Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανάρτηση 12/2012* (δωδεκάτη τού 2012!) [κυπριακή, εργασιακή, συμβιβαστική, φεβρουριανή] - Κι επί Κύπρου εργασιακή ειρήνη(!) και για διάφορα άλλα φεβρουριανά...


Τελικά χτες μετά από διαμεσολαβητική παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συντρόφισσας [κας] Σωτηρούλλας Χαραλάμπους της Αριστερής [αν και τούτο είναι υπό συζήτηση και αμφισβήτηση] Κυβέρνησης μας, επήλθε συμφωνία [από 5 σημεία] μεταξύ της ΟΕΒ και των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ... Ως γνωστόν είχε ξεσπάσει εργατική διαφορά στον ιδιωτικό τομέα μετά το κάλεσμα της ΟΕΒ για πάγωμα μισθών χωρίς την καταβολή της ΑΤΑ. [Έτσι εν πρόλαβε τζι’ ο επίδοξος Πρόεδρος, Νίκαρος Αναστασιάδης να κάμει τες δικές του παρεμβάσεις τζιαι να παρουσιαστεί και ως δεινός διαμεσολαβητής και για τα εργασιακά]...

Η συμφωνία ευνοεί μεταξύ άλλων την καταβολή κανονικά της ΑΤΑ στις επιχειρήσεις που καταβάλλουν τιμαριθμικό επίδομα.
Επίσης η συμφωνία φέρεται να δίδει διέξοδο στις επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα για λήψη μέτρων που θα αφορούν και μείωση του εργατικού κόστους, μετά από διαβούλευση με τη συνδικαλιστική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα και με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας αργά το βράδυ, η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής [link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=215943&-V=articles]:

- Οι δύο πλευρές επαναβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στην εφαρμογή και λειτουργία των συλλογικών συμβάσεων και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.
- Η ΑΤΑ θα συνεχίσει να παραχωρείται κανονικά.
- Θα μπορούν να μην παραχωρούνται γενικές αυξήσεις μισθών για δύο χρόνια.
- Σε επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, θα συνεχίσουν να παραχωρούνται κανονικά αυξήσεις σε μισθούς και ωφελήματα.
- Θα συσταθεί κοινή επιτροπή παρακολούθησης με επικεφαλής τους αναπληρωτές/βοηθούς γενικούς γραμματείς/διευθυντές, με όρους εντολής την ορθή εφαρμογή της συμφωνίας.

Όλοι ικανοποιημένοι δηλαδίς. Μάλιστα αναμένεται ότι θα ανασταλούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μόνο οι λεωφορειούχοι απείργησαν σήμερα σ’ όλη την χώρα, κάτι που άφησε και πάμπολλους μαθητές στα σπίτια τους και εκτός σχολείων! Ολόκληρα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα! [Άλλο που δεν ήθελαν, μαθητές και καθηγητάδες!]...

Εγώ όμως, ένας από έξη δκιαολιζόμενος και ενίοτε και διαλογιζόμενος Αριστερός, διερωτούμαι στη βάση και της επαναστατικής απλοϊκότητας μου αν όλ’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί είναι για το καλό της εργατικής τάξης ή εν για το ποτζιοίμισμαν της. Δεδομένου μάλιστα ότι,

- ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης εξέφρασε «ανακούφιση» για την κατάληξη της διαμεσολάβησης,
- ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μίλησε για «ευχάριστη εξέλιξη», και
- η “Χαραυγή” γράφει πρωτοσέλιδα για «Νίκη των Εργαζομένων»,
επιτρέψτε μου να διερωτηθώ τι γίνεται με «το στόχο ... [για] ... αποδυνάμωση του καπιταλισμού, ανεξάρτητα αν η φάση δεν επιτρέπει την αποφασιστική επίθεση – σύγκρουση»...

Τέλος πάντων, ας μεν νεκατώνω τα χώματα ... Γι’ αυτό, υγείαν [που λαλεί τζι’ ο Λινός], τζιαι Καλόν Μήναν! Μπήκε [σήμερα] λοιπόν, τζι’ ο Κουτσοφλέβαρος [αν και φέτος θα ‘χει 29 ο μήνας]...

Τζι’ ως γνωστόν τωρά τον Φεβράρη θα ‘χουμε
- τζιαι την Τσικνοπέμπτη [με τα παναΰρκα της],
- τα Καρναβάλια με τες μάσκες τζιαι τες εξωτικές και καμπυλόγραμμες βραζιλιάνες να χορεύουν σάμπα [να χαρεί και λίγο το ‘ρσενικό το μάτι μας όταν θα βλέπουμε σκηνές από το Καρναβάλι του Ρίο στην τηλεόραση]
- και την Καθαρά Δευτέρα με τις εξορμήσεις στη Φύση που φέτος αναμένεται αν είναι μαγευτική. [Εισηγήσεις για το που θα μπορούσατε να εκδράμετε τη Δευτέρα της Καθαρής μπορείτε να βρείτε προς το τέλος της περσινής ανάρτησης μας με αρ. 19/2011.

Όπως ανακοινώθηκε [χτες] μέχρι το τέλος του Φεβράρη αναμένεται να χορηγηθεί και το επίδομα τέκνου. Πόσο να τσιρίλλησει τζιαι τζιείνος ο έρμος ο Σαμάρας της Οργάνωσης Πολυτέκνων. Άστε, που σύμφωνα με την “Αλήθεια” [σελ. 8], κάποιοι νταήδες πολύτεκνοι απείλησαν πως θα πάσιν στη Βουλή με τους σιηπέττους!!! Τζι’ ο Νικολάκης επετάχτηκεν για να πει: «Γιατί να ‘ερθουν στη Βουλή και αν μας παίξουν εμάς; Στο Προεδρικό να πανε, που μας έφεραν μια πρόχειρη νομοθεσία». Τζιαι γιατί ρε Νικολάκη, που για όλα έχεις άποψη τζιαι υποβάλλεις μάλιστα αντιπροτάσεις και τροποποιήσεις, ΕΣΕΙΣ εν εσάσετε τα πράματα;

Όμως υπάρχουν τζιαι κάποιοι τυχερούληδες τώρα τον Φεβράρη. Εν «τούτοι» που πάλαι επήραν παράταση [μέχρι το τέλος του μηνός] για να ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους!!! Ως είθισται, ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών δεν κατάφερε ούτε φέτος να ανανεώσει τις άδειες του εγκαίρως, μέσα στην καθορισμένη περίοδο. Άτε να δούμε αν θα τα καταφέρουν τούτο τον μήνα!!!

Α, και τα φράγματα συνεχίζουν [ένεκα της πολυομβρίας] να γεμίζουν! Αναμένεται ότι θα υπερχειλίσει και το Φράγμα του Κούρρη που έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην Κύπρο. Μόνο το Φράγμα της Άχνας παραμένει σχεδόν άδειο ακόμα. Ελάχιστο το νερό που έχουν στείλει [μέχρι τώρα] από το Φράγμα του Κούρρη.

Υ.Γ.:
Εν τζιαι ακούσετε για κάποιον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου, ονόματι Χαρίδημος Τσούκας, που ξανα-ανακάλυψε το “Δεν ξεχνώ”; [link: http://htsoukas.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html]; Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε επ’ αυτού.

Anef_Oriwn
[Ένας “Μια χαρά άνθρωπος”]
Τετάρτη 1/2/2012

22 σχόλια:

zep είπε...

H Oμονοια συνεχιζει ακαθεκτη για το νταμπλ (ωσπου να μας βαλουν τον Τσαγγαρη, Ζαφειρη και την παρεα τους 5-6 παιχνιδκια συνεχομενα να προσγειωθουμε).

Ο Γενναρης που επερασε ησιε παραπανω βροσιη που τον Γενναρη του 2004, που εν ο αμεσως προηγουμενος καλυτερος. Εν τυχαιο?

Και η τριτη ευχαριστη εξελιξη ειναι οτι οι οχληροι πολιτες βουρουν στα δικαστηρια.
Να πελλανουν.

Disdaimona είπε...

Το "μια χαρά ανθρωπος", εν καλό πράμα. Μπορεί όμως το δικό σου το μπλογκ να επρεπε να ήταν μαζί με όσα ασχολουνται κυρίως με την πολιτική, τζαι όι με γενικότερα θέματα. Κατακρίβεια στους "μια χαρα ανθρωπους" εν πολλά που τα αγαπημένα μου ιστολόγια. Ελπίζω καποτε να έρτουν τα πανω-κατω τζαι τα κατω-πανω.

Ετσι εχωρησα τα μπλογκς. Για ευκολία δική μου. Αλλα εν εσβησα μπλογκς εγώ, όπως είδες, διότι τουτα εν λλιον πελλάρες, εκτός αν υπαρχει σοβαρό προβλημα.

ατε καλημέρα.

pluton είπε...

:))) :))) Αθάνατοι Έλληνες παντού ίδιοι τι Ελλάδα, τι Κύπρος το ίδιο καλαμπούρι μωρέ μπράβο βρε ΑΝΕΥ και εγώ που νόμιζα .... να σου πω ΑΝΕΥ στην Ελλάδα θα ήσουνα ΠΑΣΟΚος στην Κύπρο είσαι ΑΚΕΛ ... Τι Λοζάνη τι Κοζάνη.

Βρε ΑΝΕΥ δεν γνωρίζεις ότι στην Κύπρο κυβερνά το ΑΚΕΛ με τον Χριστόφια;

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κατά του κόσμου και το ΠΑΣΚΕ κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!

Έτσι και εσύ μωρέ κριτική στο κόμμα σου ......

Η λογική του λαμογιοπασοκ "ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

Έτσι βλέπουμε τον Γιωργάκη που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ σήμερα να κάνει αριστερή κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΔΟΔήΜΙΟΥ, για τα μέτρα, με τους 50 υπουργού που οι 42 είναι οι υπουργοί του Γιωργάκη.

Τακτική ΠΑΣΟΚ "ζήλωσας" σύντροφε;

pluton είπε...

Μωρέ ANEY φεύγω και πάλι πέφτω στο μπινελίκι που πέφτει στην λογική σου "ΑΚΕΛ είμαι αλλά κατά της κυβέρνησης ΑΚΕΛ". Δες γιατί επανέρχομαι .... Ο ΣΤΑΘΗΣ τα πήρε και αυτός στην Ελλάδα με την λογική σου και τα "χώνει" χοντρά στους Ελλαδίτες φαρισαίους........
.............................

Αυτοί που έφεραν το Μνημόνιο, τώρα διαφωνούν μαζί του..!!!

Ένας ένας, χωρίς αιδώ και τσίπα, σκάνε μύτη στην Αγορά και δηλώνουν:

εγώ διαφωνούσα…

εγώ την ανάγκη φιλοτιμίαν εποίησα…

εγώ δεν ήξερα, διάβαζα “ Μικρόν Ήρωα” και μπέρδεψα τον Σεϊταν Αλαμάν με την φράου Ντιαβολίκ,

έτσι ξετσίπωτα! Πασόκοι, Νεοδημοκράτες και Κωλοτούμπες (του ΛΑΟΣ) σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην έκλεισαν σπίτια, σαν να μην έκλεισαν μαγαζιά, σαν να μηνέσφαξαν μισθούς, βγαίνουν τώρα ένας ένας

στο Μεϊντάνι και στη Μέση Οδό κι αρχίζουν σαν τις βρεγμένες γάτες τις γυριστές -φτου κακά



ότι ψήφισα ψήφισα, δεν το ξαναψηφίζω.

Σας έβγαλα τα μάτια, αλλά δεν θα σας τα ξαναβγάλω. Σας έκοψα τα πόδια, αλλά τώρα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια, πιρουέτες και κωλοτούμπες.

Το ίδιο και τα “ ντόμπερμαν της ενημέρωσης“ . Αφού υποστήριξαν το Μνημόνιο και τους Μνημονιακούς λες και έτρωγαν για κάθε κουβέντα που έλεγαν μία μπριζόλα, αφού



πήραν κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό τους

βγαίνουν τώρα στις οθόνες, ασπόνδυλοι, αναξιοπρεπείς και ολολύζουν για τα βάσανα του κοσμάκη



τα οποία οι ίδιοι αυτοί αληταράδες του καθωσπρεπισμού δεν έβαλαν μόνον το χεράκι τους για να επισυμβούν, αλλά και τις κραυγές τους, τις απειλές τους, τους ιταμούς εκβιασμούς τους.



Όλοι αυτοί, γνωστοί - δεν είναι δα Νέα Υόρκη ή Ιερουσαλήμ όποι όλοι κατοικούμε,είχαν προειδοποιηθεί για το ερεβος που φέρνουν, για το βάραθρο στο οποίο σπρώχνουν τη χώρα.

Ατάραχοι όμως, διότι πολλές φορές εως τώρα την έχουν γλυτώσει, συκοφαντούσαν τους εχέφρονες ως γραφικούς και τους σοβαρούς ως κολλημένους,

επιδαψιλεύοντας επι δικαίους κι όχι αδίκους όλα τα γνωστά τους κλισέ και τις συνήθεις ρετσινιές περί λαϊκισμού κι έλλειψης προτάσεων.

Με θράσος χιλίων πιθήκων.



Αλήθεια τώρα, δεν αισθάνονται το “ αίμα στα χέρια τους“ ; Για τα εκατομμύρια ζωές ανθρώπων που τίναξαν στον αέρα. Για τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών που έσπρωξαν στην ανέχεια, ακομα και στην πείνα;



Υποθέτω, όχι.

Διότι τα ίδια έκαναν με το Χρηματιστήριο κι έμειναν ατιμώρητοι. Διότι τα ίδια έκαμαν και με το Σχέδιο Ανάν κι έμειναν ατιμώρητοι. Διότι διαπλέκονται, χρόνια τώρα, με νταβατζήδες και λαμόγια χωρίς να έχουν λογοδοτήσει ποτέ.

‘Οντως! με τον καιρό έγιναν αδιάβροχοι, παχύδερμα. Ιδιοτελείς και δόλιοι. Εν τέλειΕχθροί του Λαού.

Τώρα προσπαθούν να τη γλυτώσουν πάλι.

Υπολογίζουν στην αμνησία μας για την αμνηστεία τους.

Θα τα καταφέρουν;



Δεν είναι θέμα εκδίκησης, ούτε απόδοσης δικαιοσύνης ή καθαιρεσή τους απ΄την Αγορά, είναι πολιτική αναγκαιότης.

Αυτοι που κατ’ εξακολούθησιν έβλαψαν τον λαό, θα συνεχίσουν να τον βλάπτουν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί, όπως και πολλά άλλα.

Όχι με κυνήγι μαγισσών, αλλά με την ψήφο, την ανάγνωση, το γράψιμο, την οργάνωση (των ονείρων σας) κι όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν έναν πολίτη. Που σέβεται τον εαυτό του κι απαιτεί να τον σέβονται τα κόμματα, ο Τυπος, τα συνδικάτα, η Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία είναι δική μας υπόθεση, κι όταν λειτουργεί (ακόμα και η αστική δημοκρατία) είναι το μόνον που φοβούνται τα λαμόγια και οι νταβατζήδες.

Τον σοσιαλισμό δεν τον φοβούνται (ακόμα). Ας φοβούνται τους πολίτες κι όσουςπολιτικούς τους εκφράζουν…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.

Anef_Oriwn είπε...

Plutonα,

Έχω διαγράψει/αφαιρέσει δύο από τα [τέσσερα] σχόλια σου που ήταν καθαρά εκτός θέματος! Όχι πως τα δύο που έχω αφήσει είναι και πολύ εντός θέματος, αλλά είπα να μην είμαι και πολύ κατζιάρης!!!

Α, και παρεμπιπτόντως γι’ αυτό που λαλείς στο πρώτο σχόλιο σου [ημερ. 2/2/12 5:06 μ.μ.] για τους «αθάνατους Έλληνες» και ότι είναι «παντού ίδιοι τι Ελλάδα, τι Κύπρος», να σου αναφέρω ότι ΕΓΩ [μετά από ενδελεχή έρευνα που έκανα] κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έχω περσο-φοινικικές καταβολές!!!

pluton είπε...

Kαλά έκανες και διέγραψες τα εκτός θέματος κατζιάρη (περσο-φοινίκικα )Ανευ, ελπίζω να άκουσες το κατοχικό τραγουδάκι.

Χαμάλης είπε...

Αθθυμάστε τον ΑΙΟΛΟ; Τωρά εγίνειν Πλούτος.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Νομίζω ότι εν τζι’ έshεις άδικο! Έshει τζιαιρόν που το σκέφτουμαι!!! Με τον ίδιο ηλίθιο τρόπο λειτουργούσε κι εκείνος ο Έωλος! Να παραθέσει κατεβατούς από κείμενα που έπαιρνε από αλλού, να μας δίνεις links για διάφορα videa-κια, να τα έχει συνεχώς με τους κυπρίους!!! Τώρα φαίνεται πλούτισε κι έγινε Pluton!!! Όμως το ίδιο ξεροκέφαλος, αχάπαρος τζι’ εθνικιστής παραμένει!

pluton είπε...

Κατ αρχάς είστε και οι δύο και ο Χαμάλης και ΑΝΕΥ εκτός θέματος.

Έτσι για να είμαστε ακριβοδίκαιοι ΑΝΕΥ.

Από περιέργεια πήγα να δω αυτός ο ΑΙΟΛΟΣ τι έγραφε, πήγα πίσω, είδα κάποια πράγματα. Πολύ ωραίος τύπος, τι καλά έκανε που σας παράτησε ο άνθρωπος, είδα τις αναρτήσεις του (από τότε ΑΝΕΥ έσβυνες τους επισκέπτες σου; Αυτόν τον αρχιεπίσκοπο τον είχε ξεσχίσει, ποιός σου είπε ότι μια εκτός θέματος ανάρτηση είναι λόγος να φέρεις στο φως τα σύνδρομα της ΣΤΑΖΙ με τα οποία σας γαλουχουν στο ΑΚΕΛ; Έτσι την καταλαβαίνεται την δημοκρατία; Δικαίωμά σου).

Είδα λοιπόν τον ΑΙΟΛΟ πχ στην Ανάρτηση 78/2010 τι ωραία σας τα έχωσε ο άνθρωπος, πολύ συγκεκριμένος και πολύ μελετημένος πολύ κόσμιος, τι γράφετε μώρε, τιμή μου που με βάζετε στο επίπεδο ΑΙΟΛΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ANEY κατζιάρη (περσο-φοινίκικα )σου διαφεύγει το γεγονός ότι "Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ;"

α!!!! Που είσαι μη δηλώνεις περσο-φοινίκικας .... θα παρεξηγηθούν οι αδελφοί τουρκοκύπριοι οι οποίοι θέλουν όλη την Κύπρο για πάρτι τους χωρίς μειονότητες.

pluton είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΟΥ ΧΑΜΑΛΗ

ΠΛΟΥΤΟΣ:

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_43.html

PLUTO

http://blog.inkyfool.com/2010/09/pluto-plutocracy-and-plutonium.html

γαβ γαβ


PLUTON


http://www.isisacuario.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/08/pluton4.jpg


ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - ΠΛΟΥΤΩΝ - PLUTON


http://mythologia.8m.com/ploutonas.html

Ανώνυμος είπε...

Βρε συμπαθέστατε Πλούτο . . . .

Στέλλεις με να δω τες πελλάρες που σας ελάλεν ο Γιωργάκης για να σας καταφέρει να τουμπώσετε. Στ' αρχίδια μου ο Γιωργάκης δηλαδή αλλά . . . . εν καλά που σας έκαμεν. Ετράβαν τα ο οργανισμός σας.

Επίσης στέλλεις με να θκιεβάσω Ελληνικήν μυθολογίαν να δω ποιός ήταν ο Πλούτωνας. Ρε φίλε εγιώ είμαι λάτρης της Ελληνικής μυθολογίας τζιαί στρατευμένος υπερασπιστής της. Αλλά με το που σε λαλώ "Πλούτος" έν τζι' εν τον Πλούτωναν που εννοώ. Ούτε ότι εν τον Πλούτωναν που μου αθθυμίζεις. Εν τον Πλούτον τον σσιήλλον του σπιτονικοτζιύρη μου που μου αθθυμίζεις γιατί νοικιάζω έναν μοναρούιν να μεινίσκω κάθε φοράν που είμαι Κύπρον.
Με συγχωρείς δηλαδή . . . έν τζι' ήθελα να σε προσβάλω! Αλλά έν τζι' υπάρχει λόγος να μεν είμαι ειλικρινής έννεν;

pluton είπε...

Θαύμα αριστερός χωρίς σπίτι, οι αριστεροί μωρε συνήθως είναι δεξιοι στην τσέπη, εσύ πως και το έπαθες και μένεις στο ενοίκιο δεν βλέπεις γύρω σου τους καπιτάλες "πλούτωνες" συντρόφους.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ συγχίζεις τες έννοιες. Για σέναν αριστερός σημαίνει φτωχός, τζιαί δεξιός σημαίνει πλούσιος.
Κάποτε έτσι ήταν περίπου. Ή τολάχιστον έτσι εξεκίνησεν. Στες μέρες μας όμως αριστερός εν τζιείνος που σκέφτεται με το "εμείς" τζιαί δεξιός εν τζιείνος που σκέφτεται με το "εγώ". Φυσικά υπάρχουν τζιαί πολλές άλλες διαφορές τζιαί γνωρίσματα αλλά αν δεν καταλάβεις τούτον το απλόν έν πρόκειται να καταλάβεις τίποτε άλλον πάρακάτω.

pluton είπε...

Mωρε Χαμάλη μη με υποτιμάς.

Όταν οι κομμουνιστές ανατρέψουν τον κομμουνιστή Χριστόφια και κάνουν την Κύπρο Λαική δημοκρατία.

Ο σύντροφος που μας παρακολουθεί με το ξενοδοχείο, σκεφτόμενος με το "εμείς" θα δεχτεί χαμογελαστά την εθνικοποίηση του ή θα του βγει το "εγώ";

Χαμάλης είπε...

"Όταν οι κομμουνιστές ανατρέψουν τον κομμουνιστή Χριστόφια και κάνουν την Κύπρο Λαική δημοκρατία."

Είσαι αλλού βρε Αίολ . . . εμμμ ρε Πλούτο, είσαι αλλού! Το πολίτευμαν της Κύπρου εν διαφορετικόν που την Ελλάδαν τζιαί έσιει τζιαί ξένες χώρες ως εγγυήτριες δυνάμεις τούτου του πολιτεύματος. Ούτε το σύστημαν γίνεται να ανατραπεί βίαια ή μονομερώς, ούτε ο πρόεδρος. Μόλις γενεί κάτι τέτοιον θα φάμεν με τον βούρτουλαν όπως το 74. Τούτον το απλόν άμα το καταλάβεις θα πάψω να σε υποτιμώ.
Γκε κε;

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηη μου ήρτα! :) Να μεν μου παραπονιέσαι! Όντως πολλύν "χρώμαν"! Έφερα σου τζιαι γιω λλίον φούξια! Η τσουρούα λείπει, τζιαι κανέναν πεζούνιν. Αν εύρεις τζιαι κανέναν αδέσποτο σιυλλούϊ που εν αφρίζει που τη φόλαν που έφαεν κάμνεις τζιαι παιδικόν παραμύθιν τα ζώα του αγρού! :)

Νναι είμαι εκτός θέματος - κατ' επιλογήν! :)

pluton είπε...

Pluto (Πλούτο):


γαβ γαβ γαβ γαβ γαβ


Στα Κυπριακά :


Όπως ελάλεν “να γίνουν τα σκοτάδια φως”. Εμείς τα φασιστούθκια τζιαι ν’ ανοίξουν τα μμάδκια του κόσμου θέλομεν. Ο συνειδητοποιημένος Αριστερός με δεξιές μακαριακές καταβολές γίνεται ιδιαίτερα αυστηρός με τα φασιστούθκια, έμπλεες εμπάθειας , κακίας και ρεβανσισμού.


Σε ελεύθερη μετάφραση στα Ρωμαίικα :


Όπως θα έλεγα «για να γίνει η νύχτα μέρα». Εμείς οι εθνικιστές θέλουμε να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου υποστηρίζουμε ότι ο συνειδητοποιημένος Αριστερός που συνήθως έχει δεξιές μακαριακές καταβολές, γίνεται ιδιαίτερα αυστηρός με τους εθνικιστές, γεμάτος εμπάθεια, κακία και ρεμβασισμό.


Για μετάφραση στα Ποντιακά επιφυλάσσομαι.

pluton είπε...

Και όπως είπε και ο ΕΟΚΑτζής Μουστάκας αγαπητέ Χαμάλη

- Μεσιέ νο ΑΡΝΙ ... Α-ν-ρ-ί

- Ναι κύριε ΑΡΝΙ.

- Μπεεε.....

Δες 41.40... και 43.10

pluton είπε...

Δες 41.40... και 43.10



http://www.youtube.com/watch?v=NlR8S9_MunM

Χαμάλης είπε...

Και όπως είπε και ο ΕΟΚΑτζής Μουστάκας . . .

Ναι . . . . . ήταν στα τσιηκό της ΕΟΚΑ, 14 χρονών.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ!!!

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Γριβικέ [ημερ7/2/12 1:41 μ.μ.] ,

Σίγουρα και ΣΑΣ καθοδηγεί για να πουλήσετε και την υπόλοιπη Κύπρο!!!