Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ανάρτηση 73/2010 [ποδοσφαιρική, ομονοιάτικη, λεμονική, “εθνική”, ελληνική, πολιτική] – Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης* του SirTakίς Lemonis…


{*Σίουρα επαραιτήθη μόνος του, τζιαι εν τον επαραίτησεν το Συμβούλιο της “Ομόνοιας” - ο μάστρε – Μιλτής, δηλαδίς;} ...

Και για να μην ΣΑΣ κρατώ σε αγωνία [γιατί έχω τζιαι το χούιν, πριν μπω στο ψητό, να κάμνω μακρόσυρτες εισαγωγές και προλόγους anef_oriwn], θα ΣΑΣ πω από τώρα ότι οι λόγοι της παραίτησης του κου Λεμονή [από το πόστο του προπονητή της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ”] ΔΕΝ ήταν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ποδοσφαιρικοί! ΔΕΝ είχαν ΚΑΘΟΛΟΥ να κάμουν με τη βαριά ήττα της ΟΜΑΔΑΣ [με 3-0 παρακαλώ!], την περασμένη Κυριακή, από το ΑΠΟΕΛ [όπως αφήνεται εντέχνως και “κουτοπόνηρα” να νοηθεί]. Ούτε όμως και με την γενικότερη [άσχημη] αγωνιστική κατάσταση και εικόνα της ΟΜΑΔΑΣ στα γήπεδα, δηλ. την έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας, το ανύπαρκτο αγωνιστικό πλάνο, το καθ’ όλα προβλέψιμο παιχνίδι της [μέχρι και τις αλλαγές που έκαμνε ο SirTakίς, τις μαντεύαμε], την ανοργανωσιά στες επιθέσεις και τον πανικό που παρατηρείται στην άμυνα, τες κουτουρού μπαλιές, τες αποκρούσεις στα τυφλά, την κατακράτηση της μπάλας, την ανούσια υπεροχή. Όλ’ αυτά φυσικά τα διαπίστωναν κατα καιρούς και ειδικοί αλλά κι ανειδίκευτοι. Στους ανειδίκευτους ανήκουν και οι λεγόμενοι «προπονητές της κερκίδας», όπως κάποιοι ειρωνικά ΜΑΣ ονομάζουν, για την κριτική που επανειλημμένα κάμναμε [και για την οποία τελικά ΔΕΝ είχαμε κι άδικο] με αποτέλεσμα να ΜΑΣ κολλήσουν τζιαι το παρατσούκλι του «αντι-λεμονικού»!

Πάντως ΕΓΩ [για να παινέσω και λίγο τον Εαυτό ΜΟΥ] στην ανάρτηση ΜΟΥ με αρ. 62/2010 - link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/08/622010.html , έγραφα στο φινάλε ως επίλογο: «Φίλτατοι, ο Λεμονής ΑΔΥΝΑΤΕΙ! Έχει τες έμμονες του και ΔΕΝ καταφέρνει να εμφυσήσει πάθος και αγωνιστική πειθαρχεία στους ποδοσφαιριστές!!! Και το κόστος ΔΕΝ είναι μόνο ποδοσφαιρικό [ή συναισθηματικό – κυρίως για τους οπαδούς], είναι και οικονομικό!!!
Θα ‘ναι και πάλι δύσκολη η φετινή χρονιά [ασχέτως του αποτελέσματος με την “Metalist”]!"

Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ βγήκα αληθινός ...

Εδώ ο Λεμονής δεν τόλμησε να υποβάλει παραίτηση, όταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ομονοιάτικη κερκίδα «κελκίδα», που λαλούν τζιαι στο χωρκόν ΜΟΥ], του φώναζε εν χορώ [στο ματς με την ΑΠΕΠ όταν η ομάδα αυτή προηγήθηκε της Ομόνοιας με 3-0], «Παραιτήσου Λεμονή» [τόσο “παχυδερμικά” συμπεριφέρθηκε! – ίσως γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε τελικά με 4-3] και θα παραιτείτο τώρα για μια ήττα από το ΑΠΟΕΛ που είναι μέσα στο παιχνίδι [όσο βαριά και να ήταν]; Τι να πούμε όμως για τις πάμπολλες άλλες ευκαιρίες που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο [δηλαδίς ο Μιλτής] για να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Τι να πρωτοθυμηθούμε, την περσινό αποκλεισμό από την [υποδιαίστερη] Βασλούι, τις φετινές ήττες και κατ’ [επέκταση αποκλεισμούς από τες ευρωπαϊκές διοργανώσεις] από τη Σάλτζμπουργκ και τη Μέταλιστ, τον περσινό αποκλεισμό από την ΑΕΛ για το Κύπελλο ή και την άλλη φετινή ήττα, την προ του ΑΠΟΕΛ, από την Πέγεια...

Μακρηγόρησα όμως [και πάλι]... Γι’ αυτό κοντός ψαλμός αλληλούια [πλέον]!

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που εξασφάλισα από “σούπερ-πατριωτικούς” κύκλους, οι λόγοι παραίτησης του SirTakίς Lemonis είναι ... εθνικοί(!!!) και κατ’ επέκταση και πολιτικοί(!) [όπως ας πούμεν, πολιτικοί ήταν, και οι λόγοι για την κλοπή τότε της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, κατά που ελάλεν, αν θυμάστε καλά, και η θυγατέρα του Αναστασία – link: http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/248212].

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας από οπαδό της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” [που ναι μεν μπορεί να θεωρείται από κάποιους ως “πελλός” τζιαι γραφικός ή που για κάποιους άλλους η όλη πράξη του μπορεί να ορίζει και μια άλλη σημειολογία αλλά], αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Λεμονή! [Υπήρξαν κι άλλα ανθελληνικά φαινόμενα και περιστατικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ που τον είχαν προβληματίσει ... Θ’ αναφερθώ σ’ αυτά πιο κάτω.]
Πόσα ν’ αντέξει κι αυτός ο έρμος, μέσα στο άντρο των ανθελλήνων κι απάτριδων κομμουνιστών «κουμπουνιστών» που λαλούν τζιαι στο χωρκόν ΜΟΥ]; Που πήγε κι έμπλεξε, για μια χούφτα ψωρόευρώ!
Το κάψιμο όμως της ελληνικής σημαίας τον έβγαλε από τα ρούχα του. Και υπ’ αυτές τες συνθήκες [της αυτο-γύμνωσης] ανακάλυψε [μέσα του] τον εγκλωβισμένο για τόσο καιρό έλληνα πατριώτη κι αγωνιστή. Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να τους τα βρόντηξει! Ετοίμασε τζιαι τες βαλίτσες με τα ππουρκιά του και μάλλον θα την έχει ήδη κάμει για το κλεινόν άστυ!

Εθνικοί λοιπόν οι λόγοι [κι όχι ποδοσφαιρικοί] της παραίτησης του SirTakίς [Συρτακής;].

Ευτυχώς που βρέθηκε και κείνος ο χρυσόστομος ελληνόπαιδας, ο Χιώτης ντε, ο κόλατζιης [τερματοφύλακας] του ΑΠΟΕΛ [που εμφορούμενος από τα ανώτερα ελληνικά ιδεώδη] έκαμε με απαράμιλλο εθνικό πνεύμα, [στον ελληνόφρονα “ΑΝΤΕΝΑ”] εκείνη την μεγαλειώδη δήλωση, με την οποία έβαλε τους νεοκύπριους ιθαγενείς στη θέση του: «Το να βρίζουν όμως το έθνος σου και να καίνε ελληνική σημαία και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, είναι απαράδεχτο. Είναι φρικιαστικό. Είναι ένα πραγματικά φρικιαστικό θέαμα. Ελπίζω αυτό που έγινε να πείραξε και να πείσμωσε το ίδιο τους Ελλαδίτες της Ομόνοιας». [Οι υπογραμμίσεις είναι δικές ΜΟΥ].

Τούτη η δήλωση αφύπνισε τελικά την ευρισκόμενη σε χειμερία νάρκη παρά τα κομμουνιστικά νεοκυπριακά τζάκια, ελληνική συνείδηση τού Λεμονή. Φέρνοντας εκ των υστέρων στο νουν του [με αφορμή τι είπε ο Χιώτης] την καιόμενη από τους “ομονοιάτικους λύκους” ελληνική σημαία, εξεγέρθη! Ένοιωσε ντροπή και είπε «ως εδώ και μη παρέκει! Θα φύγω και δεν θέλω ούτε αποζημίωση»! [Έτσι ερμηνεύεται και η “πύθια” δήλωση του περί «αξιοπρέπειας» στην συνέντευξη τύπου]. Είχε θιγεί η [εθνική] αξιοπρέπεια του με το θέαμα που αντίκρισε! Κι όχι γιατί ΔΕΝ κατάφερε, έχοντας στη διάθεση του για ενάμισι χρόνο(!) μια πλειάδα ικανότατων κι αξιόλογων [κι ακριβοπληρωμένων] παικτών, να φτιάξει μιαν ομάδα, που να παίζει σαν σύνολο [έστω] υποφερτό ποδόσφαιρο [όπως αφήνουν εντέχνως κάποιοι “ιθαγενείς” Ομονοιάτες να νοηθεί]...
Θυμήθηκε μάλιστα [ευκαιρίας δοθείσης] κι άλλα τινά προκλητικά περιστατικά κι απαράδεχτες καταστάσεις που συνέβαιναν στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” και που τον έθιγαν ως Έλληνα... Σιωπούσε όμως και ξεροκατάπινε. Φτωχαδάκι εργαζόμενος ήταν, έπρεπε να δουλέψει σκληρά σ’ ένα εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό κομμουνιστικό-καπιταλιστικό περιβάλλον για να βγάλει τα προς το ζην [και το παντεσπάνι του και το ουίσκι του]...

Που λέτε, ο ίδιος ο Λεμονής ερχόμενος στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” είχε προσπαθήσει εξ αρχής φέρνοντας μάλιστα στην Ομάδα εκλεκτούς(;) Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές [όπως οι Πατσατσόγλου, Καρυπίδης, Κοτσόλης, Τάσος Κυριάκος] να την εξελληνίσει ... Η αντελληνική, όμως στάση των ιθαγενών Ομονοιατών [και των διοικούντων και των οπαδών – ας μην ξεχνάμε τι εκάμαν οι τελευταίοι στον “Πάτσα”] οδήγησε σταδιακά στον αφελληνισμό της Ομάδας και στην ολοκληρωτική επικυριαρχία των νεοκύπριων [ιθαγενών] ποδοσφαιριστών μετά των μαυρων και πορτογαλλων παρέων τους... Ευτυχώς που βρέθηκε κι ο λεβέντης Χιώτης να παρατζιείλει «στους Ελλαδίτες της Ομόνοιας»!
Ήδη λόγω των γενικότερων διαχρονικών κι απαράδεχτων προκαταλήψεων των “Ομονοιατών” έναντι των Ελλαδιτών, έφυγε κακήν κακώς από την Ομάδα, ο Μέγας “Πάτσα”, τη στιγμή μάλιστα που ο άνθρωπος δήλωνε ότι είναι ευχαριστημένος από την “ΟΜΟΝΟΙΑ” [μέλι έσταζε το στόμα του άμα μιλούσε για την Ομάδα]. Τι να κάνει όμως κι αυτός ο έρμος, αφού έτυχε να είναι τραυματίας και χρειαζόταν να αποθεραπευτεί για να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο. Αλλά οι άξεστοι οι “Ομονοιάτες” δεν είχαν καχόλλου υπομονή μαζί του – μόνο για ενάμισι(!) χρόνο ήταν τραυματίας. Να φανταστείτε ότι κι Λεμονής παρασύρθηκε από το γενικό κλίμα που δημιούργησαν [αναίτια] οι “Ομονοιάτες” ενάντια στον “Πάτσα” με αποτέλεσμα να καταφερθεί κι αυτός εναντίον του συνέλληνα αδερφού του και να μιλησει για την "αχαριστία" του!
Την τύχη του Πατσατσόγλου είχαν και οι Κοτσόλης και Τάσος Κυριάκος [αν και ο τελευταίος ήταν νομίζω και συγγενής του Λεμονή]. Από την άλλη, τον Καρυπίδη οι αχάπαροι “Ομονοιάτες” δυστυχώς δεν καταλάβαιναν το δράμα του. Ο Καρυπίδης φοβούμενος ότι μπορούσε να τραυματιστεί σε κάποιο ματς και να έχει την τύχη του “Πάτσα”, προτιμούσε να περπατάει στο γήπεδο [αντί να τρέχει], εκμηδενίζοντας έτσι τους κίνδυνους να κτυπήσει. Αμ, ο άλλος, ο Γραμμόζης [που ήταν στην ομάδα πριν έρθει ο Λεμονής], πέρασε στο black list των οπαδών της Ομάδας προ πολλού. Διερωτούμαι γιατί τον κράτησαν φέτος – ίσως να ήταν μια ύστατη προσπάθεια του Λεμονή να μην αφελληνιστεί τελείως η Ομάδα!
Τελικά φαίνεται πως οι Ελλαδίτες παίχτες [αλλά και προπονητές πλέον] ΔΕΝ ευδοκιμούν και πολύ στην “ΟΜΟΝΟΙΑ”.

Όμως υπήρξαν κι άλλα τελευταίως στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” που επιβάρυναν ακόμα πιο πολύ το ήδη βαρύ κλίμα και ανατάραξαν το συναισθηματικό κόσμο του Λεμονή. Κυριολεκτικά έφεραν τα πάνω κάτω και έχασε πάσα [καλή] ιδέα για άπαντες τους “Ομονοιάτες. Ας πούμεν, δεν μπορούσε να χωνέψει [ούτε με 10 σέβενες – 7UPς], το ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, "Ομονοιάτης" από τα γεννοφάσκια του, μίλησε [σ’ ένα ανθελληνικό ξέσπασμα του] για τες «εισβολές των Μητέρων – Πατρίδων» [δηλ. της Ελλάδας και της Τουρκίας] στην Κύπρο.

Ε, πόσα ν’ αντέξει κι αυτός ο κακόμοιρος ο Λεμονής, σ’ ένα τόσο εχθρικό κι αντελληνικό περιβάλλον!

Σημείωση σχετική με τες «εισβολές»:
Κάτι πήγε να ψελλίσει τις προάλλες και ο Λάκης ο Λαζόπουλος [του “Αλ Τσαντιριού”] για τον Χριστόφια και τες «εισβολές» ... Αλλά φαίνεται πως κάποιος “Χριστοφιανικός” εκεί στο στούντιο έβαλε το λάθος [ή μήπως το σωστό] video [εκείνο όπου ο Πρόεδρος εξηγούσε τι πραγματικά εννοούσε με τες «εισβολές των Μητέρων – Πατρίδων»] ... Ο Λάκης προς στιγμή συγχύστηκε [δεν του ‘βγαινε το show] κι αφού τα μάσησε προχώρησε παρακάτω ...

***************************
Υστερόγραφον 1 – Περί Κετσπάγια ο λόγος:
Ο κουμπάρος ο Πάμπος ο Τσιόπανος, που είναι φανατικός [«θανατικός», που λαλούν τζιαι στο χωρκόν ΜΟΥ] οπαδός την “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” επήρεν με προχτές τηλέφωνο, [μετά που ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων προπονητών για την ΟΜΟΝΟΙΑ], full νευριασμένος και σε έξαλλη κατάσταση λαλεί ΜΟΥ:
«Αν τολμήσουν τζιείνοι αχάπαροι μες την ΟΜΟΝΟΙΑ τζιαι πιάσουν τζιείνον τον φασίστα τον Κετσπάγια ...» [εν τον χωνεύκει καχόλλου – για αλλες σχετικές με τον Κετσπάγια κουβέντες του Πάμπου ρίξτε και μια ματιά στο link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/09/512009-sh.html] «... για προπονητή, εγιώ εν ν’ αλλάξω ομάδα. Εν να διαγράφω που μέλος της Ομάδας, τζιαι που τους Συνδέσμους Φιλάθλων τζιαι εν να shίσω τζιαι τα season tickets ΜΑΣ!Τζιαι το δικό ΜΟΥ, τζιαι της γεναίκας τζιαι των κοπελλουθκιών! Μα ίνταμ που γυρευκει σιόρ, μες την ΟΜΟΝΟΙΑ, τούτος ο Κετσπάγιας; Εν να με κάμουν να γενώ με την ΑΛΚΗ, αλόπως!» ...

Είδομεν!

Υστερόγραφον 2: - Για τον Μεντβέντεφ και τες συμφωνίες.
Ο έτερος κουμπάρος και φίλος, ο Μάshιος ο Καλουψιής [κι αυτός "Ομονοιάτης", αλλά όχι και τόσο «θανατικός»] λαλεί ΜΟΥ εψές που τον είδα μιαν αμμαθκιάν [εβιάζετουν να πάει να ποστήσει τα βερκά που έστησεν το δείλις για τ’ αμπελοπούλια, άμπα τζιαι τη νύχτα έκαμνεν πάλε καμιά έφοδο η Θήρα - καμιά σχέση με την Θύρα 9]:
«Ίντα ολάν ... Τούτος ο Πρόεδρος ΜΑΣ υπόγραψεν έναν σωρ’ό συφφωνίες με τους ρώσσους ... Εν εγίνετουν να υπογράψουν τζιαι μιαν συφφωνία για την μάππαν για να πιάννουμε τζιαι παίκτες τζιαι προπονητές που τζιεικάτω νάκκον φτηνά;»

Και μια άσχετη [όχι περί “φούρπου”] απορία:
Τώρα ΕΓΩ πρέπει να χαίρομαι που υπογράφτηκαν τόσες πολλές εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες με τους ρώσσους [εκατομμυρίων μάλιστα ευρωδολλαρίων], όπως shαίρουνται [τζιαι γελούν τα μουστάτζια τους] των κύπριων εμποροβιομηχάνων, ξενοδόχων και τραπεζιτών; [Φαίνεται πως τούτη την φορά ΟΛΟΙ θα φάνε ... Δεν είναι όπως στην περίπτωση το Κατάρ που λίγοι θα την κάνανε!] Αυτή όμως η εξέλιξη [θετικότατη για το κυπριακό επιχειρηματικό κεφάλαιο], δεν δημιουργεί εξαρτήσεις [οικονομικές και κατ’ επέκταση και πολιτικές] με την καπιταλιστική [και ιμπεριαλιστική] πλέον Ρωσσία; [Τα περί «φίλης» χώρας είναι μόνο για τους αδαείς και τους ρομαντικούς] ...

Υστερόγραφον 3 – Μια σημαντική διευκρίνηση:
Σκοπός του σημερινού ΜΟΥ κειμένου είναι όπως, [με αυστηρό και ειρωνικό ύφος] από την μια να (επι)κρίνω τον προπονητικό βίο του κου Λεμονή στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” κι από την άλλη με διάθεση σαρκαστική να αναδείξω τες ελληναράδικες φαιδρότητες και τα εθνικιστικά στερεότυπα που χαρακτηρίζουν το λόγο των σούπερ-πατριωτών του τόπου [και των ιθαγενών αλλά και των εισαγόμενων από την Μητέρα -Πατρίδα]. Καμία πρόθεση να θιγούν άνθρωποι!

Υστερόγραφον 4 – Περί της "εθνικής αποδόμησης»:
- Άσχετο [με τον Λεμονή], αλλά σχετικό με τους ταλαιπωρημένους [εν Κύπρω] αδελφούς Ελλαδίτες και την «εθνική αποδόμηση» [που επιχειρείται από το «κυβερνών ΑΚΕΛ»], κατά που λαλεί τζι' ο φιλόλογος [και “αριστερός εθνικόφρονας”] Χριστόδουλος Τζιονής στο σημερινό “Παρασκεβιάτικο” άρθρο του στον “Πολίτη” ...

Ο κος Τζιονής [του οποίου την κυριακάτικη στήλη “Γλωσσοσκόπιο” στον “Πολίτη”, η οποία καταπιάνεται με θέματα ελληνικής γλώσσας διαβάζω ανελλιπώς], διερωτάται σήμερα [προφανώς ρητορικά] κατά πόσο «... το ΑΚΕΛ [...] μεθοδεύει την αποκοπή τού ομφάλιου λώρου, που συνδέει τους Ελληνοκύπριους με την Ελλάδα». Αναφέρει μάλιστα και διάφορα παραδείγματα [ας πούμεν για το τι ΔΕΝ κάμνει το ΑΚΕΛ και] που αποδεικνύουν [κατά τη γνώμη του] του λόγου [ΤΟΥ] το αληθές. Λόγου χάριν, λέει πως το ΑΚΕΛ [και τα σωματεία του] «... δεν καταδέχονται να τιμήσουν [...] τες εθνικές επετείους ...», ή ότι «... στα σωματεία του ΑΚΕΛ η μόνη σημαία που κυματίζει είναι η κυπριακή, ενώ η ανάρτηση τής ελληνικής σε αυτά είναι σπάνιο φαινόμενο ...» [εν εκατάλαβα, που εν το πρόβλημα;] ή ότι «... δεν ακούσαμε κανέναν ... από τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων ... που το κυβερνών κόμμα στεγάζει στους κόλπους του ... να υπερασπίζεται τη μητρική του γλώσσα ...» [δηλ. την ελληνική – μα καλά, που τότε που ο Δημήτρης Χριστόφιας εκλέγηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν την κυπριακή διάλεκτο που διδάσκονται τα κοπελλούδκια στα σχολεία;] ...
Κάτι που ξέχασε να αναφέρει ο «σύντροφος» [δική του προσφιλής έκφραση] Τζιονής και το οποίο έχει σχέση με την «εθνική αποδόμηση» είναι οι [γραφειοκρατικές] ταλαιπωρίες στις οποίες υπόκεινται οι εκ της Μητρός – Πατρίδος, αδελφοί Ελλαδίτες, οι οποίοι επιλέγουν να κατοικήσουν στην Κύπρο, είτε λόγω γάμου είτε για δουλειά. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα ένα [ροζ] θέμα [για τες υπηρεσίες σεξ] που έβγαλε στην επιφάνεια ο “Πολίτης” με δύο συνεχόμενα ρεπορτάζ του την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Το ρεπορτάζ καταπιανόταν με τες δυσκολίες και τες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αντιμετώπιζαν για να εξασφάλισαν άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος τους στην Κύπρο δυο ελληνίδες … ιερόδουλες [sic ονομασία για τες πόρνες και τες πουτάνες]!!!
{Σχετικό link: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=201809&-V=articles}
Ενώ, ας πούμεν, οι ξένες συναδέλφισσες τους [οι Κινέζες, οι Βιετναμέζες, οι Βουλγάρες, οι Ρωσσίδες ή οι Μολδαβίδες], δεν έχουν κανένα πρόβλημα [λέω ΕΓΩ] για την εξάσκηση τους αρχαιοτέρου [όπως λέγεται] επαγγέλματος. Κι εδώ παρατηρούνται δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των «όμαιμων, ομότροπων, ομόγλωσσων και ομόθρησκων» [που θα ελάλεν τζι’ ο Σάββας Ιακωβίδης – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/305075] Ελληνίδων.

Πότε επιτέλους θα πάρουν τέλος αυτή η «εθνική αποδόμηση» κι “εθνικός” ξεπεσμός;!
Αδερφέ Χιώτη κάμε κάτι, έστω και μια δήλωση!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/10/2010

28 σχόλια:

gregoris είπε...

"ομόαιμον" ρε άνεφ...
τζιαι μετά λαλούμεν για τους ΕΛΑΜίτες που φωνάζουν "ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ".
πολλά γαίματα τελικά...

gregoris είπε...

ο ιακωβίδης έμεινεν ακόμα στον παλαιο-εθνικισμό/ρατσισμό της "φυλής", ούτε καν στο νεο-εθνικισμό/ρατσισμό της κουλτούρας...
καλάν ο Χιώτης είδεν την τζιαι καλαμαράς δάσκαλος. ο Ιακωβίδης τον χουντικό ρητορικό λόγο τι τον πιπιλά;

Anef_Oriwn είπε...

Gregoris,

Το «όμαιμον» είναι παρμένο από τίτλο άρθρου του Σάββα Ιακωβίδη [παραθέτω [πιο πάνω και το link για αναφορά], ο οποίος σαν ελληναράς μέγας κάτι θα ξέρει πιο πολύ από ‘ΜΑΣ τους ανθέλληνες!

Πάντως ο Σάββας Ιακωβίδης [Σ.Ι.] είναι και σπουδαίος λεξιπλάστης νέων λέξεων στην ελληνική! Ορίστε ένα μικρό απάνθισμα από ένα μόνο άρθρο του [δεν έχω όμως το link τώρα για να σε παραπέμψω]: «πουρκουάδες «βελάζοντα πρόβατα», «εσμός λοβοτομημένων», «φυγόστρατοι», «ριψάσπιδες», «υποταγμένοι», «εθελόδουλοι», «εραστές της υποταγής στον Τούρκο», «διασαλπιστές»...

arxiepiskopos είπε...

Απολαυστική ανάρτηση!

gregoris είπε...

σωστός ο άνεφ
εξαναπήα στον λινκ
όι μάι γκοτ ο λεοντής!
μιλά για αρραβώνα με την μάνα

εν κόρη όμως η κύπρος οξά εν γιος;
για να δούμεν αν εν τζιαι ομοφυλοφιλικό το οιδιπόδειο τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο κολλημα ο ιακωβιδης.
Ειδα το κειμενο του αφου επεμενε ο γρηγορης..
Μανα μου ρε..λαλεις να εσκεφτετουν οτι επρεπεν να καλεσουν τζαι τα κοπελια του ελαμ για να μεν νοιωθει μοναξια; Διοτι ιντα που εν να σου καμει ενας υπουργος αμα εσιεις ετσι φαντασιωσεις;

Η το αλλο..που εσωσεν την λευκωσια..ε τζαι γιατι εκινδυνεψεν αραγες σου κυριε σαββα η λευκωσια;
ατε να μεν ξυνουμε πληγες..τζαι εσιει κοσμο που εν κριμαν...
αλλα τουτο το ιστορικο αλζχαιμερ της ακροδεξιας εσιει τζαι το χαζιν του..

Παντως εν τεκμηριο το κειμενο για την λαγνεια στην δουλοπρεπεια..
η φωτογραφια εν δεδομενο τεκμηριο..αλλα τζαι το σχολιο..
Θωρει ο αλλος εναν γερον βρακαν που γονατιζει μπροστα σε ροκολους ντυμεους στρατιωτικα, τζαι αντι να σκεφτει [εστω δεκαετιες μετα]..
"ρε μα ιντα ιδεολογια εν τουτη που καμνει εναν γερον αθρωπον να γονατιζει,να υποτασσεται ..τζαι να μεν καταλαβει τον εξευτελισμο του;"
Τουτος [ο σ.ι.] συγκινειται.
Αρεσκει πολλα η δουλοπρεπεια σε μερικους προφανως..να εχουν καποιους γονατιστους..Χωρις να μιλουν, χωρις να ρωτουν, χωρις να θωρουν..

Κατα τα αλλα..
Εν ειμαι σιουρος οτι φταιει [μονο] ο λεμονης..
Αλλα ατε αφου εφυεν το πλασμα, εν εσιει νοημα η κουβεντα..
Η γραπτη του δηλωση ηταν καλη τζαι αξιοπρεπης..

τωρα για το ευρυτερο χιουμορ του σκηνικου.
Ε ναι..δαμαι που εφτασαμεν, το γελιο [ η εστω το χαμογελο] εν κατι που τζαι να θελεις να το συγκρατησεις για μερικους [στες εθνικες υστεριες] εν νακκον δυσκολο...

π.

Anef_Oriwn είπε...

Π.(εραστικέ;),
Πολύ δυνατόν το σχόλιο ΣΟΥ για τον "... γερον βρακαν που γονατιζει μπροστα σε ροκολους ντυμενους στρατιωτικα..." Αντικατοπτρίζει τη σχέση εξάρτησης [για να μην πω σκλαβιάς] ανθρώπων από τες εμμονές τους!

Ανώνυμος είπε...

μια απορία μόνο εχω,οι ελληνοτουρκοι μωαμεθανοι της Θράκης είναι και αυτοί ομόαιμοι?

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ στο βόθρο W.C έγραψέν μου πως είμαι τζιαι ork του Αναστασιάδη.Ξέρεις τι σημαίνει; Εν καλόν οξά κακόν;

Ανώνυμος είπε...

arhiepiskope,

μπορει ο τυπος που λαλεις να ανακαλυψεν τον Tolkien που εγραψεν μια σειρα μυθιστορηματων [the hobbit,lord of the rings κλπ] τζαι που την χαραν της ανακαλυψης της τασιηνοπιτας ειπεν να το παιξει τζαι πολυμαθης..αν εν που δαμαι, εννοα το αρνητικα..αλλα τζαι οπως τον περιγραφεις σαν νουμερο [οπως σε θκιεβαζω δαμαι - γιατι στο ανεκδοτο ποτζει εν σπαταλω χρονο, οξα να πουμε "waste of time" τωρα που ανακαλυψεν τα αγγλικα ο τυπος ποτζει;] μαλλον αρνητικα θα το εννοαν εστω τζαι αν δεν εκαταλαβαινεν..
παντως φαινεσαι τζαι εσυ αποφασισμενος να τους σουξουλας οπως ο ανευ.:)

π.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [10/10/10 12:48 π.μ.],
Υπάρχει η άποψη ή η θεωρία [κυρίως από εθνικόφρονες και ελληνόφρονες] ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης και δη οι Πομάκοι, όπως και οι τουρκοκύπριοι, είναι εξισλαμισθέντες έλληνες ή γενικότερα [εξισλαμισθέντες] χριστιανοί [Πομάκοι υπάρχουν και στην Βουλγαρία] ... Αυτό μπορεί σε κάποιο βαθμό να είναι και αλήθεια όμως εκείνο που έχει τώρα σημασία, είναι το πως αυτοί οι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται εθνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά σήμερα ...

********************************
Arxiepiskopε,

Οφείλω να πω ότι έχει καιρό να μπω στο W.C. Blog! Από τότε που κατάργησαν τα σχόλια και χάσαμε τες πλάκες με τους Pentaro, τους Johnnyδες, τες Αγησιστράτες και τα «παρδαλά κατσίκια», δεν έχει νόημα να μπαίνω εκεί μέσα ... Για να εισπνέω μόνο τες δυσωδίες από τα βοθρολύματα τους;
Πάντως η αναφορά ΣΟΥ στο Blog των “Κοπελιών” ΜΕ συμπούρκισε τζιαι πέρασα απ’ εκεί για να (ξανα)διαπιστώσω ότι και οι Επίτροποι και τα Επιτρόπουλα παραμένουν σταθερά κολλημένοι και αρρωστημένοι με Χριστοφιανική νευρομανιοκαταθλιπτική γκεμπελίτιδα. Να φανταστείς ότι ακολουθώντας κατα πόδας τον άλλο κολλημένο τον Νικολάκη έχουν αναγάγει σε μείζον θέμα τη φράση «Τurkish sector of Νicosia» [«Τουρκικός τομέας της Λευκωσίας»], που είπε ο Πρόεδρος, μια έκφραση που διαχρονικά χρησιμοποιείται για να ορίσει τον τομέα [την περιοχή] της Λευκωσίας που κατοικείται από τους τουρκοκύπριους!!! Ο ίδιος ο Λάζαρος Μαύρος σε άρθρο του στη “Σημερινή” στις 9 του Απρίλη του 2009 έγραφε για τον Καβάζογλου ότι «... από το 1958 που κυνηγημένος διέφυγε στον ελληνικό τομέα της Λευκωσίας μέχρι το 1965 ...» - άρα υπήρχε και τουρκικός τομέας!!!
Ε, ρε γκεμπελίσκοι!

Όσο για τα «Ορκς», εξ όσων γνωρίζω τούτα είναι επινοημένα [δεν ξέρω από ποιους] πλάσματα του Κακού! Άρα δεν πρέπει να χαίρεσαι και τόσο όταν οι άσπονδοι γρουστοφογουοτσσιανοί φίλοι σου ΣΕ αποκαλούν τοιουτοτρόπως! Αν θυμάσαι καλά τζιαι στην Αίγιαν την Φούξια είχεν τζιαι μιαν κατζιάραν που την ελαλούσαν Όρκαν – ήταν θκειά της Ππινούς, της ευειδούς ηθοποιού Άννας Μονογιού!

arxiepiskopos είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις του ork.Στενοχωρέθηκα,όμως,φοβερά που ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ είπε κακό λόγο για τον... ψυχοθεραπευτή του. Ανώνυμε 1.56,έχω σκοπό όχι απλώς να τους σουξουλώ,μα να τους αναγκάζω να κλείνουν το βόθρο(αυτό γίνεται με την απαγόρευση αναρτήσεων),ώστε αυτοί να τα λεν και αυτοί να τα ακούν.Τουλάχιστον έτσι το μικρόβιο της εμπαθούς ηλιθιότητας περιορίζεται στους ήδη μολυσμένους Συλλουρορικκονικολόμηρους!

Anef_Oriwn είπε...

Ρίχνοντας σήμερα [πριν από λίγο] μια πιο παρατεταμένη ματιά στα όσα γράφουν τα “Κοπέλια” στο W.C. Blog, εντόπισα στο κυρίως κείμενο μιας ανάρτηση τους [τίτλος “Μες την καλή χαρά ο επίδοξος νομπελίστας!” - link: http://christofias-watch.blogspot.com/2010/10/blog-post_4085.html] να γίνεται αναφορά [υπό την μορφή υστερόγραφου] και στο άτομο ΜΟΥ! Φαίνεται πως ΔΕΝ μπορούν να ησυχάσουν - τους έχω γίνει ΕΜΜΟΝΗ! Καλμάρετε παίδες!!!

Το κείμενο [όπως και το υστερόγραφον] γράφτηκε από το μέλος “Επι-Ντροπής” Πράξαντρο, γνωστό και ως Κρα-Κραξαντρον και έχει ως εξής:

«Υ.Γ.3. Πληροφορίες της Επιτροπής αναφέρουν ότι ο Anef_Oriwn, ζήτησε να διοριστεί πολιτικός προϊστάμενος της ΚΥΠ, τονίζοντας στο βιογραφικό του τη διαδικτυακή του δραστηριότητα, ως εντεταλμένος Επαγρυπνίτης στα διάφορα αντικαθεστωτικά blogs. Η σύζυγός του μας έστειλε νέο παράπονο, ότι, άνκαι φάνηκαν τα πράγματα να διορθώνονται από τότε που κλείσαμε τα σχόλια (μέχρι και στην Ελλάδα την πήγε μαζί με μια παλιά παρέα συνταξιδιωτών), όπου και επιδόθηκαν σε φατουράδες, πράσινες ελίτσες και σαΐτια, ο Anef, εξακολουθεί να διακατέχεται από τις παλιές επαγρυπνίτικες συνήθειες και αρνείται να προσαρμοστεί σε μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή. Καλούμε το Δ.Χριστόφια, να δείξει κατανόηση στο οικογενειακό δράμα του Χ.Χ. και να βρει κάποιον άλλον για τη θέση, κάποιον με λιγότερες υποχρεώσεις. Ούτως ή άλλως κ. Χριστόφια και σας το λέμε εκ πείρας, τη δουλειά του Κατασκόπου, ο Χριστάκης δεν την κάνει πολύ καλά!»

Διαπιστώνω ότι ο Κρα-Κραξαντρος ως μέλος του Β΄ Γραφείου [του ειδικού γραφείου για τες παρακολουθήσεις] του W.C. Blog διαβάζει με προσοχή και επισταμένως τα όσα γράφω! Τόσο κόλλημα έχει πάθει μαζί ΜΟΥ! Κι από το περιεχόμενο του πιο πάνω αρθριδίου [και τις αναφορές του στες καλοκαιρινές διακοπές, στη σύζυγο ΜΟΥ, και σ’ ΕΜΕΝΑ με το «Χριστάκης» ή τα αρχικά «Χ.Χ.», δηλ. Χρίστος Χρίστου – άλλη έμμονη των “Κοπελιών” κι αυτή], δείχνουν ότι «τούτος» είναι ο γραφέας αυτών των σαχλών κειμένων με το νερόβραστο χιούμορ! ΜΠΡΑΒΟ Κρα-Κραξαντρε! Είσαι σαΐνι!
[Με το ζήτημα «Χ.Χ.» θα ασχοληθώ λίαν συντόμως!]...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινες σε κατάλαβε και η γυναίκα σου και την κοπάνησε;

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,
Άμε μαυροΐρεφκε!

arxiepiskopos είπε...

Μαυρούρευκε με ύψιλον,από το "γυρεύω".ΑΝΕΦ,πώς μπαίνει το διαλυτικό;

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε,

Φένκιου τζιαι teşekkür ederim για τη διόρθωση!!! Όλο λάθη είμαι τελευταία!
Τα διαλυτικά μπαίνουν από την μπάρρα του Word. Πάεις στο Insert και μετά στο Symbol και επιλεγείς απ’ εκεί [από τους κατάλογους] τα γράμματα ή τα σύμβολα που θες και χρειάζεσαι. Ας πούμεν ϋ ή ΰ ή ϊ ή ΐ ...

arxiepiskopos είπε...

Ευχαριστώ τα μάλα!

arxiepiskopos είπε...

"Αγησιστράτη,κάποτε ο ΑΝΕΦ σε απεκάλεσε Γαμησιστράτη και σας κακοφάνηκε εκεί στο βόθρο.Τώρα που βλέπω το επίπεδο της ανάρτησής σου,που αποτελεί ένα συγκερασμό αγραμματοσύνης ΜΑΤΣΟΥΚΑ,ευφυίας ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ,εφευρετικότητας ΤΣΙΕΛΕΠΟΥ και πολιτικού επιπέδου Συλλούρη και Ρίκκου,νομίζω πως ο ΑΝΕΦ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τη... Γαμησιστράτη!" ΦΙΛΕ ΑΝΕΦ,ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΓΗΣΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ.ΠΕΤΥΧΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑΝ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.

katamutras είπε...

Εφκαριστό σου Ανεφ.
Ο δηκός σου εν πιάνη το νόειμα της παράκλησης σου γεια τα σχόλεια κε το δυάλωγο ?
Εν τέλια κούσβος ! μόνο να πέζη τον καθιγιτή ξέρη τζιε να πιριπέζη τους άλλους που εν ηξαίρουν καλά γράματα. Ο τρεισκάταρτος !!!!

Anef_Oriwn είπε...

ΜΑΤΣΟΥΚΑ,
Κατη ιχαισ ιπωσχαιθοι αλλά δαιν τω τιρεισαισ

Ανώνυμος είπε...

Έσιει πιο εύκολον τρόπον για τα διαλυτικά πάνω σε φωνήεν που τονίζεται ρε κοπέλια. Πατάς το Alt Gr (δεξιά που το space), μετά το κουμπούδιν δεξιά που το Λ, τζιαί μετά το φωνήεν. Εν πιο εύκολον έτσι.
Αν θέλετε το σήμαν του ευρώ, είναι το Alt Gr τζιαί μετά το Ε

Α! Τζιαί να μου κάμετε μιαν χάριν. Εν τζιαίν Γαμησιστράτη. Εν Αγαμησιστράτη. Εν την εκαταλάβετε;

Ο Κατάμουτρας
που ...πάντα υπάρχει.

Anef_Oriwn είπε...

Κατάμουτρας,
Shερετώ ΣΕ!
Τζιαι που να ξέρουμε ότι «...πάντα υπάρχεις»; Χάθηκες!

Πάντως φένκιου για τες πληροφορίες [γηράσκομε αεί διδασκόμενοι], αλλά αυτό με τα διαλυτικά [που ΜΑΣ λες] δεν βγαίνει στο δικό μου computer – δεν ξέρω γιατί ... [Το σήμα του ευρώ βγαίνει] ...

Για την Αγησιστράτη «Συ είπας»!

katamutras είπε...

Αφού σουξουλάμε ο θκιάωλος τζιε σου με τον αρκιεπίσκωπο μαζή.
Τορά που έφηες τα σχόλεια που με θήγουν θα τιρίσω το λλό μου που εν ώπος το κοτσιάνη.

Anef_Oriwn είπε...

Ρε ΜΑΤΣΟΥΚΑ, δκυο απορίες [τζι’ αν θέλεις απαντάς]:
1. Γιατί γράφεις ΣΚΟΠΙΜΑ τόσο ανωρθωγραφα; Σε τι εξυπηρετεί; Είναι για να καλύψεις το ότι είσαι γενικότερα ανορθόγραφος;
2. Ποια η σχέση, ΕΣΟΥ του ΜΑΤΣΟΥΚΑ με τον Pete the Greek, τον Arxiepiskopo Μαϊμού-να και τον ΨευδοAnef_Oriwη [με ήτα το τέλος]; Αν δεν θέλεις να απαντήσεις εδώ στείλε ΜΟΥ email …

μιστερ μαξ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VpYSYnZP ... re=related

οπως βλεπετε στο 4:22 "ομογλωσσον, ομοτροπον, ομοθρησκον"

Μια μικρη παραφραση του Ηροδοτου, ετσι για να χωρεσουν οι πομακοι μεσα.

Επισης, μια μικρη σημειολογικη σημειωση: δεν ειναι "ομοαιμον", ειναι "ομαιμον".

http://www.google.com/search?q=%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BD+site%3Ahttp%3A%2F%2Fxryshaygh.wordpress.com&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&client=firefox-a&rlz=1R1WZPB_el___CY362#sclient=psy&hl=en&client=firefox-a&hs=bqn&rlz=1R1WZPB_el___CY362&source=hp&q=%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD+site:http%3A%2F%2Fxryshaygh.wordpress.com&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=2e62beabeebb3d9d

katamutras είπε...

Ανεφ
1) γράφο ανωρθώγραφα γιατί κάποιη που ξέρουν κάπια πράματα παραπάνω που μας μας κωροιδέβουν ενώ κάπιους άλλους τους δυορθόνουν με τρόπο να με τους θήξουν. Κάπια ημειλ που έστηλα και κάπια σχόλεια μου μου τα διόρθοσε ένας φίλος.
2) μόνο αυτό το όνομα χρισιμοπιώ και το άλλο που μοάζει με τούτο.
Για τουτα ρότα αλλού και ηδικά το φήλο σου τον αρκιεπήσκοπο που ε μαφιώζος. Κάτη εν νε ξέρει παραπάνω αφου θέλη να κλήση το μπλοκ του γριστόφκιας γουώστ.
Αν ήχα 10 ονόματα πιος ο λόγως να σου γράφο και να σου δήνω εξιγήσης? Θε θα ηπύρχε λόγως να σε εφχαρηστήσο προχτές. Εχτός τούτου δίο πολή καλή φίλη και πολή καλή άνθροπη έγραξαν πολη ωρέα σχόλεια για μένα στα μπλοκ τους. Πιος ο λόγως να φανό ακώμα μια φορά μ…..ς μπροστα τους ?
Δεν ήμε ο μόνος που έχω κόντρες με άλλους και φένετε ούτε ο μοναδηκός μ……ς.

Anef_Oriwn είπε...

Μιστερ Μαξ,

Κι ΕΜΕΙΣ «όμαιμον» γράψαμε, αντιγράφοντας τον Σάββα Ιακωβίδη. Όμως τα links όπου ΜΑΣ παραπέμπεις είναι κυρίως της φασιστικής “Χρυσής Αυγής”. Λες απ’ εκεί να το πήρε και ο Σ. Ιακωβίδης;
Πάντως η προσπάθεια ΣΟΥ να κάμεις συζήτηση με τα “Κοπέλια” στο W.C. Blog είναι θαρραλέα, όμως θα αποδεχτεί μάταιη, ατελέσφορη και χρόνος χαμένος!
Πριν καιρό [νομίζω πέρσι τέτοια εποχή] είχες περάσει κι Απο το Blog ΜΟΥ. Κάποιο σχόλιο ΣΟΥ, ΜΟΥ έδωσε την αφορμή για ένα post που θα βρεις στο link http://aneforiwn.blogspot.com/2009/12/772009.html

*****************************
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ,

Δεν έχω λόγους να αμφισβητώ αυτά που λες αλλά ΕΣΥ ο ίδιος παραδέχτηκες ότι ήσουν ο Pete the Greek, αλλά στην τελική αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Για εκείνο που ΟΛΟΙ κρινόμαστε [ανεξαρτήτως του με ποιο ή πόσα nicknames χρησιμοποιούμε] είναι το ήθος, το ύφος και το περιεχόμενο των τοποθετήσεων ΜΑΣ. Και προσωπικά έχω ειρωνευτεί [και χλευάσει] ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ όσους γράφουν «ανωρθώγραφα», αλλά ΜΟΝΟ εκείνους που το παίζουν και θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού χωρίς να σκαμπάζουν έστω και τα στοιχειώδη περί αυτού!