Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανάρτηση 21/2012 (εικοστή πρώτη τού 2012!) [έκτακτη, επίκαιρη, πολιτική, απηυδισμένη, αντι-πραξικοπηματική, αντιδικτατορική] - «Τους έχω βαρεθεί»(!!!), [τους κτιτζιασμένους!!!]...


Όχι απλώς «τους έχω βαρεθεί», ΤΟΥΣ έχω απηυδήσει!!! Είναι τόσο κτιτζιασμένοι που βρωμολοούν από ένα μίλι τόπο. ΔΕΝ μπορώ πλέον ούτε καν να τους ακούω!!! Αναουλιάζονται στα στομάshα μου!!!

Με προκάλυμμα μια υποκριτική δημοκρατικόφανεια [που βασίζεται στην πλειοψηφία που έχουν ως σύνολη Δεξιά στην αστικοδημοκρατική Βουλή ΤΟΥΣ!] προχωρούν μέσα από «πολιτικά πραξικοπήματα», στη δικτατορία της αστικής τάξης και της Δεξιάς!!!

Τζιαι οι (ψευτο)φιλελεύθεροι της Δεξιάς [που καρτερούν τζιαι «τούτοι» μέρα - νύχτα τζιείν’ την ώρα, που εν να φκει ο Nick the Anasto, Πρόεδρος - “Θεός(;) φυλάξοι”],  ερουφήσαν τη γλώσσα τους, ya εχαθήκαν. Όπως λαλεί τζι’ ο Χριστόδουλος Καλλίνος στου Strovolioti:
«... ούτε κουβέντα [...] για τις τράπεζες τζαι τις επενδύσεις τους στα ελληνικά αχυρο-ομόλογα? ούτε μια κουβέντα για το ότι λέγεται ότι ο κ. Ορφανίδης σας.. ο μάγκας ο διοικητής της κεντρικής εσυμβούλευε τους να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα τζαι όι στα κυπριακά? ούτε μια κουβέντα για το ότι οι μαλακίες των κύπριων τραπεζιτών έχουν ουσιαστικά τινάξει την κυπριακή οικονομία και κοινωνία στον αέρα?»...

Τι εκάμαν λοιπόν οι baş-δημοκρατες της Δεξιάς χτες στη Βουλή [μετατρέποντας την σε κυβερνώσα]:

1. Άφησαν εκτός διαπραγματεύσεων την Υπουργό Εμπορίου για τα θέματα των αδειοδοτήσεων για τα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

2. Καταπατείται απροκάλυπτα η διάκριση εξουσιών για να εξυπηρετηθεί η οικονομική ελίτ του τόπου.

3. Ψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου για περιορισμό των εξουσιών του πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργείου Εμπορίου σε ότι αφορά τα θέματα του φυσικού αερίου.

[Λαλείτε τούτα να συνεφέρουν λίγο το ΑΚΕΛ που εν τόσο κολλημένο με τους αστικοδημοκρατικούς θεσμούς;]...

Επειδή λοιπόν, το ‘χουν και οι μέρες  [καρναβάλια τζιαι “πελλόμασκες” έχουμε] είπα να αφιερώσω κι ένα τραγουδάκι στους “μασκαράδες” απολογητές της (ψευτο)δημοκρατίας της αστικής τάξης˙ το “Γκρέκο μασκαρά” του Μηλιώκα.


[Και “μαλάκα” κοσμάκη που ψηφίζεις τους αστούληδες πολιτικούς και νομίζεις πως στέλλοντας τους στη Βουλή θα εκπροσωπούν τα δικά σου συμφέροντα, κι όχι ΜΟΝΟ τα δικά τους!]...

*********************
Υστερόγραφο:
Μια όμως και μιλήσαμε για τραγουδιστικές αφιερώσεις θα αφιερώσουμε και μερικούς στίχους στον Baş-Επισκοπο της Παλαιάς Ιουστινιανής και του 8% των ελληνοκυπρίων:
«Θα πάρω τη διπλοκαμπινιά και θα ανέβω την ανηφοριά» [για τον Απόστολο Αντρέα]...
{Οι στίχοι] τραγουδιούνται στον μουσικό ρυθμό του τραγουδιού “Θα πάρω μιαν ανηφοριά”}...

Anef_Oriwn
Παρασκευή 24/2/2012

13 σχόλια:

Woofis είπε...

Εγώ φίλε καρτερώ μέραν-νύχταν να λυθεί το κυπριακόν. Μετά ας φκει τζιαι ο Σταυρής εκ περιτροπής με τον Άτσιουτσιου(κ).
Αναρωθκιούμαι φίλε με σας τους (συμπαθέστατους πάντα κατ' εμέναν) αριστερούς, αν δεν ήταν αρκετά οπισθοδρομική η κοινωνία μας για να βάλει έναν Καυλίαν στη βουλήν, ο οποίος όντως κάτι ανατίναξεν (την ακελο-δηκοϊκήν συνεργασίαν) τζιαι εσιούτταρεν τον Κάρογιαν εκτός της προεδρίας της βουλής, αν θα ήσαστεν τόσον "ιερά οργισμένοι" σήμερον με την "επάρατον τζιαι σύσσωμην δεξιάν". I guess we will never know, ή μάλλον κατ' ακρίβειαν ελπίζω να μεν μάθουμεν ούτε το 2013, διότι ο σύντροφος θα τα ποκουππίσει ούλλα τζιαι θα φέρει τη λύσην πριν που τότε...

νεος είπε...

Ας μείνει μαύρη για αστική δημοκρατία.

Ναι, τούντους θεσμούς μόνο η αριστερά τους υπολογίζει τζιαι τους προστατεύει τελικά.
Γιατί η δεξιά εν τους θέλει, τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τζιαι τους καταλύει άμμαν λάχει προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στενά της συμφέροντα ή τες εμμονές της.

Για να γίνει τούντο μίνι πολιτικό πραξικόπημα εχρειαστήκαν τζιαι την εισαγγελία. Που να έβρουμε τωρά το δίκιο μας αφού ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης έγινε μέλος της "τεχνικής επιτροπής";

Τζιαι τι συμβουλές θα δίνει ο Γ.Ε. στο υπουργικό για να συμβόλαια αφού θα συμμετέχει τζιαι τούτος στην συγγραφή τους;

Αν γυρίσουμε τζιαι μεις όμως τα βέλη μας στους "αστικοδημοκρατικούς θεσμούς", τι τύχη θα έχουν δεδομένου ότι η δεξιά εν η πρώτη που θέλει να τους καταλύσει στην ουσία;

Με τη πλειοψηφία της δεξιάς μέσα στη βουλή αλλά τζιαι μέσα στη κοινωνία, με τον φανερό αντικομμουνισμό-αντιακελισμό-σοβινισμό που επικρατεί, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τζιαι μιας αριστερής πολεμικής ενάντια στους θεσμούς;

Νερό στον μύλο τους θα βάλουμε σύντροφοι, μεν είσαστε μωρά.

Τα παραδείγματα της Ελλάδας τζιαι της Ιταλίας που κυβερνούνται πλέον χωρίς έστω τζιαι τούτες τες εκλογές-προκάλυμα της αστικής δημοκρατίας, πρέπει να μας διούν κάποια μηνύματα.

Ακόμα τζιαι τούτο το ΚΚΕ ζητά εκλογές για να εκφραστεί ο κόσμος.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις μεν για το πως λειτουργούν οι θεσμοί όταν τους καπελώσει η δεξιά με τη συνεργασία των υψηλά ιστάμενων δημόσιων υπαλλήλων, αλλά όι τζιαι να φκάλουμεν τα μμάθκια μας μόνοι μας.

Η συνεργασία με το ΔΗΚΟ φίλε woofis τούντο στόχο εξυπηρετούσε, να μεν αφήννει τον Αβέρωφ να κάμνει ότι θέλει.

Σίουρα εν ήταν αποδοτική μιας τζιαι καθότι συγκυβέρνηση το ΔΗΚΟ, η συμμαχία του με τον ΔΗΣΥ ήταν φανερή τζιαι πέρσι με το σταύρωμα των προϋπολογισμών, τζιαι μετά με τον "Συνεταιρισμό για την ειρήνη".

Τζιαι η "συμμαχία" με τους ανώτατους δημοσίους τούτο τον σκοπό εξυπηρετούσε. Να μεν τους αφήννει να συνεργάζουνται με την πλουτοκρατία που εκφράζει η δεξιά.

Η αριστερά έννεν το 50-60%, εν μπορεί να κυβερνά μόνη της τζιαι χωρίς συνεργασίες είτε κομματικές, είτε κοινωνικές.

Αν ήταν πλειοψηφία τζιαι στη βουλή τζιαι στον λαό ( ή έστω αν η ΕΔΕΚ τζιαι το ΔΗΚΟ ήταν πραγματικά κεντρώα κόμματα), μια χαρά θα ελειτουργούσαν τζιαι οι θεσμοί, θα επλήρωννε τζιαι η πλουτοκρατία τζιαι οι τραμεζίτες τα σπασμένα, θα ευνουχίζονταν τζιαι οι Αβέρωφ τζιαι οι Κουλίες τζιαι οι Νικολάκηδες τζιαι οι Περδίκιες τζιαι ούλλοι.

Αλλά δυστυχώς, επήαμεν πίσω στην προπραξικοπηματική περίοδο που το καλοτζιαίριν τζιαι πάμε του γρου στη κατηφόρα τη μεγάλη.

νεος είπε...

Τζιαι γω πιστεύω πως τα δημοψηφίσματα εν η μόνη διέξοδος της δημοκρατικής παράταξης σε τούντη φάση που είμαστε.

Εν περνά το σχέδιο; Να αναλάβει η δεξιά τζιαι να διαχειριστεί το ΟΧΙ της.
Όι να διαχειριζούμαστεν εμείς ως τον Φεβράρη ένα ΟΧΙ που υπονοείται αλλά εν ειπώθηκεν ακόμα.

Αλλά έλα που ο Έρογλου επήρε χαπάριν τι συμβαίνει τζιαι πιάννει επιπλέον στήριξη που ΔΗΣΥ τζιαι αρχιεπισκοπικούς για να μεν υποχωρήσει...

Δαμαί οι Τ/Κες εφημερίδες γράφουν για πρόθεση των ΗΕ να ρίψουν ευθύνες στον Έρογλου αν δεν προχωρήσει το πράμα τζιαι οι δικοί μας κατακεραυνώννουν τις προτάσεις Χριστόφια.

Αν δεν γινούν δημοψηφίσματα μες το 12, θα θαφτεί τούτη η βάση λύσης για πάντα.

Ακόμα τζιαι να χάσουμε όμως, αν το ποσοστό του ΝΑΙ εν πάνω που 40%, θα κρατήσουμε τη προοπτική ανοιχτή, ότι τζιαι να συμβεί το 2013.

Τούντο ποσοστό θα υπολογίζεται τζιαι στο εσωτερικό, τζιαι στο εξωτερικό τζιαι θα πιέζει τόσο τους υποψήφιους, όσο τζιαι την ΕΕ τζιαι τα ΗΕ.

Τούτη ήταν τζιαι η βασική σκέψη μου όταν εψήφιζα ΝΑΙ το 2004.



Εν η ίδια κατάσταση με το 92-93.

Anef_Oriwn είπε...

Νέε,

Βασικά συμφωνώ μ’ αυτά που λες... Να σημειώσω [κριτικά] μόνο ότι ως [κυπριακή] Αριστερά συχνάκις γινόμαστε “βασιλικότεροι του βασιλέως” υποστηρίζοντας με τόσο πάθος τους αστικοδημοκρατικούς θεσμούς, ενώ στόχος θα ‘πρεπε να ήταν είτε να τους αλλάξουμε ή να τους βελτιώσουμε, είτε να τους καταργήσουμε. Γι’ αυτό και συχνά εγκλωβιζόμαστε πολιτικές και πρακτικές που μας αφήνουν εκτεθειμένους ιδεολογικά και πολιτικά... [Π.χ. ο διορισμός του Πολύ Πολυβίου ως Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής για το Μαρί]...
Πότε επιτέλους θα αποβάλουμε έστω και λίγη από τη αφέλεια μας και να ξεκινήσουμε ως Αριστεροί να βλέπουμε την ταξική διάσταση του αστικού κρατικού μηχανισμού [Δημόσια Υπηρεσία, Γενική Εισαγγελία, Δικαστήρια, Αστυνομία] και να τους αμφισβητούμε πλέον;

******************
Υ.Γ.:
Θα επανέλθω [μετά το match Απόλλων – ΟΜΟΝΟΙΑ] για ένα σχόλιο στα όσα γράφει ο Woofis

Disdaimona είπε...

Η αστική δημοκρατία δεν μπορει να θεωρείται κεκτημένο της εργατικής τάξης.

Η αστική δημοκρατία είναι κεκτημένο της αστικής τάξης και ως εκ τουτου η αστική ταξη τη διαχειρίζεται.

Τα πολιτικά πραξικοπήματα είναι μέρος αυτού του δικαιώματος των αστών. Αν μας διαχειρίζονται κατα το δοκουν δεν σημαίνει πως θα γίνουμε "αυτοδιαχειριζόμενοι".

Η αριστερα έχει επίγνωση εξ όρισμού πως η αστική δημοκρατία είναι το κύριο εμπόδιο για τη δόμιση μιας άλλης κοινωνίας.

Το διλημμα για έναν αριστερό δεν είναι "φασισμός ή αστική δημοκρατία" αλλά είναι "φασισμος ή βαρβαρότητα".

γιατί ο αριστερός ξέρει πως τα πολιτικά πραξικοπήματα και η περίοδος ομαλότητας δεν είναι παρά εκφάνσεις του ίδιου πραγματος σε δικές του στιγμές είτε οριακές είτε μεταβατικές.

αν η αστική ταξη αρνειται "τον εαυτό της" δεν θα γίνουμε εμείς αστική ταξη.
ουτε μπορουμε να γίνουμε. διότι αν η αστική τάξη αρνειται τον εαυτο της δεν το πραττει επειδή επαραφρόνησε αλλά γιατι αυτος "ο εαυτός" δεν αποφερει κέρδη. Ο καπιταλισμος δεν θα σκεφτει τα αστικα δικαιωματα γιατί δεν μπορει να τα σκεφτει πλεον. πρεπει να παρακαμφθουν αναγκαστικα αυτα τα δικαιωματα για να διασωθεί η υπερσυσσωρευση του κεφαλαίου.

αρα δεν εν που το σιερι μας να παραστησουμεν τους αστους στη θεση των αστών. διότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά οικονομικό.

εξάλλου παντα το κλειδί διασωσης του συστήματος ήταν το διλημμα να προασπιστούμε τη αστική δημοκρατία για να μην παμε στο φασισμό.

Μας τα είπε πολυ καλά ο Μπρεχτ...

και ο ρολος ο δικος μας ειναι να μην καθαγιάζουμε τους κυκλους του κεφαλαίου ανα 50ετία ή 60ετία με ψευτοδιλήμματα που αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια νεκρων.

Και όχι οποιονδήποτε νεκρών αλλά εργατών νεκρών.

Η αστική δημοκρατία είναι η κουφέττα που έδωσε το κεφάλαιο στους εργάτες όταν εκεινη τρεφόταν με χαβιάρι από το περίσσευμα της. Και βεβαια η εργατική ταξη επιασεν την κουφέττα για να γυρίσει μιαν στροφή ακόμα ο ήλιος...

Τη μέρα που στα εδρανα της βουλής θα καθουνται εργατες τζαι αγρότες τζαι τεχνίτες τζαι επιστήμονες τζαι καλλιτέχνες τζαι φιλοσοφοι τζεινη τη μέρα οφείλουμε να προασπιστούμε τη δημοκρατία.

Οσο κάθουνται υπαλληλοι των μονοπωλίων εννεν δική μας δουλειά.

Disdaimona είπε...

Και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα.

Το κεφάλαιο αν είχε τη δυνατότητα να διεξάγει δημοκρατικές εκλογές και δημοκρατικές λειτουργίες των κοινοβουλιων θα το επραττε τζαι θα ήσιεν τζαι την τζεφαλιν του ήσυχη.

Δεν εχει όμως τη δυνατοτητα και έτσι πρεπει να μετατρεψει τους δημοκρατικούς θεσμους σε υποχείρια οικονομικών διχτατοριών. Παραδειγμα η Ελλαδα η Ιταλία ακομα και η Κυπρος.

Γιατί σαφεστατα οι Νικολάκηδες εν εξαρτώμενοι πολιτικά και οικονομικά από την "παγκόσμια παραταξη" τους και ακολουθουν εγκεκριμμενες από αλλου οδηγίες όταν διαπραττουν πραξικοπήματα.

Οταν λοιπόν το συστημα βρισκεται σε σηψη και ψαχνει εκτελεστικά οργανα, ο ρόλος της αριστερας δεν είναι να διεκδικήσει με νυχια και με δόντια να γίνει αυτή το εκτελεστικο οργανο.

Για τον απλουστατο λογο, πως εφόσον η πολιτική της σήψης θα χρεώνετε στην αριστερα, τοτε η λαϊκή οργή θα εκφραστεί μεσω συντηριτικών φορέων.

Ειπεν μας τα τζαι η Αλέκα αλλά ποιός την ακουσεν;...ότι αν αναλάβει η 'ενωμενη αριστερά" τα μνημονια - την χρεωκοπία - η χώρα θα χαθεί δια παντός.

Το να αφήσεις την οργή του λαού να εκφραστεί εναντίον σου που θα κυβερνάς σημαινει εκφασισμό της κοινωνίας και τίποτε άλλο. Δωστε το λαό στους Φτωχοπουλους, τους Ιωαννιδηες, τζαι τον Καρατζαφέρη.Διότι αν κυβερνα το προοδευτικό κομματι καποιος αλλος θα αναλάβει τη σωτηρία του λαου. Και δικαιολογημένα.

Αυτό σημαινει, αναλαμβανω να καθαρίσω τον βοθρο που υπερχείλισε. Πως οποιος τον αναλαβει θα πνιγεί στο σκατό.

Χρεος της αριστερας λοιπόν, αν δεν θέλουμε εκφασισμο, ειναι να μεν αναλαβει τον οικονομικό βοθρο γιατί τοτε θα είναι υπευθυνη και για τον κοινωνικο βοθρο.

ειπεν μας τα τζαι ο λενιν για τη σοσιαλδημοκρατία πως οπλισε το χέρι του φασισμού.

αρα λιόττερην έννοια για την αστική δημοκρατία τζαι περισσότερη εννοια για το αληθινό βάρος των ευθυνών της αριστεράς.

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

1. «Το κεφάλαιο αν είχε τη δυνατότητα να διεξάγει δημοκρατικές εκλογές και δημοκρατικές λειτουργίες των κοινοβουλιων θα το επραττε τζαι θα ήσιεν τζαι την τζεφαλιν του ήσυχη.» --- Ή όπως το είπε και ο “εθνικιστής” Μπογιόπουλος «αν οι εκλογές λυνανε προβληματα θα τις καταργούσαν»!

2. «Ειπεν μας τα τζαι η Αλέκα αλλά ποιός την ακουσεν;...ότι αν αναλάβει η “ενωμενη αριστερά” τα μνημονια - την χρεωκοπία - η χώρα θα χαθεί δια παντός.» --- Μα δεν είναι για να «αναλάβει η “ενωμενη αριστερά” τα μνημονια», αλλά μέσα από μια πολιτικο-κοινωνική συμμαχία, κι εκτός μνημονίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δώσει στον ελληνικό λαό μια συγκεκριμένη και εφικτή Αριστερή πρόταση εξουσίας. Αλήθεια, αν στις εκλογές του ερχόμενου Απρίλη το ΚΚΕ καταταγεί 2ο(!), ή κανένα ακόμα δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες και καλεστεί το ΚΚΕ να σχηματίσει κυβέρνηση, τι θα πράξει; Το ‘χουν μελετήσει αυτό οι σύντροφοι;

3. «Οταν λοιπόν το συστημα βρισκεται σε σηψη και ψαχνει εκτελεστικά οργανα, ο ρόλος της αριστερας δεν είναι να διεκδικήσει με νυχια και με δόντια να γίνει αυτή το εκτελεστικο οργανο.» Και
«Χρεος της αριστερας λοιπόν, αν δεν θέλουμε εκφασισμο, ειναι να μεν αναλαβει τον οικονομικό βοθρο γιατί τοτε θα είναι υπευθυνη και για τον κοινωνικο βοθρο.» --- Κι εδώ μπαίνει επιτακτικά «Τι να κάνουμε», ως Αριστερά για τις [ή στις] επόμενες Προεδρικές εκλογές! Τούτο όμως θα το πραγματευτώ λίαν συντόμως πιο συγκροτημένα σε ολοκληρωμένη ανάρτηση μου! [ΕΣΥ κάπου είδα να πετάς την σπόντα ότι το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να (ξανα)διεκδικήσει την Προεδρία. Εγώ θα το βάλω κάπως διαφορετικά και θα το αναλύσω και λίγο και ίσως συμφωνήσεις μαζί μου]...

Disdaimona είπε...

Ανευ,

1. μεν μου συρνεις εμενα σποντες για τον "εθνικιστή" Μπογιόπουλο...:)
εν απολύτως κατανοητή η επιλογή του ΟΧΙ που κυπριους είτε ελληνες είτε ακόμα τζαι τουρκους κομμουνιστες, αλλα πληζ πανω σε μιαν ορθολογιστική βαση.
εγω δεν ειπα εν εθνικιστής ο Μπογιο. Αλλα ο εκρηκτικος του λόγος - λαλει τζαι ο γρηγόρης - εν καλός τζαι χρησιμος για αναταση φτανει να μεν παραβιάζει άλλες αρχές. τεσπα..

2. να διαχωρίσουμεν μια τζαι καλή. ανηκουμε σε τζεινους που θεωρουν την κρίση - κριση χρεους τζαι αρα διαχειριστικού τυπου; - η συστημική κρίση τζαι αρα μη διαχειριστικού τυπου;

επειδη ανηκουμεν στους δευτερους, ξερουμε πως θα χρειαστεί να σουστει συνθεμελα το πολιτικό συστημα προκειμενου να βρει διεξοδο η τοκογλυφία και η κεδροσκοπεία.

δεν χωρούν πολιτικές λυσεις - κατα την ταπεινή μου αποψη.

η επικληση του κκε - συν - δημαρ για εκλογές εν απλά εναν αναχαιτιστικό μέτρο, για να αποφευχθει το χειρότερο. Δηλαδή να μεν παραλαβουν μιαν χωρα εντελως πουλημενη. Αν σκοπευουν να περασουν σε κοινωνικοποιήσεις πρεπει να διασωθει τζαι πλουτος για να κοινωνικοποιηθεί.

Η καθυστερηση στη διεξαγωγή εκλογών εχει εξάλλου αυτό τον στοχο. Να με αφήσουν κανενα εθνικό πλουτο στην ιδιοκτησία της χώρας τζαι μετα να τους πουν τζιόλας άτε εξω τζαι εβαρεθηκαμεν σας.

3. τι να κάνουμε;

παλη στα πάνω και πάλη στα κατω.

εκλογές και ταυτόχρονη διευρυνση των ταξικών ρήξεων κάτω με στοχο την γενικευση των απεργιών αλλά τζαι ενταξη των εργαζομένων σε ενα αγώνα.

η ανατροπή ειναι ζητημα του λαου, ο λαός πρεπει να συμμετεχει ενεργά τζαι να συνειδητοποιήσει την αξία-θεση του σε τουτην την ανατροπή.

εξάλλου, στοχος είναι να εσιει συμμετοχή ο κόσμος στον τροπο διακυβερνησης. αρα το ζητημα του ταξικού αγώνα δεν εν τυπικό ζητημα.

αμην. :)

υ.γ : μολις εντοπισα εναν αρθρο που μου αρεσε περί "εθνους". ανεβάζω το σε λλιον τζαι δε το.

νεος είπε...

Δηλαδή, αν εκατάλαβα καλά από όσα είδα δαμαί που τη dis, οι κομμουνιστές πχ τη περίοδο της επταετίας, εν θα έπρεπε να θεωρούν ότι εν σπουδαία υπόθεση να ππέσει ο χούντα, ή να σιαίρουνται που εφύαν που τη παρανομία το 74...

Ή ανάλογα τζιαι στη Κύπρο, ίσως να μεν έπρεπε πχ να υπερασπιστούμε τον Μακάριο, αδίκως εχαθηκεν ο κόσμος στην αντίσταση στο πραξικόπημα...

Αφού έννεν δουλειά δική μας να υπερασπιστούμε την αστική δημοκρατία, στη θέση των αστών...

Κάτι μου ξεφεύγει δαμαί;

Προσωπικά δεν έχω ψευδαισθήσεις ούτε για τον Μακάριο, ούτε για τους "θεσμούς", ούτε για τον ιστορικό τους ρόλο μετά το 44-45 πανευρωπαϊκά.

Εν γεγονός ότι βιώνουμε το τέλος του κοινωνικού συμβολαίου του β' παγκοσμίου, τζιαι οδεύουμε ολοταχώς προς τον επόμενο πόλεμο.

Δεν βλέπω όμως τίποτε ΠΡΑΚΤΙΚΟ που να με πείθει για την μια ή την άλλη πολιτική κατεύθυνση μπροστά στην όξυνση των αντιθέσεων.

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω στην παρέμβαση μου με ημερ. 25/2/12 5:18 μ.μ. αντί «ή κανένα ακόμα δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες», να διαβάσετε «ή κανένα κόμμα δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες»! [Τυπογραφικό λάθος!]...

Anef_Oriwn είπε...

Woofis [ ή κατά κόσμο Μιχάλη Ταπακούδη],

Αναδεικνύεις ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμβάν, δηλ. την αποστασία του Κουλία που οδήγησε στη μη εκλογή του Κκάρογιαν στην Προεδρία της Βουλής, σε ένα μείζον από μόνο του, ενώ συνδέεται με χίλια - δυο άλλα. Τούτη η πρακτική [δηλ. να επικεντρώνονται στα επιμέρους περιστατικά που οδηγούν σε μια πολιτική και οικονομική κρίση, ή πολεμική σύγκρουση, ή σε κάποιες αρνητικές εξελίξεις, κι όχι στα αίτια και στα αιτιατά της κρίσης] συνήθως την υιοθετούν [και την ακολουθούν] οι αστοί πολιτικοί και ιστορικοί.
Το φαινόμενο “Κουλίας” [όπως και τα φαινόμενα “Αρχιεπίσκοπος”, “Νικόλας”, “Βαρνάβας”, “Συλλούρης”, “Λευτέρης”, “Περδίκης”] δεν [ΜΑΣ] προέκυψαν ξαφνικά ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούν αποτέλεσμα ή/και απότοκο της συγκεκριμένης ανώμαλης πολιτικής κατάστασης [εθνικισμός, απορριπτισμός, ρατσισμός] που βιώνουμε εδώ και καιρό [μάλλον εδώ και χρόνια] ... Όπως είπε και ο Πρόεδρος τις προάλλες στην παρουσίαση του βιβλίου Νίκου Μούδουρου [και προσπάθησε να τον ειρωνευτεί σήμερα στον “Φιλελεύθερο” ο εκ των θεωρητικών του ελληνοκυπριακού εθνικισμού Άριστος Μιχαηλίδης], υπάρχει «διαλεκτική σχέση μεταξύ γεγονότων και κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι»! Αυτό το «γίγνεσθαι» αγαπητέ Woofis, αποτελεί την υλική πραγματικότητα [που λαλεί τζι’ ο Λινός] από την οποία θα ξεπηδήσουμε και οι θετικές και οι αρνητικές εξελίξεις όπως και οι θετικές και οι αρνητικές προσωπικότητες!
Κι αυτό είναι που εννοεί και η DIS, όταν λέει¨
«Εγώ είμαι υλιστρια. Δεν πιστευω πως πρωτα θα αλλαξει το πνευμα και μετα οι συνθηκες. Πιστευω πως έχουν προτεραιότητα οι συνθηκες εναντι της αλλαγής του πνευματος.» [link: http://disdaimona.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html?showComment=1330162958006#c1760010025607930742]

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Δεν είδα το άρθρο για το «έθνος»!!!

Ανώνυμος είπε...

ούτε κουβέντα [...] για τις τράπεζες τζαι τις επενδύσεις τους στα ελληνικά αχυρο-ομόλογα? ούτε μια κουβέντα για το ότι λέγεται ότι ο κ. Ορφανίδης σας.. ο μάγκας ο διοικητής της κεντρικής εσυμβούλευε τους να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα τζαι όι στα κυπριακά? ούτε μια κουβέντα για το ότι οι μαλακίες των κύπριων τραπεζιτών έχουν ουσιαστικά τινάξει την κυπριακή οικονομία και κοινωνία στον αέρα?»...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΚΟΥΡΟΥΘΚΙΑ.

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΤΖΙΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΣΙΩΠΟΟΟΟΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΟΠΩς ΠΑΑΑΑΝΤΑ ΠΙΕΡΩΝΝΝΕΕΕΙΙΙΙΙΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΕΕΕΙΙΙΙΣΣΣΣΣ;;;;;;;;