Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ανάρτηση 5/2014 [έκτακτη, αντι-απάνθρωπη αντι-αποκρουστική, αντι-απαράδεκτη, θυμοδκιάρικη και των φυλακισμένων] – Δεν πάει άλλο με το ΑΙΣΧΟΣ των φυλάκων: Ιωνά Νικολάου πότε θα παραιτηθείς;


Αντί εισαγωγής

 

«Εσύ και μες απ’ το τετραγωνικό μέτρο του κελλιού σου

θα συνεχίσεις τον δρόμο σου πάνω στη γη»...

[Τάσος Λειβαδίτης – από το ποίημα του “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος”]...

 


*****************************

Σχόλια ΕΜΟΥ του Ιστολόγου για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές

 

Ακούγοντας την είδηση για τον ομαδικό και πολλαπλό βιασμό κρατούμενου [όποιος κι αν είναι αυτός] και με διάχυτη μάλιστα την υποψία ότι αυτό έγινε οργανωμένα και σχεδιασμένα και με την ανοχή [προφανώς] δεσμοφυλάκων, το κορμί μου “εποτιτσινώθηκε”μόρφασε από φρίκη, αηδία, ανατριχίλα! Τα βλέπαμε σε ταινίες από τηλεοράσεως ή στο σινεμά τζι’ ενεκάτσσια η ψυshή μας, όι να συμβαίνει δίπλα μας, λίγο πιο κάτω. Φυσικά οι φυλακές [γενικώς] δεν είναι κανένας παράδεισος ή κανένα ησυχαστήριο μοναχών [οι οποίοι αν κάμνουν και αλλαξοκωλιές εκεί, εν προσωπικό τους θέμα], αλλά όλ’ αυτά που αποκαλύπτεται μιαν την άλλη, τους τελευταίους μήνες, ότι συμβαίνουν στις [κυπριακές] Κεντρικές Φύλακες [βιασμοί, απόπειρες αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμοί, αυτοκτονίες] προκαλούν στον καθ’ ένα από ΕΜΑΣ που «θέλει να λέγετ’ άνθρωπος», αποτροπιασμό, απέχθεια, αλλά και οδύνη και ντροπή! 


Γενικά στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών παρατηρείται μια πλήρης αδιαφορία για τη ζωή των φυλακισμένων εκ μέρους των υπευθύνων. O θλιβερός αριθμός των τριών αυτοκτονιών μέσα σε ένα χρόνο στις Κεντρικές Φυλακές είναι η επιβεβαίωση ότι ο θεσμός πάσχει πολύ σοβαρά. Οι συνθήκες στις Κεντρικές Φυλακές αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό, πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταστρέφουν ζωές
Έγραφαν πρόσφατα οι φίλοι της “Αριστερής Παρέμβασης” σε κείμενο του υπό τον ιδιαίτερα πετυχημένο τίτλο “Χωματερή ανθρώπων οι Κεντρικές Φυλακές”:    

 «Αν ο εγκλεισμός στη φυλακή, πέραν της τιμωρίας, έχει υποτίθεται στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ομαλή ένταξη τού κάθε καταδίκου στην κοινωνία όταν αποφυλακιστεί, οι υπάρχουσες πραγματικότητες στις Κεντρικές Φυλακές δείχνουν ότι επιτυγχάνεται ακριβώς ο αντίθετος στόχος. Οι κατάδικοι μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες οδηγούνται στον ψυχολογικό παροπλισμό, στην ηθική, αλλά και στη σωματική εξόντωση».


Ιωνά Νικολάου
[που έshιζες τον λαιμό ΣΟΥ, για να παραιτηθούν ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ,τότε που απόδρασε ο Κίτας που τες Φυλακές και που τελικά επαραιτηθήκαν], ΕΣΟΥ πότε εν να παραιτηθείς; Μόνο λόγια είσαι! Θα γίνουν έρευνες [λαλείς], θα ληφθούν μέτρα [εφκήκες τζιαι είπες], θα αποδοθούν ευθύνες [εξαναείπες ΜΑΣ]! Λόγια, λόγια τζιαι τίποτε άλλο! Κανένας εν φακκά πενιά για το τί γίνεται στις φυλακές. Φυλακισμένοι αυτοκτονούν και ζωές χάνονται. Τρεις, οι αυτοκτονίες στις Φυλακές που καταγράφηκαν στα δεφτέρια μέσα σ’ ένα χρόνο. Μα εν νεν δικοί μας θα πουν, Εν ξένοι. Τζιαι καθαρίζει τζιαι η κοινωνία που τες ζούρες! Ο φυλακισμένος που βιαζόταν συστηματικά εδώ και ενάμισι μήνα περίπου εν ρουμάνος [τι ΜΑΣ νοιάζει!], ενώ ο δεκαεννιάχρονος που αποπειράθηκε [όχι για πρώτη φορά] να αυτοκτονήσει, εν πόντιος [σαν μεν κλέφκει]... Ο ρουμάνος  παράτυπα μεταφέρθηκε στην πτέρυγα των βαρυποινιτών, όπου και βιάστηκε. Το ίδιο έγινε και πριν κάποιους μήνες μ’ άλλο νεαρό [εγγλεζοκυπραίο, αν δεν κάμνω λάθος] που μεταφέρθηκε αδικαιολόγητα στην συγκεκριμένη πτέρυγα. Ως φαίνεται κάποιοι που δουλεύουν εκεί ικανοποιούν [με το αζημίωτο φυσικά] και τις ανώμαλες επιθυμίες εκλεκτών φυλακισμένων και δη βαρυποινιτών! Ο όποιος κατάδικος που με απόφαση δικαστηρίου εγκλείεται στις φύλακες, πληρώνει έτσι το χρέος του απέναντι στην κοινωνία για τις όποιες παρανομίες και εγκλήματα έκανε. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως ΔΕΝ νομιμοποιείται και ΔΕΝ έχει τον δικαίωμα να τον βασανίζει ή να τον χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει τις όποιες σκοπιμότητες.
Δεν πάει άλλο πιον! Υπουργέ της Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και Γεώργιε Τρυφωνίδη, Αναπληρωτή Διευθυντά των Φυλακών, παραιτάτε σιόρ τζιαι πηαίννετε σπίτι ΣΑΣ, τζι’ αφήστε κάποιους άλλους να αναλάβουν που μπορεί να εν καλλύττεροι! Φυσικά το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας είναι απότοκο ενός γενικότερου αυταρχικού και καταπιεστικού συστήματος εξουσίας που στρέφεται ενάντια στους οικονομικά και κοινωνικά αδύνατους. Αυτό το πραγματεύεται μερικώς ένα κείμενο της ΕΡΑΣ που θα παραθέσω πιο κάτω...

********************************
Κι ένα σχετικό κείμενο της ΕΡΑΣ

Κλείνουμε, λοιπόν, την ανάρτηση μας με ένα πρόσφατο κείμενο της ΕΡΑΣ σε σχέση με την απάνθρωπη κι αποτροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Έχει τίτλο Με σεβασμό στους ανθρώπους που πεθαίνουν μόνοι τους στις φυλακές και στο στρατό” και υπότιτλο “Και μικρή αναφορά σ’ ένα πόλεμο που καμωνόμαστε πως είναι μακριά μας” [link: http://erascy.blogspot.com/2014/01/blog-post.html]

{Οι υπογραμμίσεις και επιχρωματώσεις είναι δικές μου}...

Οι τρεις αυτοκτονίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στις φυλακές και τα κρατητήρια της Δημοκρατίας έφεραν κατά τρόπο εξόφθαλμο στη δημοσιότητα το ζήτημα των συνθηκών κράτησης στο λεγόμενο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και την απόγνωση στην οποία οδηγούνται οι πολιτικοί ή οικονομικοί πρόσφυγες που έχουν την ατυχία να βρεθούν ή να “κολλήσουν” στη δουλοπρεπώς φιλόξενη χώρα μας σε όσους έχουν λεφτά και σκληρά αφιλόξενη σε όσους χρειάζονται καταφύγιο και βοήθεια. Οι αυτοκτονίες αποτελούν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό την κορφή του παγόβουνου. Πολύ περισσότερα άτομα επιβιώνουν μεν αλλά με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Στη μίζερη χώρα της αποσιώπησης στην οποία ζούμε, πρέπει να σημειώσουμε ως θετικό – όσο οξύμωρο και αν είναι – το ότι τα ΜΜΕ δημοσιοποίησαν την υπόθεση και υποχρέωσαν και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τη Διεύθυνση των φυλακών να δεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να μας πουν κάτι κατ’ ελάχιστο πειστικό για τα σχέδια αντιμετώπισης του ζητήματος. Να υπενθυμίσουμε ότι 200 κρατούμενοι κάνουν απεργία στις φυλακές και τέσσερα άτομα, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, είναι σε απεργία πείνας εδώ και σαράντα μέρες. Δύο απ’ αυτούς μετέτρεψαν από την Τρίτη την απεργία πείνας σε απεργία πείνας και δίψας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο ο Σωκράτης Χάσικος συνεχίζει απτόητος να “υποστηρίζει” τα ανθρώπινα δικαιώματα που οι μη κυβερνητικές οργανώσεις … «παράγουν».

Επειδή ο νέος των 22 ετών που αυτοκτόνησε πρόσφατα κατάγεται από την εμπόλεμη γειτονική Συρία και, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, η απόγνωσή του σχετίζεται με την τύχη των δικών του που παραμένουν στη χώρα τους, θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι οι παντός είδους υπεύθυνοι στις διάφορες υπηρεσίες είναι περίπου 60 χρονών. Το 1974 ήταν συνομήλικοι αυτού του παιδιού που επέλεξε να φύγει από τούτο τον κόσμο. Προφανώς δεν ανήκουν ούτε σε όσους αυτοκτόνησαν ούτε σε όσους σκοτώθηκαν. Οι μισοί όμως περίπου από αυτούς έζησαν στις τσαντιρουπόλεις και τράφηκαν για μερικά χρόνια με αλεύρι και κονσέρβες της διεθνούς βοήθειας. Κάποιοι έζησαν ως νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες σε άλλες χώρες και σπούδασαν εργαζόμενοι ή και με έκτακτα βοηθήματα. Πολλοί πληγωμένοι θεραπεύτηκαν σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Δεν θα θέσουμε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να απωθήσει κανείς την ιστορική μνήμη σε τόσο βαθμό, γιατί η απάντηση είναι προφανής: είναι και παραείναι δυνατόν αφού το βλέπουμε να συμβαίνει. Δικαιούμαστε όμως και είμαστε υποχρεωμένοι παράλληλα ως λαός να διεκδικούμε πιο ανθρώπινες συμπεριφορές από τους κρατούντες.

Και αφού είμαστε στο κρίσιμο θέμα των αυτοκτονιών καλούμε ακόμα μια φορά τους αρμόδιους και την Επίτροπο Διοίκησης να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό στην Εθνική Φρουρά. Είναι κοινό μυστικό ότι η κατάσταση εκεί είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι στις φυλακές. Τα μέτρα που υποθέτουμε ότι λαμβάνονται δεν φαίνεται δυστυχώς να δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

******************************
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ!

Anef_Oriwn
[και ποτιτσινωμένος και θυμωμένος]
Σάββατο 10/1/2014

12 σχόλια:

νεος είπε...

"Στις αστικές χώρες, οι χαραχτηριζόμενες αξιόποινες πράξες αιτία έχουν συχνότατα όχι την ατομική διάθεση του φταίχτη παρά το σύνολο των κοινωνικών συνθηκών. Συχνότατα, στις αστικές κοινωνίες, ο εγκληματίας σπρώχνεται απ’ όλη την κοινωνία στο έγκλημα. Κι όταν τον κλείνουν στη φυλακή, έχει βαθιά του την πεποίθηση πως δεν είναι αυτός ο κακούργος παρά ολάκερη η κοινωνία· αυτός είναι το θύμα. Κι η πεποίθησή του αυτή τον γιομώνει πίκρα και μίσος. Με τέτοια ψυχολογία είναι φυσικό ν’ αντιδράει σε κάθε προσπάθεια που κάνει μια τέτοια κοινωνία για να τον καλυτερέψει.

Η αστική προσπάθεια για αναμόρφωση δεν μπορεί να ‘ναι ούτε ολοκληρωτική ούτε συνεχής. Είναι στη φύση του αστικού Κράτους να μη θέλει ποτέ –γιατί δεν το συφέρει- να ξυπνήσει εντελώς την ψυχή του λαού. Δε συφέρει να δει ο λαός πόσο κι από ποιους αδικιέται, ούτε να νιώσει πως έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Γι’ αυτό, αν σε οποιοδήποτε κλάδο κρατικής ή κοινωνικής ενέργειας ξεπεταχτεί μια στιγμή μια αγνή προσπάθεια, η προσπάθεια αυτή είναι, αναγκαστικά, ξεμοναχιασμένη και μισερή, οφείλεται σε κανένα απροσάρμοστο στη γύρα του σαπίλα ιδεολόγο, βρίσκει οργανωμένη λυσσαλέα αντίδραση, φανερή ή κρυφή και γρήγορα ξεθυμαίνει."

(Από το μπλογκ Σφυροδρέπανο, απόσπασμα από τη ΡΟΥΣΙΑ του Ν. Καζατζάκη)

http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/01/blog-post_10.html

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Νέε,

Διαβάζεις πολύ τελευταία! Εξαιρετική και η τελευταία [ψεσινή] παρέμβαση ΣΟΥ στην προηγούμενη ανάρτηση μου. Οι ενδιαφερόμενοι [και δη ο άμεσα επηρεαζόμενος Woofis] θα τη βρουν εδώ: http://aneforiwn.blogspot.com/2014/01/42014.html?showComment=1389478951939#c3461421421329454397
[Την συγκεκραμένη ανάρτηση του “Σφυροδρέπανου” την είδα κι ΕΓΩ. Και το συγκεκριμένο blog αποτελεί ένα από τα πιο διαλεκτικά και πετυχημένα Αριστερά blogs που κινούνται στο χώρο του ΚΚΕ. Πάντως το συγκεκριμένο κείμενο του για τη πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ο Καζαντζάκης προφανώς θα το ‘γράψε όταν είχε φιλικά αισθήματα για τις κομμουνιστικές ιδέες]...

Για τις Κυπριακές Φύλακες προφανώς έχουμε να κάμουμε μ’ ένα κυπριακό “Εξπρές του Μεσονυχτίου”! Το κείμενο αυτής της ανάρτησης το ‘γραψα ψες, όμως σήμερα το πρωί θυμήθηκα τη συγκεκριμένη ταινία για τις τουρκικές φυλακές και το σφίξιμο στο στομάχι που ένοιωθα παρακολουθώντας την πριν κάποια χρόνια από τηλεοράσεως.

zep είπε...

Εκτος απο τους αμεσα υπευθυνους (δεσμοφυλακες, διοικηση φυλακων, υπουργειο και θεσμοι της αστικης μας δημοκρατιας) την κυρια ευθυνη για την απανθρωπια της κοινωνιας μας την φερουμε ολοι εμεις. Αλλα κυριως την ευθυνη την φερουν αυτοι που υπερασπιζονται τον καπιταλισμο και τις αξιες του.

Αυτοι που υπερασπιζονται τις "αξιες" της φτωχειας, των πολεμων, της ιδιοτελειας, του ατομικισμου, της απληστιας, της δυστυχιας, του ρατσισμου.

Αν ο κοσμος μας αντιλαμβανοταν τον εαυτον του ως ενα συνολο και εδιαμοιραζε τον πλουτο που παραγει ο ιδιος με δικαιο τροπο, τοτε ποσα απο τα σημερινα προβληματα θα συνεχιζαμε να ειχαμε και σε ποιο βαθμο? Τις φυλακες θα τις ειχαμε για τους καπιταλιστες.

Οταν βλεπετε τι γινεται στον κοσμο και διερωταστε γιατι, δεν ειναι αναγκη να πατε μακρια. Οταν υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Φουλη, τον Νικολακη, τον Στροβολιωτη, τον Τσουρουλλη και τους υπολοιπους απολογητες του καπιταλισμου της δυστυχιας και των πολεμων τοτε τι περιμενουμε?

Η κοινωνια μας ειναι δηλητηριασμενη σε μεγαλο βαθμο με την ιδιοτελεια, τον ατομικισμο, τον ρατσισμο και την αδιαφορια. Πολυ απλα τον κοσμο τον ενδιφερει μονο ο μικροκοσμος του, η οικογενεια και η πουγκα του.

Ανώνυμος είπε...

Του Ιωνά μαζί με την υποκρισία του και την ανικανότητα του, πρέπει να του υποδεικτεί και η αλαζονεία του.

Κλασσική νοοτροπία του δεν με ενδιαφέρει φτάνει να έχω τη θέση.

Από τους χειρότερους υπουργούς (υπάρχει πολλής συναγωνισμός για τη θέση).

Απόλλωνας είπε...

Ανεξάρτητα από τη γενικότερη κοινωνικοπολιτική θεώρηση του θέματος, υπάρχει ακόμα μια σημαντική παράμετρος. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η γνωστή πλειοψηφία των ΜΜΕ τις ευθύνες και την παχυδερμία του Ιωνά. Αν γίνονταν αυτά τα περιστατικά επι προηγούμενης κυβέρνησης, μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί τι υστερία θα υποδαυλιζόταν από πλευράς τους.
Ξέρω ότι είναι για εκατομμυριοστή ίσως φορά που θίγεται το θέμα αυτό, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα κουραστώ να το σχολιάζω. Πιστεύω ότι η αθλιότητα της ομάδας αυτής των ΜΜΕ τα τελευταία 6 χρόνια, ήταν καθοριστικός παράγοντας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ελπίζω οι τυφλωμένοι, αυτοί που παρασύρονται από τις κατά καιρούς κατασκευασμένες υστερίες, αλλά και που δεν αντιλαμβάνονται τις παρασιωπήσεις και το θάψιμο θεμάτων, να αρχίσουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Το κλίμα που μεθοδικά καλιεργείται οδηγεί εκεί που έχουν προσχεδιάσει. Στην ιδιωτικοποίηση των φυλακών με πολλαπλά οφέλη. Είναι χοντρά τα λεφτά σε αυτό το παιγνίδι. Ας το ψάξουμε λίγο από αυτή την οπτική και ας δούμε με ποιό τρόπο μπορούμε να αντιδράσουμε χωρίς να παίζουμε (άθελα μας) το παιγνίδι τους

Optimus

Φρ . . . . είπε...

Πάρτε το χαμπάρι. Μας κυβερνάνε κτήνη. Με πρώτο μεταξύ τους τον αρχιεπίσκοπο.

zep είπε...

Σημερα στο ρικ μαθαμε την λεξη "οργισμενος" και "αποφασισμενος".
Η δημοσιογραφος-πιονι Στεφανια Σαββα συνεχιζει δυναμικα την προεκλογικη υπηρετωντας πιστα τους συναγερμικους αφεντες της.

Ειναι η ιδια αθλιογραφος που εκαλυπτε την περιπτωση με την παρωδια Πολυβιου οταν επιχειρηθηκε συλληψη του Γριβικου Ιωαννιδη του νεοτερου οταν εφωναξε του Χριστοφια "Εκαταστρεωες μας δολοφονε". Το δολοφονε εξιασε να μας το πει η δημοσιογραφος-βλημμα οταν την ερωτησαν γιατι επιχειρηθηκε συλληψη.

Ανοιξα την τηλεοραση σημερα μετα απο καιρο και αποτι φαινεται θα καμω τζιαιρο να ξαναβαλω να δω κυβερνητικα νεα.

"Προεδρικη οργη" μολις ειπε η αλλη δημοσιογραφος πιονι Κατερινα. Μονο πιονια εργοδοτει το ρικ?

Anef_Oriwn είπε...

Και τέταρτη(!) αυτοκτονία βαρυποινίτη καταδίκου στις Κεντρικές Φυλακές! Τζι’ ο Ιωνάς εν ‘κόμα Υπουργός! Τζι’ Τρυφωνίδης εκτελεί χρέη Διευθυντή των Φυλακών. Ο νέος αυτόχειρας είναι ιρανός. Γιατί άραγε [σχεδόν] ΟΛΟΙ οι αυτόχειρες και οι βιασθέντες και κακοποιηθέντες είναι ξένοι; Η νέα αυτοκτονία προκάλεσε και μίνι εξέγερση κρατουμένων ο οποία έληξε με τη άφιξη εκεί της ΜΜΑΔ και του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. Πήγαν να βοηθήσουν στο μάντρισμα των φυλακισμένων, ποιος όμως θα αναλάβει να διορθώσει τα πράματα; Πολλοί είναι αυτοί που πολλές φορές μίλησαν για μέτρα, αλλά τίποτε το ουσιαστικό δεν έγινε. Κι ο Πρόεδρος σήμερα αφού ΜΑΣ αντίγραψε λέγοντας ότι «δεν πάει άλλο», είπε διάφορα μεγαλόστομα. Ας πούμεν, ότι « δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον ανοχή, η ανοχή είναι μηδενική πλέον» [άρα υπήρχε ανοχή προηγουμένως;] και ότι «θα ξηλωθούν ολόκληρα σώματα»… Μα το σύστημα βρωμάει ολόκληρο κι από μόνο του, Πρόεδρε! Ποιους εν να βάλεις στη θέση τους;

Anef_Oriwn είπε...

ZEP,

Έχεις απόλυτο δίκιο! Είδα το ρεπορτάζ της «δημοσιογραφου-πιονι Στεφανιας Σαββα» απόψε κι όντως ήταν έκδηλη η προσπάθεια της να παρουσιάσει τον Νίκαρο «οργισμενος» και «αποφασισμενος»… Για να δούμε πόσο «αποφασισμενος» θα παραμείνει...

Anef_Oriwn είπε...

Αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε εδώ [και συνεχίζεται] από φίλους σχολιογράφους, δεν έχω κάτι να συμπλήρωση. Απλώς θέλω να επαναλάβω και να τονίσω τη φρίκη και τον αποτροπιασμό που ένοιωσα [μαζί με ένα σφίξιμο στο στομάχι] ακούγοντας τη είδηση για την κτηνωδία που διαπράχθηκε στις Φυλακές. Και μόνο η σκέψη ότι κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη παρέδωσαν έναν ανίσχυρο άνθρωπο στις ανώμαλες ορέξεις άλλων ανθρωπόμορφων τεράτων, μου προκαλεί ανατριχίλα!

Anef_Oriwn είπε...

«Ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών αποφάσισε [ΜΑΣ ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου] όπως επιστρέψει στα αστυνομικά του καθήκοντα...»
ΕΣΥ, κύριε Ιωνά ποτέ θα επιστρέψεις στα δικηγορικά ΣΟΥ καθήκοντα;