Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ανάρτηση 35/2012 (τριακοστή πέμπτη του 2012) – [επετειακή, αφιερωματική, κομμουνιστική, ηρωική και τιμητική] – «Έτσι αγαπάμε εμείς (οι κομμουνιστές) την Ελλάδα»…


Προλογικά:

Σήμερα, 30 του Μάρτη, κλείνουν 60χρόνια από την άνανδρη δολοφονία δια τυφεκισμού[από το μετεμφυλιακό δεξιό καθεστώς της Ελλάδας] του Έλληνα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη.

Μεγάλο αφιέρωμα για την ηρωική και μαρτυρική μορφή του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη [και των συντρόφων του] είχα κάμει πριν δύο χρόνια [και πάλι τέτοιες μέρες] με την ανάρτηση μου με αρ.20/2010 Την ημερομηνία της εκτέλεσης τους τη θυμήθηκα και φέτος [αυτές τις μέρες], αλλά ομολογώ πως ΔΕΝ ήταν στις προθέσεις μου να κάμω ειδική ανάρτηση. Όμως ένα σύντομο ποιητικό αφιέρωμα του αγαπητού φίλου Σολιάτη στο δικό του Blog και μια σύντομη αναφορά στην επέτειο σήμερα νωρίς πρωί κατά τις 6 και κάτι]στον “ΑΣΤΡΑ” [στο πρόγραμμα “Πρωί –πρωί με τη δροσούλα”], όπου μεταδόθηκαν και απόσπασμα από την ομιλία “Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο”, πραγματικά με συγκίνησαν και είπα να ξαναγράψω και να ξαναπώ μερικές κουβέντες. Φυσικά ό,τι και αν πεις για τέτοιους ανθρώπους είναι πολύ λίγο, αλλά είναι το ελάχιστον που μπορούμε να τους ανταποδώσουμε για τις θυσίες τους.

Πιο κάτω λοιπόν θα παραθέσω[ πολύ συνοπτικά],

- λίγα λόγια για τις τελευταίες στιγμές του Νίκου Μπελογιάννη [πριν τη δολοφονία του], παρμένα από τη “Χαραυγή” της 28ης του Φεβράρη της τρέχουσας χρόνιας [link: http://www.haravgi.com.cy/site-article-18424-gr.php],κι
- αποσπάσματα από τις συγκλονιστικές ομιλίες/απολογίες του Νίκου Μπελογιάννη στο Στρατοδικείο κατά τις δίκες τον Νοέμβρη του 1951 και τον Φεβράρη του 1952 όπου τόνισε πόσο «οι κομμουνιστές αγαπάνε την Ελλάδα» κι αγωνίζονται γι’ αυτήν! 

*********************************
1. Πυροβόλησαν την Ελλάδα...

 

Μέρα Κυριακή, χαράματα στις 30 του Μάρτη του 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του, οι Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης, πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Το παράγγελμα γι’ αυτή την πολιτική δολοφονία θα αποτελεί αιώνιο στίγμα για το καθεστώς της αμερικανοκρατίας και το πολιτικό σύστημα της ελληνικής ολιγαρχίας. Το «πυρ» για τη διάπραξη αυτού του στυγερού εγκλήματος διατάχτηκε από το μετεμφυλιακό καθεστώς Ελλάδας μαζί με τους Αμερικανούς «συμμάχους». Η εγκληματικότητα της εκτέλεσης των τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ ξεπερνούσε και τη θηριωδία των ναζιστικών εκτελέσεων κατά την περίοδο της κατοχής, αφού ούτε καν αυτοί οι φασίστες Γερμανοί δεν εκτελούσαν Κυριακή.Αλλά ακόμη και η μέρα εκτέλεσης ήταν μέσα στο σχέδιο.

 

«Ο υπαρχιφύλαξ, διαταχθείς υπό του διευθυντού του, μετέβη αμέσως εις την πτέρυγαν όπου ευρίσκοντο τα κελιά των 8μελλοθανάτων και εισήλθεν πρώτον εις το υπ’ αριθμ. 2 απομονωτήριον, εις το οποίο εκρατούντο οι Μπελογιάννης, Λαζαρίδης και Μπάτσης. Πλησιάζει τον Μπελογιάννη.

”Νίκο σήκω”

Ατάραχος ο Μπελογιάννης σηκώνεται και λέει:

”Πάμε για καθαρό αέρα;”

“Ναι, του απαντά, σας πάνε για εκτέλεση” (...)».

Με αυτό τον τρόπο περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Νίκου Μπελογιάννη σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Προοδευτική Αλλαγή” την επόμενη μέρα της εκτέλεσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κορωναίος.

 

*************************

2. «Έτσι αγαπάμε εμείς (οι κομμουνιστές)την Ελλάδα»

 

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσαν πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών... Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του... Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω. (...) Θα έλεγα ότι ”δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”, γιατί ο κόσμος το ’χει τούμπανο τι ρόλο παίζουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα. Και εδώ μέσα αποδείχθηκε ο ρόλος τους, ακόμη και στις ανακρίσεις της Ασφάλειας. Οι κομμουνιστές δεν είναι όργανα των ξένων. Ο κομμουνισμός είναι πανανθρώπινο ιδανικό και παγκόσμιο κίνημα (...). Μπορεί ποτέ όργανα των ξένων να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μεγαλειώδες κίνημα; Ποιος ξένος πράκτορας δίνει με τέτοια απλοχεριά τη ζωή του, όπως τη δίνουν χιλιάδες κομμουνιστές; Οι θυσίες αυτές μόνο με τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορεί να συγκριθούν. Αλλά και πάλι υπάρχει μια διαφορά, ότι ενώ οι χριστιανοί δέχονταν το μαρτύριο και το θάνατο, ελπίζοντας να κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών, οι κομμουνιστές δίνουν τη ζωή τους μη ελπίζοντας σε τίποτα. Τη δίνουν για ν’ ανατείλει στην ανθρωπότητα ένα καλύτερο, ευτυχισμένο αύριο, που αυτοί δεν θα το ζήσουν. Ποιο όργανο των ξένων μπορεί να προσφέρει τη ζωή του σ’ έναν τέτοιο μεγάλο σκοπό; (...) Το ΚΚΕ έχει στο λαό βαθιές ρίζες. Συνδέεται μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς αίματος και δεν μπορεί κανείς να το εξοντώσει ούτε με στρατοδικεία ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. Ο στόχος μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας... (...) Τα δικαστήριά σας είναι δικαστήρια σκοπιμότητας. Γι’ αυτό δεν ζητώ την επιείκειά σας. Αντικρίζω την καταδικαστική σας απόφαση με περηφάνια και ηρεμία. Με το κεφάλι ψηλά θα σταθώ μπροστά στο εκτελεστικό σας απόσπασμα. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα ’ρθει η μέρα, που οι ίδιοι δικαστές που τώρα με δικάζουν, θα ζητήσουν χάρη απ’ τον ελληνικό λαό. Δεν έχω άλλο τίποτε να πω».

 

******************************

«Την ευθύνη για το ότι η ελληνική γη είναι σπαρμένη με τάφους και ερείπια, τη φέρουν μόνο οι ξένοι ιμπεριαλιστές και οι Έλληνες υπηρέτες τους... (...) Εμείς πιστεύουμε στην ορθότητα της θεωρίας,που γέννησαν τα μυαλά των πιο πρωτοπόρων ανθρώπων. Και το νόημα του αγώνα μας είναι η θεωρία αυτή να γίνει πραγματικότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλο τον κόσμο... (...) Οι μάρτυρες φτάσανε μέχρι του σημείου να λένε πως κάθε κομμουνιστής είναι κατάσκοπος και πως οι κομμουνιστές δεν είναι Έλληνες και πως το ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό κόμμα. Τι άτιμο ψέμα! Ο πατριωτισμός κάθε κόμματος μετριέται μόνο τότε που η λευτεριά και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας διατρέχει κίνδυνο. Απ’ αυτό και μόνο αν βγάζατε συμπέρασμα, θα σχηματίζατε τη σωστή εντύπωση για το χαρακτήρα του ΚΚΕ, που χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για καθαρό πατριωτικό ελληνικό κόμμα. (...) Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα,δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα. (...) Οι οργανωτές αυτής της δίκης, ντόπιοι και ξένοι, κατέβαλαν πρωτοφανείς προσπάθειες για να κατασυκοφαντήσουν τον αγώνα του ΚΚΕ, χωρίς να διστάσουν ούτε μπροστά στη διαστρέβλωση γνωστών κειμένων. Απέναντι σ’ αυτές τις προσπάθειες εμείς βρεθήκαμε τελείως ανυπεράσπιστοι, γιατί μέσα στα απομονωτήρια της ασφάλειας δεν μας δόθηκε καθόλου ο χρόνος και η δυνατότητα να μελετήσουμε και να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα για την υπεράσπισή μας στοιχεία. Έτσι υποχρεωθήκαμε να παλέψουμε κάτω από απαράδεχτα άνισους όρους. Αλλά παρ’ όλα αυτά, αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα πατριωτικό, με τίτλους εθνικούς, που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να παρουσιάσει. Γιατί στο βωμό της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Ελλάδος έχει προσφέρει φοβερές εκατόμβες. Και αν δεν υπήρχαν σήμερα οι έμποροι και οι κάπηλοι του μίσους, η συμβολή του ΚΚΕ στην ειρήνευση του τόπου θα είχε εκτιμηθεί όχι μόνο από τους φίλους, αλλά και από τους τίμιους και καλόπιστους αντιπάλους μας. Γι’ αυτό οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος δεν δολοφονούν εμάς. Δολοφονούν την ειρήνευση και την τιμή της Ελλάδος.»


Υποκλίνομαι!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 30/3/2012

25 σχόλια:

Χαμάλης είπε...

Ζήτω το ΚΚΕ τζιαί οι αθάνατοι ήρωες του, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης του Ελληνικού Λαού.
Ζήτω το ΑΚΕΛ τζιαί οι αθάνατοι ήρωες του, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης του Κυπριακού Λαού.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Μπελογιάννης, ένας στυγνός δολοφόνος!
Ο Άρης Βελουχιώτηςκαι οι απεσταλμένοι του Σιάντου, ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Αχιλλέας Μπλάνας, και Τάσσος Κουλαμπάς μαζί με τους Μεσσήνιους ηγέτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ, Φράγκος (Ακρίτας), Μιχαλόπουλος (Ωρίων), Στέλιος Διακουμογιαννόπουλος, Βασίλειος Μπράβος, Γεώργιος Δάλλας, κλπ., εκτέλεσαν χιλιάδες το Μελιγαλά και τη γύρω περιοχή μετά την αποχώρηση των Γερμανών.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε,

Όταν αναφέρεσαι στον Μελιγαλά, είναι για τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των κατακτητών Γερμανών που μιλάς;

Disdaimona είπε...

Μια συμβολή για σφαιρική εικόνα των "τασεων" της περιόδου...

Τελικά, όταν βλέπεις τα πραματα από μια χρονική απόσταση καταλαβαίνεις καλύτερα, πόσο σοβαρή είναι η δεινοτητα του καπιταλισμού-εμπεριαλισμου-φασισμού, να μας "εγκλωβίζει" συνεχώς στις ίδιες και τις ίδιες "τασεις"..

http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/03/t.html

pluton είπε...

Ο Μπελογιάννης έγινε ο ήρωας διότι ήταν τέλος πάντων μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ ο Πλουμπίδης που πραγματικά έκανε μια πράξη αυτοθυσίας και γεναιότητας χλευάστηκε και λασπολογήθηκε από το ΚΚΕ, μόλις πέρυσι αν θυμάμαι αποκαταστάθηκε ο "πράκτορας" της ιντέλιντσις σέρβις που "φυγαδεύτηκε" στηνΛατινική Αμερική!!!!!!

Τέλος πάντων να θυμηθώ και εγώ στο μπλογκ μου να κάνω ένα αφιαίρωμα στο πραγματικό θύμα αυτής της ιστορίας τον Δημήτρη Μπάτση. Τον πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ αυτό άνθρωπο που έπρεπε να πεθάνει ίσως για κάποια πράγματα που έπρεπε να κρυφτούν και ΣΗΜΕΡΑ ζει η Ελλάδα.

ΑΝΕΥ ξεκόλα και άνοιξε κάποτε τα ματάκια σου, ο Μπελογιάννης δεν έκανε τίποτα το ηρωικό από το να πεθάνει (πράγμα που γινόταν από πλήθος ανθρώπων σε αυτά τα χρόνια και μπορώ να σου πω απείρως σε δραματικότερες συνθήκες).

Ήρωας ήταν ο Πλουμπίδης που τον σκότωσαν ηθικά οι αριστεροί και ο Μπάτσης που τον εκτέλεσαν ηθηκά αυτόν και την οικογένειά του οι δεξιοί.

Ανώνυμος είπε...

Άνεφ, εκτός από τους ταγματασφαλίτες, υπήρχαν και γυναικόπαιδα ανάμεσα των θυμάτων. Και δε μιλώ για τις μάχες που διεξήχθηκαν, αλλά για μαζικές και άνανδρες εκτελέσεις αμάχων. Δυστυχώς ο Μπελογιάννης δεν ήταν αμέτοχος. Μπορεί ο άνθρωπος να έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα και τον κομμουνισμό, όμως έχει κι αυτός κάνει μοιραία λάθη.
Ο φόνος είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και αν κάποιος μετέχει σε μια τέτοια πράξη, η συναινεί, η την αποσιωπά τότε είναι συνένοχος για το έγκλημα το οποίο διεπράχθη!

Νομίζεις είναι τυχαίο που μόνο ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν ενάντια στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη? Ήξερε ότι σε κάποια στιγμή θα έπραττε και χειρότερα!

pluton είπε...

Τώρα ο Ανώνυμος (περί Μελιγαλά) και ο ΑΝΕΥ (περί Ταγμάτων Ασφαλείας) τυρβάζουν κοτσάνες.

Θα μπορούσα να φωνάξω σαν τον Χαμάλη ΖΗΤΩ η απλούστευση και η φανατική ισοπέδωση........ αλλά δεν χρειάζεται.

Απλά λέω Ανώνυμε δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, υπάρχουν άνθρωποι που είναι και καλοί και κακοί, ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Μπελογιάννης.

ΑΝΕΥ στην Πηγάδα του Μελιγαλά πράγματι πήγαν ταγματασφαλίτες, όμως οι ΕΛΑΣίτες σκότωσαν και ταγματασφαλίτες όπως αυτοί (έτσι ενδεικτικά):

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ε ετών 17
ΠΑΛΑΒΟΣ Ν μαθητής ετών 5
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓ ετών 16

Άκουσε τι έγινε αμέσως μετά την είσοδο του ΕΛΑΣ στον Μελιγαλά:

Αμέσως σφάζονται 41 τραυματίαι εις το Νοσοκομείον με όλο το ιατρικόν προσωπικόν.

Αθώα γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται εις τους δρόμους, έγκυοι γυναίκες ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς.

pluton είπε...

Disdaimona για να κατανοήσεις τα ζητήματα αυτά μια καλή πηγή είναι ο Λυναρδάτος, τώρα ο "Ρ" τα βλέπει όπως τα βλέπει, είδες πουθενά να μιλά για Πλουμπίδη; Είδες πουθενά να μιλά για "Το όπλο παρά πόδα"; Είδες πουθενά να μιλά για τους ασυρμάτους (τρεις πιάσανε εκείνη την εποχή);

Τι να λέμε τώρα, ψάξε αλλά μη ψάχνεις μονόπλευρα δες το σφαιρικά.

Όλα αυτά έγιναν μόλις 2 χρόνια μετά τον Γράμμο, να φανταστείς ότι οι Βιετναμέζοι έσφαζαν για δεκαετίες τους αντιπάλους τους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι θες να μας πεις ορέ Πλούτωνα? Ότι ο Γρίβας είναι πιο μεγάλος πατριώτης και ήρωας, μιας και σκότωσε πιο πολλούς από ότι ο Κλάρας και ο Μπελογιάννης μαζί τη δεκαετία του 40?
Μπα σε καλό σου!

pluton είπε...

Kατ εμένα ο Γρίβας είναι ήρωας και ο Άρης είναι ήρωας (με τις αδυναμίες τους φυσικά). Για τον Μπελογιάννη ας μου πει κάποιος γιατί είναι ήρωας;

Να είσαι βέβαιος ότι όσο και αν ψάξουν, δεν μπορούν να βρουν απάντηση, απλά το είπε το κόμμα και άπαξ και το είπε το κόμμα ήρωας μπορεί να γίνει ακόμα και η κατσίκα του χωριού μου.


..............

Στον έκτο μήνα μπαίνει ο ηρωικός αγώνας των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του Ασπροπύργου. Είναι ο πιο μακροχρόνιος και δυναμικός αγώνας που έχει δοθεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και ίσως ο αγώνας που δέχτηκε την πιο πλατιά λαϊκή συμπαράσταση.

Γι’ αυτό και το αποτέλεσμά του θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί αυτές οι κινητοποιήσεις να έχουν εξαφανιστεί από όλα τα ΜΜΕ –εξαίρεση ο «Ριζοσπάστης» και η τηλεόραση του «902″» , αλλά o αγώνας τους έχει κάνει το γύρο του κόσμου και οι απεργοί Χαλυβουργοί έχουν στο πλευρό τους εργάτες από πολλά μέρη της γης.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι το σωματείο εργαζομένων στην Χαλυβουργία πραγματοποιεί νέα συναυλία αλληλεγγύης έξω από την είσοδο του εργοστασίου καλώντας τον λαό σε μαζική συμμετοχή.

Disdaimona είπε...

Πλουτον

ευχαριστώ για τη συμβουλή...εσύγχισες όμως τες βουρτσες με τες λουντζες....

γριβας τζαι άρης;!

αμπα τζαι συχναζεις τζαι στο Αιγαίο;

πολύς ηρωισμός εππεσεν!!

ξαναθκιαβασε εσύ μάλλον για τον Μπελογιάννη τζαι πε μας να δουμεν αν ξεχωρίζεις τι παει να πει ήρωας της εργατικής τάξης τζαι τι ήρωας των μουστακκαλήων με τες φουστανέλλες...ήρωας δολοφόνος Μπελογιάννηδων....σαν να τζαι πολλοσυχνάζεις στο Αιγαίο;;...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
pluton είπε...

Εντάξει Disdaimona πες μου σε παρακαλώ τι το ηρωικό έκανε ο Μπελογιάννης;

Ότι εκτελέστηκε αξιοπρεπώς;
Ξέρεις πόσα παραδείγματα τέτοιων εκτελέσεων μπορώ να σου πω και όχι μόνο από τις τάξεις της Αριστεράς και του ΔΣΕ αλλά από τις τάξεις της Δεξιάς και του ΕΣ, θες να σου πω μια περίπτωση;

Η εκτέλεση το 1949 του δημοκρατικού Ταξίαρχου (νομίζω ταξίαρχος) Μαρκόπουλου που τον έπιασε στο Λιδορίκη άνδρες του "Περικλή" (Χουλιάρας το κανονικό του όνομα ).

Όσο αφορά τον Γρίβα ντροπή παραμονή της 1ης Απριλίου στην Κύπρο να μιλάτε έτσι για τον πρωτοαντάρτη της μεγαλονήσου που ξευτίλισε την Βρετανική αυτοκρατορία και τους τουρκοκύπριους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Άσσαντ (επιστήθιος φίλος του Χριστόφια) έχει σκοτώσει χιλιάδες και ακόμη σκοτώνει. Αυτός εκτός από ήρωας της εργατικής τάξης, θα ανακηρυχτεί και ΑΓΙΟΣ !

Κατσινιόρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Anef_Oriwn είπε...

Plutonα & Ανώνυμε [με ημερ. 31/3/12 3:49 μ.μ. ],

Όταν δεν έχετε τι να πείτε και τι να απαντήσετε για τα εγκλήματα της Δεξιάς στη Ελλάδα ή ξεμείνατε από λοιδορίες για το έπος της Εθνικής Αντίστασης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γίνεστε απολογητές των ακροδεξιών και συνεργατών των γερμανών κατακτητών Ταγματασφαλιτών και Γερμανοτσολιάδων [“κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι”] και ξεκινάτε να μας τσαμπουνάτε τα γνωστά σας περί σφαγών, Πηγάδων και Μελιγαλάδων! Σκόπιμα παραβλέπετε τις θηριωδίες των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Πελοπόννησο σε βάρος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που πολεμούσε τους Γερμανούς και το μίσος που είχε δημιουργηθεί μέσα στον κόσμο για τους ταγματασφαλίτες. Για την ώρα ΔΕΝ έχω τον χρόνο να ασχοληθώ πιο αναλυτικά με το θέμα [ίσως το κάνω σε κάποια μελλοντική ανάρτηση μου] αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η τότε [υπό τον Γεώργιο Παπαντρέου] Κυβέρνηση Εθνικής [όπως λεγόταν] Ενότητας είχε απαιτήσει τον αφοπλισμό των Ταγμάτων Ασφάλειας και δεν είχε αντιδράσει στην κάθοδο του Άρη Βελουχιώτη στην Πελοπόννησο.
Πέραν τούτο είναι το ολιγότερο γελοίο να μιλάτε για σφαγές και το μόνο που αναφέρετε από νεκρούς αμάχους(;) είναι τρία άτομα! Επάθαμε της ιστορίας με τον δάσκαλο που ρωτά ένα μαθητή να του πει ποιοι είναι οι 4 ευαγγελιστές. Κι αυτός [ο μαθητής] του απαντά: «Οι 4 ευαγγελιστές ήταν 3, οι εξής 2, ο Ιωάννης;»!!!

Α, και Plutonα ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε δια εκτελέσεως γιατί ήταν Κομμουνιστής. Ήταν μια καθαρά πολιτική δολοφονία!!! Κι τον ηρωισμό του αν είχες δκυο δράμια νουν θα το ανίχνευες μέσα από την ίδια του την ομιλία στο Στρατοδικείο. Η πιο κάτω τοποθέτηση του τα λέει όλα: «Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσαν πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών...»

Τα άλλα περί Άσσαντ του τελευταίου Ανώνυμου είναι ανάξια σχολιασμού γιατί δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το θέμα μας – όχι δηλαδή πως έχουν οι αρλούμπες του Plutonα!

Τέλος, όσα σχόλια κρίνω ως εντελώς ασυνάρτητα, υβριστικά, υποτιμητικά και εκτός θέματος και που στοχεύουν στο να απαξιώσουν τη συζήτηση και να πουλήσουν πνεύμα (θα) τα διαγράφω!!!

Anef_Oriwn είπε...

Α, και Plutonα, ο Γρίβας [ΣΟΥ] θα παραμείνει εσαεί ο ολετήρας της Κύπρου καθώς με την ΕΟΚΑ Βήτα του και την ελληνική χούντα άνοιξαν τις κερκόπορτες τους τούρκους εισβολείς!!!

pluton είπε...

Είπε:

"Δηλαδή τι θες να μας πεις ορέ Πλούτωνα? Ότι ο Γρίβας είναι πιο μεγάλος πατριώτης και ήρωας, μιας και σκότωσε πιο πολλούς από ότι ο Κλάρας και ο Μπελογιάννης μαζί τη δεκαετία του 40?
Μπα σε καλό σου! "

Τι μπέρδεμα είναι αυτό ρε που έχετε για τους Χίτες.

Οι Χίτες υπήρχαν μεν στο τέλος της κατοχής αλλά με ελάχιστο οπλισμό.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τον κατακτητή (δεν υπάρχει ούτε μία πράξη τους συνεργασίας με κανένα κατακτητή).

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ τους κατακτητές, ενόπλως τουλάχιστον (είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Καίρου τους ήθελε να τους χρησιμοποιήσει μετά την απελευθέρωση).

Τα Τάγματα Ασφαλείας δεν τους κυνηγούσαν (θεωρούσαν ότι ήταν πλησιέστερη σε αυτούς οργάνωση, σαν αντικομμουνιστές).

Οπλίστηκαν τις παραμονές της απελευθέρωσης από τους Άγγλους.

Η αιματηρή δράση της "Χ" ξεκίνησε με την απελευθέρωση στο Θησείο.

Ο ΕΛΑΣ σχεδόν διέλυσε την "Χ" τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη.

Στην περίοδο της Λευκής τρομοκρατίας η "Χ" όπως όλες οι δεξιές οργανώσεις πήραν μέρος σε αιματηρά γεγονότα.

Αυτά περί "Χ" επιγραμματικά.

Ο Μπελογιάννης πραγματικά δεν ξέρω ποιά εγκλήματα έκανε.

Ο Άρης όμως ήταν πραγματικά ένα βίαιο άτομο, ένα άτομο που πήρε μέρος και καθοδήγησε τρομερά πράγματα (μήπως θες να σου γράψω μερικά;), δεν παύει να είναι ο ουσιαστικά πρώτος καπετάνιος που οργάνωσε αξιοπρεπή ανταρτικά σώματα και αυτό του έδωσε ΔΙΚΑΙΑ μια λάμψη στον χώρο που εκπροσωπούσε. Ο θάνατός του (και κυρίως για τις ιδέες που πέθανε) με την πάροδο του χρόνου τον έκανε να εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο η στάση του (το επίσημο ΚΚΕ μέχρι πέρυσι τον είχε για διαγραμμένο δηλωσία πράκτορα των Άγγλων).

Anef_Oriwn είπε...

Plutonα,

Μπορείς να μας υποδείξεις έστω και ΜΙΑ σύγκρουση ή μάχη της Χ με τους γερμανούς κατακτητές;

Disdaimona είπε...

Πλουτον,

δεν μπορω να σου πω το πιο ηρωικό που εκαμεν ο Μπελογιάννης!

είναι απόρρητο! σαν το μυστικό φίλτρο της νεότητας που το πίννουν ακόμα οι κομμουνιστές!

αν το ήξερες εν θα ερωτούσες...το ότι ρωτάς σημαίνει είσαι πολλα μακρυά ακόμα για να μαθεις...

ποιός είπε πως είμαστε διατεθειμένοι να σε πεισουμε;

μεν πειστείς. κανένα προβλημα.

για να θέτεις απορίες πρεπει να έσιεις απορίες.

εσύ εν εσιεις απορίες.

είσαι μπολιασμένος με συγκεκριμενη προπαγάνδα που μυρίζει φασιστοκατάσταση αιγαίου...

εμεις οι κομμουνιστες εν το ξερεις πως πιστεφκουμεν στη διχτατορία;;; εν σου το ειπαν;;;

στες διχτατορίες τες κομμουνιστικές η φασιστική προπαγάνδα εν αποτελει αποψη προς συζήτηση.

ελπιζω να ήμουν σαφής.

οποτε εν εχω κατι να πω μαζί σου.

απορρίπτεσαι.

αν αλλοι θέλουν να μιλησουν μαζί σου, ας το πραξουν.

pluton είπε...

Με βρίσκεις σε κέφια (ακούω και το "ΕΟΚΑ όλα τα παιδιά" παραμονή 1η Απριλίου).

Είπε ΑΝΕΥ:
«Όταν ……….. λοιδορίες για το έπος της Εθνικής Αντίστασης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γίνεστε απολογητές των ακροδεξιών και συνεργατών των γερμανών κατακτητών Ταγματασφαλιτών και Γερμανοτσολιάδων»

Εγώ τιμώ την Εθνική Αντίσταση και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ (στον βαθμό της Εθνικής προσφοράς του και ΜΟΝΟΝ). Μακριά από μένα αυτά περί των ΤΑ τα οποία ήταν προδοτικά, απαρτιζόντουσαν από άτομα εγκληματικά (για να είμαι δίκαιος στα ΤΑ υπήρχαν πολλοί αξιωματικοί τους που προερχόντουσαν από την Βενιζελική παράταξη με πολλές περγαμηνές εθνικής δράσης που ο αντικομουνισμός τους, τους έβαλε στις τάξεις των ΤΑ … είναι μια ιστορία που την ξέρω πολύ καλά αλλά τώρα τι να εξηγώ….)
Είπε ΑΝΕΥ:
«και ξεκινάτε να μας τσαμπουνάτε τα γνωστά σας περί σφαγών, Πηγάδων και Μελιγαλάδων! Σκόπιμα παραβλέπετε τις θηριωδίες των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Πελοπόννησο σε βάρος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που πολεμούσε τους Γερμανούς και το μίσος που είχε δημιουργηθεί μέσα στον κόσμο για τους ταγματασφαλίτες.»

Εδώ τι να πω ; Τα ΤΑ κατ αρχάς ήταν μια οργάνωση που κυρίως έδρασε στην Πελοπόννησο και την Αθήνα, η συντηρητική αυτή περιοχή του Μοριά τους αποδεχόντουσαν, πολύ λίγο αποδεχόντουσαν τον ΕΛΑΣ , γι αυτό και ο ΕΛΑΣ έστειλε τον Άρη στην Πελοπόννησο να τονώσει την αντίσταση . Πολύ σύντομα ο Άρης πέτυχε ότι δεν πέτυχαν μέχρι τότε το ΕΑΜ και αναπτύχθηκε κυρίως στην Βόρεια Πελοπόννησο ένα δυνατό αντάρτικο (έργο του Άρη).
Με την απελευθέρωση οι ισχυρές δυνάμεις των ΤΑ πολέμησαν κυρίως σαν οπισθοφυλακή των υποχωρούντων Γερμανών (αλλά και για να σώσουν το τομάρι τους), όπου συγκρούστηκαν τα ΤΑ και οι λοιπές προδοτικές οργανώσεις, όπως πχ ο Πούλος στην Μακεδονία, κατατροπώθηκαν από τον ΕΛΑΣ.
Στον Μελιγαλά έγιναν εκτεταμένες σφαγές όχι μόνο ταγματαλητών αλλά και πληθυσμού (που ήταν συγγενείς των ταγματασφαλιτών ), νομίζω σου παράθεσα στοιχεία για αυτό.
Τώρα ο Άρης ήθελε να επαναλάβει ότι έκανε και στους ταγματασφαλίτες της Τρίπολης, τότε έτρεξε ο Κανελλόπουλος και τους γλύτωσε με μια συμφωνία με τον Άρη να πάνε στα σπίτια τους (και πήγαν χωρίς να τους ενοχλήσει ο ΕΛΑΣ), τι να σου λέω τώρα ΑΝΕΥ ο Κανελλόπουλος τι είπε τότε για τον Άρη στην Τρίπολη να μη στα λέω !!!!!! Αυτά τα λίγα στις ανακρίβειες που έγραψες.


Είπε ΑΝΕΥ:
«Κυβέρνηση Εθνικής [όπως λεγόταν] Ενότητας είχε απαιτήσει τον αφοπλισμό των Ταγμάτων Ασφάλειας και δεν είχε αντιδράσει στην κάθοδο του Άρη Βελουχιώτη στην Πελοπόννησο.»

Εδώ ΑΝΕΥ πάει αυτό που έγραψε η Disdaimona «εσύγχισες όμως τες βουρτσες με τες λουντζες....» το λουντζες εγώ το ξέρω κάπως αλλιώς ….

pluton είπε...

Είπε ΑΝΕΥ :

«Πέραν τούτο είναι το ολιγότερο γελοίο να μιλάτε για σφαγές και το μόνο που αναφέρετε από νεκρούς αμάχους(;) είναι τρία άτομα!»

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ μήπως θες τον κατάλογο των χιλίων τόσων νεκρών να δεις τι γυναικομάνι τι παιδομάνι και τι γέροντες εκτελέστηκαν;
Είπε ΑΝΕΥ :
«Α, και Plutonα ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε δια εκτελέσεως γιατί ήταν Κομμουνιστής. Ήταν μια καθαρά πολιτική δολοφονία!!! Κι τον ηρωισμό του αν είχες δκυο δράμια νουν θα το ανίχνευες μέσα από την ίδια του την ομιλία στο Στρατοδικείο. Η πιο κάτω τοποθέτηση του τα λέει όλα: «Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσαν πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών...»

Βρε ΑΝΕΥ και ο Στάλιν σκότωνε διότι ο άλλος ήταν Χριστιανός και ο Χίτλερ γιατί ήταν Εβραίος, όλοι για κάποιο λόγο σκοτώνουν .

Εκείνη την εποχή όποιος αποκήρυχνε «τον κομμουνισμό και τις παραφυάδες αυτού» την γλύτωνε είτε λεγόταν Μπελογιάννης είτε λέγεται Πλουμπίδης είτε λέγετε Μπάρμπα Γιώργος της Καισαριανής τι είναι αυτό τώρα ηρωισμός; Ξέρεις πόσοι τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι γιατί είπανε «δεν δουλώνω , δεν απογράφω»; (δηλαδή δεν γίνομαι υπόδουλος δεν υπογράφω δήλωση), αλλά εξαίρεση στη ομάδα Μπελογιάννη αποτέλεσε ο Δημήτρης Μπάτσης ο οποίος , τι να σου γράφω τώρα (ένα μόνο ο πατέρας του ήταν υπασπιστής του Βασιλιά ναύαρχος) και εκτελέστηκε παρά τις διαβεβαιώσεις, παρά τις υπογραφές του συγκλονιστικά γεγονότα, η γυναίκα του μετά την εκτέλεση έγραψε ένα γράμμα και ο πατέρας του……. αλλά ο Δημήτρης Μπάτσης είχε γράψει ένα πολύ σημαντικό βιβλίο …. Που σήμερα γίνεται μεγάλη συζήτηση για αυτό….

Anef_Oriwn είπε...

Απολογητής φασιστών εγκληματιών και των υπόδουλων στους αμερικανονατοϊκούς δεξιών καθεστώτων της Ελλάδας γίνεσαι Έωλε Plutonα!!!

pluton είπε...

ΑΝΕΥ είπε:

"Μπορείς να μας υποδείξεις έστω και ΜΙΑ σύγκρουση ή μάχη της Χ με τους γερμανούς κατακτητές;"

Πλούτωνας είπε:

"ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ τους κατακτητές, ενόπλως τουλάχιστον (είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Καίρου τους ήθελε να τους χρησιμοποιήσει μετά την απελευθέρωση)".

Και δική μου άποψη είναι, η "Χ" δημιουργήθηκε με στόχο να χρησιμοποιηθεί κατά του ΕΑΜ, έτσι ενώ δεν πήρε μέρος σε ΚΑΜΙΑ συνεργασία με τον κατακτητή δεν έκανε και ένοπλη αντίσταση κατά του κατακτητή (όπως εξ άλλου και πολλοί αξιωματικοί του στρατού, δεν συνεργάστηκαν αλλά και δεν αντιστάθηκαν ενόπλως).

Τώρα σε πολλά έγκυρα βιβλία πχ

- ΣΤΕΜΑ ΚΑΙ ΣΒΑΣΤΙΚΑ του ΧΑΓΚΕΝ ΦΛΑΙΣΕΡ
- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ του Σόλωνα Νεόκοσμου Γρηγοριάδη
- ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ του Woodhouse
και σε πλήθος άλλων τέλος πάντων βιβλίων



θα δεις ότι τα Τάγματα Ασφαλείας δημιουργήθηκαν από τον Ιωάννη Ράλλη με στόχο να αντιμετωπιστεί το ογκώδες αντιστασιακό κίνημα του ΕΑΜ και κυρίως να συμβάλουν στην συγκράτηση του ΕΛΑΣ, ώστε να μη υπάρξη κατάληψη της εξουσίας με την αποχώρηση των Γερμανών.

Όλες αυτές οι κινήσεις και των ΕΑΜιτών και των Αντι- ΕΑΜιτών γίνηκαν στον περιβάλοντα την πρωτεύουσα χώρο, ήταν φανερό ότι η μητέρα των μαχών θα γινόταν στην Αθήνα (τώρα η αλλοπρόσαλη πολιτική του ΚΚΕ φρόντισε να ναρκοθετήσει την όλη υπόθεση και στον Λίβανο και στη Καζέρτα και στα κινήματα της Μ Ανατολής και στην Πλάκα και παντού τέλος πάντων).

Ο Ι Ράλλης ήταν ένας έμπειρος πολιτικός, εν αντιθέσει με τον Τσολάκογλου και τον Λογοθετόπουλο, και ήξερε ότι ο πόλεμος είχε κριθεί για τον άξονα, ανέλαβε λοιπόν με στόχο .... και δημιούργησε τα ΤΑ με στόχο .... Είναι περίπου σίγουρο ότι έγινε πρωθυπουργός με έντολή του Καίρου..... όλα αυτά όμως ξεφεύγουν από το βασικό σου θέμα περί Μπελογιάννη.

Άκου Disdaimona αυτά που λες περί " φίλτρο της νεότητας " και "απορίες" και όλα τέλος πάντων τα ΑΟΡΙΣΤΑ που μου παράθεσες, ΔΕΝ έχουν να κάνουν με ένα πραγματιστή άνθρωπο θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω με πολλούς τρόπους, διαλέγω τον ευγενέστερο "ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ", δικαίωμα ΄σου να θες να έχεις της φαντασιώσεις σου, το ίντερνετ είναι για ανταλλαγή απόψεων και ο κάθε άνθρωπος έχει την διαδρομή του και τις εμπειρείες του, από πράγματα και καταστάσεις (πολιτικά, κοινωνικά κλπ), εσύ τι λες να μη έχω γευτεί αυτό το "φρούτο" που τόσο πολύ σε συνεπαίρνει;