Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανάρτηση 14/2011 [έκτακτη, μεταναστευτική, αντι-ξενοφοβική και οικονομική] – Για τους ξένους/μετανάστες εργάτες στην Κύπρο...


Σε συνέχεια της προηγούμενης μου ανάρτηση όπου καταπιάστηκα με το ζήτημα της επίθεσης ελληνοκυπρίων μαθητών εναντίον παλαιστίνιων συμμαθητών τους στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/02/132011.html ] και με τες ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και πράξεις και ενέργειες αρκετών ελληνοκυπρίων, θα παραθέσω σήμερα μια συνέντευξη [που αλίευσα από τον σημερινό κυριακάτικο “Φιλελεύθερο”] της Ελένης Σταύρου Κωστέα, αναπληρώτριας καθηγήτρια στη Διοίκηση και Οργάνωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στη συνέντευξη της η Καθηγήτρια Ελένη Κωστέα [που είναι και δόκτορας] καταθέτει την άποψη ότι ο Κύπριος είναι ξενοφοβικός και προειδοποιεί πως η απουσία αλληλεγγύης προς τον οικονομικό μετανάστη και τα δικαιώματά του, σταδιακά θα οδηγήσει στην αμφισβήτηση και των κεκτημένων του Κύπριου εργαζόμενου.

******************************
Κάκιστη άμυνα η ξενοφοβία
Εκμετάλλευση των αλλοδαπών σήμερα, των Κυπρίων εργαζομένων αύριο
[της Αντωνίας Λαμπράκη, από το Οικονομικό Ένθετο του “Φιλελευθέρου” της Κυριακής 20 του Φεβράρη].
[Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου]


Το 2010 οι Ευρωπαίοι και οι αλλοδαποί εργοδοτούμενοι στην Κύπρο αριθμούσαν 122.00 και αποτελούσαν το 30% του συνόλου των εργαζομένων, που ήταν 395.000 άτομα. Οι Ευρωπαίοι πολίτες κατέχουν τη μεγαλύτερη πίτα μεταξύ των μη Κυπρίων, με 73.000 απασχολούμενους και αποτελούν το 18% του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα μας. Οι αλλοδαποί από τρίτες χώρες αριθμούσαν 49.000 άτομα.

Κυρία Κωστέα, η Κύπρος από χώρα εξαγωγής εργατικού δυναμικού μετατράπηκε σε χώρα εισαγωγής φθηνών εργατικών χεριών;
Ποιοι λόγοι συνέτειναν σε αυτή την αλλαγή; Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικών χεριών, την αύξηση του εργατικού κόστους τα τελευταία 15 χρόνια και τώρα, επιπλέον, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η μεγάλη ανεργία στην Ευρώπη, οδήγησαν στην αυξημένη ροή οικονομικών μεταναστών προς την Κύπρο.
Επιπλέον, η σημαντική βελτίωση του μορφωτικού και του βιοτικού επιπέδου των Κυπρίων, η Κύπρος είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε απόφοιτους πανεπιστημίων, συνέβαλαν στην απροθυμία των Κυπρίων να εργοδοτηθούν σε εργασίες χαμηλού επιπέδου.

Ποια η συμβολή των μεταναστών στην οικονομική ανάπτυξη;
Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των Κυπρίων ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές; Χωρίς την παρουσία των νόμιμων μεταναστών η κυπριακή οικονομία δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι νόμιμοι μετανάστες συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη, κινούν την οικονομία μέσω της κατανάλωσης και έχουν θετική επίδραση στα κοινωνικά ταμεία, αλλά και στο δημογραφικό ζήτημα.
Από την άλλη, όντως κάποιες θέσεις εργασίας καταλαμβάνονται από οικονομικούς μετανάστες π.χ. στις κατασκευές και στα ξενοδοχεία, ίσως επειδή οι μετανάστες είναι πιο ευάλωτοι, ανέχονται να δουλέψουν με χαμηλότερους όρους και λόγω της υπερπροσφοράς εργατικών χεριών οι εργοδότες μπορούν να παραβιάζουν την αρχή της ίσης μεταχείρισης όσον αφορά τα εργατικά δικαιώματα.

Ο Κύπριος εργαζόμενος συχνά δεν είναι αλληλέγγυος στον οικονομικό μετανάστη ο οποίος δουλεύει δίπλα του και αδιαφορεί για την εκμετάλλευση που υφίσταται. Πώς ερμηνεύετε αυτή τη στάση;
Η συμπεριφορά αυτή έχει τη ρίζα της στην ξενοφοβία, στην κακή αντίληψη ότι ο ξένος είναι απέναντί μου, όχι δίπλα μου και ήρθε για να μου πάρει τη δουλειά. Είναι μια κακή άμυνα που εδράζεται στις υποσυνείδητες φοβίες μας, ότι δηλαδή ο ξένος είναι ξένος και γιατί να τον βοηθήσω.
Έτσι, αντί να τον στηρίξουμε και να καταγγείλουμε ότι είναι θύμα εκμετάλλευσης, σιωπούμε. Όμως, η ανοχή μας μπορεί ευκολότερα να οδηγήσει και στη δική μας εκμετάλλευση. Διότι, όσο οι εργοδότες βρίσκουν φθηνό εργατικό δυναμικό τόσο θα πιέζουν για συρρίκνωση και των δικαιωμάτων του εγχώριου εργατικού δυναμικού.
Σας παραπέμπω στη συμπεριφορά των πλουσίων Εβραίων την περίοδο του ολοκαυτώματος, όταν τα συμβούλιά τους έδιναν λίστες στους Γερμανούς με ονόματα Εβραίων χαμηλών τάξεων (βιβλίο Χάνα Άρεντ), νομιζόμενοι ότι έτσι θα διασφαλίσουν τη θέση τους, αλλά ήρθε και η δική τους σειρά. Αυτό περίπου κάνουμε και εμείς. Αν ανεχόμαστε την αντίληψη ότι κάποιοι κερδίζουν και άλλοι χάνουν, ίσως και εμείς να χάσουμε και να βρεθούμε εκτεθειμένοι. Το θέμα είναι πώς διασφαλίζουμε το δικό μας μέλλον και του τόπου μας. Από ποιον περιμένουμε να μας στηρίξει όταν η κοινωνία ανέχεται την εκμετάλλευση και την παραβίαση των δικαιωμάτων των οικονομικών μεταναστών;
Νομίζω ότι δεν είμαστε διεκδικητικός λαός και αυτό σχετίζεται με την ιστορία μας. Δεχόμαστε καταστάσεις σιωπηλά, και για τους άλλους, αλλά και για εμάς.
Λέμε συχνά θα περάσουμε, στύλλον-στύλλον άνεση. Και αυτό συμβαίνει και μεταξύ των Κυπρίων.
Ωστόσο, μερικές δεκαετίες πίσω, η κυπριακή κοινωνία ήταν περισσότερο συλλογική, ο κοινωνικός ιστός ήταν πιο ισχυρός, τώρα έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Οι αξίες έχουν διαφοροποιηθεί και η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από ατομικισμό, προέχει το προσωπικό συμφέρον. Και η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει με την ξαφνική και αλματώδη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία που γνώρισε η χώρα μας.
Δεν δόθηκε ο χρόνος να ωριμάσουμε πνευματικά ως άτομα.
Η υλική ευημερία των τελευταίων δεκαετιών δυστυχώς, δεν πέρασε μέσα από μια διαδικασία εσωτερικού φιλτραρίσματος.

Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την κυπριακή οικονομία να επανατοποθετήσει σε πιο ορθολογιστική βάση τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει;
Εξαρτάται από το βαθμό που θα νιώσουμε συλλογικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει τον μέσο Κύπριο πολίτη. Ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, θα έλεγα ότι δεν επηρεάστηκε.
Πιστεύω πως η οικονομική κρίση μπορεί να είναι η ευκαιρία να διορθώσουμε διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, που τώρα αναδεικνύονται εντονότερα.
Αλλά πρέπει να έχουμε τη διάθεση για ριζοσπαστικές τομές, για παράδειγμα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα της χαμηλής παραγωγικότητας στο δημόσιο και της χαμηλής ποιότητας των υπηρεσιών, η απουσία ορθών συστημάτων αξιολόγησης προσωπικού (πρόσληψη αξιολόγηση, προαγωγή).
Επιβάλλεται να λειτουργήσουμε σωστά συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Επίσης, πρέπει να τεθεί σε ορθολογιστική βάση το κεφάλαιο του συνταξιοδοτικού συστήματος των υπαλλήλων του δημόσιου και ημιδημόσιου.

Πολλοί Κύπριοι μεγαλούργησαν ως μετανάστες
Οι παππούδες και οι γονείς μας ήταν μετανάστες ή και πρόσφυγες, σήμερα ο Κύπριος έγινε μήπως ξενοφοβικός;
Πιστεύω ότι είμαστε ξενοφοβικοί. Εκείνο το χαριτωμένο που λέγαμε για την κυπριακή φιλοξενία έχει εκλείψει. Κατά την εκτίμησή μου η ξενοφοβία μας διαμορφώθηκε μέσα από ιστορικούς και γεωγραφικούς λόγους. Ως νησί ο πληθυσμός ήταν αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο και πολιτισμό, γι’ αυτό λειτουργούσε συντηρητικά. Επιπλέον, η μακρά περίοδος που η Κύπρος ήταν υπό κατοχικό ζυγό δημιούργησε αισθήματα φόβου και ανασφάλειας, διότι οι ξένοι που γνωρίζαμε ήταν κυρίως οι κατακτητές.
Θα ήταν ευχής έργον η κοινωνία μας να είναι περισσότερο αλληλέγγυα προς τον οικονομικό μετανάστη. Οι οικονομικοί μετανάστες αγωνίζονται για να επιβιώσουν και καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες, κάνουν μεγάλες θυσίες για να δημιουργήσουν.
Θυμηθείτε όταν οι Κύπριοι μετανάστευαν πριν μερικές δεκαετίες στην Αγγλία και στην Αμερική, πόσο σκληρά εργάστηκαν και δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν, έκαναν επιχειρήσεις και περιουσία και διακρίθηκαν στην ξενιτιά.

Σχόλια ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:
Τα λόγια της κυρίας Κωστέα, κυρίως σ' ότι αφορά το ζήτημα της ξενοφοβίας, μιλάνε από μόνα τους! Γι’ αυτό κι εγώ ΔΕΝ θα προσθέσω οτιδήποτε άλλο [τουλάχιστόν για την ώρα] ... Κάποιες διαφορετικές σκέψεις που έχω για τις άλλες [τεχνοκρατικές] προσεγγίσεις της θα τις αφήσω για μετά ...

Anef_Oriwn
Κυριακή 20/2/2011

70 σχόλια:

ιων είπε...

Πολύ σωστή η κ. Κωστέα. Εκείνο το ότι οι Κύπριοι εκαμαν λεφτά χωρίς να ωριμάσουν πνευματικά τα λέει όλα. Ελεγα παλαιότερα, ότι οι Κύπριοι από σκλάβοι τζιαι μισταρκοί έγιναν αφέντες, χωρίς να μεσολαβήσει καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος. Γι΄αυτό πολλοί συμπεριφέρονται ως αφέντες στους υπαλλήλους τους.

Σχετικά με την άλλη παρατήρηση ότι ενόσω καταπιέζουνται τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών και το ανεχόμαστε, θα έρθει και η δική μας σειρά από την εργοδοσία, συμφωνώ απόλυτα. Διότι

Ανταν ψωρκάσει ο γείτος σου, τζιαι σου βοτάνιν γύρευκε.

ή

Γιορτή δική μου, παραμονή δική σου

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

νομίζω ότι το άρθρο παρουσιάζει το θέμα της μετανάστευσης τζιαι της ξενοφοβίας πολλά άχρωμα. Παντές τζιαι εν κανένα ψυχολογικό θέμαν, παντές τζιαι απλά εννά ήταν καλλύττερα αν εδεχούμασταν τους μετανάστες όπως ένει τζιαι να ζήσουμεν ούλλοι αγκαλιασμένοι.

Χάνει εντελώς το στοιχείον του ότι η κυπριακή αστική τάξη χρειάζεται τους μετανάστες για να υπάρχει ανάπτυξη υπερ ΤΗΣ.

Χάνει το στοιχείον του ότι η κυπριακή αστική τάξη θέλει τωρά να κλείσει λλίον τη ροή μεταναστών γιατί εν τη συμφέρει τζιαι τόσον.

Παρουσιάζει το θέμαν παντές τζιαι ωφεληθήκαμεν ούλλοι που την εκμετάλλευση της εργασίας των μεταναστών τζιαι την τόνωση της οικονομίας(κάτι μου αθυμίζει τούτον).

Εν αναφέρει καθόλλου το γεγονός ότι την ξενοφοβία εννα την χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να εκτονώσουν τζιαι αποπροσανατολίσουν κάποιον κόσμο που αγανακτά λόγω της διόγκωσης της ανεργίας.

Οι δε προτάσεις της για την οικονομίαν, εν με βρίσκουν καθόλλου σύμφωνον.

Τέλος όταν λαλεί ότι η κρίση εν επηρέασε τον μέσο Κυπραίο, νομίζω ότι κρίνει εξ'ιδίων τα αλλότρια, όντας η ίδια καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστή,

Διαφωνώ εν μέρει μαζί ΣΟΥ [χωρίς όμως να θεωρώ ότι είναι λανθασμένες οι διαπιστώσεις που κάμνεις για τες ελλείψεις στα λεγόμενα της κας Κωστέα]], αλλά οφείλω να πω ότι συμφωνώ [εν πολλοίς] με την άποψη του Ιών ότι εν «πολύ σωστή η κ. Κωστέα».

Φυσικά η κ. Κωστέα δεν κάμνει μαρξιστική ανάλυση του μεταναστευτικού ζητήματος [δεν αγγίζει την κοινωνική/ταξική του διάσταση] και ούτε παραθέτει παραδείγματα και λεπτομερείς επεξηγήσεις για κάποιες γενικότερες τοποθετήσεις της όπως για τη θέση της «...η ξενοφοβία μας διαμορφώθηκε μέσα από ιστορικούς και γεωγραφικούς λόγους» και ότι «ως νησί ο πληθυσμός ήταν αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο και πολιτισμό, γι’ αυτό λειτουργούσε συντηρητικά».
Πιστεύω όμως ότι προσεγγίζει το θέμα σωστά και μάλιστα εξ αριστερών. Δεν την γνωρίζω την κυρία, όμως το επώνυμο της [το «Κωστέα»], μπορεί να υποδηλοί ότι έχει καταβολές από την γνωστή λυσιώτικη αριστερή οικογένεια.
Να σημειώσω κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις της που ως φαίνεται δεν τους έδωσες και τόση σημασία:
- «… όσο οι εργοδότες βρίσκουν φθηνό εργατικό δυναμικό τόσο θα πιέζουν για συρρίκνωση και των δικαιωμάτων του εγχώριου εργατικού δυναμικού».
- «Από ποιον περιμένουμε να μας στηρίξει όταν η κοινωνία ανέχεται την εκμετάλλευση και την παραβίαση των δικαιωμάτων των οικονομικών μεταναστών;»
- «... η απουσία αλληλεγγύης προς τον οικονομικό μετανάστη και τα δικαιώματά του, σταδιακά θα οδηγήσει στην αμφισβήτηση και των κεκτημένων του Κύπριου εργαζόμενου».

Εκείνο που βασικά εμένα με βρίσκει αντίθετο και οποίο μάλιστα αντικατοπτρίζει και μια σοσιαλδημοκρατική [διαχειριστική για τον καπιταλισμό] προσέγγιση [που κινείται και μέσα στα πλαίσια του τρόπου που ο Πρόεδρος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση] είναι η θέση της ότι «... η οικονομική κρίση μπορεί να είναι η ευκαιρία να διορθώσουμε διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, που τώρα αναδεικνύονται εντονότερα». Ποια είναι όμως αυτά τα «διαρθρωτικά προβλήματα»; Και τούτα δεν είναι εγγενή προβλήματα του καπιταλιστικούς συστήματος;
Τέλος, για την τοποθέτηση σου ότι «...όταν λαλεί ότι η κρίση εν επηρέασε τον μέσο Κυπραίο, νομίζω ότι κρίνει εξ'ιδίων τα αλλότρια, όντας η ίδια καθηγήτρια πανεπιστημίου», να παρατηρήσω ότι η κα Κωστέα μιλά για τους «... για μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα» και βασικά δεν έχει άδικο.

Ανώνυμος είπε...

Οχι στον εξισλαμισμο της Ευρωπης.Ομως αυτο δεν πρεπει να δινει σε κανενα το δικαιωμα να νομιζει οτι τα σκατα του μυριζουν λιγοτερο απο αυτα ενος Πακιστανου, μονο και μονο γιατι τον γεννησε Ευρωπαια μανα και οχι Πακιστανη.
Κοκουι για το μπλογκ του Διεθνολογου,Συνταγματολογου,οικολογου-περιβαλλοντιστη,οικονομολογου,ιστορικου και ιστοριογραφου,κοινωνιολογου,χρονογραφου και εσχατως γκομενιαρη ανεφ οριων.

Anef_Oriwn είπε...

Τζιαι ασιχτιριστής των μαλάκων σαν τζιαι του λλόου ΣΟΥ!!!

theologos είπε...

Ανευ Ωριων.
Σωστες σε γενικες γραμμες οι αποψεις της κυριας Κωστεα.
Ειδικα για το πως πρεπει να αντιμετωπιζεται η καταπατηση των δικαιωματων των αλλοδαπων [και οχι μονο]εργαζομενων.Εργαζομαι χρονια στον κατασκευαστικο τομεα και γνωριζω καλα πως εχουν τα πραγματα.
Παντως εχω την αποψη, οτι η κριση στις κατασκευες,[που διμηουργει και πληθωρα ανεργων]ειναι εν μερη τεχνητη και ισως και σκοπιμη.Προσφατα φιλος μου πολιτικος μηχανικος[μεγαλης εταιριας] μου ανεφερε οτι συγκεκριμενες εταιριες,"εφευρισκουν" δυσκολιες και προβαλουν μεγαλες οικονομικες απαιτησεις,οσον αφορα την κατασκευη μεγαλων δημοσιων εργων, απολυοντας ταθτοχρονα εργατικο δυναμικο, με στοχο να πληξουν την εικονα συγκεκριμενου υπουργειου.[και γενικοτερα της κυβερνησης,για αθετηση προεκλογικων υποσχεσεων,συμφωνηθεντων κτλ.][σε συμφωνια μαλιστα με μια εκ των μεγαλων τραπεζων].Δεν ξερω κατα ποσο ευσταθουν τα λεγομενα του, ομως ποιος ξερει; συμφεροντα του κεφαλαιου ειναι αυτα!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Ρε Anef_Oriwn, όσπου να δκιαβάσουμεν την Ανάρτηση σου 13/2011 έβαλες άλλην.
Νομίζω ε να σου δείξω κότσιηνη με τούτες τες πυκνές τζιαί μιάλες αναρτήσεις που μας βάλλεις !!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Σωστή η κ. Κωστέα όπως και σωστοί όλοι οι προλαλήσαντες, πλην ενός !

Κομμουνιστή, αν και δεν είμαι ειδικός νομίζω το θέμα της ανάρτησης είναι ένα πολυδιάστατο κοινωνιοψυχολογικό γεγονός/πρόβλημα.

(Οι προσωπικές ανάγκες, αναζητήσεις και προσδοκίες των ατόμων φαίνεται να προηγούνται των κοινωνικών).
Εγωκεντρισμός ,εγωισμός, φαντασιοπληξία, ατομικισμός, επιδειξιμανία, αζούλα, χαιρεκακία, απαξίωση θεσμών και αξιών, έλλειψη οραμάτων, έλλειψη παιδείας, ανάλωση στην αναζήτηση του εύκολου πλούτου, σήψη και διαφθορά, ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΣΟ ΚΥΠΡΙΟ.

Ως κύπριοι έχουμε χάσει κάθε έννοια ύπαρξης και συνύπαρξης. Ο κόσμος καταστρέφεται από την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα ?

Η ξενοφοβία στην Κύπρο είναι αμελητέα. Κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν δια νόμου επιβάλει μάξιμουμ αριθμό οικονομικών μεταναστών που θα δεχτούν από άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους.
Η φιλοξενία είχε σημαντική κοινωνική δύναμη, διότι μπορούσε να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες με βασιλιάδες.
Όταν όμως οι Λακεδαιμόνιοι διαπίστωσαν ότι η φιλοξενία ενείχε κινδύνους αλλοιώσεως της φυσιογνωμίας, των ηθών και των εθίμων της Σπαρτιατικής Πολιτείας, θέσπισαν την ξενηλασία, δηλαδή την απαγόρευση φιλοξενίας ξένων στην πόλη τους. Το σκεπτικό υπό το οποίο επεβλήθη αυτό το μέτρο, εξηγεί ο Ξενοφών (Λακεδ. Πολιτεία, 14.4), αναφέροντας ότι υπαγορεύθηκε από την θέλησή τους να διαφυλαχθεί αμίαρος ο χαρακτήρας της Σπάρτης, και ανεπηρέαστος από ξένες συνήθειες.

aiolos είπε...

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, σημιεώθηκε πριν από λίγο από διαμαρτυρόμενους Έλληνες φοιτητές οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα των διαλέξεων γερμανικού πανεπιστημίου, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο βήμα ο Ελληνας πρωθυπουργός και πραγματοποιούσε ομιλία. Από την εισβολή των φοιτητών διεκόπη η ομιλία του πρωθυπουργού και μάλιστα ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις από τους φοιτητές, γεγονός που εξόργισε τον πρωθυπουργού.
Οι φοιτητές μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια, καθώς ζητούσαν με τρομερά άσχημο τρόπο να εγκαταλείψει την Ελλάδα σύσσωμη η κυβέρνηση.
Η εικόνα αυτή προκαλεί αίσθηση καθώς αποτελεί ενέργεια που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, η μικρή ομάδα φοιτητών βρέθηκε εκτός του πανεπιστημίου και δεν τους επέτρεψαν να σηκώσουν πανό .
Ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα έφυγε από την αίθουσα για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο βήμα.
Αλλά και έξω από το πανεπιστήμιο εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.
Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημιου

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΝΤΑΦΙ

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Επίθεση δέχτηκε πριν από ελάχιστη ώρα στο κέντρο της Αθήνας ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προπηλακίσθηκε και κυνηγήθηκε στο Κολωνάκι από ομάδα απεργών των ΜΜΕ και αναζήτησε καταφύγιο σε κατάστημα της περιοχής, από όπου η αστυνομία αυτή την στιγμή, προσπαθεί να τον απεγκλωβίσει.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ sosialistes THN TETAΡTH

aiolos είπε...

Χέστηκαν πάνω τους με το ΔΝΤ και τις εξεγερσεις στη Μεσόγειο. Κακούργημα η παράνομη οπλοφορία από σήμερα.

Μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

aiolos είπε...

Οι γερμανοί έβγαλαν έξω τους Έλληνες φοιτητές για να μιλήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός.

arxiepiskopos είπε...

Μιχάλης και Anef_Oriwn η οξεία νηματοειδές κερατίτιδα έχει επηρεάσει σοβαρά την αντίληψη και την κρίση σας επί ορισμένων θεμάτων.
Κόψετε το μούτσιο. Δεν κάνει για την ηλικία σας!!!
Μιχάλη, οι ευχές μου για την εκλογή σου ισχύουν άσχετα με το τι μηχανεύεται η σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλουδάκι σου για το άτομο μου!!!


Μιχάλης και Anef_Oriwn η οξεία νηματοειδές κερατίτιδα έχει επηρεάσει σοβαρά την αντίληψη και την κρίση σας επί ορισμένων θεμάτων.
Κόψετε το μούτσιο. Δεν κάνει για την ηλικία σας!!!
Μιχάλη, οι ευχές μου για την εκλογή σου ισχύουν άσχετα με το τι μηχανεύεται η σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλουδάκι σου για το άτομο μου!!!
Ρε κωλόπαιδο Anef_Oriwn μοιάζω σου με τούτον το Nick ?
ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗ ΑΝΕΦ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η 76ΑΡΑ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η 50ΑΡΑ ΜΑΣ ?

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Φασιστόμουτρο, μα ζιεις;
Άτε ρε ΑΣΙΧΤΙΡ που δαμέσα!!!

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο κάτω από το nick Αrxiepiskopos [και ανήκει στον Μαϊμούνα] ή υπάρχει έστω και υποψία ότι ανήκει σ’ αυτόν θα διαγράφεται!!!

Anef_Oriwn είπε...

Thelogε,

Διαφωνώ μαζί ΣΟΥ [με την τοποθέτηση ΣΟΥ] ότι η κρίση στον κατασκευαστικό τομέα είναι «... εν μερη τεχνητη και ισως και σκοπιμη». Προσωπική μου άποψη είναι ότι η κρίση σ’ αυτόν τον τομέα ανάπτυξης είναι πολύ σοβαρή και δη στην επαρχία της Πάφου και την περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Σ’ αυτές τες περιοχές η οικοδομική ανάπτυξη μέχρι πριν 2-3 χρόνια αφορούσε βασικά την ανέγερση παραθεριστών κατοικιών. Υπήρχε μεγάλη ζήτηση κυρίως από τους εγγλέζους. Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η ζήτηση έχει μειωθεί στο ελάχιστο και έτσι δεν υπάρχουν νέες αναπτύξεις ενώ πολλά συγκροτήματα παραμένουν ημιτελή. [Η αξία όμως της γης και των κατοικιών ελάχιστα έχουν μειωθεί] Και οι developers είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να ρίξουν άλλα χρήματα στην αγορά. Άσε που υπάρχει και υπερπροσφορά προϊόντων [κατοικιών], ένα πρόβλημα [εγγενές του συστήματος] που δημιουργεί η αλόγιστη καπιταλιστική ανάπτυξη.

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,μα αναστήθηκε ο μαϊμούνας;Είδες που επαληθεύτηκε το ότι η Ελλάδα και η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνουν;

Anef_Oriwn είπε...

Τωρά ΕΣΟΥ ποιος Arxiepiskopos είσαι;

arxiepiskopos είπε...

Ο πραγματικός,ο βοθροκτόνος!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

Ω,οι μετρ της πλαστογραφίας έχασαν το WC και αφοδεύουν εδώ τώρα;Φίλε ΑΝΕΦ,άφηνε και κανένα σχόλιο του πολυπρόσωπου μαϊμούνα που να μην το διαγράφεις.Δε νοστάλγησες τις παλιές καλές μέρες,με το δούλεμα που ρίχναμε στην ηλιθιότητά τους στο WC;Εξάλλου ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απαξίωσης της ηλιθιότητας είναι ή να την χλευάζεις ή να της επιτρέπεις να εκδηλώνεται.Δε θυμάσαι τότε που ο μακαρίτης ΡΗΓΑΣ είπε σ'εκείνο το ασκήσιμο,τον ΚΗΡΥΚΑ,περίπου να σκάσει και να μην απαντά,γιατί προφανώς απεκάλυπτε το νοητικό επίπεδο της διχο-Ττομικής κλίκας;

Aντρέας Αντρέου είπε...

Anef_Oriwn,
είχα γράψει ένα κατεβατό για το δαιμόνιο μυαλό σου και τις μαθηματικές εξισώσεις που λύνει, αλλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο τελικά! Το άσχημο είναι ότι παρασύρεις κι άλλους με τους ατεκμηρίωτους συσχετισμούς σου.
Μπουζούκι+αστυνομικός= όργανο!

Καλήν υγείαν να έχεις κι ελπίζω να βρεις αυτό που ψάχνεις, ότι κι αν είναι!

(άμα θέλεις, μπορώ να σου στείλω τον αρ. τηλ. Μου για να διαπιστώσεις το λάθος σου γνωρίζοντας με σε προσωπικό επίπεδο)

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Ενίοτε «... το δαιμόνιο μυαλό μου ... λύνει ... και μαθηματικές εξισώσεις ...». Και κάμνω το σαν εξάσκηση - για να μην σκουριάσει! Τυγχάνει όμως [αν και μια εποχή ήμουν καλός στα μαθηματικά] μερικές φορές να μην βγάλω το σωστό αποτέλεσμα! Όμως πιστώνω τον Εαυτό ΜΟΥ για την προσπάθεια! Και σ’ αυτούς τους ύποπτους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, καλό είναι να είμαστε και υποψιασμένοι! Το τηλέφωνο ΣΟΥ δεν το χρειάζομαι ... Δεν υπάρχει λόγος να αποδείξω οτιδήποτε! Και λάθος να κάμνω εν τζιαι κόμμα τζιεφαλής! Εξ άλλου η στάση και η συμπεριφορά ΣΟΥ ήταν κάποιες φορές και αλλοπρόσαλλη και αντιφατική [από γαλαντόμος γινόσουν θρασύτατος κι ασυνάρτητος], κάτι που μου έδινε το δικαίωμα να σκεφτώ οτιδήποτε! Μυαλό είναι αυτό, κι αναλόγως διαλογίζεται και ταξιδεύει ...

Τέλος, προσωπικά ΔΕΝ «ψάχνω» κάτι το τρομερό ή το συνταρακτικό... Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου καταθέτω μια και το blogging μού δίνει αυτή τη δυνατότητα ... Διάφοροι, όπως κι ΕΣΥ τις διαβάζουν. Σε κάποιους αρέσουν, πιθανόν και σε πολλούς άλλους όχι!!! Ούτε συγγραφέας επιδιώκω να γενώ, αλλά ούτε και επαγγελματίας πολιτικός για να ψάχνω πελατεία ... Ούτε και την είδα Μεσσίας ... Μέσα από τα γραπτά μου κάποια μηνύματα μεταφέρονται ... Αν ελκύουν ή συγκινούν κάποιους, ή τους δημιουργούν τες προϋποθέσεις ή/και τη διάθεση για κουβέντα [έστω κι αν διαφωνούν μαζί μου] καλώς. Αν όχι, δεν βλέπω το λόγο γιατί να χάνουν το χρόνο τους διαβάζοντας με. Εκτός κι αν είναι μαζοχιστές ή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς...

Ανώνυμος είπε...

Ο Pr.Dr.Ανεφ_Oριων,ειναι καθηγητης επι παντος επιστητου στο Cambridge University του Ηνωμενου Βασιλειου.Ο Κυπριος καθηγητης θεωρειται σημερα απο την παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα, ως ενας απο τους σπουδαιοτερος καθηγητες που εχει αναδειξει η ανθρωποτητα.Mε το δαιμονιο του μυαλο,μπορει να λυσει μεχρι ΚΑΙ μαθηματικες εξισωσεις.Ο ανεφ οριων αρθρογραφει σε παγκοσμιως γνωστα διαδικτυακα μπλογκς οπως το ANEF_Oriwn blogspot.com και σε παγκοσμιως γνωστα εντυπα οπως η εφημεριδα «Η Γνωμη».Οσοι Κυπριοι τηλεθεατες επιθυμουν να γνωρισουν τον Κυπριο καθηγητη με το δαιμονιο μυαλο, το παιδι θαυμα της Κυπρου,θα εχουν την ευκαιρια να παρακολουθησουν την εκπομπη «Το συζηταμε»,στην οποια ειναι καλεσμενος μαζι με τον συναδελφο του Νaom Chomsky.Θεμα της εκπομπης «Οι προοπτικες του ΑΚΕΛ για την πρωτια».

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,

Εξίχασες να υπογράψεις!

aiolos είπε...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ;

Του Χάρρυ Κλυνν
«Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μέρος της Τρίπολης, ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, ελεύθεροι σκοπευτές και ένοπλοι πιστοί στον αιμοσταγή δικτάτορα δολοφόνησαν αόπλους διαδηλωτές… Εκατοντάδες οι νεκροί, αμέτρητοι οι τραυματίες…»
Απίστευτε ΓΑΠ, προσωποποίηση της απανθρωπιάς και της απάτης, ζήτουλα στις αυλές των τοκογλύφων, βιαστή του λαού των Ελλήνων, εφιάλτη και μειοδότη…
Ούτε μια, έστω και παραμικρή, δήλωση καταδίκης του αιματοβαμμένου Κανταφικού καθεστώτος;
Ούτε μια λέξη συμπαράστασης και συμπόνιας για τους νεκρούς και τους τραυματίες;
Ούτε κουβέντα για τον επί 42 χρόνια αφόρητα καταπιεζόμενο λαό της Λιβύης;
Αλλά τι να πεις, φρούτο του ίδιου «εφιαλτικού» σοσιαλιστικού δέντρου είσαι κι εσύ και θαυμαστής του ελεεινού εγκληματία Μουαμάρ Καντάφι.
Ο Θεός να σε λυπηθεί, γιατί ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ να σε συγχωρέσει…


Αλήθεια ο ΥΜΕΤΕΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ καταδίκασε τους βομβαρδισμούς;

Δημοσιεύτηκε και αυτό:

ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ έφτασαν στη Λιβύη µε στρατιωτικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Μπενίν, στη ∆υτική Αφρική. Το επίπεδο της εκπαίδευσης και της αφοσίωσής τους απέχει πολύ από αυτό που ονειρευόταν να πετύχει ο λίβυος δικτάτορας µε τη Στρατιά της Σαχάρας. Κάποιοι αφοπλίστηκαν σχετικά εύκολα και συνελήφθησαν από τους διαδηλωτές, οµολογώντας αµέσως ότι στρατολογήθηκαν κυρίως από τον Χαµίς Καντάφι, γιο του Συνταγµατάρχη, και ότι είχαν λάβει τη διαταγή να πυροβολούν το πλήθος. Μερικές εκατο ντάδες από αυτούς χρησιµοποίησε ο Χαµίς γιανα ανακαταλάβειτην Αλ Μπάιντα στην Ανατολική Λιβύη. Οι «κίτρινοι µπερέδες», όπως είναι γνωστοί, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς ακόµη και γι’ αυτό.

Ο Χαµίς δεν είναι ο µόνος στις εντολές του οποίου υπακούουν οι µισθοφόροι. Καθένας από τους επτά γιους του Καντάφι έχει υπό τις άµεσες διαταγές του µια µισθοφορική οµάδα. Προτού αρχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καθεστώς του Καντάφι, οι µισθοφόροι πληρώνονταν από το καθεστώς του Οµάρ αλ Μπασίρ στο Σουδάν για να επιτίθενται στις νότιες περιοχές της αχανούς χώρας. Το αποτέλεσµα ήταν ανάλογο µε αυτό στην Αλ Μπάιντα: ο Νότος αποσχίσθηκε από τον Βορρά. Από µια άποψη, οι µισθοφόροι είναιοι σωστοί άνθρωποι για τη βρώµικη δουλειά. Αλλά όπως επισηµαίνει ένας στρατιωτικός αναλυτής στην εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα» «οι µισθοφόροι είναι οι πιο αναξιόπιστοι, έτοιµοι να το σκάσουν µε την πρώτη ευκαιρία εάν δουν ότι τα πράγµατα σκουραίνουν γι’ αυτούς».

arxiepiskopos είπε...

Tο ανέκδοτο της ημέρες:η ΕΔΕΚ καταδίκασε το καθεστώς Καντάφι!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Αγαπητέ Anef_Oriwn αυτό που λες ότι κάνεις μέσα από το blog σου είναι και το ζητούμενο. Δεν έχει σημασία ποιοι το διαβάζουν η ποιοι συμφωνούν μαζί σου η ποιοι ενοχλούνται. Το διαδίκτυο μας προσφέρει την ευκαιρία να μάθουμε πράματα για τον εαυτό μας που ίσως να αγνοούσαμε, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για διάφορα θέματα και να μάθουμε να μιλάμε αλλά κυρίως να ακούμε.
Για κάποια φιλαράκια σου που βιάστηκαν να σε βαφτίσουν ω ς «τον ξερόλα του διαδικτύου», απλά να αναφέρω ότι εν μέρει έχουν δίκιο. Όμως δεν είναι λάθος αυτό που κάνεις . οι αρχαίοι έλληνες στα διάφορα συμπόσια , πολλές φορές μιλούσαν για θέματα που δεν γνώριζαν η που δεν κατανοούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν να τα έχουμε όλα εμείς σήμερα « κουτσιά καθαρισμένα»!
Η κάθε συζήτηση έχει το νόημα και το σκοπό της και οι συμμετέχοντες όλο και κάτι αποκομίζουν. Π.χ. εσύ και η Disdaimona μάθατε να συζητάτε με ένα φασίστα και ρατσιστή που έχει την αντίθετη αλλά ίδια άποψη με εσάς.

Τώρα για την αντιφατική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μου έχεις απόλυτο δίκιο. Στην ανάρτηση σου 7/11 30/1/11 4:58 μ.μ.)
άφησα ένα σχόλιο για τον Καρνεάδη.
( Ο Καρνεάδης ο Κυρηναίος, Φιλόσοφος και ρήτωρ έζησε από το -214 έως το -128 ... Σε ώριμη ηλικία έγινε σχολάρχης στην Ακαδημία του Πλάτωνα.

Υπεστήριζε ότι ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει απόλυτη Ανθρώπινη Γνώσις...
Ως εκπρόσωπος των Αθηνών επεσκέφθη την Ρώμη...
Σε δημόσιο λόγο του υποστήριξε την Δημοκρατία και όλοι τον επευφήμησαν...
Την επόμενη μίλησε πάλι δημόσια, αλλά ΚΑΤΑ της Δημοκρατίας...
Όλοι τον χειροκρότησαν πάλι...

Ήθελε να αποδείξει το αυτονόητο:

"Ένας καλός ρήτωρ, μπορεί να υποστηρίξει ΟΛΕΣ τις απόψεις"

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Εν τζιαι ΕΜΕΙΣ [η Disdaimona κι ΕΓΩ] Που «... μάθαμε να συζητάμε με ένα φασίστα και ρατσιστή ...» [ΕΣΕΝΑ δηλαδίς], αλλά είπαμε μετά που έκαμες τον λόγο ΣΟΥ πιο ευγενικό, να ΣΟΥ δώσουμε λίγη σημασία!

aiolos είπε...

Ρε ΑΝΕΥ τζαι το μπλοκ του Μιχάλη ένα ξεφτέρι σας με έβγαλε τούρκο πράκτορα :))) τρέξε να με γλυτώσεις :)))) Αμ γιαυτό κυβερνάτε στην Κύπρο τέτοια φρόκαλα έχετε, αμ εμείς να δεις κάτι μπουμπούκια που έχουμε να φανταστείς ότι για 36 χρόνια πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα :))))

Να είστε καλά διασκέδασα σήμερα τσικνοπέμπτη

Aντρέας Αντρέου είπε...

Anef_Oriwn, με πίνεις αφού βλάφτει σε.
Κόψε τζιαί λλύον τη μαυρογέριμην την πανσέληνο. Έκαμε σε ο νυχτερίας τζιαί βλέπεις εφιάρτες του καουρή.
Τα σχόλια μου μια χαρά είναι. πάψε να Γελοιοποιείσαι!

Ξέχασα να σου πω ότι την Κυριακή που μας πέρασε, ο φίλος μας ο Δημήτρης Χριστοδούλου γύριζε τη γειτονιά και πωλούσε τη χαραυγή. Την αγόρασα και Πήρα και το DVD της χαραυγούλας(τα χρόνια της θύελλας).
Έδωσα κι εγώ τον οβολό μου για ενίσχυση της προεκλογικής εκστρ. του ΑΚΕΛ.

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Μιλάς για τον Δημήτρη Χριστοδούλου τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό; Δηλαδίς κάθεσαι στη Λεμεσό; Ίντα πα’(ει) να πει τζιαι σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουν δαμέσα δα με απαξιωτικές, ειρωνικές, υβριστικές και λοιπές τοιούτου είδους τάσεις, διαθέσεις και συμπεριφορές εν που την Λεμεσό ορμώμενοι; Είχε τζι’ έναν που κάποτε ελάλεν πως είχεν να ΜΑΣ καλέσει τζιαι για οφτόν κλέφτικο!
[Η “Χαραυγή” την περασμένη Κυριακή είχε εκστρατεία διάδοσης της εφημερίδας ...]

**********************
Aiolε,

Όπως στρώνεις κοιμάσαι! Αλλά εν τζιαι «πράκτορα» που ΣΕ είπαν, αλλά «προβοκάτορα»!!!

aiolos είπε...

Το προβοκάτορα πάει στα κομμάτια το πράκτορα των τούρκων πως να το χωνέψεις; Χαριτωμένος είναι ο χαμάλης, έχετε και εσείς όμως κάτι φωστήρες μάτια μου, ο Κονδύλης αυτός ξεκίνησε με το κίνημα του 1909 υπαξιωματικός, με τους πολέμους έγινε αξιωματικός Βενιζελικός αντιβασιλικός, πολέμησε κατά των μπολσεβίκων στην Οδυσσό, την Μ Ασία, πήρε μέρος σε όλα τα κινήματα με τον Βενιζέλο, το 1935 πέρασε στους αντιβενιζελικούς, έκανε μια δικτατορία για κάποιες ημέρες (την πιό διεφθαρμένη που γνώρισε η γη). έγινε αντιβασιλιάς έφερε τον Γεώργιο Β σκόπευε να γίνει δικτάτορας αλλά ο Γεώργιος διάλεξε τον Μεταξά, ένα πρωινό σηκώθηκε έπλυνε τα δόντια του και μετά πέθανε (1936), απ ότι κατάλαβες τα έκανε όλα αυτός είπε λοιπόν "Αν ήξερα τι είναι οι Έλληνες θα τους κυβερνούσα από δεκανέας".

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Η εθνικιστική ανάγνωση και ερμηνεία [από μέρους ΣΟΥ] των ιστορικών και πολιτικών γεγονότων και η παράλληλη παραγνώριση της κοινωνικής τους διάστασης, ΔΕΝ ΣΕ βοηθά καθόλου να αντιληφτείς την πραγματική τους φύση και σύνθεση! Κάμνεις γενικεύσεις, κάτι που υποδηλοί ότι δεν έχεις επιχειρήματα ή δεν μπορείς να επιχειρηματολόγησες. Απλώς έμαθες να λειτουργείς συναισθηματικά, αλλά και τελείως αντιφατικά. Ενώ από τη μια κατηγορείς τους ελλαδίτες για χίλια δυο πράγματα, από την άλλη μην πούμε κι εμείς [οι κύπριοι] καμιά κριτική κουβέντα για πάρτη σας!!!

Aντρέας Αντρέου είπε...

Κουτσοί, στραβοί, πελλοί, ούλλοι στον αϊ Παντελεήμονα!
Έχεις μαγνήτη φίλε μου.
Και η Λεμεσός γιορκά τούτους που λαλείς.

Με το Δημήτρη είμαστε γείτονες. Κάποτε τον ψήφισα ως υποψήφιο δημ. Σύμβουλο. Για τις βουλευτικές δεν υπόσχομαι γιατί μου είναι λιγάκι δύσκολο, αν και θα ήθελα να εκλεγεί.
Τον Αντρέα Θωμά που αγκρίστηκε ξέρεις τον ? ήταν κάποτε υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού.

Aντρέας Αντρέου είπε...

Anef_Oriwn, αν είναι για οφτόν κλέφτικο, σίγουρα δεν είναι στη Λεμεσό που σε κάλεσαν. Κι αν όντως είναι στη λεμεσό που σε κάλεσαν, σίγουρα δεν είναι για οφτόν κλέφτικο.
Εγώ για να φάω οφτόν κλέφτικο της προκοπής, κάνω πάνω από μια ώρα ταξίδι και πάω στο χωριό Περιστερώνα.

aiolos είπε...

ANEY με στεναχώρεσες τα μάλα στο μπλοκ του Μιχάλη, αλλά εγώ επειδή δεν κρατώ κακία θα σου παραθέσω δύο γεγονότα που δείχνουν πόσο κοντά είναι οι λαοί τελικά (αυτά τα διεθνιστικά δεν τα γράφω στου Μιχάλη για να μη τα διαβάσουν οι διανοούμενοι αναγνώστες του, χαμάλης, anef oriwη, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, Σύριος της διασποράς κλπ)

ΙΡΑΚ

«Θέλοντας να σας προστατεύσω και να αντισταθώ στα σχέδια των εχθρών της χώρας, σας καλώ να μην μετάσχετε» (ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ)..........«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να διαδηλώνετε. Μπορείτε να το κάνετε όταν και όπου θέλετε, με εξαίρεση αυτήν τη διαδήλωση (αύριο), η οποία έχει διοργανωθεί από τους υποστηρικτές του Σαντάμ, τους τρομοκράτες και την Αλ Κάιντα».

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι κατά κάποιους Αλ Μαλάκας

ΕΛΛΑΔΑ

"Η κυβέρνηση δεν έχει καμία όρεξη ούτε για βία, ούτε για ΜΑΤ, ούτε για τα έκτροπα που παρουσιάζονται όλο το τελευταίο τρίμηνο στην Κερατέα"......επεσήμανε ότι δεν θα απαιτείτο αστυνομική παρουσία που σημαίνει ..." κατανάλωση δυνάμεων και ένα κόστος, γιατί έχει κοστίσει 300.000 ευρώ αυτή η ιστορία στην επιχείρηση της Αστυνομίας τους τελευταίους τρεις μήνες".

Η υφυπουργός "χαρά των φαντάρων" Θεοδώρα Τζάκρη


Βλέπεις πόσο διεθνιστική είναι η δημοκρατία ΑΝΕΥ

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Ο χωρκανός ΣΟΥ ο Λεμεσιανός, εκάλεσεν ΜΑΣ σε κάποιο σύλλογο δικό ΣΑΣ [τους δεξιούς] στον Άγιο Νικόλαο [τζιει κάτω που ήταν η γιάφκα του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα] για οφτόν κλέφτικο! Που θέλεις να ξέρω εγιώ αν δεν κάμνετε οφτόν εις την Λεμεσό; Εγώ πάντως κάποτε πιάννω οφτό κάποτε που τη Δερύνεια τζιαι κάποτε που την Σκάλα ...

Υ.Γ.:
Τον Δημήτρη τον Χριστοδούλου τον διαβάζω ενίοτε στη “Χαραυγή” και τη “Γνώμη”. Έχει πολύ καυστικό χιούμορ. Τον Αντρέα Θωμά εν τον έχω υπ’ όψη μου ...

aiolos είπε...

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ !

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, ομάδες πολιτών αναγγέλουν συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, την ...
Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα.

http://www.youtube.com/watch?v=1TAz-_Y_s_M&feature=player_embedded


Όσοι΄Ελληνοκύπριοι θέλουν να έρθουν, καλώς να ορίσουν

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Δεν βαρέθηκες να γράφεις ασυναρτησιολογίες [για να μην πω μαλακίες];

aiolos είπε...

Άκου και μια ακόμα μαλακία και ΑΝΤΕ ΓΙΑ (και συγνώμη για την ενόχληση)
Το θεωρώ μεγάλη νίκη στον αγώνα που κάνει ο Ελληνικός λαός, δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι γίνεται στην Κερατέα , με δύο λέξεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ γίνονται συμπλοκές αστυνομίας κατοίκων, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις κλπ για ένα τοπικό ζήτημα που θέλει σώνει και καλά η κατοχική κυβέρνηση να το περάσει για να οφεληθεί ο μεγαλοκατασκευαστής και μεγαλοεκδότης του ΜΕΓΑ, φυσικά η υπόθεση αποκρύπτεται μεθοδικά από τα ΜΜ"Ε", τις πληροφορίες τις διαδίδουν οι μπλοκερ με περιγραφές και φωτογραφίες, η δυσφορία αυτής της τακτικής έφτασε και στα ΜΑΤ που ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους, δες λοιπόν την Ανακοίνωση ΣΟΚ της Ένωσης Αστυνομικων Υπαλλήλων Αττικής εναντίον της Κυβέρνησης:
...............

Στην Κερατέα, ζούμε την "ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ
ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ... ΕΛΙΤ"


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αντιδρά στο έκτροπα με τις διαδηλώσεις και την χωρίς λογική πολιτική εντολή να φυλάσσουν τα μηχανήματα των εργολάβων στην Κερατέα.

Με νέα ανακοίνωση ΣΟΚ, την οποίαν δημοσιεύουν κατ' αποκλειστικότητα τα attikanea, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την αστυνομία ως "σάκκο του μποξ", κάνει λόγο για "κροκοδείλιες πολιτικές δηλώσεις και για πλήρη εγκατάλειψη του Σώματος από την πολιτικη ηγεσία, επισημαινει ότι η Ελληνική Αστυνομία με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε "προστάτες της ελίτ του τόπου", γεγονός που ..
την έχει οδηγήσει σε πλήρει αντίθεση με την κοινωνία και δηλώνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με κινήσεις ουσίας, που μπορεί να ενοχλήσουν.

Παράλληλα, αναφερομενη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για τα γεγονότα που διαδραματίζονται δυόμισυ μήνες τώρα στην Κερατέα, κάνει λόγο για "Κόλαση του Δάντη" που αφενός αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση, αφετέρου δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι εξελίξεις αυτές, θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια μεγάλη επιτυχία του Κερατιώτικου λαού, που παραμένει σταθεός στις θέσεις του και αγωνίζεται με καρδιά και ψυχή κατά των παράνομων σχεδιασμών της κατοχικής κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αναφέρει:...http://forkeratea.blogspot.com/2011/02/ ... _2244.html
ravasco
New poster

Δημοσ.: 53
Εγγραφη: Δευτ 08 Νοέμ, 2010 3:51 pm
Προσωπικό μήνυμα Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον/την ravasco


..............


Έτσι πολεμά η Ελλάδα με όλα τα μέσα, τώρα αν σου διαβίβασα ειδήσεις, δεν το έκανα τυχαία αλλά για να γίνουν γνωστά πράγματα στους κύπριους του τι συμβαίνει εδώ.


Ευχαριστώ.

arxiepiskopos είπε...

Και τι μας νοιάζει εμάς, ρε Αίολε, τι συμβαίνει στην πιο διεφθαρμένη και αυτοκαταστροφική χώρα της Ευρώπης;Κάποτε υπήρξα ενωτικός.Σήμερα λέω ευτυχώς που δεν έγινε η ένωση.Είστε ένα μάτσο άχρηστοι,τεμπέληδες, λογάδες.Αν καταλαβαίνεις την κυπριακή διάλεκτο, "Φακκάτε ώσπου να φκάλετε τζιέρρατα"!

aiolos είπε...

Πραγματικά δεν θα απαντούσα αλλά, η τύχη σας εξαρτάται από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ήμουνα βέβαιος ότι δεν σας ενδιαφέρει και δεν αδικώ την ωφελημιστική συλλογιστική σας....... αλλά τα δεινά της Ελλάδος είναι πράγματα που θα τα βρείτε μπροστά σας. Και πάλι για.

arxiepiskopos είπε...

Ο/Η aiolos είπε...

" Πραγματικά δεν θα απαντούσα αλλά, η τύχη σας εξαρτάται από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.'

ΜΗ ΚΑΚΟΝ ΜΑΣ,ΑΙΟΛΕ,ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ,ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ,ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΩΖΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ!ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1974!

aiolos είπε...

Πραγματικά τώρα χρειάζεσαι απάντηση, στα μέρη μας λέμε:

"Έκαμε και η μύγα κώλο και έχεσε όλο τον κόσμο".

Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της, ότι και να γίνει, θα σφαχτούμε μεταξύ μας ...
ΜΗ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...

http://www.youtube.com/watch?v=BPwsyIlOc9g

και ότι σου είπα για την τύχη της Κύπρου είναι η μόνη αλήθεια, μαύρη μοίρα σας χωρίς εμάς.

arxiepiskopos είπε...

"Έκαμε και η μύγα κώλο και έχεσε όλο τον κόσμο".(Αίολος)

Μόνο που ξεχνάς,Αίολε,πως αυτή τη στιγμή η μύγα είναι-δυστυχώς-η Ελλάδα,η πιο όμορφη χώρα του κόσμου,που έχει την ατυχία να κατοικείται από ανεύθυνα,φυγόπονα,ιδιοτελή όντα,σαν τους σημερινούς Έλληνες,που την καταντήσατε τη ζητιάνα της Ευρώπης και που δυστυχώς την χέζουν όλοι κι όπου να'ναι θα αναγκαστείτε να θυμηθείτε το Χάρρυ Κλυνν με το "Πωλείται Πατρίς"!Αθεόφοβοι!!!

aiolos είπε...

Δεν είναι φυγόπονοι οι Έλληνες τα στατιστικά που υπάρχουν δείχνουν ότι είναι οι πιό σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, δεν το λέω εγώ υπάρχουν στατιστικά.


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231078645

http://www.mypharm.gr/node/1714

http://www.tovima.gr/default.asp?artid=384604&ct=2&pid=2&dt=15/02/2011

Με τις λιγότερες αργίες από όλους (ένας δύο είναι χειρότεροι σε αργίες).

Μπλέξαμε με κλέφτες πολιτικούς, Το 1974 η χούντα άφησε μηδενικό χρέος, επίσημα παράγεται 4% πλούτος ετησίως, πήραμε τέσσερα πακέτα από την ΕΕ και πήραν και δάνεια 350 δις και τα φάγανε τα ρεμάλια.

Και μπορώ να σου πω πλείστα όσα ακόμα με το πλιάτσικο που έκαναν οι ληστοσυμμορίτες πολιτικοί, το να κατηγορούμε έτσι γενικά χωρίς να βλέπουμε τις παραμέτρους ..... βρωμερά υποκείμενα μας κυβέρνησαν, σήμερα όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν πέντε πατριώτες αξιωματικούς να ξεβρωμίσουν το τοπίο.

Υπό τόσο αντίξοες και πιεστικές συνθήκες και ο λαός κάνει τον αγώνα του που δύο ποστ πιό πάνω χλεύασες.


Κατάλαβες γιατί μπήκα και έβαλα τα ποστ που ο ΑΝΕΥ χαρακτήρισε μαλακίες;

arxiepiskopos είπε...

"...σήμερα όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν πέντε πατριώτες αξιωματικούς να ξεβρωμίσουν το τοπίο."(Αίολος)

Χουντοφασιστάκι,επιτέλους αποκαλύφθηκες!Όσο για το πόσο βαριά εργάζεστε,το μαρτυρούν οι καφετέριες!

Anef_Oriwn είπε...

Μια σύντομη παρέμβαση μου [ως Blogοδεσπότης] στην κουβέντα των σχολιογράφων Arxiepiskopos και Aiolos:


Arxiepiskopε,

Δεν ξέρω [δεν έχω καταλάβει] αν είσαι ο Arxiepiskopos ο original ή ο Μαϊμούνας, αλλά το ύφος του λόγου ΣΟΥ και προβοκατόρικο μου μοιάζει και ελιτίστικο. Καμία σχέση δεν έχει με τον τρόπο που κάποτε συνδιαλεγόταν ο Arxiepiskopos ο original και η υβριστική και ρατσιστική επίθεση του ενάντια στο σύνολο του ελληνικού λαού με παραξενεύει! Και δη όταν γνωρίζουμε ότι πέραν από τις επιμέρους ευθύνες των ιδίων ελλήνων για την οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και τα ποικίλα προβλήματα τους, κύριος υπεύθυνος είναι το καπιταλιστικό σύστημα.
Φυσικά ο Aiolos ΟΥΔΕΠΟΤΕ επέκρινε τον καπιταλισμό γιατί στην ουσία ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει την ουσία των σημερινών προβλημάτων [που είναι εγγενή του συστήματος]. Επικεντρώνει την κριτική του στο ΠΑΣΟΚ, λες κι αν ήταν η “Νέα Δημοκρατία” στη εξουσία [ή το αγαπημένο του ΛΑΟΣ] τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. “Ούλλοι οι shύλλοι μια γενιά”, ή “που τα σκατά στα κότσιρα”! Όλοι αυτοί υπηρέτες του ιδίου συστήματος είναι. Πάντως, Arxiepiskopε, από μέρους ΣΟΥ ΔΕΝ περίμενα αυτή την προσέγγιση όσο προκλητική, αντιφατική κι ασυνάρτητη [αλλά και αντικυπριακή] κι αν η συμπεριφορά του Aioloυ.


*****************************
Aiolε,

«... ασυναρτησιολογίες [για να μην πω μαλακίες] ...», χαρακτήρισα την πρακτική ΣΟΥ να παραθέτεις κουβέντες και κατεβατούς κειμένων που είναι άσχετα με το θέμα της ανάρτησης καθώς και την τακτική ΣΟΥ να υποβάλλεις πράγματα για την Κύπρο και τη σημερινή διακυβέρνηση του τόπου όντας αχάπαρος για τα περί Κύπρου!
Ξέρεις ας πούμεν, ότι ενώ στην Ελλάδα οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατα 25%, στην Κύπρο υπάρχει αύξηση μέχρι και 35% στες συντάξεις και τα επιδόματα;

arxiepiskopos είπε...

Αγαπητέ ΑΝΕΦ,είμαι ο original και όχι ο μαϊμούνας.Ίσως να παραφέρθηκα,αλλά μας τα έπρηξε με τις άσχετες αναρτήσεις και τις βλακείες του.Και μην τους δίνεις πολλά ελαφρυντικά και μην τα ρίχνεις όλα στο καπιταλιστικό σύστημα για το μαύρο τους το χάλι.Καπιταλισμό έχουνε και στη Γερμανία και στη Σουηδία και σ'όλη την Ευρώπη και καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έφτασε στο χάλι τους!Κάποιαν ευθύνη έχει κι ο τρόπος σκέψης και δράσης τους!Εμάς εδώ είδηση αποτελεί το να υπάρχει απεργία.Εκεί είδηση αποτελει το να μην υπάρχει απεργία!Όσο για το προφίλ μου χάθηκε,γιατί κάποια μαλακία έκανα με τον υπολογιστή.Σύντομα θα το επαναφέρω.

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,

Εν τζιαι άκουσες καμιά φορά να γίνεται κουβέντα για τον πλούσιο [ευρωπαϊκό] Βορρά [Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες] και τον φτωχό Νότο [Μεσόγειος, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια], αλλά και για τες κοινωνικοοικονομικές τους ανισότητες και την ανισομερή ανάπτυξη; Ή για την εξάρτηση [οικονομική και πολιτική] των χωρών του περιφερειακού καπιταλισμού [Βαλκάνια, Μεσόγειος, Νότια Αμερική] από τες ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες [και δη τον γαλλογερμανικό άξονα];

arxiepiskopos είπε...

Ναι,φίλε,έχω ακούσει γι'αυτά που λες,όμως και οι ίδιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα.Ποια η έκταση της φοροδιαφυγής στις χώρες του βορρά και ποια στην Ελλάδα; Ποια η εφαρμογή των νόμων στους μεν και ποια στους δε;

aiolos είπε...

Ποιά φοροδιαφυγή μωρέ;

Πότε φοροδιάφυγε ο μισθωτός ο εργάτης ο συνταξιούχος;

Μια ζωή φοροδιέφευγαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το κεφάλαιο.

Μια βιομηχανία παραγωγής ενοχών στον λαό με βάση την λογική του Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε".

Μη μου κοκορεύεσαι για τις αυξήσεις που πήρατε στην Κύπρο ΑΝΕΥ, την ευημερία σας την οφείλετε τα μάλα στις θυσίες που έχουν υποβληθεί και για πάρτι σας οι πουστοκαλαμαράδες.
Ότι έχει να κάνει με Κύπρο είναι τζάμπα στην Ελλάδα, τις στρατιωτικές σας δαπάνες και την ευθύνη ύπαρξής σας τις αφήσατε στις πλάτες των αχάπαρων Ελλήνων και ο ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟΣ το παίζει Δανός που έχει να κάνει με κάτι βλαχοαραπάδες Έλληνες που δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν τους φόρους τους δηλαδή γλώσσα και έπαρση.

Τέλος πάντων εγώ και κάποια εκατομμύρια Έλληνες κάθε μέρα γινόμαστε όλο και πιο πολύ " Χουντοφασιστάκια" διότι μια χούντα σήμερα θα έστηνε στον τοίχο όλο αυτή την ληστοσυμμορία που διοίκησε και θα έκανε κατασχέσεις των κλεμμένων, πράγμα που το σάπιο πολιτικό κατεστημένο δεν έχει καμιά διάθεση να κάνει, ποιά έννοια νομίζεις έχει η απαξία του πολικού κόσμου το σύνθημα ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ τι νομίζεις σηματοδοτεί; Το σύνθημα ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ τι ακριβώς λέει;


Όσο αφορά το τι έκανε η χούντα για την Ελλάδα πέρα από το Κυπριακό λάθος που όλους μας πονά, όλο και πιό πολλοί Έλληνες το θυμούνται, μπορών αν σου δώσω όσα στοιχεία θες επί αυτού, η επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας είναι ζήτημα χρόνου, το ζήτημα είναι να βρεθού μερικοί τετραγωνάρχιδοι αξιωματικοί και ο λαός θα βγει στο δρόμο να τους χειροκροτά. (πρώτος και καλύτερος εγώ, διότι ένας άνθρωπος που δεν πήρε μέρος στο πάρτιτης μεταπολίτευσης μόνο καλό μπορεί να δει από μια τέτοια κατάσταση)

Anef_Oriwn είπε...

Χουντοφασίστα τζιαι στρατόκαυλε Aiolε,

Καλά έχω πει ότι χρήζεις κι άμεσα μάλιστα ψυχιατρικής και φαρμακευτικής αγωγής!

Περαστικά ΣΟΥ πάντως, αν και χλωμό το βλέπω!

arxiepiskopos είπε...

"Πότε φοροδιάφυγε ο μισθωτός ο εργάτης ο συνταξιούχος;

Μια ζωή φοροδιέφευγαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το κεφάλαιο."(Αίολος)

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Χαμάλης είπε...

Αίολε
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ. Κατέχεις την Ελληνική γλώσσα διότι μεγάλωσες στην Ελλάδα.
ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ της Ελληνικής περιοχής του Έβρου. ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ. Βρίσκεσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία να γράφεις σε Κυπριακά μπλόκς με σκοπό να δημιουργήσεις φανατισμό καί διχόνοια στο εσωτερικό μας μέτωπο.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Έχεις στοιχεία;

aiolos είπε...

Αρχιεπίσκοπε ο κύριος όγκος των φορολογουμένων αυτοί είναι εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι αυτοί είναι το 60-70% των φορολογουμένων και αυτοί καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο σήμερα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πόσοι είναι 20-30% αυτοί ναι φοροδιαφεύγουν όπως φοροδιαφεύγουν σε κάθε κράτος και στο υποδειγμα κράτους της Κυπριακής δημοκρατίας, και στις ΗΠΑ και στην Αγγλία και παντου, μόνο που στην Ελλάδα το παραχέζουν με την βοήθεια του πολιτκού παρακράτους με την βοήθεια των Τσοχατζοπουλαίων και των Βουλγαραίων και του κανταφικού παρακράτους.... δηλαδή για να μάθω και εγώ ο βλάκας οι οφ σορ της Κύπρου δεν φοροδιαφεύγουν; Ο Χριστόφις τι έκανε με τους βιομήχανούς σας τους εθνικοποίησε τις περιουσίες ή τα κέρδη;

Λοιπόν όποιος μου πειράξει τον Χαμάλη άντε.... χαμάλη μη τους ακούς εσύ είσαι αυτός που έχει καταλάβει τι χαβά βαράω εσύ και ο ΑΝΕΥ που πιστεύει ότι μισώ τους κύπριους.

aiolos είπε...

ΑΝΕΥ είσαι βαθιά νυχτωμένος, μια δικτατορία σήμερα δεν θα είχε εχθρούς κομματικούς, κανείς δεν θα πείραζε κομμουνιστές, θα γαμούσε τα ράματα όμως στους κλέφτες και μια τέτοια δικτατορία την θέλει κάθε έντιμος πολίτης μόνο οι κομματικοδίαιτοι, τα κλεφτρώνια του δημοσίου χρήματος, οι συναλλασόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές, οι ανέντιμοι πολιτικοί, οι λαδωμένοι κάθε χρώματος θα πρέπει να τρέμουν, τέτοιου είδους δικτατορία έκανε ο παππούς του Θ Πάγκαλου που κρέμαγε στο σύνταγμα καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Για δες μια ενδιαφέρουσα φωτογραφια

http://kostasmavroskoufis.blogspot.com/2010/06/blog-post_10.html

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Στο επαναλαμβάνω:
Εκτός τόπου και χρόνου είσαι!
Μακάρι να γιάνεις, όμως!!!

aiolos είπε...

“Δεν τα φάγαμε μαζί, η μάνα μου, εγώ κι εσύ”…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, βρισκόταν σήμερα το απόγευμα στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι, προσκεκλημένος σε πολιτιστική εκδήλωση. Νεαροί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος τους κάλεσε σε διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παρενέβη προσπαθώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Οι νεαροί που επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εξέφρασαν με τα συνθήματά τους.

aiolos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0

Χαμάλης είπε...

Ναι. Αλλά μην περιμένεις να τα δώσω.
Στο μλοκ σου είναι αυτός που λέμε τώρα.
Στο CW ήταν ο Ρήγας.
Στο ποντίκι ένας άλλος που έγραφε με διάφορα ψευδώνυμα.

Ο Ρήγας, ο ΚΗΡΥΚΑΣ, ο μαϊμουνοαρχιεπίσκοπος και ο ΑΙΑΝΤΑΣ ήταν το ίδιο γραφείο. είχαν και ένα Τουρκοκύπριο μαζί.

Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε! Αλλά και μόνο που γνωρίζουμε, είναι αυτοάμυνα.
Πρέπει να το αναφέρουμε όμως ρητά και κατηγορηματικά, όχι για τους ίδιους αλλά για τους δικούς μας. Να μην παρασύρονται και να μην φανατίζονται. Να έχουν μια υποψία, ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά.

Πρόσεξε ότι εκτός από τον διχασμό που προσπαθούν να πετύχουν μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, προσπαθούν να διχάσουν και τους Ελληνοκύπριους με τους Ελλαδίτες και το αντίθετο.

Όταν προσπαθούν να φανατίσουν τους δεξιούς Ελληνοκύπριους εναντίον των αριστερών και της κυβέρνησης Χριστόφια, βρίζουν τους αριστερούς ως ανθέλληνες και ονομάζουν τους δεξιούς ως εθνικόφρονες, Ελληνόψυχους κλπ.
Όταν όμως θέλουν να δημιουργήσουν διχόνοια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, βρίζουν όλους τους Ελληνοκύπριους ως Τουρκόφιλους, αχάριστους, προσκυνημένους κλπ. Ξεχνούν ότι αλλού ονομάζουν τους δεξιούς Ελληνοκύπριους εθνικόφρονες.
Εν πάσει περιπτώσει οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν ανάμεσα σε είτε λογικοφανή επιχειρήματα είτε σε αρλούμπες και λουβάνες, είναι υβριστικότατες. Κάποτε ξεφεύγουν τελείως και γράφουν μόνο ύβρεις.

Φυσικά τους γίνεται ο απαραίτητος αντιπερισπασμός.

ΑΤΛΑΣ είπε...

χα-μά-λης, χα-μά-λης, χα-μά-λης, χα-μά-λης, χαμάλης ολέ ολέ! χαμάλης ολέεεεεε!!!!!!!!!

άνεφ πάλι τσακώθηκες να γράφεις με άλλα bot.

διχασμένη πολυπροσωπικότητα ο άνεφ!!!! μυαλό γιόκ!!!!!!!

arxiepiskopos είπε...

"....τέτοιου είδους δικτατορία έκανε ο παππούς του Θ Πάγκαλου που κρέμαγε στο σύνταγμα καταχραστές δημοσίου χρήματος."(Aίολος)

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ 'ΤΑΝ ΜΑΚΡΙΕΣ ΟΙ ΦΟΥΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ,ΑΙΟΛΕ!!!

aiolos είπε...

"Και αυτοί κακά χερόβολα και εμείς κακά δεμάτια" την ξέρεις την έκφραση, την λέει ο λαός μας έχει και ιστορικό προηγούμενο


Αντιγράφω από το βιβλίο του ιστορικού Δημητρίου Φωτιάδη " Όθωνας-Η μοναρχία", εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος, δέκατη έκδοση, ξανακοιταγμένη, Αθήνα 1.988μ.α.χ.χ., σελίδα 81, σειρές 3-12, τα εξής:

" Την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη 1831, θείος κι ανεψιός στήσανε από τα ξημερώματα καρτέρι στην πόρτα του Άι Σπυρίδωνα του Αναπλιού. Καί καθώς ο κυβερνήτης έκανε να τη δρασκελίσει για να μπει στην εκκλησιά, ο Κωνσταντήμπεης τον άρπαξε με τ' αριστερό του χέρι από το σβέρκο καί του αδειάζει κατακέφαλα τη μπιστόλα του φωνάζοντάς του:
-Κι εγώ κακά χερόβολα κι εσύ κακά δεμάτια.
Σύγκαιρα ο Γιωργάκης Μαυρομιχάλης έχωνε στην κοιλιά του κυβερνήτη το μαυρομάνικο μαχαίρι του.
Ο Καποδίστριας σωριάστηκε νεκρός".

Χαμάλης είπε...

Εντάξει, την πιάσαμε την απειλή. Τίποτ' άλλο έχεις;

arxiepiskopos είπε...

Εγώ προσωπικά κατουρήθηκα από το φόβο μου!Χάιλ,Αίολε!

aiolos είπε...

Μα τόσο λίγο νου έχετε μωρέ, κρίμα και οι προοδευτικοί (αυτοί τουλάχιστον που ήξερα εγώ) είχαν και κουλτούρα και στροφές έπαιρνε το νιονιό τους.

Να το κάμω λιανά να το κατανοήσετε:

είπε ο αρχιεπίσκοπος:

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΠΟΥ 'ΤΑΝ ΜΑΚΡΙΕΣ ΟΙ ΦΟΥΣΤΕΣ...ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ,ΑΙΟΛΕ!!!

και απάντησα:

"Και αυτοί κακά χερόβολα και εμείς κακά δεμάτια"

Η φράση αυτή είναι σε απλά ελληνικά "Σκατά τα έκαναν αυτοί με σκατά τους απαντάμε"


Χερόβολα είναι αυτά που μάζευαν οι θεριστάδες αν δεν ήταν κατάλληλα μαζεμένα δεν γινόντουσαν καλά δεμάτια.

Κανένα δεν απείλησα μπεζεβέγκηδες εξήγησα γιατί ζητάμε αυτού του είδους την κάθαρση.

Γκέγκε;

Χαμάλης είπε...

Σκύλλε της Ανατολίας
ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΤΗ.

Κατέχεις την Ελληνική γλώσσα διότι μεγάλωσες στην Ελλάδα.
ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ της Ελληνικής περιοχής του Έβρου. ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Εσύ και οι όμοιοι σου γράφετε σε Κυπριακά και Ελλαδικά μπλόκς με σκοπό να δημιουργήσετε φανατισμό καί διχόνοια στο εσωτερικό μας μέτωπο. Και όταν λέω μέτωπο, το ξέρετε καλά ότι εννοώ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μέτωπο.
Φυσικά με τις απαραίτητες δικές μας δημοσιοποιήσεις η προσπάθεια σας πέφτει στο κενό. Έχετε όμως πολλή δουλειά στη δική σας πλευρά. Σας έχουμε νέα.
Ξεκουμπιστείτε από την Κύπρο και πηγαίνετε στο διάολο.

Anef_Oriwn είπε...

Χαμάλη,

Τα σχόλια είχαν αισίως φτάσει στον αισθησιακό αριθμό 69, αλλά θα τον χαλάσω για να διερωτηθώ κατά πόσο
μπορείς να γράφεις χωρίς να βρίζεις ...