Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ανάρτηση 83/2010* [επετειακή, επαναστατική, Λενινιστική και χιουμοριστική] - Επανάσταση στην Κόλαση και Σοσιαλισμός στον Παράδεισο κι ένα (δι)ερώτημα.


{Σημείωση: 7/11/2010:
* - Η ανάρτηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να σκάσει μύτη σήμερα ... Γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να φύγουμε από το καυτό θέμα της επικαιρότητας – την επίθεση των ρατσιστών κατά των συμμετεχόντων στο πολυ-πολιτισμικό φεστιβάλ της ΚΙΣΑ στη Λάρνακα προψές Παρασκευή. Το κείμενο ετοιμάστηκε από τον υποφαινόμενο την Πέμπτη 28 του Οκτώβρη, για να αναρτηθεί την ημέρα της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης ... Μέρα αργίας ήταν η 28η τ’ Οκτώβρη και ως γνωστόν αργία μήτηρ πάσας ... δημιουργικής και σοφής εργασίας!} ...



***********************************
Πρόλογος
Επειδή εν είχα χρόνο να γράψω ένα δικό ΜΟΥ κείμενο για την 93η επέτειο της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης [των «άθεων» Μπολσεβίκων, το 1917 στη Ρωσσία] έψαξα για κάτι σχετικό στο internet. Επειδή όμως ήθελα να είναι και εν μέρει κριτικό [για την όλη πορεία του σοβιετικού επαναστατικού εγχειρήματος], αλλά όχι όμως μηδενιστικό [ο συγγραφέας του να μην είναι κάποιος “ορθόδοξος” Αριστερός/Κομμουνιστή, αλλά ούτε και αντικομουνιστής] αναζητούσα κανένα σύγγραμμα κανενός “αιρετικού” Αριστερού, όπως είναι γελοιογράφος και αρθρογράφος της “Ελευθεροτυπίας” Στάθης Σταυρόπουλος, ή ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου Γιώργος Ρούσης, ή του "ανένταχτου" [σημ. - 8/11/2010: όπως δηλώνει] κομμουνιστή, τραγουδοποιού Διονύση Τσακνή ...

Τελικά δεν κατάφερα να βρω κάποιο ενδιαφέρον πολιτικό κείμενο. Όμως εντόπισα μια χιουμοριστική ιστορία [κάτι σαν ανέκδοτο] για τον Λένιν [η οποία λέγεται ότι γράφτηκε από τον διάσημο συγγραφέα Paulo Coelho – εγώ δεν το ξέρω αυτό] κι επειδή ΜΟΥ άρεσε, είπα να την μεταφέρω εδώ για ‘ΣΑΣ!


***********************************

Μια λενινιστική ιστορία, κάτι σαν ανέκδοτο:
 
Ο Λένιν κατεβαίνει στην Κόλαση




Αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει. Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.

Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: Οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης - χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους αλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.

Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: Διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις. Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: Κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι να συντηρούν τα καμίνια απεργούν.

Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: Πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειό του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους;
Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως, με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου άρχοντα.

Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Άγιο Πέτρο.
-Θυμάστε εκείνον τον τύπο που έκανε τη Ρωσική Επανάσταση; λέει ο Σατανάς.
-Θυμόμαστε πολύ καλά, απαντά ο Άγιος Πέτρος. Κομμουνιστής. Μισούσε τη θρησκεία.

-Καλός άνθρωπος, επιμένει ο Σατανάς. Παρ’ όλες τις αμαρτίες του, δεν του αξίζει η Κόλαση - στο κάτω κάτω, προσπάθησε να πολεμήσει για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Σύμφωνα με τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στον Παράδεισο.
Ο Άγιος Πέτρος μένει για λίγο σκεπτικός.
- Νομίζω ότι έχεις δίκαιο, λέει τελικά. Όλοι έχουμε τις αμαρτίες μας, εγώ ο ίδιος απαρνήθηκα τον Χριστό τρεις φορές. Στείλε μου τον εδώ.Τρελός από τη χαρά του ο Σατανάς γυρίζει σπίτι και στέλνει τον Λένιν κατευθείαν στον Παράδεισο. Στη συνέχεια, με ανένδοτο και κάπως βίαιο τρόπο κλείνει τα συνδικάτα των δαιμόνων, διαλύει τις επιτροπές δυσαρεστημένων ψυχών, απαγορεύει τις συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια καταδικασμένων.

Η Κόλαση ξαναγίνεται το γνωστό μέρος των βασανιστηρίων που πάντα τρόμαζε τον άνθρωπο.

Περιχαρής ο Σατανάς φαντάζεται τι θα γίνεται στο μεταξύ στον Παράδεισο. «Όπου να είναι, ο Άγιος Πέτρος θα μας χτυπήσει την πόρτα ικετεύοντας να μας επιστρέψει τον Λένιν», και κρυφογελά.
«Εκείνος ο κομμουνιστής θα έχει μετατρέψει τον Παράδεισο σε ανυπόφορο μέρος».
Περνά ο πρώτος μήνας, ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα νέο απ’ τον Παράδεισο. Με ασυγκράτητη περιέργεια ο Σατανάς αποφασίζει να πάει προς τα εκεί για να δει τι συμβαίνει. Στην πόρτα του Παραδείσου συναντά τον Άγιο Πέτρο.
-Λοιπόν, πώς πάνε τα πράγματα εδώ; ρωτά.
-Πολύ καλά! απαντά ο Άγιος Πέτρος.

-Μα, είναι στ’ αλήθεια όλα καλά;
-Φυσικά! Γιατί όχι;
«Αυτός ο μάγκας κάνει πως δεν καταλαβαίνει», σκέφτεται ο Σατανάς. «Πάει να μου φορτώσει πίσω τον Λένιν».

-Άκου, Άγιε Πέτρο, εκείνος ο κομμουνιστής που σου έστειλα συμπεριφέρεται καλά;
-Πολύ καλά!
-Καμιά φασαρία;
-Ίσα ίσα. Οι άγγελοι είναι πιο ελεύθεροι από ποτέ, οι ψυχές κάνουν ό,τι θέλουν, οι άγιοι μπορούν και μπαινοβγαίνουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
-Και ο Θεός δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτήν την υπερβολική ελευθερία;
Ο Άγιος Πέτρος κοιτά λυπημένα τον κακόμοιρο δαίμονα που έχει μπροστά του.
-Ο Θεός; Σύντροφε, μα δεν υπάρχει Θεός!


******************************
Κι ένα (δι)ερώτημα ως Υστερόγραφο:

Στο «3rd edition του Προλεταριακού» Blog, έκαμα [σε σχόλιο μου – link: http://proletariakon.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html] αναφορά στην Συνθήκη Ειρήνης του Λιτοφσκ – Μπρεστ, που υπόγραψε η αντιπροσωπεία της νεαρής [τότε] Σοβιετικής Δημοκρατίας με τους γερμανούς ιμπεριαλιστές [διαρκούντος μάλιστα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου] ...
Ο Λένιν αξιολογώντας τη διεθνή σημασία της ειρήνης του Μπρεστ έγραφε τον Οκτώβρη του 1918: «Πρώτο, αν δεν υπογράφαμε την ειρήνη του Μπρεστ, θα είχαμε παραδώσει μεμιάς την εξουσία στη ρωσική αστική τάξη και έτσι θα είχαμε βλάψει πάρα πολύ τη σοσιαλιστική επανάσταση. Δεύτερο, με τίμημα τις εθνικές θυσίες διατηρήσαμε μια τέτοια διεθνή επαναστατική επιρροή που τώρα να μιμείται αμέσως η Βουλγαρία, κοχλάζουν η Αυστρία και η Γερμανία, εξασθένισαν και οι δύο μεγάλοι ιμπεριαλισμοί, ενώ εμείς δυναμώσαμε και αρχίσαμε να δημιουργούμε έναν πραγματικά προλεταριακό στρατό».

Στις 23 Αυγούστου του 1939 ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένώσης Μολότωφ και ο γερμανός συνάδελφος του Γιοάχιμ Ρίμπεντροπ, υπέγραψαν στη Μόσχα Σύμφωνο μη Επίθεσης. Τούτο έμεινε γνωστό ως το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ.
Το γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης προσέφερε στους Σοβιετικούς [και στον Στάλιν] την δυνατότητα να εξοπλιστούν, αφού μέχρι τον Ιούνιο του 1941 [οπόταν υπέστησαν στη επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας] είχαν καταφέρει, με ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατικοποίησης, να ανανεώσουν ένα τμήμα στρατού τους. Τούτο δείχνει πως εκείνο το γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης τελικώς βοήθησε τους Σοβιετικούς να αποκρούσουν την Γερμανική επίθεση, αφού είχαν να τους αντιμετωπίσουν μετά τις νικηφόρες εκστρατείες τους στην Γαλλία και τα Βαλκάνια.
Γιατί λοιπόν η Συνθήκη Ειρήνης του Λιτοφσκ – Μπρεστ εξαίρεται από τους “αιρετικούς” [αντισταλινικούς] κομμουνιστές, ενώ το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ δαιμονοποιείται. Επειδή είχε χέρι σ’ αυτό [στο δεύτερο σύμφωνο] ο αιμοσταγής, αδίστακτος και “σταλινικός” Στάλιν;

Για το copy paste [του ανέκδοτου με τον Λένιν],
τον πρόλογο και το υστερόγραφο,
Anef_Oriwn
Πέμ
πτη 28/10/2010

********************

Υστερόγραφο [7/11/2010]:
Σήμερα ξεκίνησε και ο προσυνεδριακός διάλογος για το 21ο Σύνεδρο του ΑΚΕΛ από τες στήλες της “Χαραυγής” με τες δύο πρώτες παρεμβάσεις από έμμισθα στελέχη του Κόμματος...


Anef_

30 σχόλια:

Κομμουνιστής είπε...

Η αλήθκεια εν ότι εκαρτέρουν κάτι πολλά διαφορετικόν τζιαι απογοητεύτηκα τζιαι λλίον. Όι ότι εννεν καλή η ανάρτηση σου, μια χαρά ενει, απλώς άρεσεν μου η ιδέα για συζήτησην... Εν πειράζει.

Εγώ έσιει κανένα μήνα που ψάχνω να έβρω το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" της 28/12/2010, αριθ. φύλλου 5231 για να το βάλω σαν σχόλιο(αφού είμαι άστεγος) στο ιστολόγιον κάποιου για την επέτειο της επανάστασης.

Τέλοσπαντων. Για τη δική σου την ανάρτηση, ήταν γνωστό, αλλά καλόν το ανέκδοτον. Το ερώτημαν σου μοιράζουμαι το τζιαι εγώ. Τζιαι έχω μιαν απάντησην. Όταν έζιεν ο Μαρξ, επολεμήθηκε που το σύστημαν. Όταν επέθανεν, πολλοί "υιοθετήσαν" τες ιδέες του τζια απλά εδιαστευλώσαν τες για να χτυπήσουν τους σύγχρονους τους. Το ίδιο ισχύει τζιαι με το Λένιν(ακόμα τζιαι με το Στάλιν σε πολλά λλιόττερο βαθμό http://anasintaxi.awardspace.com/).

Ενδεχομένως τζιαμέ να ποντάρουν οι αιρετικοί, υιοθετούν το Λένιν - χτυπούν τον Στάλιν τζιαι στο όνομαν του την πρώτη προσπάθεια για οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Ο Ρούσσης, ο οποίος μέσα στον αντισταλινικό εμετό του, λαλεί τζιαι κάποια σοβαρά πράματα, μετά τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ, έχασεν κάθε τι επαναστατικό που είσιεν τζιαι αφομοιώθηκεν.

Για τον Τσακνή που την άλλη, εν νομίζω να εν τζιαι τόσον ανεξάρτητος(http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5794255&publDate=18/8/2010).

Αυτά εν ολίγοις.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Κομμουνιστά,

Εν πρώτοις ξανακοίταξε την ημερομηνία που έβαλες ότι ψάχνεις για το πρωτοσέλιδο άρθρο του “Ριζοσπάστη”, δηλ. «της 28/12/2010» [όπως την έγραψες] γιατί οφθαλμοφανέστατα έχει λάθος ...

Αναφορικά με το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΟΥ, όπως είπα και στην εισαγωγή του κειμένου ΜΟΥ δεν είχα χρόνο για να γράψω κάτι πιο επίμαχο και συζητήσιμο...
Αν έχεις χρόνο και όρεξη, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στην περσινή σχετική μου ανάρτηση [Νο. 66/2009 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/11/662009.html] καθώς και στην προπέρσινη [αρ. 40 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/40.html], όπως επίσης και σ’ ένα επετειακό άρθρο του Φοίβου Οικονομίδη στη χτεσινή “Ελευθεροτυπία” – link: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=221080] …

Για μερικά άλλα επιμέρους ζητήματα:
1. Το Blog της “Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55”, ομολογώ ότι δεν ΜΕ εμπνέει και ιδιαιτέρως τα προσωπολατρικά αξιώματα τύπου «επαναστατικό Σταλινικό-Ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-55».
2. Για τον Ρούση στέκομαι στο ότι «... λαλεί τζιαι κάποια σοβαρά πράματα ...». Εν καλά να δούμε τους προβληματισμούς του για τον Στάλιν, παρ’ όλο που προτιμώ εκείνους του Βασίλη Ραφαηλίδη!
3. Ο Διονύσης Τσακνής ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκρυψε τες διαχρονικές φιλο-ΚΚΕ τοποθετήσεις του, αλλά όπως ο ίδιος λέει δεν είναι ενταγμένος στο ΚΚΕ ... Άντε, δες κι αυτό: Ανάρτηση αρ. 5/2010 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/01/52010.html].

Κομμουνιστής είπε...

Λοιπόν εν έχω χρόνο τωρά να θκιαβάσω τα links που έβαλες τζιαι απαντώ σε ότι μπορώ χωρίς να θκιαβάσω.

1. Η ημερομηνία όντως εν οφθαλμοφανέστατα λάθος, εννοούσα 28/12/1998.

2. Μάλλον εν το έγραψα καλά με αποτέλεσμα να σε συγχίσω(εσένα τζιαι ενδεχομένως τζιαι άλλους). Ούτε εμένα με εμπνέει ούτε στο ελάχιστο η ανασύνταξη. Έφερα το σαν(ένα που τα ελάχιστα-σπάνια) παράδειγματα υιοθέτησης των ιδεών του Στάλιν με στόχο να πλήξουν τους σύγχρονους κομμουνιστές που στην Ελλάδα έννεν άλλοι(κατά την άποψη μου) που το ΚΚΕ.

3. Για τον Ρούσση... Νομίζω ότι έχουν μια σοβαρότητα κάποιες που τες επιστημονικές του αναλύσεις. Που την άλλη η "ανάλυση" περί σταλινολογίας, αξίζει να κρατήσουμε ελάχιστα πράματα. Σκέφτου ότι κάμνει ακριβώς το ίδιο λάθος που κάμνουν τζίεινοι τους οποίους κατηγορεί, οι προσωπολάτρες. Αναλύει την ιστορία με βάση την προσωπικότητα.

4. Είδα μια φορά την ανάρτηση σου που το Ραφαηλίδη. Μπορώ να πω ότι εφάνηκεν μου πολλά ενδιαφέρουσα τζιαι γενικά το Ραφαηλίδη έχω τον σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά σε κανένα βαθμό εν μπορώ να ξεκινήσω να ερμηνεύκω την ιστορία έτσι. Θεωρώ το αντι-επιστημονικό

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Είσαι σίουρος ότι η ημερομηνία εν 28/12/1998. Σύμφωνα με το internet τζιείνην την ημέρα δεν είχε δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα ... Τζιαι πως τζιαι δκυο μήνες μετά η εφημερίδα είχεν επετειακό άρθρο για την Οκτωβριανή Επανάσταση ...

Κομμουνιστής είπε...

Ε φίλε συγγνώμην, αλλά είμα βλάκας από ότι φαίνεται. Η ημερομηνία εν 28/12/1991.

Εν υπάρχει η εφημερίδα στη σελίδα του Ριζσοπάστη γιατί εν τες εβάλαν που τόσον παλιά μέσα.

Κομμουνιστής

Κομσομόλος είπε...

Προσπάθησα και γω με προτροπή του Κομμουνιστή να βρω το πρωτοσέλιδο αλλά εις μάτην.

Η χρονιά 2010 θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη χρονιά στην 85χρονη ιστορία του ΑΚΕΛ, που ούτε εκδήλωση για να τιμήσει την επανάσταση έκανε, αλλά ούτε καν ανακοίνωση. Ευχαριστώ τον αναγνώστη του μπλογκ μου που μου το υπέδειξε.

Εδώ σε χρόνια παρανομίας και διωγμών, και τιμούσαν την επανάσταση του 1917. Σήμερα τίποτε. Έτσι, σιγά-σιγά να πέφτουν κάποιες μάσκες. Και η πλάκα είναι ότι κανείς δεν διερωτήθηκε το γιατί.

Βέβαια αυτό άρχισε από παλιά, αφού σταδιακά ακόμα και οι εκδηλώσεις τιμής προς την Οκτωβριανή, άρχισαν να γίνονται σε πεντάστερα ξενοδοχεία, με γκλαμουριές και τα λοιπά. Ήταν αναμενόμενη η κατάργηση.

Νομίζω ένα ωραίο κουίζ μπορεί να είναι: Τι θα καταργήσει μετά το ΑΚΕΛ;

Anef_Oriwn είπε...

Κομσομόλε,

Τώρα που το λες όντως φέτος δεν υπήρξε επετειακή εκδήλωση [από το ΑΚΕΛ] γα την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Οφείλω να ομολογήσω ότι ούτ’ ΕΓΩ το αντιλήφτηκα! Μέγα λάθος ή απλώς παράλειψη; Ατυχέστατη φυσικά κι αψυχολόγητη [και ειδικά τώρα που το Κόμμα έχει και το συνέδριο του και πρέπει να επαναβεβαιώσει την αριστερή του ταυτότητα], αλλά εγώ δεν βλέπω σκοπιμότητα ...
[Όμως πόσο καιρό να κατηγορούν διάφοροι το Κόμμα, ότι παραμένει δογματικά προσκολλημένο και ιδεολογικά αγκυλωμένο σ’ άλλες εποχές κι αποτυχημένα και ξεπερασμένα συστήματα;]

Παράλληλα όμως πρέπει να πιστώσουμε το ΑΚΕΛ με αρκετές άλλες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που έκαμε τώρα προς τιμή του Συνεδρίου του, όπως ας πούμεν, προχτές Κυριακή τα αποκαλυπτήρια [στα Περβόλια] του Μνημείου των εξεγερμένων αγροτών το 1948, ή διάφορες ημερίδες. Έλειπε μια ημερίδα για την Επαναπροσέγγιση και μια για Ιδεολογικά Ζητήματα ...

arxiepiskopos είπε...

Ο επιστολογράφος ΗΡΑΚΛΗΣ που έστειλε τις απειλητικές επιστολές σε Χριστόφια,Καρογιάν,Αναστασιάδη και Δημητρίου είναι σίγουρα και φαιδρός και διαταραγμένη προσωπικότητα.Άρα πιθανότατα είναι και επίτροπος του Christofias Watch!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Ο/Η Arxiepiskopos Μαϊμού-νας είπε...

Μίλησε και η Φικκού και τι είπε ? κρα-κρα !
10/11/10 8:52 π.μ.

**************************************
Ο επιστολογράφος ΗΡΑΚΛΗΣ που έστειλε τις απειλητικές επιστολές σε Χριστόφια,Καρογιάν,Αναστασιάδη και Δημητρίου είναι σίγουρα και φαιδρός και διαταραγμένη προσωπικότητα. Άρα είναι ο Ευέλικτος και με αυτή την προβοκάτσια του θέλει να στρέψει την προσοχή του λαού από τις μαλακίες που λέει και κάνει προς άλλες κατευθύνσεις.
10/11/10 9:05 π.μ.

arxiepiskopos είπε...

ANEF,μόλις ανάρτησα στο W.C αυτό για τον ΗΡΑΚΛΗ,αμέσως κινητοποιήθηκαν,το διέγραψαν και έκλεισαν τις αναρτήσεις.Λες να κτύπησα κέντρο;

arxiepiskopos είπε...

Λέει ο επί-ντροπος ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ:"...Ο λαός είναι διχασμένος, ανάμεσα στους ελάχιστους βολεμένους και περιθωριακούς που ακόμα στηρίζουν την κυβερνητική ανικανότητα και ανάμεσα στην τεράστια πλειοψηφία του λαού που απαιτεί ουσιαστική αλλαγή (και όχι βέβαια πολιτική ανακύκλωση με έναν Μπλε Χριστόφια όπως ο Ν. Αναστασιάδης)".-ΒΕΒΑΙΩΣ,ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ" ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ",ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΠΟΥ ΟΠΤΑΣΙΑΖΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΚΗΝΗΣ(Συλλούρης+Ομήρου+Περδίκης+PIP+άλλες "ανένδοτες" δυνάμεις=4.5+8.5+1.5+0.οοοο5=14.50005).Τόσοι π(ε)ολλοί συνάμενοι!
10 Νοεμβρίου 2010 8:25 π.μ.

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...

John,καλά εμένα δεν με πιάνεις.Τον εαυτό σου τον πιάνεις;Μη γράφεις τελών εν συγχίσει!

Αντιμαϊμουνοαρχιεπίσκοπος είπε...

Ρε κοπέλια, μέν απαντάτε καθόλου του μαϊμουνοαρχιεπίσκοπου. Μεν του διάτε σημασία. Αφήστε τον να παραμιλά μόνος του τζιαί μεν του απαντάτε.

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Ο/Η Arxiepiskopos- Μαϊμού-νας είπε... [στα σχόλια που διεγράφησαν. Το τελευταίο - 10/11/10 1:56 μ.μ. - δεν το επανέφερα γιατί εκεί βρίζει χυδαία τον Αντιμαϊμουνοαρχιεπίσκοπο. Παλιά του τέχνη κόσκινο!]


Αρχιεπίσκοπε τέως τι προσπαθείς να μας πεις ? ότι το 86 % είσαστε πνευματικά ανάπηροι ?
24/4/2004 76 % ΟΧΙ
ΚΑΙ 24 % (ΟΛΟΙ ΗΛΊΘΙΟΙ) ΝΑΙ

10/11/10 12:32 μ.μ.

***************************
Άνεφ ο Αρχιεπίσκοπος τέως έγραψε στο Χιστόφιας Γουώτς μετά που αντέγραψε το Μιχάλη Μιχαήλ , τα παρακάτω :

[Ο/Η arxiepiskopos είπε...
Τα πιο πάνω αποτελούν τη συνεισφορά μου στην προσπάθεια ξεστραβώματός σας και είναι παρμένα από το μπλογκ του Μιχ.Μιχαήλ “παντός καιρού”,που πραγματικά αποτελεί στολίδι του χώρου!
8 Νοεμβρίου 2010 8:56 π.μ.]
Φαντάσου ρε Άνεφ πόση εκτίμηση και αγάπη έχει ο αρχιεπίσκοπος τέως προς εσένα. Με τέτοιους φίλους , εμάς τους οχτρούς σου τι να μας κάνεις ?
Τόση μεγάλη είναι η εκτίμηση του τέως που μόνο στο δικό σου μπλοκ γράφει σχόλια. Όμως δεν είσαι στολίδι γι αυτόν αλλά σκουπίδι.

10/11/10 12:33 μ.μ.

****************************
Ευτυχώς αρχιεπίσκοπε τέως που έχουμε και σένα να τον πιάνεις.

Οι μοναδικοί κοκορόμυαλοι, τελών εν πνευματική συγχύσει και συναισθηματική αστάθεια είναι αυτοί οι ΣΥΡΙΟΙ που βιάστηκαν από τις ελληνικές ένοπλες κατοχικές δυνάμεις.
Κανείς κύπριος μέλος της μειονότητας των Ελλήνων δεν τελεί υπό σύγχυση παρά τη γενοκτονία , την καταπίεση και τα δεινά που δέχεται η μειονότητα των ελλήνων από τους κυβερνώντες .

Anef_Oriwn είπε...

Τελικά και σ’ αυτό το post τα καταφέραμε, φίλοι και οχτροί, αλλά και ο Blogοδεσπότης, να μιλάμε και να κοκορομαχούμε για άλλ’ αντ’ άλλων κι όχι για το κυρίως θέμα της ανάρτησης. Πάγια τακτική κάποιων που προσπαθούν να εκφυλίσουν τη συζήτηση και να αποδομήσουν το Blog …

***************************************
Αντιμαϊμουνοαρχιεπίσκοπε,
Προσωπικά έχω πάψει προ πολλού να ασχολούμαι με τον τύπο που παίζει τον ρόλο του Arxiepiskopoυ-Μαϊμού-να. Απλώς διαγράφω τα σχόλια του [γιατί καπηλεύεται το nick κάποιου άλλου] και τα επαναφέρω - όσα φυσικά δεν είναι υβριστικά Βλέπεις έχω και δημοκρατικές ευαισθησίες και δεν κάνει να του στερούμαι και το δικαίωμα του εκφράζεσθαι έστω κι αν λαλεί τσιόφτες. Προσπαθεί να το παιξει διανοουμενος αλλά τρωει κλάππες! Πέραν του ότι βρίζει [και μάλιστα χυδαία] κάνει τζιαι χοντροειδέστατα λάθη! Ας πούμεν αντιγράφοντας τη κουβέντα του [original] Arxiepiskopoυ «Μη γράφεις τελών εν συγχίσει!», έγραψε «Οι μοναδικοί κοκορόμυαλοι, τελών εν πνευματική συγχύσει»! «Τελούντες» ρε κοκορόμυαλε!!!

Κομμουνιστής είπε...

Εν καταλάβω τι γίνεται, ούτε το θέμα συζήτησης τζιαι της αιτίας διαγραφής των σχολίων, ούτε τι σχέση έσιει με το θέμα της ανάρτησης.

Κομμουνιστής

Anef_Oriwn είπε...

Κομμουνιστά,

Επεξηγήσεις δίνω στο ακριβώς πιο πάνω σχόλιο ΜΟΥ ...
Θα επανέλθω μετά για άλλα ζητήματα ...

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Ο/Η Arxiepiskopos- Μαϊμού-νας είπε ...[τζιαι ελάλησεν, στα δύο πιο πάνω διαγραφέντα σχόλια του] ...

Ρε κόλοκο Άνεφ ποτέ δεν προσπάθησα να το παίξω διανοούμενος . κοίτα τις αναρτήσεις και τα σχόλια σου να δεις ποιος προσπαθεί να τον παίξει διανοούμενος και παντογνώστης.

Και κάτι τελευταίο ρε αγράμματε Άνεφ, τα ψευδώνυμα δεν καπηλεύονται. Άνοιξε τον Μπαμπινιώτη και θα δεις του λόγου το αληθές. Πέραν τούτου ένα ψευδώνυμο που δεν είναι νομικά κατοχυρωμένο ούτε καπηλεύεται αφού δεν είναι ιδέα η σκοπός αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί η χρήση του από κάποιον τρίτο ως κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας . έτσι κι αλλιώς ο τέως αρχιεπίσκοπος και οι πλείστοι του ακελ δε φημίζεστε για ψηλό δείκτη νοημοσύνης.

10/11/10 6:16 μ.μ.

********************************
Τα υβριστικά μου σχόλια δεν τα επαναφέρεις , όμως 3 φορές Πιάστηκες να παραπέμπεις τους άλλους στο μπλοκ μου για να δουν τις βρισιές που έγραψα για σένα. Κόλοκο !
10/11/10 6:21 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Επανέρχομαι για το ζήτημα της διοργάνωσης εκδήλωσης από μέρους του ΑΚΕΛ για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης ...

Τελικά ενεργώντας με περίσσια προκατάληψη και χωρίς να ψάξουμε καθόλου το θέμα, καταδικάσαμε [και περιλαμβάνω και τον Εαυτό ΜΟΥ] την ηγεσία του ΑΚΕΛ [ελαφρά τη καρδία] γιατί [δήθεν] δεν διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει την επέτειο της Ρωσσικής Επανάστασης.
Κι όμως ... Μπορεί αν μην έγινε ειδική εκδήλωση ή να μην σκέφτηκαν να συνδυάσουν την επέτειο και με κάτι άλλο [και να κάμουν και σχετική ανακοίνωση και διαφήμιση], αλλά στην συναυλία που έγινε προς τιμή του 21ου Συνεδρίου, το βράδυ της Δευτέρας [8 του μηνός] στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, [και σ’ αυτήν έλαβα μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κούτρας κι άλλοι καλλιτέχνες], ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, είπε [στην ομιλία του] και κάμποσα για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στην “Χαραυγή” της Τρίτης 9 του μηνός στες σελίδες 8 και 9 [Δυστυχώς δεν ανοίγει τώρα η ιστοσελίδα της εφημερίδας – χάλια η κατάσταση – για να ΣΑΣ δώσω το σχετικό link] ...
Η ομιλία μάλιστα του Άντρου Κυπριανού “ενέπνευσε” [εν τζιαι θέλει τζιαι πολλά] και τον ακραιφνή σταυροφόρο του αντικομουνισμού [και απολογητή του καπιταλισμού], δημοσιογράφο της “Σημερινής” κον Μάριο Δημητρίου, να συγγράψει [στην καθημερινή του στήλη στην εφημερίδα] ακόμα ένα βαθυστόχαστο άρθρο για τον επάρατο σταλινισμό(!!!) [link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/324424] ...

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Ο/Η Arxiepiskopos Μαϊ-ΜούΝΝΑΣ είπε... [στο σχόλιο του που διέγραψα] ...

Μετά το κλείσιμο της EUROCYPRIA λόγω της ευέλικτης οικονομικής πολιτικής του ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ, έρχεται η σειρά των ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ και του Κεντρικού Σφαγείου στην Κοφίνου. Φυσικά θα έχουν την τιμή να τις κλείσει ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ, εκτός αν πρώτα διαλύσει/αφανίσει την Κύπρο.
Για Ευέλικτο Δοσίλογο 1η μου φορά ακούω !!!!!

11/11/10 3:37 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Σημαντική πληροφόρηση που αφορά τον Arxiepiskopo Μαϊ-ΜούΝΝΑ

Κε Μαϊ-ΜούΝΝΑ,

Επειδή δεν βλέπω να συμμορφώνεσαι στας υποδείξεις ΜΟΥ, δηλ. να σταματήσεις να υποκλέπτεις και να καπηλεύεσαι το nick άλλου [και άσε τες νομικίστικες δικαιολογίες] και επειδή έχω συνάμα βαρεθεί να ΣΟΥ δείχνω συνεχώς κίτρινες κάρτες, δηλ. να διαγράφω τα σχόλια ΣΟΥ και να τα επαναφέρω με nick που αρμόζει την ιδιότητα ΣΟΥ ως Arxiepiskopos Μαϊ-ΜούΝΝΑς, γι’ αυτό από τούδε και στο εξής θα τρως απ’ ευθείας ΚΟΚΚΙΝΗ! Τα όποια σχόλια ΣΟΥ φέρουν το επίμαχο nickname θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!! [Τζι’ εν φακκώ πενιά για την άποψη ΣΟΥ για ΜΕΝΑ] ... Γκέγκε μειράκιον;