Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανάρτηση 31/2013 [εκλογική, Αριστερή, διαλεκτική, αντι-μεσσιανική] – Μπροστά στο δεύτερο γύρο: γιατί λέμε όχι στον Αναστασιάδη (και λοιπούς Μεσσίες)…


Εκ της φύσεως της η Αριστερά [λόγω κυρίως της ανθρωποκεντρικής της ιδεολογίας και της συλλογικότητας της στις δράσεις της] δεν μπορεί να είναι προσωποκεντρική. Και τους φύσει και τους θέσει Αριστερούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»! Κι ούτε βασιζόμαστε σε [σοφούς και καπάτσους] ηγέτες που δίκην Μεσσιών θα ΜΑΣ σώσουν από τα όποια κακά και δεινά τύχει να ΜΑΣ κατακλύσουν. Φυσικά ένας χαρισματικός ηγέτης πάντοτε προσδίδει δυναμικότητα, κύρος, αυτοπεποίθηση και σεβασμό σ’ ένα Αριστερό Κόμμα ή και Κίνημα, όμως μπούσουλας κι οδηγός μας είναι άλλοι παράμετροι…

Σ’ ένα Αριστερό χώρο, ή ως Αριστεροί,
-  έχουμε πυξίδα και καθοδηγούμαστε από Προγράμματα που συλλογικά επεξεργαζόμαστε και διαμορφώνουμε [κι όχι από πεφωτισμένους ηγέτες],
-  αναλαμβάνουμε συλλογικά δράσεις για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί, όπως επίσης αναλαμβάνουμε συλλογικά και τις ευθύνες για τυχόν λάθη και παραλείψεις [και δεν εγκαταλείπουμε τον πολιτικό μας χώρο για να τρέξουμε πίσω από κάποιο νέο Μεσσία πιστεύοντας ως μωρές παρθένες τις ανέξοδες φανφάρες του],
-  αναγνωρίζουμε την ύπαρξη στην κοινωνία αλληλοσυγκρουόμενων ταξικών συμφερόντων και ξέρουμε ότι η ιστορία δεν αποτελείται από τίποτε άλλο παρά από ταξικές αντιπαλότητες και συγκρούσεις και ότι τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τους πολιτικούς εκφραστές συγκεκριμένων τάξεων και κοινωνικών διαστρωματώσεων με συγκεκριμένα συμφέροντα [οικονομικά και κατ’ επέκταση και πολιτικά], και
-  συνηθίζουμε να περνούμε [είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα] το κάθε τι [πολιτικές εξελίξεις, πρωτοβουλίες και  κινήσεις, καθώς κι άλλα γεγονότα του πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι, που τεκταίνονται γύρω μας] μέσα από το Αριστερό μας [πολιτικό και ιδεολογικό] φίλτρο για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και αποφάσεις. 

Γι’ αυτό, λοιπόν, συμπαθέστατοι [πρώην] φιλελεύθεροι “φίλοι”, “κουμπάροι” και συν-bloggers [Strovoliotis, Woofis, Cyprus-Critic], ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πιστώσω τον Αναστασιάδη και τον όποιον Αναστασιάδη [με την ιστορία, τις προσεγγίσεις και την κοσμοθεωρία που κουβαλά μαζί του και τους αυλοκόλακες που τον περιβάλλουν] με καλές προθέσεις για το γενικότερο “εθνικό” καλό. Τα περί του γενικότερου “εθνικού” συμφέροντος, ή περί κυβερνήσεων “εθνικής” ενότητας, σωτηρίας, αναστάσεως, ή αναγεννήσεως, ή ακόμα και τα περί “εθνικού” συνασπισμού, εν κουραφέξαλα και κουβέντες για αφελείς τζιαι λέγονται για να ποτζιημίζουν τον κόσμο[Για μένα ό,τι περιέχει τη λέξη “έθνος” και τα παράγωγα της, μου προκαλεί θυμηδία. Και η προσθήκη του επιθέτου  «λαϊκός» δίπλα από το «“εθνικός” συνασπισμός», που ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου έκαμε το βράδυ της Κυριακής σε συζήτηση στο ΡΙΚ1, ήταν ατυχής]…
Η κοινωνία μας είναι ταξικά διαχωρισμένη και ο Αναστασιάδης, ΝΑΙ(!), ως ο πολιτικός εκφραστής του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας, των τζακιών [παραδοσιακών και νεοσύστατων] και της πολιτικής ελίτ θα (εξ)υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές και ντόπιες πολιτικές! [Εξ ου και οι δηλώσεις τόσο οι δικές του για πολύ ψηλό κατώτατο μισθό, αλλά κι εκείνες του Χρίστου Στυλιανίδη για δαιμονοποίηση των απεργιών]. Και αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και το φυσικό αέριο και το κυπριακό. 
Γι’ αυτό και είναι anef_ και εκτός αντικειμένου τα Strovolioti-κα ερωτήματα τού τύπου: «Εκείνο που αναμένω όμως, είναι να δω τους λεβέντες τους φίλους μου τους αριστερούς και τους «αριστερούς» πως θα αντιδράσουν αν προκύψει καμιά νέα προσπάθεια για λύση. Αναμένω πως θα τα απορρίψουν όλα γιατί ο Αναστασιαδης είναι κακός, τα σχέδια ξενοκίνητα και ιμπεριαλιστικά, και θα περιοριστούν στην αποδόμηση του νέου προέδρου από την πρώτη μέρα, όπως έγραφε πρόσφατα ο φίλος μας ο Νέος.
Πλήρης υπευθυνότητα δηλαδή…»
Δεν είμαστε σοφοί ή μάντεις, αλλά ξέουμε από τώρα πως θα λειτούργησει ο Αναστασιάδης!

Και ούτε μπορώ να αποδεχτώ την εξύμνηση του Αναστασιάδη που επιχείρησε κι αυτήν την Δευτέρα ο δευτεριάτικος εξ “αριστερών” αρθρογράφος της “Τρίτης Άποψης” της “Αλήθειας” σε κείμενο του με τον βαρύγδουπο τίτλο “Επιτέλους, ξημερώνει...”. Σταχυολογώ δυο-τρεις κουβέντες του έτσι για την ιστορία:  

1. «Ξημερώνει. Βρήκαμε ηγέτη. Όχι ένα πρόεδρο, ένα πρόσωπο, ένα θεσμό. Η χειμαζόμενη Κύπρος ελπίζει και πάλι, ν’ ανθίσουν οι καρδιές να ζεσταθούν να ξαναβρούν τη χαμένη ευτυχία. Με ένα άτομο στην προεδρία και ένα λαό στο υπουργικό συμβούλιο, με την κοινωνία των πολιτών να παραμερίζει κομματικά και να συμπαραστέκεται στα κοινωνικά, για τη χώρα του.» --- “Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ”! Τι ευτυχισμένη οικογένεια που (θα) είμαστε!!!


2.  «Ο νέος μας πρόεδρος, ο Νίκος Αναστασιάδης, κοιτάζοντας προς τον καλοκαιρινό ήλιο της Ανατολής και σε αυτό της χειμωνιάτικης Δύσης, ας έχει πάντα κατά νου τα λόγια του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ: “Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι”. Οι άνθρωποι της Κύπρου για πέντε χρόνια μετρούν χειμώνες και καλοκαίρια κατσούφηδες μέσα στη δυστυχία τους, αναμένοντας και προσμένοντας, πότε ξημερώνει...» --- Ζήητωωω! Σωθήκαμε!


3.  «Νίκο Αναστασιάδη, κύριε πρόεδρε, οι αδυναμίες του Κληρίδη, του Τάσου, του Βασιλείου, η εγκληματική αναποφασιστικότητα του απερχόμενου είναι η πρόκλησή σου. Έτσι χαρακτηρίζεται ένας ηγέτης.» --- Σώσον Νίκο τον λαό ΣΟΥ και ευλόγησον την κληρονομία ΣΟΥ!!!
ΕΜΕΙΣ όμως είμαστε ξεροκέφαλοι κι ανεπίδεχτοι μαθήσεως! Για ΕΜΑΣ η καταψήφιση του Αναστασιάδη στον επικείμενο δεύτερο γύρο, με παράλληλη υπερψήφιση του Μαλά δημιουργεί [ασχέτως των τυχόν λαθών, αδυναμιών και παραλείψεων που σημειώθηκαν κατά την πενταετή διακυβέρνηση Χριστόφια] τις προϋποθέσεις για τη σύσταση ενός δυνατού αντι-νεοφιλελεύθερου/αντιμνημονιακού μετώπου.
Η συγκράτηση των ποσοστών του ΑΚΕΛ σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά τον πρώτο γύρο [μέσα από την ψήφιση του Μαλά] και μια αυξημένη αποδοχή/ψήφιση του Μαλά στον δεύτερο γύρο σε ποσοστά κοντά στο 42-45% σίγουρα είναι ποσοστά πολύτιμα σε τέτοιες εποχές.

Ίδωμεν… 

Anef_Oriwn
[προβληματιζόμενος για τον δεύτερο γύρο]
Τρίτη 19/2/2013 

************************************
Υστερόγραφον 20/2/2013 – 12:45 π.μ.:

Μια κουβέντα θέλω να πω και για τες επικρίσεις που δέχεται το ΑΚΕΛ για τα “ανοίγματα” προς τον Λιλλήκα, την ΕΔΕΚ και τον κόσμο που ψήφισε τον Λιλλήκα. Ως γνωστόν, το βράδυ της Κυριακής ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Γιώργος Λουκαϊδη μιλώντας σε συζήτηση στο ΡΙΚ1 χαρακτήρισε «αξιοσέβαστη την παρουσία του Γιώργου Λιλλήκα», ενώ το ίδιο βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Άντρος Κυπριανού σε δικές του δηλώσεις είπε: «Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου προς τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τον δεύτερο γύρο, και να εκφράσω τη βούληση να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες»

Σίγουρα πολλοί από εμάς δεν αποδεχόμαστε,
-  τα όποια ανοίγματα προς καταστάσεις εθνικιστικές, λαϊκιστικές, ξενοφοβικές, αντιομοσπονδιακές,
-  ούτε τυχόν υποχωρήσεις πάνω σε θέσεις αρχών [ας πούμεν εγκατάλειψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας], αλλά
-  ούτε και θεωρούμε ως μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, διεργασίες και δοσοληψίες για επίτευξη της όποιας εκλογικής συμμαχίας,
Όμως δεν καταλαβαίνω αυτή την πολιτική “ηθική” και “αγνότητα”, που θεωρεί ως δεδομένους τους ψηφοφόρους [και δη εργαζόμενους] και θέλει να τους χαρίσει σ’ αυτές τις καταστάσεις. Δεν είναι συνεχείς κι αδιάκοπες οι προσπάθειες μας να κερδίσουμε και να φέρουμε στις τάξεις μας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ή τους αποστρεφόμαστε γιατί φοβόμαστε μήπως και μας μολύνουν; 

Anef_Oriwn
Τετάρτη 20/2/2013

62 σχόλια:

Disdaimona είπε...

πολλά ωραία ανάλυση.

ανκαι ένα αντι-νεοφιλελευθερο/αντιμνημονιακό μέτωπο μπορει κάλιστα να είναι δεξιό και κάργα φιλελευθερο και να μην βασιζεται σε καμια ιδέα για ταξική σύγκρουση. Μπορεί να βασιζεται μόνο στην ταξική συναίνεση.

Πάντως ο Μαλάς δήλωσε σήμερα πως από τα 15 χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης του, μόνο 4 θα έχει το κάθε κόμμα, ώστε να προκύψει κυβερνηση εθνικής συναινεσης. Εν εμιλησε για ταξική σύγκρουση ο Μαλας. Εμιλησε για κομματικές συναινεσεις. Συνηθως τα αριστερα κομματα δυσκολευονται και θετουν ορους με ποιους θα απαρτίσουν μιαν κυβερνηση για να θεωρειται αριστερη κυβερνηση. Εμεις δεν θεσαμε κανενα όρο...όλοι μεσα, από τεσσερα χαρτοφυλακια...

Πρεπει να παραδεχτώ όμως πως αυτά λεει ο Μαλας και αρέσκει στους δεξιούς που φοβουνται τον Νικαρο. Διότι ως γνωστον ο Νικαρος είναι φοητσιαρικος ακομα και για τους δεξιούς του δηκο..

Ταξική συγκρουση σημαίνει στασεις εργασιας, γενικες απεργίες, καταλήψεις, άρνηση ψήφου νομοσχεδίων στη βουλή, διεθνείς συμμαχίες με εργατικά κόμματα, κοινωνικά κινήματα, αυτά είναι η ταξική συγκρουση.

Θέλεις να πεις πως το ακελ από κόμμα εξουσιας τόσα χρόνια ξαφνικά θα πάθει συνειδησιακή αφύπνιση και θα κάμει όλα τα πιο πάνω; Μονο αν γινεί θαυμα τζαι εν ειμαι τζιαι θρησκα...φυσικα, μακάρι να τα κάμει..

νεος είπε...

Μα αρκετοί έχουν τη συναφορά μου τελευταίως ποτζιεί-ποδά.
Δεν είναι υπέυθυνο λέει ο άλλος γιατί θα ξεκινήσουμε από Δευτέρα την αποδόμηση του νικουθκιού τζιαι της λυκοφωλιάς του.
Ενώ αυτοί που ελυσσιάσαν... ζητούν ηρεμία...
Τωρά εννά μάθουμεν ποιος είναι ο Αναστασιάδης τζιαι να τον αφήκουμε να μας δείξει έργο...

Από Δευτέρας δεν θα κτυπάμε μόνο τον Αναστασιάδη. Θα κτυπάμε και όλους τους υποκριτές και όσους με διάφορες μάσκες κάνουν πλάτες στον Αναστασιάδη για διάφορους λόγους ο καθένας και με τη δική του διαλεκτική.

Αν κατάλαβα κάτι τα τελευταία τρία χρόνια, είναι ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που υπάρχουν μπλόκκα, περιφρούρηση και κινηματική πειθαρχία.

Δυστυχώς, πολλοί έχουν δείξει το αληθινό τους πρόσωπο, και είναι αποκρουστικό.
Θλιβερά αντιδημοκρατικό, ανιστόρητο, απολίτικο 100%.

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν σε όσους έχουν λυσσάξει να κρύψουν τις πραγματικές συνθήκες της κρίσης, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια, είναι απλά ψεύτες και δεν αξίζουν καμιάς εμπιστοσύνης, αλλά ούτε και σε όσους ποντιοπιλατικά χαιρεκακούν για την ήττα των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Το χειρότερο είναι πως όσοι κάνουν το δεύτερο, το ντύνουν με αριστερό περίβλημα. Είναι πραγματικά εμετικό.

Αηδία λοιπόν στον μηδενισμό και στην εξομοίωση από όπου κι αν προέρχεται.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κρετινισμός από το να βάζει κανείς στην ίδια μοίρα τον άνθρωπο που θέλει -αν μπορεί- να μας βάλει στο ΝΑΤΟ και τον περιμένουν οι πολυεθνικές για να ξεκινήσουν τη μάσα, με ένα τίμιο άνθρωπο της καθημερινότητας, της επιστήμης, της επανένωσης που διεκδικεί τα συσπειρώσει τις αριστερές τζιαι γενικά τις θετικές δυνάμεις του τόπου.

Αηδία λοιπόν φίλε Άνεφ, και καμιά εμπιστοσύνη, δυστυχώς.

Τα είδαμε όλα...

Anef_Oriwn είπε...

DIS,

Ξέρουμε και οι δύο ότι ο Μαλάς δεν εκλέγεται στην Προεδρία! Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για να μην πω μηδαμινές. Για μένα το ζητούμενο είναι ο Αναστασιάδης να εκλεγεί με όσο το δυνατόν πιο χαμηλό ποσοστό ψήφων – πολύ κάτω του 60%! Αυτό θα βοηθήσει να τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πολιτική του ΑΚΕΛ. Είναι εσφαλμένο να πιστεύεις ότι το πέρασμα του Μαλά στον δεύτερο γύρο, ή τυχόν αυξημένα ποσοστά του στον δεύτερο γύρο θα δημιουργήσει αισθήματα ή σκέψεις δικαίωσης της γενικότερης πολιτικής του ΑΚΕΛ πάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως της διαχρονικής ταξικής και πολιτικής συναίνεση, ή των πολιτικών συμμαχιών, ή της ανάπτυξης “πελατειακών” σχέσεων με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς σε βάρος της πολιτικής δουλειάς, ή ότι μια νίκη [είτε ολική είτε μερική] θα ποτζιοιμίσει τον κόσμο. Τα προβλήματα είναι εκεί μπροστά μας και θα ογκούνται [δεν μπορούμε να τα σπρώξουμε κάτω από το χαλί]. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι αυξημένες, όπως και η ανάγκη για πρόοδο κοινωνική, επιτακτική! Και οι παλιές πολιτικές και τακτικές μπορεί να ήταν ιστορικά σωστές κάποιες εποχές, όμως σήμερα επιβάλλονται αλλαγές, αλλά και ρήξεις με τα κατεστημένα… [Και τίθεται ξανά το ερώτημα αν τόσο ΕΜΕΙΣ, όσο και η ευρύτερη κοινωνία είμαστε/είναι έτοιμοι]…
Πέραν τούτου ο Μαλάς εν τζι’ εν Κομμουνιστής τζιαι ούτε τούτο ήταν/είναι το ζητούμενο. Ή μήπως θα κάμουμε επανάσταση από μόνοι σ’ αυτήν την κουκκίδα της Ανατολικής Μεσογείου; Το άμεσα ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων… Και σίγουρα μέσα απ’ αυτό το μέτωπο να μπουν και πολιτικοί στόχοι όπως είναι η ανακατανομή/αναδιανομή του εθνικού, του παραχθέντος και του παραγόμενου πλούτου… Όμως κι αυτό για να πετύχει πρέπει να το κάνουμε σε συνεργασία μ’ άλλες χώρες, είτε αυτές βρίσκονται εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης… Όλα τ’ άλλα είναι ουτοπίες, ή/και τυχοδιωκτισμοί! [Τώρα αν τελικά εκλεγεί ο Μαλάς Πρόεδρος τι κάνουμε, εκεί πλέον δημιουργείται μια νέα κατάσταση, με τις δικές της δυναμικές, αλλά δυσκολίες και προβλήματα, όμως για όλ’ αυτά θα μιλήσω εν καιρώ τω δέοντι και εφόσον προκύψουν. Γι’ αυτό ας μην μιλάμε για όνειρα φεβρουαριανής νυχτός τώρα]…

Ανώνυμος είπε...



Anef_Oriwn
“Εκ της φύσεως της η Αριστερά…” ;;;;;;
“Και τους φύσει και τους θέσει Αριστερούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!” ;;;;;;;

Τι είναι αυτό το “φύσει”;
Από που πηγάζει; από που προκύπτει;

Θέτεις εδώ φιλοσοφικούς ορισμούς φιλτραρισμένους από που δεν ξέρει κανείς, και όπως ξέρεις κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο.

Μα… τι; αρχίσαν οι φιλοσοφικομαρξιστικές συζητήσεις εξ αφορμής της λίαν συντόμως Ακελικής αντιπολίτευσης; Αφού το είχαμε πεί… τώρα οι αριστεροί ακελικοί θα ανοίξουν τις κομμουνιστικές τους σκονισμένες σελίδες και θα αρχίσουν τα μαρξιστικά τους λενινιστικά αποφθέγγματα. Όχι για τον Στάλιν όμως ε; σκληρός ήταν αυτός δεν πείθει ε;

Απορία:


Anef_Oriwn

Συμφωνείς με αυτό;
Και τους φύσει και τους θέσει κεντροριστερούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!

ή με αυτό;

Και τους φύσει και τους θέσει κεντροδεξιούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!

Μήπως με αυτό;

Και τους φύσει και τους θέσει χριστιανοδημοκράτες δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!

Με αυτό;

Και τους φύσει και τους θέσει χριστιανούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!

ή με αυτό;

Και τους φύσει και τους θέσει ακελικούς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίζει το «ΕΓΩ», αλλά το «ΕΜΕΙΣ»!


Κεντροαριστερός ο Μαλάς όμως ε; όχι αριστερός αγαπητέ μου Anef_Oriwn, όπως είπε ο Σ. Ευαγόρου στο ΡΙΚ απόψε.
Αφού αρέσκεσαι να παίζεις με τις λέξεις, δώσε και ένα ορισμό για το τι είναι αυτό: κεντροαριστερά. Έχω την εντύπωση ότι πίσω από τη χρήση της έννοιας αριστερά ακούω από τις έννοιες διάφορα μειδιάσματα.

Και κάτι άλλο…

Γιατί υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, ένα κομμουνιστικό κόμμα, ένα κεντροαριστερό υποψήφιο;
Στον ορισμό σου περί κεντροαριστερότητας προσπάθησε με όλο το σεβασμό να συμπεριλάβεις και το “κομμουνισμός” ή το “κομμουνιστικό”, αν δεν σου είναι δύσκολο δηλαδή.

Anef_Oriwn είπε...


Νέε,
Δεν μπορεί να τα θέλουμε ΟΛΑ εδώ και τώρα και μάλιστα και τέλεια πλασμένα!

Anef_Oriwn είπε...

Fristuti,
Θέτεις πολλά ζητήματα και είναι και προχωρημένη η ώρα! Θα προσπαθήσω να επανέλθω αύριο. Όμως μπορεί να ΜΟΥ πεις τι ΕΣΥ αντιλαμβάνεσαι με το «φύσει» και «θέσει» και πώς έμπλεξες στην κουβέντα μου για το «ΕΓΩ» και το «ΕΜΕΙΣ», κεντροδεξιούς, χριστιανοδημοκράτες, χριστιανούς, ακελικούς; Θες να ΣΟΥ αναλύσω το «φύσει» και «θέσει», ή το «ΕΓΩ» και το «ΕΜΕΙΣ»; Άσε που νομίζω ότι προσπαθείς να ανακαλύψεις την ταshινόπιτταν! [Αν επιτρέπεται, τι ηλικία έχεις;]…
Αρωτάς με: «Γιατί υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, ένα κομμουνιστικό κόμμα, ένα κεντροαριστερό υποψήφιο;» --- Μεταξύ μας τώρα: για να ξεγελάσει τους αντιπάλους και να αποκτήσει έτσι πιο ευρύτερη στήριξη για να κηρύξει την σοσιαλιστική επανάσταση!!! [Γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας υποστηρίζει τον Τσιάβες;]…

νεος είπε...

Τούντους "αναγεννημένους κομμουνιστές" στα πρότυπα των αναγεννημένων χριστιανών, εγώ δεν τους βάλλω ούτε δράμιν άσιερο Άνεφ.
Να μας παρετήσουν τούτοι οι αντάρτες του γλυκου νερού.
Να τα πουν κανενού μιτσή πέρκι κάμουν κανέναν αντιφασίστα παραπάνω.
Μα τούτος που γράφει στην Αλήθεια τζιαι μιαν την άλλη κοτσάρεις μας τον δαμαί ποιος ένει σιόρ; Τι ρόλο παίζει;
Άλλοι δείχνουν Αναστασιάδη που την μπροστινή πόρτα τζι άλλοι που την πισινή.

Καμιά φορά κάνουν το τζιαι ταυτόχρονα τζιαι που το ίδιον σπίτι!

Αηδία λαλώ σου. Προσωπικά δεν συμβιβάζομαι με τούντο χτιτζιό φίλε.

Γιατί μιλούμε για μεγάλη βρώμα.

Εν τους έφκηκε που την πρώτη Κυριακή τζιαι εννά φαν που πάνω τους.

Θέλουν να σιουρέψουν πως εννά φκει ο λύκος με το ψηλότερο ποσοστό, μέσω μιας ακόμα μεγαλύτερης αποχής, για να πάρουν αμπάριζα το κίνημα.

νεος είπε...

Ο καθ ένας με τους στόχους του.

Η "μικρή νίκη" Αναστασιάδη ενδιαφέρει την Αριστερά ναι, τζι αν δεν την ενδιαφέρει, σημαίνει πως έννεν αριστερά.

Κανεί περιπαίξιμον, κανεί τούντη κοροϊδία μες τα μμάθκια μας.

Τάχα εν κομμουνιστές.

Εν ψεύτες τζιαι παραπόττες. Καμία σχέση με την Αριστερά ή έστω τη δημοκρατία δεν έχουν τούτοι που είτε φανερά, είτε κρυμμένοι πίσω που ιδεολογήματα τζιαι φρου-φρου αριστερισμούς κάμνουν μας προπαγάνδα υπέρ της άνετης επικράτησης Αναστασιάδη.

Όσην αριστερότητα έσιει η ΕΔΕΚ, ο Λιλλήκας τζιαι γενικά ο εθνικοσοσιαλισμός, άλλην τόση έχουν τζιαι τούτοι οι ποθκιάντραποι.

Μηδέν δηλαδή.

Μια μπαρούφα τζιαι τίποτε άλλο. Απορώ πως εχαλάσαμεν τόσην ενέργεια να συνδιαλλαγούμε τζιαι να προσπαθήσουμε να έβρουμε κοινά πατήματα με τούντα κατσιαρίσματα.

Ούτε το φτύμμαν μου δεν τους το χαλαλίζω.

Όι να τους απαντώ τζιολάς.

Ο καθ ένας με την υπομονή του φυσικά.
Εν τζι εν ανεξάντλητη.

Προσωπικά δεν θα χαριστώ σε κανένα φαφλατά.
Αλλά από Δευτέρας, έχουμε μιαν ελάχιστη πιθανότητα για ανατροπή, ένα τοις χιλίοις, τζιαι θα το παλέψουμε.

Για το ένα στο εκατομύριο έστω.

Γι αυτό τούτοι ούλλοι που απλά περιμένουν τη πτώση της Αριστεράς για να φαν που τα κομμάθκια της, να περιμένουν λλίον.

Οι εκλογές εν πεδίο ταξικής σύγκρουσης. Τζιαι όσοι δεν το βλέπουν τούτο ή το αποσιωπούν, ή το υποτιμούν, εν πράκτορες των αστών.

Είτε με την πληρωμένη έννοια όπως τον αρθογράφο της Αλήθειας, είτε με την ψευτοεπαναστατική που μας αραδιάζουν για μήνες διάφοροι "αριστεροί" ή "κομμουνιστές" τρομάρα τους.

Τούντα μασκαραλλίκια να τα παραιτήσουν τζιαι δεν περνούν σε κόσμο ψημένο που θέλει κάθε φορά να προασπιστεί όσον μπορεί τα δίκαια της τάξης του.

Η αποχή που τες εκλογές, τζιαι μάλιστα η συνειδητή, σε τούντη φάση, με τούντον άθρωπο να ετοιμάζεται να μας σαρώσει, εν τζιεί που την προδοσία.

Ο Ιούδας είσιεν τζιαι έλεος.

Ύστερα εννά έρτουν να θέλουν αντίσταση στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα τζιαι τον εκφασισμό.

Τζιαι εννά κατηγορούν πάλε την μαζικήν αριστερά που τα φτερά της έννεν τόσο μιάλα να τους προστατέψει.

Όταν προηγουμένως εδώκαν πάνω της να την φαν γιατί ακριβώς εν είναι παντοδύναμη.

Θέλουν επανάσταση, μα θκυο τροχούς που έσιει το άρμα της τζιαι τα θεωρούν άχρηστα.

Οι τροσιοί της καθυστερούν μας λαλούν, εν βολωμένοι.
Αντί να σκάφτουν τη λάσπη, φκάλλουν τους τροχούς που την άμαξα να την κουβαλήσουν, μίσιημου τωρά, στα σιέρκα.

Τζιαι που εννά πάτε ρε;

Ούτε καλή πρόθεση δεν μπορώ να σας καταλογήσω, γαιτί ακριβώς δεν είσαστεν δεκαοκτάρηες.

Πολαμπαιδίζετε όμως τζιαι δεν είναι υποχρεωμένοι ενήλικες ανθρώποι να σας ακούουν, πόσο μάλλον να συνομιλούν μαζί σας.

Οι ηλίθιοι με τους ηλίθιους, όποιον μέρος της πανίδας τζι αν αντιπροσωπεύουν, τζιαι οι νούσιμοι με τους νούσιμους.

Τούντο διπλοπόρτι της κοινής λογικής με τη φαντασίωση έννεν χαρακτηριστικό της αριστεράς, ούτε φυσικά των κομμουνιστών.

Να βλέπουμε τις πραγματικότητες τζιαι να κάμνουμε ότι μπορούμε.

Τούτη εν η στάση η τίμια.

Τα υπόλοιπα εν για όσους εν αδύναμοι τζιαι πείθονται που τους μεσσίες τζιαι δευτέρες παρουσίες, όσο άθρησκοι τζιαι να το παίζουν.

Στη πραγματικότητα ζιουν στον κόσμο τους ή εν τόσο πονηροί που με πρόγραμμα παραπλανούν τον κόσμο.

είπαμεν, ο καθ ένας έσιει τους στόχους του.

Αλλά κανεί περιπαίξιμον τζιαι ψευτοαριστερά.

Εχορτάσαμεν, έφκηκε μας που τη μούττην.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ λακωνικά: [Γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας υποστηρίζει τον Τσιάβες;]…

Το Κ.Κ Βενεζουέλας υποστηρίζει τον Τσάβες γιατί μάλλον η ταξική πάλη ωριμάζει υπό την ηγεσία του. Αυτό φυσικά είναι επίτευμα του Κ.Κ.Β. και όχι αποκλειστικότητα του Τσάβες.


“Όμως μπορεί να ΜΟΥ πεις τι ΕΣΥ αντιλαμβάνεσαι με το «φύσει» και «θέσει»”

Το τι αντιλαμβάνομαι εγώ με το «φύσει» και «θέσει» δεν έχει καμία σημασία εξ ου και τα ερωτήματα:

Από που πηγάζει; από που προκύπτει;

“και πώς έμπλεξες στην κουβέντα μου για το «ΕΓΩ» και το «ΕΜΕΙΣ», κεντροδεξιούς, χριστιανοδημοκράτες, χριστιανούς, ακελικούς;”

βλέπεις; δεν ταιριάζει… αυτό λέω και εγώ!!
επειδή αυτό, έχω την εντύπωση, ότι είναι μια από τις καραμέλες αστικών φυλλάδων.

Υπάρχει ένα μπλέξιμο επειδή ακριβώς έβαλες εκεί Αριστερούς με κεφαλαίο… ποιοί είναι αυτοί; οι ακελικοί ή οι υπόλοιποι; Αριστεροί με κεφαλαίο είναι άλλοι με αριστεροί με μικρό;
Ειλικρινά έχω χαθεί με τις χρήσεις του Αριστερά, αριστερά. Αριστεροί, αριστεροί, αριστερότητα και πάει λέγοντας…
η κατάχρηση και η άνευ τουλάχιστον προσδιοριστία της λέξης αυτής έχει αρνητικές συνέπειες που εν τέλει χωράει παντού, έχει γίνει λάστιχο που ανοίγει τόσο όσο να χρησιμοποιείται ακόμα και από δεξιά καθίκια.

Τις κομμουνιστικές ορολογίες τις ξεχάσαμε; όπως κάποιοι Γάλλοι ξέχασαν συμβολισμούς;

Η γλώσσα, πάω να πειστώ, ότι καμιά φορά λέει και την αλήθεια των πράξεων και των στάσεων απέναντι στο κάθε άλλο πρωτού ακόμα πιστείς ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύεις αυτό που νομίζεις ότι κάνεις.

“Θες να ΣΟΥ αναλύσω το «φύσει» και «θέσει», ή το «ΕΓΩ» και το «ΕΜΕΙΣ»;”

Ανέλυσέ τα όλα αν έχεις την καλοσύνη και την μεταξύ τους διαλεκτική σχέση.

"Άσε που νομίζω ότι προσπαθείς να ανακαλύψεις την ταshινόπιτταν!"
Ακόμη και την ταshινόπιτταν την ανακαλύπτεις κάθε φορά που την τρώς, γι' αυτό κάποτε είναι ωραία και κάποτε όχι.

[Αν επιτρέπεται, τι ηλικία έχεις;]… αυτό τώρα που κολλάει; αν και δεν βλέπω τη σχέση... είμαι αρκετά μικρός για να λέω και μέσα μέσα μαλακίες - το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να μου έρθει ως ηλικιακό αντεπειχήρημα για κάτι άλλο... οχι σε παρακαλώ!!!

Anef_Oriwn είπε...

Ποιος είδε τον Νέο εν δικαίω και εν βρασμώ ψυχής και δεν τον φοβήθηκε! :)

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει ένα άτομο που δεν το φοβάται και μάλλον αυτός τη φοβάται.
και άμα μου βρεις ένα παντρεμένο που δε φοβάται τη γυναίκα του(μουρμουρκό), τότε να με λαλούν Χασάνη.

Woofis είπε...

Ο Νέος με έτσι σχόλια έννεν φόβον που προκαλεί αλλά λύπην ή θυμόν. Κατά τα άλλα "τρων άλλοι που πάνω τους". Η καημένη η αριστερά που μας "επροστάτευσεν"... Που ποιον ρε, που τον Μακάριον ("έτος 2013" τζιόλις;) οξά τους διαδόχους του;
"Αριστεροι" ε "αριστεροί"...

Woofis είπε...

Ζαττίν τζιαι ο Μαλάς "Παναγιώτης" ένει οξά εξηχάσαμεν το νομίζετε;

Woofis είπε...

Όπως φυσικά τζιαι ο "Γιώργο μου Γιώργο μου" Λιλλήκκας, ούτε τζιείνον το ξηχάννουμεν, ούτε που "ανδρώθηκεν" πολιτικά πριν βαφτίσει 1 στους 4 κυπραίους προδότες μαζίν με τον "ύστερον μέντοραν" του τον Τάσσον (αθθύμησ'μας ρε Νέο ποιον επροστάτευσεν τότε η "αριστερά" τζιαι που τι).

zep είπε...

Οταν θα ερτει η πεινα και η διχοτομηση, δεξιοι και "αριστεροι" χερι χερι θα φταιξετε το ΑΚΕΛ και τον Χριστοφια.

Οταν θα ερτει η πεινα και η διχοτομηση και ανεβουν τα ποσοστα του ελαμ, αυξηθουν τα περιστατικα ρατσιστικου μισους και κοινωνικης αναταραχης δεξιοι και δηθεν αριστεροι χερι χερι θα φταιξετε και παλι το ΑΚΕΛ και τον Χριστοφια.

Ειστε οντως θλιβεροι. Εγιω παντως εμετανιωσα 1000 φορες που εγεννηθηκα σε τουντο κοσμο. Οϊ γιατι το 1% χειραγωγει το υπολοιπο 99 σε πολεμους, πεινα, ανισοτητα τζιαι δυστυχια, αλλα γιατι οτι παθαινουμε εν λογω της αμπαλατοσυνης που κουβαλατε δεξιοι και οι δηθεν αριστεροι.

Ο αλλος εκολλησε στο ετος μακαριου. Ατε τζιαι καλη διχοτομηση να εχουμεν. Αμαν ερτει η διχοτομηση ρε γουφι εσου να φταιξεις τον Χριστοφκια, ετσι για να ννιωσεις καλυτερα με τον εαυτο σου τζιαι τες επιλογες σου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Πάντως γούφη ο πατέρας μου θα ψηφίσει τον Μαλάν διότι αν δεν ήταν ο τζιύρης του Μαλά στο Βαρώσιν με τα πιστόλια να προστετεύκει τους αριστερούς στο πραξικόπημαν μπορεί να είχεν αλλό πεντέξι νεκρούς η αριστερά τζιαι μπορεί να ήταν τζιαι τζιείνος ποτούτους που κλαίμεν σήμερα.

Παίζουν τζιαι τούτα μες την ταξικήν πάλην τζιαι έσιει πράματα που κάμνουν αθρώπους να είναι "φύσει τζιαι θέσει" του κέντρου. Την ώραν της σύγκρουσης, οι αθρώποι του κέντρου των οποίων η συνείδηση ή τα σσυφφέροντα θα επιλέξουν την αριστεράν, μπορεί να καθορίσουν τζιαι την κατεύθυνσην πον να πάρει η ιστορία.

Μακάρι να είχεν έναν του κέντρου να κόψει τον βάρβαρον όχλον την ώραν που ελιθοβόλαν τον Μένοικον. Θα επροτίμουν να υπάρχει ένας ακόμα ανώνυμον συνδικαλιστήν που ενίωσεν έντιμα τα παιθκιά του παρά μιαν ηρωΊδαν γεναίκαν συνδικαλιστή ήρωα που έκρουσεν η ζωή της να τα νιώσει μόνη της.

Τωρά είναι η ώρα που έχουμεν ανάγκην τους αθρώπους του κέντρου. Τα λυκόσκυλλα είναι ήδη στους δρόμους τζιαι μας καρτερούν να κάμουμεν απεργίαν ή να απαιτήσουμεν σεβασμόν προς τους ξένους που ζουν στον τόπον μας.

Aceras Anthropophorum είπε...

ZEP την διχοτόμησην δεν θα την αφήσουμεν να έρτει. Πρέπει να πατήσουν πας το πτώμαν μας.

Τζιαι παραιτάτε να κλαίεσται λες τζιαι εκλέγην ο Αναστασιάδης. Αν συναχτεί τζιαι το τελευταίον ίχνος αντίστασης οι αριθμοί διούν μιαν σημαντικήν πιθανότηταν για ανατροπήν. Έγραψα τα του Τριμικλινιώτη τζιαι πήαινναι να τα δεις

http://thetrim1.blogspot.com/2013/02/normal-0-false-false-false-en-gb-x-none.html

Aceras Anthropophorum είπε...

fristuti δεν σε ξέρω. Αν είσαι κομμουνιστής τζιαι όχι κανέναν ψηφιακόν φάντασμα κανενουύ που μας περιπαίζει καλούμεν σε αυτήν την στιγμήν δίπλα μας που σε έχουμεν ανάγκην να σταθούμεν μπροστά να κόψουμεν τον δρόμον του οδοστροτήρα όπως μπορεί ο καθένας. Αν ηζυάσουμεν τες δυνάμεις τζιαι βάλουμεν μαζίν τους κομμουνιστές όπως λαλείς ότι τους πειντίζεις εσύ, τους ακελικούς, τους αριστερούς έξω που την πολιτικήν, τους παραπονημένους αθρώπους που είται έχουν παράπονα πολιτικά που δεν εσυγκρούστην όσον εθέλαν το ακελ με το κεφάλαιον, είται γιατί εν αγράμματοι τζιαι ενομίζαν πως ότι αν τους έκαμνεν ρουσφέττιν τζιαι έβρισκεν τους δουλειάν ήταν να σωθούν που την επίθεσην του κεφαλαίου τζιαι της ανεργίας, μαζίν με όσους του κέντρου έχουν πιστεώ ή έχουν σσυφφέρον να μεν ηφκεί ο Αναστασιάδης, μπορεί να αλλάξουμεν την πορείαν του οδοστρωτήρα που οδηγά το κεφάλαιον πάνω μας για να κάτσει πούγκαν τζιαι την τελευταίαν μπακκίραν του κράτους, να βάλει τον κόσμον να του δουλεύκει για μιαν μπουτσιαν φαίν.

Σήμμερα ο γείτος μου το αραπούιν επήεν να δουλέψει να συνάξει ελιές να του ώκουν 20€. Την Κυριακή θα πα να ψηφήσει τον Μαλάν.

zep είπε...

Αν με το κακο φκει ο Αναστασιαδης και αποσυρει τα συμφωνηθεμντα με Ταλατ οπως υποσχεθηκε στο δηκο και φκαλει την Τουρκια που τη δυσκολη θεση, η διχοτομηση εν δεδομενη.

Ελπιζουμε στο θαυμα τη Κυριακη.

zep είπε...

Η ΣΕΚ καλεί τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν αθρόα στις κάλπες για την ομαλή διεξαγωγή του δεύτερου και καθοριστικού γύρου των εκλογών,

Προσθέτει δε ότι συνεχίζει να πιστεύει πως η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί εκείνη την επιλογή που θα μπορέσει μέσα από τη συνένωση δυνάμεων και τη σύνθεση απόψεων να δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη, σταθερότητα, δημιουργία νέων και στοχευμένων θέσεων εργασίας και να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η κοινωνική συνοχή.

Η ΣΕΚ αφού διατυπώνει σεβασμό προς το εκλογικό σώμα, τις δημοκρατικές διαδικασίες, και προς το σύνολο των υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, ως έκφραση της ελεύθερης βούλησης του λαού, έχει αποτυπώσει και καταδείξει την ανάγκη για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές της παρούσας Κυβέρνησης, οι οποίες δημιούργησαν πρωτοφανείς συνθήκες ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικής εξαθλίωσης και αποκλεισμού, οικονομικής καταστροφής και έχουν οδηγήσει σε πρωτόγνωρες και επικίνδυνες ατραπούς την Κύπρο στο σύνολό της.

«Αυτή την ώρα, πρέπει να τεθούν στο περιθώριο, εκείνες οι πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στο μνημόνιο και έθεσαν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και τελμάτωσαν τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, παρά και τις αδικαιολόγητες, παραχωρήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης» συνεχίζει η ΣΕΚ και καταλήγει καλώντας τους ψηφοφόρους «στην κάλπη για τη νίκη και την αλλαγή που θα αφήσει στο περιθώριο τα λάθη και τα βαρίδια μιας χρεοκοπημένης ακελικής διακυβέρνησης, που οδήγησε τον τόπο σε ένα τραγικό πισωγύρισμα».

Ανώνυμος είπε...

"ψηφιακόν φάντασμα κανενουύ που μας περιπαίζει" όχι φίλε Aceras κανένα φάντασμα δεν πιστεύει αυτά που γράφει... και εγώ τα πιστεύω.

"καλούμεν σε αυτήν την στιγμήν δίπλα μας που σε έχουμεν ανάγκην να σταθούμεν μπροστά να κόψουμεν τον δρόμον του οδοστροτήρα όπως μπορεί ο καθένας. "

σίγουρα η νίκη της καθαρής δεξιάς είναι εφιάλτης που θα ζήσουμε ξύπνιοι.
Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει για να το πολεμήσει. Σε αυτήν την χρονική στιγμή το ΑΚΕΛ ζητά συμμαχία (με οποιοδήποτε;;;) για ένα μελλοντικό κίνδυνο. Το κατανοώ και αυτό που ζητάς αλλά και ταυτόχρονα είμαι πεποισμένος ότι το ΑΚΕΛ ακόμα και να πάρει την εξουσία θα βυθιστεί ακόμα πιο πολύ στην αστική του παραμόρφωση. Αν δεν πάρει την εξουσία τουλάχιστον θα παραμείνει ένα κεντροαριστερό αστικό κόμμα που κάποιους όμως δεν τους εκφράζει.

Ανώνυμος είπε...

ρε Νέε Ελληνοκύπριε ... εν μας παραιτάς λέω εγώ … εν εβαρέθηκες να πουλάς κομματικό αυταρχισμό ρε ...
"Η "μικρή νίκη" Αναστασιάδη ενδιαφέρει την Αριστερά ναι, τζι αν δεν την ενδιαφέρει, σημαίνει πως έννεν αριστερά."
"Καμία σχέση με την Αριστερά ή έστω τη δημοκρατία"
ποιός είσαι εσύ ολάν που εν να μας πεις πως πρέπει να εν η αριστερά ρε? εισαι η επιτομή της αριστεράς εσύ ? όξα ο γκράντε αριστερός που θέτει τα λίμιτς τζαι τα όρια…
εν αντρέπεστε λέω εγώ ... έσιει θκιό εφτομάδες επρήσετε τα αρχίδια μας οτι η αποχή εν συνενοχή τζαι εν είδετε τα χάλια των ψηφοφόρων σας που 20% εψηφίσαν δεξιά τζαι έρκεστε να μιλάτε για πλάτες για τους ανθρώπους που εχουν τεκμηριωμένες απόψεις τζαι εν θέλουν να ψηφίσουν μνημόνιο, εξευτελισμό, μιλιταρισμό τζαι κυβέρνηση με ανθρώπους που τα δεξιά ως τα αριστερά, κυβέρνηση ΕΔΕΚ, Νικολάκη, ΑΚΕΛ τζαι όποιου άλλου εν να πιάσει θέσεις.
Έπρεπε να αντρέπεστε που η έγνοια σας ένι να μείνετε στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα τζαι αν εν να τα έβρετε πάλε με την ΕΔΕΚ, τον Νικολάκη τζαι το Λλλήκα … εχορτάσαμεν από κυβέρνηση Παπαδόπουλου τζαι εν θέλουμεν άλλην…

τζαι κανεί με την πιπίλα για τον φασισμό μάνα μου … έσιει 5 χρόνια είσαστε απόντες …. πρόσφατα παραδείγματα εν το αντιρατσιστικό φεστιβάλ στις Φοινικούες, η αντιμιλιταριστική πορεία στη Λευκωσία τζαι η αντιφασιστική διαμαρτυρία στη Φανερωμένη …. ούτε καν τα προωθούσατε ρε γιατι αν δεν κυκλοφορούν σημαιούες του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ, της ΠΕΟ, εσείς εν πατάτε το πόιν σας ... ξεφτίλες, ε ξεφτίλες ... τόσο εν το κόμπλεξ σας … εξάλλου στην προεκλογική περίοδο εν ήταν προτεραιότητα ο αντιφασιστικός αγώνας. Τωρά, εθυμηθήκετε τον …

οπότε καταλάβετε οτι το φασισμό εν θα τον νικήσεις με τη ψήφο… ποτέ εν έγινεν έτσι πράμαν τζαι εν θα γίνει πρώτη φορά στην Κύπρο … ο αντιφασισμός θέλει αγώνα στον δρόμο τζαι όχι αγώνα που τα μπλογκς για τις ψήφους …

zep είπε...

"οπότε καταλάβετε οτι το φασισμό εν θα τον νικήσεις με τη ψήφο… ποτέ εν έγινεν έτσι πράμαν τζαι εν θα γίνει πρώτη φορά στην Κύπρο … ο αντιφασισμός θέλει αγώνα στον δρόμο τζαι όχι αγώνα που τα μπλογκς για τις ψήφους …"

Εκλογη Αναστασιαδη σημαινει πεινα, ανεργια, διχοτομηση, δυστυχια.

Τοτε ναι ο κοσμος θα φκει στους δρομους. Αλλα μεν νομιζεις οτι εννα παει μαζι σου. Αλλοι εννα εκφασιστουν τζιαι αλλοι θα γινουν παραπανω ιδιοτελεις στο τροπο που συμπεριφερουνται.

Τζιαι τοτε εννα κατηγορεις το ΑΚΕΛ γιατι ως τζιαμε φτανει ο νους σου.

Ανώνυμος είπε...

πεινα τζαι ανεργια τζαι δυστυχια εν ουτος η αλλως προδιεγραμμενα με τα μετρα του μνημονιου που το ακελ ομοφωνα εψηφησεν...

τζαι ναι ο κοσμος εν να φκει στο δρομο ειτε με τον ενα προεδρο ειτε με τον αλλον αφου τουτα εν να ερτουν με το μνημονιο.....

εκτος τζαι αν νομιζετε οτι το "ηπιο" μνημονιο εν θα φερει το κοσμο σε νεα ορια..

Ανώνυμος είπε...

zep το πρωτο και τελευταιο θαυμα πανω στη γη το εκαμε ο Anef_Oriwn τις προαλλες.
μαζεψε 2 σικλες αγρελια και δε μας καλεσε να τα φαμε μαζι.
αυριον ομως εν να θελει να του δωσω καππαρι.

Anef_Oriwn είπε...


Στα γρήγορα μερικά σύντομα σχόλια:

Fristuti,
Απολογούμαι, αλλά δεν έχω τον χρόνο τώρα για μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση πάνω στα όσα είπες [άλλες είναι οι προτερεότητες μου τώρα], όμως επιφυλάσσομαι να το (δια)πράξω με την πρώτη ευκαιρία…

***************************
Ανώνυμε [ημερ. 20/2/13 - 10:15 π.μ.],
Κάτι θα ξέρεις ΕΣΥ, ο παθών εν ο γιατρός!

***************************
Woofis,

Καταλαβαίνω το κόλλημα ΣΟΥ [την αρνητική προσέγγιση ΣΟΥ] για τον Μακάριο. Ως άνθρωπος που μεγάλωσες με τα παραμυθάκια για τους “ηρωισμούς” του Γρίβα [θα ‘χατε και στο εικονοστάσι του σπιτιού καμιά μεγαλοφωτογραφία του] δεν είναι δα και τόσο εύκολη η αποκαθήλωση του και δη όταν τούτο γίνεται όχι μόνο εις βάρος του [τού Γρίβα], αλλά την ίδια ώρα και υπέρ του έτερου τέρατος της ΕΟΚΑΐτικης Δεξιάς, του Μακαρίου. Ισοπεδώνοντας και μηδενίζοντας και τους δύο πέραν του ότι τούτο αποτελεί και μια άμυνα του Εαυτού ΣΟΥ στα όσα λανθασμένα πίστευες μέχρι πρότινος για τον Γρίβα [«ή και τους ΔΥΟ ή ΚΑΝΕΝΑ», θα φωνάζει μια φωνούλα μέσα ΣΟΥ], ίσως να είναι και τρόπος να ξορκίσεις τις δεξιές καταβολές ΣΟΥ!
Εμείς όμως, ως Αριστεροί, κρίνουμε τον Μακάριο πολιτικά κι όχι συναισθηματικά. Την κρίνουμε στη βάση της γενικότερης πολιτικής του στάσης για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου και πόσο τυχόν αποφάσεις και ενέργειες του υπήρξαν καταστροφικές για την Κύπρο, ασχέτως του ότι μια περίοδο ήταν και αυτός φανατικός αντικομουνιστής κι αντι-τούρκος… Κοντολογίς σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μπορεί να συγκριθεί με τον Γρίβα!!! Γι’ αυτό και το θεωρώ ως οξύμωρο [για να μην πω και γελοίο], ΕΣΥ ένας ψηφοφόρος που Αναστασιάδη, που αύριο παρέα με χιλιάδες θαυμαστές του Γρίβα θα εκλέξετε τον Αναστασιάδη στην Προεδρία και που στους πανηγυρισμούς για την εκλογή του δεν θα πάρετε ούτε για δείγμα κυπριακή σημαία, να ΜΑΣ δίνει συμβουλές για τη στάση ΜΑΣ απέναντι στον Μακάριο. Αν μη τι άλλο ο Μακάριος [από μια περίοδο και μετά] υπερασπίστηκε με σθένος την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ο Γρίβας με μεγαλύτερο σθένος υπόσκαψε και πολέμησε!

***********************
ZEP,
Ρε φίλε, εν τζι’ είχαμε επιλογή για το πού θα γεννηθούμε γι’ αυτό μεν φταίεις τον Εαυτό μου με δηλώσεις του τύπου «Εγιω παντως εμετανιωσα 1000 φορες που εγεννηθηκα σε τουντο κοσμο», για τις βλακείες τζιαι τες πολιτικές των άλλων…

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 20/2/13 - 1:06 μ.μ.],

1. Πρώτον, θα ΣΟΥ ζητούσα καθαρά για πρακτικούς λόγους [για να έχει μια συνέχεια η συζήτηση μας και για να γίνει και πιο εύκολη η αναφορά σ’ αυτήν] να έπαιρνες ένα σταθερό nickname, [δεν είναι απαραίτητο ν’ ανοίξεις και λογαριασμό στο Google], και
2. Δεύτερον, στη βάση της δικιάς ΣΟΥ λογικής με την οποία κατηγορείς τον Νέο Ελληνοκύπριο ότι «πουλά κομματικό αυταρχισμό», θα μπορούσε κάποιος να πει [σημειώνοντας και το ύφος του δικού ΣΟΥ λόγου], ότι κι ΕΣΥ πουλάς αυταρχισμός [από την απέναντι του ΑΚΕΛ όχθη], αλλά και έπαρση και μεσσιανισμό σε σχέση με τα όρια και τις δυνατότητες του εναλλακτικού και κινηματικού χώρου… Οι αλληλο-αποκλεισμοί ΠΟΤΕ δεν δημιουργούν Συν-Θέσεις!

Woofis είπε...

Αγαπητέ Άνευ λυπούμαι να παρατηρήσω τζιαι εγώ με τη σειρά μου ότι όσες φορές τζιαι να σου εξηγήσω τη στάση μου ως προς τους θκιό, εσύ (επειδή έσιεις τα δικά σου κολλήματα) δεν εννοείς να την καταλάβεις. Οϊ εν είχαμεν εικονίσματα του Γρίβα τζιαι ας εκατάπιννεν ο τζιύρης μου (που έκαμεν τζιαι στες ένοπλες ομάδες του "εθνάρχη" τη δεκαετίαν του '60) τον προσηλυτισμόν που μας εκάμναν στο σχολείον με τες πορείες μακαρίου τζιαι τες εκθέσεις για την ιδιοφυίαν του στο δημοτικόν τζιαι το γυμνάσιον.
Επίσης, εγώ σε αντίθεσην με σας (τους ακελικούς, διότι έσιει αριστερούς που τιμούν τον Γρίβαν για μέρος της όλης του πορείας) ΔΕΝ μηδενίζω ΟΎΤΕ τον έναν ΟΥΤΕ τον άλλον. Κρίνοντας την πορείαν τους ιστορικά αλλά τζιαι με βάσην τον διχασμόν που εξακολουθεί να υπάρχει γυρόν τους, θεωρώ οξύμωρον τζιαι εξόχως αδιέξοδον να απαιτείται η δαιμονοποίηση του ενός τζιαι η αγιοποίηση του άλλου (υπό τύπον μάλιστα "έτους Μακαρίου"). Ούτε ο ένας το λεπόν ούτε ο άλλος να τιμάται. Ας μπουν στην αντικειμενικήν ιστορικήν τους θέσην ο καθένας τζιαι ας εύρουμεν αθρώπους που πραγματικά ενώνουν τον κόσμον όταν τους τιμά. Εν μπορώ να το πω πιο απλά.

Woofis είπε...

Τζιαι να να είμαστεν τζιαι ξεκάθαροι: όταν λαλούμεν να τιμάται κάποιος, εννοούμεν που την συντεταγμένην πολιτείαν, τα σχολεία κλπ.. Όποιος θέλει να τιμά τον καθέναν ως ιδιώτης με έννομες εκδηλώσεις γούστον του. Αλλά φυσικά έτσι, σε μια θκιό γεννιές (που ήδη περνούν σιγά-σιγά) εννά πιάσουν πιο φυσιολογικά ο καθένας την θέσην που του αρμόζει στη συνείδησην του κόσμου.
Τζιαι αρέσκει μου που πάντα όταν μιλάτε για ατιμωρησίαν, ξεχάννετε βολικά να αναφέρετε τον "κλάδον ελαίας". Ποιος άθρωπος που έσιει την φωλιάν τζιαι τη συνείδησην του καθαρήν αφήννει ατιμώρητους τζιείνους που ανοίξαν την πόρταν στην εισβολήν, ανεξαρτήτως "συνθηκών"; Αλλά ακόμα τζιαι τούτον, επειδή το έκαμεν ο "εθνάρχης", εν ροδόσταμμαν, εν μεγαλείον. Ασχέτως αν εν η καλλίτετρη διατήρηση ως σήμερα της σχετικής φιλολογίας τζιαι φιλοσοφίας ("μα μιλάτε εσείς που εκάμετε το πραξικόπημαν" κλπ.)

kostis είπε...

νομιζω ρε ανεφ εν ειμαι εγω που αρχισα να μιλω με απαξιωτικο υφος τζαι να προσβαλλω τους παντες..
ουτε φκαινω να μιλω δημοσια(στη γνωμη) με τουντο υφος...
τζαι εν ειμαι εγω που καμνει αποκλεισμους.. εν ειμαι εγω που πολεμω τζηνους που εν εψηφισα.. αλλος καμνει τον πολεμο τζαι μαλιστα πολλα προκλητικον...
εγω εκατεθεσα τις αποψεις μου τζαι επι της ουσιας εν βλεπω κατι...

Anef_Oriwn είπε...

Woofis,

Οι «πορείες» και τα «έτη» [Μακαρίου, Γρίβα και δεν ξέρω κι ΕΓΩ ποιου άλλου, ίσως και του Παπαδόπουλου και μπορεί και του Κληρίδη – ξέχασες που πριν μερικά χρόνια κουβαλούσαν τον «γεροβού» σε συγκεντρώσεις σε κάθε χωριό και γειτονιά για να τον τιμήσουν;] ΔΕΝ με συγκινούν, αλλά ούτε και τα κάμνω μέγα θέμα! Όμως αν είμαστε αλλού [σ’ άλλα μέρη] ο Γρίβας θα ήταν πεταμένος στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και θα αναβίωνε σε εποχές αντικομουνιστικής υστερίας όπως γίνεται σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπου αποκαθιστώνται οι πρώην συνεργάτες των ναζί!!!
Όμως «κρίνοντας την πορείαν τους ιστορικά» [που λες τζι’ ΕΣΥ] και στη βάση των ανοικτών πληγών που υπάρχουν, ΔΕΝ μπορούμε να τους εξισώνουμε! Τζιαι ο τυχόν «διχασμός που εξακολουθεί να υπάρχει γυρόν τους» ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση «βάσην» για να τους κρίνουμε και τους δύο το ίδιο!!! Αυτό κι αν είναι ισοπέδωση!!! Και στο κάτω - κάτω ποιος είσ’ ΕΣΥ [ή κι ΕΓΩ ακόμα] που θα πει πως «ούτε ο ένας […] ούτε ο άλλος να τιμάται», ή/και ποιος/ποιοι είναι αυτοί που θα τους βάλουν στην «αντικειμενικήν ιστορικήν τους θέσην»; Ποια μπορεί να είναι τα κριτήρια για καθορισμό αυτής της αντικειμενικότητας;

Και παρεμπιπτόντως, μια και το ανάφερες, ποιοι εν τούτοι «οι αριστεροί που τιμούν τον Γρίβαν για μέρος της όλης του πορείας»; ΕΓΙΩ εν ι-ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ! Ο Γρίβας υπήρξε σ’ όλη του τη ζωή ένας Φασίστας, αρρωστημένος κομμουνιστοφάγος και τουρκοφάγος!!!

Anef_Oriwn είπε...

Τζιαι Woofis, ΝΑΙ(!) και το τουρκοφόρο πραξικόπημα [την μεγαλύτερη κι ατιμώρητη προδοσία στην ιστορία αυτού του τόπου] κάποιοι συγκεκριμένοι το εκάμαν. Κι ο Μακάριος φέρει ευθύνη για την ατιμωρησία τους, όχι όμως γιατί ΔΕΝ «είσιε την φωλιάν τζιαι τη συνείδησην του καθαρήν», όπως συνωμοσιολογικά αφήνεις να νοηθεί…

Anef_Oriwn είπε...

Kostis,
[καλύτερα έτσι με ένα σταθερό nickname],

Πιστεύω ότι ο λόγος του Νέου είχε συγκεκριμένους αποδέκτες, αλλά φαίνεται ότι “όποιος έχει μούγιαν, μουγιάζεται”! Και ως υλιστές [εραστές του διαλεκτικού υλισμού] που [υποτίθεται!] είμαστε, ξέρουμε ότι η όποια ενεργεία μας είναι αποτέλεσμα κάποιας άλλης ενέργειας, δεν ππέφτει που τον ουρανόν…
Αναφορικά με τις απόψεις που κατάθεσες [για την αποχή], υπήρξε ο αντίλογος, όχι μόνο από ΑΚΕΛικούς, αλλά κι από άτομα και ομάδες του εξωΑΚΕΛικού χώρου. Δες σχετικά και την ανάρτηση μου με αρ. 158/2012 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/12/1572012_10.html

kostis είπε...

ρε ανεφ εν τζαι εν τζαι αναγκη να απαντας αν δεν εχεις να πεις κατι ..
η αποψεις που εκατεθεσα εν ηταν για την αποχη.. εν για το εντα κυβερνηση ονειρεφκεστε(με εδεκ λιλικα νικολακη) τζαι για το εντα οραματα εσχετε για να καταπολεμησετε τον φασισμο(με την ψηφο)...
για το οτι ακομα τζαι τωρα φτεουν σας οι εκ των αριστερων τζαι εν μιλατε για το 20% που ψηφισαν δεξια του κομματος σας....
τζαι για το οτι ο νεος εφηβρεν αριστερομετρο τζαι ξερει τζαι μετρα την αριστεροσυνην του καθενος...

Ανώνυμος είπε...

Οταν κάποιος εχει μπροστά του θέσεις οι οποίες λένε οτι

1. φταίει ο κατώτατος για την οικονομική κρίση,
2. και οταν στέλεχος του κόμματος του υποψήφιου που ειναι ενάντια στον κατώτατο, δηλώνει οτι θέλει "εντολή" για να μπορεί να αντιμετωπίζει απεργίες και διαδηλώσεις,

τοτε υπάρχει και θέμα ευθύνης του καθενός.

Ανώνυμος είπε...

επίσης όταν κάποιος έχει μπροστά του θέση
α) ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος
β) και ότι χρειάζεται εθνική εθνότητα
και εδώ υπάρχει και θέμα ευθύνης του καθενός.

για να μην σχολιάσω την απουσία σχολίου για την εμετική παρέμβαση πιο πάνω από κάποιον ακελικό τύπο που βρωμεί όμως χειρίστου είδους αυταρχισμό...

ένας

Ανώνυμος είπε...

διευκρινήσεις για αυτούς που έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες

μνημόνιο μονόδρομος
δηλαδή το μνημόνιο που μειώνει και τον κατώτατο μισθό...
κυβέρνηση εθνικής ενότητας
δηλαδή ενότητα με τους αστούς και τα καθαρά τους κόμματα...

ένας

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 20/2/13 - 8:34 μ.μ.],
Κατ’ αρχάς πάρε κι ΕΣΥ ένα σταθερό nickname για να συνεννοούμαστε καλύτερα!

Αυτά που λες για τον κατώτατο μισθό και την δαιμονοποίηση των απεργιών και των διαδηλώσεων φαίνεται να αποτελούν ψηλά γράμματα για κάποιους φίλους από την εξωΑΚΕΛική Αριστερά και τον αναρχικό χώρο, όπως ο αγαπητός Kostis πιο πάνω…

*****************************
Ρε Kosti,

«οι αποψεις που εκατεθεσες […] ηταν [βασικά] για την αποχη..», [τζιαι μεν κλώννεις]… Επιχείρησες να την δικαιολογήσεις [την αποχή] βάζοντας προβληματισμούς για «… το εντα κυβερνηση ονειρεφκουμαστε (με εδεκ λιλικα νικολακη) τζαι για το εντα οραματα εσχουμε για να καταπολεμησουμε τον φασισμο (με την ψηφο)...» [Μα ποιος ΣΟΥ είπεν ότι εν να κάμουμε κυβέρνηση με «λιλικα νικολακη»; Έχεις εκ των έσσω πληροφόρηση;]…
Τζιαι επίσης κάτι είπες [για να δικαιολογήσεις την αποχή ΣΟΥ] τζιαι για κάποιες εκδηλώσεις που δεν «προωθούσαμε» ή δεν «πατούμε τε το πόιν μας» ΕΜΕΙΣ οι «ξεφτίλες» οι ΑΚΕΛικοί, τζιαι κάτι για το «αριστερομετρο [που] ο νεος εφηβρεν», όπως τζιαι μιαν κουβέντα για «το 20% που ψηφισαν δεξια του κομματος μας....» [Γιατί εν του εκερδίσετε ΕΣΕΙΣ που τ’ αριστερά;]…
Έχουν ή δεν έχουν σχέση, Ρε Kosti, όλ’ αυτά [που παράθεσες] με την απόφαση ΣΟΥ/ΣΑΣ για αποχή; Τζιαι τι θέλεις να ΣΟΥ; Ότι πήραμε το μάθημα ΜΑΣ και ότι τωρά θα βουρούμε σ’ όλες τις εκδηλώσεις που κάμνει ο εναλλακτικός αριστερός και αναρχικός χώρος, ή ότι το κτύπημα του φασισμού, ή ακόμα κι αυτή η επανάσταση θα έρθει πιο κοντά με τον κινηματισμό; Εκτός κι αν νομίζεις ότι με τον Αναστασιάδη Πρόεδρο και με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων, τούτοι εν να ριζοσπαστικοποιηθούν και θα πυκνώσουν τις τάξεις τις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς [περιθωριοποιώντας παράλληλα και τους «ξεφτίλες» του ΑΚΕΛ] και βουρ πλέον για την ανατροπή;

Όπως έχω πει κι άλλες φορές πολλά απ’ αυτά τα ζητήματα θα τεθούν μετά τις εκλογές… Άλλες είναι οι προτεραιότητες τώρα…

*********************************
Ένας,
Κι ΕΣΥ για την Επανάσταση; Αλήθεια ποιος μίλησε για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»; Μάλλον δεν διάβασες το κυρίως κείμενο της ανάρτησης μου!

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη ειναι δεδομένη αν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές και κάποιος απλα κάνει οτι δεν τις βλέπει ενω δηλώνονται μπροστά του.
Εχει καθε δικαίωμα βέβαια να μην θεωρεί τον κατώτατο σημαντικό ουτε το δικαίωμα στην απεργία.
Αλλα δεν ειναι και σοβαρό επιχείρημα,
να λεει κάποιος οτι μπροστά σε τέτοιες απειλές, υπάρχουν και άλλες.
Και λοιπον;
Μάλλον κακή δικαιολογία ακούγεται.
Αν υπήρχε στις εκλογές θεμα μνημόνιου τότε θα ηταν το ιδιο;
Η μήπως δεν θα ψήφιζε κάποιος ενάντια σε κάποιο μνημόνιο επειδή υπάρχει καπιταλισμός γενικά;

Εδω υπάρχουν δεδομένα και προφανώς οποιος ενοχλείται απο μνημόνια που περιορίζουν (η μπορει να περιορίσουν) τον κατώτατο,
τότε εχει διπλή ευθύνη μπροστά σε απειλή και απο εσωτερικό υποψήφιο.

Και ανάλογα με τις ευαισθησίες με τους αστούς. Αν κάποιος ενοχλείται απο κυβερνήσεις εθνικής ενότητας αλλα προτιμά κυβέρνηση της θάτσερ, ας πούμε, δεν εχει ευθύνες;

Ανώνυμος είπε...

άνεφ, άσε την επανάσταση ήσυχη...
δεν σου έφταιξε σε τίποτα.
:)

κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού υπόσχεται ο Μαλάς για να υλοποιήσει την εθνική ενότητα όπως δήλωσε επανελημμένα.

ένας

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε
έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς το μνημόνιο υποφερτό/ήπιο, αναγκαίο υπό τις περιστάσεις κλπ κλπ
έχεις κάθε δικαίωμα να αποσιωπάς και να μην θεωρείς σημαντικό ότι μεγάλους περιορισμούς στο δικαίωμα απεργίας στα αεροδρόμια πχ έγιναν ομόφωνα από κυβέρνηση βουλή.
έχεις κάθε δικαίωμα να μην θεωρείς σημαντικό ότι ο πραγματικός μισθός και ο μέσος μισθός έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά και αναμένεται να μειωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια με το ήδη συμφωνημένο πρώτο μνημόνιο.
όμως δεν έχεις δικαίωμα να υποτιμάς την νοημοσύνη μου.
αν η κυβέρνηση απέρριπτε το μνημόνιο και πήγαινε σε εκλογές δημοψήφισμα με θέση ενάντια στο μνημόνιο και την λιτότητα δεν θα υπήρχε θεωρώ κανένας αντικαπιταλιστής που δεν θα συμπαρατασσόταν με μια μαχόμενη αριστερά, έστω και αν ουσιαστικά ο αγώνας δεν θα ήταν συνολικά αντικαπιταλιστικός αλλά ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα.

τα περί θάτσερ είναι παλιά καραμέλα. και αφορά αυτούς που της άνοιξαν τον δρόμο - τους σοσιαλδημοκράτες και αυτούς που την δικαίωσαν τους νεο(φιλελευθερο)σοσιαλδημορκράτες. όχι την ριζοσπαστική αριστερά.

ένας

Ανώνυμος είπε...

και να προσθέσω
1. ότι ο υφιστάμενος κατώτατος μισθός αφορά μόνο 8 επαγγέλματα μόνο,
2. ότι κάπου 25% του εργατικού δυναμικού αμοίβεται κάτω από αυτόν
3. ότι η τελευταία άυξηση του ονομαστικού κατάτατου μισθού το 2012 ήταν κάτω από τον τιμάριθμο, άρα με πραγματικούς όρους (αγοραστικής δύναμης) υπήρξε απλά μερική αντιστάθμιση της μείωσης

ένας

υγ. ακόμα αναμένω ανώνυμε από εσένα, όπως και από τον ασέρας να τοποθετηθείτε για τους εμετικούς χαρακτηρισμούς ενός συγκεκριμένου ακελικού πιο πάνω.

kostis είπε...

καλα για να φκει ο μαλας εν πρεπει να σας ψηφισουν τζαι καποιοι που εψηφισαν λιλικα?? εν εν η εδεκ? εν εν ο νικολακης? οξα αν δεν τους υποσχεθειτε τιποτε εν να σας ψηφισουν τουτοι που γυρευκουν απλα καρεκλα..???
η αναφορα μου στην απουσια σας απο τεθκιες εκδηλωσεις ηταν για να πω οτι ο φασισμος εν διωχνεται στις καλπες..
τις επομενες εκλογες εν να στησω τζαι εγω επιτελειο υπερ της αποχης... επειδη εν θα εχω δουλεια να καμνω...

τζαι βασικα ολιγον με ενδιαφερει αν ερκεστε σε αντιφασιστικες ή οχι... αν νομιζετε οτι εν να πολεμησετε τον φασισμο με τις καλπεις καθε 5 χρονια τοτε απλα εν εχω λογια.... ισως αν μας το εξηγουσατε τζαι πως να εκαταλαβαιναμεν τζαι εμεις οι "του δρομου"

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε ενας,

δεν μπορείς να αποφύγεις την ευθύνη με αλλαγή θέματος.
Αν ησουν ευαίσθητος για τις απεργίες στα αεροδρόμια και ξαφνικά δεν σε νοιάζει η δήλωση για περιορισμό τους ευρύτερα,
υπαρχει λογική αντίφαση και θέμα συνέπειας.
Δεν μπορείς να αποφύγεις την ευθύνη.

Το επιχείρημα οτι ο κατώτατος ειναι μόνο για 8 επαγγέλματα ειναι, δυστυχώς, θλιβερο.
Καταλαβαίνεις τι λες;
Καταλαβαίνεις ποιών γίνεσαι απολογητής;

Υ.Γ. Δεν ξέρω για ποιόν μιλάς (δεν διάβασα ολα τα σχόλια) και δεν καταλαβαίνω γιατι θέλεις να τοποθετηθεί κάποιος για κάποιο αλλο σχόλιο.
Εγραψα ενα σχόλιο και εσυ απάντησες με προσπαθεια να αποφύγεις το θέμα και τις εύθυνες.
Δυστυχώς οπως βλέπεις αν εφαρμοστούν τα ιδια κριτήρια θα ειναι δύσκολη υπόθεση πια και η θέση των μέχρι χθες κριτών.
Τα έφερε η τύχη φαίνεται να πρέπει να τοποθετηθούν πρακτικά ακριβώς για οτι έλεγαν πριν.

Νομίζω θα ηταν πιο σοφό,
να ηρεμήσει η συζήτηση,
διοτι η ωρα της αναπόφευκτης ευθύνης ειναι κοντά.
Ας σκεφτεί ο καθένας και ας αποφασίσει.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε όταν συμμετέχει κάποιος σε μια συζήτηση και επιρρίπτει και ευθύνες σαν δικαστής μάλιστα, πρέπει τουλάχιστον να έχει τον στοιχειώδη σεβασμό να διαβάζει τα πιο πάνω σχόλια. και η επιλεκτική μνήμη και ανάγνωση είναι η αρχή της διαστρεύλωσης.

αλλά παρά τις υπεκφυγές σου, απάντησες τελικά. ότι δεν σε αφορά τίποτα άλλο από το να κερδίσεις μερικούς ακόμα ψήφους για τον κεντρώο υποψήφιο του κεντροαριστερού κόμματος το οποίο υπηρετάς.
η ευθύνη του κάθε αριστερού είναι στους καθημερινούς αγώνες που πρέπει να δίνει και γνωστή σε αυτούς που είναι παρόντες στους αγώνες...όχι κάθε 5 χρόνια στο θέαμα ενός στημένου εκλογικού παιχνιδιού και ρίχνοντας λάσπη και απειλές σε "όσους δεν εσυνεμορφώθην" από τα αριστερά του ακελ και γλύψιμο σε όσους ψήφισαν δεξιά του ακελ.

εδώ και αρκετό καιρό ο ακελικός μηχανισμός και οι λιγοστοί θεωρητικοί του συνοδοιπόροι έχουν τεράστιες ευθύνες. αυτά από μένα, γεια σου και καλή ψήφο.

ένας

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ανησυχεί ο κ. Χριστου,
ο πιο πανω ανώνυμος υπογράφει με το "Ε.Σ.".

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 20/2/13 - 10:51 μ.μ.],
Παρακαλείσαι όπως υιοθετήσεις κι ΕΣΥ ένα nickname!

Ανώνυμος είπε...

εννοείται ότι η δήλωση τορναρίτη για τον κατώτατο ήταν απαράδεκτη και παρόλο που ανακαλέστηκε έχει καταγραφεί
εννοείται ότι η δήλωση στυλιανίδη ήταν επίσης απαράδεκτη και παρόλο που τα μάσησε μετά έχει επίσης καταγραφεί.

αυτό δεν αναιρεί όμως ποσώς τα ζητήματα ουσίας και απουσίας αριστερής επιλογής στις εκλογές.
και ούτε βέβαια τα ζητήματα απουσίας ήθους που προκύπτουν από την στάση κάποιων ακελικών που προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες των τραγικών τους συμβιβασμών στους ριζοσπάστες αριστερούς που απέχουν, και στους ακελικούς που ανέχονται τόσο χαμηλό ήθος όπως το σχόλιο που ανέφερα πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

ο ανώνυμος 11.24 είναι ο ένας.

Ανώνυμος είπε...

προς ενας,

Αν διαβάσεις το τελευταίο σου σχόλιο και συγκρίνεις την πρώτη και την δεύτερη παράγραφο θα αντιληφθείς την αντίφαση.
Δεν μπορείς αγαπητέ να εισαι δικαστής πια.
Οι Αναστασιάδης και Στυλιανίδης εκαναν τις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Και εσυ κάνεις επίθεση στους αντιπάλους τους.
Δυστυχώς.
Η τελική ευθύνη ειναι την Κυριακή.
Σκέψου πιο νηφάλια.

Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι προσπαθώ να σε πείσω για κάτι.
Δεν άνοιξα καν την συζήτηση μαζι σου.
Απλα κατέγραψα τις λογικές συνεπειες οι οποιες οδηγουν στο αίσθημα της ευθύνης.

Σε χαιρετω επισης.
Ε.

Ανώνυμος είπε...

και το τέλος σου ζήτησα πριν να μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου

1. το ότι ο κατώτατος αφορά 8 επαγγέλματα και το ότι 25% του εργατικού δυναμικού αμοίβεται πιο κάτω από αυτόν δεν είναι επιχείρημα. είναι δεδομένο - που βάζει το ζήτημα στο πλαίσιο του.

2. ο περιορισμός που κακώς εισηγήθηκε και πολύ αλαζονικά ο εκπρόσωπος του κεφαλαίου στυλιανίδης δεν ήταν νομική φύσης όπως ο περιορισμός που ομόφωνα όλα τα κόμματα ψήφισαν για τα εαεροδρόμια, αλλά πολιτικός. οπόταν ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. δεν θα υπάρχει θεωρώ ούτε ένας ριζοσπάστης αριστερός που δεν θα εμπλακεί με όλες του τις δυνάμεις σε στήριξη και συμμετοχή σε απεργιακούς αγώνες αν η ΠΕΟ τολμήσει. εκεί σε θέλω κάβουρα. όχι στα μουλαχτά, πίσω από το παραβάν να ψηφίζεις ήπια μνημόνια και κεντρώα διαχείριση..

αυτά και συγνώμη για την κατάχρηση. εσύ το προκάλεσες αγαπητέ ανώνυμε.

ένας

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι δικαστής -
ριζοσπάστης αριστερός είμαι.
από τον οποίο το ΑΚΕΛ προσπαθεί να εκμαιεύσει ψήφο (με απειλές, λάσπη, φόρτωμα ενοχών επειδή η δεξιά είναι δεξιά κλπ κλπ), όχι για το τι λέει/κάνει το ίδιο αλλά από τι λεν/θα κάνουν οι ανταγωνιστές του. αυτό και αν είναι κατάντια...

σε χαιρετώ, ήδη το κουράσαμε

ένας

Ανώνυμος είπε...

Ενας,
1. "Υπάρχουν πολλοί άνεργοι αρα ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων που ειναι συνδικαλισμένοι ειναι πρόβλημα" λεει η ρητορική ενος υποψήφιου. Αυτο αναπαράγει η αναφορά στα 8 επαγγέλματα. Γιατι ηταν πιο σημαντική η απεργία στα αεροδρομια απο τον κατώτατο των πιο φτωχών - εστω και των 8 επαγγελμάτων;
Δεν υποτιμω καμια νοημοσύνη.
Απλά εκανες λάθος αναφορά που δείχνει ισως την φόρτιση σου. Λες και θέλεις να εκλεγεί η δεξιά.
Που λογικά δεν θα πρέπει να θέλεις, αλλα..

2. Δεν ειναι νομική η μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών στο δημόσιο. Μπορείς να την πεις πολιτική. Εκει σε ενοχλεί αλλα αμα ξεφεύγει κατι τετοιο προεκλογικά σαν πρόθεση, δεν;
Ο Στυλιανίδης έλεγε οτι ελπίζει σε ποσοστό για να γίνει εφικτή η συγκεκριμένη πρόθεση-πολιτική.
Ειναι αναπόφευκτη η ευθύνη.
Φταίει ο Στυλιανίδης που του ξέφυγε; Εστω - ειναι μπροστά μας.

Εχεις δίκαιο οτι παρατράβηξε αυτη η συζήτηση.

Μπορείς να την αγνοήσεις, εκτος ισως απο την προτροπή, αν μου επιτρέπεται, να σκεφτείς πιο νηφάλια.
Μπορεί να τα βρεις μπροστά σου την Δευτέρα.
Αμα δεις τις αντιστοιχίες λογικά θα το δείς.

ε.

Ανώνυμος είπε...

μην βάζεις λόγια στο στόμα μου και μην κάνεις αυθαίρετες ταυτίσεις-ερμηνείες και συνειρμούς είτε λόγω κεκτημένης ταχύτητας είτε για να σου βγει το προαποφασισμένο σου επιχείρημα,

1. η αναφορά στα 8 επαγγέλματα και στο 25% του εργατικού δυναμικού που αμοίβεται πιο κάτω από τον κατώτατο και που είναι καταμετρημένοι από την ίδια την στατιστική υπηρεσία ήταν για να καταδείξει α) την ανεπάρκεια του θεσμού όπως υφίσταται και την ατολμία της παρούσας κυβέρνησης να επεκτείνει την κάλυψη του κατώτατου (όπως και την άτα πριν παγώσει όσο διαρκούν τα μνημόνια) και σε άλλες ευάλωτες ομάδες εργαζομένων β) την γενική ανοχή του κράτους σε φαινόμενα σύγχρονης δουλείας που επιδείχτηκε και από την παρούσα κυβέρνηση. δεν μίλησα ούτε υπονόησα την μείωση μισθών επειδή υπάρχουν άνεργοι. αυτό το έκανε ας πούμε ο Νικ. Παπ. των τίμιων και αξιοσέβαστων δυνάμεων Λιλήκα κλπ, κλπ.

2. η μεταφορά των περικοπών του δημοσίου στον ιδιωτικό ήταν πολιτική ναι. αλλά από την στιγμή που πεο λόγω ακελ και σεκ λόγω δηκο-δησυ συναίνεσαν στην πράξη για το δημόσιο, αναγκάστηκαν (με μερικές εξαιρέσεις όπου είχαν πολλή δύναμη και όπου οι εργοδότες δεν τήρησαν ούτε καν τα προσχήματα) να συναινέσουν και στον ιδιωτικό.
δεν ξέφυγε του στυλιανίδη. δοκιμάζει να δει όσπου τον παίρνει. όταν σου λέει μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο 20-30% και πέρασε το μνημόνιο χωρίς απεργία, γιατί να γίνει απεργία αν μειωθεί και άλλο 20-30% και περάσει και 2ο. εδώ θα είμαστε, να δούμε και τα όρια της συναίνεσης της κεντροαριστεράς.

ένας

Ανώνυμος είπε...

"Γιατι ηταν πιο σημαντική η απεργία στα αεροδρομια απο τον κατώτατο"

το δικαίωμα της απεργίας που επετσοκόφτηκε για όλους στα αεροδρόμια, όι κάποια απεργία συγκεκριμένης ομάδας εργαζομένων, είναι σημαντικό.

"των πιο φτωχών - εστω και των 8 επαγγελμάτων"

κάποιοι από αυτούς εργάζονται και στα αεροδόμια πχ καθαρίστριες, πωλήτριες κλπ.

αλλά δεν είναι αυτοί οι πιο φτωχοί εργαζόμενοι. οι πιο φτωχοί είναι οι μετανάστες, οι επισφαλείς, οι αδήλωτοι κλπ κλπ για τους οποίος ο κατώτατος δεν υφίσταται.

εν θέλω να το συνεχίζω αλλά εν μπορώ να αφήνω ανακρίβειες να αιωρούνται

ένας

Anef_Oriwn είπε...

Προς Ανώνυμους Ένα και Ε.,

1. Ο πρώτος γύρος με το σχεδόν 27% που πήρε ο Μαλάς διατήρησε την Αριστερά [κι όχι μόνο το ΑΚΕΛ] ως αξιόμαχη δύναμη, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να προβάλει πιο μαχητικά τις απαραίτητες αντιστάσεις στις επερχόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές κι άλλα δαιμόνια που θα μας κατακλύσουν με την αναμενομένη εκλογή Αναστασιάδη στην Προεδρία. Δεν γίνεται να μην βλέπουμε την ταξική διάσταση που παίρνει πλέον η προεκλογική αντιπαλότητα και ότι η επίθεση κατά του Μαλά και κατ’ επέκταση και του ΑΚΕΛ αποτελεί επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα. Τι άλλο από ταξική επίθεση της αστικής τάξης ήταν οι δηλώσεις Αναστασιάδη και Τορναρίτη για τον κατώτατο μισθό και του Στυλιανίδη γα τις απεργίες;

2. Ο δεύτερος γύρος θα αναδείξει τις αντιστάσεις της ευρύτερης κοινωνίας κατά του νεοφιλελευθερισμού και την ετοιμότητα της να προχωρήσει σε ρήξεις κι αλλαγές…

Ανώνυμος είπε...

"την προτροπή, αν μου επιτρέπεται, να σκεφτείς πιο νηφάλια."

επιτρέπεται σου η προτροπή
να μου επιτρέψεις όμως και εμένα να την ανταποδώσω

:)

Δύο είπε...

είμαι εδεκίτης και ψηφίζω Αναστασιάδη για να εκλεγεί με ποσοστό πέραν του 70%

Ανώνυμος είπε...

προς ενα,
επιμένεις να αποφεύγεις το θέμα με προσπάθειες να αλλάξεις έμφαση - δηλαδη επειδή δουλεύουν και στο αεροδρόμιο μερικοί απο όσους πιάνουν κατώτατο, αυτό σε δικαιολογεί να μην προσπαθήσεις να τους συμπαρασταθεις εμπρακτα (εστω με μια κολλα που λεγεται ψηφοδελτιο) και να εμποδίσεις την περικοπή η περιορισμό των εισοδημάτων που εχουν;
Η δικαιολογείται κάποιος να αφήσει την απειλή περιορισμού δικαιωμάτων απεργίας χωρις απαντηση;

Οταν λέγεται οτι σε μια ταξική διάμαχη πρέπει να πάρει κάποιος θέση, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι πρέπει να συμφωνεί με τον ηγέτη λ.χ. του συνδικάτου του καθηγητών.
Εσυ δηλαδή δεν θα υποστήριζες ενα δικαιολογημένο αίτημα στο οποιο συμμετεχει η Οελμεκ γιατι ο Ταλιαδώρος ειναι αυτός που ειναι;

Δεν μπορείς να αποφύγεις τις αναλογίες και τις ευθύνες που προκύπτουν.

Δεν υπάρχει τίποτε αλλο να ειπωθεί.
Οι ευθύνες ειναι εκει και ο καθένας θα τις αναλάβει,
η θα τον βρούν πια
αφου τα δεδομένα ειναι ξεκάθαρα.

ε.

Anef_Oriwn είπε...

Αυτοκαλούμενε εδεκίτη,
Συγχαρητήρια και εις ανώτερα! Και να σε δούμε μαζί με τους γαλάζιους λύκους να πανηγυρίζεις τη νίκη του Μεγάλου Λύκου, ανεμίζοντας γαλάζιες σημαίες!!! Τζιαι να παέννεις τζιαι στα μνημόσυνα του Γρίβα!!!

Ανώνυμος είπε...

όντως οι ευθύνες είναι εκεί και θα τον βρουν όσο και αν προσπαθεί να τις φορτώνει αλλού.
η ευθύνες είναι βέβαια συναρτώμενες με την εξουσία/επιρροή/σημασία του κάθε ενός και για τους ηγέτες και θεωρητικούς του μηχανισμού της θεσμικής αριστεράς, ασήκωτες...

ένας

Anef_Oriwn είπε...

Fristuti,
Σε χαιρετώ!
Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο είπα να πούμε πέντε - έξι κουβέντες, λίγο πιο αναλυτικά… Βλέπεις έχουμε και μια προεκλογική, κι όσο κι αν διαφωνεί κάποιος [εξ Αριστερών] με την υποψηφιότητα Μαλά [οραματιζόμενος επαναστάσεις «πίσω απ’ το γραφείο του»], το ποσοστό του Μαλά [στον δεύτερο γύρο] θα αντικατοπτρίσει και τις αντιστάσεις της κυπριακής κοινωνίας στις επιθέσεις του ντόπιου και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου…

Πάμε όμως στα θέματα μας και κυρίως σε κάποιες διευκρινήσεις…

1. Κατ’ αρχάς, όπως πιθανόν ν’ ακούγεται “ρατσιστικό” ή έστω ελιτίστικο να κρίνεις, ή και να απορρίπτεις a priori τις όποιες σκέψεις και απόψεις κάποιου λόγω του νεαρού της ηλικίας του, το ίδιο ελιτιστικό και υπεροπτικό είναι να κάνεις τον δάσκαλο στους άλλους γιατί έχεις διαβάσει δυο πράματα παραπάνω [ας πούμεν να ‘χεις «διαβάσει Μαρξ»]. Άσε που κι αυτά που ξέρεις μπορεί και να τα μεταφέρεις μηχανιστικά νομίζοντας ότι μπορεί να τύχουν εφαρμογής σε οποιαδήποτε περίπτωση ή χώρα. Γι’ αυτό και τολμώ να ισχυριστώ, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι λέω, ότι οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, αποτελούν [ασχέτως του ότι ο υποψήφιος που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ είναι κεντροαριστερός] μορφή και έκφραση της ταξικής πάλης στην Κύπρο. Το επίπεδο αυτής της πάλης θα αποτυπωθεί σίγουρα στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα…

2. “Η ανακάλυψη της ταshινόπιττας” έχει να κάμει με το κομβικό ζήτημα της ανακάλυψης/εφεύρεσης της συνταγής για την παρασκευή της, [πάντοτε μεταφορικά μιλώντας], κάτι που δεν είναι και τίποτα το πολύ σπουδαίο!

3. Έγραψα και είπα ότι «Εκ της φύσεως της […] η Αριστερά δεν μπορεί να είναι προσωποκεντρική»… Με τον όρο «φύση» [της Αριστεράς], εννοώ τα γνωρίσματα της τα οποία παράθεσα εκεί στο κείμενο μου μέσα σε αγκύλες. Δηλ. «φύση» της Αριστεράς είναι «η ανθρωποκεντρική της ιδεολογίας και η συλλογικότητα της στις δράσεις της»… [Λόγω της επαγγελματικής μου σχέσης με τις Θετικές Επιστήμες, είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιώ και όρους από το αντίστοιχο επιστημονικό λεξιλόγιο όπως «φύση». Δεν αντιλήφτηκα τι δεν κατάλαβες… Ίσως να σε σύγχυσε η εκφράσει (μου) «φύσει και θέσει Αριστερός» που χρησιμοποίησα στο κείμενο μου μετά…

4. Ένεκα, λοιπόν, της ιδεολογίας της και του συλλογικού τρόπου δράσης της [ως είθισται να λειτούργει], η Αριστερά δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από το ατομικιστικό «ΕΓΩ», αλλά από το συλλογικό «ΕΜΕΙΣ». Κι αυτό το προσόν μπορεί να είναι γνώρισμα και των ενσυνείδητων χριστιανών [μια και έκαμες αναφορά σ’ αυτούς], αλλά τούτοι δεν συνιστούν πολιτικό χώρο. Κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν έχει τη συλλογικότητα που συνειδητά χαρακτηρίζει τους Αριστερούς…

5. Με τον πολιτικό όρο Αριστερά δεν αναφέρομαι φυσικά σ’ αυτούς που κάθονται στα έδρανα στην αριστερή πλευρά του Κοινοβουλίου, αλλά στα κόμματα, κινήματα και πολιτικές ομάδες που χαρακτηρίζονται από ριζοσπαστισμό, πιστεύουν και αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα και στοχεύουν σε μια αταξική κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ανισότητες και προνόμια. Σ’ αυτήν την πολιτική κατηγορία περιλαμβάνονται φυσικά οι Κομμουνιστές, αλλά όχι μόνο – μπορούμε να περιλάβουμε και τους πιο ριζοσπάστες σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες και άλλους…

6. Για την επίμαχη φράση μου «φύσει και θέσει Αριστερός» δεν θα πω πολλά τώρα καθώς σκοπεύω να επεξεργαστώ το θέμα σε μελλοντική ανάρτηση μου. Για την ώρα θα περιοριστώ να πω ότι «φύσει Αριστερός» είναι αυτός που η συνειδητοποίηση από μέρους του της κοινωνικής/ταξικής του θέσης [ως εργαζόμενος] και η αποδοχή της ιδεολογίας της Αριστεράς [όπως συνοπτικά την περιέγραψα πιο πάνω] έγινε κυρίως μέσα από τα βιώματα του [και χωρίς κατ’ ανάγκη να ‘χει «διαβάσει Μαρξ»], ενώ « θέσει Αριστερός» είναι αυτός που αποδέχτηκε το μεγαλείο της ανθρωποκεντρικής Αριστερής ιδεολογία «διαβάζοντας Μαρξ», έστω κι αν είναι ή ήταν μικροαστός ή ακόμα και αστός…

Αυτά για την ώρα αγαπητέ Fristuti
Κατά νουν έχω να επανέλθω κυρίως για το σημείο 6 για να δώσω παραδείγματα…