τζαι στην ευρωπη "σας", εν ο χριστοφιας που δικαιωνεται..οξα τον Σουλτς εδιορισεν καποιος "αντρος";..
Τζαι αν δεν αρεσκουν τα διακρατικα δανεια στην Λαικη - να κλεισει φιλε μου..:)
τζηνοι τα εκαμαν..
Αυτα..
Τα αλλα παρακατω..
διοτι σαφως εν να εσιει τζαι συενχεια το εργο..

Ανώνυμος είπε...

Dis, ο ορθολογισμός μου λέει πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα πράγματι απειλούν τη δουλειά μου τη δουλειά σου, τα κοπελλούθκια μου, τα κοπελλούθκια σου.
Εσύ δηλαδή δεν ανησυχείς;
Εγώ πράγματι είμαι στενοχωρημένος που το σύστημα που έχουμε περνά μια τόσο βαθιά κρίση.
Εσύ προφανώς ανησυχείς γιατί ίσως να δοκιμαστεί το χάος που προτείνει η δική σου ιδεολογία.

Και αυτή η ανησυχία σε κάνει να παραφέρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,
1. Για το μετριασμό έγραψα το αυτονόητο: «Ανεφ, σου άφησα και σχόλιο, που υποθέτω θα εμφανιστεί μετά από την έγκριση σου, αφού δεν πρόκειται για κάτι “εμετικό”.» Δεν ήταν ορθή η υπόθεση μου; Το τελευταίο αφορούσε σαρκασμό στον απαράδεκτο ΔΙΚΟ σου χαρακτηρισμό για το κείμενο μου.
2. Α, μάλιστα δηλαδή ήμουν εμετικός επειδή θεώρησα, όπως θα θεωρούσε και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, χωρίς λοιπά στοιχεία – πως ο Άντρος ήταν ο Κυπριανού και όχι ο παλιός μου συμμαθητής που διαπρέπει τώρα στις ΗΠΑ; Ε, αφού αυτός το ξανάκανε, έτσι; Αν όμως αποδεικνύεται πως δεν ήταν ο Κυπριανού, αποσύρω και απολογούμαι.
3. Χαίρομαι που επισημαίνεις διγλωσσία στα οικονομικά μεταξύ προέδρου και υπουργού. ΑΥΤΟ ήταν το βασικό νόημα της ανάρτησης μου, το οποίο προφανώς αγνόησες, αφού για το άλλο ζήτημα είχες περισσότερα πολεμοφόδια. Γιατί, βλέπεις η άγνοια και η ανεπάρκεια του προέδρου σε κάποια ζητήματα δεν σηκώνει ούτε τη στοιχειώδη άμυνα.

Ανώνυμος είπε...

Λινέ, για το ζήτημα με το ποιος είναι τούτος ο « Άντρος», απάντησα στον Ανεφ, και νομίζω σε καλύπτω. Δεν θα σχολιάσω το ευρύτερο θέμα των διορισμών και των διαπλοκών γιατί δεν ήταν αυτό το θέμα της «εμετικής» ανάρτησης μου. Γιατί βλέπεις άμα χαρακτηρίζεται μια ανάρτηση ως «εμετική», εσύ που την έγραφες, και πιθανόν οι πλείστοι αναγνώστες θεωρούν πως ο χαρακτηρισμός αναφέρεται στο κυρίως νόημα , και όχι σε κάτι που προέκυψε παρεμπιπτόντως όπως πολύ καθαρά γράφω.
Ο Σαρρής δεν είναι κομματικός, και αν θεωρεί τον άνθρωπο χρήσιμο, αυτό θα το θεωρούσα ως θετικό πιστοποιητικό. Είναι απόλυτα θεμιτό να υπάρχει διαβούλευση με τον πρόεδρο ενός ΔΣ σχετικά με τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άντρος και το λαϊκό καφεκοπτείο είναι τα άτομα που ψάχνετε πάνω στην κολλούαν του Σιαρλή. Εν καθαρόν. Fool Stop! Εκσέπτ φούλης.
Ο Σιαρλήςςς αλλά και ο οποιοδήποτε άλλος με πολιτικό η πολιτειακό αξίωμα, είχε κι έχει το κάθε δικαίωμα να συμβουλεύεται τον οποιονδήποτε για οποιοδήποτε θέμα.
Και το σημείωμα στον Άντρο Κυπριανού να αναφερόταν δε νομίζω να υπήρχε κάτι το μεμπτό.
Σημασία δεν έχει ποιός πρότεινε ποιόν, αλλά αυτοί που έχουν αναλάβει στο ΔΣ της Λαϊκής, να δώσουν τα μέγιστα για τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πάντως ο Σιαρλή μας θύμισε την Ανθή και το Βάσο!!!

Anef_Oriwn είπε...

Strovoliotis,

1. Κι εγώ εξήγησα γιατί μπήκε [προσωρινά] ο μετριασμός…

2. Αναφορικά με το κείμενο σου, όπως έχω ήδη πει δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου με το ζήτημα της λεγόμενης [από μέρους σου] «διγλωσσίας στα οικονομικά μεταξύ προέδρου και υπουργού»… Επικεντρώθηκα στη βεβιασμένη κι από κεκτημένη αντιΑΚΕΛ-ική συνήθεια εμετική τοποθέτηση σου για το «Andros and his people». Δεν κατάλαβα γιατί κρίνει ως φυσιολογική την τοποθέτηση σου και μάλιστα «χωρίς λοιπά στοιχεία, πως ο Άντρος ήταν ο Κυπριανού …»

3. Τέλος η λεγομένη [από μέρους σου] «… άγνοια και […] ανεπάρκεια του προέδρου σε κάποια ζητήματα … έχουν ν κάμουν με τη δική σου κοσμοθεώρηση αυτών των ζητημάτων!

Anef_Oriwn είπε...

Μικρή διόρθωση: στο σημείο 3 αντί «έχουν ν κάμουν» να διαβάζετε «έχει να κάμει»

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πανηγυρίζουμε για την κρατικοποίηση των ζημιών της Λαικής, εγώ δεν καταλαβαίνω. Αυτή η κυβέρνηση είναι φιλολαική ή φιλοLaiki;