Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάρτηση 70/2010 [μεταναστευτική, τριμικλινιώτικη τζιαι μορφίτικη*] – Παρέμβαση στην αρθρογραφική αντιπαράθεση μεταξύ Τριμικλινιώτη και Μορφίτη ...


[* - Η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να είναι και ολίγο τι συλικιώτικη, μια και είχε προηγηθεί κάποια στιγμή και αρθρογραφία αντιπαραθετική μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του Αντρέα Μορφίτη. Τώρα πως έτυχε και μαζευτηκαν και ενεπλάκησαν σ’ αυτήν ΜΟΥ την ανάρτηση τρία άτομα με επίθετα που υποδεικνύουν τον τόπο καταγωγής τους – τρεις διαφορετικές κοινότητες της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα από την Τριμίκλινη, την Μόρφου και την Συλίκου – αποτελεί σίγουρα κάποιος διάολος θα το ‘βαλε το ποδάρι του!]

******************************
Προχτές Δευτέρα [20 του τρέχοντος μηνός] στην εφημερίδα “Πολίτης” υπήρχε ένα άρθρο υπό τον τίτλο “Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη”** και υπότιτλο “Απάντηση στον κ. Νίκο Τριμικλινιώτη” του Αντρέα Μορφίτη, πρώην Λειτουργού του Γραφείου Εργασίας και νυν Υπεύθυνου ή Επιτρόπου [δεν θυμάμαι ποιος είναι ακριβώς ο τίτλος του] για θέματα Μετανάστευσης, στο ΕΥΡΩΚΟ. [Link δεν βρήκα για να ΣΑΣ παραπέμψω στο άρθρο και δεν ξέρω αν τούτο δημοσιεύτηκε και σ’ άλλες εφημερίδες].

{** Όταν οι ΕΥΡΩΚΟ-κοι μιλούν για «σεβασμό στην αντίθετη άποψη», εννοούν αποδοχή από τους άλλους, της δικιάς τους άποψης έστω κι αν μειοψηφούν!
Α, και παρεμπιπτόντως, εν τζιαι έχετε ιδέα γιατί εχρειάστηκε να κάμει παρέμβαση ο επανακάμψας στα πολιτικά δρώμενα, μετά την ασθένεια του, Νίκος Κουτσού και να μιλήσει για ενότητα εντός των δωμάτων του ΕΥΡΩΚΟ; Σάμπου τζιαι κάτι τρέχει στα γύφτικα ...}

Πάντως [ως φαίνεται] η εμπειρία του κου Μορφίτη πάνω σε θέματα απασχόλησης των αλλοδαπών [που απόκτησε ως τεχνοκράτης στο Γραφείο Εργασίας] σε συνδυασμό με την “ιδεολογία” του, τον έκαμαν και δαήμονα γενικώς πάνω στα ζητήματα της μετανάστευσης [και για όλα τα σχετιζόμενα κακά και “πληγές”, για τα οποία μια την άλλη ξιφουλκεί με άρθρα του στον Τύπο].

Τα [έντυπα] άρθρα του κου Μορφίτη περί μεταναστών, “λαθρομεταναστών”, πολιτικών προσφύγων και λοιπών ξένων [όχι των τουριστών γιατί αυτοί φέρνουν παραδάκι] που “κατακλύζουν” την Κύπρο, είναι ουκ ολίγα. Πάντοτε σ’ αυτά [όπως και στο προχτεσινό που απευθυνόταν στον Νίκο Τριμικλινιώτη, όπως και σ’ άλλα προγενέστερα - λόγου χάριν εκείνα της συζήτησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών], «τούτος» με ύφος πατερναλίστικο και δασκαλίστικο [το ‘χουν αυτό οι ΕΥΡΩΚΟ-κοι, λες και μιλούν ως από καθέδρας καθηγητές], αλλά και με λόγο ξενοφοβικό και ελιτίστικο [για να μην πω ρατσιστικό και απαξιωτικό για τους μετανάστες], μιλά συνεχώς για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η (ελληνο)κυπριακή κοινωνία από την κάθοδο των μυρίων [των αλλόφωνων, των αλλόθρησκων και των αλλοεθνών]. Όλων αυτών των «ξενικών» που βάσει κάποιου συνωμοτικού και καταχθόνιου σχεδίου βάλθηκαν να αλώσουν την Κύπρο, [την νήσο των αγίων αλλά και των αγρίων] και να μπασταρτέψουν την φυλή ΜΑΣ! Αν φυσικά μέχρι τότε δεν βουλιάξει [η Κύπρος] και καταλήξει στον πάτο της θάλασσας υπό το βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων [“λαθραίων” και μη]. Κι ασχέτως του αν [ποιος τον λαμβάνει υπ’ όψη] ο νέος ήρωας των “Κοπελιών” του W.C. Blog, ο «μαύρος», Κογκολέζος για την ακρίβεια, [ποδοσφαιριστής της “Ομόνοιας”], Λούα Λούα, φορεί κάτω από την πράσινη ποδοσφαιρική του στολή φανελάκι όπου γράφει “Refugees are human beings” [το οποίο επέδειξε όταν έβαλε γκολ κι ας έφαγε και κιτρίνη κάρτα].
{Στο θέμα με τον Λούα Λούα κάναμε ειδική αναφορά στο προηγούμενο ΜΑΣ post στο υστερόγραφο 2– link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/09/692010-69-69_20.html}.

Δεν θ’ ασχοληθώ [κυρίως γιατί δεν έχω τον χρόνο] με τα όσα γενικώς γράφει ο κος Αντρέας Μορφίτη στα άρθρα του, αλλά ούτε και ειδικώς με το περιεχόμενο του τελευταίου του, προς τον Νίκο Τριμικλινιώτη. Σ’ αυτό σίγουρα θα απαντήσει ο ίδιος ο Νίκος Τριμικλινιώτης. Αλλά πόσα να προλάβει κι αυτός; Προσέξατε στο διαδίκτυο τις επιθέσεις και επικρίσεις που δέχεται από το φασίζον Κίνημα Εθνικής Αντίστασης – ΚΕΑ; [Για πάρετε και μια ιδέα για την ανάπτυξη της φασιστικής ιδεολογίας και του ρατσιστικού λόγου στην Κύπρο, ρίξτε και μια ματιά – αν αντέχετε – στον ισόχωρο του ΚΕΑ και ειδικά στην ανάρτηση τους με τίτλο: “Η λαθρομετανάστευση: Απάντηση στον Τριμικλινιώτη” – link: http://antistasi.org/?p=10664 . ΕΓΩ πάντως, όσο κι αν το πάλεψα δεν κατάφερα να διαβάσω το συγκεκριμένο κείμενο μέχρι τέλους! Απηύδησα!!! Ανακάτσσιασα!!!]

Όμως θα ‘θελα να σημειώσω ότι προβληματισμός για την αύξηση των μεταναστών που εισέρχονται είτε νόμιμα είτε παράνομα στην Κύπρο, υπάρχει σ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Απ’ εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να κινδυνολογούμε χωρίς φειδώ και εγκράτεια και μάλιστα απαξιώνοντας μάλιστα συνάνθρωπους ΜΑΣ [που έτυχε να γεννηθούν (ελληνο)κύπριοι], καλλιεργώντας έτσι και αναπαράγοντας ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα και εμμονές.
Γιατί, τι άλλο κάμνει ο κος Μορφίτη όταν παραθέτει ως «υστερόγραφο» στο άρθρο του [πέραν από τα όσα είχε γράψει προηγουμένως] τα πιο κάτω λόγια από βιβλίο “κάποιου” Ιωάννη Κουτσογιάννη. [Το βράδυ της Δευτέρας παρακολουθώντας από το ΡΙΚ1 την εκπομπή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου “Το Συζητάμε”, πρόσεξα να μιλά σε συνέντευξη και κάποιος στρατηγός Ιωάννης Κουτσογιάννης που ήταν μέλος της ελληνικής επιτροπής για τον “Φάκελο της Κύπρου”. Προφανώς είναι το ίδιο άτομο]:
«Ένας λαός*** χωρίς τη γλώσσα του, χωρίς τα ιστορικά του αποθέματα, χωρίς τον πολιτισμό του, χωρίς τη θρησκεία του, χωρίς εθνικά ιδανικά, πολτοποιημένος με αλλόφυλους, χωρίς σύνορα και υποβαθμισμένος σε ανήμπορη μειοψηφία, είναι έτοιμος να χάσει και τον τόπο του».
{*** - Όπου «λαός», διάβαζε ελληνοκύπριοι, γιατί κάποιοι νομιζουν ότι μόνο ελληνοκύπριοι ζουν σ’ αυτόν τον τόπο!}
Αν τα πιο πάνω [που προφανώς ο κος Μορφίτης τα υιοθετεί, αφού τα παραθέτει ως επίλογο] ΔΕΝ συνιστούν κινδυνολογία και ελιτισμό [που καλλιεργεί ξενοφοβικά στερεότυπα], τότε τι εστί ξενοφοβία;

Και διερωτούμαι ΕΓΩ ο αδαής και αφελής:

Μπορούν άραγε οι “λαθραίοι” [και λάθρα βιούντες, ή όπως λαλούμεν εδώ στην Κύπρο «κρυφά που τον κόσμο»;], οι πάμφτωshοι τζιαι “κκιλίντζιηροι” [όπως κάποιοι απαξιωτικά τους λαλούν] μετανάστες να αλλοιώσουν τον πολύτιμο ΜΑΣ [όταν ο δικός ΤΟΥΣ πολιτισμός θεωρείται από τον κάθε “Μορφίτη” κατώτερος του δικού ΜΑΣ]; Πως και με τι μέσα θα το πράξουν, όταν μάλιστα ΔΕΝ έχουν οικονομική δύναμη και ισχύ; Θα καταφέρουν να καθιερωθούν στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου και να καθορίζουν πολιτικές χωρίς να αποκτήσουν οικονομική επιφάνεια;

Και τι θα γίνει άραγε τότε; Θα μαθαίνουμε αράπικα, αντί ελληνικά, στα παιδιά μας θα κάμνουν σουννέτιν, αντί να τα βαφτίζουν, ή θα τρωμε βραστό σκυλίσιο κρέας [κάτι σαν "hot dog";] όπως λαλούν πως κάμνουν οι κινέζοι, αντί για αμπελοπούλια;

Από την άλλη οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες [χαμηλά ή/και εξευτελιστικά μεροκάματα, πολλές ώρες δουλειάς, καθόλου συνδικαλιστική οργάνωση] και οι άσχημες και συχνά και απαράδεχτες συνθήκες διαβίωσης τους [ανέχεια, μιζέρια ακατάλληλα υποστατικά] προκαλούν εντάσεις κι αντιπαραθέσεις, αυξάνουν την εγκληματικότητα και οδηγούν τους μετανάστες στην περιθωριοποίηση [δημιουργούνται μάλιστα και γκέτο]. Όλ’ αυτά δυσκολεύουν την ενσωμάτωση τους στην κυπριακή κοινωνία.

Κι αυτά τα άσχημα και τ' αρνητικά για τους μετανάστες ΔΕΝ ισχύουν μόνο για τους “μαύρους”, τους “αράπηες”, τες σριλανκέζες τζιαι τες βιετναμεζούες, αλλά και για ευρωπαίους πολίτες από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία. [Συνήθως όσοι ενσωματώνονται είναι όσοι έχουν αποκτήσει έστω και κάποια στοιχειώδη οικονομική άνεση].

Παρά λοιπόν, να δαιμονοποιούμε τους ανθρώπους, να εξευτελίζουμε την ανθρώπινη ύπαρξη με απαξιωτικές συμπεριφορές και στάσεις και να προβαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών [για του λόγου ΣΑΣ παραπέμπω στο τελευταίο post του PolitisPittas με τίτλο “Η σφαγή της Αφροδίτης” – link: http://politispittas.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html], ας αναλογιστούμε για μια στιγμή ότι έχουμε να κάμουμε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
Και τουλάχιστον σεβαστείτε ΤΟΥΣ!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 22/9/2010

11 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

"...Αντί της Ομοσπονδίας εμείς πρεσβεύουμε τον, με κάθε δυνατό μέσο, εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για την απελευθέρωση και της τελευταίας σπιθαμής της κατεχόμενης γης μας και την Ένωση της απελευθερωμένης Κύπρου με μία Μεγάλη Ελλάδα απαλλαγμένη από την Αμερικανοσιωνιστική κατοχή και από την τυραννία της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Ωστόσο για να επιτευχθεί ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας πρέπει πρωτίστως να δημιουργηθούν συνθήκες διεξαγωγής του. Απαιτείται κοινωνική συνοχή, παιδευμένη κοινωνία, γερή οικονομία και εμπνευσμένη ηγεσία. Σε συνθήκες παρηκμασμένης κοινωνίας, όπως η δική μας, όπου ανθεί η «Τριμικλινιώτικη» εθνομηδενιστική ιδεολογία και με την φαύλη ηγεσία Χριστόφια-Κάρογιαν ο εθνικός ξεπεσμός και η απώλεια της Πατρίδας είναι πλέον νομοτέλεια… Εκτός και αν ο λαός αντιδράσει έγκαιρα..."(Aπόσπασμα από το πολύ φοητσιάρικο άρθρο της ΚΕΑ)-ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΛΕΝ ΚΑΘΑΡΑ:ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ.ΚΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

epanastatis είπε...

εσυ τουρκοδουλε ανεφ χριστοφια και παραεπισκοπε το παραδεχεστε δεν θελετε να πολεμησετε για την πατριδα σας για αυτο σαν ακελ την πουλατε.λετε οτι νεκατσιατε να διαβασετε το κειμενο.το διαβασα.σας βαζει στην θεση σας κυριολεκτικα.ακριβως επειδη θελετε να τουρκοποιησετε την κυπρο επειδη ειστε γεννημα θρεμμα τουρκοι ριχνετε λασπη στον κοσμο.ο λαος ομως δεν ξεχνα τον μελιγαλα.ουτε ξεχνω τι εστι αριστερα.εν λαθος εκανε η εοκα β δεν σας ξεπαστρεψε ολους.σας εχουμε σημερα να κλεβετε τον λαο και να φερνετε τους εισβολεις.ο καιρος κοντευει ομως.κοντευει.

Anef_Oriwn είπε...

epanastatis(;),
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Άκου τι λέει ο επαναστάτης τώρα!

Η αριστεροί της Κύπρου λέει, είναι γέννημα θρέμμα Τούρκοι!
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι Τουρκοκύπριοι είναι το 22% των Κυπρίων.
Οι Ελληνοκύπριοι αριστεροί που είναι το 30% των Κυπρίων είναι και αυτοί Τούρκοι!
Άρα το 52% των Κυπρίων είναι Τούρκοι!
Δηλαδή χωρίς να λογαριάσουμε τους Τούρκους έποικους, οι Τούρκοι έχουν την πλειοψηφία στην Κύπρο.

Πολύ επαναστατικό πράγματι! Πρωτότυπο!

Να τον χαιρόμαστε τον . . . επαναστάτη.

USSU OLAN

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,καλά κάνεις και αναρτάς αυτά τα σχόλια,γιατί έτσι ο λαός καταλαβαίνει ποιοι τύποι κρύβονται πίσω από τους "σωτήρες",που αγωνίζονται να μας "σώσουν" από το Χριστόφια.Τύποι,όπως τον epanastatis θυμίζουν έντονα ΤΣΙΕΛΕΠΟ,ΑΙΑΝΤΑ,ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟ,ΜΑΤΣΟΥΚΑ και άλλους,που με την ηλιθιότητά τους μας βοήθησαν αφάνταστα να απαξιώσουμε το W.C στα μάτια των νουνεχών και εν συνεχεία να το μετατρέψουμε σε ουσιαστικά κλειστό.

arxiepiskopos είπε...

ΑΝΕΦ,πρόσεξες ότι μαζί με το μεγάλο βόθρο απενεργοποιήθηκαν και τα παραλακκούθκια του ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΥ και του αρχιεπισκόπου-μαιμούς;Γιατί άραγε;

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,δεν τα "ξεχνούν" ανοικτά τα σχόλια.Απλώς τεστάρουν αν τους παρακολουθούμε,έτοιμοι να επέμβουμε.Αν δεν το επεσήμανες,θα το άφηναν ανοιχτό ώστε να ξεσπαρκώσουν οι τρανταχτές ευφυίες του βόθρου.Πάντως εγώ δεν το πρόλαβα ανοικτό.Κοιμόμουν και δε με ξύπνησε ο βρόμος!

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Το τελευταίο σχόλιο [ημερ. 25/9/10 9:40 μ.μ.] που «αφαιρέθηκε από το συγγραφέα» ανήκει στον Arxiepiskopo - μαϊμού(να) [ήταν ήπιος τζιαι ΔΕΝ αναγνώρισε τον Εαυτό ΤΟΥ φαίνεται και γι' αυτό το 'σβησε!], ενώ το προτελευταίο σχόλιο [ημερ. 25/9/10 6:06 μ.μ.] το ‘γραψε ο πραγματικός [αν μπορούμε να τον ονομάσουμε έτσι] Arxiepiskopos.
Καταχρηστικώς και χατιρικώς είχα επιτρέψει τη δημοσίευση σχολίου της Μαϊμούνας, γιατί ήθελα να το σχολιάσω. Η Μαϊμούνα όμως μετάνιωσε που το ‘γραψε κι αποφάσισε και το ‘σβησε.
Στο εν λόγω σχόλιο η Μαϊμούνα αναφερόταν σε δικό ΜΟΥ σχόλιο που άφησα στο Blog του Μιχάλη [link: http://mihalismihail.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html]και με το οποίο αποκάλυπτα τον προβοκατόρικο και ανέντιμο ρόλο του – να γράφει με nicknames άλλων. Είχε την απαίτηση το καθίκι να ΤΟΥ επιτρέψω να αφήνει τα ρυπαρογραφήματα και βοθρογραφήματα ΤΟΥ εδώ στο Blog ΜΟΥ, όταν μάλιστα συστηματικά ΜΕ καθυβρίζει και σαν μαθητούδι του Γκέμπελς χρησιμοποιεί nicks άλλων!
Άει σιχτίρ ρε χαϊβάνι που θα ΜΑΣ κάμεις και μαθήματα!!!

Anef_Oriwn είπε...

Παραθέτω [πιο κάτω] αυτούσιο το σχόλιο του φασίστα που παρουσιάζεται προβοκατόρικα με τα nicks Anef_Oriwη [το γράφει με ήτα στο τέλος] και Arxiepiskopos και που ο ίδιος διάγραψε:
«Ο/Η arxiepiskopos άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας “Ανάρτηση 70/2010 [μεταναστευτική, τριμικλινιώτικη ...”:
ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ την αντιπαράθεση σου με μένα δεν είναι σωστό να τη μεταφέρεις σε άλλο μπλοκ.
άνοιξε το δικό σου να συζητάμε ελεύθερα.
ο Μιχάλης είναι φίλος και δε γράφω μαλακίες στο μπλοκ του όπως εσύ.»


Φαίνεται αποφάσισε όπως με το nick Arxiepiskopos παρουσιάζεται σοβαρός [τρομάρα του!] για να κάμνει συζητήσεις ενώ με το Anef_Oriwη προκαλεί!
ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!
Γελοίε, ε γελοίε!!! [Αλήθεια τι απωθημένα έχεις μ’ αυτόν τον Γαβαλά και ‘κείνη την Παντελού];

nicostrim είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο φασιστικό είναι! Αυτό ο πρώην αντιστράτηγος και πρώην ΠΑΣΟΚσης υφυπουργός κτλ (προφανώς της εθνικιστικής πτέρυγας αλα Παπαθεμελής) έχει γράψει ένα αρχέτυπο ρατσιστικού και αντισημιτικού λόγου απίστευτα φασιστικό στη λογικής της "εκτάκτου ανάγκης" για την Ελλάδα, όπου παρουσιάζει την Κύπρο σαν αν είναι μέρος της Ελλάδας - δηλ. κλασσικός ελληνικός ιμπεριαλισμός και επιμένει ότι δεν μπορούμε να μιλούμε καν για τουρκοκυπρίους αλλά για Μουσουλμάνους [κατά πάσα πιθανότητα εξισλαμισθέντες]. Αυτόν επικαλείται ο Μορφίτης και το ΕΥΡΩΚΟ…