Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανάρτηση 36/2012 (τριακοστή έκτη του 2012) – [Media-κή, δημοσιογραφική, συνεδριακή, αντι-χειραγωγική] - «Κανεί, ρε, τζι’ εμάθαμέν σας!»


Παρακολούθησα διαδικτυακώς και με αρκετό ενδιαφέρον το Σάββατο το πρωί από το σπίτι μου [καθώς λόγω γρίππης οικουρούσα* και ήμουν στο κρεβάτι] την πρωινή [και πρώτη για τη δεύτερη μέρα] σύνοδο του διήμερου συνεδρίου δημοσιογραφίας με τίτλο “Προβληματισμοί γύρω από το μικρόφωνο” που διοργάνωσε ο “ΑΣΤΡΑ” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας [για πιο πολλές λεπτομέρεις πατήστε το link:http://mihalismihail.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html]. Θέμα της συγκεκριμένης ενότητας ήταν ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χειραγώγηση  της κοινής μετά την έκρηξη στο Μαρί. 

Για την ιστορία να αναφέρω ότι εισηγήσεις/ανακοινώσεις κατάθεσαν ο κοινωνιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick Αντρέας Παναγιώτου, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βενιζέλος, [του “Φιλελεύθερου”] και Γιώργος Κασκάνης, [του “Πολίτη”] και ο Ανδρέας Χρυσάνθου, Πρόεδρος της “Κίνησης” Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. ΡΙΚ [που βρίσκεται κι αυτό στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης αυτές της μέρες]. Συντονιστής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιάννης Ιωάννου.

Σ’ αυτήν μου την παρέμβαση/ανάρτηση  θα σταθώ σ’ ένα ΜΟΝΟ σημείο απ’ την όλη συζήτηση το οποίο μου προκάλεσε έντονα αρνητική εντύπωση, καθώς προερχόταν από ένα «έγκριτο» δημοσιογράφο ενός μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Όμως τούτο επιβεβαίωσε πανηγυρικά την άποψη του Αντρέα Παναγιώτου για χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα ΜουΜουΕ.

 

[Τον εξαιρετικό Αντρέα Παναγιώτου είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω και τέλη Αυγούστου στη Λεμεσό όταν πρωτο-παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση τις απόψεις του για το θέμα της Media-κής χειραγώγησης]… 

 

Έγινε, που λέτε, αναφορά σε δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” [τις πρώτες μέρες μετά την έκρηξη στο Μαρί], το οποίο [δημοσίευμα] μιλούσε για κάποιες επιστολές [που ακόμα ΔΕΝ είδαμε] του Διοικητή της Βάσης Αντρέα Ιωαννίδη, με τις οποίες [ως λέγεται] επισήμανε τους κινδύνους από την τοποθέτηση [εκεί στη Βάση] των containers με τα πυρομαχικά και ζητούσε τη λήψη μέτρων [όπως, ας πούμεν, την κατασκευή σκεπάστρου πάνω από τα containers]… Όμως οι επιστολές αυτές ΔΕΝ παρουσιαστήκαν ΠΟΤΕ, κι ούτε καν επιβεβαιώθηκε με οποιοδήποτε τρόπο η ύπαρξη τους. Κι ο κος Βενιζέλος, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το ανυπόστατο δημοσίευμα της «έγκριτης» εφημερίδας του [της οποία είναι και αρχισυντάκτης] ΜΑΣ είπε [ποιώντας την πάπια] ότι το ότι δεν παρουσιαστήκαν  [μέχρι σήμερα] οι “επιστολές” Ιωαννίδη δεν έχει σημασία. Και προχώρησε να πει ότι το ότι δεν τις είδαμε δεν σημαίνει ότι αυτές δεν υπήρξαν, υποβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιοι πιθανόν να τις εξαφάνισαν! Με δκυο λόγια δημιουργούσε ή αναπαρήγαγε μια θεωρία συνομωσίας, αν και στη συνέχεια [της κουβέντας] καταφέρθηκε και ο ίδιος ενάντια στις θεωρίες συνομωσίας! Προφανώς δύο μέτρα και δύο σταθμά!


Τζι’ όπως λαλεί τζι’ ο τίτλος του σημερινού άρθρου [όμως για άλλο θέμα] του Κύπρου Κουρτελλάρη στην καθημερινή του στήλη “Εν τύποις” στη “Χαραυγή” «Κανεί, ρε, εμάθαμέν σας τζι’ εβαρεθήκαμέν σας!»

************************
Σημείωση:

*- «οικουρώ» – έχει τη σημασία του μένω σπίτι συνήθως λόγω ασθενείας.  Όμως αν το ετυμολογήσουμε ολίγο τι [οίκος + ουρώ] δεν πάει να πει ότι, ουρώ εντός του σπιτιού;   

 

Anef_Oriwn

Σάββατο 31/3/2012

23 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στις επιστολές ήταν ο Δίπλαρος την μέρα του ατυχήματος, όι την επόμενη ούτε σε λλιες μερες.

Εδηλωσε μπροστα στη καμερα, πως ο ίδιος είναι οικογενειακός φίλος και φίλος του Νικόλα, και ο Νικόλας του ειπε πως υπήρχαν αυτές οι επιστολές...

Ενδιαφερον παντως πως τελικά δεν υπηρχαν...διότι συμφωνα με τον Δίπλαρο τουτες οι επιστολές ήταν θέμα μεσα στο σπίτι...αφου το ήξερε τζαι ο Νικόλας...

Το αλλο περίεργο είναι ότι πρωτη φορά ακούω για τόσο σημαντική αλληλογραφία που δεν υπάρχει κανενα αντίγραφο! Κατακρίβεια θα επρεπε να υπάρχει και σπίτι το αντίγραφο, αφού ο Ιωαννίδης ήταν τοσο επιφυλακτικός και φοβόταν για πιθανές δικές του ευθύνες..

Να μεν αναφέρουμεν δε πως μες τες κρατικές υπηρεσίες τζαι υποθέτω τζαι μεσα στο στρατό, τα φαξ τζαι οι φωτοτυπικές φκάλλουν σου πκιον το ιστορικό για το τι ετύπωσες τζαι τι εστειλες τον προηγούμενο μήνα, τι ώρα τι λεπτό τζαι ποια μερα!

Ε ποσα εμπόδια να βρεθουν τουτες οι επιστολές!

Disdaimona είπε...

Επίσης ήνταλως τες έστειλε με το περιστέρι;

Αν τες έστειλε πρεπει να υπαρχουν πας τα κομπιουτερ τουλάχιστον 3 υπαλληλων του Υπουργείου Αμυνας πριν φτασουν στον Υπουργό!

καλά τουτον το σταλινικό καθεστώς έκρουσεν τζαι τα κομπιουτερ; εκρουσεν τζαι τες υπαλλήλους να μεν μαρτυρίσουν πως επροωθήσαν τουντην αλληλογραφία;

ενα μυστήριο πραμα α!

zep είπε...

Ηταν ενα παραμυθι. Στο τελος ο "ηρωας" εν ο νο1 υπευθυνος για την τραγωδια.

Σε τι διαφερουν τα ΜΜΕ τα δικα μας που τα αμερικανικα που επεισαν τους τζιοιμισμενους τους αμερικανους οτι ο Μπιν Λαντεν εριψε τους πυργους?

Ανώνυμος είπε...

Τον Δίπλαρον είδα τον τζι' εγιώ στην τηλεόρασην λλίες ώρες μετά την έκρηξιν. Τζιαί μάνα μου πόσον αγάπαν τους διδύμους ο Ιωαννίδης, τζιαί χαρώσε μου επρόσεχεν τους σαν τους γιούδες του. Εν που τζιαμέ που εξεκίνησεν η παραπληροφόρηση τζιαί η εξαπάτηση της κυρίας Πόπης, διότι ο ρόλος του Ιωαννίδη για τους θανάτους των στρατιωτών εβρώμαν ανικανότηταν που σιήλια μίλια. Οι δίδυμοι ήταν ΕΔΟΝίτες, άρα έπρεπεν να δοθεί εξαιρετική σημμασία στην εξαπάτησιν της οικογένειας τους που μιας αρκής.

Όμως πιο πριν τζιαί που τον Δίπλαρον, πριν τες 10 το πρωίν, διότι αθθυμούμαι πολλά καλά πού ήμουν τζιαί τί άκουα που το ράδιον του αυτοκινήτου περιμένοντας στη σειρά για μιαν συγκεκριμμένην δουλειάν, εφκήκεν στο ράδιον πρώτον κάποιος πολίτης δήθεν τυχαίος, ανάμεσα σε πολλούς άλλους πολίτες πραγματικά τυχαίους, τζιαί εκατηγόραν την κυβέρνησιν γιατί να βάλει τζιαμέ τα κκοντέηνερς τόσον τζιαιρόν μεσ' τον ήλιον τζιαί πολλά άλλα ύποπτα που ήξερεν λεπτομέρειες. Δηλαδή πρίν να έβρουν τα πόθκια τους οι πιο υπεύθυνες κρατικές υπηρεσίες να καταλάβουν τί εγίνηκεν, κάποιοι είχαν ήδη βάλει μπροστά το σχέδιον της παραπληροφόρησης με τους διάφορους αδρώπους τους. Σαν έτοιμοι από καιρό ήξεραν τι να ισχυριστούν τι να διαδώσουν τζιαί ποιόν να κατηγορήσουν! Τούτα μπορούν να ελεγχθούν τζιαί μάλιστα η αστυνομία έπρεπεν να ψάξει τες τότε πρώιμες δηλώσεις στα ράδια τζιαί στες εφημερίδες, για να ξετυλίξει το κουβάριν τζιαί να αποδείξει ότι η έκρηξη στο Μαρί ήταν μια καλά προσχεδιασμένη ενέργεια δολιοφθοράς με σκοπόν να ρίξει την κυβέρνησιν. Ούλλα εδουλέψαν όπως είχαν σχεδιαστεί εκτός που τους θανάτους. Οι ανίδεοι επεριμέναν έκρηξιν πολλά πιο γλήορα, πριν να πάσιν κοντά, τζιαί άμα είδαν ότι έκρηξη έν γίνεται εβάλαν τους μιτσιούς να σβήσουν την πυρκαγιάν για να μεν ημπλέξουν οι ίδιοι που δεν εκάμαν αποψίλωσιν του χώρου.
Πολλοί νομίζουν ότι υπερβάλλομεν άμμαν λαλούμεν ότι η έκρηξη στο Μαρί ήταν έναν προσχεδιασμένον έμμεσον πραξικόπημαν με την συμμετοχήν του στρατού, του τύπου τζιαί μιας κρίσιμης μάζας φανατικά αντικυβερνητικών πολιτών. Δυστυχώς, όπως στο πραξικόπημαν του Ιούλη του 1974 το αλωμένον εκ των έσω Κυπριακόν κράτος δεν εδυνήθηκεν να επιφέρει την κάθαρσιν τιμωρώντας τους υπεύθυνους, έτσι τζιαί στο πραξικόπημαν του Ιούλη του 2011, το κράτος αλωμένον επίσης εκ των έσω, δεν φαίνεται ικανόν να επιφέρει την κάθαρσιν τιμωρώντας τους υπεύθυνους, εκτός που κάτι λλίους που μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τζιαί μπορεί να μεν τιμωρηθούν ούτε τζιείνοι! Μια νέα κυβέρνηση που να ελέγχεται που τον αρχιεπίσκοπον τζιαί το Γιωρκατζιοπαπαδοπουλλέικον και λοιπόν δεξιόν κατεστημένον, θα τους απαλλάξει ούλλους με απόφασιν του υπουργικού συμβουλίου για λόγους . . . εθνικού συμφέροντος. Οι μόνοι που θα τιμωρηθούν θα είναι ο μόνοι αθώοι, δηλαδή ο Παπακώστας για ευνόητους λόγους τζιαί ο Μάρκος Κυπριανού για λόγους που έχουν να κάμουν με την κόντραν για την ηγεσίαν του ΔΗΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

ο χαμαλης ειναι μια αποδειξη του γιατι πρεπει να κυρηχθει παρανομα σαν κομμα το ακελ και ο κομμουνισμος γενικοτερα. σαν ακελικοι επειδη ειστε συνεχως υπο πλυση εγκεφαλου βλεπετε μπροστα σας παντου εχθρους και πραξικοπηματα.η αληθεια ειναι μια.το ακελ συμμετειχε στο πραξικοπημα με το να μη κανει τιποτα εναντια του.ολοι κρυβοσασταν.εξαλλου το ακελ ειναι κομμα αντιμακαριακο!διαβαστε την χαραυγη του τοτε και θα δειτε.το ακελ μετα ουτε καν καταδικασε την τουρκικη εισβολη.ειδαμε πολλους ακελιστες να βγαινουν εξω στο καιμακλι γυρω απο την ομονοια και αν φωναζουν ευτυχως που ηρταν οι τουρκοι.ενω εμεις μετα ματωναμε σην κερυνεια οι εκει ακελιστες πετασσαν τα οπλα στα χωραφια ! και κατεφευγαν στο πελαπαις. ο μαρκος παναγη μια εξαιρεση ακελιστη που πολεμησε και τραυματιστηκε αργοτερα διωχτηκε απο το ακελ γιατι απλα πολεμησε τους τουρκους αδελφους σας.σημερα τον εχετε για ελαμιτη και πραξικοπηματια.ημουν μπροστα που ακελιστης ελεγε σε εδεκιτη οτι ειχαν εντολες να μην αμυνθουν στο παξικοπημα ουτε και στην εισβολη γιατι επιθυμια του ακελ ηταν να βγει ο μακαριος απο την μεση και να αναλαβει ο αρεστος στην αγγλια κληριδης.αποδειξη οτι μετα το ακελ στηριξε κληριδη.μετα το ακελ με τον κληριδη εκαναν πολιτικο πραξικοπημα στον σπυρο.αστε λοιπον ανεφω πορδιων σας ξερουμε

Ανώνυμος είπε...

Αν αννοίξει κάποιος τις εφημερίδες της 31/3 θα δει ότι στις στήλες των μνημοσύνων υπάρχουν την ίδια στιγμή εθνικά αλλά τζιαι κοινά μνημόσυνα για τους αποθανόντες στο Μαρί. Αν εύρετε για ποιούς τα μνημόσυνα εν Εθνικά τζιαι για ποιούς όι. Τζιαι ποιός εν αρμόδιος να βαφτίσει ένα μνημόσυνο ως Εθνικό;

pluton είπε...

Aνώνυμε είσαι πολύ διαφωτιστικός.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ .... δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι έτσι θα γινόντουσαν τα πράγματα.

Μιχάλης είπε...

Οι δηλώσεις Ε. Δίπλαρου στο ΡΙΚ εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=19cFl_h8Qc0&feature=related

matilda είπε...

Εγώ άκουσα τζαι τον Αναστασιάδη να μιλά στο ράδιο την ημέρα της έκρηξης, τζαι να λαλεί ότι ο Ιωαννίδης επροειδοποιούσεν για τον κίνδυνο έκρηξης αλλά κανένας δεν τον έβαλλεν υπόψιν - νομίζω εμίλησεν τζαι για επιστολές του Ιωαννίδη.

Μετά επήραν πληροφορίες για την σχέση του Ιωαννίδη με την ακοδεξιά τζαι εκρατήσαν αποστάσεις που τον υιό. Αν επροσέξετε ενώ τα υπόλοιπα «ΜΕΣΑ χειραγώγησης προς όφελος της εθνικιστικής ελίτ» εφκάλαν τον Νικόλα Ιωαννίδη συνέχεια, η Αλήθεια εν τον είσιε καθόλου.

matilda είπε...

εννοώ εν του έπιασε συνέντευξη όπως εκάμαν ούλλοι οι άλλοι

Ανώνυμος είπε...

Τεκμηρια απο τες μαρτυριες:

"Ο Ανδρεας Ιωαννιδης, Διοικητης Διοικησης Ναυτικου, εδωσε οδηγιες στον κ. Ιωαννη Τσιανη να παει στην Βαση και να δωσει εντολες για να παει πυροσβεστικο οχημα στο χωρο της πυρκαγιας γιατι αρχισε να επεκτεινεται γυρω απο τα εμπορευματικοκιβωτια."

Συμφωνα με μαρτυρια ο Μιλτιαδης Χριστοφορου μετεβηκε στο θαλαμο και ειπε οτι
"πηρε οδηγια για "..να παμε να σβησουμε την φωτια"..
[Απο τις μαρτυριες που καταγραφει αναγκαστικα ακομα τζαι ο Πολυβιου, σελ. 237 του "πορισματος"].

Για τους πυροσβεστες [καθως εμιλουσαν πριν να προχωρησουν στον χωρο της πυρκαγιας τζαι των εκρηξεων]:
"Ο Σπυρος Ταντης ο οποιος ηταν μεσα στο πυροσβεστικο οχημα φωναξε του Κροκου, λεγοντας του οτι πρεπει να πανε πανω και οι μαστοροι φωναζουν.."
[Σελ. 239]

Τι μπορει να σημαινει οι λεξη
"Εντολες";
Ποιοι "μαστοροι" εφωναζαν;

Αν καποιος αρμοδιος εισιεν εστω τζαι υποτυπωδη ανησυχια θα ερωταν τι απεγιναν τα δειγματα που ειχαν παρθει απο τον Φερβαρη..
τζαι εμειναν καπου χαμενα..
Η τι απεγιναν τα χρηματα που εγκριθηκαν αρχικα για πατωμα τζαι στεγαστρο - τζαι εγινεν μονο πατωμα...
Η πιο απλα, αφου η μοναδα εισιεν χρηματα για "εργα" [τουτο φαινεται να εν το μονο για το οποιο εισιεν εννοια ο στρατος τζαι η μοναδα], θα εμπορεν να ζητησει κονδυλι για στεγαστρο..

Η, ενας αρμοδιος που εισιεν ανησυχιαν, θα ασχολειτουν με την αποψιλωση την εφτομαδα πριν, εστω για να μεν χρειαστει να δια "εντολες" σε στρατιωτες να σβησουν την φωθκια στα χορτα "γυρω που τα κιβωτια" λλιον πριν την τελικη εκρηξη..

Π.

Disdaimona είπε...

αρεσεν μου η εικόνα Χαμάλη...

η επιστροφή του γριβο-γιωρκατζικού σύνθετου στην εξουσία...στην πολιτική κουλτουρα του τόπου, η εκκλησία 200 χρονια πίσω, ο κόσμος σε μεσαιωνικές συμπεριφορές τζαι αντιλήψεις...

παμε για την νέα Κύπρο...

στο διλημμα "σοσιαλισμος ή βαρβαρότητα" μάλλον νικά το δευτερο με την ψήφο μας τζιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώτες εκρήξεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2011 και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα χόρτα γύρω από το χώρο που βρίσκονταν τα εμπορευματοκιβώτια.
Ο χώρος γύρω από τα εμπορευματοκιβώτια ήταν καθαρός από οτιδήποτε. Μετά τις εκρήξεις τις 4ης Ιουλίου έγινε αποψίλωση μεγαλύτερης έκτασης.
Το πρόβλημα δεν ήταν η πυρκαγιά στα χόρτα και την άγρια βλάστηση που έτσι κι αλλιώς κατασβήστηκε άμεσα από αυτούς που έπρεπε. Ούτε οι εκρήξεις αλλά ούτε και η πυρκαγιά που ακολούθησε στο περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων ήταν πρόβλημα βάσει του τι γνώριζαν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη φρούρηση τους αλλά και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτούς τους λίγους που ήξεραν τι περιείχαν τα εμπορευματοκιβώτια αλλά δε γνώριζαν το κακό που θα προκαλούσε μια ανάφλεξη η μια έκρηξη του περιεχομένου. Κι αφού δεν ήξεραν, ας ρώταγαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ ήθελε να στείλει ειδικούς, αλλά εμείς τους γράφαμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι 250kg μπαρούτι και 500 τόνοι χαλκοσωλήνων δεν προκαλούν τέτοιες καταστροφές και θανάτους.
Στη σύσκεψη που έγινε στη βάση 4 μέρες πριν το μεγάλο κακό, κάποιος αποκάλεσε το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων ως θείο δώρο.
Θείο δώρο ο χαμός 13 συνανθρώπων μας, οι 60 τραυματίες και η ολική καταστροφή του ηλ. Παρ. σταθμού της ΑΗΚ με όλα τα συνεπακόλουθα.

zep είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZE4xL2THKi8

Ανώνυμος είπε...

Στη σύσκεψη που έγινε στη βάση 4 μέρες πριν το μεγάλο κακό, κάποιος αποκάλεσε το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων ως θείο δώρο.
Θείο δώρο ο χαμός 13 συνανθρώπων μας, οι 60 τραυματίες και η ολική καταστροφή του ηλ. Παρ. σταθμού της ΑΗΚ με όλα τα συνεπακόλουθα.


Ποιός εν τούτος ο κάποιος που μίλησεν για θείον δώρον; Έν έσιει όνομαν; Τζιαί ποιός έδωσεν τούν' την μαρτυρίαν; Τζιαί πού εν τούτη η μαρτυρία; Τζιαί για ποιούς ήταν θείον δώρον;

Ανώνυμος είπε...

@ Χαμάλης
Ερευνητική Επιτροπή – Εκρηξη στο Μαρί – Κατάθεση Ποχάνη
....... Η απάντηση που του είχε δοθεί ήταν - όπως είπε - ότι επρόκειτο για «ελκυστικό υλικό υψίστης εθνικής σημασίας» και αυτό αναγράφηκε στα προκαταρκτικά του σχεδίου φρούρησης που ετοίμασε.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,

Νομιζω οτι η ιστορια για την επισκεψη του Οηε εν ενα ειδος μετατοπισης [που τες ευθυνες τους στρατου] - τζαι εμμεσα για να ενοχοποιηθει ο Μ. Κυπριανου.
Οταν εμφανιστηκε τουτη η πληροφορια τον Ιουλη εσυνοδευκετουν που το απειλη/φοβητρο οτι ηταν να εχουμε προβληματα τζαι με Οηε κλπ.
Προφανως δεν...Μαλλον κατασκευη κλιματος..
Ο Οηε αναβαλε την επισκεψη χωρις απειλες χωρις τιποτε. Το Υπουργειον εξωτερικων [με βαση τα τεκμηρια που υπαρχουν] ηταν την ιδια περιοδο, την ανοιξη του 2011, στην διαδικασια με το υπουργειο αμυνας περιμενωντας την αναλυση των δειγματων [αφου τουτη ηταν η αποφαση της συσκεψης του Φερβαρη] για να αποφασισουν τι θα γινει [εκποιηση, καταστροφη κλπ]..

Τζαι φυσικα ο χωρος εν ηταν ετοιμος για διεθνη επισκεψη..Ξηχανουμε οτι οι αρμοδιοι του στρατου ειχαν για 2 χρονια τα κοντεινερ χωρις στεγαστρο τζαι απλα εκαμναν πλανα για αλλα "εργα" στην μοναδα;

ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΝ ΣΑΦΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΖΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΓΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ [δηλαδη φωτια σε χορτα τζαι θαμνους που εν επρεπε να υπαρχουν αν εγινετουν αποψιλωση]:


Ιδου τα τεκμηρια που τες μαρτυριες:
1. Στην επισκεψη της πυροσβεστικης [6/7] αναφερτηκε:
"Η περιοχη περιξ της στοιβαδας πρεπει να καθαριστει απο τα χορτα για αποφυγην κινδυνου πυρκαγιας"

Συμφωνα με την μαρτυρια του Γεωργιαδη ομως [για την νυχτα της 11ης ιουλιου] ο Ιωαννιδης του ειπε [στην τεηλφωνικη κουβεντα που ειχαν]
"Επισης ειπαν μου οτι επετακτηκαν πυριτιδες απο τα κοντεινερ και πηραν φωτια τα χορτα" [σελ. 235]
Προφανως υπηρχαν χορτα ακομα..

Και το οτι τα χορτα [τζαι οι θαμνοι αφου ηταν επισης μερος της αποψιλωσης] ηταν ο λογος που ειχαν παει οι στρατιωτες τζαι οι πυροσβεστες στο χωρο των εκρηξεων εν σαφης απο τις μαρτυριες. Ιδου
"..τοσο τα μελη της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας οσο και οι στρατιωτικοι, που βρισκονταν κατα τον ουσιωδη χρονο στο σημειο των εμπορευματικοκιβωτιων, μη αντιλαμβανομενοι τον κινδυνο της εκρηξης μετα απο πολυ ωρα καυσης, δεν προσπαθουσαν να σβησουν την φωτια στα εμπορευματοκοκιβωτια αλλα να κατασβησουν εστιες διπλα απο αυτα.."
[σελ. 399, μαρτυριες στο κειμενο του Πολυβη]

Π.

pluton είπε...

Επειδή σας έχουν πιπιλίσει τον νου ότι όσοι σκοτώθηκαν στην υπόθεση Μπελογιάννη ήταν κομμουνιστές ....

ΕΔΩ

http://pluton22.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

Η υπόθεση Μπάτση, για να δείτε ότι σ αυτή την υπόθεση μπορεί να παίχτηκε εκτός αυτών που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου και άλλα πράγματα .

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Plutonα,

Εν [δεν] (ε)βαρέθηκες να γίνεσαι φαιδρός και γελοίος μιλώντας γι’ άλλ’ αντ’ άλλων ή μεταφέροντας εδώ τις έμμονες και τα κολλήματα σου; Έχεις καταντήσει φορτικός και σπαστικός πλέον!
Είπαμε να μην φανούμε αγενείς και να σ’ αφήσουμε να παίξεις λίγο [αντιλαμβανόμενοι ότι αλλού δεν σε παίζουνε] αλλά ΕΣΥ το ‘χεις παρακάνει!!! Τι θες, να ΜΑΣ αναγκάσεις να ΣΟΥ πούμε να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να πας σ’ άλλη παραλία;

Disdaimona είπε...

Πριν θκιαβασω την αναρτηση σου από μια πρωτη ματια στον Ποιμενικο Αυλο,
τι γυρεφκει ο Λουκάνικος και η φωτο με τους μπατσους - κοπριτες ολων των κοπριτων, τζαι πουπανω λεζαντα - που είναι ο στρατος;;;

μα ηντα μπον τουντο νεο πραμα;

θελετε τον στρατο αλλα εν θελετε τους μπατσους; τάχα; μονο με τα τανκς εν να καμνετε τη δουλεια σας; τουρκικα για παραδειγμα; μετα που ηρωισμους αλα γριβα;

περιμενεις να με μορφωσεις τζαι για τον Μπελογιαννη;

τι σόι ανωμαλία εν τουτη η πολιτικη κατασταση με τους Φτωχοπουλλοπληττους;

Disdaimona είπε...

επισης εν εσιεις λινκ ποθθεν επιαες την αναρτηση.

βαλε πηγή.

διότι εν λογοκλοπή να με λαλεις ποθεν επιαες το κειμενο.

αμα μας πεις τζαι την πηγή σου, να μιλησουμεν.

Anef_Oriwn είπε...

Για το βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση “Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα” δείτε μια σχετική ανάρτηση στο ελλαδικό blog “PRAXIS”: http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/04/blog-post_7948.html

Ανώνυμος είπε...

Στη σύσκεψη που έγινε στη βάση 4 μέρες πριν το μεγάλο κακό, κάποιος αποκάλεσε το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων ως θείο δώρο.

@Ανώνυμος 1/4/12 3:20 μ.μ.

Μέσα στο πόρισμαν του Πολυβίου, δηλαδή την Πολυβκιάν, δεν αναφέρεται πούποτε ο Ποχάνης να μίλησεν για "θείο δώρο". Ούτε αναφέρεται τέθκοια έκφραση μεσ' το πόρισμαν καθόλου.
Νομίζω ότι κάπου αλλού τα άκουσες τούτα αλλά εν ψέμματα! Σαν τούτα τα ψέμματα η πραξικοπηματική προπαγάνδα εδιάδωσεν πολλά. Οι μόνες αληθινές μαρτυρίες εν τα διάφορα αυτούσια έγγραφα, τζιαί οι ενυπόγραφες καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων ή των άμεσα εμπλεκομένων που έπιασεν η αστυνομία τζιαί ο Πολυβίου. Αν τζιαί εδώ που τα λέμεν τούτος ο κύριος, ο Πολυβίου, αγνόησεν παντελώς τες μαρτυρίες που είσιεν στα σιέρκα του, τζιαί επροτίμησεν να δημοσιοποιήσει έναν κροκοδείλιον δακρύβρεχτον πόρισμαν που του είχαν ετοιμάσει οι γνωστοί πραξικοπηματίες που τζιαιρόν.

Εν για τούτον που ονομάζω κάθε προσπάθειαν απόκρυψης της αλήθκειας τζιαί προώθησης του ιδιοτελούς ψεύδους τζιαί της εξαπάτησης Πολυβκιάν. Για να μείνει το όνομαν τούν' του κυρίου ως κάτι το επέσχυντον μεσ' την Κυπριακήν διάλεκτον, όπως έμεινεν τζιαί το όνομαν του Εφιάλτη στην Ελληνική γλώσσα.