Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Ανάρτηση Νο. 21 (αυγουστιάτικη και των διακοπών) – Αύγουστε γλυκόπικρε μου μήνα!

Έχουμε ήδη συμπληρώσει αισίως και ησύχως (και χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα, γενικώς και ειδικώς) το εν δεύτερο το μηνός Αυγούστου.
(Οι Πυρκώτες ανέκρουσαν πρύμναν και οι ετεροχρονισμένες μαγκιές του Κοινοτάρχη τους ανεβλήθησαν έπ’ αόριστον, το νερό εκ της μητρός πατρίδος μεταφερόμενο από την “OCEAN-ΟΜΟΝΟΙΑ TANKERS” ρέει χωρίς προβλήματα πια, οι κυπριακές ομάδες, “ΟΜΟΝΟΙΑ” και “ΑΝΟΡΘΩΣΗ” έκαμαν ποξυλλίκκιν τις ελληνικές ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αντίστοιχα – «η μικροκόρη, τους εγίνη μάνα», λίγο όμως χάλασαν τα πράματα με τον πόλεμο στην περιοχή του Καύκασου – όλα για το πετρέλαιο γίνονται αγαπητοί μου, αλλά εμείς είμαστε cool. Έχουμε μάλιστα για την ώρα ξεχάσει και την έναρξη των απευθείας συνομιλιών στις 3 του Σεπτέμβρη Λίγη αγωνία έχουμε αν θα πάρουμε τελικά και κανένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς – λετε να μας βγει γουρλής ο Πρόεδρος που κάνει εκεί διακοπές; Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφεραν σήμερα οι shιεπεττάριες μας, δηλ. οι σκοπευτές μας).

Ο Αύγουστος εξακολουθεί να κρατεί τα σκήπτρα στις διακοπές των κυπρίων. Είναι στην πράξη ο κατ΄ εξοχή μήνας των αδειών και των διακοπών των κύπριων εργαζομένων με αποκορύφωμα τις μέρες γύρω από το δεκαπενταύγουστο. Εργοτάξια, εργοστάσια, συνεργεία επισκευής οχημάτων, γραφεία, αποθήκες, καταστήματα κλείνουν για λίγες μέρες. Όλοι έχουμε δικαίωμα για διακοπές και λίγη ξεκούραση.

Ο Αύγουστος όμως υπήρξε και μήνας δύσκολος και γεμάτος πόνο για την Κύπρο. Διάφορα συνταρακτικά (ιστορικά πλέον αλλά όχι ξεχασμένα) γεγονότα έπληξαν την μακαρία νήσο μας Αύγουστο μήνα.

Είχαμε λοιπόν:

1. Αρχές Αυγούστου του1964 (7-8 Αυγούστου αν δεν κάνω λάθος) τους τουρκικούς βομβαρδισμούς με νατοϊκά στην Μανσούρα της Τυλληρίας. (Λετε να ήταν σύμπτωση που συνέπεσαν με τις επετείους από το ρίξιμο ατομικών βομβών από τους πουστο-αμερικάνους στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι;)

Θυμάμαι, τότε μικρό παιδί (είχα μόλις τελειώσει την πρώτη τάξη του Δημοτικού) είχα βιώσει έντονα συναισθήματα από την κηδεία των δύο σκοτωμένων συγχωριανών μου στρατιωτών. (Το τι εστί θάνατος και παντοτινός πλέον χαμός αγαπημένων προσώπων το είχα συνειδητοποιήσει 1-2 χρόνια νωρίτερα μέσα από κάποια άλλα περιστατικά – ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και την αφήγηση μιας ιστορίας).
Επίσης θυμάμαι (κατά τη διάρκεια εκείνης της δύσκολης χρονιάς), να ακούω ιστορίες για επεισόδια με τους “shύλλους τους τούρκους”, να σκάβονται στην αυλή του σχολείου αλλά και στις αυλές σπιτιών της γειτονιάς προχώματα (για προστασία από τυχόν βομβαρδισμούς0 αλλά και να βλέπουμε το νεαρό (και μάλλον πρωτοδιόριστο) δάσκαλο μας να φέρνει στην τάξη τη στρατιωτική του στολή (μάλλον αξιωματικός θα ήταν της νεοσύστατης τότε Εθνικής Φρουράς και φαίνεται μετά πήγαινε για υπηρεσία) κι εμεις να καμαρώνουμε ...

2. Ακολούθως το 1974 (10 ακριβώς χρόνια μετά) είχαμε τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και την ολοκλήρωση του σχεδίου κατάληψης μέρους του νησιού (συμπεριλαμβανομένης και της Αμμοχώστου – ανοχύρωτη πολιτεία την άφησαν). Διερωτούμαι, γιατί φέτος δεν έγιναν εκδηλώσεις αυτές τις μέρες για την Αμμόχωστο ...

3. Το 1996 έγιναν τα γνωστά επεισόδια ένεκα της άκαιρης και επιπόλαιας πορείας των μοτοσικλετιστών (τους “συμπουρκούμενους” από την Εκκλησία και τα νεοφανή τότε τηλεοπτικά ΜουΜουΕ) και τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού από τούρκους εθνικιστές.
(Κάνοντας εδώ μια παρένθεση να αναφέρω ότι μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία τεταμένου και “εμπόλεμου” κλίματος και εθνικιστικής ψύχωσης και “εθνικής ομοψυχίας” φέρουν και κάποιοι “λαφαζάνιες” και αμετροεπείς “δημοσιογράφοι” που έπαιζαν το ρόλο των πολεμικών ανταποκριτών από τα πεδία των μαχών. Τούτοι με τα πομπώδη ρεπορτάζ τους από τους χώρους των επεισοδίων δημιουργούσαν εξωπραγματικές εντυπώσεις και φόρτιζαν χωρίς λόγο τον κόσμο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά γνωστότατος “ρεπόρτερ”, αστυνομικό δαιμόνιο - αν δεν κάνω λάθος του “ANTENA” – και ο όποιος έχει αποχωρήσει πλέον από την πιάτσα, να μεταδίδει ότι στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ – όπου οι μοτοσικλετιστές έκαναν κίνηση αντιπερισπασμού – ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών που υπερίπταντο της περιοχής, έκαναν απαγωγές ελληνοκυπρίων διαδηλωτών!!! Πως γινόταν αυτό ποτέ δεν κατάλαβα!

4. Τέλος πριν τρία χρόνια (τον Αύγουστο του 2005), είχαμε την πτώση του αεροπλάνου της “ΗΛΙΟΣ” με τους 121 νεκρούς! Συγκλονιστικό και συνταραχτικό γεγονός! Τόσοι σκοτωμένοι εν καιρώ ειρήνης! Πολλά τα γιατί και με τους συγγενείς τους να καρτερούν δικαίωση!

********
Όμως η ζωή συνεχίζεται κι έτσι αυτή την περίοδο ...

"« ... Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ...»
Ο Πρόεδρος για το Πεκίνο την έχει κάνει
Κι ‘μείς στο φτωχό μας το καλύβι έχουμε μείνει..."


Πάντως ωραία (και με πλούσιο τουριστικό ενδιαφέρον) τα δύο νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που αναφέρονται στους στίχους που παραθέτω πιο πάνω από παλιό λαϊκό άσμα (η Χίος και η Μυτιλήνη – μην την πείτε Λέσβο – μαύρο φίδι που σας έφαγε).
Πολλά έχει να δει κάποιος εκεί: Το Απολιθωμένο Δασός ή τον παραδοσιακό οικισμό Μόλυβος στη Μυτιλήνη, τα Μαστιχοχώρια με τη διατηρημένη μεσαιωνική τους αρχιτεκτονική ή το παραδοσιακό οικισμό Κάμπος με τα διατηρημένα αρχοντικά των Γενουατών (κάποια έχουν μετατραπεί και σε ξενώνες) μέσα σε τα περιβόλια εσπεριδοειδή (την Άνοιξη την περίοδο της ανθοφορίας είναι μια ευωδία) στη Χίο. Κι άσε που κάποιοι μπορεί να κάνουν και μια επισκεψούλα στα απέναντι τουρκικά παράλια (για να δουν και τη Σμύρνη ή την Έφεσο). Καθημερινώς υπάρχουν καραβάκια που κάνουν (εδώ και πολλά χρόνια) τέτοιες εκδρομές στους απέναντι. (Αχ τους προδότες και τους παραδόπιστους τους καλαμαράδες!!!).

Φέτος εμείς “αποκηρύξαμε” το δροσερό και προσιτό στο μέσο βαλάντιο των κύπριων εργαζομένων) Πεδουλά (όπου συνηθίζαμε να περνάμε μερικές μέρες), ενώ επίσης σνομπάραμε και την Πάφο! (Πέρασε η εποχή που ο μεροκαματιάρης κύπριος – μικροαστός σήμερα – ικανοποιούταν με ολιγοήμερες διακοπές σε κατασκηνωτικούς χώρους όπως σε τοποθεσία μεταξύ των Πλατρών και του Προδρόμου, στην Πόλη της Χρυσοχούς, ή στον ευκαλυπτόνα έξω από την Λάρνακα, ή στους ξενώνες Μοναστηριών (του Κύκκου, της Τροοδίτισσας ή προπολεμικά του Αποστόλου Αντρέα).

Για ταξίδι στο εξωτερικό κάναμε κάποιες σκέψεις αλλά δεν καταλήξαμε πουθενά, καθώς διαφωνήσαμε έντονα (με το Έτερο Ήμισυ) για τον προορισμό. Εγώ προτιμούσα κάποιο πιο πρωτόγονο προορισμό όπως η Παπούα-Νέα Γουϊνέα ή τα Νησιά Σολομώντα ή κάτι πιο εξωτικό όπως τα νησιά Φίτζι ή έστω κάτι που έχει σχέση και με την εθνική μας ιστορία όπως οι Σεϋχέλλες, η δικιά μου όμως ήθελε κάτι πιο κοσμοπολίτικο όπως η Χαβάη ή οι Μαλδίβες ή έστω με θρησκευτικό περιεχόμενο όπως ο Άγιος Μαυρίκιος (αφού θα πηγαίναμε τόσο μακριά να προσκυνούσαμε κιόλας)!!! Στο τέλος όμως (αφού φάγαμε τα μουστάκια μας που λεει και ο λόγος) την αράξαμε σπίτι!

Για την ώρα περιοριζόμαστε σε πρωινά (από τις 8 μέχρι τις 10) και ενίοτε και απογευματινά (από τις 6 μέχρι τις 8) μπάνια σε ωραία παραλία της περιοχής. Απόλαυση η θάλασσα το πρωί! Πριν μερικές μέρες μάλιστα εκεί που καθόμασταν στην άμμο προσέξαμε κι ένα ξανθό (όπως το χρώμα της άμμου) κάβουρα, να μπαινοβγαίνει στην τρυπά του που άνοιξε στην άμμο και να πετάει έξω άμμο βαθαίνοντας την τρύπα. (Δυστυχώς δεν είχα φωτογραφική να τον αποθανατίσω).

Όμως δεν πάψαμε να αναζητούμε εκτάκτως και έστω και την υστάτη (για τέλος Αυγούστου και χαλάλι αν χάσω και τον επαναληπτικό του ματς ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ) προορισμό από τη νησιώτικη αιγαιοπελαγίτικη Ελλάδα (με το απέραντο γαλάζιο και το ούζο το δροσιστικό) για ολιγοήμερες διακοπές. Προτιμάται σχετικά μικρό νησί, μη κοσμοπολίτικο νησί (για να μπορούμε να το γυρίζουμε και με ποδήλατο, αν θα χάσουμε και κανένα κιλό), ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ (για να ευφραίνεται και η ψυχή αλλά το μάτι – το μάτι ευφραίνεται και μ’ άλλες θεάσεις αλλά τέλος πάντων, μας παρακολουθούν και παιδιά), με ωραίες, αμμώδεις και ερημικές παράλιες (μη παει ο νους σας στο πονηρό για το “ερημικές” δηλ. για γυμνισμούς και τα τοιαύτα, απλά είναι για να μην μας βλέπουν πολλοί με τις κρεμασμένες κοιλιές και τα κιλά μας), με αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές (να δούμε και να μάθουμε και κάτι αφού θα ταξιδεύσουμε) αλλά και με ωραίο φαγητό (πως θα συνοδεύουμε το ουζάκι και το κρασάκι;).

Εκ των συμφραζομένων μου συνεπάγεται ότι αποκλείονται τα Ιόνια νησιά (αν και με τραβάνε οι Παξοί), καθώς και οι κατάξερες Κυκλάδες. Άστε που εκεί σκοτώνονται και σφάζονται αναιτίως και μέρα μεσημέρι (σε Σαντορίνη και Μύκονο)! Γι’ αυτό μακριά τα ρούχα (και τα κορμάκια) μας απ’ εκεί, για να μην πάθουμε τζιαι κανένα καΐshιην (στραπάτσο) ή σηκώσουμε και ‘μείς παρόμοια χούγια!
Την Ρόδο την έχουμε ήδη επισκεφτεί μερικές φορές όπως και την Κρήτη, παρ’ όλο που η τελευταία θα αποτελεί πάντοτε (για μας) εξαίρετο και αγαπημένο προορισμό (και δεν θα λέγαμε ποτέ όχι). Η Κρήτη συνδυάζει φυσικές ομορφιές (φαράγγια, οροπέδια, δάση, παραδοσιακά χωριουδάκια), ωραίους και φιλόξενους ανθρώπους, αρχαιολογικά και αλλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα (Κνωσός, Φαιστός, μοναστήρια) θαυμάσιες παραλίες με καταγάλανα και δροσερότατα νερά, ωραιότατο φαγητό ...

Τελικά δύσκολη η επιλογή. Δεν μας κάνετε κι εσείς βρε παιδιά καμιά εισήγηση μπας και βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο ...

Φυσικά για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο ταξίδι (όπου και να ‘ναι αυτό) πρέπει να λύσουμε (ή να διευθετήσουμε) και μερικά άλλα πρακτικής φύσεως προβλήματα που θα προκύψουν ένεκα (έστω και της ολιγοήμερης) απουσίας μας. Δεν ξέρω αν σας το ‘χω ξαναπεί, αλλά τυγχάνει να είμαι και ερασιτέχνης πεζουνοτρόφος (για τους εξ Ελλάδος ορμώμενους αναγνώστες του blog “πεζούνιν” είναι το περιστέρι, από το λατινικό pigeon), γι’ αυτό πρέπει αν εξεύρω άτομο το οποίο θα αναλάβει για λίγες μέρες τη συντήρηση του πτερωτού πληθυσμού της μικρής μου φάρμας (να παρέχει δηλαδίς τροφή και νερό).

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω (παρ’ όλο που μπορεί να προκαλέσω αντιδράσεις και τα ευγενή αισθήματα ζωόφιλων και πτηνόφιλων αναγνωστών, όπως της συμπαθέστατης Dokisisofis), ότι τα νεαρά περιστέρια (τα καλούμενα στην κυπριακή και “ππαλαζούθκια”, από το τουρκικό palaz – μεταφορικώς “ππαλαζούθκια” λέμε και τα πιπίνια), αποτελούν ωραιότατο, εύγεστο, δυναμωτικό και energy μεζέ, όπως λεμε energy drink, δηλ. το Shark, το Red Bull, ή το ... Viagra!

Παλιά συνηθιζόταν να σερβίρονται ως πρόγευμα στα νιόπαντρα ζευγάρια μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους βραστά “πεζουνούδκια” (καταλαβαίνετε τώρα εσείς το γιατί – τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται), ενώ σήμερα σερβίρονται (και πάλι βραστά) σε διάφορα ξενύχτικα (εστιατόρια). Εκεί κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες διάφορα ραμόλια συνοδεύουν νεαρές και αιθέριες συνήθως ξανθόχρωμες υπάρξεις (αυτές κι είναι “ππαλαζούδκια”), άρτι ψωνισθείσες από τα γνωστά “καμπαροκρεατομάγαζα”, “για νύχτες μαγικές και ονειρεμένες” (όπως τραγουδά και γνωστό άσμα), για ΜΑΣ τους “-ηντάδες” (πενηντάρηδες, εξηντάρηδες, εβδομηντάρηδες). Για να είμαι και ειλικρινής δεν κατέχω πράμα (ο άσχετος) αν η επίσκεψη στο ξενυχτάδικο γίνεται προ ή μετά την ολοκλήρωση της “ονειρικής και μαγικής” ιεροτελεστίας, όμως τούτο δεν έχει και τόση σημασία. Εκεί στο ξενύχτικο, το ραμολί τρώγει το “ππαλαζούιν” του συνοδευόμενο από έτερο “ππαλαζούιν” !!!

Πολλά είπαμε! Πάλι με έπιασε γλωσσοδιάρροια. Σας ευχαριστώ που είχατε την υπομονή να με διαβάστε!

Υ.Γ.: Τη συζήτηση στο προηγούμενο post μπορούμε να την συνεχίσουμε ...

Anef_Oriwn
16/8/2008

18 σχόλια:

rose είπε...

Anef

οι νανοι μου ψυθιρίζουν ότι τελευταια στιγμη καλύτερα να παρεις το αεροπλανο για Αθηνα (ειναι αδεια εντελως) και να παρεις τον ηλεκτρικό για Πειραια και να πάρεις το δελφινι για Πόρο..

Τζια και Σκιαθος καλή είναι και όχι τόσο γεματη όπως άλλα νησια
μην πάς Πάρο φέτος καθολου, αγορασε ο Λαζόπουλους σπίτι και έσπευσαν όλοι εκει λες και καθεται στο λιμανι και τους υποδέχεται

ευκολοι προορισμοι και ακομα μπορείς ναβρεις εγκαιρα τρόπο επιστροφής για να προλαβεις την πτηση πίσω στην κύπρο...

καλη ξεκουραση

dokisisofi είπε...

rantevoudakia, rantevoudakia?:P

Ανώνυμος είπε...

μια ερώτηση. Ο Άγιος Μαυρίκιος, ποια σχέση έχει ακριβώς με το βαλάντιο του μικρομεσαίου;

dokisisofi είπε...

Pesta re Ellinokiprie, polis aristeros arxontoxoriatismos epese esdwmesa kai kata ta alla einai kai antikapitalistes! Parakolouthwntas ton anef se diafores bloggotsarkes tou, ti Mitilines mas exei pei oti pige, tis Italies, ti Maltes, ti Tinous! Oso gia ti Rose mikromesaia mia fora den einai!
Kai kata ta alla fonazoun gia to dikio tou ergati kai katigoroun sinexws kai tin ekklisia gia ploutismo.
ainteeeee....

Anef_Oriwn είπε...

@ Ελληνοκύπριε & Dokisisofi,

Από χιούμορ σκίζετε και οι δυο!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 18/8/2008 – 00:22 π.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Dok.,

Δικαίωμα για διακοπές έχουμε όλοι μας είτε με τρύπιο ή μισο-τρύπιο βαλάντιο, είτε στον τόπο μας είτε κάπου στο εξωτερικό. (Πέρασε η εποχή που ο μέσος κύπριος ικανοποιούταν με μια ή δυο διανυκτερεύσεις στους ξενώνες κάποιου μοναστηριού).

Πολλλοι εργαζόμενοι μπορούν και το πραγματοποιούν αυτό (να κάνουν διακοπές) μέσα από διάφορα κανάλια όπως μέσω των επιχορηγούμενων αδειών από το Ταμείο Αδειών των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, των Ημικρατικών Οργανισμών, Αστυνομίας - οι πλείστες μαλιστα έχουν και τα δικά τους αναπαυτήρια).

Κάποιοι αξιοποιούν και τις κρουαζιέρες (ένα είδος τουρισμού προσιτό στο βαλάντιο του μέσου κύπριου), για να επισκεφτούν διάφορα μέρη (κυρίως ελληνικά νησιά με προσκυνηματικούς χώρους, όπως η Τήνος και η Μυτιλήνη, που εφαήθηκες γιατί επήα τζιαι γιώ!!!).
Πάντως ο καθείς μας ιεραρχεί τις προτεραιότητες του όταν τύχει (αν τύχει και τους περισσέψουν κάποια λεφτά. Άλλος αλλάζει τ’ αυτοκίνητο του, ή ανακαινίζει το σπίτι του ή κάνει μια παράγκα στα χωράφια που παίζει το ρόλο του εξοχικού, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως προτιμάνε να πανε ταξίδι να δουν κι άλλα μέρη κι άλλο κόσμο (έστω κι ένα ολιγοήμερο με την “ΟΜΟΝΟΙΑ” στην Μάλτα ή στη Βουλγαρία, λόγου χάριν να πούμεν, που λαλεί τζιαι ο παρέας ο Παναούτσιος)! Άσε που μπορεί μέσω κάποιων καναλιών (όταν είσαι και δημόσιος υπάλληλος) να σε στείλουν και σε κανένα εκπαιδευτικό (δήθεν) σεμινάριο στο εξωτερικό.

Πάντως, Dok., είμαι στη διάθεση σου και θα συνδράμω ποικιλοτρόπως και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για να σε βοηθήσω (αν χρειάζεται) να πραγματοποιήσεις τυχόν όνειρο σου για προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου (να δεις όμως και τους μοναδικούς περιστεριώνες του νησιού) ή στη Μυτιλήνη (δεν λεω Λέσβο μη και το πάρεις στραβά) για προσκύνημα στους Άηδες Ραφαήλ (τον Κυπρο-αναγιωμένον) και Ταξιάρχη (δεν λεω για τίποτις άλλο που θα μπορούσες να κάνεις εκεί, όπως να επισκεφτεί το Απολιθωμένο Δάσος ή την Σκάλα Ερεσού ....).

Τέλος, και πέραν όλων τούτων των λαφαζανιών η ανύψωση ή η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου (και της ποιότητας ζωής) των εργαζόμενων δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας, και ο νοών νοείτο!


******
@ Rose,

Φένκιου για τις πληροφορίες. Έχω ήδη εντοπίσει κάποιο άλλο νησί και φεύγουμε την Τετάρτη. Δεν θα πω όμως ποιο ειναι, άμπα τζιαι αμμαθκιάσει με η Dokisisofi!!! :P
(Ο Πόρος - και τα Μέθανα - είναι στις σκέψεις και τα πλάνα μου αλλά για κάποια άνοιξη – Πάσχα).

Καλές διακοπές!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 18/8/2008 – 10:28 π.μ.

rose είπε...

να περασεις καλά βρε Ανευ
και "ασε τον παλιοκοσμο να λέει"

(τωρα, γιατι καθε φορα που αστειευομαι μαζί σου μου βγαινει όλο το λαϊκό ρεπερτόριο που ξερω είναι μυστηριο!)

πάντως αν η Δοκησισοφη αποφασίσει να πάει Τηνο θα συνδράμω και εγώ!

που ξερεις ακόμα και εμεις οι απιστοι αφήνουμε ένα παραθυρο ανοικτό μπας και...

:-))))))))))))))

dokisisofi είπε...

Exete kati enantion twn xamilwn eisodimatika taksewn pou den dinantai na taksidepsoun stin Tino?

Poso snob akoma tha gineis re Rose, ma dld eleos!

Kai se re anef na les doksa soi pou esvisa ena kafstiko sxolio -xtipima katw ap'ti zwni pou egrapsa stou Apostolou kai se lipithika kai to esvisa. Itan na vouras tziai na men iftaneis kai oute Poros oute Paros oute Pafos (imwn twn ftoxoulidwn) de tha se glitonan. Eshe xarin pou to vala ameti mouxameti na agiasw:PPP

Μιχάλης είπε...

@ Άνευ

Τζιαι πότε σε ποσιερετούμεν;

rose είπε...

@Dok

από χιουμορ Σκίζεις!

dokisisofi είπε...

nai kala
de mas peitheis iti den pisteveis afta pou les


(kai btw kai si apo fantasia skizeis, -makari na einai kala o anef kai oi atakes tou)

arxontoxwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwriatoi! ipokrites! snob tou kolou!
palioplousia kommatoskila!!


(oooox...eipa ta! pffiou!)

Anef_Oriwn είπε...

@ Μαντάμ Dokisisofi,

Τζι’ εγώ είπα ότι εν ν’ αγιάσω (και εν θα ασχολούμαι με τα κυκλοθυμικά και τους παρορμητισμούς σου) αλλά εν μ’ αφήννεις!
Τούτη την επαναλαμβανόμενη ιστορία με τα αυτο-σβησίματα των σχολίων σου, ποττέ μου εν την εκατάλαβα αλλά ούτε τζιαι σηκώνει την το στομάshιν μου!
Ή που θα γράφεις σχόλια τζιαι θα τ’ αφήννεις να τα δκιαβάζουμεν ή αν θα τα σβήννεις να μεν κάμνεις εκ των υστερών συναφορές με απειλές του στυλ “ … Itan na vouras tziai na men iftaneis kai oute Poros oute Paros oute Pafos (imwn twn ftoxoulidwn) de tha se glitonan”! Άτε ολάν που τζιαμέ!!! Εν σου πιστεύκω!
Πάντως αναγκάζεις με ακόμα μια ορά να σου πω ότι “εν έχεις γεναικάτον πανω σου”! Είσαι ούλλον πόρτους! Απλά κάνεις τη μάγκισσα εκ του ασφαλούς!
Τώρα αναφορικά με την καυστικότητα του σχολίου σου, τι να πω. “Συνηθισμένα τα βουνά που τα χιόνια”!
Από την άλλη πάλαι καλά που το έσβησες το σχόλιο (“ουδέν κακό αμιγές καλού”), γιατί με τα κιλά μου πως “ … Itan na vourw …”;

Τέλος, (κι αν επιτρέπεται φυσικά), εσύ είσαι “… twn xamilwn eisodimatika taksewn pou den dinantai na taksidepsoun stin Tino?”.

Anef_Oriwn
Δευτέρα 18/8/2008 – 9:10 μ.μ.

Υ.Γ.: Μα εν τούτα που εθελές να μου πεις: “...arxontoxwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwriatoi! ipokrites! snob tou kolou! palioplousia kommatoskila!!”;

Μπράβο ατάκες!!!

******
@ Μιχάλης,

Λοαρκάζω να φύω την Τετάρτη! Άνεμος στη βράκα μου τζι’ αέρας στα πανιά μου!

Anef_
9:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν δεν πιάνω το χιούμορ σου ρε άνευ (μπορεί να είμαι χαμηλού IQ), σου εύχομαι να περάσεις καλά. Πόρο δεν πήγα. Πήγα Μύκονο (στα 25 μου - εκεί γνώρισα και την γυναίκα μου) και από τότε κάθε χρόνο στην Αστυπάλαια. Εκεί να δεις ησυχία. Σκέφτομαι να κάμω αίτηση να με διορίσουν εκεί (είμαι καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών)

ρε δοκησίσοφη, μου αρέσουν αρκετά όσα λες, αλλά ρε γαμωτο ΓΡΑΦΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
Εζάωσες μας γαμώτο κέρατο! :)

Ανώνυμος είπε...

ειναι ζαωμενη απο καιρό

Ανώνυμος είπε...

eipes kati rose?

dokisisofi είπε...

pappoulli anef den itan gia sena to sxolio alla gia atoma tou stenou sou oikogeneiakou perivallontos kai den itan swsto na ta piasoun ta skagia (pros theou de se kataskopevw, apla thimithika kati aftoviografika sou xeimerina sxolia tote pou isoun akoma eleftheros skopeftis)

Anef_Oriwn είπε...

@ Κοράσιον Dok.,

“… pappoulli anef den itan gia sena to sxolio alla gia atoma tou stenou sou oikogeneiakou perivallontos …”. --- Άρα είσαι και κυριολεκτικά μια “κότα” (όπως και η φωτογραφία που συνοδεύει τα σχόλια σου), ή αλλιώς μια “Κατίνα”!!!

Anef_Oriwn
Τρίτη 18/8/2008 –2:44 μ.μ.

dokisisofi είπε...

KOKOKOKOKOKOKO

TO ESVISA OMWS

KOKOKOKOKOKOKO
KAI EVALES ARON ARON ANEKDOTA GIA NA ALLAKSOUME KOUVENTA
KOKOKOKOKKO

OTAN EISAI SE THESI NA AFTOSARKASTEIS KI ESI TOTE KSANAMILAME

KOKOKOKOKOKO