Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανάρτηση 48/2014 [έκτακτη, τηλεγραφική, πολιτικο-τραγουδιστική, αντι-τροϊκανή, κοινωνική και υστερογραφική] - Ήρθαν και πάλι οι «γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί» για να ΜΑΣ τσσιεκκάρουν και να ΜΑΣ δώσουν συγχαρητήρια... (Και δύο υστερογραφήματα με ταξικό περιεχόμενο)...


Πρελούδιο
«Κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν»

******************************
“Έχε το νου σου στο παιδί”
[γιατί εκατεβήκαν ΜΑΣ πάλαι οι ασσυχχόμπατοι οι τροϊκανοί!]...


Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

«Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί
που θα ‘χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα…»

Anef_Oriwn
κλείσε την πόρτα με κλειδί, ψέματα λένε»]
Πέμπτη 8/5/2014

****************************
Υστερόγραφον No. 1:
Αυτό το «Υπερασπίσου το παιδί...», έφερε στον νου ΜΟΥ τη πασίγνωστη πλέον “ροζ” ιστορία [εξαναγκασμού σε χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμού, βιασμού και εκπόρνευσης] δύο ανήλικων κοπελών 14 και 15 χρόνων και την εμπλοκή/συμμετοχή στην υπόθεση γνωστού «σοβαρού» επιχειρηματία από τη πόλη της Λάρνακας. «Άφωνη η Λάρνακα...», έγραφε πρωτοσέλιδα το περασμένο Σάββατο ο “Πολίτης”. Και γιατί «άφωνη», παρακαλώ; Οι «σοβαροί» επιχειρηματίες και οι γόνοι της αστικής τάξης και των γνωστών τζακιών δεν γίνεται να ‘χουν τέτοια ποταπά βίτσια, αδυναμίες και ελαττώματα. Αυτά είναι μόνο για τους αγράμματους, ακοινώνητους κι απόκληρους λούμπεν προλετάριους που επιτίθενται σεξουαλικά ή/και βιάζουν ξένες τουρίστριες και μετανάστριες, ξεμοναχιασμένες κύπριες, ή ενίοτε και τις θυγατέρες τους. Πίσω από τον τίτλο του δημοσιεύματος διαφαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια προστασίας της υποκριτικής (ψευτο)ηθικής της αστικής τάξης... [Οι «σοβαροί» επιχειρηματίες είναι άμεμπτοι και δεν γίνεται να εμπλέκονται σε τέτοιες  ανήθικες ιστορίες]... Δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός ή/και φορτικός, αλλά κι εδώ παρατηρούμε να υπάρχει μια ταξική διάσταση στο θέμα την οποία επιχειρεί να συγκαλύψει η συγκεκριμένη εφημερίδα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι παραφιλολογίες περί “Λολίτων”, αποτελούν έκφραση των φαντασιώσεων κι ονειρώξεων των (μικρο)αστών...   
Η διασύνδεση, όμως του στίχου «Υπερασπίσου το παιδί...» [που ΕΓΩ κάνω αναφερόμενος στη συγκεκριμένη ιστορία], βρίσκεται στους επόμενους στίχους, οι οποίοι ΜΑΣ μεταφέρουν ΚΑΙ το μήνυμα πως «... αν γλιτώσει το παιδί [και συμπληρώνω: γενικώς τα παιδιά και οι νέοι, τότε θα] υπάρχει ελπίδα…»

******************************
Υστερόγραφον No. 2:
Και μια “Σπόντα”, πάνω σ’ άλλο θέμα της πρόσφατης επικαιρότητας [αλλά και πάλι για την «ταξική προκατάληψη των ΜΜΕ»] από το τελευταίο τεύχος [No. 110, 3-10 Μαΐου 2014] του διαδικτυακού περιοδικού “Δέφτερη Ανάγνωση”
«Ενώ διεξαγόταν η πιο μαζική πολιτική συγκέντρωση της χρονιάς, η οποία ήταν και δικοινοτική και η οποία είχε και πολιτικά και οικονομικά αιτήματα και θέσεις, τα 4 ε/κ τηλεοπτικά κανάλια την αγνόησαν. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν έγινε η λειτουργία στον Αγ. Γιώρκη τον Εξορινό, υπήρχε μέχρι και αναμετάδοση – τώρα δεν υπήρχε ούτε καν μια ανταπόκριση. Πώς να μην το δει κάποιος ως ταξική προκατάληψη; Αν ήταν εκεί μέλη της αστικής τάξης, ο τάδε πρέσβης, ο τάδε δήμαρχος από αστική οικογένεια, ο τάδε κληρικός κλπ, θα έπαιζε τουλάχιστον στο κλίμα της προσπάθειας για λύση. Βέβαια, η συγκέντρωση ήταν και άβολη γιατί είχε και την οικονομική-ταξική διάσταση της κριτικής στις πολιτικές λιτότητας. Αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσε να παίξει σαν είδηση. Ίσως η λογοκρισία να είναι και ένδειξη της ιστορικότητας του φαινομένου. Εμφανίστηκε κάτι απρόσμενο, μια στιγμή επιστροφής με άνοιγμα στο μέλλον»...

Anef_Oriwn
[υστερογράφωντας και προσεγγίζοντας την καθημερινότητα  ταξικά]
8/5/2014  

2 σχόλια:

Απόλλωνας είπε...

Άνευ

Όλα όσα γράφεις και στα δύο υστερόγραφα, συν πολλά άλλα, αποτελούν σοβαρούς λόγους ταξικής συνειδητοποίησης (για όσους ακόμα χρειάζονται λόγους).

Παρά την όποια απογοήτευση, παρά τις επιφυλάξεις, παρά τα προβλήματα, το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη από την οποία μπορεί αυτός ο λαός να προσδοκά σε κάτι καλύτερο. Έστω και αν αρκετά πράγματα πρέπει να διορθωθούν. Από εμάς εξαρτάται ακόμα αυτά να διορθωθούν, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Έρχονται ευρωεκλογές. Εδώ θα μετρήσει η υπευθυνότητα μας.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Απόλλωνα,

Συμφωνώ και επαυξάνω: «... το ΑΚΕΛ είναι η μόνη πολιτική δύναμη από την οποία μπορεί αυτός ο λαός να προσδοκά σε κάτι καλύτερο»...
Οι ευρωεκλογές είναι μια πολιτική μάχη μέσα από την οποία το ΑΚΕΛ πρέπει να βγει όσο πιο δυνατόν γίνεται και οπωσδήποτε με ποσοστά άνω του 25%... Η λυσσώδης προσπάθεια που γίνεται από τον αστικό Τύπο για απολιτικοποίηση του κόσμου [κυρίως μέσα από τα συνθήματα «είναι όλοι τους ίδιοι» και «όλοι τα πήρανε και τα φάγανε»] στοχεύει στην αδρανοποίηση ενός μεγάλου ποσοστού αριστερών ψηφοφόρων και στην μείωση της δύναμης του ΑΚΕΛ.
Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της τακτικής είναι το σημερινού ρεπορτάζ του γνωστού Σωτήρη Παρούτη στο “Πολίτη” για την υπόθεση “Focus” μετά που το ΑΚΕΛ καταχώρησε αγωγή λίβελου για πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας περί χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ από την “Focus”. Με εξυπνακισμούς, κουτοπονηριές, άλλ’ αντ’ άλλων συμπεράσματα και υπεκφυγές δεν αγγίζουν την ουσία της όλης υπόθεσης. Κατά πόσο έχουν οι ίδιοι ή έστω υπάρχουν στοιχεία για χρηματοδότηση του ΑΚΕΛ.

Να σημειώσω και κάτι [πώς γίνεται ιεράρχηση των ειδήσεων σε κάποιοι κανάλια] του οποίου έγινα ωτακουστής πριν λίγο: Πρώτη είδηση στο “Δελτίο των 6” του “ΑΝΤΕΝΑ” τα τελικά αποτέλεσμα [ποια ήταν η νικήτρια] του Μουσικού Διαγωνισμού “VOICE”, που διοργάνωσε ο Σταθμός... Άτε ρε Ασιχτίρ!!!