Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Ανάρτηση Νο. 18 (επετειακή) - ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ, Αύγουστος 1945 - 63 χρόνια από την πυρηνική θηριωδία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 63 χρόνια από τον Αύγουστο του 1945 που οι Αμερικάνοι βομβάρδισαν με ατομικές βόμβες (στην πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα χρήση ατομικών όπλων) τις γιαπωνέζικες πόλεις ΧΙΡΟΣΙΜΑ (στις 6 Αυγούστου 1945) και ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ (στις 8 Αυγούστου 1945).

Παρά τα τόσα χρόνια που πέρασαν από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν από την χρήση ατομικών όπλων συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρωπότητα. Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί οδήγησαν στη λήξη του πολέμου και ότι έσωσαν έτσι τις ζωές εκατομμυρίων στρατιωτών.
(Ως συνήθως οι αμερικάνοι συμπεριφέρονται ως αυτιστικά άτομα. Ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο και συνεπαρμένοι από το εθνικό τους σύνθημα “In [the] God [of money] We Trust, γράφουν κανονικά όλο τον άλλο κόσμο! Για του λόγου το αληθές, αν δεν έχετε δει την ταινία του Κώστα Γαβρά “Ο Αγνοούμενος”, που αναφέρεται στο πραξικόπημα στην Χιλή εναντίον του Αλιέντε το 1973, δείτε το ή να το έχετε ήδη δει, ξαναδείτε το!).

Την εποχή εκείνη, οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ήδη αποκαλύψει ότι η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να συνθηκολογήσει.

Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν αποτελούσαν σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους. Οι βόμβες είχαν στόχο τη θανάτωση όσων το δυνατόν περισσότερων βιομηχανικών εργατών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα πανικού στον πληθυσμό.

Μετά τον πόλεμο, ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου του προέδρου Τρούμαν, ναύαρχος Ουίλιαμ Φάλον, δήλωσε: «Η χρήση αυτού του βάρβαρου όπλου στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν βοήθησε αποφασιστικά τον πόλεμό μας κατά της Ιαπωνίας. Οι Ιάπωνες είχαν ήδη ηττηθεί και ετοιμάζονταν για συνθηκολόγηση. Χρησιμοποιώντας πρώτοι την ατομική βόμβα, υιοθετήσαμε ηθικά πρότυπα προσήκοντα στους βαρβάρους του Μεσαίωνα».

Τον Αύγουστο του 1945, η Ιαπωνία είχε ουσιαστικά ηττηθεί, με το ναυτικό της στον πυθμένα του ωκεανού, την αεροπορία της να στερείται καυσίμων, το στρατό της να αντιμετωπίζει την ήττα σε όλα τα μέτωπα και τις πόλεις της να βομβαρδίζονται ανηλεώς. Με τη Γερμανία εκτός πολέμου, ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονταν να ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις κατά του ιαπωνικού στρατού, ενώ ο σοβιετικός στρατός ετοιμαζόταν και αυτός να επιτεθεί κατά της υπό ιαπωνική κατοχή, Μαντζουρίας. Επίδειξη ισχύος. Αντί να ακούσει τις συμβουλές των μυστικών της υπηρεσιών, η Ουάσιγκτον (ο Πρόεδρος Τρούμαν και οι επιτελείς του) έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν την ατομική βόμβα την 6η και την 8η Αυγούστου, ημερομηνίες κατά τις οποίες οι Σοβιετικοί είχαν προγραμματίσει στρατιωτική επιχείρηση στην Άπω Ανατολή.

Για τη «σύμπτωση» αυτή, πολλοί ιστορικοί θεωρούν υπεύθυνο τον πρόεδρο Τρούμαν, που ήθελε ο πόλεμος να τελειώσει με σαφή επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ απέναντι στον απειλητικό τους σοβιετικό σύμμαχο.

Να πως περιγράφουν οι εδικοί το θεάρεστο έργο (του ολοκαυτώματος των δύο πόλεων) που επιτέλεσαν οι αμερικανοί παγκόσμιοι χωροφύλακες (είπαμε “In God They Trust) με τη ρίψη των βομβών:

“Η βόμβα αποσπάται απότομα από το αεροπλάνο κάνοντας 51 δευτερόλεπτα ελεύθερη πτώση. Μετά από 51 δευτερόλεπτα σχηματίζεται η κρίσιμη μάζα και ένας τεχνητός ήλιος που δημιούργησε ο άνθρωπος ανάβει πάνω στην Γη. Μια φωτεινή σφαίρα αβάσταχτη για τα μάτια των ανθρώπων και των ζώων της γης εξαπολύθηκε πάνω από την Χιροσίμα. Μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου 30.000 άτομα πεθαίνουν. Πεθαίνουν ; Μάλλον παύουν να υπάρχουν όχι σαν ανθρώπινα όντα αλλά σαν υλικές υποστάσεις. Τα κύτταρα τους, οι ίδιες οι μοριακές δομές τους εξαφανίζονται στο απόλυτο μηδέν. Ότι βρίσκεται ( άνθρωποι, ζώα φυλλωσιές, πεταλούδες, μυρμήγκια, ότι οργανικό υπάρχει σε ακτίνα 1000 μέτρων από το επίκεντρο του pikadon ( στα Ιαπωνικά η βροντή της ατομικής βόμβας ) εξατμίζεται σαν κοσμικός αιθέρας. Το μόνο που μένει πάνω στα ανθεκτικά υλικά όπως ο γρανίτης είναι οι σκιές ανθρώπων, νέων και γέρων παιδιών και γυναικών, αλόγων και σκύλων. Σκιές από κότες, μύγες, λουλούδια. Σκιές Φαντασμάτων. Λίθοι και πέτρες που αλλάζει η μοριακή δομή τους και δημιουργούνται ξανά σε μια απόκοσμη μορφή. Σε ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να μετρηθεί άλλα της τάξεως του 1/10.000 ή 1/20.000 του δευτερολέπτου η ακτίνα της έκρηξης έπληξε τα πάντα με μια πύρινη γλώσσα 500.000 βαθμών Κελσίου. Σίγουρα ο Θεός χρειάστηκε λίγο περισσότερο για το απαράμιλλο δημιούργημα του, την Ζωή. Το δημιούργημα του μπορεί πλέον να αυτοκαταστρέφεται πιο γρήγορα.

Ένα γιγάντιο μανιτάρι υψώνεται στο ιλιγγιώδες ύψος των 17 χιλιομέτρων κουβαλώντας μαζί του χιλιάδες τόνους σκόνης. Σε απόσταση 3 -5 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης άλλες 50.000 άνθρωποι και αρκετά εκατομμύρια ζωντανοί οργανισμοί πεθαίνουν σε 5 με 7 δευτερόλεπτα. Πιθανόν αυτοί να κατάλαβαν την λαίλαπα που ερχόταν αλλά η στάχτη που μετατρέπονται τους εξαφανίζει και αυτούς από την κατηγορία του ανθρώπινου όντος όπου βρισκόταν πριν. Η πύρινη φλόγα με ραδιενεργά μόρια τις ακτίνες γάμα συνεχίζει τον δρόμο της, εξασθενημένη κάπως αλλά αρκετά δυνατή για να μετατρέψει άλλους 90.000 ανθρώπους σε μούμιες. Τα νερά του ποταμού Ότα και των καναλιών γεμίζουν πτώματα και από μια μυστηριώδη αιτία όλες οι γυναίκες είναι πεσμένες μπρούμυτα και όλοι οι άνδρες ανάσκελα”.


Ο αρχικός αριθμός των θυμάτων από τη ρίψη των βομβών, κατά το μεγαλύτερο μέρος άμαχος πληθυσμός, υπολογίζεται σε περίπου 70.000 νεκρούς για κάθε πόλη. Οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας όμως προκάλεσαν περισσότερα θύματα τις ακόλουθες ημέρες αλλά και για δεκαετίες αργότερα.

Από τότε μέχρι σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η λευχαιμία και ο καρκίνος του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και του στήθους θα εξοντώσουν χιλιάδες Ιάπωνες. Πάνω από 300.000 είναι τα καταγραμμένα θύματα της ραδιενέργειας στις δύο αυτές πόλεις, πολλοί από τους οποίους θα πεθάνουν, όχι από φυσική αιτία, αλλά από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της ραδιενέργειας.

Η καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν η πρώτη πράξη του Ψυχρού Πολέμου και όχι η τελευταία πράξη του Δευτέρου Παγκοσμίου. Οι Αμερικανοί έπρεπε να πιστοποιήσουν την κυριαρχία τους απέναντι στους Σοβιετικούς, για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Anef_Oriwn
6/8/2008

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άνευ,

Θα ήθελα να συμπλήρώσω: Η απόφαση για την πρώτη "επίσημη δοκιμή" της βόμβας στην Ιαπωνία είχε ληφθεί ήδη στα πρώτα στάδια της εμπλοκής των ΗΠΑ στον πόλεμο. Οι σχεδιαστές της είχαν προνοήσει πως η ρίψη της θα γινόταν με βομβαρδιστικό Β27 και όχι Β17. Το πρώτο το χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί αποκλειστικά στο θέατρο του πολέμου στον Ειρηνικό και το δεύτερο στην Ευρώπη.

stalamatia είπε...

Η μεγαλύτερη ομαδική δολοφονία οι Αμερικάνοι θέλαν να δοκιμάσουν τα όπλα τους και τα δοκίμασαν ΔΥΣΤΥΧΩΣ .Την ταινία ο αγνοούμενος υην είδα πριν από πολλά χρόνια ήταν φοβερή,πράγματι πρέπει να τη ξαναδούμε εξαφανίζαν τον κόσμο κτίζοντας τους μέσα σε τοίχους.Θυμάσε τη σκηνή με το άλογο?

Sceptic Anonymous είπε...

Την εποχή εκείνη, οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ήδη αποκαλύψει ότι η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να συνθηκολογήσει.

Μπορείτε να μας πείτε από που εξάγεται αυτό το συμπέρασμα;

Ενναλακτκή εκδοχή εδώ



Η καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν η πρώτη πράξη του Ψυχρού Πολέμου και όχι η τελευταία πράξη του Δευτέρου Παγκοσμίου. Οι Αμερικανοί έπρεπε να πιστοποιήσουν την κυριαρχία τους απέναντι στους Σοβιετικούς, για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Και όμως ο Τρούμαν στις αρχές συμπαθούσε τον Στάλιν:

JULY 17

Just spent a couple of hours with Stalin. Joe Davies called on Maisky and made the date last night for noon today. (1) Promptly a few minutes before twelve I looked up from the desk and there stood Stalin in the doorway. I got to my feet and advanced to meet him. He put out his hand and smiled. I did the same, we shook, I greeted Molotov and the interpreter, and we sat down. (2)

After the usual polite remarks we got down to business. I told Stalin that I am no diplomat but usually said yes and no to questions after hearing all the argument. It pleased him. I asked him if he had the agenda for the meeting. He said he had and that he had some more questions to present. I told him to fire away. He did and it is dynamite - but I have some dynamite too which I am not exploding now. He wants to fire Franco, to which I wouldn't object, and divide up the Italian colonies and other mandates, some no doubt that the British have. (3) Then he got on the Chinese situation, told us what agreements had been reached and what was in abeyance. Most of the big points are settled. He'll be in the Jap war on August 15. Fini Japs when that comes about.

We had lunch, talked socially, put on a real show, drinking toasts to everyone. Then had pictures made in the back yard.

I can deal with Stalin. He is honest, but smart as hell.


ΠΗΓΗ

rose είπε...

ανευ
στη προηγουμενη αναρτηση έστειλα μηνυμα και χαθηκε

όντως στοιχειωσε το πράγμα!!

Anef_Oriwn είπε...

@ Rose,

Πότε στάλθηκε το μήνυμα σου; Σήμερα το απόγευμα; Γιατί κάποια μηνύματα τα επανέφερα το πρωί. (Σκοτεινές δυνάμεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού φαίνεται ότι βάλλουν κατά του συγκεκριμένου post).

*****
@ Sceptic Anonymous,

Έχω την άποψη ότι οι πηγές για την εναλλακτική εκδοχή και ενημέρωση (δηλ. το Harry S. Truman Library & Museum) δεν μπορεί να είναι και οι αντικειμενικότερες.

Αναφορικά με το ερώτημα σου “… από που εξάγεται … το συμπέρασμα [ότι] ... την εποχή εκείνη, οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ήδη αποκαλύψει ότι η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να συνθηκολογήσει ...”, να συμπληρώσω και τα εξής:
Ο τότε στρατηγός Ντουάιτ Αϊζενχάουερ περιέγραψε στα απομνημονεύματά του πώς αντέδρασε όταν έμαθε από τον υπουργό Πολέμου, Χένρι Στίμσον, για τη χρήση της ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία: «Κατά τη διάρκεια της απαγγελίας των σχετικών στοιχείων από τον Στίμσον, ένιωσα αίσθημα κατάθλιψης και του εξέθεσα τις αντιρρήσεις μου, πρώτον, ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΗΤΤΗΘΕΙ (σημ.: τα κεφαλαία δικά μου) και για το λόγο αυτό η χρήση της βόμβας ήταν εντελώς περιττή και δεύτερον επειδή πίστευα ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αποφεύγει να σοκάρει τον κόσμο με τη χρήση ενός όπλου, το οποίο δεν ήταν πλέον απαραίτητο για τη σωτηρία αμερικανικών ζωών». Σε άλλη δημόσια δήλωσή του, ο Αϊζενχάουερ είπε: «Δεν ήταν αναγκαίο να τους χτυπήσουμε με αυτό το αποτρόπαιο πράγμα...».

Anef_Oriwn
Πέμπτη 7/8/2008 – 4:12 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.:
@ Sceptic Anonymous,

Σου έστειλα κι ένα email μ’ ένα ερώτημα για κάποιο άλλο ζήτημα. Το πήρες;

Anef_
4:15 μ.μ.

rose είπε...

γυρω στις 3,30
στο αλλο ποστ

Unknown είπε...

@ Άνευ
Το θέμα της ατομικής βόμβας είναι ότι εσφαλμένα οι Αμερικάνοι νόμιζαν ότι η Ιαπωνία θα συνέχιζε να πολεμά. Η κατάληψη της Οκινάουα τους είχε στοιχίσει πολύ σε έμψυχο και άψυχο υλικό λόγω των επιθέσεων των Καμικάζι.

Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, και αυτό μόνο από τα αρχεία των ΗΠΑ μπορεί να εξαχθεί, είχε την εντύπωση ότι η εισβολή της Ιαπωνίας θα ήταν μια επίπονη διαδικασία και για αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την ατομική βόμβα. Εκ των υστερών φάνηκε ότι η Ιαπωνία ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιαπωνία είχε μισό εκατομύριο στρατιώτες στην Κίνα από το 1937, για αυτό και ο Τρούμαν ζήτησε του Στάλιν να τον βοηθήσει στην Ασία.

Φυσικά και υπήρχε το αίσθημα της εκδίκησης, όπως ομολογεί και ο ιστορικός που επιμελήθηκε το αρχείο του Τρούμαν. Και φυσικά η ρίψη της ατομικής βόμβας ήταν μια θηριωδία, και γιατί όχι έγκλημα πολέμου. Όμως διαφωνώ με την ερμηνεία ότι η βόμβα χρησιμοποιήθηκε για να εκφοβίσει την ΕΣΣΔ. Ο Ψυχρός Πόλεμος άρχισε το 1946, το 1945 οι σχέσεις ΗΠΑ - ΕΣΣΔ ήταν ακόμα (σχετικά καλές) όπως δείχνει και το ημερολογίο του Τρούμαν.

Εν πάση περιπτώσει όταν είχα μελετήσει το θέμα αυτό στο 3 έτος του πτυχίου μου, αυτό ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα. Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά ακόμα να μου δώσετε την πηγή από όπου μπορούμε να δούμε ότι όντως οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι η Ιαπωνία ήταν στα πρόθυρα της ήττας. Η αναφορά του Άισενχάουερ δεν λέει και πολλά, γιατί είναι γραμμένη χρόνια μετά τα γεγονότα και κρίνει εκ των υστέρων. Όταν ο Αισενχάουερ μιλά για την ατομική βόμβα η Ιαπωνία είναι πλέον σύμμαχος και το μίσος που υπήρχε στις ΗΠΑ μετά το 1942 δεν πλανάται πλέον στον αέρα.

Για το άλλο θέμα που μου γράψατε σας έχω απαντήσει. Αν θέλετε περισσότερες πληροφόριες στείλτε μου νέο μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Σκεπτικέ,

δεν αμφιβάλλω ότι πράγματι η Ιαπωνική οικονομία, πολεμική βιομηχανία και στρατιωτική μηχανή ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης όπως και το ότι και η αμερικανική ή καλύτερα και στο σύνολό της η συμμαχική κοινωνία αν όχι η ανθρώπότητα είχε κουραστεί από τον πόλεμο. Για τους αμερικάνους δεν αποκλείεται να προσμέτρησαν και οι παράγοντες που αναφέρεις αλλά έχω την εντύπωση ότι η απόφαση είχε ήδη ληφθεί προ πολλού. Άλλωστε, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Ρούζβελτ (ή ο Τσώρτσιλ) είχε προϊδεάσει στη διάσκεψη της Γιάλτας τον Στάλιν για το ότι οι δυτικοί είχαν ήδη στη διάθεσή τους ένα πολύ ισχυρό όπλο και είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν κατά της Ιαπωνίας. Ο Στάλιν πάντως, αν και είχε ήδη πληροφορηθεί επαρκώς από τους κατασκόπους του για το Μανχάταν Πρότζεκτ, έδειξε πως είχε εκπλαγεί από αυτήν την "πληροφορία" που του έδωσε ο Ρούσβελτ (ή ο Τσώρτσιλ, και λυπάμαι αλλά αυτό το βιβλίο δεν το έχω πια).

Μια άλλη λεπτομέρεια που ανακαλώ, είναι ότι το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δημοσιέψει πριν πολλά χρόνια, καμιά 15αριά περίπου, ότι οι Αμερικάνοι είχαν ρίξει τρεις βόμβες, η μία εκ των οποίων δεν εξεράγει, και κατόπιν υπήρξε μια συνδιαλλαγή μεταξύ Ιαπώνων και Σοβιετικών. Η πηγή ενημέρωσης αυτής της ιστορίας ήταν ρωσική.

Αυτές φυσικά οι συζητήσεις μας δεν μειώνουν τη σημασία αυτού του εγκλήματος. Ωστόσο αποδεικνύουν πόση μικρή σημασία μπορούν τέτοια εγκλήματα να έχουν στη σκακιέρα των μεγάλων, όπως άλλωστε απέδειξε η δημιουργία από αυτούς του πυρηνικού τους οπλοστασίου στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταλινισμός που σκότωσε εκατομμύρια σοβιετικούς δεν ήταν μία πολιτικη πυρηνική θυριωδία¨? Τον κατεδίκασε ποτέ το Ακελ η ακόμη μάλιστα και αντεγραψε μεθόδους του? Τα γεγονότα ομιλούν απο μόνα τους.

Anef_Oriwn είπε...

@ Ανέστα,

Ε, λοιπόν και για το πυρηνικό ολοκαύτωμα (της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι) φταίει το ΑΚΕΛ που αντέγραψε τις μεθόδους του Στάλιν και αμέσως μετά την ανάδειξη Χριστόφια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας έστησε λαϊκά δικαστήρια και άνοιξε γκούλαγκ! (Εντός των ημερών θα μπει και ανακοίνωση στις εφημερίδες με την οποία θα ζητούνται για εργοδότηση θαυμαστές του αξιέπαινου και αξιομνημόνευτου έργου που επιτεύχθηκε στο ελληνοπρεπές αναμορφωτήριο της Μακρονήσου).

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/8/2008 – 3:52 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ, ξέχασες τη γενοκτονία των Ινδιάνων

rose είπε...

και τον Τιτανικό και τον Τιτανικό!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Παίδες και κορασίδες,

Όποιος στείλει μήνυμα για την προηγούμενη ανάρτηση του blog αυτού και δεν εμφανιστεί, ας με ενημερώσει πάραυτα για να προβώ στα σχετικά Μαρίκα και ταχυδακτυλουργικά για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Φαίνεται ότι η μεγάλη κίνηση που είχε το συγκεκριμένο post (97 τόσα σχόλια) έκανε κάποιους να το ματιάσουν τζιαι τωρά θέλει διάβασμα από παπά (και μάλλον τζιαι χότζια για να είμαστε και IN)!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/8/2008 – 7:15 μ.μ.

Υ.Γ.: Είχα γράψει κι ένα (καταιγιστικό) σχόλιο-απάντηση για κάποιο σχόλια του φίλτατου @ eστορών αλλά (ευτυχώς ή δυστυχώς) δεν εμφανίστηκε!

Anef_
7:17 μ.μ.

rose είπε...

"καταιγίδα στο μυαλό μου ξεσπασε οταν σε ...είδα"

τετοια σχολια Ανευ ξυπνούν μέσα μου το ζωό της παραλιακής

Ανώνυμος είπε...

Άνευ, στείλε μου την κατεγίδα σου στο estoron@gmail.com !

Έχω ομπρέλα στο καταφύγιό μου :)

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Anef λακωνικώς
Τα ιδανικά της αριστερας δεν εχουν σχέση με την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων.Ο ΠΑΤΕΡΟΎΛΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ , ΚΟΖΑΚΟΥΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ. Τα σταλινικα εγκλήματα ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ καταδικασε ο ΝΙΚΗΤΑ ΧΡΟΥΤΣΩΦ ΣΤΟ 20 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΕΦΦΑΑΝ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΑΧΑΝΟ. ΤΟ Ακελ ποτε καταδικασε τα σταλινικά εγκλήματα?Σταλινισμός είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται απο ωρισμένα κομμουνιστικά κόμματα για να εξουδετερωνουν την αντίθετη αποψη και να εξωντωνουν τον συντροφο-αντιπαλο τους ηθικά ψυχολογικά και στην επαγγελματική μιζέρια.Το Ακελ διακετείχετο και διακατέχεται απο σταλινική νοοτροπία? έχουν εξωντωθεί στελέχη του?

Anef_Oriwn είπε...

@ Ανώνυμε,

Αν και είμαστε εκτός θέματος επισύρω την προσοχή σου στα πιο κάτω:

1. Κατ’ αρχάς μην γράφεις τόσο πολύ στα κεφαλαία γιατί (αυτά) ενοχλούν στα μάτια.

2. Δεύτερο, πιάσε σιορ ένα σταθερό nickname για να σε αναγνωρίζουμε και για να έχει ο διάλογος μας μια συνέχεια (λόγου χάριν να πούμεν, “Ανώνυμος αντι-Σταλινικός”).

3. Μπορείς να μας αναλύσεις τα “… 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [Στάλιν]”;

4. Ο ΝΙΚΗΤΑ ΧΡΟΥΤΣΩΦ δεν αναγιώθηκε μέσα στο σταλινικό περιβάλλον και την σταλινική περίοδο; Και σε τι διάφερε από τον Στάλιν; Δεν χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους (αυτές που εσύ ονομάζεις σταλινικές) για να τον αποκαθηλώσει;

5. Υποβάλεις (προφανώς σε μένα) τα ακόλουθα ερωτήματα: “... Το Ακελ διακετείχετο και διακατέχεται απο σταλινική νοοτροπία? έχουν εξωντωθεί στελέχη του?” Εγώ προφανώς ως κομματόσκυλο μπορεί αν είμαι και ολίγο τι (ή μπορεί και καμπόσο) αχάπαρος (και να μην έχω ιδέα). Δεν μου δίνεις τα φώτα σου αγαπητέ Ανώνυμε;

Anef_Oriwn
Σάββατο 9/8/2008 – 00:02 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι φαίνεται σημασία δεν έχει το έγκλημα αλλά ποιος το κάνει.
Αν ο εγκληματίας είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός τότε όλοι σκίζουμε τα ιμάτια μας.(και καλα κανουμε).
Αν όμως το έγκλημα γίνεται κάτω απο την ομπρέλλα του υπαρκτού σοσιαλισμού τότε σφυρίζουμε αδιάφορα.
Τουλάχιστον αγαπητέ Άνευ μην μας πουλάτε τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και εμπάθειες σαν ευαισθησία.

Anef_Oriwn είπε...

@ Ανώνυμε επισκέπτα του blog,

Κατ’ αρχάς έστω και καθυστερημένα να σε καλωσορίσω στο απάχικο μου!
Αν μας κόψεις σε καλές μέρες κερνάμε και ουζάκια με ωραία μεζεδάκια. Όπως, λόγου χάριν να πούμεν, την Κυριακή προς το σούρουπο ένεκα και της έναρξης των καλοκαιρινών μας διακοπών, θα έχουμε τραπεζάκια έξω (πίσω στην αυλή και κάτω από την ψώρικη φετινή κληματαριά - το λίγο σταφύλι σουλτανίνα το φάγαμε ήδη όμως έχει σύκα “λαϊτζιανα” και παπουτσόσυκα) με εκλεκτούς κυπριακούς και ελληνικούς μεζέδες και να κοπιάσεις (το μενού είναι ήδη λίγο πολύ τέτοιο στο μυαλό μου).

Επί της ουσίας αυτών που από σπόντα θίγεις αγαπητέ Ανώνυμε (γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνεις με εποικοδομητικό πνεύμα γιατί σε πόνεσα οι στραβώσεις του σοσιαλισμού από τον Στάλιν (και όχι μόνο), να σε ενημερώσω (ανεξάρτητα αν σε ικανοποιεί ή όχι) ότι, οτιδήποτε (εγκληματικό και μη που χαντάκωσε το σοσιαλισμό) το καταδικάζω, όχι όμως με ελαφρά τη καρδία ή χαιρεκακία.

Βλέπω όμως ότι επιμελώς απέφυγες να απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα στην προηγούμενη παρέμβαση μου ... (Οι γενικότητες και τα στερεότυπα δεν αποτελούν γνωρίσματα μια σωστής συζήτησης).

Anef_Oriwn
Σάββατο 9/8/2008 – 11:45 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνώ ο Στάλιν δολοφόνησε εκατομμύρια οχι μόνον Σοβιετικών αλλα κ σε άλλες χώρες, πολιτικές του και πρακτικές του μέθοδοι του τον ακολούθησαν κ άλλα ΚΚ μεταξύ αυτών και Το Ακελ που δολοφόνησε χαρακτήρες, χειρότερο δε είναι κ απο τη σωματική δολοφονία ΑΥΤΟ!

dokisisofi είπε...

Μα γιατί πάμε τόσο μακριά? Οι επιδημίες καρκίνων στα Βαλκάνια μετα το 1999 από που άραγε προήλθαν? Τί είχε γίνει? Οι έξυπνες βόμβες που βρίσκαν τους άμαχους στόχους τους, οι αποκαλύψεις ισπανο΄θυ πιλότου για βόμβες που προκαλούσαν στείρωση (αν αυτό δεν είναι γενοκτονία δεν ξέρω τί είναι), το θαυματουργό εξ'ουρανού ουράνιο που ξαπλώθηκε παντού και σκόρπισε καρκίνους σ'όλα τα βαλκάνια, οι ευλογίες της (κατα τα άλλα πανάκειας για όλα) Ευρώπης στην τακτική των βομβαρδισμών (πήραν και τον Χαβιέ Σολάνα για ενθύμιο), οι ρίψεις φυλλαδίων μαζί με τις βόμβες που έγραφαν "Καλό Πάσχα", η καταστροφή μιας χώρας για τα εγκλήματα μερικών και η παραγνώριση των εγκλημάτων των Αλβανοκοσοβάρων, δε νομίζω να έχει αιώνες που έλαβαν χώρα. Ούτε 10 χρόνια. Αλλά με εξαίρεση την Κύπρο και την Ελλάδα, ο υπόλοιπος κόσμος ξεσηκώθηκε μόνο για το Ιράκ. Έστω...

Anef_Oriwn είπε...

@ Ανώνυμε
(που εξυπνοβλακίστικα βάζεις και ως nick το “Παπαρήγα”, τρομάρα σου),

Είναι πασιφανές πλέον ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις πολιτικό λόγο και να τεκμηριώσεις οποιαδήποτε άποψη σου από του να συνθηματολογείς και να λες σκόρπιες κουβέντες που από κόπου έτυχε και τις άκουσες!

Anef_Oriwn
Σάββατο 9/8/2008 – 4:15 μ.μ

Ανώνυμος είπε...

anef-orion
οι πολιτικες σου σαχλαμαρες εσυ σοφε και παντογνοστη της θεωριας του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού απευθύνονται για ατομα IQ ΄ποιο κάτω απο το δικό σου. Εσύ τι μας είπες μέχρι τωρα? Αλλα έτσι κάνετε εσείς της ακελικής νομενκλατούρας υβρισίες στο πυρ το εξώτερον συκοφαντίες μηχανορραφίες κατα των συντρόφων αντιπάλων σας, δεν υπάρχει μονο κιτρινη αλλα και ψευτοκόκκινη χούντα .Τι σε ενοχλει το nick μου Παπαρήγα είμαι ομοιδεάτισσα και φανατική υποστηρικτής της , διαβάζω τακτικά και τον ριζοσπάστη και συνεισφέρω και στον έρανο του ΚΚΕ γιατι οι ποιλιτικές θέσεις της Παπαρήγα στο Κυπριακό είναιγνήσια πατριωτικές και θέση της για το σχέδιο ΑΝΑΝ ξεκάθαρες!

Anef_Oriwn είπε...

@ Ρε συ συντροφούλα (από πάνω),

Ηρέμισε!!!

Με το συμπάθκειο όμως, αλλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Ή με άλλα λόγια εν γαΐζεις (εν έχεις χαπάρι) που παν’ τα τέσσερα σου! Τι ομοϊδεάτισσα με την Παπαρήγα είσαι όταν ειρωνεύεσαι τον μαρξισμό – λενινισμό και τον τσουβαλιάζεις με τον σταλινισμό; (Άσχετο αν το ΚΚΕ διατηρεί ακόμα μια συμπάθεια προς το Στάλιν ...). Πολύ θολά είναι τα πράγματα στο μυαλό σου ... Ξεκαθάρισε τα λίγο και ξανα-κόπιασε ...

Anef_Oriwn
Σάββατο 9/8/2008 – 7:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

κουμπάρε άνευ, έχω μιαν απορίαν. σε μια συνομιλία μας στο εναλία κύπρος μου έγραψες τα πιο κάτω λόγια:

---"Ανέκαθεν ένας μειράκιον ήσουν χωρίς να μπορείς αν αρθρώσεις πολιτικό λόγο με στοιχεία και επιχειρήματα"---

στην παπαρήγα είπες τα ακόλουθα:

---"Είναι πασιφανές πλέον ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις πολιτικό λόγο και να τεκμηριώσεις οποιαδήποτε άποψη σου "---

η απορία μου κουμπάρε εν η εξής: έμαθές τα πόξω τα λόγια τούτα, ή εν μες στο βιβλιαράκι που μοιράζει το κόμμα;
μια απλή απορία είναι, με το συμπάθκιον κουμπάρε!

Ανώνυμος είπε...

@Anef
κλασε κλάσε κομματικόπορτους εβρώμισες το ιστολολόγιο αχάπαρε εσιη δικιον η Παπαρήγα και ο ZATOICHI.
Σιηλλόφτανε είσαστε ψεύτες απατεώνες και δουλεύκετε τον κόσμο σας ψευτοεπαναστάτες του γλυκου νερού φιλοτομαριστές πιέννετε με τους γκρίζους λύκους ταδερκια σας τους δολοφόνους του Ισαάκ-Σολομού και των νεκρών μας που εθυσιαστήκαν για να καπαρτίζεται πανω στις πολυθρόνες του κόμματος σας φιλοτομαριστές

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Ανευ το έχει γραμμένο στο μέτωπο της Η συντρόφισσα Παπαρήγα οτι είναι σταλινική κ ότι το κόμμα της εχει συμπάθεια προς τον Στάλιν?Εσύ εδω εισαι το μεγαλύτερο τσιογλάνιν του Στάλιν και το αποδεικνύεις με την αντισυμπαθητική σταλινική νοοτροπία σου με το να βρίζεις και να ειρωνευεσαι όλους.Οταν η Παπαρήγα αναφαίρεται για Μαρξισμό-Λενινισμο-Σταλινισμό φυσικα και εννοεί εσένα τον μαννοκίκκιρο που νομίζεις οτι εδω μας παραδίδεις μαθήματα φιλοσοφίας Μαρξισμού-Λενινισμου και τα νεκατώννεις με την αφρονα συμπεριφορά σου δίκην σταλινικής νοοτροπίας με καθύβρισην των αντιπάλων σου όπως κάνεις κ εναντίων του παρέα zatoichi!

Ανώνυμος είπε...

@Κοκούλα

Τι λες τώρα μωρή? Ο Ισάακ καιο Σολωμού και όσοι εσκοτωθήκαν και αγνοουνται απο το 1974 και κλαίν μανάδες και παιδιά ορφανά επήαν για στότσιην των κανονιών ετσι λαλεί ο κύριος ANEF Τότες γιατι η ηγεσία του ακελ πηγαίνει στα μνημόσυνα κα φκάλλει λλόους και κάμνει πως κλαίει?Ολα είναι υποκρισίες λοιπόν το κρίμαν αυτων που σκοτωθήκαν και χαθήκαν δεν θα το κόψετε, εγλειτόσετε το τομάριν σας κ οτι θέλεται λαλείτε, κ αμα δεν καταλαβαίνεις απο πόνο οχι μόνο και σαν ατομο και σαν πολιτικός είσαι αναίσθητος.ANEF!τα 6000 παλληκάρια που πολεμήσαν για την Ελευθερία σου και εσκοτωθήκαν και αγνοούνται μαζι και με την ΚΑΤΑΡΑ των συγγενών τους αιώνια νάχεις!

Ανώνυμος είπε...

Perseas ειπε τα ποιο πάνω:
@Ττοφή
@Κοκούλα
Με κύριον αποδέκτην τον κύριον ANEF-ORION

Anef_Oriwn είπε...

@ Οχετέ Zatoichi,
αλλιώς Ττοφής,
μερικώς και Κοκούλα (παίρνεις και γυναικεία nicks βλέπω – θα εχςις τους λόγους σου για να το προτιμήσεις από το Κοκός),
και τελικώς και Perseas (εγώ θα σε λεω Μαυρομμάτη),
Χάίρε,
τζιαι ο Θεός να σε ελεήσει που λαλούν τζιαι οι κοτζιάκαρες!

Όσα πρόσωπα κι αν πάρεις, όσα επώνυμα κι αν αλλάξεις (δεν είναι τυχαίο που κανένα από τα nicks δεν είναι ψευδώνυμο blogger), δεν θα πάψεις αν είσαι ένα φασιστοειδές (κι εσύ και οι πιθανοί κολλητοί σου), που εκτός από του να βρίζεις (“... είσαστε ψεύτες απατεώνες και δουλεύκετε τον κόσμο σας ψευτοεπαναστάτες του γλυκου νερού φιλοτομαριστές ...” – εσού ίνταμ που κάμνεις ρε Μαυρομάτη από του να κοκορεύεσαι για τις θυσίες άλλων και να τους καπηλεύεσαι , δείγμα κι αυτό της προσωπικής σου ανικανότητας) ή να βάζεις κατάρες ή να απειλείς (ως ένας κοινός θρασύδειλος κρυβόμενος πίσω από μια οθόνη) ή να πουλάς πνεύμα για το μαρξισμό;

Βαλε επιτέλους κάποιες θέσεις, γράψε ένα κείμενο και τεκμηρίωσε αυτά που πιστεύεις ... Απλά ΔΕΝ μπορείς!!! Αμόρφωτος, αχάπαρος, ανίδεος, ασχετός ΕΙΣΑΙ, όπως ΟΛΟΙ οι φασίστες!

Anef_Oriwn
Σάββατο 9/8/2008 – 11:50 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί επώνυμοι και ανώνυμοι

θα ήθελα να επιχειρήσω μια παρέμβαση και να δώσω την διάσταση μερικων γεγονότων όπως εγώ τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι μέσα από μια κριτική προσέγγιση της ιστορίας. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η ανάρτηση του Άνευ αφορούσε τη ρίψη των ατομικών βομβών στη χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Για τον Άνευ αυτό αποτελούσε ένα έγκλημα πολέμου (όπως και για μένα), στο οποιο ο ίδιος δίνει και άλλες ιδεολογικές προεκτάσεις επί των οποίων θα ήθελα ευχαρίστως να συζητήσω μαζί του.

Εν τούτοις, το γεγονός ότι υπήρξαν παρεμβάσεις που αποσκοπύσαν τη θεματοποίηση εγκλημάτων που διέπραξε η Σοβιεττική Ένωση υπό τον Στάλιν κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίυ πολέμου, φανερώνει ότι υπάρχουν πτυχές της όλης ιστορίας που ακόμα μέχρι σήμερα προκαλούν τα αισθήματα κάποιων. Αναμφίβολα, ο πόλεμος αυτός προσέφερε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να διαπράξουν φρικαλεότητες. Ας μην ξεχνάμε το Άουσβιτς και τη γενοκτονία των Εβραίων, των Τσιγγάνων και όλων των υπολοίπων ανεπιθύμητων (ατόμων με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες, ομοφυλοφίλων, κομμουνιστών, σοσιαλδημοκρατών κλπ), τις φρικαλεότητες των Ναζί στην Πολωνία, στην Ελλάδα, Ρωσία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία, και αλλού, τους βομβαρδισμούς πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου, την ανταπόδοση αυτών των επιδρομών από τη RAF και μετέπειτα από τη USAF, τις φρικαλεότητες των σοβιετικών στρατευμάτων κατά του γερμανικού πληθυσμού κατά την προέλασή τους στο γερμανικό έδαφος το 1945 ή κατά του πολωνιού πληθυσμού το 1939. Και ας μην ξεχνάμε ότι και οι Ιάπωνες διέπραξαν εγκλήματα ανάλογα αυτών που που διέπραξαν οι Γερμανοί. Επιδρομές, σφαγές, απάνθρωπη μεταχείριση κ.ά. Επιστέγασμα όλων αυτών υπήρξε ίσως η ρίψη των ατομικών βομβών. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ούτε μπορεί κανείς να το σχετικοποιήσει και να ισχυριστεί ότι μια και οι τάδε έπραξαν το τάδε έγκλημα, δικαιολογείται η διάπραξη από τους αντίπαλους η διάπραξη ενός άλλου εγκλήματος. Για τουτο, ας σκεφτούμε πώς από τώρα και στο εξής τέτοια έγκλήματα μπορούν να αποφευχθούν.

Ανώνυμος είπε...

Anef-brain
Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλοτρια.Ηλίθιε φασιστοχιμπαντζή άμιαλε κρετίνε δεν ξέρεις να ορθώσεις ενα δημοκρατικό λόγο ολοκληρωτική ηλίθια προσωπικότητα κλανιά!

Anef_Oriwn είπε...

@ Αγαπητέ eστορών,

Αυτό που λες (“…το γεγονός ότι υπήρξαν παρεμβάσεις [στη συζητηση στο post]που αποσκοπύσαν τη θεματοποίηση εγκλημάτων που διέπραξε η Σοβιεττική Ένωση υπό τον Στάλιν κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίυ πολέμου, φανερώνει ότι υπάρχουν πτυχές της όλης ιστορίας που ακόμα μέχρι σήμερα προκαλούν τα αισθήματα κάποιων...”), σίγουρα ισχύει για τους ανθρώπους με κάποιες στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες και έφεση προς τις πανανθρώπινες άξιες της ισότητας, της ελευθέριας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα.

Τα φασιστοειδή όμως που “άνοιξαν [εδώ] σαν βεντάλια” (όπως θα ελάλεν και ο έτερος ομοϊδεάτης τους με το προσωνύμιο “Ελλαδίτης”), δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες και ευαισθησίες. Αυτοί κάπου, κάποτε κάτι άκουσαν περί Στάλιν και το παπαγαλίζουν με την πρώτη ευκαιρία ισοπεδώνοντας τα πάντα. Και σβάστικες ανεμίζουν και κόσμο απειλούν και βρίζουν.

Ορίστε ένα δείγμα των λεγόμενων τους:
1. “… και με την ΚΑΤΑΡΑ των συγγενών τους αιώνια νάχεις!”.
2. “… πιέννετε με τους γκρίζους λύκους ταδερκια σας τους δολοφόνους του Ισαάκ-Σολομού και των νεκρών μας …”.

@ eστορών,
Με τους φασίστες και με όσους έχουν τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές, δεν συνδιαλέγεσαι! Αποκαλύπτεις το φασιστικό τους υπόβαθρο και τους πολεμάς!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/8/2008 – 00:20 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

@ Κοκούλα,
(αλλιώς ταλαίπωρε Zatoichi – συνεχίζεις με το γυναικείο nick βλέπω, πρέπει να τη βρίσκεις),

Ρούφα και σιώπα!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/8/2008 – 00:25 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

@ Anef-brain
Φασιστικό υπόβαθρο ανεβ απέδειξες οτι εσυ το εχεις πλειστάκις, φαντάζουμε πήρες και παράσημα ,εμείς δεν πολεμάμε τετειους φασίστες τους χέζουμε μόνο

dokisisofi είπε...

xalia ta nevra mas, xalia

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Άνευ,


γίνομαι και γω αποδέκτης τέτοιων μηνυμάτων στο email κυρίως αλλά έκανα μια φορά μια απόπειρα να απαντήσω με επιχειρήματα που δεν απέδωσε. Από τότε κατάλαβα ότι με τέτοιους ανθρώπους η παλαβομάρα των οποίων έχει προχωρήσει σε τέτοιο στάδιο που δεν αφήνει ελπίδες αποκατάστασης της ψυχικής τους υγείας, κάθε απόπειρα για διάλογο είναι μάταιη, είναι χαμένος χρόνος. Είναι η κουβέντα που λέει: "ξέρει να φάει ο γάρος μαϊτανό τζι ο κόρωνος σουσάμι;".

Πάντως αν βρεις χρόνο, είμαι στη διάθεσή σου για την "καταιγίδα" σου.

;-)

dokisisofi είπε...

Πάντως στα τελευταία σχόλια ολονών σας, και φυσικά του Ανευ, διακρίνω έναν ποιοτικό και δεοντολογικά αρθρωμένο σοβαρό πολιτικό λόγο. Εύγε!

dokisisofi είπε...

DEIGMATA EPIPEDOU, POLITIKOU POLITISMOU, DIALOGOU KAI ALLILOSEVASMOU.


@ Οχετέ Zatoichi,
αλλιώς Ττοφής,
μερικώς και Κοκούλα (παίρνεις και γυναικεία nicks βλέπω – θα εχςις τους λόγους σου για να το προτιμήσεις από το Κοκός),
και τελικώς και Perseas (εγώ θα σε λεω Μαυρομμάτη),
Χάίρε,
τζιαι ο Θεός να σε ελεήσει που λαλούν τζιαι οι κοτζιάκαρες!"

(tade efi anef oriwn)

"Anef-brain
Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλοτρια.Ηλίθιε φασιστοχιμπαντζή άμιαλε κρετίνε δεν ξέρεις να ορθώσεις ενα δημοκρατικό λόγο ολοκληρωτική ηλίθια προσωπικότητα κλανιά!"

(tade efi kokoula)

"@ Κοκούλα,
(αλλιώς ταλαίπωρε Zatoichi – συνεχίζεις με το γυναικείο nick βλέπω, πρέπει να τη βρίσκεις),

Ρούφα και σιώπα! "

(tade efi Anef_Oriwn)

"Anef-brain
Φασιστικό υπόβαθρο ανεβ απέδειξες οτι εσυ το εχεις πλειστάκις, φαντάζουμε πήρες και παράσημα ,εμείς δεν πολεμάμε τετειους φασίστες τους χέζουμε μόνο"

(tade efi proletarios)

" Μπράβο, το ιστολόγιο σας τιμά τον πολιτισμό μας, θα συχνάζω για να απόλαμβάνω τη στιχομυθία σας"

(tade efi sarri)

Ανώνυμος είπε...

άνοιξες το βρωμόστομά σου τζαι έγρισές μας.
πρώτον, ουδεμία σχέσην έχω με τους σχολιαγράφους.΄σιέζω σε τζαι με το δικό μου. μάθε να σιωπάς όταν πρέπει τζαι να μεν λαλείς μαλακίες κουμπάρε.
εν όμως τζαι τούτον έναν δείγμαν της παλιανθρωπιάς σου, που πρώτος εγώ αποκάλυψα (μαζί με την δοκισήσοφη).
βολέφκει σε να με παρουσιάζεις σαν κάποιον αχάπαρο, ενώ τούτα που σου λαλώ κρούζουν σε (ξέρουμέν το τζαι οι δκυο) διότι εν αλήθκειες.
εξέχασες να μου απαντήσεις την απορίαν μου. Γιατί εν κάμνεις δημοκρατικό διάλογο;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως λυπάμαι ειλικρινά για αυτο το επιπεδο των αλληλουβρισιων τη στιγμη που προσπαθεί η ηγεσία του ακελ κ ο anef-orion και προσπαθούν οι ανθρώποι και αγωνιζονται στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης να τα βρούμε με τους τουρκοκύπριους κ τους γκρίζους λύκους που είναι αδέρφια μας όλοι αυτοι, εμείς γιατι να αλληλοσπαρασσόμαστε?

Anef_Oriwn είπε...

@ zatoichi,
αλλιώς Κοκούλα και εσχάτως Δανάη (σου πανε πάντως τα γυναικεία nicks),

Δημοκρατικό διάλογο μαζί σου θα κάνω όταν κρίνω ότι ωρίμασες και έχεις πάψεις να βρίζεις και να χυδαιολογείς όπως έμαθες στα καταγώγια (και στον γουμάν) που μεγάλωσες και στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ όπου θητεύεις!
Κατανοώ ότι είχες δύσκολα παιδικά χρόνια (όλο βρισιές θα άκουγες και σου ‘μείνε συνήθεια) γι’ αυτό κι έχει την πλήρη συμπάθεια μου. Όμως μέχρι να δείξεις δείγματα γραφής για αλλαγή στη χυδαία συμπεριφορά σου θα έχεις πλέον την πλήρη απαξίωση μου (όπως προ πολλού έκανε και η Δοκησίσοφη την οποία επικαλείσαι – σοφό τελικά αυτό το κορίτσι, σε πήρε αμέσως πρέφα). Τα γραπτά σου όμως εδώ θα μένουν αναρτημένα για να βλέπει ο κόσμος με τι εθνικ-άφρονες έχουμε να κάνουμε.
Ειλικρινά σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/8/2008 – 7:18 μ.μ.

dokisisofi είπε...

"@ Κοκούλα,
(αλλιώς ταλαίπωρε Zatoichi – συνεχίζεις με το γυναικείο nick βλέπω, πρέπει να τη βρίσκεις),

Ρούφα και σιώπα!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/8/2008 – 00:25 π.μ."

Einai ki afti i vrisia apotoko paidikou travmatos kai antilalos katagogiwn? Martirio epipedou mia fora einai, ti na sou pw...Alla, ti thelei na pei o poiitis me ti frasi "ρούφα και σιώπα"? Mporeis na mas to kaneis pio liana giati den katalavainoume emeis ta "thrasideila, pompwdi, portwdi, ginaikaria" ( sta eisagwgika akoma ena deigma filofronitikwn xaraxthrismwn tou anef stous sinomilites tou-malista apefthine afta ta kolekeftika epitheta epeidi to "ginaikarion" esvise to sxolio tou pou apantouse stis kakoithies anonimou).
Loipon? milise mas gia na skiagrafisoume efkrinestera tin paidiki sou ilikia, min ntrepesai...

Ανώνυμος είπε...

Η παρανοική σχιζοφρένεια του συντρόφου εδώ ειναι σε έξαρση όλους εδώ τους νομίζει για ένα άτομο κ τα πάντα κ τους πάντες καθυβρίζει, έχει θεραπεία αλλα το κακόν ο Μικελλίδης είναι σε θερινή άδεια

Ανώνυμος είπε...

den sou ekleise rantevou?

Ανώνυμος είπε...

Nai tou eklisa gia tis 12 septemvriou otan me rotise apo ti pasxei tou eipa sinexos epanalamvanei th frasi roufa kai siopa roufa kai siopa ρούφα και σιώπα και με ρώτησε αν τον εξέτασε κτηνίατρος προηγουμένως

Ανώνυμος είπε...

περαστικά σου κουμπάρε!
τζαι μεν χτιτζιάζεις, διότι οι καρδιολόγοι λαλούν πως κάμνει κακό στην κυκλοφορία του αίματος (ανεβάζει τα τριγλυκερίδια).
έννα μου απαντήσεις τελικά στην απορία μου;
Να κάμουμεν δημοκρατικόν διάλογο;
Οι ανώνυμοι πάντως δεν είμαι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε έχεις δίκιο ρε κουμπάρε.
άνοιξα σήμερα τον πολίτη (δκιαβάζει τον ο παππούς μου) και έλειπεν το άρθρο του δόκτορα.

Sike είπε...

μπήκα να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου στο "όλες οι γυναίκες είναι πεσμένες μπρούμυτα και όλοι οι άνδρες ανάσκελα", αλλά μάλλον εννα φανώ τζιαι εκτός θέματος...

rose είπε...

μπορεί να εξηγηθεί αλλά
μαλλον θα αποτελέσει αντικειμενο χλευασμού στο παρόν στάδιο της κουβεντας, αστο γι αλλη φορα

Anef_Oriwn είπε...

@ Sike,

Για την “… έκπληξή και την απορία σου στο "όλες οι γυναίκες είναι πεσμένες μπρούμυτα και όλοι οι άνδρες ανάσκελα" ...”, να πω ότι τούτο αναφέρεται στο κείμενο που περιγράφει την καταστροφή που επήλθε από την πυρηνική έκρηξη (ονομάζεται μάλιστα και «μυστηριώδες»). Προσωπικά δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω ...

@ Sike & Rose,

Δυστυχώς η συζητήσει σ’ αυτό το post κατάντησε με τις παρεμβάσεις των διαφόρων ανωνύμων και ψυεδο-επωνύμων φασιστοειδών accessories σε … σκυλάδικο! (All Dogs, One Generation).

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/8/2008 – 3:11 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ, μερικές φορές σε φαντάζομαι σαν μπάρμαν στο φαρουεστ λίγο πριν αρπάξει την καραμπίνα κάτω από τον πάγκο. Εγώ μπορεί και να την είχα ήδη πάρει...

Anef_Oriwn είπε...

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ACCESSORIES (ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΩΝΥΜΑ) ΠΟΥ “ΚΟΣΜΟΥΝ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ BLOG.

Αγοράκια και κοριτσάκια,
(όποιοι και να είστε, όσοι και να είσαστε, ένας οι περισσότεροι), με την υβριστικο-φασιστική συμπεριφορά,
Ο Κύριος μεθ’ υμών (ή μπορεί και “με θυμό”)!
Τα πιο κάτω σχόλια εξαιρετικώς αφιερωμένα σε Σας!

Οι ενορχηστρωμένες φασιστικές (λεκτικές) επιθέσεις διαφόρων ανωνύμων και ψευδεπωνύμων, (καθοδηγούμενες από το καμπλεξικό φασιστάκιον ονόματι Zatoichi -αγνώστου και ακαθορίστου φύλου), έμπλεες χυδαιοτήτων, βρισιών και στοματικών ρύπων που παρατηρήθηκαν (εδώ σ’ αυτό το post) τις τελευταίες 2-3 μέρες, πέραν του ότι δείχνουν το (χαμερπές) επίπεδο και τις (φασιστικές) μεθοδεύσεις τους απέναντι σε κάθε αντίθετη φωνή, στοχεύουν στο να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για το blog με σκοπό να πλήξουν τόσο το blog όσο κι εμένα τον ίδιο. Προς κέντρα λακτίζουν όμως!

Ουδέποτε έκρυψα ότι το blog αυτό και ο διαχειριστής του (η αφεντομουτσουνάρα μου), πρόσκεινται πολιτικά και ιδεολογικά στην Αριστερά. Και ότι προσωπικά έχω αριστερές πεποιθήσεις και αντι-καπιταλιστικούς προσανατολισμούς καθώς και αντι-εθνικιστικές τοποθετήσεις και διεθνιστικά αισθήματα. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια αναπτύσσεται και η θεματολογία του ιστολογίου (blog) μου και τα σχόλια που κάνω και οι σκέψεις και απόψεις που εκφράζω.

Οι επιθέσεις των οποιοδήποτε φασιστοειδών αποτελούν τίτλο τιμής για μας! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τους έχουμε μπει για καλά στο στομάχι! Ως γνωστό δεν ανέχονται ούτε και αντέχουν την άλλη, τη διαφορετική άποψη (σε σχέση με αυτή που είναι βαθιά ριζωμένη στα εμφυτευμένα στον εγκέφαλο τους microchips) και προσπαθούν (όχι να την αναιρέσουν με επιχειρήματα) αλλά να την αφανίσουν. Εξ ου και οι βρισιές και το λεξιλόγιο κατωγείων που χρησιμοποιούν στα ρυπαρογραφήματα τους.

Όποιος (από δαύτους) έχει τις γνώσεις, τη καλή διάθεση και τα κότσια ας υποβάλει θέσεις, ας παραθέσει στοιχεία που να δικαιολογούν ή να τεκμηριώνουν τις θέσεις του κι ας έλθει με μαγκιά να τις συζητήσουμε. NO CHANCE, όμως! Δεν είναι έτσι μαθημένοι!

Σύμμαχο σ’ αυτές τους τες πράξεις βρήκαν την πάλι ποτέ άσπονδη φίλη, την καλούμενη Δοκησίσοφη. Το κοριτσάκι αυτό βρήκε την ευκαιρία ως τυπική ρεβανσίστρια, να μου ξεράσει κατάμουτρα το εκδικητικό της δηλητήριο, το αναμεμειγμένο με όξος και χολή, που φύλαγε μέσα της για πάρτη μου. (Είναι γνωστό ότι κατά καιρούς είχαμε προσωπικές αντιπαραθέσεις λόγω της εριστικότητας και της επιθετικότητας που εκφράζει γενικώς απέναντι σ’ όλο τον κόσμο). Φαίνεται πως όλοι εκείνοι οι υβριστές που παρουσιάστηκαν εδώ, αποτελούν ένα είδος alter ego για την ίδια.

Τέλος να πω ότι τα σχόλια των φασιστοειδών accessories δεν θα λογοκρίνονται. Θα παραμένουν αναρτημένα για να δείχνουν το επίπεδο, τις μεθοδεύσεις και τη συμπεριφορά τους, αλλά και για να ηδονίζονται διάφορα Δοκησίσοφα γυναικάρια.

*****
@ Dok.,

Μη προσπαθείς να μας παρουσιαστείς ως Αγία και Οσία Μαγδαληνή, που αδίκως εσυκοφαντήθη και της βγήκε τ’ όνομα! Ο βίος και η πολιτεία σου είναι γνωστά στην blogόσφαιρα. Υπήρξες από τους πρώτους διδάξαντες την επιθετικότητα και την επίκριση των πάντων (θα έχεις ήδη αποκτήσει και δοκτοράτο). Η ιδία μάλιστα έχεις αυτοχαρακτηριστεί και ως “φάουσα. Αν τελευταία άλλαξες τακτική και έχεις μαλακώσει κάπως (ο χρόνος θα δείξει πόσο θα κρατήσει κι αυτό) ή δεν κάνεις πλέον την πράκτορα ψαρεύοντας σε θολά νερά μέσω email, δεν σημαίνει ότι θα μας κάνεις και ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) !

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/8/2008 – 4:27 μ.μ.

Υ.Γ.: @ eστορών,

Για την ώρα δεν θα πάρω καμιά καραμπίνα. Ήδη έχω εξηγήσει γιατί θ’ αφήνω αναρτημένα τέτοια σχόλια. Όμως είμαι σίγουρος αν τύχει καμιά φορά και βρεθούμε θα εκπλαγείς για την υπομονή μου προς τέτοιες καταστάσεις!

Anef_
4:33 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"διαφόρων ανωνύμων και ψυεδο-επωνύμων φασιστοειδών accessories"

αν δεν κάμνω λάθος, πριν 1-2 μήνες, τζαι συ κάπως έτσι γύριζες τα μπλογκς. Ψευδοεπώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

τζαι σχετικά με τα βρισιές, δε σου συμφέρει να βάλω αποσπάσματα που πράματα που είπες. Να χαρείς ρε άνευ, κυρίως έννεν σωστό να παριστάνεις τον ήρωα. όποτε επιδίωξα να συζητήσω μαζί σου σοβαρά, επήρα απαντήσεις του στυλ "αξέσορι", "φασιστοειδές", τζαι άλλα πολλά.
κάμε την αυτοκριτική σου, είπα σου το τζαι άλλες φορές.
όσοι ασχολούνται με τα μπλογκς τον τελευταίον χρόνο, νομίζω πως μπορούν να πουν αρκετά για σένα, εκτός βέβαια που τα δικά σου αξέσορι

Anef_Oriwn είπε...

@ zatoichi,

Δυο τρία λόγια μόνο:

1. Ψευδο- επώνυμοι, είναι όλοι όσοι (συμπουρκούμενοι από σένα) παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο blog μου (όλο εκείνο το φασιστικό σκυλολόι) που με διάφορα nicks προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν και πολλοί (και όχι μόνο ένας λόγου χάριν να πούμεν) και έβριζαν ομαδικώς.

2. Ουδέποτε “… επιδίωξες να συζητήσεις μαζί μου σοβαρά ...”. Ούτε θέσεις έβαλες καμιά φορά ούτε και τεκμηρίωσες απόψεις. Απλά πετούσες (είτε χαιρέκακα και με εμπάθεια είτε ασυνάρτητα κι ασύνδετα) μια κουβέντα και περίμενες να κάνω εγώ συζήτηση και αν σου απαντώ! Και βαλε ότι θες από “… αποσπάσματα που πράματα που είπα ...”, αλλά βαλε και τις διάφορες κορώνες που πετούσες εσύ!

3. Τα κύρια accessories που κοσμούν το Blog μου τελευταία, είσαι συ και η συνοπαρτζιά σου!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/8/2008 – 5:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

για ποιο λόγον να βάλω άλλο ψεωδώνυμο; αν νομίζεις πως ούλλη μέρα έχω στον νου μου να ασχολούμαι μαζί σου κάμνεις λάθος. καμιά φορά δεν ήρθα απάνου σ' άνεμον να λαλώ μαλακίες. απλώς εσύ αντιμετωπίζεις τον κάθε ανώνυμον με υποτιμιτικόν τρόπον. εν κάτι που εν φανερόν. εν σημαίνει πως επειδή κάποιος δεν έσιει λογαριασμό μπλογκ, εν κάποιος μαλάκας. διότι τζαι συ έτσι ήσουν πριν να κάμεις μπλογκ. δηλαδή ρε άνευ, πρέπει με το ζόριν να κάμω τζαι γω για να μου δίνεις σημασία τζαι να μεν με θεωρείς ψευδοεπώνυμο;

Anef_Oriwn είπε...

@ zatoichi,

Ακόμα μια προσπάθεια να σου εξηγήσω τι θέλω να πω ... Θα στο κάνω eurocents πέρκι τζιαι καταλάβεις το.

Δεν επικρίνω είτε σένα είτε τον οποιοδήποτε άλλο γιατί δεν έχετε blog και γράφετε με ψευδώνυμο. Δικαίωμα του καθενός μας να έχει ή να μην έχει blog και δικαίωμα μας να παρεμβαίνουμε με σχόλια μας (αφού γράφουμε δημόσια) όπου νομίζουμε ότι επιβάλλεται ή είναι καλό, (φτάνει να μην λεμε μπαρούφες και ασυναρτησίες, αλλά να τεκμηριώνουμε αυτά που λεμε).

Στην προκειμένη περίπτωση κρίνω ως μη συμπτωματική την παρουσία (σ’ αυτό το post) τόσων ανώνυμων ή επώνυμων (χωρίς blog) υβριστών. Πιστεύω μάλιστα ότι έβαλες κι εσύ το χεράκι σου (με τον άλφα ή βήτα τρόπο) στην οργάνωση αυτού του υβρεολογίου. Τζιαι μπορεί αν μεν ασχολείσαι ούλλη μέρα μαζί μου, αλλά έχεις εμπάθεια και όποτε με δεις να κυκλοφορώ στην πιάτσα (στην blogόσφαιρα), αμολάς τες κορώνες σου!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/8/2008 – 5:55 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

zaitoichi & dokisisofi
άντε, κάντε μας τη χάρη κι αν θέλετε να συμπεριφέρεστε με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε φτιάξτε το δικό σας μπλογκ και αφήστε τον υπόλοιπό κόσμο να κάνει και καμιά κουβέντα.
Και μην κάνετε πως θιχτήκατε. Ο Άνευ λίγα σας είπε αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια. Άντε, να χαρείτε ό,τι αγαπάτε κι άμα μεγαλώστε και βάλετε νου ξαναελάτε.

dokisisofi είπε...

Na mou kanete ti xari! Egw apla ekana copy&paste afta pou diavaza kai thavmaza to epipedo olwn sas. Kai to faousa to eipe allos anonimos se sxolio sto blogg mou. Gia vres kai ksanadiavase kala ti lew sto sxolio pou to apodeltiwnw (stis psixias fantazomai to diavases opou apolamvanes ton kseftilismo mou , me olous na miloun gia mena xoris emena mia kai mou epevlithi sxoliasmos).
Alla prepei na sou anagnorisw oti oxi mono den epevales pote logokrisia kai sxoliasmo alla apantas (ivristika estw) kai se diagrafenta sxolia. Gi afto den exw parapono. Gia tipota den exw parapono teleftea. EIMAI I DOKISISOFI KAI EIMAI KALA! (pote annoiei o Mikellidis eipame?:PPPP)

dokisisofi είπε...

mou epevlithi METRIASMOS oxi sxoliasmos. sorry..kektimeni taxitis

Ανώνυμος είπε...

@ΑΝΕΥ

Τα ανωνυμίδια μην τα παίρνεις πολύ στα σοβαρά, είναι ασήμαντα και με το να αντιδράς τα κάνεις σημαντικά.


Κατά τα άλλα... λίγη Νέα Ελληνική Ποίηση:


"...Θαμμένοι παρέα μ' ατομικά κεφαλάκια
από πυραύλους
Πέρσινγκ και Κρουζ
Κι ο συγκάτοικός μου ακόμα γουστάρει
μόνο πυραύλους σοσιαλιστικούς

Zεις πρωτοπόρο Ναγκασάκι
σε κάθε δρόμο κάθε σοκάκι..."

Τζιμάκος

Anef_Oriwn είπε...

@ το Ηλίθιο Αγρινό,

Δεν διαφωνώ ότι “...Τα ανωνυμίδια …. είναι ασήμαντα και με το να αντιδράς τα κάνεις σημαντικά …” , όμως dυστυχώς οι απόψεις που εκφράζουν ευδοκιμούν όχι μόνο σε περιθωριακά blogs και sites στο διαδίκτυο αλλά κι έξω στη ζωή ... Και καλό είναι κάποτε να απαντάμε στα χαζά και ηλίθια που λέγονται και ακούγονται (από διάφορα φασιστοειδή), έστω κι αν εμείς θεωρούμε τις απαντήσεις αυτονόητες!

*****
@ Dok.,

Αφού (ακόμα) αναλωνόμαστε σε συζητήσεις επί προσωπικού έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και τα ακόλουθα σχόλια:

1. Πολλή αγάπη έππεσεν τελευταία για τον Mikellidi (κι ο Zatoichi είναι θαυμαστής του). Ένας, ένας μεν κουντιέστε! Όμως προσεχέτε μην παρασυρθείτε κι από τις απόψεις του και μας βγείτε και βασιλικότεροι του βασιλέως (εκει που το βρίζατε) και αρχίσετε να μας λετε ότι πράγματι είμαστε και απόγονοι των Φοινίκων

2. Τον αυτο-χαρακτηρισμό σου ως “φάουσα”, λάθος «fantazεσαι» ότι τον διάβασα στο blog της Ψυχίας και ότι «apolamvanα ton [εκεί] kseftilismo σoυ» (το blog δεν το πολυ-παρακολουθώ, βασικά λόγω έλλειψης χρόνου. Το χρησιμοποίησες σε κείνα τα περιβόητα emails που μου έστειλες κάποτε προσπαθώντας να μου πάρεις λόγια για το άτομο σου προσποιούμενη κάποια άλλη. (Έκανες και τέτοια πρακτορίστικα).

3. Δεν απάντησα “… se diagrafenta sxolia …”, αλλά έκρινα (αυστηρότατα) την επαναλαμβανόμενη τακτική σου να διαγράφεις σχόλια σου (αφού έχεις ψάλει τα εξ αμάξης στον οποιοδήποτε νόμισες ότι σε στραβοκοίταξε). Όμως πλέον έχω καταλάβει ότι αυτό λειτουργεί χαλαρωτικά για σένα γι’ αυτό (δίνει διέξοδο στην παρορμητικότητα και κατευνάζει την επιθετικότητα σου), γι’ αυτό και δεν θα το ξανασχολιάσω.

4. Λαλείς: ¨... Gia tipota den exw parapono teleftea. EIMAI I DOKISISOFI KAI EIMAI KALA!” --- Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό αλλά τον Mikellidi τι θα τον κάμεις;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/8/2008 – 9:05 μ.μ.

the Idiot Mouflon είπε...

@Ανευ

Εκτός απ' την Αντί-δραση υπάρχει και η Αντίθετη Δράση.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Άνευ,
Νομίζω ότι αυτό ήταν μια πρόγευση του τι έπεται τους επόμενους μήνες. Δεν ξέρω φυσικά που θα καταλήξει αλλά εύχομαι σε όλους μας πολλή δύναμη και κουράγιο. Θα είναι πολύ δύσκολο να πείσεις μια κοινωνία που έμαθε να ζει στα ψέμματα και στις αυταπάτες να αποδεχτεί μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα θέμα για το οποίο εξαπατείτο εδώ και τρεις - τέσσερις γεννιές...

rose είπε...

ναι ναι ο Τζιμάκος!

το έγραψε μετά που άκουσε το
"Μπαμ και κάτω"