Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ανάρτηση 43/2011[πολιτική και παραβολική] - Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις! (Ένα άρθρο της Λιάνας Κανέλλη)...


Προλεγόμενα:
Οι βουλευτικές εκλογές είναι πια προ των πυλών! Έχουν ήδη υποβληθεί και οι υποψηφιότητες [από την περασμένη Τρίτη, 3 του μηνός]. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι [και οι υποψήφιοι και οι υποστηρίζοντες αυτούς και οι κομματικοί μηχανισμοί και τα επιτελεία και οι οπαδοί] είναι ΟΛΟΙ σε εγρήγορση και σε διάταξη “μάχης” αναμένοντας τη ημέρα των εκλογών - την 22α του Μάη.

Ήρθε όμως κι η στιγμή που ο καθένας ΜΑΣ πλέον πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει! Εγώ φυσικά ΔΕΝ είχα εξ αρχής τέτοιο δίλημμα! Εξ αρχής δήλωσα ότι θα ψηφίσω “ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις” [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/04/292011.html].  Αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που [ειδικά σε τούτες τις εκλογές] αντιμετωπίζουν [τεχνηέντως πιστεύω] το δίλημμα [που μπορεί να ‘ναι και τρίλημμα] με ποιους θα πάνε. Υπάρχουν και πολλοί που προβληματίζονται [κάποιοι όμως και καθόλου] αν θα πανε τελικά ως στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Μεταξύ αυτών [των αναποφάσιστων ή αυτών που λαλούν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν] και αρκετοί που δηλώνουν Αριστεροί. Και λένε [ή υποβάλλουν] πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν γιατί έχουν [ας πούμεν] κάποιο παράπονο [από το Κόμμα], ή γιατί είναι δυσαρεστημένοι [με ή χωρίς εισαγωγικά] γιατί δεν ικανοποιήθηκε κάποιο προσωπικό αίτημα τους, ή γιατί η Κυβέρνηση δίνει επιδόματα στους μετανάστες [πιστεύουν πιο πολύ τι λέει ο Κουλίας κι ο Βαρνάβας παρά τι λενε οι δικοί τους άνθρωποι], ή πολύ πιθανόν όμως και γιατί ανάμεναν [δικαίως ή αδίκως] πολύ περισσότερα από την αριστερή διακυβέρνηση τους ΑΚΕΛ.

Όμως φίλτατοι [Αριστεροί κι “αριστεροί”] αυτή τη στιγμή [αν δεν το καταλάβατε] η αντιπαράθεση κι αντιπαλότητα που παρατηρείται είναι κοινωνικοταξική. Κι ΕΣΕΙΣ πρέπει επιτέλους να διαλέξετε σε ποια πλευρά του ποταμού ή σε ποια όχθη του θέλετε να είστε!

«Διαλέξτε λοιπόν πλευρά του ποταμού», που λέει και η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ... Σίγουρα υπό άλλες συνθήκες και για άλλα πράγματα τα λέει - για τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα [και πολύ όμορφα μάλιστα - τα λέει], αλλά πάνε γάντι [gamoto] και με τα δικά μας προεκλογικά δρώμενα...

*****************************
Διάλεξε πλευρά του ποταμού!..
[της Λιάνας Κανέλλη, από τη στήλη της “Πατριδογνωμόνιο”, στον “Ριζοσπάστη”, της Κυριακής 8/5/2011, στη σελ. 5 – link: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6235024&publDate=8/5/2011].
[Οι επιχρωματώσεις και υπογραμμίσεις είναι δικές μου]

Το ποτάμι είναι βαθύ, άγριο, απροσδιόριστης ορμής. Κατεβάζει ανθρώπινα έργα κι εγκλήματα, τραύματα και θαύματα, πνιγμένους και χαλάσματα. Κυρίως όμως κατεβάζει και γίνεται αδιάβατο, όλον τον πλούτο της γης που παράχθηκε και παράγεται στην πηγή της ζωής, την εργασία των πολλών ανθρώπων, ανακατεμένο με τα απόβλητα των κλεφτών του. Η φύση που έφτιαξε τον άνθρωπο είδος ξεχωριστό από το λύκο, ήρθε τα πάνω κάτω και ορμάει σα βρισιά στα νερά του ποταμού.

Είναι ώρα να διαλέξουμε όχθη. Από τη μια οι μαυραγορίτες, οι ρουφιάνοι και οι δοσίλογοι, οι ενσωματωμένοι στην κοίτη της κρίσης. Κι από την άλλη πολεμιστές και ποιητές. Ήρωες της καθημερινότητας και του δέους της φύσης. Οι άφοβοι. Ο καθένας κι η κάθε μια από μας πρέπει θαρρώ, ελπίζω, παλεύω, να ξυπνάει και να κοιμάται, να δουλεύει και να ερωτεύεται, να πονάει και να λυγάει έστω, με την αυτοπροσταγή: Διάλεξε πλευρά του ποταμού. Δε γίνεται αλλιώς και δεν πάει το ποτάμι κόντρα. Χύνεται στη θάλασσα. 'Η θα την μολύνει με τα πτώματα τα ηθικά και πολιτικά των ρουφιάνων της καταστροφής ή θα ευωδιάσουν τα ύδατα της γης από τους θυσιασμένους για να μη στερέψουν οι πηγές.

Η «κρίση», όπως τη λένε, την πουλάνε και την αγοράζουν, είναι, σύντροφοι και φίλοι μου κι αντίπαλοι και ψαγμένοι και αδαείς, μια στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια στιγμή, ίση με το θάνατο και συνάμα ίση με τη ζωή. Είναι μια επιλογή. Τόσο κρίσιμη όσο η τρίχα του σύμπαντος που χωρίζει το φως από το σκοτάδι. Το εκούσιο φως. Το εκούσιο σκοτάδι. Δεν είναι μοίρα. Δεν είναι αναπόδραστο φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι η δική μας κρίση. Είναι αλλονών. Της απέναντι απ  των πολεμιστών - ποιητών όχθης του ποταμού. Όσο κερδίζουν τόσο θα λιγοστεύουμε οι ζωντανοί. Θα λιγοστεύουμε οι ελεύθεροι. Όσο χάνουν τόσο περισσότεροι θα γινόμαστε. Ικανοί να καθαρίσουμε το ποτάμι. Να ποτίσουμε τους κάμπους. Ν αλαφρώσουμε τα βουνά από τους πάγους. Να κολυμπήσουμε και να ψαρέψουμε σε ελεγμένα από φράγματα και ημερωμένα από τη φύση ποταμίσια νερά.

Αν την ώρα τούτη διαλέξουμε την πλευρά του ποταμού, θα φτιάξουμε γέφυρες και πόλεις ανθρώπων και χωριά χορτασμένων απέναντι. Εκεί που τη γη τη διαφεντεύουν οι λύκοι.

Όποιος θέλει να δει βλέπει. Δεν απαντάει στις ερωτήσεις του εχθρού. Δεν τις ακούει. Εκτοξεύει τις δικές του κι έχει και τις απαντήσεις, επειδή ταυτιά και η καρδιά του είναι ανοιχτά. Οιωνοσκόπους είχαν και πλήρωναν οι βασιλιάδες και τα ιερατεία. Γιατί είχαν μαζί με τους χρησμούς και το κρέας, τα σφάγια της «μεγάλης» θυσίας. Ας πάρουμε το κρέας στα χέρια μας κι ας μείνουν με τους χρησμούς. Αλλιώς για να ζήσουμε θα πρέπει να υποδουλωθούμε σαυτούς. Διάλεξε πλευρά του ποταμού. Απάντησε με την κρίση σου στην «κρίση»...

Για τον πρόλογο και το copy paste,
Anef_Oriwn
Τρίτη 10/5/2011

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή ισχύει απόλυτα το Λιάνα κερνά, Ανεφ πίνει :)


Μόνο που ειλικρινά, ανκαι πρόκειται για καλογραμμένο κείμενο, δεν καταλαβαίνω την πρακτική του εφαρμογή. Αυτές οι αναφορές σε «εχθρούς» και οι άλλες άκρως διχαστικές για το ποιοί βρίσκονται στις δυο όχθες, ευτυχώς απουσιάζουν από τη ρητορική του ΑΚΕΛ!

Και επειδή γράφεται όντως για την Ελλάδα, για λογαριασμό ενός κόμματος πολύ μικρότερης εμβέλειας και σοβαρότητας από το ΑΚΕλ, ποιο μήνυμα νομίζεις εσύ πως στέλνει στους ψηφοφόρους της Κύπρου;

(Το δικό μου μήνυμα πάντως, όσο και αν δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς παραμένει: Δύναμη στα μεγάλα κόμματα! Ενισχύστε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ!)

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Strovolioti,

Όντως και μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτοκεράστηκα(!) από το νέκταρ τού λόγου της Λιάνας Κανέλλη! Όμως «τούτη» δεν είναι σχολιογράφος του Blog για να κάμνουμε και “κουνουshμά” [μεταξύ Ημών] και να λέμε για το πόσο άτολμος είναι, ας πούμεν, ο Αναστασιάδης να αποβάλει τελικά τον “ελληναραδισμό” του!
[Παρεμπιπτόντως για τα περί σοβαρότητας των πολιτικών κομμάτων επιφυλάσσομαι κάποια άλλη φορά. Ίσως και λίαν συντόμως όταν έρθει στα χέρια μου η χτεσινή ομιλία του Νίκαρου που έκαμε κάπου – δεν κατάλαβα ακριβώς που γιατί δεν ήμουν προσηλωμένος στις ειδήσεις - και ανέσυρε και πάλι από το χρονοντούλαπο τα γνωστά περί «ελληνισμού»] ...

Να διευκρινίσω ότι το κείμενο της Λιάνας Κανέλλη το χρησιμοποίησα πιο πολύ παραβολικά [όπως αναφέρω και στην επικεφαλίδα της ανάρτησης μου] και κυρίως για τον τίτλο του «Διάλεξε πλευρά του ποταμού!..», καθώς «τούτος» έχει ένα κοινωνικο-ταξικό περιεχόμενο...

Ειλικρινά δεν ξέρω [με προβληματίζει] πόσο καλό είναι τελικά για τη δημοκρατία η ενδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων. Σε ικανοποιεί ας πούμεν, αυτό το συνονθύλευμα καταστάσεων κι απόψεων που υπάρχει σήμερα στον Συναγερμό και που αποτελεί μια προσπάθεια παντρέματος [ή έστω συμβίωσης] του εθνικισμού με το αστικό φιλελευθερισμό;

the Idiot Mouflon είπε...

ΟΥΤΟΠΟΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προβληματισμένος Ψηφοφόρος είπε...

Αν αντιλήφθηκα καλά όποιος δεν ψηφίσει ΑΚΕΛ σε αυτές τις εκλογές, είναι μαυραγορίτης, ρουφιάνος και δοσίλογος!

Εμπρός λοιπόν, ας ψηφίσουμε όλοι ΑΚΕΛ!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Mouflonα Idiotε,

Εγώ που ψηφίζω στην Αμμόχωστο τι να κάνω; Ο Ούτοπος ΣΟΥ είναι υποψήφιος στη Λευκωσία...

****************************
Προβληματικέ,

Υποκλίνομαι μπροστά στο επίπεδο αντίληψης και κατανόησης ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τζιήτρινην κάρταν Στροβολιώτη.
Απάντηση στο υβριστικό σου σχόλιο για το ΚΚΕ θα πάρεις στο μπλοκ σου.
Τζιαί είναι υβριστικόν όι γιατί εν συμπαθάς το ΚΚΕ, αλλά επειδή ως άλλος χίτης-ταγματασφαλίτης, το πυροβολείς πισώπλατα.

Ανώνυμος είπε...

Το ακελ ως κυβερνών κόμμα, σαφέστατα και είναι στην αντίπερα όχθη από αυτήν που βρίσκεται η κα Κανέλλη. Το μόνο κοινό που έχουν οι ακέλες με την κα Κανέλλη εκτός από την ιδεολογία/παραμυθολογία, είναι αυτό της βωμολοχίας/παπαρολογίας!
Σε γνώσεις, ευφράδεια λόγου και ευφυΐας , οι ακέλες μόνο με κιάλια βλέπουν την αριστερίζουσα τώρα κα Γαρυφαλλιά Κανέλλη η οποία Διαθέτει σπίτι στην Εκάλη, 200 τ.μ. (το οποίο, όπως δηλώνει, μόλις τον Σεπτέμβριο ξεχρέωσε), πισίνα προκάτ 8Χ4 μ., βάρκα 5 μέτρων από πλαστικό, οδηγεί ένα Smart γιατί το βουλευτικό Lexus το έχει μόνιμα παρκαρισμένο στο γκαράζ.

Προβληματισμένος Ψηφοφόρος είπε...

Ανεφοριακέ, για αυτό έρχομαι στο μπλογκ σου για να μου λυθούν οι απορίες.

Σε ευχαριστώ για τα φώτα σου και συνέχισε την εξαιρετική σου δουλειά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ,

Νομίζω έναν ελληναραδισμό τον έχει και η Κανέλλη, συνεπώς έχεις πολύ υλικό στα χέρια σου 

Έχω γράψει πολλές φορές τι μου αρέσει και τι δε μου αρέσει στον ΔΗΣΥ. Αλλά επειδή ξέρω πως δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουν όλοι εκείνους που θέλω, τότε μοιραία ιεραρχώ, και καλύτερα να ψηφίσει κάποιος ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παρά ένα από τα άλλα κόμματα – για ευνόητους λόγους . Και κύριο στόχο και προοπτική φυσικά πάντα τη λύση, όχι ένα ανύπαρκτο ταξικό αγώνα.


Χαμάλη, τώρα το είδα τούτον. Μωρέ μπράβο επίπεδο! Είμαι χίτης και ταγματασφαλίτης επειδή θεωρώ πως το ΚΚΕ είναι λιγότερο σοβαρό από το ΑΚΕΛ!

Μωρέ μπράβο ξανά!

Ανώνυμος είπε...

«Βασικα, ποιοι οι λογοι αποχωρησης της ΕΔΕΚ απο την κυβερνηση;Ποιοι ηταν;»
«Να μας τους πεις εσυ που ψηφησες να αποχωρησουμε μες την κεντρικη»
Κοκουι

πομπος είπε...

Ρε στροβολιωτη καταλαβεις μανα μου οτι ο Συναγερμος εν μοιρασμενος? Ο Αναστασιαδης μακαρι νασιει το 1/3 μαζι του, οι υπολοιποι σε ενδεχομενο δημοψηφισμα δυσκολα θα τον ακολουθησουν. Ενισχυστε ΔΗΣΥ μισhi μου.

Ενα σοβαρο κομμα εσιει η Κυπρος, οι αλλοι ουλλοι ειναι καρακιοζηδες.

22 του Μαη το ΑΚΕΛ πρωτο

τζιαι το ελαμ τελευταιο πισω που την Θεκλα τζιαι τον Ουτοπο :D

Κομμουνιστής είπε...

Φίλε Άνευ,

όταν το ΚΚΕ μιλά για θκυό όχθες του ποταμού, εννοεί ξεκάθαρα που τη μια την πάντα της εργατικης τάξης τζιαι των λαϊκών στρωμάτων τζιαι που την άλλην την πλευράν των αστών.

Ε μεν μου πεις ότι το ΑΚΕΛ εν που την πλευρά των λαϊκών στρωμάτων!

Το κόμμα που εχάρισεν 500 εκατομμύρια τους κεφαλαιοκράτες στον οικοδομικό τζιαι τουριστικόν τομέαν τζιαι 3 δις στες τράπεζες!

Το κόμμα που πληρώνει τες ασφλιστικές εισφορές των βιομηχάνων για να μπόρει να εκμεταλλεύται ο βιομήχανος ακόμα παραπάνω τον εργαζόμενον!

Το κόμμα που διά διαφόρων ειδών διευκολύνσεις στα σχέδια του ιμπεριαλισμού!

Το κόμμα που μέσω του ελέγχου της ΠΕΟ καταφέρνει να κρατά στάσιμους τους μισθούς των εργαζομένων!

Ναι πρέπει να θκιαλέξουμε όχθη. Εν η ακριβώς απέναντι όχθη που τζιήνην που βρίσκουνται τα κόμματα του κεφαλαίου! Εν η δική μας η πλευρά, η πλευρά των εργαζομένων! Εν η πλευρά της οργάνωσης της πάλης μας, σε συνδικαλιστικό, αλλά τζιαι σε πολιτικό επίπεδο!

Κομμουνιστής

Ανώνυμος είπε...

Στροβολιώτης:
"Μωρέ μπράβο επίπεδο! Είμαι χίτης και ταγματασφαλίτης επειδή θεωρώ πως το ΚΚΕ είναι λιγότερο σοβαρό από το ΑΚΕΛ!"

Όι φίλε μου, μάλλον έν εκατάλαβες τι σου είπα.
Ορίστε τι σου είπα:
"Τζιαί είναι υβριστικόν όι γιατί εν συμπαθάς το ΚΚΕ, αλλά επειδή ως άλλος χίτης-ταγματασφαλίτης, το πυροβολείς πισώπλατα."

Τα γραπτά μένουν.

Ανώνυμος είπε...

Πόμπο, μετά τις 22 του Μάη δε θα βλέπεις όνειρα, παρά μόνο μπλε εφιάλτες της τάξεως του 36% !!!!!!

πομπος είπε...

Εννα ρτει η ωρα σου τζιαι σενα πον να πιαεις το κλαμα. 2 χρονια προπαγανδας τζιαι παλε δευτεροι, 2 χρονια αποβλακωσης και πλυσης εγκεφαλου τζιαι παλε δευτεροι?

Καμνε προπονηση στο κλαμα που τα τωρα για να εισαι ετοιμος για τις 22 Μαη

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Χαμάλη,

Μάλλον θα σε σύγχυσε ο Strovoliotis [με την απαξιωτική ανάφερα του στο ΚΚΕ], για να διαγράψεις δύο φορές σχόλιο ΣΟΥ!!!

*****************************
Ανώνυμε [11/5/11 1:59 μ.μ.],

Από την αναφορά ΣΟΥ στα [αυτοκίνητα] Lexus υποθέτω πως θα είσαι ο ίδιος που σε σχόλιο του στην προηγούμενη ανάρτηση μου μίλησε και πάλι για «lexus» [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/05/422011.html?showComment=1304988719005#c2240850283191072899]! Υποθέτω πως θα ‘χεις κόλλημα μ’ αυτά τα αυτοκίνητα!!! Εμένα πάντως ΔΕΝ μ’ απασχολεί η μάρκα του αυτοκινήτου που θα έχω [δεν το θεωρώ επέκταση του βίλλου μου (πιπέρι!]), γι’ αυτό και ικανοποιούμαι και μ’ ένα SWIFT, ya μ’ ένα MICRA!]! Παρεμπιπτόντως οι βουλευτές στην Κύπρο [γενικώς όλων των κομμάτων] προτιμούν τα MERCEDES!
Απ’ εκεί και πέρα είναι καταφανής αυτό που προσπαθείς να υποβάλεις με το σχόλιο ΣΟΥ: Ότι όσοι δηλώνουν Αριστεροί ή Κομμουνιστές πρέπει να ζουν και στην φτώχεια ή να ‘ναι φτωχοί. Το να ζεις απλά και χωρίς τάσεις επιδειοξιμανίας κι αυτοπροβολής σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς [αλλά και τους ακτιβιστές] της Αριστεράς, αλλά ως Αριστεροί δεν επιδιώκουμε την ισότητα στην φτώχεια, αλλά την ισότητα στο πλούτο [και υπάρχει μπόλικος και στην Κύπρο και στον κόσμο γενικότερα] για όλους τους ανθρώπους!

Για τα υπόλοιπα φαιδρά που αναφέρεις για «ιδεολογία/παραμυθολογία» και περί «βωμολοχίας/παπαρολογίας», ΔΕΝ θ’ ασχοληθώ! “Όποιος shύλλος λάξει εν τζι’ εν να του βουννώ πέτραν”!

*******************
Προβληματικέ,

Σ’ ευχαριστώ για τα καλά ΣΟΥ λόγια και για το ότι αναγνωρίζει το κοινωνικό ΜΟΥ έργο!!!

**************************************
Ανώνυμο Κοκουιν [11/5/11 6:46 μ.μ.] ,

Προφανώς αυτά που αναφέρεις ειπώθηκαν σε κάποια [τηλεοπτική] συζήτηση μεταξύ υποψηφίων βουλευτών. Προχώρα και στο παρασύνθημα όμως, γιατί έχει κάποιους που είμαστε και diesel!

***************************
Τελευταίε Ανώνυμε [11/5/11 11:32 μ.μ.],

Κάτσε την μάππαν χαμαί! Γιατί δεν πας κι ΕΣΥ πίσω σε όνειρα μαγιάτικης νυχτός!
Τζι’ ο Πόμπος εν θα ΣΟΥ την χαρίσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόμπο και άνευ ορίων, τα μαντήλια δε θα σας είναι αρκετά στις 22 του μήνα Μάη!
Μπορείτε να προμηθευτείτε έγκαιρα μεγάλες ποσότητες πετσετών μπάνιου όμως!
Το κόμμα μου είναι από αυτά που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή και δε με χαλά καθόλου αν βρεθεί και εκτός βουλής! Ενώ εσείς θα χρειαστείτε εκτός από ντουζίνες πετσέτες μπάνιου, αρκετή ποσότητα κουρτουνιάς για να απαλύνετε τον πόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ, επρόκειτο για ορθογραφικά λάθη.

Αλλά πράγματι υπεραγαπώ το ΚΚΕ.
Είναι η πιο υγειής Ελληνόφωνη δύναμη σήμερα. Το ΑΚΕΛ έρκεται δεύτερο, μόνον τζιαί μόνον διότι δεν μπορεί να γεννήσει τους σπουδαίους καλλιτέχνες που εγέννησεν το ΚΚΕ. Με το δίκαιον του φυσικά. Δεν το λέω για να το μειώσω. Είμαστεν μιτσής τόπος.

Anef_Oriwn είπε...

Τι γίνεται; Έφερεν τον νου του ο Blogger; Και τι γίνεται με τα σχόλια και τις αναρτήσεις που εξαφανίστηκαν; Λαλείτε να ‘ν’ δουλειά της Αλ-Γκάιντα τούτα ούλα;