Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανάρτηση 34/2012 (τριακοστή τετάρτη του 2012) – [blogger-ική, σχολιογραφική και εξ αναδημοσιεύσεως] – Σεργιάνι σε (πολιτικά) σχόλια του Mariosthr…

Εισαγωγικά:

Πιο κάτω θα αποδελτιώσω και θα αναπαραγάγω από το Blog της φίλτατης Disdaimonaς, από την πρόσφατη ανάρτηση της με θέμα «το έμβλημα των Ες Ες [με το οποίο] κυκλοφόρησε [...] ο κυριακάτικος “Πολίτης”» ] σχόλια του επισκέπτη και σχολιογράφου mariosthr [Μάριος Θρασυβούλου;], καθώς τούτα παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Μέσα απ’ αυτά εκφράζονται αρκετά μελετημένες, ολοκληρωμένες και συγκροτημένες σκέψεις κυρίως για τι ρόλο της φιλελεύθερης Δεξιάς.  

Να σημειώσω ότι αφορμή για το post της DIS έδωσε άρθρο με τίτλο “Αριστερός πουριτανισμός ή Γρίβας” της Ρένας Χόπλαρου, το οποίο δημοσιεύτηκε στον “Πολίτη” της Κυριακής 25 του Μάρτη στην εβδομαδιαίας στήλη της “Αυτονόητα” [σελ.21]...


Στο κείμενο της, η  κα Χόπλαρου κάμνει βασικά [επικριτική] αναφορά στα νέα αναλυτικά πρόγραμμα και δη σ’ εκείνα του μαθήματος της Βιολογίας.  Εξ αφορμής των στόχων του μαθήματος για το κεφάλαιο “Αναπαραγωγή” όπως τούτοι  τίθενται στα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, κάμνει (για ακόμα μια φορά) επίθεση ενάντια στην Αριστερή διακυβέρνηση του τόπου, σαφώς παραγνωρίζοντας ή μη λαμβάνοντας υπ’ όψη τα πολιτικο-κοινωνικά δεδομένα και κατεστημένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. (Είναι τούτα τα κατεστημένα που πολέμησαν εξ αρχής και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση)… 

*************************

Τα σχόλια του mariosthr:

«… Το πρόβλημα είναι η στάση της εφημερίδας [σημ. Ιστολόγου: του “Πολίτη”], μετά κυρίως τη φασιστική και δολοφονική ενέργεια οπαδών αυτής της ομάδας, όπως είπε και η Dis. Ευαισθητοποιούνται για τον εθνικισμό όταν δεν υπάρχει ατζέντα εξουσίας στο προσκήνιο. Όταν δεν έχουν μπροστά τους το καθήκον να βγάλουν έναν Αναστασιάδη στην προεδρία. Όταν δεν υπάρχουν ιδεολογική σύγκρουση και ταξικοί ανταγωνισμοί στην κοινωνία.. Τότε, όλοι αυτοί (ο Πολίτης κλπ), γίνονται και δημοκράτες και αντιεθνικιστές και αντιφασίστες... Τζάμπα μάγκες..»

........................................................

«Αλλά και το παραμύθι για τη στάση του Συναγερμού και του Αναστασιάδη στο Σχέδιο Ανάν, πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Όσοι αριστεροί υποστηρίξαμε το Σχέδιο ήταν συνειδητά και γιατί η Λύση εξυπηρετούσε την προοπτική της κοινωνικής εξέλιξης. Δεν θα μπορούσαμε όμως να πούμε το ίδιο και για την ηγεσία του Συναγερμού. Πρέπει να κρίνουμε τη στάση του το 2004 στη συγκεκριμένη συγκυρία: οι προεδρικές (2003) έχουν τελειώσει, οι επόμενες αργούσαν, άρα καμιά πίεση από την εθνικιστική του βάση και στελέχη, ο Αναστασιάδης σε φάση άνεσης, δέχεται τις παραινέσεις της ευρωπαϊκής Δεξιάς για πιο λογική πολιτική, τις υιοθετεί, δείχνει ειλικρινής και ίσως ήταν. Ακολουθεί και για τα επόμενα χρόνια σχετικά ήπια και μετριοπαθή πολιτική. Δεν κάνει φυσικά και κάτι σπουδαίο... Δεν θα μπορούσαν να γίνουν, κόμμα και Αναστασιάδης, ταυτόσημοι με τον εθνικιστικό συρφετό των υπόλοιπων ακροδεξιών κομμάτων και κομματιδίων, Εκκλησίας κλπ. Δεν ήταν προς το συμφέρον τους εξάλλου. Και φτάνουμε στα γεγονότα του καλοκαιριού και πολύ κοντά στις προεδρικές του 2013. Οι πιέσεις πολλές, η ανάγκη και η δίψα για εξουσία μεγάλη. Τώρα όλα παραμερίζονται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση...

........................................................

«Και να ξεκαθαρίσουμε ότι με αυτά δεν αθωώνουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ για την άθλια στάση της απέναντι στο Σχέδιο. Αλλά εδώ συζητούμε για τη φιλελεύθερη και δήθεν φωτισμένη Δεξιά που κάνει πλάτες στο φασισμό! Για τη Δεξιά που παίζει πελλόν μπροστά στην έξαρση του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σκοταδισμού, αν είναι να κτυπηθεί η κυβέρνηση και η Αριστερά. Για τη Δεξιά , που τελικά, οι δημοκρατικές της ευαισθησίες είναι πολύ πολύ μικρές.»

Παρέμβαση της Αφεντομουτσουνάρας μου στο Blog της DIS:

Η πιο πάνω τοποθέτηση του mariosthr  προκάλεσε το πιο κάτω ερώτημα  μου:
“Πολύ ενδιαφέροντα και μελετημένα αυτά που γράφεις. Το μόνο που δεν αντιλαμβάνομαι και καλοπροαίρετα θα ρωτήσω είναι πώς «… η Λύση [μέσω του Σχεδίου Ανάν] εξυπηρετούσε την προοπτική της κοινωνικής εξέλιξης»;”

Για να έρθει η ακόλουθη απάντηση από τον σχολιογράφο Μάριο:

«Anef,
όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα και είχαμε για μια περίοδο αυτό το πήγαινε έλα από το νότο στο βορρά και αντίθετα, Ε/Κ και Τ/Κ, μόνο και μόνο η επαφή μεταξύ τους, η χειραψία, η κουβέντα για τα παλιά, η έκπληξη για τον “εχθρό” που δεν φαίνεται για εχθρός, η συγκίνηση κλπ, έριξαν τον εθνικισμό στο περιθώριο. Χάθηκαν οι εθνικιστές από προσώπου γης, ο τούρκικος στρατός κλείστηκε μέσα. Έστω αυθόρμητα, δημιουργήθηκε μια δυναμική που για πρώτη φορά έκανε τον απλό άνθρωπο πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ώσπου φυσικά να σβήσει η δυναμική από την έλλειψη βούλησης για λύση από τους πολιτικούς.
Το Σχέδιο Ανάν πρέπει να το δούμε σαν το μέσο για μια νέα δυναμική που θα δημιουργούσε. Πέραν από νομικές λεπτομέρειες και αδυναμίες. Αν περνούσε το Σχέδιο, που φυσικά θα είχε την πολιτική αποδοχή της κοινωνίας, φαντάσου πόση δυναμική θα δημιουργούσε, πόσες κρυμμένες δυνάμεις θα ξεφύτρωναν μέσα στην κοινωνία, νέες ιδέες, νέα πρόσωπα. Θα είχαμε μια κοινωνία αναγκασμένη να προχωρήσει μπροστά, άρα και οι συνειδήσεις θα προχωρούσαν μπροστά, όσα εμπόδια και τρικλοποδιές και αν είχαμε. Θα είχαμε χιλιάδες κόσμου, νέοι και εργαζόμενοι από τις δύο κοινότητες που θα συναναστρέφονταν μαζί, θα δούλευαν μαζί, θα ήταν αναγκασμένοι να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα της ζωής. θα είχαμε λιγότερη καχυποψία, περισσότερη ανοχή. Σε συνδυασμό με την αποχώρηση των στρατών, της οικονομικής ανάπτυξης, του νέου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, της βούλησης να μην έχουμε ξανά πολέμους κλπ, όλα αυτά νομίζω θα άνοιγαν μια νέα εποχή. Και νομίζω θα είχαμε να κερδίσουμε έτσι και αλλιώς αφού θα βγαίναμε από αυτό το τέλμα που μας έριξαν.»


Τωρινό σχόλιο ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:
Διερωτούμαι:
Θα μπορούσε ένα σχέδιο λύσης του κυπριακού να τύγχανε ουσιαστικής κι απρόσκοπτης εφαρμογής και υλοποίησης χωρίς ουσιαστικές  εγγυήσεις ή/και στη βάση μόνο της καλής θέλησης των μερών [ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων]; Εν τζιαι είχαμε τίποτε αριστερή εξουσία; Κατά τη γνώμη μου οι δυναμικές που δημιουργήθηκαν [με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων] θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν θετικά αν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη διακυβέρνηση του τόπου ήταν η Αριστερά ή αν πετυχαίναμε μια ριζοσπαστικοποίηση των ελληνοκυπρίων.

........................................................

«Για τα όρια και τους περιορισμούς της αντίληψης που έχει η Δεξιά για τη Δημοκρατία, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Βασικά, με το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο είναι η απόδειξη της αμπαλατοσύνης τους. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν και να εκσυγχρονιστούν οι θεσμοί του όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου. Όχι τίποτε σπουδαίο. Μια επίφαση δημοκρατίας στα θεσμικά του όργανα, ανεξάρτητοι δικαστικοί θεσμοί κλπ. Αντίθετα, ανακατώνονται πολιτικοί του Συναγερμού μέσα στο παρασκήνιο, στηρίζουν μια κλίκα ανθρώπων που υπηρετούν σωματειακά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, έχουν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο στόχαστρο και την πολεμούν. Και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ωραία! Να ευνοείται η αγαπημένη τους ομάδα και να αδικείται μια άλλη, μόνο και μόνο γιατί έχει αριστερές καταβολές...! Αυτή είναι η κυπριακή Δεξιά! Που δεν ωρίμασε ποτέ, που δεν δείχνει την παραμικρή μεγαλοψυχία , ακόμα και στο ... ποδόσφαιρο!»

Τωρινό σχόλιο ΕΜΟΥ του Ιστολόγου:
Μια κι έγινε αναφορά στην “ΟΜΟΝΟΙΑ” να πω δκυο κουβέντες για τη σαθρή κατάσταση που επικρατεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κύπρου και τον ύποπτο κι αμφιλεγόμενο ρόλο της ΚΟΠ [Κουτσοκούμνειας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας] και της Δικαστικής ΤΟΥΣ:  

- Πρώτα απ’ όλα, είναι εξωφρενικό κι αντι-αθλητικό σ’ αυτήν τη φάση του Πρωταθλήματος [στα play offs] το ενδιαφέρον και την αγωνία για την τελική έκβαση να βρίσκεται στα ύψη [καθώς και οι 4 ομάδες διεκδικούν περίπου με τις ίδιες πιθανότητες το πρωτάθλημα] να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, δηλ. χωρίς φιλάθλους.

- Δεύτερον, το μεθαυριανό παιχνίδι της “Ομόνοιας” με το ΑΠΟΕΛ για τα play offs θα διεξαχθεί κεκλισμένων των θυρών καθώς έχει τιμωρηθεί η έδρα της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” που είναι τυπικά γηπεδούχος. Όμως επειδή οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν την ίδια έδρα [το ΓΣΠ] υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους να μοιράζονται τις καθαρές εισπράξεις ανεξαρτήτως ποιά είναι για τυπικούς λόγους η γηπεδούχος ομάδα. Άραγε [διερωτούμαι εγώ ο αφελής] δεν τιμωρείται έτσι και το ΑΠΟΕΛ μια και θα χάσει εισπράξεις;  Ή μήπως δεν τους νοιάζει  καθώς φέτος έχουν κάπου 20-23 εκατομμύρια εύρο εισπράξεις λόγω των επιτυχιών τους  στο Champions League; Θα λειτουργούσε έτσι η ΚΟΠ [ΤΟΥΣ] αν δεν είχαν αυτές τις εισπράξεις;

........................................................

«Για την κα Ρ. Χόπλαρου [σημ. Ιστολόγου: αναφορικά με το άρθρο της στον “Πολίτη” της Κυριακής 25 του Μάρτη με τίτλο Αριστερός πουριτανισμός ή Γρίβας] δεν θα διαφωνήσω για τον αριστερό συντηρητισμό στα ζητήματα ερωτικών σχέσεων, σεξ κλπ. Εξάλλου, όταν η Αριστερά χάσει την επαναστατικότητά της, συμβιβάζεται με το σύστημα, κάνει αβαρίες κλπ, ε φυσικό είναι να πλάθει στο εσωτερικό της συντηρητικές συνειδήσεις και να βλέπουμε ένα κομφορμισμό σε ζητήματα σχέσεων, γάμου, ομοφυλοφιλίας, ναρκωτικών, ακόμα και ντυσίματος... Και είναι αλήθεια ότι, ενώ η Δεξιά, παρ όλη τη συντηρητικότητά της, συμβαδίζει εν τέλει με την εποχή και την πραγματικότητα, αν δεν έχει φυσικά, ιδεολογικό και πολιτικό κόστος, η Αριστερά συντηρεί, συχνά, παλιά κοινωνικά πρότυπα, μέσα από το φόβο της για το νέο που προκύπτει.

Το πρόβλημα με την κα Χόπλαρου, είναι οι παραλληλισμοί που έκανε. Και στο δικό μου το μυαλό, η προσπάθειά της δεν ήταν και τόσο αθώα. Δεν ήταν μια λάθος εκτίμηση ή λάθος σύλληψη ενός ζητήματος. Ήθελε να αποστασιοποιηθεί από την Αριστερά(γενικά)αλλά και να κρατήσει αποστάσεις από την οπισθοδρομική Δεξιά. Άρα να κερδίσει την εύνοια της δήθεν φιλελεύθερης και λογικής Δεξιάς. Αυτής που πιθανό σε λίγους μήνες να είναι εξουσία υπό τη μορφή του Αναστασιάδη, των πανεπιστημιακών κύκλων, του Πολίτη, της Καθημερινής. Δεν την ξέρω προσωπικά την κοπέλα και ούτε έχω κάτι μαζί της. Και μακάρι να δει τα σχόλια και να απαντήσει. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αργά αλλά σταθερά, διαμορφώνει ένα λόγο και μια στάση ζωής, τέτοια, που της δίνουν διαπιστευτήρια για μια κάποια άνοδο, μια καριέρα ίσως, μακριά από τη “μιζέρια” της Αριστεράς... Έγραφε αυτό το άρθρο και την ίδια στιγμή έδινε, μάλλον, εξετάσεις σε κάποιους..»

..................................................................

«Νομίζω ότι είναι μια εποχή που όλοι μετρούν τα κουκιά τους και κάνουν τις επιλογές τους. Τα γεγονότα μετά το Μαρί και η στάση που κράτησε ο καθένας, είναι βασική για την εξέλιξη όλων μας. Για τη συνείδησή μας! Και επιμένω στα γεγονότα του καλοκαιριού. Το 2004 πολλοί αριστεροί έκαναν τη λάθος επιλογή να ταυτιστούν με την απόφαση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και των εθνικιστών. Εκεί, μέτρησε το βάρος της ηγεσίας, ο κομματικός πατριωτισμός, ο φόβος ενός άγνωστου και πολύπλοκου σχεδίου, ο “ιμπεριαλιστικός παράγοντας”, οι Αμερικάνοι , το όλο καταπιεστικό κλίμα της Περιρρέουσας και πολλά άλλα. Ας πιστώσουμε κάποιους...

Το καλοκαίρι όμως, παιζόταν η υπόληψη της Αριστεράς, η περηφάνια της, το μέλλον και η προοπτική της, πέραν του Χριστόφια και του κάθε Χριστόφια. Ο πόλεμος ήταν , διαμέσου του Χριστόφια, ενάντια στην Αριστερά και στις εργατικές κατακτήσεις. Η πολεμική ήταν με όρους κλασικής αντικομουνιστικής υστερίας και με όπλα τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη στρατοκρατία, το συντηρητισμό. Ας μην τα ξαναλέμε. Ποιος αριστερός με ταξική συνείδηση και ευαισθησία δεν θα αντιστεκόταν σε αυτόν τον πόλεμο; Και όμως, πολλοί λούφαξαν! Και μέσα στο ΑΚΕΛ ακόμα! Και πολλοί άλλοι, που έδωσαν μάχες, κατά καιρούς, για τη Λύση, ενάντια στον εθνικισμό. Δεν ήθελαν να συγκρουστούν με τη Δεξιά που απλώθηκε παντού και πήρε ποικίλες διαστάσεις. Τη Δεξιά του Σαμψών αλλά και του Στυλιανίδη. Της θεοχάρους αλλά και του Αναστασιάδη. Της ΣΕΚ αλλά και της ΟΕΒ. Του Παπαφώτη αλλά και του Λυσσαρίδη. Του χουλιγκάνου των γηπέδων αλλά και του πρύτανη Χριστοφίδη. Της Σημερινής, της Μάχης και του Φιλελεύθερου αλλά και του Πολίτη και της Καθημερινής.

Η εποχή είναι δύσκολη. Κάποιοι σιώπησαν όταν η υστερία του φασισμού και του αντικομμουνισμού κάλυπτε τα πάντα το καλοκαίρι. Σιώπησαν για να κρατήσουν μια στήλη στον Πολίτη. Δεν είναι μόνο η Χόπλαρου, που στο κάτω κάτω είναι νέα, κτίζει την καριέρα της και δεν κουβαλά πίσω της μια αριστερή πορεία. Ο Λούης Ηγουμενίδης, ο Κυριάκος Τζιαμπάζης όμως; Και άλλοι... Για μια στήλη στον Πολίτη ρε γαμώτο; Και να πουλάς την ψυχή σου;»

Για τα copy paste
και την αναπαραγωωγή,
Anef_Oriwn
Πέμπτη 29/3/2012

11 σχόλια:

Disdaimona είπε...

εστειλα ολα τα σχολια σας σε εφημεριδες του εξωτερικου.σε αγγλια και γαλλια.ως απαντηση σε δημοσιευματα που φερουν το ακελ να αντισταθηκε δηθεν στον ιμπεριαλισμο και να ειπε οχι.τωρα που ξερουν και οι ξενοι την συνεχιζομενη σας προδοσια θα χασετε και αλλους φιλους.ξεκιναμε με τις προδοσιες του ακελ. 1.οκτωβριανα.2.εοκα. 3.εκλογες 1959. 4.πραξικοπημα 5.εισβολη.6 μεταπραξικοπημα 7.συνεργασια με δησυ και πολιτικο πραξικοπημα κατα σπυρου.8.αντιδεοντολογικος διορισμος χριστοφια σαν γγ.9.υποστηριξη σχεδιου αναν εξ αμερικης! 10. εκλογη κατατροφκια με ψευτικες υποσχεσεις περι δικαιας κοινωνιας. 11. ανατιναξη ναυτικης βασης με στοχο την αγορα ρευματος απο τα κατεχομενα και ενισχυσης της κατοχικης οικονομιας.ακομα περιμενουμε να μπει φυλακα ο χριστοφκιας και οι παρατρεχαμενοι του.12.δια νομου απαγορευση του δικαιωματος της απεργιας. 13.αρνηση μειωσης φι πια στο ρευμα .στοχος η οικονομικη καταστροφη των επιχειρησων,και των φτωχων οικογενειων.

σχόλιο στο μπλογκ μου που εν το εφκαλα...μα εν εσενα τελικά που τα εστειλε;..:)

ατε ρε παιδι μου, τζαι καρτερώ τζαι εγω να καμω καριέρα στη διεθνή δημόσια σφαίρα...:)

zep είπε...

Για το Αναν ειπαμε τα 100 φορες. Πως παεις που τους πυραυλους, το ενιαιο αμυντικο δογμα, την εθνικιστικη παιδεια στα σχολεια στο σχεδιο Αναν? Παντα καιροσκοποι ηταν οι δεξιοι, τζιαι τωρα εντζιαι κοφτει τους για την Κυπρο. Η εννοια τους εν να πιαν τες περιουσιες τους, να μεν πηαινουν στρατο κ.α Γιαυτο τζιαι η χαλαρη διχοτομηση δεν τους κοφτει, λυση νανι τζιαι οτι νανι.

Για την Ομονοια, εκτος που τους αχαπαρους της διοικησης μας που ψηφιζουν ηλιθιους κανονισμους μαζι με τα υπολοιπα τουβλα στην ΚΟΠ εχουμε τζιαι διαγραφες κανονισμων αμαν ερτει κοκκινος φακελος για ηθικες ομαδες που πρεπει παση θυσια να μεν υποβιβαστουν.

Ειδαμεν τα ουλλα φετος

Woofis είπε...

"Η εννοια τους εν να πιαν τες περιουσιες τους, να μεν πηαινουν στρατο κ.α.".
Πολλά ευτελείς "έννοιες"! Πε μας τζιαι τζιείνες των "αριστερών" να τες συγκρίνουμεν!

"Για το Αναν ειπαμε τα 100 φορες". Πετε το όσες θέλετε!

"Παντα καιροσκοποι ηταν οι δεξιοι, τζιαι τωρα εντζιαι κοφτει τους για την Κυπρο". Ενώ οι "αριστεροί", τι να σου πω....υπόδειγμαν! Ρώτα τζιαι τον ..."Δευκαλίωναν"...

Α, τζιαι που είσαι zep. Κάπου άκουσα ότι όταν ήρταν τζιείνα τα Τ-80 που την "φίλην και βάσει αρχών" χώραν, ο τωρινός πρόεδρος εν είσιεν τζιαι πολλές ενστάσεις. Το αντίθετον. Αληθεύει;

Woofis είπε...

"οι προεδρικές (2003) έχουν τελειώσει, οι επόμενες αργούσαν, άρα καμιά πίεση από την εθνικιστική του βάση και στελέχη,"

The understatement of the century! Ο Αναστασιάδης αλλό λλίον να τον διαπάσει που τότε το συναγερμόν (διότι κάποια στιγμήν εννά γίνει τζιαι τούτον, που εννά πάει), εξεπαχτήκαν ακραίοι του 5% τζιαι σεις λαλείτε ότι εν είσιεν πιέσεις. Πείτε το τζιαι τούτον ακόμα 100 φορές. Τζιαι μέναν ενοχλεί με η "στροφή" του, κατ' ακρίβειαν εν την χωνεύκω αλλά εσείς εκάψετε τζιαι τα σιοινιά τζιαι τα παλλούτζια...

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ DISDAIMONA KAI MOY TO MPLOKARAN.EPI PODOS APO TO PROI

Ανώνυμος είπε...

Ακουμε συνεχεια για μεταλλαξεις αλλα συγκεγκριμενες μεταλαξεις δεν μας λαλειτε. εκτος τουτου εν βρεθετε με η ισια σας μιαν κατηγορητε τον αναστασιαδην οτι εβαλεν φουστανελλες μιαν οτι εν ενδοτικος και θελει ομοσπονδιαν στα ορια της συνομοσπονδιας κλπ κλπ

τζεινον που καταλαβω εγω εν οτι διαφοροι δηθεν επανενωτικοι ακελικοι στην προσπαθεια τους να εβρουν λογους να υποστηριζουν το ακελ/χριστοφιαν που κρατουν την κυπρο διχοτομιμενη με τις επιλογες τους απο το 2004 μεχρι σημερα εσκεφτηκαν να αρκεψουν για τον αναστασιδην ετσι ωστε να δημιουργησουν την εικοναν οτι εκλωσεν ο αναστασιδης τζια τωρα εν φουσταννελας οποταν ψηφηστε το ακελ που τουλαχιστον εν αριστερον.

Εν το μεταξυ επειδι θελουν τζαι τες ψηφους του δηκο τις εδεκ και λοιπους λυσοφοβικους, καποτε λαλουν οτι ο αναστασιδης υοθετει τουρκικες θεσεις, και αφηνουν υπονοιες προς τους λυσοφοβικους οτι μεταλλασετε για να τους ξεγελασει οποτε προοσεχετε τζαι αν τον φκαλετε μπορει να σας την κατσει τζαι να το λυση.

αυτα

xwrikos

zep είπε...

Τουτο με τα Τ80 εν το εκαταλαβα.

Οι ιδεες Γκαλι γιατι ενταφιαστηκαν? Ενε για να φκει ο συναγερμος στην εξουσια, να αποκαταστησει τους πραξικοπηματιες, να φερει τον εθνικισμο στα σχολεια τζιαι να μας παρει 200 βηματα πισω στο θεμα της επανενωσης?

Πως μπορει να φερει την επανενωση ενας ανθρωπος που υμνει τον Γριβα τζιαι τον Γιωρκατζιη? Ενα κομμα που εστεγασε τους πραξικοπηματιες?

Το πιο σημαντικο πραμα που πρεπει να προηγηθει της λυσης εν η προωθηση της κουλτουρα συμβιωσης τζιαι ειρηνης με τους ΤΚ. Τι καμνει τζιαι τι εκαμε ο συναγερμος για τουντο πραμα την δεκαετια? Τι καμνει τωρα? Στο Κυπριακο οι θεσεις του αλλασουν καθε μερα, την ομοσπονδια εσιει κατι μηνες να την συναφερουν.

Τζιαι τελος ο μονος τροπος να λυθει το Κυπριακο εν η ΔΔΟ με ισχυρη ομοσπονδια. Η χαλαρη εν διχοτομηση. Η ισχυρη περνα στον λαο, η χαλαρη εννα φερει 2η απορριψη που τον λαο τζιαι εννα εδραιωσει την διχοτομηση. Εν το θωρει ο διορατικος χαμαιλεοντας τουντο πραμα? Τοσο κοντοφθαλμοι εισαστεν ποτζιη στο συναγερμο?

Woofis είπε...

Μα που να το δούμεν; Αφού πάντα "καιροσκόποι" ήμαστεν...
Ενώ "εσείς" θωρείτε τα ούλλα της ηγεσίας σας (την "σταθερότητα" θέσεων), εν σας φεύκει τίποτε. Το απαύγασμαν της αντικειμενικότητας έναν πράμαν...

Anef_Oriwn είπε...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες [που δεν σηκώνουν όμως αμφισβήτηση] πληροφορίες μου, ο Πρόεδρος της “Ομόνοιας” και ο Προπονητής της Ομάδας, αφού διαβουλεύτηκαν μεταξύ τους, αποφάσισαν όπως στο αυριανός ματςς η Ομάδα ξεκινήσει με … (10!) ποδοσφαιριστές, μια και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού [ως είθισται] θα μείνει [και πάλι] με 10 παίχτες!
Μια τέτοια [προληπτική] κίνηση από μέρους της “Ομόνοιας”,
- Πρώτον, θα ομαλοποιήσει εξ αρχής τα πράματα, καθώς θα αφαιρεθούν τα όποια αίτια [με μια σίγουρη αποβολή παίχτη της “Ομόνοιας”] για την δημιουργία και πάλι συζητήσεων, αντιπαραθέσεων και εντάσεων για το κατά πόσο θα ‘πρεπε να αποβληθεί ο παίχτης της “Ομόνοιας”, ή όχι.
- Δεύτερον, μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει να αποβληθεί το άγχος από τους παίχτες της Ομάδας, καθως ΟΛΟΙ θα αγωνιούν ποιου είναι η σειρά να φάει κότσιηνην. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούν οι παίχτες να παίξουν πιο ελεύθερα!!! Και,
- Τρίτον, θα βγάλουν τον διαιτητή από τη δύσκολη θέση να δείξει κόκκινη. Εκτός ι κι αν οι εντολές είναι, βρέξει χιονίσει [είτε με 11, είτε με 10 παίχτες] να υπάρχει τουλάχιστον μια κόκκινη για την “Ομόνοια”. Λαλείτε αύριο να παίζουμε με εννιά παίχτες;

Κόπ-ατζιης είπε...

Αύριο κανονικά (θεού και κοπ θέλωντως) θα γίνει η σφαγή του κόκορα μιας και δε θα υπάρχουν φίλαθλοι. 3 κόκκινες, 2 σε ποδοσφαιριστές και η άλλη στο Λάρκου.
Αν λήξη ισόπαλο το ντέρμπυ, η ζΑΕΛ θα είναι πρωταθλήτρια κατά 90%.

Anef_Oriwn είπε...

Εν να δέρει η «ζΑΕΛ»;