Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ανάρτηση 95/2013* [προγραμματισμένη, οικονομική, κρισιακή, αντικαπιταλιστική, Κατσουρίδεια και εξ αναδημοσιεύσεως] – Δύο άρθρα του Νίκου Κατσουρίδη για την καπιταλιστική οικονομική κρίση…


{* - Σημείωση 26/5/2013:
Αυτή η ανάρτηση ετοιμάστηκε την περασμένη Κυριακή 19 του μηνός}…

*******************************
Προλεγόμενα:

Για τέσσερεις συνεχόμενες μέρες [από την Παρασκευή 10 του Μάη μέχρι και τη Δευτέρα 13 του μηνός] η “Χαραυγή” σε τέσσερα μέρη ένα άρθρο [ή αν προτιμάτε 4 άρθρα] του Νίκου Κατσουρίδη [Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ] με θέμα την οικονομική κρίση και τα αίτια της.
Εμείς θα παραθέσουμε πιο κάτω [για σκοπούς ενημέρωσης και συζήτησης] το τρίτο και το τέταρτο μέρος του άρθρου τα οποία θεωρήσαμε και ως τα πιο ενδιαφέροντα. Θεωρούμε δε ότι το συγκεκριμένο άρθρο εμπεριέχει σε συμπυκνωμένη μορφή τις θέσεις του ΑΚΕΛ για την κρίση και τη φύση της…

{Οι υπογραμμίσεις και οι επιχρωματώσεις μέσα στα άρθρα είναι δικές μου}…

************************
Το ευρώ και ο ρόλος του
[τού Νίκου Κατσουρίδη, “Χαραυγή” 12/5/2013,  σελ. 3 - http://www.haravgi.com.cy/site-article-35466-gr.php]

Το σύστημα δεν εξωραΐζεται. Ούτε βέβαια δίνονται λύσεις. Ούτε εξυπηρετείται το συμφέρον του τόπου όταν ακολουθείται και γίνεται αποδεκτή η λογική των Τροϊκανών, που λίγο πολύ θέλουν να φορτώσουν την ευθύνη της κατάστασης αποκλειστικά και μόνο στους Κύπριους, στους Έλληνες, τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς. Σε λίγο στους Γάλλους, ήδη στους Ιταλούς και πάει λέγοντας. Είναι όλοι αυτοί ανίκανοι, απάτριδες, κοκ; Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα και αισθητά καλύτερα τα πράγματα. Το σύστημα, όμως, είναι πιο δυνατό από τον καθένα μας ξεχωριστά. Θα μπορούσε αποφεύγοντας τα δικά μας κυπριακά λάθη να μην φτάναμε εδώ ακριβώς. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα αν όμως ήμασταν εκτός ευρώ. Και προκύπτει το ερώτημα. Φταίει το ευρώ για τα διαχρονικά κακά μας; Σαν νόμισμα όχι βέβαια. Σαν εργαλείο εφαρμογής ενός μοντέλου και σαν κανονισμοί λειτουργίας λόγω ευρώ ναι.  Η διόρθωση, όμως, των διαχρονικών κακών μας εντός ευρώ δεν είναι μονόδρομος. Είναι μία δογματική, ανιστόρητη, αντιδιαλεκτική λογική. Η λογική της Τρόικα. 
Ρωτούν ορισμένοι, είτε αφελώς είτε καλοπροαίρετα: φταίει το νόμισμα; Φταίει όσοι απορρέουν από τη λογική της Ευρωζώνης. Το ευρώ είναι σύμβολο και εργαλείο. Είναι το άλογο μπροστά από την άμαξα. Φταίνε οι πολιτικές που εκπροσωπεί το ευρώ. Φταίνε γιατί:
• Η ανεργία στην ΕΕ, η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων, έπληξε τα 27 περίπου εκατομμύρια των πολιτών της. Στους νέους η ανεργία έχει φτάσει περίπου τα 5,52 εκατομμύρια. Στη δε Ευρωζώνη 17,56 εκατομμύρια πολίτες βιώνουν την ανεργία.
• Οι πραγματικοί μισθοί στην Ευρωζώνη των 17 έχουν μειωθεί, ειδικά το τελευταίο τέταρτο του περασμένου χρόνου, τη στιγμή που και οι δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας εξίσου έχουν μειωθεί. 
• Στη Γαλλία κατά το 2009-2010 η πλειοψηφία των Γάλλων βίωσε  μείωση του βιοτικού της επιπέδου, πλην όμως του 5% των πλουσιοτέρων, στους οποίους αυξήθηκε κατά 1,3% το επίπεδο ζωής τους. Στην ίδια χώρα με ένα συνολικό εισόδημα 1,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ οι πλούσιοι καρπώθηκαν 21 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα, ενώ οι λιγότερο προνομιούχοι έχασαν 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας στους έξι Γάλλους ζει σε συνθήκες φτώχειας.
• Στην Ισπανία, 35% των εργαζομένων μόλις που καταφέρνει να εξασφαλίζει τον κατώτατο μισθό των 641 ευρώ τον μήνα, ενώ το 40% των αυτοεργοδοτουμένων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
• 300 χιλιάδες νοικοκυριά στην Ιταλία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους.
• Περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, στερούνται των βασικών ειδών για την επιβιώσή τους, σύμφωνα με την UNICEF.
Με βάση αυτά τα στοιχεία είναι ή όχι κρίση του συστήματος; Είναι ή όχι παταγώδης αποτυχία του νεοσυντηρητικού μοντέλου; Είναι ή όχι κοινά τα αποτελέσματα ανεξαρτήτως Κυβερνήσεως; Είναι ή όχι η φτώχεια, η ανεργία, η καταστροφή του περιβάλλοντος το τραγικό αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας για κέρδη; Αφού η κατάσταση είναι παντού παρόμοια είναι τελικά όλοι ανίκανοι να την διαχειριστούν; Το σύστημα λειτουργεί παντού το ίδιο. Ίδια μέτρα, ίδιες συνταγές, ίδιες επιβολές.
Είναι παραδεκτό από όλους ότι τόσο στην Κύπρο όσο και αλλού ο πλανήτης υποφέρει απίστευτα από ιδεοληψίες. Τις ιδεοληψίες, όμως, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, της νεοσυντηρητικής σκέψης και των πρακτικών εφαρμογών της.

**************************************
Η κρίση στην Κύπρο, η Κύπρος στην κρίση
[τού Νίκου Κατσουρίδη, “Χαραυγή” 13/5/2013,  σελ. 3 -

Ποια τα βασικά αίτια και λόγοι της κρίσης στην Κύπρο; Εμείς λέμε ότι πρόκειται για μια κρίση κυρίως εισαγόμενη. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή εκδοχή της κρίσης του συστήματος. Σίγουρα η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι ο πρώτος λόγος. Τα προβλήματα των τραπεζών που προκάλεσαν αφόρητες δυσκολίες στην οικονομία με τα ανοίγματα, επενδύσεις, διαχείριση και αγορές ομολόγων είναι ο δεύτερος. Τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα του δημόσιου τομέα είναι ο τρίτος. Τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα του ιδιωτικού τομέα, που έφτασε σε χρέος 300% μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του καθενός. Η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε από το 1960 και έπειτα, είναι ο τέταρτος. Και αυτά καλούμαστε να τα διορθώσουμε έτσι ή αλλιώς!
Οπωσδήποτε όμως εκτός από τους λόγους που αγγίζουν εμάς τους ίδιους, μια σειρά αποφάσεων της Ε.Ε. επηρέασαν απευθείας και άμεσα την Κύπρο, επιδείνωσαν τους κραδασμούς της παγκόσμιας ύφεσης και την οδήγησαν σταδιακά στην ανάγκη να καταλήξει στο μηχανισμό.
- Η πρωτοφανής απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, παρά την οριακή δυνατότητα του κράτους και της οικονομίας να αντέξει τις επιπτώσεις η κατάσταση επιδεινώθηκε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από διεθνείς, ευρωπαϊκές και εσωτερικές εξελίξεις.
- Η αναβολή εφαρμογής της απόφασης για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και συνάμα η προώθηση της απόφασης για ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης υπό τους όρους της ΕΚΤ, και στη συνέχεια η καθυστέρηση εφαρμογής της.
- Ο αυθαίρετος καθορισμός ποσών που θα χρειαζόταν η Κύπρος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ.
- Η άρνηση των Ευρωπαίων να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό ως δάνειο για τις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας με παράλληλη απαίτηση δανειοδότησης από εσωτερικούς πόρους, οδήγησαν στην ουσιαστικά βίαιη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.
- Πέραν απ’ αυτά η υφαρπαγή των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και η κάθετη μείωση της συστημικότητας του τραπεζικού μας συστήματος.
Κάποιοι επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη διακυβέρνηση γιατί ζήτησε μνημόνιο. Προηγουμένως βέβαια την κατηγορούσαν ανάποδα, γιατί δεν προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου πιο γρήγορα. Εγώ λέω ότι αρκεί μια σύγκριση μεταξύ του μνημονίου που σήμερα έχουμε ενώπιόν μας, των επιπτώσεων των αποφάσεων των δύο Eurogroup και του μνημονίου του Νοεμβρίου για να καταφανεί η πραγματικότητα. 
Είναι γνωστό, ότι σ’ ολόκληρο τον κόσμο, από την Αφρική μέχρι την Ιαπωνία, όπου έχει πάει το ΔΝΤ, εφαρμόζει τις συνταγές του διαμορφώνοντας τελικές προτάσεις ανάλογα με το εγχώριο κλίμα και ισοζύγιο δυνάμεων στην κάθε χώρα. Άρα αναμφίβολα οι τοποθετήσεις πολιτικών δυνάμεων και άλλων οργανωμένων συνόλων που ήταν στο πνεύμα των τροϊκανών αντιλήψεων και ενίοτε χειρότερες ενίσχυαν τη θέση της τρόικας στις συνομιλίες και αποδυνάμωναν τη θέση της πλευράς μας. 
Γιατί θέτω αυτά τα ερωτήματα κόντρα στο ρεύμα; Διότι είναι αναγκαία η ορθή διάγνωση για θεραπεία: αν η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας, τότε μένουμε εντός μνημονίου. Αν όχι, τότε δίνουμε τη μάχη εκτός μνημονίου.
Χρειάζονται βέβαια θεσμικές αλλαγές και αλλαγή νοοτροπιών. Κύρια, όμως, επιβάλλεται να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και των βαρών της κρίσης εκτός της λογικής της ατέρμονης λιτότητας.
Είναι γι’ αυτό που η δική μου απάντηση στο ερώτημα που τίθεται με τον τίτλο του άρθρου είναι η εξής: Ευθύνες έχει και ο ασθενής, η κάθε χώρα ξεχωριστά. Δηλαδή, στην περίπτωσή μας κύρια τα προβλήματα του Τραπεζικού τομέα, τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, η νοοτροπία δεκαετιών, όλα στα πλαίσια βέβαια που οι ιστορικές συνθήκες δημιούργησαν από το 1960 και μετά.
Ευθύνες έχει και ο «γιατρός» οι Βρυξέλλες, τα θεσμικά όργανα οικονομικής πολιτικής και το ΔΝΤ αλλά η πρωταρχική και κύρια ευθύνη ανήκει στις πολιτικές και το μοντέλο που εφαρμόζεται παντού το ίδιο, με τα ίδια αδιέξοδα αποτελέσματα.

Anef_Oriwn
[ένας αντικαπιταλίστας αντιγραφέας]
Κυριακή 19/5/2013

13 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...


Πολύ ενδιαφέρουσα [ως συνήθως] και η τελευταία ανάρτηση του Λινού με τίτλο “Εκτος απο την κωμωδια, υπηρχε τζαι υπαρχει ταξικο ζητημα.. [ο Νταουνερ, οι “αθωοι” πλην αχαπαροι φιλελευθεροι, οι επιθεσεις εναντια στον Χριστοφια τζαι το ηθος των κομμωτων του κυβερνητη]”
Θα τη βρείτε εδώ: http://sirmastocomputer.blogspot.com/2013/05/blog-post_2719.html

Anef_Oriwn είπε...


Αντιγράφω από το ελλαδικό Blog “RedFlyPlanet” [link: http://redflyplanet.blogspot.com/2011/04/goldman-sachs.html] ένα μικρό απόσπασμα από κείμενο που έχει ως θέμα τα παπαγαλάκια [στα ΜουΜουΕ] του συστήματος και τα «φερέφωνα των αστών» που το παίζουν έντιμοι, αντικειμενικοί και ουδέτεροι, αλλά στην ουσία αποτελούν «πομπούς της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας»
Ποιος είναι όμως ο κύριος στόχους τους;

«Στόχος τους η αθώωση του οικονομικού μας συστήματος και η μετάθεση των ευθυνών για την οικονομική δυσμένεια των λαών της υφηλίου, ενίοτε σε πρόσωπα της πολιτικής, σε λάθος αποφάσεις, σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, σε μερικές διαπλεκόμενες εταιρείες ... άλλοτε στην βίαια και λαίμαργη φύση των ανθρώπων, σε τεμπέληδες και σε ανεπρόκοπους σκλάβους (ή εργαζόμενους εάν προτιμάτε το στόλισμα των λέξεων) ... Το βασικό είναι πως οι λαοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ελπίζουν σε έναν δικαιότερο και “αποδοτικότερο” Καπιταλισμό. Ασχέτως εάν οι ελπίδες τους 200 και πλέον χρόνια τώρα, παραμένουν μια απλή φαντασίωση!»

Αυτές τις τακτικές και πρακτικές τις παρατηρούμε φυσικά και στην Κύπρο. Η προπαγανδιστική μηχανή του συστήματος δουλεύει ασταμάτητα κι εδώ. Η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, κι εδώ καπιταλισμό έχουμε. Και «… βγήκε λοιπόν [για μια ακόμα φορά] σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό», για να μας πείσουν ότι ο Χριστόφιας και πάλι “εγκλημάτησε” σε βάρος του «απλού ανθρώπου». Τούτη τη φορά με τα “τσιεκκουθκια” [συνολικού ύψους 520 τόοοοσοοο χιλιάδων ευρω!] από το Ταμείο Αλληλεγγύης προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας τζιαι με την λιμουζίνα των 40 χιλιάδων που θα τού δωρίσει το κράτος!
[Ευτυχώς που εκάμαν τζι’ οι Οικολόγοι εκδήλωση έξω από τη Βουλή κατά αυτής της απόφασης και έτσι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις! Απ’ ό,τι άκουσα θα έρθουν και θα πάρουν και τ’ αυτοκίνητα του Κληρίδη, του Βασιλείου, του Λυσσαρίδη και δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου]...

Anef_Oriwn είπε...

Να διευκρινίσω ότι το πιο πάνω σχόλιο μου έχει ως στόχο την αποκάλυψη της υποκρισίας των αστικών Μέσων και των εκεί δημοσιογράφων πάνω στα νέα ζητήματα που προέκυψαν με τον τέως Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια: τα “τσιεκκούθκια” και τη λιμουζίνα των 40 χιλιάδων ευρώ... Γι’ αυτά τα ζητήματα όμως, υπάρχει και μια Αριστερή οπτική και διάσταση με την οποία θα προσπαθήσω να καταπιαστώ το συντομότερο δυνατόν...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε 27/5/13 11.42 μ.μ., άμα δεν έχεις μυαλό να δουλέψει, τότε χρησιμοποιάς ότι έχεις. Αν και είμαι σίγουρη ότι είσαι ένα βρωμερό καθίκι, αηδιαστικό τρωκτικό.

Αν είσαι άντρας, στάθου απέναντι στον Ανεφ, και άσε ήσυχη την γυναίκα και την κόρη του. Καθίκι, ε καθίκι.
ιων

Anef_Oriwn είπε...

Ιων,

Ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι είναι ο Ανώνυμος [τοις πάσι γνωστός και ως Μαϊμού-νας] με αρρωστημένες φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές που ζει στο περιθώριο και στα σκοτεινά. Ένας τύπος γεμάτος complex, ανασφάλειες, στερήσεις απωθημένα και φαντασιώσεις. Είναι προφανές ότι του λείπει η αγάπη, ο έρωτας και το σεξ [ο νους του όλο εκεί είναι!]. Είναι όμως και μια ψυχή τραυματισμένη. Είναι στιγμές που ΕΓΩ τον λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον βοηθήσω! Δεν είμαι ψυχίατρος!

[Και άντρας σίγουρα δεν είναι αυτός που φοράει παντελόνια, ούτε κι αυτός που κάτι τού κρέμμεται στα παντελόνια!]...

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι που ο άνθρωπος είναι άρρωστος, αλλά όταν αντι επιχειρημάτων και αντίλογου στα λεγόμενο του οποιουδήποτε, βρίζονται οι γυναίκες της οικογένειάς του, αυτό με θυμώνει πάρα πολλά. Η συμπεριφορά αυτή δεικνύει ένα βαθιά ριζωμένο ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες, που θεωρούνται αδύναμες και ευάλωτες και μέσα από διάφορες ύβρεις επιχειρείται μείωση του συνομιλητή ή όποιουδήποτε βρίσκεται στην απέναντι όχθη.

ιων

Katshinioros είπε...

Αγαπητέ φίλε καλά τα λέει στο χαρτί ο Κατσουρίδης, αλλά πέντε χρόνια διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ δεν σβήνονται με μια μονοκοντυλιά. Ακόμα περιμένουμε την αυτοκριτική της ηγεσίας για τα λάθη, τις παραλήψεις και κυρίως την ΑΤΟΛΜΙΑ που μας έφεραν μέχρι εδώ. Αριστερός δεν σημαίνει αλάθητος το αντίθετο μάλιστα (μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη έλεγε ο καραφλός εκ Ρωσίας). Οπότε καλή και άγια και απαραίτητη η θεωρία και η ανάλυση, αλλά μέχρι να κάνει μια ειλικρινή εκτίμηση της διακυβέρνησης και να σταθεί αυτοκριτικά απέναντι στις αδυναμίες της, πολύ μικρή σημασία θα έχει το τι λέει και τι πιστεύει ο κάθε Κατσουρίδης.

Καλώς σε βρήκα :)

Anef_Oriwn είπε...

Ιων,
Σ’ ευχαριστώ για την αλληλεγγύη! Ίσως αυτά τα αρρωστημένα φαινόμενα στο διαδίκτυο να περιορίζονταν αν υπήρχαν κι άλλες αντιδράσεις ανάλογες ή παρόμοιες με τη δική ΣΟΥ!

Ανάλυση του φαινόμενου “Μαϊμού-νας” [για τα σύνδρομα, τα απωθημένα και τα ψυχικά του τραύματα] έκαμα στο “Υστερόγραφο” της ανάρτησης μου με αρ. 83/2013 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2013/05/832013.html… Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά...

**************************
Katshiniorε,
Καλωσόρισες στο απάχικο μου!
Θα επανέλθω [μάλλον απόψε] για να σχολιάσω αυτά που [ΜΟΥ] γράφεις. Όμως μέχρι τότε και για να μιλάμε και πιο συγκεκριμένα μπορείς να αναλύσεις λίγο «τα λάθη, τις παραλήψεις και κυρίως την ΑΤΟΛΜΙΑ [...] διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ [...] που μας έφεραν μέχρι εδώ...», πέραν από το τετριμμένο «δεν πήρε έγκαιρα μέτρα»;

Katshinioros είπε...

Φίλε Anef_Oriwn,

Εντός των επόμενων ημερών θα αφιερώσω κι εγώ ένα ποστάκι σχετικό όπου θα γράφω περισσότερα και ελπίζω μα δώσω κι εγώ λίγη τροφή για σκέψ, Αυτό το "δεν πήρε έγκαιρα μέτρα" αντικατέστησε το στη δική μου περίπτωση με το "δεν τόλμησε να συγκρουστεί ούτε με το σύστημα, ούτε με τα συμφέροντα" και θα είσαι πιο κοντά στο δικό μου σκεπτικό. Το δικό μου ερώτημα ωστόσο είναι δεν συγκρούστηκε γιατί φοβήθηκε, ή δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του να συγκρουστεί;

Φιλικά

Anef_Oriwn είπε...


Katshiniorε,

Κατ’ αρχάς, τόσο το «δεν πήρε έγκαιρα μέτρα» [που αφορά κύρια την οικονομία], όσο και το «δεν τόλμησε να συγκρουστεί ούτε με το σύστημα, ούτε με τα συμφέροντα» [που αφορά μια σειρά από άλλα ζητήματα], δίνουν μιαν έντονη προσωπική χροιά στη διακυβέρνηση του τόπου και στις όποιες προσπάθειες, ενέργειες και πρωτοβουλίες για επίλυση των όποιων προβλημάτων από τον οποιοδήποτε Πρόεδρο. Παρ’ όλο που το πολιτικό μας σύστημα είναι προεδρικό και ο εκάστοτε Πρόεδρος είναι το πρώτο βιολί, εντούτοις χωρίς πολιτική και κοινωνική στήριξη, ή έστω ανοχή ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να επιτευχθεί! [Είναι κάτι σαν μονάρχης, αλλά χωρίς κοινοβουλευτική στήριξη είναι σαν να μένει χωρίς “όρχεις”]…
Έχω τις απόψεις μου για το θέμα και της ατολμίας, της διστακτικότητας, των συμβιβασμών κι άλλα τέτοια και τις έχω κατά καιρούς καταθέσει σε κείμενα μου [όπως ας πούμεν, στην ανάρτηση μου με αρ. 65/2011 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/07/652011.html], αλλά σίγουρα να χρειάζεται ένα νέο πιο συγκροτημένο και αναλυτικό κείμενο…

Ανώνυμος είπε...

@Ιων

Χρησιμοποιώ το εργαλείο μου που το έχω και πολύ μεγάλο εν αντιθέσει με το Ανεφ που την έχει πολύ μικρή!!!!

Κι επειδή είμαι ΑΝΤΡΑΣ είπα πολλές φορές στον Ανεφ να τον τακτοποιήσω, αλλά αυτός μου κάνει το δύσκωλο.
Και στον Ανεφ συμπεριφέρομαι όπως του αξίζει και αρμόζει.

Και τέλος , ο Ανεφ έχει εκμαυλιστεί από την ίδια του τη μητέρα όταν ήταν ακόμη νήπιο.

Anef_Oriwn είπε...

Το πιο πάνω χυδαίο και ηλίθιο σχόλιο δεν έχει διαγραφεί, ΟΧΙ λόγω κάποιας παρεξηγημένης και εκφυλισμένης [από μέρους ΜΟΥ] αντίληψης του τί εστί δημοκρατία και δημοκρατική έκφραση απόψεων, αλλά

- γιατί δίνει συνέχεια σε μια κουβέντα που έγινε πιο πάνω. Με το συγκεκριμένο σχόλιο αποκαλύπτεται ακόμα μια φορά ο χυδαίος και κκομπλεξικός τρόπος αντίδρασης του συγκεκριμένου καθικιού, και

- γιατί αναδεικνύει την απαίσια και χυδαία συμπεριφορά και το ανύπαρκτο ήθος που το συγκεκριμένο φασιστοειδές, Ανώνυμο καθίκι [που δεν είναι άλλος από το γνωστό Μαϊμού-να] επιδεικνύει όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά προφανώς και στην καθημερινή του ζωή. Τόσο πολύ κκομπλεξικός είναι για το «εργαλείο» του και τη (μη) χρήση που του κάμνει, που έρχεται ακόμα κι εδώ να μας το διαφημίσει! Τέτοια «εργαλεία» έχουν τζιαι οι γαάροι και μάλιστα πιο μεγάλα, αλλά τούτο ΔΕΝ τους κάνει και ΑΝΤΡΕΣ!
Πέραν τούτου να επαναλάβω κάτι που το έχω πει κι άλλές φορές. Όποιος δεν σέβεται τις Μανάδες των άλλων δεν σέβεται ούτε τη δικιά του Μάνα γιατί προφανώς τα έχει [για κάποιους λόγους] μαζί της!!!
Τελεία!