Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάρτηση 81/2011 [τηλεγραφική, πολιτικο-γεωγραφική, νικολάτζιηκη κι αντι-ελληναράδικη] – Ποιος/ποιοι εν χα(μ)παρίζουν που Γεωγραφία!!! - ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Παραθέτω πιο κάτω ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία [στην ουσία το ξεκίνημα της ομιλίας] τού Νικόλα Ιωαννίδη, [υιού του εκ των θυμάτων της έκρηξης Διοικητή του Ναυτικού Αντρέα Ιωαννίδη], που εκφώνησε μπροστά στο “πλήθος” των “Αγανακτισμένων”.

Ως γνωστόν ο νεαρός Νικόλας είναι ο ανερχόμενος αστέρας του εμφανώς ακροδεξιού πλέον κινήματος των “Αγανακτισμένων”- “Αφυπνισμένων” και ο νέος επίδοξος μεσσίας και εθνοσωτήρας του κυπριακού ελληνισμού [κάντε το όλου του ελληνικού έθνους για να ‘μαστε μέσα], από τους νεο-«βαρβάρους» ...

[Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου] ...

Τάδε έφη λοιπόν Ζαρατούστρας [sorry, Νικόλας]:

«Αγαπητοί αδελφοί,
Καλησπέρα σας...» [Το «Καλησπέρα» ανταποδόθηκε κι από καμιά 10ριά φωνές από κάτω, από τες τόσες “χιλιάδες” του κόσμου] ...

«Είμαι πραγματικά περήφανος γιατί σας έχω συμπολίτες, συμπατριώτες και συναγωνιστές. Γιατί δείχνουμε μαζί ότι εδώ, στη νοτιοανατολική Ελλάδα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξιοπρέπεια ...» [Ακολουθούν ολίγες πισκαλιές και «μπράβο»]… «...Όλ’ αυτά τα οποία διαχρονικά διέπουν τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο δεν μπορούν να χαθούν έτσι εν μια νυχτί επειδή κάποιοι αποφάσισαν εδώ και τρεισήμισι χρόνια να αφελληνίσουν τον τόπο. Εδώ δεν τα κατάφεραν τόσοι και τόσοι βάρβαροι, δεν θα τα καταφέρουν ούτε αυτοί οι βάρβαροι...» [Κι ακολουθεί μερικές φορές το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική»]...

Λοιπόν, παίδες και κορασίδες ...

Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο διαφορετικά κι ανεξάρτητα κράτη, μέλη των Ηνωμένων Εθνών! Φυσικά στην Κύπρο η πλειοψηφία των κατοίκων [το 80%] είναι ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας – μιλάνε ελληνικά, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και θεωρούν με μια πρωτοφανή δουλικότητα, την Ελλάδα ως τη Μητέρα-Πατρίδα. Ήξερα επίσης [ο αγεωγράφητος - ως αποδεικνύεται] ότι οι εσχατιές της Ελλάδας είναι στα ανατολικά το Καστελόριζο και στα νότια η Γαύδος!!! Μετά όμως τη δήλωση του Νικόλα [ε, ρε μπλέξιμο μ’ αυτούς τους Νικόλες] ότι η Κύπρος βρίσκεται «στη νοτιοανατολική Ελλάδα», [και να υπάρχει μάλιστα και κόσμος που να τον χειροκροτεί, άρα συμφωνεί μαζί του] δύο τινά μπορεί αν συμβαίνουν:

- ή έχουμε ενωθεί πλέον με την Ελλάδα [κι έχουμε καταστεί ο 53ος νομός της] και ΜΟΝΟ εγώ ο αχάπαρος [και ίσως και μερικοί άλλοι] δεν το ‘χω πάρει πρέφα,

- ή ο Νικόλας ο Ιωαννίδης είναι γεωγραφικά αχάπαρος και δεν σκαμπάζει τίποτα από Γεωγραφία. Θα έμεινε κολλημένος σε κάτι χάρτες της Ελλάδας [της δεκαετίας του ‘60] που στην κάτω αριστερή γωνιά βάζανε και την Κύπρο... Παιδικά τραύματα που έχουν γίνει εμμονές!!! Και μετά λαλούν ότι ο Χριστόφιας δεν ήξερε τη γεωγραφία του Μαρί.
Εδώ κάποιοι δεν ξέρουν ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, και ότι ΔΕΝ αποτελεί κομμάτι της Ελλάδας!

Εσείς ίνταμ που λαλείτε;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 16/9/2011

***********************
Προσθήκη 17/9/2011 – 10:30 π.μ.:

Πιο κάτω παραθέτω τα links για τρία video που έχει αναρτήσει ο συν-Blogger Μιχάλης στο δικό του Blog [τα έχει δανειστεί από τον χρήστη RealAganaktismenos's στο youtube]  και τα οποία είναι αυτο-αποκαλυπτικά για το επίπεδο και την ποιότητα του λόγου και της δημοκρατίας των “Αγανακτισμένων”.

1. http://www.youtube.com/watch?v=Z-BDs8BEILo&feature=player_embedded

2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BdUumMloEHw  

3. http://www.youtube.com/watch?v=w7d_FKPeXUU&feature=player_embedded

Καλή θέαση!

Anef_Oriwn
Σάββατο 17/9/2011

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά στην Κύπρο η πλειοψηφία των κατοίκων [το 80%] είναι ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας – μιλάνε ελληνικά, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι


EN EIMASTE RE XRISTIANOI ORTHODOKSOI./SYNTYXANNOUME KYPRIAKA

H KYPROS ANIKEI STO LAO THS KAI GEWGRAFIKA IMASTE PIO KONTA NAI K STI TOYRKIA K STI SYRIA K ANTI STIN ELLADA.XONEPSETE TO

AKOY XRISTIANI ORTHODOKSOI.EGIW EN EIMAI anistoritoi

zep είπε...

Οτι πει ο Νικολακης σιορ. Ιντα να του χαλασουμε το ονειρο του? Ειμαστε στην ΝΑ Ελλαδα του 2011, πας μην ελλην βαρβαρος. Κατω οι κομμουνισται

Μισο μετρο πλασμα, να του καμει ππα ο Τουρκος εννα κλαιει ενα μηνα

Ο κοντοστουππης

Bananistanos είπε...

Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι συμφωνώ με τον Άνεφ

νεος είπε...

Άσσιοϊλέ μπανανιστανέ!
Η επαγρύπνησις το σημειώνει πάραυτα!

Θα κριθείς θετικά εις την δευτέραν παρουσίαν (του δημοψηφίσματος)...

νεος είπε...

Εμείς είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου και θα πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!

Επρόσεξες Άνευ τον Λαζαρο Μαύρο που πίσω να ηδονίζεται με το "Η Κύπρος είναι ελληνική;"

Να σημειώσω ότι η "Ελλάς του Νότου" (aka Κύπρος) είναι σύνθημα της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ.

νεος είπε...

"Ο σιωπών δοκεί συναινείν" που ξεφουρνήζει λλίο βιαστικά (έπρεπε να το κολλήσει κάπου σύμφωνα με τη πρόβα) ο Νικόλας μας, ήταν το σύνθημα στο πανό που κρατούσε η εμπροσθοφυλακή του ελάμ στη πρώτη πορεία στο προεδρικό.

http://www.youtube.com/watch?v=-BwEG6dmX8s&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που αποδεικνύει η ανάρτηση είναι πως ο Χριστόφιας δεν είναι τόσο αγεωγράφητος όπως το Νικόλα :)

Η επαγρύπνηση παρακαλείται επίσης να σημειώσει πως και ο υπογράφων ακροδεξιός κάνει like σε αυτή την ανάρτηση.

νεος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

:-)
check!

εθνικιστής εν είσαι, "υπερ-φιλελεύθερος" με την καπιταλιστική έννοια -για τα δικά μου μέτρα- είσαι... για άλλους μπορεί αν είσαι λάιτ...

Για να μην αφήνονται σκιές, εγώ -τουλάχιστον- έγραψα ότι αναπαράγεις την ακροδεξιά περιρρέουσα. Όχι ότι είσαι ακροδεξιός.

Το σχόλιο σου για το με 4.5% δανεισμό εκ ρωσίας;
..................

Μα στην πρώτη πορεία που έβαλα το σύνδεσμο πριν, είπες ότι ήσουν έννεν;

Ανώνυμος είπε...

Νέε,

Πήρα μέρος σε δυο εκδηλώσεις. Οι εντυπώσεις μου καταγράφονται με λεπτομέρεια και ειλικρίνεια στις αναρτήσεις μου της 13ης και 18ης Ιουλίου 2011.

Σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ομιλίες.

Το ρωσικό δάνειο με 4.5 % επιτόκιο είναι εξαιρετική ένεση ρευστότητας. Αν το πιάσουμε φυσικά, μετα που ο ΑΠΟΕΛ ταπείνωσε την Ζενίτ :)

Και φυσικά νοουμένου πως δεν έχει πολιτικές ουρές – κάτι που δύσκολα θα διαπιστωθεί.

Αν όμως η κυβέρνηση δεν καταφέρει να βάλει ταυτόχρονα σε τάξη τον ισολογισμό της – κάτι στο όποιο φαίνεται να αποτυγχάνει, το δάνειο θα μεταθέσει απλώς το πρόβλημα για λίγους μήνες πιο μπροστά.

Κάτω από οποιεσδήποτε περιπτώσεις είναι *δάνειο*, και όχι *εισόδημα*!

Για τιε έμμεσες ή άμεσες ύβρεις, ή την ανοχή αυτών, σε συγχωρώ. Την ώρα που θα φέρει ο πρόεδρος το νέο σχέδιο θα εισαι πάλι με τη σωστή πλευρά και αυτό μετρά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

@anef

Ειπες τα μια ομορφκια!

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Καλησπερίζουμε!!!

Μερικά σχόλια στα σύντομα [τώρα που επανέκαμψα σπίτι]:

1. Κατ’ αρχάς να ενημερώσω τους “συντρόφους ” Bananistano, Xwriko και Strovolioti ότι η συμφωνία ΤΟΥΣ μαζί ΜΟΥ θα μεταφερθεί στα δώματα της Επαγρύπνησης!

2. Πρώτε Ανώνυμε [ημερ. 16/9/11 5:54 μ.μ.],
Δεν κατάλαβα σε τι διαφωνείς μαζί! Ούτε κι εγώ δηλώνω «XRISTIANOS ORTHODOKSOS, [ενώ] SYNTYXANNW KYPRIAKA» … Όμως τι δηλώνει η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων;

3. ZEP,
Και πας κομμουνιστής «βάρβαρος»!

4. Νέε
Είδα τον [τον ΛαζΜαυ] ... Ανάφερα το και στην προηγούμενη ανάρτηση μου: Εκρατούσεν τζι’ έναν μαγνητοφωνάκι αν μπα τζιαι χάσει κάτι που τον “εθνικό” λόγο του Νικολάκη του Εταίρου!

5. Strovolioti,
Πες, πες ότι είσαι «ακροδεξιός», εν να το πιστέψεις και ο ίδιος!
Πάντως ΔΕΝ πρόσεξα να καταγράφεις σε σχόλιο σου ή ακόμα και σε ξεχωριστή ανάρτηση σου την ακροδεξιά φυσιογνωμία των “Αγανακτισμένων”

Ανώνυμος είπε...

Ο 1ος Ανώνυμος πρέπει να είναι πολύ ανιστόρητος και κομπλεξικός βάσει των γραφομένων του.

Όμως έχει το κάθε δικαίωμα να είναι άθεος η άθρησκος η να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει.
Επίσης έχει το κάθε δικαίωμα να πιστεύει στην οποιαδήποτε εθνική καταγωγή του.
Έχει όμως και υποχρέωση να σέβεται και τους υπόλοιπους συνανθρώπους του με αντίθετες απόψεις από τις δικές του.



Από τα μέσα του 19ου αιώνα όλα τα κράτη είναι εθνικά. Ακόμη και αυτά του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας.
Ακόμη και οι περισσότεροι τουρκοκύπριοι έχουν ελληνική καταγωγή. Οι περίφημοι «λινοβάμβακοι».

Η γραμμική γραφή β΄ που βρέθηκε στην Κύπρο, χρονολογείται στο 2500πχ.
Ένα σωρό από αρχαιολογικά ευρήματα σε αρχαίο Ιδάλιο, Καλαβασό και Έμπα τις 3ης χιλιετηρίδας πχ , φανερώνουν την Ελληνικότητα του νησιού.
Η αρχαία Ελλάδα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την αυτοκρατορία του Μ. Αλέξανδρου.
Σε κάποιες περιοχές της κεντρικής Ασίας, υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν περήφανα ότι είναι έλληνες.
Στη Χιλή, η φυλή των Αραουκάνων δηλώνει με μεγάλη περηφάνια την ελληνική σπαρτιάτικη καταγωγή της.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥμφωνω ότι οι αγανακτισμενοι στα εισαγωγικά έχουν απόλυτα ακροδεξιά ταυτότητα.

Συμφωνώ ότι ο καημένος ο νικόλας λαλεί πολλές πελλάρες αλλά προς το παρόν προσωπικά του το συγχωρώ για ειδικούς λόγους που όλοι καταλάβουμε. Αν συνεχίσει όμως έτσι και λαλεί τα ίδια και παρακατω και δεν καταλάβει ότι κακό κάμνει καλό δεν καμνει στην Κύπρο τότε θα είναι αδικαιολόγητος.

Συμφωνώ ότι η συντριπτική πλειψηφία των αγανακτισμένων δεν είναι δημοκράτες και δεν συμπεριφέρονται δημοκρατικά αλλά δεν πρέπει ούτε και να τους συλλάβεις. Άης τους τζιαμαι.

Εγιώ επήα τζιαμαί μια φορά (επηραν με) Είδα κατι δημόσους υπάλληλους και έφριξα. ΅Εμπήκαν όλοι με το μέσον κάθονται όλη μέρ κα κνίθονται και τώρα είναι αγανακτισμένοι??

Όταν άκουσα το σύνθημα να πεθανει ο χριστοφιας εκόπησαν τα πόδκια μου. Την νύκτα δεν ετζιημηθηκα (καλα..) Αηδίασα τους.

Γι' αυτό αφήστε τους. Ζημιώνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και θα τα έβρουν μπροστά τους

Ανώνυμος είπε...

H <> e synthima twn apollonistwn re NEO oksa toy ELAM imish
me laleite pellates


<>
en me koftei re anef oriwn.an laloun en eksogiinoi simainei enou TZAI LALEIS TO TZAI SY??EN IMASTE ELLINES.imaste kipraioi.oi ellines kataktites kai oi edw ekproswpoi toys epikratisan 15-20/7/74.exasan efyan sto kalo.twra exoyme kypreoys tzai toyrkoys.egw en exw kanena provlima twra

an dokimasoyn oi toyrkoi polemo elpizw na men gelastoume na klaftoume san ta mounnakia toys kalamares na mas swsoun pale.ekamname to sta arxaia xronia tzai eta apotelesmata.sto telos pe pe pe epistepsan ta XTINA oi dikoi mas oti en ellines imish.ti sxesi exoume re mazi tous????TE

en eimaste ellines.syntixannoume kypriaka grafume tzai greeklish ama laxi

XRISTOFIA PIAS TON ERTOGAN 33-33-33% ME TO IRSRAIL KYPROS TOYRKIA TA PETRELEA na men eimaste pleonektes.na mas dwkoun tzai tin ammoxosto na pan oi gyftoi esso toys tzai na kraisoun vasi sti kerinia p theloun mono i tourkou.tpt allo en theloun KSIPNATE.BASI+PETRELEO=luthike to kipriako NA KSILIFTOUN OI KOYLLIES PAPADOPOYLOI KSIMARISHIES MIA ZOI KAMNIOYN KARIERES ME TO KYPRIAKO PS TI RASHII TOY LAOY

ATE EYKAIRIA TWRA NA MEN KSANAPAME DOYLEIA GAMWTO NA FKAINEI PETRELEIO TZAI NA LYONNOYMASTE MESA KSIPNATEEE REEEEEEE

XRISTOFIA PROXWRA KATSE TOYS OYLLOYS MESA ESHEI 2 MINES GMT ANTREPOYMASTE NA POYME IMASTE ARISTERI KATSE TOYS MESA PIAS TON ERTOGAN NA MIRASETE TO PETRELEIO TZAI KANEIIIIII

Ανώνυμος είπε...

ποσο ενοχλει το ακελ που η κυπρος ανηκει στους ελληνες.ας ειναι καλα τα δολλαρια και η στερλινα. οι ακελικοι ειστε πορνες που πουλιεστε στον καθε ενα μεγαλο για τα λεφτα.ποτε δεν πολεμησατε για αυτον τον τοπο.οσα γραφεις κυριε χριστου θα διαβαστουν στο δικαστηριο καθως και στον χωρο εκτελεσης σου.τουρκοι θα πεθανετε.ζητω η κυπρος .ζητω ο ελληνισμος.ζητω οι αγνοουμενοι που αφανισατε

ΓΝΩΜΗblog είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νεος είπε...

Strov!

Η γκεμπλελική καραμέλλα του "ανίκανου και εγγληματικού Χριστόφια" (που έσιει πολλές προεκτάσεις)...εν μες το στόμα σου ακόμα, όπως τζιαι στο στόμαν του Νικόλα, του άλλου Νικόλα, του Κουλία τζιαι κάθε ακροδεξιού τζιαι αντιομοσπονδιακού στοιχείου...

Σόρρυ, αλλά την ταύτηση εν εσύ που την κάμνεις, στην πράξη.

Έννεν η πρώτη φορά που παρασύρεστε, εμάθαμεν καλά τα κόλπα της δεξιάς άμμαν κόψει μέσα τζιαι θέλει ένα παραμύθι για να φκει που το αδιέξοδο.

Επροπονήσετε μας καλά!

Όπως τζιαι να έσιει, κατζίες εν κρατούμε, έχουμε υπομονή τζιαι πίστη στη λύση...

Ο θεός του φυσικού αερίου να βοηθήσει!

(Το γκάζι εν οικολογικό by the way;)

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε με τα greeklish [ημερ. 17/9/11 12:29 π.μ.],

Είχες σημειώσει μέσα σε τόξα(;) < > κάποια λόγια που αναφέρθηκαν είτε από ΕΜΕΝΑ στο κυρίως κείμενο [μου], είτε από άλλους στη συζήτηση. Επειδή αυτά δεν βγήκαν όταν αναρτήθηκε το σχόλιο σου [προφανώς λόγου του τρόπου που τα σημείωσες, ο Blogger τα διάγραψε], είναι ευκολο να τα επαναλάβεις [χωρίς τα < >] για να ξέρουμε κι εμείς σε τι αναφέρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Νέε,

Ενοχλεί το γεγονός ότι επιδεικνύει ανικανότητα ένας πρόεδρος ( ο *όποιος* πρόεδρος), ή επειδή το λένε κάποιοι;

Δηλαδή είναι αδύνατο να είναι ανίκανος ένας αριστερός πρόεδρος, και άρα να δέχεται αντικειμενική κριτική και από εμάς τους φιλελεύθερους;

Ή θέλεις να μας πεις πως ένας αριστερός πρόεδρος είναι εξ ορισμού άμεμπτος και τέλειος, και συνεπώς αν δέχεται κριτική, τότε αυτή προέρχεται μόνο από ακροδεξιούς;

Ε, κάπου δεν στέκει αυτό…

Δεν μου πάει να αποστασιοποιηθώ από μια διαπίστωση που είχα κάνει πολύ πιο πριν εμφανιστεί ο μικρός Νικόλας, επειδή αυτή την διαπίστωση την έχει πλέον οικειοποιηθεί και η ακροδεξιά!

Άσε που η διαπίστωση δεν έχει ακόμα ακυρωθεί!

Το φυσικό αέριο είναι απ’ ότι ξέρω το λιγότερο ρυπογόνο από τα ορυκτά καύσιμα. Η εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα όμως θα έπρεπε να περνούσε πρώτα μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και κυρίως από τον έλεγχο της κατανάλωσης.

Μεγάλο ζήτημα!

Ανεφ,

Τις εκδηλώσεις τις έχει οικειοποιηθεί η ακροδεξιά, τι περισσότερο χρειάζεται να πει κάποιος;

(Θα βρούμε βεβαίως, μην ανησυχείς!)

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο πολιτικός μικρόκοσμος της Κύπρου εκατάντησεν έναν απέραντον Christofias Watch. Να σας ηζήσουν. Πον να αυτοκαταστραφεί που τες δικές του αντιθέσεις ελπίζω να μεν πάρει πολλά μαζίν του. Ήδη επήρεν την δημοσιογραφίαν (την ελάχιστην που επεβίωνεν μες το μουμμουεδικόν ντίσνευ λαντ), την κοινωνικήν συνέναισην πάνω στην οποίαν εβασίζετουν η οικονομική ευημερία της Κύπρου, εισήγαγεν στο ρεπερτόριον την κοινωνικήν βίαν... Το μίσος πάντως πο σιωνώσαν μες τες στράτες θα σας μείνει τζιαι θα το φάτε σε μορφήν φασισμού, ρατσισμού, εθνικισμού. Καλά ύστερα.

ματιλτα είπε...

ιντα καθαρά που φαίνουντε άμα τα θωρείς σε birds eye view...

νάσαι καλά ασέρα

Anef_Oriwn είπε...

Ματιλτα,

Τι θες να πεις με την έκφραση «birds eye view»; Τη θέαση [προσέγγιση] των γεγονότων από ψηλά και εκ του μακρόθεν;

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος εν αρχιτεκτονικός / σχεδιαστικός.

Εκτός που την κάτοψη, την όψη, την τομή κλπ υπάρχει και η τρισδιάστατη άποψη όπως φαίνετε το κτίριο που ψηλά - To birds eye view.

Ανώνυμος είπε...

«γκεμπλελική καραμέλλα του "ανίκανου και εγγληματικού Χριστόφια" (που έσιει πολλές προεκτάσεις).»Ρε φίλε, το ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας των πολιτών που δεν θέλει τον Χριστόφια να πεθάνει,ούτε να πάει φυλακή ως «δολοφόνος», ούτε να παραιτηθεί, αλλά κρίνεί ότι χειρίστηκε το θέμα των εκρηκτικών με αμέλεια, ανεπάρκεια και ανικανότητα, το βλέπεις;Το καταλαμβαίνεις;Και δεν κρίνει έτσι βάση των λεγόμενων και γραφόμενων του Νικόλα, του Αντ1 και της Σημερινής(άλλο παραμύθι τούτο).Κρίνει έτσι βάση α)των δημοσιευμένων αδιάψευστων κρατικών εγγράφων β)Των ψευδών δηλώσεων των συνεργατών του και γ)των καταθέσεων στη διερευνητική επιτροπή.Δηλαδή, για το ότι ο Χριστόφιας με την κατάθεση του, δεν σεβάστηκε τον κυπριακό λαό και το Κυπριακό κράτος, θέλω τα Μ.Μ.Ε και το Νικόλα να μου το πούν;Αφού το είπε ο Παπακώστας δηλώνοντας ότι «Ο Πρόεδρος γνώριζε όσα γνώριζα και εγώ».Από κει και πέρα, τα περί της χειραγώγησης των πολιτών από τα M.M.E καιτων ανοησιών που εκστομίζει ο Νικόλας, είναι κουραφέξαλα και στάχτη στα μάτια του κόσμου.Ναι ο Χριστόφιας έχει πολιτικές ευθύνες, ναι ο Χριστόφιας δε χειρίστηκε με οξυδέρκεια το ζήτημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνει ή να πάει φυλακή.Τελεία!
Κοκούι

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

κε Χρίστου, άλλως Επαγρύπνηση 2 (η Επαγρύπνηση 1 εν ο νέος), άλλως Φούλλλλλη (που το Ανεφούλη και όχι το Αβερωφούλλη!) που το υιοθετώ τωρά τζιαι να πάει, πάλε εξεσήκωσες τα πλήθη!!!! Σιέρουμε που εξασφάλισες συναίνεσην - για μένα σημαίνει ότι πάλε άρκεψεν να πηαίννει καλά!

Σε παρακαλώ μόνο στην επόμενη γεωγραφική σου ανάρτηση, προσάρτησε στον χάρτην της Ελλάδας εκτός που τον ηλιόλουστον ρότσον τζιαι τη Χιλή!

Ακέρα συμφωνώ μαζί σου ως προς την μμουμμουεδικήν ντίσνεϊ λαντ! - Πετυχημένο! Όσον για τον 'πολιτικό μικρόκοσμο της Κύπρου' που 'εκατάντησεν έναν απέραντο WC, εν έσιεις άδικον - εννά έσιει και την ίδιαν κατάληξην, ελπίζω.

Τζιαι τα καλά ύστερα έρκουνται, τζιαι ελπίζω να' σαι τζιαι σου που μια μερκάν να τα μοιραστείς που ούλλους τους υπόλοιπους που τα επιστεύκαν όπως τζιαι συ


Υπογραφή: Όμορφη ελληνίδα - πιο όμορφη που τη Μικαέλλα - ελληνορθόδοξη χριστιανή, αγανακτισμένη, αποφασισμένη, αφυπνισμένη και παθιασμένη με τον Νικόλαν και τον λόγον του κυρίως!!!!

νεος είπε...

Strov!
Λαλείς: "Ενοχλεί το γεγονός ότι επιδεικνύει ανικανότητα ένας πρόεδρος ( ο *όποιος* πρόεδρος), ή επειδή το λένε κάποιοι;

Δηλαδή είναι αδύνατο να είναι ανίκανος ένας αριστερός πρόεδρος, και άρα να δέχεται αντικειμενική κριτική και από εμάς τους φιλελεύθερους;

Ή θέλεις να μας πεις πως ένας αριστερός πρόεδρος είναι εξ ορισμού άμεμπτος και τέλειος, και συνεπώς αν δέχεται κριτική, τότε αυτή προέρχεται μόνο από ακροδεξιούς;"
................
Όχι φυσικά! Δεν εννοώ αυτά... ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω με τις παρεμβάσεις μου...και δεν είναι ποσώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ούτε το παράλλο!

Πάεις στο άλλο άκρο για να καλύψεις τη δική σου ακρότητα.

Η καλόπιστη κριτική, η ισοζυγισμένη τζιαι η νούσιμη φαίνεται που μίλια Στροβολιώτη, όπως φαίνεται τζιαι η υπερβολή, η εμπάθεια τζιαι ο ελιτισμός.

Αννέν "ανίκανος" ο Χριστόφιας θα το δείξει η ιστορία μάλλον. Τζιείνο που ισχυρίζομαι είναι ότι αν όντως είναι "ανίκανος", με τα ίδια κριτήρια μάλλον ήταν ούλλοι οι πρόεδροι ανίκανοι ως τωρά.

Δαμαί ούτε για την "μεγάλη σου αγάπη", τον "μεγάλο μακαρίτη" εν γυρίζει η γλώσσα σου να πεις ότι ήταν "ανίκανος"...γυρίζει;

Με τη λογική τη δική σου, τζιαι στο Κυπριακό τζιαι στα δημοσιο-οικονομικά, ο Παπαδόπουλλος τζι αν έμεινε ιδία τάξη... επί προεδρίας του το Κυπριακό επήε να θαφτεί οριστικά, ο δημόσιος κουρβανάς έμεινε άθιχτος κ.ο.κ.
Ανίκανος ο Παπαδόπουλλος Στροβολιώτη μου! Πε να δούμε...

Ο Κληρίδης; Με το "θάψιμο" των ιδεών Γκάλι; Με την Δερύνεια; Με τους πύραυλους; Με το χρηματιστήριο; Ήταν ικανός;

Τι δηλαδή εν τούτο που κάμνει τον Χριστόφια "ανίκανο" σε σχέση με τους προηγούμενους που με τίποτε εν αξίζουν τούντο επίθετο;

νεος είπε...

Κοκούι! εσύ λες..."Ρε φίλε, το ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας των πολιτών που δεν θέλει τον Χριστόφια να πεθάνει,ούτε να πάει φυλακή ως «δολοφόνος», ούτε να παραιτηθεί, αλλά κρίνεί ότι χειρίστηκε το θέμα των εκρηκτικών με αμέλεια, ανεπάρκεια και ανικανότητα, το βλέπεις;"
.....................
Ναι, το βλέπω, εσύ βλέπεις ότι υπάρχει και η άλλη άποψη;

Ότι σε κάποιους κάμνει παραπάνω λογικό να πηγαίνει περισσότερη ευθύνη στους άμεσους διαχειριστές μιας στρατιωτικής υπόθεσης;

Σίγουρα υπάρχουν οι πολιτειακές ευθύνες, το θέμα είναι να υπολογιστεί ακριβώς το μέγεθός τους έτσι ώστε στην απονομή ευθυνών να μην πέσουν στα μαλακά αυτοί που πραγματικά ευθύνονται.

Προσωπικά -και άλλοι πολλοί- βλέπουν άμεση και αδιαμφισβήτητα μεγάλη ευθύνη στις εσωτερικές λειτουργίες της ΕΦ.

Και να σου πω και τι άλλο βλέπω... ότι με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο -που να μην προέρχεται φυσικά από την αριστερά- είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι κανένας δεν θα έβαζε θέμα ανικανότητας ή αμέλειας του προέδρου...για ένα θέμα που αφορά στο πρακτικό του μέρος την ΕΦ...

Εκκένωση ρε παιθκιά, εκκένωση...προς έπρεπε να διατάξει την εκκένωση;

Εν πιο λογικό "κάποιοι" να βλέπουν "εγγληματική αμέλεια" του προέδρου παρά την πραγματική εγγληματική αμέλεια των στρατιωτικών υπευθύνων...

Ουσιαστικά δηλαδή, με τούντην ακρότητα, αφήνεται -επι σκοπού- η πραγματικά "ανυπόθετη" εθνική μας συμφορά στο απυρόβλητο.

Ενώ εν φανερό ότι ως το παρά πέντε εκάμναν χαϊχούθκια τζιαι εδίνονταν διαταγές στο πόδι...

Το ότι κανένας δεν ήξερε -ούτε οι εμπειρογνώμονες τους οποίους συμβουλευόταν ο ίδιος ο ΑΓΕΕΦ- για τη πραγματική επικινδυνότητα του φορτίου, μπορεί να αποδοθεί στον Χριστόφια;

Με ποια κριτήρια τζιαι ποια συλλογιστική φκαίνει τούντο συμπέρασμα;

Το ότι "επήραν" την μια κυριακή τζιαι ως την άλλη εν επάρθηκε κανένα μέτρο που την ΕΦ τζιαι την δημόσια υπηρεσία που συνεργάζεται με το ΥΠΑΜ -εκτός που το ράντισμα- εν "εγγληματική αμέλεια" του Χριστόφια;

Με το ζόρι δηλαδή να κάμουμε τον κόσμο να σκέφτεται ανορθόδοξα τζιαι εντελώς παράλογα για να περάσει η περιρρέουσα;

Aceras Anthropophorum είπε...

Κοκούι σεβαστή η άποψη σου, σεβαστή τζιαι τζιείνη του Παπακώστα. Ο Παπακώστας όμως τζιαι ο Κυπριανού εξέραν ότι τα κκοντέινερ επήραν πουρλόττον τζιαι δεν εκάμαν τίποτε διότι επείσαν τους οι experts τους ότι εν έχει κίνδυνον. Ο Χριστόφκιας δεν το έξερεν. Η ανέντιμη εφημερίδα Πολίτης του εκταλόγισεν του πολιτικές ευθύνες χωρίς στοιχεία ότι τάχα έξερεν την επικινδυνότηταν τζιαι δεν έπαιρνεν την πολιτικήν απόφασην που έπρεπεν να παρθεί για να καταστραφεί το φορτίον διότι όπως έκοψεν ο νους του Δρουσιώτη, ο Χριστόφκιας έχει ιδεοληψίες τζιαι είναι μίτσι κότσι με τον Άσσαντ. Το να υιοθετείς αυτήν την εκδόχήν της πραγματικότητας που είναι μια απλή υπόθεση ενός δημοσιογράφου, σημαίνει ότι έχεις γυαλλία που δεν σου επιτρέπουν να θκιαβάζεις τες καταθέσεις στην επιτροπήν αμετάφραστες που τον κάθε Δρουσιώτην. Ο Χριστόφκιας θα είχεν ευθύνες αμέλειας αν έξερεν ότι το φορτίον εν επικίνδυνον, αν εμάθθενεν ότι εκρεπάραν τα κκοντέινερ, τζιαι εμπόδιζεν την καταστροφήν του φορτίου (όπως έκαμεν ο Κυπριανού). Ακόμα τζιαι του Κυπριανού τζιαι του Παπακώστα η ευθύνη δεν είναι η εγγληματική αμέλεια αλλά το ότι εμπιστευτήκαν αυτούς που εξέραν παραπάνω που τζιείνους για εκρηκτικά.

Η πολιτική ευθύνη να επιλέξει τον Παπακώσταν τζιαι τον Κυπριανού για υπουργούς δεν είναι είναι ούτε εγγληματική, ούτε αμέλεια. Μεταξύ αυτών που είχεν διαθέσιμους σε κάποιαν δεδομένην στιγμήν τζιαι σσύφφωνα με το ποιόν των αθρώπων τζιείνων μέχρι τζιείνην την στιγμήν εθεωρηθήκαν ικανοί. Ο Χριστόφκιας δεν είναι υπεύθυνος για τες ελλείψεις του κάθε συνεργάτη του. Ιδίως πριν να φανούν. Ο Κυπριανού εθεωρήτουν ένας ικανός τεχνοκράτης που εδιέπρεψεν τζιαι στην Ευρώπην.

Ο Χριστόκιας φίλε μου δεν είναι υπεύθυνος ούτε για την μιζέριαν την δικήν σου, ούτε για την δικήν μου. Ούτε για την μιζέριαν της κρατικής μας μηχανής που εστήθην που έναν άρρωστον αναξιοκρατικόν τζιαι τριτοκοσμικόν σύστημαν διοικούμενον που την εθναρχίαν κατ΄αρχάς, που την πολιτικήν δεξιάν μετέπειτα. Έπιασεν το πολιτικόν ρίσκον να τον διαχειριστεί ελπίζοντας ότι θα έλυεν το Κυπριακόν. Δεν του έφκην, τζιαι να του φκεί τωρά είναι ίσως αργά. Αν φυσικά οι συναγερμικοί ήταν πατριώτες, τζιαι τωρά να του έφκαιννεν δεν θα ήταν αργά, αλλά είναι αργά διότι πρωταιρεότητα είναι να φκεί ο Αναστασιάδης πρόεδρος τζιαι όχι να λυθεί το Κυπριακόν, που την αριστεράν μάλιστα.

Ο Χριστόφκιας σαν έντιμος πατριώτης έπαιξεν τζιαι έχασεν. Δεν θα ήταν πατριώτης αν δεν έπαιζεν άμπα τζιαι χάσει. Εμέναν που τον εψήφισα ικανοποιεί με. Ουδέποτε έπαιξεν με εθνικιστικόν χαρτίν τζιαι το Κυπριακόν χειρίζεται το έντιμα άσχετα που το αποτέλεσμαν. Το αποτέλεσμαν δεν εξαρτάται μόνον που τζιείνον. Έπρεπεν να είχεν δεξιόν στην εξουσίαν τζιαι ήταν να δεις τωρά με τα γκάζια τζιαι το πολεμικόν κλίμαν τι θα εγίνετουν.

Η αριστερά ποδά τζιαι δά θα πρέπει να αλλάξει. Πον να θέλει να ξαναφκεί στην εξουσίαν θα πρέπει να βάλει πρόγραμμαν να αλλάξει τζιαι να εξσυχρονίσει τον κρατικόν μηχανισμόν τζιαι όχι απλά να τον διαχειρίζεται εναντίον των ίδιων των αξιών της.

Τζιαι το Κυπριακόν θα λυθεί διότι απλά δεν γίνεται να μην λυθεί. Ανεξάρτητα που το ποιός θα είναι πρόεδρος. Εκτός που αν χάσει τζιαι ο επανενωτικός συνεγερμός τζιαι γελάσει σας πάλε ο Ττόμης τζιαι φκάλει τον δικόν του. Ε τότε θα είσαστιν άξιοι της τύχης σας.

Anef_Oriwn είπε...

Είπα, διαβάζοντας τα όσα γράφει ο Ανώνυμος [ημερ. 17/9/11 6:04 μ.μ.], να γράψω ένα πρώτο σχόλιο... Βλέποντας όμως στο τέλος του σχολίου την υπογραφή Κοκούιν, είπα «άει σιχτίρ», μ’ αυτό το υπόλειμμα του W.C. Blog! Πάμε λοιπόν παρακάτω ...

Anef_Oriwn είπε...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα,

Η Χιλή πως μπαίνει στην κουβέντα μας για να την «... προσαρτήσω στον χάρτην της Ελλάδας ...»;
Παρεμπιπτόντως η επόμενη ανάρτηση μου θα είναι [και πάλι] για την γεωγραφία της περιοχής του Μαρί [αν καταφέρω και γράψω την] ... Επίσης ετοιμάζω ένα άλλο κείμενο που θα αφορά τους bloggers, υπό τον τίτλο τα “Τα Χρυσά Φκιάρκα” με πρωταγωνίστριες δύο 55ρες(!) φίλες, γειτόνισσες τζιαι κουμέρες!!! :)

Ανώνυμος είπε...

Είχες σημειώσει μέσα σε τόξα(;) < > κάποια λόγια που αναφέρθηκαν είτε από ΕΜΕΝΑ στο κυρίως κείμενο [μου], είτε από άλλους στη συζήτηση. Επειδή αυτά δεν βγήκαν όταν αναρτήθηκε το σχόλιο σου [προφανώς λόγου του τρόπου που τα σημείωσες, ο Blogger τα διάγραψε], είναι ευκολο να τα επαναλάβεις [χωρίς τα < >] για να ξέρουμε κι εμείς σε τι αναφέρεσαι;



En jai pollokatalava alla anw
o NEOS eipe oti to ellas toy notou en sithima toys xrisis aygis. e en pellares p lalei en sintima toy apollona alla fasistomoutra jeina.anw ama lalei pellares kapios xanei JAI TA ypolipa tin aksia tous ara na me lalei.

2.esy ipes kati oti oi parapanw kipraioi nomizun en ellines.ntaksi sta alla syfwnw mazi sou alla dame en foul.jai lalw s an nomizoun en ariani simenei oti enou???
na thkiavasoun istoria gia tin KATAXTISI tis kiproy poy toys kalamareas axeous jai kserw gw.emeis sti navmaxia tis salaminas imastoun me toy PERSEEEEEES!!!!!!
meta omws epeidi imanstan ampalatoi epiame me toys kalamares jai twra klannoun oti en ellines imish

egw lalw sas oi kipraioi en parapanw tourkoi para ellines.ti ennoo oi tourkokyprioi en tourkoi+kypraioi.oi kypraioi en kypraioi alla 500 xronia perki na nomizete oti emeina katharoi!!!!!??/?ara fkarte symperasma

tespa ta alla egrapsa ta prin na ta brei o xristofias me ton ertogan na fkaloume mazi petreleaia na voithisoume jai tous palaistinious jai kanei

jai na SYLLAVEI OYLLOYS TOYS PSEFTOGANAXTISMENOYS FASISTES NA TOYS KATSEI MESA!!!LALEI SE DOLOFONO ENNE KSITIMASHIA????EN ESHEI KAMERES EKSW P TO PROEDRIKO???PEPSE TOYS TO ALLO PROI ASTYNOMIA ESSW GAMWTO NA DOUME.PIASE 5-10 NA DIS OTI ENNA POYTTESPOUN OULLOI PSEFTOPATRIWTES TIS FAJIS

Anef_Oriwn είπε...

Πιο πάνω Ανώνυμε [που γράφεις σε greeklish – γιατί;],

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις όπως και με το γενικότερο μήνυμα που θες να μεταφέρεις: κυρίως ότι δεν υπάρχει “εθνική” αιματολογική καθαρότητα, αυτά που λαφαζανέφκουν οι θεωρητικοί της ακροδεξιάς για «όμαιμα ...» κ.λ.π. [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/305075]…
Όμως το πως αυτοπροσδιορίζεται [“εθνικά”] ο καθείς εξ Ημών είναι προσωπική του επιλογή, γι’ αυτό και βασικό κριτήριο πρέπει δεν μπορεί να είναι η όποια φαντασιακή κι αρρωστημένη αιματολογική συγγένεια και συνέχεια, αλλά κάποια πολιτιστικά/πολιτισμικά χαρακτηριστικά όπως ας πούμε η γλώσσα, η θρησκεία, κάποιες κοινές παραδόσεις, η ιστορικότητα του χώρου ...

νεος είπε...

Φίλε με τα greeklish. Καταρχάς, γράφε ελληνικά ρε κουμπάρε, με όποιαν διάλεκτο θέλεις, με τόνους ή χωρίς, τζιαι ανορθόγραφα άμμα λάχει, προκειμένου να μπορούμε να σε διαβάζουμε!
Εν κουραστικό φίλε μου.

Δεύτερον, να πω πως η ΧΡΥΣΥ ΑΥΓΗ, το ΕΛΑΜ και οι "θύρες" του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Τελευταίως εκάμαν διείσδυση τζιαι στους "ultras" της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ Λάρνακας.

Εντομεταξύ έχουν "παραρτήματα" σε κάθε μεγάλη ελλαδική ομάδα, από τον Ολυμπιακό, μέχρι τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ κλπ.

Ο νεοναζισμός "επροπονήθηκε" στα γήπεδα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να "παίξει" τωρά έξω που το προεδρικό.

Πριν το 74', τζιαι που την δεκαετία του 50', επαίζαν με πραγματικά όπλα τζιαι το "να πεθάνει ο Χριστόφιας" εγίνετουν πράξη...τζιαι διά λιθοβολισμού άμμα "του πρέπει"...

Τωρά κρατούν κάτι ματσουκούθκια τζιαι κάμνουν τους λόκατζιες. Πριν ήταν οι λοκάτζιες τζιαι εκάμναν πραξικοπήματα. Τζιαι άμμαν κανένας λόκατζιης Σωτήρης Κωνσταντίνου έφερνεν απαγορευμένα ερωτήματα στη παρέα, έτρωε τη σφαίρα στο κρόταφο που τον διοικητή του!

Ο γριβισμός, όπως λαλούμεν τούντην εθνικιστική αρρώστια στη Κύπρο, σίουρα εν έπιασεν το τελευταίο του μάθημα.

Αλλά πως θα του το δώκουμε; Εμείς πάμε με τον σταυρό στο σιέρι φίλε, άσχετα αν το παίζουν τούτοι "σταυροφόροι"...

Εμεί θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει, έστω τζιαι την υστάτη. Εκτός που τον λόγο μας τζιαι τον κοινωνικό μας συνασπισμό εν έχουμε άλλα όπλα.

Η αστυνομία εν ανεξάρτητη, οι δικαιοσύνη εν ανεξάρτητη. Ας κάμουν τη δουλειά τους.

Όσο αφορά τα περί εθνικότητας κλπ ας μεν φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ο άνθρωπος εν μνήμη φίλε, τζιαι οι εμπειρίες γράφουνται ως τζιαι πας το DNA.

Είμαστε έλληνες; Και τι μ' αυτό;
Ανθρώποι εννά γινούμεν κάποτες;

Ανώνυμος είπε...

Όμως το πως αυτοπροσδιορίζεται [“εθνικά”] ο καθείς εξ Ημών είναι προσωπική του επιλογή,

anw να γραψω με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ να με θκιαβαζει τζι ο νεος.εν τουτα που μας εφασιν

απαντηση στο ανεφ.ωραια συμφωνουμε.αλλα αμα καθενας αυτοπροσδιοριζετε γιατι εν το δεχουνται για τους μακεδονες.οι κυπραιοι αυτοπροσδιορ οτι εν ελληνες ΜΗ ΧΕΣΩ.τους αλλους γιατι τους αποκαλουν σκοπιανους??????

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Fούλη, ο ανώνυμος των 16/9/11 11:17 μ.μ. γράφει "....Στη Χιλή, η φυλή των Αραουκάνων δηλώνει με μεγάλη περηφάνια την ελληνική σπαρτιάτικη καταγωγή της...." Εξού τζιαι η εισήγηση για την επόμενή σου γεωγραφικήν ανάρτηση! Όσο για την ανάρτηση "τα χρυσά φκιάρκα", με ξιχάσει τζιαι τα άλλα κύρια χαρακτηρίστικά τους: τες κρεατοελλιές τζιαι την έφεσήν τους για 19χρονιά!!! Σωστές δουλειές φίλε μου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νέε Ελληνοκύπριε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.Είτε δεν έπιασες το ππόιντ της παρέμβασης μου είτε με έντεχνο τρόπο προσπαθείς α μετακυλήσεις το κέντρο βάρους της συζήτησης αλλού.Εάν ισχύει το πρώτο ξαναδκιέβασε καλά τι έγραψα.Εάν ισχύει το δεύτερο παρέτα.Όι μαζί μου.
Σε αντίθεση με τον Ασέρα που έπιαε το ππόιντ μου.Και προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια τακτική που εφαρμόζουν εδώ και μήνες κάποιοι.Δηλαδή να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα παιρνώντας τον συνομιλητή η ακροατή τους για μαλάκα.Ένα παράδειγμα.Λέει ο Ασέρας .«Ο Χριστόφκιας θα είχεν ευθύνες αμέλειας αν έξερεν ότι το φορτίον εν επικίνδυνον» Αφού σου είπα ρε Ασέρα ο Παπακώστας μαρτύρησε(και όχι εξέφρασε άποψη όπως μας είπες) ότι ««Ο Πρόεδρος γνώριζε όσα γνώριζα και εγώ»Πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε α)Για τις επιστολές μεταξύ ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ β)Για τις συσκέψεις που έγιναν μεταξύ στρατιωτικών υπουργών και συνεργατών του, που είχαν ως αντικείμενο συζήτησης την επικινδυνότητα του φορτίου γ)Για όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβει ο Υπουργός Άμυνας, για την καταστροφή του φορτίου, λόγω ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ και για την άρνηση του ΥΠΕΞ να ανταποκριθεί, γιατί ήθελε να «αγοράσει χρόνο».Τζιαι συ λαλείς μας ότι«Ο Χριστόφκιας θα είχεν ευθύνες αμέλειας αν έξερεν ότι το φορτίον εν επικίνδυνον»Ρεεεεε Ασέρα μα εν τζιαι είμαστε ηλίθιοι.Γαμώτο,ώσπου εν να πάει τούτο το περιπαίξιμο.Θέλω το Δρουσιώτη να μου πει ποιος έχει τζιαι ποιος δε έχει ευθύνες;Μπορεί ο Κυπραίος να είναι πολιτικά ανώριμος και απεύδευτος όπως αποδείκτηκε το 2004και πρόσφατα με τα γεγονότα στο Μαρί, αλλά δεν είναι τόσο παλαβός όπως νομίζεις πως είναι.Για αυτό μην τον υποτιμάς τόσο, λέγοντας μας πάνω κάτω ότι έγινε παιγνιδάκι στα χέρια των Μ.Μ.Ε.
«Βλέποντας όμως στο τέλος του σχολίου την υπογραφή Κοκούιν, είπα «άει σιχτίρ», μ’ αυτό το υπόλειμμα του W.C. Blog!»Για σήμερα τέκνο μου σου απονέμω χάρη.Μόνο θα σου έλεγα να επισκεφθείς κάποιο γιατρό, γιατί από ότι κατάλαβα πάσχεις από χρονιαία γαστρεντερίτιδα!
Κοκούι

Anef_Oriwn είπε...

[Πικράντερον] Κοκούιν,

Δεν λέμε «χρονιαία γαστρεντερίτιδα», αλλά «χρόνια γαστρεντερίτιδα»
To «χρονιαία», αν υπάρχει τέτοια λέξη έχει την έννοια του «ετήσια», δηλ. να συμβαίνει, ας πούμεν, μια φορά τον χρόνο! Το «χρόνια», έχει την έννοια του ότι διαρκεί εδώ και πολύ καιρό, ίσως εδώ και χρόνια. Γκέγκε υπόλειμμα του W.C. Blog;
Κι αν δεν το κατάλαβες ΕΓΩ μπορώ να σου λέω κατάμουτρα ότι είσαι καθίκι, ενώ ΕΣΥ είτε μου «απονέμεις χάρη», είτε όχι [και προχωρήσεις σε χαρακτηρισμούς και με βρισιές] εγώ μπορώ να διαγράψω το όποιο υβριστικό σχόλιο σου!!! Γι’ αυτό πρόσεχε τη συμπεριφορά σου όταν μπαίνεις εδώ μέσα! Αντιλαβού;

Anef_Oriwn είπε...

Αντζιελοshασμένη “Witch Queen of New Orleans”, [http://www.youtube.com/watch?v=GHEuSGGmX-c],

Όπως είπα και πιο πάνω «...η επόμενη ανάρτηση μου θα είναι [και πάλι] για την γεωγραφία της περιοχής του Μαρί [αν καταφέρω και γράψω την]»...Ήδη την έχω συντάξει στα πρόχειρα!
Αναφορικά με το νέο μου [λογοτεχνίζον] πόνημα “τα χρυσά φκιάρκα”, σ’ ευχαριστώ για τα δύο «... άλλα κύρια χαρακτηρίστικά τους: τες κρεατοελλιές τζιαι την έφεσήν τους για 19χρονιά», που αναφέρεις... Θα ληφθούν δεόντως και συμπληρωματικά υπ’ όψη! Μην ακούς όμως – η πιο ωραία ηλικία [τουλάχιστον για τις γυναίκες] είναι μεταξύ 30 συν και 40 πλην!!! :)

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [18/9/11 3:01 μ.μ.],

Είδες που μια χαρά μπορείς να γράφεις σε ελληνικούς χαρακτήρες; Έτσι μπορούμε κι εμείς οι πρεσβύτεροι να ΣΕ διαβάζουμε χωρίς πρόβλημα.
Τελικά λοιπόν συμφωνούμε και με τον “εθνικό” αυτοπροσδιορισμό του καθ’ ενός μας. Με άκουσες εμένα καμιά φορά ή με είδες να γράφω ότι έχω πρόβλημα με το να αυτοπροσδιορίζονται οι κάτοικοι της FYROM ως Μακεδόνες;
Πριν μερικά χρόνια σε κάποια εκδρομή στην Καστοριά είχαμε επισκεφτεί και τα λεγόμενα Κορέστια χώρια [κάπου εκεί που σκοτώθηκε και ο Παύλος Μελάς]... Οι κάτοικοι αυτών των [εν πολλοίς εγκαταλειμμένων] χωριών μιλάνε ένα σλαβικό ιδίωμα [ίσως τα λεγόμενα “σκοπιανά” που οι βούλγαροι τα θεωρούν ως διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας], ενώ μιλώντας μαζί τους δεν μου διασαφηνίστηκε ποιας εθνικότητας θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη!