Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανάρτηση 8/2011 [έκτακτη, επίκαιρη και ποικίλης (πολιτικής) ύλης] – Για την Αίγυπτο, τους τουρκοκύπριους και τους “καταληψίες” κι απεργούς μετανάστες.


{Αφήνω τα μακροσκελή πονήματα για να καταπιαστώ όσο το δυνατό πιο συνοπτικά με τρία επίκαιρα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα}...

1. “Φλέγεται” και η Αίγυπτος – Η λαϊκή εξέγερση στη χώρα του Νείλου

Και η Αίγυπτος [μετά την Τυνησία, όπου επανάρχισαν οι διαδηλώσεις] “φλέγεται” πλέον κι αυτή από τους εξεγερμένους πολίτες της χώρας. Ακόμα ένα “ανθρωπο-ηφαίστειο” [στον αραβικό κόσμο] “ξύπνησε”! Εδώ και μια βδομάδα ογκώδεις διαδηλώσεις γίνονται στη χώρα [στο Κάιρο, την Αλεξάντρεια, το Σουέζ και σ’ άλλες μεγάλες πόλεις] με τον λαό να απαιτεί να φύγει ο, από 30ετίας, Προέδρος Χόσνι Μουμπάρακ. Οι Αιγύπτιοι μάλιστα τον θεωρούν ως όργανο των αμερικάνων, ασχέτως του αν οι τελευταίοι εκλώσαν [και τα μασούν] ένεκα της λαϊκής οργής! [Ο Μουμπάρακ ανέλαβε την προεδρία το 1981(!) μετά τη δολοφονία του τότε Προέδρου Ανουαρ Σαντάτ. Αλλά κι αυτός ως νέος βασιλιάς προετοίμαζε το έδαφος για να τον διαδεχτεί στην προεδρία ο γιος του – όπως έγινε και με τον Άσαντ στην Συρία!].
Στις ειδήσεις [απόψε] μιλούσαν για πέραν των 120 νεκρών στες διαδηλώσεις και τες συγκρούσεις με την Αστυνομία και τον Στρατό. [Στους δρόμους έκαμαν ήδη την εμφάνιση τους και τα τανκς ενώ στον αέρα υπερίπτανται πολεμικά αεροπλάνα]. Λαλείτε να επίκειται η επέμβαση του Στράτου για να διατηρήσει τον Μουμπάρακ στην εξουσία. Πάντως η χώρα φαίνεται να βυθίζεται στο χάος και την αναρχία καθώς ξεκίνησαν και οι λεηλασίες και οι καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών από εγκληματικά στοιχεία. Την ίδια ώρα οι ξένοι υπήκοοι κάμουν από “φύει φύει”! Όμως όπως φαίνεται και ο Μουμπάρακ μετρά μέρες αν όχι ώρες!
Όμως όπως φαίνεται και οι δυτικοευρωπαίοι και οι αμερικανοί [πολιτικοί] εshέστηκαν πάνω τους. Φοβούμενοι ότι θα χάσουν τον [παρασκηνιακό] έλεγχο της χώρας και γενικότερα της περιοχής [πλούσιας σε φυσικούς πόρους και δη πετρέλαιο], έστειλαν στην χώρα τον δικό τους άνθρωπο. Τον αυτο-ανακηρυχθέντα [de facto] ηγέτη της αντιπολίτευσης, Νομπελίστα [της Ειρήνης], Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Πού ήταν τόσο καιρό κι έκανε την εμφάνιση του ως νέος Καραμανλής για να αναλάβει τα ηνία της χώρας τώρα που ο κόσμος [κυρίως η νεολαία] ξεσηκώθηκε από μόνος του; Για να τη σώσει από τον δικτάτορα Μουμπάρακ, αλλά και από τυχόν άλλες ανεξέλεγκτες εξελίξεις και πορείες;
Δυστυχώς η ανυπαρξία και σ’ αυτήν τη χώρα μαζικού αριστερού κινήματος [το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο και εκτός νόμου] το πολύ να οδηγήσει τα πράματα [με την ανοχή και των δυτικών] σ’ ένα ριζοσπαστικό ή/και κοσμοπολίτικο ισλαμισμό. Ίσως να είναι αυτές τες εξελίξεις [τη δημιουργία στην Ανατολική Μεσόγειο ενός θεοκρατικού καθεστώτος τύπου Ιράν] που οι δυτικοί προσπαθούν να αποφύγουν στηρίζοντας την κάθοδο του Ελ Μπαραντέι [ως Μεσσία] στην Αίγυπτο.
Εγώ πάντως από καρδιάς θα αφιερώσω στους Αιγύπτιους το εξαιρετικό αισθησιακό και μυστηριακό τραγούδι του κύπριου Αλκίνοου Ιωαννίδη “Στην αγορά του Αλ Χαλίλι” [link: http://www.youtube.com/watch?v=989nu1QDTiM&feature=related].

Η λαϊκή εξέγερση των Αιγυπτίων και οι αναφορές στην Αλεξάνδρεια έφεραν στον νουν μου τους Αιγυπτιώτες και κυρίως τους Αλεξανδρινούς [έλληνες και κύπριους] ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων. Από τον παλαιότερο Κωνσταντίνο Καβάφη μέχρι τους νεώτερους [που οι πλείστοι συντάχτηκαν και με την Αριστερά] όπως ο Στρατής Τσίρκας, ο Ζορζ Μουστακί, ο Μάνος Λοΐζος, ο Νίκος Τσιφόρος, οι κύπριοι αδελφοί Γιώργος και Θεοδόσης Πιερίδης ...

[Όσα από τα φασιστούθκια ξέρουν ανάγνωση και γραφή και δεν είναι απλώς θρασύδειλα καθίκια, ας τολμήσουν να διαβάσουν και το διήγημα του Γιώργου Πιερίδη “Auto da fe”, που είναι αφιερωμένο στον ηρωομάρτυρα Σάββα Μενοικο. Κι ας ΜΑΣ πουν ποια είναι η διάφορα του Μενοίκου που τον Στέφανο τον Πρωτομάρτυρα;]

*******************************

2. Οι Τουρκοκύπριοι και πάλι στους δρόμους

Μαζικές όμως κινητοποιήσεις των τουρκοκύπριων εργαζόμενων είχαμε και στα κατεχόμενα. Ογκώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε προχτές Παρασκευή 28 του μηνός στην πλατεία Ινονού στον τουρκοκυπριακό τομέα της Λευκωσίας
Χιλιάδες κόσμου [κάποιοι τους υπολογίζουν και μέχρι 30 χιλιάδες], από 30 περίπου συνδικαλιστικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις
[όπως οι συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες, οι σύνδεσμοι συνταξιούχων, αρχιτεκτόνων και μηχανικών, νοσοκόμων, ιατρικού προσωπικού, οι συντεχνίες εργαζομένων σε τράπεζες, συνεργατικά ιδρύματα, η συντεχνία αεροπορίας, η πλατφόρμα νεολαίας και οι συντεχνίες δασκάλων και καθηγητών],
αλλά και τέσσερα αντιπολιτευόμενα κόμματα [το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας, η “Ενωμένη Κύπρος” και η “Νέα Κύπρος”], πραγματοποίησαν γενική απεργία και έδωσαν το παρόν τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για την άδικη οικονομική πολιτική της [δεξιάς] “κυβέρνησης” του “πρωθυπουργού” Ιρσεν Κιουτσούκ και γενικότερα του καθεστώτος του Έρογλου.
Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου ήταν «Φτάνει πια» και απευθυνόταν στην Τουρκία.
Πιο πολλά επί του θέματος μπορείτε να διαβάσετε στο Blog του Μιχάλη [link: http://mihalismihail.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html] και στο Blog του Νέου Ελληνοκύπριου [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/01/blog-post_30.html].
Εκείνο που εγώ θα ‘θελα να σημειώσω είναι το γεγονός ότι παρ’ όλες τες αντίξοες δυνήθηκες που επικρατούν στα κατεχόμενα [παρουσία πολυάριθμου τουρκικού στρατού όπως και χιλιάδων εποίκων] οι τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι δεν δίστασαν και δεν φοβήθηκαν να απεργήσουν και να διαδηλώσουν την δυσφορία και αγανάκτηση τους για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα. Και σίγουρα η απεργία τους έχει και αντικατοχικό περιεχόμενο.
Φυσικά τα αιτήματα των απεργών τουρκοκυπρίων είναι για την ώρα οικονομικά αλλά μπορεί σταδιακά να μετεξελιχτούν και σε πολιτικά όπως έγινε και στις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις του 2002-03. Τότε κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν η παραίτηση του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
Προσωπικά πάντοτε ήμουν υπέρ ενός πλατιού μαζικού μετώπου ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων και θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι νέες κινητοποιήσεις των τουρκοκυπρίων θα δημιουργήσουν και τες προϋποθέσεις για τη σύσταση πλέον τέτοιου μετώπου. Πάντοτε είχα την άποψη ότι αν το 2002-03 είχαμε και παράλληλες [με τες διαδηλώσεις των τουρκοκυπρίων] και κινητοποιήσεις των ελληνοκυπρίων [κυρίως των εργαζομένων], ίσως τα κατοχικά δεδομένα ν’ άλλαζαν άρδην!


*************************

3. Οι “καταληψίες” [της Νομικής] κι απεργοί [του Μακένζι] μετανάστες.

Τις τελευταίες μέρες δυο περιστατικά [ένα στην Ελλάδα κι ένα στην Κύπρο] στα οποία οι κύριοι πρωταγωνιστές ήταν μετανάστες, έδωσαν την ευκαιρία στους απανταχού [εν Κύπρω και εν Ελλάδι] ρατσιστές, ξενόφοβους, ελιτιστές και κολλημένους να χύσουν και πάλι το μισαλλόδοξο τους όξος και τη δηλητηριώδη χολή τους.
[Όσοι προβάλλουν καλοπροαίρετους προβληματισμούς συνήθως χάνονται στους ωκεανούς του όξους και της χολής των άλλων] …
- Στην Κύπρο είχαμε την τελείως αψυχολόγητη ενέργεια περίπου 30 παλαιστινίων προσφύγων να κατασκηνώσουν στη περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα [ανάμεσά τους και γυναίκες και παιδιά] και να ξεκινήσουν απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποκοπή των επιδομάτων που έπαιρναν από το κυπριακό κράτος, μετά από αρνήθηκαν να πάνε να εργαστούν [Είπαν πως οι δουλειές που τους επροσφέραν ήταν βρώμικες]. Τελικά συμφωνήσαν και ανέστειλαν την απεργία τους, αποχωρώντας κι από το μέρος που κατασκήνωσαν.
- Στην Ελλάδα το μεταναστευτικό επεισόδιο είχε να κάμει με την είσοδο, κατάληψη και παραμονή σε αίθουσα της παλιάς Νομικής Σχολής [στην Αθήνα] 240 περίπου μεταναστών [κυρίως πολιτικών προσφύγων] από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία. Οι μετανάστες που είχαν φτάσει στην Αθήνα από την Κρήτη [όπου διέμεναν μέχρι τότε] κήρυξαν απεργία πείνας και ζητούσαν την νομιμοποίηση τους ή να τους παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Τελικά οι “καταληψίες μετανάστες” συμφώνησαν και μετακινήθηκαν αλλού ...

Για το δεύτερο, το ελλαδικό περιστατικό είχα ξεκινήσει να γράφω κι ένα πιο εξειδικευμένο κείμενο, αλλά με πρόλαβαν και με ξεπέρασαν τα γεγονότα. [Οι “καταληψίες” τελικά μετακινήθηκαν τελικά σ’ άλλο μέρος για να μην παραβιάζεται το “πανεπιστημιακό άσυλο”] …Για το θέμα αυτό έγραψε κι ο αγαπητός συν-blogger PolitisPittas στην “Στήλη Άλατος” - link:
http://politispittas.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html. [Το κείμενο του δημοσιεύτηκε και στον “Πολίτη” το περασμένο Σάββατο 29 του Γενάρη]
Πιο κάτω θα παραθέσω [για καλύτερη ενημέρωση αλλά και για τες θέσεις που εκφράζονται σ’ αυτό] ένα σχετικό άρθρο [υπό τον τίτλο “Οι μετανάστες και η Νομική”] που εντόπια στες 25 του μηνός Ιανουαρίου στον “Πολίτη” [σελ. 10, στήλη “Ανάλυση”]. Ο συγγραφέας του άρθρου είναι ελλαδίτης blogger και το κείμενο το έκαμα copy paste εδώ, από το blog του].

Οι βασικοί λόγοι που αποφάσισα να καταπιαστώ [εκτάκτως] με το θέμα αυτό [και ν’ αφήσω ασχολίαστα, για την ώρα, άλλα επίκαιρα ζητήματα], δεν είναι μόνο η ευαισθησία μου για τους μετανάστες και η ανθρώπινη διάσταση της συγκεκριμένης περίπτωσης, αλλά κάποιες [γενικώς αρνητικότατες για τους μετανάστες] κουβέντες που με έκαμαν κυριολεκτικά έξω φρενών. Κάποιοι τους βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι ανεξαρτήτως του ότι κάθε περίπτωση είναι και ξεχωριστή και με τες δικές της ιδιαιτερότητες.

Οι μετανάστες και η Νομική
[του Μόδεστου Σιώτου 25/01/2011 - link: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=4993 ]
{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου} ...

Περίπου 250 μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από τη Β. Αφρική, έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Νομική, όπου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για χορήγηση της άδειας παραμονής στη χώρα μας. Σύσσωμη η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και του Τύπου καταδίκασαν τη «κατάληψη» των μεταναστών προβάλλοντας μία σειρά επιχειρημάτων: από τα ξενόφοβα συνθήματα του στυλ «ήρθαν οι βρωμιάρηδες και τώρα μένουν και στα πανεπιστήμια» μέχρι και τις φοιτητικές παραταξιακές «ανησυχίες» της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ότι δεν θα γίνουν τα μαθήματα και η εξεταστική. Επειδή, όμως, και η υποκρισία έχει τα όρια της, ας κάνω εδώ μία μικρή παρένθεση.

Τον Ιανουάριο του 2009, ως φοιτητής στο πολιτικό τμήμα της Νομικής, είχα επισκεφτεί με άλλους συναδέλφους μου, τον τότε πρύτανη Χρ. Κίττα για να δώσει απάντηση στην απορία μας σχετικά με το πότε θα παραδοθεί το κτήριο στη Σόλωνος στους φοιτητές. Ο πρύτανης, μας είχε διαβεβαιώσει, τότε, ότι σε τρεις με τέσσερις μήνες, το πολύ μέχρι το επόμενο εξάμηνο, θα «μπούμε στο νέο κτήριο». Τον Ιανουάριο του 2011 το κτήριο είναι άδειο, νεκρό, άχρηστο. Εξαιρούνται ποντικοί, σκύλοι και κάποια λούμπεν στοιχεία.

Στη προκείμενη, όμως, όποιος κοιτάξει πέρα από τα προφανή, θα συνειδητοποιήσει ότι οι φοιτητές, παραχωρώντας το κενό κτήριο της Νομικής, έπραξαν ορθά. Θα το προχωρήσω και θα πω ότι η κίνηση τους ήταν πολιτικά επιτακτική. Από τη στιγμή που το κράτος αδιαφορεί για τους οικονομικούς μετανάστες, τους πολιτικούς πρόσφυγες και τους αφήνει στο δρόμο όπου εύκολα στρέφονται στην εγκληματικότητα, είναι καθήκον όλων των πολιτών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εφόσον το κράτος δεν έχει κέντρα υποδοχής, δεν έχει επιτροπές ασύλου, δεν έχει μεταναστευτική πολιτική, τότε οι ίδιοι οι πολίτες καλούνται να παράγουν πολιτική. Και στο πρόσωπο της φοιτητικής νεολαίας, τον αστάθμητο πολιτικό παράγοντα που ανέκαθεν βρισκόταν στη πρωτοπορία, η πολιτική μετουσιώθηκε, πήρε σάρκα και οστά. Με αυτό το σκεπτικό, οι φοιτητές των τμημάτων της Νομικής έπραξαν το αυτονόητο: δεν άφησαν εκατοντάδες ανθρώπους με πολιτικά αιτήματα στον δρόμο, τους «παραχώρησαν» ένα κενό κτήριο οκτώ ορόφων για να παλέψουν για τα αιτήματα τους.

Οποιοσδήποτε πολιτικά υγιής άνθρωπος δεν θα έπρεπε να εξοργιστεί με τους φοιτητές που έδωσαν «άσυλο» σε διακόσιους εξαθλιωμένους ανθρώπους. Θα έπρεπε να στρέψει τα πυρά του προς το κράτος που δεν τους προσέφερε στέγη (σ' αυτούς και σε χιλιάδες άλλους). Ευτυχώς, που μεγάλη μερίδα της νεολαίας είναι συνειδητοποιημένη και έχει το θάρρος να παίρνει πρωτοβουλίες. Ό,τι δηλαδή δεν κάνει η κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Για να προλάβω τους κακόβουλους, υπενθυμίζω ότι το πανεπιστήμιο ως θεσμός, πέραν του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα, είχε ανέκαθεν ρόλο πολιτικό και κοινωνικό καθώς λειτουργούσε ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Επιστήμης και Κοινωνίας. Ας μην το ξεχνάμε αυτό...

*************************
Σημειώσεις Ιστολόγου:

Σχόλια για το συγκεκριμένο κείμενο δεν θα κάμω…

Απλώς θέλω να σημειώσω το “μένος” και την “οργή” πολλών κυπρίων μανάδων τζιαι τζιυρούδων που βιάστηκαν [χωρίς να 'χουν πλήρη γνώση των γεγονότων ή για τες τρύπες της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής μεταναστευτικές πολιτικής] να κατακρίνουν και στείλουν το πυρ το εξώτερο τους “κκιλίντζιηρους” τους μετανάστες. Ακούσαμε και πάλι τα γνωστά και τα ελιτίστικα [που όπως είπα τζιαι πιο πάνω εκαμάν με έξω φρενών]:
- «Μα ίνταμ που θέλουν τούτοι, ολάν;» ή
- «Γιατί εν παν έσσω τους να τα κάμνουν τούτα»; [Τζιαι μπορεί να έχει και χρόνια που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα].
- «Μα θέλουν να χάσουν τα κοπελλούθκια μας την εξεταστική, σιόρ»;
- «Που την μια έχουμε τους καλαμαράες με τες απεργίες τους τζιαι τες καταλήψεις τους μια την άλλη, τωρά εν να ‘χουμε τζιαι τούτους τους αράπηες»;
- «Μα πότε εν να τελειώσουν τες σπουδές τους τα μωρά αν θα παέννουμε έτσι».

- «Καλά ελάλουν εγιώ να μεν τον η-στείλω στην Ελλάδα να σπουδάσει»!

Φίλτατοι κύπριοι γονιοί, στη ζωή [τη βολεμένη και την μικροαστική σας] υπάρχουν και αγώνες και σίγουρα κάποιοι επηρεάζονται αρνητικά! Ας δούμε για μια στιγμή και τους άλλους κι όχι μόνο τους εαυτούς μας.

Anef_Oriwn
Δευτέρα 31/1/2011

32 σχόλια:

αιολος είπε...

Αγαπητέ ΑΝΕΥ

Απ ότι βλέπεις και ένας ακόμα σοσιαλιστής της διεθνούς του τζέφρυ ετοιμάζεται να πάρει πόδι, πολύ σας γυροφέρνει, την μια η Τυνησία, τώρα η Αίγυπτος, λες να πλησιάζει και του Χριστόφια;

Δεν το πιστεύω αλλά προσέχτε....

Κατα το όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα.

Τέλος πάντων και εγώ ανησυχώ για την Κύπρο διότι όποτε έχουμε τέτοια γεγονότα στον αραβικό χώρο συνήθως έχουμε και γεγονότα στην Κύπρο.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Θα ΣΕ καλέσω ακόμα μια φορά να ΜΑΣ πεις πια η σχέση του Χριστόφια με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και ν’ αφήσεις τες αοριστολογίες ...
Κι αν κατάλαβα καλά συγκρίνεις τη διακυβέρνηση Χριστόφια με τα καθεστώτα του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλί; Από που κι ως που;
Και καλό θα ήταν για χάριν της κουβέντας να ανάφερες συγκεκριμένα περιστατικά που να τεκμηριώνουν την τοποθέτηση σου πως «... όποτε έχουμε τέτοια γεγονότα στον αραβικό χώρο συνήθως έχουμε και γεγονότα στην Κύπρο...»
Τέλος, θα ΣΕ παρακαλούσα να απαντήσεις [αν θα επανέλθεις] στα συγκεκριμένα ερωτήματα ΜΟΥ κι όχι να ξεκινήσεις άλλ’ αντ’ άλλων!

αιολος είπε...

Δεν θέλω πραγματικά να σε στεναχωρήσω αλλά ο Χριστόφιας είναι εξ ίσου παπατζής όσο και ο (οι) Παπαντρέου, να εξηγηθώ γιατί τον λέω παπατζή.

Είναι κομμουνιστής (έτσι;) και αν κρίνω και από την μαχητικότητά σας (στα λόγια) είναι και πολύ κομμούνι που λέμε ο Χριστόφιας.
Κομμουνιστής όμως που δεν εφαρμόζει κομμουνισμό στην Κύπρο, δηλαδή οι κύπριοι ΑΚΕΛίτες είναι σαν την σκορδαλιά που δεν έχει σκόρδο.

Μια τέτοια καιροσκοπική συμπεριφορά δεν εμπνέει σεβασμό, στην ΑΚΕΛική διαπλεκόμενη νομενκλατούρα και για τους ΑΚΕΛίτες της Κύπρου που κάνουν επανάσταση μεταξύ αστακού και σαμπάνιας μπορεί, αλλά σε ένα παρατηρητή απ έξω βλέπει (με ελληνική ορολογία) ένα λαμόγιο σαν τον παπανδρέου που "άλλα λεν τα λόγια σου και άλλα η καρδία σου", εγώ πια δεν είμαι τοποθετημένος, ούτε ψηφίζω ΚΚΕ (για εθνικούς και θρησκευτικούς λόγους ΜΟΝΟ), αλλά εκτιμώ το ΚΚΕ, αντίθετα ο ΣΥΝ μου γυρίζει τα έντερα, έβλεπα αυτό το ξέκωλο τον Αλαβάνο στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής από τους λάθροκαθοδηγούμενους και το τι έλεγε και άντε μη πω, το ΚΚΕ πάλι είχε μια αντρίκια ξεκάθαρη στάση που δεν μπορείς παρά να την εκτιμήσεις(αν και επί της ουσίας δεν διέφερε από αυτή του ΣΥΝ).
Βλέπεις μια τέτοια στάση στον Χριστόφια; Τι με ρωτάς για κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο.
Να σου δώσω να καταλάβεις ο ΔΣΕ Πελοποννήσου υπό την καθοδήγηση του Γκιουζέλη έχαιρε εκτίμησης στο πλέον συντηρητικό μέρος της Ελλάδος την Πελοπόννησο και όμως ο ΔΣΕ ήταν ακραίοι μπολσεβίκοι.....


Για το άλλο ερώτημά σου σε λίγο.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Έχω προσέξει – και σου το επισήμανα πολλές φορές – ότι δεν είναι καθόλου σωστό να μη γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις αλλά να έχεις άποψη βασιζόμενος στο τι γίνεται στον ελλαδικό χώρο.

Για σένα μπορεί να είναι περίεργο ή παράξενο αλλά για μας που ζούμε εδώ και ξέρουμε το ΑΚΕΛ για 85 χρόνια, ξέρουμε ότι είναι μεν κομμουνιστικό κόμμα αλλά δεν είναι και δεν ήταν αυτό το αποστεωμένο κόμμα όπως πολλά κόμματα άλλων χωρών.

Από τη δεκαετία του ’50 το ΑΚΕΛ έχει διακηρύξει ότι ενόσω υπάρχει κυπριακό δεν βάζει μπροστά το αίτημα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Και κατηγορήθηκε το ΑΚΕΛ γι’ αυτό.

Έτσι λοιπόν όλοι ξέραμε ότι όταν πριν από 2,5 χρόνια αναλάμβανε την προεδρία ο Χριστόφιας δεν θα είχαμε σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.
Και αυτό το ξέρει ο λαός. Γι’ αυτό και το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα του 30%, δείγμα ότι αντίθετα με όσα θεωρείς, ο ίδιος ο λαός το έχει πολύ ψηλά στη συνείδηση του.
Συνεπώς ούτε καιροσκοπισμός υπάρχει ούτε οτιδήποτε άλλο.

αιολος είπε...

Nαι Μιχάλη μου τα έχεις ξαναπεί, είναι γεγονός ότι μου είναι αδύνατον να κατανοήσω το Κυπριακό φαινόμενο του ΑΚΕΛ και των οπαδών του, που πράγματι είναι ένα σεβαστό κομμάτι της Κυπριακής κοινωνίας, όπως μου ήταν αδύνατο να καταλάβω και τον πουρκουάδικο κομμουνισμό του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ με τον «ιστορικό συμβιβασμό» του, που και εκεί εκπροσωπούσε μεγάλη μερίδα του ιταλικού λαού.

Μπορεί να είναι λάθος μου, μπορεί συναισθηματικά να μη με φτιάχνει και υποσυνείδητα να απορρίπτω αυτή την γκαίη έκφραση κομμουνισμού.

Μπορεί αυτό να είναι κάτι που πάει πιο πολύ στο κυπριακό στυλάκι, το ΑΚΕΛ το βλέπω σαν ένα ελληνικό ΣΥΝ που μου προκαλεί ναυτία.

Αφού όμως εσάς σας εκπροσωπεί «περί ορέξεως σπανακόπιτα», εγώ ούτε τον ελληνικό κομμουνισμό ακολουθώ πια, άλλο τι εκτιμώ όμως και όταν δεν έχω άλλη επιλογή υπό τις σημαίες του ΠΑΜΕ ένα εκατομμύριο φορές.

Πάντως δεν συγκρίνω τα φασισταριά της Τυνησίας και της Αιγύπτου με τον Χριστόφια, όπως δεν συγκρίνω και τους Ελληνοκύπριους με τους Τηνήσιους και τους Αιγύπτιους.

aiolos είπε...

Από λάθος μου βγήκε δύο φορές το κείμενό μου, ΑΝΕΥ αφαίρεσέ το, και για να μη πάει χαμένο το ποστ, ας βάλω μια αφίσα που μίλαγε σκληρά μεν αλλά έντιμα στον Ελληνικό λαό το 2007

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=185537&format=.jpg

και εδώ

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=275406&format=.jpg

νεος είπε...

Άτε τωρά! Έχουμε τον κάθε πικραμμένο πας τη κκελλέ μας...επιάσαμε αντιπολίτευση τζιαι που τον Περισσό!

Anef_Oriwn είπε...

Επάθαμεν της παροιμίας που λαλεί “Έλα παππού μου να σου δείξω τ’ αμπέλια σου”! Και ο Aiolos [Νέε Ελληνοκύπριε] έτσι κάμνει! Χωρίς να έχει ή να είχε ποτέ την όποια σχέση με την Αριστερά, ή το ΚΚΕ ή την κομμουνιστική ιδεολογία έρχεται από καθέδρας να ΜΑΣ υποδείξει πως πρέπει να λειτουργεί το ΑΚΕΛ για να είναι κομμουνιστικό!!! Και για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αριστερού και κομμουνιστή [εντός και εκτός ΑΚΕΛ] να (επί)κρίνει το Κόμμα, αλλά ο εθνικιστής και φιλο-ΛΑΟΣ-ινός Aiolos από που κι ως που να το κάμνει; Το ύφος του δεν είναι απλώς υπεροπτικό, απαξιωτικό και “λαφαζάνικο” [δηλ. με πολλά μπλα μπλα που δεν λένε και τίποτε], αλλά είναι και χυδαίο [ο λόγος του είναι έμπλεος χαρακτηρισμών και βρισιών] και προβοκατόρικο. Δεν κατάλαβα γιατί κάμνει αναφορές στο ΚΚΕ τζιαι μας δίνει και links για αφίσες του Κόμματος, όταν μάλιστα δεν τόλμησε ΟΥΤΕ μια φορά να το ψηφίσει!
Χαρακτηριστικό του αμετροεπούς μπλαμπλαδισμού του είναι οι εκφράσεις του τύπου «γκαίη έκφραση κομμουνισμού», «Μια τέτοια καιροσκοπική συμπεριφορά δεν εμπνέει σεβασμό, στην ΑΚΕΛική διαπλεκόμενη νομενκλατούρα και για τους ΑΚΕΛίτες της Κύπρου που κάνουν επανάσταση μεταξύ αστακού και σαμπάνιας», «πουρκουάδικος κομμουνισμός του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ» [Παρεμπιπτόντως το «πουρκουά» δεν είναι γαλλική λέξη; Ο Μπερλίνγκουερ ήξερε και γαλλικά;]


Aiolε,
ΕΣΥ που ξέρεις τα πολλά [για την Κύπρο] τζι’ ο νους ΣΟΥ κατεβάζει, μπορείς να ΜΑΣ πεις πού στο προεκλογικό πρόγραμμα του Χριστόφια [το οποίο τον δεσμεύει μετά που εκλέχτηκε στην Προεδρία] μιλά για Σοσιαλισμό; Επίσης θα ‘θελα να προσθέσω [σ’ αυτά που αναφέρει ο φίλος Μιχάλης] ότι στην Κύπρο έχουμε προεδρικό σύστημα, όπου ο Πρόεδρος εκλέγεται απ’ ευθείας από τον λαό και η θητεία του δεν εξαρτάται οπό τη Βουλή. Οι βουλευτικές εκλογές γίνονται με ξεχωριστή ψηφοφορία σε διαφορετική περίοδο [Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα είναι φέτος τον Μάη, ενώ οι επόμενες προεδρικές θα γίνουν τον Φεβράρη του 2013]. Το ΑΚΕΛ έχει τώρα στη Βουλή 18 βουλευτές από τους 56, κάτι που ΔΕΝ του επιτρέπει να περάσει [έστω και με απλή πλειοψηφία] δικές του προτάσεις για νόμους με αριστερή φιλοσοφία ή με αριστερό κοινωνικό περιεχόμενο... Λόγου χάριν, πέρσι η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή για αύξηση του εταιρικού φόρου πάνω στα κέρδη από 10% σε 11% [δηλ. κατά μόνο 1% !], αλλά η πρόταση νόμου απορρίφθηκε με ένεκα της αρνητικής ψήφου των δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων ...

Α, και Αχάπαρε Aiolε , λέμε ΑΚΕΛιστές κι όχι ΑΚΕΛίτες ...

Ανώνυμος είπε...

«Ακούσαμε και πάλι τα γνωστά και τα ελιτίστικα [που όπως είπα τζιαι πιο πάνω εκαμάν με έξω φρενών]»Πρρρρρρρρρρ! Ρε άνεφ ορίων πάλε κλάννεις;Κανεί ρε τζιαι να σιηστει το άντερο σου.
Λυπήθου τζίνη τη καρέκλα που κάθεσαι ρε.Άκου κομμουνιστής που ψηφίζει κεφαλαιοκράτες,διεφθαρμένους τζιαι παροχείς υπηρεσιών σε Νατοικούς.Πε αλλόνα ρε!
kokoui

Anef_Oriwn είπε...

Ακούσατε, ακούσατε ...
Ο Kokouiς [του πάλαι ποτέ W.C. Blog όπου η πορδή ήταν στην ημερησία διάταξη] επροέκυψεν ΜΑΣ τζιαι αντι-κεφαλαιοκράτης τζι’ αντιΝΑΤΟϊκός! Έχουν να δουν τα μάτια ΜΑΣ ακόμα!!!
Πάντως Kokouiν, μεγάλη τιμή ΜΟΥ κάμνεις που ΜΕ διαβάζεις με τόση προσοχή!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό εδκιέβασα τα ούλλα που έγραψες.Εν μου έφυε γράμμα.Χα χα χα!Μόνο τζίνο που είδα φτάννει.Εμαύρισε το μάτι μου που τη ππουνιά.Χα χα χα!Α ρε(εξωφρενικέ και οξύθυμε) άνεφ ορίων(μίσιημου).Πάντως εγώ θα έλεγα να αφήσεις τα εισαγωγικά τζιαι τις αγκυλούες,τα λεξικά τζιαι τις βικιπαίδειες τζιαι να πάεις να κολλήσεις καμμιά αφισιούα, «για να μην ππέσουν τα ποσοστά του ΑΚΕΛ». Να σου δώκει τζιαι λλίο ο αέρας,να βκάλεις τζιαι κανένα Ευρώ τζιαι να αποδείξεις τζιαι έμπρακτα την αφοσίωση σου στο κόμμα.Ακτίβ αντιφασίστας,you know;Ε, αν τους πεις τζιαι τζιαμέ καμμιά λαφαζανιά-μαλακία εν πειράζει.Εν εντάξει εν μες τα πλαίσια.Χα χα χα!

Κομμουνιστής είπε...

Ρε παιθκιά, εν καταλάβω γιατί τόση επίθεση στον Αίολον...

Εν εθκιάβασα τζιαι πολλά που τα προηγούμενα σχόλια του, αλλά πέραν που κάποιαν άγνοια τζιαι πολλά ατυχή επιλογή εκφράσεων, γενικά εν τζιαι λαλεί κανένα ψέμα.

Ο Χριστόφκιας έννεν παπατζής; Δηλώνει μεν κομμουνιστής, που την άλλην με διάφορα προσχήματα, διαχειρίζεται τον καπιταλισμό.

Εν κατάσταση τούτη να μας εμπνέει σεβασμόν;

Το ΚΚΕ έσιει μιαν έντιμη στάση στην Ελλάδα, τζιαι μπορεί πολλύς κόσμος να μεν συμφωνεί, αλλά λαμόγια το ΚΚΕ εν θα τους πει (σχεδόν) κανένας(αντίθετα με τον ΣΥΝ)

Το ΑΚΕΛ, όπως τζιαι ο ΔΗΣΥ, όπως τζιαι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Δημοκρατικοί τζιαι ο Μπερλουσκόνι, έχουν ψηλά ποσοστά. Τούτον εν κριτήριον για το αν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού; (Το ΚΚ Γαλλίας με παρόμοια με το ΑΚΕΛ γραμμή, πατώνει εκλογικά)

Εν αντικειμενικό γεγονός, ότι το ΑΚΕΛ εν εκφράζει σε κανένα επίπεδο τες βασικές αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού, τούτου που ονομάζεται κομμουνισμός. Εκφράζει μια μεσοβέζικη κατάσταση.

Άνευ, το συμπέρασμα ότι εν εθνικιστής τζιαι φιλο-ΛΑΟΣ, έφκαλες του που το γεγονός ότι αποστασιοποιείται που το ΚΚ για εθνικούς τζιαι θρησκευικούς λόγους, ή που προηγούμενη ανάρτηση.

Για σένα Αίολε, υπάρχει όντως ένα ζήτημα, ότι θρησκεία και ΚΚΕ δεν πάνε μαζί, αν και το ΚΚΕ λέει ότι ο καθένας πιστεύει σε ότι θέλει. Στο εθνικό επίπεδο, δε νομίζω να μπορείς να προσάψεις οτιδήποτε στο ΚΚΕ, το οποίο είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει σοβαρές θέσει για την εθνική κυριαρχία.

Κομμουνιστής

αιολος είπε...

Να εξηγήσω μερικά που έγραψα εγώ ο άσχετος με την πολιτική και κυρίως την αριστερά:Λέω λοιπόν στον Μιχάλη :


Και αυτό το λέω από ευγένεια, έχω σκεφτεί αυτό το φαινόμενο, τι σκέπτομαι λοιπόν.

Έχουμε τους κύπριους «κομμουνιστές» που λένε στους κύπριους « εμείς ΔΕΝ θα κάνουμε σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» διότι υπάρχει το κυπριακό πρόβλημα (που θα υπάρχει για πολύ καιρό και δεν θα το λύσει κανένας συμβιβασάκιας νενέκος), τι του λέει του κυπρίου στην πραγματικότητα;
«Μη ανησυχείς κύπριε μιλάμε για κομμουνισμό, αλλά μη το παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς ΤΟ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ». Βολεύει αυτό το ΑΚΕΛ γιατί;

Σκέπτεται ο κύπριος «όμορφο πράγμα να το παίζω κομμουνιστής, ΑΛΛΑ χωρίς να κινδυνεύει η οφ σορ επένδυσή μου, πουλάω μούρη και όταν βρεθεί ο μαλάκας να μου πει πάμε για τώρα για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό την κάνω όμορφα και ωραία » .

Σε ρωτώ λοιπόν αν το ΑΚΕΛ πει στους κυπρίους θα κάνουμε κομμουνισμό θα πάρει 30% τι λες; Αν πχ δεν ήταν ο Χριστόφιας που κανείς κύπριος βέβαια δεν τον κόβει για Φίντελ Κάστρο (πιο επαναστατικός ήταν ο Μακάριος) και στην θέση του Χριστόφια έβλεπαν οι κύπριοι έναν που δεν το είχε σε τίποτα να εφαρμόσει κομμουνισμό πχ τον Ν Ζαχαριάδη ή τον Άρη Βελουχιώτη λες ότι θα έπαιρνε το ΑΚΕΛ 30% ;;;;;

Σαφώς όχι ! Ο καλοπερασάκιας κύπριος θέλει να κάνει τον επαναστάτη αλλά ποιον επαναστάτη τον μουζίκο με το μάτι της απελπισιάς; Τον Βιετκόγκ που έτρεχε με μια χούφτα ρύζι ; Τον μπολσεβίκο του Γράμμου που κοιμόταν στα χιόνια νηστικός και ξυπόλητος και πολέμησε Ιταλούς, Γερμανούς, Άγγλους και Αμερικάνους και τους σκληροτράχηλους συνεργάτες τους ; Τον επαναστάτη της ΕΟΚΑ που κινδύνευε να βρεθεί στην αγχόνη; ΟΧΙ θέλει να κάνει τον βιομήχανο επαναστάτη δίπλα στην πισίνα που θα φωνάζει «ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞ, ΚΑΤΩ Ο ΘΕΟΣ» αλλά το σπίτι του να είναι καλά φυλασσόμενο από τον πραιτοριανό ΜΑΤατζή (που αυτός δεν φωνάζει ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞ).
Τέτοιους κομμουνιστές έχει το ΑΚΕΛ, κομμουνιστές «να τα βρούμε ρε παιδιά» με ποιόν; Με τον ΑΤΤΙΛΑ. Κομμουνιστές του κάνω εμπόριο και οι βλαχοβαλκάνιοι Έλληνες μας φυλάνε και τους βρίζουμε, όπως κάνατε στο προηγούμενο άρθρο του ΑΝΕΥ που χλευάσατε με ΧΥΔΑΙΟ νεοπλουτισμό την ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΑΔΑ ( το οποίο όταν το είδα είπα «@@&%^#» έτρεξα και τα σχόλια με σχόλια «!#%^?+» και το έκλεισα).

Κατάλαβες τώρα γιατί μίλησα για «γκαίη έκφραση κομμουνισμού».

Αυτά τα λίγα με κάθε μετριοπάθεια και ευγένεια.

aiolos είπε...

ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΓΙΑΤΙ (λόγω κάποιοι στοιχείου που έβαλα δεν παρατέθηκε)

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ:

Λέω λοιπόν στον Μιχάλη :
"αδυνατώ να κατανοήσω το Κυπριακό φαινόμενο του ΑΚΕΛ και των οπαδών του"

Αγαπητέ "Κομμουνιστή" με εκπλήσει ο ρεαλισμός και ο ορθολογισμός του σκέπτεσθαι (δεν το λέω επειδή παίρνεις τα κομάτια μου, δεν είμαι άνθρωπος που κωλώνει).


Πρόσεξε το ΚΚΕ έχει μελανά σημεία αντεθνικής πολιτικής όπως είναι η στάση του στο "Μακεδονικό" μέχρι την λήξη του εμφυλίου, οπότε σιγά σιγά διαφοροποιήθηκε, την στάση του στο θέμα της Μικρασιατικής εκστρατείας, στο θέμα του Βορειοηπειρωτικού, στο θέμα του εμφυλίου που πραγματικά συγκατατέθηκε στον σφαγιασμό της αριστεράς της Ελλάδος για να εγκατασταθούν οι Λαικές Δημοκρατίες της Αν Ευρώπης ( και επί αυτού πιά μιλάνε πάρα πολύ συχνά στελέχη του ΚΚΕ και του ΔΣΕ αλλά έχει μιλήσει και ο ίδιος ο Ν Ζαχαριάδης*). Είχε όμως και λαμπρά δείγματα πατριωτισμού όπως η οργάνωση της Εθνικής Αντίστασης, είναι πραγματικά πολύ πολύπλοκο το ζήτημα του ΚΚΕ στα θέματα αυτά πραγματικά αν θες μπορώ να σου γράψω πολλά πράγματα.

*
Έχω δημοσιεύσει ένα διαλογο του Ζαχαριάδη με τον "τούρκο" που δείχνει τους πραγματικούς λόγους του εμφυλίου.

Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος (τούρκος)
- «Σύντροφε αρχηγέ μέ βασανίζει μία σκέψη.»
Νίκος Ζαχαριάδης
-«Λέγε ρε Τούρκο.»
-«Αφού ξέραμε τόν συσχετισμό δυνάμεων γιατί πήραμε τά όπλα καί δέν κάναμε πολιτικό αγώνα;»
-«Κρίμα πού είμαστε καί πατριωτάκια, κρίμα πού είσαι καί μορφωμένος. Καί ποιός σού είπε εσένα ότι πηγαίναμε νά πάρουμε τήν ηγεσία. Εμείς δημιουργήσαμε μία ανωμαλία στήν Ελλάδα γιά νά μπορεί ο σύντροφος Στάλιν νά εδραιώσει τό καθεστώς μας στίς χώρες πού τού έδωσε ο Τσώρτσιλ πίσω από τήν πλάτη του Ρούσβελτ.»

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Επέτρεψε ΜΟΥ σαν παλιά καραβάνα σ’ αυτό τον διαδικτυακό χώρο [τον bloggeriκό], να έχω αντιληφτεί ή/και να ξέρω 5 πράματα παραπάνω για το σχολιογράφο Aiolo - τι πιστεύει, πως σκέφτεται και πως λειτουργεί. Έτσι ενδεικτικά θα ΣΟΥ δώσω το link μιας παλιάς ανάρτησης ΜΟΥ, όπου κάμαμε ομηρικές συζητήσεις για να πάρεις μια ιδέα κι αν χρειαστεί θα επανέλθω [http://aneforiwn.blogspot.com/2009/03/72009.html]… Εγώ πάντως ΔΕΝ θα χαιρόμουν να τον είχα συνοδοιπόρο! Και δεν είναι μόνο η θρησκεία το πρόβλημα του με το ΚΚΕ, αλλά ΟΛΗ η ιστορία του!!! [Ένα ενδιαφέρον επαινετικό κείμενο για το ΚΚΕ υπάρχει στη σημερινή “Ελευθεροτυπία” [στην καθημερινή στήλη του Αντρέα Ρουμελιώτη] με τίτλο “Ωδή στο ΚΚΕ”] ...

Απ’ εκεί και πέρα η εκπληκτική και εκρηκτική βουλευτίνα του ΚΚΕ ΛιάναΚανέλλη δεν είναι θρησκευόμενη;

Και παρεμπιπτόντως γιατί το ΑΚΕΛ δεν «πατώνει εκλογικά» όπως το ΚΚ Γαλλίας;

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Τα σχόλια του Aioloυ τα διάβασα μετά που έγραψα και έστειλα το προηγούμενο σχόλιο μου προς ΕΣΕΝΑ. Τώρα που είδα τι έγραψε διερωτούμαι αν εξακολουθείς να μεν «... καταλάβεις γιατί τόση επίθεση στον Αίολον...»

αιολος είπε...

ΑΝΕΥ

"Απ’ εκεί και πέρα η εκπληκτική και εκρηκτική βουλευτίνα του ΚΚΕ ΛιάναΚανέλλη δεν είναι θρησκευόμενη;"

Η Λιάνα που πραγματικά χαίρεσαι να την ακούς δεν είναι ΚΚΕ είναι συνεργαζόμενη και φυσικά είναι θρησκευόμενη.

Στο ΚΚΕ δεν λείπουν αξιόλογα στελέχη, πάντα είχε τέτοια στελέχη πχ ο Νίκος Μπογιόπουλος, όπως είχε και μεγάλους κωλοτούμπες.

http://www.youtube.com/watch?v=nnsDvLvFnBI

Πραγματικά με αφήνουν αδιάφορο οι απαξιοτικές θέσεις σου για μένα. Εγώ τοποθετούμαι χωρίς εμπάθεια και χωρίς να μασάω τα λόγια μου. Δεν έχω πρόβλημα να σταθώ σε εχθρικό περιβάλλον, μπορώ να σου πω ότι σε αυτό το περιβάλλον νοιώθω πιο άνετα.

aiolos είπε...

Τώρα που έβλεπα τον Μπογιόπουλο δες τι λέει στον Ανδρουλάκη (ο οποίος υπήρξε το Νο 1 στέλεχος του ΚΚΕ, τώρα βέβαια ΠΑΣΟΚος μαζί με την Δαμανάκη, όπως στο τέλος της ζωής του έγινε ΠΑΣΟΚος βουλευτής και ο Στρατηγός Μάρκος)


http://www.youtube.com/watch?v=NtxnfP4RKYM&feature=related

Με τίποτα σύντροφοι :)))

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

όπως είχα πει, εν εθκιάβασα άλλα σχόλια του αίολου. Αν η επίθεση εναντίων του οφείλεται σε άλλα σχόλια, προφανώς εν μπορώ να εκφέρω άποψην. Συγγνώμην, αλλά βαρκούμαι να θκιαβάσω τα παλιά του σχόλια. Εν είπα κάπου ότι θέλω να τον έχω συνοδοιπόρον, γιατί εν τον ηξερω.

Το νόημα της παράθεσης διαφόρων κομμάτων που πατώνουν/πιάνουν ψηλά ποσοστά, ήταν να δείξω ότι έννεν κριτήριο για το αν κρατά φιλολαϊκήν πολιτικήν ένα κόμμα τζιαι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Ρε Αίολε,

Προφανώς έχεις πολύ εσφαλμένη άποψη για την Κύπρο. Νομίζεις ότι είμαστε όλοι ένα μάτσο νεόπλουτοι και βολεμενοι; Βιομήχανοι και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και off shore; Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δε θα μας καιγότανε καρφί για τίποτα και θα χαιρόμασταν απλά τον πλούτο μας.

Σοβαρέψου λίγο. Προφανώς στην Κύπρο υπάρχει κόσμος εργαζόμενος, που πλήττεται από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Κυπραίος, δεν πείθεται από το ΑΚΕΛ με τα επιχειρήματα που προβάλλεις. Πρώτον υπάρχουν βαθιοί συναισθηματικοί δεσμοί με το ΑΚΕΛ, που έχουν να κάνουν με την ιστορία του και με τους αγώνες που έδωσε με το λαό μας. Δεύτερον, σκέψου πως καταφέρνουν τα κόμματα εξουσίας να υφαρπάζουν τη λαϊκή ψήφο στη χώρα σου(και στο παγκόσμιο).

Γνωρίζοντας τον Ανευ, δε νομίζω να καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού λαού. Ενδεχομένως εναντίον των κυβερνήσεων και της Χούντας που φέρουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση.

Για το Μακεδονικό, αναφέρεσαι στην 5η ολομέλεια του ΚΚΕ. Σου παραθέτω ένα άρθρο, γιατί δεν το κατέχω καλά το θέμα

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3630694&publDate=

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3630872&publDate=18/1/1997

Τώρα για το ΔΣΕ, δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι κομμουνιστές προκάλεσαν τον πόλεμο. Οι κομμουνιστές σύρθηκαν στον πόλεμο από τους Βρεττανούς.

Αν μελετήσεις τα γεγονότα, θα δεις ότι υπήρχαν δυνατότητες να κερδίσει ο ΔΣΕ τον κυβερνητικό στρατό, αλλά λόγω εν μέρει δικών του λαθών και λόγω της προδοσίας του Τίτο, κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό.

Για το διάλογο που παραθέτεις, καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι δεν μπορεί παρά να είναι φανταστικός. Δεν μπορεί το ίδιο άτομο που έγραψε αυτά τα γράμματα ( http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5910201&publDate=24/10/2010 ) να έκανε αυτό το διάλογο.

Πόσο μάλλον, το κόμμα που καθοδήγησε τον ελληνικό λαό κατά διάρκεια της αντίστασης, να κρίνουμε ότι έκανε το δεύτερο αντάρτικο για αυτό το λόγο.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Όλως παραδόξως θα συμφωνήσω και μια φορά μαζί ΣΟΥ – πρέπει όμως να το ψάξω γιατί είναι ανησυχητικό! Όντως ο Μπογιόπουλος είναι εξαιρετικός – πραγματική απόλαυση να τον βλέπεις και αν τον ακούς! Πάντοτε μιλά τεκμηριωμένα και δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του. Αλλά και η Λιάνα είναι απολαυστική, ειδικά μάλιστα όταν αποκαλεί του ΛΑΟΣιανούς, φασίστες!!! Και ναι μεν εκλέγεται βουλευτίνα συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ, αλλά σήμερα είναι ΚουΚουΕτζού ως το μεδούλι!

Αναφορικά τες «απαξιοτικές θέσεις» που εκφράζω για ΣΕΝΑ, να ΣΟΥ υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμμασμένου! Σταχυολογώ από τον λόγο ΣΟΥ:

1. «... το ΚΚΕ έχει μελανά σημεία αντεθνικής πολιτικής ...»
2. συμβιβασάκιας νενέκος
3. «… πουλάω μούρη και όταν βρεθεί ο μαλάκας ...»
4. «καλοπερασάκιας κύπριος»
5. «Τέτοιους κομμουνιστές έχει το ΑΚΕΛ, κομμουνιστές «να τα βρούμε ρε παιδιά» με ποιόν; Με τον ΑΤΤΙΛΑ. Κομμουνιστές του κάνω εμπόριο και οι βλαχοβαλκάνιοι Έλληνες μας φυλάνε και τους βρίζουμε ...»
6. «γκαίη έκφραση κομμουνισμού»
7. «Μια τέτοια καιροσκοπική συμπεριφορά δεν εμπνέει σεβασμό, στην ΑΚΕΛική διαπλεκόμενη νομενκλατούρα και για τους ΑΚΕΛίτες της Κύπρου που κάνουν επανάσταση μεταξύ αστακού και σαμπάνιας»,
8. «πουρκουάδικος κομμουνισμός του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ»

Κατ’ αρχάς Aiolε πως τεκμηριώνει όλ’ αυτά που λες; Και μπορείς να ΜΑΣ πεις πως ακριβώς εκφραστήκαμε όταν «... χλευάσαμε με ΧΥΔΑΙΟ νεοπλουτισμό την ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΑΔΑ ...»; Και ποιοι την «χλευάσαμε», ΟΛΟΙ οι κύπριοι;

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

Για το θέμα της νομικής, τζιαι ενώ έχω την ίδια ευαισθησία με εσένα για τους μετανάστες, οπότε να πω λλία πράματα.

Τίθεται το ερώτημαν αν τζιείνοι οι οποίοι εκουβαλήσαν τους μετανάστες στη νομική(γιατί κάποιοι τους εκουβαλήσαν, εν εσηκωστήκαν ένα πρωί οι μετανάστες που την Κρήτην τζιαι είπαν πάμε στην Αθήνα τζιαι εντελώς τυχαία ήβραν τζιαι τους συλλόγους των φοιτητλων τζιαι είπαν τους εμπάτε), εκάμαν κάτι θετικό για την υπόθεση των μεταναστών;

Πρώτον ενεργοποιήσεν ούλλα τα ρατσιστικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, έδωκε δικαιώματα στην κυβέρνηση τζιαι στο ΛΑΟΣ να πάρουν πιο σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα. Δεύτερον, έδωκε ακόμα μια φορά δικαίωμα να χτυπηθεί το άσυλον. Τζιαι τρίτον, εν έθιξε σε κανένα βαθμό τη ρίζα του προβλήματος.

Το μεταναστευτικό εν ένα που τα πιο σύνθετα προβλήματα. Εν αλήθκεια, ότι στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει εγκληματικότητα τζιαι προέρχεται κύρια που τους μετανάστες. Τούτον εν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Χωρίς να το αποδεχούμαστεν τούτο, ο άλλος που θωρεί τούντην κατάσταση εν πρόκεται να σε ακούσει ποττέ.

Πρέπει να αποκαλύψεις την αιτία. Έννεν επειδή εν βάρβαρος, αλλά επειδή εν φτωχός τζαι οδηγείται τζιαμέ. Δεύτερον πρέπει να αναδείξεις ότι ο καπιταλιστής φέρνει τους μετανάστες στην Ελλάδα για να πιέζει την εργατικήν τάξην τζιαι να ρίφκει την τιμήν της. Γι'αυτόν τζιαι θέλει να ελέγχει το πόσοι εννα έρκουνται τζιαι χτίζει φράχτες κτλ. Επίσης ο μετανάστης φέφκει που τη χώραν του, επειδή έσιει πολέμους, φτώσια κτλ. Για τούτον το πράμαν, φταίει ο ιμπεριαλισμός τζιαι στο βαθμό που της αναλογεί τζιαι η Ελλάδα τζιαι Κύπρος. Με τες διευκολύνσεις που παρέχουν στον ιμπεριαλισμό, με τη συμμετοχή τους σε ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς(ΝΑΤΟ, ΕΕ) τζιαι η Ελλάδα με τα στρατεύματα που έσιει σε διάφορες χώρες.

Τζιαμέ πρέπει να πατά κάθε κίνηση υπέρ των μεταναστών τζιαι στην ενιάιαν πάλην ντόπιων τζιαι μεταναστών εργατών.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμμένη ενέργεια στη νομική, κάθε άλλον παρά εβοήθησε τζιαι ήταν προβοκατόρικη.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστή,

Βασικά ΔΕΝ διαφωνώ με τα όσα γράφεις για τες αιτίες της μετανάστευσης, για τον ιμπεριαλισμό, για την «ενεργοποίηση ούλλων των ρατσιστικών αντανακλαστικών των Ελλήνων» ... Όμως έχω πάψει προ πολλού να θεωρώ κάθε ακτιβιστική ενέργεια και κίνηση [συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που έχουν σχέση με τους μετανάστες] ως «προβοκατόρικη»… Έχω την άποψη πως τέτοιες ενέργειες ανακινούν τες διάφορες πτυχές του μεταναστευτικού και το θέτουν επιτακτικά μπροστά στα μάτια ΟΛΩΝ μας [και του κόσμου και των κατά τόπους κυβερνώντων]. Φυσικά ΔΕΝ πιστεύω ότι το αστικό κράτος ή οι κυρίαρχες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσουν λύσεις... Ο καπιταλισμός ΔΕΝ μπορεί να είναι ούτε ανθρώπινος και ούτε και δίκαιος! Και ως Αριστεροί ή Κομμουνιστές ΔΕΝ πρέπει να φοβόμαστε την σύγκρουση με τα κατεστημένα ... Κάποτε επιβάλλεται να συγκρουστούμε!
Τις τελευταίες μέρες ψάχνω και μελετώ τες διάφορες ευρωπαϊκές συμβάσεις και συμφωνίες που αφορούν τους μετανάστες [όπως η “Δουβλίνο II”, η FRONTEX και κάποιες άλλες που συνομολογήθηκαν τελευταία με την Τουρκία]. Σ’ αυτές βλέπεις ξεκάθαρα πως οι κεντροευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους έξω από το πρόβλημα μετατοπίζοντας το στες χώρες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης [ Ελλάδα, Κύπρο, Νότια Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία]!

[Σήμερα εντόπισα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο ελληνικό “Ποντίκι” – καμιά σχέση με την κυπριακή ΠΟΝΤΙΚΟ-φυλλάδα!] ...

Κομμουνιστής είπε...

Άνευ,

ούτε εγώ θεωρώ κάθε ακτιβιστική ενέργεια προβοκατόρικη, αλλά ούτε και το αντίθετο. Δε θεωρώ ότι κάθε ακτιβιστική ενέργεια είναι θετική.

Επειδή εν ευαίσθητον τζιαι σύνθετο ζήτημα το μεταναστευτικόν, εν μπορούμεν να κάμνουμεν απρόσεχτες κινήσεις γιατί τελικά οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Εν διαφωνώ ότι η συγκεκριμμένη ενέργεια έφερεν το μεταναστευτικό στο προσκήνιο. Αλλά ενώ η "κοινή γνώμη" πριν 2 εφτομάες ήταν γενικώς ουδέτερη προς αρνητική για το θέμα του φράκτη στον Έβρο, εμετατοπίστηκεν. Τζιαι αν είχαμεν άλλα(συγκρούσεις), ήταν να εσυζητούσαμεν τωρά για πλήρη μετατόπιση, ακόμα τζιαι σε βαθμό που να ήταν "λαϊκή απαίτηση" ο φράχτης.

Το ίδιο συμβαίνει τζιαι με το άσυλο. Που διάφορες προβοκατόρικες ομάδες χρησιμοποιούν το άσυλο με συγκεκριμμένον τρόπον, οδηγώντας στην απαξίωσην του τζιαι ανα περιόδους, ούλλοι θέλουν να τελειώσει τούντο πράμαν.

Όσον αφορά τη σύγκρουση. Ο στόχος μας, η στρατηγική μας εν δεδομένη τζιαι εν καθορίζεται που το πόση δύναμην έχουμεν. Η τακτική μας πρέπει να εν ευέλικτη. Να επιλέγουμε τες μορφές πάλης τζιαι σύγκρουσης ανάλογα με τες συνθήκες. Εν απορρίπτουμεν κανένα μέσον.

Αν αύριο για παράδειγμα αποφασίσουν οι λλίοι κομμουνιστές που υπάρχουν να παν για τελική σύγκρουση, το αποτέλεσμα εννα ένει να σταματήσουν να υπάρχουν κομμουνιστές.

Τζιαι για τους μετανάστες, να προχωρήσουμεν σε μιαν πιο δυναμική κινητοποίηση, αφού δημιουργήσουμεν τες συνθήκες για να μπορεί να γίνει κάτι τέθκοιον λαϊκή υπόθεση. Να κατεβούν ντόπιοι τζιαι ξένοι εργάτες μαζί.

Όι να κουβαλήσουμεν τους γέριμους που του θκιαόλου τη μάνα τζιαι τελικά να τους θυματοποιήσουμεν τζιαι τους ίδιους, αλλά κόμα παραπάνω να υπάρξςι ο κίνδυνος να παρουσιαστούν οι μετανάστες σαν εχθρός του λαού.

Κομμουνιστής

αιολος είπε...

Έδινα μια απάντηση όσο να την γράψω διάβασα για την Νομική Δεν τα διάβασα όλα σταμάτησα στο θέμα Νομική και ρατσιστικά αντανακλαστικά των Ελλήνων (αν λοιπόν αναφέρεστε σε αυτά που γράφω συγνώμη) έτσι αποθήκευσα την απάντηση διότι αυτό που γίνηκε στην Νομική το θεωρώ την μεγαλύτερη προβοκάτσια που έγινε ποτέ.

Ρε παιδιά παραμονή πριν κατατεθεί το πόρισμα ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ για την μεγαλύτερη διαπλεγμένη υπόθεση πολιτικών - επιχειρήσεων που μας οδήγησε σε αυτό το χάλι (ΖΗΜΕΝΣ), τα λαμόγια επέτρεψαν να καταληφθεί η Νομική από τους λαθροκατευθυνόμενους, έτσι οι Έλληνες δεν μίλησαν ΚΑΘΟΛΟΥ για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ και ασχολήθηκαν με τους λαθρομετανάστες.

Εδώ φέρει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ η οποία παίζοντας το παιχνίδι των διεφθαρμένων χρηματιζόμενων πολιτικών (και με την ανοχή τους) δημιούργησαν την κατάληψη της Νομικής, οι Έλληνες είναι γνωστό ότι πια δεν ανέχονται αυτή την συσσώρευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα έτσι η Αριστερά (ΣΥΝ) έπαιξε το ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι της συγκάλυψης. ΝΤΡΟΠΗ (γι αυτό όταν ακούω ΣΥΝ παθαίνω ντελίριο).

aiolos είπε...

Κομουνιστή να συμφωνήσω και με τον ΑΝΕΥ και με τον Μιχάλη ότι δεν ξέρω σε βάθος την κυπριακή κοινωνία όπως δεν ξέρω και την κοινωνία του Σουφλιού και της Άρτας, μου λέτε ότι πέφτω έξω πιθανά, πιθανά αλλά όπως είχε γράψει και ο κος Γ Πήττας (μπορεί να μη το αποδίδω κατά λέξη αλλά περίπου) "Η Κύπρος είναι νησί αλλά δεν είναι σε άλλο γαλαξία" (φαντάζομαι να το αποδίδω νοηματικά σωστά).

Οι Έλληνες έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, τον τοπικισμό και εκεί στην Κύπρο θαρρείτε ότι είστε κάτι που το έφτιασε ο Θεός και μετά έσπασε το καλούπι, κάτι το μοναδικό, κάτι το εξαιρετικό, εγώ με όσους κύπριους συναλλάχτηκα δεν είδα παρά Έλληνες, με όλα τα ελληνικά προτερήματα και ελαττώματα.

Για το θέμα του διαλόγου Ζαχαριάδη – «τούρκου» είναι αληθινός, είμαι εκτός των πηγών μου αλλά υπάρχουν πολλοί που επιβεβαιώνουν την «διεθνιστική» αυτή θυσία της Αριστεράς στον βωμό των σοσιαλιστικών σκοπιμοτήτων, πριν μερικές ημέρες διάβαζα (θα το βρω και θα στο παραθέσω και σχετική βιβλιογραφία) το πιο κάτω περιστατικό : « Μετά την ήττα του ΔΣΕ κάποιοι πήγαν και φιλοξενήθηκαν στην ΛΔ Πολωνίας εκεί ένοιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν σε δημόσια εκδήλωση του Πολωνούς για την φιλοξενία, την στιγμή που ευχαριστούσαν ο ΓΓ του ΚΚΠ τους διέκοψε και είπε ΄Εμείς είμαστε ευγνώμονες προς εσάς διότι χωρίς την θυσία σας δεν θα ήταν δυνατόν να εγκαταστήσουμε την ΛΔ της Πολωνίας΄ . Μόλις μπορέσω θα σου παραθέσω πηγή (επί του Ελληνικού εμφυλίου έχω διαβάσει πάνω από 50 βιβλία μικρά και μεγάλα, τα περισσότερα γραμμένα από την αριστερά).

Εξ άλλου το 1949 νίκησαν οι Εθνικιστές στα πεδία των μαχών αλλά την ιστορία του Εμφυλίου την έγραψαν οι αριστεροί στην δεκαετία του 60.

Για την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού συμφωνώ και τρελαίνομαι, μόνο τώρα στης δημοτικές εκλογές ο ελληνικός λαός έκλασε τον κοινοβουλευτισμό σε ποσοστά 50-70% εκλέχτηκαν δήμαρχοι με 20% του 50% (Βλέπε Καμίνης και Μπουτάρης) και καμώνονται ότι όλα ήταν φυσιολογικά και οι δήμαρχοι του 10% εκπροσωπούν την λαϊκή θέληση.

Για το μακεδονικό δεν είναι μόνο η 5η ολομέλεια, είναι μια ιστορία από το 1924 (και πιο πίσω) που επαναλαμβάνεται :

http://lithoksou.net/rizospastis.html

http://www.pare-dose.net/?p=3544

http://endelehia.blogspot.com/2010/12/blog-post_1112.html

Τέλος πάντων είναι μέγα πλήθος τα στοιχεία (TOMO, ΝΟΦ, ΣΝΟΦ, το Τάγμα Goce, ΝΟΜΣ ,«ΑΦΖ» AFZ, κλπ κλπ), τώρα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το θέμα, αλλά παραμένει το ζήτημα της απελευθερωτικής εκστρατείας στην Μικρά Ασία που εξακολουθεί να μιλά όπως και την περίοδο 1919-1922, της Β Ηπείρου.

Θα βρεθώ στο μπλοκ σου σε πρώτη ευκαιρία να σου παραθέσω στοιχεία για τον εμφύλιο, τον οποίο ο Δημητρώφ ζητούσε να μη κάνει το ΚΚΕ, ο Στάλιν έδινε ψεύτικές υποσχέσεις ο Ποπώφ στην Αθήνα αφήνει τον ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά να σφαγιαστεί από τους άγγλους προκειμένου να έχει ελεύθερα τα χέρια του ο Στάλιν (σε Τσεχοστλαβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και κυρίως Πολωνία) και στις διαπραγματεύσεις της Γιάλτας που έγιναν ευθύς μετά την Βάρκιζα και ο Τίτο ποτέ δεν άνοιξε τα σύνορα και αυτό υπήρξε μια εύκολη δικαιολογία της ηγεσίας του ΚΚΕ μετά την ήττα (αυτή την εποχή κυκλοφορεί στην Ελλάδα μια σειρά βιβλία, τώρα είναι στο Νο 14 με τίτλο «Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ» εκδόσεις ΒΗΜΑ - μαρτυρίες θα σου συνιστούσα να το έπαιρνες, είναι πολύ διαφωτιστικό).

Χτες το βράδυ διάβαζα μια επιστολή του Μάρκου προς τον Τίτο νομίζω ( ο οποίος από τα γραφόμενά του συμπεραίνω ότι θα πρέπει να ήταν ένα ασυνάρτητο και αλλοπρόσαλλο άτομο) που έλεγε (Αύγουστος 1947) ότι μέχρι την άνοιξη του 1948 θα «είμαστε σε θέση να εκτοπίσουμε τον εχθρό από τα πλεόν βασικά του κέντρα….» (και επί αυτών μπορώ να σου βάλω βιβλιογραφία και στοιχεία). Διάβαζα και μια επιστολή του Ν Ζαχαριάδη προς τον Τίτο (1947) που μιλά με άπειρο σεβασμό προς τον Τίτο, τον αποκαλεί δε «Σεβαστέ σύντροφε»… και «με σεβασμό και αγάπη Ν Ζαχαριάδης» :)))

Όσο αφορά τις φιλοδοξίες του ΔΣΕ υπάρχει επιστολή Ιωαννίδη (DENISOV ή Διονύσης) προς Μάρκο που ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει βασικό στόχο την κατάληψη της Θεσσαλονίκης !!!!

Δεν έχω την ευχέρεια να απαντήσω σε όλα θα επανέλθω.

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστή,

Γράφεις τζιαι λαλείς [ορθότατα]:
«Όσον αφορά τη σύγκρουση. Ο στόχος μας, η στρατηγική μας εν δεδομένη τζιαι εν καθορίζεται που το πόση δύναμην έχουμεν. Η τακτική μας πρέπει να εν ευέλικτη. Να επιλέγουμε τες μορφές πάλης τζιαι σύγκρουσης ανάλογα με τες συνθήκες. Εν απορρίπτουμεν κανένα μέσον» --- Γιατί ΔΕΝ προσπαθείς να το δεις αυτό και σε σχέση με το ΑΚΕΛ;
Και μια ακόμα κουβέντα για τους μετανάστες. Δεν μπορούμε συνεχώς να κρυβόμαστε και να είμαστε σε θέση άμυνας! Ίσως η συγκεκριμένη ενέργεια να ήταν σπασμωδική και να εμπεριέχει συναισθηματισμό, παρορμητισμό και κατ’ επέκταση και πολιτική ανωριμότητα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια πιο εξειδικευμένα προβλήματα και ζητήματα ΔΕΝ μπορούν να περιμένουν μέχρι να διευθετηθούν στο σύνολο τους.
Και παρεμπιπτόντως δεν είδα ακόμα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, να διοργανώνεται μια μαζική εκδήλωση [από τη συγκροτημένη Αριστερά βασικά – ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΕΛ], όπου να συμμετέχουν μαζί ντόπιοι και ξένοι εργάτες!

**************************
Με όσα γράφει ο Aiolos [και πάλι εμποτισμένα με δόσεις απαξίωσης, μονομέρειας, προκατάληψης και διαστρέβλωσης] θα ασχοληθώ πιο αργά απόψε – δεν έχω χρόνο τώρα ...

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Δεν ξέρω αν είναι σ’ ΕΜΕΝΑ που απευθύνεσαι στα προηγούμενα 2 σχόλια [ή στον φίλο Κομμουνιστή], αλλά νοιώθω [ως διαχειριστής αυτού του Blog] ότι πρέπει ν’ απαντήσω σε κάποιες από τες τοποθετήσεις ΣΟΥ. Για καμιά ακόμα φορά βλέπω τον λόγος ΣΟΥ να είναι εμποτισμένος με πλούσιες δόσεις απαξίωσης, μονομέρειας, προκατάληψης και διαστρέβλωσης ...
Πιο συγκεκριμένα γράφεις τζιαι λαλείς:

1. «... τα λαμόγια επέτρεψαν να καταληφθεί η Νομική από τους λαθροκατευθυνόμενους ...» --- Ακόμα μια φορά μιλάς απαξιωτικά και με χαρακτηρισμούς και γενικώς κι αορίστως, ως συνήθως!

2. «Εδώ φέρει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ» --- Μα ΔΕΝ το ξέρεις ότι το ΚΚΕ έχει διαφωνήσει με την “κατάληψη” γιατί αυτή έχει στοχοποιήσει τους μετανάστες [ασχέτως των δικών μου απόψεων];

3. «... όταν ακούω ΣΥΝ παθαίνω ντελίριο ...» --- Ακόμα μια φορά μιλάς συναισθηματικά κι όχι πολιτικά. Για τις αλλεργίες υπάρχουν πλέον [αντισταμινικά] φάρμακα. Κι όταν λες «ντελίριο» τι εννοείς; Απ’ ότι ξέρω το «ντελίριο» είναι ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κι από παραφορά και παραλήρημα!

4. «… εκεί στην Κύπρο θαρρείτε ότι είστε κάτι που το έφτιασε ο Θεός και μετά έσπασε το καλούπι, κάτι το μοναδικό, κάτι το εξαιρετικό, εγώ με όσους κύπριους συναλλάχτηκα δεν είδα παρά Έλληνες, με όλα τα ελληνικά προτερήματα και ελαττώματα». --- Ναι νομίζουμε πως είμαστε ο ομφαλός της γης! Σίγουρα όμως οι κύπριοι που συναλλάχτηκες δεν ήταν ΑΚΕΛίτες [όπως τοςυ λαλείς] ...

5. «... την ιστορία του Εμφυλίου την έγραψαν οι αριστεροί στην δεκαετία του 60». --- Μπορείς να μου πεις 5 ιστορικά βιβλία που έγραψαν αριστεροί τη δεκαετία του 60 και που κυκλοφορήσαν πλατιά και ελεύθερα;

6. Μερικά από τα βιβλία της σειράς «Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ» [που κυκλοφορούν με το “Βήμα”] τα ‘χω πάρει και είναι άκρως ενδιαφέροντα. Το τελευταίο που πήρα ήταν για το ούτω καλούμενο “παιδομάζωμα” το οποίο ο συγγραφέας το ονομάζει παιδοσώσιμο!
7. Γενικά αυτά που γράφεις για την περίοδο του Εμφυλίου είναι ανάκατα και δεν έχουν σύνδεση μεταξύ τους γι’ αυτό και δεν θ’ ασχοληθώ περαιτέρω!

Αυτά για τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ!
Η αμορφωσιά εν κακό πράμα. Δυστυχώς λλίοι ανθρώποι εκαταλάβαν την παρακαταθήκη του Μαρξ στην ανθρωπότητα. Γιαυτόν και πολλοί από τους αγράμματους κατηγορούν μαρξιστές ηγέτες ότι δεν είναι μαρξιστές γιατί όταν εκλέγονται δεν ακολουθούν το σοβιετικό μοντέλο κολεκτιβοποίησης. Όχι Αίολε, ο Χριστόφιας δεν κρίνεται κατα πόσον είναι μαρξιστής ή όχι από την διακυβέρνηση του σήμερα.

Αυτό που μας προσφέρει ο μαρξισμός δεν είναι το παραμυθάκι του κομμουνιστικού μανιφέστου, το οποίο έγραψε ο Μαρξ στην προσπάθεια του να φανταστεί έναν κόσμο με κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής.

Ο μαρξισμός πρόκειται περί επιστημονικής αντίληψης του κόσμου. Ο μαρξιστής αντιλαμβάνεται και αναλύει την κοινωνική πραγματικότητα σε μιαν διαρκή κίνηση με διαλεκτικές διαδικασίες σύνθεσης, σύγκρουσης και μεταλλαγής. Αυτή είναι και η ουσία του επιστημονικού μαρξισμού, ουσία την οποία προφανώς δεν καταλαβαίνεις όταν κατηγορείς τον Χριστόφια ότι δεν ακολούθησε την πεπατημένη σοβιετική αντίληψη των πραμάτων που αποφασίστηκε πριν σχεδόν 100 χρόνια.

Από τον Χριστόφια έχω φριχτά παράπονα και μάλλον δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσω σε περίπτωση που ξανακατεβεί υποψήφιος. Αλλά φτηνά επιχειρήματα του στυλ "δεν είναι κομμουνιστής επειδή δεν εφαρμόζει τον κομμουνισμό", τα ακούω σαν κομμουνιστής (στην αντιπολίτευση) και νυστάζω.

Φίλε Άνευ Ορίων παρακολουθώ το μπλογκ σου εδώ και πάρα πολλύν καιρό και σου δίνω συγχαρητήρια για την υπομονή σου. Φυσικά να θυμάσαι την ρήση του εξυπνότερου από εσένα και μένα (και οπωσδήποτε του Αίολου) Άινσταιν:
"Η βλακεία και το σύμπαν είναι απεριόριστα, για το σύμπαν διατηρώ τις αμφιβολίες μου"

Γιώργος

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,

Κατ’ αρχάς ΣΕ καλωσορίζω στο απάχικο μου!
Και δεν διαφωνώ μ’ αυτά που λες. Απλώς να συμπληρώσω μια και έκαμες και αναφορά στον Αϊνστάιν ότι έχει ένα εξαιρετικό σύγγραμμα για την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού. Το ‘χα βρει κάποτε [το δημοσίευσε πριν 1-2 χρόνια η “Χαραυγή”] αλλά δεν το φύλαξα σε ηλεκτρονική μορφή για να μπορώ σήμερα να το αναρτήσω καθώς είναι διαχρονικά επίκαιρο!

aiolos είπε...

Για λαθρο κατευθυνόμενους είμαι σαφής μιλώ για τον ΣΥΝ και τις μαλακίες της Μπούκοβικ.

{Ναι νομίζουμε πως είμαστε ο ομφαλός της γης! Σίγουρα όμως οι κύπριοι που συναλλάχτηκες δεν ήταν ΑΚΕΛίτες [όπως τοςυ λαλείς] ...}
Ενώ οι ΑΚΕΛίτες είναι ο ομφαλός της γης!!!!!

Τέλος πάντων να κοιταχτείς σε βλέπω να συμφωνείς όλο και πιό συχνά μαζί μου, τώρα μόλις πήρα το Νο 15 ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ (δεν θυμάμαι τι άλλο μου έγραψες και ο ανώνυμος κάτι μου έσυρε περί Αινστάιν ).

Αγαπητέ μου ΑΝΕΥ είναι αδύνατον να βρεθούμε συνοδοιπόροι, αν επέλεγα εγώ αριστερά, δεν θα την επέλεγα με κλειστά ματάκια.


Έγραψα ότι πρέπει να είναι ασυνάρτητος ο Μάρκος (που είχε μια συναρπαστική ανδροπρεπή θωριά αλλά αλλοίμονο) θυμάμαι όταν ο δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου τον έκανε χωρίς να εκλέγει (ψηφιστεί), βουλευτή του τον Στρατηγό Μάρκο, είχα την περιέργεια να τον ακούσω στον παρθενικό του λόγο στην βουλή, εκπλάγηκα, αυτό το σκουπίδι είχε για πρόεδρο η ΠΔΚ του βουνού, αυτόν είχε για στρατηγό του ο ΔΣΕ; Τώρα που διαβάζω και κείμενά του, λυπάμαι τα παιδάκια που χάθηκαν (μεταξύ των οποίων ΚΑΙ συγγενείς μου) ζητωκραυγάζοντας το όνομα του καπνεργάτη στρατηγού, και μετά από αυτό το άτομο ποιόν έβαλαν; Τον Γιούσια για αρχηγό του ΔΣΕ τον μπαλωματή του Σορόκου να αντιμετωπίσει τον Βαν φλιτ, τον Παπάγο και τον Τσακαλώτο ΚΡΙΜΑ. Εγώ ΑΝΕΥ να συγκατανεύσω σε οτιδήποτε όπως οι προπολεμικοί κομμουνιστές (που πόσο τους μοιάζεις!) ΑΔΥΝΑΤΟΝ των ΑΔΥΝΑΤΩΝ άρα τι συνοδοιπόροι μπορούμε να γίνουμε; Αλλά και να συμπορευτώ με τον ανανεωτικό προβοκατόρικο ΣΥΝ ούτε για αστείο.

aiolos είπε...

Θα έχεις ασφαλώς απορία γιατί μιλούσα για προδοσία στην Αλβανία, άκου:

Ο Χότζα έστειλε ένα γράμμα στον Τίτο, του έγραφε ότι συναντήθηκε με τον Μάρκο ένας συνεργάτης του, ο Μάρκος ζήτησε 1,2,3…6 πράγματα, πχ ζήτησε κανόνια και λέει ο Χότζα μπορούμε να στείλουμε 4 διότι δεν έχουμε άλλα, 4 τι να τα κάνει ο ΔΣΕ να τα βάλει στον κώλο του; Αλλά αυτό που είναι αξιοπρόσεκτό είναι το πιο κάτω: «Να αποσταλούν 3.000 με 4.000 Τσάμηδες για τον ΔΣΕ από τις 18.000 που ζουν στην Αλβανία διωγμένοι από την Ελλάδα από τις δυνάμεις του Ζέρβα».

Τι ήταν οι Τσάμηδες; Εξαλβανισθέντες και εξισλαμισθέντες Έλληνες που στην διάρκεια της κατοχής φόρεσαν μαύρο χιτώνιο και μετά γερμανική στολή, φέροντας και αναγνωριστικό περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό και πολέμησαν στην αρχή με τους Ιταλούς και μετά με τους Γερμανούς σφάζοντας, λεηλατώντας και τρομοκρατώντας. Τον Ιούλιο του 1942 δημιούργησαν την τρομοκρατική οργάνωση «KSILIA»(Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως).
Για να καταλάβεις τι καλόπαιδα ήταν αυτοί οι τσάμηδες στην περιοχή τους δηλαδή την Θεσπρωτία κυρίως :
Δολοφονηθέντες υπό τσάμηδων, όνων ή σε συνεργασία με στρατεύματα Κατοχής 632
Εξαφανισθέντες και απαχθέντες όμηροι 428
Βιασμοί γυναικών και κορασίδων 209
Απαγωγές 31
Πυρποληθείσες οικείες 2.332
Λεηλατηθέντα χωριά 53
Διαρπαγέντα ζώα
Αιγιπρόβατα 37.556
Βοοειδή 9.285
Ιπποειδή 4.148
Πυλερικά 30.000
Μελισσοκυψέλλες 742



Μετά την μαζική σφαγή των 49 ατόμων στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας ο Ζέρβας έδωσε μάχες και όπου φύγει, φύγει στην Αλβανία αυτά τα φασιστικά σκουλήκια (αυτούς χρησιμοποίησε σαν πρόσχημα ο Μουσολίνι για να επιτεθεί στην Ελλάδα το 1940), υπάρχει μάλιστα ένα αντάρτικο τραγούδι που το τραγουδούσαν αλβανώφωνοι αντάρτες του Ζέρβα :

Τούμαν κούκε
Τούμαν λιάρα
Ου στροτί
Ζερβά πορπάρα.


Που πάει να πει (σε ελεύθερη μετάφραση) :

Τις τσάμησσες με τις πλουμπιστές φούστες
Τις έβαλε μπροστά ο Ζέρβας και τις έστειλε
Στην Αλβανία.

Αυτά τα φασιστικά υποκείμενα τα ζήταγε ο ΔΣΕ να έρθουν με όπλα στις τάξεις του να πολεμήσουν για να γίνει Λαϊκή δημοκρατία η Ελλάδα, παρακάτω εξηγεί ο Χότζα στην επιστολή του στον Τίτο:

«….θεωρούμε ότι προς το παρόν δεν μπορούμε να αποτελέσουν παράγοντα βοήθειας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκαν υπό την επίδραση της αντίδρασης. Δεν θα θελήσουν να πολεμήσουν, αλλά και για εκείνους που θα θελήσουν να πάνε υπάρχει ο κίνδυνος να περάσουν σε αμερικάνικη επίδραση……» έγγραφο AJBT 1-3b/32

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ των Β Κόντης και Σπ Σφέτας εκδόσεις ΒΗΜΑ μαρτυρίες.

Καταλαβαίνεις πως σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι αυτοί;

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Οι λεπτομέρειες που παραθέτεις θα είχαν τη σημασία και την αξία τους αν κάναμε μια συζήτηση σε βάθος επί του συγκεκριμένου θέματος. Δηλ. μερικών [εκ των πολλών] πτυχών του Εμφυλίου Πόλεμου, [ένα πραγματικά τεράστιο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας] ... Όμως αρνούμαι να ΣΕ ακολουθήσω σ’ αυτή την τακτική ΣΟΥ να πηδάς από το ένα θέμα στ’ άλλο ... Θεωρώ ότι έτσι η συζήτηση γίνεται αντιπαραγωγική κι ανώφελη.
Ξεκίνησες από τους “σοσιαλιστές” της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς”, πήγες στο ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια [και τον κομμουνισμό που δήθεν εφαρμόζει στην Κύπρο] και κατέληξες στον Εμφύλιο, τον Μάρκο [όχι τον Βαμβακάρη αλλά] τον Βαφειάδη, τον Τίτο, τον Εμβέρ Χότζα και τους Τσαμηδες! Μόνο ΕΣΥ ξέρεις πως τα καταφέρνεις, αλλά για ΜΕΝΑ αυτή η συμπεριφορά ΣΟΥ αποτελεί αδυναμία να επιχειρηματολογήσεις επί του θέματος της συζήτησης ...