Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ανάρτηση 28/2009 (ευρω-εκλογική, πολιτική και επίκαιρη) - Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Κύπρο και μερικά δικά μου πρώτα σχόλια ...

[Παρ’ όλο που έχουν ήδη γίνει δύο αναρτήσεις σε κυπριακά blogs με για τα αποτελέσματα των χτεσινών Ευρωεκλογών, (από τον Μιχάλη - link: http://mihalismihail.blogspot.com/2009/06/blog-post.html - τον Neo Proletario - link: http://proletariakon.blogspot.com/2009/06/blog-post.html, - την Eva Neocleous - link: http://evaneocleous.blogspot.com/2009/06/blog-post_07.html - και τον Νίκο Τριμικλινιώτη - link: http://thetrim1.blogspot.com/2009/06/blog-post_07.html), εν τούτοις θα προχωρήσω να καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις, όπως εξ αρχής είχα κατα νουν, έστω κι αν θα επαναλάβω κάποια πράγματα, που μπορεί να έχουν ειπωθεί και πολλάκις από τηλεοράσεως τόσο απόψε όσο και ψες!].

Μέσα στην κάψα και τη λάβρα του Πρωτογιούνη (και με τη σκέψη στις παραλίες για λίγη δροσιά – αν και εγώ προτιμώ τα βουνά) έγιναν χτες Σάββατο (στην Κύπρο) και οι ευρωεκλογές. [Σ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες , σύνολο 19, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι εκλογές γίνονται σήμερα]. Το απόμακρο της ευρωπαϊκότητας (εδώ στο ανατολικό αφροασιατικό άκρο της Μεσογείου) και η σύμπτωση των εκλογών με το (εορταστικό) τριήμερο το Κατακλυσμού δημιουργούσε τις συνθήκες για αυξημένη αποχή.

Πρόκειται για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που διεξήχθη στην Κύπρο. Συνολικά στις εκλογές κατήλθαν 6 εκλογικοί συνδυασμοί και πέντε ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ Κόμμα, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΟΚΟ, καθώς και οι Οικολόγοι είχαν από έξι υποψήφιους, το Κίνημα Επανένωσης Κύπρου (ΚΕΚ) τέσσερις, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) δύο ενώ πέντε ήταν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Σ’ αυτήν μου την ανάρτηση θα παραθέσω τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα όπως επισήμως ανακοινώθηκαν απόψε το βράδυ, η ώρα 1, μαζί με μερικά δικά μου πρώτα σχόλια και σχολιανά...

Κατ’ αρχάς να πω ότι το ποσοστό αποχής ανήλθε στο εντυπωσιακό 41,12%, σε σχέση με 27,50% το 2004 (δηλ. σε ύψος ρεκόρ), κάτι που σκόρπισε απογοήτευση, αλλά και μεγάλο προβληματισμό στις ηγεσίες όλων των κομμάτων.

Τα ανεπίσημα αποτέλεσμα έχουν ως εξής:

Κόμμα _Ευρ. εκλ. 2009 __ Ευρ. εκλ. 2004_ Βουλ. 2006
ΔΗΣΥ ______35,65%______28,23%______30,34%
ΑΚΕΛ ______ 34,90%______27,89%______31,13%
ΔΗΚΟ_______12,28%______17,09%______17,92%
ΕΔΕΚ________9,85%______10,79%_______8,91%
ΕΥΡΩΚΟ_____4,12% ______12, 80%*______5,75%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ__1,50%________0,86%_______1,95%

[* Τότε οι “Νέοι Ορίζοντες” που αποτελούν μετεξέλιξη του ΕΥΡΟΚΟ είχαν στηρίξει τον Γιαννάκη Μάτση υποψήφιο του συνδυασμού “Για την Ευρώπη”, που πήρε το πιο πάνω ποσοστό ψήφων].

Εκλεγέντες Ευρωβουλευτές:
ΔΗΣΥ: Γιαννάκης ή Ιωάννης Κασουλίδης, Ελένη Θεοχάρους
ΑΚΕΛ: Τάκης Χατζηγεωργίου, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης (Φαίνεται ότι το σκηνικό που έφερε την Σκεύη Κουκουμά να προηγείται ανατράπηκε την τελευταία στιγμή – έχασε τη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο για 500 περίπου ψήφους).
ΔΗΚΟ: Αντιγόνη Παπαδοπούλου
ΕΔΕΚ: Κυριάκος Μαυρονικόλας

Σχόλια Ιστο(παθο)λόγου:

1. Να σημειώσω κι ΕΓΩ το πολύ ψηλό (για τα εκλογικά θέσμια της Κύπρου) ποσοστό αποχής (41% και κάτι). Προσωπικά δεν το περίμενα να είναι τόσο ψηλότερο το ποσοστό σε σύγκριση με την αποχή στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004, (που ανήλθε στο 27,5%). [Υπολόγιζα ότι θα ήταν κάπου κοντά στο 30% κι αυτό λόγω του ότι υπέθετα πως η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό θα την περιόριζε στα προηγούμενα επίπεδα, αλλά έπεσα έξω]. Δεν θα προχωρήσω να κάνω βαρύγδουπες αναλύσεις για το που οφείλεται αυτή η μεγάλη αποχή. Απλώς θα περιοριστώ να πω (με δκυο λόγια) αυτό που λίγο πολύ είπε ο μέσος (μη κομματικοποιημένο) κύπριος που δεν καιγόταν να παει να ψηφίσει για να κρατήσει τα ποσοστά του το Κόμμα: “Στ’ αρτζιήθκια μου η Ευρωπαϊκή Ένωση”!

2. Ο “Συναγερμός” τελικά βγήκε πρώτο κόμμα (ακόμα μια φορά σε ευρωεκλογές) υποσκελίζοντας το ΑΚΕΛ. Του Nick de Anastas εγελούσαν και τα μουστάκια του (αν και προς στιγμής πήγε να χαλάσει το κλίμα όταν πήγε να το παίξει νευριασμένος με τους αναφωνούντες συνθήματα, που δεν τον άφηναν α να πει τα δικά του). Υποθέτω ότι τώρα η πορεία μας (ως Κύπρου) θα γίνει πιο ευρωπαϊκή ενώ οι ευρωσκεπτικιστές θα έχουν πάρει το μάθημα τους! [Όμως τώρα που η Θεοχάρενα θα παει στην Ευρωβουλή, τι γίνεται με την εκπροσώπηση του εθνικοπατριωτικού χώρου του “Συναγερμού”, νοούμενου ότι ο Ουράνιος ασχολείται μόνο με τα εθνικο-αθλητικά;].

3.
Σε απόσταση αναπνοής από το “Συναγερμό” (και στη δεύτερη θέση) κατετάγη το ΑΚΕΛ!
i. Θεωρώντας ότι οι ευρωεκλογές ήταν ακόμα μια αστικοδημοκρατική εκλογική μάχη όπου το ΑΚΕΛ αναγκαστικά έπρεπε να παίξει με τους ήδη καθορισμένους όρους του παιχνιδιού και
ii. Λαμβάνοντας υπ’ όψη το ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε κι από τους αντιπολιτευόμενους (ΔΗΣΥ και ΕΥΡΟΚΟ) και τους υποτιθέμενους συμπολιτευόμενους (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγους),
Προσωπικά κρίνω (καθαρά από άποψη αποτελεσμάτων) ότι το ΑΚΕΛ τα πήγε πολύ καλά. Η αποχή δεν λειτούργησε και τόσο αρνητικά σε βάρος του, παρ’ όλο που γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάει και καλύτερα ... Φανταστήκατε αν η διαφορά από το “Συναγερμό” ήταν 3-4 εκατοστιαίες μονάδες ή αν υπήρχε (και) αύξηση στα ποσοστά του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΟΚΟ;

4. Να σημειώσω εδώ (χωρίς να σημαίνει ότι πω αποτελεί και απόλυτες ή/και αξιωματικές αλήθειες) ότι ο υπό αμφισβήτηση (και ίσως υπό αναδόμηση) κυβερνητικός συνασπισμός (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι) συγκεντρώνουν πέραν του 55% των ψήφων, ενώ οι δυνάμεις που είναι έτοιμες να στηρίξουν λύση (ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ) κινούνται γύρω στο 70%. (Το μέτωπο των απορριπτικών, των κιshτιμένων, των πικκαρισμενων, των ακραιφνών και τσιριλλούντων ελληναράδων, μόλις και μετά βίας φτάνει το 28% - και θέλουν να επιβάλουν και τις θέσεις τους στους υπόλοιπους). Έχω την άποψη ότι αυτά τα δεδομένα/αποτελέσματα με κανένα τρόπο ΔΕΝ αποτελούν απόρριψη της πολιτικής του Προέδρου στο κυπριακό ούτε και συνιστούν αμφισβήτηση του κυβερνητικού έργου γενικότερα. [Υπάρχει και η άποψη ότι το ΑΚΕΛ παίζει πλέον στην Κύπρο ένα ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι για την ευρωπαϊκή καπιταλιστικής ολοκλήρωση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο].

5. Ο λεγόμενος ενδιάμεσος ή κεντρώος χώρος (που κατ’ εμένα είναι ο πιο ακραίος σήμερα) είναι αυτός που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα με μεγαλύτερο ζημιωμένο το ΔΗΚΟ. Οι απώλειες του ΔΗΚΟ φαίνεται να ήταν προς το ΑΚΕΛ, τον ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΟΚΟ. Προς το ΕΥΡΟΚΟ θα πήγαν οι πιο ακραίοι (αυτοί που δεν ήθελαν και την κυβερνητική συνεργασία με το ΑΚΕΛ), αλλά προς το ξεπουλημένο και υποχωρητικό ΔΗΣΑΚΕΛ (που προωθεί και αντεθνική λύση) γιατί να πανε; Άραγε θα βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από αυτή την ήττα; Ας πούμε (λέω εγώ) ότι δεν τους έβλαψε η συμμετοχή τους στη συγκυβέρνηση – γιατί τότε θα έβλαπτε και την ΕΔΕΚ. [Παρεμπιπτόντως τους Κουλία, Νικολάκη, Κολοκασίδη και Κενεβέζο ειδε τους κανένας ή πήγαν για μπάνια; Πάντως η Κενεβέζενα έβκαλεν το άχτιν της ‘πόψε, σε συζήτηση που “συντόνιζε” στο ΡΙΚ, μπαίνοντας σε καθαρά πικκαρισμένη αντιπαράθεση με τον Δαμιανού του ΑΚΕΛ].

6. Η ΕΔΕΚ αξιώθηκε τελικά και εξέλεξε Ευρωβουλευτή, οποίος (παρέα και με την Αντιγόνη του ΔΗΚΟ) θα αναλάβουν πλέον εκστρατεία να διαφωτίσουν και να πείσουν τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για τα δίκαια της Κύπρου – δεν είχε κανένα να το κάνει φαίνεται μέχρι τώρα. [Να ερωτήσω, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν είναι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου;]. Πάντως τα δύο κόμματα, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, έχουν πλέον πολύ παραπλήσια εκλογικά ποσοστά που αν στο τέλος της ημέρας δεν καταφέρουν να ενωθούν μέχρι τις επόμενες (βουλευτικές) εκλογές, τότε θα shυλλοφαηθούν!

7. Το ΕΥΡΟΚΟ κάπου κράτησε τα ποσοστά του (με απώλειες μόνο περίπου 1,5% από τις βουλευτικές του 2006) τα ποσοστά του. Φαίνεται ότι όσοι πήγαν προς τον “Συναγερμό” μεριά (επιστέφοντας στο πάλαι ποτέ μαντρί τους) αναπληρώθηκαν από κάποιους που έφυγαν από το ΔΗΚΟ (γιατί το ήθελαν στην αντιπολίτευση).

8. Θεωρώ ότι και οι Οικολόγοι καλά τα πήγαν (για την τιμή των όπλων), κάτι όμως που ίσως τους κάνει πιο ακραίους κι αυτούς!

9.
Ξέρει κανένας πόσους ψήφους και τι ποσοστά πήραν το (εθνοφασιστικό) ΕΛΑΜ και ο Ματσάκης;

Anef_Oriwn
Κυριακή 7/6/2009


12 σχόλια:

kyriakos είπε...

Πάω σε στοίχημα απο τώρα ότι η Παπαδοπούλενα και ο Μαυρονικόλας δεν θα πατήσουν στο Κοινοβούλιο.. Ο γκράντε πατριώτης Ματσης που θα διαφώτιζε τάχατες την Ευρώπη ήταν ο πρώτος σε απουσίες στο ευρωκοινοβούλιο και το άτομο με τις λιγότερες ομιλίες απο τους κύπριους Ευρωβουλευτές

Μιχάλης είπε...

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο 663 ή 0,22%,

Kίνημα Επανένωσης Κύπρου 1.139 ή 0,37%,

Ματσάκης Μάριος 2.697 ή 0,88%

Ευστρατίου Ανδρέας 390 ή 0,13%

Κυριάκου Κώστας (Ούτοπος) 159 ή 0,05%,

Κωνσταντίνου Θ. Μάριος 21 ψήφους ή σε ποσοστό 0,01%,

Μιχαήλ Αναστάσης 99 ή 0,03%».

Eva Neocleous είπε...

Anef,
κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την αναφορά στην ανάρτησή μου(πρόχειρη και βιαστικά γραμμένη ομολογώ).
Η αποχή δεν ήταν 40,60% ;
Πολλές αναγνώσεις επιδέχεται το αποτέλεσμα και τα δικά σου "πρώτα σχόλια" προσθέτουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ευρωκοινοβούλιο είναι το μόνο σώμα της Ε.Ε. όπου τα μέλη του εκλέγονται από τους πολίτες και σ΄αυτό ψηφίζονται νόμοι και λαμβάνονται αποφάσεις κρίσιμες και σημαντικές.Το υψηλό ποσοστό αποχής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο λειτούργησε υπέρ των συντηρητικών σχηματισμών.Επίσης σε περιόδους οικον. κρίσης(όπως τώρα) οι πολίτες στρέφονται σε πιο συντηρητικές επιλογές, αυτό έχει καταδείξει η ιστορία.
Αν όλοι αυτοί που απείχαν "για να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας" έπαιρναν θέση με την ψήφο τους, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Anef_Oriwn είπε...

Shερετώ!

**********
Kyriakos,
Ο χρόνος θα δείξει τι θα κάμει ο καθένας στο Ευρωκοινοβούλιο – αν προσωπικά εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι οι μικροί (είτε είναι χώρες μικρές είτε κοινοβουλευτικές ομάδες μικρές) μπορεί να επηρεάσουν και πολύ τα πράματα ή να παίξουν ρόλο σημαντικό! Το Ευρωκοινοβούλιο θεσπίζει νομοθεσίες και κανονισμούς που διευκολύνουν ή βοηθούν στην καπιταλιστική ολοκλήρωση της Ευρώπης!

**********
Μιχάλη,
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τους μικρούς ...
Τελικά (όπως ρωτά και η Eva) το ποσοστό αποχής πόσο ήταν, 40,60% ή 41,12%;

**********
Eva,
Θα συμφωνήσω μαζί σου (κατ’ αρχάς) ότι “… σε περιόδους οικον. κρίσης (όπως τώρα) οι πολίτες στρέφονται σε πιο συντηρητικές επιλογές …”, ακόμα και πιο ακραίες (ας μην ξεχνάμε πως ανήλθε κάποτε ο Χίτλερ στην εξουσία), αλλά τούτο παρατηρείται συνήθως όταν δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος – δυνατό αριστερό κίνημα που θα προτείνει λύσεις ή/και θα διεκδικήσει και τη εξουσία!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 8/6/2009 – 5:29 μ.μ.

Μιχάλης είπε...

Εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 526.060,

ψήφισαν 312.479 ήτοι 59,40%»,

Η αποχή, όπως είπε ο Γενικός Εφορος, έφθασε στους 213.581 ή σε ποσοστό 40,60%.

Eva Neocleous είπε...

Αnef,
για κείνη, κυρίως, την περίοδο του μεσοπολέμου μιλούσα κι εγώ.
Πώς ανήλθαν στην εξουσία το φασιστικό και το ναζιστικό κόμμα;
Ως προς το ποσοστό αποχής, αυτό είχα αναφέρει κι εγώ.
Δεν είναι όμως το 41 ή το 40, που πάνω κάτω το ίδιο είναι, που έχει σημασία αλλά το υψηλό ποσοστό.
Και βέβαια αυτό χρήζει μελέτης και προσεκτικής ανάλυσης.

Anef_Oriwn είπε...

Eva,
Για εκείνη την περίοδο (του Μεσοπολέμου) πολύ ωραία τα λεει (με τρόπο διαλεκτικό) ο Βασίλης Ραφαηλίδης στο βιβλίο του “Θερμοί και Ψυχροί Πόλεμοι”, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 1996 ...

Για την αποχή οι λόγοι είναι διάφοροι, όμως ο κυριότερος είναι (κατ’ εμένα πάντοτε) η αδιαφορία για την Ευρωπαϊκή Ένωση – το είπα μ’ ένα ιδιαίτερη έκφραση στο post!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 8/6/2009 – 7:46 μ.μ.

αιολος είπε...

Θέλω να εκφράσω την απέραντη χαρά μου που ο έντονα πολιτικοποιημένος Ελληνικός λαός απείχε με ποσοστό περίπου 50% φτύνοντας τους ανήθικούς πρόστυχους Έλληνες πολιτικούς.
Διπλασίασε το ποσοστό του ΛΑΟΣ (το οποίο δεν ψήφισα), δίνοντας μήνυμα για την μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε ψηφοφόρους που να του δίνει προβάδισμα.
Τα δύο δεξιά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μείωσαν αθροιστικά την δύναμή τους κατά 7%

Το ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε σε χαμηλά ποσοστά για μένα και πολύ του πέφτει.

Λυπάμαι που το ΚΚΕ μείωσε κατά μία ή μισή μονάδα την δύναμή του, λυπάμαι που οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ του ανισσόροπου Τρεμόπουλου εισέπραξαν την ψήφο διαμαρτυρίας.

Μήνυμα που υποβόσκει είναι ή ύπαρξη Χριστανοδημοκρατικού μορφώματος που θα "παίξει" σύντομα
και............
Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κάτι "λέει"

Για την Κύπρο έχω να πω ότι οι Κύπριοι απέδειξαν ενισχύοντας την κυβερνητική δυάδα ότι είναι ανώριμοι πολιτικά.

Aslan είπε...

εγω εχς να πω οτι εισαι καραγκιοζης του copy paste και γαιδαρος που απλα λαλει τα δικα του και δεν συζητα.

αιολος είπε...

Ότι πεις Ασλάν φίλε μου ότι πεις......
Η Ελληνική νεολαία πάντως έκανε το πολιτικό ΟΡΘΟ τους έγραψε στα ατζίκια (καλά το είπα;) του τους πολιτικούς και αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν, η κόρη μου ψηφιζε για πρώτη φορά και επέλεξε αποχή, αδιανόητα πράγματα για μας εγώ στις πρώτες εκλογές που έπρεπε να ψηφίσω έκαν σαν τρελός να βρεθώ στην κάλπη. Η Ελληνική νεολαία είπε στους πολιτικούς: "Όλα τα χρόνια που σας χρειαζόμαστε πατε παραλία, τώρα θα πάμε εμείς παραλία......" και αυτό είναι πραγματικό πολιτική επιλογή, στην Κοκκινιά (θα βρω το τμήμα και θα το παρουσιάσω) επί 500 ψηφοφόρων , ψήφισαν 7............ Η Κύπρος τώρα σκέφτεται ξεπμένοντας βρώμικο οφ σορ χρήμα των απαταιώνων και τρώγοντας "σανό ελπίδες" του Χριστόφια.

Aslan είπε...

Τοτε η κορη σου και ολα τα αλλα τα βλαμμενα που δεν πηγαν να ψηφισουν να μην τολμησουν να παραπονεθουν για το οτιδηποτε.

Γιατι αλλο να πας και να ριξεις λευκο, ακυρο αλλο μικροτερο κομμα και αλλο να απεχεις.

Οσοι απειχαν να μην μιλανε. Και απο την κορη τη δικια σου δεν περιμενα και κατι πιο εξυπνο. Γονιδια βλεπεις

αιολος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο ΑΣΛΑΝ τα παιδιά μου από ποιόν θα πάρουν από τους γονείς τους, και τα δύο παιδιά μου δεν ψήφισαν. Απ ότι φαίνεται εσύ είσαι πολύ πολιτικοποιημένος και πολύ έξυπνος ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ, τι να γίνει ο κάθε ένας ότι του έδωσε ο Θεός. Εγώ όμως ψήφισαν (με έχεις τώρα σε υπόληψη;)

Έτσι όμως ας κάνω μερικές σκέψεις:

Ο Ελληνικός λαός είναι ένας λαός ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ποίοι τον έφεραν σε αυτό το σημείο να απαξιώνουν την πολιτική;

Μετά τις εκλογές εγώ είδα ότι αυτό που τους τρόμαξε εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν τα ποσοστά των κομμάτων αλλά το "φτύσιμο" του λαού με την αποχή.

Η αποχή στους αμερικάνους δεν λέει τίποτα απολύτως είναι ένας λαός φυτό, αυτή η λογική δεν ισχύει με τον Ελληνικό λαό.

Προσωπικά πιστεύω ότι η αποχή "μίλησε" και είπε πράγματα πράγματα ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ, η δε στάση της νεολαίας μας που δεν είναι καθόλου μια αδιάφορη νεολαία ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ τα χοντόπετσα κοινοβουλευτικό λαμόγια.

Το ΑΚΕΛ έχει πρόγραμμα σαν του ΠΑΣΟΚ; Αληθεύει αυτό που είπες; Αν ναι σύντομα θα γελάσουμε με την ΑΚΕΛική ηγεσία και την ΑΚΕΛική οργανωμένη νομεγκλατούρα.